Szabó István Dr., DVM, PhD UBM, Velence, Magyarország október 2.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szabó István Dr., DVM, PhD UBM, Velence, Magyarország 2014. október 2."

Átírás

1 Szabó István Dr., DVM, PhD UBM, Velence, Magyarország október 2.

2 Néhány felvetődő kérdés, hogy az előadáshoz megfelelő adrenalin szintünk legyen: 1./ MIÉRT KELL MAGYARORSZÁGNAK MEGINT BELEVÁGNI EGY MENTESÍTÉSBE? 2./ SENKI NEM CSINÁLJA, MIÉRT KELL NEKÜNK LENNI AZ ELSŐNEK? 3./ VAKCINÁZÁSSAL EGYENSÚLYBAN TARTHATÓK A KLINIKAI TÜNETEK. MIÉRT ÁLDOZZAK PÉNZ A MENTESÍTÉSRE?

3

4 Dánia: 2017re egy PILOT project keretében elindítani a későbbi teljes nemzeti PRRS mentesési stratégiát Erre az időre, számos REGINÁLIS kisebb területre terjedő projektnek folyamatban kell lennie Hollandia: A Holland Haszonállat és Hús Termék Tanács (Dutch Product Board for Livestock and Meat) PRRS vírus mentesítési nemzeti koordinációt vezetett be, amely célja a holland állomány egészségügyi státuszának további fokozása, javítása. Jelenleg a megfelelő régió kijelölésének fázisában vannak. Németország: Csak akkor lehet sikeres a PRRS mentesítés Németországban, ha az egész országra, valamennyi állományra kiterjed. (Beilage EG, Bätza HJ 2007) Csehország: A termelők jelentős része már lecserélte a hagyományos (conventional) állategészségügyi státuszú állományát magas (majdnem SPF, JÁS: javított állategészségügyi státusz, a nagy gazdasági kárt okozó fertőző betegségektől mentes) állategészségügyi státusszal rendelkezőre.

5 A PRRS GAZDASÁGI KÁRTÉTELE A SERTÉSÁGAZATBAN A PRRS kártétele US adatok szerint (ahol egyébként a kocáknak csak kb 30 %-a van az un. fialástól a vágásig típusú telepeken, itthon ez 90 % feletti, tehát a fertőzési nyomás ezzel a kártétel nagyobb itthon): kocánként 114,7 $ (kb Ft).

6 A PRRS GAZDASÁGI KÁRTÉTELE A SERTÉSÁGAZATBAN Európai adatok a PRRS okozta veszteségekről: almonként: 74,16 $ (kb Ft/alom) előhízónként: 6 $ (kb Ft) hízónként: 7,67 $ (kb. 1700) 100 kocás, fialástól a vágásig típusú, 2,5 kocaforgójú, 10 malac/fialás telepen a teljes veszteség: 250 fialás = Ft 2500 előhízó: 1300x2500= Ft 2500 hízó: 1700 x 2500= Ft Total: Ft /év

7 A PRRS MENTESÍTÉS MOZGATÓRUGÓI Dániában az alábbi tényezőket tartják fontosnak a mentesítés végrehajtása indoklásaként: Megnövekedett bevétel dán koronával adnak többet egy 30 kg-os PRRS mentes hízóalapanyagért, ez kb.: Ft) A légzőszervi betegségek veszteségei csökkentése Csökkenő antibiotikum fogyasztás A PRRS elleni mentesítés a termelés megállítása nélkül is lehetséges

8 Néhány tény a PRRS-ről előljáróban

9 A PRRS VÍRUS ÁTVITELÉNEK LEHETŐSÉGEI A sertések PRRS vírussal történő fertőződésének lehetséges útjai: szájon át intranazálisan (légzőszerveken keresztül) intramuszkulárisan nemi szerveken keresztül ragályfogó tárgyakkal, gyógykezelésre szolgáló eszközökkel (és vélhetőleg számos más módon) A parenterális (nem az emésztőcsatornán keresztül történő) átvitel kiemelkedően hatékony (pl.:bármely okú bőrsérülés: vágás, harapás, vakarás). Akár 10 vagy ennél is kevesebb vírus részecske elegendő a sérült bőrfelületen a fertőzés átvitelére A parenterálishoz viszonyítva a fertőződés többi útja jelentősen nagyobb mennyiségű vírust igényel a betegség átviteléhez.

10 A PRRS VÍRUS ÜRÍTÉS LEHETŐSÉGEI A vírus a fertőzést követően: - a nyálban a 42 napig - az orrváladékban 21 napig - a vizeletben 28 napig - az ondóban 92 napig - a nyirokcsomókban 152 napig mutatható ki. A vírus megtalálható a vemhességük utolsó harmadában fertőződött kocák tejében és kolosztrumában. A heveny fertőződést követően a vírus alacsony szinten, illetve időszakosan ürül.

11 A PRRS VÍRUS ÜRÍTÉS KÖRNYEZETI KÖVETKEZMÉNYEI A PRRS vírust a kiszáradás gyorsan inaktiválja. Kevéssé ellenálló a folyadékokban, mint a vizelet, és hígtrágya. A tiszta, semleges phjú, vízszerű, a fagyásponthoz közeli hőmérsékletű folyadékokban hosszasan életképes. Például, 7,5 ph-n, 2 C-n, a víruspopuláció megfeleződésének ideje 5,8 nap. Telepi gyakorlati körülmények között a fertőzőképes vírus túlél: napokig: az ivóvízben, vályúkban és a pocsolyákban a környezeti hőmérséklet függvényében. Telepi gyakorlati körülmények között a fertőzőképes vírust elpusztítják a: a szokásos tisztító, szárító és fertőtlenítő módszerek.

12 A PRRS VÍRUS TERJEDÉS ÁLLATRÓL-ÁLLATRA A fertőzés állatok közötti vírus átvitelnek a leggyakoribb módja a szoros kontaktus az egyedek között, illetve a fertőzött folyadékokkal (vizelet, ondó, vér, váladékok) fertőzött eszközök (injekciós tűk, ruházat, lábbeli stb.). A sertés szociális viselkedése (rangsor harc) a sertés-sertés közötti interakciók (farok-, fülrágás, harapás, vakaródzás, fontos részei a direkt vírus átvitelnek.

13 A PRRS VÍRUS TERJEDÉS ÁLLOMÁNYON BELÜL Amennyiben egyszer az állomány fertőződik, a vírus az állományon belül cirkulálni fog. A spontán mentesülés a PRRS vírusától igen ritka. A vírushordozó állatoknak kiemelt szerepe van a vírus terjesztésében. A maternális ellenanyagok némi védelmet adnak az újszülött malacoknak, de ez csak rövid ideig és nem teljes mértékűen tart. Azon esetekben amikor fertőzött és fogékony állatok keverednek ( választás, hizlaldába telepítés) az egész populáció gyorsan befertőződik. Néha előfordul, hogy egyes állatok nem fertőződnek meg, ezt a státuszukat akár hosszabb ideig is megtartják (például a süldő utánpótlás). Ez persze magyarázata lehet a PRRS klinikai tünetei időszakonkénti megjelenésére.

14 A PRRS VÍRUS TERJEDÉS ÁLLOMÁNYOK KÖZÖTT. Az állományok közötti fertőződés esetében a fertőző vírus messze legfontosabb forrása a fertőzött állat behozatala az állományba. Franciaországban a fertőződés forrása: 56%-ban fertőzött sertés, 20%-ban fertőzött ondó, 21%-ban ragályfogó tárgy, 3%-ban ismeretlen forrás volt

15 A PRRS VÍRUS TERJEDÉS ÁLLOMÁNYOK KÖZÖTT Az u.n. Területi terjedés amikor állati vagy emberi forrás hiányában is előfordul a fertőződés relatíve gyakori a nagy sertéssűrűségű területeken. Franciaországban az ilyen módon fertőződött állományok 45 %-a 500 méteren belül, és csak 2 % -a 1000 méteren kívül volt található a fertőzés forrásától. Az u.n. Területi terjedés mechanizmusa nem teljesen tisztázott. A vírus levegővel való terjedése teóriáját elsődleges terjedési oknak vélték, de a kiterjedt kutatások nem igazolták az aerosolnak a vírus átvitelében feltételezett kiemelkedő szerepét. A legyek és szúnyogok kísérleti körülmények között szerepet játszhatnak a terjedésben, bár a gyakorlatban ezt még megerősíteni szükséges.

16 A PRRS VÍRUS TERJEDÉS ÁLLOMÁNYOK KÖZÖTT A nem sertés fajok szerepe a PRRS vírus járványtanában bizonytalan. A vizsgálatok azt mutatják, hogy - a kutyák, a macskák, a bűzös borzok, a mosómedve, az oposszum, a patkány, az egerek, a tengerimalacok, a házi verebek és a seregélyek nem fogékonyak a fertőzés iránt. A madarak különböző fajai érzékenysége vitatott. A PRRS vírust visszaizolálták a sertésfarmok szúnyog és légy populációjában, de ezek járványterjesztésben játszott szerepe még meghatározásra vár.

17 A PRRS ELŐFORDULÁSA A VILÁG ORSZÁGAIBAN A PRRS vírus világszerte valamennyi sertéstartó országban előfordul. Azon országok listája, amelyek mentesnek véltek ettől a betegségtől rövid: - Argentína, Ausztrália, Kuba, Finnország, Új- Kaledónia, Új-Zéland, Norvégia, Svédország, Svájc Ezekben az országokban vagy kevés sertés található, vagy kevésbé intenzív, hagyományosabb a tartás és nem meghatározó szereplői a az élősertés kereskedelemnek

18 A Nemzeti PRRS Mentesítési Terv

19 Nemzeti PRRS Mentesítési Terv A Nemzeti Mentesítési Terv célja A hazai sertésállomány PRRS fertőzöttségének csökkentése, ezáltal a betegség okozta gazdasági kártétel mérséklése. Rövid távú (2015 félév) cél, hogy az ország 2 régiójában, 7 megyéjében (Zala, Vas, Somogy, illetve Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg) valamennyi sertésállomány PRRS mentes minősítéssel rendelkezzen. Hosszabb távú cél ( ) az egész ország mentes státuszának elérése, és így a mentes státusz eléréséből fakadó gazdasági előnyök kihasználására kedvező lehetőséget biztosítani a magyarországi sertéstartók számára.

