Ha a telepítési párbeszédpanel egy perc múlva sem jelenik meg, indítsa el manuálisan a CD-t.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ha a telepítési párbeszédpanel egy perc múlva sem jelenik meg, indítsa el manuálisan a CD-t."

Átírás

1 Oldal: 1 / 6 Kapsolat útmutató Támogatott operáiós rendszerek A Szoftver és dokumentáió CD használatával telepítheti a nyomtatószoftvert a következő operáiós rendszereken: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server 2008 Windows Vista Windows Server 2003 Windows XP Ma OS X 10.5 vagy úja verzió Red Hat Enterprise Linux WS opensuse Linux SUSE Linux Enterprise Desktop SUSE Linux Enterprise Server Deian GNU/Linux Uuntu Linux Linpus Linux Desktop Red Flag Linux Desktop Fedora Linux Mint PCLinuxOS Megjegyzések: A Windows operáiós rendszereknél a nyomtató-illesztőprogramok és segédprogramok mind a 32, mind a 64 ites verzióan támogatottak. A Ma OS X 10.4 verzióval kompatiilis illesztőprogramokért és segédprogramokért látogasson el a Lexmark wehelyére: A Linux operáiós rendszerek konkrét támogatott operáiós rendszerverzióival kapsolatan látogasson el wehelyünkre: A szoftvereknek a töi operáiós rendszerrel való kompatiilitásáról érdeklődjön az ügyfélszolgálattól. A nyomtató telepítése a Szoftver és dokumentáió CD segítségével 1 Zárjon e minden megnyitott alkalmazást. 2 Helyezze e a Szoftver és dokumentáió CD-t. Ha a telepítési páreszédpanel egy per múlva sem jelenik meg, indítsa el manuálisan a CD-t. a Kattintson a gomra, vagy kattintson a Start gomra, majd a Futtatás paransra. Írja e a Keresés megkezdése vagy a Futtatás mezőe a D:\setup.exe paransot, ahol a D a CD- vagy DVD-meghajtó etűjele. Nyomja meg az Enter illentyűt, vagy kattintson az OK gomra.

2 Oldal: 2 / 6 3 Kattintson a Telepítés gomra, majd kövesse a számítógép képernyőjén megjelenő utasításokat. A nyomtató helyi telepítése (Windows) Megjegyzés: Ha a Szoftver és dokumentáió CD nem támogatott az operáiós rendszeren, akkor használja a Nyomtató hozzáadása varázslót. A nyomtatószoftver frissítései megtalálhatók lehetnek a Lexmark wehelyén, a ímen. Mi az a helyi nyomtatás? A Helyi nyomtatás egy helyileg satlakoztatott (USB-káellel közvetlenül a számítógéphez satlakoztatott) nyomtatóra történő nyomtatást jelent. Ilyen típusú nyomtató üzeme helyezése során a nyomtatószoftvert az USB-káel satlakoztatása előtt kell telepíteni. Továi informáió a nyomtatóhoz mellékelt telepítési útmutatóan található. A Szoftver és dokumentáió CD segítségével a legtö Windows operáiós rendszerre telepíthetők a szükséges nyomtatószoftverek. A nyomtató telepítése a Nyomtató hozzáadása varázsló segítségével (Windows) Megjegyzés: A támogatott Windows operáiós rendszerek listája itt található: Támogatott operáiós rendszerek a(z) 1. oldalon. 1 Zárjon e minden futó programot. 2 Helyezze e a Szoftver és dokumentáió CD-t. 3 Zárja e a telepítőszoftvert. 4 A nyomtató hozzáadása: a Kattintson a gomra, vagy kattintson a Start gomra, majd a Futtatás paransra. d Írja e a Futtatás vagy a Keresés megkezdése mezőe a ontrol printers paransot. Nyomja le az Enter illentyűt, vagy kattintson az OK gomra. A Nyomtatófeladatok területen kattintson a Nyomtató hozzáadása elemre. 5 A kérdésnél válassza a nyomtató helyi telepítését, majd kattintson a Have Disk (Saját lemez) gomra. 6 Adja meg a nyomtatószoftver helyét. Megjegyzés: Az elérési útnak a D:\Drivers\Print\GDI\ elérési úthoz hasonlónak kell lennie, ahol a D a CD- vagy DVDmeghajtó etűjele. 7 Kattintson az OK gomra. Nyomtatók telepítése hálózaton (Windows) Mi az a hálózati nyomtatás? Windows-környezeten a hálózati nyomtatók eállíthatók közvetlen nyomtatásra vagy megosztott használatra. Mindkét hálózati nyomtatási módhoz szükség van nyomtatószoftver telepítésére és új hálózati port létrehozására.

