E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület április 17-én tartandó ülésére.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület április 17-én tartandó ülésére."

Átírás

1 Izsák Várs Plgármesterétől. E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület április 17-én tartandó ülésére. Tárgy: Nyilváns könyvtár dkumentumainak módsítása. Tisztelt Képviselő-testület! Az Emberi Erőfrrásk Minisztériuma Közgyűjteményi Fősztálya szakértői vizsgálatt tarttt az izsáki Általáns Művelődési Ház Szily Kálmán Vársi Könyvtárban. Az elvégzett vizsgálat megállapítttak, hgy a működés nem mindenben felel meg a jgszabályi előírásknak és az alábbi javaslatkkal éltek, határidő megszabásával az alábbiak szerint: 1. Az Alapító kirat nem tartalmazza teljes körűen a nyilváns könyvtári alapfeladatkat. (Kultv.55. (1) és 65. (2) bekezdés) 2. A szervezeti és működési szabályzatban hiánys a költségvetési szerv alapításáról rendelkező jgszabály megjelölése. Az intézmény neve nem azns az alapító kiratban lévővel. 3. A könyvtárhasználati szabályzatt önálló dkumentumként kell elkészíteni, és az lvasók számára hzzáférhetővé tenni ( Kultv.58. (1) bekezdés), jelenjen meg a fenntartó döntésez az ingyenes használatról. 4. A gyűjtőköri szabályzatból hiányzik a fő- és mellék gyűjtőkör meghatárzása,a gyűjtés nyelve, tartalmi és frmai mélysége, a gyűjtött dkumentumtípusk meghatárzása. Hiánysak a dkumentumk megőrzésére vnatkzó szabályk. 5. A munkaköri leírásk hiányznak a helyettesítés, az értékelés és az ellenőrzés rendjére vnatkzó szabályk. A munkaköri leírást névre szólóan kell elkészíteni. 6. A könyvtárnak jelenleg nincs küldetésnyilatkzata, kérjük ennek elkészítését.(kultv. 55. (1) bekezdés a) pnt. 7. A nyilváns könyvtárak szlgáltatásaiban kiemelten fnts a minőség, ezért a Kultv. 55. (1) bekezdés k) pntja alapján kérem, hgy a jövőben a szlgáltatásk szervezésében a könyvtári minőségirányítás szempntjait vegyék figyelembe. Az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága a könyvtári minőségirányítás bevezetéséhez módszertani ajánlást tett közzé, amely a Könyvtári intézet hnlapján elérhető ( 8. A szakértő javaslja az isklai könyvtári feladatellátást elválasztani és az iskla épületében ellátni. A felsrlt hiánysságkkal kapcslatban a szükséges intézkedéseket Tetézi Attila művelődési ház igazgató és a két könyvtárs megtette. Az ellenőrzési anyagban idézett jgszabályi részek a muzeális intézményekről,a nyilváns könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló évi CXL. törvényben vannak. A hivatkztt jgszabály 53. (2) bekezdése szerint a nyilváns könyvtári ellátás rendszerének működtetése az állam és az önkrmányzatk feladata.

2 -2- A jgszabály 55. (1) bekezdése szerint a fenntartó által kiadtt alapító kiratban és a szervezeti és működési szabályzatban meghatárztt fő célkat küldetésnyilatkzatban kell közzétenni. Ebből pedig következik, hgy ezen dkumentumk közül az első kettő jóváhagyása (módsítása) a Képviselő-testület hatáskörébe tartzik. A nyilváns könyvtár alapfeladatait a Kultv. 55. (1) bekezdése az alábbiak szerint határzza meg: a) a fenntartó által kiadtt alapító kiratban és a szervezeti és működési szabályzatban meghatárztt fő céljait küldetésnyilatkzatban közzé teszi, b) gyűjteményét flyamatsan fejleszti, feltárja,megőrzi, gndzza és rendelkezésre bcsátja, c) tájékztat a könyvtár és a nyilváns könyvtári rendszer dkumentumairól és szlgáltatásairól, d) biztsítja más könyvtárak állmányának és szlgáltatásainak elérését, e) részt vesz a könyvtárak közötti dkumentum- és infrmációcserében, f) biztsítja az elektrnikus könyvtári dkumentumk elérhetőségét, g) a könyvtárhasználókat segíti a digitális írástudás, az infrmációs műveltség elsajátításában, az egész életen át tartó tanulás flyamatában, h) segíti az ktatásban, képzésben részt vevők infrmációellátását, a tudmánys kutatás és az adatbáziskból történő infrmációkérés lehetőségét, i) kulturális,közösségi és egyéb könyvtári prgramkat szervez, j) tudás-,infrmáció- és kultúraközvetítő tevékenységével hzzájárul az életminőség javításáhz, az rszág versenyképességének növeléséhez, k) a szlgáltatásait a könyvtári minőségirányítás szempntjait figyelembe véve szervezi. Ez utóbbi pnthz kapcslódóan (hatálys január 2. napjától) a szöveges indklás kimndja, hgy a könyvtár, már régen nem egyszerű könyvkölcsönző hely, hanem krszerű szlgáltató intézmény. A nyilváns könyvtári szlgáltatásk flyamats jó minősége érdekében kell feladatul szabni a könyvtárak számára a minőségirányítás szempntjainak alkalmazását. Ilyen dkumentum nincs az intézménynél, így itt feladatul kell szabni annak elkészítését. Tisztelt Képviselő-testület! Kérem a beterjesztett dkumentumk jóváhagyását. I z s á k, április 10. (: Mndk József:) plgármester

3 Okirat száma: ALAPÍTÓ OKIRAT módsításkkal egységes szerkezetbe fglalva Izsák Várs Önkrmányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 8/A. -a és a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény 21. (2) bekezdése alapján az Izsáki Általáns Művelődési Közpnt alapító kiratát az alábbiak szerint adja ki: 1. A költségvetési szerv megnevezése, székhelye, telephelye 1.1. A költségvetési szerv megnevezése: IZSÁKI ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT rövidített neve: Izsáki ÁMK A költségvetési szerv: székhelye: Izsák Kdály Zltán u A költségvetési szerv: telephelyei: telephely megnevezése telephely címe 1 Könyvtár Izsák Kssuth Lajs u Művelődési Ház 6070.Izsák Kssuth Lajs tér 4. 3 Művelődési Ház Izsák Kisizsák Reviczky u Sprtcsarnk Izsák Csknai u. 14/a. 2. A költségvetési szerv alapításával és megszűnésével összefüggő rendelkezések 2.1. A költségvetési szerv alapításának dátuma: A költségvetési szerv jgelőd költségvetési szervének megnevezése székhelye 1 Napközi Otthns Óvda Izsák Kdály Zltán u.2. 2 Szily Kálmán Vársi Könyvtár Izsák Kssuth Lajs u Tájékztató és Kulturális Szlgáltató Közpnt Táncsics Mihály Általáns Iskla, Alapfkú Művészetktatási Intézmény és Diáktthn Izsák Szabadság tér Izsák Kssuth Lajs u.39.

