XII. Baranta Hagyományos Magyar Harcművészet Országos Bajnokság V. Baranta Nemzeti Bajnokság

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "XII. Baranta Hagyományos Magyar Harcművészet Országos Bajnokság V. Baranta Nemzeti Bajnokság"

Átírás

1 XII. Baranta Hagyományos Magyar Harcművészet Országos Bajnokság V. Baranta Nemzeti Bajnokság Ez évben a XII. Baranta Hagyományos Magyar Harcművészet Országos Bajnokság - V. Baranta Nemzeti Bajnokság július 10.-én vasárnap kerül megrendezésre Bösztörpusztán, az Országos Baranta Szövetség és a Kiskun HSE szervezésében. Amennyiben Jóisten esővel áldana meg minket, akkor a városi sportcsarnokban kerülnek lebonyolításra a versenyszámok. Étkezés: ebéd biztosítva lesz, de néhány száz forint hozzájárulást fogunk kérni. A nem versenyző résztvevők is jelezzék étkezési szándékukat, hogy tudjuk hány főre kell az étellel készülni! Jelentkezési határidő: július 3. éjfél A jelentkezőktől kérjük a mellékelt táblázatot kitöltve visszaküldeni. Bejelentkezés: Bognár István Tel.: 36-30/ bognaristvan2@gmail.com A versenyen való részvétel feltétele a évre befizetett Országos Baranta Szövetségi tagdíj. Az éves tagdíj összege: 1000 Ft. Aki még nem fizette eddig az a verseny helyszíni regisztrációjánál megteheti! Azoknak a versenyre érkezőknek, akik már átvették az Országos Baranta Szövetség által készített tagsági igazolványukat elegendő kitölteniük a jelentkezési lapon a saját nevüket és a tagsági igazolványának a számát! Aki még nem kapott tagsági igazolványt az töltse ki a mellékelt adatlapot és küldjön melléje egy a szintén mellékelt kiírásnak megfelelő fényképet magáról és a verseny napjára elkészítjük számára! Az OBSz tagsági igazolvánnyal rendelkezők hozzák magukkal tagsági kártyájukat! A helyszíni regisztráció időpontja és a nevezési díj befizetése a helyszínen július 10.-én 7 és 8 óra között. A nevezési díj: A verseny nevezési díja jelképes összeg 1000 Ft, amit július 10.-én reggel 8 óráig helyszíni regisztrációnál kell befizetni. A nevezési díjat a versenybizottság a díjak költségeinek térítésére fordítja.

2 A verseny célja: A rendezvény a történelmi magyar harci testkultúrára épülő hagyományos magyar harcművészeti stílus a mozgásos tudásanyagának megőrzését, gyakorlati jellegű továbbfejlesztését célozza meg szakmai találkozó és verseny formájában, ahol eldöntésre kerül gyalogos (thug) szakágban a Magyar Nemzet Bajnoka cím. A Baranta versenyek alkalmazott szabályai szerint a valódi harc és a magyarságra jellemző belső tartás minél pontosabb modellezésével és felelevenítésével fel kívánja mérni az egyes közösségek és versenyzők felkészültségének szintjét. A verseny alaprendeltetése: A rendezők feladata, hogy a Kárpát-medencében a Baranta hagyományos magyar harcművészettel (Baranta stílussal) foglalkozó sportegyesületek, egyesületek, szakosztályok, csapatok a rendszerezett hagyományos magyar harcművészet (Baranta) speciálisan magyar harci képességeit (fegyver- és puszta kéz alkalmazásának színvonalát) egymás között felmérjék. A verseny nyílt jelleggel kerül lebonyolításra. A versenyen a Baranta stílus magyarországi képviselői mellett erdélyi, felvidéki, vajdasági, kárpátaljai és egyéb magyar közösségek Baranta egyesületei is részt vesznek. A verseny formája: Egyéni és iker-csapat összetett pontverseny. A versenyszámok pontozási rendszereiben szerzett gyűjtőpontok összessége határozza meg az egyéni és iker-csapat helyezéseket. Minden egyes versenyszámban max pont érhető el. Azonos pontszám esetén az íjászat mesterlövészet és a kelevéz célba dobása során megszerzett pontokat kell elsődlegesnek tekinteni, ebben a sorrendben. A meghirdetett versenyszámok : - futár pálya (700 m) - íjászat mesterlövészet - íjász párbaj - kelevéz célbadobása - szabad vívás gyakorló fegyverrel (a meghirdetett fegyver: lándzsa, majd szablya) - hagyományos magyar övbirkózás - Egyrovásos Böllön - páros vívás bemutató - tánc

3 A meghirdetett kategóriák: - Öskü /egyéni és iker-csapatverseny / - 17 év feletti férfiak. Csak a kvalifikációs verseny első 32 helyezettje vehet részt! (Mellékelten megtekinthető a kvalifikációs verseny végeredménye.) - Kese /egyéni és iker-csapatverseny / -12, év közötti fiúk - Menyét /egyéni és iker-csapatverseny / -13 év feletti nők Egy ember egy előre kiválasztott ikerpárral versenyezhet összesített pontszerzőként. A választott ikerpár nevét a július 3.-ai jelentkezésnél le kell adni! A versenybírókat biztosítja: Baranta Hagyományos Magyar Harcművészetek Szövetsége. A küzdelmek a versenykiírás előírásai alapján kerülnek lebonyolításra. A verseny díjazása: Az egyéni és csapat összetett verseny 1-3 helyezettjeinek kupa, érem, oklevél, 4-6 helyezettjeinek oklevél, az egyes versenyszámok győzteseinek oklevél, felajánlott különdíjak. A verseny lefolyásának rendje: - a küzdelmi versenyszámokban 4 fős selejtezőcsoportok kerülnek kisorsolásra, minden egyes csoportgyőztes a továbbiakban egyenes kieséses rendszerben jut tovább a döntőig. - a pontszerző versenyszámokban a teljesítményre adott pontszám kerül meghatározásra - az azonos kategóriában induló közös bemutatóval rendelkező vívó párok alkotják a kétfős iker-csapatokat, a két személy összegzett pontjai határozzák meg csapatpontjaik számát. Baranta csapatok korlátlan létszámú párosokat indíthatnak. Kérjük azokat a csapatokat, amelyek rendelkeznek szabadvívó-, íjászpárbaj felszereléssel, íjászcélokkal valamint kelevézzel azok hozzák el versenyre őket, hogy ezzel is segítsék a verseny lebonyolításának menetét. Aki tud segíteni bármelyikben, akkor az előzetes jelentkezéskor szintén jelezze azt. Eü. biztosítás: A helyszínen orvosi, népi gyógyász, csontkovács ügyelet van biztosítva. Sebesültszállító gépjármű kijelölve. Aláírt felelősségvállalási nyilatkozat nélkül az Egyrovásos Böllön versenyszámban egyetlen versenyző sem indulhat el. Az öltözet: Baranta hagyományos öltözet, Baranta sportöltözet, népviselet. Mindenki rendelkezzen 2-3 m hosszú széles textil övvel!

4 A verseny helyszíne: A verseny versenyszámai kunszentmiklósi sportpályán zajlanak majd, ahol előre berendezett pályákon versenybírók irányításával folynak majd a küzdelmek. A VERSENY TERÜLETÉN BIZONYOS IRÁNYOK LEZÁRÁSRA KERÜLNEK (íjászat biztonsági területei)! A versenynap programja: A versenyterület berendezésének kezdete A helyszíni regisztráció a nevezési díjak befizetése A versenyterület berendezésének készenléte A versenybírók eligazítása Nevezések lezárása és a csapatok felvonulása A versengések népi szertartása /napköszöntés- közös ének-versenyzők, bírók fogadalma/ A verseny megnyitója /Beszéd/, közös táncos bemelegítés /héjsza, somogyi, kedves útja stb./ Önálló bemelegítés Versenyszámok kezdete Közös ebéd Versenyszámok Versenyszámok befejezése, rendrakás és átutazás Bösztörpusztára Ünnepélyes eredményhirdetés, díjak kiosztása. Ez már Bösztörpusztán a tábor helyszínén zajlik! A verseny zárása Természetesen kísérőket, edzőket, csapatvezetőket, érdeklődőket, családtagokat mindenki hozhat magával. TOVÁBBI RENDELKEZÉSEK: Az a versenyző, aki a megnyitóra közös fogadalomtétel idejére nem érkezik meg, / az előzetesen időben történt nevezés ellenére/ nem vehet részt a versenyen! Az a versenyző, aki nem vesz részt a díjkiosztó ünnepségen /kivétel sérülés, vagy a főbíró által elfogadott indok/, annak eredményeit törlik és sem az egyéni, sem pedig a csapatverseny végeredményébe nem számítanak az elért pontjai. A versenylapon a verseny közben visszalépett bejegyzéssel kell illetni. Ellenfeleinek pontszámai nem kerülnek változtatásra. A versenyen minden versenyszámban el kell indulni a küzdő feleknek. Aki valamely versenyszámot nem teljesíti /kivétel sérülés, főbírói engedély/, azt a versenylapon a verseny közben visszalépett bejegyzéssel kell illetni.

