A Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság I. negyedévi ellenőrzési jelentése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság 2014. I. negyedévi ellenőrzési jelentése"

Átírás

1 A Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság 204. I. negyedévi ellenőrzési jelentése Egyes hegesztett szerkezetek gyártását végző gazdálkodó szervezetek tanúsítására kijelölt (ill. engedéllyel rendelkező) szervezetek helyszíni ellenőrzése A vizsgált szervezet a kijelölés szerinti tevékenységeit a jogszabályi előírások betartásával végzi. A munkavégzéshez szükséges szervezeti, személyi, tárgyi és eljárási feltételek az ellenőrzött félnél rendelkezésre álltak. Normaszegés megállapítására nem került sor. Egyes hegesztett szerkezetek gyártását végző, nyilvántartásba nem vett gazdálkodó szervezetek ellenőrzése (tényállás tisztázása iratbekérés alapján) A vizsgált gazdálkodó szervezet nyilatkozott, hogy tárgy szerinti engedélyköteles tevékenységet nem folytat. Normaszegés megállapítására nem került sor. A veszélyes folyadékok és olvadékok tárolótartályaival kapcsolatos tevékenységet végző gazdálkodó szervezetek tanúsítására engedéllyel rendelkező szervezetek helyszíni ellenőrzése Az ellenőrzött szervezet a jogszabályi előírásoknak és az engedélyben foglaltaknak megfelelően végzi a tevékenységét. Az üzemanyag töltőállomásokon szénhidrogén emisszió mérését, a pisztolygáz visszavezető és gázinga rendszerek beállítását végző szervezetek ellenőrzése 3 Az ellenőrzött szervezetek a jogszabályi előírásoknak és az engedélyben foglaltaknak megfelelően végzik a tevékenységüket.

2 A Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság 204. I. negyedévi ellenőrzési jelentése Biomassza (közvetlen égetésre) előkészítés gépei (bálázó, aprító, brikettáló, pelletáló gépek) Biomassza hőtermelő berendezések kiegészítő gépei (kazánok, behordó szerkezetek) Csomagolástechnikai gépek 4 Egy magyar, egy EU-s, kettő EU-n kívül gyártott termék ellenőrzésére került sor. Az EU-n kívülről származó terméken nem szerepelt a gyártó neve, címe. Az önkéntes javítást követően további normaszegést nem Járműemelők 4 Jelölések és dokumentációs hiányosságokat Kerékkiegyensúlyozó gépek Egy helyszínen egy típus ellenőrzése történt meg. Kompresszorok Nyers növényolaj előállítás gépei (hántoló-, őrlő- és présgépek) 5 Négy EU-s, egy EU-n kívül gyártott termék ellenőrizve. Magyar nyelvű használati útmutató két esetben hiányzott. Az önkéntes javítást követően további normaszegést nem

3 A Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság 204. I. negyedévi ellenőrzési jelentése Targoncák Teherfelvevő eszközök 9 3 Magyarországi forgalmazókat vontunk ellenőrzés alá. A vizsgált berendezéseknél gyakoriak voltak az idegen nyelvű feliratok, valamint a garantált zajszintet feltüntető feliratok hiánya, továbbá a dokumentáció hiánya. A megfelelőség igazolásához esetenként nem volt teljes körű a dokumentáció. Hiányzó dokumentáció, hiányzó zajcímke, hiányzó magyar nyelvű feliratok Hiányzó EK megfelelőségi nyilatkozat Kültéri berendezések A termék megfelelt a követelményeknek. Biomassza tüzelésű kazánok A megállapított nem-megfelelőség miatt felszólítás a megfelelővé A termék nem felel meg a PED és az egyéb vonatkozó irányelvek követelményeinek. Csővezetékek Egy helyszínen egy típus ellenőrzése történt meg. Légtartályok, biztonsági szelepek 3 A dokumentáció nem teljes körűsége miatt felszólítás hiánypótlásra. Egy esetben nem állt rendelkezésre a dokumentáció.

4 A Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság 204. I. negyedévi ellenőrzési jelentése Ipari gázpalackok, palack kötegek, gázhordók 6 Az ellenőrzött termékek közül egy esetben a töltő üzemben nem megfelelő magyar feliratokkal címkézett berendezést találtunk. Egy esetben forgalomból kivonattuk a lejárt ellenőrzési idejű gázpalackot. 29/20. (VIII. 3.) NGM rendelet 4. (2) bek. c) pont szerinti dokumentációs hiány, illetve 6. (5) bek. szerint a berendezés kockázatot jelent. Szállítható nyomástartó berendezések időszakos vizsgálatának ellenőrzése Az ellenőrzött berendezés a megfelelt a követelményeknek. Gázüzemű infravörös fűtő berendezés 2 Az egyik ellenőrzött termék megfelelőséget utólag dokumentumokkal igazolták. Egy terméktípus dokumentációja hiányos volt. LED fényforrások Egy helszínen két termék ellenőrzés alá vonva. Helytelen a gazdasági szereplő fogalmának értelmezése; EK megfelelőségi nyilatkozat és a címkézés nem megfelelő. UV sugárzók 4 Két berendezés megfelelt, két berendezés ügyének elbírálása folyamatban. A csövek 0,3 jelölése a napágyak által kibocsátott sugárzás megengedett számértékével összetéveszthető. Egyes termékek esetén a gyártó nem azonosítható.

5 A Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság 204. I. negyedévi ellenőrzési jelentése ION Kazánok Nagykonyhai mikrohullámú sütők Nyomatók, fénymásolók Villamos elosztó és vezérlő berendezések 2 Az egyik gyártó nem ismerte és nem alkalmazta az LVD irányelv előírásait. Adagoló és árusító automata A kültéri berendezés dokumentációja nem teljes körű. Robbanásbiztos kijelzők Robbanásbiztos lámpatestek Az ellenőrzés során felelős személy nem volt jelen; az ellenőrzés folytatódik. Gázmérők Ellenőrzés folyamatban; a dokumentáció nem teljes körű.

