Az UBM Kft. életében mindvégig hangsúlyos pont volt a partnerek személyes megkeresése, és a lehető legközvetlenebb kapcsolat kialakítása.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az UBM Kft. életében mindvégig hangsúlyos pont volt a partnerek személyes megkeresése, és a lehető legközvetlenebb kapcsolat kialakítása."

Átírás

1

2

3 Múlt, jelen, jövő

4

5 Kezdetek 5 Az UB Merchants Kft ban alakult, amikor az állattenyésztés fejlődésének és jövedelmezősége növelésének a feltételei fennálltak. A magyar mezőgazdaság túl volt a kárpótláson, az új típusú mezőgazdasági vállalkozások átalakulással és magánosítással kialakultak, a Feed üzletág szereplői is változásban voltak. A cég alaptevékenysége már megalakuláskor a takarmány-alapanyagként felhasználható fehérjehordozók, gabonafélék és szemes termények, valamint egyéb takarmány-kiegészítők nagykereskedelmére irányult. Az UBM Kft. életében mindvégig hangsúlyos pont volt a partnerek személyes megkeresése, és a lehető legközvetlenebb kapcsolat kialakítása. Kezdetektől fogva a személyes kapcsolaton alapuló, minél szélesebb partnerkör megteremtése volt a cél. A kapcsolattartáson alapuló stratégia működőképesnek bizonyult, és nagy rugalmasságot biztosított a versenytársakkal szemben. A menedzsment nyilvánvaló kapcsolatorientáltsága nagymértékben hozzájárult a cég kezdeti sikereihez.

6

7 Fejlődés re a cég - az üzleti tevékenységének megkezdése után három évvel - az első három magyarországi takarmány-alapanyag importőr közé került. Ezt a pozícióját azóta is tartja, miközben a közép-európai vállalatok rangsorában a évi adatok alapján a 871. helyen végzett (Central European Capital) ra pedig már a Crossover Research The Top 1000 Companies of New Europe kutatása a 672. helyre rangsorolta a Európai Unió vállalatai között. Az üzletmenet kiegyensúlyozottsága, az üzleti-szállítói bizalom erősödése lehetővé tette a tevékenység további bővítését. A vállalkozás menedzsmentje felismerte, hogy a tömegtermékek forgalmazása mellett a meglévő ügyfélkörre alapozva a magyar mezőgazdaságban lehetőség van a termékkínálat jelentős bővítésére, amely a megnövekedő árbevétel mellett tovább növelte az ezzel együtt járó szinergiákat. A szójadara kereskedelmére épülő Fehérje üzletág mellett megalakult a Gabona és a Feed üzletág. Mára a vállalkozás a takarmányozásában felhasznált valamennyi alapanyagot és takarmány-kiegészítőt forgalmazza, biztosítja a hazai állattenyésztő gazdaságok számára. A termékpaletta a mai napig folyamatosan bővül, az évente behozott mennyiségek állandóan növekednek. Az import fehérje, és egyéb adalékanyagok kereskedelme mellett a vállalat tevékenységi körébe tartozik a kukorica, búza, árpa, valamint az olajos magvak, elsősorban a napraforgó és repce belföldi kereskedelme és exportja is.

8 A cégcsoport felépítése UBM Trade Zrt. vagyonkezelés UBM Grain Zrt. szemes termény és olajos magvak kereskedelme UBM Feed Kft. takarmánygyártás és kereskedelem, védett fehérje gyártás UBM Agro Zrt. fehérjehordozó-, és egyéb takarmány-alapanyag kereskedelem UBM Genetics Kft. sertésgenetika, tenyésztés UB Merchants Kft. számviteli és adminisztrációs szolgáltatások UBM Project Zrt. ingatlan üzemeltetés, bérbeadás, szójabab kereskedelem UBM Tranzit Zrt. közraktározás, szállítmányozás

9 Átalakuló cégstruktúra 9 A külső környezeti tényezők és a belső megújulás igényére válaszolva a cégcsoport magyar magánszemélyekből álló tulajdonosi köre a cégstruktúra teljes átalakítása mellett döntött. Ez a megújítás lehetővé teszi a cégcsoport transzparenciáját, és egy modern, átlátható vállalatcsoport létrejöttét eredményezi. A vezérlő elv az eredeti UBM Kft. tevékenységi körök alapján történő megosztása volt, amely több szempontból is előnyös helyzetet teremt. Az így felálló anya-, és leányvállalatok finanszírozási lehetőségei megnőttek és egyszerűbbé váltak, valamint az egyes cégek kereskedelmi tevékenysége és eredményessége is jobban követhető. A cégcsoport ezáltal még biztosabb és biztonságosabb alapokra helyezte működését megnövelve ezzel partnerei kezdetektől fogva fennálló üzleti bizalmát.