3 Oldal: 3 / 6 Nyomtatási mód Példa IP-nyomtatás A nyomtató hálózati, például Ethernet káel segítségével közvetlenül a hálózatra kapsolódik. Nyomtatószoftver jellemzően minden egyes hálózati számítógépre telepítve van. Megosztott nyomtatás A nyomtató a hálózat egyik számítógépéhez satlakozik helyi káel, például USB vagy párhuzamos káel segítségével. A nyomtatószoftver a nyomtatóhoz satlakoztatott számítógépre van telepítve. A szoftver telepítésekor a nyomtató eállítása megosztott, így más hálózati számítógépek is nyomtathatnak rá. A nyomtató telepítése vezetékes hálózatra Mielőtt a nyomtatót vezetékes hálózaton telepíti, ellenőrizze, hogy végement-e a nyomtató kezdeti eállítását, és hogy a nyomtató satlakoztatva van-e az aktív Ethernet-hálózathoz Ethernet-káel segítségével. 1 Zárjon e minden futó programot. 2 Helyezze e a Szoftver és dokumentáió CD-t. Ha a telepítési képernyő egy per múlva sem jelenik meg, indítsa el manuálisan a CD-t. a Kattintson a gomra, vagy kattintson a Start gomra, majd a Futtatás paransra. Írja e a Keresés megkezdése vagy a Futtatás mezőe a D:\setup.exe paransot, ahol a D a CD- vagy DVD-meghajtó etűjele. Nyomja meg az Enter illentyűt, vagy kattintson az OK gomra. 3 Kattintson a Telepítés gomra, majd kövesse a számítógép képernyőjén megjelenő utasításokat. Megjegyzés: A nyomtató statikus IP-ím, IPv6 vagy paransfájlok használatára való konfigurálásához válassza a Továi eállítások > Felügyeleti eszközök pontot. 4 Válassza az Ethernet-kapsolat elemet, majd kattintson a Folytatás gomra. 5 Amikor a rendszer kéri, satlakoztassa a megfelelő káelt a számítógéphez és a nyomtatóhoz. 6 Válassza ki a nyomtatót a listáól, majd kattintson a Folytatás gomra. Megjegyzés: Ha a konfigurált nyomtató nem jelenik meg a listáan, válassza a Keresés módosítása lehetőséget. 7 Kövesse a számítógép képernyőjén megjelenő utasításokat. A nyomtató megosztása a hálózaton 1 Zárjon e minden megnyitott alkalmazást. 2 Helyezze e a Szoftver és dokumentáió CD-t. Várjon, amíg meg nem jelenik az üdvözlőképernyő.

