Jöjjön ide minden Székelyföldel kapcsolatos... Élmény,Túratapasztalat,Szálláslehetõség, EMBERIkapcsolatok,Linkek!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jöjjön ide minden Székelyföldel kapcsolatos... Élmény,Túratapasztalat,Szálláslehetõség, EMBERIkapcsolatok,Linkek!"

Átírás

1 Erdély 2008 Írta: majsa :20 Tisztelt Márkatársak, Barátaim! Ezt a témakört Brainstorming (ötlethalmaz)céllal hoztam létre! Jöjjön ide minden Székelyföldel kapcsolatos... Élmény,Túratapasztalat,Szálláslehetõség, EMBERIkapcsolatok,Linkek! Úgytûnik,sokunknak nyújtott meghatározó élményt ez a "Csodaország",de.. Kedves Paripánk nyergében kevesen fedeztük fel! Legyen miénk az ÉLMÉNY! INDULJUNK!!!!!!! Írta: Dumdum :46 Már indulnék:) Nekem szívem csücske Székelyföld.bármikor,bárhova mehetünk.rám biztosan számithattok.vannak ismeröseim ott,szállás stb... Írta: riskywhisky :15 Elsõ pillanatban, nem is tudom, mit írjak ide. Mennék, megyek, szóljatok, mielött indultok. :-) Az jutott még eszembe, hogy még néhány év, és nem kalandtúrára megyünk Erdélybe, hanem szájat tátani. Románia államadóssága nulla, energiaellátás tekintetében pedig önellátó. Ebben a pillanatban még ( azthiszem ) mi állunk jobban, de robbanásszerû fejlõdés várható. Persze attól olyan nagyon nem félek, hogy hagyják Erdélyt is rendesen fejlõdni. Tudjátok mit? Menjünk, és nézzük meg. Írta: Dumdum :45 JAHJAH :) Menjünk!!! Írta: heinrich :57 nekem is vannak ismerõseim HOmoródalmáson 1 annyira el van zárva, hogy aszfalt sem vezet a faluba. NAgyon szuper hely!!! Írta: KovRob :58 Egyre jobban teccik... ;) heinrich írta::

2 annyira el van zárva, hogy aszfalt sem vezet a faluba Írta: majsa :23 riskywhisky írta:: Elsõ pillanatban, nem is tudom, mit írjak ide. Nos, esetleg a Tordai Hasadék és környékére(aranyosszék), megszervezhetnéd a szállást! Ha gondolod... Írta: Dumdum :27 Nekem Székelyudvarhely és környékén van kapcsolatom... Írta: riskywhisky :41 Majsa! Nekem Szamosújváron van összeköttetésem, onnan még vagy két óra út Torda. Nem sátorban alszunk? Vagy milyen szállást kéne megszerveznem? Írta: majsa :06 Én nem vinnék sátrat! 1,Cipelje a fene! 2,Reggel befagyott fenékkel indulni dem nagy élmény,fõleg,ha a mackó is meglátogatja éjszaka a tábort!:whistle: 3,ERdélyben csak az marad fedélnélkül aki nem akar szállást! Én aludtam már... Motelben,igazán korekkt áraak vannak! Székelycsaládnál(csakúgy). Parókia ebédlõjében Pékségben... De, ha sátorozni akar a csapat, Én alkalmazkodom! Írta: riskywhisky :21 Annyi elõnye van talán, hogy kevésbé kell szervezkedni, nagyobb a szabadság. Meg most, hogy má' vettem sátrat...:-)

3 Írta: gesu :54 Majd elhozod Magyaregregyre!:woohoo: Írta: roncsi :14 gesu73 írta:: Majd elhozod Magyaregregyre!:woohoo: Mert ott lesz valami??!!!! Írta: NaSa :07 Gyergyószentmiklós! Van ismerõs szállás. És napi túrákat lehet csinálni onnan. Írta: cimbi :36 Nagyon támogatom az ötletet! Bárcsak már ott tartanánk! Rám mindenképp számíthattok, legyen sátor, vagy hotel, de ha már szóba jött a mechanikus lopásvédelem, akár a motoron is elalszok:laugh:! Írta: Dumdum :16 Roncsi koma! Ugye ezt komolyan írtad?mert viccnek durva vona!:) Ezt beszéltük Villányban,sõt elötte már Majsán is. Jövöre talit csinálunk Magyaregregyen...Emlékszel már komám?:d roncsi írta:: Mert ott lesz valami??!!!! gesu73 írta:: Majd elhozod Magyaregregyre!:woohoo: Írta: roncsi :39 Dumdum írta:: Roncsi koma!

4 Persze,hogy viccnek szántam.ilyet tutira nem felejtek el,remélem tudok menni. Írta: roncsi :40 Dumdum írta:: Roncsi koma! Persze,hogy viccnek szántam.ilyet tutira nem felejtek el,remélem tudok menni. Írta: majsa :49 Akkor Én most átteszem a Heinrich álltal föllelt TúraVázlatot. Igényink szerint lehet hozzátenni,elvenni,átalakítani! u.i: Ha,találna valaki használható ErdélyTérképet a net.-en kérem dobjon egy linket! Köszi Én csak olyant találtam, amin kizárólag Románul vannak feltüntetve a Településnevek(Én tudatlan, csak magyarul tudni Õket). Írta: riskywhisky :38 A Heinrich féle túravázlat nem durva egy kicsit? Egész egyszerûen túl sok a útbaejtendõ, és megtekintendõ úticél. Nem tudom, Ti hogy vagytok ezzel, de nekem az életem egy nagy rohanás. Nem akarok a szabadidõmben is rohanni, hogy eggyel több túrisztikai látványosságot ( emlékmûvet, szülõházat, mittudomén mit ) megnézhessek. Én lazábbra venném. Nyilván valamiféle útiterv szükséges, de akkor is. Meg a tíz nap kicsit nekem sok is. A földutak meg pláne. Aki GS-en ül, annak ez még buli is, de a CS teljesen alkalmatlan földútra. Még jó, hogy azért van idõnk ezt átbeszélni. Írta: riskywhisky :41 És most, hogy pár napig Ausztriában voltam, megintcsak rá kellett jöjjek arra, hogy ide is el kell motoroznunk egyszer együtt. A vidéki Ausztria csodálatos. Az utak meg zavarbaejtõen jók. Írta: Atti :57 Majsa, itt egy térkép. Igaz, túristatérkép, de románul és magyarul is rajta vannak a településnevek. A szellemirtóval egyetértek, gyakran a kevesebb a több, nem kell naponta 10 látványosságot megnézni. Viszont azt javasolnám neki, hogy kezdje el nézegetni, milyen terepgumik mennek fel a CS-re :evil: :laugh: Úgy tûnik, én június-júliusban nem fogok tudni szabadságot kivenni, úgyhogy vagy elõtte, vagy utána kellene menni

5 :whistle: Írta: majsa :10 Köszi Atti! Számítottam rád! Idõpontot téren ráérünk késõbb is aggódni(az a taktikai rész)! Most a stratégián legyen a hangsúly! Az emlegetett túravázlat legtávolabbi(és leghidegebb:sick: )pontja, a FogarasiHavasok(azért dobok 1 képet) ha ezt lefaragjuk, akkor kb1000km.-rel rövidebbek vagyunk! Az eddigi vélekedések többségében az 1hetes idõtartamot tartják optimálisnak! Amúgy, meg köszi mindenkinek az érdeklõdést! Magamnak Nem Csinálnám! Írta: majsa :22 FogarasiHavasok Csúcs: 2544m. Átlaghõmérséklet a csúcsközelében: -7C(nyári idõszakban). Írta: Atti :22 Itt van papír térkép is, lehet veszek is egyet, az jobban átlátható. Írta: majsa :30 Én is! ;) Írta: riskywhisky :32 Egy hét az úgy kb. rendben volna. Az idõpont vonatkozásában pedig majd be kéne fel kéne fûteni a szavazógépet. Gumiügyileg nem alkuszom! Vagy aszfalt vagy... Szerintem a GS tulajok is helyezzenek ( legalább ilyenkor, túrák alkalmával )nagyobb hangsúlyt a "Strasse" vonulatra, és hanyagolják kicsit a Gelande-t. :-)

6 Írta: riskywhisky :40 Költõi vénám Elõadom mélán.. S a hab a tortán: A Hasadék Tordán! jpg Írta: majsa :49 riskywhisky írta:: Szerintem a GS tulajok is helyezzenek ( legalább ilyenkor, túrák alkalmával )nagyobb hangsúlyt a "Strasse" vonulatra, és hanyagolják kicsit a Gelande-t. :-) Túra=Strasse!!!! No Problemo! Írta: heinrich :17 No ez Straße lenne úton Torockó Felé Írta: heinrich :19 sajnos sok szép hely van, ahová csak terepalkalmatos motorral lehet eljutni (belém bújt a kisördög GS/XRV -de azért küzdök ellene:) no meg a zsebem Írta: katibox :47 Én is várom már az erdélyi túrát! Nekünk Kalotaszentkirályon van kapcsolat. Gyönyörû vidék, olcsó szálllás! Írta: KovRob :59

7 És mi van akkor, ha csillagtúrát szerveztek? Odamentek együtt (valahova), ott pedig fakultative eldöntitek, hogy hány csoportra oszlotok beállítottság/érdeklõdés alapján aztán huss, ki aszfalton északnak, ki gyalog délnek... ki kocsmát keresni, ki barlangot... Nem ígérek ilyen messzire, de ha el tudok menni veletek, akkor vállalok aszfalton túli kalandtúra szervezést, ha lesz rá igény. Írta: Dumdum :36 Van benne valami... Ha jössz,akkor lehet szervezni egy szellem túrát is...:) KovRob írta:: És mi van akkor, ha csillagtúrát szerveztek? Odamentek együtt (valahova), ott pedig fakultative eldöntitek, hogy hány csoportra oszlotok beállítottság/érdeklõdés alapján aztán huss, ki aszfalton északnak, ki gyalog délnek... ki kocsmát keresni, ki barlangot... Nem ígérek ilyen messzire, de ha el tudok menni veletek, akkor vállalok aszfalton túli kalandtúra szervezést, ha lesz rá igény. Írta: Dumdum :36 Van benne valami... Ha jössz,akkor lehet szervezni egy szellem túrát is...:) KovRob írta:: És mi van akkor, ha csillagtúrát szerveztek? Odamentek együtt (valahova), ott pedig fakultative eldöntitek, hogy hány csoportra oszlotok beállítottság/érdeklõdés alapján aztán huss, ki aszfalton északnak, ki gyalog délnek... ki kocsmát keresni, ki barlangot... Nem ígérek ilyen messzire, de ha el tudok menni veletek, akkor vállalok aszfalton túli kalandtúra szervezést, ha lesz rá igény. Írta: Jano :53 OFF!! CS-re nem lehet bütykölni valami egyszerû védõburkolatot a kavicsok ellen? Akkor óvatosan azért csak elmennének a földúton is.. Én úgy hallottam hogy nagyon szar utak vannak erdélyben. A húgom kocsiján 2 gumi + egy féltengely fogyott el egy erdélyi túra alkalmával.. Írta: NaSa :34 Ez nem igaz!

8 Néha vannak szakaszok amik rosszak de nagy fejlõdés van, folyamatoan meglehet lepõdni. Írta: ifa :41 Szerintem pár év és már az utak jó minõsége miatt is oda fogunk menni túrázni. NaSa írta:: Ez nem igaz! Néha vannak szakaszok amik rosszak de nagy fejlõdés van, folyamatoan meglehet lepõdni. Írta: riskywhisky :50 Nem igazán a kavicsokkal van bajom, ( CS )hanem azzal, hogy ilyen gumival lehetetlen normálisan közlekedni földúton. Egész egyszerûen nem való rá. A motorozás élménybõl gyötrelemmé válik. Írta: Jano :56 hmm.. holnap feltöltöm a képet, hogy robogóval hol mentünk Elbán. Valóban nem lehet döntögetni, de a táj szépsége kárpótol.. Mindegy, lényeg hogy legyük már ott! Valahol! Írta: heinrich :08 én a német 650-es fórumon láttam egy ürgének a cs-n gumit, rá is kérdeztem, hogy milyen, hát ilyen 1 a heidenaui gyárból kaptam a CS-re igazolást, hogy elvileg ilyesféle gumit is fel leeht tenni a motorra: 1 1/2 2 ennyi Írta: cimbi :44 Szerintem egy ésszerû kompromisszumot kellene kötni a földúttal kapcsolatban! Én úgy vagyok -Gs ide vagy oda- nem szívesen zúznám tropára a mocit Erdélyben! Földúton nagyobb az esélye, hogy elõjöjjenek a problémák. Ha már terepezéssel vegyített túrát tervezünk, akkor azt tegyük kicsit közelebb! De kisebb földes szakaszokat bevállalok!:evil:

9 Írta: gesu :06 Szívem szerint csak és kizárólag aszfalt! Sajnos mindenhol becsúszhat egy-egy rosszabb szakasz, de elõre biztos nem terveznék magamnak olyat. Jómagam pedig a max 1hetes, nemrohanós (több nap, mint kóbász!), nemsátrazós túra mellett vagyok. Írta: s_abel :01 Akárha magam fogalmaztam volna! De egy hét nekem sok. Illetve a szabi kevés. Ugyanis a családdal is akarok pihenni egy keveset. A GS pedig sajna max. 2 személyes. De motorozni igazán 1 ló 1 fenék felállást szeretem. Írta: Jano :44 Én is a hosszúhétvége mellett vagyok. Felfedezõútnak tök jó lesz, aztán egyszer majd családdal is bejárjuk, ótóval... Írta: gyuszko :07 hogy én is szóljak néhány szót: szerintem is egy 5 napos túra elég elsõ alkalomra. az alatt is meg lehet tenni sok-sok km-t nagyon szép tájakon. Ha egy alapból hosszú hétvégét választunk akkor kijön 2-3 nap szabiból az egész :woohoo: az ottani utak valóban még aszfaltos részeken is finoman szólva kalandosak tudnak lenni, de tény, hogy nagyon gyors a fejlõdés. A CS-re elvileg lehet bütykös gumit tenni, gyakorlatilag a hátsó lengõvillába belever. ezt az enyém elsõ tulaja valóban kipróbálta, ami miatt védõfólia lekopott, és égett gumidarabok vannak a villán... Szóval én is maradok tisztán aszfalton, különben nem ér a nevem (amúgy TUTI, hogy csatlakozom!!!). Ha több CS és GS összejön, akkor lehet csinálni alternatív utakat: egy helyrõl indulni, másik helyre érkezni, de két különbözõ útvonalon - OFF/aszfalt.. így mindenki örül... Írta: KovRob :16 Ha több CS és GS összejön, akkor lehet csinálni alternatív utakat: egy helyrõl indulni, másik helyre érkezni, de két különbözõ útvonalon - OFF/aszfalt.. Ezt támogatnám én is! Írta: Atti :22

10 Ha nem nagyon off az az off, akkor én is támogatom :) Egyébként vettem Erdély térképet B) Írta: Dumdum :31 Csatlakozom!!!Én sem vagyok egy dagonyakirály az utobbi 3 évben sajnos:(,de egy kicsi föld út belefér nekem is persze csak ha nem lessz sáros a bakim orra!mert azt elnem viselném ám!!!:) A cs betyárok meg mennek betonyon azt találkozunk valahun ahul megbeszéljük...:d KovRob írta:: Ha több CS és GS összejön, akkor lehet csinálni alternatív utakat: egy helyrõl indulni, másik helyre érkezni, de két különbözõ útvonalon - OFF/aszfalt.. Ezt támogatnám én is! Írta: Atti :14 Találtam egy weboldalt, ahol motorostúrákat szerveznek Erdélybe. Ha a szolgáltatásaiknak nem is, de az oldalon felhalmozott információknak hasznát vehetjük ;) Írta: gesu :15 Néhány hónapja Katival már nézegettük õket. A résztvevõk élménybeszámolója alapján nagyon profi a két srác. Sajnos a túravezetés árát nem tették fel a honlapra. Írta: NaSa :52 Mint írtam már elébb én egy egész hetes progit tudok erdélyben, de ha gondoljátok akkor... Leírjam milyen program tervet találtam ki? Írta: heinrich :00 ne fogd vissza magad! utálom az ilyen telet-legalább lenne az

11 Írta: rebel :44 Erdély szépségei mellett két dolgot szoktam hallani. A higiéniás viszonyok nem az igaziak (elõvigyázatlanok WC-hez kötve vészelik át a nyaralást), ill. a kevésbé magyarlakta részeken egyes "hazafiakból" kezelhetetlen dühöt vált ki egy magyar rendszám. Mennyi ezek valóságtartalma? (Én még nem voltam Erdélyben.) Írta: majsa :41 ifa írta: Szerintem pár év és már az utak jó minõsége miatt is oda fogunk menni túrázni. NaSa írta:: Ez nem igaz! Néha vannak szakaszok amik rosszak de nagy fejlõdés van, folyamatoan meglehet lepõdni. Írta: NaSa :40 Nahát! Szval az hogy utálják a rendszámunkat? Én ebbõl nem tapasztaltam semmit eddig!!! Wc meg higiénia? Ahol én jártam eddig minden rendben volt.minden nap kétszer zuhany stb. Nincs miért aggódni!! Egyik nap neteznem kellett és bekéredzkedtem egy iskolába, ha hiszitek ha nem egy egész számtech terem az enyém volt kb 2 órán keresztül.és mikor kérdeztem mivel tartozom azt mondták, hogy a kérdés is bántó. Természetes, hogy segítenek!!! Írta: riskywhisky :01 Egyszer én is jártam Erdélyben, ( a múlt nyáron ) s bár igaz, ami igaz, elsõsorban magyarlakta településeket jártunk be, én sem tapasztaltam semmi olyat, ami elriasztana egy újabb látogatástól. Bár jártam egy 10 emeletes panelházban, ahol a liftaknából hiányzott a lift, egyszerûen csak a helye volt ott, a korlátot is csak a lakók szerelték fel, aki amibõl tudta, ez azért elég döbbenetes volt, meg az is, hogy 11-kor ( este )egyszerûen kikapcsolták az áramot. Hallottam efféle dolgokat ezelõtt is, hittem is, meg nem is. Nem hiszem, hogy 2006-ban bármi indokolta volna volna az áramkorlátozást, lehetett véletlen, vagy egy régi, rossz beidegzõdés. Azért gondolom, hogy nem mûszaki hiba volt, mert a vendéglátónk lezavarta a kisebbik fiát, azzal a felkiáltással, hogy " mondd meg Liviunak, hogy ne szórakozzon, tegye vissza a villanyt". VISZONT! Mindezért messzemenõen kárpótolt a bánásmód, és a fogadtatás. Amit "mindössze" azzal érdemeltünk ki, hogy Magyarországról jöttünk. Ahogy Õk mondták, a belsõ Magyarországról. Írta: riskywhisky :02 A McDonald's ugyanolyan ott is.:)

12 Írta: Atti :49 KovRob, kellene egy szavazás, Milyen hosszú legyen az erdélyi túra? címmel. Az opciók szerintem: - egy hétvége nap nap - 1 hét nap Írta: riskywhisky :59 Szavazzunk. Legalább megtudjuk, ki az, aki jönne Erdélybe. Írta: KovRob :10 Mikor az ember felfedezte, hogy a tehén tejet ad, tulajdonképpen mi után kutatott? :blink: Atti írta: KovRob, kellene egy szavazás, Milyen hosszú legyen az erdélyi túra? címmel. Az opciók szerintem: - egy hétvége nap nap - 1 hét nap Írta: riskywhisky :21 Na jó, ha szavazunk, attól még nem fogjuk tudni, de azt, hogy hányan, azt igen. Írta: s_abel :31 Nálam nem az a kérdés, hogy mennék e, hanem az, hogy tudok e! (lesz e rá idõm) Írta: Atti :50 Néhány link:

13 Írta: Atti :53 Elkezdtem nagy vonalakban megtervezni a túra útvonalát, 4 nappal számolva. Kb. napi 300 km megtételével számoltam, az elsõ nap lehet hosszabb, attól függõen ki honnan indul. Az útvonalat körútként képzeltem el. Ja, még annyi, hogy tudomásom szerint Romániában egy órával korábbi idõzónában vannak, tehát amikor itt még csak 8 óra, ott már 9 van. Ahol nicknév van, ott az illetõ azt jelezte, hogy van ismeretsége. 1. Nap: 1. Indulás otthonról 2. Biharkeresztesi határátkelõ. 3. Szállás: Kalotaszentkirály, katibox Ez Bp. központjától számítva ~366 km. 2. Nap: 4. Tordai hasadék 5. Szováta: Medve tó, Sóbarlangok 6. Szállás: Gyergyószentmiklós, NaSa Ez kb. 290 km. 3. Nap: 7. Gyilkos tó, Békás szoros 8. Tusnádfürdõ: Szent Anna tó Ez idáig kb. 200 km aznapra. Viszont itt megakadtam, mert majsa jelezte, hogy érdekelné a transzfogarasi út (és engem is), ott viszont már alaposan túllépnénk a napi 300 km-es limitet. A másik dolog, hogy ott csak júniustól nyitják meg az alagutat, tehát a májusi idõpont eleve kiesne + az idõjárás eléggé meghatározó, ha arra mennénk, akkor kellene készíteni egy rosszidõs forgatókönyvet is. Az eddigiekhez/rõl vélemény, ölet, javaslat? Írta: majsa :26 Atti írta: Az eddigiekhez/rõl vélemény, ölet, javaslat? Véleményem: A szavazási(és hozzászólási kedv)alapján, befutó lehet a Túra! Ötletem:Nulladik nap Kiskunmajsán(Nálam),a távolabbról indulóknak! Javaslatom:Találkozzunk! u.i.: Atti! Május, a Dumdum nyitóbulija(magyaregregy)! A túra idópõntjáról, még nem volt eggyeztetés! Írta: Atti :42 Tudom, bár Magyaregregynek sincs pontos idõpontja. Két hosszú hétvége is lesz egymás után májusban, , és És tudom hogy önzõ vagyok, de június-júliusban nem tudom hogy tudok elszabadulni a munkahelyrõl, így próbálom máskorra szervezni a dolgokat.

14 Írta: majsa :12 Minden.. Találkozó, Túra szakítópróbája az idõpont eggyeztetés,de... nem szószerint: Ha,jönni akarsz,úgy is megoldod! Ha,nem úgy is találsz kifogást! by kovrob. Nem mindenben értünk egyet!:s Ebben feltétlenül! Írta: Jano :55 Finom :) " Csak jó idõben vágjunk neki a Transzfogarasnak! Hiába süt hétágra a nap a Fogaras lábánál, ha 1500 méteren sûrû felhõbe kerülünk, forduljunk vissza! Az esõfelhõbe burkolózó hágón életveszélyes az átkelés motorral. A látótávolság néha egy méter sincs, a szalagkorlát hiányzik, és ha elered az esõ, akkor mintha dézsából öntenék. A lezúduló víz a ködben bármikor elénk guríthat egy sziklát. Akinek megjött a kedve, az máris indulhat, hiszen a lavinaveszélynek vége, és júniustól nyitva a Transzfogaras!" Én ezt találtam még hozzá Írta: Atti :44 Van egy jó hírem és egy rossz. A jó az, hogy túlvagyunk a téli napfordulón, úgyhogy mostantól hosszabbodnak a nappalok :) A rossz az, hogy át kell dolgozni a túratervem, mert így nem férne bele 4 napba. Írta: Atti :07 Itt az új változat. Napi km nincs számolva, de itt inkább kb. napi 400 km körüli távok vannak, elsõ és utolsó nap még több. 1. Nap: 1. Indulás otthonról 2. Biharkeresztesi határátkelõ. 3. Nagyvárad Itt két lehetõség van: fõúton megyünk 4. Kolozsvár 5. Torda 6. Tordai hasadék, szállás Tordán A másik: egy kisebb úton, a hegyeken át, közben Torockó és a Székelykõ 4. Vaskohsziklás

15 5. Tordai hasadék 6. Szállás Tordán. Tordán van egy nagy sóbánya, azt is meg lehet nézni. 2. Nap: 7. Szováta 8. Gyergyószentmiklós 9. Gyilkos tó és Békás-szoros 10. Szállás Tusnádfürdõn 3. Nap: Itt megint két lehetõség van: kicsit visszafelé haladva, de fõúton 11. Csíkszereda 12. Székelyudvarhely Vagy egy kisebb úton 11. Barót 12. Kõhalom 13.Segesvár És megint két út: 14. Gyulafehérvár vagy 14. Nagyszeben 15. Szállás Déván. 4. Nap: 16. Arad 17. Nagylak, határátkelõ 18. Hazaérkezés Részemrõl ez az elképzelés, nem tudom ez mennyire találkozik a ti terveitekkel :unsure: A Fogarasi Havasok sajnos ebbe a változatba sem fértek be :( Írta: gesu :06 Nemtom, hogy jól gondolom-e, de májusban a Fogarasi Havasok nem feltétlenül az idõszûke miatt gázos. Elsõ olvasatra sirály a túraterv! Szerintem nem gond a napi 400 km. Írta: heinrich :29 üdv! KKÜ nem akarom Atti tervét szétbarmolni, nekem tetszik, annyi észrevételem lenne, hogy lehet jobb lenne Torockón éjszakázni, meg tudnánk nézni hogyan kel fel 2X a nap teljesen magyarlakta hely, (Torda azt hiszem sajnos nem az)

16 Írta: katibox :58 Szerintem sem gond a napi 400 km, ha le van zsírozva a szállás és "reggel" nagyjából idõben el tudunk indulni, akkor simán belefér, hogy nézelõdéssel, fényképezéssel is odaérjünk világosban a célhoz. De ez még olyan távol van :( Írta: Atti :55 Kati, tényleg távol van, de épp ezért kell kidoplgozni a tervet, mert most még van rá idõ, meg lehet vitatni mit hogyan csináljunk, utána lehet nézni a dolgoknak, lehet szállást foglalni. Gesu, igen, én is félek kicsit a Havasoktól :) Arra érdemes lenne egy másik túrát szervezni, mert ott átmenni legalább 1 nap Heinrich, ez csak egy durva vázlat, szóval minden javaslat jöhet, azért tettem fel :) Nem szeretném, hogy úgy tûnjön, mintha én lennék a parancsnok, mert nem így van, és nem is szeretném, ha így lenne. Szóval ha bárkinek ötlete, javaslata, ellenvéleménye van, nyugodtan írja le ;) Írta: gesu :00 Én nem félek :S, de rohanós túrát ne szervezzünk! Csak szépen, lassan, nyugodtan!:) Írta: riskywhisky :28 Pár gondolat erejéig én is beleszólnék. Gondolom a túrát a Roncsi vezeti majd, mert Õ híresen nagy túrázó. A sóbányát Tordán pedig tényleg érdemes megnézni, felejthetetlen élmény. Jártam ott készült is pár kép, egyet becsatolok, ez a lejáratnál készült. Csak mész befelé a hegy gyomrába, az út kicsit lejt, nagyon keskeny, és nem látszik a vége. Durva ea387cd54cf950569d7ff db.jpg Írta: riskywhisky :32 ( Ami itt látszik a falon oldalt, az egyébként nem só, hanem salétrom, a só csak beljebb kezdõdik. ) És tényleg nem kéne rohannunk. Ha kell inkább hagyjunk ki valamit a napirendbõl, de ne legyünk a saját túránk áldozatai. Egyébként nekem is jó így a túraterv. Írta: ifa :32 Köszi Atti, Tök jó, hogy valaki kézbe vette a túrát. Én Erdélyben még nem voltam, s nincs kapcsolatom sem, így hozzászólni sem igazán tudok. A napi 400 szerintem belefér. A motorstura.hu oldalon olvastál erdélyi túrákat? Majd

17 én is olvasgatok. A pontos napot kellene minél elõbb belõni, sokunknak meg kell tenni hozzá az elõkészületeket (beadagolás a családnak). Kösz még egyszer! Atti írta: Kati, tényleg távol van, de épp ezért kell kidoplgozni a tervet, mert most még van rá idõ, meg lehet vitatni mit hogyan csináljunk, utána lehet nézni a dolgoknak, lehet szállást foglalni. Gesu, igen, én is félek kicsit a Havasoktól :) Arra érdemes lenne egy másik túrát szervezni, mert ott átmenni legalább 1 nap Heinrich, ez csak egy durva vázlat, szóval minden javaslat jöhet, azért tettem fel :) Nem szeretném, hogy úgy tûnjön, mintha én lennék a parancsnok, mert nem így van, és nem is szeretném, ha így lenne. Szóval ha bárkinek ötlete, javaslata, ellenvéleménye van, nyugodtan írja le ;) Írta: heinrich :55 sócseppkövek a bányában Írta: heinrich :57 a só mindent bekebelez Írta: Atti :58 ifa, még én sem jártam Erdélyben, úgyhogy aki már járt ott, az elmondhatná, hogy mit éredmes megnézni a tervezett útvonal közelében. Valóban a motorostura.hu-ról és a totalbike-ról tájékozódom. És vasárnap a Fõtér az m1-en épp Erdélyrõl szólt :) Jó lenne tudni név szerint, hogy ki akar jönni. 15 szavaztak, annyi embernek nem olyan könnyû szállást találni. Torockón kezdtem el nézelõdni, az erdélyiturizmus.hu oldal alapján. Ezek a szóbajöhetõ helyek: ez tûnik a legjobbnak, itt nincs kaja, itt kérdéses a parkolás, ez pedig viszonylag drága (és csak 13 személyes). A szállásfoglalás miatt is jó lenne minél elõbb fixálni az idõpontot. És egy kis kedvcsináló innen:laugh: Egy fórum bejegyzés szerint "macijárás van az 1600 körüli hegyekben. Általában õ fog Téged elkerülni, hacsak nem keresztezed a menekülési útvonalát. Tehát nem reális gond. Ha mégis látótávolságon belülre kerülne egy maci, lassan hátrálni kell, az esetek jó részében nem fog megtámadni. Mackós helyek: Pádis, Énlaka, Szováta környéki (távolabbi környék - málnás, gombás rész) hegyek, Tusnádfürdõ." (a vastagon kiemelt részeket mi is érintenénk :whistle: ) Írta: heinrich :20 ez igencsak gs-nek való terep. én is találtam párat: Demeter vendégház

18 vendégház Brassai vendégház Írta: NaSa :33 Itt szivesen látott vendég vagy bármikor és innen lehet egy egész hetes látnivalót találni. képek róla mint régebben írtam Írta: Atti :15 NaSa, ha marad az általam vázolt útvonal, akkor csak érintjük Gyergyószentmiklóst, de nem ott szállunk meg. Elsõ éjjel Torockón, a másodikon Tusnádfürdõn, a harmadikon pedig Déván lenne a szállás. Szálláslehetõség Tusnádfürdõn: 1. Boróka Panzió 2. Dániel Panzió 3. Iris Panzió 4. Székely Fogadó Írta: ifa :44 Szerintem túl se szervezzük, nehogy rosszul essen, ha már az elsõ nap borul az összes program :) Magamat ismerve biztos borulna, ha meglátok valami tetszetõst én szívesen teszek kitérõt. Nekem a nyári túrán az tetszett, hogy mentünk amerre éppen a motor eleje állt, s ha ránksötétdett megálltunk szállást keresni. Persze a támpontokat ki kell jelölni, hova szeretnénk eljutni, mi a napi tervezett etap, de majd lesz ahogy alakul. Atti írta: NaSa, ha marad az általam vázolt útvonal, akkor csak érintjük Gyergyószentmiklóst, de nem ott szállunk meg. Elsõ éjjel Torockón, a másodikon Tusnádfürdõn, a harmadikon pedig Déván lenne a szállás. Szálláslehetõség Tusnádfürdõn: 1. Boróka Panzió 2. Dániel Panzió 3. Iris Panzió 4. Székely Fogadó Írta: Atti : embernél, még talán 4-5-nél is mûködik ez, de 15 ember elég sok, azt nem olyan könnyû elhelyezni, és a kaját

19 sem olyan egyszerû megoldani nekik. Szóval én nyugodtabb lennék, ha a szállás le lenne foglalva, akkor a napot úgy alakíthatnánk "ahogy akarjuk", nem kellene még arra is plussz idõt szánni, hogy szállást keressünk. Írta: Jano :47 Atti, nekem az különösen tetszik, hogy van a tervedben földút alternatíva. személy szerint biztos hogy csak hétvége + 1 napra tudok jönni. Elsõre szerintem ennyi is elég lesz. Nagyon várom! GO! Írta: Atti :53 Lehet félreérthetõen írtam, de földút nincs benne. Amik alternatívaként felmerültek, azok alsóbbrendû, de azért aszfaltozott utak. Legalábbis a térkép szerint :whistle: Írta: gesu :31 Tökéletesen igazad van Atti! A szállásokat foglaljuk le elõre és a napi túrák meg alakulnak a kötelezõ látnivalók szerint. A szobafoglaláshoz - ha alszunk olyan helyen, ahol nem értik a magyar szót - tudok románul beszélõ segítséget szerválni. Atti írta: 2-3 embernél, még talán 4-5-nél is mûködik ez, de 15 ember elég sok, azt nem olyan könnyû elhelyezni, és a kaját sem olyan egyszerû megoldani nekik. Szóval én nyugodtabb lennék, ha a szállás le lenne foglalva, akkor a napot úgy alakíthatnánk "ahogy akarjuk", nem kellene még arra is plussz idõt szánni, hogy szállást keressünk. Írta: katibox :18 Kalotaszentkirályon 19-en szálltunk meg õsszel. Szóval ott lenne hely. Írta: NaSa :47 Bocsi! Akkor nézzük mi van ha probléma adodik. Ha elõre lefoglat több szállás van több helyen akkor ha csúszás van egy ponton akkor bizony gáz az egész mert borulhatnak a napi programok, ezzel azt szeretném magyarázni, hogy egy folyamatos túrához sok mindennek kell klappolni. Ha viszont csillagban szervezzük a túrát akkor nincs gáz mert a túra folyamán mindíg biztos a szállás.itt gondolok több lehetõségre is ami problémát jelenthet. Pl.: nagy a létszám tehát esélyesebbek a problémák is, közbejöhet gáz valamelyik mocival, valaki épp akkor megfázik, hasmenés, stb. Szerintem úgy kellene szervezni, hogy ezek valamelyest kiküszöbölhetõek legyenek. Ha pl Kalotaszenkirály a fix pont akkor oda is lehet szervezni csillagban túrákat.

20 Írta: Atti :36 Teljesen igazad van, köszi a javaslatot ;) Ez a megoldás könnyebbséget jelentene azoknak is, akik nem tudnak végig maradni, mint pl. Jano. Meg nem is kellene az összes cuccot magunkkal vinni motorozás közben. A csillagtúrás verzióhoz egy olyan bázispontot kellene találni, ami nagyjából ~1 nap motorozással elérhetõ, több út vezet oda, és viszonylag központi helyen van. Ebbõl a szempontból szerintem jó lehet Kolozsvár, Torda, vagy Torockó. Nekem az utóbbi tûnik szimpatikusnak, bár a "több út vezet oda" kitételnek nem teljesen felel meg :) Írta: ifa :01 Atti: Korábbi kérdésedre válaszolva én szeretnék menni, így már ketten tuti vagyunk :) Kire lehet még számítani? Ha tényleg 10 feletti a szám, akkor mindenképp több csoportban kellene haladnunk. Szerintem 4-5 fõs csoportokat kellene alkotni tudásszint és útpreferencia szerint (GS/CS). Persze aztán lehetnének fix pontok, ahol találkoznak a csoportok (pl.ebéd, benzinkút...). Egy 13 fõs csoport, akik tapasztalatlanok csoportos túrázásban szerintm sokat szívnánk egy ilyen út alatt. Persze ezt nem tapasztalat alapján mondom, hanem ezt lehet olvasni. Írta: heinrich :47 én akkor beneveznék az egyedül-csoportban láma túrázó,aszfaltpreferáló különítménybe. Egyébként én olyanban is gondolkodtam/eszembe jutott, hogy pl. Torockó környékén vannak olyan dolgok, amiket GYALOG közelítenék meg szívem szerint( Székely kõ, torockószentgyörgyi vár) Tehát túra MOTORRAL és GYALOG Írta: Atti :55 heinrich, a CS csapat veled lesz :) Legalábbis riskywhisky, gyuszko és gesu is jön, ha minden igaz :) Majsa, ifa, katibox, ERP?, NaSa, Jano (3napra), KovRob?, Dumdum, Roncsi?, Cimbi, s_abel? - õk jelezték még hogy jönnének, aki kérdéses, azt?-lel jelöltem. Ez velem együtt 16 fõ. Írta: riskywhisky :41 Azt nem hiszem, hogy jármûfajta szerint kéne szétosztani a brigádot. Egyszerûen képtelenség, hogy valaki terepen

21 akarjon csomagokkal napi 400 km-t megtenni. ( úgyértem itt, most közülünk ) Ha meg úgysem, akkor meg mindegy, hogy GS, vagy CS. Ja, igen, én is jönnék. De csak úgy, mint Dumdum, és sem szeretnék május elején menni. Az azért még elég bizonytalan idõjárást jelent. Lehet, hogy két túrát kéne szervezni? Több szempontból is jó lenne. A ember tényleg elég sok, és tuti biztos, hogy az idõpont kérdése úgyis megosztja a társaságot. Lassan ki kéne ötölni, mik a lehetséges idõpontok, és meg kéne szavazni. Írta: Atti :00 Lehetséges idõpontok: :laugh: Ahogy már írtam, nekem a június-július munka szempontjából eléggé zsúfolt lesz, úgyhogy nem hiszem hogy tudok szabit kivenni, a szombat oda - vasárnap vissza variációt pedig inkább kihagynám. Szóval vagy május, vagy augusztus lenne jó részemrõl. Egyébként szerintem senki nem akar majd ott komolyan terepezni. Na jó, KovRob kivételével :evil: Írta: riskywhisky :21 Ez a két idõpont Atti, ugye csak vicc? Merthogy tizenhatan vagyunk, és értem én, hogy Te vagy a Legaktívabb, A Fõfórumozó, A Portás, meg minden, de azért, mert neked nem jó a junius-július, azért az lehet, hogy a többieknek meg éppen az volna a jó.. Szóval egy tisztességes szavazást szeretnék idõpont ügyileg. A szavazás elõtt esetleg javaslatokat a többi majdani résztvevõtõl a lehetséges idõpontokra. Természetesen ha a többség a májusi eleji idõpontra voksol, ami persze lehetséges, akkor én azthiszem inkább távolmaradnék. Írta: Jano :54 Akkor most kellene digitális formába tölteni azt a jövõ évi programnaptárat! Egy biztos: az mondja meg a frankót idõponty ügyben aki már járt ott. Ha szar idõ van (hideg, esõs) akkor nincs értelme május elején menni. Én - mivel hosszú hétvégére szorítkozom - azt támogatom hogy hétvége legyen! Ezen kívül ne akkor amikor az Ifa- Alpok-Túra lesz (és lehetõleg ne is elõtte-utána 1-2 héttel) Gondolom ezzel Ifa mester is egyet ért:? Ez a legutóbbi megbeszélésünk szerint július Szóval ha javaslat akkor Jano Június közepére, vagy az elõttre szavaz! :) A szállás meg annyira nem izgat, arról is szó volt hogy sátrazunk, nem? (1600 m alatt) Három napot patakban mosakodva is kibírok!

22 Írta: gyuszko :40 Csiksomlyó június elején van - mi lenne, ha azzal kötnénk össze: túra elõtte/utána? az az Alpok túrával sem ütközik... Én a nagy BMW-s túraklubbokat nézve azt látom, hogy minden túrán van egy fix program, amihez alklamazkodni kell - ez minden nagyobb túrán, még biciklitúrán is így van. Akinek meg idõ közben máshova visz a szíve, az megy másfele - az alap túraútvonal ismert, úgyis tud csatlakozni bárhol (és ma már mobil is van a világon...) Én támogatom a fix útvonalat, aztán mindenki azokra a szálláspontokra foglal helyet, ahova akar - a nap közbeni program meg lehet alternatív is adott esetben... ui.: én jövök - ha nem szerveznek be pont arra az idõpontra egy külföldi utat a cégemék...:blush: Írta: Csiga :44 Én voltam Erdélyben két hétig, idén júliusban, egy rendezvény kapcsán (Zetelakán és környékén). Az idõjárásról tudok mesélni: Kánikulában utaztunk, de ottlétünk elsõ 3-4 napján félórás blokkokban váltva zuhogott az esõ, majd sütött a nap. Dolgoznunk kellett volna, ezt némileg megnehezítette a furcsa idõ. A következõ napokat burús nappali ég és többórás éjszakai esõzés követte. Egy napon a közvetlen környékünket kivéve heves jégesõ pusztított kb. 2 órán keresztül, szinte téliessé vált a táj. Egy enyhülõ nap után újra melegebb idõk vártak ránk, ottlétünk végéig. Egy másik alkalommal (májusban), pont Csíksomlyón a rekkenõ hõséget 15 perc átmenettel jégesõ követett. Szinte teljesen kiszámíthatatlan az idõjárás arrafelé, de egy biztos: az éjszakák 15 fok környékén vannak maximum. Gyakori a 10 fok környéke is nyáron, a legmelegebb hónapokban. Írta: Csiga :48 Szívesen veletek tartanék, de én valszeg máskor is megyek Erdélybe, úgyhogy idõben nem fér bele sajna. Válasz:KovRob, szavazást plíz! Írta: Atti :19 riskywhisky írta: Ez a két idõpont Atti, ugye csak vicc? Merthogy tizenhatan vagyunk, és értem én, hogy Te vagy a Legaktívabb, A Fõfórumozó, A Portás, meg minden, de azért, mert neked nem jó a junius-július, azért az lehet, hogy a többieknek meg éppen az volna a jó.. Szóval egy tisztességes szavazást szeretnék idõpont ügyileg. A szavazás elõtt esetleg javaslatokat a többi majdani résztvevõtõl a lehetséges idõpontokra. Természetesen ha a többség a májusi eleji idõpontra voksol, ami persze lehetséges, akkor én azthiszem inkább távolmaradnék. Én csak annyit írtam, hogy nekem mi lenne jó, és mi nem. De természetesen a többség szava dönt, demokrácia van. Max akkor nem megyek a túrára. KovRob, kellene egy másik szavazás, Mikor legyen az erdélyi túra? címmel. Nem tudom hány opció lehetséges, ha sok, akkor ez kellene: - május elején

23 - május közepén - május végén (Magyaregregy!!) - június elején - június közepén - június végén - július elején (Alpok túra!!) - július közepén - július végén - augusztus elején - augusztus közepén - augsztus végén - leírom a fórumban Ha ez túl sok, akkor majd valahogy átalakítjuk. Köszi! ;) Erdélyi túra Írta: KovRob :43 Megvan... ;) Én nem vagyok egy nagyon csapatbantúrázós fajta, nem bírom a kötöttségeket. :S Azaz, ha csillagtúráztok akkor nagyeséllyel elmegyek veletek és esténként találkozunk a szálláson, de valószínüleg csak az oda és a visszaúton fogunk együtt gurulni. Na nem azért mert büdösek vagytok, hanem mert szédülök a betonon... :woohoo: Válasz:Erdélyi túra Írta: KovRob :45 Jano: Ne akarjál sátrazni nagyon, hacsak nem tudsz szerezni medveriasztó sprét :side: Írta: heinrich :18 HEllo! még nem próbáltam a szavazást,így nem tudom, nekem több idõont is jó így elõreláthatólag. Június végétõl augusztus közepéig tudom rendezni a szabad idõmet Írta: gesu :38 Ott leszek, ha a túra idõpontja számomra is kedvezõen alakul! Mivel nekem a hétvégék és az ünnepnapok is munkanapok, így csak szabadnap/szabadság igénybevételével tudok megoldani bármit is. Ugyanabban a hónapban viszont nem tudok kétszer szabira menni, tehát a május nem okés. Na szóval, én a júniusi gurulásra szavazok! Írta: ifa :38

24 Atti, én nem venném a szívemre, hogy a munkád miatt se az Alpokba, se Erdélybe ne tudjál elmenni, ezért ha más nem, akkor én májusban mindenképp veled tartok. A másik, hogy most december van és én nem bírok júniusig várni a túráig. A harmadik, szintén magánjellegû ok, hogy nem akarom a család miatt túl közel rakni a két túrát. Igazság szerint nem arra gondoltam korábban hogy a nagy csapat közös túrázása már az elején elbukik. :( Múltkor jól lehurrogtatok, hogy trailerrel akarunk menni praktikussági okok miatt az Alpokba, most meg megijedtek a másjusi idõtõl. (Egyébként nem trailelerrel megyünk majd, mert sikerült 10 nap szabit kapni a családtól, abba pedig a motoros túra végig belefér.) Írta: Atti :29 ifa, köszi :) Sajnos ez ilyen, a létszámmal exponenciálisan nõ a szívás, hogy mindenkinek megfelelõ legyen az idõpont. Tudom, szerveztem már gokartozást egy kisebb társaságnak (8-10 fõ), és ott sem volt egyszerû jó idõpontot találni, pedig az csak egy fél nap volt, és fiatalabb csapat, csak 1-2 embernek volt családja. Azért remélem ezt is sikerül valahogyan megoldani ;) Írta: Atti :40 Az idõjárásról: Ruházat, hõmérséklet Ennek sajnos külön fejezetet kell itt szentelnünk. A legtöbb érdeklõdõnk - fõleg az új Erdély-járók - el sem tudja képzelni, hogy mennyire hideg tud lenni még nyáron is Erdély hegyvidéki részein. Minden egyes alkalommal elmondjuk, hogy téli pulóvert vigyen magával mindenki! Sokszor még a télikabát is jólesik. Csíkszeredában vagy Gyergyóban még augusztusban is fel lehet úgy ébredni, hogy a hõmérõ hajnalban 0 fok alatt áll! Átlag nyári estéken is nagyon hideg van a hegyekben vagy a közelükben, a meleg ruha mindig legyen kéznél! Egy nyaralást nagyon el tud rontani a nem megfelelõ ruházat, érdemes erre jól odafigyelni. Csak tájékoztatásul: Székelyföldön, Kalotaszegen és Torockón -ezeken a helyeken fordul meg a magyarországi turisták nagy része- a magas hegyek miatt esténként 10 fok kölüli hõmérséklet is lehetséges. A Bihar-hegység (Pádis, Boga-völgy,...) ennél sokkal rosszabb is lehet. Magashegyi viszonyok között akár havazásra is számítani kell. Aki 2000 m magasságba autózik (Fogaras - Bâlea-tó) vagy "telekabinnal" felmegy valamelyik magasabb csúcs közelébe (2000 m fölé), télikabátra, sapkára és kesztyûre is szüksége lehet. Érdemes már otthon az úticélokhoz igazítanunk ruhatárunkat. A másik nagyon fontos dolog az esõkabát. Erdély nem esõsebb, mint Magyarország, vagy legalábbis nem sokkal, viszont nagyon sokszor ott nem akkor esik az esõ, mint Magyarországon. Ez az elválasztó magas hegyek miatt van. Komoly csalódások forrása lehet, ha nem vagyunk erre is felkészülve. Írta: gesu :30 Nem kell olyan messzire menni, hiszen a mesterkurzusra sem tudtuk osszehozni magunkat. A 2008-as evet viszont kezdhetnenk a tanpalyan, akar mar marciusban is. Jo ez az ekezet nelkuli billentyuzet.:) Írta: Atti :40

25 Ki az a két ember, aki még május közepére szavazott? Írta: Jano :03 Egy. Most megpicsáztok? :) Írta: Dumdum :30 Gondolkozunk rajta Jano!Gondolkozunk...:unsure: :woohoo: Jano írta: Egy. Most megpicsáztok? :) Írta: ifa :51 Én a másik. Atti írta: Ki az a két ember, aki még május közepére szavazott? Írta: Jano :25 erre most a helyedben nem lennék büszke, Ifa ;) Írta: ifa :49 Vállalom a következményket. :huh: Jano írta: erre most a helyedben nem lennék büszke, Ifa ;) Írta: Atti :21 Jano, Ifa, nektek jó lenne a pünkösdi hétvége? Az május (sz-v-h), 2 nap szabadsággal még egy pihenõnap is lenne a túra után.

26 Írta: Jano :27 Atti, nekem a május nagyon képlékeny. A Feleségem ha minden igaz akkor védi a doktoriját, úgyhogy fõállású bébiszitter leszek. De - mivel azt gondolom nem igényel többhetes felkészülést a dolog - ha úgy adódik megyünk! Írta: ifa :58 Én kihagynám a pihenõnapot, s négy napra mennék, pihenni tudok máskor is eleget (pl. most télen). Szeintem az indulás pontos idõpontja majd májusban derül ki (az idõjárástól függ), én esõben nem mennék, inkább elcsúsztatnám egy, vagy két héttel. S továbbra is azt mondom, hogy felesleges túlszervezni a túrát, ha rajtam múlik szállást sem foglalnék sehol elõre, majd alszunk ott, ahol ránksötétedik. Atti írta: Jano, Ifa, nektek jó lenne a pünkösdi hétvége? Az május (sz-v-h), 2 nap szabadsággal még egy pihenõnap is lenne a túra után. Írta: ifa :00 Tõlem belõhetjük a pünkösdi napokat. Atti írta: Jano, Ifa, nektek jó lenne a pünkösdi hétvége? Az május (sz-v-h), 2 nap szabadsággal még egy pihenõnap is lenne a túra után. Írta: KovRob :06 Te Ifa: Mi lelte az alvókádat? :huh: Hajnal 3... :S Enyire várod már a tavaszt? :woohoo: ifa írta: Tõlem belõhetjük a pünkösdi napokat. Atti írta: Jano, Ifa, nektek jó lenne a pünkösdi hétvége? Az május (sz-v-h), 2 nap szabadsággal még egy pihenõnap is lenne a túra után. Írta: ifa :31 Én elég gyakran 3-4 körül fekszem le, s ha jól megy akkor a gyerkõcik fél nyolcig alszanak. Ezt úgy 3 napon keresztül gond nélkül bírom, aztán a negyedik nap már este 10-kor lefekszem, s kezdõdik minden elõlrõl :) Rövid az élet, sajnálom azt alvással tölteni. KovRob írta:

27 Te Ifa: Mi lelte az alvókádat? :huh: Hajnal 3... :S Enyire várod már a tavaszt? :woohoo: ifa írta: Tõlem belõhetjük a pünkösdi napokat. Atti írta: Jano, Ifa, nektek jó lenne a pünkösdi hétvége? Az május (sz-v-h), 2 nap szabadsággal még egy pihenõnap is lenne a túra után. Írta: toni :02 Ha valakit érdekel, aug.8-1o. DAIMLER MOTO PARTI Székelyudvarhelyen. A fiuk igazi hegyi motorosok. Mi valószinü egy székelyföld-túra alkalmával érintjük. Emlitésre méltó még jún.6-8. Kolozsvár SETH MC. Ha valaki erre jár érdemes nem kihagyni. A Gyergyószentmiklósiról egyenlöre még nem tudok semmit. Üdv mindenkinek Írta: gesu :25 Persze, hogy érdekel! Nyomjad az infókat toni!! Írta: toni :35 Az augusztusi túránk útvonala: Szatmárnémeti-Avasfelsõfalu-Máramarossziget-Borsabánya-Priszlop hágó 1418m tszfm.-dornavatra üdülõközpont 269km. Dornavatra-Békási szoros 8km.1O-15m.széles-Békás-Gyilkos tó- Gyergyószentmiklós-Székelyudvarhely DAIMLER MOTOR PARTI 26Okm.Székelyudvarhely-Székelykereszttúr- Segesvár-Marosvásárhely-Torda-Tordai hasadék-kolozsvár SETH MC. 21Okm. Kolozsvár-Zilah-Szatmárnlmeti 158km. Egy hét, négy nap utazás, 1OOOkm Írta: toni :43 A tavaly voltunk a:fehérgyarmati, Nagykállói, Nyírbátori, Csengeri, Mátészalkai, és a Komlódtótfalui motorostalálkoyókon. Lehetséges,hogy az idén is bejárjuk a Nyírséget és akkor személyesen is találkozhatunk. Üdv mindenkinek! Írta: Atti :41 Jano, kicsit fentebb írtam, hogy Pünkösd idejére tervezem a túrát, akkor csak keddre (és esetleg szerdára) kell szabaddá tenned magad, csak ez nem jutott eszembe szombaton... Olvasnivaló Erdélyrõl: Totalbike: Kalotaszeg Totalbike: Fogaras Totalbike: Székelyföld szélén (ezeket le is mentettem az utókornak, ha tényleg megszûnne a totalbike)

28 motorostura: Túraajánló motorostura: Egy hosszabb túra motorostura: Egy napos túra leírása Ez pedig inkább csak a képek miatt Írta: Atti :43 És még egy Írta: Atti :48 Gyõzködtem KovRobot hogy jöjjön Erdélybe, hajlik is rá, csak kellene neki játszópajtás terepezni :) És az is kiderült, hogy ismeri a az út egy részét, amerre mennénk. Írta: riskywhisky :59 Akinek pedig nincs fogalma az erdélyi viszonyokról, nézze meg a Kalandorok c. filmet, pár napja már megy a mozikban. Egyébként is nézhetõ film. Írta: Atti :01 Ebben a pillanatban találtam, most kezdem olvasni Írta: Atti :16 Torockó Békás szoros, Gyilkos tó Írta: Dumdum :23 Ezek "alap"helyszinek:)pünkösdkor megyek ki a családdal...:) Írta: toni :31

29 Egy pár erdélyi kép Írta: gesu :55 Nagyon állat!!! Írta: Atti :34 Ifa, tudsz már valamit, hogy mikor érsz rá? Írta: ifa :28 Ma kiderítem. Holnap jössz? Atti írta: Ifa, tudsz már valamit, hogy mikor érsz rá? Írta: Atti :34 Sajnos nem fér bele az idõmbe :( Azért remélem majd a következõ hétvégi guruláson találkozunk ;) Írta: ifa :51 Hát sajnos a május nagyon húzós nekem: 10 éves házassági évfordulóm van az elején, aztán suli május 8-11 (a pünkösdi hétvége Janónak sem jó), aztán vizsgaidõszak júniusig. Szóval a május nem szerencsés akárhogy is nézem. Mit szólnátok április idõzítéshez? Én mennék akár öt napra is péntek reggeli indulás kedd délutáni érkezés. Mondjátok, hogy ha húzzak el a francba! Atti írta: Ifa, tudsz már valamit, hogy mikor érsz rá? Írta: Atti :47 Háááát, még meg kell néznem, hogy el tudok-e szabadulni a melóból, illetve akkortájt szándékoztam mûszakiztatni a motort.

30 De az igazi félelmem az idõjárással kapcsoltaban van, olyankor még hó is eshet akár, de vágjunk bele :) Írta: Jano :05 Ifa, húzz el a francbaaa! :) Most jó? :silly: nekem szimpi az áprilisi dátum, 10.-én van egy nagyobb munka leadásom, utána léphetünk!! Kialkuszom otthon a hosszú hétvégét. Írta: Atti :18 Nah, ahogy Ifa is rámutatott, már csak egy hónap van hátra, így nem ártana tisztázni pár dolgot: - mikor megyünk? :D - hány napra? - milyen útvonalon? Részemrõl az április megfelelõ lenne, a 4-5 napos hossz is ok ;) Ifa a körutat javasolja, csak ahhoz még egy utitervet kellene készíteni, ami tartható, nem túl szigorú, és sok szép helyet érint. Hétvégén remélhetõleg lesz rá idõm, hogy nekiüljek, és kidolgozzak valamit. Írta: Jano :32 Atti, inkább most hét közben tervezgess és a hétvégén motorozz egy nagyot! :) Ne értsd félre, de félezer kilométerrel a popsiban rizikós egy hosszú túra...:huh: Hogy érdemben is hozzászóljak: nekem továbbra is minden a feleségem védésétõl függ. Még nincs kitûzött idõpont, de amint lesz szólok! Írta: gyuszko :34 Ahogy elnéztem más erdélybe induló túrákat, a határ átkelés elõtti este a csapatok általában már egy órás úton belül vannak a határhoz, azaz nem Pestrõl indulnak. Szerintem az 5 napnak van realitása, hogy ne legyen rohanás: ha reggel 6-kor Pestrõl indulunk, akkor 9-re érünk a határra, és onnan még szerintem jó 3 órás út, mire Erdély szívébe érünk... Szerintem az érdeklõdõk beszéljenek meg egy személyes találkozót, és ott térképekkel felszerelkezve vegyék végig a lehetõségeket. Engem elvi síkon érdekel, de jövõ hét végé elutazom, és április közepén jövök haza - szal' nekem jövõ szerdáig jó bármilyen egyeztetés személyesen. Írta: Atti :14 Pádis túra

31 Írta: Atti :41 Akkor egy lehetséges útvonal, km-ek és napi beosztás nélkül: Budapest - indulás Ártánd - határátkelõ Nagyvárad Pádis - igény szerint bejárható, lsd. fentebb Torockó - Székely kõ, vizimalom, népviselet, stb. Tordai hasadék Torda - sóbánya Marosvásárhely Szováta Parajd - sóbánya Gyergyószentmiklós Gyilkos tó Békás szoros Békási víztározó Borszék - borvíz források Maroshévíz - gyógyfürdõ Gyergyószentmiklós Csíkszereda - Székely Múzeum, Szent Anna tó - vulkáni tó, tõzegláp Sepsiszentgyörgy - vártemplom Kézdivásárhely - Gábor Áron emlékmû Kászonújfalu Csíkszereda Tolvajostetõ - Márton Áron emlékmû Zetelaka - víztározó Zeteváralja - várrom Székelyudvarhely - a legmagyarabb erdélyi város Segesvár - vár, órajáték Nagyszeben - óváros Gyulafehérvár - székesegyház Vajdahunyad - várkastély Déva - várrom Máriaradna - van ott egy nagy templom Arad Budapest - újra itthon Írta: riskywhisky :36 Nem akarok, s nem is fogok beledurrogni, én ide most (április-májusban ) úgysem megyek, de amit itt felsoroltál, az nem 4-5 nap, hanem két hét. Már ugye ha az ember meg is akarja nézni mondjuk a hasadékot, vagy lemenni egy sóbányába, vagy megfürödne Szovátán a tóban. Mi 2006-ban az általad felsorolt lista felsõ egy harmadát jártuk be, egy hét alatt. Pádis nélkül. Tényleg csak a segítõ szándék vezeti a kezemet, akor ezt írtom. Uff. Írta: Atti :45 Teljesen igazad van, egy-egy nagyobb városban simán el lehetne tölteni 1-1 napot, a Pásdisról nem is beszélve. De Ifával és Janoval anno arról volt szó, hogy ez inkább a motorozásról fog szólni, mint hogy megnézzük minden útba esõ templomot. És kilométerben nem olyan sok ez a túra, lesz idõ nézelõdni is.

32 Egyébként is csak egy vázlat, úgy lehet alakítani ahogy akarjuk. Írta: toni :44 Csak annyi információt fûznék hozzá, hogy a múlt héten beszéltem Nagybányáról az egyik hegyimentõ haveremmel, mert át akartunk ugrani egy kis motorozásra. Táv 1OOkm mag. 11OOm, Hegyi utak, ösvények. Hát a válasz az volt, hogy üljünk még nyugodtan a fenekünkön itthon még legalább egy hónapig, míg a hó nagy része el nem takarodik. Akkor majd üzennek. Ma is át akartunk ugrani Nagybányára ( 6Okm ) de olyan szél van, hogy 6O-as tempónál szinte métereket dobál össze vissza. Kolozsvár és Torda között hat infrás és két álló radar vadászik. Ezekrõl majd még írok, mert egymás közt állandó infóban vagyunk róluk. Írta: Csiga :00 Én csak egyet mondok: Ha véletlenül a Bucin tetõ felõl mentek Gyergyószentmiklósra (vagy fordítva) álljatok meg a Basa csárdában! Erdélyi árakhoz mérten egy picvel drágább, de nagy élmény! Ja és ha nincs hely, azon ne csodálkozzatok :side: Írta: toni :32 Nem tudom, nálatok van-e ilyen, de ha látjátok féljetek tõle! Írta: toni :37 Infra, hátulról fotóz, nem méri be a radarjelzõ és sötétben is hatékony. Írta: toni :44 A Vitronic Germani gyártmánya, lézermûködésû, sötétben sem villan. Csak akkor menekülünk, ha tartjuk a jó kapcsolatot a kamionosokkal, és tudjuk pontosan merre vannak. Írta: Jano :13 Toni, elárulok neked valamit. A mi egy lépéssel -talán- elõrébb tartó demokráciánkban (idõben mindenképp) - ilyen berendezésektõl nem félünk. Két okból,

============================================================================

============================================================================ Magyaregregy 2008 Május Írta: Dumdum - 2008.01.16 21:20 http://www.magyaregregy.hu/fooldal.php http://www.iranymagyarorszag.hu/info/magyaregregy/ http://mars.elte.hu/varak/magyaregregy/marevar.htm http://www.vendegvaro.hu/gen

Részletesebben

RMC motor Törökbálint: A BMW az egy marhára bonyolult motor, õk nem foglalkoznak vele.

RMC motor Törökbálint: A BMW az egy marhára bonyolult motor, õk nem foglalkoznak vele. Szervízbe, de hova?? Írta: vape - 2008.05.26 14:19 Hali! Egy 97-es f650 gépem van, és lenne egy pár dolog, amit meg kéne csinálni rajta. Nem akarok kontárkodni vele, ezért gondoltam, hogy szervízre bízom

Részletesebben

Tavalyhoz hasonlóan megint adakoznunk kellene, hogy az f650.hu továbbra is tudjon mûködni.

Tavalyhoz hasonlóan megint adakoznunk kellene, hogy az f650.hu továbbra is tudjon mûködni. F650.hu támogatása Írta: ifa - 2009.05.07 10:50 Tavalyhoz hasonlóan megint adakoznunk kellene, hogy az f650.hu továbbra is tudjon mûködni. Az éves díja 12.000 Ft, ez lesz a harmadik évünk. Az eddigi adományok

Részletesebben

Kézipatika. az ország tetején. Beszélgetés Zorkóczy Ferenc háziorvossal, a mátraszentimrei kézigyógyszertár kezelôjével.

Kézipatika. az ország tetején. Beszélgetés Zorkóczy Ferenc háziorvossal, a mátraszentimrei kézigyógyszertár kezelôjével. Kézipatika az ország tetején Mátraszentimre Magyarország legmagasabban átlagosan 800 méteren fekvô önálló települése. Hivatalosan még öt települést foglal magában: Mátraszentistvánt és Mátraszentlászlót,

Részletesebben

Hosszúhetény Online. Kovács Dávid 2012. júl. 24. 11:23 Válasz #69 Szia Franciska!

Hosszúhetény Online. Kovács Dávid 2012. júl. 24. 11:23 Válasz #69 Szia Franciska! Hosszúhetény Online H.H.Franciska 2012. júl. 24. 12:00 Válasz #70 Köszi a gyors választ! Csak arra tudok gondolni, hogy nem jutott el a felajánlás az illetékesekhez, mert máskülönben biztosan éltek volna

Részletesebben

Balajt község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormanyzat@balajt.hu

Balajt község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormanyzat@balajt.hu Balajt község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormanyzat@balajt.hu 23-2/2012. JEGYZŐKÖNYV Balajt község önkormányzati Képviselő-testületének 2012. évi január hó 25. napján, szerda 10

Részletesebben

Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk?

Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk? Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk? 2013. február 6., 11:00 Sorozatunkban a Színház- és Filmművészeti Egyetemen ebben az évadban végzősöket, Novák Eszter és Selmeczi György zenés szakirányú osztályának

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ sárvédõtoldat Írta: hegylako13-2013.04.12 19:56 Sziasztok! Érdeklõdöm, nincs-e valakinek egy felesleges- Dakar elsõ sárvédõ toldata. illetve az a kérdésem, hogy ez minden további nélkül felszerelhetõ-e

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Szelephézag Írta: katibox - 2007.08.02 09:54 Sziasztok. Tudna nekem valaki segíteni szelep hézag ügyben? Jelenleg közel 28000km van a gépben (2001-es F650gs). Mikor kell állítani szelephézagot, honnan

Részletesebben

Fityó néni és a drága aranyos szerelő bácsik

Fityó néni és a drága aranyos szerelő bácsik Fityó néni és a drága aranyos szerelő bácsik Több éves gyakorlattal fejlesztették tökélyre kifinomult praktikáik egész arzenálját. Kódszavaik tárháza régi, legendássá vált esetekből épült fel, ám legtöbbször

Részletesebben

este jöttem haza, és meg kellett állapítsam, hogy a világításom sem az országúti sem a tompított nem a legjobb. Ezen szeretnék változtatni.

este jöttem haza, és meg kellett állapítsam, hogy a világításom sem az országúti sem a tompított nem a legjobb. Ezen szeretnék változtatni. látni-látszani Írta: heinrich - 2007.09.30 20:48 este jöttem haza, és meg kellett állapítsam, hogy a világításom sem az országúti sem a tompított nem a legjobb. Ezen szeretnék változtatni. A gépkönyv szerint

Részletesebben

Hitman TANDORI DEZSÕ. 14 tiszatáj

Hitman TANDORI DEZSÕ. 14 tiszatáj 14 tiszatáj TANDORI DEZSÕ Hitman Hitman nincs a szótárban, a szótárban nincs. De hát ember nem ad lónak olyan nevet, hogy Úgy Jól Ötvenen Túl. Nem ad, öreg, lónak ember olyan nevet, hogy... mondom. Mondja

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: OTB/99-1/2013. OTB-29/2013. sz. ülés (OTB-117/2010-2014. sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: OTB/99-1/2013. OTB-29/2013. sz. ülés (OTB-117/2010-2014. sz. ülés) Ikt. sz.: OTB/99-1/2013. OTB-29/2013. sz. ülés (OTB-117/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának 2013. november 11-én, hétfőn, 11 óra 30 perckor

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ F650 Classic sajátosságok Írta: rebel56-2007.09.05 20:55 Sziasztok! Remélem nem gond, hogy új témát nyitok. Az új - GS, GS Dakar, CS - és a régi, 2000 elõtti modellek közt számos különbség van, így arra

Részletesebben

Fogaras 2013, csak röviden:

Fogaras 2013, csak röviden: Fogaras 2013, csak röviden: Egy gyors kört tettünk a Fogarasokba a hétvégén (megtoldva kicsit). Meghívott voltam egy helyi csapat túrájára. Vegyes csapat, van minden, Vara,GS, TDM meg HD több is.. gondoltam

Részletesebben

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés Az ikrek nevelése R.: - Önt talán azért is érdekli az ikerkutatás, az ikergyerekek világa és élete, mert Ön is egy iker, ikerpár egyik tagja. Önök egypetéjû ikrek, vagy kétpetéjû ikrek? Métneki Júlia,

Részletesebben

Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban?

Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban? Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban? A Jövô diákja Felkelni nehéz dolog, fél hét elôtt sosem sikerül. Az indulásig hátra lévô fél óra arra ugyan elég volna, hogy magamra rángassak valamit, aztán

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Hátsó futómû Írta: NaSa - 2012.06.18 16:54 Kiszámoltam mennyi az anyagigénye gyári alkatrészekbõl a hanyagságnak. Az árak és cikkszámok az F650 funduro típushoz lettek kinézve! Ajánlanám mindenkinek, hogy

Részletesebben

DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 80-11/2013/X J E G Y Z Ő K Ö N Y V

DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 80-11/2013/X J E G Y Z Ő K Ö N Y V DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 80-11/2013/X J E G Y Z Ő K Ö N Y V DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. NOVEMBER 18-ÁN MEGTARTOTT KÖZMEGHALLGATÁSRÓL ÉS NYILVÁNOS

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egercsehi és Szúcs, Községi Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2011. február 2-án 14 00 órakor tartott együttes ülésén, az Egercsehi Polgármesteri Hivatalban Határozatok

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2015. november 25-i soron következő ülésének jegyzőkönyve 51/2015. (XI. 25.) sz. Városfejlesztési, Környezetvédelmi

Részletesebben

Jelen vannak a jelenléti ív szerint: vagyongazdálkodási csoportvezető Dr. Jakab Katalin vagyongazdálkodási jogász Zsótér Krisztián

Jelen vannak a jelenléti ív szerint: vagyongazdálkodási csoportvezető Dr. Jakab Katalin vagyongazdálkodási jogász Zsótér Krisztián Iktatószám: /2012 JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I. sz. tanácskozó termében 2012. szeptember 27-én a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság rendkívüli ülésén elhangzottakról.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: A Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácskozótermében (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) Balmazújváros Város Önkormányzat Pénzügyi, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi

Részletesebben

ERASMUS Tanulmányúti Beszámoló Finnország, Kuopio 2007/2008 őszi és tavaszi félév

ERASMUS Tanulmányúti Beszámoló Finnország, Kuopio 2007/2008 őszi és tavaszi félév ERASMUS Tanulmányúti Beszámoló Finnország, Kuopio 2007/2008 őszi és tavaszi félév Szekeres Péter kooperos hallgató vagyok a Kandóról! Az utolsó utáni évben úgy döntöttem hogy jó lenne szerencsét próbálni

Részletesebben

E D V I N Írta Korcsmáros András

E D V I N Írta Korcsmáros András E D V I N Írta Korcsmáros András A színen a Fiú, aki egy padon ül, majd előveszi a telefonját. Szia! Én vagy az, Dávid! Most hallasz? Nem? Na és most? Nagyszerű! Minden rendben. Nem, nincs baj. Éppen ebédszünetem

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Képviselő-testület Hegymagas J e g y z ő k ö n y v Készült Hegymagas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 17-én 16.00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Navigáció Írta: Jano - 2007.06.28 12:44 Kinek milyen tapasztalata van nav. készülékek terén? Esetleg valaki használt / látott már BMW Motorrad Navigatort? Szimpatikus kis gép, bluetooth-on keresztül még

Részletesebben

Dr. Kutnyányszky Valéria

Dr. Kutnyányszky Valéria Dr. Kutnyányszky Valéria Dr. Kutnyányszky Valéria 2009 őszén egy hónapot töltött a Kongói Demokratikus Köztársaság területén fekvő Kiwanjában. A bükkösdi homeopátiás orvos az Afrikai-Magyar Egyesület (AHU)

Részletesebben

1. Tandem-túra két nap, két megye, két ország

1. Tandem-túra két nap, két megye, két ország 1. Tandem-túra két nap, két megye, két ország Hosszas készülődés és tervezgetés után úgy döntöttünk pünkösd hétvégéjén túlesünk az első csomagos túránkon a tandemünkkel. A célunkon sokáig filozofáltunk,

Részletesebben

Egy olyan problémával szeretnék hozzátok fordulni, amit sajnos nem sikerült egyedül megoldanom, remélem tudtok segíteni!

Egy olyan problémával szeretnék hozzátok fordulni, amit sajnos nem sikerült egyedül megoldanom, remélem tudtok segíteni! Hûtõfolyadék szivárgás Írta: cimbi - 2007.11.21 10:17 Sziasztok! Egy olyan problémával szeretnék hozzátok fordulni, amit sajnos nem sikerült egyedül megoldanom, remélem tudtok segíteni! Én egy 2002es évjáratú

Részletesebben

M ár meg isházasodik, ha tizenöt-tizenhat éves

M ár meg isházasodik, ha tizenöt-tizenhat éves M ár meg isházasodik, ha tizenöt-tizenhat éves Mióta van itt, itt született T-n? Én T-n születtem, idevalósi vagyok, és1989 júniusától vagyok iskolaigazgató. Hány roma gyerek jár körülbelül az iskolába

Részletesebben

garmadát. Abban sem volt nagy köszönet, ahogy cseperedtem, mert, ami rosszat elképzelhet az ember, azt én mind véghezvittem: a macska talpára

garmadát. Abban sem volt nagy köszönet, ahogy cseperedtem, mert, ami rosszat elképzelhet az ember, azt én mind véghezvittem: a macska talpára Mire megvirrad... Julis! Julis! Asszony! Csak nem hagy békén, s én áldozatként, hogy szabaduljak tőle, elvonulok, mint a nagyokosok, tollat veszek a kezembe, azzal ámítom őnagyságát, hogy úr lettem, ahogy

Részletesebben

Van egy eladó fiatal F650GS. A tulajjal a héten találkozom, s akkor megnézem a gépet. Egyelõre az infók róla:

Van egy eladó fiatal F650GS. A tulajjal a héten találkozom, s akkor megnézem a gépet. Egyelõre az infók róla: Eladó motorok Írta: ifa - 2007.07.24 15:34 Van egy eladó fiatal F650GS. A tulajjal a héten találkozom, s akkor megnézem a gépet. Egyelõre az infók róla: Színe: piros Évjárat: 2006. május Tulajdonos: elsõ,

Részletesebben

MEGJÁRT UTAK EMLÉKEI

MEGJÁRT UTAK EMLÉKEI MEGJÁRT UTAK EMLÉKEI Minden láng fölfelé lobog. Az emberi lélek is láng. Tánczos István igazgató tanító visszaemlékezései a kerekharaszti iskoláról A visszaemlékező 42 évi hivatásszeretettől vezérelt pedagógus

Részletesebben

Hiszem, és Tudom, hogy méltó körülmények között, méltóan tudnánk megmutatni Magunkat!

Hiszem, és Tudom, hogy méltó körülmények között, méltóan tudnánk megmutatni Magunkat! 2.találkozó Írta: majsa - 2007.06.25 19:33 Tisztelt Márkatáraim! Szerényen szeretném megemlíteni, hogy ha van kedvetek, Kiskunmjsán a helyi Termálstrand és Élménypark (www.jonathermal.hu) szívessen látna

Részletesebben

Élménybeszámoló - Dolomitok (Rosengarten)

Élménybeszámoló - Dolomitok (Rosengarten) Élménybeszámoló - Dolomitok (Rosengarten) A 2013/2014. tanévben immár harmadik alkalommal megrendezett Jakucs László Nemzetközi Földrajzversenyen elért első helyezésünkkel csapattársam, Boros János Mátyás,

Részletesebben

2009-04-04. Évadnyitó 2009

2009-04-04. Évadnyitó 2009 2009-04-04. Évadnyitó 2009 És végre elérkezett ez a nap is! Egész télen ment az agyalás, tervezés, dátumok, lehetőségek és kívánalmak halmazának összegzése a lehetőségek bevonásával, amit ugyebár az ősszel

Részletesebben

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges.

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Kedves Olvasó! Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Eredetileg egy barátomnak akartam segíteni, aki egyik napról a másikra

Részletesebben

J E G Y Z Ő KÖ N Y V

J E G Y Z Ő KÖ N Y V Önkormányzati Képviselő-testület 8551 Nagygyimót Rákóczi u.2. Szám: 326-5/2015 J E G Y Z Ő KÖ N Y V Készült: Nagygyimót Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. augusztus 4-én 18:30 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

Tandori Dezső. Réváldozat. Forrás-mű. Ha ismertetek volna, most nem ismernétek rám!

Tandori Dezső. Réváldozat. Forrás-mű. Ha ismertetek volna, most nem ismernétek rám! Tandori Dezső Réváldozat Forrás-mű Ha ismertetek volna, most nem ismernétek rám! Eldönthetetlen címváltozatok Utazás Karinthy koponyája körül (75 éve halt meg) 2 félteke Aspergernek Féltekék Hamletnek

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Bugyiné Kökény Gizella

Jegyzőkönyv. Bugyiné Kökény Gizella Jegyzőkönyv Készült: 2015. június 1-én 15 órai kezdettel megtartott soron következő testületi üléséről. Ülés helye: Közös Önkormányzati Hivatal Jászivány Jelen vannak: Tari András Mihályi Zoltán Bugyiné

Részletesebben

Dr. Benedek Dezső Tudásra van szükségünk a túléléshez

Dr. Benedek Dezső Tudásra van szükségünk a túléléshez Dr. Benedek Dezső Tudásra van szükségünk a túléléshez Mindenki számára világos, hogy új világrend van kialakulóban. Az óra ketyeg, az átállás közeledik attól függetlenül, hogy mennyi skandallumot, komplikációt

Részletesebben

Petőcz András. Idegenek. Harminc perccel a háború előtt

Petőcz András. Idegenek. Harminc perccel a háború előtt Petőcz András Idegenek Harminc perccel a háború előtt Peut-être à cause des ombres sur son visage, il avait l air de rire. (Camus) Megyünk anyámmal haza, a plébániára. Szeretek az anyámmal kézen fogva

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Hétvégi gurulások, bulik Írta: katibox - 2007.09.06 10:54 Szeptember 6-9-ig a szlovák Kamocsán ( Kolárovotól-Gúta-5 km-re) lesz egy motoros buli. Mi pénteken ott leszünk, amennyiben az idõ is úgy akarja.

Részletesebben

Urbán Ágnes. Politikai és gazdasági nyomásgyakorlás a médiában, vállalatvezetői szemmel

Urbán Ágnes. Politikai és gazdasági nyomásgyakorlás a médiában, vállalatvezetői szemmel Urbán Ágnes Politikai és gazdasági nyomásgyakorlás a médiában, vállalatvezetői szemmel És mi, vessenek meg érte, nem ugrottunk félre a pénz elől. írta közleményében Németh Péter, a Népszava főszerkesztője

Részletesebben

FINNORSZÁG - JYVÄSKYLÄ ITPRO @ JAMK 2013 / 2014 SZABÓ FLÓRIÁN ÁKOS

FINNORSZÁG - JYVÄSKYLÄ ITPRO @ JAMK 2013 / 2014 SZABÓ FLÓRIÁN ÁKOS ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ FINNORSZÁG - JYVÄSKYLÄ ITPRO @ JAMK 2013 / 2014 SZABÓ FLÓRIÁN ÁKOS KÜLFÖLDI INTÉZMÉNY: JAMK University of Applied Sciences PROGRAM: ITPRO képzés CampusHungary és Erasmus ösztöndíjjal IDŐSZAK:

Részletesebben

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet Írta: Károlyi Veronika (Ronyka) Copyright Károlyi Veronika, 2015 Minden jog fenntartva! Ingyenes e-könyv 5 bődületes hiba,

Részletesebben

6. sz. JEGYZŐKÖNYV RENDELETEK MUTATÓJA

6. sz. JEGYZŐKÖNYV RENDELETEK MUTATÓJA 6. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Tiszagyenda Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15. napján megtartott soros testületi ülésének jegyzőkönyvéből RENDELETEK MUTATÓJA 5/2014. (V.15.) számú

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2008. október 14-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2008. október 14-én tartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3-9/2008./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2008. október 14-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete:

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 22-én megtartott soros nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 22-én megtartott soros nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 22-én megtartott soros nyílt üléséről készült jegyzőkönyv T a r t a l o m : Jegyzőkönyv Jelenléti ív Mellékletek Határozat száma 58/2015.(VI.03.)

Részletesebben

Tájékoztatás az elmúlt ülés óta történt eseményekről, a határozatok végrehajtásáról Előadó: Hajnis Ferenc polgármester

Tájékoztatás az elmúlt ülés óta történt eseményekről, a határozatok végrehajtásáról Előadó: Hajnis Ferenc polgármester Tolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2015. JEGYZŐ KÖNYVE Készült: 2015. április 28-án 10 00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Közösségi Ház tárgyalóterme,

Részletesebben

K3-VDO Kalandtúra-A szüzesség elvesztése

K3-VDO Kalandtúra-A szüzesség elvesztése K3-VDO Kalandtúra-A szüzesség elvesztése Egy hosszú nap nem rövid leírása következik. Megmondom őszintén sosem kerestem a teljesítménytúrákat még bringával sem, mert sokkal inkább a kijelölt gondolkodásmentes

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Dobossy Bea tájékoztatja a jelenlévőket, hogy a közgyűlésről hangfelvétel készül.

JEGYZŐKÖNYV. Dobossy Bea tájékoztatja a jelenlévőket, hogy a közgyűlésről hangfelvétel készül. JEGYZŐKÖNYV A Magyar Biliárd Szövetség Pool Szakágának 2015. május 30. napján, 1145 Budapest, Szugló utca 65. szám alatt (Tájfun Biliárdszalon és Étterem ) 16.00 órai kezdettel megtartott közgyűléséről.

Részletesebben

HA CSAK A HUZAT HIBÁDZIK FARKAS FERENC KÁRPITOS

HA CSAK A HUZAT HIBÁDZIK FARKAS FERENC KÁRPITOS pám körbevitt a mûhelyekbe, bemutatott a szomszédos üzletekben. Ma maximum akkor jön be valaki új, ha kell neki egy csavarhúzó vagy fogó. De akkor sem biztos, hogy bemutatkozik H CSK HUZT HIBÁDZIK KS NC

Részletesebben

Dr. Kovács Kázmér (a Magyar Ügyvédi Kamara elnökhelyettese): Jogegység ügyvéd szemmel

Dr. Kovács Kázmér (a Magyar Ügyvédi Kamara elnökhelyettese): Jogegység ügyvéd szemmel Dr. Kovács Kázmér (a Magyar Ügyvédi Kamara elnökhelyettese): Jogegység ügyvéd szemmel A Kaposvári Tavaszi Fesztivál kulturális rendezvényei sorában most már hagyományszerûen szervezett kétnapos Jogi beszélgetések

Részletesebben

Nyári gyakorlat a Fachhochschule OOW Nemzetközi Képzési Ügyek Központjában, az AKA-n

Nyári gyakorlat a Fachhochschule OOW Nemzetközi Képzési Ügyek Központjában, az AKA-n Nyári gyakorlat a Fachhochschule OOW Nemzetközi Képzési Ügyek Központjában, az AKA-n Előkészületek 2008. február 29-én jöttem Németországba, Wilhelmshaven-be a kötelező gyakorlatom eltöltésére, mely 3

Részletesebben

1. Napirend Bánk Tó-Strand fejlesztése; megújítási-fejlesztési tervezés, pályázati lehetőség

1. Napirend Bánk Tó-Strand fejlesztése; megújítási-fejlesztési tervezés, pályázati lehetőség Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2015. november 3-án 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Bánk Község Önkormányzata,

Részletesebben

Hírmondó. Világosi. 2006. január XVI. évfolyam, 1. szám

Hírmondó. Világosi. 2006. január XVI. évfolyam, 1. szám CMYK CMYK Hírmondó Világosi 2006. január XVI. évfolyam, 1. szám S Z E M É T M E N T E S 2006 Pár hete lassan egy hónapja, hogy beköszöntött az új esztendõ, a megszokott évszám helyett eggyel többet, 2006-ot

Részletesebben

Indiai titkaim 5 - nagy kupac csomag

Indiai titkaim 5 - nagy kupac csomag 2010 szeptember 05. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Eljött a nagy nap. 1993. december 13-a, Luca napja. Indulás Indiába

Részletesebben

Eredetileg a szerző honlapján jelent meg. Lásd itt.

Eredetileg a szerző honlapján jelent meg. Lásd itt. Eredetileg a szerző honlapján jelent meg. Lásd itt. Andrassew Iván A folyó, a tó és a tenger A platón ültünk Avrammal, a teherautót egy szerzetes vezette. A hegyoldalból a menekülttábor nem tűnt nagynak.

Részletesebben

JELEN VANNAK: Vollmuth Péter polgármester, Széllné Péber Szilvia, Kövesdi Sándor, Horváth István, Potornai Edit képviselők Dr. Harkai Barbara jegyző

JELEN VANNAK: Vollmuth Péter polgármester, Széllné Péber Szilvia, Kövesdi Sándor, Horváth István, Potornai Edit képviselők Dr. Harkai Barbara jegyző BADACSONYTÖRDEMIC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE Szám: 6/2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 28. napján megtartott rendes

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Nem a motoros a hibás... Írta: NaSa - 2010.04.29 16:11 Ideje lenne gyüjteni már, hogy mennyi balesetben hibásak mások mert mindenhol a motorosokat szidják és nekem van egy olyan érzésem, hogy többnyire

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2013. NOVEMBER 07. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL.

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2013. NOVEMBER 07. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL. Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete TERKA 27/2013. sz. Jegyzőkönyv Készült: 2013. november 7-én 14:00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános Képviselőtestületi ülésről. Testületi ülés

Részletesebben

Szám: 260-10/2012. N A G Y T E V E L

Szám: 260-10/2012. N A G Y T E V E L Szám: 260-10/2012. N A G Y T E V E L Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. június 13. napján 19 órakor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Nagytevel Község Önkormányzat

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Elektromos mizériák Írta: rebel56-2007.10.27 10:27 Sziasztok! Tegnap este gurultam egyet, aztán egyszer csak minden elõjel nélkül eltûnt az elektromosság, leállt a motor (régi F650). 100 km-re otthontól,

Részletesebben

Hogyan jött az üzleti rész? Hogyan csöppentem a DXN üzletbe?

Hogyan jött az üzleti rész? Hogyan csöppentem a DXN üzletbe? Hogyan jött az üzleti rész? Hogyan csöppentem a DXN üzletbe? Amikor első kisbabámat vártam, a munkahelyem megszűnt. Elgondolkodtam, mihez fogok kezdeni, ha nem találok később sem munkahelyet. A kisgyermekes

Részletesebben

Összesen 135 válasz érkezett Összegzés

Összesen 135 válasz érkezett Összegzés Összesen 135 válasz érkezett Összegzés ügyfélfogadási, rendelési ideje? Mennyire tudja azt összeegyeztetni munkaidejével? - Polgármesteri Hivatal Megfelelő, egyáltalán nem okoz gondot 83 61% Néha gondot

Részletesebben

Első szín (Osztályterem, a diákok ülnek, dr Wieser a hitoktató vezetésével folyik az óra) Rövid, de velős! Durva bűn a lopás?

