EMLÉKEZTETŐ. Básthy Béla: Köszönti a megjelenteket, ismerteti a napirendet.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EMLÉKEZTETŐ. Básthy Béla: Köszönti a megjelenteket, ismerteti a napirendet."

Átírás

1 Napirend: Futó pályázatok, aktuális ügyek Együttműködés szervezeti és személyi háttere A Paktum őszi foglalkoztatási fórumának előkészítése Tervek, elképzelése EMLÉKEZTETŐ Irányító Csoport ülés (10) Időpont: november 12. Helyszín: Munkaügyi Kirendeltség Kőszeg, Szűk u. 2. Jelenlévők: Básthy Béla ICS elnök Király Árpád polgármester Csepreg Baranyai András vállalkozó Nagy Krisztina Donatella Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület Hollósi Szabolcs BFH Európa Kft. Somogyi Györgyné Írottkő Natúrparkért Egyesület Molnár Zoltán Bük Város Önkormányzata Fucinné Dorner Anikó Munkaügyi Központ Bartók Alexandra paktum koordinátor Básthy Béla: Köszönti a megjelenteket, ismerteti a napirendet. Köszöntöm a megjelent tagokat és köszönöm, hogy eljöttek az ülésre, hiszen több dolgot is meg kell vitatnunk. Az ülésre szóló meghívó telefonos egyeztetése során észrevehettétek, hogy új hang köszönt benneteket. Reményi Anita szeptembertől az országos Foglakoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Nyugat-Dunántúli Regionális Irodájánál folytatja munkáját, és az ő helyére sikerült a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által meghirdetett pályázatának megnyerése által egy főállású embert alkalmazni a Paktum ügyeinek koordinálásra. Felkéri Bartók Alexandrát a bemutatkozásra. Bartók Alexandra: Üdvözlök mindenkit! Bartók Alexandrának hívnak, és egy éve dolgozom az Írottkő Natúrparkért Egyesületnél. Egy nemzetközi pályázatban, a Green Mountain-ban munkálkodtam, mint projekt asszisztens, illetve az irodában turisztikai munkatárs státuszt is betöltöttem. A projekt a Kőszegi Kistérséghez tartozik és a Natúrpark, mint külső szakértő vesz részt benne. Tanulmányaimat a veszprémi Pannon Egyetemen végeztem, angol nyelv és irodalom szakos tanár és bölcsészként, jelenleg a jogi tanulmányaimat folytatom, remélhetőleg a nyárra már jogi asszisztens képesítésem is lesz.

