DACHLICHT A TERMÉSZETES FÉNYÉRT

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "DACHLICHT A TERMÉSZETES FÉNYÉRT"

Átírás

1 A TERMÉSZETES FÉNYÉRT AZ INDU-LIGHT ÚJ FELÜLVILÁGÍTÓJA. GAZDASÁGOS ÁR ÉS TELJESÍTMÉNY. Az INDU-LIGHT komplett felülvilágító rendszereket gyárt önhordó kivitelben új és felújítandó épületekhez.

2 Alternatív felülvilágítónk alternatív megoldása a LICHTKUPPEL-nek, még akkor is, ha 25 -os hajlásszögtől a függőleges felületekig építik be. Gazdaságos Az egy illetve dupla nyílószárnyú a legkülönbözőbb nagyságokban készül a teljesítmény és az ár optimális összehangolásával. A szabvány méretek mellett majdnem minden tetőnyíláshoz illeszkedik. Rugalmas A dupla nyílószárnyú Dachlicht a hőés füstelvezetésen túl, napsütés esetén, szellőztetésre is alkalmas. Az akadálytalan vízelvezetést a lábazati eresz biztosítja. Komplett egy horganyzott acéllemez lábazaton helyezkedik el, melyet RAL 9002-vel azonos színárnyalatra festenek. A lábazat a megfelelő hőszigeteléssel szigetelhető, és a már meglévő tetőhéjazathoz csatlakoztatható. Sokoldalú A felülvilágító 10, 16 vagy 20 mm vastag opál vagy víztiszta polikarbonát lemezzel fedett. Ezek B1 (éghető) és B2 (nem égve csepegő) minőségben választhatók. A szabvány kitöltés mellett Acryl üveggel, szendvicspanellel és kemény fedéssel is beépíthető.

3 Beépíthető A már meglévő választékunkba való magas beépítettség bizonyítja, a TOPLINE és PROLINE sáv felülvilágítónkba történő beépítés lehetőségét. Vízszigetelés Az optimálisan egymásra rögzített profilok garantálják a maximális vízszigetelést és mindenek előtt a maximális szerelhetőséget. Műszaki adatok Hő- és füstelvezető készülék ISO- kerettel vagy lábazattal DIN szerint Az eszköz nyitása termikusautomatikus 68 v. 93 C-on, vagy vésznyitó szekrény által Szellőztetéshez a nyitás pneumatikus munkahengerrel vagy E-motorral történik Kitöltő anyagok igény szerint: fényáteresztő coextrudált (longlife) több rétegű polikarbonát lap, Acryl üveg, szendvicspanel vagy kemény fedés Az ISO- keretek biztosítják a termikus elválasztást a aljzata és fedése között, melyek alumínium kezdő szorítóprofilból készülnek Extra szélességű közép vízszigetelés EPDM- gumilemezből a nyílószárnyak vízszigetelése érdekében A polikarbonát lapokat csavarok nélkül, csak könnyű lefogó profilokkal rögzítik Horganyzott acéllemez lábazat RAL 9002-vel azonos színre festve, egy 50 mm vtg. hőszigetelés beépítéséhez előkészítve Alternatíva: GFK lábazat Mindkét nyílószárny külsőzsanérral rögzített és egy középereszen vezeti el a vizet (DUPLA NYÍLÓSZÁRNYÚ )

4 Műszaki adatok. SÁV FELÜLVILÁGÍTÓ RENDSZER Fényáteresztő építőelemek Könnyű rögzítő pántokkal rögzített több rétegű polikarbonát lapok. Vastagság: 10, 16 és 20 mm. A külső réteg az időjárás hatásainak jobb elviselése érdekében coextrudált. A hőenergia sugarak elnyelése érdekében viszont opálszínre festett. PC 10 mm/2 PC 16 mm/5 PC 20 mm/6 U-érték: 3,1 W/m 2 K 2,5 W/m 2 K 1,67 W/m 2 K Fényáteresztő képesség színtelen PC estén: kb. 80% kb. 69% kb. 58% Fényáteresztő képesség opál PC estén: kb. 60% kb. 45% kb. 42% Max. szükséges hőmérséklet: 115 C 115 C 115 C Tűzállóság DIN 4102 szerint: B1; B-s1,d0 B2; B-s1,d0 B2; B-s1,d0 PROLINE TOPLINE CITYLINE SKYLINE SHEDLINE LAMELLENLÜFTER MZL-2525 (Több funkciós szellőztetők) Ütésállóság DIN sz.: Hóteher: Szélszívás: jégeső, labda és hockey- labda biztos 2,00 kn/m 2 -ig 1,62 kn/m 2 -ig Nagy terhek esetén kérésre egyedi kivitelezés is lehetséges Hő- és füstelvezető berendezés: DIN és VdS irányelv szerint. Nyílás méretek: Egy nyílószárny: Dupla nyílószárny: Névleges méret A B Névleges méret A B INDU LIGHT Produktion & Vertrieb GmbH West GmbH Lautrbachstraße 38 Willi-Brundert-Straße 3 Schützenwall Deilingen Halle / Saale Coesfeld Tel. (07426) Tel. (03 45) Tel. (02541) Fax (07426) Fax (03 45) Fax ((02541) Deilingen@indu-light.de Halle@indu-light.de Coesfeld@indu-light.de

5 felülvilágítónk alternatív megoldása a LICHTKUPPEL-nek, még akkor is, ha 25 -os hajlásszögtől a függőleges felületekig építik be. Az egy illetve dupla nyílószárnyú a legkülönbözőbb nagyságokban készül a teljesítmény és az ár optimális összehangolásával. A szabvány méretek mellett majdnem minden tetőnyíláshoz illeszkedik. egy horganyzott acéllemez lábazaton helyezkedik el, melyet RAL 9002-vel azonos színárnyalatra festenek. A lábazat a megfelelő hőszigeteléssel szigetelhető, és a már meglévő tetőhéjazathoz csatlakoztatható. Vízszigetelt eresz kialakítása A felülvilágító 10, 16 vagy 20 mm vastag opál vagy víztiszta polikarbonát lemezzel fedett. Ezek B1 (éghető) és B2 (nem égve csepegő) minőségben választhatók. A szabvány kitöltés mellett Acryl üveggel, szendvicspanellel és kemény fedéssel is beépíthető. Az optimálisan egymásra rögzített profilok garantálják a maximális vízszigetelést és mindenek előtt a maximális szerelhetőséget. A már meglévő választékunkba való magas beépítettség bizonyítja, a TOPLINE és PROLINE sáv felülvilágítónkba történő beépítés lehetőségét.

6 Műszaki adatok a természetes fényért Névleges méret A B Hő- és füstelvezető készülék ISO- kerettel vagy lábazattal DIN szerint Az eszköz nyitása termikus-automatikus 68 C-on, vagy vésznyitó szekrény által Szellőztetéshez a nyitás pneumatikus munkahengerrel vagy E-motorral történik Kitöltő anyagok igény szerint: fényáteresztő coextrudált (longlife) több rétegű polikarbonát lap, Acryl üveg, szendvicspanel vagy kemény fedés Az ISO- keretek biztosítják a termikus elválasztást a aljzata és fedése között, melyek alumínium kezdő szorítóprofilból készülnek Extra szélességű közép vízszigetelés EPDM- gumilemezből a nyílószárnyak vízszigetelése érdekében A polikarbonát lapokat csavarok nélkül, csak könnyű lefogó profilokkal rögzítik Horganyzott acéllemez lábazat RAL 9002-vel azonos színre festve, egy 50 mm vtg. hőszigetelés beépítéséhez előkészítve Névleges méret A B Hő- és füstelvezető készülék ISO- kerettel vagy lábazattal DIN szerint Az eszköz nyitása termikus-automatikus 68 C-on, vagy vésznyitó szekrény által Szellőztetéshez a nyitás pneumatikus munkahengerrel vagy E-motorral történik Kitöltő anyagok igény szerint: fényáteresztő coextrudált (longlife) több rétegű polikarbonát lap, Acryl üveg, szendvicspanel vagy kemény fedés Az ISO- keretek biztosítják a termikus elválasztást a aljzata és fedése között, melyek alumínium kezdő szorítóprofilból készülnek Extra szélességű közép vízszigetelés EPDM- gumilemezből a nyílószárnyak vízszigetelése érdekében A polikarbonát lapokat csavarok nélkül, csak könnyű lefogó profilokkal rögzítik Horganyzott acéllemez lábazat RAL 9002-vel azonos színre festve, egy 50 mm vtg. hőszigetelés beépítéséhez előkészítve Mindkét nyílószárny külsőzsanérral rögzített és egy középereszen vezeti el a vizet INDU LIGHT Produktion & Vertrieb GmbH West GmbH Lautrbachstraße 38 Willi-Brundert-Straße 3 Schützenwall Deilingen Halle / Saale Coesfeld Tel. (07426) Tel. (03 45) Tel. (02541) Fax (07426) Fax (03 45) Fax ((02541) Deilingen@indu-light.de Halle@indu-light.de Coesfeld@indu-light.de

7 31/01/ Egy nyílószárnyú Áttekintés Általános Építőipari Vizsgabizonyítvány P MPA E Egy nyílószárnyú különböző beépítési módokban. 1. Különböző méretekben SHEDLINE sáv felülvilágítóba szerelve; jelen esetben az egyik zárva a másik szellőztető módban látható. (Felhasználási példa!!!) 2. SKYLINE sáv felülvilágítóba szerelve, jelen esetben NRA hő- és füstelvezető/ szellőztető nyílószárny NRA- hő- és füstelvezető állásban illetve szellőztető állásban. Felhasználási példa!!!) felülvilágítók NRA- hő- és füstelvezető / szellőztető és fixen beépített eszközök lehetnek. Szabványszerű kialakítása (NRAhő- és füstelvezető) levegő nyomásával (CO 2 ) történik. Ezen kívül optimálisan szellőztető eszközként is alkalmazható, mely funkció a megrendelő által elkészített pneumatikus hálózaton történő, levegő nyomásával vagy E-motorral (230 V, 24 V) működtethető. Az alapszerkezet hengerelt alumínium profilokból, a kötő elemek nemes acélból készülnek. Kitöltő elemként könnyű rögzítésű víztiszta vagy opál 10, 16 vagy 20 mm vtg. polikarbonát lapokat helyeznek el. Ezek minősége B1 vagy B2 (éghető vagy nem égve csepegő) kategóriákba sorolható. A több rétegű polikarbonát lapok külső oldala az időjárás hatásainak jobb elviselése érdekében coextrudáltak. A szabvány kitöltés mellett Acryl üveggel, szendvicspanellel és kemény fedéssel is beépíthető. 3. Pontszerű tetőelemként tervezve. 4. Falba helyezett függőleges elemként tervezve. Figyelem! Egy nyílószárnyú csak műanyag vagy szendvicspanel üvegezéssel szállítható, azaz üveg sáv felülvilágítók tartozékaként általában nem beépíthető. A változás jogát fenn tartjuk!

8 31/02/ Egy nyílószárnyú Áttekintés Indu-Light rendszer Fedési anyag Több rétegű polikarbonát lap 10 mm Több rétegű polikarbonát lap 16 mm ISO- elem Alu- Pur- Alu 16 mm U g - érték 3,1/2,8/2,5 W/m 2 K 1,8 W/m 2 K 1,49 W/m 2 K Fény átbocsátási tényező opál-fehér színezésű tiszta transzparens esetén Max. szükséges hőmérséklet 80/78/76 % 60/52/50 % 115 C 70 % 47 % 110 C Tűzállóság DIN 4102 szerint B1 égve csepegő; B-s1,d0 nem égve csepegő B2; B-s1,d0 nem égve csepegő B1/B2/B-s1, d0 nem égve csepegő Tűzállóság DIN szerint Kiolvadó tetőfelületként folyik / Kiolvadó tetőfelületként nem folyik B-s1,d0 Ütés állóság DIN szerint Jégeső és hockey- labda biztos Alkalmazás Bevilágítás, természetes szellőztetés és füstelvezetés tetőépítésnél és felújításnál. Minden tetőszerkezetbe beépíthető. Alu-profil Natúr eloxált vagy porszórt Lábazat Horganyzott vagy festett (RAL 9002), GFK Egyéb kivitelezési lehetőség Kemény fedés Kérésre más szerkezet is lehetséges. A változás jogát fenn tartjuk!

