J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének május 24-én megtartott soros nyílt ülésén.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének május 24-én megtartott soros nyílt ülésén."

Átírás

1 10/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének május 24-én megtartott soros nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő terme 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. Jelen vannak: Oláh Kálmán Szikora Pál Ferenc Véróné Erzsiák Beáta Csikós Gábor Mórocz Ildikó Oláh Lajos Sándorné Kesjár Jánosné polgármester alpolgármester képviselő képviselő képviselő képviselő képviselő Tanácskozási joggal meghívottként van jelen: dr. Lipták Péter Megyeriné Lepsényi Aliz Éva jegyző aljegyző További meghívottként van jelen: Bohák János Czecher Péter Csapó Zsuzsa tűzoltóparancsnok rendőrkapitány int. vez. helyettes Tervezett napirend: 1. Beszámoló az Orosházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság évi tevékenységéről Előadó: Bohák János mb. tűzoltóparancsnok 2. Rendőrségi beszámoló Csanádapáca Község közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról Előadó: Czecher Péter rendőrkapitány 3. Beszámoló az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata évi munkájáról Előadó: Halustyik Éva intézményvezető

2 4. Csanádapácáért Közalapítvány évi pénzügyi beszámolójának elfogadása Előadó: Behán József elnök 5. KIS-Csanád Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság v.a évi pénzügyi beszámolójának az elfogadása Előadó: Oláh Kálmán polgármester 6. Az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról szóló beszámoló Előadó: dr. Lipták Péter jegyző 7. Beszámoló a Csanádapácai Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetésének végrehajtásáról Előterjesztő: dr. Lipták Péter jegyző és Megyeriné Lepsényi Aliz Éva aljegyző 8. Beszámoló Csanádapáca Község Önkormányzat évi költségvetésének végrehajtásáról Előterjesztő: Oláh Kálmán polgármester és Megyeriné Lepsényi Aliz Éva aljegyző 9. A Csanádapácai Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetési előirányzatainak módosítása Előterjesztő: dr. Lipták Péter jegyző és Megyeriné Lepsényi Aliz Éva aljegyző 10. Csanádapáca Község Önkormányzat évi költségvetési előirányzatainak módosítása Előterjesztő: Oláh Kálmán polgármester és Megyeriné Lepsényi Aliz Éva aljegyző 11. A Csanádapácai Közös Önkormányzati Hivatal fenntartásáról szóló megállapodás módosítása Előterjesztő: Oláh Kálmán polgármester és dr. Lipták Péter jegyző 12. Közoktatási megállapodás megkötése a Szeged-Csanádi Egyházmegyével óvodafenntartási feladatok ellátására Előterjesztő: Oláh Kálmán polgármester 13. Egyebek (bejelentések) Előadó: Oláh Kálmán polgármester Oláh Kálmán polgármester: Köszöntöm a Képviselő-testület tagjait, köszöntöm dr. Lipták Péter jegyző urat és Megyeriné Lepsényi Aliz Éva aljegyző asszonyt. Köszöntöm a meghívottakat, Bohák János megbízott tűzoltóparancsnok urat, Czeher Péter rendőrkapitány urat, a Gyermekjóléti Központ részéről Csapó Zsuzsa intézményvezető helyettes asszonyt, a helyi családsegítőt, Csepreginé Csiaki Évát. A meghívót és az előterjesztéseket mindenki megkapta. A Képviselő-testület teljes létszámban jelen van. A

3 meghívottak közül többen jelezték felém elfoglaltságukat. Megállapítom, hogy az ülés határozatképes. Ismertetem a tervezett napirendet és annyi változás lesz benne, hogy az 5. napirend a Kis-Csanád Nonprofit Kft évi pénzügyi beszámolója lekerül a napirendről, egy későbbi időben kerül megtárgyalásra. Így az 5. napirendi pont helyére értelemszerűen a 6. napirend kerül. Aki egyetért ebben a formában a napirendi pontokkal, kérem, hogy kézfeltartással jelezze. tartózkodás nélkül fogadta el a május 24. napi soros nyílt ülés napirendjét. Oláh Kálmán polgármester: Rátérnék az első napirendi pontunkra. 1. Napirendi pont: Beszámoló az Orosházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság évi tevékenységéről Előadó: Bohák János mb. tűzoltóparancsnok Oláh Kálmán polgármester: A beszámolót mindenki megkapta. Szépen kidolgozott, tartalmas beszámoló. Megkérdezem Bohák János mb. tűzoltóparancsnok urat, hogy kívánja-e kiegészíteni a beszámolót? Bohák János parancsnok: A beszámolót nem kívánom kiegészíteni. Azonban pár gondolatot szeretnék megosztani önökkel. Köztudott, hogy a szabadtéri égetés tiltott dolog, de az önkormányzati rendelet ez alól kivételt tesz, csak arról van szó, hogy biztosítani kell a feltételeket. Országosan mintegy 2 hónapig tűzgyújtási tilalom volt elrendelve és ebből sok probléma adódott. A kerti hulladék égetése zárt kerten belül volt engedélyezve, de a külterületeken továbbra is tilos. A tarlóégetéshez 2 engedély szükséges és a katasztrófavédelem felé is be kell jelenteni. Ősszel, ha beindul a fűtés szezon, melyet még a Békés Megyei Tüzeléstechnikai Vállalat intéz, de a katasztrófavédelem folyamatosan veszi át a feladatokat tőlük. A vegyes és gáztüzelésű készülékekre mindenki figyeljen oda. Rendkívül sok, országos szinten a baleset. Sok a halálesetek száma. Én ennyit szerettem elmondani, ha kérdésük van, készséggel állok rendelkezésükre. Oláh Kálmán polgármester: Köszönöm szépen a tájékoztatást. Kérdés, hozzászólás ezzel kapcsolatban van-e? Ha nincs, aki a beszámolóval egyetért, kézfeltartással jelezze. 84/2017. (V.24.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló évi XXXI. tv. 30. (5) bekezdésében foglaltakra tekintettel:

4 I. Orosháza Város Hivatásos Tűzoltóparancsnokságának a évben végzett tevékenységéről szóló beszámolóját megtárgyalta és a határozat melléklete szerinti tartalommal elfogadja. II. Felkéri Oláh Kálmán polgármestert, hogy tájékoztassa az Orosháza Város Hivatásos Tűzoltóparancsnokságának mb. tűzoltóparancsnokát a hozott döntésről. Felelős: Oláh Kálmán polgármester Határidő: azonnal Oláh Kálmán polgármester: Parancsnok Úr! Ha ideje engedi, maradjon, továbbra is szívesen látjuk körünkben. Bohák János parancsnok: Köszönöm, de távoznék, ha megengedik. Viszontlátásra! Bohák János megbízott tűzoltóparancsnok távozik a teremből. 2. Napirendi pont: Rendőrségi beszámoló Csanádapáca Község közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról Előadó: Czecher Péter rendőrkapitány Oláh Kálmán polgármester: A beszámolót megkapta mindenki. A beszámoló jól kidolgozott, tartalmas. Megkérdezem Czeher Péter rendőrkapitány urat, hogy kívánja-e kiegészíteni? Czeher Péter rendőrkapitány: Röviden kiegészíteném, mert a Bohák János tűzoltóparancsnok úr tájékoztatása alapján kedvet kaptam én is. Tudjuk ugyebár, hogy nemcsak tüzeskedni, de lopni sem szabad. Több száz szabály van arra, hogy még ezen kívül mi tilos. Csanádapáca települést tekintve 24 esetben nem sikerült betartani a bűncselekmények elkövetését. Ezek többnyire a közlekedési szabálysértésekből tevődtek ki. Beszélnem kell még arról, hogy a tavalyi évben a rendőrségi feladatok bővültek. A rendőrségnek a migráció miatt az államhatár őrzését is el kellett látnia. Ez az idén is folytatódik. Számítani kell a településen is a rendőri jelenlétre. Orosházán megalakult a határvadász század, melynek feladata az államhatár védelme. Közhangulatot negatívan értékelő bűncselekményről nem tudok Csanádapácán. Tájékoztatásul még annyit, hogy normalizálódott az Apáca Söröző ügye. Van még egy vendéglátó egység, a New York Pub, de szerintem ott is normalizálódott a zeneszolgáltatás kérdése. Ennyit szerettem volna elmondani, ha kérdésük van, állok rendelkezésükre. Oláh Kálmán polgármester: Köszönöm szépen a tájékoztatást. Kérdés, hozzászólás ezzel kapcsolatban van-e?

5 Mórocz Ildikó képviselő: Szeretném megkérdezni, hogy a fiatalkorúakkal van-e probléma a településen? Czeher Péter rendőrkapitány: Elkészítjük a gyermekvédelmi jelentést minden évben. Csanádapácán nagy a veszélyeztetett családok száma, de azt gondolom, hogy a veszélyeztetett gyermekek száma nem jelentős. Véleményem szerint ebben a kérdésben Csanádapáca nem problémás. Oláh Kálmán polgármester: További kérdés van-e még? Véróné Erzsiák Beáta képviselő: Én először is szeretném megköszönni az együttműködést. Egyúttal szeretnék elnézést kérni, mert a napokban volt egy szülői értekezlet, amely drog prevencióról szólt volna. A rendőrség részéről Madarász Géza úr tartotta volna az előadást, de sajnos egyetlen szülő sem jött el. Ősszel próbálkozunk egy koncentráltabb körrel újat szervezni. Még egyszer elnézést kérek. Czeher Péter rendőrkapitány: Nem egyedi eset, de igyekszünk, mert az előadás hasznos lenne mindenkinek. Maradjunk abban, hogy mi nem tántorodunk el, próbálkozunk. Oláh Kálmán polgármester: Sajnos én is tapasztalom az érdektelenséget. Az érintettek akkor jelennek meg, ha a probléma már ott van. Szeretném megköszönni én is a rendőrség munkáját, mert a kapcsolatunk jónak mondható. Kérdés, hozzászólás van-e még? Ha nincs, aki a beszámolóval egyetért, kézfeltartással jelezze. 85/2017. (V.24.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Orosházi Rendőrkapitányság vezetőjének Csanádapáca község közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról szóló beszámolóját megismerte és azt jóváhagyólag elfogadta. Felelős: Oláh Kálmán polgármester Határidő: azonnal Oláh Kálmán polgármester: Kapitány úr, ha ideje engedi, szívesen látjuk körünkben. Czeher Péter rendőrkapitány: Sajnos nekem mennem kell, hív a kötelesség. Köszönöm, hogy itt lehettem. Viszontlátásra! Czecher Péter rendőrkapitány távozik a teremből.

6 3. Napirendi pont: Beszámoló az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata évi munkájáról Előadó: Halustyik Éva intézményvezető Oláh Kálmán polgármester: Az előterjesztést a mai napon kapta meg mindenki. A beszámoló tartalmas, szakszerű. Megkérdezem Csapó Zsuzsa szakmai vezetőt, hogy kívánja-e kiegészíteni? Csapó Zsuzsa szakmai vezető: Pár szót mondanék csak, mert átalakítás volt a gyermekjóléten belül, különváltak a feladatok. A helyi családsegítést Csepreginé Csiaki Éva látja el továbbra is. A másik kolleganőnk, Roszkos Mónika a hatósági ügyeket intézi. A jelzőrendszer működtetés jól működik a településen. Tájékoztatni szeretnék mindenkit, hogy májustól van gyermekpszichológusunk, amely ingyenesen vehető igénybe Orosházán. Ha kérdés van, állok rendelkezésre. Oláh Kálmán polgármester: Kérdés, hozzászólás van-e ezzel kapcsolatban? Mórocz Ildikó képviselő: Csak meg tudom erősíteni, hogy jó a kapcsolattartás. Örülök a színes programoknak, a civilekkel is van kapcsolat és tudom, hogy más intézményekkel is van kapcsolatotok. Jó munkát nektek továbbra is. Oláh Kálmán polgármester: Az önkormányzatnak is jó a kapcsolata Csepreginé Csiaki Éva családsegítővel. Segített a szociális tüzelőanyag kiosztása kapcsán. A tüzelő decemberben lett kiosztva, de sokan megkeresték őt is januárban, februárban a nagy hideg kapcsán, hogy gyermekek vannak és nincs tüzelő. Felém is sok kérés érkezett, egyeztettem a védőnői szolgálattal és a családsegítővel. A krízis helyzetekre, krízis csomagot tartunk fenn. Szeretném a munkájukat megköszönni és további jó munkát kívánok. Kérdés, hozzászólás van-e még? Csepreginé Csiaki Éva családsegítő: Én is szeretném megköszönni a segítséget, amelyet az önkormányzattól kaptunk. Jó érzés hallani, amikor jönnek be információk, hogy kaptak segítséget és köszönik szépen. Nem győzöm még egyszer megköszönni. Oláh Kálmán polgármester: Köszönöm a beszámolót, az ülés további részében is szívesen látjuk önöket, ha idejük engedi körünkben. Csapó Zsuzsa szakmai vezető: Mi is köszönjük, hogy itt lehettünk, de sajnos mennünk kell egy értekezletre. Viszontlátásra! A gyermekjóléti szolgálat munkatársai távoznak a teremből.