4 3. A költségvetési szerv irányítása, felügyelete 3.1. A költségvetési szerv irányító szervének megnevezése: Izsák Várs Önkrmányzat Képviselő-testülete székhelye: Izsák Szabadság tér A költségvetési szerv fenntartójának megnevezése: Izsák Várs Önkrmányzat Képviselő-testülete székhelye: Izsák Szabadság tér A költségvetési szerv tevékenysége 4.1. A költségvetési szerv közfeladata: Közktatás- a nemzeti közművelődésről szóló évi CXC. törvény 8. -a és a 74. (4) bekezdése alapján közművelődés - a muzeális intézményekről, a nyilváns könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló évi CXL. törvény 64. (1) bekezdése és a 76. (1) bekezdése alapján A költségvetési szerv főtevékenységének államháztartási szakágazati besrlás: szakágazat száma szakágazat megnevezése Óvdai nevelés 4.3. A költségvetési szerv alaptevékenysége: Óvdai nevelés, isklai életmódra felkészítés Kiemelt figyelmet igénylő gyermekek ellátása - Sajáts nevelési igényű gyermek (SNI) a többi gyermekkel együtt nevelhető, beszédfgyatéks, enyhe értelmi, mzgásszervi, érzékszervi fgyatéks, és a beszédfejlesztés talaján kialakuló pszichés fejlődési zavarral küzdő gyermekek ellátása. - Beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekek ellátása, - Hátránys és halmzttan hátránys helyzetű gyermekek ellátása Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben Az önkrmányzati vagynnal való gazdálkdással kapcslats feladatk (sprtcsarnk ) Települési könyvtári ellátás biztsítása Helyi közművelődési tevékenység támgatása Sprtlétesítmények, edzőtábrk működtetése és fejlesztése 4.4. A költségvetési szerv alaptevékenységének krmányzati funkció szerinti jelölése 1 krmányzati funkciószám krmányzati funkció megnevezése Az önkrmányzati vagynnal való gazdálkdással kapcslats feladatk Sprtlétesítmények, edzőtábrk működtetése és fejlesztése Könyvtári állmány gyarapítása, nyilvántartása Könyvtári állmány feltárása, megőrzése, védelme Könyvtári szlgáltatás Közművelődés- közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

5 Közművelődés- hagymánys közösségi kulturális értékek gndzása Közművelődés- egész életre kiterjedő tanulás, amatőr művészetek Minden egyéb szabadidős szlgáltatás Óvdai nevelés, ellátás szakmai feladatai Sajáts nevelési igényű gyermekek óvdai nevelésének, ellátásának szakmai feladatai Óvdai nevelés, ellátás működtetési feladatai Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben Esélyegyenlőség elősegítését célzó tevékenységek és prgramk Intézményen kívüli gyermekétkeztetés 4.5. A közigazgatási szerv illetékessége, működési területe: Izsák várs közigazgatási területe, kötelező felvételt biztsít a településen A költségvetési szerv vállalkzói tevékenységet nem flytathat. 5. A költségvetési szerv szervezete és működése 5.1. A költségvetési szerv vezetőjének megbízási rendje: Az intézmény vezetőjét a fenntartó- Izsák Várs Önkrmányzat Képviselő-testülete nyilváns pályázat útján nevezi ki 5 év határztt időtartamra, valamint menti fel a hatálys jgszabályi előírásknak megfelelő megbízási rendben, választási rendben. Az egyéb munkáltatói jgkat a plgármester gyakrlja A költségvetési szervnél alkalmazásban álló személyek jgvisznya: 1 fglalkztatási jgviszny közalkalmaztti jgvisznyt szabályzó jgszabály a közalkalmazttak jgállásáról szóló 1992.évi XXXIII. törvény 2 megbízáss a Plgári törvénykönyvről szóló évi V. törvény 6. A köznevelési intézményekre vnatkzó rendelkezések 6.1. A köznevelési intézmény: típusa: többcélú intézmény alapfeladatának jgszabály szerinti megnevezése: A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény 8. -a szerinti óvdai nevelés A muzeális intézményekről, a nyilváns könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló évi CXL. törvény 64. (1) bekezdése szerinti nyilváns könyvtár fenntartása és a 76. (1) bekezdése szerint a helyi közművelődési tevékenység támgatása Gazdálkdással összefüggő jgsítványk: a költségvetési szerv pénzügyi gazdálkdási feladatait az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011.(XII.31.) Krm. rendelet 9. (5) bekezdése szerinti megállapdás alapján az Izsáki Plgármesteri Hivatal látja el.

6 6.2. A feladatellátási helyenként felvehető maximális gyermek-, tanuló létszám a közművelődési intézmény székhelyén: 175 fő 6.3. A feladatellátást szlgáló ingatlanvagyn: ingatlan címe Óvda Kdály Zltán u.2. Könyvtár Kssuth Lajs u. 39. Művelődési Ház Kssuth Lajs tér 4. Művelődési Ház Reviczky u.35. Sprtcsarnk Csknai u.14/a ingatlan helyrajzi száma vagyn feletti rendelkezés jga vagy a vagyn használati jga az ingatlan funkciója, célja 2016/1 fenntartó Óvdai nevelés 1209 fenntartó Könyvtári feladatk 11 fenntartó Közművelődési feladatk 2336 fenntartó Közművelődési feladatk 2502/33 fenntartó Óvdai nevelés, sprtfeladatk A nyilváns könyvtár alapfeladatai: 7. Könyvtári ellátásra vnatkzó rendelkezések a) * a fenntartó által kiadtt alapító kiratban és a szervezeti és működési szabályzatban meghatárztt fő céljait küldetésnyilatkzatban közzé teszi, b) gyűjteményét flyamatsan fejleszti, feltárja, megőrzi, gndzza és rendelkezésre bcsátja, c) tájékztat a könyvtár és a nyilváns könyvtári rendszer dkumentumairól és szlgáltatásairól, d) biztsítja más könyvtárak állmányának és szlgáltatásainak elérését, e) részt vesz a könyvtárak közötti dkumentum- és infrmációcserében, f) * biztsítja az elektrnikus könyvtári dkumentumk elérhetőségét, g) * a könyvtárhasználókat segíti a digitális írástudás, az infrmációs műveltség elsajátításában, az egész életen át tartó tanulás flyamatában, h) * segíti az ktatásban, képzésben részt vevők infrmációellátását, a tudmánys kutatás és az adatbáziskból történő infrmációkérés lehetőségét, i) * kulturális, közösségi és egyéb könyvtári prgramkat szervez,

