A munkaerő-piaci és családi feladatok összeegyeztetését segítő szolgáltatások Egerben

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A munkaerő-piaci és családi feladatok összeegyeztetését segítő szolgáltatások Egerben"

Átírás

1 A munkaerő-piaci és családi feladatok összeegyeztetését segítő szolgáltatások Egerben ÁPRILIS 28. dr. Palotai Zsuzsanna EMJV Polgármesteri Hivatal

2 Mik okozzák a problémákat? jövedelmi helyzet, gyermek(ek) vállalása gondozásra szoruló idős, beteg vagy fogyatékkal élő családtag Mik a családok válaszai? gyermekintézmények, más létesítmények/lehetőségek időseket gondozó, speciális szolgáltatást nyújtó intézmények HTB

3 Mik az önkormányzat válaszai? Családbarát intézkedések: minőségben és mennyiségben is megfelelő gyermekintézmények (bölcsődék, óvodák) fenntartása, az időseket és a beteg vagy fogyatékos családtagokat ellátó szolgáltatásokat nyújtó intézmények fenntartása, színvonalas működtetés a köznevelési intézmények területén, a gyermekek és fiatalok számára a szabadidő eltöltését biztosító létesítmények fenntartása, programok nyújtása, ilyen programokat biztosító szervezetek hatékony támogatása.???

4 1997. évi XXXI. törvény gyermekek napközbeni ellátásaként a családban élő gyermekek életkorának megfelelő nappali felügyeletét, gondozását, nevelését, foglalkoztatását és étkeztetését kell megszervezni azon gyermekek számára, akiknek szülei, nevelői, gondozói munkavégzésük - ideértve a gyermekgondozási díj folyósítása melletti munkavégzést is -, munkaerő-piaci részvételt elősegítő programban, képzésben való részvételük, betegségük vagy egyéb ok miatt napközbeni ellátásukról nem tudnak gondoskodni. A napközbeni ellátás keretében biztosított szolgáltatások időtartama lehetőleg a szülő munkarendjéhez igazodik. 28 bölcsődei férőhely fejlesztése valósult meg a Lajosvárosban, 2012-ben

5 Bölcsődék A 3 éven aluli gyermekek napközbeni ellátását, gondozását és nevelését biztosító intézmény. 4 bölcsődében, 260 korszerű bölcsődei férőhely várja meleg, családias légkörrel a három évesnél fiatalabbakat, 36 férőhelyen 3 játszóházban a speciális igényeket is figyelembe vehetjük. Gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése Bölcsődefejlesztés pályázaton elnyert rekordösszegű, 350 millió forintból, 60 millió forint önerővel megújult 3 bölcsőde.

6 Házi gyermekfelügyelet Házi gyermekfelügyelet keretében, a Családsegítő Intézet munkatársai a szülő otthonában gondozzák család gyermekét, ha a szülő munkavégzése, vagy más ok ezt indokolja, és a gyermek - például betegség miatt - nem vihető gyermekintézménybe. Az Imókői tábor fenntartója az önkormányzat az EKVI működtetésével, és támogatja a rászoruló gyermekek nyári táboroztatását.

7 Családi napközi A szükséges infrastruktúra miatt rugalmasabban képes alkalmazkodni a szükségletekhez. Az egri kistérségben 6 településen (Eger, Felsőtárkány, Kerecsend, Maklár, Novaj, Verpelét) 9 családi napközis csoportot működtetünk, 63 férőhellyel, elsősorban bölcsődés korú gyermekeknek. 21 kisgyermek jár az egri családi napközi 3 csoportjába.

8 A munkaerő-piaci és családi feladatok Óvodai hálózat A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény alapján a köznevelési intézményekben folyó pedagógiai munka első szakasza az óvodai nevelés, amely a gyermek hároméves korában kezdődik, és addig az időpontig tart, ameddig a gyermek a tankötelezettség teljesítését meg nem kezdi ben azok a gyermekek óvodakötelesek, akik nevelési év kezdetéig, augusztus 31-ig a 3. évüket betöltik.

9 18 önkormányzati fenntartású óvodában 3 óvodai szervezetben 1900 kisgyermeket várnak munkatársaink, hogy szüleik nyugodtan dolgozhassanak. Az óvodapedagógusok színes foglalkozásokon, sokoldalú fejlesztéssel, szerető gondoskodással készítik fel a kicsiket az iskolai életre.

