Mottó: Jót s jól ebben áll a nagy titok. / Kazinczy Ferenc/

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Mottó: Jót s jól ebben áll a nagy titok. / Kazinczy Ferenc/"

Átírás

1 Mottó: Jót s jól ebben áll a nagy titok. / Kazinczy Ferenc/ A Pályázat díjkiosztó ünnepsége Országház szeptember 3. A Magyar Termék Nagydíj védjegy tizenegy éve tanúsítja a folyamatosan ellenőrzött, kiemelkedően jó minőséget és a megbízhatóságot a termékek és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások körében. A globalizálódó világban az áruk és szolgáltatások közötti eligazodásban fontos, hogy a fogyasztók a biztonság érzését segítve megismerhessék és megkülönböztethessék a kiváló minőségű, garanciát nyújtó termékeket és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat. A Pályázati Rendszer a gazdaságélénkítés alternatív programjaként segíti a versenyképesség fejlesztését és szervesen illeszkedik az európai védjegyek nemes sorába. A fogyasztói jogok érvényesülése csak aktív minőségpolitikával lehetséges. Mindannyiunk alapvető érdeke támogatást, lehetőséget biztosítani a gazdaság szereplőinek, hogy folyamatosan fejlesszék tevékenységüket, jó minőségű terméket állítsanak elő, ezeket megfelelő szakértő intézetekkel hitelesíttessék és ezekre a legszélesebb fórumokon fel is hívják a figyelmet. Így teremtve bizalmat ezáltal stabil vevőkört. A civil kezdeményezésű, - mára Magyarország minőségi útlevelének számító pályázati rendszer célja: az EU tagállamaként elismerni a fogyasztói alapjogoknak és fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelő, magas minőségű termékeket és előállítóikat. A pályázat kiíróinak: az Industorg Műszaki és Gazdasági Tanácsadó Bt.-nek, a TÜV-SÜD Kermi Kft.-nek, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnak, a MEHIB Magyar Exporthitel Biztosító Zrt.-nek, az EXIMBANK Magyar Export- Import Bank Zrt.-nek, a Terc Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nek és az ITD Hungary non profit Zrt.-nek meggyőződése, hogy a versenyképesség hosszú távon csak jó minőséggel érhető el. A Magyar Termék Nagydíj Pályázati Rendszer ösztönzi a gyártókat a kiváló minőségű, EU konform termékek gyártására, a fogyasztóvédelem és környezetvédelem előírásainak betartására, a folyamatos minőségfejlesztésre. A Magyar Termék Nagydíj emblémával ellátott termékek kifejezik az előírt és önként vállalt gyártói és forgalmazói garanciákat a fogyasztók és felhasználók előtt.

2 A Magyar Termék Nagydíj elnyerése fontos azoknak a hazai gyártóknak és forgalmazóknak, akik jó minőségű, tartós termékekkel foglalkoznak és az erős piaci versenyben növelni kívánjak a termékeik iránti bizalmat. A különböző gazdasági vállalkozások versenyeken, pályázatokon szerzett elismerésekkel hívják fel a figyelmet áruikra, hiszen ezek a kiválóság értékmérői A pályázat lényege, hogy szigorú követelményrendszerével járuljon hozzá új termékek kifejlesztéséhez, versenyképességük javításához, legyen egyik eszköze a vállalkozói környezet fejlesztésének. A Pályázat szakmai támogatói: a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a Magyar Minőség Társaság Tizenegy esztendő alatt 471 díjazottból 171-en viselik a Magyar Termék Nagydíj Kitüntető Címet. A kezdetektől a díjazottak száma megduplázódott. Ebben az évben a díjesélyes pályázatok száma 15%-kal emelkedett. A bírált pályázatok magas színvonalát fémjelzi, hogy közel 50%-uk érdemelte ki Kiírók Tanácsának különböző elismeréseit évben Magyar Termék Nagydíj Kitüntetést 33 pályázat érdemelt ki, melyet 29 Nagydíjjal jutalmaztak, (nyolc pályázat összevontan kapott négy nagydíjat) Elismert Termék Minősítést 5 pályázat nyert el év között odaítélt elismerések Év Nagydíj Elismerő Oklevél Egyéb elismerések Összesen