4 Oldal: 4 / 6 Ha a CD egy peren elül nem indul el, akkor tegye a következőt: a Kattintson a(z) elemre vagy kattintson a Start gomra, majd a Futtatás elemre. A keresés vagy futtatás mezőe írja e a D:\setup.exe paransot, ahol a D a CD- vagy DVD-meghajtó etűjele. Nyomja meg az Enter gomot vagy kattintson az OK gomra. 3 Kattintson a Telepítés elemre, majd kövesse a számítógép képernyőjén megjelenő utasításokat. 4 Amikor a rendszer kéri, válassza ki a telepíteni kívánt nyomtatót, majd kattintson a Nyomtató hozzáadása lehetőségre. 5 A al oldali panelen, a Kijelölt összetevők alatt kattintson a + jelre a hozzáadott nyomtatómodell mellett. 6 Kattintson a Port lehetőségre. A jo oldali panelen válassza ki azt a portot, amelyhez a nyomtató fizikailag satlakoztatva van. Alapértelmezés szerint az LPT1 van kiválasztva. 7 Kattintson a + jelre a Shared (Megosztott) elem mellett és válassza a Shared (Megosztott) lehetőséget. 8 Kattintson a Share Name (Megosztási név) lehetőségre, majd írja e a megosztott nyomtató nevét a Share Name (Megosztási név) mezőe, a jo oldali panelen. 9 Ha az megfelel a hálózatának, válassza a Pulish Printer in Ative Diretory (Nyomtató közzététele az Ative Diretoryan) lehetőséget, és adja meg a hozzárendelt informáiókat a jo oldali panelen. 10 Ha azt szeretné, hogy a nyomtató-illesztőprogram az alapértelmezett illesztőprogram legyen, akkor válassza a Default Driver (Alapértelmezett illesztőprogram) lehetőséget. 11 Ha a nyomtatóhoz hozzá kíván rendelni egy illesztőprogram-profilt, akkor kattintson a Driver Profile (Illesztőprogramprofil) lehetőségre, majd válassza a konfiguráiót a jo oldali panelen. 12 Megjegyzés vagy hely nyomtató számára való megadáshoz kattintson a Comments (Megjegyzések) > Loation (Hely) lehetőségre. 13 Válasza ki minden telepíteni kívánt összetevőt, majd kattintson a Finish (Befejezés) gomra. 14 Kövesse a számítógép képernyőjén megjelenő utasításokat. A nyomtató helyi telepítése (Maintosh) A nyomtató helyi telepítése előtt (Maintosh) A nyomtató USB-káel segítségével satlakoztatható helyi hálózathoz. A nyomtató ilyen telepítése esetén az USB-káel satlakoztatása előtt először telepítse a nyomtatószoftvert. Továi tudnivalók a nyomtató dokumentáiójáan találhatók. A Szoftver és dokumentáió CD segítségével telepíthető a szükséges nyomtatószoftver. Megjegyzés: A nyomtató-illesztőprogram a wehelyünkről is letölthető. Nyomtatási sor létrehozása a Nyomtatóeállítás segédprograman vagy a Nyomtatóközpontan (Maintosh) A Maintosh számítógépen való helyi nyomtatáshoz létre kell hoznia egy nyomtatási sort: 1 Telepítsen nyomtató-illesztőprogram fájlt a számítógépre. a Helyezze e a Szoftver és dokumentáió CD-lemezt, majd kattintson duplán a nyomtató telepítősomagjára. Kövesse a számítógép képernyőjén megjelenő utasításokat. Válasszon egy élt, majd kattintson a Continue (Folytatás) gomra.

5 Oldal: 5 / 6 d e f Az Egyszerű telepítés képernyőn kattintson az Install (Telepítés) lehetőségre. Írjon e egy felhasználói jelszót, majd kattintson az OK gomra. Minden szükséges szoftver telepítve van a számítógépre. Kattintson a Close (Bezárás) lehetőségre a telepítés efejezése után. 2 Lépjen a Finder alakan a következő ponthoz: Appliations (Alkalmazások) > Utilities (Segédprogramok) 3 Kattintson duplán a Printer Setup Utility (Nyomtatótelepítő segédprogram) vagy a Print Center (Nyomtatóközpont) lehetőségre. 4 Ellenőrizze, hogy a nyomtatási sor létrejött-e: Ha az USB-n satlakoztatott nyomtató megjelenik a Nyomtató listáan, akkor lépjen ki a Nyomtatótelepítési segédprogramól vagy a Nyomtatóközpontól. Ha az USB-n satlakoztatott nyomtató nem jelenik meg a Nyomtató listáan, akkor győződjön meg róla, hogy az USBkáel megfelelően satlakoztatva van, és a nyomtató e van kapsolva. Miután a nyomtató megjelent a nyomtatólistáan (Printer list), lépjen ki a Printer Setup Utility (Nyomtatótelepítés) segédprogramól vagy a Print Center (Nyomtatóközpont) alkalmazásól. Nyomtató telepítése vezetékes hálózatra (Maintosh) 1 Telepítse az illesztőprogram-fájlt a számítógépre: a Helyezze e a Szoftver és dokumentáió CD-lemezt, majd kattintson duplán a nyomtató telepítősomagjára. d e f Kövesse a számítógép képernyőjén megjelenő utasításokat. Válasszon egy élt, majd kattintson a Continue (Folytatás) gomra. A Standard Install (Normál telepítés) képernyőn kattintson az Install (Telepítés) lehetőségre. Írjon e egy felhasználói jelszót, majd kattintson az OK gomra. Minden szükséges szoftver telepítve van a számítógépre. Kattintson a Close (Bezárás) lehetőségre a telepítés efejezése után. 2 Nyomtató hozzáadása: IP-nyomtatáshoz: Ma OS X 10.5 vagy úja verziók esetén: a Lépjen az Apple menüől a következő ponthoz: System Preferenes (Rendszereállítások) > Print & Fax (Nyomtatás és faxolás) Kattintson a + elemre, majd az IP fülre. Gépelje e az Address (Cím) mezőe a nyomtató IP-ímét, majd kattintson az Add (Hozzáadás) elemre. Ma OS X 10.4 vagy régei rendszeren a Lépjen a Finder alakan a következő ponthoz: Appliations (Alkalmazások) > Utilities (Segédprogramok) Kattintson duplán a Printer Setup Utility (Nyomtatótelepítő segédprogram) vagy a Print Center (Nyomtatóközpont) lehetőségre. A Nyomtatólistán kattintson az Add (Hozzáadás) elemre, majd kattintson az IP Printer (IP-nyomtató) lehetőségre. d Gépelje e az Address (Cím) mezőe a nyomtató IP-ímét, majd kattintson az Add (Hozzáadás) elemre. AppleTalk-nyomtatáshoz: Megjegyzés: Ellenőrizze, hogy az AppleTalk aktiválva van-e a nyomtatón.

