Készítette: Gálos Norbert. Dátum: Magyar része:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Készítette: Gálos Norbert. Dátum: Magyar része:"

Átírás

1 Készítette: Gálos Norbert Dátum: Magyar része: Vasárnap reggel 07:30-kor volt a találkozó és 08:00-kor indultunk el az iskolából. 11:30ra meg is érkeztünk a Melki apátsághoz. A Szent Benedek-rendi melki apátság a Duna mentén található. Az apátság az osztrák barokk legnagyobb ilyen jellegű épülete. Egy bencés kolostorban a templom utáni legfontosabb helyiség a könyvtár. A melki könyvtár 12 helyiségből áll, és két fő terme van. Mennyezetét Paul Troger ben festett freskói díszítik. A könyvtárban körülbelül kötet található. A nagy könyvtárteremben kb könyv található A templom pompás belseje aranyborítással, stukkóval és márvánnyal

2 gazdagon díszített, az uralkodó szín az arany, okker, narancssárga, zöld és szürke. Ezek nagy részét Autonio Beduzzi építész tervei és javaslatai alapján kézművesek készítették. 13:30-kor volt a találkozó,innen a Müncheni kempingbe utaztunk tovább,ahová 18:30-ra érkeztünk meg Hétfő reggel 08:30-kor indultunk el a kempingből, egy óra utazás után már a müncheni nymphenburgi kastélynál voltunk, ahol 3 órát időztünk el.a legendás szépségű müncheni kastélyok kedvelt célpontjai a turistáknak. Ezen épületek többsége több stílust ötvöz, nem egyet folyamatosan alakítgattak a századok során, de éppen ez adja a különlegességüket. Mindez jellemző a nymphenburgi kastélyra is, melynek építését 1664-ben kezdték meg olasz stílusban, de a következő több mint 200 évben több uralkodó is hozzátette a maga részét. A kastély alapvetően barokk stílusúnak mondható. A kastély mögött már szemmel látható a stílusok keveredése: francia kertek vezetnek egy angol stílusú parkba Németországban. A kert gyönyörű látványt nyújt, pavilonok, házikók, szökőkutak és dísztavak láthatók benne.

3 Kedden reggel 08:00-kor elindultunk a kempingből, fél óra múlva már az Elsner pac. Vertriebsgesellschaft mbh-cégnél voltunk. Körbe vezettek minket, megnéztük a növényeket. Rengeteg féle petúniájuk van, amelyek szebbnél szebbek,sajnos nem mindről készíthettünk képet... Később Drezda belvárosában töltöttünk kellemesen pár órát,városnézés,sétálás. kempingbe, Landesverband Berlin EV. kempingbe. Majd estére megérkeztünk a 3.

4 Szerda reggel nyolc órakor elindultunk a kempingből fél óra múlva már az állatkertben voltunk (Tiegartent néztük meg). Kaptunk egy belépő kártyát, térképet lehetett magunkkal vinni. Körbe sétáltuk, kb 2-3 órát töltöttünk el ott olyan nagy. Amikor végeztünk akkor a bejárat előtt volt a találkozó, és innen mentünk tovább. Megnézntük a Kultuhallet, a Brandenburgi kaput, KaDeVe áruházat, és végül a Gadächtniskirche-t. És mentünk vissza a kempingbe. Brandenburgi kapu: A Brandenburgi kapu Berlin központjában levő korai klasszicista építmény, a város és egyben Németország jelképe. A kaput Carl Gotthard Langhans építette között ll. Frigyes Vilmos porosz király rendeletére, és az idők során több olyan eseménynek tanúja volt, amelyek nemcsak Berlin és Németország, hanem Európa és a világ 20.századi történelme szempontjából is fontosak. Gadächtniskirche: A társaságkedvelő 19. századi egyháztól, Wilhelm II Berlinből: Consecrating Kaiser-Wilhelm-Wilhelm II császár uralkodott 1895-ben, csak a második világháború óta áll egy rom melyet Berlinben csak lyukas fognak hívnak és emlékeztetőként hagyták meg a háború sérelmei közt. Ezt a romot szegélyzi egy új építésű egyház, amit között alapítottak meg. Egon Eiermannnek a védjegye, aki tartós hatással bélyegezte meg a háború utáni időszak építészetét

5 Németországban, mint senki más. Berlini birodalma ettől az alkalomtól Wilhelm emlékére egyház melyet Eiermann vázolt, miután újonnan megvalósított egy hasonló egyházat azelőtt Pforzheimban Csütörtök reggel 08:00-kor elindultunk a kempingből. Megérkeztünk Potsdam-be, itt megnéztük a Park- Sansoucit, itt körbe néztünk, megnéztük a parkokat. Sanssouci egy volt porosz királyi kastélyegyüttes Potsdamba, Berlintől mintegy 40 kilométerre, nyugatra, Brandenburg szövetségi tartományban. A kastélyt és a hozzá tartozó park alapjait Nagy Frigyes tette le 1744-ben. Georg Wenzeslaus von Knobeldorff a király vázlatai alapján látott neki 1745-ben a kastély megtervezésének. A korabeli európai udvarokkal összehasonlítva szerény késő barokk ill. rokokó palota Kobelsdorff fő műveként tartják számon és két év alatt készült el. A porosz Versailles-ként" emlegetett rezidenciát és a hozzá tartozó kerteket az UNESCO 1990-ben a világ kulturális örökségének részévé nyilvánította. Az egyemeletes palota 97 méter hosszú és 15,4 méter széles, a homlokzaton híres felirat olvasható: Sans, souci - gondtalanul. A művészeteket kedvelő király a nyilvánosságtól, államügyektől és ezekkel együtt a problémáktól ide kívánt visszavonulni, ezért kapta vidéki rezidenciája ezt a nevet. Békeidőben a nyári hónapokat szinte megszakítás nélkül itt töltötte. A kastély azonban akkor a mainál kisebb volt; az oldalszárnyakat csak lv. Frigyes Vilmos építette jó fél évszázaddal később. A kastély berendezése viszont Nagy Frigyes óta nem sokat változott. A bejárati csarnokból a korabeli látogatók az ovális márványterembe jutottak. Innen balra volt a királyi lakosztály, amely négy helységből állt csupán. Az első fogadóterem, ezt követi koncertterem, majd a dolgozó-, ill. hálószoba és a könyvtár, ahol a filozófus hajlamú Nagy Frigyes órákra visszahúzódott. A dolgozó és hálószoba klasszicista stílusú, a koncerterem viszont rokokó. A márványteremtől jobbra vendégszobákat alakítottak ki. Az öt vendégszobában a rejtett ajtók a szolgák szálláshelyeihez vezettek. Az utolsó vendégszobát Voltaire emlékének szentelték, a nagy francia filozófus a király meghívására érkezett. A képtár előtti kertet márvány balusztrád választja el a parktól és a Neptungrottától. A fokozatosan bővülő kertben az idő során több építmény is helyett kapott még; Béke-templom és Marly-kert, kínai teaház, római fürdő, a barátság temploma, és egy mauzóleum, a Charlottenhof, a római villa és a Stüler tervei alapján épített 298 méter hosszú Orangerie. A park átellenes végében épült fel között a 213 méter hosszú ún. Új Palota.

