A Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az Országos Rendőr-főkapitányság felkérésére toborzást végez HÍVÁSKEZELŐ munkakör betöltésére!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az Országos Rendőr-főkapitányság felkérésére toborzást végez HÍVÁSKEZELŐ munkakör betöltésére!"

Átírás

1 A Kőszegi és FelsŐ-Répcementi KistéRség FoglAlKoztAtási paktumának Őszi hírlevele tartalom Hírek a térségből Befektetői Konferencia Újra nyertes Defa pályázat Zárult a TÁMOP Pályaorientálunk hírek A térségből 112 A Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az Országos Rendőr-főkapitányság felkérésére toborzást végez HÍVÁSKEZELŐ munkakör betöltésére! Az ORFK az Egységes Segélyhívó Rendszer keretében Hívásfogadó Központot működtet, amely országosan egységesen végzi a segélykérések központi fogadását és szükség szerinti kezelését. További információk: Regisztráció: továbbá a munkaügyi szervezet kirendeltségei. Még tart a diplomamentés 2015 januárjáig még tart a Diplomanető Program, amelyet az OFA Nonprofit Kft. kezel. A programba azok regisztrálhatnak, akik már leállamvizsgáztak, de diplomájukat még nem vehették át a nyelvvizsga hiánya miatt. A képzések nagyrészt angol nyelvűek, de indítanak német és francia nyelvű képzést is. A tanfolyamok 240, 180, és 120 órásak. Regisztrációra folyamatosan van lehetőség még az OFATÁR-on keresztül. További információk és jelentkezés:

2 Kőszeg aktív vállalkozásfejlesztő politikát kíván folytatni Kőszeg az egyik legaktívabb vállalkozásfejlesztő kisváros, legalább is az elmúlt időszak lépései, tevékenységei erre engednek következtetni, hiszen a napokban jelenik meg a térség új befektetési kalauza is. Nem rég került sor a Vállalkozások strukturált tapasztalatcseréje című fórumra, ahol többek között Széles Ernő, Babós Csaba, Dr. Pataki Dezső tartottak előadást. Básthy Béla alpolgármester bemutatta a Kőszegi és Felső-Répcementi Foglalkoztatási Paktum elmúlt 3 évének tevékenységeit, valamint a paktum 40 térségi vállalkozás megkérdezésével készült felmérésének eredményeit, amely szerint a vállalkozók igénylik a pályázati információkat és tanácsadást az Uniós források sikeres lehívása érdekében. A legjobb 100-ban a Jurisich Miklós Gimnázium A HVG Rangsor - A 100 legjobb gimnázium és szakközépiskola 2015 magazin rangsora szerint a kőszegi gimnázium országos viszonylatban a 80. legjobb. További siker, hogy a biológia OKTV alapján az iskola holtversenyben országos 4. helyet, míg a két tannyelvű képzést folytató középiskolák között pedig az előkelő országos 2. helyet szerezte meg. A sikeres munkához és szép eredményhez ezúton is gratulálunk! befektetés-ösztönzés KŐszeg városában térségi KiteKintéssel KonFeRenciA A programot az Írottkő Hotelben rendezték meg Kőszegen. Hollósi Szabolcs a rendezvény moderátora elmondta, hogy a konferencia a TÁMOP / számú projekt keretén belül került megrendezésre. Ezután felkérte Huber Lászlót, Kőszeg Város Polgármesterét köszöntőjének megtartására. Polgármester Úr kiemelten köszöntötte a környező települések megjelent polgármestereit, valamint Breznovits Istvánt, a NYDRFÜ ügyvezetőjét, az előadókat, és a megjelent hallgatóságot. Elmondta, hogy a paktum a térségben sokat tett már a foglalkoztatásért a befektetők számára. Szerinte az egyik ágazat, ahova a tőkét lehet befektetni, a turizmus, ami sajnos eddig az időszakig ezt nem támasztja alá, de Kőszeg és környéke mindenképp szerencsés az épített örökség, a természeti környezet, a szubalpin klíma miatt, ezt a lehetőséget ki kell aknázni. További fejlesztési terv egy inkubátorház építése is az ipari parkban. Sajnos Kőszegen nagy a lakáshiány, így igény van új lakások építésére is, így ez a terület is lehetőség, kihívás lehet a befektetők számára. Emellett megjegyezte, hogy kraftosodunk, köszönhetően a KRAFT programnak, amely jobbnál jobb fejlesztési, kivitelezési és fenntarthatósági terveket tartalmaz. Kiemelte: aki Kőszegen befektet, az a jövőbe fektet be. Breznovits István is köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta, hogy a as időszakban közel 160 milliárdos támogatásban részesült a térség, melyből jelentős szerepet a városok, Kőszeg, Csepreg és Bük tölt be. A következő időszak fejlesztési céljainak