3 A 2008-ban díjazott pályázatok aránya a kiírási kategóriák szerint. Beérkezett Pályázati főcsoportok pályázatok % Gépek, berendezések, eszközök, járművek - Öltözködéskultúra Textil-, bőr-, ruházati termékek - Kozmetikai és háztartás-vegyipari termékek 12 Lakás- és irodai berendezések, felszerelések kellékek, bútorok 12 Építőiparhoz kapcsolódó termékek és szolgáltatások 6 Szilikátipari késztermékek 4 Sporteszközök, játékok 4 Kézműipari termékek - Informatikai és irodatechnikai termékek 6 Ipari berendezéstechnika - Iparilag feldolgozott élelmiszerek 28 Orvosi eszközök, segítséggel élők számára fejlesztett eszközök 6 Egyéb, más pályázati csoportba nem sorolható termékek 22 Összesen 100 A évi Magyar Termék Nagydíj pályázaton 13 témakörben lehetett pályázni, a gazdaság minden területéről. Négy pályázati csoportban idén nem volt pályázó. A jelentkezők között megtalálható nemzetközi nagyvállalat és mikró vállalkozás is. Most is található sikeres, nemzetközi kooperációban készült termékekre vonatkozó pályázat. Ez azt jelenti, hogy a magyar gazdaság nemzetközi innovációba való bekapcsolódása sikeres. A pályázatok több, mint 50%-a közép és kis vállalkozás, ez az arány a díjazásokban is megfigyelhető. A díjazott 38 pályázat 29 Nagydíj kitüntetést eredményezett, mert nyolc pályázatot négy összevont Nagydíjjal jutalmaztak. Elismert Termék minősítést öt pályázó érdemelt ki. A pályázatok csaknem az ország egész területéről érkeztek.

4 A díjazott pályázatok területi megoszlásban Megyék Díjazott pályázatok Baranya 1 Bács-Kiskun 4 Békés 2 Borsod-Abaúj-Zemplén 1 Budapest 10 Csongrád 4 Győr-Sopron-Moson 3 Hajdú-Bihar 1 Nógrád 1 Pest 4 Somogy 1 Szabolcs-Szatmár-Bereg 2 Vas 1 Veszprém 2 Zala 1 Pályázatok száma 38 Területi megoszlásban a pályázatok 26%-a budapesti, a többi az ország szinte összes régiójából érkezett. A díjazottak 74%-a vidéki pályázat. A főzsűri által bírált több, mint 200 termékének 60%-a komoly innovációt tartalmaz. A díjra pályázó cégek tevékenységükben fontosnak érzik a fejlesztést, a fogyasztó mind jobb kiszolgálását. A díjazottak elismerésüket szeptember 3-án a Parlamentben vehették át. A Magyar Termék Nagydíj Trófeákat és az Elismert Termék Plaketteket a Hollóházi porcelán manufaktúra Zrt. készítette. Az eredményhirdetés méltán a Gazdaság Ünnepe! A meghívott vendégek között helyet foglaltak a gazdaság és közélet kiemelkedő személyiségei, a diplomáciai testületek vezetői, a kereskedelmi diplomácia vezető képviselői. A Magyar Termék Nagydíj Díjátadó Ünnepségén ünnepi köszöntőt mond Dr. Szili Katalin Asszony az Országgyűlés elnöke. A Magyar Termék Nagydíj kitüntető címeket és trófeákat Podolák György Úr az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának elnöke adja át. Az Elismert Termék minősítő okleveleket és plaketteket Egyed Géza Úr a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági minisztérium szakállamtitkára adja át.

