Szent László Katolikus Szakközépiskola Kollégiumának HÁZIRENDJE. Kisvárda 20011/12.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szent László Katolikus Szakközépiskola Kollégiumának HÁZIRENDJE. Kisvárda 20011/12."

Átírás

1 Szent László Katolikus Szakközépiskola Kollégiumának HÁZIRENDJE Kisvárda 20011/12.

2 Házirend A KTV bekezdése alapján a kollégium házirendje állapítja meg a jogszabályban meghatározott tanulói jogok és kötelességek gyakorlásával, a kollégiumi tanulói munkarenddel, a kollégiumi foglalkozások rendjével, a kollégiumi helyiségek, a kollégiumhoz tartozó területek használatával kapcsolatos szabályokat. A házirend előírásai a közösség minden tagjára nézve kötelező érvényűek. A kollégiumi tagsági viszony keletkezése: A kollégiumba az nyerhet felvételt, aki az intézmény nevelési elveinek megfelelően vállalja a keresztény értékeket és ennek szellemében kíván élni. A kollégiumi felvételről a kollégiumvezető egyetértésével az iskola igazgatója dönt. A felvétel egy tanévre szól. A tanév befejeztével egy jelentkezési lap kitöltésével jelzi a tanuló, hogy továbbra is igényt tart a kollégiumi elhelyezésre. Régi tanulók esetében elutasításra fegyelmi okból kerülhet sor, melyről igazgató, a kollégiumvezető és a nevelőtestület együttesen dönt. A kollégiumi tagság megszűnése: A kollégiumi tagság automatikusan megszűnik, ha azt a tanuló kérvényezi a következő tanévre, a tanulóidő befejezésével, a kizáró határozat jogerőre emelésével, ill. szülői kérésre. A kollégium tanulóitól elvárjuk, hogy kellő öntudattal vállalják hovatartozásukat. Magatartásuk művelt emberhez méltó, a kollégium szellemének megfelelő legyen. Az őszinte segítőkészség, udvariasság, a mások iránti megbecsülés jele. Tehát viselkedjenek tisztelettel és engedelmességgel a kollégium minden nevelőjével, dolgozójával szemben. A testvéri érzület nyilvánuljon meg egymás közötti viszonyukban. Mindennapi életükben törekedjenek a pontosságra, megbízhatóságra, figyelmességre. Mindenféle rendezvényen, alkalmon fegyelmezetten viselkedjenek. Legjobb tudásuk szerint tegyenek eleget tanulmányi feladataiknak, kollégiumi megbízatásuknak. Legyenek meggyőződve arról, hogy felelősek önmagukért, diáktársaikért, a kollégium jó hírnevéért.

3 4.1. Napirend 6.15 órakor ébresztő 6.3o-tól reggeli 7.3o-kor reggeli ima 7.40-kor épületzárás A tanítás befejezésétől óráig kimenő 16.oo órától óráig szilencium től 19.oo ig vacsora 19.oo órától mise, istentisztelet, bibliakör részvétel kötelező 20.oo órakor épületzárás és létszámellenőrzés 22.oo órakor villanyoltás (a tanulók tól készülődnek a lefekvéshez). Szabad programok 20.oo órától videó v. TV-nézés, csoport- és szabadon választott foglalkozás. Havonta egyszer lehetséges közös mozi látogatás Viselkedési szabályok A kollégisták mind a kollégiumban, mind a rendezvényeken fegyelmezetten, kulturáltan viselkedjenek. Tisztelettel köszöntsék tanáraikat, az alkalmazottakat, felnőtteket. A köszönés formája: Dicsértessék a Jézus Krisztus! Kulturáltan viselkedjenek és étkezzenek az ebédlőben. Tiszteljék mások véleményét, világnézetét, hitét, nemzeti hovatartozását, tartózkodjanak a durva, megszégyenítő magatartástól és beszédtől. A kollégium területét ne tartsák találkahelynek, ott csókolózni, ölelkezni illetlenség. A kollégiumi munka rendje A kötelező szabályozási felhatalmazást a tárgykörben a Ktv bekezdése tartalmazza. a/ Kimenő, eltávozás, látogatások rendje A kimenő 14.3o ig tart. Kedvezményként, jutalomként a tanulók meghosszabbított kimenőt kaphatnak. Egyéb esetekben az általános kimenőn túl csak az ügyeletes nevelő engedélyével hagyhatják el a kollégiumot.

4 b/ A tanulók a hét végét családi körben tölthetik. Eltávozás pénteken az iskolai foglalkozások befejezése után lehetséges. Mind az ügyeletes, mind a napos mindkét épületből csak akkor távozhat, ha leellenőrizte az épületet. c/ Visszaérkezés időpontja vasárnap 15.oo 20.oo óra között, illetve engedéllyel hétfő ig. Az eltávozást a visszaérkezést a tanulók a kollégiumi nevelőtanárral és a szülővel az ellenőrző füzetben igazoltatják. d/ A hét végét a tanulók a kollégiumban is tölthetik, részt vehetnek a szervezett városi, iskolai, kollégiumi rendezvényeken, foglalkozásokon. e/ A szülők a szabadidőben (15.45 óráig) bármelyik nap meglátogathatják gyermeküket. f/ Tanítási időben csak rendkívüli esetben, az osztályfőnök és a kollégiumvezető vagy az ügyeletes nevelő engedélyével lehet elhagyni a kollégiumot, illetve a várost. A kollégium engedély nélküli elhagyása fegyelmi eljárást von maga után. g/ Szilenciumi időre eső különfoglalkozásra csak szülői kérésre, kollégiumvezetői engedéllyel lehet járni. h/ Hiányzás esetén ha a tanuló hosszabb ideig van távol a távolmaradás okáról, várható időtartamáról írásban vagy telefonon kell értesíteni a kollégium vezetőjét. Kollégiumi foglalkozások rendje ( bekezdés) A tanulás a kedvezményben részesülő tanulók kivételével tanulószobában történik, amelynek rendjét a csoportvezetők biztosítják. A szilencium 16.oo órakor kezdődik és 5 perces szünettel (17.oo 17.o5) ig tart. Kötelező szilenciumosok számára komoly indokkal, felmentést a szilencium alól csak a csoportvezető tanár adhat. Csoportfoglalkozás, korrepetálás a tanulószobákban tartható. A kötelezően választható foglalkozások igényeit előzetes felmérés alapján az előző tanév május 31-ig végezzük. A csoport- és kötelezően választott foglalkozásokon a részvétel kötelező, amelyekről felmentést rendkívüli esetekben a kollégiumvezetője adhat. A kollégium tanulói részt vesznek az iskolai ünnepségeken, megemlékezéseken, valamint a kollégiumi közösségi életet erősítő hagyományos rendezvényeken (közgyűlések, kulturális és sportrendezvények). A tanulók megjelenése legyen mindig gondozott, tiszta, kerüljék a feltűnő öltözködést. A rendezvényeken az alkalomnak megfelelő öltözékben jelenjenek meg, kulturált magatartást tanúsítsanak.