2 Igyekszem a paktumos munkát száz százalékosan ellátni, és minden tőlem telhetőt megteszek, hogy munkánk sikeres legyen, és jól együtt tudjunk működni továbbra is. Elérhetőségeimet a meghívón már láthatták, nyugodtan keressenek, hiszen fontos a paktumon belüli folyamatos kapcsolattartás. Básthy Béla: Köszönjük szépen. Azt javaslom, kicsit tekintsük át az elmúlt időszak eseményeit és próbáljunk meg kronologikus sorrendben haladni. Májusban volt a Fórumunk, amely szűk körű volt ugyan, de nagyon hasznos, majd júniusban tartottuk utolsó ICS ülésünket Bükön. Július 31. volt a határideje az TÁMOP pályázatnak, amit Foglalkoztatási Paktumot már működtető térségeknek írtak ki. Eddig még nem volt kifejezetten Paktum projekt, de most megvan rá az esély, a pályázat Anita és a BFH Europe gondozásában került beadásra. Vezető partner Kőszeg Város Önkormányzata, valamint több vállalkozás is részt vesz benne, például az Uniriv-Csepreg, Szárnyas Kft, Fabrika 2000 stb. Fontos, hogy ez a pályázat nem csak támogatásról szól, hanem jelentős számok vannak megadva, hogy hány főt kell megtalálni, megnyerni, képezni ahhoz, hogy eljussunk a 29 emberhez. Hollósi Szabolcs: Legalább es nagyságrend fog megfordulni ebben a projektben. Básthy Béla: A Paktumnál pályázati és saját célokat szeretnénk megvalósítani, ennek a kettőnek együtt kell megvalósulnia. Biztos, hogy a 29 emberen felül lesznek még, akiket segíteni tudunk, valamint ennek a pályázatnak vállalatbarát környezet biztosítás része is van. Amit még tudni kell, hogy 25% előfinanszírozás szükséges a város részéről, de a TÁMOP részéről 100%-os a finanszírozás. Hollósi Szabolcs: A finanszírozás és az elszámolás a városon keresztül megy, így ráhárul az előfinanszírozási teher. Básthy Béla: Az önkormányzaton is van egy személy, aki folyamatosan foglalkozik az ezzel kapcsolatos ügyekkel. Hollósi Szabolcs: Kapcsolatban állunk a partnerekkel, és amíg nem áll fel a teljes menedzsment, addig visszük ezt a pályázatot. Hat pályázatban működtünk közre, 147 állást teremtettünk. A pályázatban szerepel egy két napos projektmenedzser továbbképzés is, ami segít az elszámolások gördülékenyebbé tételéhez. Az OFA is most dolgoz ki egy projektet a paktumoknak, és reméljük, hogy ez az OFA irodával való kapcsolat is segíti majd a Paktum munkáját. Előkészületben vagy a Magyar Paktum Modell, valamint egy paktumajánlás, amely kritériumokat támaszt a paktumok számára. Mindenesetre reméljük, hogy novemberben már lesz eredmény.

3 Király Árpád: Lehet tudni összegről? Básthy Béla: Nyolcvanmilliós nagyságrendű pályázatról beszélünk. Király Árpád: Akkor ennek a 25%-a az előfinanszírozás. Hollósi Szabolcs: Háromhavonta célszerű az elszámolás, de ez a partnerek közti egyezségen múlik, pont ezért is lenne ez a két napos továbbképzés az elszámolások segítéséhez. Básthy Béla: Szeretném felhívni a figyelmet, hogy nem van egy pályázati cég, aztán szépen megosztozunk, hanem az a célunk, hogy eljussunk egy olyan szintre, hogy az együttműködésekben eredményesek legyünk, és remélem, majd a natúrparkok területén is eljutunk erre a szintre, mint a Paktummal. Közeledik az az időszak, amikor újra le kell ülnünk és tárgyalnunk kell. Az előző félévben Regionet támogatással megvalósult az Írottkő Natúrparkért Egyesület által két tanfolyam is, erről szeretném, ha kaphatnánk egy kis tájékoztatást. Somogyi Györgyné: Az első tanfolyam egy 10 előadásból álló bormarketing képzés volt Láng József borásszal. Nagy jelentőséggel bírt a térség amatőr borászainak kapcsolat kiépítése miatt. A gombatanfolyam is hasonló felépítésű volt, annyi különbséggel, hogy tavasszal volt egy előadássorozat, ami kis szünet után ősszel folytatódott. Kalauz József tartotta az előadásokat, és ez a képzés is nagy sikernek örvendett. A Regionet forrásaiból adtuk ki újra a Natúrpark kártyát, ami immár határon átnyúló kedvezményeket biztosít, és még egy rendezvényünket támogatják, a Kőszegi Adventet, amelynek az első napja lesz a vállalkozók bemutatkozása. Azok a vállalkozók, akik a Natúrpark kártyában szerepelnek, kedvezményeiket az adventi időszakban kiterjesztik a helyi lakosok körében is. Básthy Béla: Köszönjük. Ezek kicsit kifelé tekintenek a paktumból, de szintén fontos, hiszen a Natúrpark kártya is egy vállalkozói összefogás. Időben továbbhaladva, múlt héten zajlott a pályaválasztási vásár, és az igazgatók visszajelzései alapján a pályaválasztási kérdőív hatására apró, de eredményes lépések születnek. Például a Jurisich Miklós Gimnáziumban is a német nyelv óraszámait felemelték az angol mellé, illetve a Nádasdy Szakközépiskola is kérdőíveztetni kezdte a felvételiző diákokat. Most felkérném Fucinné Dorner Anikót, hogy ő is számoljon be az elmúlt időszakról. Fucinné Dorner Anikó: A munkaügyi Központ kénytelen volt az elmúlt időszakban több szolgáltatását megszüntetni. Szerencsére a FIT (Felvételi Információs

