PÉCS ÉS KISTÉRSÉGE FOGLALKOZTATÁSI MEGÁLLAPODÁS TÁMOP / ZÁRÓ KONFERENCIA PÉCS-TUDÁSKÖZPONT DECEMBER 11.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PÉCS ÉS KISTÉRSÉGE FOGLALKOZTATÁSI MEGÁLLAPODÁS TÁMOP-1.4.5-2012/1-2012-0008 ZÁRÓ KONFERENCIA PÉCS-TUDÁSKÖZPONT 2014. DECEMBER 11."

Átírás

1 PÉCS ÉS KISTÉRSÉGE FOGLALKOZTATÁSI MEGÁLLAPODÁS TÁMOP / ZÁRÓ KONFERENCIA PÉCS-TUDÁSKÖZPONT DECEMBER 11.

2 és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodás A alapfilozófiája; Szakképzéssel, munkára neveléssel a munkaerőpiacon történő elhelyezéssel segítsük a rászorulókat életpályájuk pozitív irányú alakításában.

3 és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodás A fenti filozófia megvalósulása érdekében az alapítvány önálló irányelveket alakított ki, melyeket képzési programjaiban is érvényre juttat. Az Alapítvány országos szinten elindítója és szakmai generátora volt az un. tranzitfoglalkoztatási programoknak.

4 és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodás A tranzitfoglalkoztatási programok megvalósítása során az Alapítvány jelentős tudásra tett szert a munkaerő-piacról kiszorult, vagy halmozottan hátrányos helyzete miatt oda belépni sem tudó fiatal felnőttek szakmai képzésének kialakításában, kulcskompetenciáinak fejlesztésében. A programok folyamatos mentális és pszicho-szociális támogatás kíséretében valósultak meg.

5 és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodás A tranzitfoglalkoztatási programok fő célja, hogy a programok résztvevőinek munkavállalói attitűdjei kifejlődjenek, és a fehérgazdaságban a nyílt munkaerő-piacon megjelenhessenek. A tranzitfoglalkoztatásban felhalmozott tudás képezte az alapját jelen projekt szakmai munkájának.

6 és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodás A MIOK a hátrányos helyzetú emberekért Alapítvány helye és szerepe a és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodásban. Komplex munkaerő-piaci szolgáltatás nyújtása 9 alkalommal közösségi klub szervezése és megvalósítása formájában 10 fő fiatal célcsoport tag szakképzése 20 fő női célcsoporttag vállalkozóvá válását elősegítő tréning program megvalósítása Foglalkoztatási információs pont biztosítása Mentor alkalmazása; résztvétel a célcsoport toborzásában és kiválasztásába

7 és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodás Közösségi klubfoglalkozások; Havonta egyszer, összesen 9 alkalommal került megrendezésre alkalmanként legalább 10 fő célcsoporttag résztvételével. Célkitűzés volt legalább 40 fő bevonása a klubfoglalkozásokba. Klubfoglalkozások célja: Az egyén fejlesztésével esélyteremtés a munkaerőpiacra történő bejutásra; közösség és csapatépítés, egyéni érdeklődések megfogalmazása, képességek fejlesztése, fejlesztő folyamat kiegészítése, kellemes közérzet szabadidő hasznos eltöltése. Klubfoglalkozások helyszíne:, Pákolitz István u. 33. (MIOK a hátrányos helyzetű emberkért Alapítvány székhelye) és téma szerint változó külső helyszínek

8 és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodás Klubfoglalkozások témái: Egészség: Reform életmód klub - 3 alkalommal tartottunk előadást az egészséges életmódról (házi praktikák, természetgyógyászat) Szenvedély betegségek felismerése, kezelésük módja - 2 alkalommal tartottunk drogprevenciós előadást. Napjaink betegségei (stroke; cukorbetegség; magas vérnyomás) 1 alakalommal szűrőprogramot szerveztünk (LISZI - felnőtt játszótér átadásán)

9 és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodás Kulturális programok: kincsei és látnivalói város ismereti túra 1 alkalommal, a Zsolnay negyedben ipartörténeti és kulturális sétát szerveztünk, s tervben van még egy pécsi kulturális program megvalósítása. A programokat idegenvezető közreműködésével, múzeumi belépőkkel, helyi közlekedés igénybevételével valósítottuk, illetve valósítjuk meg.

