NYILATKOZAT. Egyesülés a folyamatban lévő és az azt megelőző két adóév során. Szétválás a folyamatban lévő és az azt megelőző két adóév során

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "NYILATKOZAT. Egyesülés a folyamatban lévő és az azt megelőző két adóév során. Szétválás a folyamatban lévő és az azt megelőző két adóév során"

Átírás

1 1. számú melléklet az 1/2016.(I.27.) önkrmányzati rendelethez! NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló, december 18-i 1407/2013/EU bizttsági rendelet (HL L 352., , 1..) szerinti csekély összegű (de minimis) támgatás esetén 1. Kedvezményezett adatai Név: Adószám: Elérhetőség: Aláírásra jgsult képviselő: cím: (jelölje X-szel ) Egyesülés a flyamatban lévő és az azt megelőző két adóév srán Szétválás a flyamatban lévő és az azt megelőző két adóév srán Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) Ezútn nyilatkzm, hgy a flyó pénzügyi évben és az azt megelőző két pénzügyi év srán a kedvezményezett, tvábbá az lyan vállalkzásk, amelyekkel a kedvezményezett az 1407/2013/EU bizttsági rendelet 2. cikk (2) bekezdése alapján egy és ugyanazn vállalkzásnak minősül, Magyarrszágn a következő csekély összegű támgatás(k)ban részesültek. Nyilatkzatm arra is kiterjed, hgy a kedvezményezett, tvábbá az lyan vállalkzásk, amelyekkel a kedvezményezett egy és ugyanazn vállalkzásnak minősül, milyen csekély összegű támgatás(k)ra

2 nyújtttak be támgatási kérelmet (az elutasíttt kérelmekről nem kell nyilatkzni, csak azkról, amelyek elbírálása flyamatban van). Nyilatkzatm a 1407/2013/EU bizttsági rendelet 3. cikk (8)-(9) bekezdéseiben írtak betartásáhz szükséges adatkat is tartalmazzák. 1 1 Az egyesülés által érintett vállalkzásknak nyújttt valamennyi krábbi csekély összegű támgatást bele kell számítani az egyesülés révén létrejövő, vagy jgutód pályázó csekély összegű támgatási keretébe. Az egyesülést megelőzően jgszerűen daítélt csekély összegű támgatás később is jgszerű marad. Ha egy vállalkzás két vagy több vállalkzásra válik szét, a szétválást megelőzően nyújttt csekély összegű támgatást az eredetileg a támgatásban részesülő azn vállalkzásnak kell betudni, amely a csekély összegű támgatással támgattt tevékenységet átvállalta. Ha ennek meghatárzására nincs lehetőség, a csekély összegű támgatást a saját tőkének a szétválás tényleges időpntjában érvényes könyv szerinti értéke alapján aránysan el kell sztani a szétválás által érintett vállalkzásk között.

3 2. Csekély összegű támgatásk 2 Srszám Támgatás jgalapja (bizttsági rendelet száma) Támgatást nyújtó szervezet Támgatás kedvezményezettje és célja A támgatást ellenszlgáltatás fejében végzett közúti kereskedelmi árufuvarzáshz vette igénybe? Kérelem benyújtásának dátuma 3 Odaítélés dátuma Támgatás összege Támgatás bruttó támgatástartalma 4 Frint Euró Frint Euró 2 Az egyesülésre és szétválásra vnatkzó szabályk, valamint és az egy és ugyanazn vállalkzás fgalma által érintett vállalkzásk tekintetében is ki kell tölteni. 3 Amennyiben a támgatásról még nem született döntés. 4 Az európai uniós versenyjgi értelemben vett állami támgatáskkal kapcslats eljárásról és a reginális támgatási térképről szóló 37/2011. (III. 22.) Krm. rendelet [a tvábbiakban: 37/2011. (III. 22.) Krm. rendelet] 2. melléklete alapján.

4 3. Adatk az egy és ugyanazn vállalkzáskról Nyilatkzm, hgy az 1407/2013/EU bizttsági rendelet 2. cikk (2) bekezdése értelmében a kedvezményezett az alábbi vállalkzáskkal minősül egy és ugyanazn vállalkzásnak. Vállalkzás neve Adószáma Az 1407/2013/EU bizttsági rendelet szerint csekély összegű támgatás nem halmzható azns elszámlható költségek vnatkzásában nyújttt állami támgatással vagy lyan kckázatfinanszírzási célú intézkedéssel, amelyhez a 1407/2013/EU bizttsági rendelet szerinti csekély összegű támgatást nyújtják, amennyiben az így halmztt összeg meghaladná a csprtmentességi rendeletekben vagy az Európai Bizttság határzatában meghatárztt maximális támgatási intenzitást vagy összeget. Ennek megfelelően a kedvezményezett vnatkzásában az alábbiakról nyilatkzm. 5 Nyilatkzatm arra is kiterjed, hgy a kedvezményezett milyen, a jelen nyilatkzattal érintett csekély összegű támgatás elszámlható költségeivel azns elszámlható költséget tartalmazó, vagy milyen kckázatfinanszírzási célú intézkedésre nyújttt be támgatási kérelmet, amelyhez a jelen nyilatkzattal érintett csekély összegű támgatást is kéri (az elutasíttt kérelmekről nem kell nyilatkzni, csak azkról, amelyek elbírálása flyamatban van). 5 Itt kizárólag a kedvezményezett tekintetében kell nyilatkzni, az egyesülésre és szétválásra vnatkzó szabályk, valamint és az egy és ugyanazn vállalkzás fgalma által érintett vállalkzásk tekintetében nem.

5 4. Adatk az azns elszámlható költségek vagy a csekély összegű támgatással azns célú kckázatfinanszírzási célú intézkedés vnatkzásában nyújttt állami támgatáskra Srszám Támgatás jgalapja (uniós állami támgatási szabály) Támgatást nyújtó szervezet Támgatási kategória (pl. reginális beruházási támgatás) Kérelem benyújtásának dátuma 6 Odaítélés dátuma Azns elszámlható költségek teljes összege jelentértéken Azns kckázatfinanszírzási célú intézkedés vnatkzásában nyújttt állami támgatás bruttó támgatástartalma / azns elszámlható költségek vnatkzásában nyújttt állami támgatás bruttó támgatástartalma 7 Maximális támgatási intezitás (%) vagy maximális támgatási összeg Frint Euró Frint Euró 8 6 Amennyiben a támgatásról még nem született döntés. 7 A 37/2011. (III. 22.) Krm. rendelet 2. melléklete alapján. 8 A 37/2011. (III. 22.) Krm. rendelet 35. -a alapján kell kiszámítani: Ha létező támgatási prgram másként nem rendelkezik, az uniós állami támgatási szabálykban, euróban meghatárztt összegek frintra történő átszámításánál a támgatási döntés napját megelőző hónap utlsó napján érvényes, a Magyar Nemzeti Bank által közzétett, két tizedes jegy pntssággal meghatárztt devizaárflyam alkalmazandó.

6 - 1 - Nyilatkzm, hgy a kedvezményezett aláírásra jgsult képviselője vagyk, és a fent megadtt adatk helyesek. Hzzájárulk ahhz, hgy a fenti adatkat a tárgyban illetékes szerveknek az adatkezelő átadja. Tudmásul veszem, hgy amennyiben a nyilatkzat kelte és a támgatás daítélése 9 közötti időszakban egyéb csekély összegű vagy a támgatáshalmzás szempntjából figyelembe vendőeendő más támgatást ítélnek da a kedvezményezett számára, a kedvezményezett erről haladéktalanul még a jelen nyilatkzat szerinti támgatás daítélése előtt értesíteni köteles a támgatást nyújtót, és köteles megfelelően módsíttt adattartalmmal újból kiállítani a jelen nyilatkzatt. Kelt:.. Kedvezményezett (aláírás, pecsét) 9 A csekély összegű támgatást akkr kell daítéltnek tekinteni, amikr az alkalmazandó nemzeti jgrendszer értelmében a támgatás igénybevételének jgát a kedvezményezett vállalkzásra ruházzák, függetlenül a csekély összegű támgatás flyósításának időpntjától. Csekély összegű támgatást tartalmazó szerződésnél például ez az időpnt általában a szerződés kelte.

7 - 2 - Útmutató Az 1407/2013/EU bizttsági rendelet 10 szerinti, egy és ugyanazn vállalkzás részére a flyó pénzügyi évben, valamint az azt megelőző két pénzügyi év srán az 1407/2013/EU bizttsági rendelet alapján daítélt csekély összegű támgatásk bruttó támgatástartalma tagállamnként nem haladhatja meg a eurónak, közúti kereskedelmi árufuvarzást ellenszlgáltatás fejében végző vállalkzásk esetében a eurónak megfelelő frintösszeget 11, figyelemmel az egyesülésre valamint a szétválásra vnatkzó szabálykra 12 is. Mi a bruttó támgatástartalm? A több részletben, éven átnyúlóan fizetendő támgatást az daítélése időpntjában érvényes értékre kell diszkntálni az daítélés idején érvényes referencia ráta alkalmazásával. Milyen esetekben tekintendő a támgatást igénylő egy másik vállalkzással egy és ugyanazn vállalkzásnak? Egyik a másikban a részvényesek vagy tagk szavazati jgának többségével rendelkezik, vagy Egyik a másik igazgatási, irányítási vagy felügyeleti testülete tagjainak többségét jgsult kinevezni vagy elmzdítani, vagy Egyik a másik felett szerződés, vagy alapító kiratban vagy társasági szerződés alapján meghatárzó beflyást gyakrlhat, vagy Egyik a másik részvényese vagy tagja, a többi részvényessel vagy taggal kötött megállapdás alapján egyedül birtklja a szavazati jgk többségét Amennyiben a támgatást igénylő a fenti kapcslatk bármelyikével egy vagy több másik vállalkzásn keresztül rendelkezik, úgy azk vnatkzásában is egy és ugyanazn vállalkzásnak kell tekinteni. Milyen esetben kell alkalmazni a támgatást igénylőre az egyesülés, illetve a szétválás szabályait? Abban az esetben, ha az egyesülésre vagy szétválásra a flyó pénzügyi évben, valamint az azt megelőző két pénzügyi év srán került sr /2013/EU bizttsági rendelet 2. cikk (2) bekezdés 11 Az átváltásnál az európai uniós versenyjgi értelemben vett állami támgatáskkal kapcslats eljárásról és a reginális támgatási térképről szóló 37/2011. (III. 22.) Krm. rendelet 35. -a alapján kell eljárni /2013/EU bizttsági rendelet 3. cikkének (8) és (9) bekezdés

8 - 3 - Az egyesülés által érintett vállalkzásknak nyújttt valamennyi krábbi csekély összegű támgatást bele kell számítani az egyesülés révén létrejövő, vagy jgutód támgatást igénylő csekély összegű támgatási keretébe. Az egyesülést megelőzően jgszerűen daítélt csekély összegű támgatás később is jgszerű marad. Ha egy vállalkzás két vagy több vállalkzásra válik szét, a szétválást megelőzően nyújttt csekély összegű támgatást az eredetileg a támgatásban részesülő azn vállalkzásnak kell betudni, amely a csekély összegű támgatással támgattt tevékenységet átvállalta. Ha ennek meghatárzására nincs lehetőség, a csekély összegű támgatást a saját tőkének a szétválás tényleges időpntjában érvényes könyv szerinti értéke alapján aránysan el kell sztani a szétválás által érintett vállalkzásk között. Annak meghatárzásáhz, hgy az újabb csekély összegű támgatás meghaladja-e az alkalmazandó felső határt, figyelembe kell venni az azn vállalkzásk részére nyújttt csekély összegű támgatáskat is, amelyek a kedvezményezettel egy és ugyanazn vállalkzásnak minősülnek. Halmzódás: Az 1407/2013/EU bizttsági rendelet szerinti csekély összegű támgatás más csekély összegű támgatáskról szóló rendeleteknek megfelelően nyújttt csekély összegű támgatással [pl. az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a mezőgazdasági ágazatban nyújttt csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló, december 18-i 1408/2013/EU bizttsági rendelet (HL L 352., , 9..) alapján nyújttt mezőgazdasági csekély összegű támgatással] az 1407/2013/EU bizttsági rendeletben meghatárztt eurónak, a közúti kereskedelmi árufuvarzást ellenszlgáltatás fejében végző vállalkzásk esetében a eurónak megfelelő frintösszegig halmzható. Például: Ha egy kizárólag mezőgazdasági és közúti árufuvarzási tevékenységet végző vállalkzás mezőgazdasági de minimis támgatásnak minősülő euró támgatásban részesül, részére a közúti árufuvarzási tevékenységéhez az alacsnyabb eurós értékhatárra figyelemmel, euró támgatás nyújtható. Amennyiben ez a vállalkzás egyéb tevékenységet (pl. könyvvizsgálat) is végez, úgy rá, már az 1407/2013/EU bizttsági rendelet eurós értékhatára vnatkzik, így részére euró de minimis támgatás nyújtható.