3 meghatározásához ez az alkalom is egy lehetőség, hogy ötleteit megossza egymással a hallgatóság, hogy minél többet és jobbat lehessen kihozni a lehetőségekből. Nagyon fontos a közös gondolkodás, a turizmus, a gazdaságfejlesztés és az oktatás összefűzése. Itt az alkalom, hogy együtt gondolkodjanak az érdekeltek. Nagyon örül, hogy a rendezvény is szisztematikus gondolkodás mentén lett felépítve, és bízik benne, hogy az együttműködés sikeres lesz. A programtól eltérően Dr. Miszlivetz Ferenc kezdte meg az előadásokat, témája az egyetemi, önkormányzati, vállalkozási együttműködések és az új üzleti tevékenységek kibontakozásának esélyei a KRAFT programban. Ezután Básthy Béla, Kőszeg Város alpolgármester, valamint a Rekord hálózat Irányító Csoportjának elnöke kapott szót. Ő a befektetés-ösztönzésekről Kőszeg és térségében, valamint a vállalkozásbarát önkormányzat programról beszélt. Előadásában bemutatta a Rekord hálózatot, valamint a vállalkozói kérdőívek kiértékelését, az elkészült szervezetfejlesztési dokumentumot is. A kőszegi gyökerekkel rendelkező Suhajda Attila, a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség elnöke előadásában egy kisebb helyzetértékelést adott a térségről. A szünet után Bozzay Balázs, a BFH Európa Kft. ügyvezetője vette át a moderálási feladatokat, majd átadta a szót Maráczi Ferencnek, a Széchenyi Programiroda képviselőjének. Tőle a as programozási időszak tervezésének jelenlegi állásáról, a tervezett vállalkozói pályázatokról tudhattunk meg információkat. A pályázati tájékoztatót követően Kovács István, a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. szakértője bemutatta a most készülő Írottkő Programot, amely tartalmazza a térségben felmerült ötleteket, fejleszteni kívánt területeket, melyeket az új programozási időszakban megjelenő projektekhez lehet illeszteni, egy csokorba kötni, programot alkotni. Utolsó előadásként Balogh Károlyt, a Vas Megyei Turisztikai Szövetség elnökének prezentációját hallgathatta, illetve nézhette meg az érdeklődő publikum. ÚjRA nyertes pályázat Paktumunk július 1-től újra elnyerte a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának munkaerő-piaci információnyújtó pályázatát, immáron harmadik alkalommal. A júliustól márciusig tartó időszakban a paktum munkatársa látja el a pályázatban meghatározott feladatokat, (helyi-, kistérségi foglalkozatási színvonal emelése, kistérségi tartós munkanélküliség megelőzése, csökkentése, már meglévő munkahelyek bővítése, új munkalehetőségek létrehozása, helyi vállalkozói szektor számára információ nyújtása) melyek köre kibővült a pályaorientáció mellett a kőszegi általános-és középiskolákban munkaerő-piaci információk átadásával diákok számára. A Paktum a támogatás segítségével továbbra is folyamatosan tud működni. zárult A támop Lezárult A hátrányos helyzetű munkanélküliek foglalkoztatását megvalósító projekt a kőszegi és felső-répcementi foglalkoztatási paktumban.