10 A következő időszak feladata lesz az óvodák korszerűsítése, hogy a sokszínű pedagógia program mindenhol megfelelő körülmények között várja a kicsiket. Célul tűztük ki, hogy minden óvodás tanuljon meg úszni. Kedvelt programjuk a vár meglátogatása, az első ismerkedés a történelemmel.

11 Az alapfokú nevelés-oktatás nyolc éve még komoly próbatétel időszaka a dolgozó szülőknek. Az önkormányzat az állami fenntartású iskolák működtetője. Az elmúlt hetekben átadott, felújított Lenkey iskola kiváló minta arra, hogy milyen körülmények között szeretnék tudni szüleik a napközis gyermekeket.

12 A Családsegítő Intézet támogató szolgálata az önálló életvitelhez, a munkahelyre, más intézménybe szállításhoz és szolgáltatások eléréséhez nyújt segítséget. Fokozott segítségre van szükségük a szülőknek, ha gyermekük valamilyen fogyatékossággal él. Az önkormányzat biztosítja az étkezést a hallássérültek Mlinkó István iskolájában.

13 Értelmi Fogyatékosok Nappali Központja Sok szülő vár segítséget, sok családot tesz próbára az egész életen át tartó gondoskodást igényelő gyermekük nevelése. A 40 fős intézmény 2011-ben újult meg. Az évi III. törvény nappali ellátás nyújtását írja elő a saját otthonukban élő, tizennyolcadik életévüket betöltött, egészségi állapotuk miatt szociális és mentális támogatásra szoruló, önmaguk ellátására részben képes személyek számára.

14 Az Egri Kulturális és Művészeti Központ szervezetében az helyet biztosít a fiatalok számára a szabadidő hasznos eltöltéséhez, hogy elérhetővé tegye az igényeiknek megfelelő információkat, és professzionális segítséget nyújtson személyes problémáik megoldásában.

15 Az egyik leghasznosabb szabadidős tevékenység a sport. Ötszáz fiatal, 13 sportágban sportolhat a Városi Sportiskolában. Számos sportegyesületet támogat az önkormányzat, elsősorban a diáksportra és az utánpótlás nevelésre helyezve a hangsúlyt.

16 Egri Kulturális és Művészeti Központ a szabadidő hasznos eltöltéséért A legkisebbek, az óvodások, változatos programokon fejleszthetik képességeiket: kézügyességüket, ének-zene-tánc tudásukat, ritmus érzéküket. A nagyobbak a képző-, ipar-, táncművészet és színjátszás alapjaival ismerkedhetnek, saját kezűleg kipróbálhatják népművészetünk valamennyi ágát, pályázatokon, versenyeken vehetnek részt, játszóházak, táborok, túrák, sportrendezvények, művészeti fesztiválok résztvevői lehetnek.

17 Nyári táboraik sokféle tematikájában kreatív elemekkel jelenik meg az egészséges életmód, a tehetséggondozás, a környezeti nevelés. Fő céljuk, szabadidő hasznos, kulturált, szórakoztató eltöltésének segítése, önálló kezdeményezések támogatása, a személyiség fejlesztése.

18 Bródy Sándor Könyvtár Támogatja az oktatás különböző szintjein tanulókat, az életen át tartó tanulást, a kulturális, történelmi, néprajzi értékek bemutatását, a szabadidő hasznos eltöltését, a gyermekek olvasóvá nevelését, a hátrányos helyzetűek ellátását.

19 A Gyermekkönyvtár egy igazi könyvtár, kézbe vehető könyvekkel, böngészhető újságokkal, megkérdezhető könyvtárosokkal, rajcsúrozó gyerekekkel, fotelban kuporgó, elmélyült olvasókkal, kuckózó lányokkal, pusmogó fiúkkal, érdekes gyermek és családi programokkal, amit a plázakönyvtár, strandkönyvtár jól kiegészít.

20 Farkas Ferenc Zeneiskola A 62 éves zeneiskola a pedagógiai munka középpontjába az egyéni hangszeres képzés mellett a kamarazenélést, az együttesekben való muzsikálást állította. Az iskolában több,mint 500 tanuló tanul, a pedagógusok száma 33 fő, de több óraadó és külsős tanárt is foglalkoztatnak a szélesebb kínálat érdekében.

21 A Zeneiskola billentyűs tanszakán zongora, orgona, és csembaló, vonós és népzene tanszakán hegedű, brácsa, cselló, nagybőgő, népi hegedű, - brácsa, - bőgő, tekerő, cimbalom, duda, népi furulya, és népi ének, fa és rézfúvós tanszakán oboa, furulya, fuvola, klarinét, fagott, szaxofon, trombita, harsona, kürt, és tuba, zeneismeret, vokális és akkordikus tanszakán szolfézs, magánének, gitár, és ütő oktatás folyik.