4 Tanácsadó) szeptemberben újraindult a Változó Világ Egyesület működtetésével. Hasonló munkarendben várják a diákokat, mint a munkaügyi kirendeltség. Az információs anyagokat az iskoláknak biztosítottuk, és érdemes is a osztályosokat szervezett formában elvinni. Básthy Béla: Köszönöm, és ennek kapcsán is szeretnénk decemberben egy fórumot tartani. Úgy vélem, hogy nem lenne rossz ötlet, ha az őszi-téli időszak a pályaorientáció és szakképzés témájával foglalkozna, míg a tavaszi a gazdaság és vállalkozások világával. Ez lehetne egy állandósult tematika is. El kellene dönteni az időpontot a következő fórumra, illetve én Kőszeget szeretném javasolni helyszínnek. Az előző pályaorientációs kérdőívek kiküldése a középiskolai igazgatóknak megtörtént, várjuk a visszajelzéseiket, javaslataikat a módosításokról. A közeljövőben szeretnék a befektetői Kiadványt is frissíteni, újra kiadni, ami szintén Regionet finanszírozásból valósulna meg, ahogy a tervezett falusi vendéglátás képzés is, amennyiben az Evangélikus Szakközépiskolával sikerül megállapodnunk. Ez a tanfolyam elsősorban azoknak szólna, akik vendéglátással foglalkoznak, vendégházat vezetnek, másrészt az iskola is tesztelhetné a képzést, és jelentős reklámot biztosítana az iskola képzési kínálatának. Várom a többiektől is a hozzászólásokat. Hollósi Szabolcs: Szeptemberben kezdte meg a megvalósítását erős politikai támogatottsággal egy osztrák-magyar együttműködés. Lényege, hogy cégek hulladékainak újrahasznosítását végzik hátrányos helyzetűek. Érinti a fenntarthatóságot, gazdaságfejlesztést, környezetvédelmet, munkáltatást, nagyon jó példa, amit érdemes folytatni. Király Árpád: Csepregen elindult a munkáltatás bővítése, illetve kialakult egy szoros kapcsolat az Uniriv és a Nádasdy Szakközépiskola között. Elkelt a Nádasdy Kastély és a soproni Ruhagyár is. A ruhagyárat egy szombathelyi cég vette meg, használt ruhákkal kívánnak foglalkozni. Az első időszakban a saját embereit hozná munkaerőként, a későbbiekben helyi lakosokat is foglalkoztatna. Csepreg is már natúrpark település, illetve diákjaink is részt vettek a pályaválasztási vásáron. Fucinné Dorner Anikó: A Siker Kft. csepregi üzeme csoportos létszámleépítést jelentett be, fővel, ez körülbelül embert érinthet Kőszegen, akik valószínű a holnapi nap folyamán regisztrálnak majd nálunk újra. A fehérneműgyártás is veszélyben van, Kőszegen minden második pénteken állnak, a dolgozók álláspénzt kapnak. A Triumph cégek veszélyeztettek, mind Oberpullendorfban, mind Jánosházán is. Básthy Béla: Mi a helyzet Csepregen a helyi termék bolttal?