5 A Gazdaságért Nívódíj Elismerő Címet az idén ötödször Magyar Termék Nagydíjas Zsolnay Porcelán Manufaktúra Zrt veheti át Dr. Szili Katalin Asszonytól, az Országgyűlés elnökétől. A díj odaítélése elismerés és tisztelgés a hazai és nemzetközi viszonylatban elismert magas minőségű termékek előállításáért. A nagy múltú Zsolnay porcelán a világ legkülönbözőbb tájaira viszi el hazánk jó hírét bemutatva a szépséget és harmóniát, melyre rohanó világunkban mindegyikünknek egyre fokozódóbb igénye merül fel. Méltán kapott a gyár kiemelkedő szerepet a 2010-ben megrendezésre kerülő Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat előkészítésében és lebonyolításában. A pályázat Kiírói Tanácsa évben hagyományt teremtő céllal megalapította a Magyar Termék Nagydíj Klímabarát Nívódíjat, melyet az EnergoSys Zrt. vehet át. Az adományozók az indoklásban kiemelték: az Energosys Zrt által kidolgozott, az energiatudatos építési és felújítási tevékenység mért megtakarításból történő finanszírozási modellje nemzetgazdasági jelentőségű. A módszert sikerrel alkalmazza az Önkormányzati Minisztérium az Iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos felújítása c. országos pályázatnál ( panelprogram ) is. A pályázatban ismertetett rendszer mérhető módon járul hozzá az energiatudatos környezet alakításához, fejlesztéséhez. Az elismerést Gy. Németh Erzsébet az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának elnöke adja át. A Magyar Termék Nagydíj Pályázaton sikerrel szerepelt cégek számára a kiírók és különböző cégek, főhatóságok, civil szervezetek értékes különdíjakat ajánlottak fel. A év a gazdaság számára továbbra is nagy lehetőségeket jelent. Az uniós források biztosította támogatások nem nélkülözhetik az aktív minőségpolitika alkalmazását. A Magyar Termék Nagydíj pályázati rendszerben értékelt termékek és gyártók garanciát jelenthetnek a támogatások hatékony biztonságos felhasználásával kapcsolatban. A minőség támogatása a gazdaság hosszú távú egészséges fejlődése egyik motorja. Bel- és külpiaci megítélésünk legoptimálisabban a magyar gazdaság által előállított termékeken és szolgáltatásokon keresztül valósul meg.

6 A pályázaton szereplők profik, számukra az anyagi előnyökön kívül erkölcsi elismerés is nagyon fontos Olyan szereplői ők a gazdasági életnek akikre büszkék vagyunk. Nem nélkülözhetik azonban a média széleskörű figyelmét és támogatását. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat eseményei az MTI Gazdasági Főszerkesztőségén keresztül jutnak el a média központokba. A Magyar Termék Nagydíj Pályázati Rendszer médiatámogatója az OBSERVER Budapest Médiafigyelő Kft. A pályázatokról részletes információk a honlapon olvashatók. A évi díjazott pályázatok színvonala is bebizonyította, hogy e tizenegy év alatt kitüntetett 171 pályázat közel 2000 termékén látható szép mívű Magyar Termék Nagydíj védjegy méltó helyekre került. Viselőik példát és mintát nyújtanak, kisugárzói azoknak az értékeknek, melyeket a Magyar Termék Nagydíj pályázat kiírói és szakmai támogatói megfogalmaztak és tevékenységükben megvalósítanak.