6 A Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság 204. I. negyedévi ellenőrzési jelentése Hőfogyasztásmérők Az ellenőrzött berendezés a megfelelt a követelményeknek. Nem automatikus mérlegek Elektromos motorok Keringetőszivattyúk 3 Négy termék ellenőrzés alá vonva, melyből kettő esetében az adattábla hiányos, az EK megfelelőségi hiányos, egy esteben 45 o környezeti hőmérsékletre gyártott motort találtunk. Televíziókészülékek 4 A forgalmazók hiányos ismeretekkel rendelkeznek az új energiahatékonysági előírásokról. Megállapítható az EK megfelelőségi nyilatkozat hiánya és az ökocímke hiánya.

7 A Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság 204. I. negyedévi ellenőrzési jelentése Ventilátorok 8 Három helyszínen két típus ellenőrizve: az egyik típuscsalád esetében a forgalomba hozó nem igazolta a terméktípus-család megfelelőségét (EK-megfelelőségi nyilatkozat, magyar nyelvű gépkönyv); a másik típus esetében a terméket megtekintése folyamatban. További négy esetben a megfelelőség nem igazolt; egy esetben nem volt kompetens személy az ellenőrzés helyszínén. Egy esetben a helyszínen nem állt rendelkezésre az EK megfelelőségi nyilatkozat, de 8 napon belül pótolták. Egy gyártó nem alkalmazta az Öko irányelv előírásait. Bejelentésre, társhatóságok vagy mások értesítése alapján végzett ellenőrzések 2 Ergoline típusú napágyak ellenőrzése történt meg más ügyhöz kapcsolódóan. Bejelentésre, társhatóságok vagy mások értesítése alapján végzett ellenőrzések 2 Közérdekű bejelentés miatt közvilágítási LED lámpatest megfelelőség igazolása folymatban; vámriasztás miatt csarnokvilágító lámpatest megfelelőségét igazoló dokumentum hiányos.

8 A Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság 204. I. negyedévi ellenőrzési jelentése Bejelentésre, társhatóságok vagy mások értesítése alapján végzett ellenőrzések Bejelentésre, társhatóságok vagy mások értesítése alapján végzett ellenőrzések 2 Más ügyhöz kapcsolódóan szoláriumok teljesítmény-szabályzásának ellenőrzése folyamatban. Távol-keleti importból származó különböző berendezések esetében hiányzott az EK megfelelőségi nyilatkozat és egyéb dokumentációs hiányosságok is megállapíthatók voltak. Egy ventilátor forgalomba hozatalát határozatban megtiltottuk.

MKEH Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság 2015. III. negyedévi ellenőrzési jelentése

MKEH Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság 2015. III. negyedévi ellenőrzési jelentése Egyes hegesztett szerkezetek gyártását végző, nyilvántartásba vett gazdálkodó szervezetek - érvényes tanúsításának - ellenőrzése (iratbekérés alapján) A veszélyes folyadékok és olvadékok tárolótartályaival

Részletesebben

A Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság 2014. III. negyedévi ellenőrzési jelentése

A Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság 2014. III. negyedévi ellenőrzési jelentése A Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság 0. III. negyedévi ellenőrzési jelentése Az ellenőrzés tárgya Egyes hegesztett szerkezetek gyártását végző gazdálkodó szervezetek tanúsítására kijelölt (ill.

Részletesebben

A Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság 2014. II. negyedévi ellenőrzési jelentése

A Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság 2014. II. negyedévi ellenőrzési jelentése A Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság 04. II. negyedévi ellenőrzési jelentése Egyes hegesztett szerkezetek gyártását végző gazdálkodó szervezetek tanúsítására kijelölt (ill. engedéllyel rendelkező)

Részletesebben

2014. Tájékoztató a. Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal. piacfelügyeleti hatósági tevékenységéről. Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal

2014. Tájékoztató a. Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal. piacfelügyeleti hatósági tevékenységéről. Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal 2014. Tájékoztató a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal piacfelügyeleti hatósági tevékenységéről Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság KÉSZÍTETTE:

Részletesebben

A tényállás tisztázására irányuló hatósági

A tényállás tisztázására irányuló hatósági Egyes hegesztett szerkezetek gyártását végző gazdálkodó szervezetek tanúsítására engedéllyel rendelkező szervezetek helyszíni ellenőrzése Egyes hegesztett szerkezetek gyártását végző, nyilvántartásba nem

Részletesebben

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról ELŐTERJESZTÉS Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról A.) A helyi önkormányzat belső ellenőrzését a belső kontrollrendszer, a folyamatba épített, előzetes, utólagos vezetői

Részletesebben

H A T Á R O Z A T I N D O K O L Á S

H A T Á R O Z A T I N D O K O L Á S Iktatószám: Tárgy: BOO/001/01651-0004/2015 Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat H A T Á R O Z A T Ózd Város Önkormányzatát (székhelye: 3600 Ózd, Városház tér 1., adószáma: 15726487-2-05) kötelezem, hogy

Részletesebben

Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság 2013. I. negyedévi ellenőrzési jelentése

Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság 2013. I. negyedévi ellenőrzési jelentése Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság 0. I. negyedévi ellenőrzési jelentése eredményének összefoglaló Egyes hegesztett szerkezetek gyártását végző, nyilvántartásba nem vett gazdálkodó szervezetek

Részletesebben

DR. KOVÁCS MÁRTA főosztályvezető ÁNTSZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATAL KÖZEGÉSZSÉGÜGYI FŐOSZTÁLY. 2012. november 8.

DR. KOVÁCS MÁRTA főosztályvezető ÁNTSZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATAL KÖZEGÉSZSÉGÜGYI FŐOSZTÁLY. 2012. november 8. DR. KOVÁCS MÁRTA főosztályvezető ÁNTSZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATAL KÖZEGÉSZSÉGÜGYI FŐOSZTÁLY 2012. november 8. JOGSZABÁLYI HÁTTÉR 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet az étrend-kiegészítőkről 19/2004.

Részletesebben

A környezetvédelmi hatóság ellenőrzési tapasztalatainak összefoglalása

A környezetvédelmi hatóság ellenőrzési tapasztalatainak összefoglalása Vas Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya A környezetvédelmi hatóság ellenőrzési tapasztalatainak összefoglalása Pados Róbert Hulladékgazdálkodási ügyintéző Zalaegerszeg,

Részletesebben

A Kereskedelmi és Piacfelügyeleti Hatóság 2012. I. negyedévi ellenőrzési jelentése

A Kereskedelmi és Piacfelügyeleti Hatóság 2012. I. negyedévi ellenőrzési jelentése LED-es fénycsı, LVD 4 3 berendezéstípus, egyik esetben sem megfelelı. Hiányos dokumentáció. Szolárium, LVD 19 31 berendezés, a berendezések fele nem megfelelı. Konvektor, gázkazán, GAD 4 3 berendezéstípus,

Részletesebben

Az Európai Unió Rendelete az egyéni védőeszközökről

Az Európai Unió Rendelete az egyéni védőeszközökről Egyéni védőeszközök (EVE) Personal Protective Equipment (PPE) Persönliche Schutzausrüstungen (PSA) Az Európai Unió Rendelete az egyéni védőeszközökről Hegedűs Miklós CE-MM Kft. (hegedus.miklos@ce-mm.hu)

Részletesebben

A BIZOTTSÁG 2003. szeptember 12-i 2003/656/EK HATÁROZATA

A BIZOTTSÁG 2003. szeptember 12-i 2003/656/EK HATÁROZATA A BIZOTTSÁG 2003. szeptember 12-i 2003/656/EK HATÁROZATA az építési termékek megfelelőségének a 89/106/EGK tanácsi irányelv 20. cikke (2) bekezdése szerinti, hét, iránymutatás nélküli európai műszaki engedély

Részletesebben

Piacfelügyeleti program a 2014. évre. Az alkalmazandó EU jogforrás száma. 2006/42/EK irányelv

Piacfelügyeleti program a 2014. évre. Az alkalmazandó EU jogforrás száma. 2006/42/EK irányelv Piacfelügyeleti program a 2014. évre Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Piacfelügyeleti Osztály Az alkalmazandó hazai, A termékkategória Biomassza (közvetlen égetésre) előkészítés gépei (bálázó,

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, C Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE ([ ]) a polgári légi közlekedéshez kapcsolódó műszaki követelményeknek és igazgatási eljárásoknak a 216/2008/EK európai

Részletesebben

1. A BELSŐ ELLENŐRZÉS ÁLTAL VÉGZETT TEVÉKENYSÉG BEMUTATÁSA

1. A BELSŐ ELLENŐRZÉS ÁLTAL VÉGZETT TEVÉKENYSÉG BEMUTATÁSA ÉVES ELLENŐRZÉSI JELENTÉS 3. sz. melléklet A NAPSZAK INTEGRÁLT INTÉZMÉNY 2007. ÉVI BELSŐ ELLENŐRZÉSI TEVÉKENYSÉGÉRŐL A 193/2003. (XI. 26.) KORMÁNYRENDELET 31. ALAPJÁN 1. A BELSŐ ELLENŐRZÉS ÁLTAL VÉGZETT

Részletesebben

Önellenőrzés Előadó: dr. Jakab Miklós

Önellenőrzés Előadó: dr. Jakab Miklós Előadó: dr. Jakab Miklós Az önellenőrzés fogalma Az adózó önadózás esetén jogosult az önellenőrzésre elévülési időn belül, de arra nem kötelezhető. Az önellenőrzéssel az adózó helyesbíti és bevallja az

Részletesebben

Termékinformáció a 811/2013 és a 813/2013 EU rendelet szerint előírva

Termékinformáció a 811/2013 és a 813/2013 EU rendelet szerint előírva Termékinformáció a 811/2013 és a 813/2013 EU rendelet szerint előírva Termék adattábla (a 811/2013 EU rendeletnek megfelelően) (a) A forgalmazó megnevezése, vagy logója Remeha B.V. (b) A forgalmazó típusazonosítója

Részletesebben

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt.

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Irányadó jogszabályok - az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus

Részletesebben

Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás

Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/44 Beszerzés tárgya: Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok

Részletesebben

A hulladékgazdálkodás átalakulásának jogi kérdései. Dr. D. Tóth Éva Jogi Igazgató

A hulladékgazdálkodás átalakulásának jogi kérdései. Dr. D. Tóth Éva Jogi Igazgató A hulladékgazdálkodás átalakulásának jogi kérdései Dr. D. Tóth Éva Jogi Igazgató Adatszolgáltatás Az adatszolgáltatási kötelezettséget előírja:, Ht. 32/A. (4), 69/2016. (III. 31.) Korm. rendelet Adatszolgáltatásra

Részletesebben

TART TECH KFT. 9611 Csénye, Sport u. 26. Tel.: 95/310-221 Fax: 95/310-222 Mobil: 30/9973-852 E-mail: tarttech@mail.globonet.hu www.tart-tech.

TART TECH KFT. 9611 Csénye, Sport u. 26. Tel.: 95/310-221 Fax: 95/310-222 Mobil: 30/9973-852 E-mail: tarttech@mail.globonet.hu www.tart-tech. TART TECH KFT. 9611 Csénye, Sport u. 26. Tel.: 95/310-221 Fax: 95/310-222 Mobil: 30/9973-852 E-mail: tarttech@mail.globonet.hu www.tart-tech.hu HASZNÁLATI UTASÍTÁS S3000/L típusú silómérleg vezérlőegységhez

Részletesebben

Söjtöri Közös Önkormányzati Hivatal. a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény 45. (1) bekezdése alapján.