5 Király Árpád: A Művelődési Házban sikerült megnyitni, illetve a kőszegi natúrbolttal folytattunk és folytatunk tapasztalatcserét. Baranyai András: Szakmai területünkön Pócza Antal az oktatásra helyezte a hangsúlyt, 4000 m 2 en több mint 30 embert foglalkoztat. Az enyém jelenleg stagnál, de a későbbiekben én is több mint 10 embert tervezek foglakoztatni. Molnár Zoltán: Bükön a Nestlé megvásárolta a répatárolót, újabb beruházást tervez, és talán decemberben át is tudja adni. A focipályán nagyméretű műfüves pályát alakítottak ki, szeretnénk a sportturizmust is beindítani, aminek nagyon is van keletje. Nagy Krisztina Donatella: A Munkaügyi központ által kiírt pályázaton nyertünk 8 hónapra támogatást a FIP működtetésére, így Csepregen is működik tanácsadás. Fucinné Dorner Anikó: A büki FIP is elnyerte a pályázatot 8 hónapra, majd meglátjuk, mi, hogyan fog működni tovább. A Járási rendszer kialakulásával a munkaügyi központ beágyazódik ebbe a rendszerbe, a munkáltatói jogkör is a járási hivatalvezetőé lesz. Az épületrendszer fenntartási része is átkerül a járási hivatalba, úgy néz ki, hogy lassan a kormányablakok felé mutatnak a változások, illetve tervezik az álláskeresési ellátás kérelmét e-úton való benyújtásának lehetőségét, de ezt egyelőre még elképzelhetetlennek tartom. Két újdonság van még: április 15-től a szabálysértési törvény ellátása, ami azt jelenti, hogy ha valaki szabálysértést követ el, azt közérdekű munkával kiválthatja a pénzbírságot, illetve a Nemzeti Rehabilitációs Szakigazgatási szerv (Kormányhivatal 17. szerve) ránk vonatkozó feladatait a kirendeltségeken 2-2 kolléga a munkaidőben 10%-ban foglalkoznak a rehabilitációs ügyekkel. A közfoglalkoztatás domináns tényező a központban. Az október 25-i testületi ülésen elhangzottak alapján 220 fő került bevonásba a közfoglalkoztatásba. Kőszegen 100%-os finanszírozási program: 3x10 ember foglalkoztatása (3 turnusban) a nyáron, 2-2 hónapos közfoglalkoztatási projektet sikerült megvalósítani, decembertől február végéig, téli, átmeneti közfoglalkoztatást terveztünk értékteremtő jelleggel. Ehhez meg kellett keresni a városokat is. Kőszegen már 10 fős igényt visszajeleztek a Városgondnokságról. Ebben az időszakban olyan munkák lesznek Kőszegen, Csepregen, Bükön, mint például belső munkálatok, padok készítése, lefestése, stb., illetve felmerül még az időskorúak szociális segítése. Básthy Béla: A Success elnevezésű cégről, illetve az Alpok Aquaról lehet tudni információt? Fucinné Dorner Anikó: A Sucessről sajnos nincsenek információink, de az Alpok Aqua-nál van mozgolódás, működik.

6 A Nestlé sajnos munkaerő hozadékkal nem jár, mivel akkora adatbázissal rendelkeznek, hogy saját maguk oldják meg a munkáltatásokat. Básthy Béla: Kőszegről röviden: A Balog iskolát, illetve a JMG kollégiumát felújítják, a Jurisics téri projektnek, pedig már csak a soft elemei vannak hátra (kiadványokfolyamatban). A vár projekt még fut, decemberre remélhetőleg visszatér a Művelődési Központ a helyére, és a lépcső is rendben lesz. Az Alpannónia már csak adminisztrációs szinten vár lezárásra. Az IGEN pályázat még javában fut. Nagyobb beruházásokról Kőszeg területén még nem tudunk. Megkezdődtek a járásközponti felkészülések is, az iskolák és a múzeumok átadási szándékáról tárgyalunk. Felmerült, hogy a patika múzeumok, mint az Országos Múzeumok fiókjaként működnének. Tervezett a kerékpárút kiépítése Ausztriába, amelyhez a területeket sikerült megvásárolni. Molnár Zoltán: Turisztikában még a szállodák és a TDM közösen szerveznek study tourokat az orosz piacra, mivel jelenleg ebben látunk nagyobb lehetőségeket. A Nestlé mögött folyamatban van egy 250 millió Forint értékű kalandpark beruházás. Kiépült Bükön a szelektív hulladékgyűjtés rendszere is. A Kristálytorony látogatottsága még nem az igazi, még szükség van erősebb marketingre.

A Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az Országos Rendőr-főkapitányság felkérésére toborzást végez HÍVÁSKEZELŐ munkakör betöltésére!

A Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az Országos Rendőr-főkapitányság felkérésére toborzást végez HÍVÁSKEZELŐ munkakör betöltésére! A Kőszegi és FelsŐ-Répcementi KistéRség FoglAlKoztAtási paktumának Őszi hírlevele tartalom Hírek a térségből Befektetői Konferencia Újra nyertes Defa pályázat Zárult a TÁMOP 1.4.5 Pályaorientálunk hírek

Részletesebben

Bevezetés. A munkatársak felkészültsége, motiváltsága kiváló, amely biztos alapja lehet a következő időszak zavartalan működésének.

Bevezetés. A munkatársak felkészültsége, motiváltsága kiváló, amely biztos alapja lehet a következő időszak zavartalan működésének. 2010-2011 1 Bevezetés 2010. évben a Vas Megyei TIT Egyesület szervezete jelentősen átalakult. Az Elnökség újjáalakult, 2010. áprilisától az új igazgató átvette a szervezet irányítását. A szervezetben betöltött

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Távol lévő tagok: Dr. Karsai József polgármester Battonya Dr. Varga Lajos polgármester Dombegyház

Jegyzőkönyv. Távol lévő tagok: Dr. Karsai József polgármester Battonya Dr. Varga Lajos polgármester Dombegyház Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulása Cím: 5800 Mezőkovácsháza, Árpád u. 176. Kistérségi iroda Tel: 68/381-011/121, Fax: 68/381-656 E-mail: delbekesi@citromail.hu Web: www.del-bekes.hu Jegyzőkönyv Készült:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. március 27-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. március 27-i ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. március 27-i ülésére Tárgy: Az Önkormányzat és a civil szervezetek együttműködése. Beszámoló a 2012. év tapasztalatairól és az elvégzett feladatokról. A 2013. évre

Részletesebben

Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Pápai Kirendeltség. T á j é k o z t a t ó

Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Pápai Kirendeltség. T á j é k o z t a t ó Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Pápai Kirendeltség T á j é k o z t a t ó Pápa Zirc Ajka Veszprém Várpalota Sümeg Balatonalmádi Tapolca Balatonfüred A Pápai Kistérség munkaerő-piaci és

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: A Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében a Humán Bizottság 2014. május 28-ai ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: A Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében a Humán Bizottság 2014. május 28-ai ülésén. Jegyzőkönyv Készült: A Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében a Humán Bizottság 2014. május 28-ai ülésén. Jelen vannak: a Humán Bizottság részéről: Szvitankó Tamás elnök Saláta László Mihály Zérczi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2008. január 08-án (Kedd) 11.00 órakor tartott soron kívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Medgyaszay Ház Nagykanizsa,

Részletesebben

2014. az emberi erőforrás fejlesztés és a működési stabilitás megalapozásának éve volt

2014. az emberi erőforrás fejlesztés és a működési stabilitás megalapozásának éve volt 2014. az emberi erőforrás fejlesztés és a működési stabilitás megalapozásának éve volt Beszámoló, a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány 2014. évben végzett szakmai munkájáról A Civil Centrum Alapítvány

Részletesebben

Szé khely: 4032 Debrecen, E g y ete m tér 1. Iroda és képzési helyszín: 4025 Debrecen, Széchenyi u. 2 3. Posta cí m: 4010 Debrecen, Pf. 25.