5 A versenyszámok szabályai röviden: A versenyszámok harci-hagyományos rendben követik egymást: 1. A futár- és harci képességi pálya versenyszám (700m) Ezen versenyszám során egy hagyományos hosszúságú (700 m) hosszú pályát kell teljesíteni nehezített egyéni felszereléssel (Ösküknek láncing, pajzs, kard. Menyéteknek és keséknek pajzs és kard.). A győztes ideje 1000 pontot ér. Aki ennél kevesebb idő alatt teljesíti, akkor annyiszor 15 pontot elveszít az 1000-ből, amennyi másodperccel lassabb volt az elsőnél. A táv alatt az egyéni felszerelést a versenyző nem hagyhatja el. Ha elhagyja, akkor haladhat tovább, ha felveszi. 2. Az íjász mesterlövészet (jel) versenyszám A futár pálya teljesítése után 1 percen belül megkezdi a feladat végrehajtását. Az előkészített fegyverekkel és négy vesszővel a versenyzők jelentkeznek a versenybírónál, aki az érkezési sorrendnek megfelelően a céltól legtávolabbi, első terepszakaszhoz vezeti a versenyző/ke/t. A versenyzők a lővonal mögé állva 1 lövést adnak le a célra. Az első lövés leadására a szólítástól számítva 12 másodperce van. A verseny során négy terepszakaszról (20m, 30m, 40m, 50m) leadnia 1-1 lövést a célterületen lévő célra. A célokban a megült találat számít. Ha az első terepszakaszon talált, vagy nem talált akkor a harc valóságához alkalmazkodva /az ellenfél szemben van -tehát behatása van rá/, a két lővonal közötti területet 2 előre hengerrel, 1 oldalhengerrel, 1 cikk-cakkmozgás imitálásával kell leküzdenie /jelképezve a terepen történő harcszerű mozgást/. Minden terepszakaszon lehetősége van mp-et várni a lövés kiváltásáig. Az oldások után azonnal folytatnia kell az előremozgást. Aki az időt túllépi, annak azon a terepszakaszon elért eredménye nem számít bele a végeredménybe. A célok: szabvány polifoam vesszőfogó, ~ 1m2. Sem próbalövés, sem bemelegítő lövés nincsen, minden lövés azonnal értékelt lövés! A távolságok növelésével az adott cél pontértéke folyamatosan növekszik. Az összesen elérhető pontszám 1000 pont. céltávolság cél megnevezése találati pont értéke 20 méter 1 lövés 100 pont 30 méter 1 lövés 200 pont 40 méter 1 lövés 300 pont 50 méter 1 lövés 400 pont 3. Az íjász párbaj versenyszám Az előzetes sorsolás alapján létrehozott 4-es /vagy más/ csoportokból a győztesek továbbjutnak, és a továbbiakban kieséses rendszerben küzdenek meg a versenyszám elsőbbségéért és az 1000 pontért. A párbaj alapfegyvere 20 # alatti erősségű hagyományos íj és 4 védőharanggal ellátott, fémhegy nélküli nyíl. A szabályokról röviden: - Két versenyző küzd meg egymással - A felszólított versenyzők megjelennek a versenybíró előtt - A bíró ellenőrzi a fegyverek erősségét, épségét, a nyílvesszők védőharangjainak épségét /nők esetében a mellvédők felerősítettségét/ - Egymástól méterre kijelölt induló vonalakon sorakoznak fel a küzdő felek egymással szemben

6 - A küzdelmek egy győzelemig tartanak. - Az indulóvonalnál három vesszőt az íjhoz fognak, a negyediket az ideg mellé készítik úgy, hogy az nincs csatolva az idegre. - Jelzik a bírónak a készenlétet - Haj- rá! - Vezényszóra választott harcszerűséggel az ellenfél felé rohamoznak, töltik a fegyvert és megpróbálják az ellenfél vesszőit elkerülve eltalálni a másikat. - A közdelem során tarkóra nem lehet lőni! - A küzdelem során az ellenfél által ellőtt vesszőket is fel lehet használni, össze lehet gyűjteni. - A küzdelmi területnek kijelölt kb. 100 x 60 m es területet csak alkalomszerűen és a küzdelemben nem résztvevő versenyzők, nézők veszélyeztetése nélkül lehet csak elhagyni max.10 másodpercre. - 3 méternél közelebb nem lehet az ellenfélre lövést leadni! Aki ennél közelebbről lő az ellenfelére az a versenyszámból való kizárással jár! - Rúgni, ütni tilos! - Ha az ellenfél fejen, mellkason, hason, lábon, ágyékon, háton lövik, az győztes találatnak minősül. -Ha a versenyzőt vállon, kézen lövik akkor az használhatatlan fegyveresnek minősül az íj alkalmazása esetében tehát győztes találatnak minősül. - A súrolt találat is találatnak minősül!- Minden találat, ami a testfelülethez vagy a védőfelszereléshez ér a védőharang felületével. Ha csak a vessző teste, vagy tollai érintik a teste, az nem minősül találatnak. -Ha a versenyzőt íját lövik meg akkor az használhatatlan fegyvernek tehát győztes találatnak minősül. - A küzdelmek győztes találatig tartanak. Az értékelés: A párbaj végső győztese 1000 pont Döntős 900 pont Harmadik 800 pont Negyeddöntős 700 pont Nyolcaddöntős 600 pont A selejtezőcsoportokban elért győzelmek száma x 100 pont a többi versenyző pontszáma. 4. A kelevéz párbaj versenyszám Az előzetes sorsolás alapján létrehozott 4-es /vagy más/ csoportokból a győztesek továbbjutnak, és a továbbiakban kieséses rendszerben küzdenek meg a versenyszám elsőbbségéért és az 1000 pontért. A versenyszám során egyszerre indul két versenyző az álló céltól 20m-es távolságról. A versenyzők kezében 2 db kelevéz van egy pedig a 18m-es távolságnál leszúrva. Az első dobást a céltól kijelölt minimum 18 m-es távolságról kell megtenni kell, a második kézben tartott kelevézzel a céltól 12 m-es távolságra kijelölt lehet megtenni. A párbajt az nyeri meg, aki a célban megült találatot először éri el. Amennyiben a két távolságról egyik versenyző sem talál a célba, akkor visszafuthatnak a 18 m-en leszúrt kelevézért és azzal maximum a 12 m-es távolságig előrehaladva még egyszer próbálkozhatnak. A csoportokon belül minden ellenfél küzd egymással. Kesék és menyétek 14 méterről indulnak, majd 12 és 10m-ről hajítanak. Az elérhető pontszám szintén 1000 pont. 5. A szabad vívás gyakorló (fa) fegyverrel versenyszám Az előzetesen 4-es selejtezőcsoportokba sorsolják a versenyzőket. A győztesek továbbjutnak és kieséses rendszerben küzdenek meg a versenyszám elsőbbségéért és az 1000 pontért. A selejtezőcsoportok fegyver a polifoam borítású fa hosszúbot. Az egyenes kiesés ágban polifoam borítással ellátott fa gyakorlószablyákkal folynak a küzdelmek.

7 A párbaj alapfegyvere a fa hosszúbot és szablya, védőeszköze a vívósisak, a kesztyű és a bármilyen anyagból készült alkarvédő. A fa fegyvert és a fejvédőt a rendezőbizottság biztosítja (85 vagy 90 cm hosszú egyszerű hengeres fa bot, vagy tompított hegyű fa szablya markolattal melynek tömege egységesen 300 és 500 gramm között van). A gyakorló fegyverzet szemüregbe való behatolása ellen mindenki saját védőfelszerelést is használhat. Ennek hiányában a rendezőbizottság által biztosított eszközt köteles használni! A szabályokról röviden: - az ádámcsutka, nemi szerv támadása tilos, kizáráshoz vezethet (ha a védekező mozzanat következtében a védő fél fegyverével, kezével tesz olyan mozdulatot, ahol a támadó fegyvere tilos területet ér és az ellenfél jelentősen nem sérült meg, akkor a küzdelem tovább folytatódhat) -a párbaj 5 pontig tart -a könyök és váll közötti terület, a láb találata 1 pont -a fej találat 3 pont -a mellkas, has, hát találata 2 pontot ér - a kézfej és kéz alkar, felkar találata esetén a találatot elszenvedő köteles a másik kezébe átvenni a fegyvert két kéz találat esetén az ellenfél nyert - kézfejvédő, alkarvédő és fejvédő használata megengedett - együttes találat nincs - a töredékmásodpercekkel korábban bevitt találat együttesnek minősül - egymást követő 5 együttes találat esetében az addigi végeredmény áll be, egyenlő állás esetén a következő tiszta találat dönt! Ha továbbra is folytatódnak az együttes találatok, a 3-dik együttes találatnál az időben előbb betaláló versenyző a győztes. - csak az ellenfél fegyverének teljes kizárásával elért ún. "tiszta" találat ér el - a támadások ereje nincs korlátozva, de a gyors pillanatszerű reakciók amúgy sem teszik lehetővé a teljes erőből történő támadást, mivel az időveszteséget okoz. A versenyeknél az ún. " fél erő " alkalmazása a leginkább célravezető. A versenyzőknek rendelkezni kell olyan fájdalom-tűrőképességgel és sportemberi magatartással, amely nem vezet sportszerűtlenséghez - a találatok megítélésében elsősorban a bíró(k) határozata dönt, de ha a támadó a megítélt találatra a "nem volt találat" szóbeli jelzéssel válaszol, akkor az a találat törlésre kerül. Az esetlegesen a találatot elszenvedő versenyző véleménye nem mérvadó. A küzdelmet elsősorban a versenyzők értékelik, vitás esetekben a bíró dönt. -tilos a menekülés, intést von maga után (menekülés: 10 méternél nagyobb távolság egyirányú hátráló megtétele, az irányváltó kimozgások, elfordulások nem tartoznak ebbe a kategóriába) -a döntő egyetlen találatig tart. Az értékelés: A küzdelmek végső győztese Döntős Harmadik Negyeddöntős Nyolcaddöntős 1000 pont 900 pont 800 pont 700 pont 600 pont A selejtezőcsoportokban elért győzelmek száma x 100 pont a többi versenyző pontszáma.