Söjtöri Közös Önkormányzati Hivatal. a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény 45. (1) bekezdése alapján. Söjtöri Közös Önkormányzati Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény 45. (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Söjtöri közös Önkormányzati Hivatal Jegyző munkakör betöltésére

Részletesebben

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT A TANÁCS Brüsszel, 2008. február 26. (OR. en) 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 ENV 447 ENT 104 CODEC 899 JOGI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: AZ EURÓPAI PARLAMENT

Részletesebben

Piacfelügyeleti program a 2015. évre. Az alkalmazandó EU jogforrás száma. 2006/42/EK irányelv

Piacfelügyeleti program a 2015. évre. Az alkalmazandó EU jogforrás száma. 2006/42/EK irányelv Piacfelügyeleti program a 2015. évre Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Piacfelügyeleti Osztály Az alkalmazandó hazai, Földmunkagépek Építőipari gépek Kertészeti gépek Motoros láncfűrészek Raktári

Részletesebben

Piacfelügyeleti program a 2012. évre. Az alkalmazandó EU jogforrás száma 2006/42/EK

Piacfelügyeleti program a 2012. évre. Az alkalmazandó EU jogforrás száma 2006/42/EK Piacfelügyeleti program a 2012. évre Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Piacfelügyeleti Osztály Az alkalmazandó hazai, A termékkategória földmunkagépek mobil útépítő gépek 16/2008. (VIII.30.) NFGM

Részletesebben

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai DANUBIA Szabadalmi és Védjegy Iroda Kft. Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai A Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület

Részletesebben

HEGESZTÉSI SZAKISMERET

HEGESZTÉSI SZAKISMERET HEGESZTÉSI SZAKISMERET 1.) Ismertesse a nyomás, a hőmérséklet, a mechanikai feszültség, a szilárdság és az idő SI mértékrendszer szerinti mértékegységét! 2.) Melyek azon fizikai, kémiai és termikus jellemzők,

Részletesebben

Fogalommeghatározások

Fogalommeghatározások 63/2004. (IV. 27.) GKM rendelet a nyomástartó és töltőlétesítmények műszaki-biztonsági hatósági felügyeletéről A Magyar Műszaki Biztonsági Hivatal szervezetéről, feladat- és hatásköréről szóló 110/2003.

Részletesebben

Lakóépületek tűzvédelmi használati szabályainak kidolgozása. VII. TMKE Konferencia, 2016. április 21-22. Farkas Sándor

Lakóépületek tűzvédelmi használati szabályainak kidolgozása. VII. TMKE Konferencia, 2016. április 21-22. Farkas Sándor Lakóépületek tűzvédelmi használati szabályainak kidolgozása VII. TMKE Konferencia, 2016. április 21-22. Farkas Sándor Lakóépületek tűzvédelmi használati szabályai A társasházakban kialakuló tűzeseteknek

Részletesebben

Ö S S Z E G E Z É S A Z A J Á N L A T O K E L B Í R Á L Á S Á R Ó L

Ö S S Z E G E Z É S A Z A J Á N L A T O K E L B Í R Á L Á S Á R Ó L Ö S S Z E G E Z É S A Z A J Á N L A T O K E L B Í R Á L Á S Á R Ó L 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (székhely: 1132 Budapest, Visegrádi utca 49.) 2. A közbeszerzés

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/7

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/7 Megbízási keretszerződés keretében a Miniszterelnökség tevékenységét segítő, annak az uniós támogatású pénzeszközök felhasználásához rendelt feladataihoz kapcsolódó közbeszerzési és jogi szakértői tanácsadás

Részletesebben

Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése

Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/124 A Szusza Ferenc Stadion labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése keretében a Beszerzés tárgya: létesítmény valamint

Részletesebben

Az IMI használata a közbeszerzésekben. Dr. Peresztegi-Nagy Imola Nemzeti IMI-koordinátor Igazságügyi Minisztérium Budapest, 2015. november 11.

Az IMI használata a közbeszerzésekben. Dr. Peresztegi-Nagy Imola Nemzeti IMI-koordinátor Igazságügyi Minisztérium Budapest, 2015. november 11. Az IMI használata a közbeszerzésekben Dr. Peresztegi-Nagy Imola Nemzeti IMI-koordinátor Igazságügyi Minisztérium Budapest, 2015. november 11. Mi az IMI? Egy többnyelvű online IT eszköz megkönnyíti a hatóságok

Részletesebben

(97/740/EK) (HL L 299, 4.11.1997, o. 42)

(97/740/EK) (HL L 299, 4.11.1997, o. 42) 1997D0740 HU 02.08.2001 001.001 1 Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért B A BIZOTTSÁG HATÁROZATA (1997. október 14.) az építési

Részletesebben

A KI K SK S E K R E E R S E K S E K D E E D LMI M ÉR É T R É T K É E K S E Í S TÉ T S É R S E

A KI K SK S E K R E E R S E K S E K D E E D LMI M ÉR É T R É T K É E K S E Í S TÉ T S É R S E A KISKERESKEDELMI ÉRTÉKESÍTÉSRE VONATKOZÓ FOGYASZTÓVÉDELMI KÉRDÉSEK Jelen prezentációs anyag kizárólag oktatási célokat szolgál, amelyre való tekintettel nem ad teljes körű tájékoztatást a vonatkozó jogszabályi

Részletesebben

JOGSZABÁLYOK ALKALMAZÁSA

JOGSZABÁLYOK ALKALMAZÁSA JOGSZABÁLYOK ALKALMAZÁSA MKIK ELŐADÁS, SZEKSZÁRD Mándity Zoltán Tolna Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatala 2013. február 26. A FELELŐS MŰSZAKI VEZETŐ TAGI, ALKALMAZOTTI VISZONYA.

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2011. július 19. (19.07) (OR. en) 13081/11 AVIATION 193

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2011. július 19. (19.07) (OR. en) 13081/11 AVIATION 193 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2011. július 19. (19.07) (OR. en) 13081/11 AVIATION 193 FEDŐLAP Küldi: az Európai Bizottság Az átvétel dátuma: 2011. július 18. Címzett: a Tanács Főtitkársága Biz. dok.

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Endoszkópos szakasszisztens szakképesítés. 2467-06 Endoszkópos beavatkozás lebonyolítása modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Endoszkópos szakasszisztens szakképesítés. 2467-06 Endoszkópos beavatkozás lebonyolítása modul. 1. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: Tárgyév: 03 Kecskeméti Törvényszék 2 0 1 4 Beküldő adatai (akinek az ügyfélkapuján keresztül a kérelem beküldésre kerül) Előtag Családi név Első utónév További utónevek Viselt név: Születési

Részletesebben

CompLex Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye

CompLex Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye 1 / 6 2011.08.29. 12:41 A jogszabály mai napon (2011.VIII.29) hatályos állapota tartalomszolgáltatójától Jogszabály keresés A jel a legutoljára megváltozott bekezdéseket jelöli. Tetszik 0 0 29/2011. (VIII.

