JEGYZŐKÖNYV Tisztújító Küldöttközgyűlés május 23. Helyszín: 1055 Budapest, Kossuth L. tér 6-8. I. em sz.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JEGYZŐKÖNYV Tisztújító Küldöttközgyűlés 2007. május 23. Helyszín: 1055 Budapest, Kossuth L. tér 6-8. I. em. 135. sz."

Átírás

1 JEGYZŐKÖNYV Tisztújító Küldöttközgyűlés május 23. Helyszín: 1055 Budapest, Kossuth L. tér 6-8. I. em sz. konferenciaterem Részvevők: Jelenléti ív szerint Lásd 3 sz.mell. Dr. Gyurkovics Sándor elnök vezetésével május 23-én órakor Tisztújító Küldöttközgyűlést tartottunk. A küldöttek, az elnökségi tagok, a jogi- és pártoló tagvállalatok képviselői, valamint a meghívottak köszöntése és a MÁV Szimfonikus 20 perces műsora után megállapította a határozatképességet: Küldöttek száma: 17 Jelen van: 115 fő 67% ::.:: Jegyzőkönyvhitelesítőknek javasolt Vörös Józsefet (Fuvaroztatók és Szállítmányozók Tagozata) és Dér Bélát (Heves megyei Területi Szervezet) egyhangúlag elfogadták a küldöttek. Ismertette a napirendet: I. RÉSZ Elnöki bevezető Dr. Gyurkovics Sándor elnök 1. Beszámoló a évi gazdálkodásról, az Egyesület évi közhasznúsági jelentése és a közhasznúsági beszámolójának eredmény kimutatása, mérlege, Ellenőrző Bizottság beszámolója. Dr. Katona András főtitkár 2. Összefoglaló az Egyesület négy éves munkájáról. ( ) Dr. Katona András főtitkár Az 1-2 napirendi pontok összevonását és azok után való vitát javasolt.

2 2 II.RÉSZ. 3.TISZTÚJÍTÁS - Elnöki összefoglaló. (Az elnökség leköszön, levezetőelnök választása, Szavazatszámláló Bizottság választása) - Jelölő Bizottság javaslatának előterjesztése Dr. Zahumenszky József a Jelölő Bizottság elnöke Egyéb javaslatok megszavaztatása. A szavazólapok elkészítése ideje alatt a szavazás módjának ismertetése. - Szavazás A teremben elhelyezett 4 db. urnába szavazás,majd a terem elhagyható. A szavazatszámlás ideje alatt büfé az előtérben. SZÜNET - A Szavazatszámláló Bizottság jelentése ZÁRSZÓ Az I. rész 1, 2 pontjaihoz írásos anyagot küldtünk ki a meghívóval, míg a 2007 évi költségvetési tervjavaslat tárgyalását a következő, elnökségi ülésen tárgyaljuk. A napirendet a küldöttek egyhangúlag elfogadták. Elnöki bevezető. (Dr.Gyurkovics Sándor) Megemlékezés a ( ), választási ciklusban elhunyt, ismert közlekedési kollégáról, vezetőségi tagunkról. - Dr. Tilly Károly oktober éves, Általános Tagozat - Erdőhegyi György oktober éves, Hajdú-Bihar m.ter.szerv.. - Dr. Nagy Rudolf szeptember éves, Városi Közl. Tagozat - Prof.Dr. Kerkápoly Endre szeptember éves, Vasúti Tagozat - Pochner László június éves, Komárom Eszt.m. T.Sz. - id.skonda Ödön 2004.augusztus éves. Gépjárműközl. Tagozat - Csordás Csaba szeptember éves, Közlekedésép. Tagozat.

3 3 - Rácz András november éves, Vasúti Tagozat - Szűcs Sándor április 1-én 86 éves, Hajdú-Bihar m.t.sz. - Fodor Csaba szeptember 69 éves, Vasúti Tagozat - Dr. Medved Gábor október 70 éves, Közlekedésépítési Tagozat - Földvári László december 1-én 89 éves, Vasúti Tag., tiszt.elnökünk - Márfai Tibor 2004.december 13-án 80 éves, KözlekedésépítésiTagozat - Dr. Gál Imre ( ) 97 éves Városi Közlekedési Tagozat - Rády Károly ( ) 91 éves Gépjárműközl. Tagozat - Dr. Mistéth Endre ( ) 94 éves) Közlekedésépítési Tagozat - Dr. Czére Béla ( ) 91 éves Általános Tagozat és mindazokról, akik még az elmúlt 4 évben eltávoztak tőlünk. ad.1.- ad.2. Beszámoló a évi gazdálkodásról, az Egyesület évi közhasznúsági jelentése és a közhasznúsági beszámolójának eredmény kimutatása, mérlege, Ellenőrző Bizottság beszámolója és Összefoglaló az Egyesület négy éves munkájáról. ( ) Dr. Katona András főtitkár az 1. és 2. melléklet szóbeli kiegészítése és Dr. Kisbalázs Péter, Kisteleki Mihály, Dr.HeinczingerMária, Dr. Szeberényi Andor, Stoll Gábor, Molnár László és Kecskésné Zoltánné hozzászólása után a Küldöttközgyülés egyenként egyhangúlag elfogadta az előterjesztett írásos anyagokat. - Beszámoló a évi gazdálkodásról (2/2007.Küld.(V:23.) sz. határozat.) - Az Egyesület évi közhasznúsági jelentése és a közhasznúsági beszámolójának eredmény kimutatása, mérlege, Ellenőrző Bizottság beszámolója. (3/2007.Küld.(V.23.) sz. határozat.) - Összefoglaló az Egyesület négy éves munkájáról. ( ) (4/2007.Küld.(V.23.) sz. határozat.) II.RÉSZ 3.TISZTÚJÍTÁS Elnöki összefoglaló. Az elmúlt 4 évben a beszámolóban megtalálható, olvasható tudományos és gazdasági tevékenységet fejtettünk ki.

4 4 Egyéni taglétszámunk beállt a 7000 körüli értékre, jogi és pártoló létszámunk folyamatosan nő jelenleg 173 intézmény, vállalat támogatja az egyesületi munkánkat. A mai Tisztújító Küldöttközgyűlésünkre is meghívást nyertek jogi és pártoló tagjaink. Nagymultú elődeinkről elnevezett új díjat illetve emléklapot alapítottunk i Küldöttközgyülésen. ( Kerkápoly Endre díjat mint életműdíjat - és Gárdai Gábor emléklapot mint szenior díjazást) Évente 25 nagyrendezvényt, összesen 100 nagyrendezvényt, és 876 önálló előadást, vitadélutánt, klubnapot, kerekasztal megbeszélést, kiállítást és tanulmányi kirándulást szerveztünk. A 100 nagyrendezvényünkön, átlagosan 109 fő vett részt és 45 ajánlás született. Ajánlásainkat a témától függően az illetékes szaktárcákhoz, polgármesterekhez vagy a parlamenti frakcióvezetőkhöz megküldtük. A címzettek 2/3-a érdemi választ adott. Az Ajánlási Bizottság 2006 évben úgy határozott, hogy a beérkezett ajánlásokból egy összefoglaló készüljön, amely tartalmazza a munka továbbfejlesztéseként mindazon elemeket, amelyeket célszerű megküldeni a témakörökben érintett intézmények felé.(országgyűlés elnöke, Önkormányzati és Területfejlesztési miniszter, Gazdasági és Közlekedési miniszter, Igazságügyi és Rendészeti miniszter, fejlesztéspolitikai kormánybiztos, parlamenti pártok elnökei) A 2006 évi összefoglaló ajánlásokkal kapcsolatos 100 %-os visszajelzésekből és az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottsággal kialakult szoros kapcsolat is bizonyítja- közös konferencia szervezése-, hogy a jó, aktuális témaválasztással, a címzettekhez való gyors eljuttatással formálni, befolyásolni tudtuk a közlekedési elképzeléseket, intézkedéseket, terveket. Az ajánlások mellett a tudományos munkánk másik fontos része a Tudományos Tanács által végzett munka. A Tudományos Tanács tudósokból, elismert közlekedési szakemberekből áll. (12 állandó és 8 meghívott tag) november 8-án megalakult a Tudományos Tanács május május 22 között a következő témákkal foglalkozott, ill. készített állásfoglalást, észrevételt, véleményt: a konferenciák ajánlásai ( folyamatosan) a Magyar Közlekedéspolitika Magyarország Nemzeti Fejlesztési Terve Koncepció a nyílt hozzáférésű vasúti pályahálózatok igénybevételének és a pályahálózatok kapacitásainak elosztására vonatkozó részletes szabályokról című anyag véleményezése Autópálya matrica menet közbeni, SMS-en történő vásárlásának balesetveszélyességére felhívás. Közlekedésfejlesztési terv 2006 ( ) (GKM felkérésre) Intelligens Infrastruktúra

5 5 Új Magyarország Fejlesztési Terv. ( NFÜ kérésre) Szatmár-Bereg-Nyírség térségi vasút kialakításának programja Közlekedés és Energetika Operatív Program (KEOP) A Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) Az Új Magyarország Nemzeti Fejlesztési Terv Közlekedési Operatív Program Projektlistájának 2006.november hó 10. napján közzétett tervezetét a Közlekedéstudományi Egyesület, a Magyar Útügyi Társaság, valamint a Magyar Mérnöki Kamara Közlekedési Tagozata megtárgyalta, kialakította az azzal kapcsolatos együttes állásfoglalást és amit megküldtük a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek, Bajnai Gordon fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztosnak. A vitafórumra bevontuk valamennyi szervezetünket és meghívtuk a regionális területfejlesztési szakértőket. Az írásos beszámoló lezárása után elkészült vélemények: Országos területrendezési Terv felülvizsgálata. Közép-dunántuli Operativ program keretében Belterületi utak fejlesztésének támogatása című pályázati felhívás véleményezése. Dél- dunántuli Operativ program keretében A hívatásforgalmú kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtése című pályázati felhívás véleményezése. Dél- alföldi Operativ program keretében Kerékpárút hálózatfejlesztés című pályázati felhívás véleményezése. Jelenleg is több témában van véleményformálás folyamatban: Budapesti Agglomeráció Területfejlesztési Koncepciója és Stratégiai Programjáról, MMK-val közösen. Nemzeti Fenntartható Fejlődés Stratégiai tervezetéről. Új Magyarország FejlesztésiTervvel kapcsolatos Közlekedés Operativ Programjáról. Tudományos folyóirataink - Közlekedéstudományi Szemle (Alapította a Közlekedéstudományi Egyesület, Felelős kiadó: KTE) - Városi Közlekedés (Alapította a Közlekedéstudományi Egyesület, BKV ZRt és KTE lapja) - Közúti- és Mélyépítési Szemle (Alapította a Közlekedéstudományi Egyesület, Felelős kiadó: Magyar Közút Kht) A tudományos folyóiratok jól szolgálják a közlekedés ügyét, egyben tudományos ismereteket, tájékoztatást is nyújtanak. Folyóiratok az érintett szakterületek színvonalas, elismert sajtóorgánumai, amelyek az egyesületi munka meghatározó részei. A főszerkesztők nagy tapasztalattal bíró, kiváló szakemberek, akiknek külön köszönet és elismerés jár színvonalas munkájukért. Dr. Ivány Árpád, Kovács Zoltán és Dr. Koren Csaba főszerkesztők minden elismerést megérdemelnek tudományos

