Csörötnek község árvízvédelmi fejlesztése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Csörötnek község árvízvédelmi fejlesztése"

Átírás

1 Csörötnek község árvízvédelmi fejlesztése PROJEKTÖSSZEFOGLALÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY Projektnyitó rendezvény ünnepélyes alapkőletétel április 1. Telefon: 94/ , 94/ Fax: 94/ A projekt rövid összefoglalása (projekt szám: KEOP-2.1.2/2F/ )

2 A projekt rövid összefoglalása (projekt szám: KEOP-2.1.2/2F/ ) Csörötnek község a Rába völgyének középső szakaszán fekszik. A folyó a települést gyakorlatilag kettévágja. A Rába rendkívül heves vízjárású folyó. Az árvizek gyorsan kialakulnak, órák alatt méteres nagyságrendű vízemelkedések fordulnak elő. Az árvízi szempontból erősen fenyegetett településrészek számára az eddigi tapasztalatok szerint nemcsak a Rába felől kilépő víz jelenti a főveszélyt, hanem a községtől nyugatra, már Magyarlak területén az északi völgyfenékre kilépő vizek délkeletről történő, illetve a Malomcsatorna erőmű alatti alvizi szakaszának visszaduzzadása is. Ezt a tényt támasztották alá az elmúlt évek árvizeinek levonulása során szerzett tapasztalatok is. Az 1965-ös nagy árvíz levonulása óta mind az osztrák, mind a magyar területeken történt beavatkozások miatt a lefolyási idő jelentősen rövidült, így a kisebb árvizek esetében is magasabb vízszintek álltak elő, és területileg is megváltozott a mederből kilépett vizek eloszlása. Ezt a es áradás tapasztalatai is alátámasztották. Az árvíz ellen ilyen körülmények között csak a megfelelően kiépített védművekkel lehet hatékonyan védekezni. Rendkívüli nagy árvíz 1965-ben, 1982-ben, 1996-ban, 2005-ben és ben sújtotta a települést. A korábbi árhullámok által kialakult eseményekről, a védekezésről és a károkról rendelkezésre álló információk egyértelműen alátámasztják és igazolják a település árvízi veszélyeztetettségét, kiszolgáltatottságát. A község árvízvédelmének megoldása céljából 1989-ben a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság megbízása alapján a VITUKI kísérleteket végzett, 1990 tavaszán pedig a NYUDUVIZIG készített részletes tanulmányt a mértékadó nagyvizek megállapításához. Az árvízvédelmi töltés fejlesztése az önkormányzat részéről egy félbemaradt fejlesztés befejezését jelenti, mely fejlesztés megvalósítása az önkormányzat egyik kiemelt projektje. A korábbi tervek alapján 1992-ben kiépült az északi védtöltés 270 m hosszban, az erőmű üzemvízcsatornájának beeresztő zsilipjéig. Szintén megépült a déli védtöltés nyugati része, 171 m-es szakaszon. A déli védtöltés délkeleti részéből azonban csak kb. 250 m-es szakasz épült meg, így a falu délkeleti és középső része a Rába és Malom-csatorna árvizei ellen jelenleg nincs bevédve. Csak a töltés rendszer teljes kiépítésével védhetők meg a település lakott részei az árvizektől. Az árvízvédelmi fejlesztés elsőrendű célja Csörötnek község lakosságának és az itt található javaik védelme az árvizekkel szemben és a jövőbeni biztonságos fejlődés fenntartható lehetőségének megteremtése.

3 az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával a Környezet és Energia Operatív Program keretében valósítja meg a projektet. A kétfordulós pályázat első fordulójában 85%-os támogatás ( ,- Ft) mellett 15% önerő ( ,- Ft) biztosításával megvalósult a fejlesztés előkészítése. Az első fordulós támogatás felhasználásával elkészült a Környezetvédelmi Hatásvizsgálat, a Részletes Megvalósíthatósági Tanulmány, a teljes geodéziai felmérés, valamit a komplett vízjogi engedélyes terv. Mindezek alapján az Önkormányzat novemberében benyújtotta támogatási kérelmét a mások fordulóra, mely 100%-os támogatással a konkrét fizikai megvalósítást foglalja magában. A több éves előkészítő munka eredményeképp augusztus 2-án az Önkormányzat kézhez kapta a KEOP-2.1.2/2F/ azonosító számú Csörötnek község árvízvédelmi fejlesztése című pályázat kedvező elbírálásáról szóló támogató levelet. Ezt követően az Energia Központ Nonprofit Kft-vel mint Közreműködő Szervezettel közösen előkészítésre került a Támogatási Szerződés. A Támogatási Szerződés október 28-án lépett hatályba. A szerződés értelmében ,- Ft vissza nem térítendő, 100%-os támogatásban részesült a beruházás. A fenti költség tartalmazza az építés és a kapcsolódó eszközbeszerzés (szivattyúk, mobil gátak és kaszálógép) költségeit, valamint a különböző járulékos költségeket (a kiviteli terv, vízjogi üzemeltetési terv, a FIDIC mérnöki és műszaki ellenőri költségeket, közbeszerzésekkel kapcsolatos költségeket, a nyilvánosság és a projektmenedzsment költségeit). A beruházás lebonyolítására kötelezően előírt FIDIC mérnöki, műszaki ellenőri feladatok, valamint a közbeszerzési feladatok ellátására meghirdetett ajánlattételi felhívásra a beérkezett ajánlatok közül a legkedvezőbb ajánlatot tevő VeszprémBer Zrt-vel kötöttünk szerződést. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás eredményeképp január 27-én került aláírásra a szerződés a legkedvezőbb ajánlatot nyújtó Csörötnek MM Konzorciummal, mely a Melirációs és Rekultivációs Kft. (Szombathely) és Magyar Aszfalt Kft. (Budapest) partnersége alapján jött létre. A munkaterület átadása február 1-én megtörtént. A beruházás projektmenedzsment, nyilvánosság, jogi tanácsadás és könyvvizsgálat feladatainak elvégzésére ugyancsak beszerzési eljárás keretében választottuk ki a győri székhelyű HHP Contact Tanácsadó Kft-t.