Részletesebben

A KÖZPONTOSÍTOTT KÖZBESZERZÉS RENDSZERE

A KÖZPONTOSÍTOTT KÖZBESZERZÉS RENDSZERE A KÖZPONTOSÍTOTT KÖZBESZERZÉS RENDSZERE Orosz Endre főosztályvezető Központi Szolgáltatási Főigazgatóság Közbeszerzési referens képzés PTE A közbeszerzési törvény előzményei A központosított közbeszerzés

Részletesebben

2011. ÓE BGK Galla Jánosné, 2011 1

2011. ÓE BGK Galla Jánosné, 2011 1 2011. 1 A mérés jogi vonatkozásai, előírások Joghatással járó mérések A mérésügyi törvény A hazai mérésügyi szervezet tevékenysége Joghatással járó mérések Hitelesítés Mérőműszerek irányelvek az EU-ban

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/75. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2016.07.04. Iktatószám: 7466/2016 CPV Kód: 90524400-0

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/75. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2016.07.04. Iktatószám: 7466/2016 CPV Kód: 90524400-0 A különleges kezelést igénylő egészségügyi (fertőző) veszélyes hulladék szállítása, ártalmatlanítása, a helyi gyűjtéshez és szállításhoz alkalmazott másodlagos gyűjtőedények (konténerek) térítésmentes

Részletesebben

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest,

Részletesebben

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata I. Általános rendelkezések, fogalom meghatározások Szabályzatunk célja, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, mint nyilvános könyvtár a könyvtári

Részletesebben

szociális intézmény biztosítja. Az ott igénybe vett étkezéshez kapcsolódó díj befizetését ezen intézmény térítési díj szabályzata tartalmazza.

szociális intézmény biztosítja. Az ott igénybe vett étkezéshez kapcsolódó díj befizetését ezen intézmény térítési díj szabályzata tartalmazza. Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régió Központ Fejlesztő Nevelést-Oktatást Végző Iskola közzétételi lista a 9/0. (VIII. 8.) Korm. rendelet alapján:. Felvételi lehetőség az intézménybe: A fejlesztő

Részletesebben

MABISZ MINŐ SÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY

MABISZ MINŐ SÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY Nytsz: 3034-41-1/20051117 MABISZ MINŐ SÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY Minősítés ideje Meghosszabbítás Minősítés lejárta 2005. november 17. 2008. november 30. Minősítés helye: gyártó: MABISZ Minősítő Bizottság hivatalos

Részletesebben

EMELŐGÉPEK típusismertetése és igénybevételük feltételei: Emelőgépek 1. sz. melléklet

EMELŐGÉPEK típusismertetése és igénybevételük feltételei: Emelőgépek 1. sz. melléklet Gépi hajtású szintkülönbség kiegyenlítő OKJ:31582 06 0010 3101 18. életévét betöltötte, vagy szakmunkás, Sikeres kisgépkezelői tesztvizsga jegyzőkönyv A munkáltató írásos megbízása Kézi hajtású 18. életévét

Részletesebben

Kézfertőtlenítő szerek engedélyezése és hatásosságuk vizsgálata a Biocid rendelet alapján

Kézfertőtlenítő szerek engedélyezése és hatásosságuk vizsgálata a Biocid rendelet alapján Kézfertőtlenítő szerek engedélyezése és hatásosságuk vizsgálata a Biocid rendelet alapján Takács Tünde biológus Kézhigiénés Világnap, 2010. május 5. Néhány szó a biocid felülvizsgálatról A biocid termékek

Részletesebben

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig Igényelhető kölcsönök Lakossági szabadfelhasználású jelzálogkölcsön Termék

Részletesebben

AEGON SMART MONEY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA 2014. I. FÉLÉVES JELENTÉS

AEGON SMART MONEY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA 2014. I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON SMART MONEY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt., mint az AEGON Smart Money Befektetési

Részletesebben

LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK (ÉRVÉNYES: 2016.03.04-TŐL)

LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK (ÉRVÉNYES: 2016.03.04-TŐL) LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK (ÉRVÉNYES: 2016.03.04-TŐL) A Hirdetményben foglalt időpontok előtt befogadott lakáscélú támogatásokra vonatkozó kondíciókat a Hirdetmény 11. sz. melléklete tartalmazza. 9.1. az új

Részletesebben

Az 57/2013. (II.27.) Korm. rendelet alapján a telepekről vezetett nyilvántartás. Üzemeltetésének. jogcíme. időtartama, műszalonként

Az 57/2013. (II.27.) Korm. rendelet alapján a telepekről vezetett nyilvántartás. Üzemeltetésének. jogcíme. időtartama, műszalonként Az 57/03. (II.7. Korm. rendelet alapján a telepekről vezetett nyilvántartás A jegyző által kiadott nyilvántartási szám 6/03. 0338/009 3/03. 0344/009 /03 0346/009 8/03 0348/009 3/03. 035/009 A bejegyzés

Részletesebben

2015. ÉVI ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI TERV

2015. ÉVI ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI TERV 2015. ÉVI ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI TERV...../2015. Kgy.sz. határozat 1.számú melléklete Ellenőrzési tervet megalapozó elemzések címei: - 2015. évi belső ellenőri munkaterv (2. számú melléklet) - Kockázatelemzés

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Pénzügyi-számviteli informatika 2. tanulmányokhoz

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Pénzügyi-számviteli informatika 2. tanulmányokhoz IV. évfolyam Pénzügy és Számvitel Szak/Minden szakirány BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Pénzügyi-számviteli informatika 2. tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS 2014/2015. I. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Pénzügyi-számviteli

Részletesebben

Határozat: A fent nevezett termékre a határozatom azonnali végrehajtását rendelem el, egyben intézkedem annak nyilvánosságra