7 j) * tudás-, infrmáció- és kultúraközvetítő tevékenységével hzzájárul az életminőség javításáhz, az rszág versenyképességének növeléséhez, k) * a szlgáltatásait a könyvtári minőségirányítás szempntjait figyelembe véve szervezi. (1a) * A nyilváns könyvtár az általa üzemeltetett, kiskrúak által is használható, internethzzáféréssel rendelkező számítógépek használatát a kiskrúak védelmét lehetővé tevő, könnyen telepíthető és használható, magyar nyelvű szftverrel ellátva biztsítja a kiskrúak lelki, testi és értelmi fejlődésének védelme érdekében. (2) A fenntartó kiegészítő feladatkat is meghatárzhat. a 65. (2) bekezdésében fglaltakn túl állami feladatként a) ellátja a megyei kötelespéldánykkal, a digitalizálással, a gyűjteményét feltáró elektrnikus katalógus építésével kapcslats feladatkat, b) szervezi a területén működő könyvtárak együttműködését, c) végzi és szervezi a megye nemzetiséghez tartzó laksainak könyvtári ellátását, d) a települési könyvtárak tevékenységét segítő szlgáltatáskat nyújt, e) szervezi a megyében működő könyvtárak statisztikai adatszlgáltatását, f) végzi az isklán kívüli könyvtári tvábbképzést és szakképzést, g) * működteti a Könyvtárellátási Szlgáltató Rendszert, szervezi a könyvtári, infrmációs és közösségi helyek részvételét a kulturális alapellátás kiterjesztésében, h) * megállapdás alapján biztsítja a települési önkrmányzatk számára a Könyvtárellátási Szlgáltató Rendszer működéséről szóló miniszteri rendeletben meghatárztt feladatainak ellátását a 64. (3) bekezdése szerinti könyvtári, infrmációs és közösségi helyen, i) * krdinálja a települési könyvtárak fejlesztését, ennek keretében javaslatt tesz a megyében működő vársi könyvtárak és a települési nyilváns könyvtárak fenntartóinak a könyvtár fejlesztésére a miniszter rendeletében meghatárztt szakmai követelmények érvényesítése érdekében, j) krdinálja a települési könyvtárak minősítésének előkészítését, k) ellátja az Országs Dkumentumellátási Rendszerről szóló krmányrendeletben a szlgáltató könyvtár számára meghatárztt feladatkat, l) * évente két alkalmmal a könyvtári szlgáltatásk megvalósításával kapcslats infrmációs szakmai műhelynapt szervez a megyében lévő vársi könyvtárak könyvtársai számára,

8 m) * ellátja a helyismereti dkumentumk elektrnikus hzzáférhetővé tételével kapcslats feladatkat, n) * elektrnikus frmában megőrzi és hzzáférhetővé teszi a települési könyvtárak éves szakmai beszámlóját és munkatervét. 8. Záró rendelkezés Jelen alapító kiratt a törzskönyvi nyilvántartásba történő bejegyzés napjától kell alkalmazni, ezzel egyidejüleg a költségvetési szerv augusztus 29.. napján kelt alapító kiratt visszavnm. I z s á k, április 18. (: Mndk József:) plgármester Határzat- tervezet: Izsák Várs Önkrmányzat Képviselő-testülete az Izsáki Általáns Művelődési Közpnt Alapító kiratának módsítását és az e határzat elválaszthatatlan lévő képező 1. számú melléklet szerinti egységes szerkezetű alapító kiratát jóváhagyja. Határidő: aznnal, illetve április 26. Felelős: Mndk József plgármester. Izsáki ÁMK Szily Kálmán Vársi Könyvtára KÜLDETÉSNYILATKOZAT Az Izsáki ÁMK Szily Kálmány Vársi Könyvtár jövőképe, avagy hgyan képzeljük könyvtárunkat öt év múlva. Az új helyre való költözés által szebb környezet és a színvnalasabb, gyrsabb kiszlgálás végett megnő a személyes könyvtárlátgatók száma is. A könyvtár a várs és a környék kiemelkedő infrmációs közpntjává válik. A Vársi Könyvtár mint a település nyilváns könyvtári szlgáltató helye feladatának tekinti, hgy az érdeklődők legszélesebb köre számára biztsítsa a magyar és az egyetemes kultúra kincseinek megismerését, a flyamats önművelést, a színvnalas szórakzást, a szabadidő haszns eltöltését. Az elkövetkező öt évben célul tűzi ki az idős lvasók bevnzását. Az idős, sk esetben magánys embereknek a könyvön kívül emberi kapcslatra is szükségük van. A könyv nem egyszerűen lvasmány, művelődési eszköz, hanem kapcs a világhz. A meleg, a családias légkör, az emberi kapcslat adja az ösztönzést, hgy az idős ember rendszeres lvasóvá váljék. A szellemi kndíció megőrzése közismerten fnts az időskrú embereknél. Izsák, április 18.

9 Határzat-tervezet: Izsák Várs Önkrmányzat Képviselő-testülete az Izsáki Általáns Művelődési Közpnt Szily Kálmán Vársi Könyvtára küldetésnyilatkzatát jóváhagyja és közzétételét elrendeli. Határidő: aznnal, illetve április 26. Felelős: Mndk József plgármester. Izsáki ÁMK Szily Kálmán Vársi Könyvtár Könyvtárhasználati szabályzat Nyilváns könyvtár, közszlgálati intézmény. A könyvtár Izsák várs laksságának könyvtári ellátását végzi. Államplgári jg alapján rendelkezésre áll minden érdeklődőnek faji eredetre, nemzeti, nemzetiségi és etnikai hvatartzásra, plitikai véleményre, pártállásra, valláss vagy más meggyőződésre tekintet nélkül. Könyvtárunk infrmáció-szlgáltató tevékenységének alapja a felhasználóink igényei szerint kialakíttt krszerű dkumentumgyűjtemény, valamint a krszerű számítógép-hálózat. Könyvtárunk 8 számítógépéből, 4 munkaállmás áll az lvasók rendelkezésére, mindegyiken használhatják a rendszer elektrnikus katalógusát, csatlakzhatnak az Internethez, használhatják a CD-ROM gyűjteményét. A könyvtárhasználót ingyenesen illetik meg a következő alapszlgáltatásk: könyvtárlátgatás könyvtár által kijelölt gyűjteményének helyben használata (Olvasóterem) A könyvtár gyűjteményének kiemelt érdeklődésére számt tartó művei a kézikönyvek, melyek lehetőséget nyújtanak a tanulásra, kutatómunkára, segítenek a szakdlgzatt íróknak, tanulmányi versenyre készülőknek, knkrét témában tájékzódni vágyóknak. A kézikönyvtári állmányt a különböző tudmány-területek összefglaló művei alktják: általáns enciklpédiák, lexiknk, szótárak, egyes tudmányterületek kézikönyvei, mngráfiái, bibligráfiái, gyűjteményes és egyedi dkumentumai, valamint a könyvtár CD-ROM gyűjteménye. állmányfeltáró eszközök használata A könyvtár gyűjteményéről a Szikla integrált rendszer segítségével tájékztatunk. infrmáció a könyvtári rendszer szlgáltatásairól Látgatóink kérésére a könyvtári rendszer egészéről, a rendszer szlgáltatásairól adunk infrmációkat.

