Készítette: Pető János tréner

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Készítette: Pető János tréner"

Átírás

1 2019 Készítette: Pető János tréner Az alábbi programajánlat közel 20 éves pedagógiai, programszervezői és tréneri munka tapasztalatai alapján készült el. Évről évre bővült illetve változott a kínálat az elvárásoknak, az igényeknek megfelelően. A tréningek és élményprogramok tervezése és lebonyolítása az élménypedagógia módszertanán alapul, mely ötvöződik a tapasztalati tanulás valamint az outdoor módszer jellegzetességeivel illetve alkalmazza a Gestalt filozófia alapelveit. Mindezen komoly dolgok mellett fontos fókuszt kap a jókedv, a vidámság és a játékosság. Az egyes programcsomagok kombinálhatóak, igény szerint egyedi ajánlatot állítunk össze. Minden egyes ajánlatnál jeleztük annak jellegét, az optimális résztvevői létszámot, valamint az időtartamot.

2 1. Láncreakció indoor, fő. Időtartam: 2-3 óra. Egy kitűnő, akár fős csoportot is megmozgató csapatépítő lehetőség, ahol a kreativitás, a kooperáció és a kommunikáció a legfontosabb hívószavak. A csapatok külön-külön egymáshoz közeli asztalokon dolgoznak, ezeket az asztalokat össze kell kötni, és az első asztalról elindított lendületi energiát ami lehet egy guruló golyó, egy gördülő kisautó, de akár egy lendülő tárgy is tovább kell adni a következő asztalnak. Így nemcsak csapaton belül, hanem a csapatok között is egyeztetni kell a koncepciót és a kivitelezést. A cél, hogy a lendület végig érjen a legutolsó asztalig. A program díja 40 főig Ft/fő+Áfa, 40 fő fölött egyedi ajánlatot küldünk. 2. Most mutasd meg, ki vagy! indoor, fő. Időtartam: 3-4 óra. Ki kell találni, meg kell tervezni, majd el is kell készíteni és be is kell mutatni egy produktumot, amelyen keresztül az adott kiscsoport vagy szervezeti egység meg tudja magát mutatni. Lehet dolgozni kézzel, lábbal, lehet színdarabot rendezni, de akár mesét is ki lehet találni. Belefér bármi, akár a gasztronómia területére is el lehet kalandozni. El kell engedni a fantáziát. 1-1 csapat főből állhat. Nagy létszámú csapatok számára különösen ideális. Nagyon jól erősíti a cég iránti lojalitást. A program díja 40 főig Ft/fő+Áfa, 40 fő fölött egyedi ajánlatot küldünk.

3 3. Piroska és a Farkas avagy alkosd meg a saját diafilmed! indoor, fő. Időtartam: 2-3 óra. A csapatlétszámnak megfelelően adott számú diaképet kell készíteni a megadott információk és instrukciók alapján. Ehhez minden csapat fog kapni 1-2 tárgyat vagy ruhadarabot, aminek rajta kell lenni a fotón. Pl. kapnak egy piros kendőt és egy kis kosárkát. Ezeknek a tárgyaknak mindegyik képen szerepelniük kell. Ezen kívül a csapatok kapnak még különböző tárgyakat, eszközöket, melyekből el kell készíteniük a diakép díszletét. Tehát ilyen jellegű fotókból összerakunk egy komplett vetítést a program végére. Ebben az a jó, hogy minden csapat megmutatkozik valamilyen módon a filmen, és a sztori valamint a "főszereplők" miatt egy egységes történetté áll össze a sorozat. A program díja 40 főig Ft/fő+Áfa, 40 fő fölött egyedi ajánlatot küldünk. 4. Vidám activity játékos csapat quíz indoor, fő. Itt csapatok versengenek egymással. Különböző kategóriákban mérik össze tudásukat, ügyességüket, kreativitásukat. Témakörök: zenei feladványok általános műveltségi quízkérdések matematikai-logikai feladványok rövid 1 perces vidám feladatok csapatonkénti képviselők között most mutasd meg klasszikus activity kreatív problémamegoldó feladatok A program díja 40 főig Ft/fő+Áfa, 40 fő fölött egyedi ajánlatot küldünk. 5. Százlábú indooor-outdoor, fő. Időtartam: 3 óra. Egy tréning, mely a csapatról és a kommunikációról szól. Páros csoportos tréninggyakorlatok a cégen belüli kommunikáció fejlesztéséért. Tréneri vezetéssel kiscsoportos megbeszélés arról, hogy mi megy jól, min kell javítani, hogy az egymás közötti kommunikáció hatékonyabb legyen. A program díja Ft/fő+Áfa.

4 6. Kötelek hálójában indoor-outdoor, fő. 3 óra. Csapatépítő, bizalomerősítő és kommunikációs program, ahol minden az együttműködésről szól. különböző geometriai alakzatok kialakítása kötelekből vak kígyók Tili-toli egy régi logikai gyermekjáték újragondolva Időgép: a klasszikus pókhálós tréninggyakorlat továbbfejlesztett változata A program díja Ft/fő+Áfa. 7. Túszmentő expedíció indoor-outdoor, fő. időtartam: 4 óra. Profi terroristák elrabolják a cég néhány magas beosztású munkatársát. Váltságdíjat követelnek, de a csapat úgy dönt, hogy megpróbálja megtalálni és kiszabadítani a foglyokat. Szerencsére a túszok jeleket tudtak hagyni maguk után és ezeken elindulva amennyiben sikeresen használják fel a kapott információkat megtalálhatják társaikat. Menet közben a túszok sem tétlenkednek, megpróbálnak kiszabadulni a fogságból és eljutni egy olyan biztonságot jelentő pontra, ahonnan a társaik evakuálni tudják őket. Kisebb egységekre osztjuk a résztvevőket és különböző aktív illetve logikai feladatokat kell megoldaniuk. Pl. GPS-ek segítségével információ töredékeket kell gyűjteniük, meg kell építeniük egy hidat, végig kell menniük egy lézernyalábokkal átszőtt területen, ki kell szabadulniuk egy pincelabirintusból, át kell jutniuk egy mocsáron, stb. Van egy bázis csapat, amely az információtöredékeket analizálja, és a feladata, hogy megtalálja a foglyok fellelhetőségét. A program díja 40 főig Ft/fő+Áfa, 40 fő fölött egyedi ajánlatot küldünk. 8. Vissza a jövőbe indoor-outdoor, fő. Időtartam: 3 óra. Brinsley Sheridn Cooper ( BSC) időutazó rossz térben és időben landolt. Az időkabin tartalék energiájának segítségével korlátozott üzenetet tudott küldeni az időotthonába. Mivel nem tudják, hogy hol lehet BSC, ezért a múltba apró jelek és nyomok segítségével tudnak csak üzenni. A feladat az időkapszula indító kódjának megfejtése, amivel BSC visszatérhet időotthonába és sikerülhet a küldetése, mely nem más, mint hogy az időutazások segítségével az emberiség története jobb irányba haladjon. A program díja 40 főig Ft/fő+Áfa, 40 fő fölött egyedi ajánlatot küldünk. 9. Szabadulás a pincelabirintusból indoor-outdoor, fő. Időtartam: 3 óra. Egy több szintes pincerendszer fogjai vagyunk és csak akkor tudjuk kinyitni a szabadulásunkat jelentő lakatot, ha sikerül feladatok láncolatán keresztül az adott időn belül eljutni a lakat számkombinációjához. A program díja Ft/fő+Áfa.