7 II. Díjak Magyar Termék Nagydíj Pályázat II.1. Magyar Termék Nagydíj címet nyertek (trófea és kitüntető oklevél) 1. Naturland Magyarország Kft. Naturland Inno Rheuma és Egészséges bőr termékcsalád 2. Stella Zrt. Lady Stella Professional Oliva intenziv és Chocoline Energy arc, testápoló és testkezelő termékcsalád 3. BRED Irodabútor Kft. Sky irodabútor 4. Kanizsa Bútor Kft. ADMIRAL bútorcsalád 5. Naturtex Gyapjú és Tollfeldolgozó Kft. Tulipán pehely garnitúra, melynek töltete 90%-ban minőségi fehér libapehely 6. WAMSLER SE. BÉTA kandallócsalád 7. Ablakcentrum Kft./profine GmbH Ablakcentrum- Trocal 88+ ablakrendszer 8. ROCKWOOL Hungary Kft. Magasépítészeti hőszigetelő kőzetgyapot termékek 9. Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. Nyár készletkollekció 10. György A. Ottó- Yart Plusz Bt. Kacsalábon forgó palota 11. Globomax Elektronikai Kft. Mikrovoks szotver 12. HNS Műszaki Fejlesztő Kft. Gyártórendszerbe integrált mérőberendezések 13. Csabahús Kft Csabai Száraz kolbász és Munkácsy kolbász 14. Gergely Gasztronomi Kft. Gyorsfagyasztott termékek 15. Hungerit Zrt. A minőségű friss csirkemellfilé védőgázas csomagolásban 16. Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. Zsindelyes Tokaji Törkölypálinka Termékcsalád 17. Nádudvari Élelmiszer Kft. Vaj termékcsalád 18. Pick Szeged Zrt. Délhús Grill Termékcsalád 19. Soós Tésztaipari Kft. Soós Premio omega 3, négy és nyolc tojásos termékek 20. Univer Product Zrt. Univer, húsos bébiételek és salátaöntetek 21. MEDICOR Elektronika Zrt. BABYLIFE márkájú BLF típusú klinikai intenzív csecsemő inkubátor család 22. MOHAnet Kft. Mobil személyi felügyeleti jelzőrendszer időskorúak részére (EMC, LVD) 23. Apáczai Kiadó és Könyvterjesztő Kft.Általános Iskolai interaktív oktatási programcsomag 24. B&K Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Automatikus működésű, mozgáskorlátozottak által is használható köztéri illemhelyek 25. EnergoSys Zrt. Energia- megtakarítás és finanszírozás kiegyensúlyozott rendszere ESB 26. Grimm Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft. A Grimm Kiadó kéziszótárai 27. Szenna Pack Kft. Gibellini embossingos és alakos alumínium aeroszol palackok 28. Watt 22 Távközléstechnikai Szolgáltató Kft. Nowision Triple Play megoldások 29. BEHO Ipari és Kereskedelmi Bt.- BEHO gyártmányú BEHO A3 típusú etetőhajó II.2.A Magyar Termék Nagydíj Pályázaton Elismert Termék minősítő címet kaptak: 1. Electrolux Lehel Kft Alulfagyasztós kombinált hűtőszekrény család 2. Dunamenti Tűzvédelmi Zrt. Polylack termékcsalád 3. PRO- Koncept Zrt. Prokoncept Légcsatornás Falazóelem 4. Herendi porcelánmanufaktúra Zrt. Tengerek világa ( SP-847, SP- 843, SP-843A, VIT készlet, MER) 5. Balázs- Diák Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. I- Doctum interaktív tanári programcsomag

Mottó: Nem a siker elérése a művészet, hanem annak rendszeres megismétlése. A 2010. évi Magyar Termék Nagydíj Pályázat meghirdetése.

Mottó: Nem a siker elérése a művészet, hanem annak rendszeres megismétlése. A 2010. évi Magyar Termék Nagydíj Pályázat meghirdetése. Mottó: Nem a siker elérése a művészet, hanem annak rendszeres megismétlése. A 2010. évi Magyar Termék Nagydíj Pályázat meghirdetése. 2010.-ben tizenharmadik alkalommal hirdette meg a Magyar Termék Nagydíj

Részletesebben

Magyar termék nagydíj

Magyar termék nagydíj Magyar termék nagydíj A magyar termék nagydíj a tanúsított minôség európai útlevele. Elnyerése szigorú követelményekre épül, viselése az állandó utóellenôrzéstôl függ. 2 A Magyar Termék Nagydíj a gazdaság

Részletesebben

Magyar termék nagydíj

Magyar termék nagydíj Magyar termék nagydíj A Magyar Termék Nagydíj Pályázati Rendszer 2015. évi Pályázati Felhívása és Eljárásrendje A HIPAvilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség, az INDUSTORG-VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft.,

Részletesebben

3 év 13 díjazott vállalkozás A Magyar Agrárgazdasági Minõség Díj jelene és jövõje

3 év 13 díjazott vállalkozás A Magyar Agrárgazdasági Minõség Díj jelene és jövõje 3 év 13 díjazott vállalkozás A Magyar Agrárgazdasági Minõség Díj jelene és jövõje A Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium színháztermében megrendezett március 15-i ünnepség alkalmával idén 5

