LEADER PÁLYÁZATOK Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "LEADER PÁLYÁZATOK Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa"

Átírás

1 LEADER PÁLYÁZATOK Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

2 LEADER projekt javaslatok és pályázatok benyújtása A 76/2011. (VII.29.) VM rendelt értelmében 2011-ben újból lehetőség nyílik LEADER pályázatok benyújtására. A LEADER pályázatok benyújtása két fő lépésből áll: 1. lépés Projekt javaslatok benyújtása 2. lépés LEADER pályázatok benyújtása

3 1. lépés Projekt javaslatok benyújtása Projekt javaslatok/projekt adatlapok A későbbi LEADER pályázat benyújtásának alapvető feltétele; Bemutatja, hogy a projekt ötlet illeszkedik-e a LEADER Kritériumokhoz, hozzájárul-e a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiában foglalt térségi fejlesztési igényeknek. Illeszkedés a HVS-hez, LEADER kritériumokhoz Az elfogadott 10 LEADER célterületekhez 4-4 kritériumot (I.-VII.) határozott meg az Egyesület. A benyújtott Projekt javaslatnak az adott célterülethez tartozó 7 db kritérium közül legalább 4 db kritériumnak meg kell feleljen.

4 I. lépés Projekt javaslatok benyújtása 3. Projekt javaslatok értékelése, elbírálása A Helyi Bíráló Bizottság értékeli a benyújtott Projekt javaslatokat a LEADER kritériumok alapján. Döntést hoz arról, hogy a LEADER kritériumok alapján a Projekt javaslat illeszkedi-e a HVS-hez. A döntés lehet támogató vagy elutasító. Támogató döntés esetén: A támogató nyilatkozatot küld az ügyfél részére követő 5. munkanapig, postai úton vagy elektronikusan. Elutasító döntés esetén: az ügyfél jogosult arra, hogy átdolgozott formában ismételten benyújtsa Projekt javaslatát, az utolsó HBB ülést megelőző 5. napig szeptember 29-ig (nem kis értékű projektek esetén)

5 1. lépés: Projekt javaslat benyújtása Beérkezés határideje: szeptember 29. (nem kis értékű projektek esetén) Benyújtás módja: postai úton vagy személyesen Utolsó HBB ülés időpontja: október 5. (szerda) 9 óra, Munkaszervezeti iroda.

6 2. lépés LEADER pályázatok benyújtása Benyújtási időszak: szeptember október 31. (nov. 2.) Benyújtás módja: kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül (ügyfélkapu az okmányirodákban vagy a kormányablaknál igényelhető, kizárólag magánszemélyek számára). A Munkaszervezetet feltöltéssel való megbízására, szeptember 10-ig volt lehetőség írásban. Formanyomtatványok és csatolandó mellékletek benyújtásával. (A pályázat benyújtásának alapfeltétele a HBB támogató nyilatkozat pályázat mellékleteként való csatolása (hiánypótlásra nincs lehetőség)!)

7 2. lépés - LEADER pályázat benyújtás módja Két módon lehetséges: 1.) A pályázatot az ügyfél saját maga tölti fel (ez abban az esetben lehetséges, amennyiben természetes személyként pályázik). 2.) A pályázatot nem az ügyfél, hanem meghatalmazottja tölti fel (ez abban az esetben lehetséges amennyiben szervezetként pályázik).

8 2. lépés - LEADER pályázat benyújtás módja amennyiben az ügyfél saját maga tölti fel pályázatát: 1.) Ügyfél regisztrációs-szám igénylése (Hiányában pályázat nem nyújtható be!) G Regisztrációs lapon (letölthető: oldalról) benyújtás: Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal kirendeltségéhez (cím: MVH Zala Megyei Kirendeltsége 8901 Zalaegerszeg, Kölcsey u. 2. Pf: 142) 2.) Jelszó az elektronikus felülethez G946 formanyomtatványon (letölthető: oldalról) benyújtás: Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal kirendeltségéhez (cím: MVH Zala Megyei Kirendeltsége 8901 Zalaegerszeg, Kölcsey u. 2. Pf: 142) 3.) Ügyfélkapus bejelentkezés Igényelhető: az okmányirodákban vagy a Kormányablakokban

9 2. lépés - LEADER pályázat benyújtás módja amennyiben az ügyfél nem saját maga tölti fel pályázatát, annak egy magánszemélyt kell meghatalmaznia a feltöltéssel. A magánszemélynek (meghatalmazottnak) rendelkeznie kell: 1.) Ügyfél regisztrációs-számmal (Hiányában pályázat nem nyújtható be!) G Regisztrációs lapon (letölthető: oldalról) benyújtás: Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal kirendeltségéhez (cím: MVH Zala Megyei Kirendeltsége 8901 Zalaegerszeg, Kölcsey u. 2. Pf: 142) 2.) Ügyfélkapus bejelentkezéssel Igényelhető: az okmányirodákban vagy a Kormányablakokban Az szervezet ügyfélnek (meghatalmazónak) rendelkeznie kell: 1.) Ügyfél regisztrációs-számmal 2.) Jelszóval az elektronikus felülethez FONTOS! Az MVH és az Ügyfélkapu nyilvántartási adatoknak egyezni kell. Eltérés esetén az elektronikus felület nem elérhető. Előzetesen adat egyeztetés szükséges!

10 Meghatalmazás elkészítése BELÉPÉS A FELÜLETRE Lépjen be a weboldalara, és kattintson az Elektronikus ügyintézés gombra Kattintson az Ügyfélkapus bejelentkezés gombra

11 Meghatalmazás elkészítése BELÉPÉS A FELÜLETRE Lépjen be az Ügyfélkapura (Felhasználói név és jelszó megadásával) Sikeres bejelentkezéskor a fenti ablak jelenik meg.

12 Meghatalmazás elkészítése BELÉPÉS A FELÜLETRE Válassza ki saját nevét vagy azt, hogy meghatalmazottként kíván-e pályázatot benyújtani.

13 Meghatalmazás elkészítése MEGHATALMAZÁS HASZNÁLATA Amennyiben nem saját nevében kíván kérelmet benyújtani. Válassza ki a Meghatalmazás/Technikai közreműködés rögzítés (G946) menüpontot Válassza ki a Csak intézkedési/támogatási jogcímek pontot Adja meg a Meghatalmazó ügyfél regisztrációs számát és MVH jelszavát adja meg.

14 Meghatalmazás elkészítése MEGHATALMAZÁS HASZNÁLATA Adja meg a meghatalmazás kezdő és vég időpontját vagy jelölje be a Visszavonásig/felmondásig menüpontot (amennyiben nem konkrét időpontot kíván megadni).

15 Meghatalmazás elkészítése MEGHATALMAZÁS HASZNÁLATA Válassza ki azokat a jogcímeket, amelyekre meghatalmazást kíván készíteni (az összes jogcím is kiválasztható, azonban csak egyesével) Új jogcím felvételéhez kattintson az Új jogcím felvétel gombra

16 Meghatalmazás elkészítése MEGHATALMAZÁS HASZNÁLATA Adja meg a két tanú nevét és lakcímét. Amennyiben minden kitöltéssel kész, kattintson a Véglegesítés gombra. FIGYELEM! Véglegesítést követően meghatalmazáson nem változtathat!