9 31/03/ Egy nyílószárnyú Nyílószárny kialakítás (Építési méret függő) (Építési méret függő) Névleges vastagság Építőanyag Tűzállóság Metszeti ábrázolás 10 mm 2 rtg. Polikarbonát B1; B-s1,d0 10 mm 3 rtg. (*) Polikarbonát B1; B-s1,d0 10 mm 4 rtg. (*) Polikarbonát B2; B-s1,d0 16 mm 2 rtg. Acryl üveg (PMMA) B2; B-s1,d0 16 mm 3 rtg. (*) Polikarbonát B1 / B2; B- s1,d0 16 mm 4 rtg. (*) Polikarbonát B2; B-s1,d0 20 mm 5 rtg. (*) Polikarbonát B1 / B2; B- s1,d0 16 mm ISO- panel Al / Pur / Al B1 / B2; B- s1,d0 (*) Kérésre lehetséges. A változás jogát fenn tartjuk!

10 31/04/ Egy nyílószárnyú Szabvány építési méret 1. Keresztmetszet, hosszmetszet felülnézet. és Névleges méret A * B [m] 1,00 * 1,00 A [mm] 1000 B [mm] 1000 C [mm] 890 D [mm] 890 A geo [m 2 ] 1,00 C V 0,75 A W WLW- vel [m 2 ] 0, Mérettáblázat geometriai (A g ) és aerodinamikai (A W ) értékekkel. 1,00 * 1, ,50 0,75 1,125 1,00 * 2, ,00 0,75 1,500 1,20 * 1, ,44 0,75 1,080 1,20 * 1, ,80 0,75 1,350 1,20 * 1, ,16 0,75 1,620 1,20 * 2, ,00 0,75 2,250 1,50 * 1, ,25 0,75 1,688 1,50 * 1, ,70 0,75 2,025 1,50 * 2, ,75 0,75 2,813 1,80 * 1, ,24 0,75 2,430 1,80 * 2, ,50 0,75 3,375 2,00 * 2, ,00 0,75 3,000 2,00 * 2, ,00 0,75 3,750 2,20 * 2, ,84 0,75 3,630 A változás jogát fenn tartjuk!

11 31/05/ Egy nyílószárnyú Keresztmetszet nyitásmód 1. Keresztmetszet NRAmunkahengerrel GFK- lábazat Tartóprofil Kondenzvíz elvezető furat Fém- lábazat Lábazat Tartóprofil Kondenzvíz elvezető furat Tető vízszigetelésével való csatlakozás 2.1. Keresztmetszet GFK- lábazat zsanérral, hozzátartozó PVCkeret lehetséges. Tetőfólia Lábazat Hőszigetelés (60 mm vtg.) 2.2. Keresztmetszet Fém lábazat zsanérral. Hegesztett tetőfólia toldás A változás jogát fenn tartjuk!

12 31/06/ Egy nyílószárnyú Keresztmetszet nyitásmód 1. Hosszmetszet Acél lábazat NRAmunkahengerrel és szélcsendesítő falakkal (WLW). Szélcsendesítő fal Szélcsendesítő fal tartó Tartóprofil Vonórúd (B >= ) Lábazat Hőszigetelés (60 mm vtg.) Kondenzvíz elvezető furat Tetőfólia Hegesztett tetőfólia toldás 2. Hosszmetszet Acél lábazat szélcsendesítő falakkal (WLW). A változás jogát fenn tartjuk!

13 31/07/ Egy nyílószárnyú Lábazat felépítés 1. Keresztmetszet NÉVLEGES MÉRET 2. Hosszmetszet NÉVLEGES MÉRET 3. Lábazat kialakítás Más magasság a megfelelő tetőszerkezettel lehetséges. A változás jogát fenn tartjuk!

14 31/08/ Egy nyílószárnyú Lábazatrögzítés Lábazattalp hossza Tetőszerkezetbe való rögzítés Lábazati magasság Lábazattalp hossza LÁBAZAT RÖGZÍTÉSE A TETŐSZERKEZETHEZ TETŐSZERKEZET Acéllemez és acél trapézlemezt RÖGZÍTÉS Lemezcsavar DIN 7983 szerint 6,3*25, gumitömítéses alátéttel Fapalló Facsavar DIN 96 vagy 571 szerint 6*50, U- alátéttel DIN 9021 szerint D=6,4 Vasbeton FISCHER- biztonsági csavar 7*65 U- alátéttel d= 7,4 DIN 9021 szerint S10 R60 FISCHER- dübelbe helyezve M8 gépi csavarozás DIN 933 szerint M8 fém dübelbe elhelyezve A változás jogát fenn tartjuk!

15 31/09/ Egy nyílószárnyú Lábazat felépítés Beépítési szög: 30 Névleges méret A * B [m] 1,00 * 1,00 A [mm] 1000 B [mm] 1000 A geo [m 2 ] 1,00 C V A W WLW- vel [m 2 ] 0 1. Kereszt-, Hosszmetszet, felülnézet 1,00 * 1, ,50 0,975 1,00 * 2, ,00 1,300 1,20 * 1,20 1,20 * 1,50 1,20 * 1,80 1,20 * 2,50 1,44 1,80 2,16 3, ,170 1,404 1, Mérettáblázat geometriai (A g ) és aerodinamikai (A W ) értékekkel 1,50 * 1,50 2,25 1,463 1,50 * 1,80 2, ,50 * 2,50 3,75 2,438 1,80 * 1,80 3,24 2,106 1,80 * 2,50 4, ,00 * 2, , ,00 * 2, ,00 3,250 2,20 * 2, ,84 3,146 Beépítési szög: 45 Névleges méret A * B [m] 1,00 * 1,00 A [mm] 1000 B [mm] 1000 A geo [m 2 ] 1,00 C V 0,60 A W WLW- vel [m 2 ] 0, Kereszt-, Hosszmetszet, felülnézet 1,00 * 1, ,50 0,60 0,900 1,00 * 2, ,00 0,60 1,200 1,20 * 1,20 1,20 * 1,50 1,20 * 1,80 1,20 * 2,50 1,44 1,80 2,16 3,00 0,60 0,60 0,60 0,60 0,864 1,080 1,296 1, Mérettáblázat geometriai (A g ) és aerodinamikai (A W ) értékekkel 1,50 * 1,50 2,25 0,60 1,350 1,50 * 1,80 2,70 0,60 1,620 1,50 * 2,50 3,75 0,60 2,250 1,80 * 1,80 3,24 0,60 1,944 1,80 * 2,50 4,50 0,60 2,700 2,00 * 2, ,00 0,60 2,400 2,00 * 2, ,00 0,60 3,00 2,20 * 2, ,84 0,60 2,904 A változás jogát fenn tartjuk!

16 31/10/ Egy nyílószárnyú Szabvány építési méret Beépítési szög: Kereszt-, Hosszmetszet, felülnézet Névleges méret A * B [m] 1,00 * 1,00 A [mm] 1000 B [mm] 1000 A geo [m 2 ] 1,00 C V A W WLW- vel [m 2 ] 0 2. Mérettáblázat geometriai (A g ) és aerodinamikai (A W ) értékekkel 1,00 * 1, ,50 0,975 1,00 * 2, ,00 1,300 1,20 * 1,20 1, ,20 * 1,50 1,80 1,170 1,20 * 1,80 2,16 1,404 1,20 * 2,50 3,00 1,950 1,50 * 1,50 2,25 1,463 1,50 * 1,80 2, ,50 * 2,50 3,75 2,438 1,80 * 1,80 3,24 2,106 1,80 * 2,50 4, ,00 * 2, , ,00 * 2, ,00 3,250 2,20 * 2, ,84 3,146 A változás jogát fenn tartjuk!

17 31/11/ Egy nyílószárnyú Keresztmetszet nyitásmóddal Beépítési szög 30, 45, 60 Nyitási szög NRA 1. Keresztmetszet NRAmunkahengerrel Beépítési szög Tartóprofil DL- lábazat ISO- kerettel Tartóprofil SKYLINE SHEDLINE Hőszigetelés Fólia 2.1. Keresztmetszet Lábazat A nyílószárny hosszúságnál, mely egyenlő a felülvilágító oldalszélességével Kondenzvíz elvezető furat Tetőfólia Hőszigetelés (60 mm vtg.) Hegesztett tetőfólia toldás Lábazat SKYLINE SHEDLINE Tartóprofil Kondenzvíz elvezető furat DL- lábazat ISO- kerettel 2.2. Keresztmetszet Keresztkiváltás A nyílószárny hosszúságnál, mely kisebb a felülvilágító oldalszélességénél. Tartóprofil Keresztkiváltás SKYLINE SHEDLINE A változás jogát fenn tartjuk!

18 31/12/ Egy nyílószárnyú Hosszmetszet Beépítési szög 30, 45, Keresztmetszet NRAmunkahengerrel és szélcsendesítő fallal 2.1. Hosszmetszet Szélcsendesítő fallal Tartóprofil Kondenzvíz elvezető furat Szélcsendesítő fal Szélcsendesítő fal tartó Vonórúd (B >= ) DL- lábazat ISO- kerettel B Tartóprofil SKYLINE SHEDLINE A változás jogát fenn tartjuk!

19 31/13/ Egy nyílószárnyú Szabvány építési méret Beépítési szög: Kereszt-, Hosszmetszet, felülnézet Névleges méret A * B [m] A [mm] B [mm] A geo [m 2 ] C V A W WLW- vel [m 2 ] 2. Mérettáblázat geometriai (A g ) és aerodinamikai (A W ) értékekkel 1,00 * 1, ,00 0,35 1,00 * 1, ,50 1,00 * 2, ,00 0,35 1,20 * 1,20 1,44 0,35 1,20 * 1,50 1,80 0,35 1,20 * 1,80 1,20 * 2,50 1,50 * 1,50 1,50 * 1,80 1,50 * 2,50 2,16 3,00 2,25 2,70 3,75 0,35 0,35 0,35 0,35 0,35 Nyitási méret alapján 1,80 * 1,80 3,24 0,35 1,80 * 2,50 4,50 0,35 2,00 * 2, ,00 0,35 2,00 * 2, ,00 0,35 2,20 * 2, ,84 0,35 A változás jogát fenn tartjuk!

20 31/14/ Egy nyílószárnyú Keresztmetszet nyitásmóddal Beépítési szög Keresztmetszet NRA- hengerrel Tartóprofil függőleges üvegezés Tartóprofil függőleges üvegezés 2.1. Keresztmetszet Lábazat A nyílószárny hosszúságnál, mely egyenlő a felülvilágító oldalszélességével Kondenzvíz elvezető furat Hegesztett tetőfólia toldás Tetőfólia Tartóprofil Kondenzvíz elvezető furat DL- lábazat ISO- kerettel Hőszigetelés (60 mm vtg.) Lábazat függőleges üvegezés Keresztkiváltás függőleges üvegezés 2.2. Keresztmetszet Keresztkiváltás A nyílószárny hosszúságnál, mely kisebb a felülvilágító oldalszélességénél. A változás jogát fenn tartjuk!