Határozat: A fent nevezett termékre a határozatom azonnali végrehajtását rendelem el, egyben intézkedem annak nyilvánosságra Iktatószám: Tárgy: HE/001/00402-0005/2016 Elsőfokú bírságot és kötelezést kiszabó határozat Határozat: A Pepkor Hungary Kft. (székhely: 1138 Budapest, Váci út 187. sz., adószám: 24979872-2-41, képviseli:

Részletesebben

KÉRELEM. Mágocs Város Önkormányzatának az első lakáshoz jutás támogatásáról szóló 6/2016. (IV. 28.) rendeletéhez

KÉRELEM. Mágocs Város Önkormányzatának az első lakáshoz jutás támogatásáról szóló 6/2016. (IV. 28.) rendeletéhez KÉRELEM Mágocs Város Önkormányzatának az első lakáshoz jutás támogatásáról szóló 6/2016. (IV. 28.) rendeletéhez 1. Az igénylők adatai Kérelmező: Neve: születési neve:... Születés helye ideje:... anyja

Részletesebben

Oldal 1/2 TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT. Szám: Pke00001. 1. A terméktípus egyedi azonosító kódja: Pke 600x200x50+50

Oldal 1/2 TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT. Szám: Pke00001. 1. A terméktípus egyedi azonosító kódja: Pke 600x200x50+50 TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT a 305/2011/EU rendelet valamint a 275/2013(VII.16) korm. rendelet szerint Szám: Pke00001 1. A terméktípus egyedi azonosító kódja: Pke 600x200x50+50 2. Típus, tétel vagy sorozatszám

Részletesebben

C/2. KÉRELEM. A társas vállalkozás neve és cégformája:... magyarországi fióktelepe(i):...

C/2. KÉRELEM. A társas vállalkozás neve és cégformája:... magyarországi fióktelepe(i):... Iktatószám: /2- C/2. KÉRELEM (Magyarországon fiókteleppel rendelkező társas vállalkozás által végzendő, valamint az EGTtagállamban székhellyel rendelkező vállalkozás által a határozatban elismertetni kívánt

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. Boodie gyermekülést és HTP Elibas gyermekülést az esetben forgalmazza a továbbiakban, ha az el van látva:

H A T Á R O Z A T. Boodie gyermekülést és HTP Elibas gyermekülést az esetben forgalmazza a továbbiakban, ha az el van látva: Iktatószám: Tárgy: BO/FO/00488-0003/2016 Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat H A T Á R O Z A T Kötelezem az A-Gyöngy Team Kft.-t (székhelye: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 13., adószáma: 23919473-2-05-2-05),

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. ExVÁ Robbanásbiztos Berendezések Vizsgáló Állomása Kft. Budapest

ÚTMUTATÓ. ExVÁ Robbanásbiztos Berendezések Vizsgáló Állomása Kft. Budapest ÚTMUTATÓ ExVÁ Robbanásbiztos Berendezések Vizsgáló Állomása Kft. Budapest Útmutató azon gyártók, vagy meghatalmazott képviselőjük számára, akik a robbanásbiztos védelmű berendezések, védelmi rendszerek

Részletesebben

NOBO, DEBO ÚJ SZEREPLŐ A VASÚTI TANÚSÍTÁS TERÜLETÉN

NOBO, DEBO ÚJ SZEREPLŐ A VASÚTI TANÚSÍTÁS TERÜLETÉN NOBO, DEBO ÚJ SZEREPLŐ A VASÚTI TANÚSÍTÁS TERÜLETÉN Tombor Sándor tanúsítási igazgató KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. TARTALOM vasúti átjárhatósági követelmények célja az átjárhatósági követelmények

Részletesebben

Mentési rendszer bővítése és műszaki korszerűsítése

Mentési rendszer bővítése és műszaki korszerűsítése Mentési rendszer bővítése és műszaki korszerűsítése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/22 1. sz. részajánlat: Licenc szállítása és támogatási szolgáltatások: Megvalósítás: Symantec NetBackup szoftver licence

Részletesebben

Lasselsberger-Knauf Kft. 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet alapján A kiállítás kelte:2005. 03. 01. 5/1.

Lasselsberger-Knauf Kft. 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet alapján A kiállítás kelte:2005. 03. 01. 5/1. A kiállítás kelte:2005. 03. 01. 5/1. 1. ANYAG-/ELŐKÉSZÍTÉSI ÉS CÉGMEGNEVEZÉS 1.1 A termék neve: YTONG Vékonyágyazatú falazóhabarcs 1.2 A gyártóra, forgalmazóra vonatkozó adatok Szállító: 1.2.1 Postacím:

Részletesebben

HATÁROZAT. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, mint fogyasztóvédelmi hatóság

HATÁROZAT. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, mint fogyasztóvédelmi hatóság Iktatószám: Tárgy: GY/001/00619-0004/2016 Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat Határozatszám: 1607K-00117 HATÁROZAT I. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, mint fogyasztóvédelmi hatóság (továbbiakban:

Részletesebben

Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás

Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/96 Beszerzés tárgya: Szállítási (keret)szerződés keretében tisztítószerek és tisztító eszközök

Részletesebben

XII. Kerületi Önkormányzat Hegyvidék Sportegyesülete (sportszervezet) negyedéves előrehaladási jelentése

XII. Kerületi Önkormányzat Hegyvidék Sportegyesülete (sportszervezet) negyedéves előrehaladási jelentése Magyar Vízilabda Szövetség részére Budapest, Margitsziget Hajós Alfréd Sportuszoda 1391 Budapest, Pf. 250 Tárgy: II. negyedéves előrehaladási jelentés 1 (Beadási határidő: 2014.január 8.) XII. Kerületi

Részletesebben

OptiJus Opten Kft. I. 64/2007. (VII. 23.) FVM-EüM együttes rendelet. A 2010.7.1. óta hatályos szöveg