10

11 Az UBM cégcsoportban levő vállalatokban a tulajdonosi jogokat a magyar tulajdonosok az UBM Trade Zrt.-n keresztül gyakorolják. A cég aktív tevékenységet nem végez, szerepe a tulajdonosi jogok gyakorlására és az egyes, aktív tevékenységeket végző vállalatok részvényeinek tartására korlátozódik. 11 A vállalat a cégcsoportban levő ingatlanok kezelését, fejlesztését és az ingatlanokkal kapcsolatos beruházások, projektek koordinációját végzi. Az UBM Project Zrt. működteti a cégcsoport Környén található takarmánykeverőjét, illetve az alsómocsoládi sertéstelepét, amely referenciatelepként működik. Mindkét helyen termelő tevékenység folyik. Az UBM Grain Zrt. szemestermény, olajos mag és szójabab kereskedelmi tevékenysége mellett a cégcsoport menedzsmentje az üzletmenet biztonságának növelése és az akítv kereskedelem likviditásának megőrzése érdekében létrehozta az UBM Tranzit Zrt.-t, amely a fenti termények egyes tételeinek közraktároztatását, és finanszírozását végzi. A közraktárra vétel főleg azokban az esetekben történik, ahol nagy értékű áru hosszabb ideig történő tárolásáról van szó. Így kerülhető el a forgóeszköz hitelek tartós lekötése nélküli biztonságos tárolás, a kiszállítás vagy termelés megkezdéséig.

12

13 13 Szójadara és fehérjehordozók Az UBM Agro Zrt. tevékenységét tekintve szójadara és más fehérjehordozók nagykereskedelmére specializálódott. A cégcsoport átstrukturálásával az UB Merchants Kft. Fehérje üzletágának tevékenysége áttevődött az UBM Agro Zrt.-be. Bár a külső piaci környezet és a konkurencia erőssége folyamatosan változik, az UBM Kft.-hez hasonlóan az UBM Agro Zrt. is képes piacvezető helyének megőrzésére, továbbörökítve mindazokat az értékeket és hagyományokat, amelyek az UB Merchants Kft.-t jellemezték és sikerre vitték.

14

15 15 Szemes termények és olajos magvak Az UBM Grain Zrt. szemes termények és olajos magvak kereskedelmével foglalkozik. A szervezeti felépítés átstrukturálásával a korábbi Gabona üzletágat az UBM Grain Zrt. váltotta fel. Az UBM Grain többnyire Magyarországon vásárolja fel az árut és mind hazai, mind külföldi piacokon értékesíti azt. A legfontosabb külföldi célországok között van Olaszország, Németország, Hollandia, Horvátország, Szerbia, Lengyelország és Görögország. A szállítások tehergépkocsival, vonattal és uszállyal kerülnek lebonyolításra a célországoknak megfelelően. Az elmúlt évek folyamán az üzletág éves forgalma árbevételben és tonnában is folyamatosan emelkedett. A kereskedelmi tevékenység bővülése és biztonsága érdekében a vállalat dunai kikötőkben (Gönyű, Budapest-Csepel, Adony, Baja), illetve az ország egyéb területein is tartósan bérel raktárakat, ahol a készletezést és a felvásárlást egyaránt bonyolítja.

