IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 24/2008. (XII. 19.)KT. r e n d e l e t e F1. a vásárokról és piacokról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 24/2008. (XII. 19.)KT. r e n d e l e t e F1. a vásárokról és piacokról"

Átírás

1 IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 24/2008. (XII. 19.)KT. r e n d e l e t e F1 a vásárokról és piacokról Ibrány Város Képviselő Testülete a vásárok és piacok működésével, a vásári és piaci helypénzszedéssel kapcsolatos kérdéseket az alábbiak szerint szabályozza A rendelet hatálya 1.. (1) A rendelet hatálya kiterjed Ibrány Város területén: - az országos kirakodóvásárra, - az önkormányzat fenntartásában lévő, Ibrány, Ady u. 1. sz. alatti napi piacra (2) Nem terjed ki a rendelet hatálya az üzleti árusításra, még akkor sem, ha azt vásár elnevezéssel szervezik. Vásárok helye, ideje, forgalomba hozható áruk köre 2.. (1) A városban a napi piacot, és az országos kirakodóvásárt e rendeletben foglaltak alapján kell tartani. (2) A városban a napi piac tartására kijelölt hely Ibrány, Ady E. u. 1. sz., az ibrányi 1687 hrsz alatt nyilvántartott terület. A piactéren a hét minden napján lehet napi piacot tartani. Napi piacot április 1- szeptember 30.-a közötti időben reggel 6.30 órakor kell nyitni és 11 órakor zárni. Október 1- és március 31.-e közötti időben a nyitás: reggel 7 órakor és zárás 11 órakor. (3) A napi piac fenntartója: Ibrány Város Önkormányzata Kezelője: GAMESZ (4) Országos kirakodóvásár helye: Kirakodóvásár helye a lapos 1542, 1544, 1559 hrsz-ú terület vagy a TÜZÉP Hősök tere Dózsa György utca húsbolt- tejcsarnok élelmiszerbolt közötti terület. Országos kirakodóvásárt minden évben két alkalommal, május 2.-dik vasárnapján és szeptember 2.-dik vasárnapján kell tartani. A vásárt legalább 8 nappal előbb a helyben szokásos módon és sajtó útján meg kell hirdetni.

2 (5)Vásáron és piacon nem hozható forgalomba: a.) nemesfém, b.) gyógyszer, c.) kábítószer, d.) látást javító szemüveg, kontaktlencse, e.) mérgező és veszélyes anyag, növényvédő szer f.) tűzveszélyes robbanó- és robbantószer, g.) fegyver, lőszer, h.) muzeális emlék, i.) az évi LVIII. törvény hatálya alá tartozó jövedéki termék, j.) védett, illetve fokozottan védett növény, illetve állatfaj, k.) barlangi képződmény, l.) bármely termék, amelynek forgalomba hozatala jogszabályba ütközik. m.) Hálózatról üzemeltethető elektromos készülék, valamint gázüzemű készülék. (6) Vásáron és piacon az áru értékesítésén kívül vendéglátó ipari, kölcsönző, megőrző, mutatványos, valamint szolgáltató, javító tevékenység folytatható. Vásári és piaci árusítás és felvásárlás feltételei 3.. (1) Vásáron és piacon csak az árusíthat, aki valamely EGT-államban rendelkezik lakóhellyel vagy székhellyel. Vásáron és piacon gazdálkodó szervezet, alapítvány, társadalmi szervezet, mezőgazdasági termelő, népművész, népi iparművész, iparművész, képzőművész és fotóművész, valamint - az (5) bekezdésben foglaltak szerint - magánszemély árusíthat. (2) A mezőgazdasági őstermelői igazolvánnyal rendelkező személy kizárólag a) a saját gazdaságában előállított zöldséget, gyümölcsöt, virágot, b) a saját gazdaságban előállított mezőgazdasági termékből származó, nem hőkezelt, savanyított terméket, c) mézet (lépesmézet), saját tenyésztésű, nevelésű állattól származó tejet, tejterméket, tojást, valamint darabolás nélkül vágott és belezett baromfit, továbbá sertéshúsból előállított füstölt húst, étkezési szalonnát, olvasztott étkezési zsírt árusíthat, az élelmiszerek előállítására és forgalmazására vonatkozó külön jogszabály szerint. (3) Gomba csak ott árusítható, ahol a piaci gombaárusítás ellenőrzésére és árusítási engedély kiadására a piac területén a teljes nyitvatartási idő alatt szakellenőr működik. (4) A népművész, a népi iparművész, az iparművész, a képzőművész és a fotóművész a saját előállítású alkotásait árusíthatja. (5) Az egyéni vállalkozónak, illetve mezőgazdasági kistermelőnek nem minősülő - valamely EGT-államban lakóhellyel vagy székhellyel rendelkező - egyéb magánszemély a tulajdonát képező vagyontárgyakat a kirakodóvásáron és használtcikk-piacon alkalomszerűen értékesítheti. A vállalkozói igazolvánnyal nem rendelkező magánszemély üzletszerű kereskedelmi tevékenységet nem folytathat, továbbeladás céljára beszerzett árut nem értékesíthet.

3 Helyfoglalás, helyhasználat 4.. (1) Vásáron és piacon az árusok, illetve a szolgáltatók helyét szakmák szerint elkülönítve az üzemeltető jelöli ki. (2) Az üzemeltető külön helyet jelölhet ki az egyes termék és termékféleség árusítására. (3) Helykijelölés hiányában vásáron és piacon a helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik. (4) Az áru elhelyezése, asztalok, sátrak felállítása az árusítási idő kezdete előtt elvégezhető. A helyhasználók a zárást követő 1 órán belül kötelesek a helyet kiüríteni, áruikat, felszerelésüket elszállítani. (5) Az állandó helyhasználók számára az üzemeltető megengedi, hogy felszerelésüket, áruikat az árusítási idő után is az elfoglalt területen hagyják, amennyiben azok őrzéséről gondoskodnak. (6) Helyhasználatra az jogosult, aki az üzemeltető által kiadott napi vagy állandó helyhasználati engedélyével rendelkezik. (7) Napi helyhasználatra a helypénzjegy jogosít. A helypénzjegy másra nem ruházható át. A napi helyhasználatra jogosult számára kijelölt helyét kiürítette, úgy azt az üzemeltető másnak, naponta többször is kiadhatja. (8) Állandó helyhasználati engedély határozott időre adható. A határozott időre szóló helyhasználati engedély egy hétnél rövidebb időtartamra és egy hónapnál hosszabb időtartamra nem adható. (9) A határozott időre szóló helyhasználati engedély kiadása esetén, amennyiben a jogosult nem veszi igénybe teljes időtartamra az asztalt, árusítóhelyet, a kiadás időtartama alatt másnak nem lehet kiadni. (10) A helyhasználati engedély azonnali hatállyal visszavonható, ha a jogosult az engedélyben vagy e rendeletben előírt feltételeket, szabályokat ismételten megszegi vagy az engedéllyel bármely módon visszaél. Ebben az esetben a befizetett díj az üzemeltetőt illeti. (11) Helyhasználatra jogosult által használt területen mindenfajta változtatás (építés, bontás, műszaki vagy egyéb berendezés beépítése, átalakítása, megszüntetése stb.) csak a fenntartó írásbeli engedélye alapján végezhető. H e l y p é n z 5.. (1) E rendelet mellékeltében meghatározott díjtételek szerint helypénzt kell fizetni a vásárra és piacra bevitt minden áru és az elfoglalt terület után is. (2) Az áru mennyisége után kell a helypénzt megfizetni az őstermelőknek, továbbá azoknak, akik élőállatot, vagy a rendelet mellékeltében tételesen felsorolt forgalomba hozható terméket árusítanak.