5 10. Houdini nyomában indoor, fő. Időtartam: 2 óra. Tetszőleges helyszínen, akár több csapatban meg kell találni a szabadulás kulcsát. Klasszikus szabadulós feladatok kombinálva kreatív logikai matematikai feladványokkal. A program díja 40 főig Ft/fő+Áfa. 11. Kalandos borkóstoló outdoor, fő. Időtartam: 2 óra. Kis csapatokban GPS-ek segítségével fel kell kutatni a terepen elrejtett borokat, miközben akadályokat kell leküzdeni. Ha sikeresen teljesítik a feladatot, jutalmul megkóstolhatják az egri borvidék legjobb borait. Minden egyes bortípushoz tartozik egy-egy jellegismertető, melyet hozzá kell rendelni a megfelelő borhoz. Extra feladat a borokhoz kapcsolódó quíz kérdéssor megoldása is. A programhoz biztosítunk poharakat, sajtot. A program díja 40 főig Ft/fő+Áfa, 40 fő fölött egyedi ajánlatot küldünk. 12. Fotószafari outdoor, fő. Időtartam: 2 óra. Az erdőben különböző állatok képei vannak elhelyezve fatörzseken, bokrok alján, különböző terepalakzatokon. GPS-ekben vannak eltárolva ezeknek a képeknek a helyei, melyekhez térképet is adunk. Minden állat rendelkezik egy pontértékkel. Feladat, hogy adott idő alatt minél több állatot illetve pontot találjanak meg a résztvevők, ezeket fotózzák le, majd visszaérve a szállodába ezt be is mutatják. A siker a helyes stratégián, tervezésen illetve a hatékony navigáción múlik. A program díja 40 főig Ft/fő+Áfa, 40 fő fölött egyedi ajánlatot küldünk. 13. Seven Summit outdoor, fő. Időtartam: 3 óra. Minden egyes állomás valamely földrész legmagasabb pontja. Ezekhez a pontokhoz térkép és GPS-ek segítségével el kell jutni. Itt különböző kihívások várnak a csapatokra: - Észak-Amerika, Denali, 6193 m: a megmászásához a Birodalmi lépegetőt kell megépíteni és használni a mocsaras területeken való átjutáshoz. - Himalája, Mount Everest, 8848 m: a legmagasabb pontra Ikaruszt lehet segítségül hívni, aki nagyon magasra repült szárnyaival. Kötelek és csigák segítségével egy társat kell mozgatni a levegőben, akinek a talajon lévő téglákból egy tornyot kell felépítenie. - Dél- Amerika, Aconcagua, 6961 m: az ősi indián módszert kell bevetni. Egy indián ösvény vezet a hegy megmászásának kulcsához. Ezt végig kell járnia a csapatnak.

6 - Európa, Elbrusz, 5624 m: a hegy lábánál, Chamonix-ban lévő kis tavacskába beleestek a hegymászó felszerelések. Feladat: kiszedni a tóból a mászáshoz szükséges eszközöket. - Afrika, Kilimanjaro, 5895 m: az élet vizét kell megszerezni ahhoz, hogy az afrikai forróságban sikeres legyen a mászás. - Ausztrália, Puncak Jaya, 4884 m: mérges kígyóktól hemzsegő területen keresztül vezet az út. Át kell jutni a megadotteszközöksegítségével. - Antarktisz, Vinsons Massif, 4892 m: mivel sokszor a hóvihar miatt semmit sem lehet látni, ezért emlékezetből kell végighaladni az útvonal egy részén, hogy végül elérjék a Déli sarkot. A feladatok számát a csapatlétszámhoz igazítjuk. A program díja 40 főig Ft/fő+Áfa, 40 fő fölött egyedi ajánlatot küldünk. 14. Barlangi csapatépítés: a barlangi medvétől az időutazásig outdoor, fő, időtartam: transzferrel együtt 7óra. A Bükk hegység egyik kis eldugott zugában, egy barlang közelében landolt egy 2456-ben indított időkapszula, amely megsérült. Ahhoz, hogy vissza tudjon menni a jövőbe, meg kell találni az elveszett indítókulcsot. A felmentő csapatnak a következő feladatokat kell teljesítenie: - navigáció a barlanghoz - a bejáratot lezáró ajtó lakatjának kinyitása - a barlang végpontjába való eljutás - az időkapszula indító kulcsának megkeresése. - átjutás az időablakon A program díja Ft/fő+Áfa, mely tartalmaz egy hideg ebédcsomagot is. A díjban nincs benne egy 2x30 km-es transzfer a Bükk hegység Kis-fennsíkjára, a Kőlyuk barlang közelébe. 15. Bizalom- és önbizalom építő tréning outdoor, fő. Időtartam: 5 óra. Sziklamászás a romantikus nevű Örvénykőn, amelyen egykoron Jókai Mór is járt. Kiváló lehetőség van megtapasztalni a bizalom erejét és a komfortzónánkból való kilépés élményét. Képzett hegymászók vezetésével, de a társak segítségével is meg kell mászni a 15 m magas sziklát. Ezután az ereszkedő pályán le is kell ereszkedni kötélen. Természetesen mindkét feladat kötélbiztosítással és biztosító emberek bevonásával történik. A program díja Ft/fő+Áfa, mely tartalmaz egy hideg ebédcsomagot is.a díjban nincs benne egy 2x25 km-es transzfer a Bükk hegység Kis-fennsíkjára, Örvénykő szikla közelébe.

7 16. Jákob lajtorjája outdoor, fő. Időtartam: 3 óra. Magas kötélkerti csapatépítő tréning, melyet olyan csapatoknak ajánlunk, melyek motiváltak az átlagnál magasabb kihívási szintű fizikai és mentális - feladatok közös megoldására. Pl: - Jákob lajtorjája: egy óriás létrára kell párban felmászni, a társak lentről kötéllel biztosítják a mászókat - Átmászás a palánkon: egy 4 m magas palánkon kell az egész csapatnak átmásznia egymást segítve. - Bátorságoszlop: fel kell mászni egy 6 m magas oszlopra, a tetejére fel kell állni és onnan egy bátorságugrást bemutatni. Itt kettős kötélbiztosítást használunk. - 8 m magasan felfüggesztett lapokon kell átjutni az egyik platformról a másikra. A program díja Ft/fő+Áfa. 17. Rejtélyek szigete indoor-outdoor, fő, időtartam: 3 óra. Logikai, problémamegoldó kihívások, miközben még tájékozódni is szükséges az erdőben outdoor program esetén. Minden egyes állomás egy feladvány, melyet meg kell oldani. A program díja 40 főig Ft/fő+Áfa, 40 fő fölött egyedi ajánlatot küldünk. 18. Borhódítás a pincelabirintusban indoor-outdoor, fő, időtartam: 3 óra. A csapatnak el kell jutnia a környék legértékesebb borait rejtő pincéhez, miközben komoly akadályok leküzdése vár rájuk: - fel kell mászni egy magaslatra, ahol meg kell találni egy nagyon fontos eszközt. - a borokhoz való lejutáshoz egy labirintuson keresztül lehet lejutni, amit nehezít, hogy semmit nem lehet látni. - fel kell ismerni régi borászati eszközöket és ezeket használni is kell - meg kell felelni a feltett kérdésekre, hogy meghódíthassák és megkóstolhassák a borokat. A program díja Ft/fő+Áfa. 19. A kolostor titka avagy szentléleki barangolás outdoor, fő, időtartam: 4 óra. A helyszín a bükkszentléleki turista park és környéke, ahol érdekes, izgalmas feladatok várnak a résztvevőkre, pl. mocsáron kell átkelni, felkutatni a kolostor romjai között elrejtett kincses ládát, át kell kelni egy időkapun, hogy megtaláljuk az eltűnt ereklyéket. A program díja 40 főig Ft/fő+Áfa, 40 fő fölött egyedi ajánlatot küldünk.