21 31/15/ Egy nyílószárnyú Hosszmetszet Beépítési szög 30, 45, Hosszmetszet NRA- hengerrel 2.1. Hosszmetszet Tartóprofil Kondenzvíz elvezető furat Vonórúd (B >= ) DL- lábazat ISO- kerettel B Tartóprofil SKYLINE SHEDLINE A változás jogát fenn tartjuk!

22 31/16/ Dupla nyílószárnyú Áttekintés Általános Építőipari Vizsgabizonyítvány P MPA E Dupla nyílószárnyú különböző beépítési módban. 1. Különböző méretekben donga formájú sáv felülvilágítóba az egyes felülvilágító elemek közé szerelve; úgy, hogy a felülvilágító szélessége megegyezik a szélességével. (Felhasználási példa!!!) 2. Különböző méretekben donga formájú sáv felülvilágítóba az egyes felülvilágító elemekre szerelve; úgy, hogy a felülvilágító szélessége nagyobb a szélességénél (Felhasználási példa!!!) felülvilágítók NRA- hő- és füstelvezető / szellőztető eszközök lehetnek. Szabványszerű kialakítása (NRA) levegő nyomásával (CO 2 ) történik. Ezen kívül optimálisan szellőztető eszközként is alkalmazható, mely funkció a megrendelő által elkészített pneumatikus hálózaton történő, levegő nyomásával vagy E-motorral (230 V, 24 V) működtethető. Az alapszerkezet hengerelt alumínium profilokból, a kötő elemek nemes acélból készülnek. A szerkezet közepén található vízelvezető csatorna hőszigetelt. Kitöltő elemként könnyű rögzítésű víztiszta vagy opál 10, 16 vagy 20 mm vtg. polikarbonát lapokat helyeznek el. Ezek minősége B1 vagy B2 (éghető vagy nem égve csepegő) kategóriákba sorolható. A több rétegű polikarbonát lapok külső oldala az időjárás hatásainak jobb elviselése érdekébe coextrudáltak. A szabvány kitöltés mellett Acryl üveggel, szendvicspanellel és kemény fedéssel is beépíthető. 3. Pontszerű tetőelemként tervezve. A változás jogát fenn tartjuk!

23 31/17/ Dupla nyílószárnyú Szabvány építési méret 1. Keresztmetszet, hosszmetszet felülnézet. és Névleges méret A * B [m] A [mm] B [mm] C [mm] D [mm] A geo [m 2 ] C V A W WLW- vel [m 2 ] 2. Mérettáblázat geometriai (A g ) és aerodinamikai (A W ) értékekkel. 1,20 * 1, ,44 0,936 1,20 * 1, ,80 1,170 1,20 * 1, ,16 1,404 1,20 * 2, ,00 1,950 1,50 * 1, ,25 1,463 1,50 * 1, ,70 1,755 1,50 * 2, ,60 2,340 1,50 * 2, ,75 2,438 1,80 * 1, ,24 2,106 1,80 * 2, ,32 2,808 1,80 * 2, ,50 2,925 2,00 * 2, ,84 3,146 2,00 * 2, ,25 4,063 A változás jogát fenn tartjuk!

24 31/18/ Dupla nyílószárnyú Keresztmetszet nyitásmóddal 1. Keresztmetszet NRA- hengerrel Acél lábazat Kondenzvíz elvezető Tetőfólia Tartóprofil Hőszigetelt középeresz 2.1. Keresztmetszet Fém lábazat zsanérral. Hegesztett tetőfólia toldás Lábazat Hőszigetelés (60 mm vtg.) Kondenzvíz elvezető Szimmetria- tengely 2.2. Keresztmetszet Középcsatorna. C/2 100mm C A A változás jogát fenn tartjuk!

25 31/19/ Dupla nyílószárnyú Hosszmetszet 1. Hosszmetszet Acél lábazat NRAmunkahengerrel és szélcsendesítő falakkal (WLW). Szélcsendesítő fal Szélcsendesítő fal tartó Tartóprofil Vonórúd (B >= ) Lábazat Hőszigetelés (60 mm vtg.) Kondenzvíz elvezető furat Tetőfólia Hegesztett tetőfólia toldás 2. Hosszmetszet Acél lábazat szélcsendesítő falakkal (WLW). A változás jogát fenn tartjuk!

26 31/20/ Dupla nyílószárnyú Lábazatkialakítás 1. Keresztmetszet 2. Hosszmetszet 3. Lábazat kialakítás Más magasság a megfelelő tetőszerkezettel lehetséges. A változás jogát fenn tartjuk!

27 31/21/ Dupla nyílószárnyú Lábazatrögzítés Lábazattalp hossza Tetőszerkezetbe való rögzítés Lábazati magasság Lábazattalp hossza LÁBAZAT RÖGZÍTÉSE A TETŐSZERKEZETHEZ TETŐSZERKEZET Acéllemez és acél trapézlemezt RÖGZÍTÉS Lemezcsavar DIN 7983 szerint 6,3*25, gumitömítéses alátéttel Fapalló Facsavar DIN 96 vagy 571 szerint 6*50, U- alátéttel DIN 9021 szerint D=6,4 Vasbeton FISCHER- biztonsági csavar 7*65 U- alátéttel d= 7,4 DIN 9021 szerint S10 R60 FISCHER- dübelbe helyezve M8 gépi csavarozás DIN 933 szerint M8 fém dübelbe elhelyezve A változás jogát fenn tartjuk!

28 31/22/ Dupla nyílószárnyú Építési variációk donga sáv felülvilágítóba Variáció 1 A szélességű sáv felülvilágítóba beépítve 1. Keresztmetszet NRAmunkahengerrel A = sávszélesség 2. Felülnézet A változás jogát fenn tartjuk!

29 31/23/ Dupla nyílószárnyú Építési variációk donga sáv felülvilágítóba Variáció 2 A -nál nagyobb szélességű sáv felülvilágítóba beépítve 1. Keresztmetszet NRA- hengerrel A < sávszélesség 2. Felülnézet A változás jogát fenn tartjuk!

30 31/24/ Egy nyílószárnyú Pos. 1.: Egy nyílószárnyú Névleges méret: m / Lábazat cm Napi bevilágításra alkalmas eszköz lábazattal, mely fix kivitelben is lehetséges; a kivitelezést megelőzően a szellőztetési szükséglet megállapítása szükséges. Fényáteresztő elemként több rétegű polikarbonát lapokat alumínium szorítóprofilokkal rögzítik a nyílószárny keretbe. A polikarbonát lapok a külső oldala az időjárás viszontagságainak optimálása érdekében coextrudált. Könnyen rögzített, nem csavarozott, így nem keletkehet sérülés a hőtágulás következtében. A lábazat RAL 9002 színhez hasonló színárnyalatra festett horganyzott acéllemezből készül és a beépítésnél 60 cm vtg. hőszigeteléssel szigetelik. Az alsó perem beépítése előtt a tető hőszigetelése ellenőrizendő. A tetővel való csatlakozás kiépítése a megrendelő kötelessége! Darab szám 10 mm PC-SdP, U g = 3,10 W/m 2 K, opál / transzparens 10 mm PC-S3P, U g = 2,80 W/m 2 K, opál / transzparens 10 mm PC-S4P, U g = 2,50 W/m 2 K, opál / transzparens 10 mm PC-S4P, Heatstop 16 mm PC-S3P, U g = 2,40 W/m 2 K, opál / transzparens 16 mm PC-S5P, U g = 1,80 W/m 2 K, opál / transzparens 16 mm PC-S5P, Heatstop 20 mm PC-S6P, U g = 1,67 W/m 2 K, opál / transzparens 20 mm PC-S6P, Heatstop

31 31/25/ Egy nyílószárnyú Pos. 2.: Egy nyílószárnyú NRA Névleges méret: m / Lábazat cm A W - érték: Természetes hő- és füstelvezető eszköz lábazattal DIN szerint. Az eszköz 68 C-on termikus- automatikusan vagy csoportosan manuálisan nyílik. A nyílószárnyak nyitása pneumatikus- hengerrel történik. Fényáteresztő elemként több rétegű polikarbonát lapokat alumínium szorítóprofilokkal rögzítik a nyílószárny keretbe. A polikarbonát lapok a külső oldala az időjárás viszontagságainak optimálása érdekében coextrudált. Könnyen rögzített, nem csavarozott, így nem keletkezhet sérülés a hőtágulás következtében. A lábazat RAL 9002 színhez hasonló színárnyalatra festett horganyzott acéllemezből készül és a beépítésnél 60 cm vtg. hőszigeteléssel szigetelik. Az alsó perem beépítése előtt a tető hőszigetelése ellenőrizendő. A tetővel való csatlakozás kiépítése a megrendelő kötelessége! Darab szám 10 mm PC-SdP, U g = 3,10 W/m 2 K, opál / transzparens 10 mm PC-S3P, U g = 2,80 W/m 2 K, opál / transzparens 10 mm PC-S4P, U g = 2,50 W/m 2 K, opál / transzparens 10 mm PC-S4P, Heatstop 16 mm PC-S3P, U g = 2,40 W/m 2 K, opál / transzparens 16 mm PC-S5P, U g = 1,80 W/m 2 K, opál / transzparens 16 mm PC-S5P, Heatstop 20 mm PC-S6P, U g = 1,67 W/m 2 K, opál / transzparens 20 mm PC-S6P, Heatstop

32 31/26/ Dupla nyílószárnyú Pos. 3.: Dupla nyílószárnyú Névleges méret: m / Lábazat cm Napi bevilágításra alkalmas eszköz lábazattal, mely fix kivitelben is lehetséges; a kivitelezést megelőzően a szellőztetési szükséglet megállapítása szükséges (max. nyitási szög 90 ). Fényáteresztő elemként több rétegű polikarbonát lapokat alumínium szorítóprofilokkal rögzítik a nyílószárny keretbe. A polikarbonát lapok a külső oldala az időjárás viszontagságainak optimálása érdekében coextrudált. Könnyen rögzített, nem csavarozott, így nem keletkehet sérülés a hőtágulás következtében. Mindkét nyílószárnyat külső zsanérozás tartja, és a vízelvezetés egy középereszen történik. A lábazat RAL 9002 színhez hasonló színárnyalatra festett horganyzott acéllemezből készül és a beépítésnél 60 cm vtg. hőszigeteléssel szigetelik. Az alsó perem beépítése előtt a tető hőszigetelése ellenőrizendő. A tetővel való csatlakozás kiépítése a megrendelő kötelessége! Darab szám 10 mm PC-SdP, U g = 3,10 W/m 2 K, opál / transzparens 10 mm PC-S3P, U g = 2,80 W/m 2 K, opál / transzparens 10 mm PC-S4P, U g = 2,50 W/m 2 K, opál / transzparens 10 mm PC-S4P, Heatstop 16 mm PC-S3P, U g = 2,40 W/m 2 K, opál / transzparens 16 mm PC-S5P, U g = 1,80 W/m 2 K, opál / transzparens 16 mm PC-S5P, Heatstop 20 mm PC-S6P, U g = 1,67 W/m 2 K, opál / transzparens 20 mm PC-S6P, Heatstop

33 31/27/ Dupla nyílószárnyú Pos. 4.: Dupla nyílószárnyú NRA Névleges méret: m / Lábazat cm A W - érték: Természetes hő- és füstelvezető eszköz lábazattal DIN szerint. Az eszköz 68 v. 93 C-on termikus- automatikusan vagy csoportosan manuálisan (vésznyitó szekrény által) nyílik. A nyílószárnyak nyitása pneumatikus- hengerrel történik. Fényáteresztő elemként több rétegű polikarbonát lapokat alumínium szorítóprofilokkal rögzítik a nyílószárny keretbe. A polikarbonát lapok a külső oldala az időjárás viszontagságainak optimálása érdekében coextrudált. Könnyen rögzített, nem csavarozott, így nem keletkehet sérülés a hőtágulás következtében. Mindkét nyílószárnyat külső zsanérozás tartja, és a vízelvezetés egy középereszen történik. A lábazat RAL 9002 színhez hasonló színárnyalatra festett horganyzott acéllemezből készül és a beépítésnél 60 cm vtg. hőszigeteléssel szigetelik. Az alsó perem beépítése előtt a tető hőszigetelése ellenőrizendő. A tetővel való csatlakozás kiépítése a megrendelő kötelessége! Darab szám 10 mm PC-SdP, U g = 3,10 W/m 2 K, opál / transzparens 10 mm PC-S3P, U g = 2,80 W/m 2 K, opál / transzparens 10 mm PC-S4P, U g = 2,50 W/m 2 K, opál / transzparens 10 mm PC-S4P, Heatstop 16 mm PC-S3P, U g = 2,40 W/m 2 K, opál / transzparens 16 mm PC-S5P, U g = 1,80 W/m 2 K, opál / transzparens 16 mm PC-S5P, Heatstop 20 mm PC-S6P, U g = 1,67 W/m 2 K, opál / transzparens 20 mm PC-S6P, Heatstop

34 31/28/ Egy nyílószárnyú SHED- és SKYLINE- ban Pos. 5.: Egy nyílószárnyú Beépítési szög: Névleges méret m Napi bevilágításra alkalmas eszköz ISO- keretre, mely az üvegezési felületbe fix kivitelben is beépíthető; a kivitelezést megelőzően a szellőztetési szükséglet megállapítása szükséges. Fényáteresztő elemként több rétegű polikarbonát lapokat alumínium szorítóprofilokkal rögzítik a nyílószárny keretbe. A polikarbonát lapok a külső oldala az időjárás viszontagságainak optimálása érdekében coextrudált. Könnyen rögzített, nem csavarozott, így nem keletkehet sérülés a hőtágulás következtében. A termikusan elválasztott - talp alumínium profilból készül, teljes szélességében EPDM- gumiszigeteléssel vízszigetelt. Az alsó perem alapvastagsága 16mm! Darab szám 10 mm PC-SdP, U g = 3,10 W/m 2 K, opál / transzparens 10 mm PC-S3P, U g = 2,80 W/m 2 K, opál / transzparens 10 mm PC-S4P, U g = 2,50 W/m 2 K, opál / transzparens 10 mm PC-S4P, Heatstop 16 mm PC-S3P, U g = 2,40 W/m 2 K, opál / transzparens 16 mm PC-S5P, U g = 1,80 W/m 2 K, opál / transzparens 16 mm PC-S5P, Heatstop 20 mm PC-S6P, U g = 1,67 W/m 2 K, opál / transzparens 20 mm PC-S6P, Heatstop

35 31/29/ Egy nyílószárnyú SHED- és SKYLINE- ban Pos. 6.: Egy nyílószárnyú NRA Beépítési szög: Névleges méret m A W - érték: Természetes hő- és füstelvezető eszköz lábazattal DIN szerint. Az eszköz 68 v, 93 C-on termikus- automatikusan vagy csoportosan manuálisan (vésznyitó szekrény által) nyílik. A nyílószárnyak nyitása pneumatikus- hengerrel történik. Fényáteresztő elemként több rétegű polikarbonát lapokat alumínium szorítóprofilokkal rögzítik a nyílószárny keretbe. A polikarbonát lapok a külső oldala az időjárás viszontagságainak optimálása érdekében coextrudált. Könnyen rögzített, nem csavarozott, így nem keletkehet sérülés a hőtágulás következtében. A termikusan elválasztott - talp alumínium profilból készül, teljes szélességében EPDM- gumiszigeteléssel vízszigetelt. Az alsó perem alapvastagsága 16mm! Darab szám 10 mm PC-SdP, U g = 3,10 W/m 2 K, opál / transzparens 10 mm PC-S3P, U g = 2,80 W/m 2 K, opál / transzparens 10 mm PC-S4P, U g = 2,50 W/m 2 K, opál / transzparens 10 mm PC-S4P, Heatstop 16 mm PC-S3P, U g = 2,40 W/m 2 K, opál / transzparens 16 mm PC-S5P, U g = 1,80 W/m 2 K, opál / transzparens 16 mm PC-S5P, Heatstop 20 mm PC-S6P, U g = 1,67 W/m 2 K, opál / transzparens 20 mm PC-S6P, Heatstop

36 31/30/ Dupla nyílószárnyú SHED- és SKYLINE- Pos. 7.: Dupla nyílószárnyú Beépítési szög: Névleges méret m Napi bevilágításra alkalmas eszköz ISO- keretre, mely az üvegezési felületbe fix kivitelben is beépíthető; a kivitelezést megelőzően a szellőztetési szükséglet megállapítása szükséges. Fényáteresztő elemként több rétegű polikarbonát lapokat alumínium szorítóprofilokkal rögzítik a szárnykeretbe. A polikarbonát lapok a külső oldala az időjárás viszontagságainak optimálása érdekében coextrudált. Könnyen rögzített, nem csavarozott, így nem keletkehet sérülés a hőtágulás következtében. Mindkét nyílószárnyat külső zsanérozás tartja, és a vízelvezetés egy középereszen történik. A termikusan elválasztott - talp alumínium profilból készül, teljes szélességében EPDM- gumiszigeteléssel vízszigetelt. Az alsó perem alapvastagsága 16mm! Darab szám 10 mm PC-SdP, U g = 3,10 W/m 2 K, opál / transzparens 10 mm PC-S3P, U g = 2,80 W/m 2 K, opál / transzparens 10 mm PC-S4P, U g = 2,50 W/m 2 K, opál / transzparens 10 mm PC-S4P, Heatstop 16 mm PC-S3P, U g = 2,40 W/m 2 K, opál / transzparens 16 mm PC-S5P, U g = 1,80 W/m 2 K, opál / transzparens 16 mm PC-S5P, Heatstop 20 mm PC-S6P, U g = 1,67 W/m 2 K, opál / transzparens 20 mm PC-S6P, Heatstop

37 31/31/ Dupla nyílószárnyú SHED- és SKYLINE- Pos. 8.: Dupla nyílószárnyú NRA Beépítési szög: Névleges méret m A W - érték: Természetes hő- és füstelvezető eszköz lábazattal DIN szerint. Az eszköz 68 v. 93 C-on termikus- automatikusan vagy csoportosan manuálisan (vésznyitó szekrény által) nyílik. A nyílószárnyak nyitása pneumatikus- hengerrel történik. Fényáteresztő elemként több rétegű polikarbonát lapokat alumínium szorítóprofilokkal rögzítik a nyílószárny keretbe. A polikarbonát lapok a külső oldala az időjárás viszontagságainak optimálása érdekében coextrudált. Könnyen rögzített, nem csavarozott, így nem keletkehet sérülés a hőtágulás következtében. Mindkét nyílószárnyat külső zsanérozás tartja, és a vízelvezetés egy középereszen történik. A termikusan elválasztott - talp alumínium profilból készül, teljes szélességében EPDM- gumiszigeteléssel vízszigetelt. Az alsó perem alapvastagsága 16mm! Darab szám 10 mm PC-SdP, U g = 3,10 W/m 2 K, opál / transzparens 10 mm PC-S3P, U g = 2,80 W/m 2 K, opál / transzparens 10 mm PC-S4P, U g = 2,50 W/m 2 K, opál / transzparens 10 mm PC-S4P, Heatstop 16 mm PC-S3P, U g = 2,40 W/m 2 K, opál / transzparens 16 mm PC-S5P, U g = 1,80 W/m 2 K, opál / transzparens 16 mm PC-S5P, Heatstop 20 mm PC-S6P, U g = 1,67 W/m 2 K, opál / transzparens 20 mm PC-S6P, Heatstop

38

39 EG-Konformitätserklärung wir die Indu-Light Produktion&Vertrieb GmbH Lauterbachstraße 38, D Deilingen Willi-Brundert-Straße 3, D Halle erklären in alleiniger Verantwortung, dass das Produkt Rauch- und Wärmeabzug System RAI-22J folgender Norm entspricht EN : Der Erklärung zugrunde liegt das EG-Konformitätszertifikat 0786-CPD VdS Schadenverhütung GmbH Amsterdamer Straße , D Köln Halle, 18. September 2007 Indu-Light Produktion&Vertrieb GmbH Leiter Qualitätsmanagement

40

41

42

43

44

45

46

Lamellenlüfter REFERENCIÁK. Indu-Light LLP. Szellőztetés, Tűzvédelem A mi lamellás szellőztető rendszerünk: nagy mértékű

Lamellenlüfter REFERENCIÁK. Indu-Light LLP. Szellőztetés, Tűzvédelem A mi lamellás szellőztető rendszerünk: nagy mértékű Szellőztetés, Tűzvédelem mi lamellás szellőztető rendszerünk: nagy mértékű flexibilis felhasználhatóság a gyártási kompatibilitásban. kivitelezés polikarbonát lamellákkal vagy alumínium sötét lamellákkal.

Részletesebben

CITYLINE. Fény, haladás, könnyedség CITYLINE az új dimenzió, a formaszabadság. CITYLINE a modern sáv felülvilágító rendszer az Indu-Light-tól.

CITYLINE. Fény, haladás, könnyedség CITYLINE az új dimenzió, a formaszabadság. CITYLINE a modern sáv felülvilágító rendszer az Indu-Light-tól. Fény, haladás, könnyedség az új dimenzió, a formaszabadság. a modern sáv felülvilágító rendszer az Indu-Light-tól. meghívja Önt Egy kényelmes sétára a süßeni járdatető alá. átfed. Mégpedig a Richard Burger

Részletesebben

Ön egy napi szellőztetésre is alkalmas RWA- rendszert keres, mely eső esetén is alkalmazható? Akkor a válasz így hangzik: MLZ-2525!

Ön egy napi szellőztetésre is alkalmas RWA- rendszert keres, mely eső esetén is alkalmazható? Akkor a válasz így hangzik: MLZ-2525! Függetlenül az időjárástól Csodálatos az INDU-LIGHTTÓL. Ön egy napi szellőztetésre is alkalmas RWA- rendszert keres, mely eső esetén is alkalmazható? Akkor a válasz így hangzik: MLZ-2525! Ebben az esetben

Részletesebben

TOPLINE TERMÉSZETES FÉNY, SZELLŐZTETÉS ÉS TŰZVÉDELEM

TOPLINE TERMÉSZETES FÉNY, SZELLŐZTETÉS ÉS TŰZVÉDELEM TOPLINE TERMÉSZETES FÉNY, SZELLŐZTETÉS ÉS TŰZVÉDELEM TOPLINE A CSÚCSTERMÉK AZ INDU-LIGHTTÓL MINDEN TOP! Az INDU-LIGHT komplett felülvilágító rendszereket gyárt önhordó kivitelben új és felújítandó épületekhez.

Részletesebben

SHEDLINE. TERMÉSZETES FÉNY, SZELLŐZTETÉS ÉS TŰZVÉDELEM.

SHEDLINE. TERMÉSZETES FÉNY, SZELLŐZTETÉS ÉS TŰZVÉDELEM. . TERMÉSZETES FÉNY, SZELLŐZTETÉS ÉS TŰZVÉDELEM. KLASSZIKUS SÁV FELÜLVILÁGÍTÓ A MAGASABB IGÉNYEKÉRT AZ INDU-LIGHTTÓL. FÉNY A PROFIKNAK! Az INDU-LIGHT komplett felülvilágító rendszereket gyárt önhordó kivitelben

Részletesebben

PROLINE. TERMÉSZETES FÉNY, SZELLŐZÉS ÉS TŰZVÉDELEM.

PROLINE. TERMÉSZETES FÉNY, SZELLŐZÉS ÉS TŰZVÉDELEM. . TERMÉSZETES FÉNY, SZELLŐZÉS ÉS TŰZVÉDELEM. AZ INDU-LIGHT INNOVATÍV TERMÉKE. CSÚCSMINŐSÉG! Az INDU-LIGHT komplett felülvilágító rendszereket gyárt önhordó kivitelben új és felújítandó épületekhez. hőszigetel.

Részletesebben

SKYLINE. TERMÉSZETES FÉNY, SZELLŐZTETÉS ÉS KLASSZIKUS FORMA.

SKYLINE. TERMÉSZETES FÉNY, SZELLŐZTETÉS ÉS KLASSZIKUS FORMA. . TERMÉSZETES FÉNY, SZELLŐZTETÉS ÉS KLASSZIKUS FORMA. EGY ÁLOM SÁV FELÜLVILÁGÍTÓ AZ INDU-LIGHTTÓL. SAROKKÉPZÉSBEN A LEGJOBB! Az INDU-LIGHT komplett felülvilágító rendszereket gyárt önhordó kivitelben új

Részletesebben

KÜLÖNLEGES ÉPÍTMÉNYEK

KÜLÖNLEGES ÉPÍTMÉNYEK KÜLÖNLEGES ÉPÍTMÉNYEK Az INDU-LIGHT mindent megépít. A legnagyobb célunk a vásárlókkal való békés kapcsolat. Ezért kínálunk a széles műszaki tartalmú szabványprogramunk mellett, professzionális megoldást

Részletesebben

TOPLINE PLUS. Több mint sáv felülvilágító!

TOPLINE PLUS. Több mint sáv felülvilágító! TOPLINE PLUS. Több mint sáv felülvilágító! Modern, ökonomikus, környezettudatos Az új TOPLINE PLUS mára már bevált Indu-Light technológia a hőszigetelt lábazatával és az egységes U- értékével (1,8 W/m

Részletesebben

INDU-LIGHT 1. OTSZ Hő- és füstelvezetők tervezése 2. TOPLINE donga felülvilágító 3. TOPLINE PLUS donga felülvilágító 4. PROLINE donga felülvilágító 5

INDU-LIGHT 1. OTSZ Hő- és füstelvezetők tervezése 2. TOPLINE donga felülvilágító 3. TOPLINE PLUS donga felülvilágító 4. PROLINE donga felülvilágító 5 INDU-LIGHT 1 OTSZ Hő- és füstelvezetők tervezése 2 TOPLINE donga felülvilágító 3 TOPLINE PLUS donga felülvilágító 4 PROLINE donga felülvilágító 5 SKYLINE homlokzati bevilágító 6 SHEDLINE sávfelülvilágító

Részletesebben

Kivitelezési. tervdokumentáció minden esetben a helyszínen ellenőrizni és pontosítani kell. R 1 Részletrajz Fő épület M 1: 2

Kivitelezési. tervdokumentáció minden esetben a helyszínen ellenőrizni és pontosítani kell. R 1 Részletrajz Fő épület M 1: 2 3 rétegű hőszigetelő üvegez 7 3 2 1 Hajlaterősít 0 cm szélességben polimerbitumen hegesztett lemezzel, egy rétegben, mm A tetőszigetel utolsó rétegeként kzül a csapadékvíz elleni szigetel záró rétege,

Részletesebben

Sávfelülvilágító termékcsalád BITTERMANN DAYLIGHT

Sávfelülvilágító termékcsalád BITTERMANN DAYLIGHT Hő- és füstelvezetés Napi szellőzés Természetes bevilágítás EN 12101-2 : 2003-09 szerint bevizsgálva és tanúsítva Természetes bevilágítás E sávfelülvilágító rendszer teljes mértékig megfelel az ügyfél,

Részletesebben

Falra szerelhető acélszekrények

Falra szerelhető acélszekrények Falra szerelhető acélszekrények Spacial CRN - CRNG Falra szerelhető acélszekrények / Méretek /7 Kiválasztási segédlet /10 Tartozékok /18 PB50000 PB50001 PB5000 PB500199 Alkalmazások /8 Kiválasztási segédlet

Részletesebben

Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOZAT Villámvédelmi vizsgára felkészítő tanf. 2015. Felfogórendszerek

Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOZAT Villámvédelmi vizsgára felkészítő tanf. 2015. Felfogórendszerek Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOZAT Villámvédelmi vizsgára felkészítő tanf. 2015 Felfogórendszerek Felfogó háló Felfogórudak Természetes felfogók Külső villámvédelmi rendszer Felfogórendszerek

Részletesebben

Twist kerámia tetõcserép

Twist kerámia tetõcserép 0 A cserépcsalád kerámia elemei A cserépfedés nézete TWIST alapcserép TWIST szellőzőcserép TWIST hófogócserép,-0, db / m db / szarufaköz, min. db / 0 m táblázat szerint TWIST jobbos szegőcserép,-,0 db

Részletesebben

Hôszigetelt tetôés falpanelek. X-Dek TM termékcsalád. KS1000 XD és KS1000 XM Nagy fesztávú tetôpanelek

Hôszigetelt tetôés falpanelek. X-Dek TM termékcsalád. KS1000 XD és KS1000 XM Nagy fesztávú tetôpanelek Hôszigetelt tetôés falpanelek X-Dek TM termékcsalád S1000 XD és S1000 XM Nagy fesztávú tetôpanelek Tartalom Tartalom Csomóponti rajzok Bevezetés...3 Fôbb tulajdonságok...4 Tervezôi szabadság és vízszigetelés...6

Részletesebben

Tetőfedő rendszer Alkalmazástechnika. www.leier.eu

Tetőfedő rendszer Alkalmazástechnika. www.leier.eu Tetőfedő rendszer Alkalmazástechnika Leier építőanyag-üzemek Devecser-Téglagyár 8460 Devecser, Sümegi út telefon: 88/512-600 fax: 88/512-619 e-mail: devecser@leier.hu Gönyű-Betonelemgyár 9071 Gönyű, Dózsa

Részletesebben

B 03 0410. Anyagvastagság A mm. Csavar mm. B mm 4,8 1,50-3,0 6,0 4,0. Becsavarás

B 03 0410. Anyagvastagság A mm. Csavar mm. B mm 4,8 1,50-3,0 6,0 4,0. Becsavarás WÜRTH Szereléstechnika Kft. - 2040 Budaörs, Gyár u. 2. - Tel.:(00 36) 23/418-130 - Nyomtatva Magyarországon P 10 0660/H 04 0370/M 12 0096/B 03 0410 07/2003 Csavar Önfúró lemezcsavarok tömítõ tel. Anyagvastagság

Részletesebben

Kiegészítők trapézlemezekhez és szendvicspanelekhez. Tömítőszivacsok Bevilágítók Hőszigetelt bevilágító Szerelési útmutató bevilágítókhoz Kötőelemek

Kiegészítők trapézlemezekhez és szendvicspanelekhez. Tömítőszivacsok Bevilágítók Hőszigetelt bevilágító Szerelési útmutató bevilágítókhoz Kötőelemek Tömítőszivacsok Bevilágítók Hőszigetelt bevilágító Szerelési útmutató bevilágítókhoz Kötőelemek 46 47 48 TÖmítőszivacsok tömítés a trapézlemez és a záróprofilok között megakadályozza a porhó és a víz beszivárgását

Részletesebben

MÜPRO. MPC-rendszerkomponensek. MÜPROtect típus C320. MPR-rendszerkomponensek. MPC-rendszersínek 1 2. Menetes szárak 20. MPC-sínkonzolok 3 4

MÜPRO. MPC-rendszerkomponensek. MÜPROtect típus C320. MPR-rendszerkomponensek. MPC-rendszersínek 1 2. Menetes szárak 20. MPC-sínkonzolok 3 4 0. MÜPRO 1. Zajcsillapítás 2. Tűzvédelem 3. Csőbilincsek 4. Szerelősínek 5. Szerelési anyagok 6. Fix- és elmozduló megfogások 7. Nehéz csőrögzítés 8. MPT-Tartórendszer 9. Légtechnika 10. Lefolyócső-csatlakozók

Részletesebben

Csővezetéki vetőfúvóka rács WGA-V-RR

Csővezetéki vetőfúvóka rács WGA-V-RR Csővezetéki vetőfúvóka rács WGA-V-RR Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 (0) 74 63-980 - 0 Telefax +49 (0) 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás...

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI FŐÖSSZESÍTŐ

KÖLTSÉGVETÉSI FŐÖSSZESÍTŐ FODOR 3. Épftfiipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Székhely; 1113 Budapest, Ibrahim u. 9. Levélcím, telephely: 9027 Györ, Vágóhíd U. 2. Adószám- 11469957-2-43 MKB: 10300002-33221146-00003285 5. sz

Részletesebben

ÉPÍTÉSZ MŰSZAKI LEÍRÁS

ÉPÍTÉSZ MŰSZAKI LEÍRÁS GYÖNGYÖSOROSZI ÜZEM BŐVÍTÉSE ÉPÍTÉSZ MŰSZAKI LEÍRÁS 3211 Gyöngyösoroszi (HRSZ.: 703/3) Budapest, 2016 március Tartalomjegyzék: Előzmények, tervezési feladat I. Alapozás 1.1. Alapozási terv 1.2. Lehorgonyzó

Részletesebben

HEXANORM M.V.P. 1. 1. MÉRETEK

HEXANORM M.V.P. 1. 1. MÉRETEK HEXANORM M.V.P. 1. 1. MÉRETEK NÉGYZET ALAKÚ TÉGLALAP ALAKÚ Cikkszám Lábazat mérete (mm) Munkahengerek löktérfogata (l) Kétrétegű PCA kupola, 10mm alu.héjelem Hasznos füstelvezető nyílásfelület** Geometriai

Részletesebben

JÁTSZÓTÉRI ÉS KERTI CSÚSZDÁK

JÁTSZÓTÉRI ÉS KERTI CSÚSZDÁK JÁTSZÓTÉRI ÉS KERTI CSÚSZDÁK "PETI ELEMES CSÚSZDA" - 3 éves kortól - A termékcsalád négy szerkezeti egységbõl áll, melyek a következõk: indító elem, egyenes elem, íves elem és kidobó elem. Ezen egységekbõl

Részletesebben

Szeglemezes tető formák

Szeglemezes tető formák Elérhetőségek: Telefon: +36 70 2 772 472 E-mail: fa-lak@t-email.hu KÖNNYŰSZERKEZETES, FAVÁZAS, MINŐSÍTETT HÁZÉPÍTÉSI RENDSZER SZEKSZÁRD minősítés Web: www.fa-lak.hu Tevékenységeink: -Könnyűszerkezetes

Részletesebben

Árlista. Polikarbonát lemezek és kiegészítők

Árlista. Polikarbonát lemezek és kiegészítők Árlista Polikarbonát lemezek és kiegészítők 1. oldal Tartalomjegyzék 2. oldal Kiemelt akciók 3. oldal Üregkamrás polikarbonát lemezek 6-10mm 4. oldal Üregkamrás polikarbonát lemezek 16-25mm 5. oldal Üregkamrás

Részletesebben

TSZ: 1222. CNC Park - Hatvan építési engedélyezési terv. BENEBIAN Kft. 8200 Veszprém, Budapest út 47. 3000 Hatvan, Bercsényi utca hrsz.