7 Oláh Kálmán polgármester: Aki egyetért a beszámolóval, kézfeltartással jelezze. 86/2017. (V.24.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI. törvény 96. (6) bekezdése alapján megtárgyalta és a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyólag elfogadja azt. Felelős: dr. Lipták Péter jegyző Határidő: Napirendi pont: Csanádapácáért Közalapítvány évi pénzügyi beszámolójának elfogadása Előadó: Behán József elnök Oláh Kálmán polgármester: A beszámolót mindenki megkapta. Behán József elnök jelezte felém elfoglaltságát. Az Ügyrendi Vagyonnyilatkozatkezelő és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság tárgyalta, megkérem Oláh Lajos Sándorné elnök asszonyt, hogy ismertesse a bizottság álláspontját. Oláh Lajos Sándorné elnök: A bizottság a beszámolót átnézte, tartalmilag és formailag megfelelőnek találta. Javasolja az előterjesztés szerinti tartalommal elfogadásra a Képviselő-testület felé. Oláh Kálmán polgármester: Kérdés, hozzászólás ezzel kapcsolatban van-e? Amennyiben nincs, aki a beszámolóval egyetért, kézfeltartással jelezze. 87/2017. (V.24.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Csanádapácáért Közalapítvány (5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31.) évi pénzügyi beszámolóját és közhasznúsági jelentését megismerte és azt elfogadja. Felelős: Oláh Kálmán polgármester Határidő: azonnal Oláh Kálmán polgármester: Mivel az 5-ik napirendi ponthoz, nem érkezett meg az anyag, értelemszerűen a 6-ik napirendi pont következik.

8 5. Napirendi pont: Az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról szóló beszámoló Előadó: dr. Lipták Péter jegyző Oláh Kálmán polgármester: Az anyagot mindenki megkapta. Megkérem dr. Lipták Péter jegyző urat, hogy ismertesse. dr. Lipták Péter jegyző: Az anyag mindent tartalmaz. Kilenc pontban kellett összeállítani, a tárgybéli jogszabály értelmében. Ha kérdés van, készséggel válaszolok. Véróné Erzsiák Beáta képviselő: Jó látni, hogy ilyen sok 2 év alatti gyermek van. Oláh Kálmán polgármester: Egyenként elmondja akkor mindenki a kérdését? Mórocz Ildikó képviselő: Csak a létszámadatokat beszéltük át. A babakelengye támogatásnak nagyon örülnek, mert az ügyintézése gyors és rugalmas. Oláh Kálmán polgármester: Kérdés, hozzászólás van-e még? Ami a támogatásokat illeti, úgy érzem, hogy mi nem vagyunk az utolsók között. Én bízom benne, hogy ez így lesz a továbbiakban is. Ha nincs kérdés, hozzászólás, aki egyetért a beszámolóval, kézfeltartással jelezze. 88/2017. (V.24.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete a gyámhatóságokról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárásról szóló 149/1997. (IX.10.) Kormányrendelet 10. számú melléklet tartalmi követelményeinek megfelelő, az önkormányzat évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról szóló az előterjesztés mellékletét képező beszámolót jóváhagyólag elfogadja. Felelős: dr. Lipták Péter jegyző Határidő: május Napirendi pont: Beszámoló a Csanádapácai Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetésének végrehajtásáról Előterjesztő: dr. Lipták Péter jegyző és Megyeriné Lepsényi Aliz Éva aljegyző

9 Oláh Kálmán polgármester: Az írásos anyagot mindenki megkapta. Egy jól kidolgozott anyagot látok. Megkérdezem Megyeriné Lepsényi Aliz Éva aljegyző asszonyt, hogy kívánja-e kiegészíteni a beszámolót? Megyeriné Lepsényi Aliz Éva aljegyző: Leírtam mindent, a lényege az, hogy az előterjesztés 1. sz. melléklete tartalmazza a Közös Hivatal bevételeit, míg a 2. sz. melléklet a kiadásokat tartalmazza. A teljesítés a bevételi oldalt tekintve csaknem 100 %-os, az év végi előirányzat módosítás következtében. A teljesített bevételek összege ,- Ft. A kiadások teljesítése 97,3 % ez ,- Ft. A 3. sz. melléklet tartalmazza a évi zárómérleg adatait. A mérleg főösszeg ,- Ft. A pénzeszközök változása az 5. sz. mellékletben található. A maradvány kimutatását 6. sz. melléklet tartalmazza. A maradvány összege ,- Ft. Ha kérdés van, állok rendelkezésre. Oláh Kálmán polgármester: Az Ügyrendi, Vagyonnyilatkozat-kezelő és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság is tárgyalta a Csanádapácai Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetésének végrehajtásáról szóló beszámolót. Megkérem Oláh Lajos Sándorné elnök asszonyt, hogy ismertesse a bizottság álláspontját. Oláh Lajos Sándorné elnök: A bizottság tárgyalta ezt a napirendet is és javasolja az előterjesztés szerinti tartalommal elfogadásra a Képviselőtestület felé. Oláh Kálmán polgármester: Kérdés, hozzászólás van-e ezzel kapcsolatban? Amennyiben nincs, aki a beszámolóval egyetért, kézfeltartással jelezze. 89/2017. (V.24.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) megtárgyalta a Beszámoló a Csanádapácai Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban: Közös Hivatal) évi költségvetésének végrehajtásáról tárgyú előterjesztést és az alábbi határozatot hozza: A Képviselő-testület: 1. Az előterjesztés 1. mellékletének megfelelő tartalommal Ft-tal elfogadja a Közös Hivatal évi módosított bevételi előirányzatait és Ft-tal annak teljesítési adatait. 2. Az előterjesztés 2. mellékletének megfelelő tartalommal Ft-tal elfogadja a Közös Hivatal évi módosított kiadási előirányzatait és Ft-tal annak teljesítési adatait. 3. A december 31-i fordulónapra elkészített mérleg főösszegét a 3. mellékletben foglaltak szerint Ft-tal hagyja jóvá.