8 20. Karitatív csapatépítés Napjainkban egyre inkább népszerűek a segítő- karitatív jellegű csapatépítő programok. Ezek megszervezéséhez nyújtunk segítséget. Közreműködésünkkel hátrányos helyzetű településeken iskolák, óvodák, bölcsődék felújításában tudtak megrendelőink segíteni, de ott voltunk a Fóti Gyermekvárosban is, ahol sokrétű és hasznos munka van mögöttünk. A program megszervezéséhez egyedi ajánlatot küldünk. Outdoor élményprogramok egyedi ajánlattal - sziklamászás - kerékpártúrák síkon és hegyvidéken - gyalogos túravezetés - nordic walking túrák - offroad terepjárós túrák - quadozás - lézerharc - kanyontúrák a Szlovák Paradicsomban - hótalpas túrák - túrasízés az Alacsony-Tátrában, Erdélyben, Olaszországban

Csapatépítő-, és élményprogram ajánlatok Szilvásváradon és térségében

Csapatépítő-, és élményprogram ajánlatok Szilvásváradon és térségében Csapatépítő-, és élményprogram ajánlatok Szilvásváradon és térségében 2018. A programok alkalmasak 10 fős csoportlétszámtól akár 200 főig is. Az egyes csomagokat nagyobb létszámnál ki tudjuk egészíteni

Részletesebben

Csapatépítő-, és élményprogram ajánlatok Szilvásváradon és térségében 2017.

Csapatépítő-, és élményprogram ajánlatok Szilvásváradon és térségében 2017. Csapatépítő-, és élményprogram ajánlatok Szilvásváradon és térségében 2017. A programok alkalmasak 10 fős csoportlétszámtól akár 200 főig is. Az egyes csomagokat nagyobb létszámnál ki tudjuk egészíteni

Részletesebben

Csapatépítő és élményprogram ajánlatok SZALAJKA Liget Hotel **** és Apartmanházak 2019.

Csapatépítő és élményprogram ajánlatok SZALAJKA Liget Hotel **** és Apartmanházak 2019. Kell egy csapat!... (Régi idők focija Minarik Ede) Csapatépítő és élményprogram ajánlatok SZALAJKA Liget Hotel **** és Apartmanházak 2019.. GPS-es kalandtúra (outdoor) 10-50 fő GPS-ek és térkép segítségével

Részletesebben

Csapatépítő-, és élményprogram ajánlatok Szilvásváradon és térségében 2015

Csapatépítő-, és élményprogram ajánlatok Szilvásváradon és térségében 2015 Csapatépítő-, és élményprogram ajánlatok Szilvásváradon és térségében 2015 A programok alkalmasak 10 fős csoportlétszámtól akár 200 főig is. Az egyes csomagokat nagyobb létszámnál ki tudjuk egészíteni

Részletesebben

Csapatépítő tréning ajánlatok

Csapatépítő tréning ajánlatok Csapatépítő tréning ajánlatok Céges rendezvények, csapatépítő tréningek alkalmával ma már elengedhetetlen fontosságúvá vált a megfelelő helyszín kiválasztása, amelyet nem csupán a könnyű megközelíthetőség

Részletesebben

Csapatépítő és élményprogram ajánlatok

Csapatépítő és élményprogram ajánlatok Kell egy csapat!... (Régi idők focija Minarik Ede) Csapatépítő és élményprogram ajánlatok Készítette: Hegyvidék Outdoor Kft. 1 Cégünk több mint 10 éve foglalkozik outdoor programok szervezésével. A bázisunk

Részletesebben

Kis létszámú outdoor csapatépítés a Kristály Torony Kalandparkban

Kis létszámú outdoor csapatépítés a Kristály Torony Kalandparkban Kis létszámú outdoor csapatépítés a Kristály Torony Kalandparkban Csapatépítő programunk során a résztvevők, 10 18 fő, biztonságos, szabadtéri körülmények között olyan élményekhez jutnak, amelyben megélhetik

Részletesebben

CSAPATÉPÍTŐ PROGRAMAJÁNLATOK

CSAPATÉPÍTŐ PROGRAMAJÁNLATOK www.zamardikalandpark.hu KALANDTÚRA FÖLDÖN, VÍZEN, LEVEGŐBEN Egyéni és 1,5 km-es csúszópályák 2 csapatépítő pályán, mini csapatok hajtják végre a feladatokat animátor vezetésével csúszópályák, felnőttpályák

Részletesebben

CSAPATÉPÍTŐ TRÉNINGEK SEGWAYRE SZABVA. Ne dőlj hátra! - Élménytúrák Segway PT-n

CSAPATÉPÍTŐ TRÉNINGEK SEGWAYRE SZABVA. Ne dőlj hátra! - Élménytúrák Segway PT-n CSAPATÉPÍTŐ TRÉNINGEK SEGWAYRE SZABVA Ne dőlj hátra! - Élménytúrák Segway PT-n Micsoda? Segway? Igen, a Segway egy csoda. A világ egyik legizgalmasabb közlekedési eszköze, egy olyan elektromos önjáró kétkerekű,

Részletesebben

Jeti vadászat - koncepció

Jeti vadászat - koncepció Jeti vadászat Jeti vadászat - koncepció Egy hatalmas vállalkozásnak indulnak neki a résztvevők, hiszen eddig még senkinek sem sikerült elfogni a hegyekben élő jetiket. A vadászat előtt csapatokba szervezve

Részletesebben

Eső esetén B program (ugyanaz dzsekiben)

Eső esetén B program (ugyanaz dzsekiben) Csapatépítés * Kalandpedagógia Tevékenység-központú pedagógia Animátorképzés * Kisgyerekkori fejlesztés * Multikulturális pedagógia * Agressziómegelőzés * Vezetői tréning * Eső esetén B program (ugyanaz

Részletesebben

Csapatépítı-, és élményprogramok 2012.

Csapatépítı-, és élményprogramok 2012. Csapatépítı-, és élményprogramok 2012. Az alábbiakban ismertetett programok sokszor lebonyolított, jól bevált játékok, de fontos jellemzıjük, hogy a megrendelı igénye szerint bármelyik rugalmasan átalakítható

Részletesebben

KARÁCSONYI ajándékkártya

KARÁCSONYI ajándékkártya KARÁCSONYI ajándékkártya s z a b a d u l ó j á t é k A J Á N D É K KÁRTYA 60 perced van! 60 perced van! Elmegyógyintézet Casino Backstage pálya pálya pálya Időpont foglalás: Kód: Érvényes: 2019. február

Részletesebben

100 játék IV. Szakmai nap

100 játék IV. Szakmai nap Csapatépítés * Kalandpedagógia Tevékenység-központú pedagógia Animátorképzés * Kisgyerekkori fejlesztés * Multikulturális pedagógia * Agressziómegelőzés * Vezetői tréning * 100 játék IV. Szakmai nap a

Részletesebben

KONFERENCIA - TRÉNING

KONFERENCIA - TRÉNING SZÁLLÁS www.abbazia-nemesnep.hu KONFERENCIA - TRÉNING ABBÁZIA COUNTRY CLUB KAPCSOLAT: Fraller Ágnes sales manager www.abbazia-nemesnep.hu konferencia@abbazia-nemesnep.hu Club Dobogómajor 8372 Cserszegtomaj,

Részletesebben

f Balatoni Programok

f Balatoni Programok Balatoni Programok Szolgáltatásaink: - Hajókirándulások - Csapatépítések - Vitorlázás - Speed boat transfer - Magán rendezvények - Szárazföldi transzfer Eszközeink: - 40-70 fős vitorlások - 15 fős speed

Részletesebben

Gyalogos túranap október 12. Normafa

Gyalogos túranap október 12. Normafa BUDAPESTI SZABADIDŐSPORT SZÖVETSÉG 1053 Budapest, Curia utca 3. Gyalogos túranap 2013. október 12. Normafa A az Erzsébetvárosi SE közreműködésével szervezi 2013. október 12-én a MOCCANJ! Próbasorozat 2013.