6 Péntek reggel 08:00 órakor elindultunk és 09:00-kor már Berlinben voltunk, ismét szabad program volt, sétáltunk, a látványosságokat nézegettük, például : Brandenburgi kapu, Múzeum-sziget, Német Állami Opera, Reichstag, KaDeWe (Kaufhaus des Westens), Europa-Center, tévétorony, Altes Museum, Humboldt Egyetem, Alexanderplatz, Zoologischer Garten, Sony Center, Tiergarten, Berlini dóm, Kongresshalle,Holocaust Denkmal A SonyCenter szívében lévő piazza Berlin egyik legnépszerűbb látványossága. Lebegő, sátorszerű tető alatti medence uralja a teret, benne az állandóan változó szökőkutakkal. A könnyed és levegős piazzát körbeveszik a Sony európai központjának irodái. Ezenkívül lakások, éttermek, kávézók és üzletek találhatóak az épületben. Itt találjuk a nyolcemeletes Cinestar multiplex mozit és a Filmmuseum Berlint is. Az épület hátuljában a kékkupolás IMAX mozi természettudományos filmeket mutat be 360 -os vetítővásznán.

7 Este 07:00órára kellett vissza menni a brandburgi kapuhoz, mert ott volt a találkozó és 21: 00-ra pedig vissza értünk a kempingbe A Nagy ker Herrenhausen az egyik legfontosabb barokk kert, kerttörténetileg Európa egyik legjelentősebb alkotása és a történelmi magja. Hasonlóan előnyös a Berggarten kialakult egy veteményes kert, egy botanikus kert is ben alakították át a Rainforest házat akváriummá. A látogatásra két kert díjköteles. Minden kertek stílusában angol tájképi kertek jelentek meg. Hegyi kert: A Berggarten északra található a Nagy kerttől. Ez a legrégebbi botanikus kert Németországban. A kert 1666-ban Herczog Johann Friedrich hozta létre, mint konyhakert, zöldség termesztés szempontjából. Princess Sophia átalakította a Berggartent a kertben egzotikus növényeket tett, 1686-ban pedig egy üvegház épült. Az üvegházakban és a téma kertekben különböző növényeket találni, különböző éghajlaton, köztük a legnagyobb gyűjtemény az Orchideák.Szombat este már a Bad Zwischenahni kempingben voltunk.

8 Vasárnapi nap azzal telt, hogy mindenki megtudta ki melyik cégnél fog dolgozni, mi a Bremer cégnél voltunk. És párunkat el is vittek a szállásunkra,ott kipakoltunk,berendezkedtünk és pihentünk.

9 1.Munkahét (hétfő) Hétfőn reggel a munkát azzal kezdtük, hogy földdel töltöttünk meg 15x13as cserepeket, illetve a nap késöbbi felében Taxus dugványokat vágtunk (kedd) Reggel 07:00-kor a Bremer bejáratánál várakoztunk,miután a sziréna megszólalt jött a főnökünk aki kiadta a feladatunkat.keddi napunk taxus baccata dugvány vágással kezdődött,ebéd szünet után pedig Pinus Mugo-kat,panicum virgatum, molica heidebraut, misc sin zebrinus, chamecyparis lawsoniana, picea glauca, misc sin malepatrus, vitis vinifera, gyomláltunk (szerda) Szerdai napon reggel 08:00-ra a Deula intézményhez kellett mennünk,targoncás tanfolyamra,délelött elméleti órán/előadáson vettünk részt,amiből vizsgát tettünk (csütörtök) Reggel ismételten a Deulába mentünk reggel 08:00-ra,de most csak a csoport egyik fele(5fiú és 3lány) gyakorlati órák következtek,szlalonozás,dobozok illetve betontömbök egymásra pakolása,délután pedig levizsgáztunk belőle,a vizsga feladat abból állt, hogy 3raklapot egy polcra kellett felrakni,illetve levenni egy kisebb csarnokban.

10 (péntek) Reggel 07:00-kor a Bremer bejáratánál várakoztunk,miután a sziréna megszólalt jött a főnökünk aki kiadta a feladatunkat.pénteki napunk nem volt változatos,ugyanis egész nap taxus baccata-kat dugványoztunk. Hogy a gyökerezést elősegítsük mielött a földbe helyeztük volna a dugványokat belemártottuk a végüket egy speciális gyökerezés serkentő anyagba. 2.munkahét (hétfő) Reggel 07:00-kor a Bremer bejáratánál várakoztunk,miután a sziréna megszólalt jött a főnökünk aki kiadta a feladatunkat.mivel rossz idő volt,ezért egész nap taxus és aucuba japonica dugványokat vágtunk.

11

12 (kedd) Reggel 07:00-kor a Bremer bejáratánál várakoztunk,miután a sziréna megszólalt jött a főnökünk aki kiadta a feladatunkat.délelött folyamán befejeztük az aucuba japonica dugványvágását. Majd azután berberis, pinus mugo, pieris jap. gyomláltunk (szerda) Reggel 07:00-kor a Bremer bejáratánál várakoztunk,miután a sziréna megszólalt jött a főnökünk aki kiadta a feladatunkat.reggel az üvegházban a fügéket vágtuk vissza,utána után futóra pakoltuk őket fel,és késöbb ezeket szedtük ki a cserepeikből,a föld felső részét megtisztitottuk a moháktól,elő készítettük őket a késöbbi átültetésre.késöbbi órákban pieris jap. Rododendron-okat gyomláltunk (csütörtök)

13 Reggel 07:00-kor a Bremer bejáratánál várakoztunk,miután a sziréna megszólalt jött a főnökünk aki kiadta a feladatunkat.ismét dugványt vágtunk. Rhododendron obtusum "Blaue Donau", Rhododendron "Fridoline", Rhododendron obtusum "Schneewittchen" ezekből a rododendron félékből vágtuk a dugványokat. Miután ezzel végeztünk, átküldtek minket a Sandhalle-ba,hogy az eladásra szánt növényeket megtisztitsuk,az elszáradt leveleket eltávolítsuk,és kigyomláljuk őket. Az itt lévő növények : Cham. ob "Nana Gracili", Panicum virgatum "Nordwind", Hydrangea petiolaris, Phyllostachys bissetii, Cham pi "Sungold", Juniperus com. "Green Carpet", Abies koreana Molli (péntek) Reggel 07:00-kor a Bremer bejáratánál várakoztunk,miután a sziréna megszólalt jött a főnökünk aki kiadta a feladatunkat.a mai feladatunk a Sandhalle-ba volt,növények tisztítását kellett folytatnunk,csak más féle növények voltak.mai növények : Miscanthus japponicus, Picea glauca " Alberta Globe", Taxus baccata, Pinus helldreichii " Compact Gem", Juniperus Squamata " Blue Star", Cortaderia selloana " Evita ", Thuja occidentalis "Smaragd", Calamagrostis x acutiflora " Karl Foerster", Miscanthus sin. "Krater", Arundo donax " Variegata", Carex morrowii " Ice Dance", Miscanthus japonicus, Ginkgo Biloba,Molinia Caerulea " Moorhexe". Ilex meserveae " Heckenstar", Miscanthus Floridulus, Pinus mugo " Pomilio". 3.munkahét (hétfő) Reggel 07:00-kor a Bremer bejáratánál várakoztunk,miután a sziréna megszólalt jött a főnökünk aki kiadta a feladatunkat.reggel növényeket szabadítottunk meg a cserepüktől,délután rhododendron,pinus mugo,juniperus,abies koreana gyomláltunk (kedd) Reggel 07:00-kor a Bremer bejáratánál várakoztunk, a sziréna megszólalása után jött a főnökünk aki kiadta a feladatunkat.rhododendron dugványvágás volt az első feladatunk, majd azután növényekröl száraz részek eltávolítása,gyomlálása, végén aucuba japonica,jasminum nudiflorum cserépből kiszedése cc-re pakolása