17 Meghatalmazás elkészítése MEGHATALMAZÁS HASZNÁLATA Véglegesítést után Nyomtassa ki a meghatalmazást. A Meghatalmazást 3 példányban kell kinyomtatni. 1 pld. a meghatalmazóé 1 pld. a meghatalmazotté 1 pld. Az MVH lakóhely/székhely szerinti kirendeltségre kell beküldeni. (postacím: MVH Zala Megyei Kirendeltsége 8901 Zalaegerszeg, Kölcsey u. 2. Pf: 142) A meghatalmazások minden példányát cégszerűen alá kell írni. A beküldött meghatalmazást az MVH nyilvántartásba veszi, csak ezt követően lehet belépni az Elektronikus feltöltő felületre! Kattintson a ÜK. Beadás gombra, ekkor hibaüzenetet kap, ennek ellenére az adatok tárolásra kerületek az Ügyfélkapun. Erről postafiókjába értesítő levelet kap (az Ügyfélkapun megadott címére).

18 2. lépés: LEADER pályázat benyújtás feltételei Jogszabályi háttér, kapcsolódó dokumentumok 76/2011. (VII.29.) VM rendelet (tartalmazza a LEADER program részletes feltételeit, támogatható jogcímeket); 99/2011. (VIII.2.) IH közleménye, Pályázati kiírás (tartalmazza benyújtás általános feltételeit, a Helyi Bíráló Bizottság működését, Projekt adatlap benyújtásához szükséges formanyomtatványokat); 149/2011. (IX.20.) MVH Közleménye (tartalmazza a LEADER pályázatok benyújtásának részletes feltételeit); Célterület katalógus (tartalmazza azokat a célterületeket, amelyek megvalósítására a pályázat irányul) Letölthető: oldal, LEADER pályáztatás hírei (2011) menüpont - DOKUMENTUMTÁR mappa

19 2. lépés: LEADER pályázat benyújtás feltételei Általános feltételek 1. (76/2011. (VII.29.) VM rendelet szerinti): Kizárólag az ügyfél lakóhelye, tartózkodási helye, székhelye, telephelye, fióktelepe szerinti területen megvalósuló tevékenységek támogathatók; Egy időszakban, egy ügyfél egy célterületre egy pályázatot nyújthat be. A közötti időszakban jogcímenként legfeljebb három pályázatot nyújthat be; Újabb pályázatot az adott célterületre kizárólag ezen célterület vonatkozásában korábban benyújtott pályázat utolsó kifizetési kérelmének beadását követően nyújtható be; Jogosult települések a 12. mellékletben szereplő település (térség 34 települése); Önkormányzat ügyfél esetén, (amely polgármesteri hivatallal is rendelkezik) a pályázat benyújtását megelőzően időben regisztráltassa magát.

20 2. lépés: LEADER pályázat benyújtás feltételei Általános feltételek 2. (76/2011. (VII.29.) VM rendelet szerinti): Támogatás kizárólag olyan projektekhez vehet igénybe, amely a HVS megvalósításához járul hozzá. Mikro-, kis és középvállalkozás ügyfélnek a pályázati felhívás megjelenése előtt legalább 3 hónappal székhellyel, telephellyel, vagy fiókteleppel rendelkezik. Induló vállalkozás esetén nehéz helyzetben lévő vállalkozásokra vonatkozó szabályokat nem kell alkalmazni. Támogatási határozat közlésétől számított 9 hónap elteltével megnyíló első kifizetési időszakban köteles kérelmet benyújtani. Nem támogatható az a pályázat, amely meghaladja a célterület szerinti maximális támogatási összeget; amely esetében az igényelt támogatási összeg nem éri el a célterülethez meghatározott minimális támogatási összeget; A projekt a pályázat befogadását követően a pályázó saját felelősségére megkezdhető.

21 2. lépés: LEADER pályázat benyújtás feltételei Általános feltételek 3. (76/2011. (VII.29.) VM rendelet szerinti): Árajánlat nem származhat az ügyfél saját tulajdonában lévő, kapcsolt vállalkozásától, vagy az ügyfél többségi tulajdonában lévő vállalkozástól; A benyújtott árajánlat nem lehet régebbi a pályázat benyújtási időszak első napját megelőző 60 napnál; Kizárólag az fogadható el amely a Rendelet által meghatározott tartalmakat hiánytalanul feltünteti; Elektronikus árajánlat esetén: az aláírás kivételével meg kell feleljen az árajánlatok formai követelményeinek. az elektronikus árajánlat akkor fogadható el, ha tartalmazza a webáruház honlap címét, illetve elektronikus levél esetén az árajánlattevő elektronikus levél címét. elektronikus árajánlattevő nem lehet természetes személy;

22 2. lépés: LEADER pályázat benyújtás feltételei Általános feltételek 4. (76/2011. (VII.29.) VM rendelet szerinti): Szoftver licenc eszközként elszámolható kiadás; Marketing költségek önállóan elszámolható kiadásnak minősülnek, amennyiben az adott jogcím illetve célterület az nem tiltja. Tradicionális eszköz beszerzése esetében egy árajánlat becsatolása szükséges. Az árajánlatnak egyúttal igazolni kell, hogy az eszköz hordozza az adott időszak formai és funkcionális jellemezőit. Az ügyfél nyilatkozata szükséges arról, hogy a tradicionális eszköz kereskedelmi forgalomban nem kapható. Települési önkormányzat nem vehet igénybe támogatást települési infrastruktúra fejlesztésre; Települési önkormányzat nem vehet igénybe támogatást kötelezően biztosítandó feladatok ellátását szolgáló épület, épületrész, eszköz és technológiai fejlesztésére;

23 2. lépés: LEADER pályázat benyújtás feltételei Általános feltételek 5. (76/2011. (VII.29.) VM rendelet szerinti): Az ügyfél tanácsadást, tanulmánykészítést, oktatást és képzést partnervállalkozástól vagy kapcsolt vállalkozásától nem vehet igénybe; A nem elszámolható kiadások körét a 2. sz. melléklet tartalmazza; Az elszámolható kiadások körét a célterület katalógus határozza meg; A pályázathoz mellékelni kell a célterület katalógusban meghatározott mellékleteket; A jogosultsági feltételeknek a pályázat benyújtásakor kell megfelelni; LEADER Közösségi célú fejlesztés esetén a támogatási összeg egymást követő 3 évben nem lehet több eurónak megfelelő forintösszegnél. A további LEADER jogcímek de minimis támogatásnak minősülnek, így az ügyfél által igényelt bármilyen általános de minimis támogatási összeg nem haladhatja meg a eurót.

24 Támogatható jogcímek és célterületek Vállalkozás alapú fejlesztés Működő mikro-, kis-. És középvállalkozás, legalább 3 hónappal székhellyel, telephellyel és fiókteleppel rendelkezik; Természetes személynek székhellyel és telephellyel kell rendelkeznie, valamint vállalnia kell, hogy az első kifizetési kérelem benyújtásáig egyéni vállalkozóvá válik; Mezőgazdasági őstermelőnek nem kell vállalnia, hogy támogatás megítélését követően egyéni vállalkozóként nyilvántartásba veteti magát; Az elszámolható kiadásokat az 5. melléklet tartalmazza; A pályázathoz csatolni kell, a beruházás településen belüli elhelyezkedését bemutató térképrészletet; Üzemeltetési kötelezettség a utolsó kifizetési kérelem benyújtásától számított 5 évig tart; A beruházás, fejlesztés tárgya az üzemeltetési kötelezettség fenntartása mellett bérbe adható.