20 Nemzeti PRRS Mentesítési Terv Jogszabályi háttér

21 Jogszabályi háttér Nemzeti PRRS Mentesítési Terv 1.) A sertések szaporító és légzőszervi tünetegyüttese (PRRS) az állategészségügyről szóló 1995.évi XCI. törvény alapján július 1-től bejelentési kötelezettség alá tartozó állatbetegség lett Magyarországon. A végrehajtási szabályokat a 41/1997.(V.28.) FM rendelettel kiadott Állategészségügyi Szabályzat tartalmazta. (A sertés állományok védelme című rész ( ) és a PRRS-re vonatkozó ). 2.) VII.6-tól az állategészségügyi törvényt módosító évi XXII. törvény megszüntette a bejelentési kötelezettséget, a 30/2002. (IV. 19.) FVM rendelet pedig hatályon kívül helyezte a PRRS-re vonatkozó végrehajtási szabályokat. 3.) Az állategészségügyről szóló évi CLXXVI. törvény július 1-től ismét (be)jelentési kötelezettség alá vonta.

22 Nemzeti PRRS Mentesítési Terv Jogszabályi háttér 4. Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló évi XLVI. Törvény az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről kimondja: Az állattartó és az állatorvos jogai és kötelezettségei 18. (1) Az állattartó köteles a) állata rendszeres ellátásáról és felügyeletéről gondoskodni; c) az állat állat-egészségügyi felügyeletét ellátó magán állatorvost a tartott állatok fajáról, létszámáról, az állatok tartási helyéről az állattartó tevékenység megkezdésétől számított öt napon belül tájékoztatni; e) az e törvény végrehajtására kiadott jogszabályban meghatározott esetekben az állatok tartását, tartási helyét, jelölését és mozgatását bejelenteni az élelmiszerlánc-felügyeleti szervnek; g) állatának az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv által elrendelt vizsgálatát, kezelését, védőoltását, elszállítását, levágatását, illetve leölését tűrni, ezen feladatokat ellátó állatorvos részére segédszemélyzetről gondoskodni, és a kárenyhítési kötelezettségének megfelelően közreműködni;

23 5.) A Nemzeti Mentesítési Terv alapját a 3/2014. (II.16.) VM rendelet: A sertés-állományoknak a sertés reprodukciós zavarokkal és légzőszervi tünetekkel járó szindrómájától való mentesítéséről szóló jogszabály képezi. Ez a rendelet megjárta az EU és a hazai döntéshozás, véleménynyilvánítás valamennyi fórumát, az azon elhangzottak releváns része beépült a rendelet végső szövegébe. E rendelet pontosan szabályozza a PRRS elleni mentesítés lépéseit, meghatározza a teendő intézkedések felelős végrehajtóit. Abból a célból, hogy a megvalósulás során esetleg felmerülő szakmai, állategészségügyi igazgatási, vagy egyéb területről érkező problémák, javaslatok a megvalósítást segítsék és egységes elveken alapuljanak a Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeleti és Agrárigazgatási Államtitkárság államtitkára, Dr. Kardeván Endre a PRRS Nemzeti Mentesítési Bizottságot hozott létre, nevezett ki. Ezen Bizottság feladata a PRRS betegségtől való mentesítéssel kapcsolatos szakmai intézkedések és álláspontok kialakítására, véleményezésére, az intézkedésre jogosult nemzeti hatóságok (NÉBIH, járási állategészségügyi hivatal) döntés-előkészítése során támogatás, véleményezés nyújtása. Nemzeti PRRS Mentesítési Terv

24 Nemzeti PRRS Mentesítési Terv Fogalom meghatározások

25 Nemzeti PRRS Mentesítési Terv Fogalom meghatározások kislétszámú állomány: legfeljebb száz sertésből álló állomány; nagylétszámú állomány: több mint száz sertésből álló állomány; önálló árutermelő hízóállomány: olyan állomány, amelyben a sertéseket nem saját fogyasztásra történő hízlalási céllal tartják, és ahol szaporítás nem folyik; sertés-tenyészállomány: az a sertésállomány, amelyben szaporítás céljából tenyészkant, tenyészkocasüldőt vagy tenyészkocát tartanak

26 Nemzeti PRRS Mentesítési Terv Fogalom meghatározások tenyészkan: hat hónaposnál idősebb, az állattenyésztési jogszabályok szerint tenyésztési célra kiválasztott,hímivarú sertés; tenyészkoca: hat hónaposnál idősebb, az állattenyésztési jogszabályok szerint tenyésztési célra kiválasztott, már legalább egyszer fialt nőivarú sertés; tenyészkocasüldő: hat hónaposnál idősebb, az állattenyésztési jogszabályok szerint tenyésztési célra kiválasztott, még egyszer sem fialt, nőivarú sertés. hízósertés: legalább 100 napos sertés; növendék sertés: sertések életkor szerinti csoportja mely a választástól 100 napos korig tart.

27 Nemzeti PRRS Mentesítési Terv Fogalom meghatározások mentesítés alá vont terület: a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (a továbbiakban: NÉBIH) által meghatározott kiterjedésű terület, amelyen a megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságának (a továbbiakban: ÉBÁI) rendelkezései alapján mentesítés zajlik; I. számú terület: a rendelet szerinti mentesítés alá vont terület (2014-ben Zala, Vas, Somogy, és Nógrád, Heves, BAZ, SzSzB megyék területe); Az összes többi megyék területe: A rendelet szerinti mentesítés alá nem vont terület (2014-ben). megye: jelenleg érvényes közigazgatási egység; régió: megye vagy egymással földrajzilag szomszédos megyék.

28 Nemzeti PRRS Mentesítési Terv Fogalom meghatározások minősítő vizsgálat: Hatósági intézkedések céljából az állomány fertőzöttségének vizsgálata szerológiai módszerrel.; alkalmazható szerológiai és virológiai vizsgálatok: Az OIE ajánlásait figyelembe véve a Nemzeti Referencia Laboratórium hatáskörébe tartozik, hogy a szerológiai és virológiai vizsgálatok elvégzésnél melyik módszert illetve módszereket kell használni.

29 Nemzeti PRRS Mentesítési Terv PRRS Fertőzött Sertés a) amely a PRRS-re gyanút keltő tüneteket vagy kórbonctani elváltozásokat mutat, és a betegség jelenléte virológiai vizsgálattal igazolt; b) amelyből a PRRS vírusa vagy annak genomja kimutatható; c) amely a betegségre gyanút keltő tüneteket mutat, és olyan sertéstenyész- állományban vagy önálló árutermelő hízóállományban (a továbbiakban együtt: állomány) tartják, amelyben a fertőzöttséget hatóságilag megállapították; d) amely szeropozitív, nem vakcinázott és a szeropozitivitást más szerológiai módszerrel is megerősítették.

30 Nemzeti PRRS Mentesítési Terv PRRS fertőzöttségre gyanús sertés a) amelynek klinikai tünetei vagy kórbonctani elváltozásai a PRRS-re utalnak és a laboratóriumi vizsgálatok a betegség jelenlétét még nem igazolták; b) amelyet a megelőző hatvan napon belül fertőzött sertéssel együtt tartottak, vagy fertőzött sertéstől származó ondóval termékenyítettek.

31 Nemzeti PRRS Mentesítési Terv Járványügyi háttér

32 Nemzeti PRRS Mentesítési Terv Járványügyi háttér Nagylétszámú állományok 2012 koca+kocasüldő Magyarország % összes összes Hizóférőhely Magyarország hizó/tenyész/ Megye +kan létszám %-ában M telepen koca megye hízóférőhely /koca évi forgó hízókibocsájtás %-ában év baranya % % , % 6,89 bacs 0% 2 0 0% bekes % % , % 10,47 borsod % % , % 12,45 csongrád % % , % 10,88 fejer % 182 2% , % 7,87 gyor % % , % 9,82 hajdu % % , % 11,07 heves % % , % 14,42 jnsz % % , % 14,63 komarom 0% 2 0% nograd % % , % 7,14 pest % % , % 17,03 somogy % % , % 2,71 szabolcs % % , % 5,26 tolna % % , % 5,56 vas % % , % 7,03 veszprem % % , % 11,12 zala % % , % 14,75 Magyarország % % , % 9,11 Forrás: NÉBIH elektronikus nyilvántartási rendszer

33 Nemzeti PRRS Mentesítési Terv Járványügyi háttér Nagylétszámú állományok 2013 Forrás: Bálint Ádám, NÉBIH, ÁDI

34 Nemzeti PRRS Mentesítési Terv Járványügyi háttér Kislétszámú állományok 2013 Forrás: NÉBIH adatbázis (2012)

35 Még néhány felvetődő kérdés az adrenalin fokozására: 4./ NINCS MEGKÜLÖNBÖZTETHETŐ IMMUNITÁST ADÓ VAKCINA. CSAK ÁLLOMÁNYCSERÉVEL LEHET MENTESÍTENI. ÚGYSEM SIKERÜL. 5./ MIKORRA TÉRÜL EZ MEG NEKEM? 6. /KI FIZETI A KÖLTSÉGEKET?