14 (Szerda) Reggel 07:00-kor a Bremer bejáratánál várakoztunk,előre tudtuk,hogy a tegnapi feladatunkat kell folytatni, azért ennek ellenére megvártuk a főnönünket, aki megerősítette h a délelött folyamán a télijázminokat fogjuk a cserepükből kiszedtünk majd megtisztítani, visszametszeni és cc kocsira pakolni őket. Délután thuja-kat és chameciparis-okat gyomláltunk (csütörtök) Reggel 07:00-kor a Bremer bejáratánál várakoztunk, miután a sziréna megszólalt jött a főnökünk aki kiadta a feladatunkat. Délelött cserepezőgéppel dolgoztunk, délután gyomlálni kezdtünk, az eső miatt abba hagytuk, úgyhogy vissza mentünk cserepezni.jazmint és fügéket cserepeztünk.

15 (péntek) Reggel 07:00-kor a Bremer bejáratánál várakoztunk,miután a sziréna megszólalt jött a főnökünk aki kiadta a feladatunkat. Reggel jazmin-t és borostyány-t cserepeztünk (3literes),utána borostyánt pakoltunk utánfutóra. 4.munkahét (hétfő) Egésznap Taxus baccata vissza metszése, földréteg felső részének megpucolása, illetve a selejteket kiválogattuk.

16 (Kedd) Sziréna szó után kikaptuk a feladatunkat,a délelött folyamán a Taxus-ok visszametszése és tisztításával folytattuk, délután gyomlálás (szerda) Deula-ban markoló gyakorlati oktatás,különböző gépekkel különböző feladatokat kelltt végre hajtanunk.

17 (csütörtök) Fólia sátrakban gyomláltunk, Ginkgo bilobát, Hibiscus syr. "hamabo" Sta., Hibiscus " Woodbridge" Sta., Hibiscus " Red Heart " Sta., Hibiscus " Marina " Sta., Rubus " Thornless Evergreen ", Rubus frut. " Black Satin ", Parthenocissus t. " Veitchii Robusta ". Délután növényeket tisztitottuk,gyomláltunk,készítettünk elő az eladásra,berberis-eket műtrágyáztunk a bosskopf-ba,végén azokat a taxus-okat cserepeztük amiket előző napokban metszettünk vissza.

18 (péntek) Thuja danica-kat cserepeztünk egész nap 5.munkahét (hétfő) Thuja danica-kat cserepeztünk, délután a hétvégi hatalmas viharnak köszönhetően szélkároztunk, rengeteg növényt burított fel,ezeket állogattuk vissza,és tűztük le őket, megelőzve az őszi viharos időjárásokat.

19 (kedd)

20 Thuja smaragd-okat cserepeztünk, délután gyomláltunk (szerda) 1óra cserepezéssel kezdtük a napot,majd kiderült h nekünk a Deula intézménybe kellett volna 07:45- kor már lennünk,csak elfelejtettek szólni elötte való napokon...gyorsan odaértünk, a többiek már nem voltak ott,minket hármunkat külön vittek a Helmers konténertelepére ahol a cserepezőgépről tartottak előadást. Ott elmondta, hogy két fajta cserepezőgép van. Van a Javo és a Mayer. A Javo az azért jó, mert ovális, és ha olyan növényt kell ültetni, aminek gyorsan meg kell lennie akkor többen is tudnak ott ültetni, persze normál esetben csak egy ember szokott a cserepező gépnél lenni. Visszamentünk a Deulába itt az öntöző rendszert mutatták be. Az öntözőrendszerek rotoros szórófejei: 2,5-5bar a spray szórófejek: 1,5-3bar, míg a csepegtető csőnek: 0,5-3bar a nyomás térfogatáram tartományban működnek. Az időegység alatt átáramlott víz mennyiség 1perc vagy m3/h mértékegységben megadva. rotoros szórófejek: 4bar nyomás spray szórófejek: 3bar nyomás csepegtető szórófejek: 3bar nyomás Öntöző rendszer működése: 4bar- 30sec 3bar-10sec 2bar-8sec 1bar- 2min.4sec 0bar- 4min,12sec 1bar az 10méter vízoszlopnak felel meg. Minél kisebb a nyomás annál több víz jön, minél nagyobb a nyomás annál kevesebb víz jön. DV l/min

21 0 nincs 1 6,4 2 11, , (csütörtök)

22 Deula-ban markolóztunk,plussz a végén kipróbálhattunk egy 77milliós traktort (péntek) Reggeli sziréna szótól kezdve a munka végét jelzőig a Sandhalle-ban pucoltuk a növényeket,kigyomláltuk őket, a száraz részeket távolítottuk el. Molinia caerulea " Moorhexe ", Ilex meserveae Heckenstar, Pinus mugo pumilio, Cortaderia selloana " Comet ", Festuca glauca, Cortaderia sellona, Picea abies " little Gem ", Abies koreana, Phyllostachys bissetii, Carex morrowii " Ice Dance ", Actinidia chinensis

23 6.munkahét (hétfő) Egész nap növényeket metszettünk vissza,tisztittottuk a földréteg felső rétegét illetve kiszedtük őket a cserépből ( 9x9x9,5) Rhododendron "Blaue Donau", Enkianthus campanulatus, Andromeda polif. Glanca, munka végén pedig takarítottunk.

24 (kedd) Délelött növénytisztítás, vissza metszés, délután cserepezés (11x11x12) Nana campressa, Juniperus hornibrooki, Sticta (szerda) Reggeliig cserepezés 2literes cserepeket használtunk. Utána műtrágyáztunk, CC kocsikat tisztitottam és szedtem szét. Elix Crenata-t, Gold Gem-et, Glorie Gem-et pakoltam,utána Dryopteris filiemas-t szedtem ki a cserepükből és készítettem elő őket az átültetésre (csütörtök) Szerencsénkre jó idő volt, úgyhogy reggel sziréna szókor jött a főnökünk, és közölte hogy ma műtrágyázni fogunk. Reggeltől munka végéig minden cégnél dolgozó ember műtrágyázott, úgyhogy egy nap alatt sikerült is befejeznünk az egészet. meg volt adva egy táblázaton, h melyik színű, méretű kanállal mennyi műtrágya juttatható ki.