16

17 17 Takarmány-kiegészítők és alapanyagok A Feed üzletág tevékenységét 2003-ban kezdte meg az UB Merchants Kft.-n belül. Piaci aktivitása, amely takarmány-kiegészítők kereskedelmével indult, 2004 őszén kibővült a DEVA Feed Kft. környei keverőüzemének termelésével. Ezáltal az osztály, és vele együtt az UBM Kft. a magyar mezőgazdaság meghatározó szereplőjévé vált a takarmány előállításban és forgalmazásban elejétől a vállalat környei üzemében saját termékek gyártását indította el. Ezekben a termékekben a múltban oly sikeres Környe Táp márka hagyományai és megbízhatósága ötvöződnek a modern gyártástechnológiával és korszerű beltartalommal. A termékpaletta bővülése és a tevékenységi kör kiszélesítése lehetővé tette, hogy az UB Merchants Kft. üzletágából a DEVA Feed Trade Kft. beolvadásával az UBM Feed Kft. a cégcsoporton belül önálló, meghatározó tényezővé váljon.

18

19 19 Sertésgenetika Az UBM Genetics Kft. a Hypor sertésgenetika magyarországi képviseletét látja el. Ennek kapcsán tenyészállat forgalmazást, telepi tenyésztésszervezést, teljes körű szakmai tanácsadást biztosít. Az UBM Feed partnerei számára szakmai és termelés szervezési segítséget nyújt az alkalmazott genetikától függetlenül. A tevékenység a jövőben a genetika takarmányozási tanácsadásával, és a hamarosan megépülő kantelep sperma értékesítésével bővül, ahol az UBM Genetics specifikusan csak Hypor fajta spermát forgalmaz a legmagasabb genetikai értékű állatok használatával.

20

21 Az UBM 12 pontja összetett portfólió 2. megbízható kereskedelmi tevékenységgel szerzett üzleti bizalom 3. személyes kapcsolatok állandó és folyamatos fenntartása 4. szélesebb termékkínálat 5. rugalmas, a külső piaci környezethez gyorsan alkalmazkodó logisztika 6. szigorú, folyamatos vevő-, és kinnlevőség kezelés 7. többoldalú kereskedelem lehetőségének biztosítása 8. innováció, tevékenységbővítés a takarmánygyártásban és a GMO-mentes szója előállításban 9. kiszámíthatóság a bankkapcsolatokban, következetes és pontos teljesítés 10. tudatosan vállalt társadalmi felelősségvállalással végzett üzleti tevékenység 11. hiteles minőségbiztosítási rendszer működtetése 12. tervszerű humánpolitika, amely megfelelő keretet ad az elkötelezett és eredményes munkavégzésnek

22

23 Küldetésünk 23 Törekszünk a magyar állattenyésztés magas színvonalát erősítő alkotó közreműködésre A kereskedelmi, üzleti hírnevünknek való megfelelés érdekében jól kialakított üzleti kapcsolatainkkal, szakértelmünkkel és a partneri bizalom erősítésével, a szakmai hitelesség állandó megtartása mellett, törekszünk a magyar állattenyészés magas színvonalát erősítő alkotó közreműködésre. Ennek érdekében folyamatosan fejlesztjük szakmai kompetenciánkat és alkalmazói gyakorlati képességeinket. Kereskedelmi tevékenységünket a versenyen és magántulajdonon alapuló gazdaság keretei között valósítjuk meg. Elvetjük a mezőgazdaságban súlyos károkat okozó tisztességtelen befolyásra irányuló törekvést. Az UBM stabil, széles partneri körrel rendelkező, megbecsült cégcsoport tartós piaci beágyazódással. A tulajdonosok a megalapításától kezdve aktívan vesznek részt a vállalatirányításban és a kereskedelmi tevékenységben egyaránt. A cégcsoport értékét jelzi az elkötelezett tulajdonosi kör, amely az ágazatban eltöltött 15 éves tapasztalatával, 40 éves átlagos életkorával biztosítéka a vállalkozás tőkeerejének és eredményessége növelésének.

24

25 Társadalmi felelősségvállalás 25 Eredményes, biztonságos, megélhetést teremtő A magyar mezőgazdaság fejlesztése mellett köteleztük el magunkat, és társadalmi felelősségvállalásunkban annak tudatában dolgozunk, hogy üzleti tevékenységünk sokak számára jelent eredményes, biztonságos mezőgazdasági vállalkozást, megélhetést, és még több ember számára biztonságos élelmiszerfogyasztást. Az élelmiszerbiztonság, az üzleti megbízhatóság és a fenntarthatóság érdekében elkötelezettségünket, magatartásunkat az üzleti haszonszerzéssel összhangban alakítjuk. Szigorúan őrködünk az állatvédelem és állatjólét alapvető normáinak megtartásán. Aktívan közreműködünk a hazai GMO-mentes élelmiszerfogyasztás alapvető feltételeinek megteremtésében. Ezt az elkötelezettséget jövőbeni fejlesztési tevékenységünkben is érvényesítjük.