10 évre a Közös Hivatal engedélyezett záró létszám előirányzatát 19 fővel, átlagos statisztikai állományi létszámát 19 fővel a 4. mellékletben foglalt részletezettségnek megfelelően határozza meg. 5. A Közös Hivatal pénzeszközei változásának levezetését évben az 5. melléklet szerint jóváhagyja. 6. A Közös Hivatal évi maradványát a 6. mellékletben foglaltak szerint Ft-ban határozza meg. 7. Felkéri a jegyzőt a Közös Hivatal zárszámadási adatainak Csanádapáca Község Önkormányzat évi zárszámadási rendeletébe történő beépítésére. Felelős: dr. Lipták Péter jegyző Határidő: május Napirendi pont: Beszámoló Csanádapáca Község Önkormányzat évi költségvetésének végrehajtásáról Előterjesztő: Oláh Kálmán polgármester és Megyeriné Lepsényi Aliz Éva aljegyző Oláh Kálmán polgármester: Az előterjesztést mindenki megkapta. Ez szintén egy részletes, átfogó, jól kidolgozott beszámoló. Megkérdezem Megyeriné Lepsény Aliz Éva aljegyző asszonyt, hogy kívánja-e kiegészíteni? Megyeriné Lepsényi Aliz Éva aljegyző: Leírtam közérthetően mindent. Csak a lényeget emelném ki. Az önkormányzat évi költségvetése ,- Ft bevétellel és ,- Ft kiadással, ,- irányítószervi támogatással készült el. A mellékletek tartalmazzák a kormányzati funkciónkénti részletezéseket. Ha kérdés van ezzel kapcsolatban, állok rendelkezésre. Oláh Kálmán polgármester: Az Ügyrendi, Vagyonnyilatkozat-kezelő és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság is tárgyalta a Csanádapácai Közéég Önkormányzata évi költségvetésének végrehajtásáról szóló beszámolót. Megkérem Oláh Lajos Sándorné elnök asszonyt, hogy ismertesse a bizottság álláspontját. Oláh Lajos Sándorné elnök: A bizottság tárgyalta ezt a napirendet is és javasolja az előterjesztés szerinti tartalommal elfogadásra a Képviselőtestület felé. Oláh Kálmán polgármester: Kérdés, hozzászólás ezzel kapcsolatban van-e? Ha nincs, aki a fentiekkel és a rendelet-tervezettel egyetért, kézfeltartással jelezze. tartózkodás nélkül az alábbi rendeletet alkotta:

11 Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2017. (V.29.) sz. önkormányzati rendelete Csanádapáca Község évi zárszámadásáról 8. Napirendi pont: A rendelet a jegyzőkönyv 1. sz. melléklete. A Csanádapácai Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetési előirányzatainak módosítása Előterjesztő: dr. Lipták Péter jegyző és Megyeriné Lepsényi Aliz Éva aljegyző Oláh Kálmán polgármester: Az előterjesztést mindenki megkapta. Megkérdezem Megyeriné Lepsényi Aliz Éva aljegyző asszonyt, hogy kívánja-e kiegészíteni? Megyeriné Lepsényi Aliz Éva aljegyző: Az eredeti előirányzatok összege ,- Ft-ban került megállapításra. A jelenlegi előterjesztésben ,- Ft összegű előirányzat emelésére teszünk javaslatot, így az előirányzatok főösszege ,- Ft-ra emelkedik. Ha kérdés van ezzel kapcsolatban, állok rendelkezésre. Oláh Kálmán polgármester: Az Ügyrendi, Vagyonnyilatkozat-kezelő és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság is tárgyalta ezt a napirendet és megkérem Oláh Lajos Sándorné elnök asszonyt, hogy ismertesse a bizottság álláspontját. Oláh Lajos Sándorné elnök: A bizottság tárgyalta ezt a napirendet is és javasolja azt az előterjesztés szerinti tartalommal elfogadásra a Képviselőtestület felé. Oláh Kálmán polgármester: Kérdés, hozzászólás ezzel kapcsolatban van-e? Amennyiben nincs, aki a beszámolóval egyetért, kézfeltartással jelezze. 90/2017. (V.24.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) megtárgyalta a Csanádapácai Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban: Közös Hivatal) évi költségvetési előirányzatainak módosítása tárgyú előterjesztést és az alábbi határozatot hozza: A Képviselő-testület:

12 1. Az előterjesztés 1. mellékletének megfelelő tartalommal Ft költségvetési főösszeggel elfogadja a Csanádapácai Közös Önkormányzati Hivatal évi módosított költségvetési előirányzatait. 2. Felkéri a jegyzőt, hogy a Közös Hivatal módosított költségvetését a soron következő költségvetési rendelet módosítás során Csanádapáca Község Önkormányzat évi költségvetési rendeletébe építse be. Felelős: dr. Lipták Péter jegyző Határidő: május Napirendi pont: Csanádapáca Község Önkormányzat évi költségvetési előirányzatainak módosítása Előterjesztő: Oláh Kálmán polgármester és Megyeriné Lepsényi Aliz Éva aljegyző Oláh Kálmán polgármester: Az előterjesztést mindenki megkapta. Az anyag szépen kidolgozott, áttekinthető. Megkérdezem Megyeriné Lepsényi Aliz Éva aljegyző asszonyt, hogy kívánja-e kiegészíteni? Megyeriné Lepsényi Aliz Éva aljegyző: Részletesen leírtam ezt is, annyit fűznék hozzá, hogy a jelenlegi előterjesztésben az előirányzatok E Ft-tal történő emelésére teszünk javaslatot, intézményfinanszírozás nélkül. Így Csanádapáca Község Önkormányzatának évi költségvetési főösszege ,- E Ft bevétellel, ,- E Ft kiadással és nulla E Ft hiánnyal került megállapításra. A finanszírozási bevételek előirányzata E Ft-al emelkedik állampapír értékesítéséhez kapcsolódóan. Az irányítószervi támogatás bevételi és kiadási előirányzata E Ft-ban került meghatározásra. Ha kérdés van ezzel kapcsolatban, állok rendelkezésre. Oláh Kálmán polgármester: Ezt a napirendet is tárgyalta az Ügyrendi és Vagyonnyilatkozat-kezelő Pénzügyi Ellenőrző Bizottság. Megkérem Oláh Lajos Sándorné elnök asszonyt, hogy ismertesse a bizottság álláspontját. Oláh Lajos Sándorné elnök: A bizottság megtárgyalta Csanádapáca Község Önkormányzat évi költségvetési előirányzatainak módosítását és azt az előterjesztésnek megfelelő tartalommal elfogadásra javasolja a Képviselőtestület felé. Oláh Kálmán polgármester: Kérdés, hozzászólás van-e ezzel kapcsolatban? Amennyiben nincs, aki a fentiekkel egyetért, kézfeltartással jelezze. tartózkodás nélkül az alábbi rendeletet alkotta:

13 Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2017.(V.29.) önkormányzati rendelete Csanádapáca község évi költségvetéséről szóló 4/2017.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról 10. napirendi pont: A rendelet a jegyzőkönyv 2. sz. melléklete. A Csanádapácai Közös Önkormányzati Hivatal fenntartásáról szóló megállapodás módosítása Előterjesztő: Oláh Kálmán polgármester és dr. Lipták Péter jegyző Oláh Kálmán polgármester: Az előterjesztést mindenki megkapta. Megkérem dr. Lipták Péter jegyző urat, hogy ismertesse. dr. Lipták Péter jegyző: Részletesen leírtam mindent. A lényege annyi, hogy a Kardoskúti hivatalvezető asszony anyai örömök elé néz, ezért a munkáját átveszik, és 1 főt szükséges lesz felvenni. A lényeget feketével jeleztem a megállapodásban. Kérdés, ha van, készséggel állok rendelkezésre. Oláh Kálmán polgármester: Ezzel kapcsolatban kérdés, hozzászólás van-e? Amennyiben nincs, aki a fentiekkel egyetért, kézfeltartással jelezze. 91/2017. (V.24.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 1. a Csanádapácai Közös Önkormányzati Hivatal fenntartásáról szóló megállapodás módosításához a határozat melléklete szerinti tartalommal hozzájárul, 2. felhatalmazza Oláh Kálmán polgármestert a megállapodás aláírására. Felelős: Oláh Kálmán polgármester Határidő: Napirendi pont: Közoktatási megállapodás megkötése a Szeged-Csanádi Egyházmegyével óvodafenntartási feladatok ellátására Előterjesztő: Oláh Kálmán polgármester

14 Oláh Kálmán polgármester: Az előterjesztést mindenki megkapta. Megkérem dr. Lipták Péter jegyző urat, hogy ismertesse. dr. Lipták Péter jegyző: Célszerűnek tartok május 31-ig egy döntést meghozni ebben a témában, ezért elkészítettem a megállapodást, amelyet a főigazgató asszony Barabás Hunorné részére is elküldtem. Válasz még nem érkezett. Véróné Erzsiák Beáta képviselő: A főigazgató asszony azt a levelet csak a holnapi nap folyamán fogja látni. dr. Lipták Péter jegyző: Nem probléma, majd áttekinti főigazgató asszony és jelezni fog felém. Elkészítettem a köznevelési szerződést is. Öt év a szerződések ideje, és ha módosítani kell, akkor fogjuk eszközölni. Véróné Erzsiák Beáta képviselő: Új intézményre is működési engedély kell? dr. Lipták Péter jegyző: Igen, korábban olyan szerződésünk volt, amelyben az iskola-óvoda kompletten szerepelt. A különválás egy technikai döntés. Oláh Kálmán polgármester: Kérdés, hozzászólás van-e még ezzel kapcsolatban? Amennyiben nincs, aki egyetért, kézfeltartással jelezze. 92/2017. (V.24.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 1. megállapítja, hogy a Magyar Katolikus Egyház belső egyházi jogi személyét képező Szeged-Csanádi Egyházmegyével kötött közoktatási megállapodás napon lejár, 2. úgy dönt, hogy szeptember 1-jétől a Szeged-Csanádi Egyházmegye részére újfent átadja a csanádapácai óvoda fenntartását és 5 évre szóló köznevelési szerződést köt az egyházmegyével az önkormányzat kötelező közfeladatát képező óvodai ellátásban való közreműködés érdekében, 3. a köznevelési megállapodást a határozat melléklete szerinti tartalommal elfogadja és felhatalmazza Oláh Kálmán polgármestert annak aláírására, 4. a Szeged-Csanádi Egyházmegye javára a kötelező óvodai feladatellátását biztosító 5662 Csanádapáca 587 hrsz. alatt felvett, 3897 m2 alapterületű, kivett óvoda megnevezésű, természetben a Gorkij utca 19. alatt található ingatlanra és a feladatellátást szolgáló ingóságokra ingyenesen 5 évre szóló ingyenes haszonálati jogot biztosít szeptember 1-jétől az óvodai feladatok ellátásához,

15 5. a haszonélvezeti jogot alapító szerződést a melléklet szerint elfogadja és felhatalmazza Oláh Kálmán polgármestert annak megkötésére. 6. felhatalmazza Oláh Kálmán polgármestert a további szükséges jognyilatkozatok megtételére. Felelős: Oláh Kálmán polgármester Határidő: Napirendi pont: Egyebek (bejelentések) Előadó: Oláh Kálmán polgármester 1. pont: Pályázati kiírás a Csanádapácáért kitüntető cím és az Az Év embere kitüntető cím odaítélése érdekében Előterjesztő: Oláh Kálmán polgármester Oláh Kálmán polgármester: A korábbi évhez hasonlóan elkészültek a felhívások. A beadási határidő: a Csanádapácáért kitüntető cím esetében, mert ez a Kakasfesztivál keretében kerül átadásra. Az év embere kitüntető cím átadása a március 15-i ünnepségen fog megtörténni. Ezzel kapcsolatban kérdés, hozzászólás van-e? Amennyiben nincs, aki a fentiekkel egyetért, kézfeltartással jelezze. 93/2017. (V.24.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Önkormányzat által alapított kitüntetésekről szóló 17/2015. (VIII.27.) sz. önkormányzati rendelet értelmében úgy dönt, hogy 1. Csanádapácáért kitüntető Cím kitüntetés adományozása céljából a határozat 1. sz. mellékletét képező javaslattételi felhívást teszi közzé a helyben szokásos módon, 2. Az Év Embere kitüntetés adományozása céljából a határozat 2. sz. mellékletét képező javaslattételi felhívást teszi közzé a helyben szokásos módon. Felelős: Oláh Kálmán polgármester Határidő: értelem szerint