25 (péntek) Reggel munka kezdéskor külön szedtek minket,én a Főnök urral voltam a délelött folyamán,kinnt a bosskopf-ban pakoltam az utánfutókról egy hordozható mobil futószalagra azokat a növényeket,amiket a többiek cserepeztek.

26

Kirándulás. Készítette: Balázs Martin.

Kirándulás. Készítette: Balázs Martin. Készítette: Balázs Martin. Kirándulás. 2015.08.02. Vasárnap. Vasárnap reggel 7:30-8:00 között volt gyülekező az iskolánál az induláshoz. Ezalatt az idő alatt bepakoltuk a kisbuszba a cuccainkat és megkapta

Részletesebben

Leonardo mobilitási program

Leonardo mobilitási program Leonardo mobilitási program 2010.június 3.- 2010.július 17. Westersede-Bad Zwischenanh Király Regina Örömmel vettem tudomásul, hogy részt vehetek a pályázaton és 6 hetet tölthetek el Németországban, szakmai

Részletesebben

Németországi szakmai gyakorlat a Leonardo da Vinci pályázat által 2012.06.10.-07.21.

Németországi szakmai gyakorlat a Leonardo da Vinci pályázat által 2012.06.10.-07.21. Németországi szakmai gyakorlat a Leonardo da Vinci pályázat által 2012.06.10.-07.21. A Leonardo da Vinci pályázat által Németországban a Hajo Borchers Pflanzen faiskolában töltöttük 6 hetes nyári gyakorlatunkat.

Részletesebben

Leonardo da Vinci mobilitási program 2011.10.06-11.19 Westerstede Csaba Krisztián

Leonardo da Vinci mobilitási program 2011.10.06-11.19 Westerstede Csaba Krisztián Leonardo da Vinci mobilitási program 2011.10.06-11.19 Westerstede Csaba Krisztián 2011.október 6-án indultunk a hajnali órákban, az iskola mikrobuszával. 16 óra út után megérkeztünk Westerstede-be, ahol

Részletesebben

Németországi szakmai gyakorlat a Leonardo Da Vinci pályázat keretében június 10-től július 21-ig

Németországi szakmai gyakorlat a Leonardo Da Vinci pályázat keretében június 10-től július 21-ig Németországi szakmai gyakorlat a Leonardo Da Vinci pályázat keretében 2012. június 10-től 2012. július 21-ig 2012. június 10-én reggel fél 7-kor indultunk iskolabusszal, kb 15 óra utazás után megérkeztünk

Részletesebben

"Leonardo da vinci" Beszámoló

Leonardo da vinci Beszámoló "Leonardo da vinci" Beszámoló "Leonardo da vinci" program során a Németországban volt lehetőségünk a nyári gyakorlati időnket eltölteni és munkatapasztalatot szerezni. Szerencsésnek éreztük magaunk, mivel

Részletesebben

Örökzöld növények. Törzses örökzöldek. Örökzöldek /földlabdás/ Latin név Magyar név Minőség Egységár

Örökzöld növények. Törzses örökzöldek. Örökzöldek /földlabdás/ Latin név Magyar név Minőség Egységár Törzses örökzöldek Chamaecyparis law. 'Barabits Lutea' Hamisciprus'Barabits Lutea' fl 8 000 Ft Chamaecyparis law. 'Barabits Lutea' Hamisciprus'Barabits Lutea' fl 9 000 Ft Chamaecyparis law. 'Potteni' törzses

Részletesebben

ÁRJEGYZÉK 2010 ŐSZ KONTÉNERES DÍSZFÁK

ÁRJEGYZÉK 2010 ŐSZ KONTÉNERES DÍSZFÁK ÁRJEGYZÉK 2010 ŐSZ KONTÉNERES DÍSZFÁK Acer campestre SUH. kont. 8 l. 150/200 1.800 Ft Acer n. Kelly s Gold 12/14 kont. 45 l. PF. 4.800 Ft Acer platanoides kont. 12 l. 200/250 2.400 Ft Acer saccharinum

Részletesebben

Varga Vivien. 2013.08.15 Csütörtök

Varga Vivien. 2013.08.15 Csütörtök Varga Vivien 2013.08.15 Csütörtök Reggel 8 órakor indultunk az iskola elől. 2 óránként megálltunk 17 órakor Nünbergbe értünk, ahol megnéztük a nevezetességeket. A Zeppelinfeld-et itt szállt fel az első

Részletesebben

Oladi Havasok Díszfaiskola KÖSZÖNTÔ TISZTELT VÁSÁRLÓNK!

Oladi Havasok Díszfaiskola KÖSZÖNTÔ TISZTELT VÁSÁRLÓNK! Oladi Havasok Díszfaiskola KÖSZÖNTÔ TISZTELT VÁSÁRLÓNK! Örömmel szeretnénk felkelteni az Ön érdeklôdését növényeink iránt. Augusztustól az ôszi és tavaszi szezonban ahogy az árjegyzékünkben látható komoly

Részletesebben

"Leonardo da Vinci" program beszámoló

Leonardo da Vinci program beszámoló "Leonardo da Vinci" program beszámoló "Leonardo da Vinci" program során Németországban volt lehetőségünk a nyári gyakorlati időnket eltölteni és munkatapasztalatot szerezni. Én a Renke zur Mühlen" elnevezésű

Részletesebben

Hollandia (2010. márc máj. 03.)

Hollandia (2010. márc máj. 03.) Hollandia (2010. márc.29-2010. máj. 03.) Az első napunk utazással telt. Hajnal ötkor találkoztunk és indultunk útnak. Este kilenc és tíz között érkeztünk és foglaltuk el a szállást. Cees, aki kinti dolgainkat

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. 08. 11-08. 31. Készítette: Vass Vivien

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. 08. 11-08. 31. Készítette: Vass Vivien Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. 08. 11-08. 31. Készítette: Vass Vivien 1. nap (aug. 11.) Vasárnap hajnalban, 4:15-kor gyülekeztünk az iskola előtt. Amikor az iskolához értünk már majdnem

Részletesebben

Erasmus+ Lengyelország

Erasmus+ Lengyelország Erasmus+ Lengyelország 2016.05.30.-2016.06.05. Hétfőn indultunk Lengyelországba vonattal, az út 8 óra hosszú volt. A vége felé mindenki unta már az ülést. Katowicénél át kellett szállni egy másik vonatra,

Részletesebben

Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31.

Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31. Készítette: Puskás Péter 2013.08.11. (vasárnap) Reggel negyed öt és fél öt között gyülekeztünk a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskola

Részletesebben

Németországi őszi gyakorlat

Németországi őszi gyakorlat Németországi őszi gyakorlat LDV-HU-09-IVT-1096-T2 mobilitási pályázat Beszámoló 2010.10.2.-2010.11.12. 2010 október 2-án indultunk az iskolánk buszával Budapestről, Észak- Nyugat Németországba (Alsó-Szászországba).

