============================================================================

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "============================================================================"

Átírás

1 A nap mondása. Írta: Dumdum :53 Attól, hogy homokba dugod a fejed, az élet még seggbe ba...at! /Dr.Csernus Imre / Írta: Dumdum :59 Fiatalabb koromban 4 hajlékony tagom volt és 1 merev. Ma négy merev és egy hajlékony tagom van. Írta: Dumdum :59 A feleségem anyja gyakran mondogatja, hogy nõies vagyok. Nem zavar, mert hozzá képest tényleg. Írta: KovRob :28 Meg kell szavazni, hogy melyik az? vagy osszuk be? :D Írta: Dumdum :08 oszd be:d Írta: KovRob : Mikor az ember felfedezte, hogy a tehén tejet ad, tulajdonképpen mi után kutatott? Írta: Dumdum :41 A nyuszika a tisztáshoz ért, a farkas meg a villanyszereléshez, de nem nagyon. Írta: Dumdum :41 A nyuszika a tisztáshoz ért, a farkas meg a villanyszereléshez, de nem nagyon.

2 Írta: Dumdum :20 Az alkoholista az, aki annyit iszik, mint mi, csak ellenszenves. Írta: Dumdum :24 EGY NAP 24 ÓRA, EGY LÁDÁBAN 24 SÖR...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!!! Írta: KovRob :12 A sípcsont egy olyan eszköz, amivel éles szélû bútorokat lehet megkeresni a sötét szobában. Írta: Dumdum :42 Egy csapos tulajdonképpen gyógyszerész, korlátozott lehetõségekkel. Írta: Dumdum :03 A feleségem félt a sötétben. Aztán egyszer meglátott engem ruha nélkül. Azóta a világosban fél. Írta: Atti :07 A nõkkel vigyázni kell, nagyon veszélyesek: övék a világ pénzének legalább a fele, és a világ összes p*ncija Írta: Dumdum :04 Balek az, aki a vérbajt a wc deszkán kapja meg Írta: Atti :25 Kezelj úgy minden helyzetet, mint egy kutya!

3 Amit nem tudsz megenni, vagy megdugni, azt hugyozd le, és menj tovább! Írta: Dumdum :34 Senki se lehet tökéletes... Belõlem is hiányzik a hiba. Írta: Dumdum :45 Drága szüleim, küldjetek Ft-ot, hogy megnyugodjak, nincsenek anyagi gondjaitok! Írta: s_abel :54 Állítólg madonnától származik az alábbi mondás: Kurvára elfoglalt vagyok...vagy fordítva? Írta: s_abel :32 Nem kötök életbiztosítást. Azt akarom, hogy a temetésemen mindenki valóban szomorú legyen! Írta: Dumdum :26 Akkor van mindenki a helyén, ha a férj autót vezet, a feleség háztartást, az anyós meg áramot. Írta: Dumdum :26 Utánanéztem a családfámnak és rájöttem, hogy én vagyok a gyökér. Írta: Dumdum :17 Ha a Boci csokiban tej van, mi van a Tibi csokiban?

4 Írta: Atti :41 A bugyi nem a legjobb dolog a világon, de közel van hozzá. Írta: gesu :57 Az áram alatt lévõ alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása! Írta: KovRob :39 Mindenki,aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem! Írta: Dumdum :25 Csak az a nõ foglalt, akin fekszenek. Írta: NaSa :30 Senki se lehet tökéletes... Belõlem is hiányzik a hiba Írta: Dumdum :00 Gondolkodom, tehát vagyok! S ha nem gondolkodom, még jobban vagyok! A dzsungelben minden ehetõ. Te is. A statisztikák szerint a válások 100%-a házassággal kezdõdik. Normális vagyok. A hangok is megmondták. Írta: NaSa :34 Finom a kindertojás csak a kék kapszulát nehéz lenyelni!

5 Írta: KovRob :06 :woohoo: Jóóóóóóóó! NaSa írta: Finom a kindertojás csak a kék kapszulát nehéz lenyelni! Írta: Atti :58 Amibõl lekvárt lehet fõzni, abból pálinkát is! Írta: Dumdum :26 HEHE:D Írta: NaSa :55 Ejakulációról volt egy konferencia, de mire odaértem, mindenki elment. Írta: gesu :43 Pap leszek, az kurvaisten! Írta: KovRob :20 Gyíííííháááá :woohoo: Zsír! gesu73 írta: Pap leszek, az kurvaisten! Írta: Atti :23 Jó dolog a markolatfûtés, de kesztyû nélkül nem sokat ér! (tapasztalat :) ) Írta: KovRob :32

6 Búúúúúúúúúúúú... Atti írta: Jó dolog a markolatfûtés, de kesztyû nélkül nem sokat ér! (tapasztalat :) ) Írta: Dumdum :10 Az egyetlen, amit kérek egy esély, hogy megbizonyosodhassak arról: a pénz nem boldogít. (Spike Milligan) Írta: Dumdum :31 Hogy szabadulhatsz meg 90 kg undorító zsírtól? Válj el! Írta: s_abel :58 Amelyik cápa a kezedbõl eszik...az rövid idõn belül a lábadból is fog! Írta: Dumdum :06 s_abel írta: Amelyik cápa a kezedbõl eszik...az rövid idõn belül a lábadból is fog! :lol: Írta: Dumdum :10 A nõk olyanok, mint a pizza. A húsos jobb, mint a gombás. Írta: s_abel :16 Errõl jut eszembe. Milyen a bio nõ? Belül gomba, kívûl retek. Írta: Dumdum :26 Makacs madár ez a sün, csak akkor repül, ha belerúgok.

7 Írta: Dumdum :28 Csak tudnám, melyik bunkó találta ki, hogy a "selypítek" ige S betuvel, a "raccsolok" pedig R betuvel kezdodjön...! Írta: Dumdum :29 A kisbaba olyan, mint a Nescafé. Könnyû megcsinálni és egész éjjel ébren tart. Írta: Dumdum :30 "Suszter maradjon kaptafánál, muszta meg a musztafánál " Írta: NaSa :45 Akkor én most Zavarba jöttem, mint Ádám anyák napján. Írta: Dumdum :53 Ez JÓ:D Írta: majsa :23 de ArsPoetikus! "A motorozás nem pusztán motorkerépáron való utazást jelent. Sokkal több annál. A motoros más szemszögbõl nézi a világot, mint a hétköznapi gyalogos vagy autóvezetõ. Itt minden a vezetõtõl, a géptõl és a pillanattól függ. Az ember érzi, hogy egyéniség - szabad, szilaj és legyõzhetetlen, szinte felülemelkedik a szürke világ problémáin. Másrészt elõfordulhat, hogy nem bíznak benne, üldözik, sõt, sajnálják, és mindig sebezhetõ."

8 Írta: Dumdum :35 Már majdnem megvettem "A pozitív gondolkodás elõnyei" címû könyvet, amikor arra gondoltam, ugyan mire lenne ez jó nekem! Írta: s_abel :42 Éhes disznó makkal álmodik. Te pedig: éhes makkal disznókat álmodsz! Írta: majsa :53 ANIMAL SEX!:blush: Írta: Dumdum :55 Mindennap új alsógatyát veszek fel. Vasárnapra már 7 van rajtam. Írta: Dumdum :57 A nõk két problémával küzdenek: nincs mit felvenniük és nincs elegendõ helyük, ahol ezt a semmit tárolhatják. Írta: toni :20 -Ameddig csak fizetgetnek, mi addig csak dolgozgatunk! Írta: toni :30 Én iszom, Te iszol, Õ iszik, Mi iszunk, Ti isztok, Õk fizetnek!

9 Írta: hamann :25 Meglátja fiam, becsukatom tíz napra, ha nem elég EGY HÉTRE!!!:P Írta: toni :11 A nõsülés olyan mint az injekció: -Hamar túl vagy rajta, és utána fáj! Írta: Dumdum :38 "Ha Petinek három almája van, és Évinek kettõ, akkor miért nem maradnak kussban, és esznek?" Írta: Dumdum :38 "Ez egy ideális válás volt: a feleség a gyerekeket kapta meg, a férj meg a szobalányt." (J. Rivers) Írta: Dumdum :39 "Teljesen mentes vagyok mindenféle elõítélettõl, mindenkit egyformán utálok." (W. Fields) "Mire végre sorra kerültem, elfogyott a jó minõségû pacemaker. Azóta amikor megölelem a feleségem, kinyílik a garázsajtó." (M. Pearl) Írta: Atti :08 A dohányosok is emberek! Csak nem olyan sokáig... Írta: Dumdum :38 "A vérfertõzés szégyelni való, úgyhogy maradjon a családban."

10 Írta: Dumdum :38 "A mákos bab egy étel, ami úgy készül, hogy kettõt lapozunk a szakácskönyvben." Írta: Dumdum :40 "Olyan csúnya voltam mikor megszülettem, hogy a szülész a méhlepényt próbálta életre pofozni." (J. Rivers) Írta: Dumdum :52 "A legénylakást arról lehet felismerni, hogy a szobanövények mindig kipusztulnak, a hûtõszekrényben meg valami csírázik." Írta: Dumdum :54 Csak szép nõt szabad feleségül venni. A csúnya a nyakunkon marad Írta: s_abel :12 Felhívom a börtönõrök figyelmét. Ma szökõnap van! Írta: gesu :08 Az alkoholmentes sör az elsõ lépés a guminõ felé! Írta: Dumdum :38 A Biblia arra tanít, hogy szeresd felebarátodat. A Káma Szútra pedig megmagyarázza, hogyan. Írta: Dumdum :38

11 Napi egy almával távol lehet tartani az orvost a háztól. Különösen, ha pontosan célzol. Írta: Dumdum :38 Amióta kikapcsolom lefekvés elõtt a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban... Írta: Dumdum :39 Már Madame Curie is csodálkozott az urán! Írta: gesu :03 Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! Írta: Dumdum :02 50%-os impotenciám van. Húzni még tudom, de tolni már nem. Írta: s_abel :43 Én nem félek a cápáktól. Csak akkor harapnak, ha vizes a tested... s_abel írta: Amelyik cápa a kezedbõl eszik...az rövid idõn belül a lábadból is fog! Írta: NaSa :32 Az élet olyan mint a sakk, csak több benne a paraszt. Írta: riskywhisky :08

12 hvg.hu: Becslései szerint hány roma megy el szavazni március 9-én? Kolompár Orbán: Kevesebb, mint az országgyûlési választásokon. Az eddigi tapasztalatok legalábbis ezt mutatták. Egyébként fölöslegesnek tartom, hogy négy-ötmilliárdot költenek el a népszavazásra. Ebbõl a pénzbõl mind az 550 cigánytelepet fel lehetne számolni Magyarországon, enyhíteni lehetne a romák szociális nyomorán. Különben is, elképzelhetõ, hogy azon a napon a cigányok többsége már kinn lesz a földeken, mert kezdõdnek a tavaszi munkák. Írta: riskywhisky :11 "Különben is, elképzelhetõ, hogy azon a napon a cigányok többsége már kinn lesz a földeken, mert elkezdõdnek a tavaszi munkák." Írta: roncsi :27 Láttál Te már Cigány a földeken dolgozni? riskywhisky írta: "Különben is, elképzelhetõ, hogy azon a napon a cigányok többsége már kinn lesz a földeken, mert elkezdõdnek a tavaszi munkák." Írta: riskywhisky :06 Hát ez az. Írta: Dumdum :42 Ennél az alians vs predator a tuti valóság... Írta: majsa :21 "A hadvezér vesztét okozhatja:(...)3, Ha helyes és helytelen ügyekben vég nélkül vitázik, a taktika dolgában pedig civakodik, és képtelen döntést hozni, akkor vereséget szenvedhet." (Szun Pin) Írta: bmwkraft :21 Az én feleségem egy fõnyeremény, meg is ütöttem!

13 Írta: bmwkraft :47 Magyarország térképét újra kell rajzolni,mert a tudósok rájöttek, hogy Magyarország a csodával határos. Írta: bmwkraft :42 Már akkor tudtam, hogy nemkívánt gyerek vagyok, amikor hajszárítóval kellett játszanom a kádban :blink:! Írta: Dumdum :06 Marha!:D Írta: bmwkraft :55 Jöttem, láttam, és most nem gyõzök bocsánatot kérni. :huh: Írta: Dumdum :32 Amióta kikapcsolom lefekvés elött a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban& Írta: Dumdum :43 Kezelj úgy minden helyzetet, mint egy kutya. Amit nem tudsz megenni, megdugni, vagy elásni azt hugyozd le, és menj tovább! Írta: bmwkraft :47 Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentõ példának. Írta: gesu :00

14 Az elv olyan, mint a fing, tartja az ember amíg tudja. Írta: bmwkraft :56 Akármilyen rossz is a kölyök, adókedvezménynek megteszi.:silly: A tiszta lelkiismeret általában a rossz emlékezet jele.:huh: Bátorság az, amikor egy férfi tök részegen, éjjel 4-kor hazajön, megpillantja a kezében seprût tartó, tomboló feleséget, és azt kérdezi: - Takarítasz drágám, vagy repülsz valahova? :woohoo: Írta: Dumdum :18 Ha nem mész el mások temetésére, õk sem mennek el a tiédre. Írta: Dumdum :18 Ahhoz, hogy fõnök legyél, nincs szükséged agyra, bármilyen segg is megteszi. Írta: Dumdum :18 Hölgyeim! Ha már megkedvelték a koffeinmentes kávét és teát, a cukormentes kólát, a nikotinmentes cigarettát, miért nem kedvelik az impotenseket? Írta: Dumdum :19 Ha a munkavégzés olyan egészséges, miért nem a betegekkel csináltatják? Írta: Dumdum :19 A csapos gyógyszerész. Korlátozott lehetõségekkel. Írta: bmwkraft :41

15 Akármilyen rossz is a kölyök, adókedvezménynek megteszi. Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja, mit gondol, a másiknak vannak barátai. Én most reinkarnációs tanfolyamra járok. Kicsit drága, de hát egyszer élünk! Írta: gesu :40 A mai fiatalság azt hiszi, hogy ha trágárságokkal tûzdeli tele a mondanivalóját, akkor azzal egyénivé válik. De mekkorát tévednek a nyomorult kis gecik... Írta: Dumdum :23 A nõknek is van joguk programozni. Vegyünk nekik mosógépet! Írta: Dumdum :23 Van Tesco gazdaságos óvszer, csak elõbb ki kell enni belõle a kempingsajtot. Írta: Dumdum :25 Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk! Írta: Dumdum :26 Most nem tudom, hogy az élet azért szar, mert rövid, vagy azért rövid mert szar? Írta: Dumdum :28 10 kedvenc filmem van. Rambó 1, 2, 3, meg 7 pornó...

16 Írta: Dumdum :30 Rájöttem, hogy mi az impotencia oka: a gravitáció! Írta: Dumdum :31 Egyik feleségemmel sem volt szerencsém. Az 1. elhagyott, a 2. nem... Írta: Dumdum :32 Amíg a körömlakk meg nem szárad, a nõ gyakorlatilag védtelen... Az erkölcsösség nem más, mint az alkalom hiánya! A szél a levegõ azon része, amelyik siet... Tegnap este Lajoséknál voltunk. Egy ideig nyomott volt a hangulat, de aztán jött egy távirat, hogy meghalt az anyósa... Ha a 3. napon lett teremtve a Nap, Hold, és a csillagok, akkor hogyan mérték az elsõ két napot??? Isten alkotá a földet, majd megpihent. Isten alkotá az embert, majd megpihent. Isten alkotá a nõt, és azóta se Istennek, se embernek nincs pihenése! Én már nem hiszek semmiben. A múltkor is bementem egy ajtón, amire az volt írva, hogy NÕK, de csak budi volt... A korrupció az, amiben Te nem vagy benne! Írta: majsa :17 Izé, Én nem szoktotam ide írni,de.. Bmwkraft azt mondat, hogy.. Lerobbanni csak higgadtan szabad! Nekem teccik! Írta: KovRob :37 :) majsa írta: Izé, Én nem szoktotam ide írni,de..

17 Bmwkraft azt mondat, hogy.. Lerobbanni csak higgadtan szabad! Nekem teccik! Írta: Dumdum :30 :D Írta: gesu :47 Nem szabad azt mondani, hogy cigány! Van rá egy új szakkifejezés: familiárisan hiperpigmentált. Írta: NaSa :52 Tücsök vagy tücskök Írta: bmwkraft :22 A sün egy makacs madár. Csak akkor hajlandó repülni ha belerúgok. Írta: Dumdum :07 Vagy ork NaSa írta: Tücsök vagy tücskök Írta: s_abel :52 A gruppenszexnél egy dologra kell vigyázni. Nehogy kimaradj belõle.

18 Írta: Atti :21 És hogy a segged mindig a fal felé legyen :D Írta: ifa :48 :) Atti írta: És hogy a segged mindig a fal felé legyen :D Írta: Csiga :06 Atti vazeg :laugh: :silly: Írta: gesu :56 Magyarország feljebb lépett a korrupciós listán, bár ez nem volt olcsó. Írta: bmwkraft :37 Egy csomó olyan segédeszköz létezik, amivel a nõk szexuális kedve növelhetõ. Itt van például az új 7-es BMW. Írta: Atti :24 A nõknek csakis a belsõ értékek számítanak. Pl.: klíma, bõrülés stb.... Írta: bmwkraft :37 Van két gyönyörû gyerekem - márpedig ötbõl kettõ nem is rossz arány.

19 Írta: bmwkraft :53 Az emberiséget õsidõk óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon? A chiliszósz nem más, mint határozott fellépésû ketchup. :X Írta: Dumdum :52 A sikeres vállalkozás 3 ismérve: légy éber; légy stréber; légy héber. Van egy pólóm, az van ráírva jó nagy betûkkel: BALEK. Csak tudnám, mi került benne forintba. A régi lányok úgy tudtak fõzni, mint az anyjuk. A maiak pedig úgy tudnak inni, mint az apjuk. Írta: Dumdum :10 Rájöttem, hogy mi az impotencia oka: a gravitáció! Írta: Dumdum :10 Az óceánban több repülõgép található, mint tengeralattjáró az égen. Írta: Dumdum :11 Tegnap megmentettem egy lányt a nemi erõszaktól. Uralkodtam magamon. Írta: Dumdum :11 A barátnõm azt mondta a múlt éjszaka az ágyban: "te perverz vagy". Azt válaszoltam: "Nem nagy szavak ezek egy kilenc éves kislánytól?". Írta: Dumdum :11 Ha az összes férfi ugyanolyan, akkor a nõk miért válogatnak annyit?

20 Írta: gesu :53 Oda kell figyelnem a munkára, mert lassan az ivás rovására megy! Írta: Dumdum :51 A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi. Írta: s_abel :43 Bánj jól gyerekeiddel. Õk fognak szociális otthont választani neked! Írta: s_abel :05 Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosok meg tele vannak kételyekkel! Írta: bmwkraft :49 Úgy látom, hogy te lábon hordtad ki az agyhalált:woohoo:. Írta: bmwkraft :51 Vessél magadra, én meg küldöm a kombájnt;). Írta: s_abel :13 Pesszimista aki azt gondolja, hogy minden nõ qva. Optimista az bízik benne. Írta: ifa :16

21 Kilenc évnyi harmonikus házasság után elhagyott az a kurva! Írta: riskywhisky :19 S most mihez kezdesz? ifa írta: Kilenc évnyi harmonikus házasság után elhagyott az a kurva! Írta: s_abel :13 A dzsungelben minden ehetõ...még Te is... Írta: KovRob :58 :) riskywhisky írta: S most mihez kezdesz? ifa írta: Kilenc évnyi harmonikus házasság után elhagyott az a kurva! Írta: ifa :52 Élvezném újra az életet :) riskywhisky írta: S most mihez kezdesz? ifa írta: Kilenc évnyi harmonikus házasság után elhagyott az a kurva! Írta: gesu :48 A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz elõ. Írta: gesu :15

22 A Föld IQ-ja állandó, csak egyre többen vagyunk rajta. Írta: s_abel :39 A pénzem 90 százalékát italra és nõkre költöttem. A többit elherdáltam!!! (ismeretlen) Írta: gesu :30 s_abel írta: A pénzem 90 százalékát italra és nõkre költöttem. A többit elherdáltam!!! (ismeretlen) Ezt egy legendás MU játékos mondta, de a nevét sajna nem tudom. Írta: Lejmi :15 ha offozni akartok menjetek érdre térkép nélkül! ;) Írta: KovRob :19 :woohoo: Lejmi írta: ha offozni akartok menjetek érdre térkép nélkül! ;) Írta: Szubu :07 A nap mottója: Írta: s_abel :28 Tapasztalat jó iskola. Csak a tandíj magas.

23 Írta: gesu :19 Az élet egy nagy szarosszendvics, és minden nap egy falat! Írta: majsa :04 Szubu írta: Nem szoktam ilyen csúnyán beszélni,de... alapvetõen eggyetértek!:angry: Akinek nem protektoros kabátja, ne vegye magára! Írta: s_abel :15 A sakk egy nagyon rasszista játék. A fekete sosem kezdhet... A legügyesebb állat az ürge, mert tele pofazacskóval is úgy tud repülni, hogy sast egyensúlyoz a hátán... A szerénység annak a mûvészete, hogy mások is rájöjjenek milyen csodálatos is vagyok... Aki fittyet hány az fittyet evett?... Írta: s_abel :51 A száj az emberi test legnehezebb része! Kevesen tudják tartani! Írta: gyurma :27 A kurva az aki mindenkivel lefekszik. A büdos kurva meg aki mindenkivel, csak veled nem. Írta: gyurma :30 az eszmecsere lényege, hogy bemész a fönökhöz a te ötleteddel, és kijössz az övével.

24 Írta: Dumdum :25 Soha ne tartsd vissza a szellentésedet, mert az végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek. Írta: Maci :58 Aki másnak keberkelész, annak fütye letymetyütyü!! Írta: péter :47 Aki korán kel, - AAAAAAAAAAAAZ IGEN! Írta: Maci :15 Aki másnak vermet ás, az sírásó, vagy földmunkás! Írta: Maci :27 A legnagyobb szerelmi csalódás az, amikor egy vak görény beleszeret a fingba... Írta: boorman :55 ehhehhe :D Írta: boorman :58 aki hüen szuletett, nem tanult hozza semmit es mindennek a felet elfelejtette, azon mar nem lehet segiteni...:blink: :woohoo: Írta: Maci :00

25 Mikor a vitában már elbizonytalanodtál a saját igazadban, akkor ne mondj semmit. Csak üss! Írta: s_abel :44 Tudtátok, hogy a nyúl egy igazi jellem?? Egésznap ott ül a sok fû között és egyet sem sziv el! Írta: gesu :59 A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgõ vonat lámpáit, a mozdonyvezetõ pedig három idiótát a síneken. Írta: alvaro :12 gesu73 írta: A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgõ vonat lámpáit, a mozdonyvezetõ pedig három idiótát a síneken. Ez szép példabeszéd, megjegyzem... Írta: s_abel :52 Ne gondolkodj! Ha gondolkodtál, ne mondd el! Ha elmondtad, ne írd le! Ha leírtad, ne írd alá.! Ha aláírtad, ne csodálkozz... Írta: riskywhisky :27 Bármit elérhetsz... ha elég hosszú a kezed! Írta: heinrich :49 A szemezés nem mindig mûködik,már csak annál az egyszerû oknál fogva sem,hogy a nõk szeme nem a mellükön van!!

26 Írta: bmwkraft :17 A feleségem a legrosszabb szakács. Mi mindig a vacsora végén imádkozunk... Még nem vagyok 30, csak 24 plusz áfa. A munkahelyi karácsonyi bulikban a legjobban az azt követõ új álláskeresést utálom. Írta: bmwkraft :16 - A vegetáriánus indián szó. Jelentése: béna vadász. Írta: KovRob :51 :woohoo: bmwkraft írta: - A vegetáriánus indián szó. Jelentése: béna vadász. Írta: bmwkraft :37 - Kurvára megy a pénz! - mondogatta apám is, anyám is, csak más-más hangsúllyal. Írta: ifa :56 Ez egy régi vicc, most már 25 plusz áfa :) Igazam van könyvelõ barátom (Majsa)? bmwkraft írta: Még nem vagyok 30, csak 24 plusz áfa. Írta: Maci :43 Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ö élvezi.

27 Írta: KovRob :15 Az nem mérnök te! ISO Auditor! :)Maci írta: Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ö élvezi. Írta: Atti :26 Ide kapcsolódik: Sohase vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az õ szintjükre, és ott legyõznek a rutinjukkal! Írta: NaSa :26 ez 100 igaz Írta: Maci :34 Kapcsolódik ide három gondolat: - Akit tudja az csinálja, aki nem tudja az tanítja. - Aki mindenhez ért, az nem ért semmihez. - Nem mindegy hogy egy okos ember hülyéskedik, vagy egy hülye ember okoskodik! Írta: Maci :31 A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kõmûves habarccsal, az orvos meg földdel. :woohoo: :woohoo: Írta: Atti :40 Maci írta: - Akit tudja az csinálja, aki nem tudja az tanítja. Aki tanítani sem tud, az lesz a tornatanár Írta: boorman :09

28 "A fonök a munka oroszlánrészét elvégezte: már üvöltött!" Írta: sagilaszlo :57 Minden sörnyitó és az egész világ egy nagy WC Írta: Atti :26 Összesen két dolog szükséges a villanyszereléshez: ha nem szikrázik, pedig kéne, akkor kontaktspray, ha pedig szikrázik, de nem kéne, akkor szigetelõszalag. Írta: Atti :32 Nincs is gravitáció, csak a Föld szívat minket. Írta: Dumdum :41 Tisztelt Lakók! október 18-án (szombaton) a meghirdetett áramszünet technikai okok miatt elmarad. Közös képviselõ Írta: Dumdum :41 A róka és a holló meséje arról szól,hogy a húsevõ róka és a rovarevõ holló veszekednek egy tejterméken,amit mindketten útálnak. Írta: KovRob :41 Dumdum visszatért: - Nagy baj nem lehet! :) Írta: majsa :15

29 A munka nem farok, effektíve állhat napokig...!:woohoo: Írta: Titi :43 "Ma kezdõdik az életed hátralevõ része." "Talán szerencse, hogy ilyen lassan haladok, mert meglehet, hogy rossz irányba megyek." "Ha a jövõt akarod látni, képzelj el egy csizmát, amint az emberi arcra tapos - és ottmarad..." "A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert." "Szép asszony is megéri a csúnya idõt, hát még a csúnya..." "Ne törõdjetek azzal, amit a kritika mond; egy kritikusnak sem emeltek még szobrot!" "Az élet, nemi érintkezés útján terjedõ fertõzés, amelynél a halálozási arány 100%." "Mutass egy embert,aki két lábbal áll a földön és én mutatok egy embert,aki tudja felvenni a nadrágját..." (Ádám naplója) "...azt meséli, hogy õt az én testem egyik bordájából alkották. Ezzel a mesével az a célja, hogy létezésének és egyéniségének a felelõsségét reám hárítsa..." "Harmincig hevít a nõ, aztán a bor, aztán a kemence sem..." Írta: Maci :34 Ha egy férfi szavai megérintenek, akkor már a keze sincs túl messze... Írta: gesu :19 A hugyozás fingás nélkül olyan, mint a lakodalom jó muzsika nélkül! Írta: Atti :16 A kisbaba olyan, mint a Nescafe... könnyû megcsinálni és egész éjjel ébren tart. Írta: Atti :38 Dolgoztasson szakemberrel, járjon kuplerájba b...ni

30 Írta: boorman :37 Ime par gyongyszem, 10 mint a parancsolat :laugh: : 1. A mosoly még mindig a legelegánsabb módja annak, hogy kimutasd a fogad fehérjét. 2. A nagyotmondás ellen a nagyothallás az egyetlen védelem. 3. A tapasztalat segít minket, hogy ugyanazt a hibát legközelebb sokkal ravaszabban kövessük el. 4. Annak ellenére, hogy az élet drága, még mindig elég népszerû. 5. A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas. 6. Barátok jönnek, mennek... az ellenségek gyûlnek. 7. Mivel mindig az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak Engedj a kísértésnek: nem biztos, hogy máskor is lesz rá alkalmad. 9. Zavard össze a világot: mosolyogj hétfõn! 10.Üldöz a munka, de én vagyok a gyorsabb! Bonusz: Ügyelj Budapest tisztaságára! Egyél meg naponta egy galambot! :woohoo: Írta: alvaro :21 Ügyelj Budapest tisztaságára! Egyél meg naponta egy galambot! Hogy ez mennyire igaz... mi már egyszer megtettük, legalábbis a tojásokat elloptuk, mikor ott akartak má' megin költeni az erkélyen... épp olyan volt tükörtojásnak, mint a tikmony, csak sokkal kisebb. A galambok viszont valami ritka koszlott dögök, jó gyomor kell hozzájuk :huh: Írta: sagilaszlo :39 Ne állj le vitatkozni a hülyékkel mert lesûlyedsz a szintjükre és utána legyõznek a rutinjukkal. Írta: Maci :17 Addig igyál, amíg már szépnek tünik, de még nem akarod elvenni feleségül. Írta: s_abel :46 Ha láthatatlan fõnökre vágysz, alapíts vallást! Írta: Maci :03 Az, hogy más dolgozik, az nem ok a munkára.

31 Írta: Maci :04 A munkahely nem kocsma, hogy egész nap ott üljünk.. (..Robi! :-)). Írta: KovRob :08 A motor sem kocsma és mégis! :)Maci írta: A munkahely nem kocsma, hogy egész nap ott üljünk.. (..Robi! :-)). Írta: gesu :24 A gyaloglás napi tíz percet ad hozzá az életedhez. Ez lehetõvé teszi, hogy 85 éves korodban 5 további hónapot tölts el az elfekvõben. Írta: Atti :50 Alkoholista az, aki annyit iszik, mint mi, csak ellenszenves. Írta: s_abel :45 A nap képe: Írta: Dumdum :46 Írta: s_abel :04 Ha az ember a vágyai felét beteljesíthetné, megkétszerezné a gondjait. Írta: gesu :42 A huzat mindig a WC felõl húz az ebédlõ felé.

32 Írta: gesu :38 A tökéletes nõ süketnéma, nimfomániás és az apjának van egy jó kis kocsmája. Írta: ifa :15 koko : Hát ha tudnád az milyen fíling ha az embernek van haja!hüjecsiga Írta: NaSa :54 Szép a frizurád! Miért nem hordod? Írta: s_abel :13 Imádok borral fõzni. Néha elõfordul, hogy még az ételbe is teszek... Írta: Maci :35 Chuck Norris pórázon vezeti az áramot! :) Írta: s_abel :51 Az a nõ aki a legkisebb dolgokat is megbecsüli, a japán férfi felesége... Írta: Maci :04 Az embernek három korszaka van: ifjúság, felnõttkor és "remekül nézel ki". Írta: gesu :19

33 Az a férfi, akinek 30 éves kora fölött nincs pocakja az vagy beteg, vagy szegény. Írta: kurca :28 Ez a tuti ;) Írta: s_abel :13 Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, azt hagyjátok... Írta: Maci :23 Értem én, hogy bluetooth!!! De hova kell bedugni?! :woohoo: Írta: Maci :36 s_abel írta: Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, azt hagyjátok... Ez nagyon nagy!!! Mennyire így van...!:unsure: Írta: Maci :54 Azért jó tengerparton lenni, mert csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék... Írta: Maci :03

34 A világon a legveszélyesebb dolog,mikor a hülyeség szorgalommal párosul. Írta: Maci :50 A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövöre. A másik felének nincs pénze drogokra... Írta: Maci :18 Az öregkor legbiztosabb jele, amikor a gyertyák többe kerülnek, mint a torta. Írta: boorman :31 kurca írta: Ez a tuti ;) :woohoo: ez teccik!! :laugh: Írta: Maci :37 A lányok labdáznak. A fiúk fociznak. A férfiak motoroznak. :) Írta: Maci :40 A sör nem alkohol. Az asszony nem ember. A barnamedve nem játék. Írta: NaSa :59 Indián tábor! Reggel ébredezik egy hetes álmából az indián fõnök Kérdezi van e valami újság. Van, van egy jó és van egy rossz hírünk. Melyikkel kezdjük? Kezd a rosszal A tábort körülzárták a cigányok. És a jó hír? Ugyan olyan az ízük van mint a bölénynek! Írta: Maci :20

35 NaSa írta: Indián tábor! Reggel ébredezik egy hetes álmából az indián fõnök Kérdezi van e valami újság. Van, van egy jó és van egy rossz hírünk. Melyikkel kezdjük? Kezd a rosszal A tábort körülzárták a cigányok. És a jó hír? Ugyan olyan az ízük van mint a bölénynek! Erröl jutott eszembe: Miért olyan büdösek a cigányok?? Hogy a vakok is útálhassák öket! Írta: s_abel :34 A világon leghaszontalanabb szerkezete a sorompó...mert ha nem jön a vonat, akkor minek, ha meg jön a vonat, akkor az úgyis elállja az utat. Írta: Maci :08 s_abel írta: A világon leghaszontalanabb szerkezete a sorompó... Szerintem meg a villanyírógép!! (Láttál Te már szörös villát?!:p ) Írta: s_abel :46 Szõröset láttam, de az nem villa volt. Há'l istennek! ;) Maci írta: s_abel írta: A világon leghaszontalanabb szerkezete a sorompó... Szerintem meg a villanyírógép!! (Láttál Te már szörös villát?!:p ) Írta: Maci :39 Az asszony olyan, mint a szélkakas: Csak akkor állapodik meg, ha berozsdásodik.

36 Írta: Maci :52 A gödrök elsö törvénye: ha benne vagy, hagyd abba az ásást! Írta: gesu :42 A tanár olyan, mint a kábítószeres. Mindig csak az anyag érdekli. Írta: Maci :25 "Csak két dolog végtelen, a világegyetem és az emberi butaság, de az elsöben nem vagyok biztos " Írta: Maci :06 Ha a jobb szemed viszket: bánat ér, Ha a bal szemed viszket: öröm ér, Ha a segged viszket: aranyér! Írta: Maci :27 Tegnap este, amikor hazaértem, a feleségem arra kért, hogy vigyem el valami drága helyre. Kisétáltunk a benzinkúthoz. Írta: Maci :42 Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! :) Írta: Maci :44

37 Isteni testem van - mint Buddhának :P Írta: Maci :20 ''Arcom piros, szemem ragyog, ha keresnek szarni vagyok!'' :woohoo: sorry :blush: Írta: Atti :56 "A nõk olyanok, mint a medence: ha összeszámolod a fenntartási költségeket, rögtön rájössz, hogy túl kevés idõt töltesz bennük. " Írta: Maci :58 Az idö pénz. A pénz beszél, a kutya ugat. Amelyik kutya ugat, az nem harap. Ebböl következik, hogy az idö nem harap. De akkor minek van neki vasfoga? Írta: Maci :01 Addig amíg a fönököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek mintha jól dolgoznék. Írta: Maci :11 Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát... :woohoo: :woohoo: Írta: Somogyip :16 Egy örök igazság: Míg leng a lánc - meleg az ülõke...

38 Írta: gesu :26 Ha három madár volnék, nézhetném hátulról, hogy hogyan repülök saját magam elõtt. Írta: Yanee :18 - Te, képzeld, tegnap leestem egy létráról! - Úristen, és lett valami bajod? - Nem, szerencsére semmi! Te, képzeld, tegnap leestem egy létráról! Írta: boorman :05 "Üdv... gerincraktár?...ted barátomnak tartás kéne..." :laugh: Vá: A nap mondása. Írta: KovRob :43 A nap mondása... Hát ez nálam kiverte a biztsoítékot: Link Mindez azután, hogy egy motortolvajt - aki egyébbként egy rakás szerencsétlenség volt - véletlenül elkaptak a rendõrök link és nem ám lopásért, hanem "jármû önkényes elvétele" címen indítanak ellene eljárást. Nem lopott mi? Önkényesen elvenném tõle egy órára a levegõt, nehogy gyilkosságnak tûnjön. Biztos nincs munkája. Amíg nem lesz, addig agyonütheti Mari nénit két kiló krumpliért. Vá: A nap mondása. Írta: boorman :02 Engem a tegnapi hiradoban latott vadasz kilotte a gazdi mellol a kutyat cimu hir akasztott ki, mert a vadasz ellen allatkinzasert inditottak eljarast, holott az eb elpusztult helyben. Ez nem szandekos avagy nagyon nagy joindulattal gondatlan halalt okozas?? Ez allatkinzas? Szerintem sokan nincsenek tisztaban egyes szavak jelentesevel es plane nem a sulyaval :huh: KovRob írta: A nap mondása... Hát ez nálam kiverte a biztsoítékot: Link Mindez azután, hogy egy motortolvajt - aki egyébbként egy rakás szerencsétlenség volt - véletlenül elkaptak a rendõrök link és nem ám lopásért, hanem "jármû önkényes elvétele" címen indítanak ellene eljárást. Nem lopott mi? Önkényesen elvenném tõle egy órára a levegõt, nehogy gyilkosságnak tûnjön. Biztos nincs munkája. Amíg nem lesz, addig agyonütheti Mari nénit két kiló krumpliért. Vá: A nap mondása. Írta: riskywhisky :51 Még sohasem írtam (azthiszem) a "Nap mondásásába". Csak most.

39 "Minden pesti bunkó. Csak én nem. Én vidéki bunkó vagyok! Vá: A nap mondása. Írta: riskywhisky :52 :woohoo: Vá: A nap mondása. Írta: boorman :18 Az élet nem könnyü! Vannak nehéz pillanatai és van hogy egyszerüen nem megy semmi. És ezt igazán csak az érezheti, aki vitt már zongorát csigalépcsön! :silly: Vá: A nap mondása. Írta: s_abel :53 Három dolog van amit félek megnézni másnaposan: ARCOM,PÉNZTÁRCÁM ÉS KIMENÕ HÍVÁSOK...:) Vá: A nap mondása. Írta: riskywhisky :31 "Nem az a profi, akinél nincs gyorsabb a városban, hanem az, aki mindig hazaér. " / Ender Gábor / Vá: A nap mondása. Írta: bmwkraft :35 Havas utak... Ilyenkor jó vezetni, mert a mazsolák nem jönnek ki, a vérprofik meg már az árokban vannak. Vá: A nap mondása. Írta: abry :25 Üdv! Így éjfél elõtt nem sokkal kedves házasság (köteléke) elõtt álló pajtásaim. A házasság bizonyára szentség, de a papirost az ördög gyártja hozzá. Vá: A nap mondása. Írta: Lorka :13

40 A nõi bugyi nem a legjobb dolog a világon de nagyon közel áll hozzá...

Tavalyhoz hasonlóan megint adakoznunk kellene, hogy az f650.hu továbbra is tudjon mûködni.

Tavalyhoz hasonlóan megint adakoznunk kellene, hogy az f650.hu továbbra is tudjon mûködni. F650.hu támogatása Írta: ifa - 2009.05.07 10:50 Tavalyhoz hasonlóan megint adakoznunk kellene, hogy az f650.hu továbbra is tudjon mûködni. Az éves díja 12.000 Ft, ez lesz a harmadik évünk. Az eddigi adományok

Részletesebben

Hitman TANDORI DEZSÕ. 14 tiszatáj

Hitman TANDORI DEZSÕ. 14 tiszatáj 14 tiszatáj TANDORI DEZSÕ Hitman Hitman nincs a szótárban, a szótárban nincs. De hát ember nem ad lónak olyan nevet, hogy Úgy Jól Ötvenen Túl. Nem ad, öreg, lónak ember olyan nevet, hogy... mondom. Mondja

Részletesebben

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András Joachim Meyer A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Bot Fordította: Berki András A botról Az ötödik, és egyben utolsó fejezete ennek a könyvnek, amiben elmagyarázom és röviden

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Magyaregregy 2008 Május Írta: Dumdum - 2008.01.16 21:20 http://www.magyaregregy.hu/fooldal.php http://www.iranymagyarorszag.hu/info/magyaregregy/ http://mars.elte.hu/varak/magyaregregy/marevar.htm http://www.vendegvaro.hu/gen

Részletesebben

VIASZKVIRÁG. Bohózat egy felvonásban. Történik: egy magyar faluban valamikor a két háború között.

VIASZKVIRÁG. Bohózat egy felvonásban. Történik: egy magyar faluban valamikor a két háború között. Személyek: Péter, középkorú parasztgazda Mári, a felesége Bíró, idősebb parasztgazda Kisbíró, fiatalabb parasztgazda Török Rezső VIASZKVIRÁG Bohózat egy felvonásban Történik: egy magyar faluban valamikor

Részletesebben

A BARÁT. Moncsinak, aki végig kitartott mellettem és támogatott. Andrásnak, aki szereti az írásaim, de ezt a könyvet még nem olvasta.

A BARÁT. Moncsinak, aki végig kitartott mellettem és támogatott. Andrásnak, aki szereti az írásaim, de ezt a könyvet még nem olvasta. Bódi Zsolt Publio Kiadó 2012 Minden jog fenntartva! A BARÁT Moncsinak, aki végig kitartott mellettem és támogatott. Andrásnak, aki szereti az írásaim, de ezt a könyvet még nem olvasta. Szüleimnek, testvéreimnek,

Részletesebben

RMC motor Törökbálint: A BMW az egy marhára bonyolult motor, õk nem foglalkoznak vele.

RMC motor Törökbálint: A BMW az egy marhára bonyolult motor, õk nem foglalkoznak vele. Szervízbe, de hova?? Írta: vape - 2008.05.26 14:19 Hali! Egy 97-es f650 gépem van, és lenne egy pár dolog, amit meg kéne csinálni rajta. Nem akarok kontárkodni vele, ezért gondoltam, hogy szervízre bízom

Részletesebben

Kiss Ottó. A nagypapa távcsöve

Kiss Ottó. A nagypapa távcsöve Kiss Ottó A nagypapa távcsöve ITT VANNAK A NAGYIÉK Itt vannak a nagyiék, megjöttek! Két hétre. Fogalmam sincs, hogy mit lehet majd velük addig csinálni. 3 A NAGYPAPA UGYANOLYAN A nagypapa ugyanolyan, mint

Részletesebben

Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM

Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM 2. www.ujteremtes.hu Bábel és Ábrahám története Az egész földnek egy nyelve és egyféle beszéde volt. 1Móz. 11:1 El tudod-e képzelni milyen lenne az, ha mindenki

Részletesebben

Ősi családi kör 2012

Ősi családi kör 2012 Ősi családi kör 2012 Egy ősember(őe) és egy ősasszony(őa) ülnek a tűz mellett és rágcsálnak egy-egy cupákot. ŐA: Jenő te nem fázol? Olyan huzatos ez a barlang. ŐE: Ne morogj! Örülj, hogy fedél van a fejed

Részletesebben

DOLGOZNI CSAK PONTOSAN SZÉPEN

DOLGOZNI CSAK PONTOSAN SZÉPEN Édesapám nagyon figyelt arra annakidején, hogy átvegyek tõle bizonyos stílusjegyeket, amelyek csak rá voltak jellemzõek, mert úgy érezte, így viszem tovább igazán a hagyományt DOLGOZNI CSK PONTOSN SZÉPEN

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Mûszaki vizsga Írta: Atti - 2008.01.24 20:03 Májusban lejár a mûszakija a gépnek, így hamarosan esedékessé válik a dolog. Hogy megy ez, miket vizsgálnak? Mennyibe kerül? És mennyi idõbe telik? Tapasztalatokat

Részletesebben

garmadát. Abban sem volt nagy köszönet, ahogy cseperedtem, mert, ami rosszat elképzelhet az ember, azt én mind véghezvittem: a macska talpára

garmadát. Abban sem volt nagy köszönet, ahogy cseperedtem, mert, ami rosszat elképzelhet az ember, azt én mind véghezvittem: a macska talpára Mire megvirrad... Julis! Julis! Asszony! Csak nem hagy békén, s én áldozatként, hogy szabaduljak tőle, elvonulok, mint a nagyokosok, tollat veszek a kezembe, azzal ámítom őnagyságát, hogy úr lettem, ahogy

Részletesebben

Caramel: Tûrnöm kell 2015. June 24.

Caramel: Tûrnöm kell 2015. June 24. Caramel: Tûrnöm kell 2015. June 24. Nem lenne tanár, és azt is elmondja, miért nem. - Kipróbálná magát külföldön, de imád magyarul énekelni. - Interjú Molnár Ferenc Caramellel cigányságról, kirekesztésrõl,

Részletesebben

És egy kérdés: nem lehetne megoldani, hogy az idézett szöveg jobban elkülönüljön attól amit írok? Elõnézetben jól mûködik, de a fórumban nem igazán.

És egy kérdés: nem lehetne megoldani, hogy az idézett szöveg jobban elkülönüljön attól amit írok? Elõnézetben jól mûködik, de a fórumban nem igazán. Visszajelzések az oldalról Írta: Atti - 2007.08.21 00:19 Azért nyitottam ezt a topikot, mert el akartam küldeni a kapcsolati oldalhoz az adataimat az adminnak, de kaptam egy hibaüzenet ablakot, hogy nincs

Részletesebben

A TAN. Az Evangéliumok és a Beszélgetés az Angyallal című könyv azonosságai, ahogy én látom. Összeállította: Petróczi István

A TAN. Az Evangéliumok és a Beszélgetés az Angyallal című könyv azonosságai, ahogy én látom. Összeállította: Petróczi István A TAN Az Evangéliumok és a Beszélgetés az Angyallal című könyv azonosságai, ahogy én látom. Összeállította: Petróczi István 1943. szeptember 10. péntek. 12. BESZÉLGETÉS LILIVEL L. Köszönöm, hogy eljöttél.

Részletesebben

Hát az én ételem miért ilyen sótlan? Hát, mert hallottam, hogy kegyelmed nem szereti a sót az ételben.

Hát az én ételem miért ilyen sótlan? Hát, mert hallottam, hogy kegyelmed nem szereti a sót az ételben. A CUKOR (népmese) A királyfi és az elűzött királylány nagy lakodalmat csapott. Meghívták az öreg királyt is a lakodalomba. Étel-ital sok volt, mindenik finom volt, de az öreg király előtt az étel sótlan

Részletesebben

E D V I N Írta Korcsmáros András

E D V I N Írta Korcsmáros András E D V I N Írta Korcsmáros András A színen a Fiú, aki egy padon ül, majd előveszi a telefonját. Szia! Én vagy az, Dávid! Most hallasz? Nem? Na és most? Nagyszerű! Minden rendben. Nem, nincs baj. Éppen ebédszünetem

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ F650 Classic sajátosságok Írta: rebel56-2007.09.05 20:55 Sziasztok! Remélem nem gond, hogy új témát nyitok. Az új - GS, GS Dakar, CS - és a régi, 2000 elõtti modellek közt számos különbség van, így arra

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ sárvédõtoldat Írta: hegylako13-2013.04.12 19:56 Sziasztok! Érdeklõdöm, nincs-e valakinek egy felesleges- Dakar elsõ sárvédõ toldata. illetve az a kérdésem, hogy ez minden további nélkül felszerelhetõ-e

Részletesebben

A fölkelő nap legendája

A fölkelő nap legendája Prof. Dr. Tapolyai Mihály A fölkelő nap legendája Máréfalvi barátaimnak mestereim egyikéről Dr. Szalay Károly pszichiáter emlékére Dr. Szalay Károly pszichiáter élete (1894-1973) Régen mesternek hívtuk

Részletesebben

SZENT PÉTER ÉS PÁL APOSTOLOK

SZENT PÉTER ÉS PÁL APOSTOLOK MEGJELENIK A HÓNAP UTOLSÓ VASÁRNAPJÁN 2013. JÚNIUS 29. Alapítva: 2003. XI. évfolyam VI. szám SZENT PÉTER ÉS PÁL APOSTOLOK 2. OLDAL VISSZAPILLANTÓ 5. OLDAL SZENT MÓNIKA 3. OLDAL KEDVES CSALÁDOK 6. OLDAL

Részletesebben

személyiségváltozás háttere és szexuális viselkedés a börtönben

személyiségváltozás háttere és szexuális viselkedés a börtönben A BÁNYAI MIKLÓS személyiségváltozás háttere és szexuális viselkedés a börtönben Pasztorális szempontok Az alábbi tanulmány alapja az az önkéntes és anonim kérdõíves felmérés-, illetve kísérletsorozat,

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Humor Írta: KovRob - 2007.09.11 11:32 Ettõl kész lettem: :blink: :sick: :woohoo: link Szerkesztette: KovRob, Idõpont: 2007-09-11 12:36 Írta: Atti - 2007.09.11 12:02 Tudtátok, hogy az Antarktisz 90% -án

Részletesebben

Deborah Hedstrom: Gábriel vagyok Fedezzük fel újra a karácsonyi történetet! Uram, kérlek, tedd újra elevenné történetedet!" Amikor először tanítottam

Deborah Hedstrom: Gábriel vagyok Fedezzük fel újra a karácsonyi történetet! Uram, kérlek, tedd újra elevenné történetedet! Amikor először tanítottam Deborah Hedstrom: Gábriel vagyok Fedezzük fel újra a karácsonyi történetet! Uram, kérlek, tedd újra elevenné történetedet!" Amikor először tanítottam a karácsonyi történetet, tágas tornácunkon álltam,

Részletesebben

Csillag-csoport 10 parancsolata

Csillag-csoport 10 parancsolata Csillag-csoport 10 parancsolata 1. Nagyon jól érezd magad mindig, mert ilyen hely nem lesz több a világon. (Panka) 2. Próbálj meg normálisan viselkedni, hogy ne legyenek rád dühösek. (Vince) 3. Kitartóan

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ xenon lámpa - segít? Írta: sattila - 2009.11.12 18:11 Sziasztok! Hirdetnek 20-26ezerért xenon lámpát motorokhoz. Lévén szerintem ez a motorom leggyengébb pontja, gondoltam meglepném magunkat Karácsonyra

Részletesebben

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido-történet gyerekeknek Richard Moon és Chas Fleischman tollából Vass Anikó és Erszény Krisztián fordításában Előszó Ezt a történetet közel huszonöt

Részletesebben

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE 13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE Mindegyikünknek kétféle szokásai vannak: jók és rosszak. A jó szokásaink közelebb visznek minket álmaink földjére, és a rosszak távolabb visznek álmaink földjétől. A jó szokások

Részletesebben

Mennybõl az Angyal... 2010.02.04. Utolsó frissítés 2013.02.04.

Mennybõl az Angyal... 2010.02.04. Utolsó frissítés 2013.02.04. Mennybõl az Angyal... 2010.02.04. Utolsó frissítés 2013.02.04. Mennybõl az Angyal, lejött hozzátok Abban a pillanatban szólalt meg ez a dal a cédé lejátszómon, amikor belekezdtem ebbe az írásba az angyalokról.

Részletesebben

Jöjjön ide minden Székelyföldel kapcsolatos... Élmény,Túratapasztalat,Szálláslehetõség, EMBERIkapcsolatok,Linkek!

Jöjjön ide minden Székelyföldel kapcsolatos... Élmény,Túratapasztalat,Szálláslehetõség, EMBERIkapcsolatok,Linkek! Erdély 2008 Írta: majsa - 2007.11.22 21:20 Tisztelt Márkatársak, Barátaim! Ezt a témakört Brainstorming (ötlethalmaz)céllal hoztam létre! Jöjjön ide minden Székelyföldel kapcsolatos... Élmény,Túratapasztalat,Szálláslehetõség,

Részletesebben

bibliai felfedező A12 1. TörTéNET: Zakariás és Erzsébet Bibliaismereti Feladatlap F, Erzsébet f szül neked, és J fogod őt nevezni.

bibliai felfedező A12 1. TörTéNET: Zakariás és Erzsébet Bibliaismereti Feladatlap F, Erzsébet f szül neked, és J fogod őt nevezni. Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTéNET: Zakariás és Erzsébet Olvasd el: Lukács

Részletesebben

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1.

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1. Bói Anna Konfliktus? K könyvecskék sorozat 1. Tartalom: Üdvözölöm a kedves Olvasót! Nem lehetne konfliktusok nélkül élni? Lehet konfliktusokkal jól élni? Akkor miért rossz mégis annyira? Megoldás K Összegzés

Részletesebben

A népesedéspolitika nyelve avagy a rasszizmus legitim nyelvi közege

A népesedéspolitika nyelve avagy a rasszizmus legitim nyelvi közege A népesedéspolitika nyelve avagy a rasszizmus legitim nyelvi közege Reflexiók Melegh Attila írására Krémer Balázs A reflexió személyes közege A magam részérõl jó adag nosztalgiával olvastam Melegh Attila

Részletesebben

... Talyigán vetett ágy. hózz mosni, takarftaxri, én meg ideástam e mögé a dög taliga mögé és

... Talyigán vetett ágy. hózz mosni, takarftaxri, én meg ideástam e mögé a dög taliga mögé és Németh István Talyigán vetett ágy Háti itt van a tavasz is megint. A tavasz mindig eljön, meg a: nyár is, meg a tél is, ha várják, ha nem. Az ember szerencséje em jđn el soha. Hiába várják, hiába futnak

Részletesebben

Pár szóban a novella létrejöttéről:

Pár szóban a novella létrejöttéről: Pár szóban a novella létrejöttéről: A Heléné Cixous-pályázatot a Feldmár Intézet Nők Iskolája alapította. A pályázat feltételeit Feldmár András fogalmazta meg...a nyertes pályázatoktól őszinte, magas színvonalú,

Részletesebben

A HECSEDLI MEG A POSTÁS

A HECSEDLI MEG A POSTÁS SZEMLE 13 T. Ágoston László A HECSEDLI MEG A POSTÁS Hecsedli. Várjuk a postást mondta Bányai, az író, és letette a kagylót. Régi, jól bevált, mondhatni egyezményes szövegük volt ez Zsengellérrel, a költővel

Részletesebben

bibliai felfedező B1 Ajánlott további olvasásra: Zsoltárok 86:1-7 Apostolok Csel. 13:38-39 Efézus 4:25-32 /10

bibliai felfedező B1 Ajánlott további olvasásra: Zsoltárok 86:1-7 Apostolok Csel. 13:38-39 Efézus 4:25-32 /10 Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. RÉSZ: Az Úr Jézus példázatai A két adós Olvasd

Részletesebben

Nekem ez az életem. Beszélgetés Müller Henriknével, a solti Béke Patika vezetôjével

Nekem ez az életem. Beszélgetés Müller Henriknével, a solti Béke Patika vezetôjével Nekem ez az életem Beszélgetés Müller Henriknével, a solti Béke Patika vezetôjével A patika igényesen felújított, orvosi rendelôknek is helyet adó épületben található a kisváros egyik terének sarkán. A

Részletesebben

2015. március Horváth Lóránd Elvégeztetett

2015. március Horváth Lóránd Elvégeztetett 2015. március Horváth Lóránd Elvégeztetett... és mi csak vétkeztünk és te szenvedtél egyre, mentünk vakon az ösztöneink után de te felnéztél az égre. mentünk a gyehenna égő szennyhalmazán, égett a testünk,gőzölgött

Részletesebben

Boldog születésnapot! Egy éves a Szövétnek

Boldog születésnapot! Egy éves a Szövétnek A TARJÁNI, HÉREGI ÉS BAJNAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETEK HÍRLEVELE II. évfolyam 11. szám 2009. november Az én lábamnak szövétneke a te igéd, és ösvényemnek világossága. Boldog születésnapot! Egy éves a Szövétnek

Részletesebben

Vérfolyásos hívő gondolkozás (mód)otok megújulásával alakuljatok át harc az elménkben dől el

Vérfolyásos hívő gondolkozás (mód)otok megújulásával alakuljatok át harc az elménkben dől el Vérfolyásos hívő Róm 12:1 Kérlek titeket testvérek, Isten irgalmára, adjátok oda a testeteket Isten számára élő, szent, és neki tetsző áldozatul, ez legyen a ti ésszerű, igeszerű istentiszteletetek, 12:2

Részletesebben

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Pasarét, 2012. július 1. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Alapige: Galata 4,4-7 De amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól

Részletesebben

SORSKÉRDÉSEK és a SEGÉLYEZÉSI IPAR

SORSKÉRDÉSEK és a SEGÉLYEZÉSI IPAR SORSKÉRDÉSEK és a SEGÉLYEZÉSI IPAR Beszélgetés Majoros Márta szociálpszichológussal, narkológussal mélypont SORSRONTÓ SZENVEDÉLYEK A dohányzás, az alkohol, a kémiai szerek használata után a játékfüggõség

Részletesebben

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet Írta: Károlyi Veronika (Ronyka) Copyright Károlyi Veronika, 2015 Minden jog fenntartva! Ingyenes e-könyv 5 bődületes hiba,

Részletesebben

Bányai Tamás. A Jóság völgye

Bányai Tamás. A Jóság völgye Bányai Tamás A Jóság völgye - Nem sikerült - suttogta Ria alig hallhatóan. - Azt hiszem senkinek sem fog sikerülni. Gézu értetlenül és csodálkozva nézett rá. A kötés alatt mintha kikerekedett volna egy

Részletesebben

ÕTLETADÓ BÁRMELY FANTASY SZEREPJÁTÉKHOZ

ÕTLETADÓ BÁRMELY FANTASY SZEREPJÁTÉKHOZ Kocsmák és Fogadók ÕTLETADÓ BÁRMELY FANTASY SZEREPJÁTÉKHOZ...Emlékszem még azokra a kocsmákra és fogadókra, ahol kalandozásaink alatt megpihentünk. Ezek jó része büdös, éppen összedõlni készülõ tákolmány

Részletesebben

T. Ágoston László A főnyeremény

T. Ágoston László A főnyeremény T. Ágoston László A főnyeremény Gondosan bezárta az ajtót, zsebre vágta a kulcsot és egy széllel bélelt, kopott nyári nadrágban, hasonlóképp elnyűtt pólóban, és mezítlábas papucsban lecsoszogott a földszintre

Részletesebben

,,Tele vagyunk fiatallal,,

,,Tele vagyunk fiatallal,, t a v a s z t ó l õ s z i g,,tele vagyunk fiatallal,, Vakáció, szabadidõ: mindannyiunk iskolája! A nyári, a családi, közösségi idõtöltés, a táborok, minden, ami nem az iskolában, nem a televízióban, nem

Részletesebben

T.Ágoston László A lovak állva álmodnak

T.Ágoston László A lovak állva álmodnak T.Ágoston László A lovak állva álmodnak Alszol, öreg? fordult a férje felé az asszony. Megigazította feje alatt a kispárnát, és lélekben felkészült a nagy beszélgetésre. Nem, nem alszom. Jár az agyam,

Részletesebben

Pszichoterapeuták a homoszexualitásról. Válaszok egy körkérdésre

Pszichoterapeuták a homoszexualitásról. Válaszok egy körkérdésre Thalassa (21) 2010, 4: 117 124 Pszichoterapeuták a homoszexualitásról Válaszok egy körkérdésre Ankétunkban gyakorló pszichoanalitikusokat, terapeutákat kérdeztünk meg arról, milyen tapasztalataik és elgondolásaik

Részletesebben

MIÉRT SZERETNÉK SZOCIÁLIS MUNKÁS LENNI?

MIÉRT SZERETNÉK SZOCIÁLIS MUNKÁS LENNI? MIÉRT SZERETNÉK SZOCIÁLIS MUNKÁS LENNI? Érdekesnek tűnik egy dolgozat címét kérdésként feltenni. Ez számomra azt jelenti, hogy nem egy szokványos házi dolgozatról beszélünk. Amióta Kocsis tanárnő feladta

Részletesebben

KÖNYV AZ ÕSVALAMIRÕL. Georg Groddeck

KÖNYV AZ ÕSVALAMIRÕL. Georg Groddeck Thalassa (7) 1996, 3: 118 122 KÖNYV AZ ÕSVALAMIRÕL (Részlet) Georg Groddeck Nem gondoltam volna, hogy ily KEMÉNY SZAVAKKAL képes MEGDORGÁLNI, Tisztelt Barátném. Ön világos okfejtést követel tõlem, pusztán

Részletesebben

A gyógyíthatatlan gyógyulása

A gyógyíthatatlan gyógyulása Jeremiás és az Ige Lekció: Róm. 4.13-25 2008. nov. 23. Textus: Jer. 30.12-24 Gazdagrét A gyógyíthatatlan gyógyulása Jeremiásnak kezdettől fogva halált, pusztulást, összeomlást kellett hirdetnie Júdának.

Részletesebben

A róka és a farkas. Ahogy ment-mendegélt a két kis báránynyal, eccer csak eleibe állott egy farkas.

A róka és a farkas. Ahogy ment-mendegélt a két kis báránynyal, eccer csak eleibe állott egy farkas. A róka és a farkas Vót, hol nem vót, heted hét országon is túl, de még az operenciás tengeren is túl, hol a kis kurta farkú malac túr, vót eccer egy róka. Vót ennek a rókának két báránnyó. Csált 1 magánok

Részletesebben

2014. március Suli21 Diáklap Március 15. Ovisok az Diák vers a iskolánkban tavaszról

2014. március Suli21 Diáklap Március 15. Ovisok az Diák vers a iskolánkban tavaszról 2014. március S Suullii2 211 D Diiáákkllaapp M á r c i us 1 5. Ovis o k a z i s ko l á n kb a n D iá k ve r s a t a v a s zr ó l Nők napja A nők napja március 8.-án van. Ilyenkor a fiúk és férfiak ajándékot

Részletesebben

bibliai felfedező B12 1. történet: József és az angyal Bibliaismereti Feladatlap

bibliai felfedező B12 1. történet: József és az angyal Bibliaismereti Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. történet: József és az angyal Olvasd el: Máté

Részletesebben

2016. február INTERJÚ

2016. február INTERJÚ INTERJÚ Az Élet szép Az AMEGA beszélgetőpartnere: Dr. Kánitz Éva Főorvos Asszony, milyen családi indíttatással került az orvosi pályára? Mindig azt gondoltam, hogy az a legszebb dolog a világon, ha az

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Hátsó futómû Írta: NaSa - 2012.06.18 16:54 Kiszámoltam mennyi az anyagigénye gyári alkatrészekbõl a hanyagságnak. Az árak és cikkszámok az F650 funduro típushoz lettek kinézve! Ajánlanám mindenkinek, hogy

Részletesebben

Egy éve a BÁNKIn. Közvélemény kutatás v2010.7.24. Ötletgazda: Shadow. Készült a BÁNKI HÖK weblapján keresztül.

Egy éve a BÁNKIn. Közvélemény kutatás v2010.7.24. Ötletgazda: Shadow. Készült a BÁNKI HÖK weblapján keresztül. Egy éve a BÁNKIn Közvélemény kutatás v00.7. Ötletgazda: Shadow Készült a BÁNKI HÖK weblapján keresztül. http://hok.banki.hu Hallgatók a hallgatókért ./mechatronika Tanulni kell sokat, mert hirtelen jönnek

Részletesebben

Villás Lajos: Blokád a Váci úton 2008. September 28.

Villás Lajos: Blokád a Váci úton 2008. September 28. Villás Lajos: Blokád a Váci úton 2008. September 28. Valahol az országban, rendõrök, és romák "szövetséget kötöttek". Szövetséget kötöttek arra, hogy közösen, kéz a kézben fognak fellépni mindenkivel szemben,

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Nem a motoros a hibás... Írta: NaSa - 2010.04.29 16:11 Ideje lenne gyüjteni már, hogy mennyi balesetben hibásak mások mert mindenhol a motorosokat szidják és nekem van egy olyan érzésem, hogy többnyire

Részletesebben

Varga András. Õsi magyar nyelvtan

Varga András. Õsi magyar nyelvtan Varga András Õsi magyar nyelvtan Õsi magyar nyelvtan Tartalomjegyzék Õsi magyar nyelvtan...1 Bevezetõ...1 Mi a probléma az indogermán nyelvelemzõ készlettel?...1 Alá és fölérendelt mondatok...1 Az egész

Részletesebben

Egy pokoli házasság. (Rm 7:1-6) Suhai György. Balatonszárszó, 2014.03.19.

Egy pokoli házasság. (Rm 7:1-6) Suhai György. Balatonszárszó, 2014.03.19. 1 Egy pokoli házasság (Rm 7:1-6) Suhai György Balatonszárszó, 2014.03.19. Mindannyian egy tökéletes társra vágyunk! Na de úgy valaha is igazán belegondoltunk már abba, hogy milyen lehet egy tökéletes társsal

Részletesebben

TÁVOL TŐLED 2 A MI SZÉTTÉPETT SZÍVEINK 2 KÉTSÉGEK KÖZÖTT 3 ESTE 3 GONDOLATBAN 4 EGY PÁR A PADON 4

TÁVOL TŐLED 2 A MI SZÉTTÉPETT SZÍVEINK 2 KÉTSÉGEK KÖZÖTT 3 ESTE 3 GONDOLATBAN 4 EGY PÁR A PADON 4 TÁVOL TŐLED 2 A MI SZÉTTÉPETT SZÍVEINK 2 KÉTSÉGEK KÖZÖTT 3 ESTE 3 GONDOLATBAN 4 EGY PÁR A PADON 4 ŐRZÖM AZ ÁLMODAT 5 AZ IGAZ SZERETET 5 MA EGY VERSEM KAPCSÁN 6 BIZONY! 7 A HÁRSFAILLATÚ ESTÉKEN 7 A MI VERSÜNK

Részletesebben

Térey János. Asztalizene. (Az eddigiek. Jön Henrik, szétnéz: egyetlen szabad asztal van, megcélozza)

Térey János. Asztalizene. (Az eddigiek. Jön Henrik, szétnéz: egyetlen szabad asztal van, megcélozza) Térey János Asztalizene Színmű három tételben részlet 10 36 (Az eddigiek. Jön Henrik, szétnéz: egyetlen szabad asztal van, megcélozza) (magában) Állandó ítéletidő Útban Pestre, Beugrottam ide. Drága hely,

Részletesebben

Benedek Elek Melyik ér többet?

Benedek Elek Melyik ér többet? Benedek Elek Melyik ér többet? Arra, arra, lefelé, egy kicsit felfelé, Tiszán túl, Dunán túl, hol a kurta farkú tarka malac túr, volt egyszer egy király s annak három fia. Mikor mind a három fiú annyira

Részletesebben

Kapásod van! Figyelj! Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket.

Kapásod van! Figyelj! Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket. Kapásod van! Figyelj! Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket. János 15,16 Jézus Péter bárkáját választja, a mélyre küldi, és olyan döntést kíván tőle, amely egyedül személyes hitén

Részletesebben

H úzd meg a határt. 172 II. rész Kortársnyomás

H úzd meg a határt. 172 II. rész Kortársnyomás 172 II. rész Kortársnyomás H úzd meg a határt Minden kategórián belül húzd alá azt az állítást, ami legjobban kifejezi a saját meggyőződésedet. Amelyikről úgy gondolod, hogy legjobban összefoglalja azt,

Részletesebben

bibliai felfedező C3 Ajánlott további olvasásra: Máté 4:23-25 Márk 1:32-34 János 5:17-27 1. rész: Az Úr hatalma Egy beteg meggyógyítása

bibliai felfedező C3 Ajánlott további olvasásra: Máté 4:23-25 Márk 1:32-34 János 5:17-27 1. rész: Az Úr hatalma Egy beteg meggyógyítása Írd ide az adataidat! Neved: Korod: születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. rész: Az Úr hatalma Egy beteg meggyógyítása

Részletesebben

Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY

Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY Néha fel kell adnunk az elveinket, hogy megélhessük az álmainkat Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY - részlet - Szakmai konzultáns: dr. Almási Krisztina Borító és tördelés: White Noise Team ISBN 978-963-12-4568-4

Részletesebben

Újjászületés - Beleszületni Isten családjába

Újjászületés - Beleszületni Isten családjába Kenneth E. Hagin Nem az a fontos, hogy melyik gyülekezetbe tartozol, hanem az, hogy melyik családba. Jézus azt tanította, hogy az embernek újjá kell születnie. A következő állítások Jézus szájából származnak:

Részletesebben

DALSZÖVEGEK. (a példatárban 1-gyel jelölt szövegek további versszakai, az ottani sorszámmal)

DALSZÖVEGEK. (a példatárban 1-gyel jelölt szövegek további versszakai, az ottani sorszámmal) DALSZÖVEGEK (a példatárban 1-gyel jelölt szövegek további versszakai, az ottani sorszámmal) 14. Támaszd meg oldalad Két arany pálcával. Meg is simakodjál, Meg is mosakodjál, Beszélve: Töröld meg magad

Részletesebben

Tizenegyedik lecke. lecsónak. salátanak. betegnek lánynak

Tizenegyedik lecke. lecsónak. salátanak. betegnek lánynak Tizenegyedik lecke A piacon Jó napot kívánok! Mennyibe kerül ez a paradicsom? Üdvözlöm, uram! Nagyon olcsó. Csak háromszáznegyven forint. Az olcsó? Hm. Lecsónak lesz? Mert akkor van itt százhetven forintos

Részletesebben

20. JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselőtestülete 2011. június 9-én összehívott rendkívüli üléséről.

20. JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselőtestülete 2011. június 9-én összehívott rendkívüli üléséről. Szám: 572-20/2011. 20. JEGYZŐKÖNYV Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselőtestülete 2011. június 9-én összehívott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, tanácskozó terem

Részletesebben

George Varga: Az öregember és a farkas (részlet)

George Varga: Az öregember és a farkas (részlet) Angyalka élményei B. Kis János, Orosz T. Csaba, Gwendoline Welsh, Poczai Péter, George Varga, J. Simon Aranka 2013 Publio kiadó Minden jog fenntartva Szerkesztette: Publio Kiadó Kft. George Varga: Az öregember

Részletesebben

Testületi Krónika. 2008. március 6-án megtartott telefonon történõ megkeresésrõl: 2008. március 13-án megtartott testületi ülésen:

Testületi Krónika. 2008. március 6-án megtartott telefonon történõ megkeresésrõl: 2008. március 13-án megtartott testületi ülésen: Testületi Krónika 2008. március 6-án megtartott telefonon történõ megkeresésrõl: A képviselõtestület határozatot hozott: Pályázat benyújtásáról, buszöblök, illetve buszforduló kialakítására az ÉAOP-2007-3.1.4.

Részletesebben

Kedves Olvasó! Tisztelettel köszöntöm Önt hírlevelünk 2011/1. számában! 2011. február 15.

Kedves Olvasó! Tisztelettel köszöntöm Önt hírlevelünk 2011/1. számában! 2011. február 15. Kedves Olvasó! Tisztelettel köszöntöm Önt hírlevelünk 2011/1. számában! 2011. február 15. - Maga mióta dolgozik a cégnél? - Mióta megfenyegettek, hogy kirúgnak. Sok szeretettel köszöntök mindenkit a 2011.

Részletesebben

Jarabin Kinga. Kedves Olívia!

Jarabin Kinga. Kedves Olívia! Jarabin Kinga Kedves Olívia! Kedves Olívia! Mire levelem megérkezik hozzád, már biztosan újra nyugodt leszek és békés, de most pipa vagyok, haragos és mérges! Már megint hadat üzent nekem az a makacs és

Részletesebben

Miért van szükség közigazgatási minimumra?

Miért van szükség közigazgatási minimumra? Dr. Dudás Ferenc közigazgatási elemzõ, az MKKSZ szakmapolitikai vezetõje, a KözigPress fõszerkesztõje Miért van szükség közigazgatási minimumra? Iránymutató és példaadó Mesterek után mindig nehéz szólni.

Részletesebben

GYÛLÖLETBESZÉD. Röviden a magyar közállapotokról, közigazgatásról, és az igazságszolgáltatás

GYÛLÖLETBESZÉD. Röviden a magyar közállapotokról, közigazgatásról, és az igazságszolgáltatás GYÛLÖLETBESZÉD Röviden a magyar közállapotokról, közigazgatásról, és az igazságszolgáltatás mûködésérõl RÓZSADOMBI ÁLOM 1988-ban vásároltam meg a II. kerület Ady E. utca 7. szám alatti villa 51,45 %-nyi

Részletesebben

Bata Mária BIBLIAÓRÁK 6. RÉSZ NOÉ ÉS AZ ÖZÖNVÍZ

Bata Mária BIBLIAÓRÁK 6. RÉSZ NOÉ ÉS AZ ÖZÖNVÍZ Bata Mária BIBLIAÓRÁK 6. RÉSZ NOÉ ÉS AZ ÖZÖNVÍZ 2. www.ujteremtes.hu Noé és az özönvíz Az emberek sokasodni kezdtek a föld színén, és leányaik születtek. Látták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy

Részletesebben

NATAŠA KRAMBERGER PUBLISHED BY: JAVNI SKLAD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA KULTURNE DEJAVNOSTI - REVIJA MENTOR, 2007 TRANSLATED BY: GÁLLOS ORSOLYA

NATAŠA KRAMBERGER PUBLISHED BY: JAVNI SKLAD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA KULTURNE DEJAVNOSTI - REVIJA MENTOR, 2007 TRANSLATED BY: GÁLLOS ORSOLYA SAMPLE TRANSLATION NATAŠA KRAMBERGER SZEDER-ÉGBOLT PUBLISHED BY: JAVNI SKLAD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA KULTURNE DEJAVNOSTI - REVIJA MENTOR, 2007 TRANSLATED BY: GÁLLOS ORSOLYA ORIGINAL TITLE: NEBESA V ROBIDAH:

Részletesebben

Örömre ítélve. Már jön is egy hölgy, aki mint egy

Örömre ítélve. Már jön is egy hölgy, aki mint egy Örömre ítélve Fotók: Gál Efraim Ha a drog egy fallal körbezárt város, akkor ki engedélyezi vagy tiltja a kijárást? Vajon ha az embernek több száz kulcsa lenne az örömhöz, bárhova bezárhatnák? Nem tudom.

Részletesebben

MAHLER. Lieder aus Des Knaben Wunderhorn. A fiú csodakürtje

MAHLER. Lieder aus Des Knaben Wunderhorn. A fiú csodakürtje MAHLER Lieder aus Des Knaben Wunderhorn A fiú csodakürtje GÁDOR ÁGNES nyersfordítása 2007 Lieder aus Des Knaben Wunderhorn Der Schildwache Nachtlied Az őrszem éji dala Nem tudok, nem szeretek vidám lenni;

Részletesebben

2012. 09.05. Prédikáció Szeretnék jól dönteni!

2012. 09.05. Prédikáció Szeretnék jól dönteni! 2012. 09.05. Prédikáció Szeretnék jól dönteni! Annak ellenére, hogy bár Jézus tanítását törekszünk megérteni, befogadni, mégis azt éljük meg, hogy bizonyos esetekben nem tudtunk, vagy nem tudunk jól dönteni.

Részletesebben

Szeretettel Hargitai Ágnes

Szeretettel Hargitai Ágnes Minden korszakunk lezárása egy számvetéssel ér véget. Bármilyen nehéz időszakot is éltünk meg, jól esik visszatekinteni az elmúlt pillanatokra, hiszen a nehézségek ellenére szebbé is tették életünket.

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Ésaiás a jöv be lát. 60/27. Történet. www.m1914.org

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Ésaiás a jöv be lát. 60/27. Történet. www.m1914.org A Biblia gyermekeknek bemutatja Ésaiás a jöv be lát Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Jonathan Hay Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Átírta : Mary-Anne S. 60/27. Történet www.m1914.org Bible for Children,

Részletesebben

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország REFORMÁCIÓ Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország Szolgál: Johannes Wöhr apostol info: www.nagykovetseg.com www.fegyvertar.com www.km-null.de Felhasználási feltételek: A blogon található tartalmak

Részletesebben

Szeretet volt minden kincsünk

Szeretet volt minden kincsünk Szeretet volt minden kincsünk Azt mondják, mindenkinek meg van írva a sorskönyvében az élete. Mindenkinek ki van jelölve z út, mint a kerti ösvény, szélekkel, jelekkel, hogy ne lehessen letérni róla. Van

Részletesebben

Nincstelenség - korlátlan birtoklás

Nincstelenség - korlátlan birtoklás Nincstelenség - korlátlan birtoklás A birtoklás kérdése az elmúlt időszakban sokat foglalkoztatott azért is vállalkoztam e cikk megírására, hátha segít kicsit összerendezni a gondolataimat. Menet közben

Részletesebben

1. Melyek azok a kétjegyű számok, amelyek oszthatók számjegyeik

1. Melyek azok a kétjegyű számok, amelyek oszthatók számjegyeik 1991. évi verseny, 1. nap 1. Számold össze, hány pozitív osztója van 16 200-nak! 2. Bontsd fel a 60-at két szám összegére úgy, hogy az egyik szám hetede egyenlő legyen a másik szám nyolcadával! 3. Van

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK KÉPVISELÕ-TESTÜLETI ÜLÉS

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK KÉPVISELÕ-TESTÜLETI ÜLÉS ÖNKORMÁNYZATI HÍREK KÉPVISELÕ-TESTÜLETI ÜLÉS A költségmegtakarítás mellett munkahelyeket is megõriz az önkormányzat az általános iskola és a középiskola összevonásával Kevesebb iroda, kevesebb vezetõ a

Részletesebben

SDG Bibliaismereti verseny 2014. Példabeszédek könyve

SDG Bibliaismereti verseny 2014. Példabeszédek könyve SDG Bibliaismereti verseny 2014. Példabeszédek könyve Csapat/iskola: Beadás ideje: Tudnivalók A teszt 100 kérdésből áll. Minden kérdésnél felsoroltunk 3 lehetséges választ, amelyek közül a Példabeszédek

Részletesebben

Mozgássérült Passió 2010

Mozgássérült Passió 2010 Mozgássérült Passió 2010 1. Bevezetı zene 2. Barabás Gyorsan jön a színre az oltár környékérıl Barabás Laci: Szabadon engedtek, engem, a lázadót!? İt, pedig keresztre feszítették! İt, aki semmi rosszat

Részletesebben

*P141A1031203* 3/12. Üres oldal LAPOZZON!

*P141A1031203* 3/12. Üres oldal LAPOZZON! *P141A10312* 2/12 *P141A1031202* *P141A1031203* 3/12 Üres oldal LAPOZZON! 4/12 *P141A1031204* 1. Irányított irodalmi fogalmazás Móricz Zsigmond Égi madár című novellájának részlete alapján A dárdás vasrácskerítésen

Részletesebben

Szolgáló. Szabadságra születve

Szolgáló. Szabadságra születve Szabadságra születve A szabadság, mint fogalom, mint emberi érték él évezredek óta társfogalmakkal egyetemben ereinkben. A szabadság önmagában hordoz minden igaz értéket, így a békességet, szeretetet,

Részletesebben

Meg nem írható szakdolgozati témák jegyzéke 2015. november 6. (Elfogadott szakdolgozatok, szakdolgozatcímek címlistája 2013 2015)

Meg nem írható szakdolgozati témák jegyzéke 2015. november 6. (Elfogadott szakdolgozatok, szakdolgozatcímek címlistája 2013 2015) Meg nem írható szakdolgozati témák jegyzéke 2015. november 6. (Elfogadott szakdolgozatok, szakdolgozatcímek címlistája 2013 2015) Az alábbi táblázatban a megírt szakdolgozatokat, szakdolgozat címeket találjátok.

Részletesebben

Írók, költők Bazsonyi Aranyhoz UTASSY JÓZSEF 1. Egy festőhöz

Írók, költők Bazsonyi Aranyhoz UTASSY JÓZSEF 1. Egy festőhöz Írók, költők Bazsonyi Aranyhoz UTASSY JÓZSEF 1 Egy festőhöz Én Istenedben nem hiszek, de csókoltatom, ha van: Próféta sem vagyok, nem ám, minek ámítsam magam: Van gyöngy vizem, friss levegőm, hamuhodó

Részletesebben