36 AZ ÁLLOMÁNYOK PRRS MENTESÍTÉSE MÓDSZEREI A PRRS vírusától való megszabadulásnak számos módszere lehet: - a teljes állománycsere - a vizsgálva és - a pozitív egyedek eltávolítva (u.n. szelekció) - és a zárt állomány létrehozása (un. roll over). Az egyes módszerek hatékonyságában nincs jelentős különbség, de valamennyi esetben kiemelkedő szerepe van a szigorú járványvédelmi szabályok telep specifikus kidolgozásának és alkalmazásának, amely szabályoknak a vírus terjedése valamennyi számba jöhető fertőződési útvonalra ki kell terjednie.

37 PRRS Mentesítés Magyarország AZ ÁLLOMÁNYOK PRRS MENTESÍTÉSE MÓDSZEREI 1. Teljes állománycsere - költséges, de az újrafertőződés veszélye a legkisebb - a hazai viszonyokat (farrow to finish állományok) figyelembe véve alkalmazható - a fertőzött állományok eltávolítása, alapos takarítás, szigorított, ismételt fertőtlenítés, megfelelő ideig történő pihentetés - hatóságilag igazolt, megbízhatóan mentes állománnyal történő betelepítés - rendszeres szerológiai és virológiai vizsgálat Gazdasági kihatások: Meghatározott ideig történő termeléskiesés állami szerepvállalás kérdése (állami kártalanítás, megfelelő hitelkonstrukciók biztosítása)

38 PRRS Mentesítés Magyarország AZ ÁLLOMÁNYOK PRRS MENTESÍTÉSE MÓDSZEREI 1. Teljes állománycsere Csehországi adatok az állománycserét megelőző és követő termelési mutatókról (2012)

39 PRRS Mentesítés Magyarország AZ ÁLLOMÁNYOK PRRS MENTESÍTÉSE MÓDSZEREI 2. Szelekció - a vizsgálva és a pozitív egyedek eltávolítva -Az elsődleges fókuszban ezen módszer esetében valamennyi tenyészállat vizsgálata áll, hogy a perzisztensen fertőzött hordozó állatokat kiszűrjék és eltávolítsák az állományból. Ez a folyamat PRRS vírus vertikális átvitelét meggátolja - A szérum ellenanyagok meghatározása és a vírus nukleinsav kimutatása megfelelően kombinálva alkalmas a hordozó, az állományból eltávolítandó állatok felderítésére. - Bár a módszer nagyon hatékony, de hátrányai - nagyon drága - jelentős munkát ad a labornak az egyszerre elvégzendő nagymennyiségű vizsgálat - potenciálisan PRRS vírus negatív kocákat idő előtt eltávolítunk, mert az ELISA nem tudja a krónikus hordozót és a fertőződött, de már nem vírusürítő állatot megkülönböztetni - nem lehet a természetes úton fertőzött és a vakcinázott állatokat megkülönböztetni (ezért ezen módszer alkalmazása vakcinázott állományokban kérdéses.)

40 PRRS Mentesítés Magyarország AZ ÁLLOMÁNYOK PRRS MENTESÍTÉSE MÓDSZEREI 3. ún. roll over módszer hatékony, folyamatos vakcinázási program alkalmazásával a tenyészkoca állományban tartós, homogén immunállapot kialakítása kocasüldő beállítás felfüggesztése min. 6-8 hónapig szigorú járványvédelmi rendszer működtetése a telep vonalában (újrafertőződés megakadályozása), telepen belül ellenőrzött állatmozgatás Az utónevelő depopulációja, repopuláció az újonnan született utódállománnyal Szeropozitív kocák folyamatos selejtezése elsősorban alacsony kocalétszámú, megfelelő épületekkel, férőhelyekkel rendelkező telepeken alkalmazható; folyamatos szerológiai és virológiai ellenőrzéssel, sentinel (őr) állatok beállításával és vizsgálatával

41 A PRRS MENTESÍTÉS MEGTÉRÜLÉSE A teljes állománycserével történő mentesítés megtérülési idejét (ROI=return of investment) 18 és 83 hónap közöttire teszik egy tanulmányban. A teljes állomány zártsággal, és kifuttatással történő mentesítés megtérülési ideje 4 és 26 hónap közötti. (Természetesen ezen számok nagymértékben függenek a gazdasági környezettől, amelyben a mentesítés történik.)

42 A Nemzeti PRRS Mentesítési Terv Megvalósítás, Feladatok

43 a 3/2014. (II.16.) VM rendelet követelményei 4. Eljárás a sertéstartó telepeken Különböző eljárást kell folytatni a nagylétszámú és a kislétszámú telepeken, továbbá a nagylétszámú telepeken belül a hízóállományokban. A minősítéshez, illetve a mentesítéshez szükséges vizsgálatok költségei az állattartót terhelik, melyhez a különféle állami támogatások azonban igénybe vehetők (pl. 148/2007. (XII.8.) FVM rendelet) vagy az agrárigazgatásért felelős miniszter a költségek teljes egészére, vagy egy részére forrást biztosíthat. Pozitív szerológiai eredmény esetén először az esetleges téves pozitív eredményt ki kell zárni, más típusú diagnosztikai módszer alkalmazásával, ebben az esetben a napos malacokból orrtampon, vagy a korcsoportból más okból elhullott állatok nyirok szerveinek PCR vizsgálatát kell elvégezni. A fertőzöttség kizárását célzó virológiai vizsgálatok már állami költségre történnek. A nagylétszámú állomány mentesítési tervében előírt vakcinázás költsége szintén az állattartót terheli. Kislétszámú állományok esetében a vakcinázás nem engedélyezett, kivéve, ha az Országos Főállatorvos azt engedélyezi.

44 Az Intézkedési Terv lépései és határidők nagylétszámú állományok mentesítésével kapcsolatosan Az I. területen (Vas, Zala, Somogy, illetve Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj- Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék területe) Nagylétszámú telepek a PRRS fertőzött, nagylétszámú telepek mentesítése állománycserével, állami kártalanítás mellett történik. Az állami kártalanítás feltétele a tulajdonos részéről a legalább hasonló nagyságú állomány újratelepítésére vállalt kötelezettség. Ennek hiányában állami kártalanítás nem adható, és a telepről élő állatmozgatás csak vágóhídra értékesítés formájában történhet. Az állománycsere folyamata kapcsán törekedni kell a minél magasabb állategészségügyi és genetikai státuszú (minél több nagy gazdasági kárt okozó fertőző betegségtől mentes, potenciálisan magasabb profitabilitást biztosító) állomány telepítésére.

45 Az Intézkedési Terv lépései és határidők nagylétszámú állományok mentesítésével kapcsolatosan Az I. területen (Vas, Zala, Somogy, illetve Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj- Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék területe) KIEMELT FELADAT: június 30-ig valamennyi telep minősítése: Mentes telepek: - a magát mentesnek vélő telep az elmúlt 3 év negatív (kedvező) vizsgálati eredménye alapján valamennyi kanból és a kocák 95%-os biztonsággal és 5 % prevalencia számítással (kb. a kocák 5 %-a), továbbá a hízók 95%-os biztonsággal és 10 % prevalencia számítással (maximum 60 hízó) történő kedvező eredményű vérvizsgálata alapján mentessé nyilvánítható. ( történelmi mentesség ).

46 Az Intézkedési Terv lépései és határidők nagylétszámú állományok mentesítésével kapcsolatosan Az I. területen (Vas, Zala, Somogy, illetve Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj- Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék területe) Fertőzött telepek: Tenyésztelep: megyei KH ÉBÁI szervezésében a management, az ellátó állatorvos és a PRRS Mentesítési Bizottság együttes megbeszélését követően kialakítani a mentesítési tervet, ami a fertőzött állomány minél előbbi lecserélése: Javasolt program: termékenyítés leállítása: június 30. utolsó fialások: október 21. a telep kiürítése és a záró fertőtlenítés elvégzése: június 30.

47 Az Intézkedési Terv lépései és határidők nagylétszámú állományok mentesítésével kapcsolatosan Az I. területen (Vas, Zala, Somogy, illetve Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj- Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék területe) Hízótelep: A megyei KH ÉBAI szervezésében a management, az ellátó állatorvos és a PRRS Mentesítési Bizottság együttes megbeszélését követően kialakítani a mentesítési tervet, ami a fertőzött állomány minél előbbi lecserélése. Javasolt program: az utolsó, legkésőbb december 31-ig beérkező, PRRS szempontból nem minősített (pl. holland, német, szlovák stb. import hízóalapanyag) helyről származó állomány kifuthat, a továbbiak az esetleges szerződéses kapcsolatoktól függenek, de december 31. után kizárólag igazoltan mentes állományból származó sertések érkezhetnek a telepre.

48 Az Intézkedési Terv lépései és határidők nagylétszámú állományok mentesítésével kapcsolatosan Az összes többi megye (Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Budapest, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun- Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Tolna, Veszprém,) teljes területén: KIEMELT FELADAT: december 31-ig valamennyi (elsődlegesen a mentesítés alá vont területek 15 km-es határoló zónájában lévő) nagylétszámú telep minősítése: Mentes telepek: - a magát mentesnek vélő telep az elmúlt 3 év negatív (kedvező) vizsgálati eredménye alapján valamennyi kanból és a kocák 95%-os biztonsággal és 5 % prevalencia számítással (kb. a kocák 5 %-a), továbbá a hízók 95%- os biztonsággal és 10 % prevalencia számítással (maximum 60 hízó) történő kedvező eredményű vérvizsgálata alapján mentessé nyilvánítható. (u. n. történelmi mentesség ).