10 A könyvtár az ingyenes szlgáltatáskat igénybe vevő könyvtárhasználónak adatait beiratkzás nélkül regisztrálhatja. A felsrltakn kívüli szlgáltatásk a könyvtárba való beiratkzással vehetők igénybe. A beiratkzás a fenntartó döntése alapján ingyenes, de az önkéntes admánykat elfgadjuk. A könyvtárhasználónak a beiratkzáskr a következő személyes adatait kell közölnie: neve, anyja neve, születési helye és ideje, lakcíme, személyi igazlványának vagy útlevelének száma. A könyvtár a személyes adatk védelméről és a közérdekű adatk nyilvánsságáról szóló évi LXIII. törvény értelmében köteles gndskdni a személyes adatkról. A személyes adataiban bekövetkezett váltzáskat a könyvtárhasználó köteles bejelenteni a könyvtárnak. A beiratkztt lvasó által igénybe vehető szlgáltatásk: Könyvkölcsönzés Egy kölcsönzési alkalmmal egy lvasó legfeljebb 6 könyvet kölcsönözhet A kölcsönzési idő 4 hét, ami az lvasó kérésére 2 alkalmmal hsszabbítható meg. A hsszabbítás történhet személyesen és telefnn (76/ ). Az elveszett könyvek árát az lvasó napi árn köteles megtéríteni. Flyóiratk kölcsönzése A beiratkztt lvasó kölcsönözheti a könyvtárnak járó időszaki kiadványkat is, kivéve a legújabb számkat, a kölcsönzési határidő ebben az esetben 1 hét. Egy alkalmmal legfeljebb 6 db kölcsönözhető. Könyvtárközi kölcsönzés Azkat a dkumentumkat, amelyek nincsenek meg gyűjteményünkben, beiratkztt lvasóink számára Könyvtárközi kölcsönzéssel más könyvtártól megkérjük, eredeti frmában vagy máslatban az Országs Dkumentum ellátási Rendszer (ODR) felhasználásával, mely a internetes címen érhető el. A könyvtárközi kölcsönzés srán felmerülő költségek (pstaköltség, máslás költsége) az lvasót terheli. Előjegyezés Olvasóink előjegyezhetik azkat a könyveket, melyek az adtt időpntban nem hzzáférhetők. A számítógépes kölcsönzési nyilvántartás lehetővé teszi, hgy az igényelt dkumentumt mielőbb megkapja az előjegyzést kérő lvasó, így ezeknek a könyveknek a meghsszabbítása nem lehetséges. Ugyanarra a könyvre több lvasó is kérhet előjegyzést, ilyenkr a jelentkezés időpntja dönt az elsőség kérdésében.

11 Számítógép használat Könyvtárunk a Köz Hálón keresztül kapja az Internetet. Az lvasók heti 28 órás nyitvatartási időben ingyenesen használhatják az erre kijelölt számítógépeket. Amennyiben szükséges, szakképzett személyzet áll a segítségre szruló felhasználók segítségére. A számítógépek használatának szabályait az Számítógép-terem használatának szabályzata tartalmazza, melyet kifüggesztettünk. Fénymáslási szabályzat A fénymáslás a könyvtár térítéses szlgáltatása. A fénymáslót csak könyvtárs kezelheti. A fénymáslás ára ldalanként: A/4 10,-Ft A/3 20,-Ft A szlgáltatás árát a könyvtárban jól látható helyen kell kifüggeszteni. A befizetett összegről a könyvtár Készpénzfizetési számla nyugtát köteles adni. A beflyt összeget havnta az Izsák Várs Önkrmányzat Költségvetési Elszámlási számlájára befizeti az intézmény. A fénymásló meghibásdása esetén gndskdni kell a mielőbbi üzembe helyezésről. Egyéb térítéses szlgáltatásk díjai: Nymtatás: fekete-fehér A/4 30,-Ft színes A/4 200,-Ft Szkennelés: A/4 40,-Ft Spirálzás: 250,-Ft Izsák, április 10. Lévai Ferencné igazgató

12 Határzat-tervezet: Izsák Várs Önkrmányzat Képviselő-testülete az Izsák Általáns Művelődési Közpnt Szily Kálmán Vársi Könyvtár Könyvtárhasználati Szabályzatát jóváhagyja. Határidő: aznnal, illetve 2018.április 28. Felelős: Mndk József plgármester.

Alapító okirat. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva A Közgyűlés VII-107/14.49/016. számú határozatának. melléklete Okirat száma: Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület április 25-én tartandó ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület április 25-én tartandó ülésére. Izsák Város Címzetes Főjegyzőjétől. E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 207. április 25-én tartandó ülésére. Tárgy: Önkormányzati költségvetési szervek alapító okiratának jóváhagyása. Tisztelt

Részletesebben

K I V O N A T. 3/2013. (I.18.) Tata Kt. határozata KEM Múzeumok Igazgatósága alapító okiratának módosítása tárgyában

K I V O N A T. 3/2013. (I.18.) Tata Kt. határozata KEM Múzeumok Igazgatósága alapító okiratának módosítása tárgyában K I V O N A T Tata Várs Önkrmányzat Képviselő-testületének 2013. január 18-án megtarttt rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből Tata Várs Önkrmányzat Képviselő-testülete 1/2013.(I.18.) Tata Kt. határzata a

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének április 24-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének április 24-i ülésére III-4. Készítette: dr. Kormányos László jegyző ELŐTERJESZTÉS Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. április 24-i ülésére Tárgy: A Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Művelődési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 10-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 10-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 10-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló Város Önkormányzat József Attila Városi Könyvtár és Muzeális

Részletesebben

Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye Alapító Okirata

Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye Alapító Okirata Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye Alapító Okirata 2005. január 25. (módsításkkal egységes szerkezetben) 1. Az intézmény neve: Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2007. február 12- i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2007. február 12- i ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Vársi Önkrmányzat Képviselő-testülete 2007. február 12- i ülésére Tárgy: A Vársi Könyvtár, Művelődési Ház és Turinfrm Irda Könyvtárhasználati Szabályzatának módsítása Előadó: Benczikné

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: /06. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 0. évi CXCV. törvény 8/A. -a és a nemzeti köznevelésről szóló 0. évi CXC. törvény. () bekezdése

Részletesebben

Módosító okirat. 1. Az Alapító okirat 4. pontja helyébe mely a módosított okiratban pont alatt szerepel - a következő rendelkezés lép:

Módosító okirat. 1. Az Alapító okirat 4. pontja helyébe mely a módosított okiratban pont alatt szerepel - a következő rendelkezés lép: Okirat száma: A Közgyűlés VII-107/314.492/2016. számú határozatának 1. melléklete Módosító okirat A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése által

Részletesebben

BRÓDY SÁNDOR MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR ALAPÍTÓ OKIRATÁNAK MÓDOSÍTÓ OKIRATA

BRÓDY SÁNDOR MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR ALAPÍTÓ OKIRATÁNAK MÓDOSÍTÓ OKIRATA K I V O N A T Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012. december 13-i ülésének jegyzőkönyvéből 735/2012. (XII.13.) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a nyilvános könyvtári

Részletesebben

GENCSAPÁTI MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉS KÖZSÉGI-ISKOLAI KÖNYVTÁR

GENCSAPÁTI MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉS KÖZSÉGI-ISKOLAI KÖNYVTÁR GENCSAPÁTI MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉS KÖZSÉGI-ISKOLAI KÖNYVTÁR Szervezeti és Működési Szabályzata A Szervezeti és Működési Szabályzatt Gencsapáti Község Önkrmányzata Képviselő-testülete a 29/2017. (II.23.) számú

Részletesebben

Csenger Város Önkormányzat Művelődési Központ és Könyvtár KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

Csenger Város Önkormányzat Művelődési Központ és Könyvtár KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Csenger Várs Önkrmányzat Művelődési Közpnt és Könyvtár KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Csenger 2006. Az infrmációs társadalm és a demkratikus jgállam működésének alalpfeltétele a könyvtári rendszer, amelyen

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 24-i -i testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 24-i -i testületi ülésére Tisztelt Képviselő-testület! ELŐTERJESZTÉS Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 24-i -i testületi ülésére Tárgy: Tarnai Nándor Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény alapító

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata KIVONAT. a Képviselı-testület 2015. május 06-i rendkívüli ülésének jegyzıkönyvébıl. Kihagyva a kihagyandókat!