22 Az idősgondozás szociális törvény alapján az önkormányzat kötelező feladata, a Bervai idősek otthona és a Családsegítő intézet közreműködésével. Az ötven férőhelyes otthon kellemes környezetben törekszik pótolni a családias gondoskodást.

23 A Családsegítő Intézet 5 gondozási központban150 idős embert vár a klubjaiba, csaknem hétszáz főnek juttatja el naponta ebédet, 140 fő élvezheti a jelzőkészülék nyújtotta biztonságot, és 190-en otthonukban kapnak segítséget a gondozónőktől, akár hétvégén is.

24 Aki nem anyai szív mellett nőtt fel, aki nem a feleség szíve melege mellett éli az életét, aki a maga szívére nem ölelhet gyermeket, aki nem halna meg senkiért, hogy megmentse, az olyan ember élete nem teljes. Mintha olyan országban élne, amelynek nincsen Napja. Gárdonyi Géza

25 Köszönöm a megtisztelő figyelmet.

TÁJÉKOZTATÓ ÚJBUDA ÁLTALÁNOS ISKOLÁIRÓL

TÁJÉKOZTATÓ ÚJBUDA ÁLTALÁNOS ISKOLÁIRÓL ISKOLANYITOGATÓ 2014 TÁJÉKOZTATÓ ÚJBUDA ÁLTALÁNOS ISKOLÁIRÓL TARTALOMJEGYZÉK Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Polgármesteri köszöntő... 3 Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapesti

Részletesebben

B E V E Z E T É S. Előterjeszti: Gyömrő Város Képviselő-testületének Egészségügyi és Szociális Bizottsága

B E V E Z E T É S. Előterjeszti: Gyömrő Város Képviselő-testületének Egészségügyi és Szociális Bizottsága B E V E Z E T É S Gyömrő Város Önkormányzata eleget téve a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló mód. 1993. évi III. tv. 92. (3)-(10) bekezdések, valamint a 92. (1) bek. alapján megalkotta

Részletesebben

BÖLCSÖDEI ÉS ÓVODAI ELLÁTÁS

BÖLCSÖDEI ÉS ÓVODAI ELLÁTÁS BÖLCSÖDEI ÉS ÓVODAI ELLÁTÁS Jegyzet I. A bölcsödei ellátás A bölcsőde olyan szolgáltató intézmény, amely alaptevékenysége keretében napközbeni ellátást nyújt a gyermekek számára. A legfontosabb feladata,

Részletesebben

Dr. Schmidt Péter alpolgármester előterjesztése

Dr. Schmidt Péter alpolgármester előterjesztése napirendi pont Dr. Schmidt Péter alpolgármester előterjesztése A szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálata és aktualizálása Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata szociális szolgáltatási feladataira

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Beszámoló a jegyző hatáskörébe tartozó 2012. évi gyámügyi feladatokról és a gyermekjóléti, gyermekvédelmi tevékenységéről

ELŐTERJESZTÉS. Beszámoló a jegyző hatáskörébe tartozó 2012. évi gyámügyi feladatokról és a gyermekjóléti, gyermekvédelmi tevékenységéről ELŐTERJESZTÉS Beszámoló a jegyző hatáskörébe tartozó 2012. évi gyámügyi feladatokról és a gyermekjóléti, gyermekvédelmi tevékenységéről A korábbi évekhez hasonlóan a gyermekek védelméről és a gyámügyi

Részletesebben

Beszámoló az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatai ellátásáról

Beszámoló az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatai ellátásáról PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu 41. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2015. április 17-i ülésére Tárgy: Beszámoló az

Részletesebben

KESZTHELY VÁROS ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA

KESZTHELY VÁROS ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA KESZTHELY VÁROS ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA 2 I. BEVEZETŐ A társadalmi egyenlőtlenségek megszüntetése Magyarország számára is alapvető jelentőségű. A demográfiai változások, a foglalkoztatás növelése, a

Részletesebben

2012. ÉVI SZAKMAI BESZÁMOLÓJA

2012. ÉVI SZAKMAI BESZÁMOLÓJA KAPASZKODÓ SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI ALAPSZOLGÁLTATÓ KÖZPONT TÁRSULÁS 2012. ÉVI SZAKMAI BESZÁMOLÓJA Bevezető Dombóvár és a dombóvári kistérség lakosságszáma: 33 515 fő. Dombóvár és a dombóvári kistérség