4 A projekt műszaki tartalmának ismertetése: A szakmai tartalom megfogalmazása az Önkormányzat és a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság közös munkája során jött létre. A szakmai tartalom körvonalazódásakor az önkormányzat külső szakértőket vont be a projektfejlesztés további feladatainak végrehajtására. A projekt célkitűzése olyan árvízvédelmi fejlesztés megvalósítása, amely esetén az elérhető haszonnak az értéke nagyobb a ráfordított költségeknél, a várható árvízkárok értékének figyelembe vételével. A teljes kiépítendő védmű hossza: 279 fm. A földtöltés a jogszabályi előírások szerint m széles koronával és 1: rézsűhajlással kerül kialakításra. A beruházás során kivitelezőnek az alábbi munkákat kell elvégezni: o Rába bal és jobb parti elsőrendű árvízvédelmi töltés építése, partfalak, vasbeton támfalak, mobil gát-rendszer, műtárgyak (kétaknás csőzsilipek) és átereszek építése. o Mobil és fix szivattyúk telepítése. o Szállítási útvonalak építés megkezdés előtti állapotra való helyreállítása. o Az árvízi lefolyás elősegítésére a meglévő árkok kétoldali földdepójának bontása, utak alatti átereszek vízelvezető kapacitásának növelése. o Kivitelezési-, üzemeltetési (megvalósítás) és árvízvédekezési tervdokumentáció elkészítése, üzemeltetési engedély beszerzése. Mindezen munkák az alábbi mennyiségeket tartalmazzák: o Rába bal parti elsőrendű árvízvédelmi töltés építése: 144 fm ( m ) o Rába jobb parti elsőrendű árvízvédelmi töltés építése: 624 fm ( m ) o Partfalak, támfalak építése: 569 fm (vasbeton: 848 m ) o Mobil gát részére alapozás építése, mobil gát beszerzése: 157 fm (1,0 m magasság) o Műtárgyak építése: 6 db (kétaknás csőzsilip, egy csőzsilipben 1 db fix telepítésű szivattyú) o Átereszek építése: db (2 db egyenként 9 fm 150 x 150 cm nyílásmérettel és 1 db 9 fm Ø80 cm nyílásmérettel o Mobil szivattyú beszerzése a megfelelő meghajtás biztosításával: 2 db 2 o Szállítási útvonalak építés megkezdés előtti állapotra való helyreállítása: m o A meglévő töltés (magyarlaki gát fölötti területen) bontása az árvízi lefolyás elősegítésére: 80 fm. o A meglévő árok kétoldali földdepójának (a Magyarlak Csörötnek közigazgatási határon) bontása az árvízi lefolyás elősegítésére: 510 m

5 A töltésépítéshez szükséges földmennyiség (96.88 m ) nagyrészt (65%) a projekt részét képező saját belső anyagnyerőhelyről kerül kitermelésre, és kisebb részben (5%) a kivitelező által biztosítandó külső beszállításból tevődik össze. A belső anyagnyerőhelyen a projekt végén vizes élőhely kerül kialakításra. A projekt során a lefolyási viszonyok javítására is sor kerül a meglévő Északi védtöltés környezetében, melynek keretében az alábbi munkákat tervezzük: o Az árvízi levonulási területen kiépített meliorációs főgyűjtő árkok tisztítása, szükségszerinti keresztmetszet bővítése, o A csapadékvíz elvezető árok jobb és baloldali káros duzzasztást okozó depóniájának elbontása. o A közúti átereszeket bővítése a Csörötnek Rönök és a Csörötnek Vasszentmihály összekötő utak esetében. A töltéssel párhuzamosan kialakított vápa megtisztításával, valamint az árok kétoldali depóniájának megszüntetésével és tisztításával jelentősen csökkenteni lehet az árvíz terepen való lefolyási szintjét, ezáltal megszüntetésre kerül a káros visszaduzzasztás, mely veszélyeztetné az érintett terelő töltés magassági biztonságát. A gyűjtő árkok tisztításával nyert nagyobb vízemésztő képességgel, valamint a közút alatti átereszek szelvényeinek növekedésével jelentősen befolyásolható az árvizek levonulási időtartama, mely nem csak a mezgazdasági növények túlélését, megmentését szolgálja, hanem a térség speciális közlekedési problémáját is tudja kezelni, úgy hogy a közutat árvíz idején később kell lezárni, viszont az árhullám gyorsabb levonulását segítve előbb is lehet feloldani. A tervezett töltés több helyen földutat keresztez. Ezeken a csomópontokon az átjárhatóság biztosítására útátjárók épülnek. A töltés mentett oldali töltéslábánál talpárkok kerülnek kialakításra a töltések által lehatárolt öblözetek csapadékvizeinek kezelésére, a mély pontokon kétaknás zsilipes csőátereszek épülnek (6 db). A fejlesztés részeként a töltések fenntartásának biztosítására 1 db kaszálógép (80 LE alapgép, 1,8 m széles szárzúzóval és 4 m gémkinyúlású rézsűkaszával) kerül beszerzésre. Árvíz és csapadéktevékenység egybeesésekor az öblözetekben összegyülekező csapadékvizek átemelése a műtárgyak mentett oldali aknájából mobil szivattyú segítségével történik. Ennek biztosítására 2 db nagyteljesítményű mobil szivattyú és a Gyöngyös árokhoz egy fix, beépített nagyteljesítményű szivattyú beszerzésére kerül sor. További eszközbeszerzést jelent a védmű egyes szakaszain előirányzott mobil gátrendszer beszerzése. A tervezett fejlesztésről az Önkormányzat lakossági fórumokat tartott. A projekt pályázati formában történő megvalósításáról az önkormányzat képviselő-testülete döntött.

6 A töltésépítéshez szükséges területek biztosítása érdekében az érintett 11 db ingatlan esetében a tulajdonosokkal a kisajátítást helyettesítő adás-vételi szerződést megkötötte az Önkormányzat, mely bizonyítja a fejlesztés lakossági elfogadottságát is. A vételár értékbecslés alapján került meghatározásra. Néhány ingatlan esetében nem sikerült egyességre jutni (4 tulajdonos), illetve a tulajdonosok elhaláloztak (9 ingatlan esetében), ezért ezekben az esetekben a Vas Megyei Kormányhivatal kisajátítási eljárást folytatott le a fejlesztés közérdekű jellege alapján. Az összes igénybeveendő területre az értékbecslésben megállapított összeg mintegy 0 millió Ft, mely tartalmazza a területvásárlás, a kártalanítás és az egyéb járulékos költségeket is. A kivitelezés, fizikai építés határideje: 201. július 15. A projekt befejezési határideje: 201. november. Az árvízvédelmi fejlesztés elsőrendű célja a Csörötnek község élő emberek és az ott található javaik védelme az árvizekkel szemben, és a település jövőbeni fenntartható fejlődési lehetőségének megteremtése. Csörötnek, március 26. Kocsis Zsolt polgármester

Árvízvédelmi fejlesztési munkák tapasztalatai. Készítette: Ambrus Krisztián Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi referens

Árvízvédelmi fejlesztési munkák tapasztalatai. Készítette: Ambrus Krisztián Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi referens Árvízvédelmi fejlesztési munkák tapasztalatai Készítette: Ambrus Krisztián Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi referens Környezet és Energia Operatív Program Állami tulajdonú árvízvédelmi fejlesztések

Részletesebben

Az árvízvédelmi fejlesztési munkák tapasztalatai. Készítette: Ambrus Krisztián Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi referens

Az árvízvédelmi fejlesztési munkák tapasztalatai. Készítette: Ambrus Krisztián Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi referens Az árvízvédelmi fejlesztési munkák tapasztalatai Készítette: Ambrus Krisztián Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi referens TIVITIG árvízvédelmi szakaszai és elsőrendű árvízvédelmi töltései 09.01.