25 2. lépés Formanyomtatványok, csatolandó mellékletek MVH által rendszeresített 149/2011. (IX.20.) MVH Közlemény szerinti formanyomtatványok; A 149/2011. (IX.20.) MVH Közlemény szerinti, további csatolandó mellékletek; 76/2011. (VII.29.) VM rendelet által meghatározott, csatolandó mellékletek; Célterületi adatlapokon meghatározott formanyomtatványok (ezek olyan együttműködések vagy nyilatkozatok melyek a pályázat benyújtásának jogosultsági feltételei és/vagy pontozást érintő dokumentumai) Fontos! HBB Támogató nyilatkozat

26 2. lépés Formanyomtatványok MVH által rendszeresített elektronikus felületen elérhető formanyomtatványok Benyújtás módja: ügyfélkapun keresztül Főlap Építési A betétlap Építési B betétlap Építési C betétlap Gép betétlap Árajánlatos tételbejelentő lap Pénzügyi terv Nyilatkozat közbeszerzési kötelezettségről Nyilatkozat összeférhetetlenség fennállásáról Kitöltés előtt kérjük figyelmesen olvassa el a KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓKAT (Közlemény 2., 4., 6. sz. mellékletei)

27 2. lépés Formanyomtatványok MVH által rendszeresített Közleményben szereplő formanyomtatványok Benyújtásuk: ügyfélkapun keresztül szkennelve Üzleti terv Működési és fenntarthatósági terv Közzétételi kérelem Kitöltés előtt kérjük figyelmesen olvassa el a KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓKAT (Közlemény 2., 4. sz. mellékletei)

28 2. lépés Csatolandó mellékletek MVH Közlemény értelmében további csatolandó dokumentumok Benyújtásuk: ügyfélkapun keresztül szkennelve Képviselő-testületi vagy társulási tanácsi határozat kivonata, amely a pályázatban szereplő cél megvalósításáról szól; Nonprofit szervezetek 30 napnál nem régebbi bírósági kivonat; Egyház jogi személy esetén egyház jogi személyiséget tanúsító okirat hiteles másolata; De minimis nyilatkozat hatálya alá tartozó ügyfelek esetében; Természetes személy ügyfél esetében a lakcímet igazoló hatósági igazolvány egyszerű másolata; Önálló tevékenységet végző magánszemély esetében Nemzeti Adó- és Vámhivatal igazolása;

29 2. lépés Csatolandó mellékletek MVH Közlemény értelmében további csatolandó dokumentumok Benyújtásuk: ügyfélkapun keresztül szkennelve Mikro- kis- és középvállalkozás esetén nyilatkozat arról, hogy a megvalósítás helye szerint illetékes LEADER HACS területén a pályázati felhívás megjelenését legalább 3 hónappal amennyiben az megelőzően székhellyel, telephellyel Vagy fiókteleppel rendelkezett; Együttműködési megállapodások A beruházással érintett ingatlanra vonatkozó 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap másolatot; Az ügyfél jogosult a beruházást az okiratban feltüntetett ingatlanon megvalósítani és az ingatlant az üzemeltetési kötelezettsége lejártáig használni;

30 2. lépés Csatolandó mellékletek MVH Közlemény értelmében további csatolandó dokumentumok Benyújtásuk: ügyfélkapun keresztül szkennelve A tervezett fejlesztés településen belüli elhelyezkedését bemutató térképrészletet; Az értékeléshez a pályázati felhívásban meghatározott egyéb igazolások, nyilatkozatok, dokumentumok; LEADER HACS által a vonatkozó célterületben elírt csatolandó mellékletek; FONTOS! HBB által kiállított, támogató nyilatkozat;

31 Meghatalmazás elkészítése BELÉPÉS A FELÜLETRE Lépjen be a weboldalara, és kattintson az Elektronikus ügyintézés gombra Kattintson az Ügyfélkapus bejelentkezés gombra

32 Meghatalmazás elkészítése BELÉPÉS A FELÜLETRE Lépjen be az Ügyfélkapura (Felhasználói név és jelszó megadásával) Sikeres bejelentkezéskor a fenti ablak jelenik meg.

33 Meghatalmazás elkészítése BELÉPÉS A FELÜLETRE Válassza ki saját nevét vagy azt, hogy meghatalmazottként kíván-e pályázatot benyújtani.

34 Elektronikus feltöltés KITÖLTÉS MEGKEZDÉSE Ellenőrizze a Képviselt cég vagy személy megnevezést Válassza ki a EMVA/IV tengely alatt e-leader pályázat benyújtása menüpontot.

35 Elektronikus feltöltés KITÖLTÉS MEGKEZDÉSE Válasszon a három lehetőség közül: a.) Új kérelem b.) Megkezdet folytatása c.) Beadott módosítása

36 Elektronikus feltöltés ALAPVETŐ MŰVELETEK Gombok és jelölések Ellenőrzés: ellenőrzést futtat a beírt adatokra. Javasolt gyakori használata! Mentés: menti az addig beírt adatokat. Javasolt gyakori használata! ÜK. Beadás: hibátlan kérelem esetén válik aktívvá, a kérelem benyújtásra kerül az MVHhoz. Ellenőrzés és mentés után kerüljön használatra! Előzetes nyomtatás: kérelem így nem benyújtható be, csak tájékoztató jellegű nyomtatás készíthető. Új beszúrás: újabb sor szúrható be Kijelöltek törlése: mező tartalma törölhető Piros hiba: a kérelem nem adható be! Hiba javítás szükséges. Sárga hiba: a kérelem beadható!

37 Elektronikus feltöltés PÁLYÁZAT FELTÖLTÉSE FIGYELEM! A felület csak Mozilla Firefox böngészővel működik! Töltse ki az alábbi mezőket.

38 Elektronikus feltöltés PÁLYÁZAT FELTÖLTÉSE Megvalósítási hely Létesítmények megadása A mezők pontos kitöltése alapvető fontosságú, mivel a projektben elszámolni kívánt kiadási tételek felhasználási helye ez alapján határozható meg.

39 Elektronikus feltöltés PÁLYÁZAT FELTÖLTÉSE Építés az azonosítók megadására kérjük figyelmet fordítani!

40 Elektronikus feltöltés PÁLYÁZAT FELTÖLTÉSE Az Építési Norma Gyűjteményben (ÉNGY) szereplő tételek gyorsabb feltöltését segíti az ÉNGY_import.xls fájl. A tételek összeírása során folytatólagos sorszámozással töltse ki a táblázatot. Ha a táblázat elkészült kattintson az Elektronikus felületre importálható fájl létrehozása gombra.