5 A közösen használt helyiségek rendje ( bekezdés) A kollégista óvja és védje a kollégium felszereléseit, berendezéseit, épületeit. Az okozott kárt a tanulók egyénileg, illetve közösen megtérítik felszereléseit a számára kijelölt szekrényben, illetve tanulóasztalban tarthatja, ágya, szekrénye, asztala rendjéért mindenki személyileg felelős a talált tárgyakat adja át az ügyeletes nevelőnek a tanuláshoz szükséges felszereléseit mindenki magával viszi az iskolába, óraközi szünetekben nem jöhet érte vissza a kollégiumba fokozott gonddal vigyázzon az épület tisztaságára takarékoskodjon az energiával, vízzel a hálószobák rendjét a szobafelelős biztosítja a kedvezményben részesülő tanulók a tanulószoba rendjét nem zavarhatják, tanulási helyüket, környezetüket rendben tartják gyúlékony anyagot a fűtőtest közelében elhelyezni tilos! Taneszközökért és felszerelésért felelősség szabályai A tanuló kötelessége, hogy megőrizze, illetőleg az előírásoknak megfelelően kezelje a rábízott vagy az oktatás során használt eszközöket, óvja a kollégium létesítményeit, felszereléseit (Ktv. 12. e/ pontja) A kollégiumi magnókat, vasalókat a nevelőtanár kölcsönzi, egy az erre rendszeresített füzetbe beírja a kölcsönzés dátumát, időpontját. A kollégiumi magnó 1 órás időtartamra kölcsönözhető egy kollégistának. Aki nem hozza vissza időben a kölcsönzött magnót, meghatározott időre elveszti a kölcsönzés jogát. A kollégiumi hajszárítókat, társasjátékokat és sporteszközöket a nevelői szobában lehet kikölcsönözni. A kikölcsönzött tárgyakért a kollégista felelősséggel tartozik, s azok meghibásodását köteles azonnal jelenteni a nevelőtanárnak.

6 Egészségügyi szabályok A kollégista mindenkor köteles az évszaknak megfelelően öltözködni és az erre vonatkozó tanári utasítást végrehajtani. A kollégista tanítási időben az osztályfőnök és a kollégiumi nevelő engedélyével, tanítási időn kívül ügyeletes nevelői engedéllyel mehet orvoshoz, reggel fél 8-kor avagy délután 16.oo 18.oo óra között. A kollégista köteles magánál tartani betegkártyáját. Elsősegélynyújtáshoz a mentőláda a nevelői szobában található. Kollégiumi nevelés, jutalmazás, büntetés Pedagógiai tevékenységük közben a kollégium nevelői arra törekedjenek, hogy a vallásos család otthonos, derűs légköre jellemezze az intézményt, ahol nemcsak megismerhetik, de megszerethetik a tanulók a keresztény értékrendet. a/ A jutalmazás formái - A kiemelkedően jó tanuló és jó magaviseletű gyermekek pályázhatnak az Orsolya-díjra, amely minden tanév félévi bizonyítványosztása után, a diákközösség titkos szavazata nyomán kerül kiosztásra. Pénzjutalommal jár. - Ha valamely tanuló vagy tanulócsoport a közösségi munkában, kulturális, sport és egyéb tevékenységben kiemelkedő eredményt ér el, jutalmazható. - A dicséretet, a jutalmat a kollégium közössége előtt, nyilvánosan kell átadni. - A jutalom lehet. könyv, színház-, mozilátogatás, kimenő meghosszabbítás, torta vagy egyéb édesség - A jelentősebb jutalmakról a tanuló osztályfőnökét és szüleit tájékoztatni kell. - A jutalmazás odaítélésében a DT véleményezési joggal rendelkezik. b/ Fegyelmező intézkedések, büntetések a kollégiumban - Ha a tanuló (vagy tanulócsoport) kötelezettségeit szándékosan vagy gondatlanul megszegi, fegyelmező intézkedésben vagy fegyelmi büntetésben részesül. c/ A fegyelmező intézkedések okai lehetnek - kollégiumban, rendezvényeken, kiránduláson tanulóhoz méltatlan magatartás - házirend megsértése

7 - szolgálati kötelezettségek elhanyagolása, megszegése - társaival, tanáraival, az iskola és kollégium dolgozóival szembeni megengedhetetlen magatartás - a kollégium jó hírnevét csonkító fegyelemsértés - társai testi épségének veszélyeztetése, agresszív magatartás, másik tanuló megverése, erőszakkal megalázása - dohányzás, italozás, drogfogyasztás - késések a szilenciumról (a Ktv. 12. a/ pontjában foglalt tanulói kötelesség, hogy részt vegyen a kötelező és választott foglalkozásokon és szakmai gyakorlatokon.) A közoktatási törvény 76. -ának 5. pontja szerint a nevelőtestület a kollégium tagja ellen a kollégium rendjének megsértéséért fegyelmi büntetéseket szabhat ki. Ezek lehetnek: - szóbeli nevelőtanári figyelmeztetés - juttatások (pl. szabad szilencium) megvonása - nevelőtanári figyelmeztetés írásban - igazgatói figyelmeztetés - kizárás a kollégiumból d/ A kizárást kiváltó okok - a házirend többszöri, tudatos megszegése - dohányzás, italozás - a kollégium területének engedély nélküli elhagyása - erkölcstelen életmód - játéktermek és tiltott szórakozóhelyek látogatása - a tanári tekintély tudatos megcsúfolása - drog vagy ennek megfelelő gyógyszerek fogyasztása e/ Fegyelmi bizottság Súlyos vétség esetén a tanuló megbüntetéséről fegyelmi bizottság dönt. Állandó tagjai: - kollégiumvezető - fegyelmi vétséget elkövető tanuló csoportvezető tanára - DT titkár

8 Meghívottak. az iskola igazgatója - a tanuló osztályfőnöke - a szülők f/ Tilalmak TILOS - a kollégium épületében és környékén dohányozni - szeszesitalt fogyasztani - szerencsejátékot űzni - magolni - este 10 óra után rádiózni, magnózni, tévézni - hiányos öltözékben tartózkodni a szobában, a folyosón - fiúkat fogadni a kollégium udvarán vagy épületében - a hálószobákat éjszakára belülről bezárni - a szobában vasalót vagy rezsót használni - a szobák kulcsait iskolába vagy hazavinni - nagyobb összegű pénzt, értékes ékszert maguknál tartani - pornóújságokat, filmeket nézni - a falakra, szekrényekre posztereket ragasztani - fegyvert tartani - szilenciumi időben a kollégium területét elhagyni - trágárul beszélni

9 Az intézmény házirendjének betartása a Szent László Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda minden diákjának alapvető kötelessége. A házirend összeállításában a nevelőtestület és diákönkormányzat vett részt, a javaslattételt közös megbeszélések és egyeztetések követték. A végső változatot a nevelőtestület fogadta el,a diákönkormányzat és az SZMK érvényesítette. A házirend módosítását mind a nevelőtestület, mind a diákönkormányzat kezdeményezheti. Kisvárda, szeptember 1. Béres Jánosné kollégiumvezető.. Szabó Annamária 11.E tanuló. Szabóné Sütő Mária SZMK képviselője.. Kerezsi Béla igazgató

Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium. Térségi Integrált Szakképző Központ. Kollégiumi házirend 2011.

Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium. Térségi Integrált Szakképző Központ. Kollégiumi házirend 2011. Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium Térségi Integrált Szakképző Központ Kollégiumi házirend Az intézmény székhelye: 7100 Szekszárd, Széchenyi u. 2-14. OM azonosító: 200914 2011. 1/12

Részletesebben

Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig.

Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig. 2012. A tanulószoba időbeosztása: Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig. A tanulószoba helyszíne: 6. osztály tanterme A tanulószoba

Részletesebben

MINŐSÍTŐRENDSZER. 4,5 felett példás (5-ös) - viselkedése tanáraival - viselkedése társaival. 4-4,5 között jó (4 -es) - viselkedése példás

MINŐSÍTŐRENDSZER. 4,5 felett példás (5-ös) - viselkedése tanáraival - viselkedése társaival. 4-4,5 között jó (4 -es) - viselkedése példás MINŐSÍTŐRENDSZER Kategória Tanulmányi eredmény Szorgalom Magatartás / etikai szint A közösségi tevékenység, rendszeretet, Kiváló kollégista 4,5 felett példás (5-ös) - viselkedése tanáraival - viselkedése

Részletesebben

SZOMBATHELYI ÉLELMISZERIPARI ÉS FÖLDMÉRÉSI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM. Kollégiumi házirendje 2016-tól érvényes

SZOMBATHELYI ÉLELMISZERIPARI ÉS FÖLDMÉRÉSI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM. Kollégiumi házirendje 2016-tól érvényes SZOMBATHELYI ÉLELMISZERIPARI ÉS FÖLDMÉRÉSI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM Kollégiumi házirendje 2016-tól érvényes Bevezetés A kollégium mindennapi életének, működésének legfontosabb szabályait a kollégium

Részletesebben

Szabóné Tóth Erika. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1

Szabóné Tóth Erika. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1 Szabóné Tóth Erika Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1 Mi is az a Házirend? Jogi forrás Intézményi belső normatív szabály. Jogi szabály, amelynek szükségszerű és nélkülözhetetlen tartalmi és eljárásbeli

Részletesebben

H Á Z I R E N D. Az épületek használatára vonatkozó általános követelmények az intézmények tanulóira és dolgozóira egyaránt érvényesek.

H Á Z I R E N D. Az épületek használatára vonatkozó általános követelmények az intézmények tanulóira és dolgozóira egyaránt érvényesek. H Á Z I R E N D A házirend célja a Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium és a 3530 Miskolc, Bartók Béla tér 1. sz. alatt, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézete és a Miskolc,

Részletesebben

Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND

Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND 2009 ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI MÖZPONT HÁZIRENDJE 1. A tanítás és az iskola rendje 1.1 A tanulók iskolába érkezésének időpontja legkésőbb tíz

Részletesebben

A KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE

A KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE Dózsa György Gazdasági, Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola Hunyadi János Kollégiuma Kalocsa A KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE Nem szavak teszik vitézzé az embert, a csatasorban ismerszik meg, ki mit ér. / Hunyadi

Részletesebben

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUMI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUMI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE 1. verzió A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 10. függelék 3. melléklet A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUMI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE

Részletesebben

1. A házirend szabályozási hatáskörével kapcsolatos jogszabályok

1. A házirend szabályozási hatáskörével kapcsolatos jogszabályok A KECSKEMÉTI REFORMÁTUS KOLLÉGIUM HÁZI RENDJE 1 1. A házirend szabályozási hatáskörével kapcsolatos jogszabályok 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 229/2012.

Részletesebben

A KOLLÉGIUM MUNKATERVE 2014/15. TANÉV

A KOLLÉGIUM MUNKATERVE 2014/15. TANÉV A KOLLÉGIUM MUNKATERVE 2014/15. TANÉV A nevelőtestület összetétele, feladatai A nevelőtestület létszáma 14 fő, csoportok száma 13 Név Szak óraszám feladat Kurinszky László földrajz - népművelő munkaközösség-vezető,

Részletesebben

AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA

AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA H Á Z I R E N D J E Fenntartó : Észak-Budapesti Tankerületi Központ 1033 Budapest, Fő tér 1. - A növendék köteles a tanórákon mindenkor pontosan és felkészülten

Részletesebben

KVGY Kft tanműhelyének házirendje

KVGY Kft tanműhelyének házirendje KVGY Kft tanműhelyének házirendje Készítette: dr. Sebestyén Mónika HR vezető 2017. május 2 KVGY Kft. tanműhelyének házirendje A házirend célja: Biztosítani a tanműhely működésének kereteit az oktató nevelő

Részletesebben

Az iskola fegyelmi szabályzata

Az iskola fegyelmi szabályzata 1. A tanulói hiányzások igazolása Az iskola fegyelmi szabályzata a/ A tanuló köteles a tanítási órákról és az iskola által szervezett rendezvényekről való távolmaradását az időtartamra vonatkozó szülő

Részletesebben

A HAGYOMÁNYŐRZŐ Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Házirendje

A HAGYOMÁNYŐRZŐ Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Házirendje A HAGYOMÁNYŐRZŐ Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Házirendje A tanuló a beiratkozástól számítva a Fantázia Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (továbbiakban iskola) növendéke, így vonatkoznak rá a Házirend

Részletesebben

Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium Kisvárda, Iskola tér OM:

Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium Kisvárda, Iskola tér OM: Kisvárda, Iskola tér 2. 4600 OM: 033648 K i s v á r d a 2013. T a r t a l o m j e g y z é k 1 Bevezetés... 4 2 A gimnázium házirendje... 4 2.1 Általános rendelkezések... 4 2.2 A gyermek, tanuló távolmaradásának,

Részletesebben

3. A kollégium valamennyi tanulója választó és választható az ifjúsági diákönkormányzat szerveibe.

3. A kollégium valamennyi tanulója választó és választható az ifjúsági diákönkormányzat szerveibe. 1 A KTKT Kollégium,Petőfi Sándor Kollégiuma Házirendje 1.1.a. A tanulók jogai 1. Azok a tanulók, akik a kollégiumban nyertek elhelyezést a meghatározott tanévre, jogosultak a kollégiumban lakni. 2. Minden

Részletesebben

Közgazdasági Szakgimnáziuma

Közgazdasági Szakgimnáziuma Az iskola munkarendje Az iskola éves munkatervét a nevelőtestület határozza meg a Szülői Szervezet és a Diákönkormányzat véleménye alapján. A tanítás nélküli munkanapok időpontjait az éves munkaterv tartalmazza.