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 28-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 28-i rendes ülésére 6. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 28-i rendes ülésére Tárgy: Az önkormányzat 2014. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi

Részletesebben

Iskolanyitogató 2013-2014

Iskolanyitogató 2013-2014 Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Polgármesteri köszöntő 1113 Budapest XI. ker. Bocskai út 39/41. Telefon: 372-45-00 Tisztelt Szülők, Nagyszülők! Az Iskolanyitogató egy minden évben megjelenő,

Részletesebben

Napközbeni ellátás házi gyermekfelügyelet

Napközbeni ellátás házi gyermekfelügyelet 1/17 TÁMOP 5.4.1. Szociális és gyermekvédelmi szabályozó rendszer kidolgozása pillér Napközbeni ellátás házi gyermekfelügyelet Készült a TÁMOP 5.4.1.-08/1-2009-0002 projekt azonosító számú A szociális

Részletesebben

Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete. 8/2007. (II. 1.) BVKt rendelete

Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete. 8/2007. (II. 1.) BVKt rendelete Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2007. (II. 1.) BVKt rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény helyi végrehajtásáról I. Rész Biharkeresztes

Részletesebben

DUNAVARSÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA B E S Z Á M O L Ó. 2013. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról

DUNAVARSÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA B E S Z Á M O L Ó. 2013. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról DUNAVARSÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA B E S Z Á M O L Ó 2013. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról 2 Bevezetés Az önkormányzat gyermekvédelmi feladatait a gyermekek védelméről és a gyámügyi

Részletesebben

Galgagyörk Község Önkormányzatának

Galgagyörk Község Önkormányzatának Galgagyörk Község Önkormányzatának ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA ÉS TERVE 2008. TARTALOM 1. Bevezetés 2. Galgagyörk község általános helyzetképe 2.1. Természeti, gazdasági környezet jellemzői 2.2. Társadalmi

Részletesebben

Szak áj é oz oz at nap

Szak áj é oz oz at nap Szakmai tájékoztató nap 2015. Február 16. Budapest Szakmai tájékoztató nap A bölcsődei ellátást érintő változásokról Mi indokolja a jogszabály módosítást Milyen jogszabályokat érint a változás Mely tartalmakban

Részletesebben

SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK ALAKULÁSA TELEPÜLÉSÜNKÖN 2012. ÉVBEN

SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK ALAKULÁSA TELEPÜLÉSÜNKÖN 2012. ÉVBEN SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK ALAKULÁSA TELEPÜLÉSÜNKÖN 2012. ÉVBEN Alsózsolca Város helyi adottságai 1 Alsózsolca Borsod Abaúj - Zemplén megyében, Miskolc Megyei jogú várostól 10 km-re

Részletesebben

Beszámoló a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ tevékenységéről, a társulási megállapodás alapján végzett munkáról

Beszámoló a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ tevékenységéről, a társulási megállapodás alapján végzett munkáról Nyitott KAPU-VÁR Térségi Szociális Szolgáltató Központ 9330 Kapuvár, Dr. Lumniczer Sándor u. 12. E-mail: nyitottkapuvar@tszszk.hu Tel: 06-96/595-088 Fax: 06-96/595-089 Beszámoló a Nyitott Kapu-Vár Térségi

Részletesebben

Kiadja: Pesterzsébet Önkormányzata Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet

Kiadja: Pesterzsébet Önkormányzata Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet 2010 Kiadja: Pesterzsébet Önkormányzata Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet A kiadvány internetes változata www.pepint.hu címen olvasható Illusztráció: Ady Endre Általános Iskola, Stromfeld Aurél Általános

Részletesebben

Óbudai Információs Füzetek. Szociális, gyermekjóléti és egészségügyi ellátások, szolgáltatások

Óbudai Információs Füzetek. Szociális, gyermekjóléti és egészségügyi ellátások, szolgáltatások Óbudai Információs Füzetek Szociális, gyermekjóléti és egészségügyi ellátások, szolgáltatások Óbudai Információs Füzetek Szociális, gyermekjóléti és egészségügyi ellátások, szolgáltatások Tisztelt Olvasó!

