A CD-n található szoftver útmutatója

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A CD-n található szoftver útmutatója"

Átírás

1 Issue 2 HU A CD-n található szoftver útmutatója Az elektronikus tájékoztató a "Nokia tájékoztatók elõírásai és feltételei (1998. június 7.)" szabályzat hatálya alá tartozik ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.)

2 Copyright Nokia. Minden jog fenntartva. A dokumentum vagy bármely része nem másolható, nem továbbítható, nem terjeszthetõ és nem tárolható a Nokia elõzetes írásbeli engedélye nélkül. A Nokia, Nokia Connecting People, Bounce és Triple Pop a Nokia Corporation védjegyei, illetve bejegyzett védjegyei. A Nokia tune a Nokia Corporation hang védjegye. Az említett egyéb termékek és cégek neve tulajdonosuk védjegye lehet. A Nokia folyamatosan fejleszti termékeit. Emiatt fenntartja magának a jogot, hogy az e dokumentumban ismertetett termékek jellemzõit elõzetes bejelentés nélkül módosítsa vagy továbbfejlessze. A Nokia semmilyen körülmények között nem felelõs adatok elveszéséért, anyagi veszteségért vagy bármely más véletlen, következmény vagy közvetett kárért, akárhogyan is történt. A jelen dokumentum tartalmát ebben a formában kell elfogadni. Az érvényes jogszabályok által meghatározottakon kívül a Nokia semmiféle kifejezett vagy vélelmezett garanciát nem vállal a dokumentum pontosságával, megbízhatóságával vagy tartalmával kapcsolatban, beleértve de nem kizárólagosan az értékesíthetõségre vagy egy adott célra való alkalmasságra vonatkozó garanciát. A Nokia fenntartja a jogot, hogy bármikor elõzetes értesítés nélkül átdolgozza vagy visszavonja a jelen dokumentumot. A termékek választéka országonként eltérhet. Kérjük, tájékozódjon a legközelebbi Nokia kereskedõnél. Megfelelõségi nyilatkozat A Nokia Hungary Kft, 1461 Budapest Pf.392, mint a Nokia Mobile Phones (Keilalahdentie 4, Espoo, Finland) hivatalos importõre a gyártó nevében saját felelõsségére kijelenti, hogy a készülék az 1999/5/EC direktíva alapvetõ követelményeinek megfelel, továbbá az alábbi biztonságtechnikai és távközlési standardokkal konform: EN , EN , ETS , EN 60950/IEC 950, ES 59005, 1999/519/EC A készülék a 3/2001.(I.31.) MeHVM-rendeletben elõírt alapvetõ követelményeknek és a 31/1999(VI.11) GM-KHVMrendeletben megadott védelmi elõírásoknak megfelel. A gyártó a terméket a CE jelzéssel ellátta. CE 168 Kérjük, a termék mûködtetésérõl, karbantartásáról olvassa el a használati útmutatót, amely fontos biztonsági tudnivalókat is tartalmaz.

3 Tartalomjegyzék...1 telepítése...1 Távoli szinkronizálás...2 Mértékegység-váltó...7 Fájlnézõ...9 Notes (Jegyezetek)...16 Multimedia converter (Multimédia konverter)...21 Játékok...24 Egyebek...37

4 BIZTONSÁGUNK ÉRDEKÉBEN Olvassuk el az alábbi egyszerû útmutatót. A szabályok megszegése veszélyekkel járhat, sõt törvénysértõ lehet. Mindezekrõl bõvebb információt találhatunk ebben a kézikönyvben. Ne kapcsoljuk be a telefont olyan helyen, ahol a rádiótelefonok használata tilos, illetve ahol azok interferenciát vagy veszélyt okozhatnak. AZ ÚTON ELSÕ A BIZTONSÁG Ne használjuk a kommunikátort vezetés közben. INTERFERENCIA A rádiótelefonok interferencia-érzékenyek, ami idõnként a teljesítmény romlását okozhatja. KÓRHÁZBAN KAPCSOLJUK KI Tartsuk be a vonatkozó elõírásokat és szabályokat. Orvosi berendezések közelében kapcsoljuk ki a telefont. REPÜLÕGÉPEN KAPCSOLJUK KI A mobilkészülékek interferenciát okozhatnak a repülõgépen. TANKOLÁSKOR KAPCSOLJUK KI Ne használjuk a telefont üzemanyagtöltõ-állomásokon. Üzemanyag vagy vegyszerek közelében ne telefonáljunk. ROBBANTÁSI MÛVELETEK HELYSZÍNÉN KAPCSOLJUK KI Ne használjuk a telefont olyan helyen, ahol robbantást készítenek elõ. Ügyeljünk a korlátozásokra, és tartsuk be az érvényes szabályokat és elõírásokat.

5 MEGFELELÕ HASZNÁLAT A telefont csak normál helyzetben használjuk. Feleslegesen ne érjünk az antennához. SZAKSZERÛ SZERVIZ A készülék üzembe helyezését és javítását csak szakképzett szolgáltató végezheti. TARTOZÉKOK ÉS AKKUMULÁTOROK Csak a gyártó által jóváhagyott tartozékokat és akkumulátorokat alkalmazzunk. Ne csatlakoztassunk inkompatibilis készülékeket. VÍZÁLLÓSÁG A kommunikátor nem vízálló. A készüléket tartsuk szárazon. BIZTONSÁGI MÁSOLATOK Fontosabb adatainkról mindig készítsünk biztonsági másolatot. CSATLAKOZÁS MÁS KÉSZÜLÉKHEZ Más eszközökhöz való csatlakoztatás elõtt a biztonsági elõírások megismerése érdekében, olvassuk el a másik készülék ismertetõjét is. Ne csatlakoztassunk inkompatibilis készülékeket. HÍVÁS Zárjuk le a fedõlapot, és ellenõrizzük, hogy a telefon be van-e kapcsolva és mûködik-e. Írjuk be a telefonszámot, a körzetszámmal együtt, és nyomjuk meg a gombot. A hívás befejezéséhez nyomjuk meg a gombot. Hívás fogadásához nyomjuk meg a gombot. SEGÉLYKÉRÕ HÍVÁSOK Zárjuk le a készülék fedõlapját. Ellenõrizzük, hogy a telefon be van-e kapcsolva és mûködik-e. A kijelzõ törléséhez (pl. egy hívás befejezéséhez, kilépéshez egy menübõl stb.) a gombot annyiszor nyomjuk meg, ahányszor szükséges. Írjuk be a segélyszolgálat számát, majd nyomjuk meg a gombot. Adjuk meg a tartózkodási helyünket. Ne szakítsuk meg a kapcsolatot, amíg fel nem szólítanak rá.

6 1 1. A CD-n található szoftver A jelen útmutató információkat tartalmaz a termékcsomagban található CD-ROMon lévõ szoftver telepítésére vonatkozóan. Ezek az alkalmazások a Software for the communicator (Szoftver a kommunikátor számára) és a Sofware for PC (Szoftver a számítógép számára) részben találhatók. Megjegyzendõ, hogy egyes kiegészítõ programok saját felhasználónévvel rendelkezhetnek. Ezek a CD-ROM-on a programok mellett találhatók. Tipp: A szoftver telepítésére vonatkozó bõvebb információkért lásd a Felhasználói útmutatót. telepítése A kommunikátor CD-ROM-ján lévõ alkalmazások és fájlok készen állnak arra, hogy a kommunikátorra telepítsük vagy átvigyük azokat. A telepítést az alábbiak szerint végezzük el: 1 Ellenõrizzük, hogy a számítógépen telepítettük-e a PC Suite programot. Ezt a programot a termékcsomagban található CD-ROM-on találjuk. 2 A CD-ROM-ot helyezzük a számítógép CD-meghajtójába. 3 A kommunikátorral a termékcsomagban található adapterkábel használatával csatlakozzunk rá a számítógépre, vagy a kommunikátort és a számítógépet keszítsük elõ az infravörös kapcsolatra. Bõvebb információkért lásd a Felhasználói útmutatót.

7 2 Tipp: Memóriakártya használatával több helyet teremthetünk a CD-ROM különbözõ alkalmazásai és fájljai számra. 4 A CD-ROM automatikusan megnyílik. Ha nem, nyissuk meg a CD-ROM felhasználói felületét úgy, hogy a CD-ROM fájlstruktúrájában duplán rákattintunk a Nokia9210i.exe fájlra. 5 A CD-ROM felhasználói felületébõl keressük meg és válasszuk ki a telepítendõ programot, és kattintsunk az Install (Telepítés) parancsra. Megjegyzés: Csak olyan kiegészítõ alkalmazásokat telepítsünk, amelyek nyelve megegyezik a kommunikátoréval. Távoli szinkronizálás A Nokia 9210i Kommunikátor számára készült Távoli szinkronizálás program lehetõvé teszi a naptár- és névjegyzékadatok szinkronizálását GSM adathíváson keresztül különbözõ Internet naptár és címjegyzék alkalmazásokkal, valamint többfunkciós vállalati irodai megoldásokkal, mint a Lotus Notes. A szinkronizáló alkalmazás a SyncML technológiát használja a szinkronizáláshoz. A távoli szerverbeállítások az ún. szinkronizáló profilok. Több profilt is beírhatunk, ha több szerverrel vagy alkalmazással akarunk szinkronizálni. A szolgáltató egyes vagy az összes szükséges beállításokat elküldheti egy speciális OTA SMS-üzenetben. Miután megkaptuk és elfogadtuk ezeket a beállításokat, a SyncML alkalmazást használhatjuk szinkronizálásra vagy üzemmódok módosítására az alább ismertetettek szerint. Megjegyzés: A SyncML kompatibilitására vonatkozó bõvebb információkért forduljunk a szolgáltatóhoz vagy a vállalati segítõpulthoz. Megjegyzés: Ez a termék The SyncML Initiative által kifejlesztett szoftvert tartalmazza.

8 3 Új szinkronizáló profil létrehozása Amikor elindítjuk a Távoli szinkronizálást az aktuális szinkronizáló profil jelenik meg a fõ képernyõn a SyncML cím alatt. Ha nem hoztunk létre profilt, a kijelzõn a <nincs megadott üzemmód> szöveg jelenik meg. Az új profil létrehozásához az alábbiakat tegyük: 1. ábra 1 Ha nincs profil megadva, nyomjuk meg a Új gombot. Egy párbeszédablak nyílik ki. Folytassuk a 4. lépéstõl. 2 Ha már legalább egy profilt megadtunk, a rendelkezésre álló profilok megtekintéséhez a fõ képernyõn nyomjuk meg az Üzemmód beállítása gombot. 3 Ha új profilt egy meglévõ beállításai alapján akarunk létrehozni, válasszuk ki az alapként használandót, és kattintsunk az Új gombra. Egy párbeszédablak nyílik ki. 4 Határozzuk meg az alábbiakat: Tipp: Ha olyan új profilt hozunk létre, amely egy régit vesz alapul, válasszuk ki azt a profilt, melynek értékei a legjobban megközelítik az új profil értékeit.