Részletesebben

Algyői-főcsatorna vízgyűjtőjének vízpótlása DAOP-5.2.1/B-09-2010-0007 A projekt támogatás tartalma: 696 421 086 Ft

Algyői-főcsatorna vízgyűjtőjének vízpótlása DAOP-5.2.1/B-09-2010-0007 A projekt támogatás tartalma: 696 421 086 Ft A megvalósítás tervezett ütemezése: 2012. december 21-2013. december 31. Projektgazda neve: Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Projektgazda székhelye: 6720, Szeged, Stefánia 4. Közreműködő szervezet:

Részletesebben

Projekt információk. Előszállás Nagyközség szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása KEOP-7.1.0/11-2011-0001

Projekt információk. Előszállás Nagyközség szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása KEOP-7.1.0/11-2011-0001 A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg. Projekt információk Előszállás Nagyközség szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása KEOP-7.1.0/11-2011-0001

Részletesebben

Litér Község Önkormányzata 8196 Litér, Álmos u. 37. Tel./Fax: 88/598-010 Honlap: www.liter.hu E-mail: referens@liter.hu

Litér Község Önkormányzata 8196 Litér, Álmos u. 37. Tel./Fax: 88/598-010 Honlap: www.liter.hu E-mail: referens@liter.hu E L Ő T E R J E S Z T É S, 2014. április hó 08 napján tartott együttes Képviselő-testületi ülésére Tisztelt Képviselő-testületek! Litér Község Önkormányzata Balatonfűzfő Város és Szentkirályszabadja Község

Részletesebben

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1.

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési osztály Az előterjesztést véleményezi: Valamennyi

Részletesebben

Sármellék-Zalavár volt szovjet katonai repülőtér kármentesítése

Sármellék-Zalavár volt szovjet katonai repülőtér kármentesítése Sármellék-Zalavár volt szovjet katonai repülőtér kármentesítése Intézményi háttér ÚJ SZÉCHENYI TERV KEOP Környezet és Energia Operatív Program Szennyezett területek kármentesítése Irányító Hatóság (Nemzeti

Részletesebben

MÉRNÖKI VÁLLALKOZÁSI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT Budapest, Angyalföldi út /B. fszt. 2.,

MÉRNÖKI VÁLLALKOZÁSI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT Budapest, Angyalföldi út /B. fszt. 2., MÉRNÖKI VÁLLALKOZÁSI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. 1134 Budapest, Angyalföldi út 30-32./B. fszt. 2., e-mail: aquarea.bp@gmail.com I. ütem: Barabás Miklós utcától a Gombás-patakig Mobil árvízvédelmi mű ~ 1900 fm

Részletesebben

Pályázat előkészítési folyamatok bemutatása a Dozmati tározó projekttel

Pályázat előkészítési folyamatok bemutatása a Dozmati tározó projekttel Pályázat előkészítési folyamatok bemutatása a Dozmati tározó projekttel Némethné Palotás Erzsébet Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság 2016. július 6. Felhívás: Dombvidéki vízgazdálkodás feltételeinek

Részletesebben

Közutak fejlesztése Magyarországon, különös tekintettel a magyar-szlovák határkapcsolatokra

Közutak fejlesztése Magyarországon, különös tekintettel a magyar-szlovák határkapcsolatokra Közutak fejlesztése Magyarországon, különös tekintettel a magyar-szlovák határkapcsolatokra XII. Határok nélküli partnerség Fülek, 2018. október 4. Thoroczkay Zsolt főosztályvezető ITM Közúti Infrastruktúra

Részletesebben

Kurca rehabilitációja II. ütem DAOP-5.2.1/B A projekt támogatás tartalma: ,- Ft

Kurca rehabilitációja II. ütem DAOP-5.2.1/B A projekt támogatás tartalma: ,- Ft Projektgazda neve: Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Projektgazda székhelye: 6720, Szeged, Stefánia 4. Közreműködő szervezet: Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. Közreműködő

Részletesebben

Projekt címe: Taktaköz felső árvízvédelmi fejlesztése. Projektgazda megnevezése: Észak magyarországi Vízügyi Igazgatóság

Projekt címe: Taktaköz felső árvízvédelmi fejlesztése. Projektgazda megnevezése: Észak magyarországi Vízügyi Igazgatóság Projekt címe: Taktaköz felső árvízvédelmi fejlesztése Projektgazda megnevezése: Észak magyarországi Vízügyi Igazgatóság Projekt azonosító száma: KEOP-2.1.1/2F/09-11-2011-0006 Előkészítési szakasz: Támogatási

Részletesebben

VELEM KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL 9726 Velem, Rákóczi utca 73. Telefon: +36(94)563-380 Fax: +36(94)563-379 email: korjvelem@t-online.

VELEM KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL 9726 Velem, Rákóczi utca 73. Telefon: +36(94)563-380 Fax: +36(94)563-379 email: korjvelem@t-online. VELEM KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL 9726 Velem, Rákóczi utca 73. Telefon: +36(94)563-380 Fax: +36(94)563-379 email: korjvelem@t-online.hu Előterjesztés Velem Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011.