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó A SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI ELLÁTÁSOK ALAKULÁSÁRÓL A 2010. ÉVBEN KÉSZÍTETTE: OROSZNÉ VERBA JULIANNA GONDOZÁSI KÖZPONT VEZETŐ

B E S Z Á M O L Ó A SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI ELLÁTÁSOK ALAKULÁSÁRÓL A 2010. ÉVBEN KÉSZÍTETTE: OROSZNÉ VERBA JULIANNA GONDOZÁSI KÖZPONT VEZETŐ B E S Z Á M O L Ó A SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI ELLÁTÁSOK ALAKULÁSÁRÓL A 2010. ÉVBEN KÉSZÍTETTE: OROSZNÉ VERBA JULIANNA GONDOZÁSI KÖZPONT VEZETŐ 1 A jelenlegi szociális gondoskodás rendszere, melyet számos

Részletesebben

TÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 9100 Tét, Fő u. 88. Tel./Fax: 96/461-134

TÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 9100 Tét, Fő u. 88. Tel./Fax: 96/461-134 TÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 9100 Tét, Fő u. 88. Tel./Fax: 96/461-134 ÁTFOGÓ ÉRTÉKELÉS Tét Város Önkormányzat által 2012. évben végzett gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ill. gyámhatósági, gyámügyi

Részletesebben

Házirend. Komárom Esztergom Megyei Önkormányzat Integrált Szociális Intézmény Szent Rita Fogyatékosok Nappali Intézmény Esztergom, Dessewffy u. 20.

Házirend. Komárom Esztergom Megyei Önkormányzat Integrált Szociális Intézmény Szent Rita Fogyatékosok Nappali Intézmény Esztergom, Dessewffy u. 20. Komárom Esztergom Megyei Önkormányzat Integrált Szociális Intézmény Szent Rita Fogyatékosok Nappali Intézmény Esztergom, Dessewffy u. 20. Házirend Készítette: Horváthné Trepák Etelka telephely igazgató

Részletesebben

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Esélyegyenlőségi Programja

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Esélyegyenlőségi Programja Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Esélyegyenlőségi Programja Tartalomjegyzék 2 3 I. Bevezetés A kilencvenes években komoly szemléletváltás történt Európában a társadalmi hátrányok megítélésében,

Részletesebben

Alsózsolca Város Önkormányzatának ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA ÉS TERVE

Alsózsolca Város Önkormányzatának ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA ÉS TERVE Alsózsolca Város Önkormányzatának ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA ÉS TERVE 2 0 0 7. 1 TARTALOM 1. Bevezetés 2. Alsózsolca város általános helyzetképe 2.1. Természeti, gazdasági környezet jellemzői 2.2. Társadalmi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2012. november 29-i ülésére Intézmények Alapító Okiratainak módosítására

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2012. november 29-i ülésére Intézmények Alapító Okiratainak módosítására Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Kossuth tér 1. Telefon/Fax: (53) 360-010 Telefon: (53) 361-571 Az előterjesztés készítésében közreműködött: Jegyzői Titkárság Az előterjesztést megtárgyalta:

Részletesebben

A szolgáltatások szerepe a szociális ellátásokban

A szolgáltatások szerepe a szociális ellátásokban Dr. Hazai Istvánné A szolgáltatások szerepe a szociális ellátásokban 1. A szolgáltatások jelentősége a szociális ellátásban Amikor szakmai és egyéb fórumokon szociálpolitikáról esik szó, akkor általában

Részletesebben

Kapuvár Térségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálati Társulás Kistérségi Szociális Szolgáltatástervezési Koncepciója

Kapuvár Térségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálati Társulás Kistérségi Szociális Szolgáltatástervezési Koncepciója Kapuvár Térségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálati Társulás Kistérségi Szociális Szolgáltatástervezési Koncepciója 2015 1 I. A Szociális Koncepció célja, törvényi háttere A szociális igazgatásról és

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓJA

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓJA MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓJA MISKOLC 2014 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Demográfiai helyzet Miskolcon... 5 3. Jogszabályi háttér... 8 4. Szociális

Részletesebben

TARTALOM. IV. ÉVFOLYAM, 3. SZÁM Ára: 2415 Ft 2012. FEBRUÁR 8. JOGSZABÁLYOK

TARTALOM. IV. ÉVFOLYAM, 3. SZÁM Ára: 2415 Ft 2012. FEBRUÁR 8. JOGSZABÁLYOK IV. ÉVFOLYAM, 3. SZÁM Ára: 2415 Ft 2012. FEBRUÁR 8. TARTALOM JOGSZABÁLYOK oldal 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésrõl... 146 2011. évi CCIV. törvény a nemzeti felsõoktatásról... 212 275/2011.

Részletesebben

Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály-szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától

Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály-szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály-szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától Hatály: 2014.IX.1. A jel a legutoljára megváltozott bekezdéseket

Részletesebben