10 és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodás Szakképzés: Kőműves képzés ( OKJ ): Szakma választás indoka: Baranya megyében a kőműves és hidegburkoló szakképesítés a -Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által nyilvántartott hiányszakmák közt volt számon tartva a 2013/2014-es tanévre. Ezzel a szakképesítéssel, jó eséllyel lehet elhelyezkedni a munkaerő-piacon. A képzés intenzív a hét mind az 5 munkanapján, elméleti képzés napi 6 órában, a gyakorlati képzés napi 8 órában valósult meg. A hallgatók képzési támogatásban részesültek, s részükre munkaruha, tankönyv, kéziszerszám és orvosi alkalmassági vizsgálat is biztosított volt..

11 és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodás Képzés időtartalma: fél év ( ) Óraszám: 1000 óra (elmélet 300 óra + gyakorlat 700 óra) Elméleti képzési helyszín: MIOK HAHE Alapítvány- Pákolitz István u. 33. oktatóterme Gyakorlati helyszínek: Pollák Mihály Szakközépiskola tanműhelye, kistérség építőipari vállalkozásai

12 és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodás Elsajátításra került szakmai követelmény modulok: Építőipari közös tevékenység Falazás, vakolás Beton és vasbeton szerkezetek Szigetelések Hidegburkolási feladatok Vegyes kőműves feladatok A 10 fő képzésben részt vevő közül 9-en szereztek államilag elismert OKJ-s bizonyítványt, 1 fő javító vizsgája folyamatban van.

13 és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodás Vállalkozói tréning kistérségében élő nők részére I, II Kettő alkalommal fő részére szerveztünk vállalkozóvá válást segítő képzéseket. Az I. képzés ideje 1,5 hónap volt, 120 órában (2014.május június 26) A II. képzés ideje szintén 120 óra volt (2014.november december 10)

14 és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodás A speciálisan, női célcsoportnak kidolgozott tréning program során a női vállalkozói kultúra fejlesztése, a vállalkozó nők ön- és szakmai ismereteinek bővítése történt. Kiemelt figyelmet fordítva a társadalmi nemek (gender) helyzetére, az esélyegyenlőségre, a hátrányos helyzetben lévő nők érdekeire. A képzés célja, hogy a tréning során különböző technikák, és módszerek elsajátításával a résztvevők képessé váljanak a meglévő tudásuk értékesítésére, pozíciójuk biztosítására, tegyenek szert új ismeretekre, váljanak képessé új munkahely teremtésére.

15 és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodás Tréning tartalma: Önismeret - vállalkozói önismeret Nők munka család Kommunikáció, team-munka Uniós ismeretek pályázati források A vállalkozás környezete Vállalkozás alapítása A vállalkozás működtetése Marketing, PR.

16 és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodás Tréning teljesítése: A részt vevők elkészítik leendő saját vállalkozásuk üzleti tervét. Tréning elvégzését tanúsítvány igazolja. A képzés intenzív, a hét 4 munkanapján napi 5 órában zajlott. A hallgatók a teljes idő alatt képzési támogatásban részesültek, a Munkaügyi Központ által megkötött együttműködési megállapodás alapján.

17 és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodás Az első tréning során a kezdeti toborzási nehézségek ellenére a Forrásközpont mentorainak hatékony segítségével - nagyon jó csoportot sikerült összekovácsolni. A képzést végzettek legalább háromnegyede képes sikeres vállalkozás megvalósítására, ketten már konkrétan el is indították azt.

18 és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodás A visszacsatolások alapján igen hatékonynak bizonyult a képzés megvalósítása, és egyértelműen szükséges a vállalkozási hajlandóság elősegítése, Alapítványunk elvállalt még egy az előzővel megegyező - képzés lebonyolítását. A második képzésre miután igen alapos toborzó munkát végeztünk már túljelentkezés volt. Nagyon sok jó üzleti elképzelést fogalmaztak mrg a képzésben résztvevők. Ők épp a tegnapi napon (dec. 10-én)vizsgáztak, s köztük is többen hamarosan elindítják vállalkozásukat.