OptiJus Opten Kft. I. 64/2007. (VII. 23.) FVM-EüM együttes rendelet. A 2010.7.1. óta hatályos szöveg OptiJus Opten Kft. I. 64/2007. (VII. 23.) FVM-EüM együttes rendelet 64/2007. (VII. 23.) FVM-EüM együttes rendelet az állati eredetű élelmiszerek forgalomba hozatalának és az értékesítés helyén történő

Részletesebben

Tájékoztatató a pénztárak felügyeleti adatszolgáltatásával kapcsolatos változásokról

Tájékoztatató a pénztárak felügyeleti adatszolgáltatásával kapcsolatos változásokról Tájékoztatató a pénztárak felügyeleti adatszolgáltatásával kapcsolatos változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest, 2013.04.17. Tartalom Adatszolgáltatási

Részletesebben

TUDNIVALÓK. az Adatváltozás bejelentési adatlap egyéni vállalkozók részére nyomtatvány-garnitúra kitöltéséhez

TUDNIVALÓK. az Adatváltozás bejelentési adatlap egyéni vállalkozók részére nyomtatvány-garnitúra kitöltéséhez TUDNIVALÓK az Adatváltozás bejelentési adatlap egyéni vállalkozók részére nyomtatvány-garnitúra kitöltéséhez A nyomtatvány-garnitúra törzslapokból és pótlapokból áll. A törzslapok kitöltése minden esetben

Részletesebben

A Bankközi Klíring Rendszer

A Bankközi Klíring Rendszer Bankközi Klíring Rendszer kiegészítő és kapcsolódó szolgáltatásai irányadó díjai A szabályzat 6 számozott oldalt tartalmaz Hatályos: 2014. január 1-től A Bankközi Klíring Rendszer KIEGÉSZÍTŐ ÉS KAPCSOLÓDÓ

Részletesebben

Tájékoztató a szerződés módosításáról_munkaruházati termékek szállítása (5. rész)

Tájékoztató a szerződés módosításáról_munkaruházati termékek szállítása (5. rész) Tájékoztató a szerződés módosításáról_munkaruházati termékek szállítása (5. rész) Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/61 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/2015

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a helyi adókról szóló

Részletesebben

Pénzmosás és fellépés a terrorizmus ellen (változó szabályok) Dr. Király Júlia MNB Budapest, 2007. november 12.

Pénzmosás és fellépés a terrorizmus ellen (változó szabályok) Dr. Király Júlia MNB Budapest, 2007. november 12. Pénzmosás és fellépés a terrorizmus ellen (változó szabályok) Dr. Király Júlia MNB Budapest, 2007. november 12. MNB szerepe pénzügyi rendszer stabilitása a pénzforgalom szabályozása, zökkenőmentes lebonyolítása

Részletesebben

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu On-line értesítés: http://www.kozbeszerzes.hu

Részletesebben

1. A pályázó és - amennyiben van - képviselője neve, a képviselő vagy - amennyiben nincs képviselő - a pályázó címe, telefonszáma, e-mail címe:

1. A pályázó és - amennyiben van - képviselője neve, a képviselő vagy - amennyiben nincs képviselő - a pályázó címe, telefonszáma, e-mail címe: pályázati felhívás 1. számú melléklete ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKVÉDELMI TÁMOGATÁS 2016. PÁLYÁZATI ŰRLAP Általános feltételek: 1. A pályázó és - amennyiben van - képviselője neve, a képviselő vagy - amennyiben nincs

Részletesebben

(98/437/EK) (HL L 194, 10.7.1998, o. 39)

(98/437/EK) (HL L 194, 10.7.1998, o. 39) 1998D0437 HU 02.08.2001 001.001 1 Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért B A BIZOTTSÁG HATÁROZATA (1998. június 30.) az építési

Részletesebben

Ügyfelek adatkezeléseinek nyilvántartása A NAIH a Takarékszövetkezetet a 04047 számon az Adatvédelmi nyilvántartásba bejegyezte

Ügyfelek adatkezeléseinek nyilvántartása A NAIH a Takarékszövetkezetet a 04047 számon az Adatvédelmi nyilvántartásba bejegyezte Adatkör Név születési név Adatkezelő születési hely- idő anyja neve állampolgárság lakcím tartózkodási hely okmány típusa és lakcímet igazoló hatósági igazolvány munkahely neve, címe aláírásminta Adatkezelés

Részletesebben

A közbeszerzési eljárások egyszerősítése - a lengyel tapasztalatok

A közbeszerzési eljárások egyszerősítése - a lengyel tapasztalatok - a lengyel tapasztalatok Dariusz Piasta Nemzetközi Konferencia a Közbeszerzések Tanácsa szervezésében Budapest, 2011. november 17. Az elıadás vázlata: 1. Egyszerősítés - jelentése és korlátai 2. A kiindulási

Részletesebben

VÁLTOZIK AZ ISO 9001-ES SZABVÁNY. KINEK JÓ EZ?

VÁLTOZIK AZ ISO 9001-ES SZABVÁNY. KINEK JÓ EZ? VÁLTOZIK AZ ISO 9001-ES SZABVÁNY. KINEK JÓ EZ? Tohl András technikai vezető 2014. SZEPTEMBER 23. SGS BEMUTATÁSA Alapítás: 1878 Központ: Genf, Svájc Tevékenység: ellenőrzés, tanúsítás és vizsgálat Szervezet:

Részletesebben

Gyenes Zoltán Polgármester Úr Részére Tel: +36 70 338 5511 E-mail: polgarmester@bernecebarati.hu Szigetszentmiklós, 2015. augusztus 3.

Gyenes Zoltán Polgármester Úr Részére Tel: +36 70 338 5511 E-mail: polgarmester@bernecebarati.hu Szigetszentmiklós, 2015. augusztus 3. Bernecebaráti Község Önkormányzata 2639 Bernecebaráti, Széchenyi u. 59. Gyenes Zoltán Polgármester Úr Részére Tel: +36 70 338 5511 E-mail: polgarmester@bernecebarati.hu Szigetszentmiklós, 2015. augusztus

Részletesebben

EPER E-KATA integráció

EPER E-KATA integráció EPER E-KATA integráció 1. Összhang a Hivatalban A hivatalban használt szoftverek összekapcsolása, integrálása révén az egyes osztályok, nyilvántartások között egyezőség jön létre. Mit is jelent az integráció?