Lajosmizse Város Önkormányzata KIVONAT. a Képviselı-testület 2015. május 06-i rendkívüli ülésének jegyzıkönyvébıl. Kihagyva a kihagyandókat! Lajosmizse Város Önkormányzata KIVONAT a Képviselı-testület 05. május 06-i rendkívüli ülésének jegyzıkönyvébıl Kihagyva a kihagyandókat! 48/05. (V. 06.) ÖH. A Lajosmizse Város Mővelıdési Háza és Könyvtára

Részletesebben

KIVONAT. a Képviselő-testület április 22-i ülésének jegyzőkönyvéből. Határozat

KIVONAT. a Képviselő-testület április 22-i ülésének jegyzőkönyvéből. Határozat Város Önkormányzata KIVONAT a Képviselő-testület 05. április -i ülésének jegyzőkönyvéből Kihagyva a kihagyandókat! 0/05. (IV..) ÖH. A Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának módosítása Határozat.) Város Önkormányzatának

Részletesebben

Az Aranykapu Óvoda alapító okiratát Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselőtestülete az 54/2015. (III.26.) HÖ. számú határozatával fogadta el.

Az Aranykapu Óvoda alapító okiratát Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselőtestülete az 54/2015. (III.26.) HÖ. számú határozatával fogadta el. Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Oktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizottsága Elnökétől a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Tárgy: Az Aranykapu Óvoda alapító okiratának

Részletesebben

Zajti Ferenc Helytörténeti Gyűjtemény, Művelődési Központ és Könyvtár Alapító Okiratának módosításáról

Zajti Ferenc Helytörténeti Gyűjtemény, Művelődési Központ és Könyvtár Alapító Okiratának módosításáról ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Tartalomjegyzék: - Irányadó jogszabályok. - Intézményi adatok. - A legfontosabb működési feltételek

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Tartalomjegyzék: - Irányadó jogszabályok. - Intézményi adatok. - A legfontosabb működési feltételek SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Tartalomjegyzék: - Irányadó jogszabályok - Intézményi adatok - A legfontosabb működési feltételek - A könyvtár bélyegzői - Az intézmény típusa és helye a könyvtári rendszerben

Részletesebben

2./ A Képviselő-testület megbízza dr. Kelemen Henrietta jegyzőt a további feladatok ellátásával. Alapító okiratot módosító okirat

2./ A Képviselő-testület megbízza dr. Kelemen Henrietta jegyzőt a további feladatok ellátásával. Alapító okiratot módosító okirat 216/2015. (IV. 30.) Tárgy: VDÁMK alapító okiratának módosítása Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban Képviselő-testület) megtárgyalta Lesi Árpád előterjesztését és a következő

Részletesebben

Módosító okirat A költségvetési szerv alaptevékenysége: óvodai köznevelési tevékenységek

Módosító okirat A költségvetési szerv alaptevékenysége: óvodai köznevelési tevékenységek Okirat száma: GYT/990-2/2018 Módosító okirat A Gyöngyöstarjáni Napköziotthonos a Gyöngyöstarján Község Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2016. december 14. napján kiadott, 87/2016. (XII. 14.)

Részletesebben

Alapító okirat. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: 08-8/08. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 0. évi CXCV. törvény 8/A. -a és a nemzeti köznevelésről szóló 0. évi CXC. törvény. () bekezdése

Részletesebben

K i v o n a t. Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének december 15-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t. Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének december 15-ei ülésének jegyzőkönyvéből: K i v n a t Nádudvar Vársi Önkrmányzat Képviselő-testületének 2015. december 15-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Nádudvar Várs Önkrmányzat Képviselő-testületének 165/2015. (XII.15.) Önkrmányzati számu határzata:

Részletesebben

Határozati javaslat Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének ülésére Melléklet. Alapító okirat

Határozati javaslat Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének ülésére Melléklet. Alapító okirat Határozati javaslat Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének ülésére 2015.07.13. /2015.(...) képviselő-testületi határozat Tárgy: a Bátai Pitypang Óvoda alapító okiratának elfogadása Báta Községi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Nevelési Intézményi Társulás Záhony Zsurk Győröcske 4625 Záhony, Ady Endre út 35. Telefonszám: 45/525-508/512 mellék Fax: 45/525-505 E-mail: zahony@zahony.hu; polgarmester@zahony.hu Szám: 2/497/2016. Előkészítő:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Benedek Elek Óvoda Biatorbágy Alapító okiratának módosításáról

ELŐTERJESZTÉS. a Benedek Elek Óvoda Biatorbágy Alapító okiratának módosításáról ELŐTERJESZTÉS a Benedek Elek Óvoda Biatorbágy Alapító okiratának módosításáról A nevelési-oktatási ek működéséről és a köznevelési ek névhasználatáról szóló 0/0. (VIII..) EMMI rendelet -6. -ai alapján

Részletesebben

Alapító okirat. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva 1. számú melléklet Okirat száma: A 21/2016 Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a XVI. Kertvárosi Egyesített Bölcsőde

Részletesebben

ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Alsózsolca, Kossuth L. út 138. Tel.: 46/ ; Fax: 46/

ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Alsózsolca, Kossuth L. út 138. Tel.: 46/ ; Fax: 46/ .sz. melléklet ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 357 Alsózsolca, Kossuth L. út 38. Tel.: 46/520-020; Fax: 46/520-02 polg.hiv@alsozsolca.hu www.alsozsolca.hu ELŐTERJESZTÉS Alsózsolca Város Önkormányzat képviselő-testületének

Részletesebben

KIVONAT. H a t á r o z a t

KIVONAT. H a t á r o z a t KIVONAT A Képviselő-testület 08. május -én megtartott üléséről készült jegyzőkönyvből 5/08. Kth. Kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsődében bölcsődei férőhelybővítés kapcsán Alapító okirat módosítása H a

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Buj Község Önkormányzat Képviselő-testület 183/2016. (II.15.) határozata Buj Község Önkormányzata Képviselő testületének a Buji Aranyalma Egységes Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának a kormányzati funkciók

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva .../2019. (IV. 25.) XI.ÖK határozat melléklete Okirat száma: XV-40- /2019 Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a és a nemzeti

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. a képviselő-testület április 24.-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. a képviselő-testület április 24.-i ülésére Beleg Község Önkormányzata Polgármesterétől 7543 Beleg, Kossuth utca 97. Tel.: 82/385-454 E-mail: hivatal@beleg.hu E l ő t e r j e s z t é s a képviselő-testület 2017. április 24.-i ülésére Tárgy: A Belegi

Részletesebben

K I V O N A T a Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 88/2015. (IX.30.) önkormányzati határozatából. K.m.f.

K I V O N A T a Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 88/2015. (IX.30.) önkormányzati határozatából. K.m.f. K I V O N A T a Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 88/205. (IX.0.) önkormányzati határozatából a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az önkormányzati hatósági ügyekben, az

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: 6878-31/2018. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a és a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény

Részletesebben

Módosító okirat. 1. Az alapító okirat 1. pontja mely a módosított okirat pontjában szerepel helyébe a következő rendelkezés lép:

Módosító okirat. 1. Az alapító okirat 1. pontja mely a módosított okirat pontjában szerepel helyébe a következő rendelkezés lép: Okirat száma: 3394-2/2015. Módosító okirat A Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény a Téglás Városi Önkormányzat Képviselőtestülete által 2013. október 8. napján kiadott, 99/2013. (X.08.) számú határozattal

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. február 26-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. február 26-i ülésére 10. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. február 26-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gólyafészek Óvoda alapító okiratának módosítására Előterjesztő: Lehota Vilmos polgármester

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Püspökladányi Egyesített Óvodai Intézmény alapító okiratának módosítására

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Püspökladányi Egyesített Óvodai Intézmény alapító okiratának módosítására Püspökladány Város Polgármesterétől 450 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S a Intézmény alapító okiratának módosítására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Előterjesztés a Püspökladányi Egyesített Óvodai Intézmény alapító okiratának módosításáról

Előterjesztés a Püspökladányi Egyesített Óvodai Intézmény alapító okiratának módosításáról Püspökladány Város Polgármesterétől 40 Püspökladány, Bocskai u.. Előterjesztés a alapító okiratának módosításáról Az államháztartásról szóló 0. évi CXCV. törvény (továbbiakban: Áht.) 7. () bekezdése alapján

Részletesebben

II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár Alapító Okiratát Módosító Okirata. Az alapító okirat felvezető szövegrésze helyébe az alábbi szövegrész lép:

II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár Alapító Okiratát Módosító Okirata. Az alapító okirat felvezető szövegrésze helyébe az alábbi szövegrész lép: II-2/4262/203. határozat 2. sz. melléklet II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár Alapító Okiratát Módosító Okirata Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése az államháztartásról szóló 20. évi CXCV. törvény 8. -a,

Részletesebben

~SVÁRDAVÁROSÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2015. (11.26.) ÖKT. határozata

~SVÁRDAVÁROSÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2015. (11.26.) ÖKT. határozata I ~SVÁRDAVÁROSÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2015. (11.26.) ÖKT. határozata a Várday István Városi Könyvtár alapító okiratának módosításáról, és egységes szerkezetbe foglalásáról A Képviselő-testület

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84.

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata 370 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testülete 208. december 4-i ülésén megtárgyalta a Szécsényi Cseperedő Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának

Részletesebben

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 49/2015. (V.27.) önkormányzati határozata

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 49/2015. (V.27.) önkormányzati határozata Önkormányzata Képviselő-testületének 9/015. (V.7.) önkormányzati határozata a Nyírbátori Óvoda, Bölcsőde alapító okiratának módosításáról A Képviselő-testület I. - elhatározza, hogy a Nyírbátori Óvoda,

Részletesebben

K I V O N A T. Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 4-én megtartott soron kívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 4-én megtartott soron kívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 4-én megtartott soron kívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Ercsi Hétszínvirág

Részletesebben

Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének../2015. (V.26.) Kt. határozata

Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének../2015. (V.26.) Kt. határozata határozati javaslatok: Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének../2015. (V.26.) Kt. határozata a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és a Gárdonyi Géza Városi Könyvtár intézmények összeolvadásával

Részletesebben

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 3-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 3-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K i v o n a t Biatorbágy Önkormányzat Képviselő-testületének 01. december -án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Biatorbágy Önkormányzata Képviselő-testületének 10/01. (XII..) határozata A Benedek Elek

Részletesebben

A Zsadányi Református Egyházközség presbitériuma

A Zsadányi Református Egyházközség presbitériuma A Zsadányi Refrmátus Egyházközség, a Zsadányi Refrmátus Általáns Iskla, mint ktatási intézménynek 15/2012. Számú presbitériumi alapító határzat alapján Alapító Okiratát az alábbiak szerint állapítja meg:

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. a képviselő-testület április 27.-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. a képviselő-testület április 27.-i ülésére Segesd Község Önkormányzata Polgármesterétől 7562 Segesd, Szabadság tér 1. Tel.: 82/733-402 E-mail: segesd@latsat.hu E l ő t e r j e s z t é s a képviselő-testület 2017. április 27.-i ülésére Tárgy: A

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/36/2/2016. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 24-i ülésére Tárgy: Eplényi Napköziotthonos Óvoda

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 48/2015. (VI.29.) KT. sz.

Részletesebben

Habis László Polgármester Dr. Kovács Luca Jegyző megbízásából Dr. Palotai Zsuzsanna irodavezető Humán Szolgáltatási Iroda.

Habis László Polgármester Dr. Kovács Luca Jegyző megbízásából Dr. Palotai Zsuzsanna irodavezető Humán Szolgáltatási Iroda. 303/2016. (VI. 30.) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése elrendeli az Egri Kulturális és Művészeti Központ alapító okiratának módosítását, egyben felhatalmazza Eger Megyei

Részletesebben

JAVASLAT. intézményi alapító okirat módosítására

JAVASLAT. intézményi alapító okirat módosítására PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY UTCA 35. (06-3) *460-55 FAX: (06-3) 460-98 Szám: - 6/05. A határozat meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel! JAVASLAT intézményi alapító okirat

Részletesebben

A képviselő-testület május 17-i rendkívüli zárt ülésén hozott döntés:

A képviselő-testület május 17-i rendkívüli zárt ülésén hozott döntés: A képviselő-testület 016. május 17-i rendkívüli zárt ülésén hozott döntés: 10/016. Kth. Termőföld adás-vételi szerződés jóváhagyás megadásához a helyi földbizottság által kiadott állásfoglalás ellen benyújtott

Részletesebben

2./ A Képviselő-testület megbízza Lesi Árpád polgármestert és dr. Kelemen Henrietta jegyzőt a további feladatok ellátásával.

2./ A Képviselő-testület megbízza Lesi Árpád polgármestert és dr. Kelemen Henrietta jegyzőt a további feladatok ellátásával. 67/06. (VI.9.) Tárgy: VDÁMK alapító okiratának módosítása Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban Képviselő-testület) megtárgyalta Lesi Árpád előterjesztését és a következő

Részletesebben

Módosító okirat. Okirat száma:07-7/1349-9/2017.

Módosító okirat. Okirat száma:07-7/1349-9/2017. Okirat száma:07-7/1349-9/2017. Módosító okirat A a Pécs Közgyűlése által 2016. február 29. napján kiadott 07-7/399-7/2016. számú alapító okiratát az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A.

Részletesebben

Balatonederics Települési Önkormányzat. könyvtárának. Könyvtárhasználati szabályzat

Balatonederics Települési Önkormányzat. könyvtárának. Könyvtárhasználati szabályzat Balatnederics Települési Önkrmányzat könyvtárának Könyvtárhasználati szabályzat A szabályzatt megtárgyalta Balatnederics települési Önkrmányzatának Képviselőtestülete és jóváhagyta 65/2007. (IV. 26.) számú

Részletesebben

Alapító okiratot módosító okirat

Alapító okiratot módosító okirat 324/2013. (VI. 19.) Tárgy: Varga Domokos ÁMK alapító okiratának módosítása Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban Képviselő-testület) megtárgyalta Bődi Szabolcs polgármester

Részletesebben

Kiskunhalas Város Képviselő-testülete február 22-i ülésére

Kiskunhalas Város Képviselő-testülete február 22-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kiskunhalas Város Képviselő-testülete 2018. február 22-i ülésére Tárgy: A Martonosi Pál Városi Könyvtár 2017. évi beszámolója és 2018. évi munkatervének jóváhagyása Az előterjesztést

Részletesebben

A melléklet tartalmazza a Szentes Városi Könyvtár, mint új költségvetési szerv alapító okiratát.

A melléklet tartalmazza a Szentes Városi Könyvtár, mint új költségvetési szerv alapító okiratát. Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ügyiratszám: U-3352/2016 Témafelelős: Vidovicsné Molnár Zsuzsanna Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tárgy:

Részletesebben

POLGÁRMESTERE Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) , Fax: (28)

POLGÁRMESTERE Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) , Fax: (28) 10 KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133, Fax: (28)-470-357 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. szeptember 30-i ülésére Tárgy: Városi Óvoda

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. 10. napirendi pont: Előterjesztés óvodák alapító okiratának módosításáról

Jegyzőkönyvi kivonat. 10. napirendi pont: Előterjesztés óvodák alapító okiratának módosításáról Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Önkormányzat Közgyűlése 2016. június 30-ai közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 10. napirendi pont: Előterjesztés óvodák alapító okiratának

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: 600-6/206. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 20. évi CXCV. törvény 8/A. -a és a nemzeti köznevelésről szóló 20. évi CXC. törvény 2. (2)

Részletesebben

Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának fenntartásában működő óvodák Alapító Okiratainak módosítására

Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának fenntartásában működő óvodák Alapító Okiratainak módosítására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2015. (II.16.) KT. sz.

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 4-én tartandó rendkívüli ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 4-én tartandó rendkívüli ülésére HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 477 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 53 000 ; 53 00 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 484-8/205.. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez az önkormányzat

Részletesebben

Város Polgármestere Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: /213 mellék

Város Polgármestere Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: /213 mellék Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A Ritsmann Pál Német Nemzetiségi

Részletesebben

81/2016. (IV. 28.) önkormányzati határozat. Heves Városi Óvodák és Bölcsőde Köznevelési Intézmény Alapító Okiratának elfogadása

81/2016. (IV. 28.) önkormányzati határozat. Heves Városi Óvodák és Bölcsőde Köznevelési Intézmény Alapító Okiratának elfogadása 8/06. (IV. 8.) önkormányzati határozat Intézmény Alapító Okiratának elfogadása Heves Város Önkormányzat megtárgyalta a Intézmény Módosító Okiratának és Alapító Okiratának elfogadása tárgyában előterjesztett

Részletesebben

Előterjesztés. Monostorpályi Egységes Óvoda-Bölcsőde alapító okiratának módosítása

Előterjesztés. Monostorpályi Egységes Óvoda-Bölcsőde alapító okiratának módosítása Előterjesztés A 6. napirendi ponthoz Napirend: Előterjesztő: Monostorpályi Egységes Óvoda-Bölcsőde alapító okiratának módosítása a polgármester és az óvodavezető Előzmények: - Határozat- tervezet: az előterjesztés

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. a képviselő-testület november 24.-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. a képviselő-testület november 24.-i ülésére Segesd Község Önkormányzata Polgármesterétől 7562 Segesd, Szabadság tér 1. Tel.: 82/733-402 E-mail: segesd@latsat.hu E l ő t e r j e s z t é s a képviselő-testület 2016. november 24.-i ülésére Tárgy: A

Részletesebben

Alapító okirat - - 5. Tagintézményei: 6. Jogelődjének megnevezése, székhelye: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 1051 Budapest Nádor utca 32.

Alapító okirat - - 5. Tagintézményei: 6. Jogelődjének megnevezése, székhelye: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 1051 Budapest Nádor utca 32. Alapító okirat ának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8..(5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 21..(3)

Részletesebben

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 22-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat az

Részletesebben

A Kormányhivatalok közneveléssel kapcsolatos feladatai A tanévben Kecskemét

A Kormányhivatalok közneveléssel kapcsolatos feladatai A tanévben Kecskemét A Krmányhivatalk közneveléssel kapcslats feladatai A 2013-2014. tanévben 2013.08.29. Kecskemét Az előadás témái 1. Flyamats feladatk Járási Hivatal Oktatási Fősztály 2. Időszaks feladatk Járási Hivatal

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: IfPF/7//208. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 20. évi CXCV. törvény 8/A. -a és a nemzeti köznevelésről szóló 20. évi CXC. törvény 2.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP. Tárgy: Az Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár évi munkatervének elfogadása

ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP. Tárgy: Az Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár évi munkatervének elfogadása ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: 107/2016. Tárgy: Az Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár 2017. évi munkatervének elfogadása Előterjesztő neve: Kiszelné Mohos Katalin polgármester Előadó neve: Grégerné

Részletesebben

Javaslat az Öttevényi Mackó-kuckó Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására

Javaslat az Öttevényi Mackó-kuckó Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására Öttevény Község Polgármesterétől Öttevény, Fő u. 100. 5. napirend Javaslat az Öttevényi Mackó-kuckó Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására Tisztelt Képviselő-testület! Az Öttevényi

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Ikt.szám: 13.416-1/2019 Javaslat a alapító okiratának módosítására Tisztelt Közgyűlés! A (a továbbiakban: Óvoda) alapító okiratának módosításáról a fenntartó,

Részletesebben

OKTATÁSI FŐOSZTÁLY TARTALOMJEGYZÉK

OKTATÁSI FŐOSZTÁLY TARTALOMJEGYZÉK OKTATÁSI FŐOSZTÁLY TARTALOMJEGYZÉK Óvdai felvétel, tanulói jgviszny, kllégiumi tagsági viszny létrejöttének egyenlő bánásmód követelményeinek megsértési miatti eljárás... 10 Pedagógus igazlvány kiállítása

Részletesebben

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. december 13-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (egységes szerkezetben!)

ALAPÍTÓ OKIRAT (egységes szerkezetben!) ALAPÍTÓ OKIRAT (egységes szerkezetben!) Izsák Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV törvény 8. (5) bekezdése, a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. tv. 37.

Részletesebben

SÁRKERESZTÚRI NAPRAFORGÓ ÓVODA Általános közzétételi listája

SÁRKERESZTÚRI NAPRAFORGÓ ÓVODA Általános közzétételi listája Sárkeresztúri Naprafrgó Óvda Tel./fax.: 25/523-630,e-mail: vilak@invitel.hu OM aznsító: 202875 SÁRKERESZTÚRI NAPRAFORGÓ ÓVODA Általáns közzétételi listája A Krmány 229/2012.(VII.28) Krm.rendelet 10.fejezet

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosítására

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosítására Püspökladány Város Polgármesterétől 450 Püspökladány, Bocskai u.. sz. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S a Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosítására

Részletesebben

Tárgy: A Szivárvány Óvoda alapító okiratának módosítása

Tárgy: A Szivárvány Óvoda alapító okiratának módosítása Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Oktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizottsága Elnökétől a Képviselő-testület 2015. augusztus 28-án tartandó ülésére Tárgy: A Szivárvány Óvoda alapító

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 27/2014. (II. 26.) számú. h a t á r o z a t a. A Zajti Ferenc Kulturális Központ alapító okiratának módosításáról

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 27/2014. (II. 26.) számú. h a t á r o z a t a. A Zajti Ferenc Kulturális Központ alapító okiratának módosításáról ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a következők szerint határozza meg mai ülésének napirendjét:

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a következők szerint határozza meg mai ülésének napirendjét: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 016. február 5-én megtartott soron kívüli nyílt ülésén, a Polgármesteri Hivatal dísztermében Jelen vannak: Drávucz

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: 6448-1/2015/XIII. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S 134/2015. (XI.26.) sz. előterjesztés Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 26-ai rendes ülésére Tárgy: Javaslat a Budakalászi Bölcsőde, a Nyitnikék

Részletesebben

Módosító okirat. fte).5 0/5c) (-3\ \OEH, c,,, to. Okirat száma: /Mód/4

Módosító okirat. fte).5 0/5c) (-3\ \OEH, c,,, to. Okirat száma: /Mód/4 fte). 0/c) (-\ \OEH, c,,, to L Okirat száma: 0900/Mód/ Módosító okirat. sz. melléklet A Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 0. Junius. napján kiadott, 00/A/ számú alapító okiratát

Részletesebben

AZ ISKOLAI KÖNYVTÁR MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

AZ ISKOLAI KÖNYVTÁR MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SZEGEDI MŰSZAKI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI KÖZÉPISKOLA ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT I. számú melléklete AZ ISKOLAI KÖNYVTÁR MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2009 Szegedi Műszaki és Környezetvédelmi

Részletesebben

Módosító okirat. 2. Az alapító okirat 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. A költségvetési szerv megnevezése, székhelye, telephelye

Módosító okirat. 2. Az alapító okirat 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. A költségvetési szerv megnevezése, székhelye, telephelye Okirat száma: 2177/2/2015 Módosító okirat A Marcali Városi Kulturális Központ Marcali Város Önkormányzatának Képviselő testülete által 2014. április 24. napján kiadott alapító okiratát az államháztartásról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosításáról

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosításáról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosításáról

Részletesebben

2.) napirendi ponthoz előterjesztés Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 24-én, órakor megtartandó ülésére

2.) napirendi ponthoz előterjesztés Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 24-én, órakor megtartandó ülésére 2.) napirendi ponthoz előterjesztés Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének 205. június 24-én, 7 00 órakor megtartandó ülésére A Rábapatonai Katica Óvoda Alapító Okiratának előterjesztése

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár 4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 2. Verzió: Hatályos :

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár 4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 2. Verzió: Hatályos : Móricz Zsigmnd Megyei és Vársi Könyvtár 4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 2. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Verzió: Hatálys : Jóváhagyta :... Csntsné Maleczki Ilna mb. igazgató Nyilvántartási szám: Átvette:.

Részletesebben

Módosító okirat. 2. Az alapító okiratból elhagyásra kerül A költségvetési szerv OM azonosítja és a A költségvetési szerv törzsszáma sorok.

Módosító okirat. 2. Az alapító okiratból elhagyásra kerül A költségvetési szerv OM azonosítja és a A költségvetési szerv törzsszáma sorok. Okirat száma: 0-/9-15/01. Módosító okirat A Pécs Közgyűlése által 01. május 4. napján kiadott 08-8/08-/01. okiratszámú alapító okiratát az államháztartásról szóló 011. évi CXCV. törvény 8/A. -a és a nemzeti

Részletesebben

15AUG28. JBUDAPEST FOVÁROS h6ls.,j,a^0rmányhivatala. Budapest Főváros Kormányhivatala (továbbiakban: Hivatal) hatáskörében eljárva meghoztam az alábbi

15AUG28. JBUDAPEST FOVÁROS h6ls.,j,a^0rmányhivatala. Budapest Főváros Kormányhivatala (továbbiakban: Hivatal) hatáskörében eljárva meghoztam az alábbi Budapest Fővárs Krmányhivatala ~ ' " lyi és Igazságügyi Fősztály láüs és Gyámügyi Osztály izés jgerős: L 15AUG28. JBUDAPEST FOVÁROS h6ls.,j,a^0rmányhivatala ÉRKEZETT 2015 AOO 3 jg^tszám: BPC/020/02173-2/2015

Részletesebben

Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 30-án megtartott rendes ülésének jegyzőkönyvéből.

Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 30-án megtartott rendes ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat: Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 30-án megtartott rendes ülésének jegyzőkönyvéből. Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 85/2013. (V.30.) határozata

Részletesebben

Előterjesztő: Bodorkós Ferenc polgármester. Összeállította: Dr. Görög István jegyző. Melléklet: Pályázati felívás

Előterjesztő: Bodorkós Ferenc polgármester. Összeállította: Dr. Görög István jegyző. Melléklet: Pályázati felívás Tárgy: Gencsapáti Idősek Klubja intézményvezetői álláshelyére vnatkzó pályázati kiírás jóváhagyása Előterjesztő: Bdrkós Ferenc plgármester Összeállíttta: Dr. Görög István jegyző Melléklet: Pályázati felívás

Részletesebben

A TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0413. Referencia intézmény az Őrségben projekt Szervezeti és Működési Szabályzata

A TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0413. Referencia intézmény az Őrségben projekt Szervezeti és Működési Szabályzata A TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0413. Referencia intézmény az Őrségben prjekt Szervezeti és Működési Szabályzata Érvényes: szerződéskötés ideje 2012. április 25-2012.któber 31. + fenntartási kötelezettség. 2012.

Részletesebben

VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 8701 Marcali, Rákóczi utca 11., Telefon: 85/

VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 8701 Marcali, Rákóczi utca 11., Telefon: 85/ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 8701 Marcali, Rákóczi utca 11., Telefon: 85/501-000 E-mail:polghiv@marcali.hu Ügyiratszám: 2177/4/2015. Ügyintéző: Németh Ildikó 6. számú előterjesztés ELŐTERJESZTÉS Marcali

Részletesebben

KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. NOVEMBER 20-ÁN MEGTARTOTT RENDES KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL

KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. NOVEMBER 20-ÁN MEGTARTOTT RENDES KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. NOVEMBER 20-ÁN MEGTARTOTT RENDES KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

Csanádpalota Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-ai ülésére

Csanádpalota Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-ai ülésére Döntéshozatal: minősített többség V-3/2014. Nyü. Ügyiratszám: /2014. E L Ő T E R J E S Z T É S Csanádpalota Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-ai ülésére Tárgy: A Városi Könyvtár

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET május 21-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET május 21-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. május 21-i ülésére Iktató szám: 139/2015. Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Előzetesen tárgyalja: Javaslat

Részletesebben