Első szín (Osztályterem, a diákok ülnek, dr Wieser a hitoktató vezetésével folyik az óra) Rövid, de velős! Durva bűn a lopás? DRÁMAJÁTÉK TINIKNEK Vári Lili: A KULCS A történet egy vallási középiskolában játszódik. Szereplők: Tanár dr Wieser Tanár Brown Diákok: Jim, Larry, Jeff, Tom és Matthew Első szín (Osztályterem, a diákok

Részletesebben

SZASZÁÉK gondoskodnak.

SZASZÁÉK gondoskodnak. ÉBREDÉS A PÁRI IFJÚSÁGI ÉS NEMZETISÉGI EGYESÜLET TÁJÉKOZTATÓ SZÓRÓLAPJA 2009. JÚNIUS PÁRI, Nagy utca 24. Teleház Telefon: 74/887-391 E-mail: ebredes.pari@vipmail.hu Meghívó PÖRKÖLTFŐZŐ VERSENY A Pári Ifjúsági

Részletesebben

J e g y zőkönyv FFB-18/2011. (FFB-37/2010-2014.)

J e g y zőkönyv FFB-18/2011. (FFB-37/2010-2014.) FFB-18/2011. (FFB-37/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának 2011. június 6-án, hétfőn, 8 óra 36 perckor a Képviselői Irodaház V. emelet 567. számú tanácstermében

Részletesebben

Tatay Sándor HÚSHAGYÓKEDD

Tatay Sándor HÚSHAGYÓKEDD Tatay Sándor HÚSHAGYÓKEDD TATAY SÁNDOR Húshagyókedd Regény 2011 Fapadoskonyv.hu Kft. Tatay Sándor jogutódja Barabás már kilencedik napja kerülgette a várost. S e kilenc napot megelőző kilenc hónapig vándorolt.

Részletesebben

10/2011. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 28- án megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve

10/2011. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 28- án megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve 10/2011. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 28- án megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve J e g y z ő k ö n y v Készült Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J e g y zőkönyv STB/KV-1/2011. STB/KV-2/2010-2014.)

J e g y zőkönyv STB/KV-1/2011. STB/KV-2/2010-2014.) STB/KV-1/2011. STB/KV-2/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottsága Az elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottságának 2011. június 21-én, kedden 9 órakor

Részletesebben

Pünkösd a Retyezátban

Pünkösd a Retyezátban Pünkösd a Retyezátban 2016 Pünkösd hétvégéjét a Retyezátban töltöttük és ennek a pár napnak a történéseit szeretném megosztani Veletek, aminek legyen a mottója: "beszéljenek a képek ". Ajánlanám ezt a

Részletesebben

Merre induljunk ha gyerekkel utazunk Boldogkőváralja és környéke látnivalói

Merre induljunk ha gyerekkel utazunk Boldogkőváralja és környéke látnivalói Merre induljunk ha gyerekkel utazunk Boldogkőváralja és környéke látnivalói Aki gyerekkel utazik az tudja, hogy a legfontosabb nekünk szülőknek, hogy a kicsik jól érezzék magukat, mert akkor nekünk is

Részletesebben

Beszámoló a projektről

Beszámoló a projektről Beszámoló a projektről Rövid hír az iskolai honlapon: 2011. november 28-án a Hulladékkör "Körözd le a hulladékot" c. országos projektvetélkedő észak-alföldi régiós elődöntőjén, Szolnokon a 15-20 éves korosztályban

Részletesebben

Tizenharmadik lecke Juszuf és Gergely

Tizenharmadik lecke Juszuf és Gergely Tizenharmadik lecke Juszuf és Gergely Vendégek jönnek Te, Gergely, nem akarsz fölkelni? Tizenegy óra van! Mi van? Már tizenegy óra? És te már fönn vagy? Akkor nekem is föl kell kelnem. Mindjárt itt vannak

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: rendkívüli ülésén 2008. július 9-én. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal Tanácsterme Jelen vannak: Hertlik Mihály, Kochnyák Sándor, Makovics Zoltán, Mészáros János, Nagy Péter,

Részletesebben

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken)

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) A tények: Időpont: 2012. október 10 13. Helyszínek, látnivalók, programok: Dachau: koncentrációs tábor megtekintése Strasbourg: angolosok: részvétel

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Márkatalálkozó 2011... Írta: metrs - 2011.05.01 17:54 Kedveskéim! Tudom, nem vagyok túl régi motoros a fórumon, de örülnék ha hozzá tudnék járulni egy "IHB" márkatalálkozóhoz. Amennyiben van reá igény

Részletesebben

,,Tele vagyunk fiatallal,,

,,Tele vagyunk fiatallal,, t a v a s z t ó l õ s z i g,,tele vagyunk fiatallal,, Vakáció, szabadidõ: mindannyiunk iskolája! A nyári, a családi, közösségi idõtöltés, a táborok, minden, ami nem az iskolában, nem a televízióban, nem

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ xenon lámpa - segít? Írta: sattila - 2009.11.12 18:11 Sziasztok! Hirdetnek 20-26ezerért xenon lámpát motorokhoz. Lévén szerintem ez a motorom leggyengébb pontja, gondoltam meglepném magunkat Karácsonyra

Részletesebben

Miért van szükség közigazgatási minimumra?

Miért van szükség közigazgatási minimumra? Dr. Dudás Ferenc közigazgatási elemzõ, az MKKSZ szakmapolitikai vezetõje, a KözigPress fõszerkesztõje Miért van szükség közigazgatási minimumra? Iránymutató és példaadó Mesterek után mindig nehéz szólni.

Részletesebben

Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó

Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó 1. Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó barátnak nem. A motort nem állította le, halk zúgása

Részletesebben

Spiró György: Kémjelentés

Spiró György: Kémjelentés Spiró György: Kémjelentés Spiró György Kémjelentés Novellák (Részlet) (Részlet) MAGVETŐ Magvető Könyvkiadó és Kereskedelmi KFT. www.magveto.hu ISBN 978-963-14-2939-8 Spiró György, 2011 Kocsiút éjjel Vacsora

Részletesebben

Általános információk:

Általános információk: Általános információk: Verseny rendezője és elérhetőségei: D-Moto Kft, 3530 Miskolc, Kazinczy u. 8 tel/fax: +36 70/333-30-05... e-mail: adamovits@chello.hu internet: www.salgo-gemerrally.hu Auto Klub Košice,

Részletesebben

Hedwig Courths-Mahler. Szigethercegnõ

Hedwig Courths-Mahler. Szigethercegnõ Hedwig Courths-Mahler Szigethercegnõ 2. kiadás A fordítás az alábbi kiadás alapján készült: Hedwig Courths-Mahler: Die Inselprinzessin Bastei-Verlag Verlagsgruppe Lübbe GmbH & Co. KG Bergisch Gladbach

Részletesebben

13. sz. JEGYZŐKÖNYV ... HATÁROZATOK MUTATÓJA ... 102/2014.(IX.08.) számú határozat Jegyzőkönyvvezető személyének elfogadása

13. sz. JEGYZŐKÖNYV ... HATÁROZATOK MUTATÓJA ... 102/2014.(IX.08.) számú határozat Jegyzőkönyvvezető személyének elfogadása 13. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Tiszagyenda Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 8. napján megtartott soron kívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből HATÁROZATOK MUTATÓJA 102/2014.(IX.08.)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Letenye Város Képviselő-testületének 2015. október 19-én 14.00 órai kezdettel a Letenyei Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácskozótermében tartott rendkívüli nyilvános

Részletesebben

Tisztelt Cím! Mindenekelőtt fontosnak tartjuk leszögezni, hogy jelen levelünk teljes mértékig saját elhatározásunk alapján, mindannyiunk teljes egyetértésével, mindenféle külső ráhatás nélkül, pusztán

Részletesebben

2. A lakosság és a helyi szervezetek közérdekű bejelentéseinek, javaslatainak, előterjesztése

2. A lakosság és a helyi szervezetek közérdekű bejelentéseinek, javaslatainak, előterjesztése J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somoskőújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 3-án 17 00 órai kezdettel a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtárban tartott közmeghallgatáson.

Részletesebben

LEGFÉLTETTEBB INGATLANOS TITOK

LEGFÉLTETTEBB INGATLANOS TITOK Kizárólag Ingatlanértékesítıknek szóló tanulmány! 3 LEGFÉLTETTEBB INGATLANOS TITOK - avagy mit tegyél, hogy hamarosan a legjobb ingatlanosok között találd magad? - Milyen szabályokat érdemes betartanod,

Részletesebben

Ősi családi kör 2012

Ősi családi kör 2012 Ősi családi kör 2012 Egy ősember(őe) és egy ősasszony(őa) ülnek a tűz mellett és rágcsálnak egy-egy cupákot. ŐA: Jenő te nem fázol? Olyan huzatos ez a barlang. ŐE: Ne morogj! Örülj, hogy fedél van a fejed

Részletesebben

A SZERVEZETI TANULÁS FORMÁI ÉS MOZGATÓRUGÓI. Hogyan tanulnak a vegyes vállalatok a külföldi anyacégtõl? I. rész. 1. fejezet

A SZERVEZETI TANULÁS FORMÁI ÉS MOZGATÓRUGÓI. Hogyan tanulnak a vegyes vállalatok a külföldi anyacégtõl? I. rész. 1. fejezet tord szabo1.qxd 6/12/2003 10:26 AM Page 33 I. rész A SZERVEZETI TANULÁS FORMÁI ÉS MOZGATÓRUGÓI 1. fejezet Hogyan tanulnak a vegyes vállalatok a külföldi anyacégtõl? A tanítás hosszú út, a példa rövid.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Szám: K/204-3/2014. Kőszegszerdahely, 2014. június 24. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2014. június 24-én ( kedden ) 18 órakor a Bozsok, Cák, Kőszegdoroszló, Kőszegszerdahely, Velem községek Önkormányzati

Részletesebben

És egy kérdés: nem lehetne megoldani, hogy az idézett szöveg jobban elkülönüljön attól amit írok? Elõnézetben jól mûködik, de a fórumban nem igazán.

És egy kérdés: nem lehetne megoldani, hogy az idézett szöveg jobban elkülönüljön attól amit írok? Elõnézetben jól mûködik, de a fórumban nem igazán. Visszajelzések az oldalról Írta: Atti - 2007.08.21 00:19 Azért nyitottam ezt a topikot, mert el akartam küldeni a kapcsolati oldalhoz az adataimat az adminnak, de kaptam egy hibaüzenet ablakot, hogy nincs

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Bevezetõ. Mit tegyünk azért, hogy családunkat, értékeinket nagyobb biztonságban tudjuk? 2. oldal. Otthonbiztonság

Tartalomjegyzék. Bevezetõ. Mit tegyünk azért, hogy családunkat, értékeinket nagyobb biztonságban tudjuk? 2. oldal. Otthonbiztonság Otthonmentõ öv Tartalomjegyzék Bevezetõ Mit tegyünk azért, hogy családunkat, értékeinket nagyobb biztonságban tudjuk? 2. oldal Otthonbiztonság Az otthonok sérelmére elkövetett bûncselekmények 3. oldal

Részletesebben

SZERELMES ÜZEMMÉRNÖK LÓDENBEN SZUROVY ATTILA ÓSZERES

SZERELMES ÜZEMMÉRNÖK LÓDENBEN SZUROVY ATTILA ÓSZERES festményeket pedig kevés kivétellel mindig megsiratom. De csapodár fajta az ószeres, szerelmes lesz néhány tárgyba, de aztán eladja, utána meg kesereg, miért tette. SZERELMES ÜZEMMÉRNÖK LÓDENBEN SZUROVY

Részletesebben

Jegyzőkönyv készült a Gazdasági Bizottság 2016. április 27-én 15.00 órakor tartott rendes üléséről

Jegyzőkönyv készült a Gazdasági Bizottság 2016. április 27-én 15.00 órakor tartott rendes üléséről Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Gazdasági Bizottság Jegyzőkönyv készült a Gazdasági Bizottság 2016. április 27-én 15.00 órakor tartott rendes üléséről Ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri

Részletesebben