49 Az Intézkedési Terv lépései és határidők nagylétszámú állományok mentesítésével kapcsolatosan Az összes többi megye (Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Budapest, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun- Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Tolna, Veszprém,) teljes területén: A PRRS Mentesítési Bizottság a fertőzött nagylétszámú telepek PRRS mentesítési terveinek elkészítéséhez összeállított egy SABLONT (template), amely pontosan meghatározza, milyen adatoknak és ismereteknek (állatmozgatás, járványvédelem, kockázat elemzés, eddigi védekezés, egyéb fertőző betegségek helyzete, külső- és belső telepi járványvédelmi intézkedések (amelynek minden telepen eddigiekben is létezniük kell) stb.) kell szerepelniük a telepek mentesítési tervében. Kiemelendő, hogy a mentesítési tervnek egyedinek, telep specifikusnak, a telep technológiai folyamatai figyelembevételével kialakítottnak kell lennie.

50 a 3/2014. (II.16.) VM rendelet követelményei Kislétszámú állományok Egységesen az ország valamennyi megyéjében 2014-ben május 31- ig el kell végezni valamennyi kislétszámú állományban a sertésállományoknak a sertés reprodukciós zavarokkal és légzőszervi tünetekkel járó szindrómájától való mentesítéséről szóló 3/2014. (I. 16.) VM rendelete 6. (6) pontja szerinti ellenőrző vizsgálatot.

51 a 3/2014. (II.16.) VM rendelet követelményei Az Intézkedési Terv lépései és határidők kislétszámú állományok mentesítésével kapcsolatosan Kislétszámú állományok Az I. területen (Vas, Zala, Somogy, illetve Nógrád, Heves, Borsod- Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék területe): június 30-ig a vizsgálatok alapján pozitív udvarok állomány cseréje mentes állatokra szeptember 30-ig a települések rendelet szerinti minősítése június 30-ig a két régió rendelet szerinti PRRS mentessé nyilvánítása

52 a 3/2014. (II.16.) VM rendelet követelményei Kislétszámú állományok Az összes többi megye (Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Budapest, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun- Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Tolna, Veszprém,) teljes területén: szeptember 30-ig a vizsgálatok alapján pozitív udvarok állomány cseréje mentes állatokra december 31-ig a települések rendelet szerinti minősítése Ezen területen a további intézkedések megtételét az elvégzett szerológiai vizsgálat alapján a február 28-ig elkészítendő és március 31-ig jóváhagyott megyei PRRS mentesítési tervnek kell tartalmaznia.

53 És a végére még egy felvetődő kérdés az adrenalin fokozására: 7./ MINEK AMIKOR BEENGEDIK A MINDENFAJTA FERTŐZÖTT NYUGATIT?

54 a 3/2014. (II.16.) VM rendelet követelményei Állatmozgás Mentes nagylétszámú állományba sertést bevinni csak mentes állományból szabad, és az állatokat hatvan napig karanténozni szükséges. A karanténozás ideje alatt minden kanból, tenyészkocából és tenyészkocasüldőből szerológiai vizsgálat céljára vért kell venni. Tenyészkanok esetében az ondó egyedi PCR vizsgálatát is el kell végezni. Egyéb esetben az állományból szerológiai vizsgálat céljára 95%-os biztonság és 10%-os előfordulás figyelembevételével vért kell venni. Az állatokat az új állományba beállítani csak az előbbi vizsgálatok negatív eredménye esetén szabad. Mentes állományba szaporítóanyagot (spermát és embriót) bevinni csak engedélyezett mesterséges termékenyítő és embrió átültető állomásról szabad.

55 a 3/2014. (II.16.) VM rendelet követelményei Állatmozgás Piacra, vásárra, valamint továbbtartási célra csak mentes településekről vagy mentes nagylétszámú állományból származó sertéseket szabad kiszállítani. E szabály alól az élelmiszerláncbiztonsági és állategészségügyi igazgatóság egyedi esetekben felmentést adhat, amennyiben az állatokat a mentesség feltételeinek már megfelelő állományból másik nem mentes településre kívánják szállítani és a kiszállítandó állatok tizennégy napon belül elvégzett egyedi szerológiai vizsgálata negatív eredményt adott. Fertőzött településen belül mentes állományból adott település másik, nem mentes állományába a járási állategészségügyi hivatal engedélyével lehet sertést szállítani.

56 a 3/2014. (II.16.) VM rendelet követelményei Állatmozgás Mentes, illetve mentesítés alá vont terület földrajzi határa mentén lévő 15 km-es sávon belülre, valamint mentes nagylétszámú állomány köré vont 15 km-es sugarú körön belülre fertőzött állományból származó sertés nem szállítható be.

57 Egyéb releváns információk

58 Egyéb releváns információ A sertések esetleges tünetmentes PRRS fertőzöttsége a levágott állat húsának emberi fogyasztásra való alkalmasságát nem befolyásolja. Ennek megfelelően a PRRS-től nem mentes állományokból származó sertések húsa és egyéb termékei is emberi fogyasztásra alkalmasak.

59 Egyéb releváns információ A nagylétszámú sertéstelep mentesítési tervének járványvédelmi előírásai A 41/1997.(V.28.) FM rendelettel kiadott Állategészségügyi Szabályzat 2. számú függelékében foglalt általános járványvédelmi előírások betartását kell megkövetelni. A sertéstelepen dolgozók otthoni sertéstartásának, vagy másodállásként más sertéstartó telepen való foglalkoztatásának szabályait a mentesítési tervben szabályozni szükséges. Telepi technológia részletes leírása (különös tekintettel a telepen belüli állatmozgásokra). A karanténozásnál, belföldi vásárlás esetén a fent hivatkozott Állategészségügyi Szabályzat 12. számú függelék I. szakasza, míg külföldről történő vásárláskor a 12. számú függelék I. és II. szakasza szerint kell eljárni, azzal az eltéréssel, hogy a karanténozás időtartama a PRRS szempontjából minimálisan 60 nap.

60 Egyéb releváns információ A nagylétszámú sertéstelepek PRRS mentesítési Terveinek elkészítéséhez a PRRS Nemzeti Mentesítési Bizottság által összeállított SABLON rendelkezésre áll.

61 Egy új korszak kezdete a sertéstenyésztésben

1. Általános rendelkezések. 2. Mentesség

1. Általános rendelkezések. 2. Mentesség M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2014. évi 3. szám 447 A vidékfejlesztési miniszter 3/2014. (I. 16.) VM rendelete a sertésállományoknak a sertés reprodukciós zavarokkal és légzőszervi tünetekkel járó szindrómájától

Részletesebben

30/2009. (III. 27.) FVM rendelet. a sertésállományok Aujeszky-betegségtől való mentesítésének szabályairól és a mentesség fenntartásáról

30/2009. (III. 27.) FVM rendelet. a sertésállományok Aujeszky-betegségtől való mentesítésének szabályairól és a mentesség fenntartásáról 30/2009. (III. 27.) FVM rendelet a sertésállományok Aujeszky-betegségtől való mentesítésének szabályairól és a mentesség fenntartásáról Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI.

Részletesebben

A szarvasmarhák vírusos hasmenése ( BVDV) Nemzetközi mentesítési tapasztalatok

A szarvasmarhák vírusos hasmenése ( BVDV) Nemzetközi mentesítési tapasztalatok A szarvasmarhák vírusos hasmenése ( BVDV) Nemzetközi mentesítési tapasztalatok Dr. Peter Franken Budapest 2013 BVD elleni védekezés a szarvasmarhaállományokban 1. Bevezetés és holland szarvasmarha-adatok

Részletesebben

Állategészségügyi szabályok 2014. augusztus 8-10.

Állategészségügyi szabályok 2014. augusztus 8-10. BAROMFI, NYÚL, PRÉMES ÁLLAT, ERDEI és SZÁRNYAS VAD élőállat bemutató Tyúk, pulyka olyan helyről szállítható, melynek 10 km-es sugarú körzetében baromfira átragadó, bejelentési kötelezettség alá tartozó

Részletesebben

Az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatója az influenza figyelőszolgálat adatairól Magyarország 2015. 7. hét

Az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatója az influenza figyelőszolgálat adatairól Magyarország 2015. 7. hét Az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatója az influenza figyelőszolgálat adatairól Magyarország 2015. 7. hét Országosan nem változott az influenzaaktivitás A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok

Részletesebben

Mennyibe kerül a BVD?

Mennyibe kerül a BVD? Mennyibe kerül a BVD? (Budapest, 2013. február 21.) Dr. Ózsvári László PhD, MBA SZIE-ÁOTK, Állat-egészségügyi Igazgatástani és Agrárgazdaságtani Tanszék BEVEZETÉS A téma aktualitása, jelentősége BVD előfordulása:

Részletesebben

Fertőző kevésvérűség

Fertőző kevésvérűség Fertőző kevésvérűség Az idei hazai előfordulás tapasztalatai Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Dr. Szögyényi Zsuzsanna, Dr. Abonyi Tamás, Dr. Vladár Dorottya Jogszabályi háttér Bejelentési kötelezettség

Részletesebben

Intenzíven terjed az influenza

Intenzíven terjed az influenza Az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatója az influenza figyelőszolgálat adatairól Magyarország 2015. 4. hét Intenzíven terjed az influenza A 4. naptári héten tovább nőtt az influenzás panaszok miatt

Részletesebben

Aujeszky-mentesítés III.

Aujeszky-mentesítés III. Állategészségügy Aujeszky-mentesítés III. Az Aujeszky-betegségtől való mentesítési eljárások kidolgozása és végrehajtása nagylétszámú állományokban A nagylétszámú sertéstelepek Aujeszky-betegségtől való

Részletesebben

Szerződés hatálya. Szerződéskötés dátuma. Partner / Szerződő fél. Szerződés tárgya Szerződés típusa Szerződés értéke

Szerződés hatálya. Szerződéskötés dátuma. Partner / Szerződő fél. Szerződés tárgya Szerződés típusa Szerződés értéke Szerződés tárgya Szerződés típusa Szerződés értéke Szerződéskötés dátuma Szerződés hatálya Partner / Szerződő fél Állami feladatok átvállalása az agrár- és vidékfejlesztési programok megvalósításában 6

Részletesebben

Átadásra került informatikai eszközök megyei bontásban. 1. ütem 2. ütem. KLIK Szakszolgálati Intézmény megnevezése

Átadásra került informatikai eszközök megyei bontásban. 1. ütem 2. ütem. KLIK Szakszolgálati Intézmény megnevezése A TÁMOP-3.4.2.B Sajátos nevelési igényű gyermekek integrációja (ok fejlesztése) kiemelt projekt keretében beszerzett és a pedagógiai szakszolgálatok számára átadott informatikai eszközök Átadásra került

Részletesebben

Szarvasmarha tartás általános járványvédelmi és igazgatási kérdései. Dr. Hercsel György megyei igazgató főállatorvos Gy-M-S Kormhiv.