Részletesebben

Várkonyi Dóra. Szakiskolai tanulók mobilitási programja. 2009. május 23. július 4.

Várkonyi Dóra. Szakiskolai tanulók mobilitási programja. 2009. május 23. július 4. Várkonyi Dóra Szakiskolai tanulók mobilitási programja 2009. május 23. július 4. Nagy örömmel vettem tudomásul hogy részt vehetek a pályázaton és 6 hetet tölthetek el németországi faiskolák egyikében szakmai

Részletesebben

Erasmus + Készítette: Csurgai Vivien

Erasmus + Készítette: Csurgai Vivien Erasmus + 2015 Készítette: Csurgai Vivien 1.NAP Délelőtt megismerkedtünk a szállásunk közvetlen környékével. Ez olyan mintha egy farm lenne, ahol 4-5 családi ház, szántóföldek és néhol állatok vannak.

Részletesebben

Napló

Napló Napló 2013.02.17-2013.03.31. 2013.02.17. Vasárnap Reggel 6 órakor indultunk el az iskolából busszal.13-14 órás út volt. Este fél 10 felé értünk a Hajo Borchers céghez. Mire odaértünk Hermann Epping úr

Részletesebben

Leonardo da Vinci program Lehoczky Tamás & Kósa Dávid

Leonardo da Vinci program Lehoczky Tamás & Kósa Dávid Leonardo da Vinci program 2012.06.10-07.22 Lehoczky Tamás & Kósa Dávid Vasárnap reggel hajnalban indultunk az iskola elől. Kb 16-17 óra volt az út. Az éjszakai órákban először a Hajo Borchers faiskolához

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0882 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Varese Luxusvilla eladó az olasz Vareseben LEIRÁS Varese

Részletesebben

1. Nap. 2. Nap. 3. Nap

1. Nap. 2. Nap. 3. Nap 1. Nap Életem első repülése volt, nagyon élveztem. Este érkeztünk meg a szállásra, ami nagyon szép helyen van. Aztán elmentünk vacsorázni egy étterembe. 2. Nap Reggeliztünk a szállón. Reggelire zsömle

Részletesebben

2016 Ősz-2017 Tavasz Név Méret Ár/nettó

2016 Ősz-2017 Tavasz Név Méret Ár/nettó 2016 Ősz-2017 Tavasz ABIES NORDMANNIANA 80-100 3 000 Ft ABIES NORDMANNIANA * 100-125 3 750 Ft ABIES NORDMANNIANA * 125-150 4 500 Ft CHAM LAWS. ELLWOODII 60-80 1 100 Ft CHAM LAWS. ELLWOODII 80-100 1 600

Részletesebben

Erasmus+ München 2016 Munkanapló: Sándor János

Erasmus+ München 2016 Munkanapló: Sándor János Erasmus+ München 2016 Munkanapló: Sándor János 1. Nap, Péntek Utazás Münchenbe. 6-an indultunk neki Budapest Keleti-pályaudvarról vonattal a hosszú útnak, Münchenbe. Az utazásunk viszonylag kényelmes volt,

Részletesebben

Szombathely. Utazás. Vasárnap

Szombathely. Utazás. Vasárnap Szombathely Utazás Élmény ország kapuja megnyílt előttünk, amikor 2016.03.04-én elindultunk Szombathely fele. Mindenki hatalmas energiákkal és jó kedvel indult az útnak, akkor még senki sem számította

Részletesebben

Leonardo da Vinci mobilitási program 2010. június 3. - július 17. Westerstede Váradi Dávid

Leonardo da Vinci mobilitási program 2010. június 3. - július 17. Westerstede Váradi Dávid Leonardo da Vinci mobilitási program 2010. június 3. - július 17. Westerstede Váradi Dávid 2010. június 3-án indultunk az iskola mikrobuszával. A 17 órás út után megérkeztünk Westerstede-be, ahol tiszta

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0704 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Veneto - Treviso LIBERTY STÍLUSBAN ÉPÜLT LUXUSVILLA

Részletesebben

Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013 aug.11. aug.31

Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013 aug.11. aug.31 Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013 aug.11. aug.31 Készítette: Szakál Gyula 1. nap: Aug. 11. vasárnap: Indulás Békéscsabáról 2013. augusztus 11. hajnal 5:00 körül! Reggel 8:00-kor megérkeztünk

Részletesebben

Városunk Pécs Pécsi Tudományegyetem webhelyen lett közzétéve (http://hunyor.pte.hu)

Városunk Pécs Pécsi Tudományegyetem webhelyen lett közzétéve (http://hunyor.pte.hu) PÉCS [1] A pannon és kelta törzsek által lakott vidéken a rómaiak alapítottak várost a 2. század elején Sopiane néven. A kereszténység egyik központjává váló város tartományi székhellyé nőtte ki magát.

Részletesebben

Németország ( )

Németország ( ) Németország (2018.11.18-2018.11.27.) A programról röviden: A Generation Europe által szervezett program olyan projekt, ahol velünk egykorú fiatalok tanulhatnak a demokráciáról, emberi jogokról és az aktív

Részletesebben

Kelemen Nóra Kun Viktória

Kelemen Nóra Kun Viktória Kelemen Nóra Kun Viktória Svédországi beszámoló 2010. április 23.- május 14. Nagy örömmel vettük tudomásul, hogy részt vehettünk a 3 hetes svédországi szakmai gyakorlaton. Kiutazásunkat megelőzően 3 napos

Részletesebben

Határtalanul I. rész Kolozsvári diákok látogatása Szekszárdon

Határtalanul I. rész Kolozsvári diákok látogatása Szekszárdon Határtalanul I. rész Kolozsvári diákok látogatása Szekszárdon A Határtalanul pályázat keretében 2016 áprilisában a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum két osztálya járt nálunk a Garay János Gimnáziumban,

Részletesebben

VESZPRÉM BELVÁROS REHABILITÁCIÓS TERVE I. ÜTEM FAÁLLOMÁNY TÁBLÁZATOS KIMUTATÁSA

VESZPRÉM BELVÁROS REHABILITÁCIÓS TERVE I. ÜTEM FAÁLLOMÁNY TÁBLÁZATOS KIMUTATÁSA Sorszám VESZPRÉM BELVÁROS REHABILITÁCIÓS TERVE I. ÜTEM FAÁLLOMÁNY TÁBLÁZATOS KIMUTATÁSA 2009. 06. 23-i MUNKAKÖZI ANYAG (Készítette: PressTonTerv Tervezőiroda, Göd, Hubayné Horváth Nóra, Meiszterné Kapisinszky

Részletesebben

Készítette: Timár Nóra Dátum: Magyar része: Vasárnap reggel 8-kor indultunk el az iskolából. 11:30ra meg is érkeztünk a Melk apátsághoz.