6 6 és szervező tevékenységükért. A BKV Rt., a Magyar Közút Kht és a MÁV Rt. jelentős támogatásával jelennek meg a folyóiratok. Az egyesületi szervezetek és a folyóiratok szerkesztőbizottságai közötti kapcsolat rendszeres. Az értékelő beszámolókat, az Ajánlásokat és részben a konferenciák anyagait folyóiratainkban megjelentetjük. A Közlekedéstudományi Szemle még nem önfinanszírozó, jóllehet sikeres pályázatok révén jelentősen csökkent a támogatási igény. Tagságunkat, támogató tagjainkat havonta a HIRLEVÉL-ben és az egyesületi honlapon folyamatosan tájékoztatjuk az aktuális rendezvényeinkről, az egyesület szervezeti működéséről. Kiadáscsökkentés érdekében a HÍRLEVÉL a jövőben en is megkapható A HÍRLEVÉL és a Közlekedéstudományi Szemle archívuma a honlapunkon megtalálható. Irodalmi díj és diplomaterv pályázat kiírása, elbírálása: A Szakképzést Koordináló és Diplomaterv Bizottság valamint a Irodalmi Bizottság évente értékeli és díjazásra javasolja a pályázatokat, majd az Országos Elnökségi ülés elé terjeszti a javaslatait. A kiemelkedő tudományos publikációs elismerésének eddigi módját (irodalmi díj) és a fiatalok (pályakezdők) egyesületi életbe való bekapcsolódását célzó diplomaterv pályázati rendszer jól működik. (A diplomaterv pályázatok száma db/ év.) Nemzetközi kapcsolatok: Felfrissítettük a külföldi partneregyesületekkel kötött együttműködési megállapodásokat, Továbbá ápoljuk az Európai Vasútmérnöki Egyesületek Uniójával (UEEIV) kialakított kapcsolatot. Két évente közös konferenciát szervezünk Budapesten vasúti témában. (2007. május 8-9-én már negyedik alkalommal szervezzük a 4. Nemzetközi Vasúti Konferenciát Budapesten.) Segítséget nyújtunk tagjaink Euromérnöki minősítéséhez. (636 magyar euromérnökből 129 KTE ajánlással érte el ezt a címet) Az Egyesületünket bemutató anyagot, az angol, illetve a német nyelvű ismertetőt a nemzetközi rendezvényeken terjesztjük, eljuttatjuk külföldi partnereinkhez is a Közlekedéstudományok Európai Platformjának rendezvényein június án rendezte az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) a X. Nemzetközi Építéstudományi Konferenciát (ÉPKO-t), amelynek keretében belül együttműködési megállapodást kötöttünk.

7 7 Közlekedéstudományok Európai Platformjának alapítói és aktív tagjai vagyunk. Az Európai Közlekedéstudományi Platform keretében a 6. Európai Közlekedési Kongresszus -t Budapesten,2007. április én a Magyar Közlekedéstudományi Egyesület rendezte meg, A közlekedés biztonsága, a biztonságos közlekedés címmel. Dr. Gyurkovics Sándor a közötti Egyesület vezetősége nevében leköszön. Javasolja a Tisztújító Küldöttközgyűlés levezetésére Garadnai Andrást az egyesület társelnökét. Garadnai András társelnököt levezető elnökként a küldöttközgyűlés egyhangúlag elfogadta. Garadnai András levezető elnök: A Közlekedéstudományi Egyesület Alapszabálya értelmében az egyesület küldötteit és tisztségviselőit négy évre választják. A 4 éves választási ciklus lejártával a május 16-i Küldöttközgyűlésen elfogadott választási ütemtervnek megfelelően a szakosztályok és szakcsoportok november 30-ig, a Tagozatok és Területi Szervezetek vezetőségének és a szervezetek küldötteinek választása február 28-ig megtörtént. Jelölő Bizottság program szerint dolgozott: A tisztújítás előkészítése jegyében 16 fős Jelölő Bizottság működött Dr. Zahumenszky József tiszteletbeli főtitkár vezetésével. A Jelölő Bizottságban képviseltette magát valamennyi régió és tagozat képviselője. A Jelölő Bizottság összetétele: o Dr. Zahumenszky József elnök o Nyugat-Dunántúl: Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Zala megye o Közép-Dunántúl: Veszprém megye, Fejér megye, Komárom-Esztergom megye o Dél-Dunántúl:Baranya megye, Somogy megy Tolna megye o Közép-Magyarország: Budapest, Pest megye o Észak-Magyarország: Heves megye, Nógrád megye, Borsod-Abaúj-zemplén megye o Észak-Alföld: Jász-Nagykun-Szolnok megye, Hajdú-Bihar megye,szabolcs-szatmár-bereg megye o Dél-Alföld: Bács-Kiskun megye, Békés megye Csongrád megye Általános Tagozat o Vasúti Tagozat

8 8 o Hajózási Tagozat o Légiközlekedési Tagozat o Gépjárműközlekedési Tagozat o Közlekedésépítési Tagozat o Városi Közlekedési Tagozat o Fuvaroztatók és SzállítmányozókTagozata 16 fő Erről bővebben a Jelölő Bizottság vezetője, Dr. Zahumenszky József tiszteletbeli főtitkár számol be. A mai Tisztújító Küldöttközgyűlés feladata, hogy a küldöttek (Vez.Tan. 10 fő +Tag.elnökei 8 fő+ter.szerv.elnökei 19 fő+tag.küldöttei 44 fő+ter.szerv.küldöttei 90 fő= 17) megválasszák az 1.) Egyesület elnökségét, ezen belül: - elnököt - főtitkárt - 33 elnökségi tagot (un. választott elnökségi tagok ) - szenior felelőst - junior felelőst 27 fő már adott az elnökségbe ( 8 Tagozat, 18 Területi Szervezet és 1 Városi Szervezet elnöke) az alapszabályunk szerint, és az elnökség kinevezi a 3 tud. folyóirat főszerkesztőjét. Így az elnökség létszáma: = 67 fő lesz. 2.) Megválasztjuk az Ellenőrző Bizottságot: 1+4= 5 fő Most kell megválasztanunk a Szavazatszámláló Bizottságot is. Javaslat a Szavazatszámláló Bizottságra: elnök: Szőke Ferenc Fejér megyei Területi Szervezet tagok: Imre Lászlóné Baranya megyei Területi Szervezet Kun Györgyné Titkárság Kovács Péter Fuvaroztatók és Szállítmányozók Tagozata Szabó Béláné Baranya megyei Területi Szervezet A javaslatot a küldöttközgyűlés egyhangúlag elfogadta.

9 9 Jelölő Bizottság javaslatának előterjesztése (Dr. Zahumenszky József a Jelölő Bizottság elnöke) 1.) Az alapszabály pontja értelmében A Küldöttértekezlet legfeljebb 35 tagot ( választott elnökségi tagok ) választhat az Elnökségbe (beleértve az Elnököt és Főtitkárt is). Vagyis a Közgyűlés választhat Az Egyesület elnökét Az Egyesület főtitkárát 33 fő Elnökségi tagot 35 fő Az alapszabály pontja értelmében Az Elnökség tagjai: az Elnök, a Főtitkár az Elnökség által tagjai közül választott Társelnökök, Főtitkárhelyettesek, az Elnökségnek a Küldöttközgyűlés által megválasztott további tagjai ( választott elnökségi tagok ), a szenior-felelős, az ifjúsági felelős, a Tagozatok és a Területi Szervezetek elnökei, valamint az egyesületi folyóiratok főszerkesztői. Így hozzáadódik még (2 fő+ 27 fő + 3 fő) összesen 32 fő. Senior felelőst Junior felelőst 2 fő Tagozati és Területi Szervezetek elnökei akik egyben már az elnökség tagjai is: 1 Dr. Mosóczi László Vasúti Tagozat 2 Székely András Gépjárműközl. Tagozat 3 Tompos Attila Közlekedésép. Tagozat 4 Menyhért László Városi Közlekedési Tagozat 5 Horváth Zsolt Csaba Általános közlekedési Tagozat 6 Somogyi István Hajózási Tagozat 7 Domonkos Ádám Légiközlekedési Tagozat 8 Vörös József Fuvaroztatók és Szállítmányozók Tag. 9 Dr. Weidinger Antal Baranya megyei Ter. Szerv. 10 Molnár Péter Bács-Kiskun m-i Ter. Szerv. 11 Dobóköi György Békés megyei Ter. Szerv. 12 Stoll Gábor B.A.Z. megyei Ter. Szerv. 13 Kaposvári Péter Csongrád m-i Ter. Szerv. 14 Szőke Ferenc Fejér megyei Ter. Szerv. 15 Székely Imre Győr-Moson-Sopron m-i T.Szerv. 16 Nagy Attila Hajdú-Bihar m-i Ter. Szerv. 17 Bódi Miklós Heves megyei Ter. Szerv. 18 Dr. Farkas Károly Komárom-Esztergom m- T. Szerv 19 Bucsok Lajos Nógrád megyei Ter. Szerv. 20 Jaczó Győző Somogy megyei Ter. Szerv.