4 (3) Minden más esetben a helypénzt a terület után kell megfizetni. (4) A helypénz kiszámítása szempontjából minden megkezdett négyzetméter egésznek számít. (5) Helypénzt kell fizetni az árut szállító jármű után is, ha az üzemeltető engedélyével a vásár, illetve a piac területén marad, vagy az árusítás járműről történik. 6.. (1) Napi helyhasználatért a helypénzt az árusítás megkezdése előtt készpénzben kell megfizetni. A helypénzt kezelő a megfizetett díj ellenében folyószámmal, értékjelzéssel ellátott helypénzjegyet köteles adni. (2) A helyhasználó a helypénzjegyet mindaddig köteles megőrizni, és ellenőrzéskor felmutatni, amíg a helyet elfoglalva tartja. (3) A helypénzt az árusítás időtartamától függetlenül az egész napra megállapított díjtétel szerint kell megfizetni. 7.. Az engedélynél nagyobb terület elfoglalása esetén, vagy a használati díj alapjául szolgáló áru eltagadása esetén a helyhasználó a többletterült, illetve árumennyiség után megállapított helypénz kétszeresét köteles megfizetni. Az élelmiszer forgalmazására vonatkozó rendelkezések 8.. (1) Élelmiszert csak a kijelölt helyen és erre a célra elhelyezett asztalokon szabad árusítani. Az úgynevezett földes áru asztal hiányában ládából, kosárból, zsákból is árusítható. (2) Közvetlen fogyasztásra kerülő csomagolatlan élelmiszert (pl. tejet, tejterméket, kenyeret, péksüteményt, gyúrt tésztát, cukorkát, stb./ a szennyeződés megakadályozása végett letakarva kell árusítani. (3) Az áru tárolására szolgáló tartály /edény, láda, kosár, stb./ a burkoló- és csomagoló anyag minőségének olyannak kell lenni, hogy az áru ízét, szagát, minőségét károsan ne befolyásolja. Az áru eladásánál, szállításánál és csomagolásánál csak tiszta csomagolóanyagot szabad használni. (4) A vásáron és piacon csak fogyasztásra alkalmas, jellegének megfelelő és hamisítatlan élelmiszer hozható forgalomba. Szakvizsgára szoruló áru /gomba, vágott állat, stb./ hatósági szakvizsgálat nélkül nem árusítható. (5) Gombát árusítani csak az arra kijelölt helyen szabad. A gombát árusítás előtt átvizsgálás és az engedélyezés végett, gombaszakértőnek kell bemutatni. Ha a gombaszakértő az árusítást engedélyezte, úgy arról igazolást ad ki, melyet az árus az árusítás időtartama alatt jól látható helyen köteles tartani. A forgalomból kizárt vagy meg nem vizsgált gombát el kell kobozni, és meg kell semmisíteni. Gomba árusítása csak azon a vásáron történhet, ahol a gombavizsgálatot végezték és az engedélyt kiadták.

5 (6) Az árusok az általuk használt helyet az árusítás időtartama alatt kötelesek tisztántartani. (7) Az élelmiszer forgalmazására vonatkozó előírások folyamatos ellenőrzésére a polgármesteri hivatal illetékes. Állatforgalmi és egészségügyi rendelkezések 9.. (1) Az állatforgalomra az országos rendelkezések az irányadók. (2) A vásáron csak vészmentes helyről hozott, állategészségügyi szempontból kifogástalan kisállat (tyúk, kacsa, liba, gyöngytyúk), kedvtelésből tartott állat (pl: díszmadár, aranyhörcsög, tenderi malac, kutya, macska) árusítható. A napi piacon állat nem forgalmazható. (3) A vásár területére állatot bevinni és árusítani csak az állatorvosi vizsgálat után szabad. Rendészeti intézkedések 10.. (1) A vásár és piac területén lévő építményeket, berendezési tárgyakat, felszereléseket, valamint fákat, növényeket és útburkolatot megrongálni tilos. (2) Nem eladásra szánt állatot /különösen kutyát/ a vásár és piac területére bevinni tilos. (3) A vásár és piac területére csak árut szállító jármű mehet be. A járműveket, /ide értve a kerékpárokat és kézikocsikat is/ a 6.. (5) bekezdésében foglaltak kivételével az áru le- és felrakása után a vásár területéről azonnal el kell vinni. (4) A vásár és piac területén tilos a forgalmat akadályozni, a közlekedési utakat eltorlaszolni, hangoskodni, mások alkudozásába beleszólni, azt megzavarni. (5) A vásár és piac területén sátrat, pavilont, bódét felállítani csak a fenntartó engedélye alapján szabad. (6) Az áruk mérésénél csak érvényes hitelesítésű mérőeszközök használhatók. (7) A vásár és piac területén tilos a szerencsejáték és minden olyan tevékenység, amely az emberek megtévesztésére, félrevezetésére irányul. (8) A vásár és piac területén tüzet rakni, nyílt lángot használni tilos. A meleg ételek készítésével és forgalomba hozatalával foglalkozó árusítók megfelelő tűzbiztonságot nyújtó tűzhelyet tartoznak használni. (9) A vásár és piac területét használók a tűzvédelmi berendezésekkel kapcsolatos hibákat, hiányosságokat vagy tűzrendészeti előírásokat sértő cselekményeket, tüzet okozó körülményeket és az esetleges tűzeseteket azonnal kötelesek a tűzoltóságnak és az üzemeltetőnek jelenteni.