Részletesebben

EURÓPAI MINŐSÉGÜGYI SZERVEZET MAGYAR NEMZETI BIZOTTSÁG HUNGARIAN NATIONAL COMMITTEE FOR EOQ

EURÓPAI MINŐSÉGÜGYI SZERVEZET MAGYAR NEMZETI BIZOTTSÁG HUNGARIAN NATIONAL COMMITTEE FOR EOQ Budapest 2012 EURÓPAI MINŐSÉGÜGYI SZERVEZET MAGYAR NEMZETI BIZOTTSÁG HUNGARIAN NATIONAL COMMITTEE FOR EOQ Elnök (President): Dr. Molnár Pál Alelnökök: Mikó Görgy (Vice Presidents) Takács János Ügyvezető

Részletesebben

HITELESFORRÁS. 2.évfolyam / 4. szám PÁLYÁZATI MAGAZIN. HITELES FORRÁS www.palyazatisajtokozlemenyek.hu. Nők a tudomány és gazdaság világából

HITELESFORRÁS. 2.évfolyam / 4. szám PÁLYÁZATI MAGAZIN. HITELES FORRÁS www.palyazatisajtokozlemenyek.hu. Nők a tudomány és gazdaság világából PÁLYÁZATI MAGAZIN 2.évfolyam / 4. szám 1 HITELESFORRÁS Eva M Szabo Photography Nők a tudomány és gazdaság világából Adósságátvállalás Győrben Varga Mihály: A magyar gazdaság erősödik Széchenyi Kártya Program

Részletesebben

online Együtt másokért Önkéntes felelősségvállalás az Élelmiszerbankkal MAGYARORSZÁG rovattal! Munkatársainkra építünk Megújultak a B.

online Együtt másokért Önkéntes felelősségvállalás az Élelmiszerbankkal MAGYARORSZÁG rovattal! Munkatársainkra építünk Megújultak a B. rovattal! online MAGYARORSZÁG A B. Braun csoport belső lapja 1. szám 2012. április Top story Együtt másokért Önkéntes felelősségvállalás az Élelmiszerbankkal 16-17. oldal Hírek Munkatársainkra építünk

Részletesebben

2006. július 25. Hírlevél. www.innovacio.hu. 14. szám 14. szám

2006. július 25. Hírlevél. www.innovacio.hu. 14. szám 14. szám XVI. évf. 14. szám Hírlevél www.innovacio.hu 14. szám XVI. évfolyam 32 Elnökség Magyar Innovációs Szövetség Hírlevele Név Funkció Cím Beosztás Tel Fax Dr. Pakucs János Elnök Olajterv Rt. Ügyvezető Igazgató

Részletesebben

TOP 50 tizenhetedik alkalommal

TOP 50 tizenhetedik alkalommal AZ ÚJ NÉPLAP ÉS A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA KÖZÖS, INGYENES GAZDASÁGI MAGAZINJA TOP 50 tizenhetedik alkalommal Dr. Sziráki András elnök köszöntője Megyénk vállalkozásai az

Részletesebben

2014. április május. A VOSZ Küldöttgyûlésének. határozatai. Felhívás az Év Vállalkozója és a Megyei Év Vállalkozója Díj elnyerésére

2014. április május. A VOSZ Küldöttgyûlésének. határozatai. Felhívás az Év Vállalkozója és a Megyei Év Vállalkozója Díj elnyerésére VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE INTERNET: WWW.VOSZ.HU 2014. ÁPR. MÁJ. 19. ÉVF. 3. SZÁM A VOSZ Küldöttgyûlésének határozatai Felhívás az Év Vállalkozója és a Megyei Év Vállalkozója Díj elnyerésére

Részletesebben

Észak-Magyarország régió intelligens innovációs szakosodási stratégiája 2014-2020

Észak-Magyarország régió intelligens innovációs szakosodási stratégiája 2014-2020 Észak-Magyarország régió intelligens innovációs szakosodási stratégiája 2014-2020 A stratégiát összeállították és szerkesztették a NORRIA munkatársai: Buday Malik Adrienn dr. Nyiry Attila Filep Réka Horváth

Részletesebben

2014. február március. A VOSZ Elnökségi ülés határozatai. Ingyenes vállalkozói tanácsadás a VOSZ-nál A Munkáért projekt keretében