8 6. A hagyományos magyar övbirkózás (kajar) versenyszám Az előzetes sorsolás alapján kerülnek négyes selejtező csoportokba a versenyzők, a győztesek továbbjutnak és kieséses rendszerben küzdenek meg a versenyszám elsőbbségéért és az 1000 pontért. A szabályokról röviden: - Az övbirkózás a ütésmentes övbirkózás, a népi birkózási formák /csülökre menés, ölre menés, böllön, övbirkózás, levan birkózás/ szabályozott elemeiből áll. - Az ellenfelek mezítelen felsőtesttel (téli időszakban mellénnyel), nadrágban, övvel felszerelve küzdenek egymás ellen. - A versenyző célja az, hogy az ellenfelet olyan helyzetbe kényszerítse, hogy az a könyökével, térdével, fenekével, hátával érintse a földet. - A küzdelem győzelmi pozícióig tart. - A győztesnek 2 talpával a földön kell állnia / legény a talpán / - Ha az akció során minkét versenyző vesztes pozícióba kerül /akár időkéséssel is/, az eldöntetlennek számít és állásból, tisztelgés után folytatják a küzdelmet. - Időkorlátozás nincs a bíró kívülről biztatással sürgetheti az ellenfeleket. - A bíró öt perc közös passzivitás után akár mindkét versenyzőt leléptetheti. Leléptetni csak a két versenyzőt egyszerre lehet. - Nem számít passzivitásnak, ha valaki a társát folyamatosan erő hatása alatt tartja. - Tilos ütni, rúgni, harapni, karmolni! - A verejtékező felsőtestet időszakosan meg kell törölni. - A körmöket le kell vágni. - Vérző, sérült versenyző esetében a bíró(k) véleménye dönt a folytatásról. - A láb söprése, akasztása megengedett. A térdizület nem támadható! - A derékon kötött öv lelógó részei felhasználhatóak a küzdelem során. - Az öveket időszakosan meg kell igazítani. - A valódi harchoz hasonlóan nincsenek súlycsoportok. Aki kisebb, fürgébb, használja ki ezen képességét, vagy más, a nehezebb ellenfeleknek kevésbé kedvező versenyszámokban vágjon vissza! - Nyakkulcsot csak 6 másodpercig alkalmazhat a versenyző. Ha ez idő alatt nem indít akciót, akkor ebből a fogásból ki kell engednie ellenfelét! A nyakkulccsal együtt földre eső versenyzőknek a kulcsot el kell engednie a földre esés pillanata előtt. - Gégefő fojtás tiltott! - Az izületek természetes hajlási irányukban feszíthetőek más feszítés tiltott! - Fejelni tilos! - A fej tolásra, feszítésre használható. - Bár pontosan meghatározott küzdőtér nincs, de a versenyzőknek törekedni kell egy 20 m x 20 m-es területen belül maradni. - A folyamatosan menekülő versenyzőt leléptetik. - Pihenőt csak különleges esetben lehet elrendelni. - A versenyzők a küzdelem előtt és a végén hagyományosan köszöntik egymást - A versenyzők kötelesek jelenteni a sérüléseket. A felszerelés: A stabil földkapcsolatot biztosító sportcipő viselése megengedett. Csizmában, sérülésveszélyes lábbeliben akasztani, söpörni tilos!

9 Az értékelés: A küzdelmek végső győztese Döntős Harmadik Negyeddöntős Nyolcaddöntős 1000 pont 900 pont 800 pont 700 pont 600 pont A selejtezőcsoportokban elért győzelmek száma x 100 pont a többi versenyző pontszáma. 7. Egyrovásos Böllön versenyszám Az előzetes sorsolás alapján kerülnek négyes selejtező csoportokba a versenyzők, a győztesek továbbjutnak és kieséses rendszerben küzdenek meg a versenyszám elsőbbségéért és az 1000 pontért. A szabályok: - Az egyrovásos böllön az ütésmentes övbirkózás, a népi birkózási formák /csülökre menés, ölre menés, böllön, övbirkózás, levan birkózás/ szabályozott elemeiből áll. - Az ellenfelek mezítelen felsőtesttel (téli időszakban mellénnyel), nadrágban, övvel felszerelve, mezítláb küzdenek egymás ellen. - A küzdelmek állásból, köszöntéssel kezdődnek. - A versenyző célja az, hogy az ellenfelet megadásra, a küzdelem feladására kényszerítse - A megadást elsősorban az ellenfél testére elhelyezett ún. lekopogással, talajra lekopogással, vagy a kezek béklyózottsága miatt kiáltással lehet jelezni. - A küzdelem győzelmi pozícióig, feladásig tart. - Időkorlátozás nincs a bíró kívülről biztatással sürgetheti az ellenfeleket. - A bíró öt perc közös passzivitás után akár mindkét versenyzőt leléptetheti. Leléptetni csak a két versenyzőt egyszerre lehet. - Nem számít passzivitásnak, ha valaki a társát folyamatosan erő hatása alatt tartja. - A földre került versenyzők esetében a bíró saját belátása szerint dönt az ún. patthelyzetekről. Álló testhelyzetből újraindítja a küzdelmet. - Tilos ütni, rúgni, harapni, karmolni, fejelni! - A verejtékező felsőtestet időszakosan meg kell törölni. - A körmöket le kell vágni. - Kis izületek támadása nem megengedett. - Vérző, sérült versenyző esetében a bíró(k) véleménye dönt a folytatásról. - A láb söprése, akasztása megengedett. A térdizület nem támadható! - Fojtás, feszítés az alábbi korlátozással használható - Gégefő fojtása nem megengedett - Minden fojtást és feszítést csak folyamatosan egyre növekvő erővel és szöggel szabad az ellenfélen végrehajtani, hogy időben érzékelje az erőhatást - direkt hirtelen fojtás, feszítés nem megengedett - Fojtásból való dobás tilos - Az egészség védelme érdekében a bíró bármikor közbeléphet - A derékon kötött öv lelógó részei felhasználhatóak a küzdelem során. - Az öveket időszakosan meg kell igazítani. - Aki kisebb, fürgébb, használja ki ezen képességét, vagy más, a nehezebb ellenfeleknek kevésbé kedvező versenyszámokban vágjon vissza! - Szabálytalankodó versenyzőt az első alkalommal intik, másodjára leléptetik

10 - A fej tolásra, feszítésre használható. - Bár pontosan meghatározott küzdőtér nincs, de a versenyzőknek törekedni kell egy 10 m x 10 m-es területen belül maradni. - A folyamatosan menekülő versenyzőt leléptetik. - Pihenőt csak különleges esetben lehet elrendelni. - A versenyzők a küzdelem előtt és a végén hagyományosan köszöntik egymást - A versenyzők kötelesek jelenteni a sérüléseket. 8. A vívás bemutató versenyszám Az iker-párok a bírók (akurok) előtt bemutatják közös, rögzített vívásbemutatójukat, amelynek 40 másodpercnél hosszabbnak kell lenni. A vívás bemutató során a magyar történelmi és népi harci kultúra fegyver- és eszközrendszerét kell használni. A bemutató során a bírók 4 szempont alapján díjazzák a teljesítményeket amelyre a vívópárok - ikercsapatok közösen kapnak pontot: A legmagasabb elérhető pontszám 1000 pont. A bírók között más fegyveres harcművészetek oktatói is szerepelhetnek. Értékelési szempont 1. ért. bíró 2. ért. bíró 3. ért. bíró 4. ért. bíró 5. ért. bíró harcszerűség pont pont pont pont pont dinamika 1-40 pont 1-40 pont 1-40 pont 1-40 pont 1-40 pont pontosság 1-40 pont 1-40 pont 1-40 pont 1-40 pont 1-40 pont stílus 1-20 pont 1-20 pont 1-20 pont 1-20 pont 1-20 pont 9. A táncgyakorlat (tánc- és szoborgyakorlat) versenyszám A versenyszám a vívás bemutató helyszínén kezdődik, ugyanazon bírók előtt. Ekkor egy több mint 100, kevesebb mint 180 másodperces táncgyakorlatot kell bemutatni A versenyszám során előnyben részesülnek a már ismert hagyományos gyakorlatok megjelenítői, továbbfejlesztői. Lehetőség van a páros és csoportos megmutatkozásra is. Itt a csoport /pár/ által mutatott teljesítmény alapján kerülnek megállapításra a pontszámok Természetesen a több eszköz egyidejű alkalmazásának bemutatására is lehetőség van. - ajánlott táncok: somogyi ugrós, somogyi kanásztánc, szatmári verbunk, dunántúli ugrós, hajdútánc, botolók A legmagasabb elérhető pontszám 1000 pont. A bírók között szerves magyar tánchagyományok oktatói is szerepelhetnek. Értékelési szempont 1. ért. bíró 2. ért. bíró 3. ért. bíró 4. ért. bíró 5. ért. bíró Eszközkezelés pont pont pont pont pont Hagyományos táncelemek, 1-40 pont 1-40 pont 1-40 pont 1-40 pont 1-40 pont lépésrendszerek jelenléte A zene ütemének követése 1-40 pont 1-40 pont 1-40 pont 1-40 pont 1-40 pont Összhatás- stílus 1-20 pont 1-20 pont 1-20 pont 1-20 pont 1-20 pont Versenyberendezési jegyzék: - 10 db. íjász cél - 30 db. színes jelzőzászló /P.F.Z., Árpádsávos/ - 24 db. történelmi zászló - 1 db. Baranta nagyalakú versenyzászló

11 - 1 db. Magyar nagyalakú nemzetzászló - 6 db. tartalék 20# alatti íj - 6 db. tartalék # közötti íj - 4 db. időmérő óra - 6 db. bírói asztal - 6.db. bírói aljzatos, csatolós versenylaptartó - versenyszám adatgyűjtő lapok - 10 db. toll - 2 db. Számítógép - 2 db. színes nyomtató - Baranta összegző versenyprogram - 50 színes oklevél papír db. /1 csomag/ A/4-es papír - 20 db. bírói szék - 12 db. mozgatható pad - 6 db. tartalék birkózó textil öv - 30 db. tartalék védőharangos nyílvessző - 20 db. közepes kelevéz - 6 db. hajítófegyver tábla - 20 db. kül. méretű vívósisak - 20 db. szabadvívó eszköz - 6 db. mellvédő - 5 db. versenybírói sátor - 1 db. segélyhelysátor /berendezve/ - 1. db. frissítő sátor - 1 db. Háromfokozatú dobogó - 1 fényképész - 1 operatőr / a nap végére kis rövidfilm összeállítása a versenyről/ - 2 db. mikrofon, erősítő, hangszóró - 1 db. CD lejátszó - 1 db. kivetítő

12 A verseny előzetes feladatrendszere: 1. Nevezések, nevezési díj, versenyengedélyek megléte, eredmények rögzítése, végeredmény összeállítása, számítógépek, nyomtatók, kivetítő, program, oklevelek, médiakapcsolat, díjkiosztó ünnepség, Bognár István, Bognár Csengele 2. Szállás, szálláskérelem, étkeztetés, díjkiosztó ünnepség Molnár Pál 3. Versenyeszközök, pályaberendezés, bírói tevékenység megszervezése, oklevelek, médiakapcsolat, díjkiosztó ünnepség, verseny anyagi támogatói Vukics Ferenc, Nagy Zoltán 4. Területrendezés, hangosítás, elektromos hálózat, víz, díjkiosztó ünnepség, helyi média, eü. biztosítás, Molnár Pál, Szilaj István, Nagy Zoltán 5. Díjak beszerzése, vésetés, fotós, operatőr, médiakapcsolat, díjkiosztó ünnepség, verseny anyagi támogatói Bognár István, Bognár Csengele 6. Padok, sátrak berendezése, felállítása, versenypályát berendező csoport összeállítása, médiakapcsolat, fotós- Molnár Pál, Szilaj István, Nagy Zoltán Minden versenyzőnek jó felkészülést kíván a vendéglátó Kiskun HSE és az Országos Baranta Szövetség!

BARANTA VILÁGKUPA VERSENYKIÍRÁS CSAPATOK ÉS VERSENYZŐK RÉSZÉRE

BARANTA VILÁGKUPA VERSENYKIÍRÁS CSAPATOK ÉS VERSENYZŐK RÉSZÉRE BARANTA VILÁGKUPA VERSENYKIÍRÁS CSAPATOK ÉS VERSENYZŐK RÉSZÉRE A verseny szakmai szervezője: Országos Baranta Szövetség (OBSZ) A verseny társszervezői: Mente Egyesület, Miskolc Város Önkormányzata, Magyarországi

Részletesebben

Kapos Baranta Egyesület

Kapos Baranta Egyesület I. Rosseb Kupa Déli Végek Baranta Versenye 2014. kikelet havának 22. napján első alkalommal kerül megrendezésre a Déli Végek Baranta versenye. A küzdelem név választásával a 44-es gyalogezred katonáinak,

Részletesebben

Versenykiírás. A bicskei Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület szervezésében. A Magyar Kempó Szövetség védnökségével

Versenykiírás. A bicskei Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület szervezésében. A Magyar Kempó Szövetség védnökségével IX. Bicske Kupa Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny Versenykiírás A bicskei Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület szervezésében A Magyar Kempó Szövetség védnökségével Fővédnökök

Részletesebben

VII. Amatőr késharc verseny és önvédelmi szeminárium

VII. Amatőr késharc verseny és önvédelmi szeminárium Tisztelt Sporttársak! Örömmel tájékoztatunk benneteket, hogy 2015. november 21-én a Magyar Közelharc- Kézitusa Szövetség, HASE közelharc-kézitusa szakosztálya ismét amatőr késharc versenyt és szeminárium

Részletesebben

IMMAF világszervezet által felügyelt

IMMAF világszervezet által felügyelt 2015 2016 IMMAF világszervezet által felügyelt MAGYAR AMATŐR MMA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA képviselő szervezet: Magyar MMA Prémium Liga Az őszi Bajnoki szezon helyszínei és időpontjai: Első forduló: 2015

Részletesebben

VI. Balassi Kupa Nyílt Baranta Szabadvívó Verseny

VI. Balassi Kupa Nyílt Baranta Szabadvívó Verseny Jézuskiáltó Székely Barantaközösség Asociaţia Sportivă Baranta Jézuskiáltó P-ţa Libertăţii nr. 34 Cristuru Secuiesc 535400 jud. Harghita Mob. +40 744 403 846 +40 757 362103 E-mail: mateffycsaba70@freemail.hu

Részletesebben

Baranta Magyar Kupa 2016 VI. Zrínyi Miklós Baranta Kupa. Nyílt szabadvívó verseny

Baranta Magyar Kupa 2016 VI. Zrínyi Miklós Baranta Kupa. Nyílt szabadvívó verseny Baranta Magyar Kupa 2016 VI. Zrínyi Miklós Baranta Kupa Nyílt szabadvívó verseny A 2016-os Baranta Magyar Kupa-sorozat (öskü kategória) első versenye a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Zrínyi Miklós

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A kerékpársport népszerűsítése az általános és középiskolák tanulói és pedagógusai körében. A fiatalok

Részletesebben

2015. évi Triplett válogató verseny versenykiírása

2015. évi Triplett válogató verseny versenykiírása Magyar Pétanque Szövetség Fédération Hongroise de Pétanque Hungarian Pétanque Federation H-7396 Magyarszék, Kossuth L. u. 33. Tel: +3630 405-4511 Fax: +3672 521-006 2015. évi Triplett válogató verseny

Részletesebben

XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság 2012-13

XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság 2012-13 XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság 2012-13 Versenykiírás A XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság Versenykiírása 1. A bajnokság neve: XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság 2. A bajnokság

Részletesebben

KISPÁLYÁS FLOORBALL DIÁKOLIMPIA

KISPÁLYÁS FLOORBALL DIÁKOLIMPIA 2011/2012.. TANÉV KISPÁLYÁS FLOORBALL DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ I. KORCSOPORT - FIÚ Fonyód 2011. decemberember 2. 2011/2012. TANÉVI KISPÁLYÁS FLOORBALL DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ I. KORCSOPORT FIÚ

Részletesebben

X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2013/2014 tanév

X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2013/2014 tanév X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2013/2014 tanév VERSENYKATEGÓRIA: CSAPATVERSENY A verseny célja a belügyi rendészeti ismeretek tantárgyat tanuló középiskolások rendészeti

Részletesebben

XI. Kecskemét Kupa. Országos Ju-Jitsu Verseny Versenykiírás. 2005 november 26. Kecskemét, Városi Sportcsarnok, Olimpia u. 1.

XI. Kecskemét Kupa. Országos Ju-Jitsu Verseny Versenykiírás. 2005 november 26. Kecskemét, Városi Sportcsarnok, Olimpia u. 1. XI. Kecskemét Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny Versenykiírás 2005 november 26. Kecskemét, Városi Sportcsarnok, Olimpia u. 1. XI. Kecskemét Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny 2005 november 26. Kecskemét, Városi

Részletesebben

Megyei DSSZE vezetői. B.-A.-Z. Megye DSB körzeteinek elnökei

Megyei DSSZE vezetői. B.-A.-Z. Megye DSB körzeteinek elnökei Megyei DSSZE vezetői B.-A.-Z. Megye DSB körzeteinek elnökei Körzet Név Levelezési cím Elérhetőségek E-mail cím Megyei elnök Fazekas Miklósné 3530 Miskolc, Szent István u. 39. 30/535-6672 fazildi@hotmail.com

Részletesebben

DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE

DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE ÁLTALÁNOS ISKOLÁK Kőbányai Diáksport Bizottság Kocsis Sándor Sportközpont Fontosabb címek, telefonszámok Általános tudnivalók Versenykiírások Mellékletek Fontosabb

Részletesebben

RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ. 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS

RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ. 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS A Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséggel együtt 2015/2016-os

Részletesebben

ZÁNKA 2016. július 8.

ZÁNKA 2016. július 8. ORSZÁGOS RENDŐR MIX STRANDRÖPLABDA BAJNOKSÁG ZÁNKA 2016. július 8. V E R S E N Y K I Í R Á S A verseny célja: - a Rendőrségi Országos Mix Strandröplabda Bajnokság 2016. évi helyezéseinek eldöntése, - versenyzési

Részletesebben

A Magyar Field Target (Tereplövész) Szövetség Szabálykönyve HUNTER FIELD TARGET VERSENYSZABÁLYOK. 5. kiadás Érvényes: 2010.