19 és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodás FIP Foglalkoztatási Információs Pont Alapítványunk székhelyén a teljes program alatt Foglalkozatási Információs Pontot működtettünk. Igénybe vehető szolgáltatások: munkaerő piaci információk nyújtása álláslehetőségek feltárása önéletrajzírás képzési tanácsadás adminisztrációs tevékenységek (pl. fénymásolás) számítógép és internetet hozzáférés biztosítása Átlagosan havi fő kérte az információs pont segítségét.

20 és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodás Köszönöm a figyelmüket. Nórántné Dr. Hajós Klára MIOK a Hátrányos Helyzetű Emberekért Alapítvány

Civil Workshop és Munkáltatói Fórum Összefoglaló

Civil Workshop és Munkáltatói Fórum Összefoglaló Civil Workshop és Munkáltatói Fórum Összefoglaló A 2.6.2.-12/1-2013-0068 program célja Az Új Széchenyi Terv középpontjában a foglalkoztatás dinamikus bővítése áll: az a törekvés vezérli a gazdaság- és

Részletesebben

A GÖDÖLLŐI KISTÉRSÉGI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM PROJEKTTERVEI (2011-2013)

A GÖDÖLLŐI KISTÉRSÉGI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM PROJEKTTERVEI (2011-2013) A GÖDÖLLŐI KISTÉRSÉGI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM PROJEKTTERVEI (2011-2013) KÉSZÜLT KISTÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS A HELYI GAZDASÁGI ÉS FOGLALKOZTATÁSI POTENCIÁL ERŐSÍTÉSÉRE CÍMŰ PROJEKTHEZ, AMELY A HELYI ÉS HATÁRON

Részletesebben

AZ MSKSZMSZ 13 ÉVE. Munkanélkülieket Segítő Közhasznú Szervezetek Magyarországi Szövetsége. Debrecen, 2011.

AZ MSKSZMSZ 13 ÉVE. Munkanélkülieket Segítő Közhasznú Szervezetek Magyarországi Szövetsége. Debrecen, 2011. AZ MSKSZMSZ 13 ÉVE Munkanélkülieket Segítő Közhasznú Szervezetek Magyarországi Szövetsége Debrecen, 2011. 1 Küldetésünk A Munkanélkülieket Segítő Közhasznú Szervezetek Magyarországi Szövetsége közel 13

Részletesebben

TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0047. Zárótanulmány. Önkéntesekkel az egészségtudatos életmódért a Móri-árokban NKÉNTES NTOK

TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0047. Zárótanulmány. Önkéntesekkel az egészségtudatos életmódért a Móri-árokban NKÉNTES NTOK NKÉNTES Önkéntesekkel az egészségtudatos életmódért a Móri-árokban NTOK ÖNKÉNTESEKKEL AZ EGÉSZSÉGTUDATOS ÉLETMÓDÉRT A MÓRI-ÁROKBAN Tartalomjegyzék 1. A szervezet tevékenységi területe...4 Cél szerinti

Részletesebben

A GÖDÖLLŐI KISTÉRSÉGI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM AKCIÓTERVE (2011-2013)

A GÖDÖLLŐI KISTÉRSÉGI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM AKCIÓTERVE (2011-2013) A GÖDÖLLŐI KISTÉRSÉGI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM AKCIÓTERVE (2011-2013) KÉSZÜLT KISTÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS A HELYI GAZDASÁGI ÉS FOGLALKOZTATÁSI POTENCIÁL ERŐSÍTÉSÉRE CÍMŰ PROJEKTHEZ, AMELY A HELYI ÉS HATÁRON

Részletesebben

TÁMOP-5.3.1/08/2-2009-0020 Első lépés - alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő programjai

TÁMOP-5.3.1/08/2-2009-0020 Első lépés - alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő programjai TÁMOP-5.3.1/08/2-2009-0020 Első lépés - alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő programjai PROJEKTZÁRÓ KIADVÁNY Életút Kistérségi Közhasznú Családsegítő