2014. február március. A VOSZ Elnökségi ülés határozatai. Ingyenes vállalkozói tanácsadás a VOSZ-nál A Munkáért projekt keretében VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE INTERNET: WWW.VOSZ.HU 2014. FEBR. MÁRC. 19. ÉVF. 2. SZÁM A VOSZ Elnökségi ülés határozatai Ingyenes vállalkozói tanácsadás a VOSZ-nál A Munkáért projekt keretében

Részletesebben

Szécsi Gabriellával. 8 AIPA Kft. Vezérfonalakból szőtt színes vászon. Jó alapokra lehet építkezni

Szécsi Gabriellával. 8 AIPA Kft. Vezérfonalakból szőtt színes vászon. Jó alapokra lehet építkezni 2 HITELES FORRÁS Pályázati Magazin www.hitelesforras.hu HIRDETÉSFELVÉTEL Fax: +36.707.017.689 E-mail: iroda@palyazatisajtokozlemenyek.hu FELELŐS KIADÓ Bannerpark Kft., Cím: 6000 Kecskemét, Katona József

Részletesebben

A versenyképes vállalkozói tudás KKC-2008-V támogatási konstrukció

A versenyképes vállalkozói tudás KKC-2008-V támogatási konstrukció A versenyképes vállalkozói tudás KKC-2008-V támogatási konstrukció Projektgazda: Régiófókusz Kht. Szombathely, Kisfaludy S. u. 57. Telefon: 94/500-354 www.regiofokusz.hu Projekt címe: A regionális versenyképesség

Részletesebben

CSR JELENTÉS 2011-2012

CSR JELENTÉS 2011-2012 CSR JELENTÉS 2011-2012 1 TARTALOM 1. A BUDAPEST BANK-CSOPORT 4 2. INTERJÚ ZOLNAI GYÖRGY VEZÉRIGAZGATÓVAL 6 3. A TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS TERÉN ELÉRT FŐBB EREDMÉNYEK 8 4. FELELŐS MŰKÖDÉS ÉS ÉRINTETTJEINK

Részletesebben

Vállalkozói Akadémia a Munkáért címû pályázat keretében

Vállalkozói Akadémia a Munkáért címû pályázat keretében VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE INTERNET: WWW.VOSZ.HU WWW.FACEBOOK.HU/VOSZ.HU 2014. AUG. SZEPT. 19. ÉVF. 5. SZÁM Átadták a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Prima díjakat Vállalkozói Akadémia

Részletesebben

Hirdessen a VOSZ-Hírekben!

Hirdessen a VOSZ-Hírekben! Hirdetés Hirdessen a VOSZ-Hírekben! A VOSZ-Hírek tartalmi felépítése miatt egy rendkívül kedvezô és igen hatékony hírdetési lehetôséget kínál, mivel annak állandó rovatai (például: jogszabályfigyelô, szakmai

Részletesebben

CSALÁDBARÁT MUNKA HELY

CSALÁDBARÁT MUNKA HELY Atomerőmû XXXVI. évfolyam, 2. szám Évindító sajtótájékoztatót tartott a Paksi Atomerőmű Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. a hagyományoknak megfelelően az idén is megtartotta évindító sajtótájékoztatóját. Az

Részletesebben

Fogyasztóvédő Alapítvány Heti sajtószemle 2014. 39. hét. (Magyar Nemzet, 2014. szeptember 20., szombat, 17. oldal)

Fogyasztóvédő Alapítvány Heti sajtószemle 2014. 39. hét. (Magyar Nemzet, 2014. szeptember 20., szombat, 17. oldal) Fogyasztóvédő Alapítvány Heti sajtószemle 2014. 39. hét Már több árucikkre jár a jótállás Mint arról korábban hírt adtunk, szeptember 15-től kibővült a jótállási kötelezettséggel járó tartós fogyasztási

Részletesebben

A kiadvány a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával készül.