A Magyar Field Target (Tereplövész) Szövetség Szabálykönyve HUNTER FIELD TARGET VERSENYSZABÁLYOK. 5. kiadás Érvényes: 2010. A Magyar Field Target (Tereplövész) Szövetség Szabálykönyve HUNTER FIELD TARGET VERSENYSZABÁLYOK 5. kiadás Érvényes: 2010. január 15-től A használható felszerelések körének meghatározása 1. A használható

Részletesebben

Magyar Kupa. Mesterfokú-bajnokság. Versenysport kategória 2016. évi versenykiírás

Magyar Kupa. Mesterfokú-bajnokság. Versenysport kategória 2016. évi versenykiírás Magyar Kupa Mesterfokú-bajnokság Versenysport kategória 06. évi versenykiírás RITMIKUS GIMNASZTIKA MRGSZ Preambulum A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség célja az egyesületekkel együttműködve megteremteni

Részletesebben

Ideje: 2016. 02. 13.

Ideje: 2016. 02. 13. A verseny célja lehetőséget biztosítani azoknak a kezdőszintű (max. 18 hónap edzésidő a küzdősportokban) Budokáknak, akik eddig még nem, vagy csak alig próbálták ki magukat a versenyzés világában. Szervezője:

Részletesebben

SZI-ZO SPORT 2015-2016. évi kültéri Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása

SZI-ZO SPORT 2015-2016. évi kültéri Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása 1. A bajnokság célja: SZI-ZO SPORT 2015-2016. évi kültéri Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása A kispályás labdarúgás iránt érdeklődők részére lehetőséget biztosítani a rendszeres sportolásra.

Részletesebben

A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség Versenyszabályzata a 2015. évre (2015/02/27)

A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség Versenyszabályzata a 2015. évre (2015/02/27) A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség Versenyszabályzata a 2015. évre (2015/02/27) I. Versenyengedély II. Versenyrendszer III. A nehézségi versenyek szabályai IV. A gyorsasági versenyek szabályai V. A

Részletesebben

VII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA. Ügyességi verseny. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. meghirdeti

VII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA. Ügyességi verseny. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. meghirdeti VII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA Ügyességi verseny A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége meghirdeti a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola Egységes Gyógypedagógiai Módszertani

Részletesebben

FINA VÍZILABDA SZABÁLYOK 2005-2009

FINA VÍZILABDA SZABÁLYOK 2005-2009 FINA VÍZILABDA SZABÁLYOK 2005-2009 A FINA nemzetközi vízilabda szabályok az MVLSZ döntése szerint a mindenkori hazai kiegészítésekkel érvényesek a magyarországi vízilabda eseményeken. A szövetség azonban

Részletesebben

NB II. VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015.

NB II. VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015. MAGYARORSZÁG KOSÁRLABDA NEMZETI BAJNOKSÁGA NB II. VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM:

Részletesebben

Magyarország 2014/2015. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása

Magyarország 2014/2015. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása Magyarország 2014/2015. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása 1 Az 2013/2014. évi kiíráshoz képest történő változásokat vastag betűvel szedtük, kérjük azokra fordítsanak

Részletesebben

FINA VÍZILABDA SZABÁLYOK A 2009-13. ÉVEKRE

FINA VÍZILABDA SZABÁLYOK A 2009-13. ÉVEKRE FINA VÍZILABDA SZABÁLYOK A 2009-13. ÉVEKRE FINA VÍZILABDA FINA VÍZILABDA SZABÁLYOK 2009-2013 A FINA nemzetközi vízilabda szabályok az MVLSZ döntése szerint a mindenkori hazai kiegészítésekkel érvényesek

Részletesebben

III. Orgovány Kupa Nyílt Országos Ju-Jitsu Csapatverseny Versenykiírás 2008 május 24. Általános Iskola Sportcsarnoka Orgovány, Kossuth Lajos u. 62. további információ a honlapunkon: www.tatamicentrum.hu

Részletesebben

Versenykiírás/ Szabályok

Versenykiírás/ Szabályok Veszprémi Kispályás Liga 2016 Versenykiírás/ Szabályok Helyszín: Veszprém, Vasas pálya 2 db 20x40 méteres szabvány műfüves pálya Időpont: 2016.04.04. 2016.11.28. (tavaszi-őszi forduló), Szezonzáró: KISPÁLYA

Részletesebben

A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa A bajnokság célja A bajnokság nevezési és részvételi feltételei A bajnokság nevezési eljárása

A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa A bajnokság célja A bajnokság nevezési és részvételi feltételei A bajnokság nevezési eljárása A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa A bajnokság célja A bajnokság nevezési és részvételi feltételei A bajnokság nevezési eljárása során betartandó határidők A bajnokság résztvevői és

Részletesebben

NB III. A 2006-2007. ÉVI NB II FÉRFI FELNŐTT NAGYPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA

NB III. A 2006-2007. ÉVI NB II FÉRFI FELNŐTT NAGYPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA NB III. A 2006-2007. ÉVI NB II FÉRFI FELNŐTT NAGYPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Az MLSZ elnöksége 79/2006 (2006.04.20.) számú határozataival fogadta el. 1. A BAJNOKSÁG CÉLJA A Winner Sport NB

Részletesebben

Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség Szabálykönyvei GYORS PONTLÖVÉSZET

Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség Szabálykönyvei GYORS PONTLÖVÉSZET GYORS PONTLÖVÉSZET Összeállította: Babits László 2004. 1. kiadás, érvényes: 2005. január. 3-tól 2. kiadás, érvényes: 2013. január. 20-tól 3. kiadás, érvényes:2013.április. 01-től Minden jog fenntartva.

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS HÉTPRÓBÁSOK BAJNOKSÁGA 2016 ORSZÁGOS EGYÉNI ÉS CSAPAT DIÁKVERSENY 2015/2016-OS TANÉV

VERSENYKIÍRÁS HÉTPRÓBÁSOK BAJNOKSÁGA 2016 ORSZÁGOS EGYÉNI ÉS CSAPAT DIÁKVERSENY 2015/2016-OS TANÉV VERSENYKIÍRÁS HÉTPRÓBÁSOK BAJNOKSÁGA 2016 ORSZÁGOS EGYÉNI ÉS CSAPAT DIÁKVERSENY 2015/2016-OS TANÉV A verseny helyszíne: Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola, 3597 Hejőkeresztúr, Petőfi Sándor út 111.

Részletesebben

III. ELTE Egyetemi - Főiskolai Dolgozók Sport Kupája /versenyszabályzat/

III. ELTE Egyetemi - Főiskolai Dolgozók Sport Kupája /versenyszabályzat/ III. ELTE Egyetemi - Főiskolai Dolgozók Sport Kupája /versenyszabályzat/ az EMMI Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, a Magyar Olimpiai Bizottság és az EMMI SE támogatásával, továbbá a Magyar Egyetemi-Főiskolai

Részletesebben

SZI-ZO SPORT Teremlabdarúgó Bajnokság Versenykiírása 2015-2016.

SZI-ZO SPORT Teremlabdarúgó Bajnokság Versenykiírása 2015-2016. SZI-ZO SPORT Teremlabdarúgó Bajnokság Versenykiírása 2015-2016. 1 l./ A bajnokság célja: A kispályás labdarúgás iránt érdeklődők részére a téli időszakban is lehetőséget biztosítani a rendszeres sportolásra.

Részletesebben

MEGYEI I/B-OSZTÁLY FÉRFI FELNŐTT NAGYPÁLYÁS MEGYEI I/B-OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2009/2010.

MEGYEI I/B-OSZTÁLY FÉRFI FELNŐTT NAGYPÁLYÁS MEGYEI I/B-OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2009/2010. Pest Megyei Labdarúgó Szövetség (PMLSZ) Postacím: 1364 Budapest, Postafiók 301.; Székhely: 1052 Budapest, Városház utca 7.; E-mail: versenyiroda@pmlsz.hu; jb-iroda@pmlsz.hu; nyiab-iroda@pmlsz.hu; Telefon/fax:

Részletesebben

Ritmuscsapatok Országos Modern Tánc versenyének versenyszabályzata! 2016

Ritmuscsapatok Országos Modern Tánc versenyének versenyszabályzata! 2016 Ritmuscsapatok Országos Modern Tánc versenyének versenyszabályzata! 2016 VERSENYRENDSZERÜNK: Versenyünk AMATŐR szintű Táncversenysorozat! A Tánc, mint sportág megismertetése és tömegbázis teremtése és

Részletesebben

A Magyar Íjász Szövetség Történelmi Versenyszabályzata - 2010

A Magyar Íjász Szövetség Történelmi Versenyszabályzata - 2010 A Magyar Íjász Szövetség Történelmi Versenyszabályzata - 2010 Garas Mihály, Herczeg Zsolt, Melter László 2010.01.14. 2 Magyar Íjász Szövetség Történelmi Versenyszabályzata - 2010 Történelmi Versenyszabályzat

Részletesebben

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE ALSZÖVETSÉGE

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE ALSZÖVETSÉGE MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE ALSZÖVETSÉGE A tagja H-1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. (36-1) 46 06 805 Adószám: 18170366-2-42 (36-1) 46 06 806 Bankszámlaszám: teke@tekesport.hu 11714006-20422347

Részletesebben

Egyéni korcsoportos sakkverseny

Egyéni korcsoportos sakkverseny I. Egyéni korcsoportos sakkverseny A Bethlen Gábor Általános és Szakképző Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, valamint a Bethlen Gábor Oktatási Alapítvány a Bethlen Kupa keretein belül

