munkanapló Perina Martin munkafolyamat leírása: szerszámok előkészítése és a munkafolyamat megkezdése.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "munkanapló Perina Martin munkafolyamat leírása: szerszámok előkészítése és a munkafolyamat megkezdése."

Átírás

1 Perina Martin dátum: helyszín: Lipcse kiadott feladat:vakolat bontás munkafolyamat jelege:párban kézi és gépi munkavégzés munkafolyamat leírása: szerszámok előkészítése és a munkafolyamat megkezdése. Majd hoztak egy nagyteljesítményű véső gépet amivel el lehetet kezdeni gyorsan vésni. Két ember a véső géppel véset három ember pedig kalapáccsal verte le a vakolatot. felhasznált anyagok:- alkalmazott szerszámok: véső gép, kalapács munkavégzés ideje: munkavédelem:védő kesztyű, védő szemüveg, por maszk tapasztalatok a gyakorlaton: Arra figyeltem fel, hogy a véső gépet erőteljesen oldal irányba kell tartani. Így csak a vakolatot bontjuk le.

2 dátum: helyszín: Lipcse kiadott feladat:vakolat bontás munkafolyamat jelege:párban kézi és gépi munkavégzés munkafolyamat leírása: szerszámok előkészítése és a munkafolyamat megkezdése. Majd hoztak egy nagyteljesítményű véső gépet amivel el lehetet kezdeni gyorsan vésni. Két ember a véső géppel véset három ember pedig kalapáccsal verte le a vakolatot. felhasznált anyagok:- alkalmazott szerszámok: véső gép, kalapács munkavégzés ideje: munkavédelem:védő kesztyű, védő szemüveg, por maszk tapasztalatok a gyakorlaton: Arra figyeltem fel, hogy a véső gépet erőteljesen oldal irányba kell tartani. Így csak a vakolatot bontjuk le.

3 dátum: kiadott feladat: Bejárati feljáró beton bontása munkavégzés jelege:csoportos gépi munkavégzés leírás: A beton bontásához hoztak egy nagy vésőgépet, amivel felváltva fel kellet vésni a betont. Három ember véset ezen belül egy ember vésett a másik kettő meg időnként ellapátolta a törmeléket h ne takarja el a véset területet. felhasznált anyagok: - alkalmazott szerszámok: nagyteljesítményű vésőgép, lapát munkavégzés ideje: munkavédelem: kesztyű, szemüveg tapasztalatok a gyakorlaton: Érdekes volt mert ahogy véstünk láttuk, hogy több rétegből állt a beton szerkezete.

4 dátum: kiadott feladat: régi deszka padló felbontása munkavégzés jelege: párban kézi munkavégzés leírása: A megfelelő szerszámok előkészítése a kiadott feladathoz. Pajszerrel alá emelni a deszka alá és kihúzni a szeget h ne sérüljön a deszka mert más helyre még hasznos lehet. Ha nem lehet ki húzni a szeget akkor felkell feszíteni a deszkákat de úgy, hogy a fal ne sérüljön meg mert le volt vakolva. felhasznált anyagok:- alkalmazott szerszámok: pajszer, kalapács munkavédelem :kesztyű

5 dátum: kiadott feladat: ujj padló deszkázat munkavégzés jelege:párban gépi és kézi munkavégzés leírása: A szerszámok előkészítése után a leendő deszka padlót fel kellet szállítani a munka területre. Miután ez megtörtén felmérni a méreteket és leszabni az anyagot pontos méretre. A talajt elsimítani, hogy ne legyen púpos a deszka egyes helyeken. Ez meg van akkor jöhet a behelyezés és lecsavarozása. felhasznált anyagok: 2x15 deszka alkalmazott szerszámok: kalapács, pajszer, behajtó munkavégzés ideje: munkavédelem:kesztyű tapasztalat a gyakorlaton: Más volt mint az otthoni megoldás mert itt nem tettünk fóliát a padló alá meg magasító deszkát.

6 dátum: kiadott feladat:tetőszerkezet egyes részei cserélése munkavégzés jelege: csoportban gépi és kézi munkafolyamat leírása: A tető kiemelése és megtámasztása csőtámasz segítségével. Miután megtámasztottuk a tetőt ki lehetet venni az elkorhadt ferde támaszt. Új csap lyuk készítése a szelemenbe és leszabni az új ferde támaszt és vissza helyezni. felhasznált anyagok: csőtámasz, 10x10 gerenda, csavar alkalmazott szerszámok: lánc fűrész, behajtó kézi fűrész munkavégzés ideje: munkavédelem: kesztyű, szemüveg tapasztalatok a gyakorlaton: Szokatlan megoldás volt amit a ferde támasszal végeztünk mert csapoltuk nem pedig beeresztettük.

7 dátum: helyszín: Lipcse kiadott feladat: hajó padló munkavégzés jelege: csoportos kézi és gépi munkavégzés leírása: Előkészíteni a szerszámokat meg a fa anyagot amiből lesz a padló. Méretfelvétele után leszabjuk a pontosan a padlót. Ezt követően elsimítjuk a talajt h össze csússzanak a padlók. Figyelni kellet arra h melyik része van alul mert úgy van kialakítani, hogy ha rosszul van össze rakva akkor hézagos lesz. spaniferrel össze húzzuk és ez után ha pontosan össze illik lelehet csavarozni. felhasznált anyagok: hajó padló alkalmazott szerszámok: behajtó, kalapács, spanifer, munkavédelem:kesztyű tapasztalat a gyakorlaton: Érdekesnek találtam azt a műveletem amivel lefogattuk a padlókat meg ahogy toldottuk nem megszokott módszerrel csináltuk.

8 dátum: helyszín: Lipcse kiadott feladat: hajó padló munkavégzés jelege: csoportos kézi és gépi munkavégzés leírása: Előkészíteni a szerszámokat meg a fa anyagot amiből lesz a padló. Méretfelvétele után leszabjuk a pontosan a padlót. Ezt követően elsimítjuk a talajt h össze csússzanak a padlók. Figyelni kellet arra h melyik része van alul mert úgy van kialakítani, hogy ha rosszul van össze rakva akkor hézagos lesz. spaniferrel össze húzzuk és ez után ha pontosan össze illik lelehet csavarozni. felhasznált anyagok: hajó padló alkalmazott szerszámok: behajtó, kalapács, spanifer, munkavédelem:kesztyű tapasztalat a gyakorlaton: Érdekesnek találtam azt a műveletem amivel lefogattuk a padlókat meg ahogy toldottuk nem megszokott módszerrel csináltuk.

9 dátum: kiadott feladat: szerelő beton elkészítése munkavégzés jelege: csoportba kézi és gépi munkavégzés leírása: előkészíteni a beton hoz az anyagokat a keverő gépet és az egyéb szerszámokat. Két ember csinálta ezt a munkafolyamatot az egyik adagolta a beton alapanyagait és összekeveri. A másik pedig bedolgozta a betont. felhasznált anyagok: alkalmazott szerszámok: keverő gép, vízmérték, simító munkavédelem: kesztyű tapasztalat a gyakorlaton: Érdekes volt számomra mert még nem csináltam szerelő betont.

10 dátum: kiadott feladat:hajó padló munkavégzés jelege: csoportos kézi és gépi munkavégzés leírása: Előkészíteni a szerszámokat meg a fa anyagot amiből lesz a padló. Méretfelvétele után leszabjuk a pontosan a padlót. Ezt követően elsimítjuk a talajt h össze csússzanak a padlók. Figyelni kellet arra h melyik része van alul mert úgy van kialakítani, hogy ha rosszul van össze rakva akkor hézagos lesz. spaniferrel össze húzzuk és ez után ha pontosan össze illik lelehet csavarozni. felhasznált anyagok: hajó padló alkalmazott szerszámok: behajtó, kalapács, spanifer, munkavédelem:kesztyű tapasztalat a gyakorlaton: Érdekesnek találtam azt a műveletem amivel lefogattuk a padlókat meg ahogy toldottuk nem megszokott módszerrel csináltuk.

11 dátum: kiadott feladat:váz szerkezet a hőszigetelésnek munkavégzés jelege: csoportba kézi és gépi munkavégzés leírása:előkészíteni a fa anyagot a szabáshoz. Felvenni a méreteket és levágni méretre. Ezt követően szintbe hozni a már meglévő szerkezethez. És a toldásnál öt csavarral és a közöknél két csavarral megfogatni. felhasznált anyagok: 4x20 padló alkalmazott szerszámok:dekopir, behajtó, kalapács, pajszer munkavédelem: kesztyű tapasztalat a gyakorlaton: más volt a megoldás mint amit otthon csinálnának.

12 dátum: kiadott feladat: szigetelés munkavégzés jelege: csoportos gépi munkavégzés leírása: A szigetelést előkészíteni a bekeveréshez. három ember dolgozott ezen a feladaton. Az egyik pakolta a nagy szigetelő darabokat bele a keverő tálba. A másik eközben meg felkeveri az anyagot és a harmadig kolléga pedig feltölti szigeteléssel a közöket. felhasznált anyagok: termofloc alkalmazott szerszámok: keverő gép munkavédelem: pormaszk tapasztalat a gyakorlaton: ugyan azok a megoldásokkal végeztük ezt a jelegű munkát, mint otthon is csinálnánk.

13 dátum: kiadott feladat: szigetelés munkavégzés jelege: csoportos gépi munkavégzés leírása: A szigetelést előkészíteni a bekeveréshez. három ember dolgozott ezen a feladaton. Az egyik pakolta a nagy szigetelő darabokat bele a keverő tálba. A másik eközben meg felkeveri az anyagot és a harmadig kolléga pedig feltölti szigeteléssel a közöket. felhasznált anyagok: termofloc alkalmazott szerszámok: keverő gép munkavédelem: pormaszk tapasztalat a gyakorlaton: ugyan azok a megoldásokkal végeztük ezt a jelegű munkát mint otthon is csinálnánk.

14 dátum: kiadott feladat: OSB lerakása munkavégzés jelege: csoportos kézi és gépi munkavégzés leírása: OSB felhordása a padlásra szerszámok előkészítése a megadott feladathoz. Annak érdekében, hogy gyorsan haladjunk hárman végeztünk a munkát. Két ember szabta és rakta az OSB-t és az egyik ember meg végig csavarozta. felhasznált anyagok: OSB alkalmazott szerszám: behajtó, kalapács, behajtó, dekopir munkavédelem:pormaszk, kesztyű tapasztalat a gyakorlaton: Magyarországon nincs nutja és így nem kell össze toldani itt meg pont h össze kell nyomni.

15 dátum: kiadott feladat: OSB lerakása munkavégzés jelege: csoportos kézi és gépi munkavégzés leírása: OSB felhordása a padlásra szerszámok előkészítése a megadott feladathoz. Annak érdekében, hogy gyorsan haladjunk hárman végeztünk a munkát. Két ember szabta és rakta az OSB-t és az egyik ember meg végig csavarozta. felhasznált anyagok: OSB alkalmazott szerszám: behajtó, kalapács, behajtó, dekopir munkavédelem:pormaszk, kesztyű tapasztalat a gyakorlaton: Magyarországon nincs nutja és így nem kell össze toldani itt meg pont h össze kell nyomni.

Munkanapló Dátum:2015.06.15 Helyszín:Lipcse Kiadott feladat:hajópadló lerakása 1. - munkavégzés jellege kézzel,egyedül

Munkanapló Dátum:2015.06.15 Helyszín:Lipcse Kiadott feladat:hajópadló lerakása 1. - munkavégzés jellege kézzel,egyedül Dátum:2015.06.15 Kiadott feladat:hajópadló lerakása 1. - munkavégzés jellege kézzel,egyedül 2 - munkafolyamat leírása: Régi födémgerendára párnafa el helyezése, vízszintezése. Födémgerendák közének feltöltése,

Részletesebben

- munkavégzés jellege (kézi-gépi, egyedül-csoport): Csoportban kézzel dolgoztunk

- munkavégzés jellege (kézi-gépi, egyedül-csoport): Csoportban kézzel dolgoztunk Dátum: Júni 15. Hétfő Helyszín: Lipcse 1. Padló burkolás - munkavégzés jellege (kézi-gépi, egyedül-csoport): Csoportban kézzel dolgoztunk -- munkafolyamat leírása: A munkaterület elő készítése után felvettük

Részletesebben

Munkanapló. - munkavégzés jellege: kézi és gép, csoportos munkafolyamat. - felhasznált anyagok: hajópadló, ragasztó.

Munkanapló. - munkavégzés jellege: kézi és gép, csoportos munkafolyamat. - felhasznált anyagok: hajópadló, ragasztó. Munkanapló Dátum:205.06.5. (hétfő) Kiadott feladat: Hajópadló kaparás, csiszolása, porszívózása.. Tapasztalatok a gyakorlatok: - munkavégzés jellege: kézi és gép, csoportos munkafolyamat. - munkafolyamat

Részletesebben

Munkanapló. Dátum:2015.07.15. Helyszín: Lipcse. Kiadott feladat: Konyha, fürdő burkolása. - Kézi kisgépekkel csoportban dolgoztunk.

Munkanapló. Dátum:2015.07.15. Helyszín: Lipcse. Kiadott feladat: Konyha, fürdő burkolása. - Kézi kisgépekkel csoportban dolgoztunk. Dátum:2015.07.15 Kiadott feladat: Konyha, fürdő burkolása - Kézi kisgépekkel csoportban dolgoztunk Alapanyagok: - 60 x 60 cm 35 mm vastag es négyzet bútorlapokat fektetünk parafára a bútorlap markaja:

Részletesebben

Munkanapló. - munkavégzés jellege: több csoportra osztva. - felhasznált anyagok: csiszolópapír, csiszolófa

Munkanapló. - munkavégzés jellege: több csoportra osztva. - felhasznált anyagok: csiszolópapír, csiszolófa Munkanapló Dátum: 2015.06.15 Kiadott feladat: parketta csiszolás, hézagok tisztítása 1 csiszolás - munkavégzés jellege: több csoportra osztva - munkafolyamat leírása: rossz (kopót, szálkás) felület csiszolása,élek

Részletesebben

KOCSIBEÁLLÓ 3050 ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ KOCSIBEÁLLÓ 2538 PAVILON 3030

KOCSIBEÁLLÓ 3050 ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ KOCSIBEÁLLÓ 2538 PAVILON 3030 KOCSIBEÁLLÓ 3050 ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ KOCSIBEÁLLÓ 2538 KOCSIBEÁLLÓ 3050 PAVILON 3030 Köszönjük, hogy termékünket választotta! Kérjük az alábbiakat figyelmesen olvassa el. A Hungaropro Kft. 5 év garanciát vállal

Részletesebben

Dátum: 2015.06.15.(hétfő) Helyszín: Leipcig lakóház

Dátum: 2015.06.15.(hétfő) Helyszín: Leipcig lakóház Dátum: 2015.06.15.(hétfő) Helyszín: Leipcig lakóház Kiadott feladat:1. fürdőszoba burkolat lerakása. felhasznált eszközök:gumikalapács,colstok.ácsceruza,körfűrész Munkafolyamat: csoportmunkát kézi erővel

Részletesebben

Szerelés, tárolás, karbantartás

Szerelés, tárolás, karbantartás Szerelés, tárolás, karbantartás TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános tudnivalók 1.1 Szállítás...3 1.2 Rakodás...3 1.3 Tárolás...4 1.4 Szereléshez szükséges szerszámok...4 2. Szerelési útmutató 2.1 Előkészítő lépések...5

Részletesebben

Födémszerkezetek megerősítése

Födémszerkezetek megerősítése Födémszerkezetek megerősítése FÖDÉMEK MEGERŐSÍTÉSE FASZERKEZETŰ TARTÓK CSAPOS GERENDAFÖDÉM A csapos gerendafödémek károsodása a falazatra felfekvő végek bütüinek és az 50..10 cm hosszra kiterjedő felső

Részletesebben

BURKOLÓ MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI

BURKOLÓ MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI BURKOLÓ MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI I. A Burkoló mestervizsgára jelentkezés feltételei 1. A mestervizsgához szükséges szakképesítési feltételek A Burkoló mestervizsgára jelentkezéshez az alábbi szakképesítések

Részletesebben

Thermo-Block Magyarország Kft. Előadó Beke János Tulajdonos-ügyvezető

Thermo-Block Magyarország Kft. Előadó Beke János Tulajdonos-ügyvezető Thermo-Block Magyarország Kft. Előadó Beke János Tulajdonos-ügyvezető Thermo-Block Magyarország Kft. A Thermo-Block Magyarország Kft. magyar, magántulajdonú társaság. Fő profilja a polisztirol alapú Thermo-Block

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM BURKOLÓ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKKÉPESÍTÉS ADAPTÁLT KÖZPONTI PROGRAM HALLÁSSÉRÜLT TANULÓK SZÁMÁRA 2008 Készült a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet munkacsoportjában,

Részletesebben

KOMBINÁLT GYALUGÉP ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSA

KOMBINÁLT GYALUGÉP ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSA KOMBINÁLT GYALUGÉP ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSA 1. A berendezés leírása: Különböző faanyagok keresztmetszeti kialakítására szolgáló faipari gépi berendezés. A forgó főmozgást mindkét állásban a nagy sebességgel

Részletesebben

Ponyvagarázs. Összeszerelési útmutató. Verzió: 480 cm X 250 cm X 180(220) cm Dátum: 2009. december 10. Készítette: minimumgarazs.

Ponyvagarázs. Összeszerelési útmutató. Verzió: 480 cm X 250 cm X 180(220) cm Dátum: 2009. december 10. Készítette: minimumgarazs. Ponyvagarázs Összeszerelési útmutató Verzió: 480 cm X 250 cm X 180(220) cm Dátum: 2009. december 10. Készítette: minimumgarazs.hu 2 Biztonsági előírások Ellenőrizze a ponyvagarázs csomagolásaiban található

Részletesebben

Pattex CF 900. Műszaki tájékoztató

Pattex CF 900. Műszaki tájékoztató BETON / TÖMÖR KŐ HASZNÁLAT FELHASZNÁLÁSI ÚTMUTATÓ 1. ALKALMAZÁSI TERÜLETEK ALAP ANYAGA: beton, tömör kő Nehéz terhet hordozó elemek rögzítése tömör kőben, betonban, porózus betonban és könnyű betonban.

Részletesebben

Utolsó szerelés a tetőn. Írta: Mattiassich Péter igazságügyi munkavédelmi szakértő 2010. december 15. szerda, 10:39

Utolsó szerelés a tetőn. Írta: Mattiassich Péter igazságügyi munkavédelmi szakértő 2010. december 15. szerda, 10:39 Megbízás P. J. 20XX. szeptember XX-én Budapesten, az S. Kft. telephelyén egy könnyűfém-szerkezetű raktárépület tetőszerkezetének bontása közben súlyos munkahelyi balesetet szenvedett. Munkavégzés céljából

Részletesebben

31 582 15 1000 00 00 Kőműves 4 Kőműves 4 2/48

31 582 15 1000 00 00 Kőműves 4 Kőműves 4 2/48 A /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Gépek biztonsági berendezéseinek csoportosítása, a kialakítás szabályai. A védőburkolatok fajtái, biztonságtechnikai követelményei.

Gépek biztonsági berendezéseinek csoportosítása, a kialakítás szabályai. A védőburkolatok fajtái, biztonságtechnikai követelményei. A munkaeszköz és a gép (mint technikai rendszer) definíciója, osztályozása az átalakítás jellege és az átalakítandó közeg szerint. A gép fogalma és jellegzetes veszélyforrásainak csoportosítása. A gép,

Részletesebben

Szakmai program. Kőműves OKJ.: 31 582 15 1000 00 00. SZVK: 17/2010. (XI. 25.) NFM rendeletben kiadott szakmai és vizsgakövetelmény

Szakmai program. Kőműves OKJ.: 31 582 15 1000 00 00. SZVK: 17/2010. (XI. 25.) NFM rendeletben kiadott szakmai és vizsgakövetelmény INCZÉDY GYÖRGY Középiskola, Szakiskola és Kollégium 4400 Nyíregyháza, Árok u. 53. Postafiók: 98 Tel.: 42/508-320 Fax: 42/433-756 OM azonosító: 033690 E-mail: iskola@inczedy.sulinet.hu Honlap: www.inczedy.hu

Részletesebben

MUNKAANYAG. Forrai Jánosné. Előkészítő munka. A követelménymodul megnevezése: Monolit beton készítése I.

MUNKAANYAG. Forrai Jánosné. Előkészítő munka. A követelménymodul megnevezése: Monolit beton készítése I. Forrai Jánosné Előkészítő munka A követelménymodul megnevezése: Monolit beton készítése I. A követelménymodul száma: 0482-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-002-30 ELŐKÉSZÍTŐMUNKA

Részletesebben

Szóbeli vizsgatevékenység

Szóbeli vizsgatevékenység Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: Vizsgarészhez rendelt vizsgafeladat megnevezése: 3144-10/2 dott munkagép szerkezeti felépítése, építésnél és anyagmozgatásnál használt anyagok,

Részletesebben

A szóbeli tételekhez a vizsgaszervezőnek csatolnia kell a tétel tartalmához előírt segédanyagként felhasználandó:

A szóbeli tételekhez a vizsgaszervezőnek csatolnia kell a tétel tartalmához előírt segédanyagként felhasználandó: A /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Munkanapló. A munka elkezdése előtt előkészítettük a munkaterületet( út akadálymentesítése). Megkezdtük a munkafolyamatot.

Munkanapló. A munka elkezdése előtt előkészítettük a munkaterületet( út akadálymentesítése). Megkezdtük a munkafolyamatot. Dátum: 2015.06.15. Munkanapló Kiadott feladat: anyagszállítása A csoportmunkát kézi erővel hajtottuk végre. A munka elkezdése előtt előkészítettük a munkaterületet( út akadálymentesítése). Megkezdtük a

Részletesebben

INCZÉDY GYÖRGY SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM 34 525 06 KAROSSZÉRIALAKATOS SZAKKÉPESÍTÉS TANMENET

INCZÉDY GYÖRGY SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM 34 525 06 KAROSSZÉRIALAKATOS SZAKKÉPESÍTÉS TANMENET INCZÉDY GYÖRGY SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM 34 525 06 KAROSSZÉRIALAKATOS SZAKKÉPESÍTÉS TANMENET KÖVETELMÉNYMODUL 11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság Munkahelyi egészség és biztonság tantárgy

Részletesebben

TÍPUS CSATLAKOZÁSOKHOZ TARTOZÓ MUNKAFOLYAMATOK, SZOLGÁLTATÁSOK ÉS NORMÁIK

TÍPUS CSATLAKOZÁSOKHOZ TARTOZÓ MUNKAFOLYAMATOK, SZOLGÁLTATÁSOK ÉS NORMÁIK TÍPUS CSATLAKOZÁSOKHOZ TARTOZÓ MUNKAFOLYAMATOK, SZOLGÁLTATÁSOK ÉS NORMÁIK 1. Típus csatlakozás: Légvezetékes hálózatról földkábeles csatlakozás telekhatáron elhelyezett mérőszekrénnyel (földre telepített

Részletesebben

28/2004. (XII. 20.) FMM rendelet

28/2004. (XII. 20.) FMM rendelet 28/2004. (XII. 20.) FMM rendelet a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelet módosításáról A munkavédelemről szóló 1993.

Részletesebben

MAGASÉPÍTÉSTAN MSc. Magasépítéstan MSc 6. Előadás. 2014/2015 II. szemeszter Horváth Imréné Dr. Baráti Ilona egyetemi docens, BME Magasépítési Tanszék

MAGASÉPÍTÉSTAN MSc. Magasépítéstan MSc 6. Előadás. 2014/2015 II. szemeszter Horváth Imréné Dr. Baráti Ilona egyetemi docens, BME Magasépítési Tanszék Magasépítéstan MSc 6. Előadás BME MET Előadó: 2014/2015 II. szemeszter egyetemi docens, BME Magasépítési Tanszék 1 RÖGZÍTÉSTECHNIKA 1. Esettanulmány esetfelvetés 2. A téma jelentősége 3. A rögzítési módok

Részletesebben

31 215 02 0010 31 07 Kosárfonó és fonottbútor-készítő Népi kézműves

31 215 02 0010 31 07 Kosárfonó és fonottbútor-készítő Népi kézműves A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Ország Olivér. Munkanapló

Ország Olivér. Munkanapló Ország Olivér Munkanapló Dátum: 2015.06.15. Kiadott feladat: parketta hézag csiszolása, kitöltése, Parkettacsiszolás munkafolyamat leírása: rossz (kopót, szálkás) felület csiszoltuk fel az új padló hézagainak

Részletesebben

Magasépítéstan alapjai 8. Előadás

Magasépítéstan alapjai 8. Előadás MAGASÉPÍTÉSTAN ALAPJAI Magasépítéstan alapjai 8. Előadás BME MET Előadó: 2014/2015 II. szemeszter egyetemi docens, BME Építőanyagok és Magasépítés Tanszék 8. Előadás - MAGASTETŐK 1. Tetők rendeltetése,

Részletesebben

A kellemes időben gyorsan telt a nap, többszöri megállással, pihenővel késő délután értünk Lipcsébe.

A kellemes időben gyorsan telt a nap, többszöri megállással, pihenővel késő délután értünk Lipcsébe. A projekt adatai: Címe: Modern technikák a régi épületek felújításánál Helyszín: Lipcse, Németország Kint tartózkodás Ideje: 2015.06.13.-2015.07.04. Munkanyelv: német Tavalyi sikeres, a témában futó felnőtt

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA KŐMŰVES MESTERKÉPZÉSI PROGRAM

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA KŐMŰVES MESTERKÉPZÉSI PROGRAM MGYR KERESKEDELMI ÉS IPRKMR KŐMŰVES MESTERKÉPZÉSI PROGRM 2014 Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Cím: 1054 Budapest, Szabadság tér 7. Telefon: +36 (1) 457-5401 E-mail: dolgozvatanulj@mkik.hu Honlap: www.mkik.hu

Részletesebben

Laborgyakorlat. Betonkeverék és fi frissbeton vizsgálata

Laborgyakorlat. Betonkeverék és fi frissbeton vizsgálata Laborgyakorlat Betonkeverék és fi frissbeton vizsgálata 1. Víz-cement tényező A víz-cement tényező a friss betonkeverékben a víz és a cement hányadosa V x C 2. Bedolgozási tényező ő A bedolgozási tényező

Részletesebben

EGYSZERŰ ELEKTR. KÉSZLET LEDEKKEL WINKLER - Nr. 100904

EGYSZERŰ ELEKTR. KÉSZLET LEDEKKEL WINKLER - Nr. 100904 EGYSZERŰ ELEKTR. KÉSZLET LEDEKKEL WINKLER - Nr. 100904 Alapanyag: Kérjük őrizze meg ezt a füzetet! 1 Keményhab lap 200 x 120 x 30 mm 1 Elemdobozka, 2 x ceruza 2 Spax csavar 3 x 25 mm 1 LED fehér, 1 LED

Részletesebben

Szeglemezes tető formák

Szeglemezes tető formák Elérhetőségek: Telefon: +36 70 2 772 472 E-mail: fa-lak@t-email.hu KÖNNYŰSZERKEZETES, FAVÁZAS, MINŐSÍTETT HÁZÉPÍTÉSI RENDSZER SZEKSZÁRD minősítés Web: www.fa-lak.hu Tevékenységeink: -Könnyűszerkezetes

Részletesebben

FIZIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

FIZIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Fizika középszint 1111 ÉRETTSÉGI VIZSGA 011. május 17. FIZIKA KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM A dolgozatokat az útmutató utasításai szerint,

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KŐMŰVES SZAKKÉPESÍTÉS ADAPTÁLT KÖZPONTI PROGRAMJA TANULÁSBAN AKADÁLYOZOTT TANULÓK SZÁMÁRA 2007 Készült a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézetben Az adaptált

Részletesebben

Virágtartó fa. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés idej. Méretek Átmérő Virágtartó: Lábazat: Teljes magasság:

Virágtartó fa. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés idej. Méretek Átmérő Virágtartó: Lábazat: Teljes magasság: OBI Csináld ma 1 Virágtartó fa Szükséges ismeretek: Gyakorlott Tartalom Az elkészítés idej Bevezetés/Ötletek & fortélyok 2. old. Bevásárlólista 3. old. Szerszámlista 4. old. Barkácsútmutató 5. 13. old.

Részletesebben

TETŐFEDŐ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

TETŐFEDŐ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK TETŐFEDŐ SZKKÉPESÍTÉS SZKMI ÉS VIZSGKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKEN SZEREPLŐ DTOK 1. szakképesítés azonosító száma: 31 582 17 0000 00 00 2. szakképesítés megnevezése: Tetőfedő 3. Szakképesítések

Részletesebben

MUNKAANYAG. Tóth György. Gyalugépek ellenőrzése, beállítása. A követelménymodul megnevezése: A biztonságos munkavégzés feladatai

MUNKAANYAG. Tóth György. Gyalugépek ellenőrzése, beállítása. A követelménymodul megnevezése: A biztonságos munkavégzés feladatai Tóth György Gyalugépek ellenőrzése, beállítása A követelménymodul megnevezése: A biztonságos munkavégzés feladatai A követelménymodul száma: 2273-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-011-30

Részletesebben

Kerítésrendszer saját kezőleg történı szereléséhez

Kerítésrendszer saját kezőleg történı szereléséhez Kerítésrendszer saját kezőleg történı szereléséhez SZERELÉSI ÉS ÉPÍTÉSI ISMERTETİ ELİSZÖR: Ossza fel a kerítését mezıkre! A következı ismertetı kb. 200 cm oszloptávolságokra és mezıfelosztásra vonatkozik.

Részletesebben

Tájékoztató a szerződés módosításáról II. - Mesevár Óvoda közösségi célú felújításának, átalakításának, bővítésének kivitelezési munkái

Tájékoztató a szerződés módosításáról II. - Mesevár Óvoda közösségi célú felújításának, átalakításának, bővítésének kivitelezési munkái Tájékoztató a szerződés módosításáról II. - Mesevár Óvoda közösségi célú felújításának, átalakításának, bővítésének kivitelezési munkái Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/110 Beszerzés tárgya: Építési

Részletesebben

Gazdálkodás. 2. Ismertesse a reklám kialakításának szempontjait, a fogyasztói és a vásárlói magatartást, a piackutatás elveit és módszereit!

Gazdálkodás. 2. Ismertesse a reklám kialakításának szempontjait, a fogyasztói és a vásárlói magatartást, a piackutatás elveit és módszereit! 2 Gazdálkodás 1. Ismertesse a vállalkozás előkészítését, az előkészítés szempontjait termék vagy szolgáltatás esetében, a vállalkozások sikerének legfontosabb tényezőit, a vállalkozás egyensúlyi feltételeit,

Részletesebben

Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOZAT Villámvédelmi vizsgára felkészítő tanf. 2015. Fémek korróziója

Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOZAT Villámvédelmi vizsgára felkészítő tanf. 2015. Fémek korróziója Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOZAT Villámvédelmi vizsgára felkészítő tanf. 2015 Fémek korróziója Korrózióvédelem Anyagok és méretek MSZ EN 62305-3: 2011, E.5.6.2.2 pont Különböző anyagok csatlakoztatását

Részletesebben

ÉPÜLET BONTÁSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓHOZ TARTÓSZERKEZETI SZAKVÉLEMÉNY KÉSZÍTÉSE

ÉPÜLET BONTÁSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓHOZ TARTÓSZERKEZETI SZAKVÉLEMÉNY KÉSZÍTÉSE ÉPÜLET BONTÁSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓHOZ TARTÓSZERKEZETI SZAKVÉLEMÉNY KÉSZÍTÉSE 2151 Fót Vörösmarty utca 36. hrsz: 914 Dátum: Tulajdonos: 2015. szeptember Király István és Király Istvánné 2150

Részletesebben

DELTABEAM ÖSZVÉRSZERKEZETŰ GERENDA

DELTABEAM ÖSZVÉRSZERKEZETŰ GERENDA DELTABEAM ÖSZVÉRSZERKEZETŰ GERENDA Minősítések: Finnország, Németország, Nagy-Britannia, Oroszország, Csehország A Deltabeam egyelőre nem rendelkezik magyarországi minősítéssel (2010 folyamán várható).

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA BURKOLÓ MESTERKÉPZÉSI PROGRAM

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA BURKOLÓ MESTERKÉPZÉSI PROGRAM MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA BURKOLÓ MESTERKÉPZÉSI PROGRAM 2012 I. Általános irányelvek 1. A mesterképzés szabályozásának jogi háttere A képzési program a szakképzésről szóló, többször módosított

Részletesebben

Verlag Dashöfer Szakkiadó 1062 Budapest Andrássy út 126. Bitumenes lemez csapadékvíz elleni szigetelések

Verlag Dashöfer Szakkiadó 1062 Budapest Andrássy út 126. Bitumenes lemez csapadékvíz elleni szigetelések Verlag Dashöfer Szakkiadó 1062 Budapest Andrássy út 126. Bitumenes lemez csapadékvíz elleni szigetelések Copyright Verlag Dashöfer Szerző: Horváth Sándor Bitumenes lemez csapadékvíz elleni szigetelések

Részletesebben

MUNKAANYAG. Havasy István. Az útépítési és fenntartási munkák során felhasznált kéziszerszámok. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Havasy István. Az útépítési és fenntartási munkák során felhasznált kéziszerszámok. A követelménymodul megnevezése: Havasy István Az útépítési és fenntartási munkák során felhasznált kéziszerszámok A követelménymodul megnevezése: Burkolat, útkörnyezet kezelése I. A követelménymodul száma: 0598-06 A tartalomelem azonosító

Részletesebben

TEGOLA CANADESE STANDARD ÉS LIBERTY TÍPUSÚ ZSINDELY FELHELYEZÉSI ÚTMUTATÓJA

TEGOLA CANADESE STANDARD ÉS LIBERTY TÍPUSÚ ZSINDELY FELHELYEZÉSI ÚTMUTATÓJA TEGOLA CANADESE STANDARD ÉS LIBERTY TÍPUSÚ ZSINDELY FELHELYEZÉSI ÚTMUTATÓJA (a Standard típuson bemutatva) Kibocsátotta a TEGOLA UNGARESE KFT. 1037 Budapest, Bécsi út 77-79. Felrakási utasítás Standard

Részletesebben

28 HÁZ és KERT Építőanyagok Hőszigetelés magasfokon Isocell cellulóz (papír) hőszigetelő rendszer Előnyei: Résmentes befúvásos szigetelés padlóra, falba, födémre és tetőre Egy anyag minden felhasználási

Részletesebben

Felületfûtés/-hûtés. Felületfûtés/ -hûtés

Felületfûtés/-hûtés. Felületfûtés/ -hûtés Felületfûtés/-hûtés Felületfûtés/ -hûtés 96 Tartalomjegyzék Oldal 2.1 A REHAU padlófûtés/-hûtés 98 2.1.1 Rendszerelemek 100 REHAU vario profillemez 100 REHAU RAUTAC raszterhálós hõszigetelõ lemez 102 REHAU

Részletesebben

SZÁRNYASKAPU AUTOMATIKÁK

SZÁRNYASKAPU AUTOMATIKÁK SZÁRNYASKAPU AUTOMATIKÁK SZERELÉSI ÚTMUTATÓ ÉS TUDNIVALÓK AZ ÜZEMBEHELYEZŐ SZÁMÁRA Figyelmeztetések az üzembehelyezési és karbantartási kézikönyvhöz EZ A KÉZIKÖNYV KIZÁRÓLAG AZ ÜZEMBEHELYEZÉSRE KÉPZETT

Részletesebben

Pekmuhely Rabapatona. pékműhely. Malom - közel 250 éves épület, a funkcióhoz szervesen kapcsolódik. közösségi funkció, pl. helyrajzi kiállítás

Pekmuhely Rabapatona. pékműhely. Malom - közel 250 éves épület, a funkcióhoz szervesen kapcsolódik. közösségi funkció, pl. helyrajzi kiállítás A falu Településfejlődés Katonai felmérések a faluról Közös használatú terek, épületek vizsgálata Választott telek és környezete Rábapatona Győrtől Sopron felé 20 km-re található 20 lakosú település a

Részletesebben

Thermo-Block Hőszigetelt Energiatakarékos Építési Rendszer, A+ és passzív házak építőanyaga. Előadó: Beke János Tulajdonos-ügyvezető

Thermo-Block Hőszigetelt Energiatakarékos Építési Rendszer, A+ és passzív házak építőanyaga. Előadó: Beke János Tulajdonos-ügyvezető Thermo-Block Hőszigetelt Energiatakarékos Építési Rendszer, A+ és passzív házak építőanyaga Előadó: Beke János Tulajdonos-ügyvezető Thermo-Block Magyarország Kft A Thermo-Block Magyarország Kft magyar

Részletesebben

K750. Használati utasítás

K750. Használati utasítás Használati utasítás K750 Olvassa el figyelmesen a használati utasítást, és gyœzœdjön meg róla, hogy megértette azt, mielœtt a gépet használatba veszi. Hungarian A SZIMBÓLUMOK MAGYARÁZATA A gépen látható

Részletesebben

Belsőépítési szerkezet- és. 33 582 02 0100 31 01 Árnyékolástechnikai szerelő Belsőépítési szerkezet- és. burkolatszerelő

Belsőépítési szerkezet- és. 33 582 02 0100 31 01 Árnyékolástechnikai szerelő Belsőépítési szerkezet- és. burkolatszerelő A 10/007 (II. 7.) SzMM rendelettel módosított 1/006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

a Szeged, Budapesti út. 5./ hrsz: 01392/6/. alatti fedett kerékpár tároló kiviteli tervéhez

a Szeged, Budapesti út. 5./ hrsz: 01392/6/. alatti fedett kerékpár tároló kiviteli tervéhez " STEEL " Tervezı Iroda BT. 6723. Szeged, Mária u. 5. Tel.: -2626-938 SZERKEZETI MŐLEÍRÁS a Szeged, Budapesti út. 5./ hrsz: 0392/6/. alatti fedett kerékpár tároló kiviteli tervéhez Kiindulási adatok ±0,00=

Részletesebben

Ipari munkahelyek ergonómiai értékelésének módszerei. Ismétlődő mozdulatok értékelése. Ergonómiai elvek munkarendszerek tervezéséhez (ISO 6385:1981)

Ipari munkahelyek ergonómiai értékelésének módszerei. Ismétlődő mozdulatok értékelése. Ergonómiai elvek munkarendszerek tervezéséhez (ISO 6385:1981) Ipari munkahelyek ergonómiai értékelésének módszerei Ismétlődő mozdulatok értékelése Munkarendszerek kialakításának munkatudományi alapelvei Ergonómiai elvek munkarendszerek tervezéséhez (ISO 6385:1981)

Részletesebben

F50, F80, F120. ZÁRTRENDSZERŰ KÉT TARTÁLYOS LAPOS FORRÓVÍZTÁROLÓK Függőlegesen és vízszintesen egyaránt felszerelhetők

F50, F80, F120. ZÁRTRENDSZERŰ KÉT TARTÁLYOS LAPOS FORRÓVÍZTÁROLÓK Függőlegesen és vízszintesen egyaránt felszerelhetők F50, F80, F120 ZÁRTRENDSZERŰ KÉT TARTÁLYOS LAPOS FORRÓVÍZTÁROLÓK Függőlegesen és vízszintesen egyaránt felszerelhetők Felszerelési és használati útmutató 1221113907/01 www.hajdurt.hu 1 Tisztelt Vásárlónk!

Részletesebben

Közel nulla energiaigényű A+ energiaosztályú Passzívházak

Közel nulla energiaigényű A+ energiaosztályú Passzívházak www.thermo-block.hu Szakmai kérdések: 06 20/350-6750 Értékesítés: 06 20/364-3843 Közel nulla energiaigényű A+ energiaosztályú Passzívházak építési rendszere 60-70%-os energia megtakarítás Nem kell utólagos

Részletesebben

Finnbär árajánlat Big Baer 120 m2 lakótér 18m2 terasz

Finnbär árajánlat Big Baer 120 m2 lakótér 18m2 terasz Finnbär árajánlat Big Baer 120 m2 lakótér 18m2 terasz Szállított anyagok listája Gerendák, rönkök : Északi FINN fenyőből formázott kerek rönk 190 mm, vagy laminált gerenda 112*180mm méretre vágva, géppel

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS FORRÓITAL KÉSZÍTŐ, MELEGENTARTÓ, ADAGOLÓ

HASZNÁLATI UTASÍTÁS FORRÓITAL KÉSZÍTŐ, MELEGENTARTÓ, ADAGOLÓ Nyilvántartási szám: 333 HASZNÁLATI UTASÍTÁS FORRÓITAL KÉSZÍTŐ, MELEGENTARTÓ, ADAGOLÓ ABC, XYZ MODELLEK Forgalmazó: KONYHA Kft. 1111 Vendéglátó utca 99. Tel.: +36 1 123 4567, Fax: + 36 1 765 4321 Weboldal:

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAM. Kőműves szakképesítés

SZAKMAI PROGRAM. Kőműves szakképesítés Don Bosco Általános Iskola, Szakiskola, Középiskola és Kollégium 3700 Kazincbarcika, Május 1 út 11 SZAKMAI PROGRAM Kőműves szakképesítés OKJ azonosító szám 33 815 01 1000 0000 11. 12. szakképző évfolyam

Részletesebben

Segédlet. Kizárólag oktatási célra! Faanyagok jellemzői Tűlevelűek és nyárfafélék. Tűlevelűek és nyárfafélék. Fenyők C14 C16 C18 C22 C24 C27 C30 C40

Segédlet. Kizárólag oktatási célra! Faanyagok jellemzői Tűlevelűek és nyárfafélék. Tűlevelűek és nyárfafélék. Fenyők C14 C16 C18 C22 C24 C27 C30 C40 Segédlet Kizárólag oktatási célra! Faanyagok jellemzői Tűlevelűek és nyárfafélék Fenyők Tűlevelűek és nyárfafélék C14 C16 C18 C22 C24 C27 C30 C40 Szilárdsági értékek (N/mm 2 ) Hajlítás f m,k 14 16 18 22

Részletesebben

Foglalkozási napló. Útépítő 10. évfolyam

Foglalkozási napló. Útépítő 10. évfolyam Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Útépítő 10. évfolyam (OKJ száma: 34 582 11) szakma gyakorlati oktatásához A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók

Részletesebben

Új év nyitás ÉV NYITÁS ELŐTT KÉSZÍTSÜNK BIZTONSÁGI MENTÉST A CIN MAPPÁTÓL!

Új év nyitás ÉV NYITÁS ELŐTT KÉSZÍTSÜNK BIZTONSÁGI MENTÉST A CIN MAPPÁTÓL! Új év nyitás Szoftverünk megvásárlásával Ön a szerződésben meghatározott időn keresztül használhatja a programot, de általában örökös felhasználói jogot kap. Egy adott gazdasági időszak végén célszerű

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre szakma gyakorlati oktatásához (OKJ száma: ) A napló vezetéséért felelős: A foglalkoztató vállalkozó, vállalkozás neve:.. Címe:. Ügyintéző neve,telefonszáma:... A tanuló

Részletesebben

Fel a csúcsra a magasépítésben.

Fel a csúcsra a magasépítésben. Magasépítés Fel a csúcsra a magasépítésben. Magasra helyezte a mércét a magasépítésben? A legkülönbözőbb kihívásoknak is képes lesz megfelelni, szoros határidőket betartani, ráadásul mindezt a költségek

Részletesebben

Finnbär árajánlat Villa Major Kulcsrakész egyedi belső elrendezéssel 75m2 lakótér + 28 m2 terasz

Finnbär árajánlat Villa Major Kulcsrakész egyedi belső elrendezéssel 75m2 lakótér + 28 m2 terasz Finnbär árajánlat Villa Major Kulcsrakész egyedi belső elrendezéssel 75m2 lakótér + 28 m2 terasz Szállított anyagok listája Gerendák, rönkök : Északi fenyőből formázott kerek rönk 190 mm vagy ragasztott

Részletesebben

Finnbär árajánlat House Peter 125m2 lakótér, 25m2 garázs, 30m2 terasz

Finnbär árajánlat House Peter 125m2 lakótér, 25m2 garázs, 30m2 terasz Finnbär árajánlat House Peter 125m2 lakótér, 25m2 garázs, 30m2 terasz Szállított anyagok listája Gerendák, rönkök : Északi fenyőből ragasztott gerenda 120*180mm méretre vágva, géppel formázva. Összeszereléshez

Részletesebben

Műanyag kábel-/csőrögzítő-rendszerek

Műanyag kábel-/csőrögzítő-rendszerek A napi szerelési munkához kifejlesztett mıanyag kábel- és csœrögzítœ-rendszerrel biztonságosan és gyorsan szerelhet. A termékválaszték a Quick-bilincsektŒl és a Quick Pipe rendszertœl kezdve csoportos

Részletesebben

Különleges betontechnológiák

Különleges betontechnológiák Különleges betontechnológiák Különleges betontechnológiák Lőtt beton Öntömörödő beton Pörgetett beton Tömegbeton Vákuum beton Ciklop- és úsztatott beton Víz alatti betonozás Dermesztett beton Betonozás

Részletesebben

MUNKAANYAG. Tóth György. Gyalugépek biztonságtechnikai eszközeinek beállítása. A követelménymodul megnevezése: A biztonságos munkavégzés feladatai

MUNKAANYAG. Tóth György. Gyalugépek biztonságtechnikai eszközeinek beállítása. A követelménymodul megnevezése: A biztonságos munkavégzés feladatai Tóth György Gyalugépek biztonságtechnikai eszközeinek beállítása A követelménymodul megnevezése: A biztonságos munkavégzés feladatai A követelménymodul száma: 2273-06 A tartalomelem azonosító száma és

Részletesebben

HULLADÉK GYŰJTŐ EDÉNYEK ZÁRT TÉRBEN VALÓ ELHELYZÉSÉNEK EGY MODULJÁNAK GYÁRTMÁNYTERVE

HULLADÉK GYŰJTŐ EDÉNYEK ZÁRT TÉRBEN VALÓ ELHELYZÉSÉNEK EGY MODULJÁNAK GYÁRTMÁNYTERVE HULLADÉK GYŰJTŐ EDÉNYEK ZÁRT TÉRBEN VALÓ ELHELYZÉSÉNEK EGY MODULJÁNAK GYÁRTMÁNYTERVE Építés helye: 5600 Békéscsaba Építtető: Békéscsaba megye jogú város Felelős építésztervező: Ell Terv Kft. 2510 Dorog,

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT. Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 33 5262 01 ASZTALOS

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT. Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 33 5262 01 ASZTALOS MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 33 262 01 ASZTALOS A-F feladat A szintvizsga időtartama: 240 perc A szintvizsgán elérhető

Részletesebben

Tartalom. Mûszaki adatok. Használt szimbólumok. Szimbólumok a készüléken Üzemhelyezés elõtt olvassa el a kezelési útmutatót!

Tartalom. Mûszaki adatok. Használt szimbólumok. Szimbólumok a készüléken Üzemhelyezés elõtt olvassa el a kezelési útmutatót! Tartalom Mûszaki adatok Használt szimbólumok............... 107 Mûszaki adatok.................... 107 Az elsõ pillantásra................... 108 Az Ön biztonsága érdekében.......... 109 Zaj és vibráció.....................

Részletesebben

SOLAR RÖGZÍTŐRENDSZER SZERELÉSI UTASÍTÁS

SOLAR RÖGZÍTŐRENDSZER SZERELÉSI UTASÍTÁS SZERELÉSI UTASÍTÁS TARTALOMJEGYZÉK 1 RÖGZÍTÉS ÁLTALÁNOS CSEREPES HÉJAZATON 68-71 2 RÖGZÍTÉS HULLÁM ÉS TRAPÉZLEMEZ VAGY SZENDVICSPANEL HÉJAZATOKON 72 2.1 Rögzítés ászokcsavarokkal vagy WSF Solar rögzítőkkel

Részletesebben

Külső kulcsnyílású csavarok, acél csavarok (hatlapfejű csavarok) Belső meghajtású csavarok (belső hatlapú csavarok)

Külső kulcsnyílású csavarok, acél csavarok (hatlapfejű csavarok) Belső meghajtású csavarok (belső hatlapú csavarok) Külső kulcsnyílású csavarok, acél csavarok (hatlapfejű csavarok) Belső meghajtású csavarok (belső hatlapú csavarok) Menetes szálak, tőcsavarok, menetes csapok Anyák Hengeres szegek, kúpos szegek, rovátkolt

Részletesebben

Életpálya-építési kompetenciaterület 1. ÉVFOLYAM

Életpálya-építési kompetenciaterület 1. ÉVFOLYAM PROGRAMTANTERV Életpálya-építési kompetenciaterület. ÉVFOLYAM. Témakör ÖN- ÉS TÁRSISMERET Modulok Kapcsolódó műveltségterület. Ismerkedünk egymással. Ember és társadalom Ismeretszerzés, tanulás Emberi

Részletesebben

A tételhez használható segédeszközöket a vizsgaszervező biztosítja.

A tételhez használható segédeszközöket a vizsgaszervező biztosítja. A vizsgafeladat ismertetése: Komplex szóbeli vizsgatevékenység a IV. Szakmai követelmények fejezetben megadott szakmai követelménymodul-tartalom alapján összeállított kérdések A feladat jellegétől függően

Részletesebben

Finnbär árajánlat House Agnes 94m2(lakótér) + 20,6m2(terasz)

Finnbär árajánlat House Agnes 94m2(lakótér) + 20,6m2(terasz) Finnbär árajánlat House Agnes 94m2(lakótér) + 20,6m2(terasz) Szállított anyagok listája Gerendák, rönkök : Északi fenyőből formázott kerek rönk 190 mm vagy ragasztott gerenda Méretre vágva, géppel formázva.

Részletesebben

EMBER GÉP-RENDSZER FERM FTB-13 asztali fúrógép SilverCrest SSMS 600 C3 botturmix

EMBER GÉP-RENDSZER FERM FTB-13 asztali fúrógép SilverCrest SSMS 600 C3 botturmix Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar Neveléstudományi Intézet Andragógia és Művelődéselmélet Tanszék, Andragógia MA szak Kurzus: A felnőttképzés mentálhigiénéje és ergonómiája

Részletesebben

A.Roto.bukó-nyíló.vasalatrendszer. Roto.NT.PowerHinge. Beépítési útmutató fa ablakokhoz és -erkélyajtókhoz. Ablak- és ajtótechnológia

A.Roto.bukó-nyíló.vasalatrendszer. Roto.NT.PowerHinge. Beépítési útmutató fa ablakokhoz és -erkélyajtókhoz. Ablak- és ajtótechnológia A.Roto.bukó-nyíló.vasalatrendszer Beépítési útmutató fa ablakokhoz és -erkélyajtókhoz Roto.NT.PowerHinge Ablak- és ajtótechnológia A felelősség kizárása A beépítési útmutatóban szereplő adatokat gondosan

Részletesebben

Kísérletek újrafelhasznált anyagokkal

Kísérletek újrafelhasznált anyagokkal Kísérletek újrafelhasznált anyagokkal Item: 3287 Hunor: 20255 Szülők figyelmébe: Kérjük olvassa végig a használati útmutatót mielőtt gyermeke kezébe adná a játékot. A) Biztonsági előírások 1. Mielőtt munkához

Részletesebben

A tételhez használható segédeszközöket a vizsgaszervező biztosítja.

A tételhez használható segédeszközöket a vizsgaszervező biztosítja. A vizsgafeladat ismertetése: A szóbeli központilag összeállított vizsgakérdései a 4. szakmai követelmények fejezetben megadott modulokhoz tartozó témaköröket tartalmazza. A tételhez használható segédeszközöket

Részletesebben

GARÁZS Építési útmutató 300x540, 340x540

GARÁZS Építési útmutató 300x540, 340x540 GRÁZS Építési útmutató 300x540, 340x540 2100 2650 HP0482-0 Vásárlói tájékoztató Hungaropro Kft. 5 év garanciát vállal a szerkezet vagy a faanyag rendellenességei következtében fellép esetleges hibákra.

Részletesebben

Müszaki könyv: Nagy porledobóhoz

Müszaki könyv: Nagy porledobóhoz Müszaki könyv Nagy porledobó Tervezö és kivitelezö: ENTRA-SYS Kft. Szeged Rigó u 29 Villeroy & Boch Magyarország Rt Padlóportöltö rendszer Oldal: 1 Müszaki könyv Nagy porledobóhoz 1. Müszaki leírás A berendezés

Részletesebben

Fúrókalapács HR2230 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Fúrókalapács HR2230 HASZNÁLATI UTASÍTÁS HASZNÁLATI UTASÍTÁS Fúrókalapács HR2230 KETTOS SZIGETELÉS FIGYELEM! Saját biztonsága érdekében a gép használata elott OLVASSA EL és ALAPOSAN GONDOLJA ÁT, majd KÉSOBBI FELHASZNÁLÁSRA ORIZZE MEG EZT A HASZNÁLATI

Részletesebben

KÉZIKÖNYV ÉS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

KÉZIKÖNYV ÉS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ KÉZIKÖNYV ÉS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ BA0-HU CIKKSZÁM ED86 GD86-B WR86 7223065 Raktár: 43 Sq. Ft. 27 Cu. Ft. méretei 4,0 m 2 7,7 m 3 FIGYELEM: AZ EGYES RÉSZEK ÉLESEK. ÓVATOSAN KEZELJE ŐKET A TESTI SÉRÜLÉS ELKERÜLÉSE

Részletesebben

AF - Kunhegyesi Református Egyházközség - Rekreációs központ

AF - Kunhegyesi Református Egyházközség - Rekreációs központ AF - Kunhegyesi Református Egyházközség - Rekreációs központ Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/114 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Kivitelezés Hirdetmény típusa: Eljárást megindító felhívás - 121.

Részletesebben

KŐMŰVES SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

KŐMŰVES SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI KŐMŰVES SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 31 582 15 1000 00 00 2. A szakképesítés megnevezése: Kőműves 3. 3.1

Részletesebben

Szakképesítés: 34 544 01 Vájár Szóbeli vizsgatevékenység A vizsgafeladat megnevezése: Mélybányászati munkafolyamatok, technológiák

Szakképesítés: 34 544 01 Vájár Szóbeli vizsgatevékenység A vizsgafeladat megnevezése: Mélybányászati munkafolyamatok, technológiák A vizsgafeladat ismertetése: A szóbeli vizsgatevékenység központilag összeállított vizsgakérdései az alábbi szakmai modulok követelményeit tartalmazzák a megadott arányban. 5.3.3.1. a szakmai követelménymodul

Részletesebben

KAZETTÁS HOMLOKZATI BURKOLATI RENDSZER I. LÁTSZÓ RÖGZÍTÉSSEL II. TAKART RÖGZÍTÉSSEL LINDAB KFT. 2004. A J J I D

KAZETTÁS HOMLOKZATI BURKOLATI RENDSZER I. LÁTSZÓ RÖGZÍTÉSSEL II. TAKART RÖGZÍTÉSSEL LINDAB KFT. 2004. A J J I D KAZETTÁS HOMLOKZATI BURKOLATI RENDSZER I. LÁTSZÓ RÖGZÍTÉSSEL II. TAKART RÖGZÍTÉSSEL F F B A B A J J I I D D C C H H G G E E LINDAB KFT. 200 KAZETTÁS BURKOLATI RENDSZER látszó rögzítéssel I. LÁTSZÓ RÖGZÍTÉSSEL

Részletesebben

54 542 01 0010 54 02 Ruhaipari technikus Könnyűipari technikus

54 542 01 0010 54 02 Ruhaipari technikus Könnyűipari technikus A 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Faláttörés, falvésés, javítókőműves munkálatok az épületgépészetben

Faláttörés, falvésés, javítókőműves munkálatok az épületgépészetben Budavári Zoltán Faláttörés, falvésés, javítókőműves munkálatok az épületgépészetben A követelménymodul megnevezése: Általános csőszerelési feladatok A követelménymodul száma: 0095-06 A tartalomelem azonosító

Részletesebben

Finnbär árajánlat House Alajarvi 160m2 lakótér, 65m2 terasz

Finnbär árajánlat House Alajarvi 160m2 lakótér, 65m2 terasz Finnbär árajánlat House Alajarvi 160m2 lakótér, 65m2 terasz Szállított anyagok listája Gerendák, rönkök : Északi fenyőből ragasztott gerenda 120*180mm méretre vágva, géppel formázva. Összeszereléshez szükséges

Részletesebben

Üzemeltetési utasítás Szóróautomata készülék M-10. T-Dok-213-HU-Rev.1 200-0142 Az eredeti üzemeltetési útmutató fordítása

Üzemeltetési utasítás Szóróautomata készülék M-10. T-Dok-213-HU-Rev.1 200-0142 Az eredeti üzemeltetési útmutató fordítása HU Üzemeltetési utasítás Szóróautomata készülék M-10 T-Dok-213-HU-Rev.1 200-0142 Az eredeti üzemeltetési útmutató fordítása Köszönjük, hogy Ön a Krautzberger termékének megvásárlása mellett döntött. Ezt

Részletesebben

Tartalom. Mûszaki adatok. Használt szimbólumok. Szimbólumok a készüléken Üzemhelyezés elõtt olvassa el a kezelési útmutatót!

Tartalom. Mûszaki adatok. Használt szimbólumok. Szimbólumok a készüléken Üzemhelyezés elõtt olvassa el a kezelési útmutatót! Tartalom Mûszaki adatok Használt szimbólumok............... 126 Mûszaki adatok..................... 126 Az elsõ pillantásra................... 127 Az Ön biztonsága érdekében.......... 128 Zaj és vibráció.....................

Részletesebben