TSZ: 1222. CNC Park - Hatvan építési engedélyezési terv. BENEBIAN Kft. 8200 Veszprém, Budapest út 47. 3000 Hatvan, Bercsényi utca hrsz. TSZ: 1222 építtető: BENEBIAN Kft. 8200 Veszprém, Budapest út 47. terv: CNC Park - Hatvan építési engedélyezési terv helyszín: 3000 Hatvan, Bercsényi utca hrsz.: 7000/2 Veszprém, 2012. augusztus hó TSZ:

Részletesebben

Variolex íves bevilágító rendszer

Variolex íves bevilágító rendszer Variolex íves bevilágító rendszer ThyssenKrupp Ferroglobus ThyssenKrupp Tartalomjegyzék Általános termékismertető, rendszerleírás............ Üvegezési lehetőségek............................ 5 Szárnyméretek...................................

Részletesebben

Móra Ferenc Általános Iskola Energetikai Tanulmánya. kivül-belül fehér RAL 9016 színben. színben, párkánytípusazonos végzáróval

Móra Ferenc Általános Iskola Energetikai Tanulmánya. kivül-belül fehér RAL 9016 színben. színben, párkánytípusazonos végzáróval 2,25 Nyitásmód - alsó szárny AB-001 1,25 2,25 2 bukó üvegszövetfátyolbetétes modifikált bitumenes 1,25 lemezzel (pl. PLASTOBIT PV 4MM T APP mo modifikált vízszintes felületeken, 4,5 mm vastag poliészterfátyol

Részletesebben

Értékesítési dokumentáció. Vállalkozói Csarnok a Nagykanizsai Ipari Parkban

Értékesítési dokumentáció. Vállalkozói Csarnok a Nagykanizsai Ipari Parkban Értékesítési dokumentáció Vállalkozói Csarnok a Nagykanizsai Ipari Parkban A Nagykanizsai Ipari park és logisztikai központ szervezésében vállalkozói csarnok épül. Célunk a felmerült igények kielégítése.

Részletesebben

Redőnykapuk és redőnyrácsok. alumíniumból vagy acélból

Redőnykapuk és redőnyrácsok. alumíniumból vagy acélból alumíniumból vagy acélból 1 alumínium vagy acél alapanyagból Egyedi és sokoldalú Redőnykapuink olyan egyedi és egyben sokoldalúan alkalmazható ipari megoldások, melyeket az érvényben lévő irányelvek és

Részletesebben

TERMÉKVÁLASZTÉK. Acél könnyűszerkezetes termékek és komplett rendszerek, teljeskörű szolgáltatással

TERMÉKVÁLASZTÉK. Acél könnyűszerkezetes termékek és komplett rendszerek, teljeskörű szolgáltatással TERMÉKVÁLASZTÉK Acél könnyűszerkezetes termékek és komplett rendszerek, teljeskörű szolgáltatással 1 A Swedsteel-MetecnOról A Swedsteel-Metecno a Metecno Csoport magyarországi üzletága. A Metecno Csoport

Részletesebben

Csomóponti katalógus

Csomóponti katalógus Csomóponti katalógus Tartalom Silka csomópontok 3 16 Ytong csomópontok 17 62 Szerkezeti csomópontok Silka Lábazati megoldás Silka mészhomoktégla teherhordó falszerkezet Silka burkoló előtétfallal ásványi

Részletesebben

Építési engedélyezési dokumentáció

Építési engedélyezési dokumentáció 6500 Baja, Deák Ferenc utca 6. alagsor 1. Tel.: +36 20/322-00-31 Fax: 79/323-703 Email: srti@t-online.hu Építési engedélyezési dokumentáció a 6500 Baja, Szabadság utca 16. szám alatti 463. hrsz.-ú ingatlanon

Részletesebben

Lexan Thermoclear Plus Műszaki segédlet Üregkamrás polikarbonát lemezek

Lexan Thermoclear Plus Műszaki segédlet Üregkamrás polikarbonát lemezek Lexan Thermoclear Plus Műszaki segédlet Üregkamrás polikarbonát lemezek ThyssenKrupp Ferroglobus ThyssenKrupp Tartalomjegyzék 1. Szállítási program.............................. 3 6. LEXAN THERMOCLEAR

Részletesebben

OptiLine 70 energiaoszlopok Bemutatás

OptiLine 70 energiaoszlopok Bemutatás Bemutatás Energiaoszlopok 70 mm-es nyílással tetszőleges típusú szerelvényekhez Az rugalmas szerelési megoldásokat kínálnak az erősáram, valamint a távközlési és adatjelek eljuttatására a mennyezetről

Részletesebben

CSARNOKÉPÜLETEK KÖNNYŰ KÜLSŐ HATÁROLÓSZERKEZETEI. Dr. Kakasy László

CSARNOKÉPÜLETEK KÖNNYŰ KÜLSŐ HATÁROLÓSZERKEZETEI. Dr. Kakasy László CSARNOKÉPÜLETEK KÖNNYŰ KÜLSŐ HATÁROLÓSZERKEZETEI Dr. Kakasy László FÉMANYAGÚ KÜLSŐ HATÁROLÓK Helyszínen rétegenként szerelt: Szendvics (kész) szerkezetek falvázgerendákra szerelt acél felületelemekre (kazetta,

Részletesebben

Hűtőházi ajtók. Egy- és kétszárnyú nyíló-, toló- és lengőajtók, valamint hőmérsékletszabályozott környezetek, fagyasztókamrák.

Hűtőházi ajtók. Egy- és kétszárnyú nyíló-, toló- és lengőajtók, valamint hőmérsékletszabályozott környezetek, fagyasztókamrák. Termékválaszték: Hűtőházi ajtók Egyszárnyú, nyíló (hűtőházi) Kétszárnyú, nyíló (hűtőházi) Egyszárnyú, szervízajtó Tolóajtó (fagyasztó) Egyszárnyú, nyíló (fagyasztó) Egyszárnyú, lengőajtó Kétszárnyú, lengőajtó

Részletesebben

Megaprofil-termékajánló

Megaprofil-termékajánló Megaprofil-termékajánló z acél az egyik legfontosabb alapanyag az építôipari ágazatban a következô elônyös tulajdonságai miatt: erôs, jó teherbírású anyag sokoldalúan és rugalmasan használható esztétikailag

Részletesebben

Szárazépítési. szövegek és normák

Szárazépítési. szövegek és normák Szárazépítési kiírási szövegek és normák ÉVOSZ Szárazépítő Tagozat 2013 Szárazépítési kiírási szövegek és normák 2.0 2 ÉVOSZ Szárazépítő Tagozat 2013 Szárazépítési kiírási szövegek és normák 2.0 Előszó

Részletesebben

Alutech árlista. Lakossági és. Ipari szekciónált Garázskapuk

Alutech árlista. Lakossági és. Ipari szekciónált Garázskapuk Alutech árlista Lakossági és Ipari szekciónált Garázskapuk Trend MEGFIZETHETŐ, BIZTONSÁGOS ÉS MEGBÍZHATÓ AJTÓK SZÉLESKÖRŰ TELEPÍTÉSI LEHETŐSÉGEK A Classic ajtókhoz való beépítő kerettel és a takaró lemezzel

Részletesebben

Lindab Protectline Műszaki információ. Lindab Protectline. Lindab Tetőbiztonsági rendszer Műszaki információ

Lindab Protectline Műszaki információ. Lindab Protectline. Lindab Tetőbiztonsági rendszer Műszaki információ Lindab Protectline Műszaki információ Lindab Protectline Lindab Tetőbiztonsági rendszer Műszaki információ Lindab Protectline Tetőbiztonsági rendszer Lindab Protectline tetőbiztonsági rendszer kiválóan

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. www.fakro.hu

TERMÉKISMERTETŐ. www.fakro.hu TERMÉKISMERTETŐ 2010 1 MINŐSÉGI FAKRO TETŐTÉRI ABLAKOK KOMFORTOS TETŐTÉR Megnövelt védelem betöréssel szemben A Beépítési tökéletes tartomány: termékekhez 15-90 folyamatos fejlesztésen és számos újításon

Részletesebben

Lindab Protectline Műszaki információ. Lindab Protectline. Lindab Tetőbiztonsági rendszer Műszaki információ

Lindab Protectline Műszaki információ. Lindab Protectline. Lindab Tetőbiztonsági rendszer Műszaki információ Lindab Protectline Műszaki információ Lindab Protectline Lindab Tetőbiztonsági rendszer Műszaki információ Lindab Protectline Tetőbiztonsági rendszer A Lindab Protectline tetőbiztonsági rendszer célja

Részletesebben

Korszerű légkezelő gépek fejlesztése. Előadó: Dr. Szekeres József ügyvezető igazgató Budapest, Comfort kiállítás 2007.04.20.

Korszerű légkezelő gépek fejlesztése. Előadó: Dr. Szekeres József ügyvezető igazgató Budapest, Comfort kiállítás 2007.04.20. Korszerű légkezelő gépek fejlesztése Előadó: ügyvezető igazgató Budapest, Comfort kiállítás 2007.04.20. Előzmények Hajtás szabályozás Az előadás tartalma Fokozott légtömörségi és hőtechnikai követelmények

Részletesebben

Opel Movano Felépítmény árlista

Opel Movano Felépítmény árlista H E V E S P O N Y V A Opel Movano Felépítmény árlista Heves Ponyva K 3360 Heves Lehel út2. Tel.:36/545-100 Fax:36/445-600 heves.ponyva@t-online.hu www.hevesponyva.com ALUMÍNIUM PLATÓS FELÉPÍTMÉNYEK - Natúr

Részletesebben

XL 3 4000. Álló elosztószekrények SZERELÉSI SEGÉDLET. www.legrand.hu

XL 3 4000. Álló elosztószekrények SZERELÉSI SEGÉDLET. www.legrand.hu XL 3 4000 Álló elosztószekrények SZERELÉSI SEGÉDLET www.legrand.hu A Legrand széles termék kínálata képes megfelelni az Ön minôségi követelményeinek az elismert megbízhatóság, az üzembe helyezés egyszerûsége

Részletesebben

Tűzvédelmi tányérszelep SVA-FF

Tűzvédelmi tányérszelep SVA-FF Tűzvédelmi tányérszelep SVA-FF Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon 0 74 63-980 - 0 Telefax 0 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Kialakítás... 3

Részletesebben

SZERVIZ-TRADE KFT. - Kerék üzletág

SZERVIZ-TRADE KFT. - Kerék üzletág SZERVIZ-TRADE KFT. - Kerék üzletág Történet, szervezeti felépítés A Szerviz-Trade Kft. 1991-ben alakult. Eleinte gépjármû javítómûhelyek, szervizek felszerelésével, garázsipari berendezések és mûszerek

Részletesebben

ÉMOP-4.1.1/B-12-2013-0001

ÉMOP-4.1.1/B-12-2013-0001 Tájékoztató a szerződés módosításáról Vállalkozási szerződés a Városi Rendelőintézet felújítása Mezőkövesden című ÉMOP4.1.1/B1220130001 azonosító számú pályázat kivitelezésére Közbeszerzési Értesítő száma:

Részletesebben

Alkalmazási útmutató

Alkalmazási útmutató Alkalmazási útmutató Érvényes: 2014. szeptember 1-től. Ezzel a korábbi, 2012. július 2-től érvényes Alkalmazási útmutató hatályát veszti. Megjegyzés: A katalógusban bemutatott termékek színei a nyomdatechnikai

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Hagyományos fakötések rajzai...5 2. Mérnöki fakötések rajzai... 15 3. Fedélidomok szerkesztése,

Tartalomjegyzék. 1. Hagyományos fakötések rajzai...5 2. Mérnöki fakötések rajzai... 15 3. Fedélidomok szerkesztése, Tartalomjegyzék 1. Hagyományos fakötések rajzai...5 2. Mérnöki fakötések rajzai... 15 3. Fedélidomok szerkesztése, fedélsíkok valódi méretének meghatározása... 27 3.1. Fedélidomok szerkesztése... 27 3.1.1.