Részletesebben

t e l ü s e G e a t n a r a b s o p ak

t e l ü s e G e a t n a r a b s o p ak II. Rosseb Kupa Déli Végek Baranta Versenye 2015. kikelet havának 21. napján immár második alkalommal kerül megrendezésre a Déli Végek Baranta versenye. A küzdelem név választásával a 44-es gyalogezred

Részletesebben

A 2013. évi Országos Természetjáró Tájékozódási Csapatbajnokság (OTTCsB) kiírása

A 2013. évi Országos Természetjáró Tájékozódási Csapatbajnokság (OTTCsB) kiírása MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG Verseny Szakbizottság A 2013. évi Országos Természetjáró Tájékozódási Csapatbajnokság (OTTCsB) kiírása Az MTSz Verseny Szakbizottsága (a továbbiakban: VSzB) a természetjárók

Részletesebben

Magyar Floorball Szakszövetség Utánpótlás, nagypályás floorball bajnokságok versenykiírása 2015 2016

Magyar Floorball Szakszövetség Utánpótlás, nagypályás floorball bajnokságok versenykiírása 2015 2016 Utánpótlás, nagypályás floorball bajnokságok versenykiírása 2015 2016 Budapest, 2015. június 12. 1.! A bajnokság rendezője és neve a.! A bajnokságot a Magyar Floorball Szakszövetség (továbbiakban MFSZ)

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI TEKE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA

2014/2015. TANÉVI TEKE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015. TANÉVI TEKE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA 1. A bajnokság célja: A tekesport népszerűsítése. A fiatalok készségeinek, erkölcsi, akarati tulajdonságainak és fizikai képességeinek fejlesztése., A

Részletesebben

Versenykiírás. Egyéni regionális selejtező versenyek

Versenykiírás. Egyéni regionális selejtező versenyek Versenykiírás Egyéni regionális selejtező versenyek A verseny célja: Az MBSZ Pool Szakág pontszerző versenyeinek selejtező versenye, és egyben a régiók számára versenylehetőség biztosítása. Regionális

Részletesebben

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE ALSZÖVETSÉGE

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE ALSZÖVETSÉGE MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE ALSZÖVETSÉGE A tagja H-1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. (36-1) 46 06 805 Adószám: 18170366-2-42 1) 46 06 806 Bankszámlaszám: teke@tekesport.hu 11714006-20422347

Részletesebben

A nevezési lapon kérjük feltüntetni:

A nevezési lapon kérjük feltüntetni: Nyílt Sport Jitsu Gyermek,Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokság A verseny időpontja: 2013. november 2. (szombat), 10 óra A verseny helyszíne: Alcsútdobozi sportcsarnok, Alcsútdoboz József A. u. 5. A verseny

Részletesebben

és senior korosztályok A Magyar Sport-Jitsu Szövetség Szakmai Védnökségével!

és senior korosztályok A Magyar Sport-Jitsu Szövetség Szakmai Védnökségével! 2015. évi JÁSZ VIADAL Nyílt Sport Ju-Jitsu Jitsu Verseny Gyermek, Ifjúsági, Felnıtt és senior korosztályok oknak A Magyar Sport-Jitsu Szövetség Szakmai Védnökségével! A verseny időpontja: 2015. április

Részletesebben

Győzd le Bessenyey Zolit! 2016. évi versenykiírás

Győzd le Bessenyey Zolit! 2016. évi versenykiírás Győzd le Bessenyey Zolit! 2016. évi versenykiírás Az AVALON PARK Kft. (1075 Budapest, Károly krt. 1. I/2.) továbbiakban: SZERVEZŐ - 2016. évre kiírja a HELL KART & Event Centerben megrendezendő HELL KART

Részletesebben

Nemzetközi rádióamatőr szövetség 1-es régió

Nemzetközi rádióamatőr szövetség 1-es régió Nemzetközi rádióamatőr szövetség 1-es régió Rádió amatőr iránymérés bajnoki szabályzata B rész verseny 2.11/2013 változat Elfogadva: 2012. Szeptember 14-én, Kopaonikban IARU R1 ARDF Working Group ülésen

Részletesebben

Global Grappling Gyakorta Ismételt Kérdések (GYIK) A. Csapatvezető

Global Grappling Gyakorta Ismételt Kérdések (GYIK) A. Csapatvezető Global Grappling Gyakorta Ismételt Kérdések (GYIK) A. Csapatvezető 1. Miért van szükség a csapatvezetőre? Mi a szerepe? Az elképzelésünk szerint az egy klubból jövő nevezéseket a csapatvezető fogja össze,

Részletesebben

A Magyar Amerikai Football Szövetség Versenyszabályzata. Érvényes:2013. június 10-től

A Magyar Amerikai Football Szövetség Versenyszabályzata. Érvényes:2013. június 10-től A Magyar Amerikai Football Szövetség Érvényes:2013. június 10-től ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (továbbiakban MAFSZ) Elnöksége a 2004. I. törvény (továbbiakban Sporttörvény) 23. (1). alapján az amerikai football

Részletesebben

ÖTTUSA 2014. ÉVI VERSENYSZABÁLYAI

ÖTTUSA 2014. ÉVI VERSENYSZABÁLYAI ÖTTUSA 2014. ÉVI VERSENYSZABÁLYAI 4. ÚSZÁS SZABÁLYAI A RÉSZ A VERSENYSZÁM.. 61 3.1 A VERSENYSZÁM LEÍRÁSA....61 1 Az úszás versenyszám 2 Versenytávok 3.2 HIVATALOS SZEMÉLYEK...61 1 Versenyszám igazgató

Részletesebben

Kis iskolák sportversenye KOVÁTS TIBOR EMLÉKVERSENY

Kis iskolák sportversenye KOVÁTS TIBOR EMLÉKVERSENY Kis iskolák sportversenye KOVÁTS TIBOR EMLÉKVERSENY 1. A verseny célja: Verseny- és játéklehetőség biztosítása a sportágak versenyszámait megismerő, különös tekintettel a hátrányos helyzetű települések

Részletesebben

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ B kategória I., II., III-IV. KORCSOPORT. Pécs, 2015. március 01. Lauber Dezső Városi Sportcsarnok

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ B kategória I., II., III-IV. KORCSOPORT. Pécs, 2015. március 01. Lauber Dezső Városi Sportcsarnok BARANYA MEGYEI DIÁKSPORT TANÁCS 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ B kategória I., II., III-IV. KORCSOPORT Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok 2015. március 01. 1 Kedves Diáksportolók, Testnevelők,

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ. Balogh Gábor. Tisztelt testnevelők, felkészítők, kedves diákok!

KÖSZÖNTŐ. Balogh Gábor. Tisztelt testnevelők, felkészítők, kedves diákok! KÖSZÖNTŐ Tisztelt testnevelők, felkészítők, kedves diákok! A 2015/2016-os tanévben is töretlen lelkesedéssel dolgozunk a Diákolimpia versenyrendszerének minél színvonalasabb szervezésén. Nagy öröm számunkra,

Részletesebben

MNASZ Gyorsulási-Drag Országos Bajnokság Drag Street Nemzeti Kupa Drag Semi-Pro Nemzeti Kupa Drag Pro-ET Nemzeti Kupa Alapkiírás 2016

MNASZ Gyorsulási-Drag Országos Bajnokság Drag Street Nemzeti Kupa Drag Semi-Pro Nemzeti Kupa Drag Pro-ET Nemzeti Kupa Alapkiírás 2016 MNASZ Gyorsulási-Drag Országos Bajnokság Drag Street Nemzeti Kupa Drag Semi-Pro Nemzeti Kupa Drag Pro-ET Nemzeti Kupa Alapkiírás 2016 Készítette az MNASZ Drag és Drift Szakági Bizottsága Jóváhagyta az

Részletesebben

Magyar Floorball Szakszövetség 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Jegyzőkönyvvezető (zsűri) tananyag. Budapest 2016. január

Magyar Floorball Szakszövetség 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Jegyzőkönyvvezető (zsűri) tananyag. Budapest 2016. január Magyar Floorball Szakszövetség 1146 Budapest, Istvánmezei út 13. Jegyzőkönyvvezető (zsűri) tananyag Budapest 2016. január A dokumentum a floorball sportág jegyzőkönyvvezetői tudnivalók leírását tartalmazza.

Részletesebben

Tisztelt Versenyzők, Sportbarátok!

Tisztelt Versenyzők, Sportbarátok! 2 Tisztelt Versenyzők, Sportbarátok! Örömteli tisztelettel köszöntöm a sportolókat, szervezőket, kedves vendégeinket a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes személyi állománya nevében a Belügyminisztérium

Részletesebben

Magyarország Csörgőlabda Nemzeti Bajnokság 2014-2015. évi I., II. osztály Versenykiírása

Magyarország Csörgőlabda Nemzeti Bajnokság 2014-2015. évi I., II. osztály Versenykiírása Magyarország Csörgőlabda Nemzeti Bajnokság 2014-2015. évi I., II. osztály Versenykiírása 1. A bajnokság szervezője: A bajnokságot a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége által kinevezett Parasport Albizottság

Részletesebben

MAGYAR KARATE SZAKSZÖVETSÉG BÍRÓI BIZOTTSÁGA. Kumite. Vizsgakérdések kumite bírók részére

MAGYAR KARATE SZAKSZÖVETSÉG BÍRÓI BIZOTTSÁGA. Kumite. Vizsgakérdések kumite bírók részére MAGYAR KARATE SZAKSZÖVETSÉG BÍRÓI BIZOTTSÁGA Kumite Vizsgakérdések kumite bírók részére A vizsgakérdéseket és a vizsgalapot a vizsgabizottságnak kell átadni. Kérjük, a kérdéseket tartalmazó lapra ne írjon

Részletesebben

FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2014/2015.

FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2014/2015. FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2014/2015. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3.

Részletesebben

2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS IV. KORCSOPORT FIÚ

2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS IV. KORCSOPORT FIÚ IV. KORCSOPORT FIÚ 2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 1 2015/2016. TANÉVI XVII. FEKVENYOMÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A fekvenyomó sport népszerűsítése a középiskolák

Részletesebben

Univer24 Az úszás ünnepe. Rendezvény Kiírás

Univer24 Az úszás ünnepe. Rendezvény Kiírás Univer24 Az úszás ünnepe Rendezvény Kiírás 1. Univer24 Az úszás ünnepe Az Univer24 (a továbbiakban Univer24 vagy Rendezvény) egy úszó és vízilabdázó legendák jelenlétével támogatott, több száz úszó tömegrendezvényével

Részletesebben

A 2014. augusztus 16-án, Szentbalázson megrendezendő Megyei Önkéntes Összetett Tűzoltóversenyhez

A 2014. augusztus 16-án, Szentbalázson megrendezendő Megyei Önkéntes Összetett Tűzoltóversenyhez 2014. évi Somogy Megyei Önkéntes Összetett Tűzoltó Verseny VERSENYSZABÁLYZAT A 2014. augusztus 16-án, Szentbalázson megrendezendő Megyei Önkéntes Összetett Tűzoltóversenyhez 1. A versenyben való részvétel

Részletesebben

Magyar Kick-Box Szakszövetség. Versenyrendszer Szabályzat (VESZ) Hatálybalépés időpontja: 2009.01.15.

Magyar Kick-Box Szakszövetség. Versenyrendszer Szabályzat (VESZ) Hatálybalépés időpontja: 2009.01.15. Magyar Kick-Box Szakszövetség Versenyrendszer Szabályzat (VESZ) Hatálybalépés időpontja: 2009.01.15. Versenyrendszer Szabályzat A szabályzat célja: Az egyes szakágakban, szabályrendszerekben és korcsoportokban

Részletesebben

DAR VS 2016 Szabályzat

DAR VS 2016 Szabályzat DAR VS 2016 Szabályzat Kategóriák: Pusztai és longbow modern anyagból: modern anyagú íj: Modern anyag, 6 db favessző, madártoll, gyakorló hegy, nokkot érintő húzókéz. Pusztai és longbow természetes anyagból

Részletesebben

MEGYEI I. OSZTÁLY FÉRFI FELNŐTT NAGYPÁLYÁS MEGYEI I. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2010/2011.

MEGYEI I. OSZTÁLY FÉRFI FELNŐTT NAGYPÁLYÁS MEGYEI I. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2010/2011. Pest Megyei Labdarúgó Szövetség (PMLSZ) Postacím: 1364 Budapest, Postafiók 301.; Székhely: 1052 Budapest, Városház utca 7. E-mail: versenyiroda@pmlsz.hu; jb-iroda@pmlsz.hu; nyiab-iroda@pmlsz.hu Telefon/fax:

Részletesebben

IV. Wesselényi kupa. Baranta Magyar Kupasorozat A verseny a 2015-ös Baranta Magyar Kupasorozat második pontszerző versenye.

IV. Wesselényi kupa. Baranta Magyar Kupasorozat A verseny a 2015-ös Baranta Magyar Kupasorozat második pontszerző versenye. IV. Wesselényi kupa Baranta Magyar Kupasorozat 2015 A verseny a 2015-ös Baranta Magyar Kupasorozat második pontszerző versenye. A verseny célja: A rendezvény a történelmi magyar harci testkultúrára épülő

Részletesebben

Meghívó. Szeretettel meghívunk és várunk minden ITF Taekwon-do sportegyesületet a. Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub. által rendezett 2016.

Meghívó. Szeretettel meghívunk és várunk minden ITF Taekwon-do sportegyesületet a. Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub. által rendezett 2016. Meghívó Szeretettel meghívunk és várunk minden ITF Taekwon-do sportegyesületet a Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub által rendezett 2016. évi Gyermek, Serdülő, Ifjúsági, Felnőtt Egyéni és Csapat Magyar

Részletesebben

I. Általános információk

I. Általános információk HIVATALOS VERSENYKIÍRÁS XVIII. MEDVE SZABADTÉRI MATEMATIKAVERSENY 2016 5-12. évfolyamos tanulók és vállalkozókedvű tanárok, felnőttek számára A versenykiírás dátuma: 2016. január 3. A Medve Szabadtéri

Részletesebben

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) Általános Versenykiírás

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) Általános Versenykiírás Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) Általános Versenykiírás Elfogadta: a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Elnöksége 2015. december 17-én Felelős Kiadó: dr. Székely Mózes főtikár

Részletesebben

A MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG VERSENYSZABÁLYZATA

A MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG VERSENYSZABÁLYZATA Az MJSZ VERSENYSZABÁLYZATA AZ OB I. ÉS A NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG SZÁMÁRA 2013/2014 1 A MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG VERSENYSZABÁLYZATA AZ OB I., A MAGYAR KUPA ÉS A MEGHÍVÁSOS NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG MÉRKŐZÉSEI

Részletesebben

III. RÁBAKÖZ KUPA LÁNY KÉZILABDA TORNA

III. RÁBAKÖZ KUPA LÁNY KÉZILABDA TORNA 2014. évi versenykiírás 1. A Kupa célja A kézilabdázás megismertetése, megszerettetése és széles körben történő elterjesztése. Rábaköz és környéke lány kézilabda utánpótlás sportélet felpezsdítése. A Kupa

Részletesebben

Pénzdíjas, amatőr szlalomverseny sorozat

Pénzdíjas, amatőr szlalomverseny sorozat Versenykiírás A DCS TUNING GROUP bemutatja autós és gokart versenyzők részére a szlalomverseny sorozatát a Hungaroring felső depójában 2008. évben. A verseny hivatalos neve: szlalomverseny sorozat. A versenyek

Részletesebben

Általános rész. Gyerek Serdülő Kadet Junior Felnőtt Senior Senior+ -7 éves. 16-17 leány. 16-17 fiú. 14-15 leány

Általános rész. Gyerek Serdülő Kadet Junior Felnőtt Senior Senior+ -7 éves. 16-17 leány. 16-17 fiú. 14-15 leány A szabálykönyv területi és időbeli hatálya Általános rész A szabálykönyv hatályba lépésének napjától kiterjed az országban megrendezésre kerülő minden olyan kempo versenyre, amelyet a Magyar Kempo Szövetség,

Részletesebben

I. Békés Megyei Bojlis Találkozó 2014 szeptember 18-21. - Spicces Horgásztó 2014. október 21-24. Munkácsy Horgásztó

I. Békés Megyei Bojlis Találkozó 2014 szeptember 18-21. - Spicces Horgásztó 2014. október 21-24. Munkácsy Horgásztó I. Békés Megyei Bojlis Találkozó 2014 szeptember 18-21. - Spicces Horgásztó 2014. október 21-24. Munkácsy Horgásztó Tervezett program: 2014. szeptember 18. csütörtök: 10:00 Ünnepélyes megnyitó, 11:00 Horgászhelyek

Részletesebben

Torna. B kategória. A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg.

Torna. B kategória. A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg. B KATEGÓRIA B KATEGÓRIA Torna B kategória A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A torna, mint alapsportág népszerűsítése

Részletesebben

TEK-SPÁRTA 300 MEGHÍVÁSOS NEMZETKÖZI ERŐNLÉTI VERSENY VERSENYKIÍRÁS

TEK-SPÁRTA 300 MEGHÍVÁSOS NEMZETKÖZI ERŐNLÉTI VERSENY VERSENYKIÍRÁS TEK-SPÁRTA 300 MEGHÍVÁSOS NEMZETKÖZI ERŐNLÉTI VERSENY VERSENYKIÍRÁS 2016-ban immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Spárta 300 verseny. 2013-ban háziversenynek indult, csak hazai csapatok részvételével,

Részletesebben

A RÖPLABDÁZÁS HIVATALOS JÁTÉKSZABÁLYAI 2015-2016

A RÖPLABDÁZÁS HIVATALOS JÁTÉKSZABÁLYAI 2015-2016 A RÖPLABDÁZÁS HIVATALOS JÁTÉKSZABÁLYAI 2015-2016 Elfogadva az FIVB XXXIV.kongresszusán 2014-ben Magyar Röplabda Szövetség 2015. február 1 Készítette a Magyar Röplabda Szövetség Játékvezetői Testület megbízásából,

Részletesebben

V. Laurel kupa - Versenykiírás -

V. Laurel kupa - Versenykiírás - V. Laurel kupa - Versenykiírás - Rendezés Verseny szervezője Magyar Bowling Szövetség megbízásából Brunswick-FiveX Verseny elnevezése Egyéni pontszerző verseny Helyszín Fivex Bowling Center Székesfehérvár

Részletesebben

MAGYAR NEMZETI IFJÚSÁGI SAKK CSAPATBAJNOKSÁG

MAGYAR NEMZETI IFJÚSÁGI SAKK CSAPATBAJNOKSÁG Magyar Sakkszövetség 1055. Budapest, Falk Miksa u. 10. MAGYAR NEMZETI IFJÚSÁGI SAKK CSAPATBAJNOKSÁG 2013. 1. A bajnokság célja: a nevelőegyesületek közötti erőviszonyok felmérése, FIDE értékszám módosítása