Részletesebben

SZEREP TANMŰHELY ZÁRÓ KIADVÁNY

SZEREP TANMŰHELY ZÁRÓ KIADVÁNY ZÁRÓ KIADVÁNY TÁMOP-1.4.3-10/2-2F-2011-0008 Összeállította: VASTAG ERIKA, projektmenedzser VÉRTESI-NAGY MÓNIKA, fejlesztési munkatárs a West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai

Részletesebben

Önkéntes jó gyakorlatok gyűjtése Bevezetés

Önkéntes jó gyakorlatok gyűjtése Bevezetés Önkéntes jó gyakorlatok gyűjtése Bevezetés Az Országos Tranzitfoglalkoztatási Egyesület csatlakozik a Hajdú-Bihar megyei Életfa Önkéntes Centrum kezdeményezéséhez, melyben jó gyakorlatok összegyűjtését

Részletesebben

Egy komplex képesség- és közösségfejlesztő program megvalósulása és eredményei

Egy komplex képesség- és közösségfejlesztő program megvalósulása és eredményei Egy komplex képesség- és közösségfejlesztő program megvalósulása és eredményei A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg. TÁMOP-5.2.5/B-10/2-2010-0062

Részletesebben

2014. az emberi erőforrás fejlesztés és a működési stabilitás megalapozásának éve volt

2014. az emberi erőforrás fejlesztés és a működési stabilitás megalapozásának éve volt 2014. az emberi erőforrás fejlesztés és a működési stabilitás megalapozásának éve volt Beszámoló, a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány 2014. évben végzett szakmai munkájáról A Civil Centrum Alapítvány

Részletesebben

MÁRKUS EDINA 1 NONPROFIT SZERVEZETEK A FELNŐTTKÉPZÉSBEN. Absztrakt

MÁRKUS EDINA 1 NONPROFIT SZERVEZETEK A FELNŐTTKÉPZÉSBEN. Absztrakt Szerző kézirat Közel azonos formában megjelent a Buda András és Kiss Endre által szerkesztett az Interdiszciplináris pedagógia és a felsőoktatás alakváltozásai című kötetben (Buda András Kiss Endre (szerk.)

Részletesebben

HÁLÓZATI TAGOK BEMUTATKOZÁSA

HÁLÓZATI TAGOK BEMUTATKOZÁSA HÁLÓZATI TAGOK BEMUTATKOZÁSA 0 HÁLÓZATI TAGOK BEMUTATKOZÁSA TARTALOMJEGYZÉK ALBA CARITAS HUNGARICA ALAPÍTVÁNY (KARITÁSZ) 5 BARKA ALAPÍTVÁNY 11 BÉTHEL ALAPÍTVÁNY 14 CIGÁNY KULTURÁLIS ÉS KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET

Részletesebben

Tartalom B.Ú.É.K! Mi mennyi 2015-ben? Aktuális pályázati lehetőségek. A cégtörlések országa vagyunk

Tartalom B.Ú.É.K! Mi mennyi 2015-ben? Aktuális pályázati lehetőségek. A cégtörlések országa vagyunk Tartalom B.Ú.É.K! TÁMOP-1.4.5-12/1-2012-0008 számú Pécs és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodás zárása Mi mennyi 2015-ben? Aktuális pályázati lehetőségek A cégtörlések országa vagyunk Mi az Elektronikus

Részletesebben

TÁMOP-5.5.2-11/1-2012-0021 KONTAKT ZÁRÓTANULMÁNY

TÁMOP-5.5.2-11/1-2012-0021 KONTAKT ZÁRÓTANULMÁNY TÁMOP-5.5.2-11/1-2012-0021 KONTAKT ZÁRÓTANULMÁNY 1. Szervezet adatai: Név: Aura Autistákat Támogató Közhasznú Egyesület (főpályázó) (konzorciumi tagok: Autisták Országos Szövetsége, Nemzetközi Cseperedő

Részletesebben

J E L E N T É S A 2008-2009. 1105/2007. (XII.