4 A Kőszegi és Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma 4 térségi vállalkozást és 2 önkormányzatot partnerségbe szervezve 30 hátrányos helyzetű munkanélküli felkészítését és foglalkoztatását valósította meg a Helyi gazdaság- és közszolgáltatásfejlesztés hátrányos helyzetű munkanélküliek foglalkoztatásával a Kőszegi és a Felső- Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktumában című, TÁMOP / kódszámú pályázat keretében. A 100%-os támogatottságú, Ft összköltségű pályázat révén a bevont vállalkozások és közszolgáltatók is ki tudták elégíteni fejlesztéseik szakember-igényét. Az elmúlt közel másfél évben 100 hátrányos helyzetű munkanélküli személy részesült munkaerő-piaci szolgáltatásban, közülük 30-an kerültek be a foglalkoztatásba, 19-en különböző képzésekben is részesültek. Kőszeg Város Önkormányzata a projekt menedzselése mellett 4 fő hátrányos helyzetű munkanélküli foglalkoztatását valósította meg a felújított Jurisics várban. Bük Város Önkormányzatán 5 új munkahelyet sikerült teremteni a pályázat keretében egyéves időtartamra, továbbá az önkormányzat alkalmazta a foglalkoztatási információs munkatársat. A csepregi székhelyű FABRIKA+2000 Kft. Iváni telephelyén létesített új fafeldolgozó csarnokában faipari dolgozókra volt szüksége, és a projekt keretében 5 személyt sikerült alkalmaznia. A szintén csepregi UNIRIV Ipari és Kereskedelmi Kft ban elkészült új csarnokában 10 hátrányos helyzetű munkanélkülit foglalkoztat a pályázat segítségével, köztük operátorokat, gépbeállítót és csoportvezetőt. A Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. munkavállalói létszámát gépkocsivezetővel, kis- és könnyűgépkezelői munkakörökkel bővítette 3 fő alkalmazása révén. A kőszegi Szárnyasép Építő és Szolgáltató Kft. kőműveseket és anyagbeszerzőt tudott munkába állítani. A partnerek lehetőség szerint a kötelező foglalkoztatási időszakon túl is szeretnék megtartani új munkavállalóikat decemberében önkormányzatok, munkaügyi szervezetek, vállalkozások részvételével paktum tapasztalatokat megosztó konferenciára került sor Új utakon a foglalkoztatásért címmel Kőszegen, majd 2014 áprilisában szakmai csoport tanulmányúton vett részt a Zalaszentgróti és a Vasi-Hegyhát Foglalkoztatási Paktumoknál, ahol térségünkhöz hasonlóan jelentős kihívást jelent a nehéz gazdasági helyzetű falvak, városok foglalkoztatásának bővítése. A pályázat keretében elkészült Kőszeg Város Önkormányzatának szervezetfejlesztési dokumentációja, melyben a jelenlegi szolgáltatások, szervezeti és humán feltételek felmérését követően a szakértő javaslatokat dolgozott ki többek között a paktum menedzsment szervezetének intézményesítésére, paktum tagok aktivizálására, vállalkozói információs pontok létrehozására, a pályaorientáció és gyakorlati szakképzés továbbfejlesztésére vonatkozóan. A Vállalkozásbarát önkormányzati programban meghatározásra kerültek azok a fejlesztési területek, melyek révén az önkormányzat segítheti a vállalkozások foglalkoztató képességének növelését, az oktatási rendszer vállalkozói igényekhez való igazítását, nem utolsósorban a befektetések ösztönzését szeptemberig megvalósult a két térség befektetési lehetőségeinek feltérképezése, melyekről kiadvány készült szeptember 23-

5 án Kőszegen Befektetői konferenciára került sor, melynek fő témája a befektetések ösztönzése Kőszeg és térségében. pályaorientálunk Paktumunk 4. éve készíti el a pályaorientációs kérdőívét, melyet a térségi általános iskolák osztályos diákjaihoz juttat el. Az elmúlt néhány évben több módosításra is sor került, mivel igyekeztünk az adott igényeknek megfelelően összeállítani a kérdéseket, hogy a kapott információk hasznosak legyenek. Fontosnak tartjuk, hogy az eredmények tükrében a középiskolák megtehessék a változtatásokat, újításokat, amennyiben szükséges. Idén először a kérdőívezés és kiértékelés mellett, ellátogatunk a kőszegi közép-és általános iskolákba, hogy a diákoknak, életkorúknak megfelelően előadást tartsunk a munka világáról, valamint minél több információt osszunk meg velük a továbbtanulási lehetőségekről. Az előadások az iskolákkal előre egyeztetett időpontokban, osztályfőnöki órák keretében valósulnak meg. továbbiakban Az elkövetkezendő időszak eseményei: - Irányító Csoport Ülés - Őszi Fórum - Pályázati lehetőségeink, paktum további feladatai, működése További kellemes, tevékeny őszi napokat kíván a Paktum csapata!

