Nem engedünk a 18-ból! A Jobbik Magyarországért Mozgalom Budapest, XVIII. kerületi önkormányzati választási programja

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Nem engedünk a 18-ból! A Jobbik Magyarországért Mozgalom Budapest, XVIII. kerületi önkormányzati választási programja"

Átírás

1 Nem engedünk a 18-ból! A Jobbik Magyarországért Mozgalom Budapest, XVIII. kerületi önkormányzati választási programja

2 Tisztelt Pestszentlőrinci, Pestszentimrei Polgárok! 2.

3 A magam és a Jobbik Magyarországért Mozgalom nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket. Azt hiszem, nem sokat tévedek, amikor úgy vélem és azt állítom, hogy mi lőrinciek és imreiek nagy többségben azt szeretnénk, hogy szűkebb hazánk, megőrizve kertvárosi jellegét, újra nyugalmas és biztonságos otthonunkká váljon. Mindeközben legyen tisztes megélhetése, biztosítva legyenek a színvonalas szolgáltatások, a művelődés változatos formái, a szabadidő tartalmas eltöltésének lehetőségei, mindenkinek ízlése és igénye szerint. A jelenlegi viszonyainkhoz képest, ezek az elvárások, óhajok bizony nem kevesek! Ennek ellenére, nekünk, jobbikos jelölteknek határozott tervünk és akaratunk a megvalósításuk. Ha a kerület polgárai és a városvezetés igazi közösségként működik, akkor nincs legyőzhetetlen akadály! Most, mikor arra kérem Önöket, hogy október 12-én szavazzanak nekünk bizalmat, egyúttal ajánlom figyelmükbe a következő oldalakon közreadott helyi programunkat, segítendő a döntésüket. Terveink a Jobbik országos és budapesti programjával és annak szellemiségével összhangban íródtak, a helyi viszonyokra és jellemzőkre tekintettel. Végül már csak arra kérem Önöket, hogy mindannyian vegyék ki részüket a döntéshozatalból, azaz menjenek el szavazni! Adjon az Isten szebb jövőt! Makai Tibor Polgármesterjelölt 3.

4 Nem engedünk a 18-ból! A JOBBIK XVIII. KERÜLETI PROGRAMJA Elővetés: Társadalmi, politikai célunk, a szó és a fogalom eredeti értelmében vett önkormányzatiságon alapuló közhatalom megteremtése. Ez a nemzeti érdekeket, a kötelességek és jogok egyensúlyát, az állampolgárok és országrészek egymás iránti szolidaritását, a rendezett életkörülményeket és a biztonságot foglalja magába. Ugyanakkor a kisebb, nagyobb közösségek belső viszonyaikat, boldogulásukat önállóan intézhetik és ezt csak az országos hatályú törvényeknek alávetve gyakorolhatják. Határozott véleményünk, hogy mindez megvalósítható a nép, a polgárok tájékozottsága, akarata, teljes ellenőrzési joga és az ország érdekeit szolgáló törvénykezés összehangolt együttműködésével. A magyar lelkületnek, hagyományoknak és erkölcsnek megfelelve. Mötv 23. (5) A kerületi önkormányzat feladata különösen: 1. helyi közutak, közterek és parkok kezelése, fejlesztése és üzemeltetése; 2. tulajdonában álló közterületek használatára vonatkozó szabályok és díjak megállapítása; 3. a parkolás-üzemeltetés; 4. általános közterület-felügyeleti hatáskör a kerület közigazgatási határán belül; 5. helyi településrendezés, településfejlesztés; 6. helyi településrendezési szabályok megalkotása (fővárosi településrendezési terv alapján); 7. turizmussal kapcsolatos feladatok ellátása; 8. ipari és kereskedelmi tevékenységgel kapcsolatos szabályozási jogkörök; 9. egészségügyi alapellátás, az egészséges életmód segítését célzó szolgáltatások; 10. óvodai ellátás; 11. szociális, gyermekjóléti szolgáltatások és ellátások; 4.

5 12. a területén hajléktalanná vált személyek ellátásának és rehabilitációjának, valamint a hajléktalanná válás megelőzésének biztosítása; 13. a helyi közművelődési tevékenység támogatása, a kulturális örökség helyi védelme; 14. saját tulajdonú lakás- és helyiséggazdálkodás; 15. helyi adóval kapcsolatos feladatok; 16. a kistermelők, őstermelők számára - jogszabályban meghatározott termékeik - értékesítési lehetőségeinek biztosítása, ideértve a hétvégi árusítás lehetőségét is; 17. kerületi sport és szabadidősport támogatása, ifjúsági ügyek; 18. közreműködés a helyi közbiztonság biztosításában; 19. nemzetiségi ügyek megígérik azok teljesítését, mint saját ötletüket. A Jobbik azt ígéri, hogy a törvényeket betartja, betartatja és ezen túl minden gondolata és törekvése arra irányul, hogy Pestszentlőrinc és Pestszentimre polgárai gyarapodjanak és elkötelezetten ragaszkodjanak szűkebb hazájukhoz. Jelenlegi helyzetünk: Szűkebb hazánk, Pestszentlőrinc, Pestszentimre polgárainak megkérdezésével felmértük, hogy mit tartanak a legégetőbb gondnak, saját szempontjaik szerint. Egyáltalán nem meglepő módon, meglátásaik és érzéseik egybecsengenek a hasonló, országos közvélemény-kutatások eredményeivel. Ezek, a fontossági sorrendet is figyelembe véve a következők: megélhetés közbiztonság korrupció - környezetvédelem. Más pártok ezen törvényi kötelezettségekből szemezgetnek és 5.

6 Nem engedünk a 18-ból! A JOBBIK XVIII. KERÜLETI PROGRAMJA A társadalmi kohéziót rombolja a munkanélküliség és a bérszínvonal olyan alacsony szintje, mely azoknak is csak maximum a létminimumot tudja biztosítani, akiknek van állandó munkahelyük. Az olyan fogalmak, mint a szabadon elkölthető jövedelemrész a nagy többségnek csak álom maradt. Miközben kevesek kezében hatalmas vagyonok keletkeztek az elmúlt 24 évben. A tömeges elszegényedés önmagában is megviseli az embereket, de a járulékos hatásai már a társadalom önfenntartását, önvédelmét, egész szerveződését veszélyezteti (önértékelés romba dőlése, depresszió, bűnözés eszkalációja, a társadalomból való kivonulás a devianciák felé, önreprodukcióra való képtelenség és nem utolsó sorban az önálló belső gazdaság összeomlása.) Tétlenül várjuk-e, hogy mindez bekövetkezzen? A megkérdezettek által felsorolt összes gond levezethető a fentiekből. Így helyénvaló és lényegi, a Jobbik azon állítása, hogy: ha munka van, akkor minden van! Mi, jobbikosok, milyen cselekvési programot, milyen városvezetési hozzáállást javaslunk, kínálunk fel a lőrinci, imrei választóknak? Egy életerős, a lakóit magához kötni és áldozatvállalásra ösztönözni tudó település a következőket jelenti: - társadalmilag és gazdaságilag autonóm, önfenntartó; - közbiztonságot és rendezettséget nyújt; - a környező tájjal egyensúlyban van. Összefoglalva: önrendelkezés a helyi életre vonatkozó döntésekben, a közszolgáltatások fenntartásában, az egymást támogató helyi gazdasági együttműködésben, és önvédelem, hogy mindezt meg is tudja őrizni. Megélhetés Az önkormányzatnak legyen saját, gazdálkodásra, haszonszerzésre alkalmas vagyona, ami munkalehetőséget is teremt. Pályázatok, támogatások esetén előnyben részesítjük, adókedvezményekkel segítjük a családi-, kis- és közepes vállalkozásokat. Az új vállalkozásokat kezdetben és időlegesen külön előnyökkel segítjük. Ehhez kapcsolódóan viszont elvárás a törvényeknek megfelelő tisztes- 6.

7 séges működés (nem tűrhető a fekete foglalkoztatás, a kreatív könyvelés, feketepiaci termékek forgalmazása), a lokálpatrióta hozzáállás. A helyiek számára 10%-os kedvezményt biztosító településkártyát vezetünk be, amelyet a helyi szolgáltatások, termékek vásárlásakor használhatnak. Helyi pénzhelyettesítő eszközökkel támogatjuk a közszférában dolgozókat, idős nyugdíjasokat, gyermekeiket felelősen nevelő családokat. Értelmes közmunka lehetőséget adunk, például: közterület, közpark karbantartása és fejlesztése, köztisztasági feladatok. Célunk, a hajléktalan embertársaink visszavezetése a normális társadalmi életbe. A világon erre vannak követhető példák, így: egy erre kijelölt alkalmas területen, egyszerű, de önálló életvitelre lehetőséget biztosító kicsi lakások kialakítása. Ezek környezetében például fóliás zöldségtermesztést, háziipari tevékenységet lehet szervezni. Sikeres működtetés esetén idővel e kis közösségek önfenntartóvá válhatnak és ugródeszkaként szolgálhatnak a társadalmi felemelkedéshez. Természetesen önkéntes alapon, de közösen kialakított életviteli szabályok felállításával. Rendezzük lakótelepeink súlyos gondjait Az uniós fejlesztési lehetőségek gyorsítása, az épületgépészet teljes körű modernizálása (teljesen szakszerűtlen és gazdaságtalan kicserélni a szabályzó műszereket, ha az elavult csőrendszerek és radiátorok ugyanazok a régiek maradnak). Energetikai takarékossági programok kiemelt kezelése (ZBR program). Korrekt, követhető elszámolást a közüzemi díjak fizetésekor! Önálló közműcsatlakozás kiépítése minden lakáshoz, a nem fizetők korlátozása, vagy leválaszthatósága a rendszerről, az adóságok rendezésének kikényszerítése és a további hátralékok felhalmozódásának megakadályozása. A társasházi közös képviseletek és az azokat terhelő működési zavarok rendezése (ehhez szükséges az idevonatkozó törvények módosítása is, melyeknek kidolgozását, elfogadtatását országgyűlési képviselőink által szorgalmazunk). 7.

8 Nem engedünk a 18-ból! A JOBBIK XVIII. KERÜLETI PROGRAMJA Dömötör József 11. vk. jelöltje Arapovics Zoltán 5. vk. jelöltje Magyari András 13. vk. jelöltje Dr. Réti Zoltán 3. vk. jelöltje Pap Béla 12. vk. jelöltje Lugosi Józsefné 8. vk. jelöltje Hartaházi Miklós 7. vk. jelöltje 8.

9 Nyárasdi Zsombor 6. vk. jelöltje Veszely Péter 2. vk. jelöltje Szepesi Viktor 14. vk. jelöltje Makai Tibor Polgármesterjelölt, a 9. vk. jelöltje ifj. Gyenge Károly 10. vk. jelöltje Magyar Gabriella 1. vk. jelöltje Gyenge Károly 4. vk. jelöltje 9.

10 Nem engedünk a 18-ból! A JOBBIK XVIII. KERÜLETI PROGRAMJA Amit azonnal megteszünk: Közös Képviselők Tanácsának létrehozása, az önkormányzat és delegáltjainak vezetésével. Negyedéves ülésrenddel, beszámolással. Üzleti szempontból nem hasznosítható helyiségek közösségi felhasználása. Helyi lakosok részére, az üresen álló üzlethelyiségeket kedvezményes díj ellenében adjuk ki, kis- és közepes vállalkozások indítása esetén (külön erre vonatkozó pályázati feltételekkel és csak meghatározott ideig). Társasházak törvényességi, jegyzői felügyeletének erősítése, megkövetelése. Jobb ellátást, gondoskodást! Egyetlen település sem mondhat le a közszolgáltatás és a közellátás feletti befolyásolási, ellenőrzési jogáról! Biztosítjuk a közműcégeknél keletkezett nyereség maradéktalan közcélra fordítását. Kezdeményezzük a szolgáltatások lakossági igényekhez illesztését, az alapdíjak csökkentését. Kiemelten foglalkozunk a lőrinczi piacot érintő anomáliákkal, a vásárlók és a kereskedők, őstermelők számára is káros üzemeltetésével. A korábban magánkézbe kiszervezett létesítmény szerződéseit felülvizsgáljuk, visszavételének módját megkeressük. A jelenlegi üzemeltető folyamatosan emeli a bérleti díjakat és közös költséget (legutóbb 40%-kal), ez több tízezres, esetenként százezres nagyságrendben érinti a bérlőket, üzlettulajdonosokat. Több mint gyanú, hogy a klasszikus kiszorításos módszer tanúi vagyunk. A bérlők és résztulajdonosok így a sok munka mellett is a csőd szélén lavíroznak, míg a nem magyar üzemeltető kaszál. Végül a terheket már elviselni, kigazdálkodni nem tudók kivásárlása következik, áron alul. Mindeközben folyamatosan kúsznak fel a termékek árai, ami egyáltalán nem hiányzik az amúgy sem túl jómódú vásárlóközönségnek. Ez elfogadhatatlan! Nonprofit üzemeltetésű piacot hozunk létre, mely véleményünk szerint, minden település elengedhetetlen része kell legyen. A mérsékelt árszínvonalú, de jó minőségű élelmiszer ellátásra befolyással csak így lehet egy önkormányzat. 10.

11 Egészség, szociális ellátás Közbiztonság, közösségi önvédelem Gondot fordítunk a háziorvosi és ügyeleti ellátás zavartalanságára, kiterjesztjük az ingyenes szűrővizsgálatok körét. Csökkentjük, majd megszüntetjük az egészségügyben elfogadhatatlan várakozási, előjegyzési időt. Minden arra rászoruló igénylőnek biztosítjuk a már bizonyítottan hasznos jelzőrendszeres segítségnyújtást, különös tekintettel az idős, egyedülálló, beteg emberek védelemére. Egészségügyi és oktatási konzultációs bizottságot hozunk létre, az államosított intézményekben nyújtott közszolgáltatások folyamatos nyomon követésére, a helyiek érdekérvényesítésének elősegítésére. Bérlakást biztosítunk azon családoknak, akik dolgoznak, akik a lakás fenntartását, állagának megőrzését vállalják és betartják a közösségi együttélés szabályait. A segélyt és támogatást feltételekhez kötjük, amit csak az kaphat, aki építő tisztességes tagja a helyi közösségnek. Valódi és hatékony közrendvédelmet, bűnmegelőzést szervezünk. A rendőrség, a közterület-felügyelet, a mezőőrség, a Budapest Őrség és nem utolsó sorban a létrehozandó önkéntes polgárőrség összehangolt munkájával. Visszaszerezzük, újrateremtjük a nyugalmat és biztonságot! Ezen szervek, szervezetek elsődleges feladatává a közrend védelmét, a bűnözés visszaszorítását tesszük, nem pedig a pénzbehajtást. Városunkban már az elviselhetetlenségig megszaporodott a betörés, rablás, lopás és garázdaság. Kiterjedt lakásmaffia működik a szemünk előtt. Ezen áldatlan állapotokkal szemben a rendőrség, a hatóságok eddig tehetetlennek bizonyultak. Csak a széleskörű társadalmi összefogás hozhat eredményt, amihez mindenkinek meg kell tennie mindent, ami lehetőségéből és képességéből adódhat. 11.

12 Nem engedünk a 18-ból! A JOBBIK XVIII. KERÜLETI PROGRAMJA Azonnal megkezdjük a tárgyalásokat legalább egy tűzoltó őrs létrehozásának lehetőségéről. Kerületünkben a lakótelepek, a nagy távolságok és az autópályák közelsége miatt ez már régen indokolt. Legjobb helye talán Lőrinc és Imre határán lenne, de ezt alkalomadtán, az illetékes szakemberek segítségével kell meghatározni. Igazságot, elszámoltatást és elégtételt! Az elévüléstől függetlenül kivizsgáljuk és nyilvánosságra hozzuk az önkormányzati vagyon elidegenítésének körülményeit, a kerület eladósodottságának és hátrányos szerződéskötéseinek visszásságait. Eljárást indítunk a kárt okozókkal szemben. Igazságügyi szakértőkkel újraszámoltatjuk a sokmilliós ügyletek megalapozottságát. Ebben is következetességre, kitartó ügybuzgalomra lesz szükség. Hiszen a közelmúltban a végrehajtások és adósságbehajtások körüli botrányok arra a döbbenetes tényre világítottak rá, hogy a bíróság, az ügyészség és a rendőrség egymástól homlokegyenest másképp képes értelmezni a törvényeket és saját feladatait. Felszámoljuk a korrupciót és annak melegágyait: a szövevényes, átláthatatlan gazdasági ügyleteket. Az egyéni érdeket mindig előzze meg a közérdek! Nyitott, állandó kontrol alatt működő városvezetést! Az önkormányzat működését átláthatóvá, követhetővé és ellenőrizhetővé tesszük. Rendszeres fórumok és terepbejárások tartásával biztosítjuk a közvetlen és folyamatos kapcsolatot közösségünk tagjaival. Ide tartozik az is, hogy megteremtjük annak lehetőségét, hogy az önkormányzat nyílt testületi üléseit a városi televízió egyenes, élőadásban közvetítse. Így a választók mindig tudni fogják, hogy a testület és a saját képviselőjük hogyan 12.

13 dolgozik értük és egy-egy ügyben hogyan szavaz. A kerületben működő vállalkozások számára is rendszeres egyeztető fórumot hozunk létre. Településünk jövőjét alapvetően meghatározó fejlesztési programok kidolgozásakor, a jelentős döntések előtt kikérjük a helyi lakosság és társadalmi szervezetek véleményét és érdemben figyelembe is vesszük. Kultúra, művelődés és értékek Biztosítjuk a mindenkinek elérhető, színvonalas elsősorban magyar kulturális programokat, melynek célja, hogy közösségünk megismerje valódi történelmünket, értékeinket. Támogatjuk az önszerveződő egyesületeket, művészeti iskolákat. Közcélú munkájuk segítése érdekében együttműködési megállapodást kötünk velük, ha erre még nem került volna sor. Közművelődési intézményeinket gondozzuk, élettel töltjük meg. Ifjúságpolitika = jövőgondozás Jövőnk érdekében elengedhetetlen a gyermekek nevelése, egészséges fejlődésük és biztonságuk garantálása. Ezért a gyermekeiket nevelő szülőknek lehetőség szerint minden segítséget megadunk. A fiatal házasok első lakáshoz jutása érdekében a mindenkori kormánynál szorgalmazzuk a kedvezményes bérlakások építését és ennek érdekében együttműködünk, valamint saját helyi lehetőségeinket is kihasználjuk. Környezetvédelem = egészségvédelem A zaj, por és a közlekedés okozta ártalmak kezelése, csökkentése mellett kiemelten kezelnénk a Halmi erdő közhasználatba vételét, óvását és a helyi lakosság pihenését, rekreációját szolgáló átalakítását, a természetvédelem követelményeinek maximális betartásával. Ez az erdő a főváros pesti oldalának legnagyobb 13.

14 Nem engedünk a 18-ból! A JOBBIK XVIII. KERÜLETI PROGRAMJA kiterjedésű zöld felülete. Ha nem is a város kezelésében van, de a mi területünkön! A kezelő Pilisi Erdőgazdasággal és állami szervekkel egyeztetve nem látjuk akadályát, hogy minimális, kíméletes rendezéssel, az emberek egészségét, kikapcsolódását szolgálja ez az értékes adottság. Természetesen ez csak akkor működhet jól, ha mindenki magáénak érzi és óvja, vigyázza. Közlekedés Mindamellett, hogy a kihasználtság és az igények mentén rendszeresen felül kell vizsgálni a BKV járatok útvonalát és menetsűrűségét, megvalósítandónak tartjuk vasútállomásaink felújítását, valamint közvetlen közelükben P+R parkolók megépítését. A Halmi erdőhöz kapcsolódik a volt Cséry telep ügyének végleges és megnyugtató rendezése. Ami e területen az elmúlt években és kormányzatok alatt történt, azt alaposan ki kell vizsgálni és, ha történt környezeti károkozás, a felelősséget meg kell állapítani és intézkedni. Ezzel egyidejűleg népszerűsítenénk a belváros vasúton való megközelítését, ami tehermentesítené a közutakat, a környezetet és nem utolsósorban az utazók idejét, idegrendszerét. A ráhordó buszjáratok és vasúti átalakítások ügyében azonnal megkezdenénk a tárgyalásokat, egyeztetéseket a BKK és MÁV illetékeseivel. Mindezek azonban nem hátráltathatják azon tervünket, hogy e területen azonnal megszüntetjük bármilyen anyag lerakását. A lehető leghamarabb megkezdjük a rekultivációt, amihez EU-s forrásokat is van mód igénybe venni. Nem utolsó szempont, hogy az állomások környékén lévő utcák lakói, ingatlantulajdonosai is fellélegezhetnének (szó szerint) mert megszabadulnának a jelenleg előttük parkoló autók tömegétől. 14.

15 Tisztelt Választóink! Röviden és a lényeges elemeket kiemelve, ez a programunk, melyet Lőrincen és Imrén megvalósítanánk, ha Önök megtisztelnek bennünket bizalmukkal. Három szó kísérné munkálkodásunkat: 15.

16 Iroda: 1183 Budapest, Üllői út 489. Nyitva: péntek óráig

Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 36/2012. (XII.21.) önkormányzati rendelete

Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 36/2012. (XII.21.) önkormányzati rendelete Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 36/2012. (XII.21.) önkormányzati rendelete az önkormányzati feladatokról egységes szerkezetben a módosítására kiadott 18/2013. (VI.28.) önkormányzati

Részletesebben

A 103/2012.(VI.25.) SZÁMÚ HATÁROZATTAL ELFOGADOTT ALAPÍTÓ OKIRATOT MÓDOSÍTÓ OKIRAT

A 103/2012.(VI.25.) SZÁMÚ HATÁROZATTAL ELFOGADOTT ALAPÍTÓ OKIRATOT MÓDOSÍTÓ OKIRAT 1. számú melléklet a 3/2013.(I.22.) sz. határozathoz A 103/2012.(VI.25.) SZÁMÚ HATÁROZATTAL ELFOGADOTT ALAPÍTÓ OKIRATOT MÓDOSÍTÓ OKIRAT A 103/2012.(VI.25.) számú határozattal elfogadott alapító okirat

Részletesebben

BERZENCE NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

BERZENCE NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1 BERZENCE NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.(III.26.) önkormányzati rendelete (Tervezet) Berzence Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

Az önkormányzat által ellátandó és önként vállalt feladatok jegyzéke ÖNKÉNT VÁLLALT

Az önkormányzat által ellátandó és önként vállalt feladatok jegyzéke ÖNKÉNT VÁLLALT Az önkormányzat által ellátandó és önként vállalt feladatok jegyzéke ÖNKÉNT VÁLLALT FELADATOT ELŐÍRÓ ELLÁTANDÓ FELADAT FELADAT JOGSZABÁLY EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS Háziorvosi ellátás, házi gyermekorvosi ellátás

Részletesebben

Vámosszabadi Község Önkormányzat. Képviselő-testületének

Vámosszabadi Község Önkormányzat. Képviselő-testületének Vámosszabadi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2014. (X. 3.) önkormányzati rendelete a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 4/2011. (IV. 22.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

ezer forintban Módosított előirányzat évi előirányzat évi előirányzat Feladatok megnevezése

ezer forintban Módosított előirányzat évi előirányzat évi előirányzat Feladatok megnevezése Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal kötelező feladat ellátásának működési kiadási ai kiemelt feladatainak részletes ai 23/2015. Ök. rendelet 5/a. melléklete 2101 Polgármesteri

Részletesebben

Hegykő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013. (IV. 6.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek támogatásának rendjéről

Hegykő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013. (IV. 6.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek támogatásának rendjéről Hegykő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013. (IV. 6.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatásának rendjéről Hegykő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének

Részletesebben

8/2015. Ök. rendelet 5/a. melléklete

8/2015. Ök. rendelet 5/a. melléklete 8/2015. Ök. rendelet 5/a. melléklete Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal kötelező feladat ellátásának működési kiadási ai kiemelt feladatainak részletes ai 2101 Polgármesteri

Részletesebben

1. A Rendelet 1. számú melléklete helyébe a jelen rendelet 1. számú melléklete lép.

1. A Rendelet 1. számú melléklete helyébe a jelen rendelet 1. számú melléklete lép. Dunafalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015.(II.2.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 10/2014.(XII.2.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Feladatok megnevezése

Feladatok megnevezése /2014. Ök. rendelet 5/a. melléklete Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal kötelező feladat ellátásának működési kiadási ai kiemelt feladatainak részletes ai 2101-01 Polgármesteri

Részletesebben

Előterjesztés 5/a. melléklete

Előterjesztés 5/a. melléklete Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal kötelező feladat ellátásának működési kiadási ai és I. félévi teljesítése kiemelt feladatonként Előterjesztés 5/a. melléklete 2101-01 Polgármesteri

Részletesebben

Feladatok megnevezése

Feladatok megnevezése 30/2014. Ök. rendelet 5/a. melléklete Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal kötelező feladat ellátásának működési kiadási ai kiemelt feladatainak részletes ai 2101-01 Polgármesteri

Részletesebben

2014-2019. Kapolcs község Önkormányzata

2014-2019. Kapolcs község Önkormányzata 2014-2019 Kapolcs község Önkormányzata 2 BEVEZETŐ Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 116. -a kimondja, hogy a képviselő-testület hosszú távú fejlesztési elképzeléseit

Részletesebben

11/2016. Ök. rendelet 5/c. melléklete. ezer forintban évi előirányzat. Módosított előirányzat évi előirányzat. Feladatok megnevezése

11/2016. Ök. rendelet 5/c. melléklete. ezer forintban évi előirányzat. Módosított előirányzat évi előirányzat. Feladatok megnevezése Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat kötelező feladat ellátásának 2016. évi működési kiadási ai kiemelt feladatainak részletes ai 11/2016. Ök. rendelet 5/c. melléklete ezer forintban Címszám

Részletesebben

intézkedés határidő felelős év év év A befogadó kerület

intézkedés határidő felelős év év év A befogadó kerület 5. számú melléklet a Lendületben a XIII. kerület Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat programja (2015-2019) által elfogadott szociális területet érintő intézkedésekről és annak ütemezéséről intézkedés

Részletesebben

ezer forintban Módosított előirányzat évi előirányzat évi előirányzat Feladatok megnevezése

ezer forintban Módosított előirányzat évi előirányzat évi előirányzat Feladatok megnevezése Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal kötelező feladat ellátásának működési kiadási ai kiemelt feladatainak részletes ai 26/2015. Ök. rendelet 5/a. melléklete 2101 Polgármesteri

Részletesebben

ezer forintban Módosított előirányzat évi előirányzat évi előirányzat Feladatok megnevezése

ezer forintban Módosított előirányzat évi előirányzat évi előirányzat Feladatok megnevezése Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal kötelező feladat ellátásának működési kiadási ai kiemelt feladatainak részletes ai 32/2015. Ök. rendelet 5/a. melléklete 2101 Polgármesteri

Részletesebben

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. (XI.27.) rendelete a sportról

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. (XI.27.) rendelete a sportról Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. (XI.27.) rendelete a sportról Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a sportról szóló 2000. évi CXLV. törvény 61. (1) és

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Jegyző Tárgy: Teljesítménykövetelmények alapját képező 2012. évi célok meghatározása a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői részére Tisztelt Képviselő-testület! A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992.

Részletesebben

Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki. Önkormányzat kötelező feladat ellátásának évi működési kiadási előirányzatai kiemelt feladatok szerint

Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki. Önkormányzat kötelező feladat ellátásának évi működési kiadási előirányzatai kiemelt feladatok szerint Önkormányzat kötelező feladat ellátásának működési kiadási ai kiemelt feladatok szerint 3100-00 Helyi közutak kezelése, fejlesztése, üzemeltetése 214,124 251,350 Dologi kiadások 214,124 251,350 Útfenntartás,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére. Tárgy: Javaslat a közművelődésről szóló önkormányzati rendelet elfogadására. Tisztelt Képviselő-testület!

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére. Tárgy: Javaslat a közművelődésről szóló önkormányzati rendelet elfogadására. Tisztelt Képviselő-testület! Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére www.tuv.com ID 9105075801

Részletesebben

Bűnmegelőzés. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy

Bűnmegelőzés. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy Bűnmegelőzés Dr. Szabó Henrik r. őrnagy A bűnmegelőzés fogalma - az állami szervek - önkormányzati szervek - társadalmi szervezetek - gazdasági társaságok - állampolgárok és csoportjaik minden olyan tevékenysége,

Részletesebben

12. Önkormányzati rendszer, szociális feladatok

12. Önkormányzati rendszer, szociális feladatok 12. Önkormányzati rendszer, szociális feladatok 2011. évi CLXXXIX. Törvény Magyarország helyi önkormányzatairól Önkormányzat: a helyi önkormányzás testülete és szervezete, feladat- és hatáskörébe tartozó

Részletesebben

23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére

23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére 23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója

Részletesebben

39/ (VIII.11.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete a városfejlesztési és városrehabilitációhoz kapcsolódó feladatokról

39/ (VIII.11.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete a városfejlesztési és városrehabilitációhoz kapcsolódó feladatokról 39/ 2009. (VIII.11.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete a városfejlesztési és városrehabilitációhoz kapcsolódó feladatokról Dabas Város Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: Testület) a komplex

Részletesebben

A magyarországi önkormányzati rendszer áttekintése a helyi önkormányzatok szerepe és felelőssége. Dr. Zongor Gábor

A magyarországi önkormányzati rendszer áttekintése a helyi önkormányzatok szerepe és felelőssége. Dr. Zongor Gábor A magyarországi önkormányzati rendszer áttekintése a helyi önkormányzatok szerepe és felelőssége Budapesti Gazdasági Főiskola 2013. Március 6. Dr. Zongor Gábor TÖOSZ főtitkár I. A magyar helyzet 1990-2012

Részletesebben

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 25/2005.(XII.12.) rendelete a sportról

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 25/2005.(XII.12.) rendelete a sportról Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 25/2005.(XII.12.) rendelete a sportról Kőröshegy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmánya 44/A. (2) bekezdésének

Részletesebben

I. rész. Általános rendelkezések, alapelvek 1.

I. rész. Általános rendelkezések, alapelvek 1. Hatályos: 2009. január 30. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 42/2004.(V.26.) rendelete az Önkormányzat sportfeladatairól és a sporttevékenység támogatásáról (módosításokkal egységes

Részletesebben

3. (1) A rendelet területi hatálya a (2) bekezdésben foglalt kivétellel - Budapest Főváros XIV. Kerület közigazgatási területére terjed ki

3. (1) A rendelet területi hatálya a (2) bekezdésben foglalt kivétellel - Budapest Főváros XIV. Kerület közigazgatási területére terjed ki Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2011. (V.2.) önkormányzati rendelete az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről /Egységes szerkezetben a 44/2011. (IX.27.),

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közművelődési feladatok ellátásának alapelvei

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közművelődési feladatok ellátásának alapelvei Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2017. (II.21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Állami tulajdonú ingatlanok térítésmentes önkormányzati tulajdonba adása iránti kérelemről

ELŐTERJESZTÉS. Állami tulajdonú ingatlanok térítésmentes önkormányzati tulajdonba adása iránti kérelemről napirend ELŐTERJESZTÉS Állami tulajdonú ingatlanok térítésmentes önkormányzati tulajdonba adása iránti kérelemről Az állami vagyonról szóló 2007. CVI. törvény 36. (2) c) pontja megteremtette a lehetőséget

Részletesebben

Bag Nagyközségi Önkormányzat. Képviselő-testületének 5/2011. (III.30.) rendelete. az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól

Bag Nagyközségi Önkormányzat. Képviselő-testületének 5/2011. (III.30.) rendelete. az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól Bag Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2011. (III.30.) rendelete az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól Bag Nagyközség Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

POLGÁRMESTERI HIVATALI KÖTELEZŐ FELADATOK ÖSSZESEN

POLGÁRMESTERI HIVATALI KÖTELEZŐ FELADATOK ÖSSZESEN Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal kötelező feladat ellátásának működési kiadási ai kiemelt feladatainak részletes ai /2016. Ök. rendelet 5/a. melléklete 2101 Polgármesteri

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 7.NAPIREND Ügyiratszám: 1/731/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2013. november 22-i nyilvános ülésére Tárgy: Tapolca Város Önkormányzata közép- és hosszútávú vagyongazdálkodási tervének

Részletesebben

A szervezeti egységek változó feladat- és hatáskörei

A szervezeti egységek változó feladat- és hatáskörei 2.SZ. MELLÉKLET Javaslat a Polgármesteri Hivatal strukturális átalakítására című előterjesztéshez A szervezeti egységek változó feladat- és hatáskörei Építéshatósági és Általános feladatköre a) az építési,

Részletesebben

3. számú napirendi pont a Képviselő-testület február 9-i ülésén

3. számú napirendi pont a Képviselő-testület február 9-i ülésén 3. számú napirendi pont a Képviselő-testület 2015. február 9-i ülésén 2016. évi költségvetés tervezetének benyújtása és a költségvetési rendelet főösszegeinek elfogadása Az Országgyűlés elfogadta Magyarország

Részletesebben

A bűnmegelőzési jogi háttere, szervezeti- és intézményrendszere. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy ORFK Bűnmegelőzési és Áldozatvédelmi Osztály

A bűnmegelőzési jogi háttere, szervezeti- és intézményrendszere. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy ORFK Bűnmegelőzési és Áldozatvédelmi Osztály A bűnmegelőzési jogi háttere, szervezeti- és intézményrendszere Dr. Szabó Henrik r. őrnagy ORFK Bűnmegelőzési és Áldozatvédelmi Osztály 1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről Általános rész Büntető

Részletesebben

Mosonszolnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2001.(VIII.7.) ÖKT számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

Mosonszolnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2001.(VIII.7.) ÖKT számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Mosonszolnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2001.(VIII.7.) ÖKT számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Mosonszolnok Község Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban:

Részletesebben

2014-2019. Hegyesd község Önkormányzata

2014-2019. Hegyesd község Önkormányzata 2014-2019 Hegyesd község Önkormányzata 2 BEVEZETŐ Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 116. -a kimondja, hogy a képviselő-testület hosszú távú fejlesztési elképzeléseit

Részletesebben

- helyi építészeti örökség értékeinek védelme évi LXXVIII. tv. 6. (1) 57. (2)

- helyi építészeti örökség értékeinek védelme évi LXXVIII. tv. 6. (1) 57. (2) TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI ÉS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI FELADATOK - helyi építészeti örökség értékeinek védelme 1997. évi LXXVIII. tv. 6. (1) 57. (2) - településfejlesztés 13. (1) - településrendezés 1997. évi LXXVIII.

Részletesebben

11. NAPIREND Ügyiratszám: 1/714-14/2014. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület december 20-i nyilvános ülésére

11. NAPIREND Ügyiratszám: 1/714-14/2014. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület december 20-i nyilvános ülésére 11. NAPIREND Ügyiratszám: 1/714-14/2014. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2014. december 20-i nyilvános ülésére Tárgy: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testületének

Részletesebben

Közigazgatási szféra

Közigazgatási szféra Regionális gazdaságtan Járások szerepe a területi (regionális) gazdaságtanban Urbánné Malomsoki Mónika SZIE GTK Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet 2016/2017. tanév őszi félév Urbanne.monika@gtk.szie.hu

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2011. (V.2.) önkormányzati rendelete az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről /Egységes szerkezetben a 44/2011. (IX.27.)

Részletesebben

Feladatleltár. 2. fejlesztési elem: A támogató infrastruktúra és a szerződéses kapcsolatok felülvizsgálata

Feladatleltár. 2. fejlesztési elem: A támogató infrastruktúra és a szerződéses kapcsolatok felülvizsgálata 2. fejlesztési elem: A támogató infrastruktúra és a szerződéses kapcsolatok felülvizsgálata Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata ÁROP-3.A.2-2013-2013-0003 kódszámú Önkormányzati szervezetfejlesztés Érd

Részletesebben

Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2009.(IV.03.) számú képviselő-testület rendelete a sportról

Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2009.(IV.03.) számú képviselő-testület rendelete a sportról Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2009.(IV.03.) számú képviselő-testület rendelete a sportról Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az egyetemes emberi kultúra és a nemzeti kultúra

Részletesebben

Az önkormányzatok közművelődési feladatellátásának jogszabályi kötelezettsége és gyakorlata

Az önkormányzatok közművelődési feladatellátásának jogszabályi kötelezettsége és gyakorlata Az önkormányzatok közművelődési feladatellátásának jogszabályi kötelezettsége és gyakorlata Tamási 2010. május 4. Kell-e törvényi szabályozás? 1949. évi XX. törvény a Magyar Köztársaság Alkotmánya 60.

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T Szám: 2/2012 BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T Készült: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 26-án megtartott rendes, nyilvános ülésén készült

Részletesebben

Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1999. (VII.21.) számú rendelete a helyi Közművelődésről

Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1999. (VII.21.) számú rendelete a helyi Közművelődésről Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1999. (VII.21.) számú rendelete a helyi Közművelődésről Magyarszerdahely község Önkormányzatának Képviselő-testülete a többször módosított

Részletesebben

Közfoglalkoztatást érintő megállapodások. 5 db határozati javaslat

Közfoglalkoztatást érintő megállapodások. 5 db határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Botka László Polgármester Iktatószám: 01/1868-33/2015 Tárgy: Közfoglalkoztatást érintő megállapodások Melléklet: 5 db határozati javaslat Véleményezésre megküldve: Foglalkoztatási, Szociális

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére 8. NAPIREND Ügyiratszám: 1/566-9/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére Tárgy: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testületének 2016.

Részletesebben

Feladatok megnevezése

Feladatok megnevezése 7/2014. Ök. rendelet 5/a. melléklete Budapest Fıváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal kötelezı feladat ellátásának mőködési kiadási ai kiemelt feladatainak részletes ai 2101-01 Polgármesteri

Részletesebben

I. A helyi közszolgáltatási feladatrendszer átalakulása

I. A helyi közszolgáltatási feladatrendszer átalakulása KÉRDŐÍV (MUNKAVÁLTOZAT) (A TELEPÜLÉS JEGYZŐJE TÖLTI KI.) ÁROP 1.1.22 2012 2012 001 Helyi közszolgáltatások versenyképességet szolgáló modernizálása c. projekt I. A helyi közszolgáltatási feladatrendszer

Részletesebben

Szijártóháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról

Szijártóháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról Szijártóháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról Szijártóháza Község Önkormányzati Képviselő-testülete az előterjesztésnek megfelelően

Részletesebben

Bödeháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról

Bödeháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról Bödeháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról Bödeháza Község Önkormányzati Képviselő-testülete az előterjesztésnek megfelelően az Önkormányzat

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Az Önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatai

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Az Önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatai Biharnagybajom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2011. (II. 21.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat testnevelési és sport feladatainak végrehajtásáról Biharnagybajom Községi Önkormányzat

Részletesebben

Teljes bevétel tervezete: ,-Ft

Teljes bevétel tervezete: ,-Ft BIATORBÁGYI POLGÁRŐRSÉG ÉS ÖNKÉNTES TŰZOLTÓ EGYESÜLET ALAPÍTVA: 2005 2051 Biatorbágy, Széchenyi utca 2/1. 18724068-1-13 Telefon/fax: 06-23-311-113 / E-mail: police@biatv.hu/ www.biatorbagy-bunmegelozes.hu.

Részletesebben

Módosító okirat. 1. A költségvetési szerv megnevezése, székhelye, telephelye

Módosító okirat. 1. A költségvetési szerv megnevezése, székhelye, telephelye 459/2015. (XII. 17.) KÖKT határozat a Bárka Kőbányai Humánszolgáltató Központ alapító okirata módosításáról (17 igen, egyhangú szavazattal) 1. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

A jegyzőre átruházott hatásköröket a rendelet 8. melléklete tartalmazza. Az R. e rendelet 1. melléklete szerinti 8. melléklettel egészül ki.

A jegyzőre átruházott hatásköröket a rendelet 8. melléklete tartalmazza. Az R. e rendelet 1. melléklete szerinti 8. melléklettel egészül ki. Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. ( ) önkormányzati rendelete a képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 6/2014. (IV. 11.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Átruházott hatáskörök jegyzéke. A képviselő-testületnek a polgármesterre ruházott hatásköreit:

Átruházott hatáskörök jegyzéke. A képviselő-testületnek a polgármesterre ruházott hatásköreit: Átruházott hatáskörök jegyzéke 2/2018.(III.30.) önkormányzati rendelet 1. melléklete A képviselő-testületnek a polgármesterre ruházott hatásköreit: 1. Munkáltatói jogkör gyakorlása a közalkalmazotti jogviszonyban,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület december 14-i nyilvános ülésére. Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testületének 2013.

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület december 14-i nyilvános ülésére. Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testületének 2013. 18. NAPIREND Ügyiratszám: 1/692-12/2012. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2012. december 14-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő

Részletesebben

TELEPÜLÉSI ÉLETMINÕSÉG AUDIT TÉMAKATALÓGUSA

TELEPÜLÉSI ÉLETMINÕSÉG AUDIT TÉMAKATALÓGUSA XVIII. rész TELEPÜLÉSI ÉLETMINÕSÉG AUDIT TÉMAKATALÓGUSA A Városi Életminőség auditja a város által nyújtott életminőség elemekkel és a város által nyújtott szolgáltatásokkal való elégedettség, amely a

Részletesebben

K I V O N A T. Váckisújfalu község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 17-ei testületi üléséről

K I V O N A T. Váckisújfalu község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 17-ei testületi üléséről K I V O N A T Váckisújfalu község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 17-ei testületi üléséről Váckisújfalu község Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2013. (VI.17.) Kt. számú határozata

Részletesebben

Módosító okirat. 1. Az Alapító Okirat 4. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 4. A költségvetési szerv tevékenysége

Módosító okirat. 1. Az Alapító Okirat 4. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 4. A költségvetési szerv tevékenysége 37/2017. (II. 23.) KÖKT határozat a Bárka Kőbányai Humánszolgáltató Központ alapító okirata módosításáról és egységes szerkezetbe foglalásáról (14 igen, egyhangú szavazattal) 1. Budapest Főváros X. kerület

Részletesebben

Települési jövőkép. Sárosd

Települési jövőkép. Sárosd Települési jövőkép Sárosd Problémák Szociális struktúra Kisebbség (10%) Bölcsőde hiánya Gyógyszertár szolgáltatása Hagyományőrzés, nem óvjuk történelmi értékeinket. Képzetlen munkaerő Helyi járatos busz

Részletesebben

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete január 31-i soron következő z á r t ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete január 31-i soron következő z á r t ülésének jegyzőkönyvéből 2019. január 31-i soron következő z á r t ülésének jegyzőkönyvéből 12/2019. (I. 31.) önkormányzati testületi határozat támogatja, hogy Pusztainé Nádházi Ibolya ellen hűtlen kezelés vétsége miatt indult

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET március 8-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET március 8-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 58/2018. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2018. március 8-i ülésére Tárgy: Javaslat a Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat

Részletesebben

ÚJHARTYÁN KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének 14/2008.(XII.12.) számú rendelete A KÖZMŰVELŐDÉSRŐL

ÚJHARTYÁN KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének 14/2008.(XII.12.) számú rendelete A KÖZMŰVELŐDÉSRŐL 1 ÚJHARTYÁN KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének 14/2008.(XII.12.) számú rendelete A KÖZMŰVELŐDÉSRŐL Újhartyán Község Önkormányzatának Képviselő-testülete ( a továbbiakban: az önkormányzat) a kulturális

Részletesebben

Változásban az önkormányzati ifjúságügy

Változásban az önkormányzati ifjúságügy Változásban az önkormányzati ifjúságügy Téglásy Kristóf főosztályvezető 2011. október 13. NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Ifjúságügyi Főosztály Tartalom Bevezető Jelenlegi szabályozás ifjúságügyi vonatkozásai

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a Kulturális

Részletesebben

Tervezett humán fejlesztések között különös tekintettel a hajléktalanok ellátására

Tervezett humán fejlesztések között különös tekintettel a hajléktalanok ellátására Tervezett humán fejlesztések 2014-2020. között különös tekintettel a hajléktalanok ellátására Horváth Viktor főosztályvezető Balatonföldvár, 2013. augusztus 29. FEJLESZTÉSEK 2014-2020. KÖZÖTT KÜLÖNÖS TEKINTETTEL

Részletesebben

Előirányzat módosítás állami költségvetéssel való elszámolás miatt

Előirányzat módosítás állami költségvetéssel való elszámolás miatt Előirányzat módosítás állami költségvetéssel való elszámolás miatt Előterjesztés 1. melléklete Sorszám Cím Jogcím Kiadási ei. változás Bevételi ei.vált. 1. 2014. évi bérkiegészítés (április) Önkormányzatok

Részletesebben

HAJDÚBAGOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 3/ /VII.2/ Kt. számú rendelete

HAJDÚBAGOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 3/ /VII.2/ Kt. számú rendelete HAJDÚBAGOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 3/ 1993. /VII.2/ Kt. számú rendelete Hajdúbagos Község Önkormányzata vagyonának meghatározásáról, a vagyon feletti tulajdonjog gyakorlásának és a vagyon

Részletesebben

Dr. Palich-Szántó Olga Alapítvány - ügyfélhívó rendszer kiépítésének támogatása 0 100

Dr. Palich-Szántó Olga Alapítvány - ügyfélhívó rendszer kiépítésének támogatása 0 100 3/2015. Ök. rendelet 8/a. melléklete Kötelező feladatellátáshoz kapcsolódó működési és felhalmozási célú támogatások ai 1101-41 GESZ 10400 11020 Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

Részletesebben

Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselőtestülete 22/2000. (XII.08.) sz. rendelete a közművelődésről I. RÉSZ. Általános rendelkezések.

Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselőtestülete 22/2000. (XII.08.) sz. rendelete a közművelődésről I. RÉSZ. Általános rendelkezések. Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselőtestülete 22/2000. (XII.08.) sz. rendelete a közművelődésről Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselőtestülete (a továbbiakban: Önkormányzat) a kulturális javak

Részletesebben

Üdvözli a megjelenteket Tusjak Tamás a Polgárőrség vezetője

Üdvözli a megjelenteket Tusjak Tamás a Polgárőrség vezetője Üdvözli a megjelenteket Tusjak Tamás a Polgárőrség vezetője A polgárőrség szerepe a közrend biztosításában, a bűncselekmények megelőzésében a tanyás térségben Szarvason. A rendszerváltáskor jelentős gazdasági

Részletesebben

MÁTRAMINDSZENT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

MÁTRAMINDSZENT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA MÁTRAMINDSZENT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉP-ÉS HOSSZÚTÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE 1. BEVEZETÉS A folyamatosan változó társadalmi-gazdasági környezet, az átalakulások korszakát élő közszolgáltatások, a közigazgatási

Részletesebben

Pest Megye Közgyűlésének 17/1999. (XI. 19.) Pm. sz. rendelete A Pest Megye Biztonságos Települése Cím alapításáról és adományozása rendjéről

Pest Megye Közgyűlésének 17/1999. (XI. 19.) Pm. sz. rendelete A Pest Megye Biztonságos Települése Cím alapításáról és adományozása rendjéről Pest Megye Közgyűlésének 17/1999. (XI. 19.) Pm. sz. rendelete A Pest Megye Biztonságos Települése Cím alapításáról és adományozása rendjéről A bűnmegelőzés és az áldozattá válás megelőzése elsősorban állami,

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2010.(VII. 28.) KNÖT RENDELETE a közművelődésről

Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2010.(VII. 28.) KNÖT RENDELETE a közművelődésről Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2010.(VII. 28.) KNÖT RENDELETE a közművelődésről Kiszombor Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

CIVIL FÓRUM. Jogszabályok a civil szervezetek életében. Kötelezettségek a működés során. 2015.február 9. helyett, március 3.

CIVIL FÓRUM. Jogszabályok a civil szervezetek életében. Kötelezettségek a működés során. 2015.február 9. helyett, március 3. CIVIL FÓRUM Jogszabályok a civil szervezetek életében. Kötelezettségek a működés során. 2015.február 9. helyett, március 3. 2015.február 9. Pakod Mit jelent a közhasznúság a törvény szerint? Érdemese-e

Részletesebben

Kérem a tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztés tárgyában dönteni szíveskedjen!

Kérem a tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztés tárgyában dönteni szíveskedjen! BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Készült a 2013. augusztus 28. napján tartandó Kt. ülésre Készítette: Handelné Kiscelli Ágnes vagyonhasznosítási referens Tárgy: Egyes állami ingatlanok

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTER. a Szociális és Egészségügyi Ágazathoz tartozó intézmények alapító okiratainak módosítására. Lombos Antal ágazatvezető

ALPOLGÁRMESTER. a Szociális és Egészségügyi Ágazathoz tartozó intézmények alapító okiratainak módosítására. Lombos Antal ágazatvezető BUDAPEST-CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTER J A V A S L A T a Szociális és Egészségügyi Ágazathoz tartozó intézmények alapító okiratainak módosítására Készítette: Lombos Antal ágazatvezető Előterjesztő:

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. a képviselő-testület 2015. február 12.-i ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s. a képviselő-testület 2015. február 12.-i ülésére. Segesd Község Önkormányzat Polgármesterétől 7562 Segesd, Szabadság tér 1. E l ő t e r j e s z t é s a képviselő-testület 2015. február 12.-i ülésére. Tárgy:2015. évi költségvetési tervezet Az államháztartásról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének február 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének február 14-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. február 14-i ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója a 2010. évi tevékenységéről Előterjesztő:

Részletesebben

PETŐFI MŰVELŐDÉSI HÁZ SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

PETŐFI MŰVELŐDÉSI HÁZ SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT PETŐFI MŰVELŐDÉSI HÁZ SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Az intézmény neve: Petőfi Művelődési Ház Székhelye, címe: 8182 Berhida Orgona u 2. Az intézmény fenntartó szerve: Berhida Város Önkormányzata Székhelye,

Részletesebben

A jegyzőre átruházott hatásköröket a rendelet 8. melléklete tartalmazza. Az R. e rendelet 1. melléklete szerinti 8. melléklettel egészül ki.

A jegyzőre átruházott hatásköröket a rendelet 8. melléklete tartalmazza. Az R. e rendelet 1. melléklete szerinti 8. melléklettel egészül ki. Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. ( ) önkormányzati rendelete a képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 7/2014. (IV. 10.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (egységes szerkezetű)

ALAPÍTÓ OKIRAT (egységes szerkezetű) ALAPÍTÓ OKIRAT (egységes szerkezetű) A Győri Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló 2004. évi CVII. törvény 4. (1) bekezdése,

Részletesebben

Javaslat egyes vagyoni tárgyú rendeletek módosítására. Szimoncsikné dr. Laza Margit jegyző

Javaslat egyes vagyoni tárgyú rendeletek módosítására. Szimoncsikné dr. Laza Margit jegyző Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Jegyzője 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat egyes vagyoni tárgyú rendeletek módosítására Előterjesztő:

Részletesebben

AZ ÓVODA FENNTARTÓ LEHETŐSÉGEI A KISGYERMEKEK HÁTRÁNYCSÖKKENTÉSÉBEN

AZ ÓVODA FENNTARTÓ LEHETŐSÉGEI A KISGYERMEKEK HÁTRÁNYCSÖKKENTÉSÉBEN AZ ÓVODA FENNTARTÓ LEHETŐSÉGEI A KISGYERMEKEK HÁTRÁNYCSÖKKENTÉSÉBEN Dr. Palotai Zsuzsanna irodavezető Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Humán Szolgáltatási Iroda 2018. február

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület december 16-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület december 16-i nyilvános ülésére 10. NAPIREND Ügyiratszám: 1/563-12/2016. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2016. december 16-i nyilvános ülésére Tárgy: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testülete 2017.

Részletesebben

10. NAPIREND Ügyiratszám: 1/609-14/2014. ELŐTERJESZTÉS. Ughy Jenőné jegyző Önkormányzati és Igazgatási Iroda Farkas Hajnalka önkormányzati ügyintéző

10. NAPIREND Ügyiratszám: 1/609-14/2014. ELŐTERJESZTÉS. Ughy Jenőné jegyző Önkormányzati és Igazgatási Iroda Farkas Hajnalka önkormányzati ügyintéző 10. NAPIREND Ügyiratszám: 1/609-14/2014. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2014. december 19-i nyilvános ülésére Tárgy: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testületének

Részletesebben

MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete. a sportról

MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete. a sportról MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete a sportról Mihályháza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a kötelező és az önként vállalt önkormányzati

Részletesebben

Prügy Községi Önkormányzat KÖZÉP - ES HOSSZÚ TÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE 2013-2023.

Prügy Községi Önkormányzat KÖZÉP - ES HOSSZÚ TÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE 2013-2023. Prügy Községi Önkormányzat KÖZÉP - ES HOSSZÚ TÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE 2013-2023. Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (Nvtv.) 9. (1) bekezdése

Részletesebben

Humánszolgáltatási Bizottságának évi munkaterve

Humánszolgáltatási Bizottságának évi munkaterve 390/2018. (XII. 11.) HB határozat a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete Humánszolgáltatási Bizottságának 2019. évi munkatervéről (8 igen, egyhangú szavazattal) 1. A Humánszolgáltatási

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S . NAPIREND Ügyiratszám: 14/565-1/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2010. június 18-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Állami tulajdonú ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba

Részletesebben

Kivonat. Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő - testülete november 26-án megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből.

Kivonat. Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő - testülete november 26-án megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő - testülete 2009. november 26-án megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2009.(XI.

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ. Leromlott városi területek rehabilitációja TOP-4.3.1-15 Terület: HEVES MEGYE

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ. Leromlott városi területek rehabilitációja TOP-4.3.1-15 Terület: HEVES MEGYE PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ. Leromlott városi területek rehabilitációja TOP-4.3.1-15 Terület: HEVES MEGYE A támogatás célja: A Felhívás célja, a telepszerű körülmények között élők életkörülmények javítása,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. december 17-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. december 17-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. december 17-i ülésére Tárgy: Önkormányzati alapítványok további működésnek tárgyalása Előterjesztő: Dr. Kelemen Márk polgármester

Részletesebben

Szakács Tamás Közigazgatási jog 3 kollokvium 2012.

Szakács Tamás Közigazgatási jog 3 kollokvium 2012. 12.A területfejlesztés és területrendezés jogintézményei és szervei /A területfejlesztés és területrendezés célja és feladata/ Szabályozás: 1996. évi XXI. törvény a területfejlesztésről és a területrendezésről

Részletesebben

~!J.l,. számú előterjesztés

~!J.l,. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere ~!J.l,. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére az Utcáról Lakásba! Egyesülettel együttműködési megállapodás megkötéséről

Részletesebben

Statisztikai adatok a teleházakról

Statisztikai adatok a teleházakról Statisztikai adatok a teleházakról A teleházak megoszlása működtetői kör szerint Működtető db Valós % 1,00 civil szervezet 78 55,7 2,00 önkormányzat vagy önkormányzati intézmény 55 39,3 3,00 vállalkozás

Részletesebben