Szarvasmarha tartás általános járványvédelmi és igazgatási kérdései. Dr. Hercsel György megyei igazgató főállatorvos Gy-M-S Kormhiv. Szarvasmarha tartás általános járványvédelmi és igazgatási kérdései Dr. Hercsel György megyei igazgató főállatorvos Gy-M-S Kormhiv. ÉLBÁI 1 Népesség 448500 fő Terület 4088 km Népsűrűség 108 fő/km 2 Szm

Részletesebben

Kéknyelv betegség. rövid ismertető

Kéknyelv betegség. rövid ismertető Kéknyelv betegség rövid ismertető Mi az a kéknyelv betegség? A kéknyelv betegség (angolul: bluetongue) törpeszúnyogok által terjesztett fertőző, de állatról állatra közvetlenül nem terjedő vírusos állatbetegség,

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. Magyarországra történő beszállítás feltételei

ÚTMUTATÓ. Magyarországra történő beszállítás feltételei ÚTMUTATÓ A kéknyelv-betegség magyarországi megállapítása miatt a jogszabályoknak megfelelően el kellett rendelni a kitörés gócpontjától számított 100 kilométeres sugarú védőkörzet felállítását, valamint

Részletesebben

Elérte hazánkat az influenzajárvány

Elérte hazánkat az influenzajárvány Az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatója az influenza figyelőszolgálat adatairól Magyarország 2015. 3. hét Elérte hazánkat az influenzajárvány A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései

Részletesebben

Iktatószám: TO-04I/30/640-6/2014. Ügyintéző: - Dr. Ugodi Andrea Járási Hivatalvezető Asszony. Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatal

Iktatószám: TO-04I/30/640-6/2014. Ügyintéző: - Dr. Ugodi Andrea Járási Hivatalvezető Asszony. Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatal Dr. Ugodi Andrea Járási Hivatalvezető Asszony Iktatószám: TO-04I/30/640-6/2014. Ügyintéző: - Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatal SZEKSZÁRD Bezerédj u. 1. 7100 Tárgy: Tájékoztatás kéknyelv betegségről

Részletesebben

A KÉKNYELV BETEGSÉGGEL KAPCSOLATOS INTÉZKEDÉSEKRŐL SZÓLÓ ÚTMUTATÓ 4.1.

A KÉKNYELV BETEGSÉGGEL KAPCSOLATOS INTÉZKEDÉSEKRŐL SZÓLÓ ÚTMUTATÓ 4.1. A KÉKNYELV BETEGSÉGGEL KAPCSOLATOS INTÉZKEDÉSEKRŐL SZÓLÓ ÚTMUTATÓ 4.1. 1 Kéknyelv betegség útmutató 4.1 Tartalomjegyzék Előszó... 3 I. ALAPVETŐ SZABÁLYOK... 3 1. Jogszabályok és interneten elérhető naprakész

Részletesebben

A BVD és IBR mentesítés diagnosztikája : lehetőségek és buktatók. Pálfi Vilmos Budapest 2013. 02. 21.

A BVD és IBR mentesítés diagnosztikája : lehetőségek és buktatók. Pálfi Vilmos Budapest 2013. 02. 21. A BVD és IBR mentesítés diagnosztikája : lehetőségek és buktatók Pálfi Vilmos Budapest 2013. 02. 21. IBR és BVD mentesítés IBR mentesítés 1. ge negatív állomány kialakítása 2. IBR negatív állomány kialakítása

Részletesebben

Rosszindulatú daganatok előfordulási gyakorisága Magyarországon a Nemzeti Rákregiszter adatai alapján

Rosszindulatú daganatok előfordulási gyakorisága Magyarországon a Nemzeti Rákregiszter adatai alapján Rosszindulatú daganatok előfordulási gyakorisága Magyarországon a Nemzeti Rákregiszter adatai alapján Lokalizáció daganatok előfordulási gyakorisága Magyarországon 2009-20011. 2009 2010 2011 Férfi Nő Össz

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÉS A KÉKNYELV BETEGSÉGGGEL KAPCSOLATOS INTÉZKEDÉSEKRŐL SZÓLÓ ÚTMUTATÓHOZ

KIEGÉSZÍTÉS A KÉKNYELV BETEGSÉGGGEL KAPCSOLATOS INTÉZKEDÉSEKRŐL SZÓLÓ ÚTMUTATÓHOZ KIEGÉSZÍTÉS A KÉKNYELV BETEGSÉGGGEL KAPCSOLATOS INTÉZKEDÉSEKRŐL SZÓLÓ ÚTMUTATÓHOZ Valamennyi korlátozás alatt levő területen található állattartó telep esetében ki kell egészíteni a járványvédelmi intézkedési

Részletesebben

Sertés Akadémia 1.2.0. 6. óra

Sertés Akadémia 1.2.0. 6. óra II. Modul: Összefüggelemz Sert Akadémia 1.2.0. 6. óra Esttanulmányok - 3-5 RESPIG auditban rzt vett telep általános betegség-auditjának megvitatása dr. Búza László ResPig koordinátor 1 Általános audit

Részletesebben

Azonosítási és nyilvántartási rendszerek

Azonosítási és nyilvántartási rendszerek Azonosítási és nyilvántartási rendszerek Dr. Antal Ákos hatósági főállatorvos, megyei ENAR koordinátor Hajdú Bihar Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc biztonsági és Állategészségügyi

Részletesebben

A KÉKNYELV BETEGSÉGGEL KAPCSOLATOS INTÉZKEDÉSEKRŐL SZÓLÓ ÚTMUTATÓ 4.0

A KÉKNYELV BETEGSÉGGEL KAPCSOLATOS INTÉZKEDÉSEKRŐL SZÓLÓ ÚTMUTATÓ 4.0 A KÉKNYELV BETEGSÉGGEL KAPCSOLATOS INTÉZKEDÉSEKRŐL SZÓLÓ ÚTMUTATÓ 4.0 1 Kéknyelv betegség útmutató 4.0 Tartalomjegyzék Előszó... 3 I. ALAPVETŐ SZABÁLYOK... 3 1. Jogszabályok és interneten elérhető naprakész

Részletesebben

Salmonella vizsgálatok és salmonella helyzet. Dr.Lebhardt Károly M.A.H.Food-Controll Kft

Salmonella vizsgálatok és salmonella helyzet. Dr.Lebhardt Károly M.A.H.Food-Controll Kft Salmonella vizsgálatok és salmonella helyzet Dr.Lebhardt Károly M.A.H.Food-Controll Kft Salmonellák bemutatása Enterobacteriaceae családba tartozó Gramnegatív pálcák, körülcsillósak, aktívan mozognak (kivéve

Részletesebben

A KÉKNYELV BETEGSÉGGEL KAPCSOLATOS INTÉZKEDÉSEKRŐL SZÓLÓ ÚTMUTATÓ. (2.0 egységes szerkezetbe foglalt verzió)

A KÉKNYELV BETEGSÉGGEL KAPCSOLATOS INTÉZKEDÉSEKRŐL SZÓLÓ ÚTMUTATÓ. (2.0 egységes szerkezetbe foglalt verzió) A KÉKNYELV BETEGSÉGGEL KAPCSOLATOS INTÉZKEDÉSEKRŐL SZÓLÓ ÚTMUTATÓ (2.0 egységes szerkezetbe foglalt verzió) A kéknyelv betegség magyarországi megállapítása miatt a jogszabályoknak megfelelően el kellett

Részletesebben

A KÉKNYELV BETEGSÉGGEL KAPCSOLATOS INTÉZKEDÉSEKRŐL SZÓLÓ ÚTMUTATÓ 3.0

A KÉKNYELV BETEGSÉGGEL KAPCSOLATOS INTÉZKEDÉSEKRŐL SZÓLÓ ÚTMUTATÓ 3.0 A KÉKNYELV BETEGSÉGGEL KAPCSOLATOS INTÉZKEDÉSEKRŐL SZÓLÓ ÚTMUTATÓ 3.0 Tartalomjegyzék Előszó... 2 I. ALAPVETŐ SZABÁLYOK... 2 1. Jogszabályok és interneten elérhető naprakész információk... 2 2. Állati

Részletesebben

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter.../2007. ( ) rendelete a brucellózis elleni védekezésről

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter.../2007. ( ) rendelete a brucellózis elleni védekezésről A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI Tervezet! A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter.../2007. ( ) rendelete a brucellózis elleni védekezésről Az állategészségügyről szóló 2005. évi CLXXVI. törvény

Részletesebben

12/2008. (II. 14.) FVM rendelet. az egyes Brucella fajok elleni védekezés részletes szabályairól. I. Fejezet ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK

12/2008. (II. 14.) FVM rendelet. az egyes Brucella fajok elleni védekezés részletes szabályairól. I. Fejezet ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK 12/2008. (II. 14.) FVM rendelet az egyes Brucella fajok elleni védekezés részletes szabályairól Az állategészségügyről szóló 2005. évi CLXXVI. törvény 47. (2) bekezdése 1., 2., 8. és 25. pontjában kapott

Részletesebben

A földművelésügyi miniszter. rendelete. az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások

A földművelésügyi miniszter. rendelete. az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások A földművelésügyi miniszter /2015. ( ) FM rendelete az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjéről szóló 148/2007. (XII. 8.)