41 Elektronikus feltöltés PÁLYÁZAT FELTÖLTÉSE Az építési tételek feltöltése az alábbiak szerint végezhető el: 1.) Mentse el az ÉNGY_import.xls fájl számítógépére (könnyen megtalálható mappába) 2.) Engedélyezze a makrókat az alábbiak szerint: Office 2003 esetén: Eszközök menü Biztonság fülön Makróvédelem Biztonsági szint: Közepes Makrók engedélyezése Office 2007 esetén: Office gomb Excel beállításai gomb Adatvédelmi központ Az adatvédelmi központ beállításai Makróbeállítások Összes makró engedélyezése Kattintson a Tallózás gombra. Válassza ki az elmentett ÉNGY_import.cvs fájlt. Kattintson az Adatok importálása gombra. Az importálás a korábban felvitt tételeket törli, ezért javasolt elsőként az importálás, majd ezt követően lehet egyenként építési tételeket felvezetni.

42 Elektronikus feltöltés PÁLYÁZAT FELÖLTÉSE Csatolt dokumentumok A pályázathoz csatolandó mellékleteket elsőként szkennelni kell, ezt követően pedig a felületre feltölteni az alábbiak szerint: Kattintson a Tallózás gombra, majd válassza ki a szkennelt és elmentett fált. A kiválasztást követően kattintson a Csatolmány feltöltése gombra. A kérelem automatikus mentésre kerül (erre üzenet figyelmeztet) kattintson az OK gombra. Adja meg a dokumentum rövid megnevezését és kattintson a OK gombra.

43 Elektronikus feltöltés PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA Pályázat benyújtása 1.) Kattintson az Ellenőrzés gombra. Kattintson a Mentés gombra 2.) Kattintson az ÜK. Beadás gombra a kérelem beadásra kerül. 3.) Beadást követően hibaüzenet jelenik meg, ennek ellenére a kérelem adatai átkerülnek az Ügyfélkapura. Erről postafiókra értesítést kap (ügyfélkapun megadott címére). 4.) Lépjen be a oldalon lévő tárhelyre és nyomtassa ki a kérelmet. 5.) Lépjen be az Ügyfélkapus felhasználói nevével és jelszavával.

44 Elektronikus feltöltés PÁLYÁZAT MENTÉSE 6. Válassza ki az Értesítés tárhely menüpontot. 7. Jelölje be a Fájl mentése opciót és kattintson az Ok gombra.

45 Elektronikus feltöltés PÁLYÁZAT NYOMTATÁSA 8. Mentse el a dokumentumot számítógépére (könnyen elérhető mappába). 9. Térjen vissza a feltöltő felületre és kattintson a KR dokumentum nyomtatása linkre. 10. Válassza ki az elmentett fájlt, kattintson a Tallózás gombra.

46 Elektronikus feltöltés PÁLYÁZAT NYOMTATÁSA 11. Válassza ki az.xml kiterjesztésű fájlt (az eddig használt mappából). 12. Nyomtassa ki a dokumentumot. 13. Mentse el. A pdf fájlt (könnyen elérhető mappába).

47 Főlap Elektronikus feltöltés PÁLYÁZAT KITÖLTÉSE

48 Főlap Elektronikus feltöltés PÁLYÁZAT KITÖLTÉSE

49 Főlap Elektronikus feltöltés PÁLYÁZAT KITÖLTÉSE

50 Főlap Elektronikus feltöltés PÁLYÁZAT KITÖLTÉSE

51 Elektronikus feltöltés PÁLYÁZAT KITÖLTÉSE Főlap Gép betétlap

52 Építési A betétlap Elektronikus feltöltés PÁLYÁZAT KITÖLTÉSE Építési B betétlap Építési C betétlap

53 Elektronikus feltöltés PÁLYÁZAT KITÖLTÉSE Árajánlatos tétel bejelentő lap

54 Pénzügyi terv- Elszámolás ütemezése Elektronikus feltöltés PÁLYÁZAT KITÖLTÉSE Beszámoló tábla (természetes személy, Mikro-, kis-, közép váll.)

55 Beszámoló tábla (önkormányzatok, Nonprofit szerv. Egyházak) Elektronikus feltöltés PÁLYÁZAT KITÖLTÉSE

56 Elektronikus feltöltés PÁLYÁZAT KITÖLTÉSE Nyilatkozat közbeszerzési Kötelezettségről Nyilatkozat Összeférhetetlen ség fennállásáról Közzétételi Kérelem Csatolt dokumentumok

57 Sikeres pályázást kíván a LEADER HACS munkaszervezete! Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Meghatalmazás LEADER pályázatok elektronikus beadására. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Meghatalmazás LEADER pályázatok elektronikus beadására. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa Meghatalmazás LEADER pályázatok elektronikus beadására Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa Benyújtási időszak: 2011. szeptember 30. 2011. október 31. (nov.

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa. LEADER KÖZÖSSÉGI CÉLÚ FEJLESZTÉSEK támogatása

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa. LEADER KÖZÖSSÉGI CÉLÚ FEJLESZTÉSEK támogatása Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa LEADER KÖZÖSSÉGI CÉLÚ FEJLESZTÉSEK támogatása A LEADER közösségi célú fejlesztés (LEADER rendelet 10. ) olyan fejlesztés,

Részletesebben

LÁTÓUTAK TÁMOGATÁSA. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

LÁTÓUTAK TÁMOGATÁSA. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa LÁTÓUTAK TÁMOGATÁSA Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa LEADER rendezvény LEADER rendelet 12. A támogatás célja a vidéki térségekben élők helyi identitástudatának

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa. Vállalkozási alapú fejlesztések támogatása

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa. Vállalkozási alapú fejlesztések támogatása Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa Vállalkozási alapú fejlesztések támogatása LEADER VÁLLALKOZÁSI ALAPÚ FEJLESZTÉS A támogatás célja a vidéki térségekben

Részletesebben

Tájékoztató fórum A BAKONYÉRT Egyesület. Zirc, 2011. szeptember 26.

Tájékoztató fórum A BAKONYÉRT Egyesület. Zirc, 2011. szeptember 26. Tájékoztató fórum A BAKONYÉRT Egyesület Zirc, 2011. szeptember 26. Leader pályázat benyújtásához mindenképpen ismerni kell a jogszabályi hátteret: - 76/2011 (VII.29.) VM rendelet - 23/2011 (IV.17) FVM

Részletesebben

Kis értékű rendezvény

Kis értékű rendezvény Kis értékű rendezvény Tisztelt Pályázó! A pályázat beadására szeptember 30. és október 31. között van lehetőség. A beadás kizárólag elektronikus úton történhet. Felhívom a figyelmét, hogy kis értékű projektek

Részletesebben

PÁLYÁZAT BEADÁSÁNAK MENETE

PÁLYÁZAT BEADÁSÁNAK MENETE ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM IV. TENGELY (LEADER) PÁLYÁZAT BEADÁSÁNAK MENETE A pályázatokat 2011. szeptember 30. és október 31. között elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül a Mezőgazdasági

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Kifizetési kérelem 2015. február 24. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Tartalomjegyzék 1. Firefox portable... 3 1. Belépés a felületre... 4 1.1 Meghatalmazás

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ LEADER

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ LEADER SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ LEADER pályázat Verziószám: 1.0 2011. szeptember 19. Tartalom Fontos tudnivalók... 2 Kitöltés előtt - Célterület kiválasztása... 3 Belépés a felületre... 5 Meghatalmazás

Részletesebben

A LEADER pályázat 3. támogatási köre 2013.

A LEADER pályázat 3. támogatási köre 2013. A LEADER pályázat 3. támogatási köre 2013. Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület 2013. március Alapfogalmak LEADER (Liaison Entre Actions pour le Developpement de l Economie Rurale) =

Részletesebben

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről Tiszazugi LEADER Egyesület 5440 Kunszentmárton, Köztársaság tér 8. Tel: 06-56/560-294; 06-56/560-295 E-mail: tiszazug.leader@gmail.com Honlap: www.tiszazugleader.eu HÍRLEVÉL 2013/06. a Tiszazugi LEADER

Részletesebben

KIVONAT. Támogatási kérelem benyújtás: POSTAI úton 2013. november 25. és 2013. december 20. között a LEADER HACS munkaszervezeti irodájához

KIVONAT. Támogatási kérelem benyújtás: POSTAI úton 2013. november 25. és 2013. december 20. között a LEADER HACS munkaszervezeti irodájához 2. évfolyam 18. szám 2013. november 18. Megjelent az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2013-ban nyújtandó

Részletesebben

SEGÉDLET ELEK TRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA III. tengely

SEGÉDLET ELEK TRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA III. tengely SEGÉDLET ELEK TRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA III. tengely Verziószám: 2.0 2008. november 6. Budapest FONTOS! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az elektronikus felület a Mozilla Firefox böngészőre

Részletesebben

Hírlevél. Tájékoztató LEADER pályázatokkal illetve ÚMVP EMVA monitoring adatszolgáltatással kapcsolatosan

Hírlevél. Tájékoztató LEADER pályázatokkal illetve ÚMVP EMVA monitoring adatszolgáltatással kapcsolatosan Hírlevél Tájékoztató LEADER pályázatokkal illetve ÚMVP EMVA monitoring adatszolgáltatással kapcsolatosan 2458 Kulcs, Rákóczi u. 139. tel.:25/252-752 email:info@mezofoldihid.hu www.mezofoldihid.hu LEADER

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ LEADER

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ LEADER SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ LEADER pályázat Verziószám: 1.0 2013. június 6. Tartalom Fontos tudnivalók... 2 Kitöltés előtt A Portál használata... 4 Belépés a felületre... 6 Meghatalmazás

Részletesebben

LEADER PÁLYÁZAT e-benyújtás TECHNIKAI KÖZREMŰKŐDÉS / MEGHATALMAZÁS

LEADER PÁLYÁZAT e-benyújtás TECHNIKAI KÖZREMŰKŐDÉS / MEGHATALMAZÁS LEADER PÁLYÁZAT 2011 - e-benyújtás TECHNIKAI KÖZREMŰKŐDÉS / MEGHATALMAZÁS 2011-09-19 A LEADER 2011-es pályázati körében pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani, ügyfélkapun keresztül. Az

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. 29/2015. (II. 20.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. 29/2015. (II. 20.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 29/2015. (II. 20.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott intézkedések 2015. évi kiegészítő monitoring adatszolgáltatás

Részletesebben

Kitöltési útmutató. Az ügyfél-nyilvántartási adatok elektronikus módosításához a G0002-es webes felületen

Kitöltési útmutató. Az ügyfél-nyilvántartási adatok elektronikus módosításához a G0002-es webes felületen Kitöltési útmutató Az ügyfél-nyilvántartási adatok elektronikus módosításához a G0002-es webes felületen A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Kifizetési kérelem 2013. január 24. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Tartalomjegyzék 1. Firefox portable... 3 1.1. Telepítés:... 4 1. Belépés a felületre...

Részletesebben

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről Tiszazugi LEADER Egyesület 5440 Kunszentmárton, Köztársaság tér 8. Tel: 06-56/560-294; 06-56/560-295 E-mail: tiszazug.leader@gmail.com Honlap: www.tiszazugleader.eu HÍRLEVÉL 2013/1. a Tiszazugi LEADER

Részletesebben

AZ EGYSZERŰSÍTÉS FŐ IRÁNYAI

AZ EGYSZERŰSÍTÉS FŐ IRÁNYAI LEADER (TK3) AZ EGYSZERŰSÍTÉS FŐ IRÁNYAI Korábbi célterületek helyett HVS LEADER része (LEADER terv) szerinti kritériumok. Helyi döntési kompetencia erősítése: HBB dönt a projektek támogatásáról, MVH csak

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 149/2011. (IX. 20.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 149/2011. (IX. 20.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 149/2011. (IX. 20.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához

Részletesebben

Hivatal részére küldött iratok elektronikus benyújtása - Segédlet SEGÉDLET HIVATAL RÉSZÉRE KÜLDÖTT IRATOK ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA

Hivatal részére küldött iratok elektronikus benyújtása - Segédlet SEGÉDLET HIVATAL RÉSZÉRE KÜLDÖTT IRATOK ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA SEGÉDLET HIVATAL RÉSZÉRE KÜLDÖTT IRATOK ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ VERZIÓ SZÁM : 1.0 2013. július 17. 1 Tartalom I. Fontos tudnivalók... 3 II. Portál használata... 4 III.

Részletesebben

(TK3) koncepciója. dr. Illés Viktória

(TK3) koncepciója. dr. Illés Viktória Az új LEADER (TK3) koncepciója dr. Illés Viktória Struktúra LEADER rendelet HVS (LEADER terv) 2 Az Egyszerűsítés fő irányai korábbi célterületek helyett HVS LEADER része (LEADER terv) szerinti kritériumok

Részletesebben

Kedves leendő Pályázóink!

Kedves leendő Pályázóink! Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV. (LEADER) tengely jogcímei keretében pályázatot benyújtani kívánó ügyfeleink figyelmébe ajánljuk! Kedves leendő Pályázóink! Örömmel tájékoztatjuk Önöket,

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Kifizetési kérelem Verziószám: 4 2013. január 30. Tartalom Fontos tudnivalók... 3 Firefox portable... 4 Belépés a felületre... 7 Meghatalmazás használata...

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület. 2013. évi LEADER pályázatok benyújtása

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület. 2013. évi LEADER pályázatok benyújtása Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület 2013. évi LEADER pályázatok benyújtása 2013. Évi LEADER pályázat benyújtás I. forduló: Projekt adatlap benyújtás Benyújtás a HVS LEADER intézkedési terve

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Meghatalmazások elektronikus kitöltéséhez

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Meghatalmazások elektronikus kitöltéséhez KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Meghatalmazások elektronikus kitöltéséhez Tisztelt Ügyfelünk! A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvényben (Ket.) foglaltak

Részletesebben

122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet

122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet 122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A

Részletesebben

122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet

122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet 122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

Krisztin-Németh László Március 7. Vidékfejlesztési Támogatások Főosztálya

Krisztin-Németh László Március 7. Vidékfejlesztési Támogatások Főosztálya Krisztin-Németh László 2018. Március 7. Vidékfejlesztési Támogatások Főosztálya Az előadás menete: 1. Jogszabályi háttér 2. Leader felhívások adatai 3. Támogatást igénylők köre 4. Műszaki-szakmai elvárások

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET A hiánypótlások benyújtására szolgáló elektronikus benyújtó felülethez Iskolatej program Verzió 1.0 Véglegesítés dátuma: 2015. július 9. Oldal: 1 / 10 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés...

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. 27/2014. (II.17.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. 27/2014. (II.17.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 27/2014. (II.17.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott intézkedések 2014. évi kiegészítő monitoring adatszolgáltatás

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Meghatalmazások elektronikus kitöltéséhez

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Meghatalmazások elektronikus kitöltéséhez KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Meghatalmazások elektronikus kitöltéséhez Tisztelt Ügyfelünk! A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvényben (Ket.) foglaltak

Részletesebben

Vidéki örökség megőrzése 103/2012. (X. 1.) VM rendelet. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési alap: A vidéki területekbe beruházó Európa

Vidéki örökség megőrzése 103/2012. (X. 1.) VM rendelet. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési alap: A vidéki területekbe beruházó Európa Támogatás tárgya, az elszámolható kiadások: Támogatás vehető igénybe: Helyi vagy országos védelem alatt álló építmény, építményrész esetén: az építmény, építményrész külső felújítására, bővítésére, restaurálására,

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA Monitoring adatszolgáltatás Verziószám: 01 2015. február 17. Budapest I. Fontos tudnivalók A rendszer használatához kétféle regisztráció szükséges: 1. Ügyfélkapus

Részletesebben

6200 Kiskőrös, Luther tér 1. Tel.: 78/ január 1) ÉVENKÉNT KÖTELEZŐEN ELVÉGZENDŐ ADATEGYEZTETÉS!

6200 Kiskőrös, Luther tér 1. Tel.: 78/ január 1) ÉVENKÉNT KÖTELEZŐEN ELVÉGZENDŐ ADATEGYEZTETÉS! 1) ÉVENKÉNT KÖTELEZŐEN ELVÉGZENDŐ ADATEGYEZTETÉS! Tisztelt Ügyfeleink! A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal felhívja jelenlegi ügyfelei szíves figyelmét, hogy minden új elektronikus kérelem benyújtás

Részletesebben

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ. Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ. Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról Belépő felület https://www.eper.hu/webeper/paly/palybelep.aspx Egyszerűsített regisztráció Célja, hogy a már korábban a rendszerbe bekerült szervezetek regisztrációját

Részletesebben

A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület LEADER 2013

A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület LEADER 2013 A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület LEADER 2013 Jogszabályi háttér 2007 évi XVII tv. - MVH törvény 23/2007. (IV.17.) FVM rendelet Vhr.../2013. (V. rendelet.) VM rendelet - Leader Összefoglaló

Részletesebben

Hírlevél. Tájékoztató LEADER pályázatokkal illetve ÚMVP EMVA kifizetési kérelmekkel kapcsolatosan

Hírlevél. Tájékoztató LEADER pályázatokkal illetve ÚMVP EMVA kifizetési kérelmekkel kapcsolatosan Hírlevél Tájékoztató LEADER pályázatokkal illetve ÚMVP EMVA kifizetési kérelmekkel kapcsolatosan 2458 Kulcs, Rákóczi u. 139. tel.:25/252-752 email:info@mezofoldihid.hu www.mezofoldihid.hu Ezúton felhívjuk

Részletesebben

Jogcímkód: Általános tudnivalók

Jogcímkód: Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A juh és kecske állatállomány elektronikus jelölése kapcsán a 79/2011. (VIII. 3.) VM rendelet alapján benyújtott támogatási kérelem kitöltéséhez Jogcímkód: 6.127.08.01 Általános tudnivalók

Részletesebben

Check lista. A mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére

Check lista. A mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére Check lista A mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére A jogszabályok alapján előre kell készülni a pályázat beadására. Nagyon fontos a jogszabályi háttér ismerete: 2007 évi. XVII törvény (MVH

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET A hiánypótlások benyújtására szolgáló elektronikus benyújtó felülethez Óvoda- és iskolatej program Véglegesítés dátuma: 2017. január 31. Oldal: 1 / 9 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Útmutató Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Tartalomjegyzék I. Fontos tudnivalók... 3 II. Belépés a felületre... 3 III. E-ügyintézés... 4 1. Bizonylatkitöltés

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás 3. sz. melléklet: Segédlet elektronikus felület használatához SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA Monitoring adatszolgáltatás Verziószám: 01 2013. február 01. Budapest I. Fontos tudnivalók

Részletesebben

e-leader BENYÚJTÁS - 2011 GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

e-leader BENYÚJTÁS - 2011 GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK e-leader BENYÚJTÁS - 2011 GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK Tartalom 1. Milyen böngészővel lehet használni a felületet?... 1 2. Szeretnénk gyorsítani a kitöltést, megnyithatjuk többen a pályázatot?... 1 3. Rákattintottam

Részletesebben

76/2011. (VII. 29.) VM rendelet Projekt adatlap benyújtása -az előzetesen megfogalmazott projekt javaslat a Projekt P j adatlap formanyomtatványon nyú

76/2011. (VII. 29.) VM rendelet Projekt adatlap benyújtása -az előzetesen megfogalmazott projekt javaslat a Projekt P j adatlap formanyomtatványon nyú ÚMVP IV. TENGELY (LEADER) ZEMPLÉNI TÁJAK VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET 76/2011. (VII. 29.) VM rendelet A rendelet célja: a helyi igényekhez és sajátosságokhoz igazodó LEADER fejlesztések megvalósításának

Részletesebben

Jogcímkód: Általános tudnivalók

Jogcímkód: Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A juh és kecske állatállomány elektronikus jelölése kapcsán a 79/2011. (VIII. 3.) VM rendelet alapján benyújtott támogatási kérelem kitöltéséhez Jogcímkód: 6.131.01.01 Általános tudnivalók

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA Monitoring adatszolgáltatás Verziószám: 01 2014. február 17. Budapest I. Fontos tudnivalók Az elektronikus kérelembenyújtás módjai: 1. saját nevében, 2.

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Kifizetési kérelem Verziószám: 5 2014. január 21. Tartalom Fontos tudnivalók... 3 Firefox Portable... 5 Belépés a felületre... 9 Meghatalmazás elektronikus benyújtása...

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 141/2009. (X. 5.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 141/2009. (X. 5.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 141/2009. (X. 5.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyújtandó

Részletesebben

Tanyafejlesztési Program - 2011

Tanyafejlesztési Program - 2011 Tanyafejlesztési Program - 2011 Kis Zoltán Osztályvezető Vidékfejlesztési Főosztály Vidékfejlesztési Minisztérium 2011. szeptember 1. Budapest VM 2. célterület (TP-T2) Tanyagazdaságok fejlesztésének pályázatai

Részletesebben

Maros-völgyi LEADER Egyesület Praktikus tanácsok LEADER pályázatokhoz

Maros-völgyi LEADER Egyesület Praktikus tanácsok LEADER pályázatokhoz Maros-völgyi LEADER Egyesület Praktikus tanácsok LEADER pályázatokhoz Makó, Korona Üzleti és Szolgáltató Központ Széchenyi tér 10. www.marosvolgy.hu 06/62-510-264 - Elektronikus benyújtás - Nincs papír

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján Melléklet a 70/2015. (IV. 14.) önkormányzati határozathoz PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján 2015.

Részletesebben

KIVONAT. Letöltés. Letöltés

KIVONAT. Letöltés. Letöltés Megjelent az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2013-tól igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről

Részletesebben

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV., LEADER tengelyében pályázatot benyújtani kívánók figyelmébe ajánljuk

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV., LEADER tengelyében pályázatot benyújtani kívánók figyelmébe ajánljuk Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV., LEADER tengelyében pályázatot benyújtani kívánók figyelmébe ajánljuk I. A LEADER program célja: A LEADER program célja a helyi igényekhez és sajátosságokhoz

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ kifogás benyújtásához

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ kifogás benyújtásához KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ kifogás benyújtásához Verziószám: 0.1 2016. május 19. Tartalom Fontos tudnivalók... 3 Belépés a benyújtó felületre... 4 Kitöltés megkezdése... 6 A kitöltő felület felépítése... 7 Alapvető

Részletesebben

Tájékoztató az elszámolások benyújtásához. Nyílászáró és kazán pályázatok elszámolása

Tájékoztató az elszámolások benyújtásához. Nyílászáró és kazán pályázatok elszámolása Tájékoztató az elszámolások benyújtásához Nyílászáró és kazán pályázatok elszámolása Tartalomjegyzék Általános... 3 Belépés az oldalra... 3 Nyílászáró pályázatok elszámolása... 5 Csatolandó fájlok... 7

Részletesebben

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Az elektronikus kérelembenyújtó felület elérése Az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási

Részletesebben

DARÁNYI IGNÁC TERV ZEMPLÉNI TÁJAK VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET ÚMVP IV. TENGELY (LEADER)

DARÁNYI IGNÁC TERV ZEMPLÉNI TÁJAK VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET ÚMVP IV. TENGELY (LEADER) DARÁNYI IGNÁC TERV ZEMPLÉNI TÁJAK VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET ÚMVP IV. TENGELY (LEADER) 35/2013. (V. 22.) VM rendelet Helyi Vidékfejlesztési Stratégia 2013-as felülvizsgálata: szükséges módosítások elvégzése

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 63/2014. (IV.17.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 63/2014. (IV.17.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 63/2014. (IV.17.) számú KÖZLEMÉNYE A fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2014. évben igényelhető támogatások részletes feltételeiről Jelen közlemény

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által Tiszazugi LEADER Egyesület 5440 Kunszentmárton, Köztársaság tér 8. Tel: 06-56/560-294; 06-56/560-295 E-mail: tiszazug.leader@gmail.com Honlap: www.tiszazugleader.eu HÍRLEVÉL 2015/01. a Tiszazugi LEADER

Részletesebben

e-leader BENYÚJTÁS - 2013 GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

e-leader BENYÚJTÁS - 2013 GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK e-leader BENYÚJTÁS - 2013 GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK Tartalom 1. Milyen böngészővel lehet használni a felületet?... 1 2. Szeretnénk gyorsítani a kitöltést, megnyithatjuk többen a pályázatot?... 1 3. Rákattintottam

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Kifizetési kérelem Tartalom Fontos tudnivalók... 3 Firefox Portable... 5 Belépés a felületre... 8 Meghatalmazás elektronikus benyújtása... 9 Elsődleges képviselet...

Részletesebben

PROGRAMZÁRÁS Összefoglaló a kifizetési kérelmekről. EMVA III. IV. tengely

PROGRAMZÁRÁS Összefoglaló a kifizetési kérelmekről. EMVA III. IV. tengely PROGRAMZÁRÁS Összefoglaló a kifizetési kérelmekről EMVA III. IV. tengely 1 Kérelmek benyújtásának lehetséges időszakai Falufejlesztés, vidéki örökség megőrzése, mikrovállalkozás, turisztika, leader jogcímek,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM

TÁJÉKOZTATÓ ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM TÁJÉKOZTATÓ ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM III. TENGELY VIDÉKI ÖRÖKSÉG MEGŐRZÉSE 2012. Támogatás tárgya 103/2012. (x. 1.) Helyi/országos védelem alatt álló építmény, építményrész (1.célterület)

Részletesebben

kiegészítő eszközök,

kiegészítő eszközök, Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztésii Alapból nyújtandó, a vidéki v gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2015-től igénybe vehető támogatások -Tájékoztató dokumentum

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Vidéki alapszolgáltatások jogcím Verziószám: 1.0 2013. november Tartalom Fontos tudnivalók... 3 Kitöltés előtt A Portál használata...

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: 6.122.01.01. Általános tudnivalók

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: 6.122.01.01. Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2009. évtől nyújtandó támogatás keretében a támogatási összeg 90%-ára vonatkozó kifizetési kérelem kitöltéséhez Jogcímkód: 6.122.01.01 Általános

Részletesebben

Egységes Kérelem Keresztellenőrzéshez kapcsolódó Adategyeztetés(W0139) elektronikus kitöltése és benyújtása 1.kör

Egységes Kérelem Keresztellenőrzéshez kapcsolódó Adategyeztetés(W0139) elektronikus kitöltése és benyújtása 1.kör Felhasználói kézikönyv Egységes Kérelem Keresztellenőrzéshez kapcsolódó Adategyeztetés(W0139) elektronikus kitöltése és benyújtása 1.kör 2013. Verzió 01. 1 Tartalomjegyzék 1 Bejelentkezés... 3 2 Egységes

Részletesebben

A Helyi Bíráló Bizottság

A Helyi Bíráló Bizottság Mellékletek 1. számú melléklet: A HBB eljárása I. Háttér A Helyi Bíráló Bizottság A LEADER Helyi Akciócsoportok (a továbbiakban LEADER HACS-ok) javaslata alapján helyi bíráló bizottság létrehozása vált

Részletesebben

Hírlevél. Pályázati útmutató LEADER pályázók részére 2. LEADER pályázathoz csatolandó mellékletek

Hírlevél. Pályázati útmutató LEADER pályázók részére 2. LEADER pályázathoz csatolandó mellékletek Hírlevél Pályázati útmutató LEADER pályázók részére 2. LEADER pályázathoz csatolandó mellékletek 2458 Kulcs, Rákóczi u. 139. tel.:25/252-752 email:info@mezofoldihid.hu www.mezofoldihid.hu LEADER pályázathoz

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 58/2014. (IV.11.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 58/2014. (IV.11.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 58/2014. (IV.11.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Vidéki alapszolgáltatások jogcím Verziószám: 1.0 2015. április 24. Tartalom Fontos tudnivalók... 3 Kitöltés előtt A Portál használata...

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Kifizetési kérelem Verziószám: 7 2015. július 14. Tartalom Fontos tudnivalók... 3 Firefox Portable... 5 Belépés a kérelembenyújtó felületre... 9 Meghatalmazás

Részletesebben

Kifizetési kérelem. EMVA -IV tengely LEADER TK2

Kifizetési kérelem. EMVA -IV tengely LEADER TK2 Kifizetési kérelem EMVA -IV tengely LEADER TK2 1 Kifizetési kérelmek Jogszabályi háttér: 2007 évi XVII tv. (MVH tv.) 23/2007 FVM rendelet (Vhr.), 76/2011. (VII.29.) VM rendeletek, MVH közlemények ezeket

Részletesebben

Útmutató az EPER-ben már regisztrált szervezetek elektori jelentkezéséhez

Útmutató az EPER-ben már regisztrált szervezetek elektori jelentkezéséhez Útmutató az EPER-ben már regisztrált szervezetek elektori jelentkezéséhez A Nemzeti Együttműködési Alap (a továbbiakban: NEA) civil jelöltállítási rendszerébe jelentkezhetnek azok a civil szervezetek (a