Részletesebben

HÁZIRENDJE BIBÓ GIMNÁZIUM ISTVÁN ALTERNATÍV ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA KOLLÉGIUMÁNAK HÉVÍZ, NOVEMBER

HÁZIRENDJE BIBÓ GIMNÁZIUM ISTVÁN ALTERNATÍV ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA KOLLÉGIUMÁNAK HÉVÍZ, NOVEMBER A BIBÓ ISTVÁN ALTERNATÍV GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA KOLLÉGIUMÁNAK HÁZIRENDJE HÉVÍZ, 2004. NOVEMBER I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A házirend a kollégium életének törvénye, ennél fogva az abban foglalt

Részletesebben

TAPOLCSÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLAI KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE 2015.

TAPOLCSÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLAI KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE 2015. 1 TAPOLCSÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLAI KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE 2015. Készítette: Elfogadta a nevelőtestület: Jóváhagyta: Tervezett felülvizsgálat időpontja: 2 Tartalomjegyzék I. A házirend tartalma és annak hatálya

Részletesebben

KOLLÉGIUMI FELVÉTELI ELJÁRÁSREND. Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium kollégiumában. a 2014/2015-ös tanévre

KOLLÉGIUMI FELVÉTELI ELJÁRÁSREND. Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium kollégiumában. a 2014/2015-ös tanévre KOLLÉGIUMI FELVÉTELI ELJÁRÁSREND A Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium kollégiumában a 2014/2015-ös tanévre 1. Általános rendelkezések Jelen eljárásrend a Szentannai Sámuel Gimnázium,

Részletesebben

H Á Z I R E N D. b) a tanulói szociális juttatások elosztási elveinek meghatározása előtt,

H Á Z I R E N D. b) a tanulói szociális juttatások elosztási elveinek meghatározása előtt, H Á Z I R E N D A kollégium házirendje A Kollégiumi Házirendet a kollégiumi nevelőtanárok alkották meg, egyetértési jogát a Kollégiumi Diákönkormányzat gyakorolta. 1. Tanulók véleménynyilvánításának, a

Részletesebben

Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium OM Munkaterv

Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium OM Munkaterv Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium OM 040512 Munkaterv 2017 / 2018. tanév A kollégium éves munkaterve A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet

Részletesebben

NYÍRBÁTORI ÉLTES MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA, GYERMEKOTTHON ÉS KOLLÉGIUM K O L L É G I U M I H Á Z I R E N D

NYÍRBÁTORI ÉLTES MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA, GYERMEKOTTHON ÉS KOLLÉGIUM K O L L É G I U M I H Á Z I R E N D NYÍRBÁTORI ÉLTES MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA, GYERMEKOTTHON ÉS KOLLÉGIUM K O L L É G I U M I H Á Z I R E N D NYÍRBÁTOR, 2015. 1 A Házirend a kollégisták jogait, kötelességeit, a kollégium

Részletesebben

KOLLÉGIUMI HÁZIREND. 2013. szeptember 5.

KOLLÉGIUMI HÁZIREND. 2013. szeptember 5. KOLLÉGIUMI HÁZIREND 2013. szeptember 5. 1 TARTALOM 1 A kollégiumi felvétel elvei 3 1.1. A kollégiumi tagságot kérhetik 3 1.2. A kollégiumi tagság megszűnése: 3 2. Térítési díj 3 3. A kollégiumi heti rendje

Részletesebben

A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. tv. 40 (7) bekezdésének előírásai értelmében az iskola életével kapcsolatos egyes

Részletesebben

A Szülői Közösség Szervezeti és Működési Szabályzata

A Szülői Közösség Szervezeti és Működési Szabályzata ROSTI PÁL GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA A Szülői Közösség Szervezeti és Működési Szabályzata Dunaújváros, 2013. 2013. 1 S Z K A Szülői Közösség Szervezeti és Működési Szabályzata A szülői munkaközösség

Részletesebben

Sítábori házirend - SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola. Sítábori házirend

Sítábori házirend - SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola. Sítábori házirend Sítábori házirend A Sítábori házirend a Házirendhez illeszkedve, annak mellékleteként írja le és szabályozza a sítábori életet. A táborban való részvétel előfeltétele a Sítábori házirend megismerése és

Részletesebben

Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium Kisvárda, Iskola tér 2. 4600 OM: 033648

Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium Kisvárda, Iskola tér 2. 4600 OM: 033648 Kisvárda, Iskola tér 2. 4600 OM: 033648 K i s v á r d a 2013. T a r t a l o m j e g y z é k 1 Bevezetés... 4 2 A gimnázium házirendje... 4 2.1 Általános rendelkezések... 4 2.2 A gyermek, tanuló távolmaradásának,

Részletesebben

NOSZLOPY GÁSPÁR GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2016.

NOSZLOPY GÁSPÁR GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2016. NOSZLOPY GÁSPÁR GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2016. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT HATÁLYA A SZMSZ feladata, a jogszabályok által biztosított keretek között, megállapítsa

Részletesebben

KOLLÉGIUMI HÁZIREND BÁRCZI GUSZTÁV EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY, ÁLTALÁNOS ISKOLA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM

KOLLÉGIUMI HÁZIREND BÁRCZI GUSZTÁV EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY, ÁLTALÁNOS ISKOLA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI HÁZIREND BÁRCZI GUSZTÁV EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY, ÁLTALÁNOS ISKOLA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM DEBRECEN, 2017. TARTALOMJEGYZÉK 1. Preambulum 2. oldal 2. Felvétel

Részletesebben

A KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE

A KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE A házirend 1. számú melléklete A KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE Hatályos: 2016. szeptember 1-től TARTALOMJEGYZÉK I. A KOLLÉGIUM RENDELTETÉSE... 4 II. A HÁZIREND HATÁLYA... 4 III. NAPIREND... 4 IV. A TANULÓK JOGAI

Részletesebben

Vecsési Zeneiskola. Alapfokú Művészeti Iskola. Házirendje

Vecsési Zeneiskola. Alapfokú Művészeti Iskola. Házirendje Iktatószám:.../2013 A Vecsési Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola Házirendje OM azonosító: 040033 Székhely: 2220 Vecsés, Erzsébet tér 1. 1 Bevezetés A házirend szabályozza a jogok és kötelességek gyakorlásának

Részletesebben

Eventus Üzleti Művészeti Középiskola, Szakiskola Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium. Kollégiumi Házirend 2014.

Eventus Üzleti Művészeti Középiskola, Szakiskola Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium. Kollégiumi Házirend 2014. Eventus Üzleti Művészeti Középiskola, Szakiskola Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Kollégiumi Házirend 2014. Tartalom 1.A kollégiumi házirend célja 2.A házirend szabályozási köre 3.A házirend megtekinthető

Részletesebben

KOLLÉGIUMI HÁZIREND 2012.

KOLLÉGIUMI HÁZIREND 2012. KOLLÉGIUMI HÁZIREND 2012. A Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakképző Iskola és Kollégium Házirendjének kivonata. 2012/2013. A kollégiumra vonatkozó sajátos rendelkezések (Kollégiumi házirend, munkarend)

Részletesebben

BKF Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola. Szervezeti és Működési Szabályzata

BKF Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola. Szervezeti és Működési Szabályzata A BKF Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola Szervezeti és Működési Szabályzata - 1 - I. Általános rendelkezések 1. A Szervezeti és Működési Szabályzat (a továbbiakban SZMSZ) célja és jogszabályi alapja:

Részletesebben

LUCFALVI ÁLTALÁNOS ISKOLA. H á z i r e n d 2013/2014.

LUCFALVI ÁLTALÁNOS ISKOLA. H á z i r e n d 2013/2014. LUCFALVI ÁLTALÁNOS ISKOLA H á z i r e n d 2013/2014. A házirend célja A nevelőtestület és a tanulókat képviselő diákönkormányzat által meghatározott házirend biztosítja az intézmény közösségi életének

Részletesebben

A KÁLOZI SZENT ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE

A KÁLOZI SZENT ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE A KÁLOZI SZENT ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE K é s z í t e t t e : S z e l e s s A n d r á s i g a z g a t ó V é l e m é n y e z t e : A z i s k o l a d i á k ö n k o r m á n y z a t a a 2 0 1 3.

Részletesebben

A Kiskunhalasi SZC Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiuma

A Kiskunhalasi SZC Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiuma 6. 1. számú melléklet A Kiskunhalasi SZC Vári Szabó István KOLLÉGIUMÁNAK HÁZIRENDJE Készítette: kollégiumi munkaközösség vezető Hatályba lépés időpontja:2016. augusztus 31. Házirend Bevezető rendelkezések

Részletesebben

Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium Munkaterv

Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium Munkaterv Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium Munkaterv 2015 / 2016. tanév A kollégium éves munkaterve A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási

Részletesebben

A MISKOLCI SZEMERE BERTALAN SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM (MISKOLC, IFJÚSÁG U. 16-20.) OM AZONOSÍTÓ: 029337

A MISKOLCI SZEMERE BERTALAN SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM (MISKOLC, IFJÚSÁG U. 16-20.) OM AZONOSÍTÓ: 029337 5/1. sz. függelék (az intézmény házirendjének 1. sz. melléklete) Iktatószám:. /2015. ügyintéző: Bekő Zsuzsánna koll.vez. A MISKOLCI SZEMERE BERTALAN SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM (MISKOLC, IFJÚSÁG

Részletesebben

SZOLNOKI MŰSZAKI SZC RÓZSA IMRE KÖZÉPISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA 5052 Újszász, Dózsa György út 23. Kollégiumi házirend

SZOLNOKI MŰSZAKI SZC RÓZSA IMRE KÖZÉPISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA 5052 Újszász, Dózsa György út 23. Kollégiumi házirend SZOLNOKI MŰSZAKI SZC RÓZSA IMRE KÖZÉPISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA 5052 Újszász, Dózsa György út 23. Kollégiumi házirend 2016 Szolnoki Műszaki SZC Rózsa Imre Középiskolája és Kollégiuma 5052 Újszász Dózsa György

Részletesebben

BKV Zrt. Oktatási-, Tanulmányi és Vizsgaszabályzat. Ágazati Függelék. 2. számú melléklet

BKV Zrt. Oktatási-, Tanulmányi és Vizsgaszabályzat. Ágazati Függelék. 2. számú melléklet BKV Zrt. Oktatási-, Tanulmányi és Vizsgaszabályzat Ágazati Függelék 2. számú melléklet BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG VÜI. VÜIG. VILLAMOS FORGALMI FŐMÉRNÖKSÉG H Á Z I R E N D

Részletesebben

VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND

VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND 1 VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND 2 Intézményünkben az alapfokú művészetoktatás azzal a szándékkal jött létre, hogy lehetőséget nyújtsunk az esztétikai érzékenység, a szépre való hajlam, a harmonikus

Részletesebben

A DEÁK FERENC KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE

A DEÁK FERENC KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE Deák Ferenc Kollégium OM azonosító: 040556 4024 Debrecen, Tímár u. 1. Tel.: 52-534-949, Fax: 52-534-948 www.deakkoli.sulinet.hu, e-mail: deakkoli@freemail.hu, deak@kollegium.debrecen.hu A DEÁK FERENC KOLLÉGIUM

Részletesebben

Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium

Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium I. fejezet 1. A kollégiumban történő elhelyezés szabályai A CXXV. törvény értelmében minden kollégista tanuló elhelyezésében

Részletesebben

A PÉCSI MARTYN FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA H Á Z I R E N D J E

A PÉCSI MARTYN FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA H Á Z I R E N D J E A PÉCSI MARTYN FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA 7625 Pécs, Cserző köz 2. H Á Z I R E N D J E (Pécs, 2013.) A házirend a Pécsi Martyn Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulóira vonatkozik. Érvényes: a tanév

Részletesebben

Dunaújváros PASE Házirend

Dunaújváros PASE Házirend Dunaújváros PASE Házirend Általános alapelvek Ez a Házirend a Dunaújváros PASE szakmai működésének szabályozó dokumentuma. Megsértése fegyelmi felelősséget von maga után, melynek mértékét az egyesület

Részletesebben

EFOP Életvezetési Tanoda

EFOP Életvezetési Tanoda EFOP-3.3.1.-15-2015-00793 Életvezetési Tanoda Élet a tantárgyakban, tantárgyak az életben (Emberek, kultúrák, természet múlt, jelen, jövő) tanodai program H Á Z I R E N D 2017.03. hó 2 1. Munkarend A tanoda

Részletesebben

1022 Budapest, Marczibányi tér. 3. Tel: 212-57-04/233 www.addeturiskola.hu H Á Z I R E N D J E. 2012/2013-as tanév

1022 Budapest, Marczibányi tér. 3. Tel: 212-57-04/233 www.addeturiskola.hu H Á Z I R E N D J E. 2012/2013-as tanév 1022 Budapest, Marczibányi tér. 3. Tel: 212-57-04/233 www.addeturiskola.hu H Á Z I R E N D J E 2012/2013-as tanév Tanulóink eredményes munkája érdekében a Házirend betartása és betartatása, a benne rögzített

Részletesebben

A Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodájába járó gyermekek Házirendje. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai

A Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodájába járó gyermekek Házirendje. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai A Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodájába járó gyermekek Házirendje I. A házirend hatálya 1. Ez a házirend a Benjámin Óvodába járó gyermekekre és szüleikre vonatkozik. A házirend célja, hogy meghatározza

Részletesebben

A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM ROTH GYULA GYAKORLÓ SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI HÁZIRENDJE

A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM ROTH GYULA GYAKORLÓ SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI HÁZIRENDJE A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM ROTH GYULA GYAKORLÓ SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI HÁZIRENDJE A KOLLÉGIUM MŰKÖDÉSI RENDJE 1. FELVÉTEL A KOLLÉGIUMBA, TANULÓSZOBAI FOGLALKOZÁSRA, EXTERNÁTUSBA A kollégiumi

Részletesebben

Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium

Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium KOLLÉGIUMI HÁZIREND Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium DEBRECEN, 2013. 1. PREAMBULUM Ez a házirend a debreceni Bárczi Gusztáv

Részletesebben

KOLLÉGIUMI HÁZIREND 1

KOLLÉGIUMI HÁZIREND 1 KOLLÉGIUMI HÁZIREND 1 TARTALOM A kollégiumi házirend a kollégiumban elhelyezett tanulók, a kollégiumi közösség életrendjének szabályait foglalja magában... 1 A kollégiumi felvétel elvei... 3 1.1 A kollégiumi

Részletesebben

I. Bevezetőrendelkezések

I. Bevezetőrendelkezések JászNagykunSzolnok Megyei Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon OM azonosító: 038 402 Kollégiumi Házirend SZÉKHELYINTÉZMÉNY

Részletesebben

Kollégiumi házirend. Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Kollégiumi házirend. Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiuma Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiuma 7090 Tamási, Deák F. u. 6-8. Tel.: 74/471-127, Fax: 74/471-324 e-mail: valyi@valyipeter.szekszardiszc.hu www.valyipeter.szekszardiszc.hu Kollégiumi

Részletesebben

Győri Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskola, Kollégium és Felnőttek Középiskolája KOLLÉGIUMI HÁZIREND

Győri Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskola, Kollégium és Felnőttek Középiskolája KOLLÉGIUMI HÁZIREND Győri Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskola, Kollégium és Felnőttek Középiskolája KOLLÉGIUMI HÁZIREND 2013 2 1. BEVEZETŐ... 3 1. 1. A HÁZIREND KÉSZÍTÉSEKOR FIGYELEMBE VETT RENDELKEZÉSEK, DOKUMENTUMOK...

Részletesebben

KOLLÉGIUMI HÁZIREND /Kivonat /

KOLLÉGIUMI HÁZIREND /Kivonat / KOLLÉGIUMI HÁZIREND /Kivonat / Az Inczédy György Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium kollégiumának házirendje a kollégiumi élet tanulókra vonatkozó szabályainak alapdokumentuma. Megjelöli azokat a

Részletesebben

BENEDEK ELEK ÁLTALÁNOS ISKOLA, ELŐKÉSZÍTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM TAGINTÉZMÉNYE: MÓRA FERENC KOLLÉGIUM

BENEDEK ELEK ÁLTALÁNOS ISKOLA, ELŐKÉSZÍTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM TAGINTÉZMÉNYE: MÓRA FERENC KOLLÉGIUM BENEDEK ELEK ÁLTALÁNOS ISKOLA, ELŐKÉSZÍTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM TAGINTÉZMÉNYE: MÓRA FERENC KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Oroszlány, 2006. május 2. Iván Lászlóné igazgató Hidasi

Részletesebben

STÚDIUM TÉRI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. 2014. augusztus 29.

STÚDIUM TÉRI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. 2014. augusztus 29. STÚDIUM TÉRI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2014. augusztus 29. I. A kollégium célja (1) A kollégium célja, hogy elhelyezést nyújtson az Edutus Főiskolán tanulmányokat folytató hallgatók számára,

Részletesebben

H E L Y Z E T E L E M Z É S

H E L Y Z E T E L E M Z É S KOLLÉGIUMI MUNKATERV 2016/2017 2 2016/2017-ES TANÉV A munkaterv elkészítésénél figyelembe vettük: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről 20/2012 (VIII.31.) EMMI rendelet a kollégiumi nevelés országos

Részletesebben

A nyitva tartás rendje, éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvények, események időpontjai

A nyitva tartás rendje, éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvények, események időpontjai A nyitva tartás rendje, éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvények, események időpontjai TARTALOM NYITVATARTÁS RENDJE... 3 CSENGETÉSI REND NAPPALI TAGOZAT... 3

Részletesebben

KIVONAT A HÁZIRENDBŐL

KIVONAT A HÁZIRENDBŐL KIVONAT A HÁZIRENDBŐL A kollégiumban történő elhelyezés szabályai Általános szabályok A kollégiumi jogviszony kérelemre létesíthető. A jelentkezés elbírálásáról, a kollégiumvezető egyetértésével az iskola

Részletesebben

Diákönkormányzat és jogok az iskolában Eger, október 16.

Diákönkormányzat és jogok az iskolában Eger, október 16. Diákönkormányzat és jogok az iskolában Eger, 2008. október 16. A diákönkormányzat jogszabályi háttere Gyermekek jogairól szóló ENSZ egyezmény a Közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. Törvény (Ktv.) 11/1994.

Részletesebben

Balaton Kollégium. Fonyód. Házirend 2016.

Balaton Kollégium. Fonyód. Házirend 2016. Balaton Kollégium Fonyód Házirend 2016. I. Általános rendelkezések 1. A házirend előírásai a kollégiumi tanulókra, dolgozókra, a kollégiumban tartózkodó szülőkre, látogatókra és vendégekre vonatkoznak.

Részletesebben

Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Házirend

Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Házirend Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Házirend 1 1. Általános alapelvek Az iskola tanulói közösségének életét a házirend szabályozza, amelyben érvényesül a jogok és kötelességek összhangja. A házirend feladata

Részletesebben

Bakonycsernyei Általános Iskola Diákönkormányzat SZMSZ

Bakonycsernyei Általános Iskola Diákönkormányzat SZMSZ Bakonycsernyei Általános Iskola Diákönkormányzat SZMSZ DÖK székhelye: Bakonycsernye Rákóczi út 37. Az iskolai diákönkormányzat a diákok érdekképviseleti szerve, mely választott tagokkal, saját SZMSZ alapján

Részletesebben

1. A házirend szabályozási hatáskörével kapcsolatos jogszabályok

1. A házirend szabályozási hatáskörével kapcsolatos jogszabályok A KECSKEMÉTI REFORMÁTUS KOLLÉGIUM HÁZI RENDJE 1. A házirend szabályozási hatáskörével kapcsolatos jogszabályok 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 229/2012.

Részletesebben

Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma. Kollégiumi házirend

Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma. Kollégiumi házirend Kollégiumi házirend A kollégium házirendje az iskola házirendjével szerves egységet képez. A házirend a kollégium alapokmánya, amely a kollégiumban a tanulói jogok és kötelességek összehangolásával kívánja

Részletesebben

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Módszertani Központ DIÁKOTTHONI HÁZIREND

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Módszertani Központ DIÁKOTTHONI HÁZIREND Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Módszertani Központ DIÁKOTTHONI HÁZIREND Általános információk a kollégiumról: Az intézmény neve: Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános

Részletesebben

Házirend. Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium 2009/2010. mi teremtünk szép okos lányt. és bátor,értelmes fiút

Házirend. Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium 2009/2010. mi teremtünk szép okos lányt. és bátor,értelmes fiút Házirend Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium 2009/2010 mi teremtünk szép okos lányt és bátor,értelmes fiút ki őriz belőlünk egy foszlányt József Attila BEVEZETÉS A Közoktatásról

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Terney Béla Kollégium Szentes 2014/2015 Készült a 229/2012. (VIII. 28.) nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló Kormányrendelet 23.. alapján. 1. A kollégiumban

Részletesebben

GUBODY FERENC SZAKKÉPZŐ ISKOLA. (2700 Cegléd, Alkotmány u. 7-9.) OM azonosító:201038 HÁZIREND

GUBODY FERENC SZAKKÉPZŐ ISKOLA. (2700 Cegléd, Alkotmány u. 7-9.) OM azonosító:201038 HÁZIREND A GUBODY FERENC SZAKKÉPZŐ ISKOLA (2700 Cegléd, Alkotmány u. 7-9.) OM azonosító:201038 HÁZIREND 2013 Tartalom 1. A Házirend célja és feladata, hatálya... Hiba! A könyvjelző nem 1.1.A házirend hatálya...

Részletesebben

A CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT HÁZIRENDJE

A CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT HÁZIRENDJE HÁZIREND 2016. A CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT HÁZIRENDJE Ezen dokumentum az Intézmény Szervezeti és Működési Szabályzat alapdokumentáció mellékletét képezi Az Intézmény legfontosabb adatai: Megnevezése:

Részletesebben

Dusnok Fajsz Általános Iskola. Házirend. Gorbay-Nagy Tihamér Intézményvezető. Dusnok, szeptember

Dusnok Fajsz Általános Iskola. Házirend. Gorbay-Nagy Tihamér Intézményvezető. Dusnok, szeptember Dusnok Fajsz Általános Iskola Házirend GorbayNagy Tihamér Intézményvezető Dusnok, 2018. szeptember 01. 1 HÁZIREND I. A házirend hatálya: Ez a házirend a dusnoki általános iskolába járó tanulókra vonatkozik.

Részletesebben

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Módszertani Központ DIÁKOTTHONI HÁZIREND

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Módszertani Központ DIÁKOTTHONI HÁZIREND Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Módszertani Központ DIÁKOTTHONI HÁZIREND Általános információk a kollégiumról: Az intézmény neve: Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános

Részletesebben

DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Kaposszekcsői Általános Iskolája

DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Kaposszekcsői Általános Iskolája DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Cím: 7361 Kaposszekcső, Táncsics Mihály u. 22. Telefon: +36-74-565-653 Fax: +36-74-466-537 E-mail: kaposkola@freemail.hu OM-azonosító: 036393

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA AZ ARANYPART KOLLÉGIUM DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2013. Tartalomjegyzék 2. A diákönkormányzat felépítése és működése...3 3. A diákönkormányzat választási szabályai és megbízatási

Részletesebben

Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017.

Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017. Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017. 1 1. TARTALOMJEGYZÉK 1. TARTALOMJEGYZÉK 2 2. A HÁZIREND CÉLJA, HATÁLYA 3 2.1. TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSOK 3 2.2. A HÁZIREND CÉLJA 4 3. A HÁZIREND TARTALMI ELEMEI

Részletesebben

PIARISTA SZAKKÉPZŐ ISKOLA, GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM OM azonosító száma: 039381 2131 Göd, Jávorka Sándor utca 18. Házirend. Göd, 2014. március 5.

PIARISTA SZAKKÉPZŐ ISKOLA, GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM OM azonosító száma: 039381 2131 Göd, Jávorka Sándor utca 18. Házirend. Göd, 2014. március 5. PIARISTA SZAKKÉPZŐ ISKOLA, GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM OM azonosító száma: 039381 2131 Göd, Jávorka Sándor utca 18. Házirend TARTALOM 1 BEVEZETÉS... 4 2 A TANULÓ JOGAI... 5 2.1 A kollégista jogai... 5 3 A TANULÓ

Részletesebben

Farkas Edit Római Katolikus Szakközépiskola és Kollégium KOLLÉGIUMI HÁZIREND

Farkas Edit Római Katolikus Szakközépiskola és Kollégium KOLLÉGIUMI HÁZIREND Farkas Edit Római Katolikus Szakközépiskola és Kollégium KOLLÉGIUMI HÁZIREND Elfogadta: az intézmény nevelőtestülete: A házirend készítésekor véleményezési jogát gyakorolta a szülői munkaközösség és a

Részletesebben

Számítógép kezelői - használói SZABÁLYZAT

Számítógép kezelői - használói SZABÁLYZAT Számítógép kezelői - használói SZABÁLYZAT I. A SZABÁLYZAT CÉLJA, HATÁLYA A számítógép hálózat nagy anyagi és szellemi értéket képviselő rendszer. Felhasználóinak vállalniuk kell a használattal járó kötöttségeket

Részletesebben

A PEDAGÓGIAI MUNKA ELLENŐRZÉSI TERVE IX. X. XI. XII. I. II. III. IV. V. VI. szakmai h.. admin.h.

A PEDAGÓGIAI MUNKA ELLENŐRZÉSI TERVE IX. X. XI. XII. I. II. III. IV. V. VI. szakmai h.. admin.h. Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Általános iskola intézményegység 1-8. évfolyam ELLENŐRZÉSI TERVE 2010/2011. tanév Az intézményen belül folyó munka eredményeinek

Részletesebben

A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI

A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI 1. A tanulókat az iskola életéről, az iskolai munkatervről, illetve az aktuális feladatokról az iskola igazgatója, a diákönkormányzat felelős

Részletesebben

Mezőberényi Evangélikus Petőfi Sándor Gimnázium és Kollégium. Házirend. Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium.

Mezőberényi Evangélikus Petőfi Sándor Gimnázium és Kollégium. Házirend. Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium. Mezőberényi Evangélikus Petőfi Sándor Gimnázium és Kollégium Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium Hatályos: 2013. szeptember 1. 1 Mezőberényi Evangélikus Petőfi Sándor Gimnázium

Részletesebben

Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola (Kaposvár, Nagy Imre tér 2.) HÁZIREND

Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola (Kaposvár, Nagy Imre tér 2.) HÁZIREND Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola (Kaposvár, Nagy Imre tér 2.) HÁZIREND Készült: 2015. szeptember 1 Bevezetés Jogszabályi háttér: A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény A nevelési- oktatási

Részletesebben

KOLLÉGIUMI HÁZIREND. Érvényes: 2015. szeptember 1-től. EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM KOLLÉGIUMA 2890 Tata, Fáklya u. 4.