Szé khely: 4032 Debrecen, E g y ete m tér 1. Iroda és képzési helyszín: 4025 Debrecen, Széchenyi u. 2 3. Posta cí m: 4010 Debrecen, Pf. 25. KULTÚRÁSZ KÖ ZHASZNÚ EGYESÜLET Szé khely: 4032 Debrecen, E g y ete m tér 1. Iroda és képzési helyszín: 4025 Debrecen, Széchenyi u. 2 3. Posta cí m: 4010 Debrecen, Pf. 25. E-ma il: kulturasz@g ma il.com

Részletesebben

J E GY Z Ő K Ö NY V E

J E GY Z Ő K Ö NY V E Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás 2011. április 20-án megtartott ülésének J E GY Z Ő K Ö NY V E - 1 - Az ülésről hangfelvétel készült! J e gy z ő k ö ny v Készült: a Zalaegerszeg és

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS. a Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége 2010. évi tevékenységéről

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS. a Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége 2010. évi tevékenységéről Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége E-mail: teszrszfk@t-online.hu 8901 Zalaegerszeg, Dísz tér 7. 8901 Pf. 11. Telefon: 92/511-425 Fax: 92/312-240 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS a Társadalmi Egyesülések

Részletesebben

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A TÁMOP 1.4.3.-10/2-2-2F-2011-0001 BABUART a Contact Nkft. innovatív, kísérleti foglalkoztatási programja elnevezésű projekt megvalósítása során ötödik alkalommal számolunk be szakmai feladataink előrehaladásáról.

Részletesebben

Önkéntes (Pont) Te magad légy!

Önkéntes (Pont) Te magad légy! A Nyilvánosságért és a Civil Társadalomért Alapítvány TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0122 számú projektje Veszprém, 2013 A Nyilvánosságért és a Civil Társadalomért Alapítvány TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0122 Önkéntes

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Békés Város Képviselő-testületének 2012. augusztus 30-án, a Városháza Nagytermében (Békés, Petőfi u. 2. sz.) megtartott n y í l t üléséről. Jelen vannak:, Dr. Pálmai Tamás

Részletesebben

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség 2. sz melléklet az 5. napirendi ponthoz A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2011. évi üzleti terve 2011. május 5. TARTALOMJEGYZÉK Kapacitások...

Részletesebben

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. február 12-én a Művelődési Központban (Edelény, Borsodi út 9.) megtartott rendes nyílt ülésének

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. február 12-én a Művelődési Központban (Edelény, Borsodi út 9.) megtartott rendes nyílt ülésének EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. február 12-én a Művelődési Központban (Edelény, Borsodi út 9.) megtartott rendes nyílt ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T

Részletesebben

J e g y zőkönyv STB-5/2011. (STB-30/2010-2014.)

J e g y zőkönyv STB-5/2011. (STB-30/2010-2014.) STB-5/2011. (STB-30/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Sport és turizmusbizottságának 2011. március 23-án, szerdán, 9 óra 02 perckor az Országház főemelet 64. számú tanácstermében megtartott üléséről

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2015. február 18-án 16 órakor a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében megtartott képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak: Jelenléti ív szerint

Részletesebben

J e g y zőkönyv STB-18/2010. (STB-18/2010-2014.)

J e g y zőkönyv STB-18/2010. (STB-18/2010-2014.) STB-18/2010. (STB-18/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának 2010. november 3-án, hétfőn, 9 óra 12 perckor a Képviselői Irodaház V. emelet 520. számú tanácstermében

Részletesebben

Több, mint 200 új munkahely Lentiben

Több, mint 200 új munkahely Lentiben Az elmúlt hónapokban folyamatosan élénkülõ hazai gazdaságról szólnak a hírek, amit az utóbbi negyedév 3,9%-os, az Európai Unióban kiugróan jónak mondható magyar GDP növekedési ütem is jelez és ez pozitív

Részletesebben

Eger Ünnepe 2011. EGRI CIVIL KÖZÖSSÉGEKNEK!