26 Az UBM termékpalettája Alapanyagok Gabonamagvak és azok termékei, melléktermékei Búza Kukorica Árpa, tritikálé Kukoricaglutén Kukoricacsíra Nedves és száraz CGF Actiprot (gabona DDGS) Actiprot corn (kukorica DDGS) Olajos magvak és azok termékei, melléktermékei Szójabab Napraforgómag olajipari felhasználásra Repcemag olajipari felhasználásra Fullfat szója Extrahált szójadara Védett szója (Marhajó) Védett szójabab (SoyPreme ) Extrahált napraforgódara Frakcionált napraforgódarák: - Naptáp prémium - Naptáp 03 - Naptáp 04 Extrahált repcedara Védett repcedara Zsírok Hidrogénezett zsír Kalcium szappan 40%-os növényi- és állati zsírpor Növényi olajok (szója, napraforgó) Halolaj Koncentrált fehérjehordozók Halliszt (64-72%) Hemoglobin Vérplazma Burgonyafehérje Hallisztpótlók Szójakoncentrátum Rostkiegészítők Szárított cukorrépapellet Lucernapellet Szójahéjpellet Tejipari eredetű takarmány alapanyagok Tejpor Tejsavópor Ásványi anyagok MCP, DCP, MAP Takarmánymész Takarmánysó Dolomit Szódabikarbóna Adalékok Antioxidánsok Aromák Glicerin 80/90%, MPG Tojás és bőrszínezők Savanyítók (takarmány és ivóvíz) Vitaminok és provitaminok Enzimek Aminosavak: lizin, metionin, treonin, triptofán Toxinkötők Pelletkötők Penészedésgátlók Szalmonellagátlók Karbamid Caromic (Szentjánoskenyérmag őrlemény) Egyéb termékek Premixek Bendővédett premixek Koncentrátumok Takarmánykeverékek Malactápszerek Tejpótló tápszerek

27

28 H-2085 Pilisvörösvár, Fő u T F

Az UBM termékpalettája

Az UBM termékpalettája v1 Az UBM termékpalettája Alapanyagok Gabonamagvak és azok termékei, melléktermékei Búza Kukorica Árpa, tritikálé Kukoricaglutén Kukoricacsíra Nedves és száraz CGF Actiprot (gabona DDGS) Actiprot corn

Részletesebben

inside Visszatekintés Interjú az ügyvezetéssel 3. oldal

inside Visszatekintés Interjú az ügyvezetéssel 3. oldal inside DAS J UNEWS-MAGAZIN B I L E U M I VON K ÜFERDINAND L Ö N K I GROSS A D Á S ÉVE MAGYARORSZÁGON L A T W P O L S C E Visszatekintés Interjú az ügyvezetéssel 3. oldal Kezdetek Cégalapítás és az első

Részletesebben

Tartalom. Purina Lovas Bemutatótelep Ászáron. Tisztelt Partnerünk! Kócza Zsolt elnök - vezérigazgató Maarten Welten vezérigazgató

Tartalom. Purina Lovas Bemutatótelep Ászáron. Tisztelt Partnerünk! Kócza Zsolt elnök - vezérigazgató Maarten Welten vezérigazgató 2010. október - december Tartalomból: A Cargill Magyarország Zrt. bejelentette, hogy tulajdonrészt szándékozik vásárolni a Szekszárdi Növény Zrt.-ben. Bemutatkozik a Frontier Agriculture Bemutatkozik Magyarország

Részletesebben

agrárium Állattenyésztési melléklet

agrárium Állattenyésztési melléklet Állattenyésztési melléklet 22 Állattenyésztés Fôszerepben az állattenyésztés Átfogó állattenyésztés-fejlesztési programot jelentett be az idei év elején a vidékfejlesztési miniszter. Fazekas Sándor úgy