Részletesebben

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA K U TATÓ I NTÉ Z E TI F Ő O SZ T ÁL Y ÚTMUTATÓ az Ifjúsági Nemzetközi Konferencia Pályázat (INKP) beadásához Az INKP pályázat weboldalára az Akadémiai Adattárban (AAT)

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET az állandó meghatalmazás és az elsődleges képviselet elektronikus úton történő létesítéséhez és visszavonásához

FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET az állandó meghatalmazás és az elsődleges képviselet elektronikus úton történő létesítéséhez és visszavonásához FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET az állandó meghatalmazás és az elsődleges képviselet elektronikus úton történő létesítéséhez és visszavonásához 2015. 1 Tartalom Belépés az elektronikus ügyintézési felületre...4

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS AZ EURÓPAI MEZŐGAZDASÁGI VIDÉKFEJLESZTÉSI ALAPBÓL A HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁK LEADER FEJEZETÉNEK VÉGREHAJTÁSÁHOZ 2011.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS AZ EURÓPAI MEZŐGAZDASÁGI VIDÉKFEJLESZTÉSI ALAPBÓL A HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁK LEADER FEJEZETÉNEK VÉGREHAJTÁSÁHOZ 2011. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS AZ EURÓPAI MEZŐGAZDASÁGI VIDÉKFEJLESZTÉSI ALAPBÓL A HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁK LEADER FEJEZETÉNEK VÉGREHAJTÁSÁHOZ 2011. 2 Tartalomjegyzék Az ÚMVP Irányító Hatóságának./2011 ()

Részletesebben

I. rész: Azonosító és címadatok

I. rész: Azonosító és címadatok KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1050-01 jelű, Állandó meghatalmazás és annak nyilvántartásba vétele iránti kérelem elnevezésű nyomtatványhoz Kérjük, olvassa el az Általános tájékoztató az Egységes Mezőgazdasági

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. 62/2012. (IV. 27.) számú KÖZLEMÉNYE. a mezőgazdasági területek erdősítése támogatás igényléséről

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. 62/2012. (IV. 27.) számú KÖZLEMÉNYE. a mezőgazdasági területek erdősítése támogatás igényléséről A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 62/2012. (IV. 27.) számú KÖZLEMÉNYE a mezőgazdasági területek erdősítése támogatás igényléséről Jelen Közlemény alapja az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési

Részletesebben

Kitöltési útmutató. - Szaktanácsadás és a szakképzés jogcím tekintetében csak jogutódlás lehetséges.

Kitöltési útmutató. - Szaktanácsadás és a szakképzés jogcím tekintetében csak jogutódlás lehetséges. 2. számú melléklet Kitöltési útmutató a Jogutódlás megállapítása/kötelezettség átadás jóváhagyása iránti kérelem egyes ÚMVP és HOP beruházási jogcímek esetében c. formanyomtatvány kitöltéséhez Fontos tudnivalók:

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Kifizetési kérelem Verziószám: 2.0 2011. március 24. Tartalom Fontos tudnivalók... 2 Belépés a felületre... 3 Meghatalmazás használata... 5 Kérelem kitöltésének

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 66/2014. (IV.17.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 66/2014. (IV.17.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 66/2014. (IV.17.) számú KÖZLEMÉNYE A fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2012. évben igényelhető támogatások keretében a támogatási összeg fennmaradó

Részletesebben

144/2008. (XI. 7.) FVM rendelet

144/2008. (XI. 7.) FVM rendelet 144/2008. (XI. 7.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az erdészeti célra használt géppark fejlesztéséhez és korszerűsítéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

Elszámolási útmutató

Elszámolási útmutató Elszámolási útmutató Az elszámolási felülethez való hozzáféréshez kérjük, nyissa meg a Pályázati portálthttps://csaladihaz2016.nfsi.hu/ majd a Lakosságnak BELÉPÉS gombra kattintva, az ügyfélkapus azonosítást

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 18/2008. (III. 03.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 18/2008. (III. 03.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 18/2008. (III. 03.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások

Részletesebben

Nemzetiségi hagyományok: a térségben élő szlovák, német, cigány nemzetiség történelméhez, életmódjához kötődő szokások, tradíciók.

Nemzetiségi hagyományok: a térségben élő szlovák, német, cigány nemzetiség történelméhez, életmódjához kötődő szokások, tradíciók. There are no translations available. Támogatás vehető igénybe: Fellelhető nemzetiségi hagyományok összegyűjtésére, bemutatására, archiválására, kiadványokban való publikálásra. A térség nemzetiségi hagyományőrző

Részletesebben

Tájékoztató Elszámolások beadásához

Tájékoztató Elszámolások beadásához Tájékoztató Elszámolások beadásához 1. Kérjük, a következő weboldalt felkeresve https://npp.emi.hu/ szíveskedjen az Elszámolás fület kiválasztani! 2. A konstrukciók közül kérjük, a Nyílászáró csere (NYZCS)

Részletesebben

Mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos szaktanácsadás (VP )

Mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos szaktanácsadás (VP ) Mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos szaktanácsadás (VP1-2.1.1-2.1.2-17) A Felhívás célja az agrár-, erdő-, és élelmiszergazdaság szereplői számára

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 49/2016. (V.19.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 49/2016. (V.19.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 49/2016. (V.19.) számú KÖZLEMÉNYE Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a termelői csoportok létrehozásához és működéséhez nyújtandó támogatás 2016.

Részletesebben

Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül

Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül A Diplomamentő II. Program elektronikus (FORRÁSTÁR) felületen benyújtott pályázatához kapcsolódóan a következő segédlet

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 51/2014. (IV. 04.) számú KÖZLEMÉNYE az elsődleges képviselet alkalmazásáról

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 51/2014. (IV. 04.) számú KÖZLEMÉNYE az elsődleges képviselet alkalmazásáról A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 51/2014. (IV. 04.) számú KÖZLEMÉNYE az elsődleges képviselet alkalmazásáról I. Az elsődleges képviselő útján ellátott képviselet 1. Az elsődleges képviselet

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ AZ NKA PORTÁLJÁN TÖRTÉNŐ REGISZTRÁCIÓHOZ

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ AZ NKA PORTÁLJÁN TÖRTÉNŐ REGISZTRÁCIÓHOZ KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ AZ NKA PORTÁLJÁN TÖRTÉNŐ REGISZTRÁCIÓHOZ Felhívjuk figyelmét, hogy a regisztráció előtt figyelmesen olvassa el a kitöltési útmutatót! A Minta regisztrációs adatlap szervezetek részére

Részletesebben

A vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztése

A vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztése A vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztése Rendelet: 21/2015 MVM. (IV.17.) http://net.jogtar.hu MVH Közlemény: 55/2015.(IV.24.) http://www.mvh.gov.hu Kik pályázhatnak?

Részletesebben

Segédlet ESCHERKÁROLY2016-E Beszámolás

Segédlet ESCHERKÁROLY2016-E Beszámolás Segédlet ESCHERKÁROLY2016-E Beszámolás 1. Beszámolóhoz tartozó dokumentumok beszámoló űrlap, beszámoló űrlaphoz az űrlapba épített kitöltési útmutató, tételösszesítő, nyilatkozat fényképfelvétel felhasználási

Részletesebben