Eger Ünnepe 2011. EGRI CIVIL KÖZÖSSÉGEKNEK! 2011. április, Különszám A tartalomból: XVI. EGER ÜNNEPE FELHÍVÁS EGRI CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE Idén tizenhatodik alkalommal kerül megrendezésre az egri civilek összefogásával az EGER ÜNNEPE. A három

Részletesebben

A munkahelyteremtés új útja a Dél- Dunántúlon: a Sorsfordító Sorsformáló munkaerőpiaci program

A munkahelyteremtés új útja a Dél- Dunántúlon: a Sorsfordító Sorsformáló munkaerőpiaci program A HÉTFA CSOPORT TAGJA A munkahelyteremtés új útja a Dél- Dunántúlon: a Sorsfordító Sorsformáló munkaerőpiaci program Áttekintő elemzés A Helyi Kezdeményezésű Gazdaságfejlesztési Programok Értékelése című

Részletesebben

1-2. Napirend Tájékoztatás az Önkormányzat 2012. évi gazdálkodásáról, Tájékoztatás az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

1-2. Napirend Tájékoztatás az Önkormányzat 2012. évi gazdálkodásáról, Tájékoztatás az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Borsosberény Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. JEGYZŐKÖNYVE Közmeghallgatásról és falugyűlésről Készült: 2013. október 4-én 18.00 órai kezdettel megtartott közmeghallgatásról és falugyűlésről.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A MAGYAR NÉPFŐISKOLAI TÁRSASÁG 2008. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

BESZÁMOLÓ A MAGYAR NÉPFŐISKOLAI TÁRSASÁG 2008. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL BESZÁMOLÓ A MAGYAR NÉPFŐISKOLAI TÁRSASÁG 2008. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Bevezető Az MNT valamennyi szakmai programját maga dolgozta ki és kutatta fel hozzá a forrásokat, pályázatok és előterjesztések benyújtásával

Részletesebben

Hálózati kommunikáció. - 2. háttértanulmány -

Hálózati kommunikáció. - 2. háttértanulmány - Hálózati kommunikáció - 2. háttértanulmány - Szerzők: Prókai Orsolya szakmai vezető Erdős Judit Szerepi Anna Erika A háttértanulmány a TÁMOP 5.3.8-11/A1-2012-0001 kódszámú "Rehabilitáció - Érték - Változás

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 11-én 14 órai kezdettel megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 11-én 14 órai kezdettel megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 11-én 14 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak:, Bakó László, Benkőné Remport Lilla, Erdélyi

Részletesebben

Készült Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 29-én 13 00 órai kezdettel megtartott üléséről. Igazoltan távol maradt:

Készült Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 29-én 13 00 órai kezdettel megtartott üléséről. Igazoltan távol maradt: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 29-én 13 00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak:, Benkőné Remport Lilla, Budai Bernadett,

Részletesebben

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Szegedi Tudományegyetem Háziorvosi Oktató Központja

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Szegedi Tudományegyetem Háziorvosi Oktató Központja A K I T A R T Á S A Z, A M I E L Ő R E V I S Z A kecskeméti Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Támogató szolgálatának referencia intézményi pályázati programjának eredményei, tapasztalatai,

Részletesebben

EMLÉKEZTETİ. 24. Lakatos Sarolta Szinergia Egyesület, Szinergiában a térségi

EMLÉKEZTETİ. 24. Lakatos Sarolta Szinergia Egyesület, Szinergiában a térségi EMLÉKEZTETİ Készült: a Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ (Pécs, Király utca 46.) hivatalos helyiségében a 2010. február 4-én megtartott regionális paktumtalálkozón elhangzottakról. Jelen vannak:

Részletesebben

Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége. T á j é k o z t a t ó

Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége. T á j é k o z t a t ó Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége 138. T á j é k o z t a t ó a Pápai Járás munkaerő-piaci helyzetéről és a foglalkoztatás alakulásáról Előadó: Bocskay Gyöngyi

Részletesebben