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A TÁMOP 1.4.3.-10/2-2-2F-2011-0001 BABUART a Contact Nkft. innovatív, kísérleti foglalkoztatási programja elnevezésű projekt megvalósítása során ötödik alkalommal számolunk be szakmai feladataink előrehaladásáról.

Részletesebben

Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége. T á j é k o z t a t ó

Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége. T á j é k o z t a t ó Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége 138. T á j é k o z t a t ó a Pápai Járás munkaerő-piaci helyzetéről és a foglalkoztatás alakulásáról Előadó: Bocskay Gyöngyi

Részletesebben

Önkéntes jó gyakorlatok gyűjtése Bevezetés

Önkéntes jó gyakorlatok gyűjtése Bevezetés Önkéntes jó gyakorlatok gyűjtése Bevezetés Az Országos Tranzitfoglalkoztatási Egyesület csatlakozik a Hajdú-Bihar megyei Életfa Önkéntes Centrum kezdeményezéséhez, melyben jó gyakorlatok összegyűjtését

Részletesebben

Stratégiai alternatívák kialakítása az egyes kistérségi, helyi szintű szociális, társadalmi problémák megoldására

Stratégiai alternatívák kialakítása az egyes kistérségi, helyi szintű szociális, társadalmi problémák megoldására Stratégiai alternatívák kialakítása az egyes kistérségi, helyi szintű szociális, társadalmi problémák megoldására Országos Tranzitfoglalkoztatási Egyesület és Sáránd Község Önkormányzata TÁMOP-5.1.1-11/1/B-2012-0006,

Részletesebben

Újévi köszöntő gondolatok Tabutémák nyitódtak ki, évtizedes dogmák dőltek meg, a gazdaságpolitika kijelölte a nemzeti érdekérvényesítés kereteit

Újévi köszöntő gondolatok Tabutémák nyitódtak ki, évtizedes dogmák dőltek meg, a gazdaságpolitika kijelölte a nemzeti érdekérvényesítés kereteit XVI. évfolyam 2014. 1. szám január Újévi köszöntő gondolatok Tabutémák nyitódtak ki, évtizedes dogmák dőltek meg, a gazdaságpolitika kijelölte a nemzeti érdekérvényesítés kereteit Tabu 1. 2010 előtt a

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 30-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 30-i ülésére 195-12/2011. ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 30-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata polgármesterének beszámolója a Kecskemét és Térsége

Részletesebben

Megújul a városközpont

Megújul a városközpont 2009. április Csongrád város vezetése egy több ütemben megvalósítandó város-rehabilitációs program végrehajtását tűzte ki célul, amely kedvező feltételeket teremt a magánberuházások ösztönzésére. Ezen

Részletesebben

TÁJÉKO Z TATÓ. Borsod-Abaúj-Zemplén megye munkaerő-piaci helyzetéről, a foglalkoztatás bővítésének lehetőségeiről. Munkaügyi Központ. 2013.

TÁJÉKO Z TATÓ. Borsod-Abaúj-Zemplén megye munkaerő-piaci helyzetéről, a foglalkoztatás bővítésének lehetőségeiről. Munkaügyi Központ. 2013. Munkaügyi Központ TÁJÉKO Z TATÓ Borsod-Abaúj-Zemplén megye munkaerő-piaci helyzetéről, a foglalkoztatás bővítésének lehetőségeiről (Készült a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés 2014. január 16-ai ülésére)

Részletesebben

Beszélgessünk Európáról

Beszélgessünk Európáról Beszélgessünk Európáról nemzeti akcióterv a társadalmi párbeszéd elősegítésére A kormány múlt heti ülésén megtárgyalta és elfogadta a Beszélgessünk Európáról elnevezésű akciótervet, amely azokat a programokat

Részletesebben

FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület 2015. évi közhasznúsági jelentése

FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület 2015. évi közhasznúsági jelentése FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület 2015. évi közhasznúsági jelentése Az egyesület 2014. évben is az alapító okiratban meghatározott célok és feladatok megvalósításának szem előtt tartásával végezte bűnmegelőzési

Részletesebben

HEVES MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA (2014-2020) Stratégiai Program