6 Felügyeleti szerv 11.. (1) Piacigazgatási ügyekben I. fokú hatóság a jegyző. (2) A vásárok és piacok rendjét a forgalomba hozott termékeket, valamint a jogszabályokban foglaltak megtartását a jegyző, ÁNTSZ, Országos Tisztiorvosi Hivatal kirendeltségei, az állategészségügyi és élelmiszerellenőrző állomások, a fogyasztóvédelmi felügyelőségek és az ellenőrzésre jogosult más hatóságok, valamint tagjaik tekintetében a területi gazdasági kamrák ellenőrzik. (3) A vásár és piac rendjét, valamint az árusításra vonatkozó jogszabályi rendelkezések megszegői legfeljebb 3 hónapra kitilthatóak a vásár területéről. A jövedéki terméket szabálytalanul értékesítő árus kitiltásáról az illetékes vámhivatalt értesíteni kell. Szabálysértés 12.. (1) Aki a.) a vásár és piac fenntartására, a jellegére, helyére és idejére vonatkozó szabályokat megszegi, b.) a vásáron és piacon a jogszabály megszegésével árusít, vagy szolgáltató tevékenységet végez, tízezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. (2) A szabálysértési eljárás lefolytatása jegyző, valamint a kereskedelmi felügyelőség hatáskörébe tartozik. Hatálybalépés 13.. Ezen rendelet január 1. napján lép hatályba, mellyel egyidejűleg a 26/2005. (XII. 09.), 29/2006. (XII. 09.)KT. 23/2007. (XII. 06.)KT.. rendeletek hatályukat veszítik. Ibrány, december 9. Berencsi Béla polgármester Bakosiné Márton Mária jegyző

7 A napi vásár és piac helypénze 1. sz. melléklet Díjtétel alá eső áruk megnevezése Jelenlegi díj Ft/db/nap A.)Járműről árusítás, az árura tekintet nélkül (1) Gépjárműről 460 (2) szekérről, utánfutóról 345 (3) talicskáról, kézi kocsiról, oldalkocsis 175 motorkerékpárról B.) Sátorban, bódéban való árusítás (4)Az elfoglalt terület m2-e után 175 C.).Padon, állványon való árusítás (5) fedett asztal havi bérlete 6935 (6) fedetlen asztal havi bérlete 5200 (7) fedett asztal napi jegy 460 (8) fedetlen asztal napi jegy 345 D.).Földön árusítás (9) az elfoglalt terület m2-e utáni napi díj 60

8 2. sz. melléklet Az országos kirakodó vásár helypénze Díjtétel alá eső áruk megnevezése Jelenlegi díj Ft/db/nap A.) Állatok-darabonként (1) díszmadár 55 (2)egyéb kedvtelésből tartott kisállat 105 (3) kutya, macska 215 (4) liba, kacsa, tyúk, pulyka, nyúl 45 (5) pelyhes baromfi 5 db-ként, csirke darabonként 30 B.) Járműről árusítás Az árura tekintet nélkül az A. pont alá nem eső áruk kivételével (6) Gépjárműről 590 (7) szekérről, utánfutóról 440 (8) talicskáról, kézi kocsiról, oldalkocsis 220 motorkerékpárról C.) Sátorban, bódéban való árusítás (9)Az elfoglalt terület m2-e után 220 D.).Padon, állványon való árusítás (10) fedett asztal havi bérlete (11) fedetlen asztal havi bérlete (12) fedett asztal napi jegy 590 (13) fedetlen asztal napi jegy 440 E.).Földön árusítás (14)az elfoglalt terület m2-e utáni napi díj 70

KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 22/2008./XI.14./ r e n d e l e t e. a piacokról és vásárokról 1.. A rendelet hatálya

KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 22/2008./XI.14./ r e n d e l e t e. a piacokról és vásárokról 1.. A rendelet hatálya KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 22/2008./XI.14./ r e n d e l e t e a piacokról és vásárokról Kisvárda város Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször

Részletesebben

Mucsony Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2006.(II.10) sz. önkormányzati rendelete a piactartás rendjéről

Mucsony Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2006.(II.10) sz. önkormányzati rendelete a piactartás rendjéről Mucsony Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2006.(II.10) sz. önkormányzati rendelete a piactartás rendjéről Mucsony Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

SZABÁLYZAT A HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI VÁROSI PIAC MŰKÖDÉSI RENDJÉRŐL

SZABÁLYZAT A HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI VÁROSI PIAC MŰKÖDÉSI RENDJÉRŐL SZABÁLYZAT A HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI VÁROSI PIAC MŰKÖDÉSI RENDJÉRŐL Érvényes: 2015. január 01-től 1 A HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI VÁROSI PIAC MŰKÖDÉSI RENDJE A Hajdúböszörményi Városgazdálkodási Nonprofit Kft. által üzemeltetett

Részletesebben

Vásár- és piac fenntartása

Vásár- és piac fenntartása Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2001. (XII. 6.) rendelete a vásár- és piactartás rendjéről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 40/2004.(XI.30.) és 34/2008. (XI.28.) számú rendeletekkel)

Részletesebben

Piliscsaba Nagyközség Önkormányzat. Képviselő- testületének. 24/2009. (XI. 23.) rendelete a vásár- piactartásról

Piliscsaba Nagyközség Önkormányzat. Képviselő- testületének. 24/2009. (XI. 23.) rendelete a vásár- piactartásról Piliscsaba Nagyközség Önkormányzat Képviselő- testületének 24/2009. (XI. 23.) rendelete a vásár- piactartásról (egységes szerkezetben, hatályos 2010. november 12-től) Piliscsaba Nagyközség Önkormányzat

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 50/2004. (XII.03.) önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról 1

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 50/2004. (XII.03.) önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 50/2004. (XII.03.) önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének többször módosított 50/2004. (XII.03.) sz. önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének többször módosított 50/2004. (XII.03.) sz. önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének többször módosított 50/2004. (XII.03.) sz. önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

a vásárok és piacok tartásáról

a vásárok és piacok tartásáról Albertirsa Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/1997. (III. 28.) rendelete a 23/1997. (XII.29.), az 1/2000. (I. 28.), a 3/2000. (II. 25.), a 25/2001.(XII. 21.), a 7/2002. (IV. 26.), a 26/2002.(XII.06.),

Részletesebben

Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 37/2005. (XII. 21. számú rendelete a vásárokról és a piacokról 1

Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 37/2005. (XII. 21. számú rendelete a vásárokról és a piacokról 1 Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 37/2005. (XII. 21. számú rendelete a vásárokról és a piacokról 1 Martonvásár Város Képviselőtestülete az 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

Szabályzat a piac és a vásárcsarnok üzemeltetéséről

Szabályzat a piac és a vásárcsarnok üzemeltetéséről 1.) Általános szabályok: Szabályzat a piac és a vásárcsarnok üzemeltetéséről Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata a tulajdonát képező közterületen, piacot, vásárt tart fenn. A piaccal és a

Részletesebben

46/1997.(IX.8.) számú rendelete. a vásárokról és a piacokról (egységes szerkezetben)

46/1997.(IX.8.) számú rendelete. a vásárokról és a piacokról (egységes szerkezetben) MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK a 16/1998. (V.5.) sz., a 37/1998. (IX.28.) sz., a 24/1999. (VII.5.) sz., a 31/2000. (VII.3.) sz., a 23/2001. (VII.2.) sz., a 10/2003. (III.10.) sz., a 74/2003.

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014. (II.14.) önkormányzati rendelete a piacokról és a vásárokról

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014. (II.14.) önkormányzati rendelete a piacokról és a vásárokról Módosítva: 22/2014. (XI.28.), Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014. (II.14.) önkormányzati rendelete a piacokról és a vásárokról Szentes Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő- testületének 10/2010. (IV.29.) rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő- testületének 10/2010. (IV.29.) rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő- testületének 10/2010. (IV.29.) rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról

Részletesebben

Ramocsaháza Község Önkormányzat. önkormányzati rendelete. a helyi piac és helyi termelői piac létesítéséről és üzemeltetéséről

Ramocsaháza Község Önkormányzat. önkormányzati rendelete. a helyi piac és helyi termelői piac létesítéséről és üzemeltetéséről Ramocsaháza Község Önkormányzat /2015. ( ) önkormányzati rendelete a helyi piac és helyi termelői piac létesítéséről és üzemeltetéséről Ramocsaháza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Újudvar község Önkormányzata Képviselő-testületének 12 /1992. számú Rendelet az állattartás szabályairól és az állati hulladék kezeléséről 1

Újudvar község Önkormányzata Képviselő-testületének 12 /1992. számú Rendelet az állattartás szabályairól és az állati hulladék kezeléséről 1 Újudvar község Önkormányzata Képviselő-testületének 12 /1992. számú Rendelet az állattartás szabályairól és az állati hulladék kezeléséről 1 1.. /1/ Újudvar Község közigazgatási területén állatot tartani

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról Dévaványa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. Barcs Város Önkormányzata Polgármesterétıl 7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 46. Postafiók: 62, Telefon: 82/462-459.

ELİTERJESZTÉS. Barcs Város Önkormányzata Polgármesterétıl 7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 46. Postafiók: 62, Telefon: 82/462-459. Barcs Város Önkormányzata Polgármesterétıl 7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 46. Postafiók: 62, Telefon: 82/462-459 napirendi pont ELİTERJESZTÉS Barcs Város Önkormányzata /2009. (.) számú rendelete a vásárokról

Részletesebben

A Cserepes Sori Piac Kft. által üzemeltetett vásárok és a piacok

A Cserepes Sori Piac Kft. által üzemeltetett vásárok és a piacok Cserepes Sori Piac Kft. 6725 Szeged, Cserepes sor 2. Nyilvántartó Cégbíróság : Szegedi Törvényszék Cégbírósága Cégjegyzékszám : 06-09-000020 Telefonszám : 62/420-394 E-mail : info@cserepessoripiac.hu Honlap:

Részletesebben

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2009. (V. 4.) rendelete a Terézvárosi Vásárcsarnokról és piacról

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2009. (V. 4.) rendelete a Terézvárosi Vásárcsarnokról és piacról Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2009. (V. 4.) rendelete a Terézvárosi Vásárcsarnokról és piacról Módosítás: a) 24/2011. (V. 30.) ör. b) 31/2015. (XI. 19.)

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzatának 24/2009. (IX. 11.) r e n d e l e t e. a piacokról

Sárospatak Város Önkormányzatának 24/2009. (IX. 11.) r e n d e l e t e. a piacokról Sárospatak Város Önkormányzatának 24/2009. (IX. 11.) r e n d e l e t e a piacokról Sárospatak Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 11/2000. (VII. 07.) sz. önkormányzati rendelet

PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 11/2000. (VII. 07.) sz. önkormányzati rendelet PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 11/2000. (VII. 07.) sz. önkormányzati rendelet a vásárokról és a piacokról szóló többszörösen módosított 8/1996./VI.29./ önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 25/2011. (IX.30.) önkormányzati rendelete

Kadarkút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 25/2011. (IX.30.) önkormányzati rendelete Hatályos: 2012. május 1.-tıl Egységesítve: 2012. április 30. Kadarkút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 25/2011. (IX.30.) önkormányzati rendelete A vásárokról és a piacokról (Módosításokkal egységes

Részletesebben

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2012. (II. 29.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e A PIACOKRÓL, VÁSÁROKRÓL

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2012. (II. 29.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e A PIACOKRÓL, VÁSÁROKRÓL BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2012. (II. 29.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e A PIACOKRÓL, VÁSÁROKRÓL Békés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

PIACI HÁZIREND, BELÉPTETÉSI REND, PARKOLÁSI REND

PIACI HÁZIREND, BELÉPTETÉSI REND, PARKOLÁSI REND PIACI HÁZIREND, BELÉPTETÉSI REND, PARKOLÁSI REND Érvényes: 2016. május 1. napjától Az Üzemeltető a Piac Házirendjét a vásárokról és piacokról szóló 55/2009. (III. 13.) Korm. rendelet előírásai alapján

Részletesebben

KISKÖRE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/1995./VIII.23./ rendelete a piacokról (Egységes szerkezetben)

KISKÖRE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/1995./VIII.23./ rendelete a piacokról (Egységes szerkezetben) KISKÖRE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/1995./VIII.23./ rendelete a piacokról (Egységes szerkezetben) Kisköre Nagyközség Képviselı- testülete a 35/1995. (IV.5.) Kormány rendelet figyelembevételével megalkotta

Részletesebben

Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/1996. (III. 15.) önkormányzati rendelete. a vásárokról és a piacokról

Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/1996. (III. 15.) önkormányzati rendelete. a vásárokról és a piacokról Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/1996. (III. 15.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról (egységes szerkezetben az időközi módosításokat tartalmazó 14/1998. (IV. 17.),