16 2. pont: Tájékoztatás az Orosházi Kórház támogatásával kapcsolatosan. Előterjesztő: Oláh Kálmán polgármester Oláh Kálmán polgármester: Kaptam egy levelet Orosháza Város polgármesterétől, aki azt kéri, hogy vegyünk részt az Orosházi Kórház támogatásában, ha van rá lehetőségünk. Részletezte polgármester úr a levelében, hogy Orosháza Város mennyivel támogatta a Kórházat. Én azt gondolom, hogy nem a város és nem is a Kistérség tartja fenn a kórházat, ez állami feladat. Mi korábban a Mentőállomást támogattuk, de azt Orosháza Várostól függetlenül tettük. Kérdés, hozzászólás ezzel kapcsolatban van-e? Oláh Lajos Sándorné képviselő: Köszönjük a tájékoztatást, mi tudomásul vettük. Mórocz Ildikó képviselő: Megkérdezhetem, hogy a Kistérségi ülésen erről volt-e szó? Oláh Kálmán polgármester: Csak annyi, hogy hétvégén van gyermekorvosi ügyelet Orosházán. Az SBO és a Kistérség között létrejött egy megállapodás, egy orvos fenntartása végett, aki az ügyeletet látja el. Kérdés, hozzászólás van-e még? Amennyiben nincs, én az egyebekben ennyit kívántam elmondani. Akinek kérdése, hozzászólása, bejelenteni valója van, itt most megteheti. Ha nincsen, én megköszönöm mindenkinek a jelenlétét, és hasznos időtöltést kívánok mindenkinek. Az ülést ezennel bezártnak tekintem. K.m.f. Oláh Kálmán polgármester dr. Lipták Péter jegyző Jelen jegyzőkönyv 5 eredeti példányban készült.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének május 22-én tartott soros nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének május 22-én tartott soros nyílt ülésén. 10/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. május 22-én tartott soros nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 14-én tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 14-én tartott soron kívüli nyílt ülésén. 13/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. június 14-én tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 25/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. december 22-én (péntek) délután 13 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-ülésének február 17-én tartott soron kívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-ülésének február 17-én tartott soron kívüli ülésén. 3/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-ülésének 2016. február 17-én tartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő terme

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 03-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 03-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén. 17/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. augusztus 03-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének július 17-én tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének július 17-én tartott soron kívüli nyílt ülésén. 14/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. július 17-én tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30-án megtartott soron kívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30-án megtartott soron kívüli ülésén. 7/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30-án megtartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 29-én megtartott soron kívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 29-én megtartott soron kívüli ülésén. Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 12/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 29-én

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 28-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 28-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén. 19/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. augusztus 28-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének március 29-én megtartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének március 29-én megtartott soron kívüli nyílt ülésén. 6/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. március 29-én megtartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 28-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 28-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén. 20/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. szeptember 28-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 16/2013 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. június 26-án

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 20-án tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 20-án tartott soron kívüli nyílt ülésén. 9/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. április 20-án tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 6. napi tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 6. napi tartott soron kívüli nyílt ülésén. 8/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. április 6. napi tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 23-án tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 23-án tartott soron kívüli nyílt ülésén. 19/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. június 23-án tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 8-án megtartott soros ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 8-án megtartott soros ülésén. 14/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 8-án megtartott soros ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő terme

Részletesebben

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK JANUÁR 15. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK JANUÁR 15. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2018. JANUÁR 15. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 1/2018. ÖKÜ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 26-án megtartott soros nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 26-án megtartott soros nyílt ülésén. 7/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. április 26-án megtartott soros nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének november 18- án, tartott nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének november 18- án, tartott nyílt ülésén. 22/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének 2015. november 18- án, tartott nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő terme. 5662 Csanádapáca,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének július 04-én tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének július 04-én tartott soron kívüli nyílt ülésén. 14/2018 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. július 04-én tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete január 25-én tartott soros képviselő-testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete január 25-én tartott soros képviselő-testületi üléséről. 2/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. január 25-én tartott soros képviselő-testületi üléséről. Az ülés helye: A községháza díszterme 5662 Csanádapáca,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 18-án megtartott soron kívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 18-án megtartott soron kívüli ülésén. 8/2014. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 18-án megtartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 28-án megtartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 28-án megtartott soron kívüli nyílt ülésén. 5/2014. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 28-án megtartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-án megtartott soron kívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-án megtartott soron kívüli ülésén. 30/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. november 30-án megtartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének március 22-én megtartott soros nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének március 22-én megtartott soros nyílt ülésén. 5/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. március 22-én megtartott soros nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 23/2014 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének, Pusztaföldvár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének és Kardoskút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 24/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. november 14-én tartott soros (Munkaterv szerinti) nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 23/2013. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. október

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének október 26-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének október 26-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén. 22/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. október 26-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 11-én megtartott soron kívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 11-én megtartott soron kívüli ülésén. 17/2014 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 11-én megtartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének november 16-án megtartott soros nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének november 16-án megtartott soros nyílt ülésén. 29/2016 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. november 16-án megtartott soros nyílt ülésén. Jelen vannak: Oláh Kálmán Szikora Pál Ferenc Csikós Gábor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Kiss Lajos polgármester, Schumacher Mária képviselő b./ Tanácskozási joggal résztvevő:

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Kiss Lajos polgármester, Schumacher Mária képviselő b./ Tanácskozási joggal résztvevő: Bakonyság Község Önkormányzata 8557 Bakonyság, Béke u. 14. Szám: 40-3/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonyság Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2016. május 19-én 9,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének december 19-én, tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének december 19-én, tartott soron kívüli nyílt ülésén. 27/2018 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. december 19-én, tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 28/2013. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. november

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 1/2013 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat képviselő-testülete 2013. január 22-én

Részletesebben

5. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. Készült: Nógrádszakál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-án megtartott ülésről.

5. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. Készült: Nógrádszakál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-án megtartott ülésről. 5. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: 2015. május 26-án megtartott ülésről. Jelen vannak: Radvánszky Judit Hódosi Tamás Oláh Ernő Kereszti Márta Valach Jánosné Molnár Lászlóné Németh Klaudia Tóth Szabolcs

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 27-én megtartott soros ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 27-én megtartott soros ülésén. 16/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 27-én megtartott soros ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő Testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért u. 31 13/2012 sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Csanádapáca Önkormányzat képviselő testületének 2012. május 10.-én

Részletesebben

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 28. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 28. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2017. DECEMBER 28. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 16/2017. ÖKÜ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kardoskút Község Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 18-án megtartott soros ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 18-án megtartott soros ülésén. 5/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 18-án megtartott soros ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő terme

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. január 17-én (szerda) délután 16 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének május 18-án tartott soros nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének május 18-án tartott soros nyílt ülésén. 12/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. május 18-án tartott soros nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 5/2013 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 4-én (hétfő)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének január 31-én tartott soros nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének január 31-én tartott soros nyílt ülésén. 3/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. január 31-én tartott soros nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült november 29-én az ebergőci Községháza hivatali helyiségében, a helyi Képviselő-testület ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült november 29-én az ebergőci Községháza hivatali helyiségében, a helyi Képviselő-testület ülésén. Ebergőc község Önkormányzata E B E R G Ő C Kossuth L. u. 16. 9451. (Tel.: 99/380-016) 1-10/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2013. november 29-én az ebergőci Községháza hivatali helyiségében, a helyi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 23/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. november 22-én (szerda) délután 15 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 5/2019. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. február 20-án (szerda) délután 16 órai kezdettel megtartott soros (munkaterv szerinti) nyílt ülésén.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének október 26-án megtartott soros nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének október 26-án megtartott soros nyílt ülésén. 27/2106. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. október 26-án megtartott soros nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L

Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. május 26. napján 18 óra 30 perckor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült május 27-én az ebergőci Községháza hivatali helyiségében, a helyi Képviselőtestület

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült május 27-én az ebergőci Községháza hivatali helyiségében, a helyi Képviselőtestület Ebergőc község Önkormányzata E B E R G Ő C Kossuth L. u. 16. 9451. (Tel.: 99/380-016) 1-6/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2013. május 27-én az ebergőci Községháza hivatali helyiségében, a helyi Képviselőtestület

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 3/2013. (együttes, nyilvános) J e g y z ő k ö n y v Készült: Gara Község Önkormányzat Képviselő-testületének és Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30-án tartott együttes, nyilvános üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 20/2013. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testület 2013. szeptember

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Pusztaföldvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének május 20-án megtartott soros nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Pusztaföldvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének május 20-án megtartott soros nyílt ülésén. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Pusztaföldvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 20-án megtartott soros nyílt ülésén. Az ülés helye: Pusztaföldvár Község Önkormányzat Pusztaföldvár, Rákóczi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a június 28-án tartott rendes nyílt testületi üléséről. Rendelet: 7.;

JEGYZŐKÖNYV. a június 28-án tartott rendes nyílt testületi üléséről. Rendelet: 7.; AKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 6/2017. Ikt. Szám: 509-6/2017/A. JEGYZŐKÖNYV a 2017. június 28-án tartott rendes nyílt testületi üléséről. Határozat: 37.; 38.; 39.; 40.; 41.; 42.;

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Zádori János polgármester Gászné Bősz Bernadett alpolgármester Andrics Aliz. Fűri Ferenc Dr. Hutvágner Rozália László Miklós Tóth Györgyi

JEGYZŐKÖNYV. Zádori János polgármester Gászné Bősz Bernadett alpolgármester Andrics Aliz. Fűri Ferenc Dr. Hutvágner Rozália László Miklós Tóth Györgyi JEGYZŐKÖNYV Készült: Pécsvárad Város Képviselő-testületének 2016. május 23-án tartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Jelen vannak: Meghívottak: Gászné Bősz Bernadett alpolgármester Andrics

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kovács Csaba Károly polgármester: az aljegyző asszony által tett észrevétel alapján javasolja elfogadásra a napirendek sorrendjét.

JEGYZŐKÖNYV. Kovács Csaba Károly polgármester: az aljegyző asszony által tett észrevétel alapján javasolja elfogadásra a napirendek sorrendjét. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Iktatószám: Krs/380-6/2018. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonhenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. május 22. napján 13:00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 21-én megtartott soron kívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 21-én megtartott soron kívüli ülésén. 15/2014 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 21-én megtartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő Testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 7/2013 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat képviselő-testületének 2013. február 21-én,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges Béke tér 14. 11-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 19-én megtartott üléséről. 2

Részletesebben

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 9-i rendkívüli ülésére. 5. napirendi pont

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 9-i rendkívüli ülésére. 5. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 9-i rendkívüli ülésére 5. napirendi pont Előterjesztés címe és tárgya: A 2014. évi munkaterv jóváhagyása A tárgykört rendező

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Pénzügyi Bizottság május 24-én megtartott rendes nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. a Pénzügyi Bizottság május 24-én megtartott rendes nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV a Pénzügyi Bizottság 2017. május 24-én megtartott rendes nyílt üléséről Tartalmazza: 19-24/2017. (V.24.) számú PÜB határozatokat JEGYZŐKÖNYV Készült: a Pénzügyi Bizottság 2017. május 24-án

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 24-én tartott soros nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 24-én tartott soros nyílt ülésén. 5/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 24-én tartott soros nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Porva Községi Önkormányzat Képviselő testületének 2013. május 13-án 17.30 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Porva Községi Önkormányzat Képviselő testületének 2013. május 13-án 17.30 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült: Porva Községi Önkormányzat Képviselő testületének 2013. május 13-án 17.30 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésén. Az ülés helye: Porva Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26. napján megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének szeptember 02-án tartott soron kívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének szeptember 02-án tartott soron kívüli ülésén. 18/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének 2015. szeptember 02-án tartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő terme 5662