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 H A T Á R O Z A T

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 H A T Á R O Z A T NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Ikt. szám: 1953-1/11/2012. Műszaki

Részletesebben

Létesítmény és Sport Nonprofit Kft. 3100 Salgótarján, Kassai sor 54. Iktatószám: 411/2010. J a v a s l a t

Létesítmény és Sport Nonprofit Kft. 3100 Salgótarján, Kassai sor 54. Iktatószám: 411/2010. J a v a s l a t Létesítmény és Sport Nonprofit Kft. 3100 Salgótarján, Kassai sor 54. Iktatószám: 411/2010. J a v a s l a t a Létesítmény és Sport Nonprofit Kft. KEOP-3.3.0. sz. pályázat keretében A Tarjáni Gyermektábor

Részletesebben

Tiszadorogmai és Tiszavalki I. (régi) szivattyútelepek rekonstrukciója

Tiszadorogmai és Tiszavalki I. (régi) szivattyútelepek rekonstrukciója Projekt címe: Tiszadorogmai és Tiszavalki I. (régi) szivattyútelepek rekonstrukciója Projektgazda megnevezése: Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság Projekt azonosítószáma: ÉMOP-3.2.1/D-09-2010-0004

Részletesebben

MH ÓCSAI ÜZEMANYAGRAKTÁR TERÜLETÉN FELTÁRT SZÉNHIDROGÉN SZENNYEZETTSÉG KÁRMENTESÍTÉSE

MH ÓCSAI ÜZEMANYAGRAKTÁR TERÜLETÉN FELTÁRT SZÉNHIDROGÉN SZENNYEZETTSÉG KÁRMENTESÍTÉSE MH ÓCSAI ÜZEMANYAGRAKTÁR TERÜLETÉN FELTÁRT SZÉNHIDROGÉN SZENNYEZETTSÉG KÁRMENTESÍTÉSE Intézményi háttér Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) KEOP Környezet és Energia Operatív Program (Irányító Hatóság

Részletesebben

11.06 ÁRVÍZVÉDELMI SZAKASZ VÉDELMI KÉPESSÉGÉNEK KOMPLEX FEJLESZTÉSE

11.06 ÁRVÍZVÉDELMI SZAKASZ VÉDELMI KÉPESSÉGÉNEK KOMPLEX FEJLESZTÉSE 11.06 ÁRVÍZVÉDELMI SZAKASZ VÉDELMI KÉPESSÉGÉNEK KOMPLEX FEJLESZTÉSE ZÁRÓRENDEZVÉNY 2015. február 25. ELŐADÓ: BORZA TIBOR 11.06. ÁRVÍZVÉDELMI SZAKASZ VÉDELMI Pályázat előkészítése A pályázat előkészítése

Részletesebben

Községi Önkormányzat Polgármestere

Községi Önkormányzat Polgármestere Községi Önkormányzat Polgármestere 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. Tel.:88/507-030 E-mail:onkurkut@vnet.hu... MEGHÍVÓ Úrkút Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. május 29-én (szerdán) 13, 00 órai kezdettel

Részletesebben

Projekt: WATER IS ENVIRONMENTAL PEARL (WEP) / VODA JE BISER OKOLJA / A VÍZ V Z A KÖRNYEZET K. Nemzetközi zi konferencia út t 1.

Projekt: WATER IS ENVIRONMENTAL PEARL (WEP) / VODA JE BISER OKOLJA / A VÍZ V Z A KÖRNYEZET K. Nemzetközi zi konferencia út t 1. Projekt: WATER IS ENVIRONMENTAL PEARL (WEP) / VODA JE BISER OKOLJA / A VÍZ V Z A KÖRNYEZET K GYÖNGYE Nemzetközi zi konferencia 2011. április 7. Kerkaszentkirály, Természeth szetház, z, Petőfi út t 1. NYUGAT-DUNÁNTÚLI

Részletesebben

Projekt címe: Bodrogközi Tisza-felső és a Bodrog bal parti árvízvédelmi rendszer fejlesztése

Projekt címe: Bodrogközi Tisza-felső és a Bodrog bal parti árvízvédelmi rendszer fejlesztése Projekt címe: Bodrogközi Tisza-felső és a Bodrog bal parti árvízvédelmi rendszer fejlesztése Kedvezményezett megnevezése: Észak magyarországi Vízügyi Igazgatóság Projekt azonosító száma: KEOP-2.1.1/2F/09-11-2011-0005

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata. Közbeszerzési terve január december 31. Szeged, március 29.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata. Közbeszerzési terve január december 31. Szeged, március 29. 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közbeszerzési terve 2012. január 1.-2012. december 31. Szeged, 2012. március 29. 2 Építési beruházások Illetékes szakiroda: Fejlesztési Iroda 1.) Szegedi Nemzeti

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÉS. Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései. napirendi ponthoz

KIEGÉSZÍTÉS. Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései. napirendi ponthoz KIEGÉSZÍTÉS a Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései napirendi ponthoz Tisztelt Közgyűlés! Együttműködési megállapodás jóváhagyása Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Alsó-Tisza vidéki

Részletesebben

SZERZŐDÉSEK. Szerződés tárgya: Écs Orvosi rendelő homlokzat- és tetőfelújítása, akadálymentesítése. Szerződés típusa: Vállalkozási szerződés

SZERZŐDÉSEK. Szerződés tárgya: Écs Orvosi rendelő homlokzat- és tetőfelújítása, akadálymentesítése. Szerződés típusa: Vállalkozási szerződés SZERZŐDÉSEK Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 15/A és 15/B -a és a közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény rendelkezései alapján, a közpénzek ésszerű felhasználása átláthatóságának

Részletesebben

Beszámoló a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás működéséről

Beszámoló a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás működéséről Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 60724/2011. Cím: Beszámoló a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás működéséről Előterjesztő: - Dr. Simon

Részletesebben

A Váli-völgy vízrendezési feladatai

A Váli-völgy vízrendezési feladatai A Váli-völgy vízrendezési feladatai A Váli-völgy vízrendezési feladatai című projekt a 1318/2015. (V.21.) Korm. határozatban került nevesítésre a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP),

Részletesebben

Tápéi belvízöblözet korszerűsítése I. ütem, a Tápéi szivattyútelep rekonstrukciója. Előadó: Máté-Tóth Anita Szeged, október 19.

Tápéi belvízöblözet korszerűsítése I. ütem, a Tápéi szivattyútelep rekonstrukciója. Előadó: Máté-Tóth Anita Szeged, október 19. Előadó: Máté-Tóth Anita Szeged, 2012. október 19. Hódtó-Kis-Tiszai Érintett lakos szám: 11 806 fő vízrendszer rekonstrukciója I. ütem Tápéi belvízöblözet korszerűsítése I. üteme: I. ELŐZMÉNYEK Év I./0,8m

Részletesebben

Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 27-i rendkívüli ülésére Előterjesztő: Stayer László polgármester

Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 27-i rendkívüli ülésére Előterjesztő: Stayer László polgármester E LŐTERJESZTÉS a KEOP-2014-4.10.0/F kódszámú - Önkormányzatok és intézményeik épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva a konvergencia régiókban - megnevezésű pályázathoz

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Vízi létesítmények építése 2018/S Tájékoztató az eljárás eredményéről. A közbeszerzési eljárás eredménye

Magyarország-Budapest: Vízi létesítmények építése 2018/S Tájékoztató az eljárás eredményéről. A közbeszerzési eljárás eredménye 1 / 6 Ez a hirdetmény a weboldalán: udl?uri=:notice:346364-2018:text:hu:html -Budapest: Vízi létesítmények építése 2018/S 151-346364 Tájékoztató az eljárás eredményéről A közbeszerzési eljárás eredménye

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 11. számú jegyzőkönyve (2011. OKTÓBER 4.) Határozatok: 99/2011. 100/2011. Kt. hat.