9 4 Tipp: Az egyszerû használat érdekében a leggyakrabban használt profilt válasszuk alapértelmezett profilként. Általános oldal Alap üzemmód: A rendelkezésre álló szinkronizáló profilok közül legalább az egyiket ki kell választatnunk alapértelmezett profilként. Az adott profil alapértelmezettként való kiválasztásához válasszuk az Igen (Igen) opciót. A gyors hozzáféréshez az alapértelmezett profil jelenik meg a fõ képernyõn. Üzemmód neve: Írjunk be egy meghatározó nevet a profil számára. Példa: Saját irodai naptár. Mindegyik profilnak egyedi profilnévvel kell rendelkeznie. Internet-hozzáférés/Gazdagép címe/port-/http-azonosítás: A helyes értékekért forduljunk a szolgáltatóhoz vagy a rendszeradminisztrátorhoz. Felhasználói név: A szinkronizáló szerverünkhöz használt azonosító. A megfelelõ azonosítóért forduljunk a szolgáltatóhoz vagy a rendszeradminisztrátorhoz. Jelszó: Írjuk ide a jelszót. Biztonsági okokból a jelszó csillagokként (*****) jelenik meg. A megfelelõ jelszóért forduljunk a szolgáltatóhoz vagy a rendszeradminisztrátorhoz. Adatok oldal 2. ábra

10 5 Ezen az oldalon választhatjuk ki, hogy mely adatokat szinkronizáljuk a szerverrel. 1 A nyílgombokkal válasszuk ki az alkalmazást, és kattintsunk a Módosít gombra, majd az Igen vagy a Nem gombra. Ha az Igen opciót választjuk, egy párbeszédablak nyílik meg. 2 Határozzuk meg az alábbiakat: Naptárfájl /Névjegyzékfájl : A kommunikátoron lévõ megfelelõ adatbázis kiválasztásához nyomjuk meg a Böngészés gombot. Távoli naptár /Távoli névjegyzék: Forduljunk a szolgáltatóhoz vagy a rendszeradminisztrátorhoz. 3 Kattintsunk a Bezár gombra, és erõsítsük meg, hogy létre akarjuk hozni ezt az új üzemmódot. Megjegyzés: Mielõtt szinkronizálni tudjuk a naptári adatokat, a kommunikátoron létre kell hoznunk a naptárfájlt. Naptárfájl létrehozásához használjuk a Naptár alkalmazást. Adatok szinkronizálása 1 A fõképernyõn ellenõrizzük, hogy a megfelelõ profilt választottuk-e ki. A szinkronizálás elindításához nyomjuk meg a Szinkronizálás gombot. A szinkronizálás állapota a képernyõ alján jelenik meg. 2 Ha a szinkronizálást befejezése elõtt le akarjuk állítani, nyomjuk meg a Mégsem gombot. 3 A program értesít, amikor a szinkronizálás befejezõdött. A naplófájl megnyitásához nyomjuk meg a Naplót megnéz gombot, vagy ha vissza akarunk térni a fõ képernyõre, nyomjuk meg a Bezár gombot.

11 6 A meglévõ szerverprofilok módosítása 1 A fõképernyõn nyomjuk meg a Üzemmód beállítása gombot. A szerverprofilok listája jelenik meg. 2 A nyílgombokkal válasszuk ki a módosítandó profilt, és nyomjuk meg a Módosít gombot. 3 Igény szerint módosítsuk a profilt. A helyes értékekért forduljunk a szolgáltatóhoz, rendszeradminisztrátorhoz vagy a kézikönyvhöz. A beállításokra vonatkozó részletekért lásd: Általános oldal c. fejezet, 4. oldal vagy Adatok oldal c. fejezet, 4. oldal. 4 A változtatások elfogadásához és az ablak bezárásához nyomjuk meg a Bezár gombot. A meglévõ szerverprofilok törlése 1 A fõképernyõn nyomjuk meg az Üzemmód beállítása gombot. A szerver profilok listája jelenik meg. 2 A nyílgombokkal válasszuk ki a törlendõ profilt, és nyomjuk meg a Töröl gombot. Szinkronizálás más szerverrel 1 A fõképernyõn nyomjuk meg a Üzemmód szink. gombot. A szerverprofilok listája jelenik meg. 2 Válasszuk ki a profilt, és nyomjuk meg a Szinkronizálás gombot. A szinkronizálási napló megtekintése Megnézhetjük a profil utolsó szinkronizálásának naplóját.

12 7 1 A fõképernyõn nyomjuk meg a Üzemmód szink. gombot. A szerverprofilok listája jelenik meg. 2 Válasszuk ki a profilt, és nyomjuk meg a Naplót megnéz gombot. A napló tartalmazza a frissített, felvitt és törölt tételek számát. Mértékegység-váltó A Nokia 9210i Kommunikátor számára készült Mértékegység-váltó alkalmazást mértékegységek átváltására használhatjuk. 3. ábra A konverziós eszköz megnyitásához a fõképernyõn válasszunk ki egy konverziós kategóriát, és nyomjuk meg a Megnyit gombot. A konverziós kategóriák és -egységek az alábbiak: Konverziós kategória A egység B egység Pénznem USD EUR Terület ft 2 m 2 Energia kcal kj

13 8 Hossz mi km Tömeg lbs kg Teljesítmény hp (LE) kw Nyomás Pa b Hõmérséklet F C Idõ d (nap) h (óra) Sebesség mph km/h Ûrtartalom gal (US) liter Tipp: A keretek közötti mozgáshoz használjuk a Tab gombot. Egy bizonyos konverziós kategóriához a konverziós eszköznek két kerete van, lásd a 3. ábrát. Egyszerre csak egy keret lehet aktív. A keretekben mindig a megfelelõ értékek szerepelnek; ha a két keret egyikében megváltoztatjuk az értéket, a másik keretben ennek megfelelõen változik az érték. Megjegyzés: A számológép kapacitása korlátozott, ezért a kerekítéseknél hibák fordulhatnak elõ. Mértékegységek megváltoztatása Egy adott konverziós kategóriának megváltoztathatjuk az egységeit. Például a pénznem kategóriában USD helyett FRF-t akarunk átváltani. 1 Az adott konverziós kategória megváltoztatásához a konverziós eszközben nyomjuk meg a Egységet módosít gombot. Egy párbeszédablak nyílik ki. 2 Válasszunk a listából, vagy a keresõmezõbe írjuk be a mértékegység nevét.

14 9 3 A változtatás elfogadásához nyomjuk meg a Kiválaszt gombot vagy az elvetéséhez a Mégsem gombot. Pénznemek hozzáadása és módosítása Megjegyzés: Csak pénznemek módosíthatók, törölhetõk vagy vihetõk fel. 1 Jelöljük ki, és nyissuk meg a pénznemkategóriát. 2 A kategória módosításához jelöljük ki, és nyomjuk meg a Megnyit gombot. Új pénznem hozzáadásához nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszuk ki a Fájl > Új pénznem menüpontokat. Egy párbeszédablak nyílik ki. 3 Határozzuk meg az alábbiakat: Név: A pénznem-egység neve. Jel: A pénznem-egység rövidítése. 4 Nyomjuk meg a Számítási árfolyam gombot, és határozzuk meg az alábbiakat: Árfolyam: Az átváltás aránya alapegységenként. Egy párbeszéd ablaknyílik ki. 5 Határozzuk meg az új és az alap pénznem-egység értékeit, és nyomjuk meg a Mégsem gombot. 6 A változtatások elfogadásához nyomjuk meg a Bezár gombot. Tipp: Egy pénznem törléséhez jelöljük ki, és nyomjuk meg a Menü gombot; válasszuk a Fájl > Pénznem törlése menüpontokat. Nyomjuk meg a Töröl gombot. Fájlnézõ A Fájlnézõ lehetõvé teszi, hogy számos szövegszerkesztõ, grafikus vagy egyéb fájlformátumot megtekintsünk. Ezen felül megnyithatunk és kicsomagolhatunk archív fájlokat.

15 10 4. ábra Támogatott fájlformátumok A CD öt telepítõfájlt tartalmaz, amelyek különbözõ fájlformátumokat támogatnak. Az alábbi lista tartalmazza a rendelkezésre álló telepítõfájlokat és az általuk támogatott fájlformátumokat. Megjegyzés: Ezek a megjelenítõ programok nem támogatnak minden fájlformátumot vagy fájlformátum-variációt. Például csak a következõ TIFF formátumok támogatottak: 8 bites szürkeárnyalatos tömörítés nélkül, LZW-tömörítéssel vagy PackBits-tömörítéssel 24 bites színes RGB LZW-tömörítéssel, vagy tömörítés nélkül

16 11 Telepítõfájl Támogatott fájlformátumok Támogatott fájlkiterjesztések Sima szöveg TXT Windows bitmap BMP, RLE, ICO, CUR Minden telepítõfájl Portable Network Graphics (Hordozható hálózati grafika) PNG Windows Metafile WMF, EMF Viewer1.sis Microsoft Powerpoint 3/4/7/97/98/2000 PPT, POT, PPS Viewer2.sis Microsoft Excel 2/3/4/5/7/97/98/2000 XLS, XLC Viewer3.sis Viewer4.sis Microsoft Powerpoint 3/4/7/97/98/2000 Microsoft Excel 2/3/4/5/7/97/98/2000 Microsoft Word 1/2/4/5/6/7/97/98/2000 Lotus v. 1/2/3/4/5/97/Millennium Lotus Ami Pro WordPerfect 4/5/6/7/8 WordPerfect Graphic Lotus Ami Draw PPT, POT, PPS XLS, XLC DOC, WRI WQ1, WKU, WK1, WK3, WK4, WK5, WK6, 123 SAM WPD WPG SDW

17 12 Viewer5: Képformátumok Viewer5: Szövegformátumok Computer Graphics Metafile Compuserve GIF Paintbrush Tagged Image File Format Internet Hypertext Markup Language Sima szöveg vcard Rich text format CGM GIF PCX, DCX TIF, JPG, JIF HTML TXT VCF RTF Winzip, PKZIP ZIP, EXE Viewer5: Archivált fájlok Unix Gzip TGZ Unix Compress TAR, TAZ Viewer5: Egyéb formátumok Microsoft project Visio MPP VSD Fájlok megtekintése Megjegyzés: A rendelkezésre álló menüopciók és parancsok a megnyitott fájl típusától függnek. 1 Az Extrák alkalmazás listában jelöljük ki a Fájlnézõ opciót, és nyomjuk meg az Enter gombot. 2 Az Megnyitás párbeszédablak jelenik meg.

18 3 A támogatott fájl megkereséséhez nyomjuk meg a Tallóz gombot, és nyomjuk meg az OK gombot. A fájl megnyílik. A fájl típusától függõen az alábbi opciók állnak rendelkezésre: Minden fájl A nézet megváltoztatásához nyomjuk meg a Nagyít és a Kicsinyít gombot. Ha a dokumentumot vagy a fájlt teljes méretében akarjuk látni a képernyõn, nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszuk a Nézet > Teljes képernyõs megjelenítés menüpontokat. A fájl elküldéséhez nyomjuk meg a Küld gombot. A Küld párbeszédablak jelenik meg. Az opciók: ként/Infrán. A küldés megerõsítéséhez nyomjuk meg a Küld gombot. A fájlnézõ bezárásához nyomjuk meg a Bezár gombot. Szöveges dokumentumok és képek Ha a fájlt a képernyõ teljes szélességében meg akarjuk jeleníteni, nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszuk a Kép /Dokumentum > Teljes szélesség menüpontokat. Ha a fájlt olyan méretben akarjuk megjeleníteni, hogy ráférjen a képernyõre, válasszuk a Kép /Dokumentum > Teljes ablak menüpontokat. Szöveges dokumentumok és munkalapok A Dokumentum vagy a Munkalap menü számos megjelenítési opciót tartalmaz: Vázlatnézet: A vázlat nézet kiválasztásához nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszuk a Dokumentum > Vázlatnézet vagy a Munkalap > Vázlatnézet menüpontokat. A vázlat nézetben a dokumentum vagy a munkalap szövege 13