9 - 4 - Az 1407/2013/EU bizttsági rendelet alapján nyújttt csekély összegű támgatás az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének az általáns gazdasági érdekű szlgáltatást nyújtó vállalkzásk számára nyújttt csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló április 25-i 360/2012/EU bizttsági rendeletnek (HL L 114, , ) (a tvábbiakban: 360/2012/EU bizttsági rendelet) megfelelően nyújttt közszlgáltatási csekély összegű támgatással a 360/2012/EU bizttsági rendeletben meghatárztt eurónak megfelelő frintösszegig halmzható. Amennyiben a halászati és akvakultúra-ágazatban működő valamely vállalkzás az 1407/2013/EU rendelet hatálya alá tartzó egy vagy több ágazatban vagy egyéb tevékenységi körökben is flytat tevékenységet, a halászati és akvakultúra-ágazatba tartzó tevékenységek tekintetében az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a halászati és akvakultúra- ágazatban nyújttt csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló, június 27-i 717/2014/EU bizttsági rendeletnek (HL L 190., , 45..) megfelelően nyújttt halászati csekély összegű támgatás az 1407/2013/EU bizttsági rendelet alapján nyújttt csekély összegű támgatással az 1407/2013/EU bizttsági rendeletben meghatárztt eurónak, a közúti kereskedelmi árufuvarzást ellenszlgáltatás fejében végző vállalkzásk esetében a eurónak megfelelő frintösszegig halmzható. Ha létező támgatási prgram másként nem rendelkezik, az euróban meghatárztt összegek frintra történő átszámításánál a támgatási döntés napját megelőző hónap utlsó napján érvényes, a Magyar Nemzeti Bank által közzétett, két tizedes jegy pntssággal meghatárztt devizaárflyam alkalmazandó 13. A feleknek a támgatáshz kapcslódó iratkat az daítélést követő 10 évig meg kell őrizniük, és a támgatást nyújtó ilyen irányú felhívása esetén a támgattt köteles azkat bemutatni. A csekély összegű támgatási jgcímen nyújttt támgatáskról az Európai Bizttság kérésére 20 munkanapn belül infrmációt kell szlgáltatni. 13 Az európai uniós versenyjgi értelemben vett állami támgatáskkal kapcslats eljárásról és a reginális támgatási térképről szóló 37/2011. (III. 22.) Krm. rendelet 35. alapján.

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap)

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támogatásokra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizottsági rendelet (HL L 352.,

Részletesebben

EGERPH16TAMNY NYILATKOZAT

EGERPH16TAMNY NYILATKOZAT EGERPH16TAMNY NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támogatásokra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizottsági rendelet

Részletesebben

1/2016.(II.1.) 10/2014. (X.19.)

1/2016.(II.1.) 10/2014. (X.19.) Nagytevel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016.(II.1.) önkormányzati rendelete a helyi adókról szóló 10/2014. (X.19.) önkormányzati rendelet módosításáról Nagytevel Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 48/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 48/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 48/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a helyi adókról szóló

Részletesebben

Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 14/2010. (XII.17.) számú rendelete

Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 14/2010. (XII.17.) számú rendelete Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2010. (XII.17.) számú rendelete a helyi adókról 1 1 Egységes szerkezetbe foglalva: 23/2011.(XII.22.) számú rendelettel, 2/2012.(II.10.) számú rendelettel,

Részletesebben

1. Értelmező rendelkezések

1. Értelmező rendelkezések Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2015. (XI.25.) önkormányzati rendelete a 16/2015. (XII.14.) számú rendelettel módosítva a helyi iparűzési adóról (egységes szerkezetbe foglalva) Nagykáta

Részletesebben

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 1/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete. a helyi adókról. Hatályos: 2016. január 1.

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 1/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete. a helyi adókról. Hatályos: 2016. január 1. Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete a helyi adókról / egységes szerkezetben / Hatályos: 2016. január 1. napjától 1 Algyő Nagyközség Önkormányzat

Részletesebben

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testülete 10/2015. (XII.15.) önkormányzati rendelete

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testülete 10/2015. (XII.15.) önkormányzati rendelete Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testülete 10/2015. (XII.15.) önkormányzati rendelete a helyi adókról szóló 10/2011.(XII.31.)önkormányzati rendelet módosításáról Kapolcs község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 37/2012.(XII.02.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 37/2012.(XII.02.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról 1 Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 37/2012.(XII.02.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról (a 36/2015.(XI.25.), a 44/2015.(XII.21.) Ö. rendelettel egységes szerkezetben) Szeged Megyei Jogú

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 23/2008. (XII. 22.) R E N D E L E T E az egyes helyi adókról EGYSÉGES SZERKEZETBEN a 25/2009. (XII. 10.), a 28/2009. (XII. 21.), a 23/2010. (XII.22.),a 4/2012. (II.23.), a

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 40/2015. (XII.17.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 40/2015. (XII.17.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 40/2015. (XII.17.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a helyi adókról szóló