A kiadvány a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával készül. ne s A kiadvány a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával készül. ÚJRA FORDULT A KOCKA A HOMOKHÁTSÁGBAN Ásotthalom ifjúsági önkormányzata vette át a kistérségi soros elnökséget Szeptember 19-én, szombaton

Részletesebben

A LIFE BALATON PROJEKT SIKERESSÉGÉNEK

A LIFE BALATON PROJEKT SIKERESSÉGÉNEK BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK NAPPALI TAGOZAT EU-KAPCSOLATOK SZAKIRÁNY A LIFE BALATON PROJEKT SIKERESSÉGÉNEK VIZSGÁLATA A projekt keretében megvalósult

Részletesebben

A JAVASLATTEVŐ ADATAI

A JAVASLATTEVŐ ADATAI A JAVASLATTEVŐ ADATAI 1. A javaslatot benyújtó (személy/intézmény/szervezet/vállalkozás) neve: ILCSI / Ilcsi Szépítő Füvek Biokozmetikai Kft. Molnár Ferenc / tulajdonos, ügyvezető igazgató 2. A javaslatot

Részletesebben

közéleti lap monitor 2009. szeptember 9. Becsengettek FlyBalaton: Húsz-huszonöt százalékos bevételi mínusz A város meghatározó arca a Fő tér xvii/15.

közéleti lap monitor 2009. szeptember 9. Becsengettek FlyBalaton: Húsz-huszonöt százalékos bevételi mínusz A város meghatározó arca a Fő tér xvii/15. Magyar Termék Nagydíj a hévízi Carbonának 5. oldal Húsz-huszonöt százalékos bevételi mínusz 2. oldal monitor 2009. szeptember 9. közéleti lap xvii/15. www.monitormagazin.hu Becsengettek 8. oldal A város

Részletesebben

tavaszi energiamegtakarítási 2012. tavasz www.getenergy.hu Tóth Zoltán, Varga Ádám Kovácsné Csorba Jolán, Mizsák Péter

tavaszi energiamegtakarítási 2012. tavasz www.getenergy.hu Tóth Zoltán, Varga Ádám Kovácsné Csorba Jolán, Mizsák Péter 1 2012. tavasz www.getenergy.hu hírgetmondó o n l i n e h í r ú j s á g Interjú: Tóth Zoltán, Varga Ádám Sikertörténet: Kovácsné Csorba Jolán, Mizsák Péter AKTUALITÁSOK: Get Energy Akadémia 2012 Virtuális

Részletesebben

Vállalkozók Napja 2013. Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a VOSZ (1988 2013)

Vállalkozók Napja 2013. Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a VOSZ (1988 2013) VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE INTERNET: WWW.VOSZ.HU 2013. DEC. 2014. JAN. 19. ÉVF. 1. SZÁM Vállalkozók Napja 2013. Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a VOSZ (1988 2013) 2013. december

Részletesebben

Kiosztották a Junior Prima díjakat a magyar sajtó kategóriában. Folytatódik a TÁMOP pályázat megvalósítása

Kiosztották a Junior Prima díjakat a magyar sajtó kategóriában. Folytatódik a TÁMOP pályázat megvalósítása VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE INTERNET: WWW.VOSZ.HU WWW.FACEBOOK.HU/VOSZ.HU 2014. OKT. NOV. 19. ÉVF. 6. SZÁM Nagy figyelem kíséri a Megyei Prima díjátadó gálákat Kiosztották a Junior Prima

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. JÚNIUS 27-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. JÚNIUS 27-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. JÚNIUS 27-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 1225/2007. MELLÉKLETEK: 4 DB TÁRGY: Tájékoztató a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT II.) előkészítésének állásáról,

Részletesebben

Fenntarthatósági. jelentés 2010/2011. Tesco-Global Áruházak Zrt.

Fenntarthatósági. jelentés 2010/2011. Tesco-Global Áruházak Zrt. Fenntarthatósági 2010/2011 jelentés Tesco-Global Áruházak Zrt. 4 Vezérigazgatói köszöntő 6 A Tesco Magyarországon 6 köszöntő Tartalomjegyzék 8 20 12 Vállalati felelősség a Tescónál Vállalati értékeink

Részletesebben

Magyar Public Relations Szövetség CSR Best Practice 2014 pályázat

Magyar Public Relations Szövetség CSR Best Practice 2014 pályázat Magyar Public Relations Szövetség CSR Best Practice 2014 pályázat A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalása 2014. május 31. A pályázott kategória: Nemzetközi cég magyar nagyvállalata Pályázati anyag

Részletesebben