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. március 27. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

a Képviselő-testület december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről

a Képviselő-testület december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2017. december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről Tartalmazza: 116.- 120. (XII.19.) számú határozatokat 12/2017. (XII.19.) számú rendelet 1 JEGYZŐKÖNYV Készült:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Kettinger János polgármester (15:30) Kiss Sándorné alpolgármester (15:30) Gorgosilits Márta képviselő (15:30)

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Kettinger János polgármester (15:30) Kiss Sándorné alpolgármester (15:30) Gorgosilits Márta képviselő (15:30) Győrladamér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 5/2015. JEGYZŐKÖNYV Készült: Győrladamér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 12-én 15.30 órai kezdettel a Polgármesteri

Részletesebben

Jegyzőkönyv. László János képviselő 14:05 órától B./ Tanácskozási joggal:

Jegyzőkönyv. László János képviselő 14:05 órától B./ Tanácskozási joggal: Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 8-án, 13:15 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8496. KISPIRIT Szám: 342-2/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kispirit Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. április 29-én (hétfőn) 10,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének október 22-én megtartott alakuló ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének október 22-én megtartott alakuló ülésén. 21/2014 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 22-én megtartott alakuló ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő terme

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 21-én megtartott soros ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 21-én megtartott soros ülésén. 11/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 21-én megtartott soros ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő terme

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. január 29. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 29-én megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 29-én megtartott üléséről. 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 6-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 29-én megtartott üléséről. 2 Mérges

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről

Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2012. szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről Rendeletek: Határozatok: 172/2012.(IX.13.) 173/2012.(IX.13.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselőtestületének március 16-án tartott soros nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselőtestületének március 16-án tartott soros nyílt ülésén. 7/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2016. március 16-án tartott soros nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Óbudavár Község Önkormányzata Képviselő-testülete május 22-én 9.00 órakor megtartott nyilvános üléséről

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Óbudavár Község Önkormányzata Képviselő-testülete május 22-én 9.00 órakor megtartott nyilvános üléséről 1 ÓBUDAVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8272 Óbudavár, Fő u. 18/I. Szám: OB/71-2/2018. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Óbudavár Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2018. május 22-én 9.00 órakor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének 2015. szeptember 30- án tartott soros ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének 2015. szeptember 30- án tartott soros ülésén. 19/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének 2015. szeptember 30- án tartott soros ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő terme 5662 Csanádapáca,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 13-A/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 24-én megtartott üléséről.

Részletesebben

2. Tájékoztató a település lakosságának szociális helyzetéről, Zarudnaja Krisztina a munkanélküliség alakulásáról

2. Tájékoztató a település lakosságának szociális helyzetéről, Zarudnaja Krisztina a munkanélküliség alakulásáról Készült: Jegyzőkönyv Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. május 28-ai soron következő üléséről Jelen vannak: jelenléti ív szerint: Pollák Tibor polgármester, Baksay Endre, Csörögi

Részletesebben

o k t ó b e r á n. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i n y i l v á n o s ü l é s é r ő l

o k t ó b e r á n. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i n y i l v á n o s ü l é s é r ő l Nagydorog Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.net J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A G Y D O R O G N A G

Részletesebben

Csörög Község Önkormányzat 2135 Csörög, Akácfa utca 30. Szám: 11/ sz. Jegyzőkönyv

Csörög Község Önkormányzat 2135 Csörög, Akácfa utca 30. Szám: 11/ sz. Jegyzőkönyv Csörög Község Önkormányzat 2135 Csörög, Akácfa utca 30. Szám: 11/2017. 11.sz. Jegyzőkönyv Készült: Csörög Község Polgármesteri Hivatal (2135 Csörög, Akácfa utca 30.) hivatalos helyiségében 2017. szeptember

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlójenő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8478 Somlójenő, Petőfi u. 99. Szám: 214-4/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlójenő Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. április 23-án

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges Béke tér 14. 8-A/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 21-én megtartott üléséről. 2 Mérges

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2009/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 14 00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2009.december 15-én du.i kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. Jelen vannak: Morvai István polgármester, Meggyes Attiláné alpolgármester,barna Zoltán, Gál Tiborné,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-án megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-án megtartott üléséről. 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 7-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 26-án megtartott üléséről. 2 Mérges

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: SZ/17-27/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 13. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Rendelet: Határozatok: Amely készült 2014.április 28-i nyilvános képviselő-testületi ülésről

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Rendelet: Határozatok: Amely készült 2014.április 28-i nyilvános képviselő-testületi ülésről EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐKÖNYV Amely készült 2014.április 28-i nyilvános képviselő-testületi ülésről Rendelet: 6 /2014.(IV.29.) Önkormányzat 2013. évi költségvetési rendeletének módosítása

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testület Szám: B/104-8/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült: Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. szeptember 09. napján 14,00 órakor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 35/2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. december 28-án

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült május 29-én a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselőtestület

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült május 29-én a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselőtestület Röjtökmuzsaj község Önkormányzata RÖJTÖKMUZSAJ Röjtöki u. 193. 9451. (Tel.: 99/544-052) 1-9/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2013. május 29-én a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselőtestület

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 7/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Vasszécseny Község Képviselő-testületének 2018. május 30-án megtartott nyilvános üléséről Hozott döntések: 5/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet Vasszécseny Község Önkormányzata

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 327-2/2013. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 13. napján 17 óra 30 perckor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge Község

Részletesebben

(hangszalagos rögzítéssel)

(hangszalagos rögzítéssel) J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Jelen vannak: Sárbogárd Város Önkormányzat testületének, Hantos Község Önkormányzat testületének és Nagylók Község Önkormányzat testületének 2009.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 82-7/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28. napján

Részletesebben

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 14. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 14. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2016. DECEMBER 14. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 1 16/2016. ÖKÜ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kardoskút Község Önkormányzata

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Képviselő-testület Hegymagas J e g y z ő k ö n y v Készült Hegymagas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 27-én 15.30 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vál Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó terem

JEGYZŐKÖNYV. Vál Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó terem JEGYZŐKÖNYV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete és Kajászó Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2013. október 29-i együttes üléséről Helye: Vál Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó

Részletesebben

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. ÉVI XII. JEGYZŐKÖNYVE 2009. november 30 I ÜLÉSÉRŐL j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009.

Részletesebben