Részletesebben

Tájékoztatás a csekély összegű de minimis támogatások elszámolásának szabályairól a helyi iparűzési adóbevallásban és a gépjárműadóban

Tájékoztatás a csekély összegű de minimis támogatások elszámolásának szabályairól a helyi iparűzési adóbevallásban és a gépjárműadóban Tájékoztatás a csekély összegű de minimis támogatások elszámolásának szabályairól a helyi iparűzési adóbevallásban és a gépjárműadóban 2016. január 1-től az adókedvezmények igénybe vételének feltétele

Részletesebben

Dunaharaszti Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2015. (XII. 21.) rendelete

Dunaharaszti Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2015. (XII. 21.) rendelete Dunaharaszti Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2015. (XII. 21.) rendelete a helyi adókról Dunaharaszti Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi adókról szóló, 1990. évi C. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap)

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizttsági rendelet (HL L 352., 2013.12.24.,

Részletesebben

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap)

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizttsági rendelet (HL L 352., 2013.12.24.,

Részletesebben

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap)

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a mezőgazdasági ágazatban nyújttt csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1408/2013/EU bizttsági

Részletesebben

I. A HITELIGÉNYLŐ ÜGYFÉL ALAPADATAI. Ügyfél tevékenységének rövid ismertetése

I. A HITELIGÉNYLŐ ÜGYFÉL ALAPADATAI. Ügyfél tevékenységének rövid ismertetése 2015.07.06. Versenyképességet javító refinanszírozási hitelkérelmi Adatlap egyedi belföldi beruházási refinanszírozásához (általános csoportmentességi rendelet alapján nyújtott támogatás esetén) 1 (Az

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd Város Polgármestere tisztelettel meghívja Önt a Képviselő-testület. 2015. december 17-én 14.00 órakor

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd Város Polgármestere tisztelettel meghívja Önt a Képviselő-testület. 2015. december 17-én 14.00 órakor Gyomaendrőd Város Polgármestere 5500 Gyomaendrőd, Selyem út. 124. Tel./Fax: (66) 521-600, (66) 283-288 Web site: www.gyomaendrod.hu e-mail: polgarmester@gyomaendrod.hu M E G H Í V Ó Gyomaendrőd Város Polgármestere

Részletesebben

Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2016. (V. 13.) önkormányzati rendelete

Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2016. (V. 13.) önkormányzati rendelete Balatnrendes Község Önkrmányzata Képviselő-testületének 6/2016. (V. 13.) önkrmányzati rendelete a helyi adókról szóló 7/2014. (X. 9.) önkrmányzati rendelet módsításáról Balatnrendes Község Önkrmányzata

Részletesebben

1. Értelmező rendelkezés (1) Jelen rendelet alkalmazásában:

1. Értelmező rendelkezés (1) Jelen rendelet alkalmazásában: BALMAZÚJVÁROS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének 12/2016. (IV. 27.) önkrmányzati rendelete a helyi adókról szóló 29/2012. (XI. 29.) rendelet módsításáról Balmazújvárs Várs Önkrmányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

1. Építményadó. 3. A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban Htv.) 13. - ban foglaltakon kívül mentes az adó alól:

1. Építményadó. 3. A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban Htv.) 13. - ban foglaltakon kívül mentes az adó alól: VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK a 34/2015.(X.29.)és a 31/2016. (VI.29.) Ör-rel módosított 33/2014. (VI.30.) önkormányzati rendelete a helyi adókról Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

A 2010. évi Üzletszabályzat 3. számú mellékletének 2010. március 1-től hatályos módosítása

A 2010. évi Üzletszabályzat 3. számú mellékletének 2010. március 1-től hatályos módosítása A 2010. évi Üzletszabályzat 3. számú mellékletének 2010. március 1-től hatályos módosítása Ezúton tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, Partnereinket, hogy az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 53/2011. (X.29.) önkormányzati rendelete az iparűzési adóról

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 53/2011. (X.29.) önkormányzati rendelete az iparűzési adóról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 53/2011. (X.29.) önkormányzati rendelete az iparűzési adóról (A 31/2015. (XI.3.) önkormányzati rendelettel egységes szerkezetben.) Pécs Megyei Jogú Város

Részletesebben

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat.

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat. A pályázati adatlaphoz kötelezően csatolandó mellékletek: 1. egyéni vállalkozók, őstermelők esetén érvényes vállalkozói, őstermelői igazolvány másolata 2. gazdasági társaságok esetén 30 napnál nem régebbi

Részletesebben

Dunapataj Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2015. (XII.21.) számú rendelete a a helyi iparűzési adó bevezetéséről és mértékéről

Dunapataj Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2015. (XII.21.) számú rendelete a a helyi iparűzési adó bevezetéséről és mértékéről Dunapataj Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2015. (XII.21.) számú rendelete a a helyi iparűzési adó bevezetéséről és mértékéről Dunapataj Nagyközség Képviselő-testülete a helyi adókról

Részletesebben

A HATÁLYOS ÁLTALÁNOS CSEKÉLY ÖSSZEGŰ (DE MINIMIS) TÁMOGATÁSOKRA VONATKOZÓ RENDELET ALKALMAZÁSÁVAL KAPCSOLATBAN FELMERÜLŐ EGYES ÉRTELMEZÉSI KÉRDÉSEK

A HATÁLYOS ÁLTALÁNOS CSEKÉLY ÖSSZEGŰ (DE MINIMIS) TÁMOGATÁSOKRA VONATKOZÓ RENDELET ALKALMAZÁSÁVAL KAPCSOLATBAN FELMERÜLŐ EGYES ÉRTELMEZÉSI KÉRDÉSEK Állami Támogatások Joga 22 (2015/2) 17 29. A HATÁLYOS ÁLTALÁNOS CSEKÉLY ÖSSZEGŰ (DE MINIMIS) TÁMOGATÁSOKRA VONATKOZÓ RENDELET ALKALMAZÁSÁVAL KAPCSOLATBAN FELMERÜLŐ EGYES ÉRTELMEZÉSI KÉRDÉSEK KULIN-PINTÉR

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-magyarrszági Operatív Prgram keretében Mikr- és kisvállalkzásk technlógia fejlesztése Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A v1.4 A prjektek az Európai Unió támgatásával, az Európai Reginális

Részletesebben

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt.

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Irányadó jogszabályok - az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus

Részletesebben

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT A TANÁCS Brüsszel, 2008. február 26. (OR. en) 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 ENV 447 ENT 104 CODEC 899 JOGI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: AZ EURÓPAI PARLAMENT

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére Tárgy: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület előfinanszírozási kérelme Előkészítette: Gál András osztályvezető Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/14 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2011. július 19. (19.07) (OR. en) 13081/11 AVIATION 193

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2011. július 19. (19.07) (OR. en) 13081/11 AVIATION 193 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2011. július 19. (19.07) (OR. en) 13081/11 AVIATION 193 FEDŐLAP Küldi: az Európai Bizottság Az átvétel dátuma: 2011. július 18. Címzett: a Tanács Főtitkársága Biz. dok.

Részletesebben

Emőd Nagyközség Képviselő-testületének. 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1..

Emőd Nagyközség Képviselő-testületének. 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1.. Emőd Nagyközség Képviselő-testületének 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1.. A támogatásban részesíthetők köre /1/ Az önkormányzat által nyújtott helyi támogatásra

Részletesebben

JÁSZDÓZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének. 18/2016.(XI.25.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról

JÁSZDÓZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének. 18/2016.(XI.25.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról JÁSZDÓZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 18/2016.(XI.25.) önkrmányzati rendelete a helyi iparűzési adóról Jászdózsa Község Önkrmányzatának Képviselő-testülete a Magyarrszág Alaptörvénye 32.

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 8/2016. (II. 4.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 8/2016. (II. 4.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 8/2016. (II. 4.) számú KÖZLEMÉNYE a méhészeti járművekre 2016. évben igénybe vehető mezőgazdasági csekély összegű támogatásról I. A támogatás jogszabályi alapja

Részletesebben

LfJo. számú előterjesztés

LfJo. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere LfJo. számú előterjesztés I. Tartalmi összefoglaló Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. 2015. évi üzleti

Részletesebben

Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer. Kérjük, a kérelmet olvashatóan, nyomtatott nagy betűkkel töltse ki! I. rész: Azonosító adatok

Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer. Kérjük, a kérelmet olvashatóan, nyomtatott nagy betűkkel töltse ki! I. rész: Azonosító adatok Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer Állandó meghatalmazás és annak nyilvántartásba vétele iránti kérelem Benyújtandó a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szerv (MVH) bármely

Részletesebben

2. szám VIDÉKFEJLESZTÉSI ÉRTESÍT 139

2. szám VIDÉKFEJLESZTÉSI ÉRTESÍT 139 2. szám VIDÉKFEJLESZTÉSI ÉRTESÍT 139 Tájékoztató a mezgazdasági és az általános csekély összeg támogatások odaítélésével összefüggésben bevezetett egy és ugyanazon vállalkozás fogalmának alkalmazásáról

Részletesebben

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 30/2015.(XII.18.) önkormányzati rendelete. a helyi iparűzési adóról

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 30/2015.(XII.18.) önkormányzati rendelete. a helyi iparűzési adóról NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 30/2015.(XII.18.) önkrmányzati rendelete a helyi iparűzési adóról Nyíregyháza Megyei Jgú Várs Önkrmányzatának Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. december 17-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. december 17-i ülésére 3. E L Ő T E R J E S Z T É S Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. december 17-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. ( ) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Ajánlás A TANÁCS HATÁROZATA

Ajánlás A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.3.10. COM(2014) 147 final Ajánlás A TANÁCS HATÁROZATA az egyrészről az Európai Unió, az Európai Atomenergia-közösség és tagállamaik, másrészről a Moldovai Köztársaság közötti

Részletesebben

ONGA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 24/2013. (XI. 20.) önkormányzati rendelete. a helyi iparűzési adóról

ONGA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 24/2013. (XI. 20.) önkormányzati rendelete. a helyi iparűzési adóról ONGA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 24/2013. (XI. 20.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról egységes szerkezetben a 17/2015. (XI. 25.) önkormányzati rendelettel (hatályos 2016. január

Részletesebben

Kapcsolt vállalkozások évzáráshoz kapcsolódó egyéb feladatai. Transzferár dokumentálás Szokásos piaci ár levezetés

Kapcsolt vállalkozások évzáráshoz kapcsolódó egyéb feladatai. Transzferár dokumentálás Szokásos piaci ár levezetés Kapcsolt vállalkozások évzáráshoz kapcsolódó egyéb feladatai Transzferár dokumentálás Szokásos piaci ár levezetés Feladatok I. Kapcsoltság vizsgálat II. Cégcsoport méret feltérképezés III. Transzferár

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 5.) önkormányzati rendelete a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötések engedélyezésének szabályairól

Részletesebben

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata I. Általános rendelkezések, fogalom meghatározások Szabályzatunk célja, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, mint nyilvános könyvtár a könyvtári

Részletesebben

Alsóörs Község Önkormányzat 8226 Alsóörs, Endrődi S. u. 49. Tel.: (87)447-192 Fax: (87)447-192 E. mail: hivatal@alsoors.hu. E l ő t e r j e s z t é s

Alsóörs Község Önkormányzat 8226 Alsóörs, Endrődi S. u. 49. Tel.: (87)447-192 Fax: (87)447-192 E. mail: hivatal@alsoors.hu. E l ő t e r j e s z t é s Ügyiratszám: Alsóörs Község Önkormányzat 8226 Alsóörs, Endrődi S. u. 49. Tel.: (87)447-192 Fax: (87)447-192 E. mail: hivatal@alsoors.hu E l ő t e r j e s z t é s Javaslat a helyi adókról szóló 14/2014.

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 37/2012.(XII.02.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 37/2012.(XII.02.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 37/2012.(XII.02.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról (a 36/2015.(XI.25.) Ö. rendelettel egységes szerkezetben) Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma; elektronikus levelezési címe

1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma; elektronikus levelezési címe és útfelújítás építési beruházás kivitelezői feladatainak ellátása AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS - módsításkkal egységes szerkezetben II.- - Huszártelep területi és társadalmi reintegrációja (ÉAOP-5.1.1/B-09-2f-2012-0002-Szciális

Részletesebben

Balatonberény Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015.(XI.27.) önkormányzati rendelete a helyi adókról

Balatonberény Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015.(XI.27.) önkormányzati rendelete a helyi adókról Balatnberény Község Önkrmányzata Képviselő-testületének 12/2015.(XI.27.) önkrmányzati rendelete a helyi adókról Balatnberény Község Önkrmányzatának Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 1990. évi C.

Részletesebben

2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról

2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról 2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról XVI. FEJEZET AZ EURÓPAI PARLAMENT TAGJAINAK VÁLASZTÁSA 331. (1) Az Európai Parlament tagjainak választásán e törvény I-XII. Fejezetét, a 245., a 247. (1)

Részletesebben

1. Sárvár, Kossuth tér 5. földszint 1. szám (hrsz: 173/A/8) alatt található ingatlan értékesítése

1. Sárvár, Kossuth tér 5. földszint 1. szám (hrsz: 173/A/8) alatt található ingatlan értékesítése SÁRVÁR VÁROS POLGÁRMESTERE 9600 Sárvár, Várkerület 2. Pf. 78. Fax.: 95/323-555, Tel.:95/ 320-265, Tx 37-417 ELŐTERJESZTÉS Előterjesztés az elővásárlási joggal nem érintett Sárvár, 784/10/A/1 hrsz-ú, Sárvár,

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására Pályázat száma: 1./A pályázó szervezet megnevezése: 2./ A pályázó szervezet adatai Székhelye, siófoki telephelye: Bankszámlaszáma:

Részletesebben

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Gödöllő Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllő Város Önkormányzata és a VÜSZI Kht. közötti, parkfenntartási tevékenység folyamatos ellátására

Részletesebben

224/2016. (VII. 28.) Korm. rendelet

224/2016. (VII. 28.) Korm. rendelet 224/2016. (VII. 28.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet módosításáról 1 Tartalom:

Részletesebben

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig Igényelhető kölcsönök Lakossági szabadfelhasználású jelzálogkölcsön Termék

Részletesebben

MFB Élelmiszeripai Forgóeszköz Hitelprogram Termékleírás Általános feltételek

MFB Élelmiszeripai Forgóeszköz Hitelprogram Termékleírás Általános feltételek Hatályos: 2014. április 30. 1 MFB Élelmiszeripai Forgóeszköz Hitelprogram Termékleírás Általános feltételek Hitelprogram keretösszege 6 milliárd forint, ebből 4 milliárd forint a nagyvállalatok és középvállalatok,

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, C Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE ([ ]) a polgári légi közlekedéshez kapcsolódó műszaki követelményeknek és igazgatási eljárásoknak a 216/2008/EK európai

Részletesebben

11. számú melléklet - FHB Bankszámlacsomagokhoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai

11. számú melléklet - FHB Bankszámlacsomagokhoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai Lakossági Bankszámla Hirdetmény 11. számú melléklet - FHB hoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai Hatályos: 2016. július 15. napjától Közzététel napja: 2016. július 14. A jelen Hirdetményben

Részletesebben

I. Adóalany Adóalany neve (cégneve): Adóazonosító jele [][][][][][][][][][] Adószáma: [][][][][][][][]-[]-[][]

I. Adóalany Adóalany neve (cégneve): Adóazonosító jele [][][][][][][][][][] Adószáma: [][][][][][][][]-[]-[][] I JELŰ BETÉTLAP 20. évben kezdődő adóévről a/az Sajóbábony Város Önkormányzat illetékességi területén folytatott állandó jellegű iparűzési tevékenység utáni adókötelezettségről szóló helyi iparűzési adóbevalláshoz

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 3-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 3-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 3-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Anyakönyvvezetői többletszolgáltatásokért fizetendő díjakról, és

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) "HUBERTUS" Kft. (cégjegyzékszám: 02-09-060077, székhely: 7624 Pécs, Hungária utca 53. / 1.., levelezési cím: 7624 Pécs, Hungária utca 53. / 1..), mint a(z) Szekszárdi NÖVÉNY Zrt.

Részletesebben

Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása

Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása Pályázat kódja Keretösszeg Támogatási összeg GINOP-1.2.5-15 4 milliárd Ft 25 100 millió Ft Intenzitás maximum 50% Pályázók köre Területi szűkítés

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ ADATOK HITELKÉRELEMHEZ

KIEGÉSZÍTŐ ADATOK HITELKÉRELEMHEZ KÉRJÜK, HOGY AZ ADATLAPOT NYOMTATOTT NAGYBETŰKKEL TÖLTSE KI! MINDEN KÉRDÉSRE VÁLASZOLJON, AZ ÖN VÁLLALKOZÁSÁRA NEM ÉRTELMEZHETŐ KÉRDÉSEKET KIHÚZÁSSAL JELÖLJE! I. AZONOSÍTÓ ADATOK Hiteligénylő neve: Székhely

Részletesebben

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 1. A függelék hatálya A jelen függelékben foglaltak azon Felhasználókra terjednek

Részletesebben

HAVI BEVALLÁS. a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról

HAVI BEVALLÁS. a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról 1208A HAVI BEVALLÁS a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról Nemzeti Adóés Vámhivatal Benyújtandó az illetékes alsó fokú állami adóhatósághoz Hibásnak minősített

Részletesebben

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló 11/2013. (IX.26.) önkormányzati rendelet, egységes szerkezetbe

Részletesebben

H A T Á R O Z A T O T

H A T Á R O Z A T O T Iktatószám: ki/jh01-09208/2015/mlsz DVSC Futball Szervező Zrt. Ügyiratszám: be/sfp-09208/2015/mlsz Debrecen Ügyintéző: Nagy Réka Oláh Gábor 5 E-mail: Nagy.Reka@mlsz.hu 4032 Tárgy: sportfejlesztési program

Részletesebben

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu On-line értesítés: http://www.kozbeszerzes.hu

Részletesebben

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 487-5/2015.

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 487-5/2015. 32/2015.(II.10.) KT Dunaföldvár Város Képviselő-testülete az önkormányzati beszerzésekre vonatkozó 2015. évi közbeszerzési tervét jóváhagyja. Felhatalmazza a t a tervben szereplő eljárások megindítására.

Részletesebben

Előterjesztés a Bicskei Üdülőtábor és Uszodaüzemeltető Nonprofit Kft. 2015. évi beszámolójáról

Előterjesztés a Bicskei Üdülőtábor és Uszodaüzemeltető Nonprofit Kft. 2015. évi beszámolójáról Előterjesztés a Bicskei Üdülőtábor és Uszodaüzemeltető Nonprofit Kft. 2015. évi beszámolójáról 1. előterjesztés száma: 125/2016 2. Előterjesztést készítő személy neve: Molnár Enikő 3. előterjesztést készítésében

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz: 22-192/2015. Tárgy: A Maros-völgyi LEADER Egyesülettel kapcsolatos döntések

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KKV MINŐSÍTÉS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ ÉS A PARTNER ÉS KAPCSOLÓDÓ VÁLLALKOZÁSOK MEGHATÁROZÁSÁHOZ

TÁJÉKOZTATÓ A KKV MINŐSÍTÉS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ ÉS A PARTNER ÉS KAPCSOLÓDÓ VÁLLALKOZÁSOK MEGHATÁROZÁSÁHOZ TÁJÉKOZTATÓ A KKV MINŐSÍTÉS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ ÉS A PARTNER ÉS KAPCSOLÓDÓ VÁLLALKOZÁSOK MEGHATÁROZÁSÁHOZ a 2004. évi XXXIV. törvény a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról alapján 1) KKV-nak

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

KÉRELEM. Mágocs Város Önkormányzatának az első lakáshoz jutás támogatásáról szóló 6/2016. (IV. 28.) rendeletéhez

KÉRELEM. Mágocs Város Önkormányzatának az első lakáshoz jutás támogatásáról szóló 6/2016. (IV. 28.) rendeletéhez KÉRELEM Mágocs Város Önkormányzatának az első lakáshoz jutás támogatásáról szóló 6/2016. (IV. 28.) rendeletéhez 1. Az igénylők adatai Kérelmező: Neve: születési neve:... Születés helye ideje:... anyja

Részletesebben

Pári Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 10/2013. (VIII. 2.) önkormányzati rendelete

Pári Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 10/2013. (VIII. 2.) önkormányzati rendelete Pári Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2013. (VIII. 2.) önkormányzati rendelete a kezdő vállalkozások támogatásáról, valamint a letelepedési támogatásáról Pári Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Mezőkövesd Város Önkormányzatának 126/2007. (V.16.) ÖK. számú H A T Á R O Z A T A. Popovics Zsolt fekve-nyomó versenyző támogatási kérelme

Mezőkövesd Város Önkormányzatának 126/2007. (V.16.) ÖK. számú H A T Á R O Z A T A. Popovics Zsolt fekve-nyomó versenyző támogatási kérelme 126/2007. (V.16.) ÖK. számú Popovics Zsolt fekve-nyomó versenyző támogatási kérelme A Képviselő-testület támogatja Popovics Zsolt fekve-nyomó sportolót a Sportcsarnok Sport Egyesületen keresztül 30.000

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 174/2010. (XII.3.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 174/2010. (XII.3.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 174/2010. (XII.3.) számú KÖZLEMÉNYE Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott agrárkörnyezetgazdálkodási támogatás intézkedésben résztvevő területek

Részletesebben

*A támogatási kérelem benyújtását követő tárgyév, január 1-től december 31-ig tartó időszak.

*A támogatási kérelem benyújtását követő tárgyév, január 1-től december 31-ig tartó időszak. Integrált Igazgatási és Ellenőrzési Rendszer A baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások Támogatási kérelem Benyújtási időszak: minden év december 7. - december 31. Benyújtás helye: az MVH

Részletesebben

Mellékelten továbbítjuk a delegációknak a D036697/03 számú dokumentumot.

Mellékelten továbbítjuk a delegációknak a D036697/03 számú dokumentumot. Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2015. január 13. (OR. en) 5219/15 DENLEG 9 AGRI 11 SAN 12 FEDŐLAP Küldi: az Európai Bizottság Az átvétel dátuma: 2015. január 12. Címzett: a Tanács Főtitkársága Biz. dok.

Részletesebben

MEZŐGAZDASÁI KISTERMELŐI TÁMOGATÁSI RENDSZER TÁJÉKOZTATÓ 2016

MEZŐGAZDASÁI KISTERMELŐI TÁMOGATÁSI RENDSZER TÁJÉKOZTATÓ 2016 MEZŐGAZDASÁI KISTERMELŐI TÁMOGATÁSI RENDSZER TÁJÉKOZTATÓ 2016 Figyelem! Az alábbi jogcím igénylésével kapcsolatban, valamint az egységes kérelmet illető általános információk megismerése érdekében szíveskedjen

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat ELNÖKE Szám: ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Tárgy: A) Önkormányzat saját bevételeinek és adósságot

Részletesebben

Czeglédi Sándorné Humánerőforrás és Közoktatási Bizottság elnöke

Czeglédi Sándorné Humánerőforrás és Közoktatási Bizottság elnöke Isaszeg Város Önkormányzata pályázatot hirdet kizárólag Isaszeg közigazgatási területén működő intézmények, közösségek számára, nyári szabadidős programok támogatására. A pályázatnak tartalmaznia kell:

Részletesebben

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Szerződés odaítélése - Gyorsított tárgyalásos eljárás. HU-Szombathely: Banki szolgáltatások

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Szerződés odaítélése - Gyorsított tárgyalásos eljárás. HU-Szombathely: Banki szolgáltatások /7 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:2666-200:text:hu:html HU-Szombathely: Banki szolgáltatások 200/S 7-2666 SZERZŐDÉS ODAÍTÉLÉSÉRŐL SZÓLÓ HIRDETMÉNY Szolgáltatás

Részletesebben

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása GINOP-2.1.1-15 (Kivonat) 1

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása GINOP-2.1.1-15 (Kivonat) 1 A Felhívás indokoltsága és célja Vállalatok K+F+I tevékenységének a GINOP-2.1.1-15 (Kivonat) 1 Jelen Felhívás célja a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése olyan

Részletesebben

Önellenőrzés Előadó: dr. Jakab Miklós

Önellenőrzés Előadó: dr. Jakab Miklós Előadó: dr. Jakab Miklós Az önellenőrzés fogalma Az adózó önadózás esetén jogosult az önellenőrzésre elévülési időn belül, de arra nem kötelezhető. Az önellenőrzéssel az adózó helyesbíti és bevallja az

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: Tárgyév: 03 Kecskeméti Törvényszék 2 0 1 4 Beküldő adatai (akinek az ügyfélkapuján keresztül a kérelem beküldésre kerül) Előtag Családi név Első utónév További utónevek Viselt név: Születési

Részletesebben

91/2012. (VIII. 29.) VM rendelet. a szőlő- és gyümölcsös ültetvények műveléséhez nyújtott csekély összegű (de minimis) támogatásról

91/2012. (VIII. 29.) VM rendelet. a szőlő- és gyümölcsös ültetvények műveléséhez nyújtott csekély összegű (de minimis) támogatásról 91/2012. (VIII. 29.) VM rendelet a szőlő- és gyümölcsös ültetvények műveléséhez nyújtott csekély összegű (de minimis) támogatásról A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint a halászati támogatásokhoz

Részletesebben

VITAMIN Egészségpénztár

VITAMIN Egészségpénztár VITAMIN Egészségpénztár Érkeztető bélyegző helye MNY_03_A AZONOSÍTÁSI ADATLAP a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. tv. 7.. ban előírt

Részletesebben

Pénzmosás és fellépés a terrorizmus ellen (változó szabályok) Dr. Király Júlia MNB Budapest, 2007. november 12.

Pénzmosás és fellépés a terrorizmus ellen (változó szabályok) Dr. Király Júlia MNB Budapest, 2007. november 12. Pénzmosás és fellépés a terrorizmus ellen (változó szabályok) Dr. Király Júlia MNB Budapest, 2007. november 12. MNB szerepe pénzügyi rendszer stabilitása a pénzforgalom szabályozása, zökkenőmentes lebonyolítása

Részletesebben

Szakképzés - Meghatalmazás használata

Szakképzés - Meghatalmazás használata Szakképzés - Meghatalmazás használata A kérelem beadásához szükséges lehet meghatalmazás készítése. A meghatalmazás az MVH elektronikus kérelem-benyújtási felületén tölthető és nyomtatható ki. A meghatalmazás

Részletesebben

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz EL TERJESZTÉS Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz Tisztelt Képvisel -testület! A strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések

Részletesebben

39/2011. (V. 18.) VM rendelet. az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók keretében nyújtott de minimis támogatásokról. 1. Értelmező rendelkezések

39/2011. (V. 18.) VM rendelet. az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók keretében nyújtott de minimis támogatásokról. 1. Értelmező rendelkezések 39/2011. (V. 18.) VM rendelet az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók keretében nyújtott de minimis támogatásokról A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez

Részletesebben

ÁTLÁTHATÓSÁGI NYILATKOZAT

ÁTLÁTHATÓSÁGI NYILATKOZAT 7. sz. mintanyilatkozat ÁTLÁTHATÓSÁGI NYILATKOZAT az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 6 (6) bekezdés, 50. (1) bekezdés c) és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. (1) 1.

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal Adóügyi Osztály 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/ 222, 234, mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: ado@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu BEJELENTKEZÉS,

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/75. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2016.07.04. Iktatószám: 7466/2016 CPV Kód: 90524400-0

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/75. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2016.07.04. Iktatószám: 7466/2016 CPV Kód: 90524400-0 A különleges kezelést igénylő egészségügyi (fertőző) veszélyes hulladék szállítása, ártalmatlanítása, a helyi gyűjtéshez és szállításhoz alkalmazott másodlagos gyűjtőedények (konténerek) térítésmentes

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS MÉRNÖKI ÉS MŰSZAKI FELÜGYELETI MUNKÁK ELLÁTÁSÁRA, amely létrejött. Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS MÉRNÖKI ÉS MŰSZAKI FELÜGYELETI MUNKÁK ELLÁTÁSÁRA, amely létrejött. Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás A SZERZŐDÉS SZÁMA: MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS NAGYATÁD ÉS KÖRNYÉKE CSATORNAHÁLÓZATÁNAK ÉS NAGYATÁD SZENNYVÍZTELEPÉNEK FEJLESZTÉSE ELNEVEZÉSŰ KEOP-1.2.0/09-11-2011-0038 AZONOSÍTÓSZÁMÚ PROJEKTTEL KAPCSOLATOS MÉRNÖKI

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60 JOGALKOTÁSI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: A TANÁCS HATÁROZATA a

Részletesebben

1. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

1. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 1. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót Kifizetési igény típusa Időközi kifizetési igény Jelen adatlap elválaszthatatlan részét képezi a 1. számú pénzügyi

Részletesebben

Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére

Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/145 Művesekezelés anyagainak beszerzése 24 hónapra Beszerzés tárgya:

Részletesebben

Támogatási Szerződés Minta. egyrészről a [Irányító Hatóság] ([irányítószám] Budapest,.), mint támogató (a továbbiakban: Támogató)

Támogatási Szerződés Minta. egyrészről a [Irányító Hatóság] ([irányítószám] Budapest,.), mint támogató (a továbbiakban: Támogató) Iktatószám: Kedvezményezett neve: Projekt címe: Projekt azonosítószám: Támogatási Szerződés Minta amely létrejött egyrészről a [Irányító Hatóság] ([irányítószám] Budapest,.), mint támogató (a továbbiakban:

Részletesebben