Részletesebben

Fenntarthatósági Jelentés 2007

Fenntarthatósági Jelentés 2007 Fenntarthatósági Jelentés 2007 kutatás-termelés 1 4 6 7 9 14 15 16 18 19 Elnöki és Vezérigazgatói levél Bemutatkozunk A MOL-csoport Céljaink megvalósítása Eredmények és célkitűzések 2007. évi teljesítményünk

Részletesebben

tvk éves jelentés 2009 éves jelentés 2009 Gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi teljesítmény a mol-csoport tagja

tvk éves jelentés 2009 éves jelentés 2009 Gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi teljesítmény a mol-csoport tagja tvk éves jelentés 2009 2009 2009 éves jelentés 2009 Gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi teljesítmény a mol-csoport tagja A TVK-ról röviden 4 A TVK-ról röviden 7 Kiemelt pénzügyi és üzleti adataink

Részletesebben

Társadalmi Felelősségvállalási Kódex

Társadalmi Felelősségvállalási Kódex Társadalmi Felelősségvállalási Kódex Székhely: 9027 Győr, Martin út 1. Postacím: 9002 Győr, Pf. 50 Telefon: 06-96-622 600 Fax: 06-96-624 069 Cégbíróság: Győri Törvényszék Cégbírósága Cégjegyzékszám: Cg.08-10-001532

Részletesebben

Partner a növekedésben Agrárfinanszírozásban otthon vagyunk

Partner a növekedésben Agrárfinanszírozásban otthon vagyunk Partner a növekedésben Agrárfinanszírozásban otthon vagyunk Az FHB Bank hagyományosan elkötelezett az agrárium finanszírozása, teljes körű pénzügyi, szakértői kiszolgálása iránt. Az őstermelőktől a nagy

Részletesebben

TISZAI VEGYI KOMBINÁT NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

TISZAI VEGYI KOMBINÁT NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TISZAI VEGYI KOMBINÁT NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÉVES JELENTÉS 2014 1 TARTALOM A TVK-ról röviden... 4 Fő tevékenységünk... 4 Fő célkitűzéseink versenyképesség, hatékonyság, eredményesség... 5

Részletesebben

A cég jelenlegi törzstőkéje: A cég székhelye: Tulajdonosok: Tevékenységi kör:

A cég jelenlegi törzstőkéje: A cég székhelye: Tulajdonosok: Tevékenységi kör: Csuka Csaba Csuka Csaba 1994-ben kezdett önálló vállalkozásának, a tevékenységi kör és a feladatok szélesedésének folyományaként 1997. március 01-én alakult a Csuka Gabona Kft 1.000.000 Ft törzstőkével,

Részletesebben

Gráf József miniszteri köszöntője. Piacokat befolyásoló váratlan események. A Fejlődés nagykövete

Gráf József miniszteri köszöntője. Piacokat befolyásoló váratlan események. A Fejlődés nagykövete Gráf József miniszteri köszöntője Piacokat befolyásoló váratlan események A Fejlődés nagykövete 3 4 5 6 Tartalom Gráf József miniszteri köszöntője Tisztelt partnereink! Kócza Zsolt elnök - vezérigazgató

Részletesebben

AGRÁR Iránytű 2013/4. október - december. tartalom

AGRÁR Iránytű 2013/4. október - december. tartalom AGRÁR Iránytű 2013/4 4. Köszöntő 8. A Cargill Magyarország Zrt. inputüzletága 2013-ban 13. 5 éves jubileum & stratégiai partnerség a Tetrabbit Kft.-vel 14. Bemutatkozik Csalló Imre László családi gazdasága

Részletesebben

A MAGYAR IPAR LEHETŐSÉGEI ÉS KIHÍVÁSAI A XXI. SZÁZADBAN

A MAGYAR IPAR LEHETŐSÉGEI ÉS KIHÍVÁSAI A XXI. SZÁZADBAN A MAGYAR IPAR LEHETŐSÉGEI ÉS KIHÍVÁSAI A XXI. SZÁZADBAN ÁROP 1.1.19-2012-2012-0011 Hatásvizsgálatok és stratégiák készítése az NGM kompetenciájába tartozó szakpolitikai területeken Iparpolitika Készítette:

Részletesebben

... t~. ÜZLETI JELENTÉS. 2011. év. lagyar Béla Vezérigazgató P.H. MAGYARORSZÁG Nonprofit Zrt. Üzleti jelentés 2011. év

... t~. ÜZLETI JELENTÉS. 2011. év. lagyar Béla Vezérigazgató P.H. MAGYARORSZÁG Nonprofit Zrt. Üzleti jelentés 2011. év 1 Hungary .~ung.~ GS1 MAGYARORSZÁG Nonprofit Zrt. Üzleti jelentés 2011. év GS l MAGYARORSZÁG Globális Azonosító és Kommunikációs Rendszereket Működtető Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Zártkörűen Működő

Részletesebben

Tartalom. Az elnök levele 5 Bevezetés a fenntarthatósági jelentésről 7 A tigáz csoport 8 Az eni 9

Tartalom. Az elnök levele 5 Bevezetés a fenntarthatósági jelentésről 7 A tigáz csoport 8 Az eni 9 Fenntarthatósági jelentés 2014 Tartalom Az elnök levele 5 Bevezetés a fenntarthatósági jelentésről 7 A tigáz csoport 8 Az eni 9 A fenntarthatóság irányítási rendszere 12 Felelős vállalatirányítás: igazgatóság,

Részletesebben

TVK Éves jelentés 2010. Gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi teljesítmény

TVK Éves jelentés 2010. Gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi teljesítmény TVK Éves jelentés 2010 TVK Éves Jelentés Gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi teljesítmény 10 Tartalom Éves áttekintés 4 A TVK-ról röviden 8 Kiemelt pénzügyi és üzleti adataink 10 Elnöki levél 12

Részletesebben

1 A KLASZTERBEN RÉSZTVEVŐ SZERVEZETEK

1 A KLASZTERBEN RÉSZTVEVŐ SZERVEZETEK 1 A KLASZTERBEN RÉSZTVEVŐ SZERVEZETEK Az üzleti hálózatok a vállalatok, intézmények, egyéb gazdasági egységek olyan funkcionális, tudás és erőforrás bázisú munkamegosztáson alapuló, szinergiahatásokat

Részletesebben

Fenntarthatósági jelentés

Fenntarthatósági jelentés Fenntarthatósági jelentés Huszonöt vezetô hazai nagyvállalat közül az MKB Banknak ítélte a Stratégiai Civil Együttmûködés Legjobbja díjat a Good CSR 2008 program keretében a Figyelô, a Hungarian Business

Részletesebben

agrárium Állattartási melléklet

agrárium Állattartási melléklet Állattartási melléklet 22 Állattartás Csökkenô a takarmányköltségek A hazai takarmányalapanyag-termelésnél felemás helyzettel kell szembenéznünk, mivel az ôszi gabonák jó termése után a kukorica bizonyos

Részletesebben

Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR KÜLGAZDASÁGI SZAK Nappali tagozat Logisztika szakirány

Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR KÜLGAZDASÁGI SZAK Nappali tagozat Logisztika szakirány Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR KÜLGAZDASÁGI SZAK Nappali tagozat Logisztika szakirány FÓKUSZBAN A VERSENYKÉPESSÉG EGY TARTÁLYKOCSIS VÁLLALKOZÁS MŰKÖDÉSÉNEK VIZSGÁLATA Készítette:

Részletesebben

GARANCIA. az élelmiszeripar gazdasági teljesítményének javulása a mezőgazdaság fejlődéséhez is elengedhetetlen

GARANCIA. az élelmiszeripar gazdasági teljesítményének javulása a mezőgazdaság fejlődéséhez is elengedhetetlen IX. ÉVFOLYAM 4. SZÁM 2015. augusztus GARANCIA AZ AGRÁR-VÁLLALKOZÁSI HITELGARANCIA ALAPÍTVÁNY KKV FEJLESZTÉSI MELLÉKLETE A MAGYAR MEZŐGAZDASÁG HETILAPHOZ Fejlesztésekre készülve Miközben az élelmiszeripar

Részletesebben

KFI Ágazati Fehér Könyv

KFI Ágazati Fehér Könyv KFI Ágazati Fehér Könyv Agrárgazdasági kötet Társadalmi egyeztetésre szánt változat Budapest, 2013. július Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...1 Bevezetés...4 Ágazat független, horizontális szempontok...6