Részletesebben

Jogszabályi keretek összefoglalása

Jogszabályi keretek összefoglalása NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. Integrált ügyfélszolgálatok interoperábilis informatikai struktúrájának kialakítása IÜSZI Jogszabályi keretek összefoglalása Bevezető A dokumentum célja

Részletesebben

Útmutató az EPER-ben már regisztrált szervezetek elektori jelentkezéséhez

Útmutató az EPER-ben már regisztrált szervezetek elektori jelentkezéséhez Útmutató az EPER-ben már regisztrált szervezetek elektori jelentkezéséhez A Nemzeti Együttműködési Alap (a továbbiakban: NEA) civil jelöltállítási rendszerébe jelentkezhetnek azok a civil szervezetek (a

Részletesebben

ELEKTRONIKUS ŰRLAP A NYILVÁNTARTÁSOK REGISZTERÉBE

ELEKTRONIKUS ŰRLAP A NYILVÁNTARTÁSOK REGISZTERÉBE Főlap Bejelentés célja A nyilvántartás ja Megnevezése Adatváltozás REG_1018 A nyilvántartást vezető szervezet Megnevezése ja (Törzsszám) Kapcsolattartó Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi

Részletesebben

TOVÁBBI INFORMÁCIÓT TARTALMAZÓ HIRDETMÉNY, BEFEJEZETLEN ELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ VAGY KORRIGENDUM

TOVÁBBI INFORMÁCIÓT TARTALMAZÓ HIRDETMÉNY, BEFEJEZETLEN ELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ VAGY KORRIGENDUM "A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága telephelyein adatrögzítés és kapcsolódó adminisztrációs tevékenységek ellátása" Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/129 1. XX53NY

Részletesebben

EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ

EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ Kulturális Eszperantó Szövetség HU-1193 Budapest, Leiningen u. 4. 2015 nyilvántartási szám: statisztikai szám: 6.Pk.63770 19654690-9499-549-01 EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ A beszámolási időszak kezdete:

Részletesebben

ÜGYKEZELŐI ALAPVIZSGA TEMATIKA. 1. nap - a képzés délelőtti szakasza 180. alkalmazott oktatástechnikai eszközök. időtartam-perc (1tanóra=45')

ÜGYKEZELŐI ALAPVIZSGA TEMATIKA. 1. nap - a képzés délelőtti szakasza 180. alkalmazott oktatástechnikai eszközök. időtartam-perc (1tanóra=45') ÜGYKEZELŐI ALAPVIZSGA TEMATIKA időtartam-perc (1tanóra=45') 1. nap - a képzés délelőtti szakasza 180 alkalmazott képzési módszer alkalmazott ismeretellenőrzési módszer alkalmazott oktatástechnikai eszközök

Részletesebben

11. számú melléklet - FHB Bankszámlacsomagokhoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai

11. számú melléklet - FHB Bankszámlacsomagokhoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai Lakossági Bankszámla Hirdetmény 11. számú melléklet - FHB hoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai Hatályos: 2016. július 15. napjától Közzététel napja: 2016. július 14. A jelen Hirdetményben

Részletesebben

Nyíregyházi Főiskola. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet

Nyíregyházi Főiskola. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet Nyíregyházi Főiskola a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Részletesebben

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 1. A függelék hatálya A jelen függelékben foglaltak azon Felhasználókra terjednek

Részletesebben

1119 Budapest, Fehérvári út 89-95. www.nak.hu

1119 Budapest, Fehérvári út 89-95. www.nak.hu Megjelent a Bizottság (EU) 2015/208 felhatalmazáson alapuló rendelete (2014. december 8.) a 167/2013/EU európai parlamenti és tanácsi rendeletnek a mezőgazdasági és erdészeti járművek jóváhagyására vonatkozó

Részletesebben

BAZ MTrT TERVEZŐI VÁLASZ 14/B Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Stratégiai Főosztály Környezetpolitikai Osztály II. A testületileg illetékes KÖFE szakmai véleményét megkaptuk, és figyelembe vesszük

Részletesebben

Nádudvar Város Önkormányzata 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K

Nádudvar Város Önkormányzata 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K Nádudvar Város Önkormányzata 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K 1.1. melléklet a 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelethez 1. sz. táblázat Ezer forintban Sorszám Bevételi jogcím

Részletesebben

B E V É T E L E K Ezer forintban

B E V É T E L E K Ezer forintban 1.1. melléklet a 9/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelethez Kazincbarcika Önkormányzat 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1. sz. táblázat Sorszám B E V É T E L E K Bevételi jogcím Ezer forintban

Részletesebben

Úton a korszerű, átlátható élelmiszer-felügyelet irányába

Úton a korszerű, átlátható élelmiszer-felügyelet irányába Úton a korszerű, átlátható élelmiszer-felügyelet irányába dr. Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár, országos főállatorvos 2011. április 19. Kormányzati feladatok

Részletesebben

BIZTOSÍTÓI MINŐ SÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY G ÉPJÁRMŰ VÉDELEM HOSSZABBÍTÁS

BIZTOSÍTÓI MINŐ SÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY G ÉPJÁRMŰ VÉDELEM HOSSZABBÍTÁS Nytsz.: 5218-9/20050301 BIZTOSÍTÓI MINŐ SÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY G ÉPJÁRMŰ VÉDELEM HOSSZABBÍTÁS Minősítés ideje I. Meghosszabbítás II. Meghosszabbítás Minősítés lejárta 2004. március 2. 2005. március 1. 2006.

Részletesebben

Szakképzés - Meghatalmazás használata

Szakképzés - Meghatalmazás használata Szakképzés - Meghatalmazás használata A kérelem beadásához szükséges lehet meghatalmazás készítése. A meghatalmazás az MVH elektronikus kérelem-benyújtási felületén tölthető és nyomtatható ki. A meghatalmazás

Részletesebben

Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére

Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/145 Művesekezelés anyagainak beszerzése 24 hónapra Beszerzés tárgya:

Részletesebben