6 Oldal: 6 / 6 Ma OS X 10.5-ös verzió esetén a Lépjen az Apple menüől a következő ponthoz: System Preferenes (Rendszereállítások) > Print & Fax (Nyomtatás és faxolás) Kattintson a + elemre, majd navigáljon a következő helyre: AppleTalk > válassza ki a nyomtatót a listáról > Add (Hozzáadás) Ma OS X 10.4 vagy régei rendszeren a Lépjen a Finder alakan a következő ponthoz: Appliations (Alkalmazások) > Utilities (Segédprogramok) Kattintson duplán a Printer Setup Utility (Nyomtatótelepítő segédprogram) vagy a Print Center (Nyomtatóközpont) lehetőségre. A Nyomtató listáan kattintson az Add (Hozzáadás) lehetőségre. d Kattintson a Default Browser (Alapértelmezett öngésző) lap > More Printers (Továi nyomtatók) elemére. e Az első helyi menüen válassza az AppleTalk lehetőséget. f A második helyi menüen válassza a Loal AppleTalk zone (Helyi AppleTalk-zóna) lehetőséget. g Válassza ki a nyomtatót a listáól, majd kattintson az Add (Hozzáadás) gomra. Megjegyzés: Ha a nyomtató nem szerepel a listáan, akkor azt az IP-ím segítségével kell hozzáadnia. Továi informáióért forduljon a rendszergazdához.

Telepítési és aktiválási útmutató

Telepítési és aktiválási útmutató Telepítési és aktiválási útmutató Köszönjük, hogy a memoq 4.5 rendszert választotta, amely immár a szabadúszó fordítók, a fordítóirodák és a vállalatok első számú fordítási környezete. Az alábbiakban arról

Részletesebben

EZ Vinyl/Tape Converter RÖVID HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EZ Vinyl/Tape Converter RÖVID HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EZ Vinyl/Tape Converter RÖVID HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BEVEZETÉS Gratulálunk az EZ Vinyl/Tape Converter beszerzéséhez - ez a legegyszerűbb mód felvételeinek a számítógépre való átvitelére. Ez a szoftver zökkenőmentesen

Részletesebben

Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusoknál) Felhasználói útmutató

Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusoknál) Felhasználói útmutató Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusoknál) Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban

Részletesebben

telepítési útmutató K&H Bank Zrt.

telepítési útmutató K&H Bank Zrt. K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu telepítési útmutató K&H e-bank Budapest, 2015. március 09. K&H e-bank

Részletesebben

Első lépések Compaq Notebook sorozat

Első lépések Compaq Notebook sorozat b Első lépések Compaq Notebook sorozat Dokumentum cikkszáma: 266551-212 2002. június Ez az útmutató ismerteti a hardver és szoftver üzembehelyezésével, a számítógép használatával és a problémák elhárításával

Részletesebben

Üzembe helyezési útmutató. Használati útmutató (ez az útmutató)

Üzembe helyezési útmutató. Használati útmutató (ez az útmutató) Üzembe helyezési útmutató Tudnivalókat tartalmaz a nyomtató összeszerelésével és a nyomtatószoftver telepítésével kapcsolatban. Használati útmutató (ez az útmutató) Részletesen ismerteti a nyomtató funkcióit,

Részletesebben

EZ Vinyl Converter. MAC gépre:

EZ Vinyl Converter. MAC gépre: EZ Vinyl Converter Bevezetés Az EZ Vinyl Converter egyszerűbb program lemezek számítógépes digitalizálására. A program zökkenőmentesen együttműködik az itunes -zel. WINDOWS XP és VISTA alkalmazóknak: o