Részletesebben

Túrák, előadások, családi programok, terepi vezetés

Túrák, előadások, családi programok, terepi vezetés Túrák, előadások, családi programok, terepi vezetés info@nngeopark.eu Terepi vezetés Amennyiben szeretné megismerni a Medves vidékét, örömmel segítünk. Túravezetőink már 2500 Ft/óra díjtól akár személyre

Részletesebben

Ez az a feladat, amikor rájön az ember, hogy nem is olyan egyszerű TISZTA HOLLYWOOD - FILMFORGATÁS PROGRAMAJÁNLATUNK

Ez az a feladat, amikor rájön az ember, hogy nem is olyan egyszerű TISZTA HOLLYWOOD - FILMFORGATÁS PROGRAMAJÁNLATUNK TISZTA HOLLYWOOD - FILMFORGATÁS Ez az a feladat, amikor rájön az ember, hogy nem is olyan egyszerű dolog az, amit mindennap lát a tévében. A feladat bizonyos keretet, irányt ugyan szab, de a résztvevők

Részletesebben

Babits Mihály Gimnázium Diáknap 2018

Babits Mihály Gimnázium Diáknap 2018 Babits Mihály Gimnázium Diáknap 2018 1 A program neve: Kirándulás a János hegyen az Erzsébet kilátóba, majd libegőzés a hegyről. Tervezett létszám: 30-50 fő Diákfelelős: Tisza Ádám, Várai Axel 11.a Találkozás

Részletesebben

Fiatal tehetségek beépítése a profi csapatba

Fiatal tehetségek beépítése a profi csapatba Fiatal tehetségek beépítése a profi csapatba Mönks tehetségmodellje Kreativitás ISKOLA TÁRSAK Feladat iránti elkötelezettség Átlagon felüli képességek CSALÁD Játékossá válás GENETIKA EDZŐ KÉPZÉS CSALÁD

Részletesebben

Kreatív pályázat a Harley-Davidson Fesztivál arculatának kialakítására Megrendelő: H-Budapest Kft. Koncepció leadásának határideje: 2010.

Kreatív pályázat a Harley-Davidson Fesztivál arculatának kialakítására Megrendelő: H-Budapest Kft. Koncepció leadásának határideje: 2010. Kreatív pályázat a Harley-Davidson Fesztivál arculatának kialakítására Megrendelő: H-Budapest Kft. Koncepció leadásának határideje: 2010. november 10. Termék/Filozófia/Megjelenéssel kapcsolatos elvárás

Részletesebben

Nyomozós Játék. A főbérlő értelmetlen halála

Nyomozós Játék. A főbérlő értelmetlen halála Nyomozós Játék A főbérlő értelmetlen halála A játék menete Minden csapat megtudja a kerettörténetet a startnál, valamint kapnak egy 16 kérdésből álló tesztet is, melyekre a feladatok megoldása során tudnak

Részletesebben

A J Á N D É K KÁRTYA

A J Á N D É K KÁRTYA A J Á N D É K KÁRTYA Információk A Lockarium Escape Rooms-ban négyféle ajándékkártya közül választhatsz. A három különböző témájú pályáinkhoz egyedi utalványokat készítettünk és van egy általános, úgynevezett

Részletesebben

Nyári Mesedélelőttök a Városi Könyvtárban

Nyári Mesedélelőttök a Városi Könyvtárban Játékos barangolás a mesék birodalmában Nyári Mesedélelőttök a Városi Könyvtárban Többféle, közösségben eltölthető kikapcsolódási lehetőséget kínált a nyári szünidőben a vakációzó gyermekek számára a Békefi

Részletesebben

CRAZY CSAPATEPÍTÉS PROGAMAJÁNLAT

CRAZY CSAPATEPÍTÉS PROGAMAJÁNLAT Rendezvény célja CRAZY CSAPATEPÍTÉS PROGAMAJÁNLAT A speciális csapatépítő programunk célja, hogy 20-100 fős csoportok számára, egy szórakoztató, gondolkodtató, élményekben gazdag, a kiegészítő játékainkkal

Részletesebben

Börzsöny erdei iskola program. Kalandok a természetben. élővilága. Esti vadles. GPS Kincsvadászat

Börzsöny erdei iskola program. Kalandok a természetben. élővilága. Esti vadles. GPS Kincsvadászat Börzsöny erdei iskola program Kalandok a természetben Elméleti oktatás, a Börzsöny élõvilága,képekben, majd séta az erdőben, fafajták bemutatása, táplálékláncok, nevezetességek. A foglalkozás ára: 490,-Ft/fő

Részletesebben

10 választható program! Kártya tulajdonosnak és vele együtt érkezőknek INGYENES részvétel 1 választott programon. Kártya beváltási határideje:

10 választható program! Kártya tulajdonosnak és vele együtt érkezőknek INGYENES részvétel 1 választott programon. Kártya beváltási határideje: Élménykártya 10 választható program! Kártya tulajdonosnak és vele együtt érkezőknek INGYENES részvétel 1 választott programon. Kártya beváltási határideje: 2015.07.01 A program során fotókat készítünk,

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ MÚZEUMI PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSÁRÓL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ MÚZEUMI PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSÁRÓL A beszámoló elérési útvonala: http://www.hermuz.hu/hom/images/palyazatok/palyazati_beszamolok/2016/nka_muzpedprogr/muzpedprog_hatranyos_szakmai_beszamolo.pdf Herman Ottó Múzeum H 3529 Miskolc, Görgey Artúr

Részletesebben

A három nap időbeosztása: 2015. május 29., péntek: 14.00-18.00 2015. május 30., szombat: 9.00-18.00 2015. május 31., vasárnap: 8.30-15.00.

A három nap időbeosztása: 2015. május 29., péntek: 14.00-18.00 2015. május 30., szombat: 9.00-18.00 2015. május 31., vasárnap: 8.30-15.00. Kedves Művészeti Tárló Közhasznú Egyesület! "Egymás terhét hordozzátok..." Gyerekek és fiatalok egyéni és csoportos fejlesztése bibliai keretű élménypedagógiai foglalkozáson keresztül A Kalandok és Álmok

Részletesebben

Interaktív módszerek felhasználása, hasznosítása a kültéri óvodai tevékenységekben. Az erdő varázsa

Interaktív módszerek felhasználása, hasznosítása a kültéri óvodai tevékenységekben. Az erdő varázsa Bálint Réka Bors Enikő Interaktív módszerek felhasználása, hasznosítása a kültéri óvodai tevékenységekben A jó tanítás interaktív, egyénileg vonja be a gyereket a folyamatba, s minden érzékre hat, vagyis

Részletesebben

Outdoor programajánlatok

Outdoor programajánlatok Outdoor programajánlatok One Online Kft. - One Team Training Cégünk több mint 10 éve foglalkozik indoor és outdoor programok szervezésével. A bázisunk Eger, Szilvásvárad és a Bükk hegység, de a megrendelők

Részletesebben

1005 röplabda játék és gyakorlat

1005 röplabda játék és gyakorlat 1005 röplabda játék és gyakorlat lõszó Sokszor mondjuk gyerekeinknek és tanítványainknak az egyesületi edzéseken vagy az iskolában, hogy elõször a röplabda technikáját kell megtanulniuk, mielõtt játszani

Részletesebben

Navigációs megoldások. www.newscoaching.hu

Navigációs megoldások. www.newscoaching.hu Navigációs megoldások www.newscoaching.hu Kik vagyunk? A modellt 2001 óta fejlesztjük sikeresen világszerte. A Coaching & Training Ltd. 2006-ban alakult, székhelye Lausanne-ban (Svájc) van és kirendeltségei