19 14 Tipp: Szöveges dokumentum megtekintése közben kijelölhetünk szövegrészeket, amelyeket a vágólapra másolhatunk, és más alkalmazásokban beilleszthetjük. egyszerû betûtípusban jelenik meg. A karakterformátum, a bekezdésigazítás, a sorközök és a tabulátorok nem jelennek meg. A vázlat nézetben a beágyazott objektumok sem jelennek meg. Normál nézet: A normál nézet kiválasztásához nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszuk a Dokumentum > Normál nézet vagy a Munkalap (Munkalap) > Normál nézet menüpontokat. A normál nézetben megjelenik minden font, formátum és beágyazott objektum ugyanúgy, mint az eredeti dokumentumban. Oldal nézet: Az oldal nézet kiválasztásához nyomjuk meg a Menü gombot és válasszuk a Dokumentum > Oldal nézet vagy a Munkalap > Oldal nézet menüpontokat. Az oldal nézetben a dokumentum- vagy a munkalapfájl szövege ugyanúgy jelenik meg, mint az eredeti dokumentumban, beleértve a sortöréseket, hasábokat, margókat, fejléceket, lábléceket és megjegyzéseket. Képek Ha a képet a képernyõ teljes szélességében meg akarjuk jeleníteni, nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszuk a Kép > Teljes szélesség menüpontokat. Ha a képet olyan méretben akarjuk megjeleníteni, hogy ráférjen a képernyõre, válasszuk a Kép > Teljes ablak menüpontokat. A Kép > Elforgatás menüpontokkal a képet 90 fokkal forgathatjuk el az óra mutató járásával megegyezõ irányba. Ha a képet eredeti állapotában akarjuk megnézni, válasszuk a Kép > Eredeti visszaállítása menüpontokat. Archivált fájlok A kijelölt fájlok kicsomagolásához nyomjuk meg a Kibont gombot. A célmappa párbeszédablaka jelenik meg. Az archívumban lévõ minden fájl kicsomagolásához nyomjuk meg a Mindent kibont gombot.

20 Az archívumban lévõ fájl megtekintéséhez nyomjuk meg a Megnéz gombot. Az archívum tételeit sorba is rendezhetjük. A sorbarendezési kritérium meghatározásához válasszuk a Szerkesztés > Rendezés menüpontokat. A lehetõségek: Név /Dátum /Méret. A sorrend meghatározásához válasszuk a Szerkesztés > Sorrend menüpontokat. Az opciók: Növekvõ /Csökkenõ. Powerpoint prezentációk A diák megtekintéséhez nyomjuk meg a Menü gombot és válasszuk a Dia > Következõ dia / Elõzõ dia menüpontokat. A Dia menü többi menüparancsai ugyanúgy mûködnek, mint a Kép menü menüparancsai. A Fájlnézõ opcióinak konfigurálása Nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszuk a Nézet > Opciók menüpontokat. Egy kétoldalas párbeszédablak nyílik ki. Határozzuk meg az alábbiakat: Nézet oldal Alap betûtípus: Az alapértelmezett betûtípus megváltoztatásához nyomjuk meg a Módosít gombot. A betûtípus párbeszédablak jelenik meg. Ismeretlen fájlokat megnéz: Annak meghatározása, hogy a fájl nézõ hogyan kezelje az ismeretlen fájltípusokat. Az opciók: Szövegként /Hexadecimálisként / Nem nézi meg. Nem támogatott fájlok: Annak meghatározása, hogy a fájl nézõ hogyan kezelje a nem támogatott fájltípusokat. Az opciók: Megerõsítést kér /Regisztrált alkalmazásban /Ismeretlenként. Tipp: A Következõ dia / Elõzõ dia billentyûkombinációi a Shift-Ctrl-N és a Shift-Ctrl-P. 15

21 16 Egyéb oldal Rácsok megjelenítése: Válasszuk ki a munkalap rácsainak alapértelmezett beállítását. A lehetõségek: Igen /Nem. Archívumok rendezése: Válasszuk ki az archív fájlok sorba rendezésének kritériumait. A lehetõségek: Név /Dátum /Méret. Sorrend: Válasszuk ki az alapértelmezett sorrendet. Az opciók: Növekvõ /Csökkenõ. A párbeszédablak bezárásához nyomjuk meg a Bezár gombot. Notes (Jegyezetek) 5. ábra A jegyzetek egy egyszerû szövegszerkesztõ, ahová rövid jegyzeteket írhatunk be és jegyzetlistákat hozhatunk létre. Létrehozhatunk több jegyzetet, és azokról jegyzetlistát készíthetünk. A listát többféleképpen rendezhetjük, és menthetjük egy jegyzetfüzetbe. A jegyzetekben használhatunk sok olyan szabvány parancsot, amelyek a szövegszerkesztõben rendelkezésre állnak. A Jegyezetek alkalmazás csak angol nyelven létezik.

22 Jegyzetek és jegyzetfüzetek létrehozása és törlése Új jegyzet létrehozásához nyomjuk meg a New note (Új jegyzet) gombot. Egy jegyzet törléséhez nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszuk a File (Fájl) > Delete note (Jegyzet törlése) menüpontokat. Új jegyzetfüzet létrehozásához nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszuk ki a File (Fájl) > New file (Új fájl) menüpontokat. A különbözõ témákhoz külön jegyzetfüzeteket tarthatunk fent. Nézetek Megtekinthetjük egy jegyzet vagy egyszerre egy jegyzet és jegyzetlista tartalmát. A nézet kiválasztásához nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszuk a View (Nézet) > Split view (Osztott nézet)/note view (Jegyzet nézet) menüpontokat. Az osztott nézetben a nézetek közötti váltáshoz nyomjuk meg a Change Focus (Fókusz módosítás) gombot. Az aktuális nézet teljes képernyõs megjelenítéséhez nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszuk a View (Nézet) > Full screen (Teljes képernyõ) menüpontokat. Visszatéréshez a normál nézetbe válasszuk ismét a Full screen (Teljes nézet) menüpontot. A jegyzet szövegének formázása 1 Jelöljük ki a módosítandó szövegrészt. 2 Nyomjuk meg a Menü gombot, és a Format (Formátum) menüben válasszunk az opciók között: Tipp: A jegyzet nézet alkalmas nagy mennyiségû szöveg szerkesztésére. Az osztott nézettel a jegyzetfüzetben böngészhetünk. 17

23 18 Tipp: A szószámláló funkció hasznos, ha a jegyzeteket rövid üzenetben akarjuk elküldeni, ahol a karakterek száma 160-ra korlátozódik. A szövegben használt betûtípus módosításához válasszuk a Font (Betûtípus...) opciót vagy az egyéb opciókat, mint a félkövér, dõlt, aláhúzás vagy felsorolás. Szavak száma egy jegyzetben Nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszuk Tools (Eszközök) >Word count (Szószám) menüpontokat. Jegyzet helyesírásának ellenõrzése Ha telepítettük a helyesírás-ellenõrzõ alkalmazást, az alábbiak szerint ellenõrizhetjük a jegyzet helyesírását: 1 Nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszuk Tools (Eszközök) > Spell check (Helyesírás-ellenõrzés ) menüpontokat. 2 Ha egy ismeretlen szóhoz több javaslatot akarunk kapni, jelöljük ki a Javaslatok (Javaslatok) mezõt, és válasszuk a Módosít (Módosít) opciót. Jegyzetek rendezése A jegyzeteket a jegyzetfüzetben az alábbiak szerint rendezhetjük: 1 Nyomjuk meg a Menü gombot, válasszuk a Tools (Eszközök) > Sort by (Rendezés) menüpontokat, és adjuk meg a rendezés kritériumait. Az opciók: Creation Date (Létrehozás dátuma)/last Modified Date (Utolsó frissítés dátuma)/title (Alfabetikus). 2 A sorrend kiválasztásához nyomjuk meg a Menü gombot, válasszuk a Tools (Eszközök) > Sorting Order (Sorrend) menüpontokat, majd az Ascending (Növekvõ) vagy a Descending (Csökkenõ) opciót.

24 Egyéni beállítások A jegyzetek egyéni beállításainak megtekintéséhez nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszuk a Tools (Eszközök) > Preferences (Egyéni beállítások) menüpontokat. Egy kétoldalas párbeszédablak jelenik meg. Határozzuk meg az alábbiakat: Nézet beállításai Show title of entries on (Tételcímek megjelenítésének helye) Annak meghatározása, hogy az osztott nézetben a lista a bal vagy a jobb oldalon legyen. Entry width (Tétel szélessége) A jegyzet szélességének meghatározása az osztott nézetben. Választhatunk 10 és 80% között. Display (Kijelzõ) A képernyõ alján lévõ állapotsor dátumformátumának meghatározása. Az opciók: Last update date (utolsó frissítés dátuma)/creation date (létrehozás dátuma). Jegyzet beállításai Always start on a new note (Indítás mindig új jegyzettel) Meghatározhatjuk, hogy amikor a Notes (Jegyzetek) alkalmazást elindítjuk, automatikusan egy új jegyzet jelenjen meg a felhasználó számára. Az opciók: No (Nem)/ Yes (Igen)/ Only when switched on (Csak bekapcsoláskor). Include in list (Listába vesz) Meghatározhatjuk, hogy az osztott nézetben a jegyzetlistában mennyi szöveg jelenjen meg a jegyzetbõl. Az opciók: First line (Elsõ sor)/ All text (Minden szöveg). A First line (Elsõ sor) opció csak a jegyzet elsõ sorát jeleníti meg. Az All text (Minden szöveg) opció annyi szöveget jelenít meg, amennyi lehetséges. 19

25 20 Jegyzetek nyomtatása Egy jegyzet nyomtatásához nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszuk a File (Fájl) > Printing (Nyomtatás) > Print (Nyomtatás...) menüpontokat. Az oldal elrendezésének meghatározáshoz nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszuk a File (Fájl) > Printing (Nyomtatás) > Page setup (Oldalbeállítás...) menüpontokat. A nyomtatás elõtt, a nyomtatási kép megtekintéséhez nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszuk a File (Fájl) > Printing (Nyomtatás) > Page preview (Nyomtatási kép...) menüpontokat. Jegyzetek megkeresése A keresõ párbeszédablak lehetõvé teszi a felhasználó számára, hogy gyorsan és egyszerûen az egész jegyzetfüzetben szövegrészre keressen rá vagy szövegrészt cseréljen ki. 1 Nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszuk az Edit (Szerkesztés) > Find (Keresés ) menüpontokat. 2 Írjuk be a keresendõ szöveget. A csereszöveg beírásához nyomjuk meg a Cserél (Csere) gombot. 3 Az Opciók (Opciók) gomb megnyomásával a keresést beállíthatjuk úgy, hogy mekülönböztesse a kis- és nagybetûket, vagy megadhatjuk, hogy egész szóra vagy a szó csak egy részére keressen rá a keresõ. 4 Nyomjuk meg a Keres (Keresés) gombot. A keresõ végigkeresi az aktuális jegyzetet, majd a jegyzetfüzet minden jegyzetét. 5 A következõ elõfordulás megkereséséhez nyomjuk meg a Következõ (Következõ keresése) gombot.