HEVES MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA (2014-2020) Stratégiai Program ÁROP-1.2.11/A-2013-2013-0008 HEVES MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA (2014-2020) Stratégiai Program Heves Megyei Önkormányzati Hivatal Heves Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft 2014. június

Részletesebben

SIMONTORNYA VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL

SIMONTORNYA VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL SIMONTORNYA VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 7081 Simontornya, Szent I. kir. u. 1., 74/586-920 E L Ő T E R J E S Z T É S MUNKAHELY-TEREMTÉSI FELADATTERV Tisztelt Képviselő-testület! Első alkalom, hogy a Tisztelt

Részletesebben

Angol magyar üzleti fórum Szegeden Csongrád Megye Gazdaságáért Díj 10 éves a Magyar Kézműves Remek cím Küldöttgyűlés előtt tagozati ülések

Angol magyar üzleti fórum Szegeden Csongrád Megye Gazdaságáért Díj 10 éves a Magyar Kézműves Remek cím Küldöttgyűlés előtt tagozati ülések XVII. évfolyam 3. szám 2011 április Angol magyar üzleti fórum Szegeden Csongrád Megye Gazdaságáért Díj 10 éves a Magyar Kézműves Remek cím Küldöttgyűlés előtt tagozati ülések Angol üzletemberek jártak

Részletesebben

Foglalkoztathatóság javítását szolgáló intézkedések értékelése - mellékletek

Foglalkoztathatóság javítását szolgáló intézkedések értékelése - mellékletek Foglalkoztathatóság javítását szolgáló intézkedések értékelése - mellékletek Értékelési zárójelentés II. kötet 2013. március 25. Készítette: Mike Károly [Hétfa Kutatóintézet 7. LOT] vezető értékelő Geambasu

Részletesebben

BMSZKI MÓDSZERTAN 2012 ÉVI BESZÁMOLÓ

BMSZKI MÓDSZERTAN 2012 ÉVI BESZÁMOLÓ BMSZKI MÓDSZERTAN 2012 ÉVI BESZÁMOLÓ MUNKATÁRSAK: FEHÉR BORÓKA TATÁR BABETT VIDA JUDITH 1 1. REGIONÁLIS MÓDSZERTANI TEVÉKENYSÉGEK A Közép-magyarországi régió Módszertani feladatait a Magyar Máltai Szeretetszolgálat,

Részletesebben

Kanizsa LOKÁLPATRIÓTA HETILAP XXVII. évfolyam 10. szám 2015. március 19. Borongós idõben, ünnepi térzenével vette kezdetét az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 167. évfordulója alkalmából szervezett

Részletesebben

5. szám 2013. november. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is!

5. szám 2013. november. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is! 5. szám 2013. november hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Ügyfelünk! A Goodwill Hírmondó novemberi számában a nonprofit szervezetekre kívánunk fókuszálni. A civil szervezetek

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó NÓGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA T Á J É K O Z T A T Ó a Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 2013. évi tevékenységéről 9000 Az elhelyezkedettek száma néhány kiemelt csoportban

Részletesebben

Sorozatszerkesztő: Lada László

Sorozatszerkesztő: Lada László Pallós Józsefné A befektetői igényekhez igazodó képzési programok, a beruházás-, munkahelyteremtés-ösztönző, továbbá a gazdasági szerkezetváltást, technológiaváltást, a foglalkoztatási válsághelyzet megoldását

Részletesebben

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Helyi Esélyegyenlőségi Programjának (2013 2018) 2015. évi felülvizsgálata

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Helyi Esélyegyenlőségi Programjának (2013 2018) 2015. évi felülvizsgálata Jogú Város Önkormányzata Helyi Esélyegyenlőségi Programjának (2013 2018) 2015. évi felülvizsgálata Készítette: Jogú Város Önkormányzata EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ Nonprofit Kft.