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA Cím 1111 Budapest, Prielle Kornélia u. 4. Telefon / fax 209-93-38 / Fax 209-9339 e-mail isz.aso@bfkh.hu 13:00-18:00 13:00-16:00 8:30-13:00 8:30-12:30

Részletesebben

A Pénzügyi Békéltető Testület első 100 napjának eredményei

A Pénzügyi Békéltető Testület első 100 napjának eredményei A Pénzügyi Békéltető Testület első 100 napjának eredményei A korábbi (2011. július 1-jét) megelőző helyzet Kettősség: 1. A kamarák mellett működő békéltető testületek jellemzői - jó szándék - speciális

Részletesebben

V. A Kormány tagjainak rendeletei

V. A Kormány tagjainak rendeletei 18636 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 115. szám V. A Kormány tagjainak rendeletei A földművelésügyi miniszter 46/2015. (VIII. 7.) FM rendelete egyes állategészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról

Részletesebben

Dán sertéspraxis. Állategészségügy menedzsment a sertéságazatban. Jan Dahl, DVM, Főtanácsadó

Dán sertéspraxis. Állategészségügy menedzsment a sertéságazatban. Jan Dahl, DVM, Főtanácsadó Dán sertéspraxis Állategészségügy menedzsment a sertéságazatban Jan Dahl, DVM, Főtanácsadó Háttér információk Dr. Jan Dahl Praktizáló állatorvos Dán Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Tanács Klinikai kutató

Részletesebben

Kerekasztal a PRRS-mentesítésről

Kerekasztal a PRRS-mentesítésről Kerekasztal a PRRS-mentesítésről Résztvevők: dr. Povazsán János (moderátor), igazgató, Rhone-Vet Kft dr. Szabó István, a PRRS-mentesítési bizottság megbízott vezetője dr. Molnár Tamás, a mentesítési bizottság

Részletesebben

Aktuális állategészségügyi kérdések

Aktuális állategészségügyi kérdések Aktuális állategészségügyi kérdések Dr. Bognár Lajos élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkár helyettes országos főállatorvos Veszprém, 2010.december 10. Klasszikus

Részletesebben

Mangalica tanácskozás Debrecen 2014. Augusztus 18. Dr. Radnóczi László

Mangalica tanácskozás Debrecen 2014. Augusztus 18. Dr. Radnóczi László A minisztérium feladatai a védett őshonos állatfajták megőrzésével és genetikai fenntartásával kapcsolatban Mangalica tanácskozás Debrecen 2014. Augusztus 18. Dr. Radnóczi László Jogi szabályozás -az

Részletesebben

ÚMVP előrehaladás szakmai szemszögből

ÚMVP előrehaladás szakmai szemszögből ÚMVP előrehaladás szakmai szemszögből NAPRAKÉSZ INFORMÁCIÓK GYAKORLATIASAN, A GAZDÁLKODÓK RÉSZÉRE! Bozsér Levente Stratégiai és Szolgáltatásfejlesztési Igazgatóság Vizi Veronika Mezőgazdasági Igazgatóság

Részletesebben

SERTÉS KOKCIDIÓZIS Dr Valler József Vitamed Pharma Kft.

SERTÉS KOKCIDIÓZIS Dr Valler József Vitamed Pharma Kft. Dr Valler József Vitamed Pharma Kft. EGY KIS TÖRTÉNETI VISSZATEKINTÉS : Hazai sertésekben főleg malackorban gyakori az Eimeria debliecki, E.scabra, E. polita véglények előfordulása. Amerikai kutatók Isospora

Részletesebben

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG Közlekedésrendészeti Főosztály A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA A táblázatok a RobotZsaru Neo és a megyei rendőr-főkapitányságok

Részletesebben

A malacok fontosabb felnevelési betegségei

A malacok fontosabb felnevelési betegségei A malacok fontosabb felnevelési betegségei Varga János egyetemi tanár az MTA tagja Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar Mikrobiológia és Járványtan Tanszék 1581 Budapest, 146 Pf. 22. A szopós

Részletesebben

Tájékoztató a vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (GINOP 2.1.1.) pályázathoz

Tájékoztató a vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (GINOP 2.1.1.) pályázathoz Jelen tájékoztatóban foglaltak nem nyújtanak teljes körű tájékoztatást és nem minősülnek ajánlattételnek, kizárólag a figyelem felkeltése a céljuk. A pályázatokkal kapcsolatos információk tájékoztató jellegűek,

Részletesebben

Az apróvadtenyésztés állategészségügyi gondjai

Az apróvadtenyésztés állategészségügyi gondjai Az apróvadtenyésztés állategészségügyi gondjai Dr. Beregi Attila Ph.D. Szent-István Egyetem Vadvilág Megőrzési Intézet Gödöllő 2011. Fogalom meghatározás Állathigiénia: integráló tudomány megelőzi a termelési

Részletesebben

Sertésbetegségek kórokozóinak közvetítése zoonózisok. sertésbetegségek kórokozóinak közvetítése

Sertésbetegségek kórokozóinak közvetítése zoonózisok. sertésbetegségek kórokozóinak közvetítése 1. sz.melléklet Sertés HACCP Általános járványvédelem: Személyforgalom Járműfogalom Munkaeszközök Állatforgalom Hullák, hullarészek Veszélyes anyagok Tisztítás, fertőtlenítés Rágcsálóirtás Sertésbetegségek

Részletesebben

A SEVESO II. EU Irányelv magyarországi bevezetésének tapasztalatai

A SEVESO II. EU Irányelv magyarországi bevezetésének tapasztalatai Varga Imre mk. pv alezredes A SEVESO II. EU Irányelv magyarországi bevezetésének tapasztalatai Előzmények A jogi szabályozás helyzete Az Európai Unióval történő jogharmonizáció folyamatában a Magyar Köztársaság.

Részletesebben

16/1998. (IV. 3.) FM rendelet. a vágójuhok vágás utáni minősítéséről és kereskedelmi osztályba sorolásáról

16/1998. (IV. 3.) FM rendelet. a vágójuhok vágás utáni minősítéséről és kereskedelmi osztályba sorolásáról 16/1998. (IV. 3.) FM rendelet a vágójuhok vágás utáni minősítéséről és kereskedelmi osztályba sorolásáról Az agrárpiaci rendtartásról szóló 1993. évi VI. törvény 27. -ának (2) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

A szőlő aranyszínű sárgaság betegség jelenlegi helyzete és közös feladataink

A szőlő aranyszínű sárgaság betegség jelenlegi helyzete és közös feladataink A szőlő aranyszínű sárgaság betegség jelenlegi helyzete és közös feladataink Országos Szőlészeti és Borászati Konferencia, Eger Szőnyegi Sándor, Dancsházy Zsuzsanna Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a jogerősen kiszabott bírságok, valamint a hozzájárulások befizetésével, továbbá az igazgatási szolgáltatási díj fizetésével kapcsolatban

TÁJÉKOZTATÓ. a jogerősen kiszabott bírságok, valamint a hozzájárulások befizetésével, továbbá az igazgatási szolgáltatási díj fizetésével kapcsolatban TÁJÉKOZTATÓ a jogerősen kiszabott bírságok, valamint a hozzájárulások befizetésével, továbbá az igazgatási szolgáltatási díj fizetésével kapcsolatban B Í R S Á G A hivatásos katasztrófavédelmi szerv által

Részletesebben

A Magyar Állatorvosi Kamara Állomány-egészségügyi Felügyeleti szakmai irányelve (ÁF) (tervezet) Állategészségügyi Technológia sertéstartásra

A Magyar Állatorvosi Kamara Állomány-egészségügyi Felügyeleti szakmai irányelve (ÁF) (tervezet) Állategészségügyi Technológia sertéstartásra A telep neve, címe A Magyar Állatorvosi Kamara Állomány-egészségügyi Felügyeleti szakmai irányelve (ÁF) (tervezet) Állategészségügyi Technológia sertéstartásra A telep biztonságos működéséhez az alábbi

Részletesebben

Felügyeleti szervek, fogyasztóvédelmi szervek

Felügyeleti szervek, fogyasztóvédelmi szervek Lakossági Általános Szerződési Feltételek 1. Melléklet Felügyeleti szervek, fogyasztóvédelmi szervek Tartalomjegyzék 1.... 3 2. Média- és Hírközlési Biztos... 3 3. Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság... 4

Részletesebben

2008.11.8. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 299/17

2008.11.8. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 299/17 2008.11.8. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 299/17 A BIZOTTSÁG 1108/2008/EK RENDELETE (2008. november 7.) az 1266/2007/EK rendeletnek a kéknyelvbetegség-ellenőrzési és -megfigyelési programok minimumkövetelményei,

Részletesebben

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG Közlekedésrendészeti Főosztály A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA A táblázatok a RobotZsaru Neo és a megyei rendőr-főkapitányságok

Részletesebben

LIX. ÉVFOLYAM 4. SZÁM ÁRA: 1050 Ft 2008. március 13.

LIX. ÉVFOLYAM 4. SZÁM ÁRA: 1050 Ft 2008. március 13. LIX. ÉVFOLYAM 4. SZÁM ÁRA: 1050 Ft 2008. március 13. T A R T A L O M S z á m T á r g y Oldal Miniszteri rendeletek 11/2008. (II. 14.) FVM r. Az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból ültetvények

Részletesebben

Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja. MUTASS UTAT! Európai hálózatok a fiatalok foglalkoztatásáért Budapest 2013. november 28.

Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja. MUTASS UTAT! Európai hálózatok a fiatalok foglalkoztatásáért Budapest 2013. november 28. MUTASS UTAT! Európai hálózatok a fiatalok foglalkoztatásáért Budapest 2013. november 28. Európai Unió Egész életen át tartó tanulás programjának keretében megvalósuló START-UP-MODEL Új vállalkozások létrehozásának

Részletesebben

ÉVES GAZDASÁGSTATISZTIKAI JELENTÉS, 2012 Költségvetési, társadalombiztosítási és non-profit szervezetek

ÉVES GAZDASÁGSTATISZTIKAI JELENTÉS, 2012 Költségvetési, társadalombiztosítási és non-profit szervezetek KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény (Stt.) 8. (2) bekezdése alapján kötelező. Nyilvántartási szám: 1890 ÉVES GAZDASÁGSTATISZTIKAI JELENTÉS,

Részletesebben

31/2009. (III. 27.) FVM rendelet. Általános rendelkezések

31/2009. (III. 27.) FVM rendelet. Általános rendelkezések 31/2009. (III. 27.) FVM rendelet a kéknyelv betegség elleni védekezés szabályairól Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 76. (2) bekezdése 17. és 20. pontjában kapott

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 35. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 35. szám MAGYAR KÖZLÖNY 35. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2016. március 11., péntek Tartalomjegyzék 50/2016. (III. 11.) Korm. rendelet A Debrecenben megvalósuló ipari telephely kialakításával összefüggő közigazgatási

Részletesebben

Állattartó telepek korszerűsítése A vidékfejlesztési miniszter 61/2012. (VI. 29.) VM rendelete

Állattartó telepek korszerűsítése A vidékfejlesztési miniszter 61/2012. (VI. 29.) VM rendelete Állattartó telepek korszerűsítése A vidékfejlesztési miniszter 61/2012. (VI. 29.) VM rendelete A támogatás jellege és célterületei Vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe az ügyfél egy vagy több

Részletesebben

Az osztatlan közös tulajdon megszüntetésével kapcsolatos feladatok - a 405/2012. (XII.28.) Korm. rendelet módosítása

Az osztatlan közös tulajdon megszüntetésével kapcsolatos feladatok - a 405/2012. (XII.28.) Korm. rendelet módosítása Földügyi és Térinformatikai Főosztály Az osztatlan közös tulajdon megszüntetésével kapcsolatos feladatok - a 405/2012. (XII.28.) Korm. rendelet módosítása Koós Tamás főosztályvezető - helyettes OKTM Országos

Részletesebben

F.3. számú függelék. Az érdekképviseleti szervezetek felsorolása

F.3. számú függelék. Az érdekképviseleti szervezetek felsorolása F.3. számú függelék Az érdekképviseleti szervezetek felsorolása Hatályos: 2015.07.07. 1/5. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. 1. Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Fogyasztóvédelemi

Részletesebben

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG Közlekedésrendészeti Főosztály A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA A táblázatok a RobotZsaru Neo és a megyei rendőr-főkapitányságok

Részletesebben

Autóipari befektetések támogatása Magyarországon. Szandrocha Kamilla 2010. Január 18.

Autóipari befektetések támogatása Magyarországon. Szandrocha Kamilla 2010. Január 18. Autóipari befektetések támogatása Magyarországon Szandrocha Kamilla 2010. Január 18. Az autóipar támogatása Magyarországon 1) Egyedi kormánydöntéssel megítélt közvetlen támogatás 2) EU társfinanszírozott

Részletesebben

303/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet. az Igazságügyi Hivatalról

303/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet. az Igazságügyi Hivatalról A jogszabály mai napon hatályos állapota 303/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet az Igazságügyi Hivatalról A Kormány az Alkotmány 35. -ának (2) bekezdésében megállapított eredeti jogalkotói hatáskörében, az

Részletesebben

2012.2.23. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 50/51

2012.2.23. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 50/51 2012.2.23. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 50/51 A BIZOTTSÁG VÉGREHAJTÁSI HATÁROZATA (2012. február 17.) a 92/65/EGK tanácsi irányelv E. mellékletének a telepekről, valamint az engedélyezett szervezetekből,

Részletesebben

Az ápolási díj rendszere

Az ápolási díj rendszere Az ápolási díj rendszere Bódiné Pájer Marianna vezető-tanácsos Szociális és Munkaügyi Minisztérium Pénzbeli Ellátási és Nyugdíjbiztosítási Főosztály Az ellátás szabályozása A szociális igazgatásról és

Részletesebben

75/2002. (VIII. 16.) FVM rendelet. a klasszikus sertéspestis és az afrikai sertéspestis elleni védekezésrol

75/2002. (VIII. 16.) FVM rendelet. a klasszikus sertéspestis és az afrikai sertéspestis elleni védekezésrol 75/2002. (VIII. 16.) FVM rendelet a klasszikus sertéspestis és az afrikai sertéspestis elleni védekezésrol Az állategészségügyrol szóló 1995. évi XCI. törvény 45. -ának 11. pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása GINOP-2.1.1-15

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása GINOP-2.1.1-15 PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ Vállalatok K+F+I tevékenységének a GINOP-2.1.1-15 A célja: Olyan hazai kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek a, amelynek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó,

Részletesebben

1. A gyermekjóléti szolgáltatás fenntartói megyénként, 2006. Az intézmény fenntartója. Összesen. Terület

1. A gyermekjóléti szolgáltatás fenntartói megyénként, 2006. Az intézmény fenntartója. Összesen. Terület 1. A gyermekjóléti szolgáltatás fenntartói megyénként, 2006 1. Gyermekjóléti alapellátások Az intézmény fenntartója önkormányzat a) egyház, egyházi intézmény alapítvány, közalapítvány egyesület egyéni

Részletesebben

BELSŐ ELLENŐRZÉSI ÉS AUDIT TEVÉKENYSÉG 2007. ÉVI ÖSSZESÍTŐ JELENTÉSE

BELSŐ ELLENŐRZÉSI ÉS AUDIT TEVÉKENYSÉG 2007. ÉVI ÖSSZESÍTŐ JELENTÉSE BELSŐ ELLENŐRZÉSI ÉS AUDIT TEVÉKENYSÉG 007. ÉVI ÖSSZESÍTŐ JELENTÉSE MEZŐGAZDASÁGI SZAKIGAZGATÁSI HIVATAL KÖZPONT AUDIT ÖNÁLLÓ OSZTÁLY BUDAPEST, 008. JANUÁR BEVEZETÉS A 006. év folyamán kormányzati kezdeményezésre

Részletesebben

GINOP 2.1.1-15. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása

GINOP 2.1.1-15. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása Vállalatok K+F+I tevékenységének a GINOP 2.1.1-15 Célja Jelen pályázat célja a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése olyan hazai kutatás-fejlesztési és innovációs

Részletesebben

A termékenyítés gyakorlati bemutatása a Szögedi Gazdaság Kft. példáján keresztül. Csíkász Szabolcs 2014-10-02

A termékenyítés gyakorlati bemutatása a Szögedi Gazdaság Kft. példáján keresztül. Csíkász Szabolcs 2014-10-02 A termékenyítés gyakorlati bemutatása a Szögedi Gazdaság Kft. példáján keresztül. Csíkász Szabolcs 2014-10-02 Szögedi Gazdaság Kft. Bemutatkozás Állomány Hosszú távú tervek Tartalom Célok Süldők felkészítése

Részletesebben

A B C D. Támogatható állatfajok. szarvasfélék

A B C D. Támogatható állatfajok. szarvasfélék M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2011. évi 33. szám 5679 1. melléklet a 23/2011. (III. 28.) VM rendelethez 1. számú melléklet a 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelethez Az egyes állatbetegségek megelõzésével, illetve

Részletesebben

Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ

Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ 1. Adatlapok területi megoszlása 2. Mikrobiológiai tevékenység anyagszámai 3. Laboratóriumi létszám adatok 4. M szerezettség és m ködési feltétel statisztika

Részletesebben

Sertéstenyészés hatékonyan Magyarországon

Sertéstenyészés hatékonyan Magyarországon Sertéstenyészés hatékonyan Magyarországon Lehetőségek a Magyar sertéstenyésztésben Ing. Arno van de Laar MSc, Regional Director TOPIGS International Az előadás témái: A világ sertéshús kereskedelme, a

Részletesebben

HELYI JELENTŐSÉGŰ TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLETEK SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYÉBEN

HELYI JELENTŐSÉGŰ TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLETEK SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYÉBEN HELYI JELENTŐSÉGŰ TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLETEK SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYÉBEN Nagy Károly és Görögh Zoltán Felső-Tisza Alapítvány Nyíregyháza, 2014.03.05. VÉDETT TERMÉSZETI TERÜLETEK SZÁMA MAGYARORSZÁGON

Részletesebben

2/2010. (II. 16.) SZMM rendelet

2/2010. (II. 16.) SZMM rendelet 2/2010. (II. 16.) SZMM rendelet a felnőttképzési tevékenység megkezdésének és folytatásának részletes szabályairól A felnőttképzésről szóló 2001. évi CI. törvény 4. (3) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

Az állami kártalanítás szabályai. Dr. Bognár Lajos élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkár

Az állami kártalanítás szabályai. Dr. Bognár Lajos élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkár Az állami kártalanítás szabályai Dr. Bognár Lajos élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkár 1 Támogatási rendszerek Állategészségügy: Egyes állatbetegségek megelőzése,

Részletesebben

A baromfi-egészségügy igazgatási és igazságügyi vonatkozásai

A baromfi-egészségügy igazgatási és igazságügyi vonatkozásai A baromfi-egészségügy igazgatási és igazságügyi vonatkozásai DERZSY napok Hajdúszoboszló, 2016. június 3. Dr. Ózsvári László PhD, MBA tanszékvezető egyetemi docens SZIE-ÁOTK Állat-egészségügyi Igazgatástani

Részletesebben

Védőoltási helyzetkép, átoltottság. Mi a teendő a védőoltás megtagadása esetén?