26 Multimedia converter (Multimédia konverter) A Multimedia converter (Multimédia konverter) egy számítógépes alkalmazás. A Multimedia converter (Multimédia konverter) alkalmazással a közismert videófájl-formátumokat átalakíthatjuk a Nokia 9210i Kommunikátor által lejátszható NIM-formátummá. Ezenkívül, a közismert hangfájl-formátumokat átalakíthatjuk WAV-formátummá, valamint a meglévõ WAV-formátumú fájlokat optimalizálhatjuk a Nokia 9210i Kommunikátor számára. Használhatunk átalakított WAV-fájlokat például csengõhangokként. Tipp: A NIM a Nokia Interleaved Multimedia fájlformátum rövidítése ábra A konverter használatának jelentõs elõnyei vannak:

27 22 Egy fájl átalakítása során az átalakított hang- vagy videófájl mérete általában sokkal kisebb lesz, mint az eredeti fájlé. Ezért a kommunikátoron történõ lejátszás kevesebb feldolgozást igényel, és így sokkal gördülékenyebb. Valójában sok fájl átalakítás nélkül le sem játszható a kommunikátoron. Amikor a kommunikátorral egy WAV-fájlt játszunk le, a hang minõsége jobb. Megjegyzés: A Multimedia converter (Multimédia konverter) a legtöbb Windows Media Player alkalmazással lejátszható fájlt támogatja. A támogatott fájlok pontos készlete függ a rendszerre telepített Media Player verziójától és a telepített hang- és videókodekektõl. Általában a Multimedia converter (Multimédia konverter) támogatja a legtöbb AVI, WAV, MPG, és MP3 formátumú fájlt. Csak hangot tartalmazó fájl optimalizálása 1 A menüben válasszuk ki a File (Fájl) > Open (Megnyit) menüpontokat. Egy párbeszédablak nyílik ki. 2 A böngészõvel keressük meg az átalakítandó hangfájlt, és kattintsunk az OK gombra. A fájlinformáció átkerül az ablak bal oldalán lévõ Original file (Eredeti fájl) mezõkbe. A mezõk tartalmazzák a fájl típusát, a fájl méretét és a lejátszás hosszúságát. 3 Az Audio format (Hangformátum) mezõben válasszuk ki a két opció egyikét: Low compression (Alacsony tömörítés): A legjobb hangminõséghez. Normal compression (Normál tömörítés): Kicsit gyengébb minõség, de jelentõsen kisebb fájlméret. 4 Kattintsunk a Convert (Átalakít) gombra. Az átalakított fájlhoz tartozó fájlinformáció átkerül az ablak jobb oldalán lévõ Converted file (Átalakított fájl) mezõkbe.

28 5 Az új fájl elmentéséhez a menüben válasszuk ki a File (Fájl) > Save as (Mentés másként) menüpontokat. Videófájl átalakítása 1 A menüben válasszuk ki a File (Fájl) > Open (Megnyit) menüpontokat. Egy párbeszédablak nyílik ki. 2 A böngészõvel keressük meg az átalakítandó videó fájlt, és kattintsunk az OK gombra. A fájlinformáció átkerül az ablak bal oldalán lévõ Original file (Eredeti fájl) mezõkbe. A mezõk tartalmazzák a fájl típusát, a fájl méretét és a lejátszás hosszúságát. 3 A Video quality (Videóminõség) mezõben válasszuk ki a két opció egyikét: Smooth motion, small image size (Sima mozgás, kis képméret): Az elérhetõ legnagyobb filmkocka-sebességhez. Normal motion, normal image size (Normál mozgás, normál képméret): Normál méret, és a mozgás enyhén akadozó. 4 Ha a fájl videót és hangot is tartalmaz, az Audio format (Hangformátum) mezõben válasszuk ki a két opció egyikét: Music, normal compression (Zene, normál tömörítés) : Ezt a funkciót akkor használjuk, ha a forrás fájl zenét vagy egyéb olyan hanganyagot tartalmaz, amely jó hangminõséget igényel. Voice, high compression (Beszéd, nagy tömörítés): Ha az eredeti fájl csak beszédhangokat tartalmaz, vagy a kis fájlméret fontosabb mint a hangminõség. 5 Kattintsunk a Convert (Átalakít) gombra. Az átalakított fájlhoz tartozó fájl információ átkerül az ablak jobb oldalán lévõ Converted (Átalakított) file (fájl) mezõkbe. Tipp: A Frame rate (Filmkocka sebesség) azt jelzi, hogy a mozgás illúzióját keltõ egyes képek váltakozásának a sebessége milyen gyors legyen a lejátszott videón. A filmkocka-sebességet kép per másodpercben mérik (fps). Minél kevesebb képet használunk, annál vibrálóbb lesz a videó. 23

29 24 Tipp: Az eredeti fájlt lejátszhatjuk az átalakítás elõtt és az átalakított fájlt az átalakítás után. Az indexképernyõk alatt lévõ vezérlõk használatával indíthatjuk el, szüneteltethetjük és állíthatjuk le a lejátszást. Tipp: A Nokia játékszolgáltatásaiért szerezzünk Club Nokia klubtagságot a címen. 6 Az új fájl elmentéséhez a menüben válasszuk ki a File (Fájl) > Save as (Mentés másként) menüpontokat. Megjegyzés: Az átalakítás közben nem indíthatjuk el a fájlok lejátszását. A PC Suite fo Nokia 9210i Kommunikátor alkalmazásával másolhatjuk a kommunikátorra az átalakított fájlokat. Bõvebb információkért lásd a termékcsomagban lévõ PC Suite útmutatót. Játékok A kommunikátor nem csak egy hatékony üzleti eszköz, de tartalmaz néhány izgalmas, szórakoztató funkciót is a szabadidõre. Ez a fejezet nagyszerû játékokat ismertet, amelyekkel a Nokia 9210i Kommunikátoron játszhatunk. Telepítés Ellenõrizzük, hogy a Nokia 9210i Kommunikátor csatlakozik-e a számítógépre. Nyissuk meg a CD-ROM-ot, a Software for the communicator/games nevû mappában jelöljük ki a telepítendõ játékot, és nyomjuk meg a Telepít gombot. Bounce A Bounce egy olyan játék, amelyben egy kis labdát irányítunk egy veszélyekkel teli mezõben. Mindegyik szinten össze-vissza kell pattogtatnunk a labdát, miközben elkerüljük a veszélyeket, és összegyûjtjük azokat a köröket, amelyek a következõ szintre jutáshoz szükségesek. Ha a labdát magasabbra akarjuk pattintani, hogy elérjük a nehezen elérhetõ köröket, használjuk a gumi blokkokat. Útmutatás rendelkezésre áll a játékon belül is. A Bounce játék csak angol nyelven létezik.

30 25 7. ábra Követelmények A Bounce játék telepítéséhez a Nokia 9210i Kommunikátoron 1,5 MB szabad memóriára és 800 kb szabad lemezhelyre vagy memóriakártyára van szükség. A Bounce játék elindítása 1 A nyílgombok használatával válasszuk ki a Bounce ikont az Extrák listából, és nyomjuk meg a Megnyitás gombot. 2 Amikor látjuk az animált Bounce emblémát, bármely gomb megnyomásával a fõmenübe léphetünk. 3 Válasszunk a menü tételei közül, a nyílgomb használatával jelöljük ki a kívánt tételt, és az elindításához nyomjuk meg az Enter gombot. Fõképernyõ A fõképernyõn öt választási lehetõség van: Start Game (Játék elindítása), Online (Online), Options (Opciók), High Scores (Legmagasabb pontszámok) és Quit (Kilépés). A Quit (Kilépés) kiválasztásához nyomjuk meg a > nyílgombot, majd az Entert vagy a legalsó parancsgombot.

31 26 A játék elindítása A Start Game (Játék elindítása) menü négy opcióval rendelkezik: New Game (Új játék), Continue (Folytatás), Instructions (Instrukciók), Back (Vissza). A New Game (Új játék) új játékot indít az 1. szintrõl. A Continue (Folytatás) a Continue (Folytatás) menüt hozza elõ. Az Instructions (Utasítások) elindít egy, a játék funkcióit ismertetõ bemutatójátékot. A Back (Vissza) opcióval visszatérhetünk a fõképernyõre. Folytatás A Continue (Folytatás) menü négy sorral rendelkezik a korábban mentett játékok számára. Mindegyik sor tartalmazza a mentett játék szintjére és a hátralévõ szintek számára vonatkozó információkat. Egy sor kiválasztásával elindíthatjuk a játékot onnan, ahol elõzõleg abbahagytuk és annyi élettel, amennyi maradt, mielõtt elmentettük a játékot. Ha egy elmentett játékot töltünk be, a pontszám lenullázódik, ezért csak úgy érhetjük el a maximális pontszámot, ha egyhuzamban játsszuk le a játék összes szintjét! A Back (Vissza) opcióval visszatérhetünk a fõképernyõre. Online Az Online (Online) opció kiválasztásával rácsatlakozhatunk a Nokia 9210i Kommunikátor játékhonlapjára. Megjegyzendõ, hogy ennek a funkciónak a mûködtetéséhez a kommunikátort elõzõleg konfigurálni kell az internethozzáférésre. Ha bezárjuk a böngészõt, visszatérünk a Bounce játék fõmenüjébe. A honlapon folyamatosan jelennek meg a súgók, tippek, és hírek erre és az egyéb játékokra vonatkozóan.

32 Megjegyzés: E funkció használatához a kommunikátor telefonját be kell kapcsolni. Ne kapcsoljuk be a telefont olyan helyen, ahol a mobiltelefonok használata tilos, illetve ahol azok interferenciát vagy veszélyt okozhatnak. Opciók Az Options (Opciók) menü három opcióval rendelkezik, Change Keys (Gombok módosítása), Change Sound (Hang módosítása) és Back (Vissza). A Change Keys (Gombok módosítása) opció lehetõvé teszi, hogy megváltoztassuk a vezérlõgombokat. A Change Sound (Hang módosítása) opcióval a hangjelzések hangerejét állíthatjuk be. A Back (Vissza) opcióval visszatérhetünk a fõ képernyõre. Legmagasabb pontszámok A High Scores (Legmagasabb pontszámok) opció a Bounce játékban elért legmagasabb pontszámok listáját jeleníti meg. A Back (Vissza) opció kiválasztásával visszatérhetünk a fõ képernyõre. Vezérlõk A < és a > nyílgombok mozgatják a labdát balra és jobbra. A labdát a szóköz megnyomásával pattinthatjuk. Az Options (Opciók) menü Change Keys (Gombok módosítása) opciójával a vezérlõgombokat megváltoztathatjuk. A méret megváltoztatása A labda a megfelelõ tárgyak érintésekor változtatja a méretét. A nagyobb labda magasabbra pattan, és gyorsabban mozog, valamint a vízen is tud úszni. A kis méretû labda a kis réseken át tud csúszni. 27

33 28 Bemutató A játékban számos különbözõ elem van. A játék funkcióinak bemutatóját megnézhetjük az Instructions (Utasítások) opció kiválasztásával a Start Game (Játék elindítása) menüben. A bemutatóból bármely gomb megnyomásával kiléphetünk. A játék felfüggesztése Ha megnyomjuk az Esc vagy bármely parancsgombot a játék megáll. Amikor a játék szünetel, az Options (Opciók) menüben megváltoztathatjuk a gombokat és a hangerõt. A játékot befejezhetjük vagy újraindíthatjuk. Szintek között Az egyes szintek végén lehetõségünk van elmenteni a játékot, módosítani a játékopciókat, kilépni a játékból vagy folytatni azt. Ha elmentjük a játékot, egy lista jelenik meg négy játéksorral, amelyek az eddig elmentett játékok szintszámát tartalmazzák. Az Options (Opciók) kiválasztásával ugyanaz a lista jelenik meg, mint a fõ képernyõ Options (Opciók) menüjében. Az End game (Játék vége) opcióval befejezhetjük a játékot, és visszatérünk a fõ képernyõre. A Continue (Folytatás) opcióval továbblépünk a következõ szintre. Játék vége A játék akkor ér véget, ha teljesítettünk minden rendelkezésre álló szintet, vagy elvesztettük minden életünket. Ha a pontszámunk elég magas a játék végén, lehetõségünk van arra, hogy beírjuk a nevünket a legmagasabb pontszámok listájába.

34 Triple Pop A Triple Pop játék egy gyorsütemû kirakós játék, amelyben a képernyõ oldalai felõl különbözõ színû labdák repülnek a képernyõ közepére, ahol egy halmot alkotnak. A halom elforgatásával a szabadon repülõ labdákat oda helyezhetjük a halmon ahová akarjuk. Ha három egyforma színû labdát egymás mellé tudunk helyezni, akkor azok eltûnnek. Ha nem vagyunk elég gyorsak, a halom túlnõ a határokon, és elveszítjük a játékot. A Triple Pop játék csak angol nyelven létezik ábra Követelmények A Triple Pop játék telepítéséhez a Nokia 9210i Kommunikátoron 1,5 MB szabad memóriára és 800 kb szabad lemezhelyre vagy memóriakártyára van szükség. A Triple Pop játék elindítása 1 A nyílgombok használatával válasszuk ki a Triple Pop ikont az Extrák listából, és nyomjuk meg a Megnyitás gombot. 2 Amikor elérünk az animált Triple Pop emblémához, bármely gomb megnyomásával a fõmenübe léphetünk. 3 Válasszunk a menü tételei közül, a nyílgomb használatával jelöljük ki a kívánt tételt, és az elindításához nyomjuk meg az Enter gombot.

35 30 Fõképernyõ A fõképernyõn öt választási lehetõség van: Start Game (Játék elindítása), Online (Online), Options (Opciók), High Scores (Legmagasabb pontszámok) és Quit (Kilépés). A Quit (Kilépés) kiválasztásához nyomjuk meg a > nyílgombot, majd az Entert vagy a legalsó parancsgombot. Játék elindítása menü A Start Game (Játék elindítása) menü négy opcióval rendelkezik: New Game (Új játék) Change Skill (Fokozat módosítása), Instructions (Instrukciók), Back (Vissza). A New Game (Új játék) opcióval az aktuális szinten kezdve elindíthatunk egy új játékot. A Change Skill (Fokozat módosítása) opcióval a Skill Options (Fokozat opciók) képernyõt nyitjuk meg, ahol megváltoztathatjuk a nehézségi szinteket, és az Instructions (Utasítások) opcióval a játék útmutatóját nyithatjuk meg. A Back (Vissza) opcióval visszatérhetünk a fõképernyõre. A játék nehézségének módosítása A Skill Options (Fokozat módosítása) menü három lehetséges beállítást tartalmaz (Easy (Könnyû), Medium (Közepes) és Hard (Nehéz)), valamint a Back (Vissza) opciót, mellyel visszaléphetünk a fõképernyõre. Az aktuálisan kiválasztott fokozat van kijelölve. Online Az Online (Online) opció kiválasztásával rácsatlakozhatunk a Nokia 9210i Kommunikátor játékhonlapjára. Megjegyzendõ, hogy ennek a funkciónak a mûködtetéséhez a kommunikátort elõzõleg konfigurálni kell az internethozzáférésre. Ha bezárjuk a böngészõt, visszatérünk a Triple Pop játék fõmenüjébe.

36 Megjegyzés: E funkció használatához a kommunikátor telefonját be kell kapcsolni. Ne kapcsoljuk be a telefont olyan helyen, ahol a mobiltelefonok használata tilos, illetve ahol azok interferenciát vagy veszélyt okozhatnak. Opciók Az Options (Opciók) menü három opcióval rendelkezik, Change Sound (Hang módosítása), Change Keys (Gombok módosítása) és Back (Vissza). A Change Sound (Hang módosítása) opcióval a hangjelzések hangerejét állíthatjuk be. A Change Keys (Gombok módosítása) opció lehetõvé teszi, hogy a vezérlõgombokat megváltoztassuk, és a Back (Vissza) opcióval visszatérhetünk a fõképernyõre. Legmagasabb pontszámok A High Scores (Legmagasabb pontszámok) opció a Triple Pop játékban elért legmagasabb pontszámok listáját jeleníti meg. A Back (Vissza) opció kiválasztásával visszatérhetünk a fõképernyõre. Játék A képernyõn lévõ labdahalmot irányítjuk, melynek a közepén egy fekete kõ van. A játék közben labdák jelennek meg jobbról és balról, a képernyõ közepe felé mozognak, és a halomra ragadnak. A halom a < és a > nyílgombokkal forgatható, így változtathatjuk a beérkezõ labda helyét. A halom addig nõ, amíg át nem lépi a kör alakú határt, és ekkor a játéknak vége. Négy különbözõ színû labda van: vörös, zöld, sárga és kék. Az ugyanolyan színû labdák hármas (vagy hosszabb) láncai eltûnnek, és mindegyik kipukkadt labdáért 5 pontot kapunk. Ezután már csak a beljebb lévõ labdára kell figyelni. A belsõ 31

37 32 labdaláncok nem pukkadnak ki maguktól, hanem a más színekbõl álló láncok kipukkadása tünteti el õket. Ahogyan az idõ lassan telik, az egyes labdák a halomban elkezdenek villogni és kõvé válnak. A kövek csak úgy tûntethetõk el, hogy speciális bónuszlabdákat engedünk rájuk. A játék elején egy üres bónuszlabdamérõ látható. Ezt úgy tölthetjük fel, hogy egyszerre négy vagy több labdát pukkasztunk ki. Minél hosszab a lánc, annál nagyobb lesz a bónusz. Amikor a bónuszmérõ feltöltõdött az ikonok jelzik, hogy melyik bónusz labda indul el, ha megnyomjuk a <fire> (tûz) gombot. Négy különbözõ bónusz labda van, mindegyiknek különbözõ hatása van a halomra. A hatások az alábbiak: a halomba való becsapódásának pontja melletti labdát pukkantja ki, a középsõ kõ mellett lévõ labdákat pukkantja ki, a halom körül lévõ labdagyûrût pukkantja ki, minden labdát kipukkant, ami a becsapódása gyûrûjében és a felette lévõ gyûrûben van. Ha a pontszámunk elég magas a játék végén, lehetõségünk van arra, hogy beírjuk a nevünket a legmagasabb pontszámok listájába. Vezérlõk Az alapértelmezett vezérlõk: Bal - a < nyílgomb Jobb - a > nyílgomb Tûz - szóköz

38 A játék szüneteltetése Ha megnyomjuk az Esc vagy bármely parancsgombot a játék megáll. Amikor a játék szünetel, a Játék opciók menüben megváltoztathatjuk a gombokat és a hangerõt. A játékot befejezhetjük vagy újraindíthatjuk. Card Deck A Solitaire (Pasziánsz) kártyajáték talán a legismertebb és a legnépszerûbb kártyajáték. A Card Deck for the Nokia 9210i Communicator érdekes szórakozást nyújt, és számos pasziánsz-kártyajátékot tartalmaz ábra Követelmények A Card Deck játék telepítéséhez a Nokia 9210i Kommunikátoron 1,2 MB szabad memóriára és 400 kb szabad lemezhelyre vagy memóriakártyára van szükség. A Card Deck elindítása 1 A nyílgombok használatával válasszuk ki a Card Deck ikont az Extrák listából, és nyomjuk meg a Megnyitás gombot.

39 34 2 Amikor megjelenik a Card Deck indítási képernyõje, nyomjuk meg a Play (Játék) gombot, és a listából válasszunk ki egy játékot. Ha a játék szabályairól többet akarunk megtudni, nyomjuk meg a Ctrl + H billentyûkombinációt. Vezérlõk A kurzor mozgatásához használjuk a nyílgombokat. Az egyik pakliról a másikra való mozgáshoz nyomjuk meg a < vagy a > nyílgombot. A paklin belüli mozgáshoz használjuk a fel és a le nyílgombokat. Egy lap felvételéhez és lerakásához nyomjuk meg a szóköz vagy a <Z> gombot. Újraosztáshoz nyomjuk meg az Enter gombot. Online A címen látogassuk meg a Nokia 9210i Kommunikátor játékhonlapját, ahol az erre és más játékokra vonatkozó súgókat és tippeket találunk. Snake EX A Snake EX a klasszikus Nokia Snake játék bõvített változata a Nokia 9210i Kommunikátor számára. 10. ábra

40 Követelmények A Snake EX játék telepítéséhez a Nokia 9210i IKommunikátoron 1,2 MB szabad memóriára és 650 kb szabad lemezhelyre van szükség. A Snake EX játék elindítása 1 A nyílgombok használatával válasszuk ki a Snake EX ikont az Extrák listából, és nyomjuk meg a Megnyitás gombot. 2 Amikor megjelenik az animált Snake EX kezdõ képernyõ, a vezérlõk, nehézségi fokozat és a több játékos beállítások kiválasztásához nyomjuk meg a Settings (Beállítások) és a Mode (Üzemmód) gombot. 3 Új játék elindításához nyomjuk meg a Play (Játék) gombot. Játék A cél, hogy a kígyó egyre hosszabb legyen; irányítsuk az étel felé. A kígyót nem lehet megállítani vagy megfordítani. Próbáljuk meg elkerülni, hogy a falba vagy a farkába ütközzön. Az ételen kívül a mezõn megjelennek egyéb tárgyak is. Ezek a játékot segíthetik vagy ideiglenesen nehezítik. A képernyõn kérdõjelként jelennek meg. A hatásuk csak akkor derül ki, ha a kígyó már megette. A játékot kétféleképpen lehet játszani. A klasszikus mód, ahol kiválaszthatjuk a játékteret és a kígyó mozgásának a sebességét. Az extrém módban az egyik pályáról a másikra lépünk tovább, ha elértünk egy bizonyos pontszámot. Ezt a játékot ketten is játszhatják, egymással versenyezve. Ketten játszhatják egy készüléken vagy infravörös kapcsolaton keresztül két készüléken. 35

41 36 Vezérlõk és nyelv A kígyót háromféleképpen irányíthatjuk: Közvetlenül a nyílgombok használatával Relatív a < és a > nyílgombok használatával. A kígyó az óra mutató járásával megegyezõ vagy azzal ellentétes irányba fordul. Átlósan az átlós nyílgombok használatával. A bal felsõ nyíl fordítja a kígyót fel vagy balra és a jobb alsó nyíl fordítja le vagy jobbra. A kígyónak nyelve van. Ezt használhatjuk arra, hogy az ételt távolabbról kapja el. A nyelvet a szóközgombbal vezérelhetjük. Nehézségi fokozat A játék öt nehézségi szinttel rendelkezik. Az elsõ szinten a kígyó lassan mozog, és könnyen irányítható. A magasabb szinteken a kígyó gyorsabban mozog, de a megevett étel több pontot ér. Pályák A klasszikus módban kiválaszthatjuk a pályát, ahol a játékot el akarjuk kezdeni. A pályák különbözõ ételeket és kérdõjeleket tartalmaznak. Az extrém mód az elsõ pályán kezd és továbbhalad a következõkre, ha elérünk egy bizonyos pontszámot. Powerups (Erõsítõk) A játékban hét különbözõ erõsítõ van. Ezek a játékot átmenetileg megkönnyíthetik vagy nehezíthetik. Elõre nem tudható, hogy mi lesz a hatásuk. Ételadó: még több étel jelenik meg a mezõben. Sérthetetlenség: a kígyó át tud menni a falakon és a farkán, anélkül hogy meghalna.

42 Csökkentõ: csökkenti a kígyó hosszát. A hatás állandó. Nyugtató: lelassítja a kígyót. Fordító: megfordítja a játék vezérlõit. Nyelv: a kígyónak kétszeresére nyújtja a nyelvét. Turbo: növeli a kígyó sebességét. Egyebek Betûtípusok A kommunikátor számára rendelkezésre álló karakterstílusok számának növelése érdekében további betûtípusok találhatók az Others (Egyéb) almappában. Helyesírás-ellenõrzés Ha a Nokia 9210i Communicatorra telepítettük a Spell checker (Helyesírásellenõrzõ) alkalmazást, akkor azokban az alkalmazásokban, ahol a menülistában rendelkezésre áll a Helyesírás-ellenõrzõ, mint például a Szövegszerkesztõ, ellenõrizhetjük a szavak és szövegek helyesírását. A helyesírás-ellenõrzõre vonatkozó részletesebb információkért lásd: Helyesírás ellenõrzés c. fejezet, 35. oldal a Felhasználói útmutatóban. Megjegyzés: Csak az angol nyelvû szövegeken és szavakon végezhetünk helyesírás ellenõrzést. 37

Használati utasítás 9353918 1. kiadás

Használati utasítás 9353918 1. kiadás Az elektronikus tájékoztató a "Nokia tájékoztatók elõírásai és feltételei (1998. június 7.)" szabályzat hatálya alá tartozik ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Használati utasítás

Részletesebben

Felhasználói útmutató 9353185 1. kiadás

Felhasználói útmutató 9353185 1. kiadás Az elektronikus tájékoztató a "Nokia tájékoztatók elõírásai és feltételei (1998. június 7.)" szabályzat hatálya alá tartozik ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Felhasználói útmutató

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv 9354326 1. kiadás

Felhasználói kézikönyv 9354326 1. kiadás Az elektronikus tájékoztató a "Nokia tájékoztatók elõírásai és feltételei (1998. június 7.)" szabályzat hatálya alá tartozik ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Felhasználói kézikönyv

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv 9352426 2. kiadás

Felhasználói kézikönyv 9352426 2. kiadás Az elektronikus tájékoztató a "Nokia tájékoztatók elõírásai és feltételei (1998. június 7.)" szabályzat hatálya alá tartozik ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Felhasználói kézikönyv

Részletesebben

A PC Suite telepítési útmutatója

A PC Suite telepítési útmutatója A PC Suite telepítési útmutatója Az elektronikus tájékoztató a "Nokia tájékoztatók elõírásai és feltételei (1998. június 7.)" szabályzat hatálya alá tartozik ( Nokia User s Guides Terms and Conditions,

Részletesebben

Felhasználói útmutató a Nokia 7250i készülékhez 9356320 2. kiadás

Felhasználói útmutató a Nokia 7250i készülékhez 9356320 2. kiadás Az elektronikus tájékoztató a "Nokia tájékoztatók elõírásai és feltételei (1998. június 7.)" szabályzat hatálya alá tartozik ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Felhasználói útmutató

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Az elektronikus tájékoztató a "Nokia tájékoztatók elõírásai és feltételei (1998. június 7.)" szabályzat hatálya alá tartozik ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Felhasználói kézikönyv

Részletesebben

A Nokia SU-5 Image Viewer használati utasítása. 9311073 1. kiadás

A Nokia SU-5 Image Viewer használati utasítása. 9311073 1. kiadás A Nokia SU-5 Image Viewer használati utasítása 9311073 1. kiadás MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A Nokia Hungary Kft, 1461 Budapest Pf. 392, mint a Nokia Mobile Phones (Keilalahdentie 4,02150 Espoo, Finland)

Részletesebben

Nokia 2310 - Felhasználói útmutató. 9248585 2. kiadás

Nokia 2310 - Felhasználói útmutató. 9248585 2. kiadás Nokia 2310 - Felhasználói útmutató 9248585 2. kiadás MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT Alulírott, NOKIA CORPORATION nyilatkozom, hogy a RM-189 megfelel a vonatkozó alapvetõ követelményeknek és az 1999/5/EC irányelv

Részletesebben

Részletes felhasználói útmutató. 9356098 2. kiadás - HU

Részletes felhasználói útmutató. 9356098 2. kiadás - HU Részletes felhasználói útmutató 9356098 2. kiadás - HU Megfelelõségi nyilatkozat A Nokia Hungary Kft, 1461 Budapest Pf.392, mint a Nokia Corporation (Keilalahdentie 4, 02150 Espoo, Finland) hivatalos importõre

Részletesebben

Az Ön kézikönyve NOKIA 6680 http://hu.yourpdfguides.com/dref/822925

Az Ön kézikönyve NOKIA 6680 http://hu.yourpdfguides.com/dref/822925 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató NOKIA 6680. Megtalálja a választ minden kérdésre az NOKIA 6680 a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

A Digitális medál I felhasználói kézikönyve. 9362378 1. kiadás

A Digitális medál I felhasználói kézikönyve. 9362378 1. kiadás A Digitális medál I felhasználói kézikönyve 9362378 1. kiadás MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A Nokia Hungary Kft, 1461 Budapest Pf. 392, mint a Nokia Mobile Phones hivatalos importõre a gyártó nevében saját

Részletesebben

2007 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People, az Nseries és az N77 a Nokia Corporation védjegye, illetve bejegyzett

2007 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People, az Nseries és az N77 a Nokia Corporation védjegye, illetve bejegyzett Nokia Lifeblog 2.5 2007 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People, az Nseries és az N77 a Nokia Corporation védjegye, illetve bejegyzett védjegye. Az említett egyéb termékek és cégek

Részletesebben

Az Ön kézikönyve NOKIA 7110 http://hu.yourpdfguides.com/dref/823058

Az Ön kézikönyve NOKIA 7110 http://hu.yourpdfguides.com/dref/823058 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

A Nokia 2610 felhasználói kézikönyve. 9248224 1. kiadás

A Nokia 2610 felhasználói kézikönyve. 9248224 1. kiadás A Nokia 2610 felhasználói kézikönyve 9248224 1. kiadás MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT Alulírott, NOKIA CORPORATION nyilatkozom, hogy a RH-86 megfelel a vonatkozó alapvetõ követelményeknek és az 1999/5/EC irányelv

Részletesebben

Felhasználói útmutató Nokia 6060. 9253712 1. kiadás

Felhasználói útmutató Nokia 6060. 9253712 1. kiadás Felhasználói útmutató Nokia 6060 9253712 1. kiadás MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT Alulírott, NOKIA CORPORATION nyilatkozom, hogy a RH-97 megfelel a vonatkozó alapvetõ követelményeknek és az 1999/5/EC irányelv

Részletesebben

MODEM OPTIONS for Nokia 7650. Copyright 2002 Nokia. Minden jog fenntartva 9354497 Issue 1

MODEM OPTIONS for Nokia 7650. Copyright 2002 Nokia. Minden jog fenntartva 9354497 Issue 1 FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ MODEM OPTIONS for Nokia 7650 Copyright 2002 Nokia. Minden jog fenntartva 9354497 Issue 1 Tartalom 1. BEVEZETÉS...3 2. A MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650 TELEPÍTÉSE...3 3. A TELEFON KIVÁLASZTÁSA

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Szerelési útmutató

Felhasználói kézikönyv. Szerelési útmutató Felhasználói kézikönyv Szerelési útmutató MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kizárólagos felelõsségére kijelenti, hogy az RV-1 készülék mindenben megfelel az alapvetõ követelményeknek, valamint

Részletesebben

Adobe Photoshop Album Starter Edition 3.0

Adobe Photoshop Album Starter Edition 3.0 Adobe Photoshop Album Starter Edition 3.0 GARANCIA KIZÁRÁSA Lehet, hogy a készülékhez mellékelt, harmadik fél által írt alkalmazásokat olyan természetes vagy jogi személyek hozták létre és birtokolják,

Részletesebben

Az Ön kézikönyve NOKIA N93I-1 http://hu.yourpdfguides.com/dref/827765

Az Ön kézikönyve NOKIA N93I-1 http://hu.yourpdfguides.com/dref/827765 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Nokia 810-es autótelefon Felhasználói kézikönyv Szerelési útmutató

Nokia 810-es autótelefon Felhasználói kézikönyv Szerelési útmutató Nokia 810-es autótelefon Felhasználói kézikönyv Szerelési útmutató 9356665 3 kiadás MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT Alulírott, NOKIA CORPORATION nyilatkozom, hogy a TFE-4R megfelel a vonatkozó alapvetõ követelményeknek

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése Tartalom 1. Bevezetés...1 2. Követelmények...1 3. A Nokia Connectivity Cable Drivers Telepítése...2 3.1 A telepítés előtt...2 3.2 A Nokia

Részletesebben

Nokia Nseries PC Suite 2.1. 1. kiadás

Nokia Nseries PC Suite 2.1. 1. kiadás Nokia Nseries PC Suite 2.1 1. kiadás 2008 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People és az Nseries a Nokia Corporation védjegye, illetve bejegyzett védjegye. A Nokia tune a Nokia

Részletesebben

Az Ön kézikönyve NOKIA 2100 http://hu.yourpdfguides.com/dref/527504

Az Ön kézikönyve NOKIA 2100 http://hu.yourpdfguides.com/dref/527504 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató NOKIA 2100. Megtalálja a választ minden kérdésre az NOKIA 2100 a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Médiaadat-tároló. Felhasználói kézikönyv

Médiaadat-tároló. Felhasználói kézikönyv Médiaadat-tároló Felhasználói kézikönyv MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT NOKIA CORPORATION kizárólagos felelõsségére kijelenti, hogy a PD-1 készülék mindenben megfelel az alapvetõ követelményeknek, valamint az

Részletesebben

This product includes software licensed from Symbian Software Ltd 1998-2005. Symbian and Symbian OS are trademarks of Symbian Ltd.

This product includes software licensed from Symbian Software Ltd 1998-2005. Symbian and Symbian OS are trademarks of Symbian Ltd. MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kizárólagos felelõsségére kijelenti, hogy a RAL-2 készülék mindenben megfelel az alapvetõ követelményeknek, valamint az 1999/5/EK irányelv egyéb rendelkezéseinek.

Részletesebben

CK-200 Nokia autóskészlet Gyors üzembe helyezési útmutató és biztonsági információk

CK-200 Nokia autóskészlet Gyors üzembe helyezési útmutató és biztonsági információk CK-200 Nokia autóskészlet Gyors üzembe helyezési útmutató és biztonsági információk 9220823 1. kiadás, HU MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kijelenti, hogy a CK-200 jelzésû termék megfelel

Részletesebben

Kezdő lépések. Nokia N95-2. 1. kiadás HU

Kezdő lépések. Nokia N95-2. 1. kiadás HU Kezdő lépések Nokia N95-2 1. kiadás HU A készülék gombjai és részei (elöl) Típusszám: Nokia N95-2 A továbbiakban Nokia N95 8GB néven szerepel. 1 Fõkapcsoló 2 Választógombok a parancsok kijelöléséhez és

Részletesebben

Nokia vezeték nélküli sztereó fülhallgató (HS-12W) Felhasználói kézikönyv

Nokia vezeték nélküli sztereó fülhallgató (HS-12W) Felhasználói kézikönyv Nokia vezeték nélküli sztereó fülhallgató (HS-12W) Felhasználói kézikönyv MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kizárólagos felelõsségére kijelenti, hogy a Nokia HS-12W kereskedelmi megnevezésû

Részletesebben

CK-600 Nokia kijelzõs autóskészlet Rövid felhasználói útmutató és biztonsági információk

CK-600 Nokia kijelzõs autóskészlet Rövid felhasználói útmutató és biztonsági információk CK-600 Nokia kijelzõs autóskészlet Rövid felhasználói útmutató és biztonsági információk 9211377 2. kiadás, HU MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kijelenti, hogy a HF-23 jelzésû termék megfelel