Részletesebben

A BM 2010/2011. TANÉVI ORSZÁGOS TANINTÉZETI TEREPFUTÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA. 2011. április 08. S z e g e d

A BM 2010/2011. TANÉVI ORSZÁGOS TANINTÉZETI TEREPFUTÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA. 2011. április 08. S z e g e d A BM 2010/2011. TANÉVI ORSZÁGOS TANINTÉZETI TEREPFUTÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2011. április 08. S z e g e d S z e g e d i R e n d é s z e t i S z a k k ö z é p i s k o l a Telefon: +36 62 559 577; +36

Részletesebben

H ONKYOKUSHIN I NTERNATIONAL K ARATE O RGANIZATION

H ONKYOKUSHIN I NTERNATIONAL K ARATE O RGANIZATION H ONKYOKUSHIN I NTERNATIONAL K ARATE O RGANIZATION A MAGYAR TRADÍCIONÁLIS KYOKUSHIN KARATE SZÖVETSÉG KNOCK-DOWN KUMITE ÉS KATA VERSENYSZABÁLYKÖNYVE 1. KIADÁS Budapest, 2012. február TARTALOMJEGYZÉK 1.0

Részletesebben

A Magyar TáncSport Szakszövetség Versenytánc Szakág VERSENYSZABÁLYZAT 2015.01.01-TŐL HATÁLYBA LÉPŐ MÓDOSÍTÁSAINAK KIVONATA

A Magyar TáncSport Szakszövetség Versenytánc Szakág VERSENYSZABÁLYZAT 2015.01.01-TŐL HATÁLYBA LÉPŐ MÓDOSÍTÁSAINAK KIVONATA A Magyar TáncSport Szakszövetség Versenytánc Szakág VERSENYSZABÁLYZAT 2015.01.01-TŐL HATÁLYBA LÉPŐ MÓDOSÍTÁSAINAK KIVONATA FIGYELEM! A KIVONAT NEM TELJESKÖRŰ, CSAK A FONTOSABB SZABÁLYZATVÁLTOZÁSOKAT TARTALMAZZA!

Részletesebben

döntést hoz a versennyel kapcsolatos, versenyzők ill. csapatképviselőik által szóban megtett panaszok ügyében.

döntést hoz a versennyel kapcsolatos, versenyzők ill. csapatképviselőik által szóban megtett panaszok ügyében. 3. ÚSZÁS SZABÁLYAI A RÉSZ 3.1 Alkalmazás területe 3.1.1 Az egyéni versenyben az úszás távja felnőtteknek, junioroknak, ifi A és B korosztályoknak 200 m. Ifi C korcsoportban 100 m, ifi D és E korcsoportokban

Részletesebben

GYMKHANA 16: VERSENYSZABÁLYZAT ÉS VERSENYKIIRÁS! Érvényes 2016.12.31-ig.

GYMKHANA 16: VERSENYSZABÁLYZAT ÉS VERSENYKIIRÁS! Érvényes 2016.12.31-ig. FIGYELMEZTETÉS! Az autó versenyzés veszélyes sport! Olyan, hogy biztonságos verseny nem létezik. A versenyzés mindig magában hordozza a súlyos vagy halálos sérüléssel járó baleset kockázatát. Ez a veszély

Részletesebben

HÁZIREND. mely az Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és a Gánti Tagiskola

HÁZIREND. mely az Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és a Gánti Tagiskola HÁZIREND mely az Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és a Gánti Tagiskola tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza a magasabb jogszabályok előírásai alapján

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III. KORCSOPORT FIÚ

2014/2015. TANÉVI KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III. KORCSOPORT FIÚ 2014/2015. TANÉVI KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III. KORCSOPORT FIÚ 1. Az országos elődöntő célja: A kézilabda sportág népszerűsítése az iskoláskorú tanulók körében. Játék- és versenyzési lehetőség

Részletesebben

Tatabánya 2013. május 14.

Tatabánya 2013. május 14. 2012/2013. TANÉVI RÖPLABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ IV. KORCSOPORT - LEÁNY Tatabánya 2013. május 14. Kedves Diáksportolók! Kedves Vendégeink! Szeretettel köszöntjük a Röplabda Diákolimpia Leány IV.

Részletesebben

Budapesti Vízilabda Szövetség 1053 Budapest, Curia u. 3. II. em. 4. Tel/Fax.: 266-8045 www.bvlsz.hu e-mail: bvlsz@bvlsz.hu

Budapesti Vízilabda Szövetség 1053 Budapest, Curia u. 3. II. em. 4. Tel/Fax.: 266-8045 www.bvlsz.hu e-mail: bvlsz@bvlsz.hu Budapesti Vízilabda Szövetség 1053 Budapest, Curia u. 3. II. em. 4. Tel/Fax.: 266-8045 www.bvlsz.hu e-mail: bvlsz@bvlsz.hu A Budapesti Vízilabda Szövetség 2012/2013. évi bajnokságainak versenykiírása 1.

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség NEMZETI BAJNOKSÁG III. OSZTÁLY. NB III. Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2016 2017.

Magyar Labdarúgó Szövetség NEMZETI BAJNOKSÁG III. OSZTÁLY. NB III. Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2016 2017. Magyar Labdarúgó Szövetség NEMZETI BAJNOKSÁG III. OSZTÁLY NB III. Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2016 2017. Határozat szám ELN-174/2015 (12.08.) Jóváhagyás 2015.12.08. Hatálybalépés

Részletesebben

D Í J U G R A T Ó S Z A B Á L Y Z A T

D Í J U G R A T Ó S Z A B Á L Y Z A T M a g y a r L o v a s s p o r t S z ö v e t s é g D í j u g r a t ó S z a k b i z o t t s á g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - D Í J U G R A T Ó S Z A B Á L Y Z A T VALAMINT S Z

Részletesebben

26. Bosch Szarvasűzők Részletes versenyszabályok

26. Bosch Szarvasűzők Részletes versenyszabályok 26. Bosch Szarvasűzők Részletes versenyszabályok 1) Résztvevők: A versenyen induló csapatokat a Versenykiírásban részletezettek szerint három kategóriába soroljuk: (1). MEFOB kategória (egy felsőoktatási

Részletesebben

ORSZÁGOS NYÍLT A ÉS B KATEGÓRIÁS MAZSORETT VERSENY PÜSPÖKLADÁNY - 2016. MÁRCIUS 12. Gellér Sándor Városi Sportcsarnok

ORSZÁGOS NYÍLT A ÉS B KATEGÓRIÁS MAZSORETT VERSENY PÜSPÖKLADÁNY - 2016. MÁRCIUS 12. Gellér Sándor Városi Sportcsarnok A verseny rendezője: Püspökladányi Írisz Majorette Csoport Magyar Majorette Szövetség A verseny fővédnöke: Dombi Imréné polgármester asszony Püspökladány Város Önkormányzata Versenytér: 12x12m, sportpadló

Részletesebben

STEEL DARTS NEMZETI BAJNOKSÁG ÉS MAGYAR KUPA NŐI ÉS FÉRFI EGYÉNI VERSENYKIÍRÁSA A 2016. VERSENYÉVADRA

STEEL DARTS NEMZETI BAJNOKSÁG ÉS MAGYAR KUPA NŐI ÉS FÉRFI EGYÉNI VERSENYKIÍRÁSA A 2016. VERSENYÉVADRA STEEL DARTS NEMZETI BAJNOKSÁG ÉS MAGYAR KUPA NŐI ÉS FÉRFI EGYÉNI VERSENYKIÍRÁSA A 2016. VERSENYÉVADRA Budapest, 2015. október. 6. oldal 1 I. A verseny célja A Magyar Darts Szövetség (a továbbiakban: MDSZ)

Részletesebben

ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület 2014/2015. TANÉVI FIÚ LEÁNY I.-II.-III.-IV.

ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület 2014/2015. TANÉVI FIÚ LEÁNY I.-II.-III.-IV. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ FIÚ LEÁNY I.-II.-III.-IV. KORCSOPORT MISKOLC, Generali Aréna 2014. december 12. 1 Kedves Fiatalok! Tisztelt

Részletesebben

Amatőr MMA Liga szabályrendszer A kategória

Amatőr MMA Liga szabályrendszer A kategória Amatőr MMA Liga szabályrendszer A kategória Amatőr versenyzőnek az a versenyző minősül, akinek még nem volt profi szabályrendszerben mérkőzése. Eredménytől függetlenül. ( Profinak kiírt verseny) Nevezési

Részletesebben

XXXIV. VILLAMOSENERGIA-IPARI HORGÁSZTALÁLKOZÓ

XXXIV. VILLAMOSENERGIA-IPARI HORGÁSZTALÁLKOZÓ VERSENYKIÍRÁS Rendezvény ideje, helyszíne: A találkozó időpontja: 2016. június 17-19. A találkozó helye: Paks, Füzes-tavak A találkozó szervezője: MVM ATOMIX Kft A találkozó fővédnöke: Szücs Gábor Atomix

Részletesebben

K Ö S Z Ö N T Ő. Balogh Gábor

K Ö S Z Ö N T Ő. Balogh Gábor 2 DÖNTŐ DÖNTŐ K Ö S Z Ö N T Ő Új évad, új esélyek, új sikerek! Nemcsak a versenyzők, hanem mi, szervezők is nagyon várjuk a magyar iskolai sport egyedülálló, a tehetséggondozást és a rendszeres testmozgást

Részletesebben