Védőoltási helyzetkép, átoltottság. Mi a teendő a védőoltás megtagadása esetén? Á N T S Z Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Védőoltási helyzetkép, átoltottság. Mi a teendő a védőoltás megtagadása esetén? Dr. Ócsai Lajos Országos Tisztifőorvosi Hivatal Járványügyi Főosztály

Részletesebben

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG Közlekedésrendészeti Főosztály A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA A táblázatok a RobotZsaru Neo és a megyei rendőr-főkapitányságok

Részletesebben

Tájékoztató a 2013. évi halegészségügyi helyzetről, különös tekintettel a KHV okozta betegségről. Dr. Láng Mária 2013. Agárd MAHAL Közgyűlés

Tájékoztató a 2013. évi halegészségügyi helyzetről, különös tekintettel a KHV okozta betegségről. Dr. Láng Mária 2013. Agárd MAHAL Közgyűlés Tájékoztató a 2013. évi halegészségügyi helyzetről, különös tekintettel a KHV okozta betegségről. Dr. Láng Mária 2013. Agárd MAHAL Közgyűlés Herpesz vírus okozta megbetegedés halaknál CyHV-1 : pontyhimlő

Részletesebben

PULYKA NEVELÉSI, HÍZLALÁSI TECHNOLÓGIA

PULYKA NEVELÉSI, HÍZLALÁSI TECHNOLÓGIA PULYKA NEVELÉSI, HÍZLALÁSI TECHNOLÓGIA (TOJÁSTÓL VÁGÓHÍDIG) Törzsállomány Keltető Előnevelő Hízlaló 57 hét 1.,29-33 hét előnevelés, felkészítés a tojástermelésre 2.,24 hét tojástermelés 5 + 28 nap 1. Tojás

Részletesebben

Hatályosság: 2010.01.01-2010.01.02

Hatályosság: 2010.01.01-2010.01.02 46/2009. (XII. 22.) EüM rendelet a szerzett immunhiányos tünetcsoport kialakulását okozó fertızés terjedésének megelızése érdekében szükséges intézkedésekrıl és a szőrıvizsgálatok elvégzésének rendjérıl

Részletesebben

Kimutatás. a 2012. augusztus 27-én tartott kommunikációs gyakorlatról

Kimutatás. a 2012. augusztus 27-én tartott kommunikációs gyakorlatról 1 Kimutatás a 2012. augusztus 27-én tartott ról 36522 9:30:24 9:30:54 0 nap, 0 ó. 0 p. 29 mp. 36522 9:30:24 9:31:25 0 nap, 0 ó. 1 p. 1 mp. 36522 9:30:24 9:30:57 0 nap, 0 ó. 0 p. 32 mp. 36522 9:30:24 9:48:12

Részletesebben

H SZONÁLLAT ADATBÁZIS

H SZONÁLLAT ADATBÁZIS TARTALOM H SZONÁLLAT ADATBÁZIS I. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2006. MÁRCIUS ÁLLATOT TARTÓK SZÁMA MEGYÉNKÉNT SZARVASMARHALÉTSZÁM MEGYÉNKÉNT SERTÉSLÉTSZÁM MEGYÉNKÉNT MADÁRINFLUENZA: EMBERI FERTŐZÉSEK Tisztelt Partnerünk!

Részletesebben

A magyar sertéstartás dán szemmel. Morten Knudsgaard, Dan-Farm

A magyar sertéstartás dán szemmel. Morten Knudsgaard, Dan-Farm A magyar sertéstartás dán szemmel Morten Knudsgaard, Dan-Farm Morten Knudsgaard Ökológiai agrármérnök végzettség ( zöld diploma ) 1988 óta egy 700 kocás dániai sertéstelep tulajdonosa és irányítója 2000-ben

Részletesebben

Fiatal gazdák az állami. Dr. Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár

Fiatal gazdák az állami. Dr. Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár Fiatal gazdák az állami földbérleti rendszerben Dr. Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár A magyar mezőgazdaság számára a legfontosabb piac a helyi és a hazai piac. Olyan fejlesztések és beruházások

Részletesebben

Végrehajtott közúti ellenőrzések száma ábra

Végrehajtott közúti ellenőrzések száma ábra Veszélyes árúk közúti szállításának ellenőrzése 28-ban A veszélyes áruk szállítása jelentőségének növekedésével, összetett kockázati viszonyaival évek óta egyre preferáltabbá válik az Európai Uniós és

Részletesebben

Az állattenyésztőket érintő jogszabályi kötelezettségek változása

Az állattenyésztőket érintő jogszabályi kötelezettségek változása Az állattenyésztőket érintő jogszabályi kötelezettségek változása Németh Csaba igazgató 2014. február 25. március 6. Jogszabályi háttér 99/2002. (XI.5.) FVM rendelet a szarvasmarhafajok egyedeinek jelöléséről,

Részletesebben

Szakiskolai tanulmányi ösztöndíjra jogosító szakiskolai szakképesítések a 2013/2014-es tanévben induló képzésekben

Szakiskolai tanulmányi ösztöndíjra jogosító szakiskolai szakképesítések a 2013/2014-es tanévben induló képzésekben Szakiskolai tanulmányi ösztöndíjra jogosító szakiskolai szakképesítések a 2013/2014-es tanévben induló képzésekben 1. A B C D 2. Sorszám Megye Szakképesítés megnevezése Szakképesítés azonosítószáma 3.

Részletesebben

A Díjbeszedő Faktorház Zrt. Panaszkezelési Szabályzata

A Díjbeszedő Faktorház Zrt. Panaszkezelési Szabályzata Díjbeszedő Faktorház Zrt. Budapest A Díjbeszedő Faktorház Zrt. Panaszkezelési Szabályzata Hatályos: 2011. augusztus 22. A Díjbeszedő Faktorház Zrt. panaszkezelési szabályzata A Díjbeszedő Faktorház Zrt.

Részletesebben

CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2009.(II.27.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e

CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2009.(II.27.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2009.(II.27.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e a települési állati hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról (a módosítással egységes

Részletesebben

Nonius Lótenyésztő Országos Egyesület Közgyűlés 2015. március 27.

Nonius Lótenyésztő Országos Egyesület Közgyűlés 2015. március 27. Nonius Lótenyésztő Országos Egyesület Közgyűlés 2015. március 27. 2014. évi támogatások 2015. évi pályázati lehetőségek 2015. évi adminisztratív kötelezettségek Őshonos támogatások - kancatámogatás Tartási

Részletesebben

Minden, amit a 9. Országos Sípmester Fesztivál résztvevőinek tudni érdemes

Minden, amit a 9. Országos Sípmester Fesztivál résztvevőinek tudni érdemes Minden, amit a 9. Országos Sípmester Fesztivál résztvevőinek tudni érdemes A rendezvény időpontja: 2014. január 11 12., szombat és vasárnap A rendezvény helyszínei: Pest megye Budakalász és Szentendre

Részletesebben

Tovább a sertés genetika biztonságos megosztásának útján

Tovább a sertés genetika biztonságos megosztásának útján Tovább a sertés genetika biztonságos megosztásának útján Geert Rombouts, Dalmand 2013. június Genetikai előrehaladás a sertéstenyésztésben Szállítási módok Vevők elvárásainak változása A mélyhűtött kansperma

Részletesebben

Csólyospálos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/2004.(VI.25.) KT. számú rendelete az állattartás szabályairól

Csólyospálos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/2004.(VI.25.) KT. számú rendelete az állattartás szabályairól Csólyospálos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/2004.(VI.25.) KT. számú rendelete az állattartás szabályairól (8/2012.(V.31.) rendelettel módosítva) (Egységes szerkezetbe szedve) Csólyospálos

Részletesebben

2.6.16. VIZSGÁLATOK IDEGEN KÓROKOZÓKRA HUMÁN ÉLŐVÍRUS-VAKCINÁKBAN

2.6.16. VIZSGÁLATOK IDEGEN KÓROKOZÓKRA HUMÁN ÉLŐVÍRUS-VAKCINÁKBAN 2.6.16. Vizsgálatok idegen kórokozókra Ph.Hg.VIII. - Ph.Eur.7.0 1 2.6.16. VIZSGÁLATOK IDEGEN KÓROKOZÓKRA HUMÁN ÉLŐVÍRUS-VAKCINÁKBAN 01/2011:20616 Azokhoz a vizsgálatokhoz, amelyekhez a vírust előzőleg

Részletesebben

36/2014. (XII. 17.) FM rendelet. az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról

36/2014. (XII. 17.) FM rendelet. az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról 36/2014. (XII. 17.) FM rendelet az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 76. (2) bekezdés 26. pontjában, a 13. tekintetében

Részletesebben

Állítsuk meg a bárányok kokcidiózist! Bogdán Éva haszonállat termékmenedzser Bayer Hungária Kft.

Állítsuk meg a bárányok kokcidiózist! Bogdán Éva haszonállat termékmenedzser Bayer Hungária Kft. Állítsuk meg a bárányok kokcidiózist! Bogdán Éva haszonállat termékmenedzser Bayer Hungária Kft. Mi a bárány-kokcidiózis? Kórokozó Eimeria spp. Kórokozóképes ség E. ovinoidalis +++ E. crandallis +/++ E.

Részletesebben

HELYI JELENTŐSÉGŰ TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLETEK GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYÉBEN

HELYI JELENTŐSÉGŰ TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLETEK GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYÉBEN HELYI JELENTŐSÉGŰ TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLETEK GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYÉBEN Lajtmann József Győri Nemzetközi Kereskedelmi Központ 2014. január 14. VÉDETT TERMÉSZETI TERÜLETEK SZÁMA MAGYARORSZÁGON ORSZÁGOS

Részletesebben