Részletesebben

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2009. (II. 06.)KT. r e n d e l e t e G1. a köztisztaság fenntartásáról és környezetvédelemről

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2009. (II. 06.)KT. r e n d e l e t e G1. a köztisztaság fenntartásáról és környezetvédelemről IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2009. (II. 06.)KT. r e n d e l e t e G1 a köztisztaság fenntartásáról és környezetvédelemről ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. A köztisztaság fenntartása városunk elsőrendű

Részletesebben

Emőd Város** Képviselő-testületének 7/1999. (VI. 30.), 8/2005. (VI.25.) rendeletével módosított 13/1992. (VI. 25.) R E N D E L E T E

Emőd Város** Képviselő-testületének 7/1999. (VI. 30.), 8/2005. (VI.25.) rendeletével módosított 13/1992. (VI. 25.) R E N D E L E T E Emőd Város** Képviselő-testületének 7/1999. (VI. 30.), 8/2005. (VI.25.) rendeletével módosított 13/1992. (VI. 25.) R E N D E L E T E a közterület-használat engedélyezéséről és díjáról (Egységes szerkezetben)

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 31/2001. (VI. 01.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 31/2001. (VI. 01.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 31/2001. (VI. 01.) számú r e n d e l e t e a közterületek használatának, valamint a közutak nem közlekedési célú igénybevétele engedélyezésével kapcsolatos eljárásokról

Részletesebben

Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testületének /. (...) rendelete

Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testületének /. (...) rendelete Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testületének /. (....) rendelete a közterület-használat, és a helyi közút nem közlekedési célú igénybevételének szabályairól Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Elıterjesztés a Piactartásról szóló helyi rendelet-tervezetre

Elıterjesztés a Piactartásról szóló helyi rendelet-tervezetre Aszód Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Címzetes Fıjegyzıjétıl 2170 Aszód, Szabadság tér 9. Tel.28/400-575 /Fax: 28/400-575 Email: jegyzo.aszod@invitel.hu 2043- /2009 szám Elıterjesztés a Piactartásról

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, 2015. október 29.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, 2015. október 29. Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének /...(..) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról és a közösségi együttélés egyéb alapvető szabályairól Előterjesztő: Polgármester Előkészítő:

Részletesebben

6.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK

6.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK 6.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK I. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK RENDELETEI 9-28. oldal II. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HATÁROZATAI 29-68. oldal III. BIZOTTSÁGOK ÁLTAL HOZOTT HATÁROZATOK

Részletesebben

A Széf szolgáltatás Általános Szerződési Feltételei Hatályos: 2014. október 07-től

A Széf szolgáltatás Általános Szerződési Feltételei Hatályos: 2014. október 07-től A Széf szolgáltatás Általános Szerződési Feltételei Hatályos: 2014. október 07-től A Szabadszállás és Vidéke Takarékszövetkezet (székhelye: 6080 Szabadszállás, Kálvin tér 2. cégjegyzékszáma: 03-02-000284,

Részletesebben

BALATONFÖLDVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2007. (X.31.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E AZ ÁLLATTARTÁSRÓL 1

BALATONFÖLDVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2007. (X.31.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E AZ ÁLLATTARTÁSRÓL 1 BALATONFÖLDVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2007. (X.31.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E AZ ÁLLATTARTÁSRÓL 1 Balatonföldvár Város Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Mezőkövesd Város Önkormányzatának 14/2007.(III.29.) ÖK számú R E N D E L E T E

Mezőkövesd Város Önkormányzatának 14/2007.(III.29.) ÖK számú R E N D E L E T E Mezőkövesd Város Önkormányzatának 14/2007.(III.29.) ÖK számú R E N D E L E T E a közterület eltérő használatáról és a használat díjának meghatározásáról A Mezőkövesd Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

I. fejezet Közterületek használata

I. fejezet Közterületek használata Sásd Város Önkormányzata 4/2009.(III.27.) önkormányzati rendelete a közterületek rendjéről és a köztisztaságról 1 Sásd Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16.

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2012.(V.24.) rendelete a közterület használatról

Petőfibánya Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2012.(V.24.) rendelete a közterület használatról 1 Petőfibánya Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2012.(V.24.) rendelete a közterület használatról Petőfibánya Község Önkormányzata az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti

Részletesebben

2/2011. (I.31.) önkormányzati rendelet a közterület használatának szabályairól

2/2011. (I.31.) önkormányzati rendelet a közterület használatának szabályairól 2/2011. (I.31.) önkormányzati rendelet a közterület használatának szabályairól melyet a 11/2011. (IV.5) számú önkormányzati rendelet módosított Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése

Részletesebben

Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének a temetőkről és a temetkezésről szóló 18/2001. (XII. 01.) számú önkormányzati rendelete

Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének a temetőkről és a temetkezésről szóló 18/2001. (XII. 01.) számú önkormányzati rendelete Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének a temetőkről és a temetkezésről szóló 18/2001. (XII. 01.) számú önkormányzati rendelete Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő Testülete a helyi

Részletesebben

Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (VII. 8.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról

Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (VII. 8.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (VII. 8.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról Pécel Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2008. (X.2.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról. A rendelet hatálya 1.

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2008. (X.2.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról. A rendelet hatálya 1. Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2008. (X.2.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 1/2009.(II.3.) rendelete a közterületek használatáról * a módosításokkal egységes szerkezetben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 1/2009.(II.3.) rendelete a közterületek használatáról * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 1/2009.(II.3.) rendelete a közterületek használatáról * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlés 57/1999. (XII.23.) Kgy rendelete a közterület-használat rendjéről (Egységes szerkezetbe foglaltan)

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlés 57/1999. (XII.23.) Kgy rendelete a közterület-használat rendjéről (Egységes szerkezetbe foglaltan) Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlés 57/1999. (XII.23.) Kgy rendelete a közterület-használat rendjéről (Egységes szerkezetbe foglaltan) Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Paks Város Önkormányzatának 29/2009.(XII. 23.) számú rendelete

Paks Város Önkormányzatának 29/2009.(XII. 23.) számú rendelete Paks Város Önkormányzatának 29/2009.(XII. 23.) számú rendelete a város gépjármű elhelyezési feltételeinek elősegítéséről, valamint a várakozóhelyek igénybevételének feltételeiről * (Egységes szerkezetben)

Részletesebben

Magyarszerdahelyi Önkormányzati Képviselőtestület 4/1991. számú rendelete. Közterületek védelméről, közterület használati díj megállapításáról

Magyarszerdahelyi Önkormányzati Képviselőtestület 4/1991. számú rendelete. Közterületek védelméről, közterület használati díj megállapításáról Magyarszerdahelyi Önkormányzati Képviselőtestület 4/1991. számú rendelete Közterületek védelméről, közterület használati díj megállapításáról I. Fejezet 1.. Rendelet hatálya /1/ Területi hatálya: Az ingatlannyilvántartásban

Részletesebben

Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 13/2012.(V.30.) önkormányzati rendelettel módosított. 1512005(X.28.) KT. sz.

Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 13/2012.(V.30.) önkormányzati rendelettel módosított. 1512005(X.28.) KT. sz. Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 13/2012.(V.30.) önkormányzati rendelettel módosított 1512005(X.28.) KT. sz. rendelete a közterület használat szabályairól (egységes szerkezetben)

Részletesebben

TAKSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2007. (II. 1.) önkormányzati rendelete a közterületek-használatáról. egységes szerkezetben

TAKSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2007. (II. 1.) önkormányzati rendelete a közterületek-használatáról. egységes szerkezetben TAKSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2007. (II. 1.) önkormányzati rendelete a közterületek-használatáról egységes szerkezetben A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Törvény

Részletesebben

(egységes szerkezetben a 31/2012. (XI.30.), az 1/2013. (I.31.) és a 14/2013. (VI.27.) számú önkormányzati rendelettel)

(egységes szerkezetben a 31/2012. (XI.30.), az 1/2013. (I.31.) és a 14/2013. (VI.27.) számú önkormányzati rendelettel) Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2012. (VII.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú utakon a tehergépjárművek közlekedésének súlykorlátozásáról, a behajtási engedélyek

Részletesebben

Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2013 (XII.3.) önkormányzati rendelete a nádudvari temetőről és a temetkezések rendjéről

Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2013 (XII.3.) önkormányzati rendelete a nádudvari temetőről és a temetkezések rendjéről Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2013 (XII.3.) önkormányzati rendelete a nádudvari temetőről és a temetkezések rendjéről Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2000. (VI. 6.) Kt. számú R E N D E L E T E

Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2000. (VI. 6.) Kt. számú R E N D E L E T E Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2000. (VI. 6.) Kt. számú R E N D E L E T E A közterület-használat engedélyezéséről, a közterületetek használati díjáról, az önkormányzat tulajdonában

Részletesebben

BAKONYPÖLÖSKE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 8/1997.(IV. 28.) rendelete

BAKONYPÖLÖSKE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 8/1997.(IV. 28.) rendelete BAKONYPÖLÖSKE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/1997.(IV. 28.) rendelete a közterület-használatról és a közterület használati díj megállapításáról (módosítással egybefoglalva és lezárva:2005.

Részletesebben

Zamárdi Város Önkormányzata képviselő-testületének 25/2014 (V.27.) önkormányzati rendelete. I. Fejezet. Általános rendelkezések

Zamárdi Város Önkormányzata képviselő-testületének 25/2014 (V.27.) önkormányzati rendelete. I. Fejezet. Általános rendelkezések Zamárdi Város Önkormányzata képviselő-testületének 25/2014 (V.27.) önkormányzati rendelete közterületen lévő reklámok, reklámberendezések és cégérek elhelyezésének, alkalmazásának követelményeiről, feltételeiről

Részletesebben

Boda Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2005.(X.24.) Kt. sz. rendelete a község címeréről, zászlajáról, pecsétjéről és azok használatáról

Boda Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2005.(X.24.) Kt. sz. rendelete a község címeréről, zászlajáról, pecsétjéről és azok használatáról Boda Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2005.(X.24.) Kt. sz. rendelete a község címeréről, zászlajáról, pecsétjéről és azok használatáról Boda Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar

Részletesebben

A helyi környezetvédelemről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, valamint a település tisztaságáról

A helyi környezetvédelemről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, valamint a település tisztaságáról Újlengyel Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2004. (XII. 24.) rendelete A helyi környezetvédelemről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, valamint a település tisztaságáról Egységes szerkezetbe

Részletesebben

Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselõ-testületének. 14/2008.(IV.16.) rendelete. a közterületek használatáról

Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselõ-testületének. 14/2008.(IV.16.) rendelete. a közterületek használatáról Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselõ-testületének 14/2008.(IV.16.) rendelete a közterületek használatáról Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselõ-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Tar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2015 (VII.16.) önkormányzati rendelete a közterület használat rendjéről

Tar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2015 (VII.16.) önkormányzati rendelete a közterület használat rendjéről Tar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2015 (VII.16.) önkormányzati rendelete a közterület használat rendjéről Tar Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról

Részletesebben

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2012.(V.31.) önkormányzati rendelete a helyi adókról (Egységes szerkezetben a 23/2014.(XII.16.) és a 10/2014.(V.30.) önkormányzati rendelettel)

Részletesebben

Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testületének../2015. (...) önkormányzati rendelete A közterületek használatának rendjéről

Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testületének../2015. (...) önkormányzati rendelete A közterületek használatának rendjéről Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testületének../2015. (....) önkormányzati rendelete A közterületek használatának rendjéről Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Cegléd Város Önkormányzat Képviselő-testületének a közterületek használatának rendjéről és feltételeiről szóló 30/2011. (XII. 1.) 1 önkormányzati rendelete a 14/2012. (V. 24.), a 17/2012. (VII. 5.), a

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1 Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (I. 18.) számú önkormányzati rendelete A helyi környezetvédelemről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, valamint a település tisztaságáról

Részletesebben

Kérem a Tisztelt Képviselő- testületet, hogy a rendelet tervezetet vitassa meg, és módosításra tett javaslatot fogadja el.

Kérem a Tisztelt Képviselő- testületet, hogy a rendelet tervezetet vitassa meg, és módosításra tett javaslatot fogadja el. Szentes Város Polgármesteri Hivatal Közgazdasági Osztálya Számviteli és Tervezési Iroda Szentes, Kossuth tér 6../2008 Témafelelős: Varga Sándor Tárgy: A vásárokról és piacokról szóló 19/1993. (IX.24) KT.sz.