KOLLÉGIUMI HÁZIREND. Érvényes: 2015. szeptember 1-től. EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM KOLLÉGIUMA 2890 Tata, Fáklya u. 4. EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM KOLLÉGIUMA 2890 Tata, Fáklya u. 4. Levelezési cím: 2890 Tata, Tanoda tér 5. KOLLÉGIUMI HÁZIREND Érvényes: 2015. szeptember 1-től OM azonosító: 201173 * Telefon: (34) 587-560, fax:

Részletesebben

OS TANÉV KOLLÉGIUMI MUNKATERVE

OS TANÉV KOLLÉGIUMI MUNKATERVE Melléklet KOLLÉGIUMI MUNKATERV 2015/16. 1. 2015-2016-OS TANÉV KOLLÉGIUMI MUNKATERVE A kötelező tanítási napok száma: 180 nap. Az első tanítási nap: 2015. szeptember 1. (kedd), az utolsó tanítási nap: 2016.

Részletesebben

Kollégiumi házirend 2013.

Kollégiumi házirend 2013. Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium Térségi Integrált Szakképző Központ Kollégiumi házirend Az intézmény székhelye: 7100 Szekszárd, Széchenyi u. 2-14. OM azonosító: 200914 2013. Általános

Részletesebben

Rédei Móra Ferenc Általános Iskola. Városközponti Közoktatási Főigazgatóság, Óvoda, Általános Iskola és Kollégium OM SZABÁLYZAT

Rédei Móra Ferenc Általános Iskola. Városközponti Közoktatási Főigazgatóság, Óvoda, Általános Iskola és Kollégium OM SZABÁLYZAT Városközponti Közoktatási Főigazgatóság, Óvoda, Általános Iskola 2886 Réde, és Kollégium SZABÁLYZAT A DOHÁNYZÁSI TILALOM BETARTÁSÁRÓL Réde, 2013. szeptember Jóváhagyta: Volf Árpád intézményvezető Városközponti

Részletesebben

HÁZIREND ESZTERGÁLY MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA

HÁZIREND ESZTERGÁLY MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND ESZTERGÁLY MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA OM azonosító: 032413 Csomád 2013. Tartalom 1Bevezető rendelkezések...4 2Jogok és kötelességek...5 2.1A tanulók jogai...5 2.2A tanulói jogok gyakorlása...6 2.3A

Részletesebben

ESZI KIVÁLÓSÁGA DÍJ ODAÍTÉLÉSÉNEK SZABÁLYAI

ESZI KIVÁLÓSÁGA DÍJ ODAÍTÉLÉSÉNEK SZABÁLYAI ESZI KIVÁLÓSÁGA DÍJ ODAÍTÉLÉSÉNEK SZABÁLYAI 1 Az Energetikai Szakközépiskola és Kollégium Nevelési Oktatási Alapítvány ESZI Kiválósága Díjat alapított, amelyhez tartozó emlékplakett az iskola homlokzati

Részletesebben

Farkas Edit Római Katolikus Szakképző Iskola és Kollégium KOLLÉGIUMI HÁZIREND

Farkas Edit Római Katolikus Szakképző Iskola és Kollégium KOLLÉGIUMI HÁZIREND Farkas Edit Római Katolikus Szakképző Iskola és Kollégium KOLLÉGIUMI HÁZIREND Elfogadta: az intézmény nevelőtestülete: A házirend készítésekor véleményezési jogát gyakorolta a szülői munkaközösség és a

Részletesebben

I.TANULÓI MUNKAREND 1, A HÁZIREND CÉLJA ÉS TARTALMA

I.TANULÓI MUNKAREND 1, A HÁZIREND CÉLJA ÉS TARTALMA I.TANULÓI MUNKAREND 1, A HÁZIREND CÉLJA ÉS TARTALMA 1/1. A házirend célja A házirend biztosítja a működés kereteit: az oktató és nevelő feladatok ellátásához, a közösségi élet szervezéséhez és lebonyolításához,

Részletesebben

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1.... 3 II. A KOLLÉGIUM VEZETÉSE ÉS IRÁNYÍTÁSA... 3 2.... 3 A Kollégiumi Közgyűlés... 3 3....

Részletesebben

A ZALAEGERSZEGI ÖVEGES JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ISKOLAI HÁZIRENDJE

A ZALAEGERSZEGI ÖVEGES JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ISKOLAI HÁZIRENDJE A ZALAEGERSZEGI ÖVEGES JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ISKOLAI HÁZIRENDJE KÉSZÍTETTE: Domján István intézményvezető megbízásából Kolozsi-Gángó Ildikó DMS PEDAGÓGUS ELFOGADTA: A Zalaegerszegi Öveges József Általános

Részletesebben

Energetikai Szakközépiskola és Kollégium Felülvizsgálva: 2012. május 23. 2014. augusztus 31. ESZI KÖZÉPISKOLAI KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE

Energetikai Szakközépiskola és Kollégium Felülvizsgálva: 2012. május 23. 2014. augusztus 31. ESZI KÖZÉPISKOLAI KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE ESZI KÖZÉPISKOLAI KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETŐ...3 JOGAID...3 KÖTELESSÉGEID...3 NAPIREND...4 I. ÉBRESZTŐ...4 II. DÉLELŐTT...4 III. KOLLÉGIUMI FOGLALKOZÁS (SZILENCIUM)...4 IV. SZABADIDŐ...4

Részletesebben

Iktsz: /2013. Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Vácszentlászló, Zsámboki u. 7. OM: Házirend. Vácszentlászló, szeptember 2.

Iktsz: /2013. Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Vácszentlászló, Zsámboki u. 7. OM: Házirend. Vácszentlászló, szeptember 2. Iktsz: /2013. Mikrofon Zenei Alapfokú Művészeti Iskola 2115 Vácszentlászló, Zsámboki u. 7. OM: 102603 Vácszentlászló, 2013. szeptember 2. 1 1. Általános alapelvek Iskolánkban az alapfokú művészetoktatás

Részletesebben

A diákönkormányzat szervezeti és működési szabályzata

A diákönkormányzat szervezeti és működési szabályzata A diákönkormányzat szervezeti és működési szabályzata A diákönkormányzat (a továbbiakban DÖK) a közoktatásban illetékes minisztérium rendeletei, valamint a Közoktatási Törvény által megszabott keretek

Részletesebben

Kollégiumi házirend Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégium

Kollégiumi házirend Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégium Kollégiumi házirend Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégium 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. A házirend célja és feladata... 3 3. A házirend hatálya... 3 4. A házirend nyilvánossága... 3 5.

Részletesebben