NYÍLT ÜLÉSE. 11. számú jegyzőkönyve (2011. OKTÓBER 4.) Határozatok: 99/2011. 100/2011. Kt. hat. Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 11. számú jegyzőkönyve (2011. OKTÓBER 4.) Határozatok: 99/2011. 100/2011. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

A projekt általános célja a VTT program eddigi tapasztalatainak hasznosításával a Tisza-völgy árvízi biztonságának javítása.

A projekt általános célja a VTT program eddigi tapasztalatainak hasznosításával a Tisza-völgy árvízi biztonságának javítása. Projekt címe: VTT Közép-tiszai tározók kiépítése Inérháti tározó Projekt azonosító száma: KEHOP-1.4.0-15-2016-00013 Projektgazda megnevezése: Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) valamint az Észak-magyarországi

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében. Komplex vízvédelmi beruházások meghívásos, kétfordulós pályázati konstrukcióhoz

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében. Komplex vízvédelmi beruházások meghívásos, kétfordulós pályázati konstrukcióhoz PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében Komplex vízvédelmi beruházások meghívásos, kétfordulós pályázati konstrukcióhoz Kódszám: KEOP-2.2.1. A projektek az Európai Unió támogatásával,

Részletesebben

Szolnok Sz gyalog gy os alog Tisz Tis a z híd építése épít 2010.10.22.

Szolnok Sz gyalog gy os alog Tisz Tis a z híd építése épít 2010.10.22. 2010.10.22. A feladat: Tisza a folyó 334+845 fkm szelvényében A szolnoki Tisza folyó felett átívelő gyalogos éskerékpáros projekt az alábbi fő részfeladatokból tevődik össze: Tiszaligeti oldalon: számára

Részletesebben

O-PMM Projekt és Marketing Menedzsment Kft.

O-PMM Projekt és Marketing Menedzsment Kft. A projekt ütemezése Feladat Szerződött cég Kezdési időpont Befejezési időpont Megvalósíthatósági Tanulmány, költség-haszon elemzés Az MT+CBA készítőjének feladata: megvalósíthatósági tanulmány készítése

Részletesebben

Elsőrendű állami árvízvédelmi vonalak fejlesztése a Duna mentén (KEOP-2.1.1/2F/09-2009-0003)

Elsőrendű állami árvízvédelmi vonalak fejlesztése a Duna mentén (KEOP-2.1.1/2F/09-2009-0003) Elsőrendű állami árvízvédelmi vonalak fejlesztése a Duna mentén (KEOP-2.1.1/2F/09-2009-0003) Előadó: Láng István műszaki főigazgató helyettes Országos Vízügyi Főigazgatóság Összefoglaló adatok 12 árvízi

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2015. augusztus 3-án (hétfő) 14.00 órakor

M E G H Í V Ó. 2015. augusztus 3-án (hétfő) 14.00 órakor Szám: /2015. M E G H Í V Ó Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. augusztus 3-án (hétfő) 14.00 órakor rendkívüli ülést tart, melyre tisztelettel meghívom. Ülés helye: Gyáli Polgármesteri

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 4419 / 2016. Sorszám:3. ELŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. december 15. napján tartandó rendkívüli

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/26/1/2017. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. január 25-i ülésére Tárgy: Döntés az EFOP-4.1.7-16 kódszámú,

Részletesebben

A DUNA PROJEKT VÁRHATÓ EREDMÉNYEI FONTOS FEJLESZTÉSEK

A DUNA PROJEKT VÁRHATÓ EREDMÉNYEI FONTOS FEJLESZTÉSEK Duna Projekt A DUNA PROJEKTRŐL ÁLTALÁBAN A Duna projekt egy, az Európai Unió támogatásával, közel 30 milliárd forintból megvalósuló, kiemelt állami beruházás. Magyarország eddigi legnagyobb, az árvízvédelem

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében A Víz Keretirányelv végrehajtásához kapcsolódó monitoring rendszerek fejlesztése konstrukció egyfordulós meghívásos pályázat keretében

Részletesebben

Fentieket ismeretében a Tisztelt Bizottság elé terjesztem a kérelmet megvitatásra és döntésre.

Fentieket ismeretében a Tisztelt Bizottság elé terjesztem a kérelmet megvitatásra és döntésre. Nyílt ülésen kerül tárgyalásra A Bizottság saját hatáskörébe tartozó döntések: 1. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS Sárvári Állatvédő és Kutyás Sport Egyesület közterület-használati kérelme a Várpark területére

Részletesebben

A Vásárosnamény-Zsurki állami kezelésű nyárigát rendszer fenntarthatóságának vizsgálata

A Vásárosnamény-Zsurki állami kezelésű nyárigát rendszer fenntarthatóságának vizsgálata A Vásárosnamény-Zsurki állami kezelésű nyárigát rendszer fenntarthatóságának vizsgálata MHT XXXIV. Vándorgyűlés Debrecen, 2016. július Dajka István - Horváth Péter osztályvezető folyószab. ügyintéző Árvízvédelmi

Részletesebben

2016.év a Belügyminisztérium mint támogató

2016.év a Belügyminisztérium mint támogató 2016.év a Belügyminisztérium mint támogató A helyi önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatás Mátraverebély Község Önkormányzata Települési önkormányzat KSH kódja:

Részletesebben

SZEPTEMBER HAVI JELENTÉS

SZEPTEMBER HAVI JELENTÉS HÉB HUNGÁRIA ÉPÍTŐ ÉS BEFEKTETÉSI KFT. 1095 BUDAPEST, IPAR U. 7. B ÉP. VII. EM. 2. JÁNOSHALMA-MÉLYKÚT IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÓ PROJEKT KEOP-1.3.0/09-11-2011-008 SZEPTEMBER HAVI JELENTÉS Kedvezményezett: Jánoshalma

Részletesebben

HU-Szeged: Műszaki ellenőrzési szolgáltatások 2013/S Tájékoztató az eljárás eredményéről. Szolgáltatásmegrendelés

HU-Szeged: Műszaki ellenőrzési szolgáltatások 2013/S Tájékoztató az eljárás eredményéről. Szolgáltatásmegrendelés 1/5 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:200342-2013:text:hu:html HU-Szeged: Műszaki ellenőrzési szolgáltatások 2013/S 117-200342 Tájékoztató az eljárás eredményéről

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében Ivóvízminőség-javítás kétfordulós pályázati konstrukcióban megvalósítandó projektek támogatására Kódszám: KEOP-1.3.0. A projektek az

Részletesebben

A.D.U. Építész Iroda Kft

A.D.U. Építész Iroda Kft A.D.U. Építész Iroda Kft TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV M30 MISKOLC MJV 2016. szeptember M30 GYORSFORGALMI ÚT MISKOLC TORNYOSNÉMETI KÖZÖTTI SZAKASZÁNAK MISKOLC VÁROS ÉRINTETT TERÜLETEIRE PARTNERSÉGI EGYEZTETÉSRE

Részletesebben

Vas megyei, és Vas megyét érintő közútfejlesztési projektek bemutatása november 5.

Vas megyei, és Vas megyét érintő közútfejlesztési projektek bemutatása november 5. Vas megyei, és Vas megyét érintő közútfejlesztési projektek bemutatása 2015. november 5. 1 8. sz. főút és az M8-M9 gyorsforgalmi úti szakaszok 1.) M8 autópálya Országhatár Körmend Kelet közötti szakasz

Részletesebben

Balaton levezető rendszerének korszerűsítése (KEHOP ) programozási időszak

Balaton levezető rendszerének korszerűsítése (KEHOP ) programozási időszak Balaton levezető rendszerének korszerűsítése (KEHOP-1.3.0-15-2015-00007) 2014-2020 programozási időszak Oláh Zoltán osztályvezető Árvízvédelmi és folyógazdálkodási osztály Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság

Részletesebben

Előterjesztés Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 21-i ülésére

Előterjesztés Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 21-i ülésére Előterjesztés Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. november 21-i ülésére 2. Tárgy: Hozzájárulás adása a Külterületi helyi közutak fejlesztése című pályázati kiírás vonatkozásában

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/124

Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/124 Korrigendum: Megbízási szerződés: 61. sz. főút Nagykanizsa elkerülő út (189+925 193+216 km sz.) építésének valamintkapcsolódó létesítményeinek mérnöki feladatainak ellátása. Közbeszerzési Értesítő száma:

Részletesebben

Fürdőkultúra fejlesztése a Balatonföldvári Keleti strandon (DDOP-2.1.1/D )

Fürdőkultúra fejlesztése a Balatonföldvári Keleti strandon (DDOP-2.1.1/D ) Balatonföldvár Város Önkormányzata 2009. novemberében sikeres pályázatot nyújtott be a Dél-Dunántúli Operatív Program A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése című pályázati felhívás keretében.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Felelős: Jobb Gyula polgármester Határidő: azonnal

JEGYZŐKÖNYV. Felelős: Jobb Gyula polgármester Határidő: azonnal JEGYZŐKÖNYV Készült Kulcs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. január 18. napján 8.00 órakor a Polgármesteri Hivatal Dísztermében megtartott rendkívüli nyílt testületi üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Tervezet ARNÓT KÖZSÉG Önkormányzat Képviselő-testületének../2013.(V.18.) önkormányzati rendelete

Tervezet ARNÓT KÖZSÉG Önkormányzat Képviselő-testületének../2013.(V.18.) önkormányzati rendelete Tervezet ARNÓT KÖZSÉG Önkormányzat Képviselő-testületének../2013.(V.18.) önkormányzati rendelete A Helyi Építési Szabályzatról szóló a hatályos 21/2008.(XII.17.) önkormányzati rendelet módosításáról ARNÓT

Részletesebben

Napfény Óvoda Bővítési és rekonstrukciós kivitelezési munkáihoz kapcsolódó kiegészítő kivitelezési munkák ÉAOP-4.1./A

Napfény Óvoda Bővítési és rekonstrukciós kivitelezési munkáihoz kapcsolódó kiegészítő kivitelezési munkák ÉAOP-4.1./A Szerződés megnevezése Projekt megnevezés Szerződést kötő felek neve Szerződés értéke Megvalósítás helye Tényleges teljesítés időpontja Szerződésben bekövetkezett változások Időtartama Napfény Óvoda Bővítési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. november 27-i ülésére Tárgy: A Zirc 542 hrsz-ú Reguly Antal u. 46-72. számú ingatlanok előtti csapadékvíz árok és átereszek

Részletesebben

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. október 31-én megtartott rendkívüli - ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. október 31-én megtartott rendkívüli - ülésének jegyzőkönyvéből: 205/2008.(X.31.)HÖ sz. határozat Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testülete megtárgyalta a A Hajdúhadházi Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tetőtér beépítésének befejezési üteme

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/25

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/25 Módosító hirdetmény - Vállalkozási szerződés a Murai árvízvédelmi szakasz fejlesztése (KEOP-2.1.1./2F/09-11-2011-0009) projekt csökkentett műszaki tartalma szerinti kivitelezési munkáinak elvégzésére a

Részletesebben

A Miskolci városi villamosvasút fejlesztése című nagyprojekt

A Miskolci városi villamosvasút fejlesztése című nagyprojekt A Miskolci városi villamosvasút fejlesztése című nagyprojekt KözOP -5.2.0-07-2008-0003 www.zoldnyil.hu 2010. 03. 18-19. Amit a Projektről tudni érdemes Új Magyarország Fejlesztési tervben kiemelt nagyprojekt

Részletesebben

Projekt címe: Kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása Rábapatonán Kedvezményezett:

Projekt címe: Kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása Rábapatonán Kedvezményezett: Kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása Rábapatonán A projekt bemutatása Projekt címe: Kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása Rábapatonán Kedvezményezett: Rábapatona Község Önkormányzata Projekt

Részletesebben

Tárgy: Javaslat Kazincbarcika Város Önkormányzat évi közbeszerzési tervének aktualizálására

Tárgy: Javaslat Kazincbarcika Város Önkormányzat évi közbeszerzési tervének aktualizálására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Lizák János pályázati koordinátor Tárgy: Javaslat Kazincbarcika Város Önkormányzat 2014. évi közbeszerzési tervének aktualizálására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Velencei-tavi partfal rekonstrukció előzményei és a megvalósítás feladatai

Velencei-tavi partfal rekonstrukció előzményei és a megvalósítás feladatai Velencei-tavi partfal rekonstrukció előzményei és a megvalósítás feladatai Székesfehérvár, 2018. 09.28. Bartha Ákos Viziterv Consult Kft. 2015. Velencei-tavi partfal komplex fenntartható rehabilitációjának

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S 79/2018. (VII.30.) sz. előterjesztés Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. július 30-ai rendkívüli ülésére Tárgy: Javaslat a Gerinc utca útépítés és csapadékvíz

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. október 19. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA. AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 132.

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA. AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 132. SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 132. MELLÉKLET: - db TÁRGY: Megbízási szerződés a Modern Városok Program keretében megvalósuló

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. szeptember 18. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése KEOP-1.1.1/B TSZH rendszerek továbbfejlesztése KEOP-2.3.0

Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése KEOP-1.1.1/B TSZH rendszerek továbbfejlesztése KEOP-2.3.0 KEOP-1.1.1 Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése KEOP-1.1.1/B TSZH rendszerek továbbfejlesztése KEOP-2.3.0 Rekultivációs programok Huba Bence igazgató Szombathely, 2010. 05. 11.

Részletesebben

Onga-Ócsanálos árvízvédelmi fejlesztésének tervezési, kivitelezési munkálataira vonatkozóan, PIROS FIDIC könyv alapján.

Onga-Ócsanálos árvízvédelmi fejlesztésének tervezési, kivitelezési munkálataira vonatkozóan, PIROS FIDIC könyv alapján. Onga-Ócsanálos árvízvédelmi fejlesztésének tervezési, kivitelezési munkálataira vonatkozóan, PIROS FIDIC könyv alapján. Közbeszerzési Értesítő száma: 2012/143 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Tervezés

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32-15/2010. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Kelebia Községi. Önkormányzat Képviselő-testülete. Jegyzőkönyv

Kelebia Községi. Önkormányzat Képviselő-testülete. Jegyzőkönyv Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. augusztus 19-én tartott nyílt üléséről. 131/2014.(VIII.19.) sz. határozat Közbeszerzési

Részletesebben

Előterjesztés A KEOP-energetikai pályázatokkal összefüggő kérdésekről

Előterjesztés A KEOP-energetikai pályázatokkal összefüggő kérdésekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés A KEOP-energetikai

Részletesebben

A megye vízgazdálkodási jellemzése, a térségi fejlesztés lehetőségei június 21. Orbán Ernő műszaki igazgató-helyettes

A megye vízgazdálkodási jellemzése, a térségi fejlesztés lehetőségei június 21. Orbán Ernő műszaki igazgató-helyettes A megye vízgazdálkodási jellemzése, a térségi fejlesztés lehetőségei 2017. június 21. Orbán Ernő műszaki igazgató-helyettes Működési terület, elérhetőség TIVIZIG FETIVIZIG Debrecen Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 6. számú jegyzőkönyve (2010. MÁRCIUS 31.) Határozatok: 17-22/2010. Kt. hat

NYÍLT ÜLÉSE. 6. számú jegyzőkönyve (2010. MÁRCIUS 31.) Határozatok: 17-22/2010. Kt. hat Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 6. számú jegyzőkönyve (2010. MÁRCIUS 31.) Határozatok: 17-22/2010. Kt. hat J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2 Készült: Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 7-én megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 7-én megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testülete Szám: 21/2015 Határozatok száma: 198-200/2015.(09.07.) Rendeletek száma: - JEGYZŐKÖNYV Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015.

Részletesebben

AKTUÁLIS FEJLESZTÉSI FELADATOK A VÍZÜGYI IGAZGATÓSÁG TERÜLETÉN

AKTUÁLIS FEJLESZTÉSI FELADATOK A VÍZÜGYI IGAZGATÓSÁG TERÜLETÉN KVASSAY JENŐ TERV 2015 A NEMZETI VÍZSTRATÉGIA BEMUTATÁSA ÉS TÁRSADALMI VÉLEMÉNYEZÉSE AZ ORSZÁGOS VÍZÜGYI FŐIGAZGATÓSÁG ÉS AZ ÉSZAK- DUNÁNTÚLI VÍZÜGYI IGAZGATÓSÁG FÓRUMA AKTUÁLIS FEJLESZTÉSI FELADATOK A

Részletesebben

A programozási időszak ivóvízminőség-javító és szennyvíztisztító beruházásai és az eddig elért eredmények

A programozási időszak ivóvízminőség-javító és szennyvíztisztító beruházásai és az eddig elért eredmények A 2014-2020 programozási időszak ivóvízminőség-javító és szennyvíztisztító beruházásai és az eddig elért eredmények Dr. Makai Martina zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3.

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó Sárvár város Önkormányzatának Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési Bizottsága

Részletesebben

I. II. III. IV. A közbeszerzés várható időpontjai. Hirdetmény feladásának ideje. Mennyisége. Teljesítés ideje: Építési beruházások

I. II. III. IV. A közbeszerzés várható időpontjai. Hirdetmény feladásának ideje. Mennyisége. Teljesítés ideje: Építési beruházások 1 Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat a Építési beruházások 1. Belterületi csapadék- és belvízelvezetés problémáinak megoldása Hódmezővásárhely Tarján városrészben és az Ipari Parkban 2 db

Részletesebben

Előkészítés. Kb. 292 800 000 Ft Megvalósítás: kb. 4 880 000 000 Ft. Kb. 33 000 000 Ft hőszigetelésnél 50% önrész alternatív enegriánál 40 % önrész

Előkészítés. Kb. 292 800 000 Ft Megvalósítás: kb. 4 880 000 000 Ft. Kb. 33 000 000 Ft hőszigetelésnél 50% önrész alternatív enegriánál 40 % önrész Vas megye A projekt megnevezése A projekt költsége és időtartama A pályázat jelenlegi helyzete Répce-völgy és Répce árapasztó árvízvédelmi biztonságának javítása NYUDUKÖVIZIG-gel közös KEOP-2.1.1 Energiafelhasználás

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Dél-budapesti kerékpárosbarát fejlesztések

Részletesebben

A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. a következő állásokat hirdeti meg:

A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. a következő állásokat hirdeti meg: A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. a következő állásokat hirdeti meg: Marketing menedzser Projekt munkatárs Műszaki munkatárs Pozíciókat érintő háttérinformációk 1 oldal 2 oldal 3 oldal 4-5 oldal Marketing

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 14. napján tartandó rendkívüli nyílt ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 14. napján tartandó rendkívüli nyílt ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 14. napján tartandó rendkívüli nyílt ülésére Tárgy: Döntési javaslatok az Enying város önkormányzati épületeinek

Részletesebben

Tevékenység (szerződésben vállalt feladat) Szerződéses összeg Teljesítési határidő. Szerződéses dátum a pályázati dokumentáció részét képező

Tevékenység (szerződésben vállalt feladat) Szerződéses összeg Teljesítési határidő. Szerződéses dátum a pályázati dokumentáció részét képező Szerződő partner neve Immobi-Rat Kft. Zámbori Péter Kommunikációs és Stratégiai Tanácsadó Kft. Tevékenység (szerződésben vállalt feladat) Szerződéses összeg Teljesítési határidő Szerződéses dátum a pályázati

Részletesebben

2017. évi közbeszerzési terv

2017. évi közbeszerzési terv 2017. évi közbeszerzési terv Közbeszerzés tárgya I. Építési beruházás Alkalmazandó/választott eljárási típus, eljárási fajta Közbeszerzés előzetes becsült értéke Az eljárás megindításának tervezett időpontja

Részletesebben

Az árvízvédelmi biztonság változása az elmúlt 10 évben, jövőbeli feladatok

Az árvízvédelmi biztonság változása az elmúlt 10 évben, jövőbeli feladatok Budapest, 2015. május 26. Az árvízvédelmi biztonság változása az elmúlt 10 évben, jövőbeli feladatok LÁNG ISTVÁN MŰSZAKI FŐIGAZGATÓHELYETTES - Törzsvezető ORSZÁGOS VÍZÜGYI FŐIGAZGATÓSÁG Országos Műszaki

Részletesebben

Kimutatás a nettó 5.000.000 Ft-ot elérő és meghaladó szerződésekről Az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal által kötött szerződések 2012.

Kimutatás a nettó 5.000.000 Ft-ot elérő és meghaladó szerződésekről Az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal által kötött szerződések 2012. Kimutatás a nettó 5.000.000 Ft-ot elérő és meghaladó ekről Az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal által kötött ek 2012. Sorszám Szerződés típusa Szerződés tárgya Szerződést kötő felek megnevezése 1.

Részletesebben

11.06 ÁRVÍZVÉDELMI SZAKASZ VÉDELMI KÉPESSÉGÉNEK KOMPLEX FEJLESZTÉSE ELŐADÓ: DR. KOZÁK PÉTER

11.06 ÁRVÍZVÉDELMI SZAKASZ VÉDELMI KÉPESSÉGÉNEK KOMPLEX FEJLESZTÉSE ELŐADÓ: DR. KOZÁK PÉTER 11.06 ÁRVÍZVÉDELMI SZAKASZ VÉDELMI KÉPESSÉGÉNEK KOMPLEX FEJLESZTÉSE ELŐADÓ: DR. KOZÁK PÉTER 11.06. ÁRVÍZVÉDELMI SZAKASZ VÉDELMI Kedvezményezett: Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Projekt címe: 11.06

Részletesebben

A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME

A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME 1 A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Sajókápolna Község Önkormányzata Postai cím: Szabadság

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete 8296 Monostorapáti, Petőfi u.123. Tel: 87/435-055. Száma: 1092-5/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület szeptember 17-i rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület szeptember 17-i rendkívüli üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2014. szeptember 17-i rendkívüli üléséről Helye: Váli Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácskozó terme Jelen vannak:bechtold Tamás polgármester,

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 21-i ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 21-i ülésére Előterjesztés 3. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. szeptember 21-i ülésére Tárgy: Pályázat benyújtása a TOP 5.3.1-16 azonosító számú felhívásra Az előterjesztést készítette: Horváth

Részletesebben

Előterjesztés I. Előzmények támogatásra alkalmasnak

Előterjesztés I. Előzmények támogatásra alkalmasnak Előterjesztés "Funkcióbővítő rehabilitáció KMOP-2009-5.2.2/B kódszámú Pest megyei településközpontok fejlesztése integrált településfejlesztés Pest Megyében című pályázattal összefüggő kérdésekről I. Előzmények

Részletesebben

8. számú főút fejlesztésének bemutatása Veszprém megyében, valamint a fejlesztéshez kapcsolódó projektek ismertetése. Veszprém, 2014. március 13.

8. számú főút fejlesztésének bemutatása Veszprém megyében, valamint a fejlesztéshez kapcsolódó projektek ismertetése. Veszprém, 2014. március 13. 8. számú főút fejlesztésének bemutatása Veszprém megyében, valamint a fejlesztéshez kapcsolódó projektek ismertetése Veszprém, 2014. március 13. 8. sz. főút fejlesztése Veszprém megyében A 8. sz. főút

Részletesebben

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Szerződés odaítélése - Nyílt eljárás. HU-Budapest: Jóváhagyási és kiviteli tervek, specifikációk

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Szerződés odaítélése - Nyílt eljárás. HU-Budapest: Jóváhagyási és kiviteli tervek, specifikációk 1/14 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:114377-2010:text:hu:html HU-Budapest: Jóváhagyási és kiviteli tervek, specifikációk 2010/S 77-114377 SZERZŐDÉS ODAÍTÉLÉSÉRŐL

Részletesebben

védősáv (töltés menti sáv): az árvízvédelmi töltés mindkét oldalán, annak lábvonalától számított, méter szélességű területsáv;

védősáv (töltés menti sáv): az árvízvédelmi töltés mindkét oldalán, annak lábvonalától számított, méter szélességű területsáv; 21/2006. (I. 31.) Korm. rendelet a nagyvízi medrek, a parti sávok, a vízjárta, valamint a fakadó vizek által veszélyeztetett területek használatáról és hasznosításáról, valamint a nyári gátak által védett

Részletesebben

ENGEDÉLYOKIRAT. Aranyhegyi-patak és Pünkösdfürdői védvonalszakasz árvízvédelme. Kötött

ENGEDÉLYOKIRAT. Aranyhegyi-patak és Pünkösdfürdői védvonalszakasz árvízvédelme. Kötött 1. oldal Okmány jóváhagyásának száma és kelte: Tervezet Ágazat: Vízgazdálkodási feladatok ENGEDÉLYOKIRAT A feladat megnevezése: Aranyhegyi-patak és Pünkösdfürdői védvonalszakasz árvízvédelme adatokat mft-ban

Részletesebben

KEOP-1.3.0/ azonosítószámú Gyula-Elek Ivóvízminőség-javító Program FIDIC Sárga könyv alapján

KEOP-1.3.0/ azonosítószámú Gyula-Elek Ivóvízminőség-javító Program FIDIC Sárga könyv alapján 1 8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Gyula-Elek

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2013. évi közbeszerzési terve

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2013. évi közbeszerzési terve Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának évi közbeszerzési terve Építési beruházás Közbeszerzés tárgya Salgótarján Észak-Dél irányú kerékpárút kiépítése II/A ütem Irányadó eljárásrend Tervezett eljárás

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. szeptember 13.-i ülésére Tárgy: KEOP-7.2.4.0.B kódszámú pályázat közbeszerzés bonyolító megbízási szerződés módosítása Előadó:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 15-én tartandó rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 15-én tartandó rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15-én tartandó rendkívüli ülésére Az előterjesztés tárgya: Kerékpárút építésére vonatkozó pályázat benyújtása Iktatószám:

Részletesebben