Részletesebben

Tájékoztató. a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Közgyűlése. 2013. szeptember 17-ei ülésére

Tájékoztató. a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Közgyűlése. 2013. szeptember 17-ei ülésére Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2013. szeptember 17-ei ülésére a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tevékenységéről Előterjesztő: Dr. Sziráki András

Részletesebben

2006. március 7. Hírlevél. www.innovacio.hu. 5. szám. szám

2006. március 7. Hírlevél. www.innovacio.hu. 5. szám. szám XVI. évf. 5. szám Hírlevél www.innovacio.hu 5. szám XVI. évfolyam 32 Képviseletek Magyar Innovációs Szövetség Hírlevele Regionális képviseleti rendszer Gyõr Budavári László tel.: 0620 9557370 Veszprém

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A MAGYAR NÉPFŐISKOLAI TÁRSASÁG 2008. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

BESZÁMOLÓ A MAGYAR NÉPFŐISKOLAI TÁRSASÁG 2008. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL BESZÁMOLÓ A MAGYAR NÉPFŐISKOLAI TÁRSASÁG 2008. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Bevezető Az MNT valamennyi szakmai programját maga dolgozta ki és kutatta fel hozzá a forrásokat, pályázatok és előterjesztések benyújtásával

Részletesebben

Felelősség és fejlesztések. HMVTA: Egy szívverés egy forint. Kiépült a szennyvízhálózat a Tarna-menti településeken.

Felelősség és fejlesztések. HMVTA: Egy szívverés egy forint. Kiépült a szennyvízhálózat a Tarna-menti településeken. heves megyei pénzvilág a MÉDIA EGER NONPROFIT KFT. INGYENES KIADVÁNYa 2014. október 5. évfolyam 10. szám Felelősség és fejlesztések HMVTA: Egy szívverés egy forint Kiépült a szennyvízhálózat a Tarna-menti

Részletesebben

Kanizsa LOKÁLPATRIÓTA HETILAP Kétmilliós segítség a kárpátaljai Eszenynek XXVII. évfolyam 15. szám 2015. április 23. Állás: jogász A Nagykanizsai Családsegítõ és Gyermekjóléti Központ pályázatot hirdet

Részletesebben

Tájékoztató. Heves megye munkaerő-piaci helyzetéről. (Összeállította: Macz Orsolya, Domján Róbert)

Tájékoztató. Heves megye munkaerő-piaci helyzetéről. (Összeállította: Macz Orsolya, Domján Róbert) Ikt. szám: 6-16/2014/222 Ügyintéző: Macz Orsolya Heves Megyei Önkormányzat Közgyűlése Helyben Tájékoztató Heves megye munkaerő-piaci helyzetéről (Összeállította: Macz Orsolya, Domján Róbert) Tisztelt Közgyűlés!

Részletesebben

* * NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE A KÖZGYŰLÉS 2014. IX. 10-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉN HOZOTT RENDELETEI ÉS HATÁROZATAI II. KÖTET

* * NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE A KÖZGYŰLÉS 2014. IX. 10-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉN HOZOTT RENDELETEI ÉS HATÁROZATAI II. KÖTET XXIV. évfolyam 9. szám 2014. szeptember 10. NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK * * HIVATALOS LAPJA NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE A KÖZGYŰLÉS 2014. IX. 10-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉN HOZOTT RENDELETEI ÉS HATÁROZATAI

Részletesebben

Várpalota Integrált Városfejlesztési Stratégiája

Várpalota Integrált Városfejlesztési Stratégiája Várpalota Integrált Városfejlesztési Stratégiája 2008. június Készítette: Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. EX ANTE Tanácsadó Iroda Kft. Várpalota Integrált Városfejlesztési Stratégiája TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

számban határon túli tagozatok munkájáról tagjaink és az érdeklődök. A gyorsabb és hatékonyabb információáramlás

számban határon túli tagozatok munkájáról tagjaink és az érdeklődök. A gyorsabb és hatékonyabb információáramlás HÍRLEVÉL /41. MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG ALAPÍTVA: 1989 TARTALOM Beszámoló a Magyar Szakképzési Társaság 2006. évi tevékenységéről Az Ellenőrző Bizottság pénzügyi beszámolója az MSZT 2006. évi gazdálkodásáról

Részletesebben

Szociális és Munkaügyi Minisztérium. Előadások tények gondolatok vélemények a konferenciáról

Szociális és Munkaügyi Minisztérium. Előadások tények gondolatok vélemények a konferenciáról Szociális és Munkaügyi Minisztérium Előadások tények gondolatok vélemények a konferenciáról Szerzők: Dr. Katonáné dr. Pehr Erika Zsíros Sándorné Dr. Klempa Éva Marcsa László Dr. Csepeli Ágota Dr. Somfai

Részletesebben