Részletesebben

Nokia BH-501 Bluetooth-fülhallgató Felhasználói útmutató

Nokia BH-501 Bluetooth-fülhallgató Felhasználói útmutató Nokia BH-501 Bluetooth-fülhallgató Felhasználói útmutató MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT Alulírott, NOKIA CORPORATION nyilatkozom, hogy a HS-71W megfelel a vonatkozó alapvetõ követelményeknek és az 1999/5/EC

Részletesebben

Az Ön kézikönyve NOKIA BH-601 http://hu.yourpdfguides.com/dref/824094

Az Ön kézikönyve NOKIA BH-601 http://hu.yourpdfguides.com/dref/824094 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató NOKIA BH-601. Megtalálja a választ minden kérdésre az NOKIA BH-601 a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Nokia vezeték nélküli billentyûzet (SU-8W) Felhasználói útmutató

Nokia vezeték nélküli billentyûzet (SU-8W) Felhasználói útmutató Nokia vezeték nélküli billentyûzet (SU-8W) Felhasználói útmutató MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT NOKIA CORPORATION kizárólagos felelõsségére kijelenti, hogy az SU-8W készülék mindenben megfelel az alapvetõ követelményeknek,

Részletesebben

A Nokia 2630 felhasználói kézikönyve. 9203580 2. kiadás HU

A Nokia 2630 felhasználói kézikönyve. 9203580 2. kiadás HU A Nokia 2630 felhasználói kézikönyve 9203580 2. kiadás HU 0434 MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kijelenti, hogy az RM-298 jelû készülék mindenben megfelel az alapvetõ követelményeknek, valamint

Részletesebben

Nokia Music Pack 9245925/2

Nokia Music Pack 9245925/2 Nokia Music Pack 9245925/2 Az áthúzott, kerekes szemétgyûjtõ-tartály azt jelenti, hogy az Európai Unión belül a készüléket élettartama végén szelektív gyûjtõhelyre kell juttatni. A terméktõl ne háztartási

Részletesebben

1. Legfontosabb tulajdonságok. 2. A lejátszó leírása

1. Legfontosabb tulajdonságok. 2. A lejátszó leírása 1. Legfontosabb tulajdonságok 1,5 colos TFT képernyő MP3, WMA, FLAC, APE audio formátumok támogatása MPEG-4 (AVI) video formátum támogatása Beépített FM rádió A zeneszámok szövegének egyidejű kijelzése

Részletesebben

Nyomtató/Szkenner modul, 1232-es típus

Nyomtató/Szkenner modul, 1232-es típus Nyomtató/Szkenner modul, 1232-es típus Felhasználói kézikönyv Nyomtató kézikönyv 2 1 2 3 4 5 6 A Nyomtatótulajdonságok beállítása és a nyomtatási feladatok visszavonása A nyomtatómeghajtó eltávolítása

Részletesebben

Felhasználói útmutató a vezeték nélküli mikrofonkaros fülhallgatóhoz (HS-4W) 9311711 1. kiadás

Felhasználói útmutató a vezeték nélküli mikrofonkaros fülhallgatóhoz (HS-4W) 9311711 1. kiadás Felhasználói útmutató a vezeték nélküli mikrofonkaros fülhallgatóhoz (HS-4W) 9311711 1. kiadás MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kizárólagos felelõsségére kijelenti, hogy HS-4W termék megfelel

Részletesebben

BH-104 Nokia Bluetoothfülhallgató 9213528/2

BH-104 Nokia Bluetoothfülhallgató 9213528/2 BH-104 Nokia Bluetoothfülhallgató 2 1 4 5 6 3 7 8 11 12 9 10 9213528/2 MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kijelenti, hogy a BH-104 jelzésû termék megfelel az 1999/5/EC irányelv alapvetõ követelményeinek

Részletesebben

SFP 6070 USER S MANUAL NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ INSTRUKCJA OBSŁUGI EN CZ SK HU SPORT CLIP MP4 PLAYER

SFP 6070 USER S MANUAL NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ INSTRUKCJA OBSŁUGI EN CZ SK HU SPORT CLIP MP4 PLAYER SFP 6070 USER S MANUAL NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE SPORT CLIP MP4 PLAYER MP4 PŘEHRÁVAČ SPORT CLIP MP4 PREHRÁVAČ SPORT CLIP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SPORT CLIP MP4 LEJÁTSZÓ INSTRUKCJA OBSŁUGI ODTWARZACZ

Részletesebben

A Nokia Kaleidoszkóp I zsebben hordható képnézõ használati útmutatója. 9311543 1. kiadás

A Nokia Kaleidoszkóp I zsebben hordható képnézõ használati útmutatója. 9311543 1. kiadás A Nokia Kaleidoszkóp I zsebben hordható képnézõ használati útmutatója 9311543 1. kiadás MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT Mi, a NOKIA CORPORATION, saját felelõsségünkre kijelentjük, hogy az RX-11 termék megfelel

Részletesebben

Nokia Purity Pro sztereó Bluetooth-fülhallgató a Monstertől - Felhasználói kézikönyv

Nokia Purity Pro sztereó Bluetooth-fülhallgató a Monstertől - Felhasználói kézikönyv Nokia Purity Pro sztereó Bluetooth-fülhallgató a Monstertől - Felhasználói kézikönyv 1.0. kiadás 2 Biztonság Olvassuk el az alábbi egyszerű útmutatót. Az itt leírtak be nem tartása veszélyekkel járhat,

Részletesebben

Nokia 7900 Prism Felhasználói útmutató

Nokia 7900 Prism Felhasználói útmutató Nokia 7900 Prism Felhasználói útmutató 9203851 1. kiadás, HU 0434 MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kijelenti, hogy az RM-264 jelû készülék mindenben megfelel az alapvetõ követelményeknek,

Részletesebben

Issue 1 HU Szoftver a CD-ROMon útmutató

Issue 1 HU Szoftver a CD-ROMon útmutató Issue 1 HU Szoftver a CD-ROMon útmutató Az elektronikus tájékoztató a "Nokia tájékoztatók elõírásai és feltételei (1998. június 7.)" szabályzat hatálya alá tartozik ( Nokia User s Guides Terms and Conditions,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. 9238072/1. kiádas

Felhasználói kézikönyv. 9238072/1. kiádas Felhasználói kézikönyv 9238072/1. kiádas MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT NOKIA CORPORATION kizárólagos felelõsségére kijelenti, hogy az RM-104 készülék mindenben megfelel az alapvetõ követelményeknek, valamint

Részletesebben

INFORMÁCIÓS- ÉS VEZÉRLŐSZOFTVER A SZÁMÍTÓGÉP-KOMPATIBILIS FUNKCIÓVAL BÍRÓ VÉRNYOMÁSMÉRŐKHÖZ

INFORMÁCIÓS- ÉS VEZÉRLŐSZOFTVER A SZÁMÍTÓGÉP-KOMPATIBILIS FUNKCIÓVAL BÍRÓ VÉRNYOMÁSMÉRŐKHÖZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ INFORMÁCIÓS- ÉS VEZÉRLŐSZOFTVER A SZÁMÍTÓGÉP-KOMPATIBILIS FUNKCIÓVAL BÍRÓ VÉRNYOMÁSMÉRŐKHÖZ TÍPUSOK: BP-410R/U, BP-600R/U(J), BP-600RB/UB(J), BP-700 sorozat, AK-3000T, AK-4000T/TU,

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporationnek az Egyesült Államokban bejegyzett védjegyei.

Részletesebben

Az Ön kézikönyve NOKIA 9110I http://hu.yourpdfguides.com/dref/823746

Az Ön kézikönyve NOKIA 9110I http://hu.yourpdfguides.com/dref/823746 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Nokia Wireless Headset HS-26W 9253921/1

Nokia Wireless Headset HS-26W 9253921/1 Nokia Wireless Headset HS-26W 3 1 7 4 2 5 6 8 9 9253921/1 MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kijelenti, hogy a HS-26W jelû készülék megfelel a vonatkozó alapvetõ követelményeknek és az 1999/5/EC

Részletesebben

Nokia 1661/1662 - Felhasználói kézikönyv

Nokia 1661/1662 - Felhasználói kézikönyv Nokia 1661/1662 - Felhasználói kézikönyv 9213565 2. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 3 Használatbavétel 4 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 4 A SIM-kártya eltávolítása 4 Az akkumulátor töltése

Részletesebben

BH-108 Nokia Bluetoothfülhallgató 9220723/1

BH-108 Nokia Bluetoothfülhallgató 9220723/1 BH-108 Nokia Bluetoothfülhallgató 1 2 3 4 5 6 7 8 9220723/1 9 MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kijelenti, hogy a BH-108 jelzésû termék megfelel az 1999/5/EC irányelv alapvetõ követelményeinek

Részletesebben

Cégünk a termékfejlesztés jogát fenntartja. A műszaki jellemzőkön előzetes értesítés nélkül is végezhetünk módosításokat.

Cégünk a termékfejlesztés jogát fenntartja. A műszaki jellemzőkön előzetes értesítés nélkül is végezhetünk módosításokat. Tartalom Óvintézkedések Ez az útmutató információkat tartalmaz a fontos biztonsági óvintézkedésekről és a készülék helyes kezeléséről. A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el az összes információt,

Részletesebben

Az Ön kézikönyve NOKIA 100 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4211701

Az Ön kézikönyve NOKIA 100 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4211701 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

MD-5W Nokia Bluetoothhangszórók 9200278/1

MD-5W Nokia Bluetoothhangszórók 9200278/1 MD-5W Nokia Bluetoothhangszórók 2 3 4 5 6 7 8 8 9 10 11 12 14 13 9200278/1 MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kijelenti, hogy az MD-5W jelû készülék mindenben megfelel az alapvetõ követelményeknek,

Részletesebben

Szivargyújtóra csatlakoztatható vezeték nélküli Nokia kihangosító (HF-6W) Felhasználói kézikönyv

Szivargyújtóra csatlakoztatható vezeték nélküli Nokia kihangosító (HF-6W) Felhasználói kézikönyv Szivargyújtóra csatlakoztatható vezeték nélküli Nokia kihangosító (HF-6W) Felhasználói kézikönyv MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kizárólagos felelõsségére kijelenti, hogy a HF-6W termék megfelel

Részletesebben

DIGITÁLIS AUDIO LEJÁTSZÓ YP-T9J

DIGITÁLIS AUDIO LEJÁTSZÓ YP-T9J DIGITÁLIS AUDIO LEJÁTSZÓ YP-T9J Biztonsági elôírások Olvassa el figyelmesen az alábbi tudnivalókat, annak érdekében, hogy a használat során se önmagában, se a készülékben kárt ne tegyen. A készülék használata

Részletesebben

BH-118 Nokia Bluetooth-fülhallgató - Felhasználói kézikönyv

BH-118 Nokia Bluetooth-fülhallgató - Felhasználói kézikönyv BH-118 Nokia Bluetooth-fülhallgató - Felhasználói kézikönyv 1.1. kiadás 2 Tartalom Bevezetés 3 A fülhallgató ismertetése 3 A Bluetooth funkció 3 Kezdő lépések 4 A készülék gombjai és részei 4 Az akkumulátor

Részletesebben

Nokia 3120 classic Felhasználói útmutató

Nokia 3120 classic Felhasználói útmutató Nokia 3120 classic Felhasználói útmutató 9207809 6. kiadás, HU 0434 MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kijelenti, hogy az RM-364, az RM-365 és az RM-366 jelû készülék mindenben megfelel az alapvetõ

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. Az itt

Részletesebben

Szoftverfrissítések Felhasználói útmutató

Szoftverfrissítések Felhasználói útmutató Szoftverfrissítések Felhasználói útmutató Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban. A termékkel kapcsolatos

Részletesebben

HP Photosmart Plus e-all-in-one B210 series

HP Photosmart Plus e-all-in-one B210 series HP Photosmart Plus e-all-in-one B210 series Tartalom 1 HP Photosmart Plus e-all-in-one B210 series súgó...3 2 Ismerkedés a HP Photosmart készülékkel A nyomtató részei...5 A vezérlőpanel funkciói...8 Apps

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, Windows és a Windows Vista név a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban

Részletesebben

This product includes software licensed from Symbian Software Ltd 1998-2007. Symbian and Symbian OS are trademarks of Symbian Ltd.