10 10 21 Feldmann Márton Sopron Városi Szervezet 22 Dr. Kádár András Sz.Sz.B. megyei Ter. Szerv. 23 Pozsonyi István JNK-Szolnok megyei Ter. Szerv. 24 Rimai Rudolf Tolna megyei Ter. Szerv. 25 Katona Ferenc Vas megyei Ter. Szerv. 26 Balogh András Veszprém megyei Ter. Szerv. 27 Zalatnai László Zala megyei Ter. Szerv. 27 fő Az elnökség kinevezi 1 A Közlekedéstudományi Szemle főszerkesztőjét 1 Közúti és Mélyépítési Szemle főszerkesztőjét 1 Városi Közlekedés főszerkesztőjét 3 fő Az elnökségi létszám: = 67 fő, amelyből a mai napon csak 37 fő egyéni jelöltet a kell megválasztanunk. Az Egyesület elnökét Az Egyesület főtitkárát 33 fő Elnökségi tagot Senior felelőst Junior felelőst 37 fő 2.) Megválasztjuk az 5 fős Ellenőrző Bizottságot: elnök 4 fő tag 5 fő A szavazólapok ennek megfelelően lesznek elkészítve, amelyet ismertetett.

11 11 1.SZ. SZAVAZÓ LAP SORSZÁM:. KTE elnök: NÉV Munkahely Beosztás KTE Szervezet Heinczinger István MÁV ZRt vezérig. Vasúti Tagozat 2.SZ. SZAVAZÓ LAP SORSZÁM: KTE főtitkár: NÉV Munkahely Beosztás KTE Szervezet Dr. Katona András ny. főigazgató Általános Tag.

12 12 3.SZ. SZAVAZÓLAP SORSZÁM:.. KTE Senior felelős: NÉV Munkahely Beosztás KTE Szervezet Kovács Péter ny. oszt. vez. Fuv. és Száll. Tag. KTE Ifjúsági felelős: NÉV Munkahely Beosztás KTE Szervezet Varga Róbert BME tanársegéd Városi Közl. Tag. A KTE Ellenörző Bizottsága (1+4 fő) A Bizottság elnöke NÉV Munkahely Beosztás KTE Szervezet Szücsné Vértes Volán Gazd.igh. KEM Ter. Szervezet Posztovics Ilona Zrt A Bizottság tagjai (4 fő) NÉV Munkahely Beosztás KTE Szervezet Bencsik László ny. főoszt.vez. Vasúti Tagozat Kisbalázs Péter Dr. ny. főoszt.vez. Vasúti Tagozat Loykó Miklós Dr. ny. gazd.ig. Közlekedésép.Tag. Zörgő Tibor ny. pilóta Légiközl.Tag.

13 13 4.SZ. SZAVAZÓLAP SORSZÁM:. A Jelölő Bizottság javaslata az elnökség egyéni tagjaira Max. 33 fő jelölhető egyéni tagként az elnökségbe Egyetem, Főiskola, Tudományos Akadémia, Kutatás és Minisztérium képviselői (22 fő) NÉV Munkahely Beosztás Szervezet Agócs István NKH igazgató Kom.-E.m.T.Sz. Csányi László Dr. Volán Hu. Sz. Zrt vezér.ig. Gépjárműközl.T. Gyurkovics Sándor Dr. ny. államtitkár Ált.Közl.Tag. Heinczinger Mária Dr. KTI Kht tagozatvezető Ált.Közl.Tag. Holló Péter Dr. KTI Kht tagozatvez. Közl.ép.Tag. Horvát Ferenc Dr. Széchenyi I. Egy. tanszékv.e.tan. Győr-M.-S.T.Sz. Horváth László Dr. MTA Közl. Biz. főosztvez.h. Ált.Közl.Tag. Ivány Árpád Dr. ny. főosztályvez. Általános Tag.t Kazinczy László Dr. BME egy.doc. Vasúti Tag. Kiss Iván Dr. BME ny. egy.doc. Városi Közl.Tag. Kisteleki Mihály ny. MÁV Zrt. ig. Kovács Ferenc Dr. Széchenyi I. E. egy.tanár Ált.Közl.Tag. Kövesné Dr. Gilicze BME egy.tanár Városi Közl.Tag. Éva Molnár László MMK Közl.tag.elnöke Városi Közl.Tag. Orosz Csaba Dr. BME egy. doc. Városi Közl.Tag. Posta Zoltán GKM főov. Tolna m.t.sz. Prezenszki József Dr. ny. BME egy.doc. Ált.Közl.Tag. Ruppert László Dr. KTI Kht ügyv. igazgató Ált.Közl.Tag. Sípos László Min.elnöki Hivatal kormányfői tan. Városi Közl.Tag. Szeberényi Andor Dr. ny. igazgató Békés m.t.sz. Tánczos Lászlóné Dr. MTA és BME egy.tanár Városi Közl.Tag. Tóth János Dr. BME egyetemi doc. Városi Közl.Tag. Vasút képviseletében (1) NÉV Munkahely Beosztás Szervezet Aranyosy Zoltán Siemens Zrt ág. igazgató Vasúti Tagozat Békési István Dr. Bombardier MÁV Kft tanácsadó Általános Tag. Gubik László Szabolcs m./máv üz.oszt.vez. Sz.-Sz-B.m.T.Sz. Horváth Lajos MÁV Zrt főov. Vasúti Tag. Kecskés Zoltánné ny. MáV m..fel. Nógrád m.t.sz. Kovács Imre MÁV Cargo vez.igh. Fuv. és Száll.Tag. Matéczné Németh Ágnes MÁV Zrt igazgató Vasúti Tag.

14 14 Mayer Ferenc ny. MÁV igazg. Vas m.t.sz. Orosi József MÁV Zrt oszt.vez. Sz.-Sz-B.m.T.Sz. Székely Csaba Dr. GySEV Zrt vezérig. Sopron V. Sz. Zsákai Tibor Dr. MÁV Zrt főigazgató Vasúti Tag. Közúti fuvar és Közlekedésépítés képviseletében (6 fő) NÉV Munkahely Beosztás Szervezet Árki Sándor MK Kht Ter.Ig. igazgató Baranya m.t.sz. Bíró József NKH Kül.Kp. vez. Közl.ép.Tag. Holló József Dr. MK Kht müsz.vez.igh Hajdú-B.m.T.Sz. Pallay Tibor Betonút Szolg.Ép.Zrt. vezérigh. Közl.ép.Tag. Saslics Elemér Volán Egyesülés vezérig. Gépjárműközl.Tag. Szakos Pál Dr. Dr.Szakos mérn.iroda ügyvezető Közl.ép.Tag. Városi Közlekedés és Közlekedés Igazgatás képviseletében (6 fő) NÉV Munkahely Beosztás Szervezet Aba Botond KTI Kht igazgató Városi Közl.Tag. Antal Attila BKV Zrt vezérig. Nográd m.t.sz. Bősze Sándor BKV Zrt főoszt.vez. Városi Közl.Tag. Csaba Attila Dr. ny. min.főtan. Ált.Közl. Tagozat Csizmadia Éva Dr. ny. min.főoszt.vez. Ált.Közl. Tagozat Kálnoki Kiss ny. miniszterhely. Városi Közl.Tag. Sándor Hajózás, Légiközlekedés, Területi Szervezet, Szállítmányozás képviseletében (6 fő) NÉV Munkahely Beosztás Szervezet Garadnai András ny. igazgató Hajózási Tag. Kiss Gyula BILK Száll. igazgató Fuv. és Száll.Tag. Pál Ernő Dr. KTI Kht irodavezető Hajózási Tag. Somlóvári László HPS-HUNGARIAN ügyvezető Hajózási Tag. Port SERVICES Kft. Tóthné Temesi Kinga KTI Kht ter. vez. Vas m.t.sz. Vízvári György Dr. Dunai Vízi Rend. Kap. vezető Hajózási Tag...

15 15 Javaslat a KTE elnökére: 1.) Heinczinger István 1 tartózkodással és 1 ellenszavazattal a szavazólapra felkerült. Egyéb javaslat nem volt. Javaslat a KTE főtitkárára: 2.) Dr. Katona András Egyhangúlag elfogadva. Egyéb javaslat nem volt. Javaslat a KTE Senior felelősére: 1.) Kovács Péter Egyhangúlag elfogadva. Egyéb javaslat nem volt. Javaslat a KTE Ifjúsági felelősére: 1.) Varga Róbert Egyhangúlag elfogadva. Egyéb javaslat nem volt. Javaslat a KTE Ellenőrző Bizottságára: A bizottság elnökére 1.) Szücsné Posztovics Ilona Egyhangúlag elfogadva. Egyéb javaslat nem volt. A bizottság tagjaira (4 fő) Bencsik lászló Dr. Kisbalázs Péter Dr. Loykó Miklós Zörgő Tibor Egyhangúlag elfogadva. Egyéb javaslat nem volt.

16 16 Javaslat az elnökség egyéni tagjaira (5 javasolva a 33 helyre)): Egyetem, Főiskola, Tudományos Akadémia, Kutatás és Minisztérium képviselői (22 fő) NÉV Munkahely Beosztás Szervezet Agócs István NKH igazgató Kom.-E.m.T.Sz. Csányi László Dr. Volán Hu. Sz. Zrt vezér.ig. Gépjárműközl.T. Gyurkovics Sándor Dr. ny. államtitkár Ált.Közl.Tag. Heinczinger Mária Dr. KTI Kht tagozatvezető Ált.Közl.Tag. Holló Péter Dr. KTI Kht tagozatvez. Közl.ép.Tag. Horvát Ferenc Dr. Széchenyi I. Egy. tanszékv.e.tan. Győr-M.-S.T.Sz. Horváth László Dr. MTA Közl. Biz. főosztvez.h. Ált.Közl.Tag. Ivány Árpád Dr. ny. főosztályvez. Általános Tag.t Kazinczy László Dr. BME egy.doc. Vasúti Tag. Kiss Iván Dr. BME ny. egy.doc. Városi Közl.Tag. Kisteleki Mihály ny. MÁV Zrt. ig. Kovács Ferenc Dr. Széchenyi I. E. egy.tanár Ált.Közl.Tag. Kövesné Dr. Gilicze BME egy.tanár Városi Közl.Tag. Éva Molnár László MMK Közl.tag.elnöke Városi Közl.Tag. Orosz Csaba Dr. BME egy. doc. Városi Közl.Tag. Posta Zoltán GKM főov. Tolna m.t.sz. Prezenszki József Dr. ny. BME egy.doc. Ált.Közl.Tag. Ruppert László Dr. KTI Kht ügyv. igazgató Ált.Közl.Tag. Sípos László Min.elnöki Hivatal kormányfői tan. Városi Közl.Tag. Szeberényi Andor Dr. ny. igazgató Békés m.t.sz. Tánczos Lászlóné Dr. MTA és BME egy.tanár Városi Közl.Tag. Tóth János Dr. BME egyetemi doc. Városi Közl.Tag. Vasút képviseletében (1) NÉV Munkahely Beosztás Szervezet Aranyosy Zoltán Siemens Zrt ág. igazgató Vasúti Tagozat Békési István Dr. Bombardier MÁV Kft tanácsadó Általános Tag. Gubik László Szabolcs m./máv üz.oszt.vez. Sz.-Sz-B.m.T.Sz. Horváth Lajos MÁV Zrt főov. Vasúti Tag. Kecskés Zoltánné ny. MáV m..fel. Nógrád m.t.sz. Kovács Imre MÁV Cargo vez.igh. Fuv. és Száll.Tag. Matéczné Németh Ágnes MÁV Zrt igazgató Vasúti Tag. Mayer Ferenc ny. MÁV igazg. Vas m.t.sz. Orosi József MÁV Zrt oszt.vez. Sz.-Sz-B.m.T.Sz. Székely Csaba Dr. GySEV Zrt vezérig. Sopron V. Sz.

17 17 Zsákai Tibor Dr. MÁV Zrt főigazgató Vasúti Tag. Közúti fuvar és Közlekedésépítés képviseletében (6 fő) NÉV Munkahely Beosztás Szervezet Árki Sándor MK Kht Ter.Ig. igazgató Baranya m.t.sz. Bíró József NKH Kül.Kp. vez. Közl.ép.Tag. Holló József Dr. MK Kht müsz.vez.igh Hajdú-B.m.T.Sz. Pallay Tibor Betonút Szolg.Ép.Zrt. vezérigh. Közl.ép.Tag. Saslics Elemér Volán Egyesülés vezérig. Gépjárműközl.Tag. Szakos Pál Dr. Dr.Szakos mérn.iroda ügyvezető Közl.ép.Tag. Városi Közlekedés és Közlekedés Igazgatás képviseletében (6 fő) NÉV Munkahely Beosztás Szervezet Aba Botond KTI Kht igazgató Városi Közl.Tag. Antal Attila BKV Zrt vezérig. Nográd m.t.sz. Bősze Sándor BKV Zrt főoszt.vez. Városi Közl.Tag. Csaba Attila Dr. ny. min.főtan. Ált.Közl. Tagozat Csizmadia Éva Dr. ny. min.főoszt.vez. Ált.Közl. Tagozat Kálnoki Kiss ny. miniszterhely. Városi Közl.Tag. Sándor Hajózás, Légiközlekedés, Területi Szervezet, Szállítmányozás képviseletében (6 fő) NÉV Munkahely Beosztás Szervezet Garadnai András ny. igazgató Hajózási Tag. Kiss Gyula BILK Száll. igazgató Fuv. és Száll.Tag. Pál Ernő Dr. KTI Kht irodavezető Hajózási Tag. Somlóvári László HPS-HUNGARIAN ügyvezető Hajózási Tag. Port SERVICES Kft. Tóthné Temesi Kinga KTI Kht ter. vez. Vas m.t.sz. Vízvári György Dr. Dunai Vízi Rend. Kap. vezető Hajózási Tag. Egy tartózkodással elfogadva. Egyéb javaslat nem volt.

18 18 A szavazás módjának ismertetése. (Szőke Ferenc a Szavazatszámláló Bizottság vezetője) Választási szabályok: A küldöttigazolvány leadásával kapnak a küldöttek szavazólapokat itt a teremben. Az 1.sz. szavazólapnál elnökválasztás - akkor érvényes a szavazás, ha 1 név szerepel a lapon. Ha másik nevet írnak be, akkor az eredetileg beírt nevet egy vízszintes vonallal át kell húzni. Megválasztott az elnök ha a jelenlévőktől 50 % + szavazatot kap. A 2.sz. szavazólapnál - főtitkárválasztás - akkor érvényes a szavazás, ha 1 név szerepel a lapon. Ha másik nevet írnak be, akkor az eredetileg beírt nevet egy vízszintes vonallal át kell húzni. Megválasztott a főtitkár, ha a jelenlévőktől 50 % + szavazatot kap. A 3.sz. szavazólapnál listás szavazás történik. Érvényes a szavazás, ha - Senior felelősnél 1 név szerepel - Ifjúsági felelősnél 1 név szerepel - Ellenőrző Bizottság elnökénél 1 név szerepel - Ellenőrző Bizottság tagjainál 4 név szerepel Ha másik nevet vagy neveket írnak be, akkor az eredetileg beírt neve, vagy neveket át kell húzni. Valamennyi javasolt megválasztottnak tekinthető, ha a jelenlévőktől 50 % + szavazatot kap. 4.sz. szavazólapnál maximálisan 33 fő elnökségi tag javasolható a felsorolt 5ből. A 33 fő kiválasztásánál a név előtti négyzetbe X jelet kell tenni. Akkor érvényes a szavazat, ha 33, vagy annál kevesebb X jel van a szavazólapon. Új név javaslata esetén (ha nincs rajta a szavazólapon) a szavazólap végére kell beírni a kipontozott részre, de akkor is csak 33 jelölt lehet a listán. Megválasztottnak tekintendő a legtöbb szavazatot kapott 33 elnökségi jelölt. A szavazólapok sorszámozottak és pecséttel vannak ellátva. 1-től 4-ig sorszámozott szavazólap lesz és hasonlóan 1-től 4 ig sorszámozott szavazóurna van elhelyezve a teremben. Az 1-es szavazólapot az 1 sz. szavazóurnába A 2-es szavazólapot a 2 sz. szavazóurnába A 3-as szavazólapot a 3 sz. szavazóurnába A 4-es szavazólapot a 4 sz. szavazóurnába kell bedobni. Szavazólapok kiosztása a teremben, a küldöttigazolvány leadásával. A teremben elhelyezett 4 db szavazóurnába leszavazás, majd a terem elhagyható. Szavazatszámlálás ideje alatt büféebéd az előtérben.

19 19 SZAVAZÁS A Szavazatszámláló Bizottság jelentése Leadott szavazatok száma: 113 db 1. sz. Szavazólap (elnök) Heinczinger István igen 108 érvényt. 3 Urbán Lajos igen 1 Dr. Békési István igen 1 2. sz. Szavazólap (főtitkár) Dr. Katona András igen 98 érvényt. 6 Dr. Békési István igen 8 Bíró József igen 1 3. sz. Szavazólap Senior felelős: Kovács Péter igen 112 érvényt. 1 Ifjúsági felelős: Varga Róbert igen 112 érvényt. 1 Ellenőrző Bizottság elnöke: Szücsné Posztovics Ilona igen 113 Ellenőrző Bizottság Tagjai: Bencsik László igen 113 Dr. Kisbalázs Péter igen 112 érvényt. 1 Dr. Loykó Miklós igen 113 Zörgő Tibor igen 112 érvényt. 1

20 20 4. sz. Szavazólap ( (megválasztottnak tekintendő a legtöbb szavazatot kapott 33 elnökségi jelölt) NÉV Szavazatok száma Sorrend Ruppert László Dr Gyurkovics Sándor Dr Aba Botond 90 3 Horvát Ferenc Dr Tánczos Lászlóné Dr Kisteleki Mihály 83 6 Bíró József 82 7 Molnár László 81 8 Tóth János Dr Bősze Sándor Heinczinger Mária Dr Kövesné Dr. Gilicze Éva Orosz Csaba Dr Kovács Ferenc Dr Holló József Dr Horváth Lajos Székely Csaba Dr Kazinczy László Dr Zsákai Tibor Dr Garadnai András Békési István Dr. 21

21 21 66 Tóthné Temesi Kinga Szeberényi Andor Dr Pallay Tibor Árki Sándor Kálnoki Kiss Sándor Saslics Elemér Szakos Pál Dr Holló Péter Dr Antal Attila Csaba Attila Dr Csizmadia Éva Dr Prezenszki József Dr Csányi László Dr Ivány Árpád Dr Matéczné Németh Ágnes Mayer Ferenc Kiss Iván Dr Kecskés Zoltánné Kovács Imre Agócs István Horváth László Dr Aranyosy Zoltán 55 43

22 22 Kiss Gyula Somlóvári László Posta Zoltán Vízvári György Dr Orosi József Gubik László Pál Ernő Dr Sípos László Heinczinger István, a megválasztott elnök megköszöni a bizalmat az elnökség nevében. A KTE emblémát, mint Kitekintés- Tradíció Egység jelentésének tekinti és ezt kívánja megtölteni tartalommal. Felkéri a Jelölő Bizottságot a további tevékenységre (Társelnökök, Főtitkárhelyettesek, Főszerkesztők és Állandó Bizottságok vezetői). Budapest, május Dér Béla hitelesítő... Vörös József hitelesítő. Garadnai András lev. elnök Melléklet: 1.sz. Beszámoló a évi gazdálkodásról, az Egyesület évi közhasznúsági jelentése és a közhasznúsági beszámolójának eredmény kimutatása, mérlege, Ellenőrző Bizottság beszámolója. 2.sz. Összefoglaló az Egyesület négy éves munkájáról. ( ) 3.sz. Jelenléti ív.

1. Elnöki köszöntő. JEGYZŐKÖNYV Kibővített Évzáró Országos Elnökségi Ülés 2016. január 28.

1. Elnöki köszöntő. JEGYZŐKÖNYV Kibővített Évzáró Országos Elnökségi Ülés 2016. január 28. JEGYZŐKÖNYV Kibővített Évzáró Országos Elnökségi Ülés 2016. január 28. Dr. Gyurkovics Sándor a KTE tiszteletbeli elnöke köszönti az elnökség tagjait, a meghívottakat és a kitüntetetteket. A meghívóval

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ A 2010. december 2-án tartott Országos Elnökségi ülésről

EMLÉKEZTETŐ A 2010. december 2-án tartott Országos Elnökségi ülésről EMLÉKEZTETŐ A 2010. december 2-án tartott Országos Elnökségi ülésről Heinczinger István Elnök Köszöntötte a megjelenteket és ismertette a napirendi pontokat Mindenki előre megkapta a tájékoztató anyagokat

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. 7.o.

TARTALOMJEGYZÉK. 7.o. 2007 4 április hírlevél A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET HAVI TÁJÉKOZTATÓJA SZERVEZETI HÍREK 1. o. FELHÍVÁS TAGDÍJBEFIZETÉSRE NET SAROK Országos Küldöttközgyűlésre készülünk A KTE tagozatainak, területi

Részletesebben

MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA Közlekedési Tagozat KÜLDÖTTGYŰLÉS. Budapest, 2015. május 29.

MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA Közlekedési Tagozat KÜLDÖTTGYŰLÉS. Budapest, 2015. május 29. MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA Közlekedési Tagozat KÜLDÖTTGYŰLÉS Budapest, 2015. május 29. MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA Közlekedési Tagozat Levelezési cím: 1024 Budapest, Lövőház u. 37. (FŐMTERV TT Zrt.) E-mail: mmk.kozlekedesi.tagozat@fomterv.hu

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A MAGYAR TÖRTÉNELMI TÁRSULAT (MTT) 2010. ÉVI KÖZGYŰLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV A MAGYAR TÖRTÉNELMI TÁRSULAT (MTT) 2010. ÉVI KÖZGYŰLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV A MAGYAR TÖRTÉNELMI TÁRSULAT (MTT) 2010. ÉVI KÖZGYŰLÉSÉRŐL Helye: ELTE BTK Kari Tanácsterem Budapest V. ker. Múzeum krt. 4. Időpontja: 2010. június 26. Jelenlévők: ld. az l. sz. mellékletben

Részletesebben

A Mérnöki Kamara Építési Tagozat Felelős Műszaki vezetői és Építési műszaki ellenőri Szakosztályának

A Mérnöki Kamara Építési Tagozat Felelős Műszaki vezetői és Építési műszaki ellenőri Szakosztályának A Mérnöki Kamara Építési Tagozat Felelős Műszaki vezetői és Építési műszaki ellenőri Szakosztályának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI ÜGYRENDJE (IDEIGLENES JELLEGGEL) 2009. 2 TARTALOMJEGYZÉK MAGYARÁZAT 1. FELELŐS

Részletesebben

Szabályzat. a Magyar Kormánytisztviselő Kar által alapított díjakról és a díjadományozás rendjéről

Szabályzat. a Magyar Kormánytisztviselő Kar által alapított díjakról és a díjadományozás rendjéről Szabályzat a Magyar Kormánytisztviselő Kar által alapított díjakról és a díjadományozás rendjéről Elfogadva: 2014. szeptember 8-án a Magyar Kormánytisztviselői Kar Országos Közgyűlésének 1/2014 (IX.08.)

Részletesebben

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 35. szám

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 35. szám HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 35. A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE 2013. július 19., péntek Tartalomjegyzék I. Utasítások 23/2013. (VII. 19.) EMMI utasítás miniszteri biztos kinevezéséről 6192 22/2013. (VII. 19.) KIM

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Közgyűlésnek. a Társaság 2015. évi tevékenységéről

ELŐTERJESZTÉS. a Közgyűlésnek. a Társaság 2015. évi tevékenységéről MAGYAR-OROSZ MŰVELŐDÉSI ÉS BARÁTI TÁRSASÁG ELNÖKSÉG ELŐTERJESZTÉS a Közgyűlésnek a Társaság évi tevékenységéről Budapest, 2016. március ELŐTERJESZTÉS a Társaság évi tevékenységéről A határozati javaslat

Részletesebben

MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA KÜLDÖTTGYŰLÉSE 2006. MÁJUS 13.

MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA KÜLDÖTTGYŰLÉSE 2006. MÁJUS 13. MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA KÜLDÖTTGYŰLÉSE 2006. MÁJUS 13. 1 TARTALOMJEGYZÉK Oldal I. BESZÁMOLÓ AZ ELNÖKSÉG MUNKÁJÁRÓL... II. A SZAKMAI TAGOZATOK BESZÁMOLÓI... 1. Anyagmozgató gépek, Építőgépek és Felvonók Tagozata..

Részletesebben

Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából

Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adta át Dr. Darvas Béla, a Központi Élelmiszer-tudományi

Részletesebben

Kérjük tagjainkat, hogy a személyi jövedelemadójának 1%-ával támogassák a Közlekedéstudományi Egyesületet

Kérjük tagjainkat, hogy a személyi jövedelemadójának 1%-ával támogassák a Közlekedéstudományi Egyesületet 2005 2 február hírlevél EGYESÜLETI HÍREK A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET HAVI TÁJÉKOZTATÓJA Elnökségi fogadónap: A Közlekedéstudományi Egyesület Elnöksége 2005. február 9-én (szerda) 15.00 órakor az Egyesület

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT (ÜGYREND) - a módosításokkal egységes szerkezetben -

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT (ÜGYREND) - a módosításokkal egységes szerkezetben - MAGYAR IPARJOGVÉDELMI ÉS SZERZŐI JOGI EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT (ÜGYREND) - a módosításokkal egységes szerkezetben - 2002., 2005., 2011. A MAGYAR IPARJOGVÉDELMI ÉS SZERZŐI JOGI EGYESÜLET

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc II-527-1/2010. J e g y z ő k ö n y v Készült: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés 2010. február 11. napján tartott üléséről. Az ülés

Részletesebben

V Á L A S Z T O T T B Í R Ó S Á G I T A G O Z A T O K N É V J E G Y Z É K E I (2011. június 1. 2014. május 31.)

V Á L A S Z T O T T B Í R Ó S Á G I T A G O Z A T O K N É V J E G Y Z É K E I (2011. június 1. 2014. május 31.) 1 V Á L A S Z T O T T B Í R Ó S Á G I T A G O Z A T O K N É V J E G Y Z É K E I (2011. június 1. 2014. május 31.) Bács-Kiskun megye: Dr. Balázs Katalin Dr. Bernschütz Sándor Dr. Bodóczky László Dr. Cserpák

Részletesebben

Beszámoló. az MKE Heves Megyei Szervezete 2012. évi munkájáról

Beszámoló. az MKE Heves Megyei Szervezete 2012. évi munkájáról Beszámoló az MKE Heves Megyei Szervezete 2012. évi munkájáról I. Tagsági információk: Tagok száma: 90 fő Aktív tagok száma: 59 fő Testületi tagok száma: 3 fő Nyugdíjas tagok száma: 15 fő Diák tagok száma:

Részletesebben

Dr. Bedécs Gyulának a Győr-Moson-Sopron megyei Idegenforgalmi Hivatal nyugállományú igazgatójának

Dr. Bedécs Gyulának a Győr-Moson-Sopron megyei Idegenforgalmi Hivatal nyugállományú igazgatójának Magyarország Köztársasági Elnöke - a honvédelmi miniszter előterjesztésére -, huzamos időn át végzett kiemelkedő munkássága, valamint a honvédelem ügye érdekében végzett áldozatos tevékenysége elismeréseként,

Részletesebben

A TERÜLETI KÜLDÖTTVÁLASZTÓ GYŰLÉSEK

A TERÜLETI KÜLDÖTTVÁLASZTÓ GYŰLÉSEK Alapszabály 4.sz. melléklete Hatályos: a Fővárosi Törvényszék változás bejegyzésről szóló határozata jogerőre emelkedésének napjától A TERÜLETI KÜLDÖTTVÁLASZTÓ GYŰLÉSEK VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA Alapszabály

Részletesebben

A NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM FELHÍVÁSA. a 2015/2016. tanévben megrendezendő

A NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM FELHÍVÁSA. a 2015/2016. tanévben megrendezendő A NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM FELHÍVÁSA a 2015/2016. tanévben megrendezendő SZAKMA KIVÁLÓ TANULÓJA VERSENYRE ÉS AZ ORSZÁGOS SZAKMAI TANULMÁNYI VERSENYRE A Nemzetgazdasági Minisztérium a Magyar Iparkamarával

Részletesebben

hírlevél FEBRUÁRI HÍRLEVELÜNK TARTALOMJEGYZÉKE

hírlevél FEBRUÁRI HÍRLEVELÜNK TARTALOMJEGYZÉKE 2016 2. 2 hírlevél február... február hírlevél FEBRUÁRI HÍRLEVELÜNK TARTALOMJEGYZÉKE SZERVEZETI HÍREK... 1 Kitüntetések... 2 FELHÍVÁS RENDEZVÉNYEKRE... 7 BESZÁMOLÓ... 14 SAJTÓKÖZLEMÉNYEK/ NKH, MÁV, BKK...

Részletesebben

A Magyar Nőorvos Társaság Alapszabálya

A Magyar Nőorvos Társaság Alapszabálya A Magyar Nőorvos Társaság Alapszabálya I. Általános rendelkezések 1. (1) A Társaság a. neve: Magyar Nőorvos Társaság (rövidített neve: MNT), (a továbbiakban Társaság), b. angol neve: Hungarian Society

Részletesebben

A NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM FELHÍVÁSA. a 2014/2015. tanévben megrendezendő

A NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM FELHÍVÁSA. a 2014/2015. tanévben megrendezendő A NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM FELHÍVÁSA a 2014/2015. tanévben megrendezendő SZAKMA KIVÁLÓ TANULÓJA VERSENYRE ÉS AZ ORSZÁGOS SZAKMAI TANULMÁNYI VERSENYRE A Nemzetgazdasági Minisztérium a Magyar Iparkamarával

Részletesebben

A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA HIVATALOS LAPJA

A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA HIVATALOS LAPJA KÖNYVVIZSGÁLÓK LAPJA A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA HIVATALOS LAPJA 4. évfolyam 11. szám 2015. november Vizsganaptár 2016 Lezárultak a választások a helyi szervezeteknél Beszámol az MKVK Zala Megyei Szervezete

Részletesebben

hírlevél hírlevél Tisztelt Olvasóink, Tagtársaink és Partnereink!

hírlevél hírlevél Tisztelt Olvasóink, Tagtársaink és Partnereink! 2015 12 december hírlevél KÖSZÖNTŐ hírlevél A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET HAVI TÁJÉKOZTATÓJA hírlevél Tisztelt Olvasóink, Tagtársaink és Partnereink! Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánunk Önöknek!

Részletesebben

Atermálvíz-hasznosítás jelene és jövôje a

Atermálvíz-hasznosítás jelene és jövôje a HAZAI HÍREK Szakmai nap a Zsigmondy Vilmos és Winkler Lajos Mûszaki Középiskola gyakorlótelepén. (Nagykanizsa, 2000. március 22.) A rendezvény védnöke: dr. Boros Imre, a PHARE-programot koordináló tárcanélküli

Részletesebben

Beszámoló az MKIK 2014. évi szakmai tevékenységéről

Beszámoló az MKIK 2014. évi szakmai tevékenységéről Beszámoló az MKIK 2014. évi szakmai tevékenységéről Gazdasági környezet Az elmúlt évek gazdaságpolitikája arra alapozott, hogy az adósság csapdából csak akkor lehet kitörni, ha emelkedik a növekedési potenciál,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2004. május 13-i üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2004. május 13-i üléséről 3-1-7/2004. Jegyzőkönyv Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2004. május 13-i üléséről Jelen vannak: Bókay Endre, dr. Bretter Zoltán, Cservék Ágnes, dr. Deák Péter, De Blasio Antonio,

Részletesebben

Oktatási és Kulturális Minisztérium

Oktatási és Kulturális Minisztérium Oktatási és Kulturális Minisztérium OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER 13879/2008. Tervezet ELŐTERJESZTÉS a Kormány részére A Kulturális Örökségvédelmi Hivatalról szóló 308/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet

Részletesebben

Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1135 B u d a p e s t, Szegedi út 37-39. Telefon: 00-(36)-1-422-0079. FAX: 00-(36)-1-220-8921.

Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1135 B u d a p e s t, Szegedi út 37-39. Telefon: 00-(36)-1-422-0079. FAX: 00-(36)-1-220-8921. Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1135 B u d a p e s t, Szegedi út 37-39. Telefon: 00-(36)-1-422-0079. FAX: 00-(36)-1-220-8921. A SZEMÉLY-, VAGYONVÉDELMI ÉS MAGÁNNYOMOZÓI SZAKMAI

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Hatvan Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. augusztus 24-én 14 órakor megtartott ülésén. Ülés helye: Városháza kistanácskozó terme. Jelen vannak:

Részletesebben

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ II. KORCSOPORT Fonyódliget Erzsébet Tábor, 2014. május 19-20. 1 TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA 2013/2014. TANÉVI TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA AZ ORSZÁGOS DÖNTŐ

Részletesebben

Főtitkári beszámoló és 2012-es pénzügyi terv

Főtitkári beszámoló és 2012-es pénzügyi terv Főtitkári beszámoló és 2012-es pénzügyi terv Dr. Bartolits István főtitkár HTE közgyűlés 2012 2012. május 24. Áttekintés Honnan indultunk? Meddig jutottunk? Hol tartunk? Mik a lehetőségeink? Az új Választmány

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Mely készült Csókakő Csákberény Söréd Községi Önkormányzatok Képviselő-testületének 2013. január 31-én megtartott együttes üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Mely készült Csókakő Csákberény Söréd Községi Önkormányzatok Képviselő-testületének 2013. január 31-én megtartott együttes üléséről JEGYZŐKÖNYV Mely készült Csókakő Csákberény Söréd Községi Önkormányzatok Képviselő-testületének 2013. január 31-én megtartott együttes üléséről Helye: Művelődési ház Söréd, Rákóczi u. 41. Jelen vannak:

Részletesebben

Székesfehérvárra került az Aktivitás Kupa

Székesfehérvárra került az Aktivitás Kupa Székesfehérvárra került az Aktivitás Kupa Elkezdődött az őszi választmányi ülés Szakszervezetünk őszi választmányi ülésének első napján átadták a,,szakszervezeti Munkáért Díj"-akat, megválasztották a nyugállományú

Részletesebben

Az MLSZ elnökségének 2007. július 26-i határozatai

Az MLSZ elnökségének 2007. július 26-i határozatai 15. számú HIVATALOS ÉRTESÍTŐ Budapest, 2007. augusztus 22. Iktatószám: 5749/2007. Az MLSZ elnökségének 2007. július 26-i határozatai 163/2007. számú határozat Az MLSZ Elnöksége megállapította, a vagyonértékű

Részletesebben

Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése SH/4/5

Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése SH/4/5 Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése SH/4/5 Varga Attila http://www.ofi.hu/sh45 Alapadatok Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) SH/4/5 kódszámú, Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. készült a képviselő-testület 2012. október 24-én 14.00 órakor kezdődő nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. készült a képviselő-testület 2012. október 24-én 14.00 órakor kezdődő nyilvános üléséről Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a képviselő-testület 2012. október 24-én 14.00 órakor kezdődő nyilvános üléséről Helye: XV. kerületi Polgármesteri Hivatal (1153

Részletesebben

Emlékeztető a Kémiai Tudományok Osztálya 2012. október 16-án, 14:00 órai kezdettel tartott üléséről Helyszín: MTA Székház, Elnöki Tanácsterem

Emlékeztető a Kémiai Tudományok Osztálya 2012. október 16-án, 14:00 órai kezdettel tartott üléséről Helyszín: MTA Székház, Elnöki Tanácsterem MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA Kémiai Tudományok Osztálya 1051 BUDAPEST, Nádor u. 7. Tel: 4116306 kemia@titkarsag.mta.hu www.mta.hu Emlékeztető a Kémiai Tudományok Osztálya 2012. október 16-án, 14:00 órai

Részletesebben

Etikai kódex kidolgozását kezdeményezi a VOSZ Emberi Erőforrás és Foglalkoztatási Szekciója

Etikai kódex kidolgozását kezdeményezi a VOSZ Emberi Erőforrás és Foglalkoztatási Szekciója Etikai kódex kidolgozását kezdeményezi a VOSZ Emberi Erőforrás és Foglalkoztatási Szekciója 2010.07.01 A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének keretén belül a közelmúltban megalakult az emberierőforrás-menedzsment

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Javasolta, hogy jelen ülés keretében a bizottság a meghívóban szereplı napirendi javaslatot tárgyalja meg.

Jegyzıkönyv. Javasolta, hogy jelen ülés keretében a bizottság a meghívóban szereplı napirendi javaslatot tárgyalja meg. Szám: 2-7/2014. Jegyzıkönyv Készült: a Fejér Megyei Közgyőlés Pénzügyi Jogi és Fejlesztési Bizottsága 2014. augusztus 22-i ülésérıl Jelen vannak: a bizottság elnöke, Balogh Gergely a bizottság tagja, Wurczinger

Részletesebben

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG Közlekedésrendészeti Főosztály A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA A táblázatok a RobotZsaru Neo és a megyei rendőr-főkapitányságok

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46.

Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 14-2/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyúl Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2008. január 15-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. december 18.-i ülésére

TÁJÉKOZTATÓ. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. december 18.-i ülésére TÁJÉKOZTATÓ A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. december 18.-i ülésére Tárgy: Tájékoztató az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről (2006. november 18.- december 6.) Előadó: Ottó

Részletesebben

Átiktatva: J/232. J/10520. számú. Jelentés

Átiktatva: J/232. J/10520. számú. Jelentés MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA Átiktatva: J/232 J/10520. számú Jelentés az egyes területi folyamatok megvalósítását szolgáló kormányzati intézkedésekről szóló 61/2003. (V. 28.) OGY határozat végrehajtásáról

Részletesebben

Emlékeztető. 2013. november 12.

Emlékeztető. 2013. november 12. Országos Intézőbizottsági Ülés Emlékeztető 2013. november 12. Helyszín: VOLÁN Egyesülés Teréz krt. 38. fsz. nagyterem Létszám: összes OIB tag: jelen lévő OIB tagok száma: 32 fő 22 fő 68 % Jegyzőkönyvet

Részletesebben

SEGÉDLET ÉS SZAKMAI ÚTMUTATÓ A VESZÉLYES ÁRU SZÁLLÍTMÁNYOKAT ELLENŐRZŐ KATASZTRÓFAVÉDELEM RÉSZÉRE

SEGÉDLET ÉS SZAKMAI ÚTMUTATÓ A VESZÉLYES ÁRU SZÁLLÍTMÁNYOKAT ELLENŐRZŐ KATASZTRÓFAVÉDELEM RÉSZÉRE SEGÉDLET ÉS SZAKMAI ÚTMUTATÓ A VESZÉLYES ÁRU SZÁLLÍTMÁNYOKAT ELLENŐRZŐ KATASZTRÓFAVÉDELEM RÉSZÉRE Készült: A Biztonsági Tanácsadók Nemzetközi Szakmai Egyesületének Országos Koordinációs Bizottsága és az

Részletesebben

Sikerekben Gazdag, Boldog Új Évet kívánunk Önnek!

Sikerekben Gazdag, Boldog Új Évet kívánunk Önnek! Feladó: Pioneer Stúdiumok Tárgy: Pioneer Híradó 1. szám Dátum: 2011. január 7. 15:04:10 Mellékletek: oledata.mso image019.png image023.png image021.png image008.png image005.png image028.png 2011. január

Részletesebben

Tudjon róla! Az év fiatal könyvtárosa elismerõ cím elnyerésére. Hírek a kulturális szakemberek 7 éves továbbképzési tervérõl. Pályázati felhívás

Tudjon róla! Az év fiatal könyvtárosa elismerõ cím elnyerésére. Hírek a kulturális szakemberek 7 éves továbbképzési tervérõl. Pályázati felhívás Tudjon róla! A hetedik magyarországi Internet Fiesta programjaira 2007. március 20. és 31. között kerül sor. Részletes információk a http://fiesta.kjmk.hu oldalon találhatók. Pályázati felhívás Az év fiatal

Részletesebben

SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS. VÁROSFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA 9700 Szombathely, Kossuth L. u. 1-3. Városfejlesztési Bizottsági ülés

SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS. VÁROSFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA 9700 Szombathely, Kossuth L. u. 1-3. Városfejlesztési Bizottsági ülés SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS VÁROSFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA 9700 Szombathely, Kossuth L. u. 1-3. Tárgy: Helyszín: Városfejlesztési Bizottsági ülés SZMJV. Polgármesteri Hivatal I. em. kisterem Oldalak száma:

Részletesebben

2012. november 12-én Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének nyílt, alakuló üléséről.

2012. november 12-én Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének nyílt, alakuló üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2012. november 12-én Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének nyílt, alakuló üléséről. Jelen vannak: Dr. Fülöp Erik polgármester, Balázsi Csilla, Balogh Sándor, Cselényi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Mivel más javaslat nem hangzott el indítványozta, hogy a testület döntsön az ülés napirendjének elfogadásáról.

JEGYZŐKÖNYV. Mivel más javaslat nem hangzott el indítványozta, hogy a testület döntsön az ülés napirendjének elfogadásáról. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Veszprém Megyei Német Önkormányzat testületének 2013. február 22-én 15 30 órai kezdettel Veszprémben, a Német Házban (Thököly u. 11.) megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sajóivánka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 25-én, 16:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Községháza

Részletesebben

A Békés megyei nemzetiségi köznevelésről. Ombudsmani vizsgálatok, statisztikák, dilemmák, alapelvek

A Békés megyei nemzetiségi köznevelésről. Ombudsmani vizsgálatok, statisztikák, dilemmák, alapelvek A Békés megyei nemzetiségi köznevelésről Ombudsmani vizsgálatok, statisztikák, dilemmák, alapelvek Ombudsmani vizsgálatok 2010-2014 Cél: objektív helyzetértékelés, őszinte szembenézés a valósággal, javítani

Részletesebben

TETÕ HELYETT MONDD: Bramac Tetõfedõ Rendszer-mesterek

TETÕ HELYETT MONDD: Bramac Tetõfedõ Rendszer-mesterek TETÕ HELYETT MONDD: Bramac Tetõfedõ Rendszer-mesterek Bramac Tetõfedõ Rendszer-mesterek 2008 BÁCS-KISKUN MEGYE HARGITA TRANS BT. Juhász Zsolt 6200 Kiskõrös, Balassi B. u. 8. 20/3134-174 HOLLÓ TETÕCENTER

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Nagykamarás polgármestere. Bojczán Nándor Lászlóné Dombiratos polgármestere. Mitykó Zsolt

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Nagykamarás polgármestere. Bojczán Nándor Lászlóné Dombiratos polgármestere. Mitykó Zsolt Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás Társulási Tanácsa Székhely: 5666 Medgyesegyháza, Kossuth tér 1. Elérhetőség: 5800 Mezőkovácsháza, Árpád u. 176. Tel: 68/381-011, Fax: 68/381-656 E-mail: kisterseg@mezokovacshaza.hu

Részletesebben

------------------------------------------------------------------------------------------------- 493-12/2014. ikt.sz. 14/2014.

------------------------------------------------------------------------------------------------- 493-12/2014. ikt.sz. 14/2014. Füzesgyarmat Város Önkormányzatának K é p v i s e l ő - t e s t ü l e t e 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-058, 491-401, Fax: 491-361 E-mail: fgyphiv@globonet.hu -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

F.1. számú függelék. GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. szervezeti felépítése

F.1. számú függelék. GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. szervezeti felépítése Egyetemes szolgáltatói üzletszabályzat 1. számú függelék F.1. számú függelék GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. szervezeti felépítése Hatályos: 1/4.oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. Egyetemes szolgáltatói

Részletesebben

A TÜZÉR SZAKOSZTÁLY TUDOMÁNYOS KUTATÁSI TERVE

A TÜZÉR SZAKOSZTÁLY TUDOMÁNYOS KUTATÁSI TERVE Magyar Hadtudományi Társaság Tüzér Szakosztály. számú példány J Ó V Á H A G Y O M! Budapest, 2015. 01. 28. Dr. Szabó Tibor alezredes MHTT Tüzér Szakosztály elnöke A TÜZÉR SZAKOSZTÁLY TUDOMÁNYOS KUTATÁSI

Részletesebben

A KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK ÉS A BŰNÖZÉS KAPCSOLATA MAGYARORSZÁGON A 2011 2012. ÉVEKBEN

A KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK ÉS A BŰNÖZÉS KAPCSOLATA MAGYARORSZÁGON A 2011 2012. ÉVEKBEN A KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK ÉS A BŰNÖZÉS KAPCSOLATA MAGYARORSZÁGON A 2011 2012. ÉVEKBEN Kiadja: Legfőbb Ügyészség Informatikai Főosztály A KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK ÉS A BŰNÖZÉS KAPCSOLATA MAGYARORSZÁGON A 2011-2012.

Részletesebben

106. szám Budapest, 2014. december. A változásokhoz és a KözOP-projektek. fejlesztésekkel kapcsolatos észrevételeiket is.

106. szám Budapest, 2014. december. A változásokhoz és a KözOP-projektek. fejlesztésekkel kapcsolatos észrevételeiket is. 106. szám Budapest, 2014. december TÁRSASÁGUNK AZ ELMÚLT HETEKBEN - MAÚT - - ját jelen hírlevelünkben olvashatják. valósításának utolsó fázisába érkezett, a digitális e-vasut rendszer tesztelés alatt áll,

Részletesebben

Elnökségi ülés 2014. április 15. Jelenléti ív szerint

Elnökségi ülés 2014. április 15. Jelenléti ív szerint Elnökségi ülés 2014. április 15. Jelen vannak: Jelenléti ív szerint Napirendi pontok: 1./ 2014. 01. 21-i elnökségi ülés határozatai végrehajtásának áttekintése. 2./ Beszámoló a Szövetség 2014. I. negyedévi

Részletesebben

A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGAI (2007 dec. 1-2009. szept. 1-ig)

A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGAI (2007 dec. 1-2009. szept. 1-ig) A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGAI (2007 dec. 1-2009. szept. 1-ig) A bizottságok elnökeire és tagjaira vonatkozó javaslatot a Szenátus az I/2-2/68/2007. (nov. 27.) és az I/2-2/78/2007.(dec.19.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Iktatószám: 1688-17 / 2011.

JEGYZŐKÖNYV. Iktatószám: 1688-17 / 2011. Iktatószám: 1688-17 / 2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. október 5. napján 17:00 órakor, a Művelődési Ház kistanács termében (8123 Soponya, Petőfi S.

Részletesebben

HEVES MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA

HEVES MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara HEVES MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA A HKIK XXVI. Küldöttgyűlése a VI./2012. (IV. 17.) számú Küldöttgyűlési Határozatával a Heves Megyei

Részletesebben

A Néprajztudományi Bizottság 2014. évi tevékenysége

A Néprajztudományi Bizottság 2014. évi tevékenysége A Néprajztudományi Bizottság 2014. évi tevékenysége Az MTA Néprajztudományi Bizottsága 2014-ben két alkalommal ülésezett (január 15- én és november 11-én). Az ülésre első alkalommal a Néprajzi Múzeum Tanácstermében

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CEGLÉDBERCEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2010. július 23-i rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CEGLÉDBERCEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2010. július 23-i rendkívüli üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V CEGLÉDBERCEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2010. július 23-i rendkívüli üléséről 80-82/2010. (07. 23.) ÖK. sz. határozat 1 Készült: Ceglédbercel Község Önkormányzat 2010.

Részletesebben

ELFOGADTA A DÉL-ALFÖLDI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ÉS KÉPZÉSI BIZOTTSÁG A 2005. JANUÁR 6-AI ALAKULÓ ÜLÉSÉN A 2/2005. (I. 06.) RFKB SZÁMÚ HATÁROZATÁVAL

ELFOGADTA A DÉL-ALFÖLDI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ÉS KÉPZÉSI BIZOTTSÁG A 2005. JANUÁR 6-AI ALAKULÓ ÜLÉSÉN A 2/2005. (I. 06.) RFKB SZÁMÚ HATÁROZATÁVAL Iktatószám: 51002-9/2005 ÜGYREND ELFOGADTA A DÉL-ALFÖLDI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ÉS KÉPZÉSI BIZOTTSÁG A 2005. JANUÁR 6-AI ALAKULÓ ÜLÉSÉN A 2/2005. (I. 06.) RFKB SZÁMÚ HATÁROZATÁVAL A PÁLFALVI ZSOLT BIZOTTSÁG

Részletesebben

1. 5. X Hurai Józsefné 1117 Bp, Karinthy. 2. 11. X Imrich Zoltán 1221 Bp. Sárkány u. 3. 12. X Szabics Katalin 1076 Bp. Péterfi. 4. 2. X Dr.

1. 5. X Hurai Józsefné 1117 Bp, Karinthy. 2. 11. X Imrich Zoltán 1221 Bp. Sárkány u. 3. 12. X Szabics Katalin 1076 Bp. Péterfi. 4. 2. X Dr. Ejelöltek pártonként 1 Körz. Budapest Ejelölt elérhetőség Megjegyzés tel.:702749891- email. hapeduo@gmail.co m 1. Hurai Józsefné 1117 Bp, Karinthy Frigyes út 15/1/9, 2. 11. Imrich Zoltán 1221 Bp. Sárkány

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉS

ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉS ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉS A kereskedelmi forgalomban megtalálható villamossági termékek laboratóriumi vizsgálattal egybekötött ellenırzésérıl Budapest, 2016. február NEMZETI FOGYASZTÓVÉDELMI HATÓSÁG PIACFELÜGYELETI

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ. az EOQ MNB Választmányának kibő vített ülésérő l

EMLÉKEZTETŐ. az EOQ MNB Választmányának kibő vített ülésérő l 1026 Budapest, Nagyajtai u.2/b. 1535 Budapest, Pf.: 740. Tel.: 2128803 Fax: 2127638 http://eoq.hu E-mail: info@eoq.hu EMLÉKEZTETŐ az EOQ MNB Választmányának kibő vített ülésérő l Időpont: Hely: Résztvevők:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2007. december 14-i üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2007. december 14-i üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a 2007. december 14-i üléséről. Az ülés helye: a Megyeháza Díszterme. Jelen vannak: Barcza Gábor, Boldog István, Búsi Lajos, Dobos László, Farkas András Andor, Kovács Sándor,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt. szám: 9-202/14/2004. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XVII. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete 2004. augusztus 26-án

Részletesebben

A LEGFÕBB ÜGYÉSZSÉG HIVATALOS LAPJA. BUDAPEST, 2007. október 31.

A LEGFÕBB ÜGYÉSZSÉG HIVATALOS LAPJA. BUDAPEST, 2007. október 31. LV. ÉVFOLYAM ÁRA: 588 Ft 10. SZÁM A LEGFÕBB ÜGYÉSZSÉG HIVATALOS LAPJA BUDAPEST, 2007. október 31. FELHÍVÁS! Felhívjuk tisztelt Elõfizetõink figyelmét a közlöny utolsó oldalán közzétett tájékoztatóra és

Részletesebben

2015. évi Taggyűlési Jegyzőkönyv

2015. évi Taggyűlési Jegyzőkönyv 1 2015. évi Taggyűlési Jegyzőkönyv Készült a Győr-Moson-Sopron Megyei Mérnöki Kamara 2015. április 15-én 13 30 kezdettel megtartott határozatképes taggyűléséről. órai A taggyűlés helyszíne: Győr Megyei

Részletesebben

Együtt velünk az Önök sikeréért!

Együtt velünk az Önök sikeréért! Együtt velünk az Önök sikeréért! Tisztelt Partnerünk! A Perfekt több mint fél évszázada meghatározó szereplôje a magyar felnôttképzésnek. Vitathatatlanul piacvezetôk vagyunk a pénzügyi és gazdasági képzések

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. január 27-én a Domoszlói Víziközmű Társulat alakuló ülésről a III. András Általános Iskolában (3263 Domoszló, Deák tér 5.

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. január 27-én a Domoszlói Víziközmű Társulat alakuló ülésről a III. András Általános Iskolában (3263 Domoszló, Deák tér 5. Jegyzőkönyv Készült: 2011. január 27-én a Domoszlói Víziközmű Társulat alakuló ülésről a III. András Általános Iskolában (3263 Domoszló, Deák tér 5.) Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint A Szervező

Részletesebben

ELSÕ HAZAI ENERGIA-PORTFÓLIÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG HU-1052 Budapest, Váci utca 22. szám

ELSÕ HAZAI ENERGIA-PORTFÓLIÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG HU-1052 Budapest, Váci utca 22. szám Cégjegyzékszáma: Fõvárosi Bíróság: 0l-10-043313 KÖZGYÛLÉSI JEGYZÕKÖNYV A TÁRSASÁG 2003. 04. 28-I ÉVI RENDES KÖZGYÛLÉSÉRÕL Készült: Az ELSÕ HAZAI ENERGIA PORTFÓLIO RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (a továbbiakban röviden:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület éves közgyűléséről

JEGYZŐKÖNYV A Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület éves közgyűléséről JEGYZŐKÖNYV A Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület éves közgyűléséről Időpont: 2009. május 30. (szombat). 14:00 óra Helyszín: Az egyesület klubhelyisége a Kapostüskevári vasúti megállóhelyen Kemenczei

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 10064/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete JOGI, ÜGYRENDI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGÁTÓL

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete JOGI, ÜGYRENDI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGÁTÓL Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete JOGI, ÜGYRENDI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGÁTÓL Tárgy: Beszámoló a Bizottság 2010. október 15. és 2011. október 15. között végzett tevékenységéről. Mell: Kimutatás

Részletesebben

Az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt. közgyûlési hirdetménye

Az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt. közgyûlési hirdetménye Az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt. közgyûlési hirdetménye Az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt. (1051 Budapest, Nádor u. 16.) Igazgatósága értesíti a tisztelt Részvényeseket,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A képviselőtestület a napirendekre tett ajánlást 14 igen szavazattal elfogadta. Napirend:

JEGYZŐKÖNYV. A képviselőtestület a napirendekre tett ajánlást 14 igen szavazattal elfogadta. Napirend: 1 JEGYZŐKÖNYV Készült Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2008. december 17-én 16 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi üléséről. Jelen vannak: Márok Csaba polgármester Bán

Részletesebben

A MAGYARORSZÁGI LEVÉLTÁRAK NYILVÁNTARTÁSA

A MAGYARORSZÁGI LEVÉLTÁRAK NYILVÁNTARTÁSA A MAGYARORSZÁGI LEVÉLTÁRAK NYILVÁNTARTÁSA Az 1995. évi LXVI. törvény 17. -a (2) bekezdésének c) pontja és a 10/2002. (IV. 13.) NKÖM rendelet 3. -a alapján. A változás-jelentések alapján készült aktuális

Részletesebben

Levéltári Szakfelügyelet

Levéltári Szakfelügyelet Levéltári Szakfelügyelet 2015 Vezető szakfelügyelő: Dr. Cseh Gergő Bendegúz főosztályvezető, Állambiztonsági Szolgáltok Történeti Levéltára e-mail: szakfelugyelet@mnl.gov.hu telefon: 478-6058 fax: 478-6036

Részletesebben

Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR GAZDASÁGDIPLOMÁCIA SZAK Nappali tagozat Európai Üzleti Tanulmányok szakirány

Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR GAZDASÁGDIPLOMÁCIA SZAK Nappali tagozat Európai Üzleti Tanulmányok szakirány Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR GAZDASÁGDIPLOMÁCIA SZAK Nappali tagozat Európai Üzleti Tanulmányok szakirány REFORMTÖREKVÉSEK A MAGYAR KÖZIGAZGATÁSBAN AZ EURÓPAI UNIÓS FORRÁSOK

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ. Készült a Győr-Moson-Sopron Megyei Mérnöki Kamara 2014. november 17. napján, 14 órai kezdettel tartott elnökségi üléséről.

EMLÉKEZTETŐ. Készült a Győr-Moson-Sopron Megyei Mérnöki Kamara 2014. november 17. napján, 14 órai kezdettel tartott elnökségi üléséről. EMLÉKEZTETŐ Készült a Győr-Moson-Sopron Megyei Mérnöki Kamara 2014. november 17. napján, 14 órai kezdettel tartott elnökségi üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Győr, Csaba u. 16. (II. emelet 201/a.).

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kiskunmajsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 15/I/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 19. napján (szerda) 16,00 órai kezdettel

Részletesebben

VERPELÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 3351 Verpelét, Kossuth Lajos u. 73. Tel.: 36-559-300/fax.:36-559-311. J e g y z ő k ö n y v

VERPELÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 3351 Verpelét, Kossuth Lajos u. 73. Tel.: 36-559-300/fax.:36-559-311. J e g y z ő k ö n y v VERPELÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 3351 Verpelét, Kossuth Lajos u. 73. Tel.: 36-559-300/fax.:36-559-311 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014.02.25-én 17:00 órakor Verpelét Város Önkormányzat hivatalos helyiségében

Részletesebben

2013 6 június hírlevél SZERVEZETI HÍREK NET SAROK FELHÍVÁS NAGYRENDEZVÉNYEKRE TARTALOMJEGYZÉK A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET HAVI TÁJÉKOZTATÓJA

2013 6 június hírlevél SZERVEZETI HÍREK NET SAROK FELHÍVÁS NAGYRENDEZVÉNYEKRE TARTALOMJEGYZÉK A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET HAVI TÁJÉKOZTATÓJA 2013 6 június hírlevél A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET HAVI TÁJÉKOZTATÓJA SZERVEZETI HÍREK 1 KTE Iroda költözés 1 NET SAROK 1 FELHÍVÁS NAGYRENDEZVÉNYEKRE 1 MÁV dolgozók jelentkezése a KTE Konferenciákra

Részletesebben

Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Gazdasági és Költségvetési Bizottsága 2011. január 6-i ülésére

Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Gazdasági és Költségvetési Bizottsága 2011. január 6-i ülésére Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése 12/2010. Gazdasági és Költségvetési Bizottsága Elnöke Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Gazdasági és Költségvetési Bizottsága 2011. január 6-i

Részletesebben

A GAZDASÁGI ÉS KÖZLEKEDÉSI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA

A GAZDASÁGI ÉS KÖZLEKEDÉSI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA VII. ÉVFOLYAM 6. SZÁM 2008. MÁRCIUS 31. A GAZDASÁGI ÉS KÖZLEKEDÉSI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA ÁRA: 1260 FORINT TARTALOM I. RÉSZ SZEMÉLYI HÍR Kitüntetések... 346 II. RÉSZ JOGSZABÁLY 8/2008. (III. 18.)

Részletesebben

Tanácskozási joggal meghívottak közül megjelent: Szarka Tamás jegyző

Tanácskozási joggal meghívottak közül megjelent: Szarka Tamás jegyző ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu Szám: 8/2015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Arnót község Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dunaföldvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Száma: 881-34/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaföldvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptembere 26- án (Szerdán) de 8:00

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu J e g y z ő k ö n y v Készült: Sárospatak Város Önkormányzat

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI ÉPÍTÉSZ KAMARA ALAPSZABÁLYA 2014. 1 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. A KÖZTESTÜLET NEVE Győr-Moson-Sopron Megyei Építész Kamara 2.. 1./ SZÉKHELYE 9023 Győr, Corvin u. 22. 2./ ILLETÉKESSÉGI

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Magyar Tudományos Akadémia 184. közgyűlésére 2013. május 7.

ELŐTERJESZTÉS a Magyar Tudományos Akadémia 184. közgyűlésére 2013. május 7. ELŐTERJESZTÉS a Magyar Tudományos Akadémia 184. közgyűlésére 2013. május 7. Beszámoló a Magyar Tudományos Akadémia területi bizottságai 2012. évi tevékenységéről Készítette: Látta: Megtárgyalta: Bertók

Részletesebben

Pályázati felhívás és működési szabályzat. Klebelsberg Képzési Ösztöndíj. 2013/2014 tanév

Pályázati felhívás és működési szabályzat. Klebelsberg Képzési Ösztöndíj. 2013/2014 tanév Pályázati felhívás és működési szabályzat Klebelsberg Képzési Ösztöndíj 2013/2014 tanév Az emberi erőforrások minisztere (a továbbiakban: miniszter) a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjról szóló 52/2013.(II.25)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2009. április 29-én megtartott nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2009. április 29-én megtartott nyilvános üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2009. április 29-én megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Seszták Oszkár, a közgyűlés elnöke, Kozma Péter, a közgyűlés alelnöke, Balla

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. I-1/4-9/2011. ikt.sz.

JEGYZŐKÖNYV. I-1/4-9/2011. ikt.sz. I-1/4-9/2011. ikt.sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 26-án megtartott ülésén a Városháza 18-as sz. helyiségében. Jelen vannak: Pap Tibor polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2007. április 20-i üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2007. április 20-i üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2007. április 20-i üléséről 2 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2007. április 20-i közgyűlés üléséről.

Részletesebben