Részletesebben

Automata biomassza fűtőkazánok. 2014 Termékkatalógus HPK-RA 12,5 160 kw

Automata biomassza fűtőkazánok. 2014 Termékkatalógus HPK-RA 12,5 160 kw Automata biomassza fűtőkazánok 2014 Termékkatalógus HPK-RA 12,5 160 kw 12,5-160 kw biomassza fűtés árlista Verziószám: 2012/2 1/29 Tartalomjegyzék ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK... 3 MEGENGEDETT FŰTŐANYAGOK... 3

Részletesebben

Schachermayer AKCIÓ. bútorvasalat és belsőépítészeti akció 2016/1. GEO fém káva. Kiemelt akció! A készlet erejéig!

Schachermayer AKCIÓ. bútorvasalat és belsőépítészeti akció 2016/1. GEO fém káva. Kiemelt akció! A készlet erejéig! AKCIÓ Schachermayer bútorvasalat és belsőépítészeti akció 2016/1 Érvényes: 2016. január 4. - 2016. február 29-ig, illetve a készlet erejéig. A feltüntetett árak nettó árak, forintban és ÁFA nélkül értendők.

Részletesebben

Mobil. Gazdaságos. Nagy teljesítményű.

Mobil. Gazdaságos. Nagy teljesítményű. GOND NÉLKÜLI HULLADÉKELTÁVOLÍTÁS j^analarbeiten FEUERWE CSATORNATECHNIKA Kompakt, hatékony lezárás- és tömítettség-vizsgáló rendszerek Mobil. Gazdaságos. Nagy teljesítményű. Célkitűzésünk...hozzájárulni

Részletesebben

ELŐREGYÁRTOTT VASBETON CSARNOKVÁZ SZERKEZETEK. Dr. Kakasy László. 2014. február 10.

ELŐREGYÁRTOTT VASBETON CSARNOKVÁZ SZERKEZETEK. Dr. Kakasy László. 2014. február 10. CSARNOKVÁZ SZERKEZETEK Dr. Kakasy László 2014. február 10. 1945-50. monolit vasbeton dominál 1950-66. helyszíni előregyártás 1962. üzemi előregyártás kezdete 1969. könnyűszerkezetes építési mód kezdete

Részletesebben

Tangó+ kerámia tetõcserép

Tangó+ kerámia tetõcserép 0 A cserépcsalád kerámia elemei A cserépfedés nézete TANGÓ+ alapcserép,-0, db / m TANGÓ+ szellőzőcserép TANGÓ+ hófogócserép db / szarufaköz, min. db / 0 m táblázat szerint TANGÓ+ jobbos szegőcserép,-,0

Részletesebben

Műszaki könyv Pneumatikus tolózárhoz Típus: 450

Műszaki könyv Pneumatikus tolózárhoz Típus: 450 Műszaki könyv Pneumatikus tolózárhoz Típus: 450 1 Műszaki könyv Pneumatikus tolózárhoz 1. Műszaki leírás A berendezés feladata: a tolózáron keresztül darabos szilárd anyagok kiömlesztése. 2 3 A berendezés

Részletesebben

Segédlet és méretezési táblázatok Segédlet az Eurocode használatához, méretezési táblázatok profillemezekhez és falkazettákhoz

Segédlet és méretezési táblázatok Segédlet az Eurocode használatához, méretezési táblázatok profillemezekhez és falkazettákhoz Segédlet az Eurocode használatához, méretezési táblázatok profillemezekhez és falkazettákhoz A trapézprofilokat magas minőség, tartósság és formai változatosság jellemzi. Mind a legmagasabb minőséget képviselő

Részletesebben

SP2D W szendvicspanel

SP2D W szendvicspanel Ez az éghetetlen szerkezeti ásványgyapot töltettel rendelkező panel a jó zajelnyelő képesség mellett kitűnő tűzbiztonságot és hőszigetelést kínál. Ideális megoldás az olyan homlokzatokhoz, ahol fontos

Részletesebben

Ipari és Mezőgazdasági Épülettervezési Tanszék. Romterület "ideiglenes" lefedése kiszolgáló helyiségekkel

Ipari és Mezőgazdasági Épülettervezési Tanszék. Romterület ideiglenes lefedése kiszolgáló helyiségekkel Komplexzh/2013.február25.8.15 18.00 Romterület"ideiglenes"lefedésekiszolgálóhelyiségekkel A komplex zh feladatául egy a 70 es években feltárt, értékes és bemutatható tárgyi anyagot, épületmaradványokat

Részletesebben

Lindab Coverline Műszaki információ Burkolati rendszerek. Lindab Coverline. Lindab burkolati rendszerek (Tető- és falburkolatok) Műszaki információ

Lindab Coverline Műszaki információ Burkolati rendszerek. Lindab Coverline. Lindab burkolati rendszerek (Tető- és falburkolatok) Műszaki információ Lindab Coverline Műszaki információ Burkolati rendszerek Lindab Coverline Lindab burkolati rendszerek (Tető- és falburkolatok) Műszaki információ A Lindab Coverline burkolati rendszer termékeket (trapézlemezek,

Részletesebben

Kompakt rács KG / KG-R

Kompakt rács KG / KG-R Kompakt rács KG / KG-R Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 (0) 74 63-980 - 0 Telefax +49 (0) 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Kialakítás...

Részletesebben

254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N.) számára

254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N.) számára 254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N.) számára 1. MEGHATÁROZÁS Nagy sorozatban gyártott szériaautók. 2. HOMOLOGIZÁCIÓ Legalább 2500 azonos egységet kell gyártani 12 egymást követő hónap alatt

Részletesebben

OptiLine 70 asztali csatlakozók Bemutatás

OptiLine 70 asztali csatlakozók Bemutatás Bemutatás Asztali csatlakozóegységek 70 mm-es nyílással Az OptiLine 70 asztali csatlakozóegységek rugalmas megoldásokat biztosítanak az erősáramú, távközlési és adatvezetékeknek az irodák és konferenciatermek

Részletesebben

Spacial katalógus. Spacial SF elemekből álló szekrények és Spacial SM kompakt szekrények. Sokoldalúság Hatékonyság Műszaki támogatás

Spacial katalógus. Spacial SF elemekből álló szekrények és Spacial SM kompakt szekrények. Sokoldalúság Hatékonyság Műszaki támogatás Spacial katalógus Spacial SF elemekből álló szekrények és Spacial SM kompakt szekrények Sokoldalúság Hatékonyság Műszaki támogatás Tartalomjegyzék Elemekből álló fémszekrények 2 Áttekintés 2 Összeszerelt

Részletesebben

Mennyezeti résbefúvó DSX-XXL

Mennyezeti résbefúvó DSX-XXL Mennyezeti résbefúvó DSX-XXL Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon 0 74 63-980 - 0 Telefax 0 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás...3 Kialakítás... 3 Kivitel...

Részletesebben

X-dek TM Szigetelt lapostető panel Termékadatlap

X-dek TM Szigetelt lapostető panel Termékadatlap Alkalmazás Az X-dek TM panelek szigetelt, lemezborítású, lapostetőkhöz alkalmas tetőpanelek, melyek az összes építési alkalmazáshoz megfelelőek, kivéve az alacsony belső hőmérsékletű feltételeket. A KS1000

Részletesebben

TRAPÉZLEMEZ fal- és tető burkolat

TRAPÉZLEMEZ fal- és tető burkolat TRAPÉZLEMEZ fal- és tető burkolat Tetőhajlás (fok) 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 a) Lágyfedés ALKALMAZHATÓ FEDÉSFAJTÁK b) Fém lemezfedés c) Fém szalagfedés d) Szálerősítésű Hullámlemez e) Profilozott fémlemez

Részletesebben

V. 1 CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETÉS együttható értékei. tető 3 (5%) 1 zöldtető 0,3. 1. táblázat: A vízelvezetési együttható értékei.

V. 1 CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETÉS együttható értékei. tető 3 (5%) 1 zöldtető 0,3. 1. táblázat: A vízelvezetési együttható értékei. csatlakozó tetőfelület vízelvezetési együttható értékei tető 3 (5%) 1 zöldtető 0,3 1. táblázat: A vízelvezetési együttható értékei. V. 1.1 Függő ereszcsatornák és lefolyócsövek A tető felületéről lefolyó

Részletesebben

TSZ: 1218. Inkubátorház - Hatvan építési engedélyezési terve. RACE CAR Kft. 1223 Budapest, Nagytétényi út 190. B. ép. I. em. 3.

TSZ: 1218. Inkubátorház - Hatvan építési engedélyezési terve. RACE CAR Kft. 1223 Budapest, Nagytétényi út 190. B. ép. I. em. 3. TSZ: 1218 építtető: RACE CAR Kft. 1223 Budapest, Nagytétényi út 190. B. ép. I. em. 3. terv: Inkubátorház - Hatvan építési engedélyezési terve helyszín: 3000 Hatvan, Bercsényi utca hrsz.: 7000/2 Veszprém,

Részletesebben

7. előad. szló 2012.

7. előad. szló 2012. 7. előad adás Kis LászlL szló 2012. Előadás vázlat Lemez hidak, bordás hidak Lemez hidak Lemezhidak fogalma, osztályozása, Lemezhíd típusok bemutatása, Lemezhidak számítása, vasalása. Bordás hidak Bordás

Részletesebben

Horváth Ferenc építészmérnök tervező, É16 0245

Horváth Ferenc építészmérnök tervező, É16 0245 Érintettek és közreműködők Horváth Ferenc építészmérnök tervező É 16 0245 HU-5000 Szolnok, Csokonai út 96. II.2. Fax: 56/344-557 ÉPÍÍTÉSII KIIVIITELEZÉSII TERVDOKUMENTÁCIIÓ ÉPÍÍTÉSZ TERVFEJEZET Építés

Részletesebben

Válaszfalak. Az építés befejeztével a válaszfalak

Válaszfalak. Az építés befejeztével a válaszfalak Válaszfalak 4. A Rigips válaszfalak segítségével a teret egyszerûen oszthatjuk különálló helyiségekre. A gipszkarton válaszfal egyszerûen tégla, habarcs és egyéb segédanyagok felhasználása nélkül készül.

Részletesebben

Lakossági garázskapuk

Lakossági garázskapuk Lakossági garázskapuk Kazettás mintázatú kapu QUADRA Külsõ oldalon kazettás, c21 törtfehér színû, belsõ oldalon vízszintesen bordázott, szekcionált kapu. Kéthéjú acéllemez panelbõl, kívül-belül stukkó

Részletesebben

Legyen sikeres velñnk!

Legyen sikeres velñnk! onduline sokoldalú tetőfedő rendszerek Építő megoldások Termékválaszték 2014 www.onduline.hu TARTALOM LEGYEN SIKERES AZ ONDULINE SEGÍTSÉGÉVEL! Jean-Noël Fourel, elnök-vezérigazgató TAKARÍTSON MEG IDŐT

Részletesebben

Hegesztés előtt horganyzott. Bruttó ár/db. Súly kg

Hegesztés előtt horganyzott. Bruttó ár/db. Súly kg 3D táblás kerítéselem 4 4 mm huzalokból Merev táblás kerítés, amely a vízszintes és függőleges acél huzalok összehegesztésével készül. A tábla merevségét a képen illusztrált 100mm-es háromszög alakú hajlítások

Részletesebben

Sita - csapadékvíz-elvezető rendszerek

Sita - csapadékvíz-elvezető rendszerek Sita - csapadékvíz-elvezető rendszerek Sita Bauelemente GmbH Az 1976-ban alapított cég a kezdetektől a legjobb minőséget és a piaci igényeket szem előtt tartva fejleszti termékeit. A több mint 3 évtizedes

Részletesebben

TSZ: 1223. Robotpark V. - Kisar építési engedélyezési terv. LB GROUP Kft. 8200 Veszprém, Nagy L. u. 1/B 2/7.