Készítette: Timár Nóra Dátum: Magyar része: Vasárnap reggel 8-kor indultunk el az iskolából. 11:30ra meg is érkeztünk a Melk apátsághoz. Készítette: Timár Nóra Dátum: 2015.08.02 Magyar része: Vasárnap reggel 8-kor indultunk el az iskolából. 11:30ra meg is érkeztünk a Melk apátsághoz. A bejárat és a keleti homlokzat. A látogatók általában

Részletesebben

Határtalanul program Erdély május 3-6.

Határtalanul program Erdély május 3-6. Határtalanul program Erdély 2017. május 3-6. Május harmadikától hatodikáig Erdélyben jártunk. Mindenki nagyon várta a kirándulást, amin a Határtalanul pályázat segítségével vehettünk részt. Szerdán korán

Részletesebben

München Munkanapló

München Munkanapló 2015. 02. 05. 02. 26. München Munkanapló 02.05. Indulás 7:15-kor Érkezés Münchenbe 14:30-ra A müncheni diákok és Gregor Hanke vártak minket a pályaudvaron. Elkísértek minket a szállásunkra, majd este együtt

Részletesebben

HATÁRTALANUL A FELVIDÉKEN

HATÁRTALANUL A FELVIDÉKEN HATÁRTALANUL A FELVIDÉKEN Kirándulásunk a Határtalanul! pályázat keretein belül jött létre, abból a célból, hogy megismerkedjünk a felvidéki magyar diákokkal, és szorosabb kapcsolatot alakítsunk ki velük.

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1101 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Lake Maggiore Magnificent Luxury Villa Lake Maggiore

Részletesebben

Svájci tanulmányút. Basel

Svájci tanulmányút. Basel Svájci tanulmányút Basel A tanulmányúton öten vettünk részt; két tanár, Gál Anikó és Dékány István, valamint három diák: Annus Péter, Pászti Ferenc és én, Papp Zsolt. 2013. január 22-én hajnali 2 órakor

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1029 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Siena LUXUSVILLA ELADÓ SIENA VÁROSÁBAN LEIRÁS A zöld

Részletesebben

Finnországi beszámoló 2011.10.24. - 2011.11.7.

Finnországi beszámoló 2011.10.24. - 2011.11.7. Finnországi beszámoló 2011.10.24. - 2011.11.7. 2011.10.24. hétfő Ma reggel 9:00-kor a Kőbánya-Kispest 200E buszmegállójában találkoztuk. Felszálltunk a buszra és elindultunk a Liszt Ferenc (Ferihegy) reptér

Részletesebben

Windsor-i kastély története

Windsor-i kastély története 2009 október 22. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 A kastély 1000 éves története összeforrt a monarchia történetével, hiszen nem volt

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0562 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Lombardia - Milano GYÖNYÖRŰ KASTÉLY ELADÓ LOMBARDIÁBAN

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0814 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Toszkána - Firenze LIBERTY STÍLUSBAN ÉPÜLT LUXUSVILLA

Részletesebben

1 HÉT 1 nap

1 HÉT 1 nap 2015.08.10 1 HÉT 1 nap Reggel 7 órakor kezdődött a munka.6:55 körül a főnök szétosztotta a napi teendőket. Én és a Bence gyomlálni mentünk 5 fős csapattal. A csapatot Marcus vezette. Mivel jó idő volt

Részletesebben

Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk

Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk Iskolánk diákjai ismét külföldi tanulmányi kiránduláson vehettek részt a Határtalanul! program jóvoltából: április 10. és 13. között Szlovéniában

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 2578 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Toszkána - Firenze LUXUSVILLA ELADÓ FIRENZÉBEN LEIRÁS

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1121 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Torino Exkluzív luxusvilla eladó Torinó környékén LEIRÁS

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0445 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Toszkána - Firenze KASTÉLY ELADÓ FIRENZÉBEN LEIRÁS A

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0886 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Toszkána - Forte dei Marmi FORTE DEI MARMI KÖZPONTJÁBAN

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Készítette: Ondrejcsik Ákos. Drezda, 2013.08.11.-31.

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Készítette: Ondrejcsik Ákos. Drezda, 2013.08.11.-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11.-31. Készítette: Ondrejcsik Ákos 0. nap Augusztus 11. (vasárnap) Reggel 5órakkor indultunk a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközép iskolából

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1219 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Trento Antik kastély eladó Trentoban LEIRÁS Az észak-olasz

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1143 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Valdinievole Luxusvilla Valdinievoleban LEIRÁS E csodás

Részletesebben

A reneszánsz Itália. szeptember (4 nap) Irányár: Ft/fő

A reneszánsz Itália. szeptember (4 nap) Irányár: Ft/fő A reneszánsz Itália szeptember (4 nap) Irányár: 59.900.-Ft/fő A reneszánsz Itália 1. nap: Békéscsaba-Trieszt-Padova Találkozás Békéscsabán, az Evangélikus Nagytemplom mögötti Parkolóban. 05.00 h-kor. Elutazás

Részletesebben

1. Nap: Megérkeztünk a szállásra és elfoglaltuk a szobákat. Estefelé sétálni indultunk és megnéztük, hol van a környéken bolt, posta, stb.

1. Nap: Megérkeztünk a szállásra és elfoglaltuk a szobákat. Estefelé sétálni indultunk és megnéztük, hol van a környéken bolt, posta, stb. Munkanapló-Vécsi Dóra 1. Nap: Megérkeztünk a szállásra és elfoglaltuk a szobákat. Estefelé sétálni indultunk és megnéztük, hol van a környéken bolt, posta, stb. 2. Nap: Megbeszéltük a házirendet és beosztottuk,

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0452 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Lombardia - Como ELŐKELŐ VILLA ELADÓ COMOBAN LEIRÁS

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0868 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Toszkána - Firenze PRESZTÍZS LAKHELY ELADÓ FIRENZÉBEN

Részletesebben

A Habsburgok császári kincsei Bécsben

A Habsburgok császári kincsei Bécsben HU KUNSTHISTORISCHES MUSEUM WIEN Maria Theresien-Platz U2 Museumsquartier, U3 Volkstheater Busszal: 48A, 57A Hétfő kivételével naponta: 10.00 18.00 Csüt.: 10.00 21.00 Júniustól augusztusig: hétfőnként

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 15/2009. (VI.23.) rendelete

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 15/2009. (VI.23.) rendelete Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 15/2009. (VI.23.) rendelete a temetőkről és a temetkezésről szóló 42/2004. (VI.24.) ÖKT rendelet módosításáról Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Nyitra Utcai Általános Iskola Erzsébet tábor II. turnus

Nyitra Utcai Általános Iskola Erzsébet tábor II. turnus Nyitra Utcai Általános Iskola Erzsébet tábor II. turnus 2018. 05. 25.-29. Hétfő: A tábor reggel 8-kor indult, névsorellenőrzéssel és gyors programismertetővel. Reggeliztünk, majd három csoportra osztottuk

Részletesebben

III. BUDAVÁR, KRISZTINAVÁROS, VÍZIVÁROS

III. BUDAVÁR, KRISZTINAVÁROS, VÍZIVÁROS III. BUDAVÁR, KRISZTINAVÁROS, VÍZIVÁROS Harmadik sétánk a Duna jobb partjára vezet. Ez a rész nem képez külön időrendi egységet, Lisztnek nem volt itt lakása, viszont mind ifjú, mind időskori látogatásai

Részletesebben

Élménybeszámoló. Az üzlet bejárata

Élménybeszámoló. Az üzlet bejárata 2012.04.02-2012.07.13. Ausztria, Tulln, Praskac Élménybeszámoló Áprilisban érkeztünk Tullba a Praskac céghez, hogy ledolgozzuk a kötelező szakmai gyakorlatunkat. Ez a kertészet 1875 óta működik és Ausztria

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1034 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Firenze LUXUSVILLA ELADÓ FIRENZÉBEN LEIRÁS Ez a valóban

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0543 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Firenze Luxusbirtok Toszkánában LEIRÁS Ennek a régi,

Részletesebben

Zöld szervezetek évi Országos Találkozója április április 15. Kalotaszentkirály Zentelke

Zöld szervezetek évi Országos Találkozója április április 15. Kalotaszentkirály Zentelke Zöld OT Zöld szervezetek 2018. évi Országos Találkozója 2018. április 12. - 2018. április 15. Kalotaszentkirály Zentelke Ez a rendezvény először került megrendezésre határon túl. Programok: - csütörtök

Részletesebben

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a Szardínia Szicília 2012. március 28-tól április 5-ig Készített: Varga Orsolya 13. a 1.nap: Már hetek óta várt utazás végre kezdetét vette. Mindenki izgatottan várta a repülő utat, a fogadó családját, az

Részletesebben

Gömörországban jártunk. Bábolnai Általános Iskola, 7. A osztálya. A HATÁRTALANUL pályázaton három napos utat nyertünk Szlovákiába, Gömörországba.

Gömörországban jártunk. Bábolnai Általános Iskola, 7. A osztálya. A HATÁRTALANUL pályázaton három napos utat nyertünk Szlovákiába, Gömörországba. PÁLYÁZAT Gömörországban jártunk Bábolnai Általános Iskola, 7. A osztálya A HATÁRTALANUL pályázaton három napos utat nyertünk Szlovákiába, Gömörországba. Izgatottan készültünk az utazásra. Két előkészítő

Részletesebben

Moszkva látványosságai

Moszkva látványosságai Moszkva látványosságai Vörös Tér Kreml Vaszilij Blazsennij székesegyház Gum áruház Moszkvai metró Arbat Moszkvai Állami Egyetem Tretyakov Képtár/ Galéria Lenin Mauzóleum Kolomenszkoje Fegyvertár Állami

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0662 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Toszkána, Lucca - Versilia LUXUSVILLA ELADÓ VERSILIÁBAN,

Részletesebben

London-Oxford-Stonehenge - augusztus (6 nap) Irányár: Ft/fo

London-Oxford-Stonehenge - augusztus (6 nap) Irányár: Ft/fo London-Oxford-Stonehenge - augusztus (6 nap) Irányár: 109.900.-Ft/fo London-Windsor-Oxford-Stonhenge-Salisbury / 6 nap 2016. augusztus 30-szeptember 04. 1. nap Békéscsaba-Budapest-Bécs-Köln Találkozás:

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 21046 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Pisa Pisai luxusvilla eladó LEIRÁS A csodás Pisa környéki

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1059 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Venezia Luxusvilla eladó az olasz Velencében LEIRÁS

Részletesebben

Zalaegerszegi Diákkonferencia 2013. 4. 19-21.

Zalaegerszegi Diákkonferencia 2013. 4. 19-21. Zalaegerszegi Diákkonferencia 2013. 4. 19-21. Péntek reggel az iskola udvarról indultunk az Igazgató Úrral, Csák tanár úrral és diák társammal Szőke Szilviával. Hosszú út elébe néztünk, pontosan még mi

Részletesebben

Marcoussis, Franciaország Gyakorlati napló

Marcoussis, Franciaország Gyakorlati napló 2012.10.06 (szombat) Marcoussis, Franciaország Gyakorlati napló - Délelőtt 11:40-kor indulás a Liszt Ferenc reptérről, EasyJet géppel. 13:40-kor megérkeztünk Párizsba, a Roissy Charles de Gaulle repülőtérre.

Részletesebben

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul programjának keretében a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskola harmincegy

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0067 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Pratovecchio di Romena Történelmi birtok eladó Toszkánában

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0651 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Toszkána - Forte dei Marmi FORTE DEI MARMI, ELADÓ LUXUXVILLA

Részletesebben

Egy hosszú hétvégét töltöttünk el Gyulán a Corso Hotelben. Gyula nagyon szép,

Egy hosszú hétvégét töltöttünk el Gyulán a Corso Hotelben. Gyula nagyon szép, Gyulai emlék Egy hosszú hétvégét töltöttünk el Gyulán a Corso Hotelben. Gyula nagyon szép, tiszta és turistákkal teli kisváros. Gyönyörűek a belváros szökőkútjai, a vár körüli sétány, ahol a nyári melegben

Részletesebben

Szakiskolai mobilitási program 2009. május 23- július 4. Bad-Zwischenanh Bánóczy Ivett

Szakiskolai mobilitási program 2009. május 23- július 4. Bad-Zwischenanh Bánóczy Ivett Szakiskolai mobilitási program 2009. május 23- július 4. Bad-Zwischenanh Bánóczy Ivett 2009. április 20.-án leadtam az iskolába a németországi gyakorlatra a pályázatom. Nem túl sok reményt fűztem hozzá,

Részletesebben

HODÁK FAISKOLA SZABADGYÖKERŰ DÍSZFÁK 2012 ŐSZ

HODÁK FAISKOLA SZABADGYÖKERŰ DÍSZFÁK 2012 ŐSZ SZABADGYÖKERŰ DÍSZFÁK 2012 ŐSZ Acer n. Flamingo 150/200 SUH. 2.600 Ft (zöld juhar) Acer n. Kelly s Gold 200/250 PF. 3.600 Ft (sárga levelű zöld juhar) Acer platanoides 150/200 SUH. 2.000 Ft Acer platanoides

Részletesebben

TANULÓI MUNKANAPLÓ ERASMUS MOBILITÁSI PROJEKT. a szeptember 11. és szeptember 29. közötti szakmai gyakorlatról. Napi munkaidő: 7 óra

TANULÓI MUNKANAPLÓ ERASMUS MOBILITÁSI PROJEKT. a szeptember 11. és szeptember 29. közötti szakmai gyakorlatról. Napi munkaidő: 7 óra TANULÓI MUNKANAPLÓ ERASMUS MOBILITÁSI PROJEKT a 2017. szeptember 11. és 2017. szeptember 29. közötti szakmai gyakorlatról Napi munkaidő: 7 óra Helyszín: Portugália / Barcelos 2017/ERASMUS/ Asztalos gyakorlat