Részletesebben

ESET Smart Security. telepítési útmutató. we protect your digital worlds

ESET Smart Security. telepítési útmutató. we protect your digital worlds ESET Smart Security telepítési útmutató we protect your digital worlds 1. ESET Smart Security Az ESET Smart Security egy megbízható, integrált és gyors biztonsági programcsomag, melynek vírus- és kémprogramvédelme

Részletesebben

POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM FELHASZNÁLÓKNAK

POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM FELHASZNÁLÓKNAK POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM FELHASZNÁLÓKNAK A Polar WebSync 2.2 (vagy újabb) szoftver és a Polar FlowLink adatátviteli egység lehetővé teszi a Polar Active aktivitásmérők és a polargofit.com webes szolgáltatás

Részletesebben

ESET Smart Security. telepítési útmutató

ESET Smart Security. telepítési útmutató ESET Smart Security telepítési útmutató A telepítési útmutatóból megismerheti a szoftver újdonságait, és segítséget kap a telepítéshez. Az egyes funkciókat részletesen a szoftverhez tartozó kézikönyvbôl

Részletesebben

ESET SMART SECURITY 5

ESET SMART SECURITY 5 ESET SMART SECURITY 5 Felhasználói útmutató (5.0-s és újabb termékverziókhoz) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját ESET SMART SECURITY

Részletesebben

Version 1.1. Readiris 14 Windows. Felhasználói útmutató. 10/29/2012 I.R.I.S. Products & Technologies dgi

Version 1.1. Readiris 14 Windows. Felhasználói útmutató. 10/29/2012 I.R.I.S. Products & Technologies dgi Version 1.1 Readiris 14 Windows Felhasználói útmutató 10/29/2012 I.R.I.S. Products & Technologies dgi Readiris TM 14 - Felhasználói útmutató Tartalomjegyzék Readiris bemutatása... 1 Újdonságok a Readiris

Részletesebben

A Windows 7 felfedezése

A Windows 7 felfedezése 1 A Windows 7 felfedezése Ez a fejezet a következőkről szól: Bejelentkezés a Windows 7-be Ismerkedés az asztallal A Start menü használata A Windows-tálca kezelése Ismerkedés a Vezérlőpulttal Információszerzés

Részletesebben

ESET NOD32 Antivirus. telepítési útmutató. we protect your digital worlds

ESET NOD32 Antivirus. telepítési útmutató. we protect your digital worlds ESET NOD32 Antivirus telepítési útmutató we protect your digital worlds 1. ESET NOD32 Antivirus A sokszorosan díjnyertes ESET NOD32 Antivirus egy gyors és hatékony vírusirtó. Az AV-Comparatives víruslaboratórium

Részletesebben

Szkenner kezelési útmutató

Szkenner kezelési útmutató Felhasználói kézikönyv Szkenner kezelési útmutató 1 2 3 4 5 6 7 Beolvasott fájl küldése e-mailben Szkennelt fájlok küldése mappákba Fájlok tárolása a szkenner funkcióval Beolvasott fájlok kézbesítése Eredeti

Részletesebben

Simply. plug & play. web'n'walk Stick. Használati útmutató

Simply. plug & play. web'n'walk Stick. Használati útmutató web'n'walk Stick Használati útmutató Simply plug & play Üdvözöljük a web n walk világában! További lehetôségek, mint SMS-központ Csatlakozás vagy kapcsolat bontása Részletek elrejtése Preferált hálózat

Részletesebben

ESET NOD32 Antivirus

ESET NOD32 Antivirus ESET NOD32 Antivirus telepítési útmutató A telepítési útmutatóból megismerheti a szoftver újdonságait, és segítséget kap a telepítéshez. Az egyes funkciókat részletesen a szoftverhez tartozó kézikönyvbôl

Részletesebben

ESET SMART SECURITY 8

ESET SMART SECURITY 8 ESET SMART SECURITY 8 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Rövid útmutató Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját Az ESET Smart Security egy

Részletesebben

ESET NOD32 ANTIVIRUS 5

ESET NOD32 ANTIVIRUS 5 ESET NOD32 ANTIVIRUS 5 Felhasználói útmutató (5.0-s és újabb termékverziókhoz) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját

Részletesebben

SMART All-in-One Használati utasítás

SMART All-in-One Használati utasítás SMART All-in-One Használati utasítás A2272PW4T/A2472PW4T 1 www.aoc.com 2013 AOC. Minden jog fenntartva! TARTALOMJEGYZÉK BIZTONSÁG...4 Elnevezési konvenciók...4 Tápfeszültség...5 Telepítés...6 Tisztítás...7

Részletesebben

OPERÁCIÓS RENDSZEREK ÉS FÁJLKEZELÉS 1. Operációs rendszerek

OPERÁCIÓS RENDSZEREK ÉS FÁJLKEZELÉS 1. Operációs rendszerek OPERÁCIÓS RENDSZEREK ÉS FÁJLKEZELÉS 1. Operációs rendszerek Hardver, szoftver, operációs rendszer fogalma A hardver a számítógép működését lehetővé tevő elektromos, elektromágneses egységek összessége.