TSZ: 1223. Robotpark V. - Kisar építési engedélyezési terv. LB GROUP Kft. 8200 Veszprém, Nagy L. u. 1/B 2/7. TSZ: 1223 építtető: LB GROUP Kft. 8200 Veszprém, Nagy L. u. 1/B 2/7. terv: Robotpark V. - Kisar építési engedélyezési terv helyszín: 4921 Kisar, Petőfi Sándor utca hrsz.: 350/1 Veszprém, 2012. augusztus

Részletesebben

Róna u. 174. N szám alatti épület felújítása

Róna u. 174. N szám alatti épület felújítása Róna u. 174. N szám alatti épület felújítása Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/104 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Kivitelezés Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/ké/2013.07.01

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ÁRLISTA 2016 A TETŐ ERŐS, MINT A BIKA! ÁTFOGÓ TERMÉKISMERTETŐ TETŐ & HOMLOKZAT SZAKÉRTŐINEK MINŐSÉG. 1946 óta

MAGYARORSZÁG ÁRLISTA 2016 A TETŐ ERŐS, MINT A BIKA! ÁTFOGÓ TERMÉKISMERTETŐ TETŐ & HOMLOKZAT SZAKÉRTŐINEK MINŐSÉG. 1946 óta MAGYARORSZÁG A TETŐ ERŐS, MINT A BIKA! ÁRLISTA 20 ÁTFOGÓ TERMÉKISMERTETŐ A TETŐ- ÉS HOMLOKZAT SZAKÉRTŐINEK 70 ÉV MINŐSÉG 9 óta TETŐ & HOMLOKZAT WWW.PREFA.COM A TETŐ ERŐS, MINT A BIKA! ÚJ: A PREFA R. CLASSIC

Részletesebben

16016161616000016161616162015.02.18.2015.02.18.16160 ÍVELT PROFILOK & HOMORÚ ÉS DOMBORÚ CONCAVE AND CONVEX ÍVELT SZÁLAK 60 X 27 MM

16016161616000016161616162015.02.18.2015.02.18.16160 ÍVELT PROFILOK & HOMORÚ ÉS DOMBORÚ CONCAVE AND CONVEX ÍVELT SZÁLAK 60 X 27 MM 16016161616000016161616162015.02.18.2015.02.18.16160 ÍVELT PROFILOK & HOMORÚ ÉS DOMBORÚ CONCAVE AND CONVEX ÍVELT SZÁLAK 60 X 27 MM 0 16116161616111116161616162015.02.18.2015.02.18.16161 CÉGRŐL Az i Profili

Részletesebben

ÉPÜLETSZERKEZETTAN 1 FÖDÉMEK I. ALAPFOGALMAK, KÖVETELMÉNYEK, CSOPRTOSÍTÁSA KOMPONENSEI

ÉPÜLETSZERKEZETTAN 1 FÖDÉMEK I. ALAPFOGALMAK, KÖVETELMÉNYEK, CSOPRTOSÍTÁSA KOMPONENSEI Dr. Czeglédi Ottó ÉPÜLETSZERKEZETTAN 1 FÖDÉMEK I. ALAPFOGALMAK, KÖVETELMÉNYEK, CSOPRTOSÍTÁSA KOMPONENSEI o Fogalma: falakra, pillérekre támaszkodó sík vagy.., ferde térlefedő szerkezet o Rendeltetése:

Részletesebben

MÜPRO 1. Zajcsillapítás 2. Tűzvédelem 3. Csőbilincsek 4. Szerelősínek 5. Szerelési anyagok 6. Fix- és elmozduló megfogások 7. Nehéz csőrögzítés 8.

MÜPRO 1. Zajcsillapítás 2. Tűzvédelem 3. Csőbilincsek 4. Szerelősínek 5. Szerelési anyagok 6. Fix- és elmozduló megfogások 7. Nehéz csőrögzítés 8. MÜPRO 1. Zajcsillapítás 2. Tűzvédelem 3. Csőbilincsek 4. Szerelősínek 5. Szerelési anyagok 6. Fix- és elmozduló megfogások 7. Nehéz csőrögzítés 8. MPT-Tartórendszer 9. Légtechnika 10. Lefolyócső-csatlakozók

Részletesebben

Venezia - IP55 Automatizálási szekrények

Venezia - IP55 Automatizálási szekrények Venezia - I55 Automatizálási szekrények Automatizálási elosztószekrény Venezia A Venezia termékcsalád megalkotásakor igyekeztünk megfelelni a legmagasabb vevői igényeknek a termékkínálat, minőség és a

Részletesebben

Friss levegó a lakásnak

Friss levegó a lakásnak Friss levegó a lakásnak Műszaki leírás és beépítési útmutató Nyílt égésterú készülékek légellátása Lakások komfort érzetének javítása Párásodás elkerülése MAGYAR TERMÉK A Hő és Légtechnika Innovációs Kft

Részletesebben

TROGES Hangcsillapítók

TROGES Hangcsillapítók Hangcsillapítók Hangcsillapító kulisszák Négyszög keresztmetszetû hangcsillapítók Kör keresztmetszetû hangcsillapítók Air-Technik-SAS típusú hangcsillapítók T R O G E S A I R - T E C H N I K K F T. A S

Részletesebben

Új: alapkivitelben biztonsági fényráccsal BIZTONSÁGI FÉNYRÁCS. alapkivitelben. Gyorskapuk. Az optimális anyagáramlás és a gazdaságosság érdekében

Új: alapkivitelben biztonsági fényráccsal BIZTONSÁGI FÉNYRÁCS. alapkivitelben. Gyorskapuk. Az optimális anyagáramlás és a gazdaságosság érdekében Új: alapkivitelben biztonsági fényráccsal BIZTONSÁGI FÉNYRÁCS alapkivitelben Gyorskapuk Az optimális anyagáramlás és a gazdaságosság érdekében 2 2 Hörmann gyorskapuk 4 Spirálkapu 6 HS 7030 PU PU-szigetelésű

Részletesebben

Öltöző Épület Felújítás Építési Engedélyezési Terve

Öltöző Épület Felújítás Építési Engedélyezési Terve Öltöző Épület Felújítás Építési Engedélyezési Terve 7133 Fadd, Sport utca hrsz: 1172/1 MEGBÍZÓ: TERVEZÕ: Fadd Nagyközség K a j á r i J. T a m á s Önkormányzata Építész Iroda Betéti Társaság 7133 Fadd,

Részletesebben

LINDAB Floor könnyűszerkezetes födém-rendszer Tervezési útmutató teherbírási táblázatok

LINDAB Floor könnyűszerkezetes födém-rendszer Tervezési útmutató teherbírási táblázatok LINDAB Floor könnyűszerkezetes födém-rendszer Tervezési útmutató teherbírási táblázatok Budapest, 2004. 1 Tartalom 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. A tervezési útmutató tárgya... 4 1.2. Az alkalmazott szabványok...

Részletesebben

Elosztó szekrény katalógus

Elosztó szekrény katalógus Elosztó szekrény katalógus A legjobb választás ipari elosztó szekrények és tartozékok vásárlása esetén CE elosztó szekrények... 4 150mm mély CE elosztó szekrények... 5 200mm mély CE elosztó szekrények...

Részletesebben

A 12/2013 (III. 28.) NGM rendelettel módosított 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 12/2013 (III. 28.) NGM rendelettel módosított 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 12/2013 (III. 28.) NGM rendelettel módosított 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 32 582 06 Vízszigetelő, melegburkoló

Részletesebben

Telepítési és karbantartási utasítás

Telepítési és karbantartási utasítás Telepítési és karbantartási utasítás a TopSon F3-1 / F3-1Q / F3-Q típusú napkollektorokhoz Tetõ feletti szereléshez alu-plus rendszerrel Egysoros tetőbe építéshez P 9 Wolf GmbH, Postfach 1380, D-84048

Részletesebben

Bővített sínvezetési módok. Ipari szekcionált kapuk Szerkezeti vastagság 67 mm. Tervezési segédlet: 2015.11.01-jei kiadás

Bővített sínvezetési módok. Ipari szekcionált kapuk Szerkezeti vastagság 67 mm. Tervezési segédlet: 2015.11.01-jei kiadás Bővített sínvezetési módok Ipari szekcionált kapuk Szerkezeti vastagság 67 mm Tervezési segédlet: 2015.11.01-jei kiadás Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Oldal Termékleírás 4 5 Műszaki adatok áttekintése

Részletesebben

Melyiket az ötezerből? - a hő-és füstelvezető berendezések kiválasztásának szempontjai Nagy Katalin

Melyiket az ötezerből? - a hő-és füstelvezető berendezések kiválasztásának szempontjai Nagy Katalin Melyiket az ötezerből? - a hő-és füstelvezető berendezések kiválasztásának szempontjai Nagy Katalin Szerzőnk számba veszi a különböző típusokat működési elv, funkció és beépítési hely alapján, majd a nyitószerkezet

Részletesebben

Gépkönyv. ÁTR-01 típ. Lemezátrakó géphez

Gépkönyv. ÁTR-01 típ. Lemezátrakó géphez Gépkönyv ÁTR-01 típ. Lemezátrakó géphez 1. oldal Bevezetés Az ÁTR-01 típ. lemezátrakó gép az IBV Hungária Kft. megrendelésére készült. Feladata az oszlopokban kiszerelt polikarbonát lemezek előmelegítő

Részletesebben

Hôszigetelt tetôés. Kingspan kiegészítô termékek

Hôszigetelt tetôés. Kingspan kiegészítô termékek Hôszigetelt tetôés falpanelek Kiegészítôk Kingspan kiegészítô termékek Áttekintés A Kingspan piacvezetôvé vált a különbözô típusú épü le tek hez történô kiegészítô elemek szállításában. A ru gal mas mûködtetésû

Részletesebben

Műszaki tartalom a Budapest III. Kerület, Farkastorki út 48. szám alatt elhelyezkedő ingatlanon felépítésre kerülő 5 lakásos társasházra vonatkozóan

Műszaki tartalom a Budapest III. Kerület, Farkastorki út 48. szám alatt elhelyezkedő ingatlanon felépítésre kerülő 5 lakásos társasházra vonatkozóan Műszaki tartalom a Budapest III. Kerület, Farkastorki út 48. szám alatt elhelyezkedő ingatlanon felépítésre kerülő 5 lakásos társasházra vonatkozóan Földmunkák: A terv szerinti paraméterek alapján történt/történik,

Részletesebben

Szerelés 6/2. Villamosenergia-elosztás 6/31. Kábelvezetés 6/39. Világítás és aljzat 6/63. Ajtótartozékok 6/71. Földelési tartozékok 6/78

Szerelés 6/2. Villamosenergia-elosztás 6/31. Kábelvezetés 6/39. Világítás és aljzat 6/63. Ajtótartozékok 6/71. Földelési tartozékok 6/78 Szerelés /2 PB500073 PB500023 PB500218 PB500082 PB500072 PB500222 Villamosenergia-elosztás /31 Kábelvezetés /39 Világítás és aljzat /3 PB500188 PB500223 Ajtótartozékok /71 PB500084 PB500217 Földelési tartozékok

Részletesebben