This product includes software licensed from Symbian Software Ltd 1998-2007. Symbian and Symbian OS are trademarks of Symbian Ltd. Nokia N72-5 0434 MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT Alulírott, NOKIA CORPORATION nyilatkozom, hogy az RM-180 készülék megfelel a vonatkozó alapvetõ követelményeknek és az 1999/5/EC irányelv egyéb elõírásainak.

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows a Microsoft Corporation az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Egy kattintás ikonok, fájlok megjelölése, menü megnyitása, linkek megnyitása, a tálcán programok megnyitása.

Egy kattintás ikonok, fájlok megjelölése, menü megnyitása, linkek megnyitása, a tálcán programok megnyitása. Desktop asztal-1 Számítógépes ismeretek A számítógép használata és a fájlkezelés alapjai Desktop asztal- 2 Ikon fájlokat, mappákat, programokat és egyéb elemeket jelölő kisméretű képek. Start menü tartalmazza

Részletesebben

Copyright 2005 Nokia. All rights reserved.

Copyright 2005 Nokia. All rights reserved. Nokia N70-1 MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kizárólagos felelõsségére kijelenti, hogy az RM-84 termék megfelel az alábbi tanácsi irányelv rendelkezéseinek: 1999/5/EC. A Megfelelõségi nyilatkozat

Részletesebben

Az Ön kézikönyve CANON PIXMA MP280 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3355679

Az Ön kézikönyve CANON PIXMA MP280 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3355679 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Nokia C1-01/C1 02 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C1-01/C1 02 - Felhasználói kézikönyv Nokia C1-01/C1 02 - Felhasználói kézikönyv 1.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Terméktámogatás 5 Kezdő lépések 5 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 5 A készülék gombjai és részei 6 Be-

Részletesebben

Nokia 2690 - Felhasználói kézikönyv

Nokia 2690 - Felhasználói kézikönyv Nokia 2690 - Felhasználói kézikönyv 2. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Kezdő lépések 5 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 5 A SIM-kártya eltávolítása 5 A microsd-kártya behelyezése 5 Vegyük

Részletesebben

LPS-4 indukciós hurok Használati útmutató. 9354812 3. kiadás

LPS-4 indukciós hurok Használati útmutató. 9354812 3. kiadás LPS-4 indukciós hurok Használati útmutató 9354812 3. kiadás MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT NOKIA CORPORATION, kizárólagos felelõsségére kijelenti, hogy a(z) LPS-4 készülék mindenben megfelel az alapvetõ követelményeknek,

Részletesebben

Az Ön kézikönyve NOKIA X3 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2449149

Az Ön kézikönyve NOKIA X3 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2449149 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

BH-111 Nokia sztereó Bluetooth-fülhallgató

BH-111 Nokia sztereó Bluetooth-fülhallgató BH-111 Nokia sztereó Bluetooth-fülhallgató 1.1. kiadás 2 Bevezetés A fülhallgató ismertetése A BH-111 Nokia sztereó Bluetooth-fülhallgatóval zenét hallgathatunk, valamint kéz használata nélkül kezelhetjük

Részletesebben

Felhasználói útmutató Nokia 6020. 9236483 3. kiadás

Felhasználói útmutató Nokia 6020. 9236483 3. kiadás Felhasználói útmutató Nokia 6020 9236483 3. kiadás MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kizárólagos felelõsségére kijelenti, hogy az RM-30 készülék mindenben megfelel az alapvetõ követelményeknek,

Részletesebben

Nokia 2220 slide - Felhasználói kézikönyv

Nokia 2220 slide - Felhasználói kézikönyv Nokia 2220 slide - Felhasználói kézikönyv 3.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 3 Terméktámogatás 4 Kezdő lépések 4 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 4 Az akkumulátor töltése 5 Antenna 5 Fülhallgató

Részletesebben

Felhasználói útmutató Nokia 7260. 9231787 3. kiadás

Felhasználói útmutató Nokia 7260. 9231787 3. kiadás Felhasználói útmutató Nokia 7260 9231787 3. kiadás MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kizárólagos felelõsségére kijelenti, hogy az RM-17 készülék mindenben megfelel az alapvetõ követelményeknek,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MODEM SETUP for Nokia 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. A MODEM SETUP FOR NOKIA 6510 TELEPÍTÉSE...1 3.

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation bejegyzett kereskedelmi védjegye az Amerikai Egyesült Államokban. Az

Részletesebben

Az Ön kézikönyve HP PAVILION DV7-3112SA http://hu.yourpdfguides.com/dref/4157661

Az Ön kézikönyve HP PAVILION DV7-3112SA http://hu.yourpdfguides.com/dref/4157661 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Az Ön kézikönyve CANON PIXMA IP4700 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2380595

Az Ön kézikönyve CANON PIXMA IP4700 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2380595 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Felhasználói útmutató. Nokia N93i-1

Felhasználói útmutató. Nokia N93i-1 Felhasználói útmutató Nokia N93i-1 MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kijelenti, hogy a(z) RM-156 jelû készülék mindenben megfelel az alapvetõ követelményeknek, valamint az 1999/5/EC irányelv

Részletesebben

Nokia 5230 - Felhasználói kézikönyv. 2.3. kiadás

Nokia 5230 - Felhasználói kézikönyv. 2.3. kiadás Nokia 5230 - Felhasználói kézikönyv 2.3. kiadás MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kijelenti, hogy a(z) RM-588 készülék mindenben megfelel az alapvető követelményeknek, valamint az 1999/5/EC

Részletesebben

Nokia 2730 classic - Felhasználói kézikönyv

Nokia 2730 classic - Felhasználói kézikönyv Nokia 2730 classic - Felhasználói kézikönyv 9217082 1.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Kezdő lépések 5 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 5 A microsd-kártya behelyezése 5 Vegyük ki a microsd-kártyát

Részletesebben

HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ

HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ Köszönjük, hogy cégük szélsebesség mérő készülékét választotta. A kézikönyv a szélsebesség mérő készülék használatára vonatkozó utasításokat, és biztonsági figyelmeztetéseket

Részletesebben

hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató

hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató Védjegy és szerzôi jogvédelem információ Minden jog fenntartva 2002., Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva. A dokumentum részleteinek

Részletesebben

Nokia LD-3W vezeték nélküli GPS-modul Használati útmutató 9246491/1

Nokia LD-3W vezeték nélküli GPS-modul Használati útmutató 9246491/1 Nokia LD-3W vezeték nélküli GPS-modul Használati útmutató 9246491/1 MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION saját felelõsségére kijelenti, hogy az LD-3W készülék mindenben megfelel az alapvetõ követelményeknek,

Részletesebben

FAX Option Type 1027. Fax kézikönyv (kiegészítõ) <Alapvetõ funkciók> Felhasználói kézikönyv. www.drcopy.hu

FAX Option Type 1027. Fax kézikönyv (kiegészítõ) <Alapvetõ funkciók> Felhasználói kézikönyv. www.drcopy.hu FAX Option Type 1027 Felhasználói kézikönyv Fax kézikönyv (kiegészítõ) Zfgh130E.eps A termék használata elõtt olvassuk el gondosan ezt a kézikönyvet és tartsuk kéznél, hogy szükség

Részletesebben

hp photosmart 720 digitális fényképezôgép kezelési útmutató

hp photosmart 720 digitális fényképezôgép kezelési útmutató hp photosmart 720 digitális fényképezôgép x kezelési útmutató Védjegy és szerzôi jogvédelem információ Minden jog fenntartva 2002., Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva. A dokumentum részleteinek

Részletesebben

Nokia X3-00 - Felhasználói kézikönyv. 1. kiadás

Nokia X3-00 - Felhasználói kézikönyv. 1. kiadás Nokia X3-00 - Felhasználói kézikönyv 1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Használatbavétel 6 A készülék gombjai és részei 6 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 7 A memóriakártya behelyezése

Részletesebben

Multimédiás funkciók (MP3 lejátszás, videólejátszás, JPEG képek megjelenítése)

Multimédiás funkciók (MP3 lejátszás, videólejátszás, JPEG képek megjelenítése) Kezelési Útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a hordozható navigációs és multimédiás rendszert. Kérjük a kényelmes és biztonságos használat érdekében alaposan olvassa el ezt a Kezelési Útmutatót,

Részletesebben

Nokia 306 - Felhasználói kézikönyv

Nokia 306 - Felhasználói kézikönyv Nokia 306 - Felhasználói kézikönyv 1.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Kezdő lépések 5 A készülék gombjai és részei 5 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 6 A memóriakártya behelyezése vagy

Részletesebben

FAX Option Type 2045. FAX Option Type 2045 Felhasználói kézikönyv Fax kézikönyv <Speciális funkciók>

FAX Option Type 2045. FAX Option Type 2045 Felhasználói kézikönyv Fax kézikönyv <Speciális funkciók> Paper type: OK Prince Eco G100(55kg), Paper Thickness=80 µm // Pages in book=268 // Print scale=81% Gap (when printed at 81% scale) = Pages in book Paper thickness / 2 = 10.720001 mm FAX Option Type 2045

Részletesebben

Az Ön kézikönyve NOKIA LD-4W http://hu.yourpdfguides.com/dref/2319991

Az Ön kézikönyve NOKIA LD-4W http://hu.yourpdfguides.com/dref/2319991 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. A termékkel

Részletesebben

12.2.2 Laborgyakorlat: A Windows XP haladó telepítése

12.2.2 Laborgyakorlat: A Windows XP haladó telepítése 12.2.2 Laborgyakorlat: A Windows XP haladó telepítése Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és végezd el lépéseit! Ebben a laborgyakorlatban automatizálva fogjuk telepíteni a Windows XP Professional

Részletesebben

1 1. Nyissa ki az elemtartó rekesz fedelét.

1 1. Nyissa ki az elemtartó rekesz fedelét. TERMÉKINFORMÁCIÓ Elülső oldal Hátoldal Felső rész 1. Az önkioldó LED jelzőfénye 2. Vaku 3. Lencse 4. Szíjrögzítő karika Oldalnézet 1. Üzemmód gomb 2. Funkció gombok 3. Állványcsatlakozó 4. TFT LCD-kijelző

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation védjegye vagy bejegyzett védjegye az Egyesült

Részletesebben

HF-200 Nokia vezeték nélküli plug-in kihangosító 9207899/1

HF-200 Nokia vezeték nélküli plug-in kihangosító 9207899/1 HF-200 Nokia vezeték nélküli plug-in kihangosító 1 2 3 4 5 6 7 9207899/1 8 10 9 15 13 14 12 11 16 MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kijelenti, hogy a HF-36W jelû készülék mindenben megfelel

Részletesebben

FAX Option Type 2027. FAX Option Type 2027 Felhasználói kézikönyv Faxkézikönyv <Speciális funkciók>

FAX Option Type 2027. FAX Option Type 2027 Felhasználói kézikönyv Faxkézikönyv <Speciális funkciók> Paper type: OK Prince Eco G100(55kg), Paper Thickness=80 µm // Pages in book=296 // Print scale=81% Gap (when printed at 81% scale) = Pages in book Paper thickness / 2 = 11.840001 mm FAX Option Type 2027

Részletesebben

Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató

Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült Államokban

Részletesebben