Részletesebben

ÖKO-Pack Zöld Programcsomag

ÖKO-Pack Zöld Programcsomag ismeretterjesztő kiállítás oktatóprogram környezettudatos csapatépítő tréning öko játszóház családi program ParasztWellness ÖKO-Pack Zöld Programcsomag Célunk a környezettudatosság terjesztése és fejlesztése,

Részletesebben

A kreatív tudás megalapozása kisiskolás korban

A kreatív tudás megalapozása kisiskolás korban A kreativitás nem a zenéről és a művészetekről szól. Ez egy élettel kapcsolatos attitűd, egy olyan, amelyre mindenkinek szükséges van. (Guy Claxon) XXVI. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2018 A kreativitás fejlesztése

Részletesebben

ACTIVITEAM-ART CSAPATÉPÍTŐ JÁTÉKOK

ACTIVITEAM-ART CSAPATÉPÍTŐ JÁTÉKOK ACTIVITEAM-ART CSAPATÉPÍTŐ JÁTÉKOK 1. Rejtély Harkányban interaktív nyomozás A bohókás törzsőrmester, és hű társa Füredi kapitány, rejtélyes bűnügy szálait bogozgatja a festői szépségű helyszínen, de valljuk

Részletesebben

A kreativitás fejlesztése a természettudományi foglalkozásokon

A kreativitás fejlesztése a természettudományi foglalkozásokon A kreativitás fejlesztése a természettudományi foglalkozásokon Fekete Csilla Nyíregyházi Főiskola Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskolája és AMI OMiért éppen a kreativitás? OHol és hogyan fejleszthető?

Részletesebben

Az önértékelési program elkészítése Az önértékelési program elkészítése

Az önértékelési program elkészítése Az önértékelési program elkészítése Az önértékelési program elkészítése 2015.08.02 Az önértékelési program elkészítése Tekintettel az előző cikkben leírtakra megállapítottuk, hogy az intézményi önértékelés rendszerét a köznevelési intézményekben

Részletesebben

Kutatási jelentés. az István-lápai-barlangban végzett évi tevékenységekről. Papp Ferenc Barlangkutató Egyesület

Kutatási jelentés. az István-lápai-barlangban végzett évi tevékenységekről. Papp Ferenc Barlangkutató Egyesület Kutatási jelentés az István-lápai-barlangban végzett 2016. évi tevékenységekről Egyesületünk 2016-ban csupán egyetlen alkalommal (2016.02.27.) tett kutatási célú látogatást az István-lápai-barlangban 7

Részletesebben

A MEGVALÓSULT PROGRAM MUNKATERVE NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM 2014

A MEGVALÓSULT PROGRAM MUNKATERVE NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM 2014 Pályázati azonosító: NTP-MTI-14-0133 Pályázó neve: Körös Tehetséggondozó Egyesület Pályázó címe: 5600 Békéscsba, Derkovits 4. III.14. Program címe: Az érzelmek birodalma típusa Proramkezdés Érzelmeink

Részletesebben

BIZTONSÁGOS KALANDOK. 100 tábor V. Szakmai Nap

BIZTONSÁGOS KALANDOK. 100 tábor V. Szakmai Nap Csapatépítés * Kalandpedagógia Tevékenység-központú pedagógia Animátorképzés * Kisgyerekkori fejlesztés * Multikulturális pedagógia * Agressziómegelőzés * Vezetői tréning * BIZTONSÁGOS KALANDOK 100 tábor

Részletesebben

Zöld rendezvényszervezés

Zöld rendezvényszervezés Zöld rendezvényszervezés A SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. zöld rendezvényekről szóló tájékoztatója A zöld rendezvények néhány szóban A zöld rendezvények erősítik, demonstrálják a házigazda szervezet fenntarthatóság

Részletesebben

Ajánlatunk szállodáknak, hoteleknek, fürdőknek

Ajánlatunk szállodáknak, hoteleknek, fürdőknek Ajánlatunk szállodáknak, hoteleknek, fürdőknek Programunk célja, hogy egy szórakoztató, gondolkodtató élményekben gazdag, a kiegészítő játékainkkal pedig egy aktív cselekvésre buzdító, energizáló eseményt

Részletesebben

Alapfokú sziklamászó tanfolyam

Alapfokú sziklamászó tanfolyam Itt az útleveled a magashegyek csodálatos világába! Alapfokú sziklamászó tanfolyam Magyarország legnagyobb és legrégibb hegymászó egyesülete, az Excelsior SE szervezésében! 2014. szeptember 11. október

Részletesebben

Bethlen emlékút. A Bethlen-út rövid története:

Bethlen emlékút. A Bethlen-út rövid története: Bethlen emlékút A Bethlen-út a Bükk első turista útja volt, átadására 1892. július 17-én került sor. A Miskolci Helyiipari Természetbarát Egyesület a 120 éves jubileumra emlékezve határozta el, hogy az

Részletesebben

C ÉPÜLET AULA C ÉPÜLET KÖNYVTÁR KIÁLLÍTÁS LISZT FERENC SZÜLETÉSÉNEK ÉVFORDULÓJÁRA

C ÉPÜLET AULA C ÉPÜLET KÖNYVTÁR KIÁLLÍTÁS LISZT FERENC SZÜLETÉSÉNEK ÉVFORDULÓJÁRA KUTATÓK ÉJSZAKÁJA 2011. SZEPTEMBER 23. NYME SEK KÖNYVTÁRA C ÉPÜLET AULA KIÁLLÍTÁS LISZT FERENC SZÜLETÉSÉNEK ÉVFORDULÓJÁRA A Magyar és európai: Liszt Ferenc 1811-1886 c. kiállítás, mely a Liszt Ferenc Emlékmúzeum

Részletesebben

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés április 18, 2011 Végezte Innermetrix Hungary Copyright Innermetrix, Inc. 2008 1 IMX Szervezeti Egészség Felmérés Üdvözöljük az Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérésén!

Részletesebben

Körös körül a világ. Kőrösi Tibor. A Magyar Tehetséggondozó Társaság 28. Országos Konferenciája szeptember SZARVAS

Körös körül a világ. Kőrösi Tibor. A Magyar Tehetséggondozó Társaság 28. Országos Konferenciája szeptember SZARVAS Kőrösi Tibor Körös körül a világ A Magyar Tehetséggondozó Társaság 28. Országos Konferenciája 2017. szeptember 22-23. SZARVAS Körös Tehetséggondozó Egyesület Békéscsaba MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 15. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2015. május 15. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

NYOMOZÁS A DRÁGAKÖVEK VILÁGÁBAN Melyik drágaköves ékszert rabolták el? 7. osztály Készítette: Bagócsi Zsuzsanna, Léki Boglárka

NYOMOZÁS A DRÁGAKÖVEK VILÁGÁBAN Melyik drágaköves ékszert rabolták el? 7. osztály Készítette: Bagócsi Zsuzsanna, Léki Boglárka NYOMOZÁS A DRÁGAKÖVEK VILÁGÁBAN Melyik drágaköves ékszert rabolták el? 7. osztály Készítette: Bagócsi Zsuzsanna, Léki Boglárka A feladat leírása: A diákok az ásványok és kőzetek témáján belül a drágakövekkel

Részletesebben

KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT IGAZGATÓJA. a Képviselő-testülethez

KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT IGAZGATÓJA. a Képviselő-testülethez KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 008 E-mail: muvhfold@t-online.hu Iktatószám: 2383-2/2011. 19. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez

Részletesebben

MAGYARKÚTI GYEREKTÁBOR. vacesvideke@gmail.com izalapito@gmail.com Kosztyán Attila 06 30 331 19 71 Kosztyán Enikő 06 30 337 03 16. 1.

MAGYARKÚTI GYEREKTÁBOR. vacesvideke@gmail.com izalapito@gmail.com Kosztyán Attila 06 30 331 19 71 Kosztyán Enikő 06 30 337 03 16. 1. MAGYARKÚTI GYEREKTÁBOR www.vacesvideke.hu www.izalapito.hu vacesvideke@gmail.com izalapito@gmail.com Kosztyán Attila 06 30 331 19 71 Kosztyán Enikő 06 30 337 03 16 1. oldal A Magyarkúti gyermektábor Magyarkúton

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Zajk községben 2015. november 20-án 16.30 órakor tartott közmeghallgatásról.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Zajk községben 2015. november 20-án 16.30 órakor tartott közmeghallgatásról. J e g y z ő k ö n y v Készült Zajk községben 2015. november 20-án 16.30 órakor tartott közmeghallgatásról. Az ülés helye: Művelődési Ház Zajk Jelen vannak: Grózner Tiborné polgármester, Kovács Tibor alpolgármester,

Részletesebben

A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/

A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/ DÉR NAPOK RENDEZVÉNYSOROZAT Mottó: A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/ Iskolánk 2003-ban vette fel Dér István festőművész (1937 1993) nevét. A település

Részletesebben

Építs teljesítmény-központú kultúrát!

Építs teljesítmény-központú kultúrát! Építs teljesítmény-központú kultúrát! A Terra Nova egy interaktív, saját élményű szimulációs játék, amely valós szervezetek működését modellezi. A szimuláció minimum tíz, de akár több száz fős csoportoknak

Részletesebben

KONFERENCIA - TRÉNING

KONFERENCIA - TRÉNING SZÁLLÁS KONFERENCIA - TRÉNING KAPCSOLAT: Fraller Ágnes sales manager www.clubdobogomajor.hu konferencia@clubdobogomajor.hu Club Dobogómajor 8372 Cserszegtomaj, Hévízi út 1. Telefon: 83/531 983 Fax: 83/531

Részletesebben

Beszámoló. Szabadtéri mozgásos tevékenység

Beszámoló. Szabadtéri mozgásos tevékenység Beszámoló Szabadtéri mozgásos tevékenység Iskola neve: Somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Mezőcsokonyai Tagiskolája Program időpont: 2015. június 15. Helyszín: Mezőcsokonyai

Részletesebben

Új tanulásszervezési módszerek

Új tanulásszervezési módszerek Új tanulásszervezési módszerek Kooperatív (együttműködő) tanulás Projektmódszer Témahét, vagy projekt hét A kooperatív tanulás lényege A résztvevők együttműködésén alapuló, kiscsoportos, feladat megoldó

Részletesebben

Zöld rendezvényszervezés

Zöld rendezvényszervezés zöld beszerzé s ökocímkék környezetmene dzsment zöld rendezvény Zöld rendezvényszervezés A SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft zöld rendezvényekről szóló tájékoztatójának kivonata A zöld rendezvények néhány szóban

Részletesebben

A tréningkoncepció áttekintése 13. A tréning alapelvei 14 A tartalom rövid ismertetése 15 Szövegminta tréning-kiíráshoz 20 Visszajelző kérdőív 21

A tréningkoncepció áttekintése 13. A tréning alapelvei 14 A tartalom rövid ismertetése 15 Szövegminta tréning-kiíráshoz 20 Visszajelző kérdőív 21 Tartalom A tréningkoncepció áttekintése 13 A tréning alapelvei 14 A tartalom rövid ismertetése 15 Szövegminta tréning-kiíráshoz 20 Visszajelző kérdőív 21 Tréning-menetrend: Vezetés és motiválás 25 Időterv

Részletesebben

Halloween Összefoglaló: Gyülekező. Kézműves foglalkozás Bázisos játék A bázisok nevei és feladatok röviden: 1. bázis Halász Hat Alma (Halász Alma)

Halloween Összefoglaló: Gyülekező. Kézműves foglalkozás Bázisos játék A bázisok nevei és feladatok röviden: 1. bázis Halász Hat Alma (Halász Alma) Halloween Összefoglaló: A program a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában került megrendezésre 2012. október 27-én 14:00 órai kezdettel. Rendezvényünkön 60 jelmezbe öltözött gyermek jelent meg. Nagyon

Részletesebben

A csapatok az alábbi versenyszámokban mérték össze tudásukat:

A csapatok az alábbi versenyszámokban mérték össze tudásukat: A soproni Nádasdy huszárok 5 fős csapattal neveztek a Német Nemzetközi Katonai Lovas Bajnokságra. A szervezők- a Német Katonai Lovasszövetség- a nevezésünk után kedves hangvételű levélben biztosítottak

Részletesebben

Tartalomjegyzék 1. A KÖNYV FELÉPÍTÉSE ÉS A JÁTÉKOK JELLEMZŐI

Tartalomjegyzék 1. A KÖNYV FELÉPÍTÉSE ÉS A JÁTÉKOK JELLEMZŐI 08 11 11 12 15 01 Tartalomjegyzék 1. A KÖNYV FELÉPÍTÉSE ÉS A JÁTÉKOK JELLEMZŐI 1.1. Bevezetés 1.2. Játékok az értelmi (kognitív) fejlesztés érdekében 1.3. Játékok az érzelmi és szociális (affektív) fejlesztés

Részletesebben

14.15.-15:00 dr. Mészáros Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem rektora: Miből induljon ki a stratégiai gondolkodás?

14.15.-15:00 dr. Mészáros Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem rektora: Miből induljon ki a stratégiai gondolkodás? Program 14.00-14.15 Megnyitó 14.15.-15:00 dr. Mészáros Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem rektora: Miből induljon ki a stratégiai gondolkodás? 15:00-15.30 Komócsin Laura International Coach Federation Magyar

Részletesebben

Jó gyakorlatok. Varázsfészek vendégház Majs

Jó gyakorlatok. Varázsfészek vendégház Majs Jó gyakorlatok Varázsfészek vendégház Majs Készült a DDOP-2.1.3/A-12-2012-0007 Vidéki örökség útjai pályázaton belül a Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Egyesület és a Dél- Dunántúli Falusi Turizmus

Részletesebben

Kedves gyerekek! A kalandpark

Kedves gyerekek! A kalandpark Kedves gyerekek! Szeretném bemutatni nektek a gyulai GELLÉNY birtokot, ahol a kirándulásunk harmadik napját fogjuk tölteni. Ez a birtok, megfelelő helyszín a tökéletes lakodalomhoz, családi eseményekhez,

Részletesebben

Borturizmus és a szılı bor ágazat helyzete Magyarországon és a Zalai borvidéken. Zalai Borút Egyesület

Borturizmus és a szılı bor ágazat helyzete Magyarországon és a Zalai borvidéken. Zalai Borút Egyesület Borturizmus és a szılı bor ágazat helyzete Magyarországon és a Zalai borvidéken Mi a borút? A borút definíciója: olyan összetett turisztikai termék, mely sajátos egyedi kínálattal rendelkezik, szervezett

Részletesebben

Programozásban kezdőknek ajánlom. SZERZŐ: Szilágyi Csilla. Oldal1

Programozásban kezdőknek ajánlom. SZERZŐ: Szilágyi Csilla. Oldal1 Milyen kincseket rejt az erdő? Kubu maci és barátai segítségével választ kapunk a kérdésre. A mesekönyv szerkesztése közben a tanulók megismerkednek a Scatch programozás alapjaival. Fejlődik problémamegoldó

Részletesebben

ISMERED HIDD EL, JELENKEZZ MÉG MA, SCINDIKÁTORA ÉS LEGYÉL TE AZ ÉV

ISMERED HIDD EL, JELENKEZZ MÉG MA, SCINDIKÁTORA ÉS LEGYÉL TE AZ ÉV ISMERED azt az érzést, amikor elmész egy társaságban, és SENKI NEM ÉRTI, mit tanulsz, és mivel foglalkozol www.scindikator.hu HIDD EL, át tudjuk érezni! Éppen ezért folytatja idén is a Nők a Tudományban

Részletesebben

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Találkozó: Óváros tér/köd utcai parkoló Időtartam: 2-2,5 óra Ismerkedés Veszprémmel és a várnegyeddel Azoknak ajánljuk, akik előszőr járnak a városban,

Részletesebben

A HMJVÖ Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda Jó gyakorlatai: SZÓ-TÁR idegen nyelvi nap

A HMJVÖ Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda Jó gyakorlatai: SZÓ-TÁR idegen nyelvi nap A HMJVÖ Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda Jó gyakorlatai: SZÓ-TÁR idegen nyelvi nap A jó gyakorlat célja Az idegen nyelvi nap során a tanulók különböző idegen nyelvi foglalkozásokon, workshopokon

Részletesebben

Békési Mentálhigiénés Szolgálat 2015. szeptemberi programjai (2015.09.01.) Szenvedélybetegek Nappali Ellátása

Békési Mentálhigiénés Szolgálat 2015. szeptemberi programjai (2015.09.01.) Szenvedélybetegek Nappali Ellátása Időpont 08.31. Hétfő / 9.00 09. 01. Kedd / 09.00 Helyszín Borosgyán u. 09.01. Kedd / 12.00 09.02. Szerda / 9.00 12.00 javító közösségi 09.03. Csüt. / 09.03. Csüt. 10.00 12.00 09.04. Péntek / 8.00 Élmény

Részletesebben

A PÁPAI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETFEJLESZTÉSE (ÁROP-1.A.2/A-2008-0050)

A PÁPAI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETFEJLESZTÉSE (ÁROP-1.A.2/A-2008-0050) A PÁPAI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETFEJLESZTÉSE (ÁROP-1.A.2/A-2008-0050) I. A pályázat keretében megvalósuló képzések Döntéshozatal Célja: a résztvevők megismerik és gyakorolják a hatékony, önérvényesítő

Részletesebben

Az Angol NYELV AZ ISKOLÁNKBAN

Az Angol NYELV AZ ISKOLÁNKBAN , Az Angol NYELV AZ ISKOLÁNKBAN Korábban már olvashattuk, hogy mit hány órában tanulhatunk nálunk, csakhogy az angol nyelv esetében nem elégszünk meg ennyivel és így kihagyhatatlan nálunk egy angliai utazás

Részletesebben

#03. Ebben a számban. Állampolgárok az Energiatudatosságért. Hírlevél. Állampolgárok az energiatudatosságért (C4ET): hírek és frissítések

#03. Ebben a számban. Állampolgárok az Energiatudatosságért. Hírlevél. Állampolgárok az energiatudatosságért (C4ET): hírek és frissítések Állampolgárok az Energiatudatosságért Hírlevél #03 Ebben a számban Állampolgárok az energiatudatosságért (C4ET): hírek és frissítések Használd az eszközeinket! C4ET a COP23-on Newsletter #02 Állampolgárok

Részletesebben

A kincskeresők feljegyzései

A kincskeresők feljegyzései A kincskeresők feljegyzései A kincskeresők köszöntése Most egy hazánkban még kevésbé ismert élménygyűjtő és tanító séta előtt állsz. Az útvonal bejárásához nem is kell más, csak egy kis jó hangulat és

Részletesebben

Élményakadémia Közhasznú Egyesület 1082 Budapest, Leonardo Da Vinci u. 44/23.

Élményakadémia Közhasznú Egyesület 1082 Budapest, Leonardo Da Vinci u. 44/23. Élményakadémia Közhasznú Egyesület 1082 Budapest, Leonardo Da Vinci u. 44/23. 2011. évi Közhasznúsági jelentése.. elnök 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ Élményakadémia Közhasznú Egyesület Közhasznúsági jelentése

Részletesebben

Mi az a Táblajáték? Játék vagy sport? Még ha Táblajátékról is beszélünk, ez egy sport, mert vannak szövetségek,nemzeti és nemzetközi versenyek.

Mi az a Táblajáték? Játék vagy sport? Még ha Táblajátékról is beszélünk, ez egy sport, mert vannak szövetségek,nemzeti és nemzetközi versenyek. Mi az a Táblajáték? Játék vagy sport? Még ha Táblajátékról is beszélünk, ez egy sport, mert vannak szövetségek,nemzeti és nemzetközi versenyek. Dobd a korongokat a táblára, és közelítsd a mesterhez (a

Részletesebben

Előkészítő munkák

Előkészítő munkák Előkészítő munkák 2016.04.04-05. - A projekthét terveinek megismerése. - Csapatnév választása. - A projekthéthez közös logó választása, képszerkesztés. - Menetlevél készítése, képek keresése, válogatása,

Részletesebben

Kérdés : Az erdő minden fája olyan egyforma, nem tudod merre mentek. Helyben maradsz, vagy elindulsz egy irányba? Merre? Jön valaki segíteni?

Kérdés : Az erdő minden fája olyan egyforma, nem tudod merre mentek. Helyben maradsz, vagy elindulsz egy irányba? Merre? Jön valaki segíteni? Szituáció Kirándulsz a barátaiddal. A társaid sietnek, de te lemaradsz, hogy könnyíts magadon. Elindulsz vissza az ösvényre, de a többiek elmentek, már nem látod őket. Nem hallod őket, nem látod, nem is

Részletesebben

Interaktív közösségteremtő és tanulásmódszertani kurzus a Sikeres egyetemi éveket Alapozó Stratégia fejlesztése programtervező informatikusok körében

Interaktív közösségteremtő és tanulásmódszertani kurzus a Sikeres egyetemi éveket Alapozó Stratégia fejlesztése programtervező informatikusok körében Interaktív közösségteremtő és tanulásmódszertani kurzus a Sikeres egyetemi éveket Alapozó Stratégia fejlesztése programtervező informatikusok körében ELTE-IK Diáktanácsadó Pásztor-Nagy Anett, diáktanácsadó

Részletesebben

Budapest-hazánk fővárosa, Pécs Európa kulturális fővárosa projekt- idegen nyelvi kompetenciaterület

Budapest-hazánk fővárosa, Pécs Európa kulturális fővárosa projekt- idegen nyelvi kompetenciaterület Budapest-hazánk fővárosa, Pécs Európa kulturális fővárosa projekt- idegen nyelvi kompetenciaterület Innovációnkban egy olyan projektet szeretnénk bemutatni, amely a nyelvi órákon modulként beiktatható

Részletesebben

A Sport XXI. Alapprogram teremverseny Közép-Magyarország régió december 2., Gödöllő, SZIE Sportcsarnok

A Sport XXI. Alapprogram teremverseny Közép-Magyarország régió december 2., Gödöllő, SZIE Sportcsarnok A Sport XXI. Alapprogram teremverseny Közép-Magyarország régió 201 december, Gödöllő, SZIE Sportcsarnok A verseny célja Regionális szinten, egész éven keresztül tartó motivációt és versenylehetőséget biztosítani

Részletesebben

A Trekwolf Kft. LOST programja. Téli/tavaszi csapatépítő rendezvényekre

A Trekwolf Kft. LOST programja. Téli/tavaszi csapatépítő rendezvényekre A Trekwolf Kft. LOST programja Téli/tavaszi csapatépítő rendezvényekre Tisztelt Hölgyem/Uram! A következő néhány oldalon bemutatjuk Önöknek a Trekwolf Kft. LOST programját, amely egy hegyi körülmények

Részletesebben

Ökoiskola. Ökoiskolaság és szakképzés

Ökoiskola. Ökoiskolaság és szakképzés Ökoiskola Ökoiskolaság és szakképzés Réti Mónika Varga Attila Ökoiskolaság és szakképzés A bevezetõ szövegek szinte mindig általánosságokról szólnak, és emiatt nagy a veszélye annak, hogy csak a felszínt

Részletesebben

ALAPKÉPZÉS ÉS VIZSGA SZABÁLYZAT ORSZÁGOS SZAKTANÁCSADÁSI KÖZPONT március

ALAPKÉPZÉS ÉS VIZSGA SZABÁLYZAT ORSZÁGOS SZAKTANÁCSADÁSI KÖZPONT március ALAPKÉPZÉS ÉS VIZSGA SZABÁLYZAT ORSZÁGOS SZAKTANÁCSADÁSI KÖZPONT 2018. március 30. -1- A mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadói tevékenységről szóló 73/2015. (XI. 6.) FM rendelet (továbbiakban:

Részletesebben

www.dinasztia.hu Egyedülálló, játékos készségfejlesztő rendszer Képességfejlesztő játék csoportos foglalkozásokra, de akár egyéni fejlesztésre is!

www.dinasztia.hu Egyedülálló, játékos készségfejlesztő rendszer Képességfejlesztő játék csoportos foglalkozásokra, de akár egyéni fejlesztésre is! Egyedülálló, játékos készségfejlesztő rendszer átfogó, komplex sorozat, mely az iskolaérettség szempontjából lényeges, összes képességet fejleszti: megfigyelés, összpontosítás, kitartás, problémamegoldó

Részletesebben

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Együttműködési Ajánlata. címmel meghirdetett pályázati felhíváshoz

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Együttműködési Ajánlata. címmel meghirdetett pályázati felhíváshoz Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Együttműködési Ajánlata Kulturális szakemberek továbbképzése a szolgáltatásfejlesztés érdekében címmel meghirdetett pályázati felhíváshoz Kódszám: TÁMOP-3.2.12.

Részletesebben

a segítségnyújtás az elhelyezkedést, a diszkrimináció elleni küzdelmet és a beilleszkedés stabilitását szolgálja.

a segítségnyújtás az elhelyezkedést, a diszkrimináció elleni küzdelmet és a beilleszkedés stabilitását szolgálja. Bevezető A kilencvenes években komoly szemléletváltás történt Európában a társadalmi hátrányok megítélésében, a segítés céljaiban és formáiban. Az alkalmazkodás helyett egyre inkább a megmaradt képességek

Részletesebben

#02. Ebben a számban. Állampolgárok az Energiatudatosságért. Hírlevél. Állampolgárok az energiatudatosságért (C4ET): hírek és legfrissebb információk

#02. Ebben a számban. Állampolgárok az Energiatudatosságért. Hírlevél. Állampolgárok az energiatudatosságért (C4ET): hírek és legfrissebb információk Állampolgárok az Energiatudatosságért Hírlevél #02 Ebben a számban Állampolgárok az energiatudatosságért (C4ET): hírek és legfrissebb információk A projekt első eszközei Az első tesztelések Következő lépések

Részletesebben

Törj utat magadnak. Az energiádat menedzseld, ne az idődet!

Törj utat magadnak. Az energiádat menedzseld, ne az idődet! Törj utat magadnak Az energiádat menedzseld, ne az idődet! A program témája Fókuszban a teljesítő képesség. Ha energiáinkra figyelünk és edzésben tartjuk, akkor magas energiaszinten, magas teljesítményt

Részletesebben

MATSZ-ZSEBIBABA ÓVODÁS

MATSZ-ZSEBIBABA ÓVODÁS MATSZ-ZSEBIBABA ÓVODÁS ÉS A JÖVŐ TORNÁSZBAJNOKAI KEZDŐ TORNÁSZ CSAPATVERSENYEK KIÍRÁSA 2016 CSAPATVERSENYEK korosztályai : I. korcsoport: 2010 és fiatalabbak II. korcsoport: 2008-2009 III. korcsoport 2006-2007

Részletesebben

KIFiNFO K I F I. Kedves Olvasónk! 2008. december Keresztyén Fiatalok Társasága Egyesület

KIFiNFO K I F I. Kedves Olvasónk! 2008. december Keresztyén Fiatalok Társasága Egyesület KIFiNFO K I F I 2008. december Keresztyén Fiatalok Társasága Egyesület Kedves Olvasónk! A KIFI hét éves működése után szükségesnek látjuk, hogy munkánkról rendszeres tájékoztatást adjunk mindazok számára,

Részletesebben

Portfólióvédés március 2. Bajnokné Vincze Orsolya. Pedagógiai előadó Református Pedagógiai Intézet

Portfólióvédés március 2. Bajnokné Vincze Orsolya. Pedagógiai előadó Református Pedagógiai Intézet Portfólióvédés 2018. március 2. Bajnokné Vincze Orsolya Pedagógiai előadó Református Pedagógiai Intézet Hitvallásom Nem változtathatunk azon, ami már megtörtént, de hatást gyakorolhatunk arra, ami most

Részletesebben

Csapatépítő program, céges családi nap ajánlatok

Csapatépítő program, céges családi nap ajánlatok Csapatépítő program, céges családi nap ajánlatok 2017 Szükség van egy kis összetartásra? Cégeknek, családoknak, baráti társaságoknak nyújt felejthetetlen élményt a Galopp Major csapatépítő programkínálata.

Részletesebben

SZABADIDŐS, EXTRÉM, ÉLMÉNY ÉS CSAPATÉPÍTŐ KALANDJÁTÉKOK FÖLDÖN-VÍZEN-LEVEGŐBEN. VEXTON Team 2016

SZABADIDŐS, EXTRÉM, ÉLMÉNY ÉS CSAPATÉPÍTŐ KALANDJÁTÉKOK FÖLDÖN-VÍZEN-LEVEGŐBEN. VEXTON Team 2016 SZABADIDŐS, EXTRÉM, ÉLMÉNY ÉS CSAPATÉPÍTŐ KALANDJÁTÉKOK FÖLDÖN-VÍZEN-LEVEGŐBEN VEXTON Team 2016 PROGRAMAJÁNLATOK A PRÓNAY-KASTÉLY RÉSZÉRE A monoton hétköznapokat nem csupán színessé kívánjuk varázsolni

Részletesebben

B Wiskolarendezvénywebshop

B Wiskolarendezvénywebshop Bi s k o l a rendezvény w e b s h o p Tartalom Bemutatkozás 3 Borkollégium tanfolyamok, kóstolók 4 Borkollégium további szolgáltatások 6 Winelovers rendezvények 8 Winelovers webshop 10 Bemutatkozás ABorkollégium

Részletesebben

V. ROTARY FUTÓFESZTIVÁL

V. ROTARY FUTÓFESZTIVÁL V. ROTARY FUTÓFESZTIVÁL 2015. március 29. Rajt: 9.30 óra - Jótékonysági Futás 11.00 óra - 1/4 maraton 11.05 óra - 1/2 maraton 11.10 óra - maraton (egyéni, váltó) Helyszín Debrecen, Gyulai István Atlétikai

Részletesebben

PÁLYÁZATI LAP -2012 AZ ISKOLA A PÁLYÁZAT TARTALMI ÖSSZEFOGLALÁSA. Nyitott szemmel az erdőben

PÁLYÁZATI LAP -2012 AZ ISKOLA A PÁLYÁZAT TARTALMI ÖSSZEFOGLALÁSA. Nyitott szemmel az erdőben AZ ISKOLA Neve:Móricz Zsigmond Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda Címe:2016 Leányfalu, Szent Imre herceg útja 9-13. Résztvevő diákok száma:270 fő Tervezésben résztvevő pedagógusok száma: 3 fő Kapcsolattartó

Részletesebben