J E L E N T É S A 2008-2009. 1105/2007. (XII. 3. Konkrét észrevételek és javaslatok a beszámoló rendszerét követve kék szín jelöléssel (Mo-i Roma Parlament) (Piros jelöléssel a beszámolónak az észrevételek szempontjából lényeges részei.) J E L E N

Részletesebben

TÁJÉKO Z TATÓ. Borsod-Abaúj-Zemplén megye munkaerő-piaci helyzetéről, a foglalkoztatás bővítésének lehetőségeiről. Munkaügyi Központ. 2013.

TÁJÉKO Z TATÓ. Borsod-Abaúj-Zemplén megye munkaerő-piaci helyzetéről, a foglalkoztatás bővítésének lehetőségeiről. Munkaügyi Központ. 2013. Munkaügyi Központ TÁJÉKO Z TATÓ Borsod-Abaúj-Zemplén megye munkaerő-piaci helyzetéről, a foglalkoztatás bővítésének lehetőségeiről (Készült a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés 2014. január 16-ai ülésére)

Részletesebben

Tájékoztató az idősek életminőségének javítását célzó koncepció 2013. évi II. féléves feladattervének végrehajtásáról

Tájékoztató az idősek életminőségének javítását célzó koncepció 2013. évi II. féléves feladattervének végrehajtásáról Tájékoztató az idősek életminőségének javítását célzó koncepció 2013. évi II. féléves feladattervének végrehajtásáról 1. számú melléklet Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata az Idősek életminőségének javítást

Részletesebben

Beszámoló a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány 2013. évben végzett szakmai munkájáról A beszámolót készítette: Farnady Judit, Szántó János

Beszámoló a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány 2013. évben végzett szakmai munkájáról A beszámolót készítette: Farnady Judit, Szántó János Beszámoló a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány 2013. évben végzett szakmai munkájáról A beszámolót készítette: Farnady Judit, Szántó János A Civil Centrum Alapítvány azért tevékenykedik, hogy Magyarországon

Részletesebben

REGIONÁLIS ÉRDEKVÉDELEM ALAPÍTVÁNY Nyíregyháza, Szabolcs u. 10. T: 42/413-040 Fax: 42/310-462 e-mail: revalap@hu.inter.net

REGIONÁLIS ÉRDEKVÉDELEM ALAPÍTVÁNY Nyíregyháza, Szabolcs u. 10. T: 42/413-040 Fax: 42/310-462 e-mail: revalap@hu.inter.net REGIONÁLIS ÉRDEKVÉDELEM ALAPÍTVÁNY Nyíregyháza, Szabolcs u. 10. T: 42/413-040 Fax: 42/310-462 e-mail: revalap@hu.inter.net BESZÁMOLÓ A REGIONÁLIS ÉRDEKVÉDELEM ALAPÍTVÁNY 2011. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Alapítványunk

Részletesebben

TRANZIT - HEFOP 2.3.1.-1. Projekt Esettanulmány

TRANZIT - HEFOP 2.3.1.-1. Projekt Esettanulmány ESETTANULMÁNY/HEFOP/2004/2.3.1.-1. Hátrányos helyzetű emberek alternatív munkaerő-piaci képzése és foglalkoztatása TRANZIT - A DUNAMENTI REGIONÁLIS NÉPFŐISKOLA DUNAÚJVÁROS ÉS VONZÁSKÖRZETE ALTERNATÍV,

Részletesebben

Társadalmi Megújulás Operatív Program Tranzitfoglalkoztatás az építőiparban TÁMOP-1.4.6-13/1

Társadalmi Megújulás Operatív Program Tranzitfoglalkoztatás az építőiparban TÁMOP-1.4.6-13/1 Pályázat célja Társadalmi Megújulás Operatív Program Tranzitfoglalkoztatás az építőiparban TÁMOP-1.4.6-13/1 A munkanélküliek, álláskeresők csoportjaiban javarészt szakképzettséget nem szerzett vagy elavult

Részletesebben

Megvalósíthatósági tanulmány

Megvalósíthatósági tanulmány 15. sz. melléklet Megvalósíthatósági tanulmány SZEREP- TAN -MŰHELY A PROJEKT RÖVID ÖSSZEFOGLALÁSA A projekt keretében kialakított modell a gyermekgondozási szabadság utáni munkavállalás teljes feltételrendszerének

Részletesebben

1. sz. melléklet SZAKMAI PROGRAM ÚTMUTATÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program. LHH Kistérségek projektjei c. pályázati felhívásához.

1. sz. melléklet SZAKMAI PROGRAM ÚTMUTATÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program. LHH Kistérségek projektjei c. pályázati felhívásához. 1. sz. melléklet SZAKMAI PROGRAM ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program LHH Kistérségek projektjei c. pályázati felhívásához Kódszám: TÁMOP-5.1.1-11/1/A és TÁMOP-5.1.1-11/1/B 1 Tartalom 1. Általános

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A REGIONÁLIS ÉRDEKVÉDELEM ALAPÍTVÁNY 2012. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL 1. MEGVALÓSULT PROJEKTEK

BESZÁMOLÓ A REGIONÁLIS ÉRDEKVÉDELEM ALAPÍTVÁNY 2012. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL 1. MEGVALÓSULT PROJEKTEK BESZÁMOLÓ A REGIONÁLIS ÉRDEKVÉDELEM ALAPÍTVÁNY 2012. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Alapítványunk 2012-ben is tovább folytatta és kiterjesztette mindazon segítő tevékenységeit, amelyek a szociálisan hátrányos helyzetű,

Részletesebben

IFJÚSÁGI CSELEKVÉSI TERV 2008-2009.

IFJÚSÁGI CSELEKVÉSI TERV 2008-2009. IFJÚSÁGI CSELEKVÉSI TERV 2008-2009. BEVEZETÉS Ifjúsági tevékenység 2006-2007. 2006. februárjában a városi Ifjúsági Cselekvési Tervet elfogadta Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése, amelyben 2006. és 2007.

Részletesebben

VÁLLALKOZÁS-KELTETŐ MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ

VÁLLALKOZÁS-KELTETŐ MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ start-up-model Új vállalkozások létrehozásának ösztönzését és segítését célzó rendszer kidolgozása a belga, portugál és francia modellek alapján VÁLLALKOZÁS-KELTETŐ MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ Békés Megyei Kormányhivatal

Részletesebben

JELENTÉS. az AJB-2618/2012. számú ügyben. Előadó: dr. Kozicz Ágnes, dr. Ottrok Viktória. 2012. június

JELENTÉS. az AJB-2618/2012. számú ügyben. Előadó: dr. Kozicz Ágnes, dr. Ottrok Viktória. 2012. június NAIH nyilvántartási szám: 40689 JELENTÉS az AJB-2618/2012. számú ügyben Előadó: dr. Kozicz Ágnes, dr. Ottrok Viktória 2012. június Jelentés az AJB 2618/2012. számú ügyben Az eljárás megindítása Az idei

Részletesebben

Új Széchenyi Terv Humán fejlesztési lehetőségek Veszprém 2013. 04.11. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.

Új Széchenyi Terv Humán fejlesztési lehetőségek Veszprém 2013. 04.11. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1. Új Széchenyi Terv Humán fejlesztési lehetőségek Veszprém 2013. 04.11. Közoktatási lehetőségek TÁMOP-3.3.10.A-B-12 Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása Benyújtás: 2013. február 22. és április

Részletesebben

Tájékoztató. Heves megye munkaerő-piaci helyzetéről. (Összeállította: Macz Orsolya, Domján Róbert)

Tájékoztató. Heves megye munkaerő-piaci helyzetéről. (Összeállította: Macz Orsolya, Domján Róbert) Ikt. szám: 6-16/2014/222 Ügyintéző: Macz Orsolya Heves Megyei Önkormányzat Közgyűlése Helyben Tájékoztató Heves megye munkaerő-piaci helyzetéről (Összeállította: Macz Orsolya, Domján Róbert) Tisztelt Közgyűlés!

Részletesebben

rita s) e rte Készítette: 2. LOT]

rita s) e rte Készítette: 2. LOT] A ta rsadalmi befogada st szolga lo fejleszte sek (TA MOP 5. prior rita s) e rte kele e se fu ggele k 2013. február 22. Készítette: Teller Nóra [Városkutatás HÉTFA 7. LOT] vezető értékelő ő Csite Andráss

Részletesebben