Részletesebben

Gazdasági, társadalmi és környezeti teljesítményünk. TVK Éves jelentés. a mol-csoport tagja

Gazdasági, társadalmi és környezeti teljesítményünk. TVK Éves jelentés. a mol-csoport tagja 2012 Gazdasági, társadalmi és környezeti teljesítményünk TVK Éves jelentés a mol-csoport tagja Tartalom Éves áttekintés 5 A TVK-ról röviden 8 Kiemelt pénzügyi és üzleti adataink 9 Elnöki levél 11 Környezeti

Részletesebben

AZ ÉLELMISZER AZ ÉLETÉRT

AZ ÉLELMISZER AZ ÉLETÉRT MAGYAR NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIAI PLATFORM AZ ÉLELMISZER AZ ÉLETÉRT A magyar élelmiszeripar egyeztetett innovációs stratégiai terve A 2009. évi felülvizsgált változat tervezete (2. változat) 2009.

Részletesebben

Fenntarthatósági jelentés 2010. www.siemens.hu

Fenntarthatósági jelentés 2010. www.siemens.hu Fenntarthatósági jelentés 2010 www.siemens.hu s 1. Köszöntő Tartalom 1. Köszöntő 3 2. A Siemens Zrt. bemutatása 4 3. Siemens és a fenntarthatóság 6 3.1 Jövőképünk 6 3.2 Küldetésünk 6 3.3 Értékeink 7 3.4

Részletesebben

Számoljon velünk! Célunk továbbra is közös

Számoljon velünk! Célunk továbbra is közös Magyarország 2012/3 Számoljon velünk! A Cargill a bizalmon és korrekt szerződéses alapokon nyugvó hosszú távú termelői kapcsolatok kialakítását és ezek fenntartását mindennél fontosabbnak tartja, így a

Részletesebben

G S 1 M a g y a r o r s z á g. ü z L E T I j E L E N T é S 2 0 0 9

G S 1 M a g y a r o r s z á g. ü z L E T I j E L E N T é S 2 0 0 9 G S 1 M a g y a r o r s z á g ü z L E T I j E L E N T é S 2 0 0 9 GS1 Hungary 2009 Tartalom Elnöki köszöntő A vezérigazgató összefoglalója Az operatív igazgató összefoglalója A GS1 MAGyArorSzáGról röviden

Részletesebben

Fenntarthatósági terv Samsonite Hungária Bőrönd Kft.

Fenntarthatósági terv Samsonite Hungária Bőrönd Kft. Fenntarthatósági terv Samsonite Hungária Bőrönd Kft. 2014-2015. BEVEZETŐ... 4 A TERV CÉLJA ÉS ALAPVETŐ KERETEI... 4 A FENNTARTHATÓSÁGI TERV HATÁLYA... 5 IDŐBELI... 5 TÁRGYI... 5 SZEMÉLYI... 5 KÜLDETÉSÜNK

Részletesebben

CONTACT Nkft. TÁMOP-2.4.2/A-09/1-2009-0026

CONTACT Nkft. TÁMOP-2.4.2/A-09/1-2009-0026 TARTALOM 1 BEVEZETÉS 3. oldal 1. A STRATÉGIA - ALKOTÁS JELENTŐSÉGE 5. oldal 2. A CONTACT NKFT STRATÉGIÁJÁNAK KIALAKÍTÁSÁT 7. oldal MEGELŐZŐ LÉPÉSEK 2.1. A STRATÉGIAI TERVEZÉS FOLYAMATÁNAK LÉPÉSEI 7. oldal

Részletesebben

Nestlé Hungária Kft. Fenntarthatósági és Közös Értékteremtés Jelentés 2008. Good Food, Good Life

Nestlé Hungária Kft. Fenntarthatósági és Közös Értékteremtés Jelentés 2008. Good Food, Good Life Nestlé Hungária Kft. Fenntarthatósági és Közös Értékteremtés Jelentés 2008 Good Food, Good Life 1. Köszöntô 2 Tartalom 2. A jelentésrôl 2 3. A cégrôl 4 3.1. Küldetés és értékek 9 3.2. Szervezeti ábra és

Részletesebben