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Bugyi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2008.(VI.23.) rendelete A PIACI ÁRUSÍTÓ HELY MŰKÖDÉSI RENDJÉRŐL egységes szerkezetben a 13/2012. (V.20.); 23/2013. (XII.20.) sz. önk. rendelettel

Részletesebben

Sajóbábony Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2011. (IX.14.) önkormányzati rendelete

Sajóbábony Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2011. (IX.14.) önkormányzati rendelete Sajóbábony Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2011. (IX.14.) önkormányzati rendelete a közterület használatáról a módosításokkal egységes szerkezetben Sajóbábony Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

VILLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 13/2008. (XII. 11) SZÁMÚ RENDELETE

VILLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 13/2008. (XII. 11) SZÁMÚ RENDELETE VILLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 13/2008. (XII. 11) SZÁMÚ RENDELETE A HELYI ADÓKRÓL Villány Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi közösség áldozatvállalása alapján az önkormányzati feladatok

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2004.(IV.28.) ÖNK. SZ. RENDELETE. Polgárdi Város címer és zászló megalkotásáról, használatának módjáról

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2004.(IV.28.) ÖNK. SZ. RENDELETE. Polgárdi Város címer és zászló megalkotásáról, használatának módjáról POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2004.(IV.28.) ÖNK. SZ. RENDELETE Polgárdi Város címer és zászló megalkotásáról, használatának módjáról 2 POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2004. (IV.28.)

Részletesebben

Tokorcs Község Önkormányzati rendelet 6/2007(V.18) rendelete a közterület használat szabályairól (Egységes szerkezetben a 20/2009.(XI.6.

Tokorcs Község Önkormányzati rendelet 6/2007(V.18) rendelete a közterület használat szabályairól (Egységes szerkezetben a 20/2009.(XI.6. Tokorcs Község Önkormányzati rendelet 6/2007(V.18) rendelete a közterület használat szabályairól (Egységes szerkezetben a 20/2009.(XI.6.) rendelettel) Tokorcs Község Önkormányzata Képviselő-testülete A

Részletesebben

20/1994.(07.04.) Kgy. sz. rendelet 1. A közterület használatáról és a közterülethasználati díjról egységes szerkezetben

20/1994.(07.04.) Kgy. sz. rendelet 1. A közterület használatáról és a közterülethasználati díjról egységes szerkezetben 20/1994.(07.04.) Kgy. sz. rendelet 1 A közterület használatáról és a közterülethasználati díjról egységes szerkezetben A rendelet hatálya 1.. 2 E rendelet hatálya kiterjed a./ a közhasználatra szolgáló

Részletesebben

Ásotthalom Község Jegyző jétő l 7/2008. Témafelelős: Dr. Karsai Éva Véleményező Bizottság: PTB, TVMB Ikt.szám: 1134/2008.

Ásotthalom Község Jegyző jétő l 7/2008. Témafelelős: Dr. Karsai Éva Véleményező Bizottság: PTB, TVMB Ikt.szám: 1134/2008. Ásotthalom Község Jegyző jétő l 7/2008. Témafelelős: Dr. Karsai Éva Véleményező Bizottság: PTB, TVMB Ikt.szám: 1134/2008. Tárgy: A közterület használatáról szóló rendelet megalkotása Melléklet: 1 pl. Rendelet-tervezet

Részletesebben

Magyarcsanád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/1996.(V.21.) Ö.R. számú rendelete a helyi iparűzési adóról

Magyarcsanád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/1996.(V.21.) Ö.R. számú rendelete a helyi iparűzési adóról Magyarcsanád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/1996.(V.21.) Ö.R. számú rendelete a helyi iparűzési adóról (Egységes szerkezetben a 12/2002.(XII.17.) Ö.R., 23/2003(XII.16.)Ö.R. és a 12/2008(XI.25.)Ö.R.

Részletesebben

6.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK

6.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK 6.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK I. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK RENDELETEI II. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HATÁROZATAI III. TULAJDONOSI BIZOTTSÁG ÁLTAL HOZOTT HATÁROZATOK IV. HIBAJAVÍTÁS

Részletesebben

A közterületeken elvárt magatartásformák

A közterületeken elvárt magatartásformák - MEZİCSÁT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ TESTÜLETÉNEK 7/ 2007. (V.24.) évi R E N D E L E T E a közterületek használatáról Mezıcsát Önkormányzatának Képviselı-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról

Részletesebben

18/2009./IX.14./ sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezési tevékenységről

18/2009./IX.14./ sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezési tevékenységről MUCSONY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 18/2009./IX.14./ sz. rendelete A temetőkről és a temetkezési tevékenységről Mucsony Nagyközség képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV.tv. 16../1/

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dunaföldvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Száma: 245-18/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaföldvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 25-én (Kedden) 14:00 órakor

Részletesebben

Balatonfüred Város Önkormányza Képviselő-testületének. 6/2004. (II.27.) rendelete

Balatonfüred Város Önkormányza Képviselő-testületének. 6/2004. (II.27.) rendelete Balatonfüred Város Önkormányza Képviselő-testületének 6/2004. (II.27.) rendelete a fizető parkolás szabályozásáról és a várakozás igénybevételének rendjéről Balatonfüred Város Képviselő-testülete a közúti

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 1. Általános rendelkezések... 2 1.1. A szolgáltató adatai... 2 1.2. Szerződő felek... 2 2. A Szerződés létrejötte, a foglalás módjai és feltételei... 2 2.1. A szerződés

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Gödöllő Város Képviselő-testületének../2011. (.) számú önkormányzati rendelete Gödöllő város közterületeinek használatáról, a közterületek és a vásárok rendjéről Gödöllő Város Képviselő-testülete az Alkotmány

Részletesebben

30/2004. (VII. 1.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVŐ KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL ÉS RENDJÉRŐL EGYSÉGES SZERKEZETBEN

30/2004. (VII. 1.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVŐ KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL ÉS RENDJÉRŐL EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 30/2004. (VII. 1.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVŐ KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL ÉS RENDJÉRŐL A 14/2005. (III. 23.), A 45/2005. (X. 28.), A

Részletesebben

Újudvar község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005.(IX.8.) számú rendelete a közterületek használatáról

Újudvar község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005.(IX.8.) számú rendelete a közterületek használatáról Újudvar község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005.(IX.8.) számú rendelete a közterületek használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. november 26-i ülésére

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. november 26-i ülésére Tárgy: Vásárokról, piacokról szóló rendelet módosítása Elıkészítette: Tárnok Lászlóné aljegyzı, Jeneiné Lagzi Mária piacvezetı, Gazdálkodási Osztály dr. Kovács Gergely Pál jogi munkatárs Véleményezı Pénzügyi

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Kakucs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 13./2001. (XI. 06.) sz. Rendelete Az állattartás szabályairól (módosítva a 14./2005. (IX. 15.) sz. Rendelettel) (egységes szerkezet) Kakucs község Önkormányzata

Részletesebben

Bakonyszentkirály, Bakonyoszlop, Csesznek Községek Körjegyzősége

Bakonyszentkirály, Bakonyoszlop, Csesznek Községek Körjegyzősége Bakonyszentkirály Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2009.(IX.30.) rendelete a közterület használat szabályairól Bakonyszentkirály Község Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság

Részletesebben

Balatonlelle Város Önkormányzata 4/2016. (IV.1.) önkormányzati rendelete a közterület használat szabályairól

Balatonlelle Város Önkormányzata 4/2016. (IV.1.) önkormányzati rendelete a közterület használat szabályairól Balatonlelle Város Önkormányzata 4/2016. (IV.1.) önkormányzati rendelete a közterület használat szabályairól Balatonlelle Város Önkormányzata Képviselő-testülete, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

I.fejezet. Bevezető rendelkezések

I.fejezet. Bevezető rendelkezések Nádudvar Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 15/2005. (IX.15.) Ök.sz. rendelete a 10/2004. ( IV.30.) Ök.sz. rendelet- módosításáról a helyi környezet és természetvédelemről Nádudvar Város Önkormányzatának

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 5/2014.(II.28.) Rendelet típusa: alap Rendelet címe: A helyi állattartás szabályairól Módosított rendelet azonosítója:

Részletesebben

Téglás Városi Önkormányzat 2/2003. (I. 28.) TÖ sz. rendelete a közterületek használatának rendjéről és a köztisztaság fenntartásáról

Téglás Városi Önkormányzat 2/2003. (I. 28.) TÖ sz. rendelete a közterületek használatának rendjéről és a köztisztaság fenntartásáról Téglás Városi Önkormányzat 2/2003. (I. 28.) TÖ sz. rendelete a közterületek használatának rendjéről és a köztisztaság fenntartásáról A 21/2005. (IX. 30.), a 28/2005. (XII. 22.) és a 27/2006. (XII. 21.)

Részletesebben

Felsőpakony Község Önkormányzatának 8/2008. (X. 29.) számú rendelete a közterületek használatáról és használatuk rendjéről.

Felsőpakony Község Önkormányzatának 8/2008. (X. 29.) számú rendelete a közterületek használatáról és használatuk rendjéről. Felsőpakony Község Önkormányzatának 8/2008. (X. 29.) számú rendelete a közterületek használatáról és használatuk rendjéről. Felsőpakony Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület)

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETŰ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (A 2013. november 21-től hatályos módosítások dőlt és aláhúzott betűvel, törlések áthúzott betűvel jelölve.) Jelen Általános Szerződési Feltételek (a

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A VOLÁN társaságok menetrend szerinti belföldi országos, regionális és elővárosi autóbuszjáratainak Utazási feltételeiről

TÁJÉKOZTATÓ A VOLÁN társaságok menetrend szerinti belföldi országos, regionális és elővárosi autóbuszjáratainak Utazási feltételeiről TÁJÉKOZTATÓ A VOLÁN társaságok menetrend szerinti belföldi országos, regionális és elővárosi autóbuszjáratainak Utazási feltételeiről (Az egyes VOLÁN társaságok által alkalmazott Utazási feltételek részletes

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: 21/2001.(XII.10.) Alap A települési szilárd hulladék gyűjtésére, szállítására,tárolására

Részletesebben

Szendrő Város Önkormányzatának 6/2008. (VI. 25.) számú rendelete a közterület használatáról, védelméről és a közterület-használat díjáról.

Szendrő Város Önkormányzatának 6/2008. (VI. 25.) számú rendelete a közterület használatáról, védelméről és a közterület-használat díjáról. Szendrő Város Önkormányzatának 6/2008. (VI. 25.) számú rendelete a közterület használatáról, védelméről és a közterület-használat díjáról. Szendrő Város Önkormányzatának képviselőtestülete A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

fejezet A rendelet hatálya

fejezet A rendelet hatálya Vámosmikola község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2004.(IV.30.) rendelete a közterület használatáról és a közterület használati díjakról a módosításáról szóló 13/2008.(XI.27.) rendelettel egységes

Részletesebben

TAKSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a temetőkről és a temetkezésről szóló 13/2015. (VI. 25.) önkormányzati rendelete

TAKSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a temetőkről és a temetkezésről szóló 13/2015. (VI. 25.) önkormányzati rendelete TAKSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a temetőkről és a temetkezésről szóló 13/2015. (VI. 25.) önkormányzati rendelete Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

A rendelet hatálya 1. (1) A rendelet területi hatálya Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területére

A rendelet hatálya 1. (1) A rendelet területi hatálya Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területére Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 46 /1997.(09.25) számú rendelete a települési folyékony kommunális hulladék ideiglenes elhelyezéséről, gyűjtéséről, elszállításáról, ártalommentes végleges elhelyezéséről

Részletesebben

A TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT HATÁLYA

A TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT HATÁLYA A tűz elleni védekezésről szóló 1996. évi XXXI. törvény 19. (1) bekezdésében, a tűzvédelmi szabályzat készítéséről szóló 33/1999. (IX.24.) BM rendelettel módosított 30/1996. (XII.6.) BM sz. rendeletben

Részletesebben

A rendelet hatálya 1..

A rendelet hatálya 1.. Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2003. (XII.12.) rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről (egységes szerkezetben a módosításokkal) Balatonfenyves

Részletesebben

G4 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 20/2013.(IX.25.) önkormányzati rendelete. a közterületek védelméről

G4 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 20/2013.(IX.25.) önkormányzati rendelete. a közterületek védelméről G4 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 20/2013.(IX.25.) önkormányzati rendelete a közterületek védelméről Ibrány Város Önkormányzatának képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLET. 8/2008. (II. 21.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete

KÉPVISELŐ-TESTÜLET. 8/2008. (II. 21.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLET 8/2008. (II. 21.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete a Budapest-Csepel Önkormányzata tulajdonában álló, lakás céljára

Részletesebben

(tervezet) (2) Az Önkormányzat az (1) bekezdésben megjelölt üzemeltető útján látja el

(tervezet) (2) Az Önkormányzat az (1) bekezdésben megjelölt üzemeltető útján látja el Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat képviselő-testületének./2009. ( ) számú rendelete a piacokról és vásárokról szóló többször módosított 16/1998. (IV.24.) sz. rendeletének módosításáról és

Részletesebben

20/2006. (XII. 20.) Kt. rendelete 1. a közterület használatáról és az üzemképtelen járművek elhelyezésének rendjéről

20/2006. (XII. 20.) Kt. rendelete 1. a közterület használatáról és az üzemképtelen járművek elhelyezésének rendjéről UZSA TELEPÜLÉS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2006. (XII. 20.) Kt. rendelete 1 a közterület használatáról és az üzemképtelen járművek elhelyezésének rendjéről Uzsa Település Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben