JEGYZİKÖNYV. Jelen vannak: Kenéz István polgármester. Szentesné Szekér Piroska képviselı

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JEGYZİKÖNYV. Jelen vannak: Kenéz István polgármester. Szentesné Szekér Piroska képviselı"

Átírás

1 1 JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonlelle Város Képviselı-testületének május 21-i délutáni rendkívüli nyílt ülésérıl, amelyet a Polgármesteri Hivatal dísztermében tartottak. Jelen vannak: Kenéz István polgármester Somogyvári László alpolgármester Lendvai Attila Miseta Zoltán Nagy László Országh Zoltán Szentesné Szekér Piroska Igazoltan távol: Ignácz János Szücs Orsolya Meghívottak: Dr. Récseiné dr. Hohl Tímea jegyzı Csöröncsics Zoltán jkv.vezetı Megjelent érdeklıdık száma: 1 fı. A polgármester a testület rendkívüli nyilvános ülését kor megnyitja. Megállapítja, hogy a -testület határozatképes, mert 9 tagja közül 7 fı jelen van. Javasolja, hogy 4.) napirendi pontot 1.) napirendi pontként tárgyalják. Elfogadása esetén a napirendek számozása értelemszerően változik. A polgármester kéri a ket, aki egyetért azzal, hogy a 4.) napirendi pontot 1.) napirendi pontként tárgyalják, kézfelemeléssel jelezze. Megállapítja, hogy 7 igen szavazattal, egyhangú szavazással a -testület a módosító javaslatot elfogadta. A polgármester kéri a ket, aki a módosítással a napirendet elfogadja, kézfelemeléssel jelezze. Megállapítja, hogy 7 igen szavazattal, egyhangú szavazással a -testület az alábbi napirendet fogadta el: 1.) A balatonlellei hrsz-ú ingatlan értékesítésével kapcsolatos foglaló ügye. 2.) RANAGA Kft. vizi állás elhelyezési ügye.

2 2 3.) Létszámstop alóli felmentés. Elıadó: Tuliné Öreglaki Lilla intézményvezetı 4.) Önrész biztosítása közfoglalkoztatási programhoz. 1.) A balatonlellei hrsz-ú ingatlan értékesítésével kapcsolatos foglaló ügye. Kenéz István polgármester: A korábbi ülésen ezt a napirendet már tárgyaltuk. Megkérdezném Márton Lajos képviseletében megjelent Mártonné Németh Juditot, hogy a van-e valami kiegészíteni vagy közölni valója a napirendi ponttal kapcsolatban. Mártonné Németh Judit: Kiegészíteni valóm nincs, az interneten értesültem tájékozódtam arról, hogy ismételten tárgyalják a fenti napirendet. Kenéz István polgármester: Az írásos anyagban két alternatíva van megjelölve. Aki az A változattal ért egyet, mely szerint a -testület fenntartja továbbra is a véleményét, hogy nem kívánja visszafizetni sem a e Ft-ot, sem pedig a e Ftot, kézfelemeléssel jelezze. Megállapítom, hogy 7 igen szavazattal, egyhangú szavazással a -testület az alábbi határozatot hozta: Balatonlelle Város Önkormányzata Képviselı Testületének 91/2012.(III.21.) számú határozata A balatonlellei hrsz-ú ingatlan értékesítésével kapcsolatos foglaló visszafizetésérıl 1.) Balatonlelle Város Önkormányzatának Képviselı-testülete - megerısítve korábbi, 153.(VIII.25.)/2011. Kt. számú határozatát is, mely a 19, visszatérítésének elutasításáról szólt - ismételten úgy dönt, hogy a balatonlellei hrsz-ú ingatlan értékesítésével kapcsolatos foglaló kétszeresének, azaz Ft és járulékai visszafizetésének kérelmét is elutasítja. 2.) A Képviselı-testület felkéri a polgármestert, hogy értesítse az illetékes jogi t a döntésrıl. Felelıs: Kenéz István polgármester (értesítés) Határidı:azonnal Egyben tájékoztatom a megjelent Mártonné Németh Juditot, hogy ügyvéd úrral már korábban is beszéltünk errıl a dologról - ezen kívül amit ügyvéd úrnak is feltettünk kérdést-

3 3 van-e Önök részérıl valami olyan kompromisszum készség, hogy ezt valamilyen formában ismételten átbeszélhetnénk? Erre nyitottak vagyunk. Talán szerencsés lenne jegyzı asszonnyal felvenni a kapcsolatot, İ lehet olyan információk birtokában, amik esetleg segíthetnének az alternatívák kialakításában.. Dr. Récseiné dr. Hohl Tímea jegyzı: Én olyan információknak a birtokában lehetek, amik adótitoknak minısülnek, így arról csak az adózókkal tudok esetlegesen beszélni. Ezért nem tanácsolom az ügyvéd úr jelenlétét. Természetesen Önök tájékoztathatják a jogi jüket az elhangzottakról amennyiben szeretnék. 2.) RANAGA Kft. vizi állás elhelyezési ügye Kenéz István polgármester: Az írásos elıterjesztés melletti rajzon jól látható, hogy a szabad strandon a csúszda és a vizi bicikli közötti részen helyezkedne el. Nagy László : Elızı ülésen hozzájárultunk ahhoz, hogy megadjuk az engedélyt és kerüljön egy szerzıdés elkészítésre. Úgy gondolom, hogy nagyon foghíjas ez a szerzıdés. Nincs leírva, hogy a vízben hány négyzetmétert használnának. Kenéz István polgármester: Semmi közünk nincs hozzá. Nagy László : Nem mondanám, mert így 1000 m2-t is letehetnek. Továbbra is támogatom, de ha kötünk egy szerzıdést legyen benn leírva, hogy a Balatonba mennyi m2-t akarnak letenni. Kenéz István polgármester: Jegyzı asszony fogalmazta ezt a szerzıdést. A Balatonba lévı rész a vízügyi igazgatósághoz tartozik. Dr. Récseiné dr. Hohl Tímea: A szerzıdés egy közterület-használati szerzıdés, ami az önkormányzat tulajdonában lévı közterületre vonatkozik. Arra a területre, ami a Balatonban lesz, ez a szerzıdés nem vonatkozhat,hiszen az nem is az önkormányzat tulajdona. Nagy László : Nem tudom, hogy a 2500 Ft/m2 megfelel-e a valóságnak? A csúszdások mennyit fizetnek? Kenéz István polgármester: Az vendéglátói elıkert ez pedig egy sima közterület. Mindegyiknek más és más tarifája van, nem egyforma. Nagy László : Ez vendéglátás lesz, ezt mindenki tudja. Kenéz István polgármester: Itt nem lesz étel csak ital. Itt melegkonyha nincs. Nagy László : A 400 e Ft annyira nevetséges összeg a részünkrıl. Én ilyen formában ezt a szerzıdést nem fogom tudni támogatni. Kenéz István polgármester: Ez egy mobil szerkezető létesítmény, amilyen közterület használati összegekrıl te beszélsz az egy fix építési engedély köteles felépítményre szól. Miseta Zoltán : Aggályaim nekem is vannak. Úgy gondolom sokkal jobb lenne, ha ez egy balatonlellei cég lenne, már csak az iparőzési adó fizetése szempontjából is.

4 4 Lendvai Attila : Magam részérıl elfogadásra javaslom a határozati javaslatot. A készültségi fokot azért meg kellene határoznunk, gondolom az a cél, hogy minél elıbb elkészüljön a létesítmény. Somogyvári László alpolgármester: Én is elfogadásra javaslom. A közterület bérleti szerzıdésben a bérlı az alábbiak szerint nyilatkozik, hogy az építményt mire használja: közforgalmú pihenı és napozó stég parti kiszolgáló egysége. Ebbe annyi minden belefér, hogy nem is tudom igazán mirıl van szó. Ezt egy kicsit konkretizálni kellene. Ennek megvalósításához egy komoly raktárbázis kell. Az egység a szárazföldön mőködne és a napozó stégre is kivinnék az italokat. Miseta Zoltán : Most is azt mondom, hogy támogatom a létesítményt, de nagyságához mérten állapítsuk meg a bérleti díj összegét. Nagy László : Amilyen rajzot elénk letettek, azt komolytalannak tartom. Kenéz István polgármester: Ez egy mobil, ledeszkázott szerkezet, milyen rajzot kellett volna hozzá benyújtani? Hasonló ahhoz, mint ami Siófokon mőködik. Amíg az önkormányzat nem adja meg az engedélyt a Vízügyi Igazgatóság a vállalkozóval nem áll szóba. Akár igennel, akár nemmel, de döntenünk kell. Nagy László : Ennyi pénzért én nem tudom megszavazni, én azt mondom, hogy emeljünk rajta. Lendvai Attila : Amibıl az eltérések adódnak, az a -testület hibája. Minden évben tárgyaljuk a bérleti díjjal kapcsolatos dolgokat, de ha vannak problémák, akkor nekünk kellene orvosolni. A fizetı képességet is számításba kell vennünk. Azzal nem vagyunk elıbbre, ha a vállalkozó nem tudja kifizetni a bérleti díjat. Aki ennyit befektet Balatonlellén, azt támogatni kell, ne akasszuk meg a dolgot. A szerzıdésbe véleményem szerint a lényeges dolgok bele vannak foglalva. Nagy László : Mi kiadtuk a területeinket a szabad strandon, akkor még nem tudtuk, hogy létesülne egy ilyen dolog. Mennyire nem korrekt tılünk az a dolog, hogy most idejön valaki és versenytárgyalás nélkül odaadjuk ezt a területet egy nagyon kedvezı áron. Nincs leírva a szerzıdésbe mit fognak pontosan csinálni. Aki hátrább van 50%-os forgalom kiesése lesz. Jövıre megint jön valaki, és ı is be akar költözni a vízbe. Lendvai Attila : A Vagyonrendeletünk erre választ ad. Abban az esetben kellett volna pályáztatnunk, ha van még egy jelölt. Egyenlıre nincs még egy jelölt erre a területre. Jogilag semmiféle aggály nincs ezzel. A többi vállalkozónak is a vállalkozás szabadságába bent van, hogy ugyanúgy megvalósíthatta volna. Nagy László : Azért nem pályáztak, mert nem is tudták, hogy ilyenre van lehetıség. Miseta Zoltán : Én is azon a véleményen vagyok, mint Nagy László társam, próbálják meg, de legyen magasabb a bérleti díj összege. Somogyvári László alpolgármester: Úgy gondolom ezt a tervet nem szabad megakadályoznunk. Véleménykülönbség abban van köztünk, hogy mennyiért adjuk oda ezt a területe. Valamilyen szinten nekünk át kellene gondolnunk, hogy egységesítsük az árakat. Egy köztes megoldást kellene keresnünk akár Ft lehetne a bérleti díj.

5 5 Kenéz István polgármester: Ha mi csak egy évre kötjük meg vele a szerzıdést nem biztos, hogy a Vízügyi Igazgatóság akkor megadja nekik az engedélyt 1+2 évre. Szentesné Szekér Piroska : Támogatok minden új dolgot, de már múltkor is említettem, engem is megkerestek vállalkozók, hogy ez nem lett megpályáztatva és nem ugyan olyan esélyekkel indulnak. Tény, hogy a Kft. találta ki és ık indították el ezt a dolgot. A bérleti díjakat azonban rendeznünk kell egységes szempontok alapján, ha az idén már nem tudtuk, akkor mindenképpen jövıre erre oda kell figyelni. Ami még a szerzıdésben zavart, hogy fel vannak sorolva a funkciók, hogy mire használják majd a stéget. Itt arról nincs szó, hogy vendéglátás és milyen jellegő vendéglátás. A szerzıdésbe bele kell foglalni, hogy mihez járulunk hozzá. Lendvai Attila : Az évek folyamán már többször elhangzott, hogy a bérleti díjak között egységesítenünk kellene ami attól válik nagyon nehézzé, hogy majdnem mindegyik bérleti szerzıdés lejárati ideje más idıpontra tevıdik. A legkedvezıbb az lenne ha a ciklus utolsó évébe járnának le a szerzıdések. Utána a következı testület úgy alakítja ki az árpolitikáját ahogy jónak látja. Úgy gondolom a Ft bevezetı árnak nem egy rossz ár. Dr. Récseiné dr. Hohl Tímea jegyzı: Természetesen a bérleti szerzıdésbe a bérleti díj felülvizsgálatát be lehet építeni. Kenéz István polgármester: Megpróbálhatunk a bérleti díjakba rendet rakni kb 11 félét alkalmazunk-, de lehet hogy azt érnénk csak el, hogy nem fizetnék be a vállalkozók. Országh Zoltán : Ebbe a szerzıdésbe bele kellene rakni egy olyan határidıt, hogy meddig kérje meg az engedélyeket. Az 1+3 évet el tudom fogadni. Az 5 hónapra a havi Ft kevés. Kenéz István polgármester: Használni csak 1,5-2 hónapon keresztül használja. Mondok rosszabbat. Vannak olyan vendéglátósok, akik egy évre megkötik csak azért mint ha egy éven keresztül mőködne, mert az jóval olcsóbb és kedvezıbb nekik. Ha ezt rendbe rakjuk az éves 20 millióból 5 millió lesz, mert nem fogják kivenni. Országh Zoltán : A Ft-ot el tudom fogadni. Meglátjuk hogy mőködik az elsı évben. Elvi hozzájárulást adjunk határidı kikötéssel. Miseta Zoltán : A vállalkozás volumenéhez képest a 200 e Ft amirıl beszélünk, az semmi. Kenéz István polgármester: Az ide terjesztett árat egy korrekt árnak tartom a többihez képest, ismerve az ennél sokkal nagyobb volumenő és pozitívumú bevételi egységeknél. Aki egyetért azzal, hogy a 400 e Ft helyett 650 e Ft legyen a bérleti díj, kézfelemeléssel jelezze. Megállapítom, hogy 5 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett a -testület a javaslatot elfogadta. Aki egyetért azzal, hogy a 280 m2 ereéig legyen csak megadva a vízügyi engedélyhez a hozzájáruló nyilatkozat a Balaton területén, kézfelemeléssel jelezze. Megállapítom, hogy 7 igen szavazattal, egyhangú szavazással a -testület a javaslatot elfogadta. Aki a módosításokkal együtt a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze.

6 6 Megállapítom, hogy 7 igen szavazattal, egyhangú szavazással a -testület az alábbi határozatot hozta: Balatonlelle Város Önkormányzata Képviselı Testületének 92/2012.(III.21.) számú határozata Döntés a RANAGA KFT. víziállás elhelyezési ügyérıl 1.) Balatonlelle Város Képviselı-testülete a RANAGA KFT. kérelme alapján a balatonlellei Szabadstrand elıtti vízfelületre elhelyezendı víziálláshoz (stég), kapcsolódó160 m2-es kiszolgáló egység elhelyezésére vonatkozó jelen határozat mellékletét képezı bérleti szerzıdés tartalmát jóváhagyja azzal, hogy a bérleti díj mértéket Ft összegben határozza meg. A testület felhatalmazza a polgármestert a bérleti szerzıdés aláírására. 2.) A Képviselı-testület a fenti szerzıdésben foglalt víziállás elhelyezéséhez, a mederbérleti szerzıdéshez szükséges tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozatát 280 m2-es létesítmény kialakításához megadja. A testület felhatalmazza a polgármestert a hozzájáruló nyilatkozat aláírására. Felelıs: Kenéz István polgármester Határidı: a szerzıdés és a nyilatkozat aláírására május 31. Létszámstop alóli felmentés Elıadó: Tuliné Öreglaki Lilla intézményvezetı Kenéz István polgármester: Kettı személy nyugdíjba megy és a felmentési idı alatt is szükség lenne munkaerıre. Tuliné Öreglaki Lilla intézményvezetı: Van egy harmadik probléma, az hogy a családgondozói állás is megürül, amit meg kell hirdetni. Ez idıt vesz igénybe ezért kellet ezt a testület elé hozni. Hozzászólás nem lévén a polgármester kéri a ket, aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze. Megállapítja, hogy 7 igen szavazattal, egyhangú szavazással a -testület az alábbi határozatot hozta: Balatonlelle Város Önkormányzata Képviselı Testületének 93/2012.(III.21.) számú határozata Alapszolgáltatási Központ létszámstop alóli felmentés 1. Balatonlelle Város Önkormányzatának Képviselı-testülete hozzájárul a Körzeti Szociális Alapszolgáltatási Központban nyugdíjazás miatt felmentési idejét töltı szociális gondozó helyettesítése, munkaviszonyának megszőnését követıen pedig a

7 7 megüresedı álláshely betöltése céljából egy fı szakképzett szociális gondozó felvételéhez támogatott foglalkoztatás keretében. 2. Balatonlelle Város Önkormányzatának Képviselı-testülete hozzájárul a Körzeti Szociális Alapszolgáltatási Központban táppénz miatt tartósan távol lévı szociális gondozó helyettesítése céljából június 01-tıl szeptember 30-ig idıtartamra egy fı szociális gondozó kinevezéséhez. 3. Balatonlelle Város Önkormányzatának Képviselı-testülete hozzájárul a Körzeti Szociális Alapszolgáltatási Központban június 30-i hatállyal megüresedı családgondozó álláshely július 01-tıl történı betöltéséhez, a pályázat kiírásához. Felelıs: Tuliné Öreglaki Lilla intézményvezetı Határidı: értelem szerint 3.) Önrész biztosítása közfoglalkoztatási programhoz. Kenéz István polgármester: A Siófoki program keretében öt fıt négy hónapig tudunk alkalmazni, akiknek az alkalmazására 220 e Ft önrészt kell biztosítani. Ezt a pénz is vissza fogjuk kapni egyéb eszköz vásárlására. Lendvai Attila : Javaslom, hogy ilyen esetben tájékoztatva legyünk, hogy milyen szakterületen lesznek foglalkoztatva. Kenéz István polgármester: Nevesíteni nehéz. Minden alkalommal megkérdezem az intézményvezetıt, hogy milyen munkaterületre van szükségük. A legfajsúlyosabb a nyári munkák biztosítása, és oda vesszük fel az embereket. Több hozzászólás nem lévén a polgármester kéri a ket, aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze. Megállapítja, hogy 7 igen szavazattal, egyhangú szavazással a -testület az alábbi határozatot hozta: Balatonlelle Város Önkormányzata Képviselı Testületének 94/2012.(III.21.) számú határozata Önrész biztosítása közfoglalkoztatási programhoz 1.) Balatonlelle Város Önkormányzat Képviselı-testülete Ft önrészt biztosít az Idegenforgalmi országos közfoglalkoztatási programhoz. 2.) Felhatalmazza a polgármestert a közfoglalkoztatási megállapodás aláírására. Felelıs: Kenéz István polgármester Határidı: május 24.

8 8 A polgármester több napirend nem lévén 18:20-kor a -testület rendkívüli nyílt ülését bezárta. k.m.f. Dr. Récseiné dr. Hohl Tímea s.k. jegyzı Kenéz István s.k. polgármester

9 1 JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonlelle Város Képviselı-testületének május 21-i délutáni rendkívüli nyílt ülésérıl, amelyet a Polgármesteri Hivatal dísztermében tartottak. Jelen vannak: Kenéz István polgármester Somogyvári László alpolgármester Lendvai Attila Miseta Zoltán Nagy László Országh Zoltán Szentesné Szekér Piroska Igazoltan távol: Ignácz János Szücs Orsolya Meghívottak: Dr. Récseiné dr. Hohl Tímea jegyzı Csöröncsics Zoltán jkv.vezetı Megjelent érdeklıdık száma: 1 fı. A polgármester a testület rendkívüli nyilvános ülését kor megnyitja. Megállapítja, hogy a -testület határozatképes, mert 9 tagja közül 7 fı jelen van. Javasolja, hogy 4.) napirendi pontot 1.) napirendi pontként tárgyalják. Elfogadása esetén a napirendek számozása értelemszerően változik. A polgármester kéri a ket, aki egyetért azzal, hogy a 4.) napirendi pontot 1.) napirendi pontként tárgyalják, kézfelemeléssel jelezze. Megállapítja, hogy 7 igen szavazattal, egyhangú szavazással a -testület a módosító javaslatot elfogadta. A polgármester kéri a ket, aki a módosítással a napirendet elfogadja, kézfelemeléssel jelezze. Megállapítja, hogy 7 igen szavazattal, egyhangú szavazással a -testület az alábbi napirendet fogadta el: 1.) A balatonlellei hrsz-ú ingatlan értékesítésével kapcsolatos foglaló ügye. 2.) RANAGA Kft. vizi állás elhelyezési ügye.

10 2 3.) Létszámstop alóli felmentés. Elıadó: Tuliné Öreglaki Lilla intézményvezetı 4.) Önrész biztosítása közfoglalkoztatási programhoz. 1.) A balatonlellei hrsz-ú ingatlan értékesítésével kapcsolatos foglaló ügye. Kenéz István polgármester: A korábbi ülésen ezt a napirendet már tárgyaltuk. Megkérdezném Márton Lajos képviseletében megjelent Mártonné Németh Juditot, hogy a van-e valami kiegészíteni vagy közölni valója a napirendi ponttal kapcsolatban. Mártonné Németh Judit: Kiegészíteni valóm nincs, az interneten értesültem tájékozódtam arról, hogy ismételten tárgyalják a fenti napirendet. Kenéz István polgármester: Az írásos anyagban két alternatíva van megjelölve. Aki az A változattal ért egyet, mely szerint a -testület fenntartja továbbra is a véleményét, hogy nem kívánja visszafizetni sem a e Ft-ot, sem pedig a e Ftot, kézfelemeléssel jelezze. Megállapítom, hogy 7 igen szavazattal, egyhangú szavazással a -testület az alábbi határozatot hozta: Balatonlelle Város Önkormányzata Képviselı Testületének 91/2012.(III.21.) számú határozata A balatonlellei hrsz-ú ingatlan értékesítésével kapcsolatos foglaló visszafizetésérıl 1.) Balatonlelle Város Önkormányzatának Képviselı-testülete - megerısítve korábbi, 153.(VIII.25.)/2011. Kt. számú határozatát is, mely a 19, visszatérítésének elutasításáról szólt - ismételten úgy dönt, hogy a balatonlellei hrsz-ú ingatlan értékesítésével kapcsolatos foglaló kétszeresének, azaz Ft és járulékai visszafizetésének kérelmét is elutasítja. 2.) A Képviselı-testület felkéri a polgármestert, hogy értesítse az illetékes jogi t a döntésrıl. Felelıs: Kenéz István polgármester (értesítés) Határidı:azonnal Egyben tájékoztatom a megjelent Mártonné Németh Juditot, hogy ügyvéd úrral már korábban is beszéltünk errıl a dologról - ezen kívül amit ügyvéd úrnak is feltettünk kérdést-

11 3 van-e Önök részérıl valami olyan kompromisszum készség, hogy ezt valamilyen formában ismételten átbeszélhetnénk? Erre nyitottak vagyunk. Talán szerencsés lenne jegyzı asszonnyal felvenni a kapcsolatot, İ lehet olyan információk birtokában, amik esetleg segíthetnének az alternatívák kialakításában.. Dr. Récseiné dr. Hohl Tímea jegyzı: Én olyan információknak a birtokában lehetek, amik adótitoknak minısülnek, így arról csak az adózókkal tudok esetlegesen beszélni. Ezért nem tanácsolom az ügyvéd úr jelenlétét. Természetesen Önök tájékoztathatják a jogi jüket az elhangzottakról amennyiben szeretnék. 2.) RANAGA Kft. vizi állás elhelyezési ügye Kenéz István polgármester: Az írásos elıterjesztés melletti rajzon jól látható, hogy a szabad strandon a csúszda és a vizi bicikli közötti részen helyezkedne el. Nagy László : Elızı ülésen hozzájárultunk ahhoz, hogy megadjuk az engedélyt és kerüljön egy szerzıdés elkészítésre. Úgy gondolom, hogy nagyon foghíjas ez a szerzıdés. Nincs leírva, hogy a vízben hány négyzetmétert használnának. Kenéz István polgármester: Semmi közünk nincs hozzá. Nagy László : Nem mondanám, mert így 1000 m2-t is letehetnek. Továbbra is támogatom, de ha kötünk egy szerzıdést legyen benn leírva, hogy a Balatonba mennyi m2-t akarnak letenni. Kenéz István polgármester: Jegyzı asszony fogalmazta ezt a szerzıdést. A Balatonba lévı rész a vízügyi igazgatósághoz tartozik. Dr. Récseiné dr. Hohl Tímea: A szerzıdés egy közterület-használati szerzıdés, ami az önkormányzat tulajdonában lévı közterületre vonatkozik. Arra a területre, ami a Balatonban lesz, ez a szerzıdés nem vonatkozhat,hiszen az nem is az önkormányzat tulajdona. Nagy László : Nem tudom, hogy a 2500 Ft/m2 megfelel-e a valóságnak? A csúszdások mennyit fizetnek? Kenéz István polgármester: Az vendéglátói elıkert ez pedig egy sima közterület. Mindegyiknek más és más tarifája van, nem egyforma. Nagy László : Ez vendéglátás lesz, ezt mindenki tudja. Kenéz István polgármester: Itt nem lesz étel csak ital. Itt melegkonyha nincs. Nagy László : A 400 e Ft annyira nevetséges összeg a részünkrıl. Én ilyen formában ezt a szerzıdést nem fogom tudni támogatni. Kenéz István polgármester: Ez egy mobil szerkezető létesítmény, amilyen közterület használati összegekrıl te beszélsz az egy fix építési engedély köteles felépítményre szól. Miseta Zoltán : Aggályaim nekem is vannak. Úgy gondolom sokkal jobb lenne, ha ez egy balatonlellei cég lenne, már csak az iparőzési adó fizetése szempontjából is.

12 4 Lendvai Attila : Magam részérıl elfogadásra javaslom a határozati javaslatot. A készültségi fokot azért meg kellene határoznunk, gondolom az a cél, hogy minél elıbb elkészüljön a létesítmény. Somogyvári László alpolgármester: Én is elfogadásra javaslom. A közterület bérleti szerzıdésben a bérlı az alábbiak szerint nyilatkozik, hogy az építményt mire használja: közforgalmú pihenı és napozó stég parti kiszolgáló egysége. Ebbe annyi minden belefér, hogy nem is tudom igazán mirıl van szó. Ezt egy kicsit konkretizálni kellene. Ennek megvalósításához egy komoly raktárbázis kell. Az egység a szárazföldön mőködne és a napozó stégre is kivinnék az italokat. Miseta Zoltán : Most is azt mondom, hogy támogatom a létesítményt, de nagyságához mérten állapítsuk meg a bérleti díj összegét. Nagy László : Amilyen rajzot elénk letettek, azt komolytalannak tartom. Kenéz István polgármester: Ez egy mobil, ledeszkázott szerkezet, milyen rajzot kellett volna hozzá benyújtani? Hasonló ahhoz, mint ami Siófokon mőködik. Amíg az önkormányzat nem adja meg az engedélyt a Vízügyi Igazgatóság a vállalkozóval nem áll szóba. Akár igennel, akár nemmel, de döntenünk kell. Nagy László : Ennyi pénzért én nem tudom megszavazni, én azt mondom, hogy emeljünk rajta. Lendvai Attila : Amibıl az eltérések adódnak, az a -testület hibája. Minden évben tárgyaljuk a bérleti díjjal kapcsolatos dolgokat, de ha vannak problémák, akkor nekünk kellene orvosolni. A fizetı képességet is számításba kell vennünk. Azzal nem vagyunk elıbbre, ha a vállalkozó nem tudja kifizetni a bérleti díjat. Aki ennyit befektet Balatonlellén, azt támogatni kell, ne akasszuk meg a dolgot. A szerzıdésbe véleményem szerint a lényeges dolgok bele vannak foglalva. Nagy László : Mi kiadtuk a területeinket a szabad strandon, akkor még nem tudtuk, hogy létesülne egy ilyen dolog. Mennyire nem korrekt tılünk az a dolog, hogy most idejön valaki és versenytárgyalás nélkül odaadjuk ezt a területet egy nagyon kedvezı áron. Nincs leírva a szerzıdésbe mit fognak pontosan csinálni. Aki hátrább van 50%-os forgalom kiesése lesz. Jövıre megint jön valaki, és ı is be akar költözni a vízbe. Lendvai Attila : A Vagyonrendeletünk erre választ ad. Abban az esetben kellett volna pályáztatnunk, ha van még egy jelölt. Egyenlıre nincs még egy jelölt erre a területre. Jogilag semmiféle aggály nincs ezzel. A többi vállalkozónak is a vállalkozás szabadságába bent van, hogy ugyanúgy megvalósíthatta volna. Nagy László : Azért nem pályáztak, mert nem is tudták, hogy ilyenre van lehetıség. Miseta Zoltán : Én is azon a véleményen vagyok, mint Nagy László társam, próbálják meg, de legyen magasabb a bérleti díj összege. Somogyvári László alpolgármester: Úgy gondolom ezt a tervet nem szabad megakadályoznunk. Véleménykülönbség abban van köztünk, hogy mennyiért adjuk oda ezt a területe. Valamilyen szinten nekünk át kellene gondolnunk, hogy egységesítsük az árakat. Egy köztes megoldást kellene keresnünk akár Ft lehetne a bérleti díj.

13 5 Kenéz István polgármester: Ha mi csak egy évre kötjük meg vele a szerzıdést nem biztos, hogy a Vízügyi Igazgatóság akkor megadja nekik az engedélyt 1+2 évre. Szentesné Szekér Piroska : Támogatok minden új dolgot, de már múltkor is említettem, engem is megkerestek vállalkozók, hogy ez nem lett megpályáztatva és nem ugyan olyan esélyekkel indulnak. Tény, hogy a Kft. találta ki és ık indították el ezt a dolgot. A bérleti díjakat azonban rendeznünk kell egységes szempontok alapján, ha az idén már nem tudtuk, akkor mindenképpen jövıre erre oda kell figyelni. Ami még a szerzıdésben zavart, hogy fel vannak sorolva a funkciók, hogy mire használják majd a stéget. Itt arról nincs szó, hogy vendéglátás és milyen jellegő vendéglátás. A szerzıdésbe bele kell foglalni, hogy mihez járulunk hozzá. Lendvai Attila : Az évek folyamán már többször elhangzott, hogy a bérleti díjak között egységesítenünk kellene ami attól válik nagyon nehézzé, hogy majdnem mindegyik bérleti szerzıdés lejárati ideje más idıpontra tevıdik. A legkedvezıbb az lenne ha a ciklus utolsó évébe járnának le a szerzıdések. Utána a következı testület úgy alakítja ki az árpolitikáját ahogy jónak látja. Úgy gondolom a Ft bevezetı árnak nem egy rossz ár. Dr. Récseiné dr. Hohl Tímea jegyzı: Természetesen a bérleti szerzıdésbe a bérleti díj felülvizsgálatát be lehet építeni. Kenéz István polgármester: Megpróbálhatunk a bérleti díjakba rendet rakni kb 11 félét alkalmazunk-, de lehet hogy azt érnénk csak el, hogy nem fizetnék be a vállalkozók. Országh Zoltán : Ebbe a szerzıdésbe bele kellene rakni egy olyan határidıt, hogy meddig kérje meg az engedélyeket. Az 1+3 évet el tudom fogadni. Az 5 hónapra a havi Ft kevés. Kenéz István polgármester: Használni csak 1,5-2 hónapon keresztül használja. Mondok rosszabbat. Vannak olyan vendéglátósok, akik egy évre megkötik csak azért mint ha egy éven keresztül mőködne, mert az jóval olcsóbb és kedvezıbb nekik. Ha ezt rendbe rakjuk az éves 20 millióból 5 millió lesz, mert nem fogják kivenni. Országh Zoltán : A Ft-ot el tudom fogadni. Meglátjuk hogy mőködik az elsı évben. Elvi hozzájárulást adjunk határidı kikötéssel. Miseta Zoltán : A vállalkozás volumenéhez képest a 200 e Ft amirıl beszélünk, az semmi. Kenéz István polgármester: Az ide terjesztett árat egy korrekt árnak tartom a többihez képest, ismerve az ennél sokkal nagyobb volumenő és pozitívumú bevételi egységeknél. Aki egyetért azzal, hogy a 400 e Ft helyett 650 e Ft legyen a bérleti díj, kézfelemeléssel jelezze. Megállapítom, hogy 5 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett a -testület a javaslatot elfogadta. Aki egyetért azzal, hogy a 280 m2 ereéig legyen csak megadva a vízügyi engedélyhez a hozzájáruló nyilatkozat a Balaton területén, kézfelemeléssel jelezze. Megállapítom, hogy 7 igen szavazattal, egyhangú szavazással a -testület a javaslatot elfogadta. Aki a módosításokkal együtt a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze.

14 6 Megállapítom, hogy 7 igen szavazattal, egyhangú szavazással a -testület az alábbi határozatot hozta: Balatonlelle Város Önkormányzata Képviselı Testületének 92/2012.(III.21.) számú határozata Döntés a RANAGA KFT. víziállás elhelyezési ügyérıl 1.) Balatonlelle Város Képviselı-testülete a RANAGA KFT. kérelme alapján a balatonlellei Szabadstrand elıtti vízfelületre elhelyezendı víziálláshoz (stég), kapcsolódó160 m2-es kiszolgáló egység elhelyezésére vonatkozó jelen határozat mellékletét képezı bérleti szerzıdés tartalmát jóváhagyja azzal, hogy a bérleti díj mértéket Ft összegben határozza meg. A testület felhatalmazza a polgármestert a bérleti szerzıdés aláírására. 2.) A Képviselı-testület a fenti szerzıdésben foglalt víziállás elhelyezéséhez, a mederbérleti szerzıdéshez szükséges tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozatát 280 m2-es létesítmény kialakításához megadja. A testület felhatalmazza a polgármestert a hozzájáruló nyilatkozat aláírására. Felelıs: Kenéz István polgármester Határidı: a szerzıdés és a nyilatkozat aláírására május 31. Létszámstop alóli felmentés Elıadó: Tuliné Öreglaki Lilla intézményvezetı Kenéz István polgármester: Kettı személy nyugdíjba megy és a felmentési idı alatt is szükség lenne munkaerıre. Tuliné Öreglaki Lilla intézményvezetı: Van egy harmadik probléma, az hogy a családgondozói állás is megürül, amit meg kell hirdetni. Ez idıt vesz igénybe ezért kellet ezt a testület elé hozni. Hozzászólás nem lévén a polgármester kéri a ket, aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze. Megállapítja, hogy 7 igen szavazattal, egyhangú szavazással a -testület az alábbi határozatot hozta: Balatonlelle Város Önkormányzata Képviselı Testületének 93/2012.(III.21.) számú határozata Alapszolgáltatási Központ létszámstop alóli felmentés 1. Balatonlelle Város Önkormányzatának Képviselı-testülete hozzájárul a Körzeti Szociális Alapszolgáltatási Központban nyugdíjazás miatt felmentési idejét töltı szociális gondozó helyettesítése, munkaviszonyának megszőnését követıen pedig a

15 7 megüresedı álláshely betöltése céljából egy fı szakképzett szociális gondozó felvételéhez támogatott foglalkoztatás keretében. 2. Balatonlelle Város Önkormányzatának Képviselı-testülete hozzájárul a Körzeti Szociális Alapszolgáltatási Központban táppénz miatt tartósan távol lévı szociális gondozó helyettesítése céljából június 01-tıl szeptember 30-ig idıtartamra egy fı szociális gondozó kinevezéséhez. 3. Balatonlelle Város Önkormányzatának Képviselı-testülete hozzájárul a Körzeti Szociális Alapszolgáltatási Központban június 30-i hatállyal megüresedı családgondozó álláshely július 01-tıl történı betöltéséhez, a pályázat kiírásához. Felelıs: Tuliné Öreglaki Lilla intézményvezetı Határidı: értelem szerint 3.) Önrész biztosítása közfoglalkoztatási programhoz. Kenéz István polgármester: A Siófoki program keretében öt fıt négy hónapig tudunk alkalmazni, akiknek az alkalmazására 220 e Ft önrészt kell biztosítani. Ezt a pénz is vissza fogjuk kapni egyéb eszköz vásárlására. Lendvai Attila : Javaslom, hogy ilyen esetben tájékoztatva legyünk, hogy milyen szakterületen lesznek foglalkoztatva. Kenéz István polgármester: Nevesíteni nehéz. Minden alkalommal megkérdezem az intézményvezetıt, hogy milyen munkaterületre van szükségük. A legfajsúlyosabb a nyári munkák biztosítása, és oda vesszük fel az embereket. Több hozzászólás nem lévén a polgármester kéri a ket, aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze. Megállapítja, hogy 7 igen szavazattal, egyhangú szavazással a -testület az alábbi határozatot hozta: Balatonlelle Város Önkormányzata Képviselı Testületének 94/2012.(III.21.) számú határozata Önrész biztosítása közfoglalkoztatási programhoz 1.) Balatonlelle Város Önkormányzat Képviselı-testülete Ft önrészt biztosít az Idegenforgalmi országos közfoglalkoztatási programhoz. 2.) Felhatalmazza a polgármestert a közfoglalkoztatási megállapodás aláírására. Felelıs: Kenéz István polgármester Határidı: május 24.

16 8 A polgármester több napirend nem lévén 18:20-kor a -testület rendkívüli nyílt ülését bezárta. k.m.f. Dr. Récseiné dr. Hohl Tímea s.k. jegyzı Kenéz István s.k. polgármester

17

18

JEGYZİKÖNYV. Szentesné Szekér Piroska képviselı

JEGYZİKÖNYV. Szentesné Szekér Piroska képviselı 1 JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonlelle Város Képviselı-testületének 2011. január 04-i rendkívüli ülésérıl, amelyet a Polgármesteri Hivatal dísztermében tartottak. Jelen vannak: Kenéz István polgármester Somogyvári

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Jelen vannak: Kenéz István polgármester. Szentesné Szekér Piroska képviselı. Csöröncsics Zoltán

JEGYZİKÖNYV. Jelen vannak: Kenéz István polgármester. Szentesné Szekér Piroska képviselı. Csöröncsics Zoltán 1 JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonlelle Város Képviselı-testületének 2012. szeptember 10-i rendkívüli nyílt ülésérıl, amelyet a Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Irodájában tartottak. Jelen vannak: Kenéz

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Szentesné Szekér Piroska képviselı. Csöröncsics Zoltán. A polgármester a testület rendkívüli nyilvános ülését kor megnyitja.

JEGYZİKÖNYV. Szentesné Szekér Piroska képviselı. Csöröncsics Zoltán. A polgármester a testület rendkívüli nyilvános ülését kor megnyitja. 1 JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonlelle Város Képviselı-testületének 2011. szeptember 14-i rendkívüli nyílt ülésérıl, amelyet a Polgármesteri Hivatal dísztermében tartottak. Jelen vannak: Kenéz István polgármester

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Szentesné Szekér Piroska képviselı. A polgármester a testület rendkívüli nyilvános ülését 16.36-kor megnyitja.

JEGYZİKÖNYV. Szentesné Szekér Piroska képviselı. A polgármester a testület rendkívüli nyilvános ülését 16.36-kor megnyitja. 1 JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonlelle Város Képviselı-testületének 2012. május 9-i rendkívüli nyílt ülésérıl, amelyet a Polgármesteri Hivatal dísztermében tartottak. Jelen vannak: Kenéz István polgármester

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jegyzıkönyv Készült: 2012. június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen vannak:pálmai József korelnök Csonka József Dr. Pálinkási Csaba Bartók László képviselık Dr. Szabó Attila jegyzı Jegyzıkönyvvezetı:

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. 1.) Az önkormányzat és intézményei 2014 évre szóló villamos energia beszerzése, és a város közvilágítási villamos energia beszerzése.

JEGYZİKÖNYV. 1.) Az önkormányzat és intézményei 2014 évre szóló villamos energia beszerzése, és a város közvilágítási villamos energia beszerzése. 1 JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonlelle Város Képviselı-testületének 2013. július 24.-i rendkívüli nyílt ülésrıl. Jelen vannak: Kenéz István Somogyvári László Ignácz János Lendvai Attila Miseta Zoltán Országh

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 4. /2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. április 1-én (pénteken) 13: 00 órakor tartott

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v lkunbaracs Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 4. /2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. június 27-én (szerdán) 15: 00 órakor tartott

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2007. március 12-én megtartott ülésérıl.

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2007. március 12-én megtartott ülésérıl. TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 9100 Tét, Fı u. 88. 263-3/2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V 2007. március 12-én megtartott ülésérıl. 2 TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 9100 Tét, Fı u. 88. 263-3/2007. J E G Y Z İ

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2012. augusztus 1-én 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének október 28-án megtartott ülésérıl.

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének október 28-án megtartott ülésérıl. TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 9100 Tét, Fı u. 88. 143-16/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2008. október 28-án megtartott ülésérıl. 2 TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: a lırinci Közösségi Házban Lırinci Város Önkormányzata Képviselıtestületének 2009. április.17-i rendkívüli ülésén. Jelen vannak: Víg Zoltán polgármester Peterke Zoltán alpolgármester

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1. /2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. január 31-én (hétfın) 14: 00 órakor tartott ülésérıl. Jelen vannak: Tóth Ferenc polgármester Fehér István

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI 11/2008. (II.13.) kt. határozat: A 2008. február 13-ai ülés napirendjének elfogadása. 12/2008. (II.13.)

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 2/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 18-án 15.30 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-12/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. július 10-én 14.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/103-21/2013. JEGYZİKÖNYV 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal, tanácsterem 8130 Enying, Kossuth u. 26. Pıdör Gyula polgármester,

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 14. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 14. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 14. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI 118/2007. (X.31.) kt. határozat: A 2007. október 31-ei ülés napirendjének elfogadása. 119/2007. (X.31.)

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE SAJÓSZENTPÉTER VÁROS SAJÓSZENTPÉTER VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének a..) jegyzıkönyve, b.) napirendek: c.) rendeletek: 32., 33. d.) határozatai: 269., 270., 271.,

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v amely készült 2010. június 09-én 18 óra 00 percre kitőzött, 18 óra 23 perctıl kezdıdıen a Polgármesteri Hivatal tanácstermében megtartott, Pilis Város Önkormányzata Képviselıtestületének

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 18. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 18. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 18. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI 151/2007./XII.28./.kt.határozat: 152/2007./XII.28./kt.határozat: 153/2007./XII.28./kt.határozat: 154/2007./XII.28./kt.határozat:

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 4/2012. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozat száma: 39-41. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 39/2012.(IV.10.)

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2012. június 12.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2012. június 12. Ügyszám: 114-28/2012. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2012. június 12. Nyirád 2012 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: A Képviselı-testület 2008. április 8-án megtartott rendkívüli ülésérıl, Vecsés, Szent István tér 1. (kezdés idıpontja: 15 óra)

Jegyzıkönyv. Készült: A Képviselı-testület 2008. április 8-án megtartott rendkívüli ülésérıl, Vecsés, Szent István tér 1. (kezdés idıpontja: 15 óra) Jegyzıkönyv Készült: A Képviselı-testület 2008. április 8-án megtartott rendkívüli ülésérıl, Vecsés, Szent István tér 1. (kezdés idıpontja: 15 óra) Jelen vannak: Alattyányi István, Balogh Csongor, Czibolya

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Szentesné Szekér Piroska képviselı. Szászné Boros Krisztina irodavezetı. Csöröncsics Zoltán

JEGYZİKÖNYV. Szentesné Szekér Piroska képviselı. Szászné Boros Krisztina irodavezetı. Csöröncsics Zoltán 1 JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonlelle Város Képviselı-testületének 2012. szeptember 27-i rendes ülésérıl, melyet a Polgármesteri Hivatal dísztermében tartottak. Jelen vannak: Kenéz István polgármester Somogyvári

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Helyszín: 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. Polgármesteri Hivatal tárgyalóterme

JEGYZİKÖNYV. Helyszín: 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. Polgármesteri Hivatal tárgyalóterme JEGYZİKÖNYV Készült: Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselıtestület Pénzügyi Bizottságának 2013.06.19-i ülésérıl. Helyszín: 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. Polgármesteri Hivatal tárgyalóterme

Részletesebben

2013. évi 4. szám Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 2013. február 25-én megtartott rendkívüli ülésérıl készült

2013. évi 4. szám Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 2013. február 25-én megtartott rendkívüli ülésérıl készült 2013. évi 4. szám Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. február 25-én megtartott rendkívüli ülésérıl készült J E G Y Z İ K Ö NYV T Á R GY MUTATÓ Határozat/Rendelet száma Határozat/Rendelet

Részletesebben

Bizottságának 2012. május 23-án megtartott ülésérıl.

Bizottságának 2012. május 23-án megtartott ülésérıl. Készült: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Humánpolitikai Bizottságának 2012. május 23-án megtartott ülésérıl. Jelen vannak: Keserő Zoltán a Bizottság elnöke Hock János Bizottsági tag

Részletesebben

Halmay György bizottsági elnök

Halmay György bizottsági elnök V e s z p r é m M e g y e i J o g ú V á r o s Önkormányzata Közgyőlésének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. január 5-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. január 5-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 1/2011. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. január 5-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozatok száma: 1-2. TARTALOMJEGYZÉK 1/2011.(I.05.) ÖH. Pályázat

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének árpilis 10-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének árpilis 10-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/103-12/2013. JEGYZİKÖNYV 2013. árpilis 10-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterem 8130 Enying, Kossuth u. 26. Pıdör Gyula polgármester,

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Antal János polgármester Dr. Valkó Zsuzsanna körjegyzı

JEGYZİKÖNYV. Antal János polgármester Dr. Valkó Zsuzsanna körjegyzı JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonszemes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének és Balatonıszöd Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. augusztus 17-én 18.00. órakor a balatonszemesi Latinovits

Részletesebben

Rendkívüli Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve október 20.

Rendkívüli Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve október 20. Lajosmizse Város Önkormányzata Rendkívüli Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2011. október 20. Az ülésen hozott határozatok száma és tárgya: 153/2011. (X. 20.) ÖH Támogatás kérése a LEADER egészségügyi

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 5. /2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. április 27-én (szerdán) 15: 00 órakor tartott

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14. Ügyszám: 289-8/2013. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2013. február 14. Nyirád 2013 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: sz.

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: sz. a 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu 25. sz. JEGYZİKÖNYV, 2010. október 21-én rendkívüli sürgıséggel összehívott ülésérıl. Az ülés helye: Hivatala 3045. Bér, Petıfi út 32.

Részletesebben

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu. 17. sz.

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu. 17. sz. Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu 17. sz. J E G Y Z İ K Ö N Y V Vanyarc Szirák Bér Községek Önkormányzatainak inek együttes ülésérıl 2012.augusztus

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Dóc Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. október 10-én megtartott rendkívüli nyílt ülésérıl T a r t a l o m j e g y z é k Dóc Községi Önkormányzat Képviselı-testületének

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: Komló Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2013. július 18-i rendkívüli ülésérıl a mellékelt jelenléti ív szerint köszöntötte a megjelenteket. Megállapította,

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. július 11-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. július 11-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/38-18/2012. JEGYZİKÖNYV 2012. július 11-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterem 8130 Enying, Kossuth u. 26. Pıdör Gyula polgármester,

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. december 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. december 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 24/2011. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. december 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozatok száma: 150-154. TARTALOMJEGYZÉK OK: 150/2011.(XII.19.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL TARTALOMJEGYZÉK Kistelek Képviselő-testület 2013. október 03-án tartott nyílt ülésének határozatairól

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. május 27-én megtartott soron következı ülésérıl Jelen vannak: Berecz Pál képviselı Dr. Árva-Lóky Zsófia képviselı

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli -testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 35/2014.(VII.23.) önkormányzati határozat 36/2014.(VII.23.)

Részletesebben

Kajdi István polgármester javaslatot tesz az alábbi napirendi pontok megtárgyalására. Jegyzıkönyv hitelesítıknek felkéri a polgármestereket.

Kajdi István polgármester javaslatot tesz az alábbi napirendi pontok megtárgyalására. Jegyzıkönyv hitelesítıknek felkéri a polgármestereket. Körjegyzıség 8452 Halimba, Petıfi S. u. 16. Tel./fax: 88/237-003. 503-420. Szám: 3-7 / 2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Taliándörögd Község Önkormányzata Képviselı-testülete, Kapolcs Község Önkormányzata

Részletesebben

Rendkívüli Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2013. február 08.

Rendkívüli Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2013. február 08. Lajosmizse Város Önkormányzata Iktsz: I/394/4/2013. Rendkívüli Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2013. február 08. Az ülésen hozott határozatok száma és tárgya: 21/2013. (II. 08.) ÖH. Nyilatkozat A

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl december 2.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl december 2. Ügyszám: 15-147/2010. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános, rendkívüli ülésérıl 2010. december 2. Nyirád 2010 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község Önkormányzata

Részletesebben

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu. 27. sz.

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu. 27. sz. a 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu 27. sz. JEGYZİKÖNYV 2010. november 30-án megtartott zárt ülésérıl. Az ülés helye: Tanácskozó-terme, 3045. Bér, Petıfi út 32. Készült:

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Zala megye J E G Y Z İ K Ö N Y V BAK, SÁRHIDA ÉS ZALATÁRNOK KÖZSÉGEK ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETEI EGYÜTTES ÜLÉSÉRİL 2011. szeptember 12. Határozatok Tárgykód 32/2011. (IX.12.) számú Kt. Határozat

Részletesebben

Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve március 08. rendkívüli ülés

Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve március 08. rendkívüli ülés Felsılajos Község Önkormányzata II/33/6/2013. Képviselı-testületi ülés könyve 2013. március 08. rendkívüli ülés Az ülésen hozott rendelet száma és tárgya: Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Szentesné Szekér Piroska képviselı. Szászné Boros Krisztina irodavezetı. Csöröncsics Zoltán

JEGYZİKÖNYV. Szentesné Szekér Piroska képviselı. Szászné Boros Krisztina irodavezetı. Csöröncsics Zoltán 1 JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonlelle Város Képviselı-testületének 2012. június 13-i rendkívüli nyílt ülésérıl, amelyet a Polgármesteri Hivatal dísztermében tartottak. Jelen vannak: Kenéz István polgármester

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-23/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. december 27-én 8.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 3. /2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. április 27-én (pénteken) 13: 00 órakor tartott

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a bizottság 2010. augusztus 16-án megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a bizottság 2010. augusztus 16-án megtartott ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 9/1/2010. JEGYZİKÖNYV a bizottság 2010. augusztus 16-án megtartott ülésérıl Határozatok száma: 31-33. TARTALOMJEGYZÉK 31/2010.(VIII.16.)

Részletesebben

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: /2011

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: /2011 Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: 307-15 /2011 JEGYZİKÖNYV a Képviselı-testület 2011. június 6-án tartott rendkívüli ülésérıl

Részletesebben

napirendjei: Központi orvosi ügyeleti ellátás tárgyalása Nyéki Lajos és Nyékiné Kıszegi Krisztina kérelmének tárgyalása

napirendjei: Központi orvosi ügyeleti ellátás tárgyalása Nyéki Lajos és Nyékiné Kıszegi Krisztina kérelmének tárgyalása Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. június 12-ei testületi ülésérıl készült jegyzıkönyv napirendjei: Központi orvosi ügyeleti ellátás tárgyalása Nyéki Lajos és Nyékiné Kıszegi

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám:301/39- /2013. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Dörgicse Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. május 17-én, 9:00 órai kezdettel, Dörgicse Község

Részletesebben

Jegyzıkönyv. 1. napirendi pont: Vecsési Ügyfélszolgálati irodaépület létesítése projekt kivitelezıjének kiválasztása

Jegyzıkönyv. 1. napirendi pont: Vecsési Ügyfélszolgálati irodaépület létesítése projekt kivitelezıjének kiválasztása Jegyzıkönyv Készült: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2008. október 28-án megtartott rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak: Dabasi János, dr. Fekete Károly, Hanek Gábor, Jugovics Sándor, Lırincz

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. szeptember 27-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. szeptember 27-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 18/2011. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. szeptember 27-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozatok száma: 110-112. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 110/2011.(IX.27.)

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2007. április 12-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2007. április 12-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2007. április 12-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzıkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Az önkormányzat tulajdonát

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat február 22-én, du órakor megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV. Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat február 22-én, du órakor megtartott ülésérıl Szám: 83-1/2011. JEGYZİKÖNYV Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat 2011. február 22-én, du. 15.00 órakor megtartott ülésérıl Jelen vannak: Megjegyzés: Oláh József, elnök, Horvát

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 15/2012. TERKA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2012. december 10. napján 14:30 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2016. augusztus 30. ) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2016. augusztus 30 -án 15.00 órakor

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. július 31-én 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen vannak: Pádár

Részletesebben

Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 5663 Medgyesbodzás, Széchenyi u. 38. Telefon: 68/425-000. Fax: 68/526-331 5/2012.

Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 5663 Medgyesbodzás, Széchenyi u. 38. Telefon: 68/425-000. Fax: 68/526-331 5/2012. Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 5663 Medgyesbodzás, Széchenyi u. 38. Telefon: 68/425-000. Fax: 68/526-331 5/2012. JEGYZİKÖNYV Készült: Medgyesbodzás Községi Önkormányzat Képviselı-testületének

Részletesebben

- 2. KROKAVECZ LÁSZLÓ: az ismertetett formában támogathatónak tartja a határozat meghozatalát, az elızıekben elmondottak miatt.