Részletesebben

Szoftver és opciók telepítése Polycom HDX rendszerekre és tartozékokra

Szoftver és opciók telepítése Polycom HDX rendszerekre és tartozékokra Szoftver és opciók telepítése Polycom HDX rendszerekre és tartozékokra A Polycom szoftver frissítésével vagy további rendszeropciók vásárlásával az Önök szervezete továbbra is élvezheti a legújabb videókonferencia-technológia

Részletesebben

A Yamoto Magyarország Kft. a termék jelen útmutatótól eltérő, vagy helytelen használatából fakadó károkért nem vállal felelősséget!

A Yamoto Magyarország Kft. a termék jelen útmutatótól eltérő, vagy helytelen használatából fakadó károkért nem vállal felelősséget! A következő útmutatóhoz használt képernyőképek a Be-on-road navigációs szoftver 3.7 illetve 3.8-as változatából, valamint a Yamoto Five rev3-as készülék menüjéből származnak. Bár a Yamoto Magyarország

Részletesebben

[HÁLÓZATI OPERÁCIÓS RENDSZEREK 3.] VIII. Mérés SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM GYŐR TÁVKÖZLÉSI TANSZÉK

[HÁLÓZATI OPERÁCIÓS RENDSZEREK 3.] VIII. Mérés SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM GYŐR TÁVKÖZLÉSI TANSZÉK Mérési utasítás DNS Milyen új funkciókat nyújt ez a kiszolgálói szerepkör? A Windows Server 2008 rendszer DNS-kiszolgáló szolgáltatása a Microsoft Windows NT Server, Windows 2000 Server, és Windows Server

Részletesebben

ESET SMART SECURITY 7

ESET SMART SECURITY 7 ESET SMART SECURITY 7 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Rövid útmutató Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját Az ESET Smart Security csúcsminőségű

Részletesebben

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra.

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra. Mivel a Windows 95, 98 és Millenium Edition operációs rendszerek még nem tartalmazzák az ún. PPPoE kapcsolathoz szükséges programot, ezért azt le kell tölteni. Az alábbi tájékoztató a http://www.raspppoe.com/

Részletesebben

Programozási ismeretek. Visual Studio 2008/2010 Express Edition Ismerkedés a fejlesztőrendszerrel

Programozási ismeretek. Visual Studio 2008/2010 Express Edition Ismerkedés a fejlesztőrendszerrel Juhász Tibor Kiss Zsolt: Programozási ismeretek (Műszaki Könyvkiadó, 2011, MK 4462-3) Visual Studio 2008/2010 Express Edition Ismerkedés a fejlesztőrendszerrel Kiegészítések a tankönyvhöz Bevezetés Az

Részletesebben

ECDL operációs rendszer segédlet II..

ECDL operációs rendszer segédlet II.. Nagyon sok esetben előfordul, hogy háttértártárainkon nem találunk bizonyos fájlokat (Nem emlékszünk melyik mappában van, esetleg arra nem, hogy mi a fájl neve, vagy egyéb tulajdonságaira.), vagy épp bizonyos

Részletesebben

HP Officejet 4300 All-in-One Series. Használati útmutató

HP Officejet 4300 All-in-One Series. Használati útmutató HP Officejet 4300 All-in-One Series Használati útmutató HP Officejet 4300 All-in-One series Felhasználói kézikönyv Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt található információk

Részletesebben

E970SWN/E970SWNL/E2270SWN (LED há tté rvilá gítá s)

E970SWN/E970SWNL/E2270SWN (LED há tté rvilá gítá s) E970SWN/E970SWNL/E2270SWN (LED há tté rvilá gítá s) Biztonság... 3 Nemzeti sajátosságok... 3 Áram... 4 Telepités... 5 Tisztitás... 7 Egyéb... 8 Beállíás... 9 A doboz tartalma... 9 Az állvány... 10 A látószög

Részletesebben