REGIOPLAN KFT KIMLE II. SZABÁLYOZÁSI TERV. II.1.1. Helyi építési szabályzat. Munkaszám: Rp.I

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "REGIOPLAN KFT KIMLE II. SZABÁLYOZÁSI TERV. II.1.1. Helyi építési szabályzat. Munkaszám: Rp.I"

Átírás

1 REGIOPLAN KÖRNYEZET-ÉS TELEPÜLÉSTERVEZÕ KFT 9026 GYŐR, DAMJANICH U. 29. TEL/FAX.: 96/ , TEL.: Munkaszám: Rp.I KIMLE II. SZABÁLYOZÁSI TERV II.1.1. Helyi építési szabályzat

2 KIMLE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 13/2000/ÖK. sz. rendelete a i építési szabályzatról Kimle község képviselő-testülete az évi LXV. tv /1/ bekezdésében, valamint az évi LXXVIII. törvény 6.. /3/ bekezdésében biztosított jogkörében a következőket rendeli el: I. FEJEZET ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK 1.. Megalkotja a i építési szabályzatról szóló rendeletét és elrendeli annak alkalmazását. A rendelet - a SZ-J1 jelű Szabályozási és övezeti színrajz I. (továbbiakban SZ-J1 terv) - a SZ-J2 jelű Szabályozási és övezeti színrajz II. (továbbiakban SZ-J2 terv) című tervlapokkal, mint mellékletekkel együtt alkalmazandó. A rendelet hatálya 2.. /1/ A rendelet hatálya Kimle község közigazgatási területére terjed ki. /2/ A rendelet hatálya alá tartozó területen területet felhasználni, építési telket és területet alakítani, továbbá - a bányaműveléshez szükséges földalatti építmények kivételével - műtárgyakat és más építményeket tervezni, építeni, felújítani, reállítani, átalakítani, korszerűsíteni, bővíteni és lebontani, valamint mindezekre hatósági engedélyt adni az általános érvényű hatósági előírásoknak és a rendeletben előírtaknak megfelelően szabad. Általános előírások 3.. /1/ A község közigazgatási területén a beépített, illetve beépítésre szánt és a beépítésre nem szánt területek határvonalát az SZ-J1 és az SZ-J2 tervek tartalmazzák.

3 3 /2/ A beépített és beépítésre szánt, illetve a beépítésre nem szánt terület határának módosítását a településrendezési terv jóváhagyása után az erre vonatkozó eljárási szabályok szerint kell végrehajtani. /3/ A beépítésre szánt területek rendeltetését a Szabályozási és övezeti színrajz (Sz-J1) határozza meg. Területfelhasználás 4.. /1/ A település igazgatási területe az alábbi területfelhasználási egységekre tagolódik. a., Beépített és beépítésre szánt területek Lakóterület - falusias lakó FL - lakó FL L - intézmény FL INT - kereskedelmi, vendéglátó, szolgáltató FL KVSZ Gazdasági terület - ipari gazdasági IG - ipari gazdasági zavaró IG Z - ipari gazdasági egyéb IG E - kereskedelmi szolgáltató gazdasági KG Üdülőterület - üdülőházas ÜÜ - hétvégi házas HÜ Különleges terület - temető KÜ Temető - sportpálya KÜ SP - kavicsbánya KÜ B b., Beépítésre nem szánt terület Közlekedési és közműterület - vasútterület VA - közműterület Kö - közútterület K Zöldterület ZT - közpark ZT KP - fásított tér ZT FT

4 4

5 5 Erdőterület - védelmi rendeltetésű erdő E V - védett erdő E TV - gazdasági célú erdő E Mezőgazdasági terület MG Egyéb terület - vízgazdálkodási VT /1/ Kötelező szabályozási elemek Szabályozási elemek a beépített és beépítésre szánt, illetve beépítésre nem szánt területek határa - a módosuló belterületi határvonal - a közigazgatási terület határvonala - szabályozási vonal - területfelhasználási módok határvonala - építési övezetek határvonala - az építési határvonala - az építési i határvonala - az építési vonal /2/ Irányadó szabályozási elem telekhatár az azonos területfelhasználású és övezeti besorolású telkek egymás közötti határvonala. /3/ A megszüntető jel az építési szempontból egynek tekintendő építési telkeken, területeken meglévő, építésjogi szempontból semmisnek tekintendő telekhatárok megjelölésére szolgál. /4/ A kötelező szabályozási elemek megváltoztatásához a szabályozási terv módosítása szükséges. Az irányadó telekhatár az övezeti előírások betartásával módosítható.

6 6 A telekalakítás szabályai 6.. /1/ A beépítésre szánt területen csak építési telek céljára lehet telket alakítani. Az újonnan kialakított és a telekalakítás után visszamaradó telek (telkek) mérete meg kell, hogy feleljen az építési övezetre előírt telekméreteknek. /2/ Építési telek az a telek, amely olyan szélességű közterületről, vagy magánútról közelíthető meg, amelyen a települést jellemző közművek (elektromos áram, ivóvíz, szennyvízcsatorna, gázvezeték) legalább 4,5 m-es burkolat és egyoldali csapadékvíz elvezető árok elezése biztosítható. /3/ A beépítésre szánt területen telket alakítani csak az érintett telket (telkeket) is magába foglaló tömbre kiterjedő telekalakítási terv alapján lehet akkor, ha - a telekalakítás eredményeként kettőnél több telek keletkezik - a már telekállapotú, de nagyrészt beépítetlen tömbben az SZ-J1 terven jelölt telekhatár módosításoktól el kívánnak térni. /4/ A telekosztás iránya feleljen meg az SZ-J1 terven irányadó szabályozási vonallal jelölt telekalakítási irányoknak. /5/ Az SZ-J1 terven jelölt irányadó telekhatár az övezetre előírt telekméretek megtartása mellett változtatható. /6/ Az SZ-J1 terven az övezeti jelben K jellel jelölt telekméret, vagy az SZ- J1 szerint kialakítandó telekállapotot jelent. Az így jelölt övezetbe tartozó telkek K jellel jelölt méretei nem csökkenthetők, kivéve az út céljára történő lejegyzését, a telekhatár kiigazítást és ha a telek átalakítását az SZ-J1 terv jelöli. /7/ Az irányadó telekhatárral elválasztott telkek összevonhatók - lakóterületen kettő - ipari, gazdasági területen négyteleknyi méretig. A létesítmények elezésének általános szabályai 7.. /1/ Az összevonásra, telekegyesítésre jelölt telkek közül a beépített telken - amennyiben az a területfelhasználási egységre, vagy övezetre előírt beépíthető telek paramétereinek megfelel a telekalakítás végrehajtása előtt épület építhető a meglévő telekre számított beépíthetőségi határig úgy, hogy i méretét a telekalakítás végrehajtásáig a meglévő telek határától kell számítani.

7 7 /2/ Az SZ-J1 terven jelölt, építési határvonala jellel ellátott építési telkek esetében, csak a körülhatárolt területen belül lehet az épületet elezni. /3/ Amennyiben az SZ-J1 terv egyes tömbökben nem tartalmaz építési határvonalat, úgy az épületek elezésére szolgáló területet az övezetre vonatkozó elő-, oldal- és i méretek előírásai szerint kell meghatározni. /4/ telken lévő, az elsődleges használatot jelentő, fő funkciót magukban hordozó épületek homlokzatainak egymás közötti távolsága nem lehet kevesebb az övezetben megengedett építménymagasságnál. /5/ A főépület és melléképületek az állattartó épületek kivételével közvetlenül egymáshoz csatlakoztatva vagy állattartó épületek esetén a védőtávolságokra is figyelemmel, legalább 3,0 m-es távolság tartásával építhetők. /6/ Amennyiben az SZ-J1 terv vagy az övezeti előírás építési vonalat határoz meg, arra az utcához legközelebb álló épület homlokzatának - akárcsak részben is - illeszkednie kell. /7/ A település védelme érdekében minimum 15 m széles erdősávot kell telepíteni az SZ-J1 terven jelölt eken a rendelet hatálybalépésétől számított 2 éven belül Védőterületek védőtávolságok 8.. /1/ A település védőterülete a védendő területének határvonalától számított 1000 m széles területsáv. /2/ A temető védőterülete a telekhatártól számított 50 m széles területsáv. /3/ Az oktatási, nevelési, egészségügyi intézmények védőterülete a telekhatároktól számított 50 m széles területsáv. /4/ Az állattartó telepek védőterülete a telekhatároktól mért 500 m széles területsáv. /5/ Közlekedési létesítmények védőterülete - M1 autópálya tengelyétől számított m - 1 sz. főút tengelyétől számított m sz., sz. és sz. mellékutaknál a beépítésre nem szánt területeken a tengelytől számított m - az 1. sz. vasúti fővonal szélső vágány tengelyétől számított m.

8 8 /6/ Közművek védőterülete - nagynyomású gázvezeték csőtengelytől mért 46,0-46,0 m - középnyomású gázvezeték 90 mm átmérő felett csőtengelytől mért 5,0-5,0 m - 90 mm átmérő alatt csőtengelytől mért 4,0-4,0 m /7/ A villamos távvezetékek biztonsági védőövezetének határa - a 400 kv-os vezeték szélső vezetékszálától m. - a 220 kv-os vezeték szélső vezetékszálától m; - a 120 kv-os vezeték szélső vezetékszálától m; - a 20 kv-os vezeték szélső vezetékszálától 5,0-5,0 m; /8/ A villamos alállomás /villanytelep/ biztonsági védőövezetének határa a kerítéstől mért m. /9/ A vízfolyások (Mosoni-Duna, Nováki-csatorna, Kimle-Szolnok-Lébényi-csatorna) és vízfelületek (bányatavak) partélektől mért 6-6 m-es területsáv. Építési tilalmak és korlátozások 9. /1/ A temető védőterületén belül kegyeletsértő, a temető működését zavaró létesítmény (pl. vendéglátó) nem építhető, meglévő épületben új vendéglátó egység kialakítására engedély nem adható /2/ Kimle és a szomszédos települések védendő területének védőterületén belül szagos, bűzös, fertőzésveszélyes tevékenység céljára szolgáló építmény csak a beruházó által beszerzett, az illetékes hatóságok jóváhagyó véleményével, az általuk meghatározott távolság betartásával építhető. /3/ Az oktatási, nevelési, egészségügyi intézmények védőterületén belül lévő telekterületeken állattartó épület nem ezhető el. /4/ A vízfolyások, vízfelületek védőterületén belül építmény nem építhető. /5/ Az állattartó telepek védőtávolságán belül új lakóterület, lakótelek nem alakítható, lakóépület nem építhető. /6/ Az országos közutak és az országos közforgalmú vasútvonal védőterületére vonatkozó előírásokat a mindenkor hatályba lévő jogszabályok 1 tartalmazzák évi I. tv., évi XX. tv.

9 9 /7/ Az M1-es autópálya úttengelyétől mért 125 m-en belül az 1. sz. főútvonal úttengelyétől mért 123 m-en belül, illetve az 1. sz. út Budapest-Hegyeshalom vasúti fővonal tengelyétől mért 114 m-en belül zaj ellen védendő létesítmény nem ezhető el. /8/ A vasútvonal szélső vágányától mért 114,0 m-es területsávban a beépítésre szánt területeken zaj ellen védendő épület nem építhető. /9/ A gázvezetékek védőterületére vonatkozó előírásokat az erre vonatkozó, mindenkor hatályba lévő jogszabályok 2 rögzítik. /10/ Az elektromos vezetékek védőterületére vonatkozó előírásokat az erre vonatkozó, mindenkor hatályba lévő jogszabályok 3 rögzítik. /11/ A beépítésre nem szánt területeken épület nem építhető. Környezetvédelem 10.. /1/ Levegőtisztaságvédelmi besorolása: a., a Fertő-Hanság Nemzeti Park és a Szigetközi Tájvédelmi Körzet területei: kiemelten védett b., egyéb területek: védett I. /2/ Zajvédelmi besorolás a 4/1984(I.23.) EüM sz. rendelet alapján: - lakóterület: 2. övezet - kereskedelmi, szolgáltató terület: 3. övezet /3/ A község területe felszíni szennyeződésérzékenységi szempontból az erősen szennyeződésérzékeny területi kategóriába tartozik. /4/ Vízvédelmi besorolás: I/2 kiemelten védett vízvédelmi terület. A Máriakálnok Kimle vízbázis előzetes hidrogeológiai védőterületén a 123/1997.(VII.18.) Kormányrendeletben foglaltakat kell érvényesíteni. /5/ Az igazgatási területen hulladéklerakó nem alakítható ki, a hulladéklerakatokat fel kell számolni. /6/ Az igazgatási terület vízvédelmi besorolása I/2 kiemelt vízminőségvédelmi terület. 2 6/1982.(V.6.) IpM rendelet 3 11/1984.(VIII.22.) IpM rendelet

10 10 /7/ A település területén a mértékadó belvízszint ~ 115,30 m Bf. Az e terepszint alatti területek fakadóvíz veszélyesnek tekinthetők. A veszélyeztetett területekre vonatkozó korlátozásokat, tilalmakat az Országos Vízgazdálkodási Szabályzat, az évi LVII. tv., a 46/1999 (III.18.) Korm. rendelet tartalmazzák. /8/ Az uralkodó, erős szeleknek kitett Károlyháza lakóterületének védelmére az SZ-J1 terven jelölt en védelmi erdőt kell létesíteni. /9/ Az állattartó telepek védőterületének határa a telep telekhatárától mért 500 m-es távolság. A védőterületen belül a telep irányába új, védendő területek nem alakíthatók ki. /10/ Károlyháza területén a vasúti zajjal határértéken felül terhelt területek (lakóterület) zajvédelméről gondoskodni kell. /11/ A beépített, illetve beépítésre szánt területen, valamint annak határától mért 2000 m távolságon belül nőivarú nyárfa nem ültethető. /12/ Az SZ-J1 terven kötelező fásításként jelölt területeken háromszintes (lombkorona szint, magas cserje szint, alacsony cserje szint), védő funkcióra képes növénytelepítést kell létrehozni és fenntartani. /13/ A Mosoni-Dunához csatlakozó telkek vízpart melletti 30 m széles területsávján a földművelésügyi miniszter által rendeletben meghatározott fafajú fák csak élet és balesetveszély esetén vághatók ki. Helyi értékvédelem 11.. /1/ Helyi értékvédelemben kell részesíteni - a horvátkimlei temetőhöz vezető gesztenyefasort - a horvátkimlei templomot és Mate Marsic síremlékét - Károlyházán a kúria épületét - Novákpusztán a kastélyt és a kastélyparkot - Magyarkimlén a templom előtti szobrot és fákat - Horvátkimlén a Kossuth Lajos utcai kápolnát. /2/ A védett épületeknél - felújítás esetén is - meg kell őrizni a régi homlokzati kialakítást. /3/ A védelemben részesített fákat csak élet és balesetvédelem okán, erdészeti vagy kertészeti szakvélemény alapján lehet kivágni.

11 11 Táj és természetvédelem 12.. /1/ A Fertő-Hanság Nemzeti Parkhoz tartozó területek ingatlan-nyilvántartási számait az 1/1999.(I.18.) KöM rendelet tartalmazza. /2/ A Szigetközi Tájvédelmi Körzetbe tartozó területek ingatlan-nyilvántartási számait a 3/1990.(VI.13.) KöM rendelet tartalmazza. Műemlékvédelem 13.. /1/ Műemlék épület a Magyarkimlén található római katolikus plébániatemplom. (458 hrsz)

12 12 TERÜLETFELHASZNÁLÁSI, ÖVEZETI ELŐÍRÁSOK /1/ Az övezeti jel értelmezése Általános előírások 14.. sajátos használat szerinti beépítési mód megengedett kötelező területfelhasználás beépítettség (%) zöldfelület (%) kizárólagos megengedett kialakítható funkció telekszélesség telekmélység telekterület építménymagasság (m) (m) (m 2 ) (m) BEÉPÍTETT ÉS BEÉPÍTÉSRE SZÁNT TERÜLET Lakóterület 15.. /1/ A lakóterület besorolása sajátos használat szerint: - falusias lakóterület FL /2/ A falusias lakóterület övezetei - lakóövezet L - intézményi övezet INT - kereskedelmi, vendéglátói, szolgáltató övezet K,V,SZ - mezőgazdasági raktározási övezet MG RAKT - templom A falusias lakóterület építési előírásai 16.. /1/ Telekméretek a., a beépíthető telek területe 400 m 2 b., a beépíthető telek átlagos szélessége 14 m c., a beépíthető telek átlagos mélysége 25 m d., a kialakítható telek méreteit az övezeti előírások tartalmazzák. /2/ Beépítés a., Oldalhatáron álló beépítésnek a 18,0 m-nél keskenyebb telken a főépületnek az építési beépítési oldal szerinti határán, vagy attól legfeljebb 1,0 m távolságban kell állnia.

13 13 b., Az oldalhatáron álló építési beépítetlen tömbben K-Ny-i telekfekvésnél az északi oldalhatáron, É-D-i telekfekvésnél a keleti oldalhatáron áll, ha az SZ-J1 terv másként nem jelöli. Már többnyire beépült tömbben az építési oldalhatár a tömbre jellemző beépítési oldal. /3/ Lakóövezet FL L a., A lakóövezetben telkenként elezhető Főépületként aa., egy darab, legfeljebb kétlakásos lakóépület ab., önállóan, vagy az egyik lakás én kialakított, az alapfokú ellátást szolgáló kereskedelmi, vendéglátó létesítmény ac., a lakókörnyezetet zajjal, rezgéssel, porral és légszennyező anyaggal nem zavaró, a település többi lakótömbjében szokásos mértékű gépjármű és személyforgalmat meg nem haladó vonzású kisipari, kisüzemi (mezőgazdasági, ipari) épület. Melléképületként ad., lakó, kereskedelmi, vendéglátó funkciót kiegészítő gépjármű és egyéb tároló ae., állattartó épület af., kisipari mű b., A telken az ad., ae., af. pontokban felsorolt épületek építhetők. Egyéb épület, építmény kivéve a gépkocsi tárolót és a közművek műtárgyait az építési en belül az i határvonaltól mérten 10,0 m-en túl építhető, az OTÉK 31.. /4/ bekezdésében foglaltakat is figyelembe véve. e., Ha a gépkocsi tárolót nem a főépülettel egy épületben az építési en belül az i határvonaltól mérten 10 m-en belül építik, akkor azt a főépülettel megegyező utcai homlokzatvonalra kell építeni, homlokzatukat formailag össze kell kapcsolni. Ez esetben a gépkocsi tároló csak magastetős lehet, falazatának, héjalásának külső megjelenése a főépületéhez hasonló legyen. f., Önállóan épült kisüzemi termelő, tároló létesítmény utcai homlokfalának az utcai telekhatártól való távolsága nem lehet több 8,0 m-nél. g., vonalra a fő funkciót hordozó épületnek illeszkednie kell. h., vonal az építési i vonalával egyezik meg.

14 14 i., Az épületek kialakítása A főépületek tetőgerincének kialakítása ia., utcára merőleges lehet, ha - az mérete nem éri el a 6 m-t - az épület utcai homlokzatszélessége 10,0 m vagy annál kevesebb. Amennyiben az utcai homlokzatszélesség a 7,20 m-t meghaladja, az utcai oromfalat kontyolni kell. ib., utcával párhuzamos lehet, ha - az mérete meghaladja a 6,0 m-t - az épület utcai homlokzatszélessége meghaladja a 10,0 m-t- Ebben az esetben a tetőidomot kontyolni kell. ic., Az a., b., pont alól kivételt képez a Kossuth utca mindkét oldala és a Felszabadulás utca Mosoni-Duna felőli oldala. Ezeken a részeken meg kell őrizni a település ősi magjára jellemző beépítési módot. Az épületeket utcára merőleges, illetve utcai oldalon kontyolt tetőidommal kell kialakítani. id., A tető hajlásszöge általában között lehet. Kivételt képeznek ez alól az újonnan kialakított lakóterületek. Itt lehetőség van kisebb hajlásszögű tetők un. florida tetők kialakítására. j., Övezeti előírások Beépíthetőség Épület FL L O 30/50 oldalhatáron álló 4,5 m 20,0 m FL L I 30/50 ikres 2,5 m 10,0 m beépítettség /%/ 30% 30% zöldfelület % 50% 50% építménymagasság 4,5 m 4,5 m szélesség /m/ Telekalakítás mélység /m/ telekméret /m 2 /

15 15 Beépíthetőség Épület FL L O 30/50 4,5 20/50/1000 oldalhatáron álló 5,0 m 6,0 m 20,0 m FL L O 30/50 4,5 16/20/400 oldalhatáron álló 5,0 m 6,0 m 20,0 m beépítettség /%/ 30% 30% zöldfelület % 50% 50% építménymagasság 6,0 m 4,5 m szélesség /m/ 20,0 m 16,0 m Telekalakítás mélység /m/ 50,0 m 20,0 m telekméret /m 2 / 1000 m m 2 Beépíthetőség Épület FL L O 30/50 4,5 20/60/1200 oldalhatáron álló 5,0 m 6,0 m 20,0 m FL L O 30/50 4,5 18/60/1080 oldalhatáron álló 5,0 m 6,0 m 20,0 m beépítettség /%/ 30% 30% zöldfelület % 50% 50% építménymagasság 4,5 m 4,5 m szélesség /m/ 20,0 m 18,0 m Telekalakítás mélység /m/ 60,0 m 60,0 m telekméret /m 2 / 1200 m m 2 FL L O 30/50 4,5 20/40/800 oldalhatáron álló 5,0 m 6,0 m 20,0 m Beépíthetőség beépítettség /%/ 30% 50% zöldfelület % Épület építménymagasság 4,5 m szélesség /m/ 20,0 m Telekalakítás mélység /m/ 40,0 m telekméret /m 2 / 800 m 2 Egyéb

16 16 /4/ Intézményi övezet FL INT a., Az övezetben a település intézményi ellátását biztosító létesítmények ezhetők el. b., Az intézményi épületben, annak működéséhez kapcsolódó 2 db lakás kialakítható. c., Az intézményi övezet telkén az intézményi épület mellett egy épületben megépítve, legfeljebb 60 m 2 alapterületű tároló épület építhető. Állattartó épület nem ezhető el. d., határát az övezet telkeire az SZ-J1 jelű tervlap tartalmazza. e., Övezeti előírások Beépíthetőség Épület FL INT O 30/50 MH FL INT O 30/50 OKT oldalhatáron álló oldalhatáron álló 4,5 m SZ-J1 terv szerint 6,0 m beépítettség /%/ 30% 30% zöldfelület 50% 50% építménymagasság 4,5 m 4,5 m szélesség /m/ Telekalakítás mélység /m/ telekméret /m 2 / Egyéb kizárólagos használat kulturális célú Művelődési ház oktatási célú FL INT O 30/50 oldalhatáron álló 4,5 m 6,0 m Beépíthetőség beépítettség /%/ 30% zöldfelület 50% Épület építménymagasság 4,5 m szélesség /m/ Telekalakítás mélység /m/ telekméret /m 2 / Egyéb kizárólagos használat

17 17 Beépíthetőség Épület FL INT O 30/40 IG FL INT SZ 30/50 IG oldalhatáron álló 4,5 m 4,5 m 6,0 m 20,0 m beépítettség /%/ 30% 30% zöldfelület 40% 50% építménymagasság 4,5 m 4,5 m szélesség /m/ Telekalakítás mélység /m/ telekméret /m 2 / Egyéb kizárólagos használat községi igazgatási célú községi igazgatási célú Polgármesteri Hivatal Beépíthetőség FL INT SZ 30/50 EÜ FL TEMPLOM 4,5 m 6,0 m beépítettség /%/ 30% zöldfelület 50% építménymagasság 4,5 m Épület szélesség /m/ Telekalakítás mélység /m/ telekméret /m 2 / Egyéb kizárólagos használat egészségügyi célú templom A FL O 30/50 övezetében új építmény elezése, meglévő épületek felújítása, átalakítása, végrehajtható az SZ-J1 terven jelölt telekosztás kialakítása nélkül is. /5/ Kereskedelem, vendéglátás, szolgáltatás övezete FL K,V,SZ a., Az övezetben a kereskedelem, vendéglátás, szolgáltatás létesítményei ezhetők el. b., Az épületek jellege, kialakítása, anyaghasználata a település építészeti hagyományaihoz igazodó legyen. c., Az övezetben telkenként az épület működéséhez kapcsolódó 1 db lakás ezhető el.

18 18 d., Az övezet telkeire az építési határát az SZ-J1 terv vagy az övezeti előírások tartalmazzák. e., Övezeti előírások FL KVSZ SZ 30/50 B SZ-J1 terv szerint Beépíthetőség beépítettség /%/ 40% zöldfelület 50% Épület építménymagasság 4,5 m szélesség /m/ Telekalakítás mélység /m/ telekméret /m 2 / Egyéb kizárólagos használat bolt FL KVSZ O 30/50 oldalhatáron álló SZ-J1 terv szerint FL KVSZ SZ 30/50 4,5 m 6,0 m Beépíthetőség beépítettség /%/ 30% 30% zöldfelület 50% 50% Épület építménymagasság 4,5 m 4,5 m szélesség /m/ Telekalakítás mélység /m/ telekméret /m 2 / Egyéb

19 19 FL KVSZ SZ 30/40 B SZ-J1 terv szerint FL KVSZ SZ 30/40 4,5 20/40/800 SZ-J1 terv szerint Beépíthetőség beépítettség /%/ 30% 30% zöldfelület 40% 40% Épület építménymagasság 4,5 m 4,5 m szélesség /m/ 20 m Telekalakítás mélység /m/ 40 m telekméret /m 2 / 800 m 2 Egyéb kizárólagos használat bolt /6/ Mezőgazdasági raktározás övezete FL MG RAKT a., Az övezetben kizárólagosan a mezőgazdasági célú raktározásra szolgáló létesítmények ezhetőek el. b., Övezeti előírások FL MG RAKT SZ 30/40 7,5 K/K/K SZ-J1 terv szerint Beépíthetőség beépítettség /%/ 40% 40% zöldfelület Épület építménymagasság 7,5 m szélesség /m/ Telekalakítás mélység /m/ telekméret /m 2 / Egyéb kizárólagos mezőgazdasági raktár használat /7/ FL TEMPLOM Az övezet telkén a községi templom ezhető el.

20 20 Gazdasági terület 17.. /1/ A gazdasági terület felosztása a sajátos használat szerint - kereskedelmi, szolgáltató gazdasági KG - egyéb ipari gazdasági terület IG E - jelentős mértékű zavaró hatású ipari terület IG Z /2/ a., A kereskedelmi szolgáltató területen elsősorban a főúti forgalom kiszolgálására szolgáló nem jelentős mértékben zavaró hatású kereskedelmi, vendéglátó, szolgáltató, úti kiszolgáló létesítmények építhetők. b., A területen telkenként a létesítmény működéséhez szükséges egy darab lakás építhető a fő funkciót hordozó épületben elezve. c., A kereskedelmi, szolgáltató gazdasági területen telket alakítani az irányadó telekhatárok figyelembe vételével, telket összevonni két teleknyi méretig lehet. d., A tömb feltárását kiszolgáló út építésével kell megoldani az SZ-J1 terv szerinti kialakítással és mérettel. e., Övezeti előírások Beépíthetőség Épület Egyéb KG SZ 50/30 10 m 20 m beépítettség /%/ 50% 30% zöldfelület építménymagasság 4,5 m kizárólagos használat csak az SZ-J1 tervlapon jelölt irányból tárható fel

21 21 /3/ a., Az egyéb ipari területen a település méretének megfelelő nagyságú - kis munkaerő-igényű, kis energia és vízfelhasználású, kis szennyvíztermelésű termelő kisüzemek, tároló létesítmények elezésére alakítható telkek. b., A gazdasági területen a teljes terület működését, őrzését végző személyzet számára egy lakás, önálló épületben építhető. c., Az SZ-J1 tervben jelölt eken és szélességben többszintes (fa, cserje) növénysávot kell telepíteni az egyes telkek beépítésével egyidejűleg. d., A megengedett építménymagasságot technológiai építmények (szellőzők, kémények) legfeljebb 5,0 m-rel meghaladhatják. e., Az SZ-J1 terven IG MGR jellel jelölt terület a mezőgazdasági raktározás övezete. Itt a mezőgazdasági raktározással kapcsolatos tevékenységek kaphatnak et, melyek nem zavaró hatásúak a lakóterületre. f., Az SZ-J1 terven IGE MGT jellel jelölt területen a mezőgazdasági termeléshez kapcsolódó igazgatási és feldolgozási tevékenységet szolgáló létesítmények ezhetők el. g., Övezeti előírások IG E SZ 50/25 6,0 30/60/1800 SZ-J1 terv szerint IG E SZ 40/50 K K/K/K Beépíthetőség beépítettség /%/ 50% 40% 25% 50% zöldfelület Épület építménymagasság 6,0 m szélesség /m/ 30 m Telekalakítás mélység /m/ 60 m Egyéb telekméret /m 2 / 1800 m 2 kizárólagos Telket összevonni használat legfeljebb 3 telekig lehet

22 22 IG E SZ 50/25 7,5 50/100/5000 SZ-J1 terv szerint Beépíthetőség beépítettség /%/ 50% 25% zöldfelület Épület építménymagasság 7,5 m szélesség /m/ 50 m Telekalakítás mélység /m/ 100 m telekméret /m 2 / 5000 m 2 Beépíthetőség Épület IG E SZ 50/25 7,5 K/K/K SZ-J1 terv szerint IG E MGR SZ 60/25 7,5 30/90/ ,0 m 7,5 m 30,0 m beépítettség /%/ 50% 60% zöldfelület 25% 25% építménymagasság 7,5 m 7,5 m szélesség /m/ 30 m Telekalakítás mélység /m/ 90 m telekméret /m 2 / 3000 m 2 IG E MGT SZ 50/25 7,5 K/K/K 12,0 m 7,5 m 6,0 m Beépíthetőség beépítettség /%/ 50% 25% zöldfelület Épület építménymagasság 7,5 m szélesség /m/ Telekalakítás mélység /m/ telekméret /m 2 / Egyéb kizárólagos mezőgazdasági telep használat

23 23 /4/a., A jelentős mértékű zavaró hatású ipari, gazdasági területen a nagy számú állattartás épületei ezhetők el a hozzájuk kapcsolódó kiszolgáló épületekkel. Az övezet területein az állattartó épületek kapacitása nem növelhető. b., Az SZ-J1 terven jelölt eken és szélességben többszintes (fa, cserje) védelmi célú növénysávot kell telepíteni a meglévőt felújítani a rendelet hatályba lépésétől számítot két éven belül. c., Övezeti előírások IGZ SZ 50/25 7,5 K/K/K SZ-J1 terv szerint Beépíthetőség beépítettség /%/ 50% 25% zöldfelület Épület építménymagasság 7,5 m szélesség /m/ Telekalakítás mélység /m/ telekméret /m 2 / Egyéb kizárólagos használat /5/ A gazdasági területeken az újonnan kialakítandó telkek esetében az övezeti előírásokban kötelezően előírt zöldfelület kialakítása az épületek használatba vételének feltétele. Meglévő telepek esetében a rendelet hatályba lépésétől számított két éven belül kell a zöldfelületeket az előírás szerint megvalósítani. A zöldfelületek legalább 40%-án olyan magasra növő fát kell ültetni, hogy a megengedett építménymagassággal megépülő épületeket a kifejlett egyed lombkorona szintje meghaladja. Üdülőterület 18.. /1/ Az üdülő terület besorolása sajátos használat szerint: a., hétvégi házas terület HÜ b., üdülőházas terület ÜÜ /2/ A hétvégi házas terület övezetei - Hétvégi házas üdülőterület HÜ - Hétvégi házas kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó HÜ K

24 24 a., A hétvégi házas területen telkenként egy darab üdülőépület ezhető el. Melléképület, állattartó épület a telkeken nem építhető. Az üdülőépületek tetőidoma magastetős kialakítású lehet. A hajlásszög fok között változhat. b., A hétvégi házas területen a HÜ K jellel jelölt övezetben egy főépületben kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó egység ezhető el. c., A hétvégi házas területen melléképületként csak járműtároló épület építhető. d., A hétvégi házas üdülőterület övezeti előírásai HÜ O 20/60 6,0 20/50/1000 oldalhatáron álló 8 m 8 m 20 m HÜ O 20/60 oldalhatáron álló 5 m 5 m 10 m Beépíthetőség beépítettség /%/ 20% 20% zöldfelület 60% 60% Épület építménymagasság 6,0 m 4,5 m szélesség /m/ 20 m Telekalakítás mélység /m/ 50 m telekméret /m 2 / 1000 m 2 HÜ K SZ 30/40 Beépíthetőség beépítettség /%/ 30% 40% zöldfelület Épület építménymagasság 4,50 m szélesség /m/ Telekalakítás mélység /m/ telekméret /m 2 / Egyéb kizárólagos használat szolgáltató, vendéglátó kereskedelmi egység e., A hétvégi házas területen felvonulási épület csak ideiglenes jelleggel (max. 3 hónap időtartamra) építhetők.

25 25 /3/ Az üdülőházas terület övezetei - üdülőházas üdülőterület ÜÜ - üdülőházas kemping ÜÜ K a., Az üdülőházas üdülő övezetben aa., A kastély épületén kívül elezhető egy szolgálati lakás, illetve kisebb kerti pavilonok, szükség szerinti parkolóek. ab., A beépítettség nem haladhatja meg a 10%-ot. A zöldfelületek aránya nem lehet kisebb 85%-nál. A megengedett épületmagasság a kastély kivételével 3,0 m. A kastélypark területén új épületet építeni csak a mai épületek én, azzal megegyező területen lehet. b., Az üdülőházas kemping övezetben ba., Kizárólag a kemping működéséhez szükséges üdülőházak, kiszolgáló szociális épületek, illetve egy darab szolgálati lakás ezhető el. bb., Továbbá elezhetők igény szerinti csónak és kerékpártárolók. c., Övezeti előírások ÜÜ SZ 10/85 ÜÜ SZ 20/75 Kemping 4,5 20/40/800 SZ-J1 terv szerint Beépíthetőség beépítettség /%/ 10% 20% 85% 75% zöldfelület Épület építménymagasság 4,5 m 4,5 m szélesség /m/ 20 m Telekalakítás mélység /m/ 40 m Egyéb telekméret /m 2 / 800 m 2 kizárólagos kastély, szálló kemping használat

26 26 Különleges terület 19.. /1/ Különleges terület a területfelhasználás szerint - temető KÜ temető - sportpálya KÜ SP - kavicsbánya KÜ B /2/ a., A temető területét kizárólag a temető céljára lehet felhasználni. b., A temető területén csak a sírkert és a temető működéséhez szükséges fenntartó épületek ezhetők el. A beépítés mértéke legfeljebb 2%, az épületmagasság legfeljebb 4,5 m lehet. Épület a telekhatártól mért 15 m-en belül nem építhető. c., A sírkerten és az épületen kívül eső területen fásszárú növényzetet kell telepíteni. A növényzet számára fenntartott terület 10%-a leburkolható. /3/ A sportpálya övezetében a beépítés mértéke legfeljebb 5%. Ebben az övezetben a sportpályák és kapcsolódó létesítményeik (öltöző, szociális épület) ezhetők el. /4/ A sportpálya terület övezeti előírásai KÜ SP SZ 5/90 8 m 8 m 15 m KÜ SP O 5/90 3,0 K/K/K oldalhatáron álló SZ-J1 terv szerint Beépíthetőség beépítettség /%/ 5% 5% 90% 60% zöldfelület Épület építménymagasság 4,5 m 4,5 m szélesség /m/ Telekalakítás mélység /m/ Egyéb telekméret /m 2 / kizárólagos sportpálya sportpálya használat /5/ A kavicsbánya területén épület nem építhető.

27 27 Beépítésre nem szánt terület Közlekedési és közműterület 20.. /1/ A közlekedési és közműterületek az SZ-J1 és SZ-J2 jelű tervlapokon K jellel feltüntetett közútterületek, VA jellel feltüntetett vasútterület és a Kö jellel feltüntetett közműterületek. /2/ A közútterületek szabályozási szélességeit az SZ-J1 és SZ-J2 jelű tervek tartalmazzák. a., Az SZ-J1 tervlapon K jellel ellátott utak a területfelhasználásban betöltött szerepük szerint az alábbi kategóriákba tartoznak - főút K F - gyűjtőút K GY - kiszolgáló út K - gyalogút K GYA - kerékpárút K K b., A közlekedési területek szabályozási szélessége - M jellel ellátott utak szabályozási szélessége meglévő, megmaradó - számadattal jelölt új, vagy megváltozott szélességű utak szabályozási szélességét az SZ-J1 terven jelöltnek megfelelően kell kialakítani. c., Közútterületen kizárólag a közlekedést kiszolgáló közlekedési építmények ezetők el. d., Az SZ-J2 tervlapon K jellel ellátott utak a területfelhasználásban betöltött szerepük szerint az alábbi útkategóriákhoz tartoznak. - autópálya K A - országos főút K F - mellékút K M - településközi mellékút K TE - mezőgazdasági és erdőgazdasági feltáró út K MG /3/ A Va jellel jelölt vasúti területeken csak a vasúti közlekedést kiszolgáló építmények ezhetők el. a., A szolgálati lakások övezetében új építmény nem építhető, illetve az épületeken belül a lakásszám nem növelhető.

28 28 b., Övezeti előírások Beépíthetőség beépítettség /%/ zöldfelület építménymagasság szélesség /m/ VA SZ K/K Szolgálati lakások K K/K/K Épület Telekalakítás mélység /m/ telekméret /m 2 / Egyéb kizárólagos Vasúti szolgálati lakások területe használat /4/ a., Közműterület az SZ-J1 terven Kö jellel feltüntetett területek. b., A Kö VÍZMŰ jelű övezetben kizárólag a vízmű telep üzemeltetéséhez szükséges épületek és kapcsolódó létesítmények ezhetők el. c., A Kö GÁZFOGADÓ jelű övezetben kizárólag a gázvezeték üzemeltetéséhez szükséges építmények ezhetők el. d., A Kö ELEKTROMOS FOGADÓÁLLOMÁS jelű övezetben kizárólag az elektromos hálózat működtetéséhez szükséges építmények, épületek ezhetők el. e., A Kö ADÓTORONY területén kizárólag távközlési építmény adótorony és kezelő épület ezhető el. Zöldterület 21.. /1/ Zöldterület az SZ-J1 terven ZT jellel jelölt terület. /2/ A zöldterület legfőbb építőeleme a növény, ezért a közterületi zöldfelületeket magas díszértékű növényzet felhasználásával kell kialakítani és az elvárható gondossággal fenntartani. /3/ A ZT KP jelű közparkban játszótér, pihenőkert alakítható ki, kerti melléképítmények építhetők.

29 29 /4/ A ZT FT jelű fásított téren, csak kerti melléképítmények közül csak padok és hulladékgyűjtők ezhetők el. /5/ A 745/15 hrsz-ú, közpark területfelhasználási elemként jelölt területen a meglévő értékes fák védelmére favédelmi tervet kell készíteni. A közpark kialakításnál a közparki funkció teljesülése mellett a lehető legtöbb értékes fát meg kell tartani. Erdőterület 22.. /1/ Erdőterületek a földhivatali térképeken erdőnek lejegyzett, valamint az SZ-J1 terven E jellel jelölt területek. /2/ Az erdőterület felosztása az erdő rendeltetése szerint a., védelmi célú erdő E V b., védett erdő E TV c., egyéb erdő terület E /3/ A védelmi célú erdőben építmény nem építhető. /4/ A védett és gazdasági rendeltetésű erdők övezetében az elsődleges rendeltetést nem akadályozó, a turizmust, természetjárást szolgáló erdei melléképítmények, továbbá az erdőműveléshez szükséges építmények ezhetők el. Az épületek megengedett építménymagassága 3,5 m, az épületek elezésére alakított telek beépíthetősége 20%. /5/ Amennyiben az erdő művelési ágban nyilvántartott területen építmény kerül elezésre, úgy az érvényes előírások 4 szerint kell eljárni évi LIV. tv ban foglaltak szerint kell eljárni. Mezőgazdasági terület 23.. /1/ Mezőgazdasági területek az SZ-J2 jelű tervlapon MG jellel feltüntetett területek. /2/ A mezőgazdasági terület övezetei: a., gazdálkodási célú MG b., kertek területe MG K /3/ A gazdálkodási övezetbe tartozó területekbe a szántóterületek tartoznak és a gazdálkodási övezetbe épület nem építhető évi LIV. tv. 66..

30 30 /4/ A kertek övezetébe az 1000 m 2 -t meghaladó telkeken a mezőgazdasági tevékenységhez kapcsolódó tároló és pihenő épület elezhető. A megengedett beépítettség 3%, a építménymagasság 3,5 m lehet. Az épületeket a telekhatártól minimum 3 m-re kell elezni. A használatbavételi engedély közművesítési és környezetvédelmi feltétel: - ivóvíz ellátás - zárt szennyvíztároló - közüzemi hulladékelszállítás Egyéb rendeltetésű terület 24.. /1/ Vízgazdálkodási terület az SZ-J1 és SZ-J2 tervlapon VT jellel feltüntetett, a vízgazdálkodással kapcsolatos összefüggő terület. /2/ Vízgazdálkodási terület a Mosoni-Duna folyó területe, a Holt Dunaág területe, illetve a két horgásztó területe. /3/ A 03/1 hrsz-ú területen található horgásztavak mentén építmény, épület /horgásztanya/ nem építhető. A tó partján 20 méterenként stég építhető. Közműellátás 25.. /1/ A lakó és gazdasági területeket legkésőbb az épületek használatba vételéig el kell látni: - közműves villamos energiával - közműves ivóvízzel - zárt szennyvíztározóval, a község rendszer kiépülte után közműves szennyvízelvezetéssel - csapadékvíz elvezetésére szolgáló nyílt árokkal. /2/ A közműves ivóvíz hálózatot a mindenkor hatályba lévő jogszabályoknak 5 megfelelően, azokra figyelemmel kell kialakítani. 5 35/1996.(XII.29.) BM rendelet 1.sz. melléklete 47.. és 49.. /1/-/3/ bekezdés

31 31 II. FEJEZET EGYÉB előírások hatálya /1/ Ezen rendelet a július 1-jén lép hatályba. Ezzel egyidejűleg a 2/1994.(II.25.) ÖK. és a 3/1986. I. rendelet hatályát veszti. Kimle, június 27. Dr. Ördög Vincéné polgármester Fehérné Bodó Mariann jegyző A rendelet kihirdetve: Kimle, június 29. Fehérné Bodó Mariann jegyző

KÓNY KÖZSÉG KÓNY TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV SZABÁLYOZÁSI TERV 1. HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT

KÓNY KÖZSÉG KÓNY TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV SZABÁLYOZÁSI TERV 1. HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT REGIOPLAN KÖRNYEZET-ÉS TELEPÜLÉSTERVEZÕ KFT 9026 GYŐR, DAMJANICH U. 29. TEL/FAX.: 96/ 311-304, TEL.: 315-384 e-mail: regioplan@elender.hu Munkaszám: Rp.I.186-1 KÓNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV SZABÁLYOZÁSI

Részletesebben

P E T Ő H Á Z A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS

P E T Ő H Á Z A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS REGIOPLAN KÖRNYEZET ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, APÁCA U. 44. TEL/FAX.: 96/529751, 311304 email: regioplan@regioplan.hu Munkaszám. Rp.I.1136 P E T Ő H Á Z A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI

Részletesebben

RENDELET TERVEZET 1. (1) (2) (3)

RENDELET TERVEZET 1. (1) (2) (3) RENDELET TERVEZET Kemeneshőgyész Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2019.(..) önkormányzati rendelete Kemeneshőgyész Község Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló 5/2016.(IV.14.)

Részletesebben

Petőháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 62/2011. (V. 30.) Kt. határozata a településszerkezeti terv módosításáról

Petőháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 62/2011. (V. 30.) Kt. határozata a településszerkezeti terv módosításáról REGIOPLAN KÖRNYEZET ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, APÁCA U. 44. TEL/FAX.: 96/529751, 311304 email: regioplan@regioplan.hu Petőháza Község Önkormányzata Képviselőtestületének 62/2011. (V. 30.) Kt.

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA

JÁNOSSOMORJA VÁROS TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu JÁNOSSOMORJA VÁROS TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK

Részletesebben

Helyi Építési Szabályzat: BEÉPÍTÉSRE SZÁNT TERÜLETEK ÉPÍTÉSI ÖVEZETI ELŐÍRÁSAI

Helyi Építési Szabályzat: BEÉPÍTÉSRE SZÁNT TERÜLETEK ÉPÍTÉSI ÖVEZETI ELŐÍRÁSAI LAKÓTERÜLETEK Helyi Építési Szabályzat: BEÉPÍTÉSRE SZÁNT TERÜLETEK ÉPÍTÉSI ÖVEZETI ELŐÍRÁSAI 30. Általános előírások a lakóterületekre 43. (1) Lakóterületen az építési helyen belül a tűzvédelmi távolságok

Részletesebben

LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE

LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE LŐRINCI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2004. (IV.29.) számú önkormányzati RENDELETTEL jóváhagyott, 23/2005. (XII.15.), 22/2006 (XI. 23.) és 8/2008.

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 15/2002. (III. 27.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 15/2002. (III. 27.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 15/2002. (III. 27.) számú r e n d e l e t e Sóstófürdő Kemecsei u. Állomás u. 15403 hrsz-ú út Napfény u., valamint a Kemecsei u. Állomás u. 27751/156 hrsz-ú

Részletesebben

D U N A K I L I T I TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV SZABÁLYOZÁSI TERV, HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT

D U N A K I L I T I TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV SZABÁLYOZÁSI TERV, HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT REGIOPLAN KÖRNYEZET ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT 9026 GYŐR, APÁCA U. 44. TEL/FAX.: 96/311304, 529751 email:regioplan@regioplan.hu D U N A K I L I T I TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV SZABÁLYOZÁSI TERV, Dunakiliti község

Részletesebben

2 A R. 4.. (1) (2) (3) bekezdése az alábbiak szerint változik:

2 A R. 4.. (1) (2) (3) bekezdése az alábbiak szerint változik: Kisbajcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2009 (VIII.25.) rendelete a helyi építési szabályzatáról szóló 4/2006. (III.1.) rendelet módosításáról Kisbajcs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 28/2001.(VII.20)Ök. számú rendelete

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 28/2001.(VII.20)Ök. számú rendelete Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 28/2001.(VII.20)Ök. számú rendelete a Budapest, XXIII. kerület Helsinki út Hold u. MÁV vasútvonal által határolt terület szabályozási tervéről

Részletesebben

H A L Á S Z I EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT

H A L Á S Z I EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, APÁCA U. 44. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu H A L Á S Z I EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT Halászi község Képviselő-testületének

Részletesebben

H A L Á S Z I EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT

H A L Á S Z I EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT H A L Á S Z I EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT Halászi község Képviselő-testületének a 8/2002. (VIII. 12.), a 12/2003. (XII. 16.), a 9/2008. (X. 14.) és a 16/2012. (XI. 14.) önkormányzati rendelettel módosított,

Részletesebben

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS. Véleményezési dokumentáció

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS. Véleményezési dokumentáció REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu Munkaszám: Rp.I.129-7 P A N N O N H A L M A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV

Részletesebben

REGIOPLAN KÓPHÁZA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEK MÓDOSÍTÁSA VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ. Győr, február

REGIOPLAN KÓPHÁZA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEK MÓDOSÍTÁSA VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ. Győr, február REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu KÓPHÁZA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEK MÓDOSÍTÁSA Dokumentálás dátuma: Győr,

Részletesebben

JÓVÁHAGYOTT MUNKARÉSZEK TARTALOMJEGYZÉK

JÓVÁHAGYOTT MUNKARÉSZEK TARTALOMJEGYZÉK RÁBATAMÁSI TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV RÉSZMÓDOSÍTÁS JÓVÁHAGYOTT MUNKARÉSZEK TARTALOMJEGYZÉK RÁBATAMÁSI KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV MÓDOSÍTÁSA - 14/2008 (III. 21.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI HATÁROZAT (46/2003.

Részletesebben

REGIOPLAN KFT HEGYESHALOM SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS. Munkaszám: Rp.I

REGIOPLAN KFT HEGYESHALOM SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS. Munkaszám: Rp.I REGIOPLAN KÖRNYEZET ÉS TELEPÜLÉSTERVEZİ KFT. 9022 GYİR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529751, 311304 email: regioplan@regioplan.hu Munkaszám: Rp.I.11617 H E G Y E S H A L O M SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI

Részletesebben

REGIOPLAN PÉR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS A 11/2014.(X.3.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETTEL JÓVÁHAGYOTT SZABÁLYOZÁSI TERV

REGIOPLAN PÉR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS A 11/2014.(X.3.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETTEL JÓVÁHAGYOTT SZABÁLYOZÁSI TERV REGIOPLAN 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. e-mail: regioplan@regioplan.hu Győr, 2014.10. hó Msz.:Rp.I.199-12 REGIOPLAN 9022 GYŐR, ÚJKAPU U: 13. e-mail: regioplan@regioplan.hu. Munkaszám: Rp.I.199-12 Felelős tervezők:

Részletesebben

I. FEJEZET 1.. (1) Megalkotja a helyi építési szabályzatról szóló rendeletét és elrendeli annak alkalmazását.

I. FEJEZET 1.. (1) Megalkotja a helyi építési szabályzatról szóló rendeletét és elrendeli annak alkalmazását. 1 Jánossomorja Város Önkormányzatának a 14/2001.(X.18.) rendelettel, a 9/2003.(IX.4.) rendelettel, a13/2004.(x.28.) rendelettel, a 9/2005.(VI.2.) rendelettel, a 14/2005.(X.6.) rendelettel módosított, egységes

Részletesebben

A C S A L A G TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS

A C S A L A G TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu A C S A L A G TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, MÓDOSÍTÁS A 139/2013. (X.29.)

Részletesebben

A Helyi Építési Szabályzat (továbbiakban: HÉSZ) 1. (1) bekezdése helyébe a következı rendelkezés lép:

A Helyi Építési Szabályzat (továbbiakban: HÉSZ) 1. (1) bekezdése helyébe a következı rendelkezés lép: Lövı Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2/2012.(IV.2.) önkormányzati rendelete Lövı község szabályozási tervének jóváhagyásáról, valamint helyi építési szabályzatáról szóló 11/2005. (VIII.1.)

Részletesebben

REGIOPLAN KÓPHÁZA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEK MÓDOSÍTÁSA. VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ (314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 41. ) Győr, 2016.

REGIOPLAN KÓPHÁZA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEK MÓDOSÍTÁSA. VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ (314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 41. ) Győr, 2016. Dokumentálás dátuma: Győr, 2016. november Munkaszám: Rp.I.247-5 Munkaszám: Rp.I.247-5 Pekkerné Szabó Piroska Felelős tervezők: Településrendezés Tájrendezés, környezetalakítás okl. táj- és kertépítész

Részletesebben

A rendelet megalkotásának napja: május 27.

A rendelet megalkotásának napja: május 27. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2015.(V.29.) önkormányzati rendelete a Tata Építési Szabályzatáról szóló 38/2005. (XII.06.) önkormányzati rendelet módosításáról Tata Város Önkormányzat

Részletesebben

A(z) 4255 HRSZ-Ú FÖLDRÉSZLETRE ( 2009 )

A(z) 4255 HRSZ-Ú FÖLDRÉSZLETRE ( 2009 ) 4001 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Telefon: (42) 524-524 NYÍREGYHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERI HIVATALA A(z) 4255 HRSZ-Ú FÖLDRÉSZLETRE ( 2009 ) A jelen adatszolgáltatás tájékoztató jellegű Nyíregyháza

Részletesebben

7. előadás: Országos településrendezési és építési követelmények, rendezési tervek. Ingatlan más irányú hasznosíthatóságának vizsgálata

7. előadás: Országos településrendezési és építési követelmények, rendezési tervek. Ingatlan más irányú hasznosíthatóságának vizsgálata 7. előadás: Országos településrendezési és építési követelmények, rendezési tervek. Ingatlan más irányú hasznosíthatóságának vizsgálata Az ingatlanok értékbecslése kapcsán gyakran felmerül egy adott ingatlan

Részletesebben

1. A R. 2. -a kiegészül az alábbi új (4) bekezdéssel, mellyel egyidejűleg a korábbi (4)-(8) bekezdéseinek számozása (5)-(9) bekezdésekre módosul:

1. A R. 2. -a kiegészül az alábbi új (4) bekezdéssel, mellyel egyidejűleg a korábbi (4)-(8) bekezdéseinek számozása (5)-(9) bekezdésekre módosul: Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének /2011.. rendelete a Budapest, IX. ker. VÁGÓHÍD UTCA ÉS KÖRNYÉKE Soroksári út Haller utca Nagyvárad tér Szent László Kórház

Részletesebben

A TELEPÜLÉSKÖZPONT VEGYES TERÜLETEK (Vt) ÉPÍTÉSI ÖVEZETEINEK ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSAI

A TELEPÜLÉSKÖZPONT VEGYES TERÜLETEK (Vt) ÉPÍTÉSI ÖVEZETEINEK ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSAI 6. sz. melléklet Vegyes területek A TELEPÜLÉSKÖZPONT VEGYES TERÜLETEK (Vt) ÉPÍTÉSI ÖVEZETEINEK ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSAI 11. (1) A településközpont vegyes építési övezetek intézményi, kereskedelmi, szolgáltatási

Részletesebben

TISZATARJÁN KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK KISMÉRTÉKŰ MÓDOSÍTÁSÁHOZ JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZ

TISZATARJÁN KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK KISMÉRTÉKŰ MÓDOSÍTÁSÁHOZ JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZ PROVINCIA TERÜLETFEJLESZTÉSI ÉS ÉPÍTÉSZETI TERVEZŐ KFT Levélcím: 3529 Miskolc, Derkovits u 52 Telephely: 3527 Miskolc, Bajcsy- Zsilinszky út I/2 Tel/Fax: 46/356-345, Mobil:06/530-6676 E-mail: provinciaterv@gmailcom

Részletesebben

11/2002. (VI. 3.) rendelete

11/2002. (VI. 3.) rendelete BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 11/2002. (VI. 3.) rendelete a Budapest XVI. kerület Bökényföldi út Zsemlékes út Íjász utca E-TG keretövezet által határolt terület szabályozási tervéről (Egységes

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 43/2003. (VIII. 28.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 43/2003. (VIII. 28.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 43/2003. (VIII. 28.) számú r e n d e l e t e Nyíregyháza Általános Rendezési Terve szabályozási előírások és szabályozási terv Tiszavasvári út Tagló utca 0518/33

Részletesebben

JÁNKMAJTIS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2017. (XII.20.) önkormányzati rendelete

JÁNKMAJTIS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2017. (XII.20.) önkormányzati rendelete Jánkmajtis község képviselő testületének 10/2017 (XII.20.) önkormányzati rendelete Hatályos:2018-01-18-2018-01-19 Jánkmajtis község képviselő testületének 10/2017 (XII.20.) önkormányzati rendelete Jánkmajtis

Részletesebben

T P. Dunakiliti Helyi Építési Szabályzat. Jóváhagyott dokumentáció

T P. Dunakiliti Helyi Építési Szabályzat. Jóváhagyott dokumentáció 1 T P TALENT-PLAN Tervező, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. E-mail: talent_plan@arrabonet.hu www.talent-plan.hu 9023 Győr, Richter János u. 11. Tel: +36 96/418-373 Fax: +36 96/418-699 Dunakiliti Helyi

Részletesebben

a többször módosított Újhartyán község Helyi Építési Szabályzatáról szóló

a többször módosított Újhartyán község Helyi Építési Szabályzatáról szóló ÚJHARTYÁN VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11./2016.(VI. 29. ) sz. rendelete a többször módosított Újhartyán község Helyi Építési Szabályzatáról szóló 16/2012.(V.24.) számú Kt. R e n d e l e t

Részletesebben

(2) A rendelet 2. (4-8) bekezdéseinek számozása (5-9)-ra módosul.

(2) A rendelet 2. (4-8) bekezdéseinek számozása (5-9)-ra módosul. Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének /2011.. rendelete a Budapest, IX. ker. VÁGÓHÍD UTCA ÉS KÖRNYÉKE Soroksári út Haller utca Nagyvárad tér Szent László Kórház

Részletesebben

Vizslaparki út Petőfi utca sarkán lévő eladó építési terület

Vizslaparki út Petőfi utca sarkán lévő eladó építési terület Vizslaparki út Petőfi utca sarkán lévő eladó építési terület Tulajdonos: Indotek Vagyonkezelő Zrt. Cím: 1148 Budapest, Kerepesi út 52. Email: indotek@indotek.hu Kapcsolat: Balázs Piri Balázs Tel:30/445

Részletesebben

PÉR TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS

PÉR TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, APÁCA U. 44. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu Munkaszám: Rp.I.199-10 PÉR TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV

Részletesebben

ÓBVSZ 9/39b. számú melléklete. I. fejezet A Szabályozási Tervlap szabályozási elemei

ÓBVSZ 9/39b. számú melléklete. I. fejezet A Szabályozási Tervlap szabályozási elemei 69/2007. (2008.I.14.) RENDELET 2. számú melléklete ÓBVSZ 9/39b. számú melléklete Kiegészítő előírások a Budapest III. kerület Békásmegyer, Királyok útja, Hadrianus utca, Hatvany Lajos utca és Sarkadi utca

Részletesebben

13/2001. (VIII.29.) 18/1993. (VI.

13/2001. (VIII.29.) 18/1993. (VI. Ercsi Város Önkormányzatának 13/2001. (VIII.29.) Kt. számú rendelete a többször módosított 18/1993. (VI. 29.) Kt. Ercsi Nagyközség helyi építési szabályzat 19. -ának kiegészítéséről, illetve módosításáról,

Részletesebben

b) Vegyes terület ba) Településközponti vegyes c) Üdülő terület d) Gazdasági terület Gksz jelű e) Különleges terület

b) Vegyes terület ba) Településközponti vegyes c) Üdülő terület d) Gazdasági terület Gksz jelű e) Különleges terület Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2016. (.) önkormányzati rendelete Vasszécseny Község Szabályozási Tervének jóváhagyásáról, valamint Helyi Építési Szabályzatáról szóló 2/2005. (II.25.)

Részletesebben

Abádszalók Város Önkormányzatának 3/2010. (II. 11.) számú rendelete. Abádszalók helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének módosításáról

Abádszalók Város Önkormányzatának 3/2010. (II. 11.) számú rendelete. Abádszalók helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének módosításáról Abádszalók Város Önkormányzatának 3/2010. (II. 11.) számú rendelete Abádszalók helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének módosításáról Abádszalók Város Önkormányzati Képviselőtestülete A helyi

Részletesebben

I. Általános elıírások. A rendelet hatálya

I. Általános elıírások. A rendelet hatálya Nagytarcsa Község Önkormányzatának 7/1996. számú rendelete a község belterületéhez csatolt 749 hrsz.-ú lakóterület helyi szabályozási és építési elıírásairól, és az egyes építési munkák engedélyezésérıl

Részletesebben

(1) A város igazgatási területe a településszerkezeti terv meghatározásainak megfelelően a következő terület felhasználási egységekre tagolódik:

(1) A város igazgatási területe a településszerkezeti terv meghatározásainak megfelelően a következő terület felhasználási egységekre tagolódik: PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2013. (X. 17.) önkormányzati rendelete Püspökladány Város Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló 7/2005. (V. 27.) önkormányzati

Részletesebben

FERTŐD VÁROS TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA

FERTŐD VÁROS TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA REGIOPLAN KÖRNYEZET ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529751, 311304 email: regioplan@regioplan.hu FERTŐD VÁROS TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 23/2015. (XI. 30.) számú Önkormányzati rendelete Pilis Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 10/2010. (VI.02.) sz. önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 52/2001. (IX. 10.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 52/2001. (IX. 10.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 52/2001. (IX. 10.) számú r e n d e l e t e a Garibaldi u. Korányi F. u. Krúdy Gy. u. - Ószőlő u. közötti terület Szabályozási Tervének elfogadásáról és a Helyi

Részletesebben

Önkormányzati rendelet

Önkormányzati rendelet Önkormányzati rendelet Hernádkak község Szabályozási Tervéhez Hernádkak község Önkormányzatának 17/2003. (X.7.) sz. rendelete Hernádkak község igazgatási területére vonatkozó Szabályozási Terv jóváhagyásáról

Részletesebben

Töltéstava Község Önkormányzatának a 4/2005. (III. 21.) sz. ÖKT. rendelettel és a 13/2003. (VII. 25.) sz. ÖKT. rendelettel módosított 8/2001. (IV.

Töltéstava Község Önkormányzatának a 4/2005. (III. 21.) sz. ÖKT. rendelettel és a 13/2003. (VII. 25.) sz. ÖKT. rendelettel módosított 8/2001. (IV. Töltéstava Község Önkormányzatának a 4/2005. (III. 21.) sz. ÖKT. rendelettel és a 13/2003. (VII. 25.) sz. ÖKT. rendelettel módosított 8/2001. (IV. 14.) sz. ÖKT rendelete TÖLTÉSTAVA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK

Részletesebben

Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat

Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat 38/2007. (XII. 21.) rendelettel módosított 32/2004. (IX. 27.) rendelete a Budapest, XVI. kerület Biztató út - Árpádföldi sor - HÉV vonal - (117579) hrsz. közterület

Részletesebben

REGIOPLAN MECSÉR KÖZSÉG SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT. Dokumentálás dátuma: Győr,

REGIOPLAN MECSÉR KÖZSÉG SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT. Dokumentálás dátuma: Győr, REGIOPLAN KÖRNYEZET ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529751, 311304 email: regioplan@regioplan.hu MECSÉR KÖZSÉG SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS Dokumentálás dátuma: Győr, 2013. 07. REGIOPLAN

Részletesebben

19/1998. (X. 13.) RENDELETE

19/1998. (X. 13.) RENDELETE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 19/1998. (X. 13.) RENDELETE a Bökényföldi út - nagynyomású gázvezeték védősávja - Cinkotai út és a 103867 hrsz-ú ipari út által határolt terület szabályozási

Részletesebben

1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Rendelettel jóváhagyandó. /2014.(..) számú rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról

1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Rendelettel jóváhagyandó. /2014.(..) számú rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról 1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Rendelettel jóváhagyandó. /2014.(..) számú rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról Lajosmizse Városának Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

REGIOPLAN KISFALUD KÖZSÉG SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ. Dokumentálás dátuma:

REGIOPLAN KISFALUD KÖZSÉG SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ. Dokumentálás dátuma: REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu KISFALUD KÖZSÉG SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK

Részletesebben

RAJZI SZABÁLYOZÁSI ELEMEK Nem települési döntési szint FELÜLETEK Települési döntési szint HATÁRVONALAK... polgármester I. rendű közlekedési célú közterület II. rendű közlekedési célú közterület (belterületen

Részletesebben

Budapest XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 51/1999. (XI.26.) Ök. sz. rendelete. az Orbánhegy és környéke építési szabályzatáról

Budapest XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 51/1999. (XI.26.) Ök. sz. rendelete. az Orbánhegy és környéke építési szabályzatáról Budapest XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 51/1999. (XI.26.) Ök. sz. rendelete az Orbánhegy és környéke építési szabályzatáról Budapest XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata az 1997. évi LXXVIII.

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 19/1998. (X. 13.) RENDELETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 19/1998. (X. 13.) RENDELETE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 19/1998. (X. 13.) RENDELETE a Bökényföldi út - nagynyomású gázvezeték védősávja - Cinkotai út és a 103867 hrsz-ú ipari út által határolt terület szabályozási

Részletesebben

(2) Kötelező megtartani a területen lévő Honvédtemetőt, Nemzetiségi parkot és azok területeit, valamint a már meglévő kerékpárutat.

(2) Kötelező megtartani a területen lévő Honvédtemetőt, Nemzetiségi parkot és azok területeit, valamint a már meglévő kerékpárutat. Esztergom Város Önkormányzata Képviselő testületének 18/2002.(IX. 26.) KT. számú rendelete Esztergom Város Szentgyörgymezői Lakópark területének helyi építési szabályozásáról és szabályozási tervéről (Egységes

Részletesebben

CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE /2017. ( / ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE /2017. ( / ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE /2017. ( / ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS A KÖZSÉG SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL SZÓLÓ 10/2006. (VIII.11.)

Részletesebben

REGIOPLAN. TEL/FAX.: 96/ , (314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 42. )

REGIOPLAN. TEL/FAX.: 96/ , (314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 42. ) REGIOPLAN (314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 42. ) Győr, 2014.03. HÓ Msz.:Rp.I.241-6 REGIOPLAN Munkaszám: Rp.I.241-6! " # $ % &! ' ( Pekkerné Szabó Piroska Településrendezés okl. táj- és kertépítész Tájrendezés,

Részletesebben

BAKONYBÁNK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL

BAKONYBÁNK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL Bakonybánk 8/2003. (X. ( 30.) ök. rendelettel megállapított Helyi Építési Szabályzat BAKONYBÁNK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014. (..) rendelettervezete a 8/2003. (X. 30.) rendelettel

Részletesebben

SZENTPÉTERSZEG KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA

SZENTPÉTERSZEG KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA A 314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 32.. 6a) pontja szerinti állami főépítészi eljárás dokumentációja: SZENTPÉTERSZEG KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA a Helyi építési szabályzat Ipari gazdasági

Részletesebben

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2005.(V.10.) Ök. sz. rendelete. Kozármisleny község helyi építési szabályzatáról szóló

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2005.(V.10.) Ök. sz. rendelete. Kozármisleny község helyi építési szabályzatáról szóló Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2005.(V.10.) Ök. sz. rendelete a Kozármisleny község helyi építési szabályzatáról szóló 10/2003. (VII.3.) Ök. sz. rendelet módosításáról Kozármisleny

Részletesebben

REGIOPLAN KÓPHÁZA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEK MÓDOSÍTÁSA. VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ (314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 41. ) Győr, 2016.

REGIOPLAN KÓPHÁZA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEK MÓDOSÍTÁSA. VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ (314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 41. ) Győr, 2016. REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu KÓPHÁZA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEK MÓDOSÍTÁSA (314/2012.(XI.8.) Korm.

Részletesebben

LOVÁSZI KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA

LOVÁSZI KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA LOVÁSZI KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA LOVÁSZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 10/2007. (VIII 31.) SZÁMÚ RENDELETE A KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL - egységes szerkezetben - Lovászi község Önkormányzata

Részletesebben

1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Településszerkezeti terv módosítása /2015.(..) határozat - tervezet mellékletekkel Helyi építési szabályzat (HÉSZ)

1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Településszerkezeti terv módosítása /2015.(..) határozat - tervezet mellékletekkel Helyi építési szabályzat (HÉSZ) 1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Településszerkezeti terv módosítása /2015.(..) határozat - tervezet mellékletekkel Helyi építési szabályzat (HÉSZ) módosítása. /2015.(..) önkormányzati rendelet-tervezet

Részletesebben

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK../2017. (...) önkormányzati rendelete

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK../2017. (...) önkormányzati rendelete DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK../2017. (...) önkormányzati rendelete Debrecen Megyei Jogú Város helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló 8/2003. (V. 23.) Kr.

Részletesebben

Az építési övezet jele legkisebb legnagyobb legnagyobb megengedett legkisebb megengedett legkisebb legnagyobb. szintterületi mutatója

Az építési övezet jele legkisebb legnagyobb legnagyobb megengedett legkisebb megengedett legkisebb legnagyobb. szintterületi mutatója Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2010. (III.23.) önkormányzati rendelete a Budapest Hegyvidék XII. kerület Városrendezési és Építési Szabályzatáról szóló 14/2005.

Részletesebben

Kópháza Község Önkormányzatának 6/2012. (VI. 22.) önkormányzati rendelete

Kópháza Község Önkormányzatának 6/2012. (VI. 22.) önkormányzati rendelete Kópháza Község Önkormányzatának 6/2012. (VI. 22.) önkormányzati rendelete a Helyi Építési Szabályzatról Kópháza Község Önkormányzata az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII.

Részletesebben

HATÁROZATTAL JÓVÁHAGYANDÓMUNKARÉSZEK TARTALOMJEGYZÉK

HATÁROZATTAL JÓVÁHAGYANDÓMUNKARÉSZEK TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATTAL JÓVÁHAGYANDÓMUNKARÉSZEK TARTALOMJEGYZÉK BABÓTKÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV MÓDOSÍTÁSA./2018. (.) HATÁROZAT BABÓTKÖZSÉG110/2016. (X. 21.) HATÁROZATTAL ELFOGADOTT TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV

Részletesebben

Tervezet ARNÓT KÖZSÉG Önkormányzat Képviselő-testületének../2013.(V.18.) önkormányzati rendelete

Tervezet ARNÓT KÖZSÉG Önkormányzat Képviselő-testületének../2013.(V.18.) önkormányzati rendelete Tervezet ARNÓT KÖZSÉG Önkormányzat Képviselő-testületének../2013.(V.18.) önkormányzati rendelete A Helyi Építési Szabályzatról szóló a hatályos 21/2008.(XII.17.) önkormányzati rendelet módosításáról ARNÓT

Részletesebben

110/2012 (IX. 10.) sz. kt. határozat

110/2012 (IX. 10.) sz. kt. határozat 110/2012 (IX. 10.) sz. kt. határozat Csór Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi Önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében, valamint az épített környezet alakításáról

Részletesebben

területfelhasználási egységekbe sorolja.

területfelhasználási egységekbe sorolja. Kisunyom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (IX. 11.) önkormányzati rendelete a község helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló 3/2000. (VI. 19.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

HÉSZ módosítás önkormányzati döntés alapján.

HÉSZ módosítás önkormányzati döntés alapján. Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2014.(IX.09.) önkormányzati rendelete Balkány Város Szabályozási Tervének elfogadásáról és a Helyi Építési Szabályzat megállapításáról szóló 3/2009.

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 22/2005. (VII. 11.) rendelete

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 22/2005. (VII. 11.) rendelete BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 22/2005. (VII. 11.) rendelete A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról és a Budapest, XVI. kerület

Részletesebben

IPOLYTÖLGYES KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA

IPOLYTÖLGYES KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA IPOLYTÖLGYES KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA 2016. MÁJUS.../2015 (...) SZ. ÖNK. RENDELET 314/2012. (XI.8.) Kormányrendelet szerinti véleményezési anyag

Részletesebben

Szekszárd, 4635 hrsz-ú ingatlan bemutatása

Szekszárd, 4635 hrsz-ú ingatlan bemutatása Szekszárd, 4635 hrsz-ú ingatlan bemutatása Ingatlan-nyilvántartás adatai: Ingatlan címe: Szekszárd, Alkotmány u. 23. Helyrajzi száma: szekszárdi 4635 hrsz.; Fekvése: belterület; Területe: 242 m 2 ; Megnevezése:

Részletesebben

Kiszelovics és Társa Településtervező Kft Szolnok, Karczag L. út 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó krt. 52. II/5 Tel/fax: 56/

Kiszelovics és Társa Településtervező Kft Szolnok, Karczag L. út 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó krt. 52. II/5 Tel/fax: 56/ Kiszelovics és Társa Településtervező Kft. 5000 Szolnok, Karczag L. út 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó krt. 52. II/5 Tel/fax: 56/343-279 Sz.: 7/2016. TÖRÖKSZENTMIKLÓS VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE

Részletesebben

FEKETEERDŐ. Településrendezési tervmódosítás Egyszerűsített eljárás Jóváhagyott dokumentáció 2014. szeptember TH-13-02-21

FEKETEERDŐ. Településrendezési tervmódosítás Egyszerűsített eljárás Jóváhagyott dokumentáció 2014. szeptember TH-13-02-21 FEKETEERDŐ Településrendezési tervmódosítás Egyszerűsített eljárás Jóváhagyott dokumentáció 2014. szeptember TH-13-02-21 2 Feketeerdő településrendezési terv módosítás Jóváhagyott dokumentáció Aláírólap

Részletesebben

REGIOPLAN Munkaszám: Rp.I /2014. (IV. 10.) KT. HATÁROZATTAL MEGÁLLAPÍTOTT TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV! " # $ % &! ' ( Pekkerné Szabó Piroska Tele

REGIOPLAN Munkaszám: Rp.I /2014. (IV. 10.) KT. HATÁROZATTAL MEGÁLLAPÍTOTT TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV!  # $ % &! ' ( Pekkerné Szabó Piroska Tele REGIOPLAN 38/2014. (IV. 10.) KT. HATÁROZATTAL MEGÁLLAPÍTOTT TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV Győr, 2014.04. HÓ Msz.:Rp.I.241-6 REGIOPLAN Munkaszám: Rp.I.241-6 38/2014. (IV. 10.) KT. HATÁROZATTAL MEGÁLLAPÍTOTT

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 7/2005. (II. 21.) rendelete A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet ódosításáról és a Budapest, XVI. kerület Újszász

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 27/2009.(IX.04.) Rendelet típusa: Módosító Rendelet címe: a Helyi Építési Szabályzatról Módosított rendelet azonosítója:

Részletesebben

Cegléd város településfejlesztési koncepciójának és településrendezési eszközeinek felülvizsgálata, módosítással érintett területek

Cegléd város településfejlesztési koncepciójának és településrendezési eszközeinek felülvizsgálata, módosítással érintett területek 2 Tervezett területfelhaszn álás, övezet Jelenlegi területfelhasználá s, övezet Terület mérete A termálfürdő melletti tó környékének rendezése, a tó mellett egy zöldsáv kialakítása, azután vegyes területbe

Részletesebben

RAKTÁR UTCA - VIHAR UTCA - HUNOR UTCA - HÉVÍZI ÚT - KUNIGUNDA ÚTJA

RAKTÁR UTCA - VIHAR UTCA - HUNOR UTCA - HÉVÍZI ÚT - KUNIGUNDA ÚTJA ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 34/2003. (X.2.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE AZ ÓBVSZ-RŐL SZÓLÓ 32/2001.(XI.30) Ö.K. RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL valamint A BUDAPEST III. kerület RAKTÁR UTCA -

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE TÖBBSZÖR MÓDOSÍTOTT

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE TÖBBSZÖR MÓDOSÍTOTT Helyi építési szabályzat: ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE TÖBBSZÖR MÓDOSÍTOTT 16/2001. (VI.15.) SZÁMÚ RENDELETE ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MEGÁLLAPÍTÁSÁRÓL (ZÉSZ) Zalaegerszeg

Részletesebben

BALMAZÚJVÁROS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI MÓDOSÍTÁSA

BALMAZÚJVÁROS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI MÓDOSÍTÁSA 15/2008. (V. 24.) sz. rendelet BALMAZÚJVÁROS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK 2008. ÉVI MÓDOSÍTÁSA Balmazújváros Város Önkormányzati Képviselő-testülete 46/2000.(XII. 15.) B.újv. Ör. sz. rendeletével

Részletesebben

HADRIANUS UTCA, HATVANY LAJOS UTCA, SARKADI UT- CA és KIRÁLYOK ÚTJA

HADRIANUS UTCA, HATVANY LAJOS UTCA, SARKADI UT- CA és KIRÁLYOK ÚTJA ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 69/2007. (2008.I.14.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE AZ ÓBVSZ-RŐL SZÓLÓ 32/2001. (XI.30.) Ö.K. RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL valamint, a Budapest III. kerület, HADRIANUS

Részletesebben

BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 7/2016. (III.

BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 7/2016. (III. . A helyi építési szabályzat módosítása (tervezet) BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 7/2016. (III. 17.) önkormányzati rendelete a helyi építési szabályzatról szóló 2/2016. (I.29.)

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2011. (III.17.) önkormányzati rendelete A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2011. (III.17.) önkormányzati rendelete A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2011. (III.17.) önkormányzati rendelete A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL Letenye Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról

Részletesebben

Győrújfalu településképi rendeletének módosítása

Győrújfalu településképi rendeletének módosítása Győrújfalu településképi rendeletének módosítása Győrújfalu közigazgatási területén a Győrújfalui csatorna Győr felőli oldalán a falusias beépítéstől eltérő, többszintes lakópark épül. A településképi

Részletesebben

IV. A SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA Mátraterenye község településrendezési tervének módosításához

IV. A SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA Mátraterenye község településrendezési tervének módosításához IV. A SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA Mátraterenye község településrendezési tervének módosításához Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 7 /2013. (II. 18.)

Részletesebben

REGIOPLAN GÖNYŰ KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ

REGIOPLAN GÖNYŰ KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ KÖRNYEZET- TELEPÜLTERVEZŐ KFT. TELEPÜLSZERKEZETI TERVÉNEK Dokumentálás dátuma: Győr, 2016.09. hó Rp.I.241-7 KÖRNYEZET- TELEPÜLTERVEZŐ KFT. Munkaszám: Rp.I.241-7 TELEPÜLSZERKEZETI TERVÉNEK Felelős tervezők:

Részletesebben

45/1996. (XII.17.) sz. önkor.mányzati rendelete

45/1996. (XII.17.) sz. önkor.mányzati rendelete BUDAPEST KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT 45/1996. (XII.17.) sz. önkor.mányzati rendelete a Budapest X. ker., Jászberényi út - Rézvirág utca - Zöldpálya u. által határolt terület R-43012 tt.számú Részletes Rendezési

Részletesebben

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA Debrecen, Mikepércsi út (47.sz. főút) Repülőtéri déli bekötő út (481.sz.főút) Debrecen Nagykereki vasúti mellékvonal

Részletesebben

2. Településszerkezeti terv

2. Településszerkezeti terv SZIGLIGET TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEI SZERKEZETI TERV 1/7 2. Településszerkezeti terv Szigliget településrendezési terve Jsz.: 50-1286/2007 Szigliget Község Önkormányzata Képviselõ-testületének 108/2010.

Részletesebben

16/2017. (VIII.16.) 21/ 2009.(XII.

16/2017. (VIII.16.) 21/ 2009.(XII. Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2017. (VIII.16.) önkormányzati rendelete Kozármisleny város helyi építési szabályzatáról szóló 21/ 2009.(XII. 01.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTSTÜLETÉNEK 49/2004. (XII.8.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE

ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTSTÜLETÉNEK 49/2004. (XII.8.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTSTÜLETÉNEK 49/2004. (XII.8.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE AZ ÓBVSZ-RŐL SZÓLÓ 32 / 2001. (XI. 30.) Ö.K. RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL valamint a BUDAPEST III. kerület MEZŐ UTCA

Részletesebben

Befektetõi ajánlat. Csalánosi Lakópark

Befektetõi ajánlat. Csalánosi Lakópark Befektetõi ajánlat Csalánosi Lakópark T E R V E Z Z E V E L Ü N K J Ö V Õ J É T! BEFEKTETÉSI LEHETÕSÉG Kecskemét, a közel 110 ezer lelket számláló hírös város, az Alföld dinamikusan fejlõdõ települése,

Részletesebben

A kerületi szabályozási tervre vonatkozó rendelkezések

A kerületi szabályozási tervre vonatkozó rendelkezések ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2008. (III.12.) RENDELETE * a Budapest, III. kerület Mozaik utca Óbudai rakpart Duna folyam HÉV vonal által határolt terület kerületi szabályozási

Részletesebben

NÉZSA KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA

NÉZSA KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA NÉZSA KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA Településtervező:.. Karácsony Ágnes TT1/12-0125/2006 Megrendelő: Tervező: Tartalomjegyzék: Nézsa Község Önkormányzata 2618 Nézsa, Park utca 1. Karácsony

Részletesebben

Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2007. (XII. 3.) rendelete a volt Mechanikai Művek iparterületnek helyi építési szabályzatáról valamint Törökbálint Nagyközség Helyi Építési Szabályzatáról

Részletesebben

1. A településszerkezeti terv és a helyi építési szabályzat módosítása január 16. ELŐTERJESZTÉS

1. A településszerkezeti terv és a helyi építési szabályzat módosítása január 16. ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. január 16-ai soron kívüli ülésére 1. napirend Tárgya: Előadó: A településszerkezeti terv és a helyi építési szabályzat módosítása Tabányi

Részletesebben