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0734 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Pistoia Luxusvilla eladó az olasz Pistoiaban LEIRÁS

Részletesebben

Húsvéti Kempingtalálkozó Erdélyben. Dés, Transilvania Camping

Húsvéti Kempingtalálkozó Erdélyben. Dés, Transilvania Camping Húsvéti Kempingtalálkozó Erdélyben Dés, Transilvania Camping Szervező - Ábrok László - Debrecen - tel.:06 20 939 0271 Társszervező - Transilvania Camping - Erdélyi Lakókocsisok - Peti tel 0040 722 509492

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0591 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Umbria - Perugia LUXUS BIRTOK ELADÓ UMBRIÁBAN LEIRÁS

Részletesebben

Beszámoló. Szakmai gyakorlatról. Lengyelország május. Készítette: Nedreu Flórián

Beszámoló. Szakmai gyakorlatról. Lengyelország május. Készítette: Nedreu Flórián Beszámoló Szakmai gyakorlatról Lengyelország 2018. május Készítette: Nedreu Flórián Első hét Reggel 5-kor indultam Kétegyházáról, nagyon szép tájakon vezetett az utunk. Az első megálló egy benzinkútnál

Részletesebben

Nyárád. Református templom

Nyárád. Református templom Nyárád Nyárád Pápától 10 kilométerre dél-nyugatra található. Református templom 1788-ban épült. Késı barokk stílusú. Elıálló középtornya magas, nyúlánk, szemben a református templomok zömök, súlyos tornyával.

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 3314 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Róma Magnificent luxus lakás eladó Rómában LEIRÁS A

Részletesebben

Mintaterv, Környezetrendezés CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉSI KIVITELEZÉSI TERVE (Cím.: ) TÉTELES ÁRAZATLAN KÖLTSÉGKIÍRÁS Dátum:

Mintaterv, Környezetrendezés CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉSI KIVITELEZÉSI TERVE (Cím.: ) TÉTELES ÁRAZATLAN KÖLTSÉGKIÍRÁS Dátum: Mintaterv, Környezetrendezés CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉSI KIVITELEZÉSI TERVE (Cím.: ) TÉTELES ÁRAZATLAN KÖLTSÉGKIÍRÁS Dátum: KÖLTSÉGKIÍRÁS FŐÖSSZESÍTŐ I. BONTÁSI, ELŐKÉSZÍTŐ MUNKÁK összesen: II. ÉPÍTÉSI MUNKÁK

Részletesebben

Összefoglaló a Nyári táborról

Összefoglaló a Nyári táborról TÁMOP 3.1.4-08/2-2009-0147 Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben című pályázat, Nagybajom Város Önkormányzata, Nagybajomi Általános Művelődési Központ Egységes Gyógypedagógiai

Részletesebben

Burgenlandban jártunk szeptember

Burgenlandban jártunk szeptember Burgenlandban jártunk 2012. szeptember Nagy izgalommal indultunk útnak Szegedről reggel 6 órakor. Körülbelül hatórányi buszozás után érkeztünk meg utunk első állomására, Bécsbe, az osztrák fővárosba. Jónyer

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0461 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Venezia Luxusvilla golfpályával eladó Velencében LEIRÁS

Részletesebben

FAISKOLAI KISKERESKEDELMI ÁRJEGYZÉK PROFESSIONAL CATALOGUE PREISLISTE. www.juniperus.hu. www.kefag.hu

FAISKOLAI KISKERESKEDELMI ÁRJEGYZÉK PROFESSIONAL CATALOGUE PREISLISTE. www.juniperus.hu. www.kefag.hu 6000 Kecskemét, Mártírok útja 88. Tel.: +36 76 501 625, +36 76 501 628, +36 76 501 620 Fax: +36 76 414 772 E-mail: juniperus@kefag.hu, juniperusexport@kefag.hu JUNIPERUS KERT ÉVE FAISKOLAI KISKERESKEDELMI

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1449 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Firenze - Hills Magnificent luxus villa eladó Firenze

Részletesebben

NÉMET-MAGYAR CSEREDIÁKPROGRAM

NÉMET-MAGYAR CSEREDIÁKPROGRAM NÉMET-MAGYAR CSEREDIÁKPROGRAM 2014 Iskolánk évek óta lehetőséget nyújt a nyelvgyakorlásra a német-magyar cserediákprogram segítségével. A Than Károly Ökoiskola a neumarkti Willibald-Gluck- Gymnasiummal

Részletesebben

Irányítópult. 2009.01.01. - 2009.12.31. Összehasonlítva a következővel: Webhely. 5 121 látogatás. 34,19% Visszafordulások aránya

Irányítópult. 2009.01.01. - 2009.12.31. Összehasonlítva a következővel: Webhely. 5 121 látogatás. 34,19% Visszafordulások aránya vasgyarifiusuli.fw.hu Irányítópult 29.1.1. - 29.12.31. Összehasonlítva a következővel: Webhely látogatás 3 3 15 15 jan. 5. febr. 7. márc. 12. ápr. 14. máj. 17. jún. 19. júl. 22. aug. 24. szept. 26. okt.

Részletesebben

8. A TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS 2015.MÁJ 21-22-23.

8. A TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS 2015.MÁJ 21-22-23. 8. A TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS 2015.MÁJ 21-22-23. Kísérő tanárok: Lipcsei Anna Mária projektfelelős (osztályfőnök, pedagógia ) Buzás Klára tanító, gyógypedagógus) Rabóczki Ottó osztályfőnök ( testnevelés-biológia

Részletesebben

Határtalanul! Az áprilisi találkozás alkalmával, a gútaiak megérkezését követően közösen bejártuk Ráckeve nevezetességeit.

Határtalanul! Az áprilisi találkozás alkalmával, a gútaiak megérkezését követően közösen bejártuk Ráckeve nevezetességeit. Határtalanul! Az Ady Endre Gimnázium 2012 ben pályázatott nyújtott be a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által hirdetett Határtalanul! program gimnáziumok közötti együttműködésben megvalósuló programjára.

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0696 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Toszkána - Siena LUXUSVILLA ELADÓ SIENÁBAN LEIRÁS Az

Részletesebben

2018. szeptember 20.-án és 21.-én két Vásárhely környéki biciklitúrán vettünk részt.

2018. szeptember 20.-án és 21.-én két Vásárhely környéki biciklitúrán vettünk részt. 2018. szeptember 20.-án és 21.-én két Vásárhely környéki biciklitúrán vettünk részt. Szeptember 20. csütörtök Óföldeáki biciklitúra Az első nap Óföldeákra bicikliztünk az osztállyal. Remek idő volt a kerékpározáshoz.

Részletesebben

Szlovákiában jártunk Természetvédelmi MSc terepgyakorlat

Szlovákiában jártunk Természetvédelmi MSc terepgyakorlat Szlovákiában jártunk Természetvédelmi MSc terepgyakorlat A természetvédelmi mérnök MSc szak megújult tanterve a nemzetközi irányba való nyitás jegyében külföldi terepgyakorlattal bővült. A másodéves hallgatók

Részletesebben