- 2. KROKAVECZ LÁSZLÓ: az ismertetett formában támogathatónak tartja a határozat meghozatalát, az elızıekben elmondottak miatt. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2011. szeptember 27-én 16 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal 1. számú szobája

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Szám: KOZP/2137/2/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK

J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2008. november 10-én (hétfın) 08 órai kezdettel megtartott rendkívüli Képviselı-testületi ülésérıl Készült: Páty Község Önkormányzat

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA Ikt. szám: IV. 84-11/2009. SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Jogi és Ügyrendi Bizottságának

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2012. október 17-én (szerda) 18.59 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésérıl.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2012. október 17-én (szerda) 18.59 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésérıl. Szám: 1/1-197/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2012. október 17-én (szerda) 18.59 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésérıl. Az ülés helye:

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a bizottság 2012. augusztus 29-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a bizottság 2012. augusztus 29-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 9/2012. JEGYZİKÖNYV a bizottság 2012. augusztus 29-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozatok száma: 45-46. TARTALOMJEGYZÉK 45/2012.(VIII.29.)

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-4/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. február 3-án 9.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Páty Község Önkormányzata Pénzügyi, Településfejlesztési, Ügyrendi és Környezetvédelmi Bizottságának 2011. január 20-án (csütörtökön) 16.00 órai kezdettel megtartott ülésérıl 1 Az

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 23-10/2008. JEGYZİKÖNYV amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Pénzügyi Bizottságának 2008. augusztus 7-én 9

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. február 8-án - pénteken - de. 10,00 órakor megtartott r e n d k í v ü l i ülésérıl. A képviselı-testület rendkívüli

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére.

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére. JEGYZİKÖNYV Készült: Sáregres Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. január 17-én 15.00 órai kezdettel a Községháza tanácstermében tartott rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak: Tiringer Mária polgármester

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kıtelek Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2013. április 15-én megtartott ülésérıl az önkormányzat Kıtelek, Szabadság út 1. szám alatti tanácstermében. Jelen vannak:

Részletesebben

2010. október 13. JEGYZİKÖNYV. Pilisszentlászló Község Önkormányzata Képviselı-testületének október 13-án megtartott alakuló ülésérıl

2010. október 13. JEGYZİKÖNYV. Pilisszentlászló Község Önkormányzata Képviselı-testületének október 13-án megtartott alakuló ülésérıl Pilisszentlászló Község Önkormányzat Képviselı-testülete Szám: 12/2010. Határozatok száma: 49-58 /2010. Rendeletek száma: 9 /2010. JEGYZİKÖNYV 2010. október 13-án megtartott alakuló ülésérıl Napirendi

Részletesebben

A Képviselı-testület 2014. február 12-én, reggel 8.00 órakor az Egészségház tanácstermében megtartott rendkívüli képviselı-testületi ülésérıl.

A Képviselı-testület 2014. február 12-én, reggel 8.00 órakor az Egészségház tanácstermében megtartott rendkívüli képviselı-testületi ülésérıl. Lajosmizse Város Önkormányzat Képviselı-testülete I/703/3/2014. A Képviselı-testület 2014. február 12-én, reggel 8.00 órakor az Egészségház tanácstermében megtartott rendkívüli képviselı-testületi ülésérıl.

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének november 28-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének november 28-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/218-31/2011. JEGYZİKÖNYV 2011. november 28-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterme 8130 Enying, Kossuth u. 26. Méreg János alpolgármester,

Részletesebben

Vecsés Város Önkormányzatának Képviselı-testülete J E G Y Z İ K Ö N Y V

Vecsés Város Önkormányzatának Képviselı-testülete J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: 8/2012. Vecsés Város Önkormányzatának Képviselı-testülete J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Vecsés Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. április 3-án (kedden) 16.00 órai kezdettel a

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: 11-18/2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: 2009. június 18-án 17 óra 30 perckor kezdıdı rendkívüli, nyílt ülésérıl. Magyarpolány Polgármesteri Hivatal Tanácsterme Jelen vannak: Polt

Részletesebben

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl JEGYZİKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Tulajdonosi Bizottsága, Pénzügyi és Költségvetési Bizottsága, Városstratégiai és Városmarketing Bizottsága valamint Közjóléti Bizottsága

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Pilis Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. május 18-án 14 óra 15 perckor megtartott nyilvános és rendes ülésérıl. Jelen vannak: Pilis Város Cigány Kisebbségi

Részletesebben

Száma: /2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V

Száma: /2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Száma: 16542-1/2010. TERKA J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. augusztus 30-án hétfın du. 15,00 órai kezdettel megtartott r e n d k í v ü l i ülésérıl

Részletesebben

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu. 11. sz.

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu. 11. sz. a 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu 11. sz. J E G Y Z İ K Ö N Y V Képviselı-testülete nyílt ülésérıl 2013. október 10.-én Megtartott ülésérıl Az ülés helye: Tanácskozó terme

Részletesebben

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Szám: IV.535-3/2010. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. december 10-én (pénteken) 9 00 órakor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti mőszaki tárgyalójában megtartott ü l é s

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A Képviselő-testület 2013. augusztus 22-i üléséről.

JEGYZŐKÖNYV A Képviselő-testület 2013. augusztus 22-i üléséről. JEGYZŐKÖNYV A Képviselő-testület 2013. augusztus 22-i üléséről. Időpontja: 2013. augusztus 22. 19:20 órai kezdettel Helye: Kiskunlacháza Polgármesteri Hivatal Tanácsterme Jelen vannak: polgármester Dr.

Részletesebben

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia JEGYZİKÖNYV Készült: Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének a Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozójában 2014. április 23-án megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen voltak: Tóth István Derecskei

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. 2012. február 21-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén.

J e g y z ı k ö n y v. 2012. február 21-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén. J e g y z ı k ö n y v Készült: 2012. február 21-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az ülésén. Jelen vannak: Oláh József Csaba a bizottság elnöke Egyed Attila Szabó András Papp

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl március 8. (második ülés)

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl március 8. (második ülés) Ügyszám: 9-39/2012. JEGYZİKÖNYV nyilvános, rendkívüli ülésérıl 2012. március 8. (második ülés) Nyirád 2012 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: nyilvános, rendkívüli, második ülésérıl Nyirád-Szıc Községek

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SPORT-, IFJÚSÁGI ÉS CIVIL SZERVEZETEK BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SPORT-, IFJÚSÁGI ÉS CIVIL SZERVEZETEK BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SPORT-, IFJÚSÁGI ÉS CIVIL SZERVEZETEK BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 86-16/2009. JEGYZİKÖNYV amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Sport-, Ifjúsági

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. augusztus 29-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. augusztus 29-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 13/2012. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. augusztus 29-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozat száma: 84-85. Rendelet száma: 10. TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. augusztus 31-én - szombaton - du. 13,00 órakor megtartott r e n d k í v ü l i n y i l v á n o s ülésérıl. A képviselı-testület

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TEL.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TEL.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG. DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TEL.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU MEGHÍVÓ Dorog Város Képviselı-testületének 2010. április 9-én (péntek)

Részletesebben

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: sz.

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: sz. a 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu 9. sz. JEGYZİKÖNYV 2010. március 17.én megtartott ülésérıl. Az ülés helye: Tanácskozó-terme, 3045. Bér, Petıfi út 32. Készült: Bér: 2010

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK NEMZETISÉGI, ÜGYRENDI ÉS ELLENİRZÉSI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.: I. 240-10/2012. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-808

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2009. március 24-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2009. március 24-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 6/2009. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2009. március 24-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozatok száma: 25-26. 1 TARTALOMJEGYZÉK 25/2009.(III.24.)

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Dóc Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. június 19-én megtartott rendkívüli nyílt ülésérıl T a r t a l o m j e g y z é k Dóc Községi Önkormányzat Képviselı-testületének

Részletesebben

5./ Az Önkormányzat 2011. évi átmenti gazdálkodásáról szóló rendelet elfogadása

5./ Az Önkormányzat 2011. évi átmenti gazdálkodásáról szóló rendelet elfogadása 1 JEGYZİKÖNYV Készült: 2011. december 14-én Ordacsehi Község Önkormányzatának hivatali helyiségében a Képviselı-testület ülésérıl. Jelen vannak: Kiss Miklós polgármester Bársony János alpolgármester Kránicz

Részletesebben