Szolnoki Főiskola Alumni Hírlevél 2014/2015 tanév II. félév, 1. szám

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szolnoki Főiskola Alumni Hírlevél 2014/2015 tanév II. félév, 1. szám"

Átírás

1 Szolnoki Főiskola Alumni Hírlevél 2014/2015 tanév II. félév, 1. szám KÖSZÖNTŐ Szeretettel köszöntjük a Szolnoki Főiskola alumni hírlevelének Olvasóját. Az elmúlt évekhez hasonlóan, negyedévente megjelenő hírlevélben adunk hírt volt hallgatóinknak a főiskolán zajló eseményekről, programokról. Kellemes időtöltést kívánunk! BEMUTATKOZIK A TAKK A Szolnoki Főiskolán 2010 óta működő Hallgatói Szolgáltatások Központja szeptemberben szervezeti átalakuláson esett át, és megújult néven, kibővített szolgáltatásokkal várja a főiskola hallgatóit és öregdiákjait. A, röviden TAKK, továbbra is a hallgatói léthez kapcsolódó tanácsadó, segítő és szolgáltató tevékenységeivel elősegíti a főiskola hallgatóinak beilleszkedését és előrehaladását a tanulmányaik idején, és ellátja a tehetséggondozással kapcsolatos feladatokat. A TAKK küldetése, célja, hogy a főiskola hallgatóit, mint kulcsügyfeleket szolgálja azáltal, hogy a tehetséggondozás, a tanácsadás, a pályakövetés és a külső kapcsolatok építése területén hozzájárul céljaik megvalósításához, valamint az oktatáson kívüli szabadidő hasznos és tartalmas eltöltéséhez. Szolgáltatásaink körét úgy építettük ki, hogy a hallgatóknak nyújtott tanácsadások, fejlesztő programok szervezése mellett a hozzánk forduló vállalatoknak is segíthessünk a számukra legideálisabb munkatárs megtalálásában. Ezen célok megvalósítása érdekében az alábbi szolgáltatásokat kínáljuk hallgatóinknak, öregdiákjainknak, céges partereinknek: Tehetséggondozás a Szolnoki Főiskola a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács REGIONÁLIS hatókörű, AKKREDITÁLT KIVÁLÓ Tehetségpontja Bethlen István Szakkollégium és Osztojkán Béla Roma Szakkollégium működtetése Tudományos Diákkör és hallgatói demonstrátori rendszer működtetése Alumni és DPR szolgáltatások Kapcsolattartás öregdiákokkal, állásajánlatok közvetítése feléjük Diplomás Pályakövetési Rendszer kezelése Hallgatói motivációs felmérések lebonyolítása Karrierépítő szolgáltatások Közvetítés a hallgatók és a leendő munkáltató között (állásajánlatok, gyakorlati lehetőségek, diákmunkák hirdetése) Karrier Napok, Állásbörzék szervezése Karrier kiadványok, segítő könyvek, promóciós füzetek elérhetővé tétele a TAKK-ban Egyéni karrier tanácsadás, álláskeresési technikák megismertetése Segítségnyújtás önéletrajz, motivációs levél és kísérőlevél megfogalmazásában Fejlesztő tréningek szervezése, pl. álláskeresési technikák, állásinterjúra felkészítő tréning Mentálhigiénés programok szervezése Fejlesztő tréningek szervezése, pl. önismeret fejlesztés Folyamatos pszichológiai konzultáció, mentális segítségnyújtás szakember közreműködésével Egészségnap szervezése

2 Ezen kívül szerepet vállalunk a szolnoki kulturális programok, a különböző céges felhívások és a hallgatóknak szóló pályázati lehetőségek felkutatásában, közvetítésében. Szolgáltatásainkról, programjainkról további részletek olvashatóak a takk.szolfportal.hu honlapon és a facebook.com/szofitakk oldalon. Minden olvasónkat arra szeretnénk buzdítani, hogy keresse fel és likeolja a facebook oldalunkat, mert a programajánlók mellett friss állásajánlatokat valamint tanácsadó szolgáltatásokról szóló információkat osztunk meg. Bízunk benne, hogy szolgáltatásainkkal, programjainkkal hozzájárulunk hallgatóink és öregdiákjaink sikereihez! Horváth Marianna központvezető Gedei Vera koordinátor Kádár-Csomor Judit koordinátor 5000 Szolnok, Tiszaligeti sétány 14. Campus fsz Tel.: (56) /5509 vagy 5552 mellék A SZOLNOKI FŐISKOLA ALUMNI SZERVEZETE Örömmel üdvözöljük Önt a Szolnoki Főiskola Alumni Szervezete nevében, és reméljük, nemsokára Alumni rendszerünk tagjaként is köszönthetjük. A Szofi Alumni (a Szolnoki Főiskola Alumni Szervezete) a főiskola volt hallgatóinak ötlete nyomán a felsőoktatásról szóló évi CXXXIX. törvény és a hazai hagyományok figyelembevételével a főiskola kezdeményezésére alakult meg óta több mint 700 regisztrált végzett hallgatónk nyilvánította ki belépési szándékát. A szervezet célja, hogy betekintést engedjen az egykori hallgatóknak a főiskola mai életébe, információt szolgáltasson a főiskola oktató-, tudományos és szakmai munkájáról, segítséget nyújtson csoport- és évfolyam-találkozók szervezéséhez. A háromhavonta megjelenő Alumni Hírlevél, és a megújult Alumni honlap révén a tagok friss információhoz juthatnak a főiskola, illetve a szervezet életéről, eseményeiről és rendezvényeiről. Remélem, hogy a főiskolai évek alatt szerzett pozitív tapasztalatait a főiskolai alumni tagság révén elérhető lehetőségekkel tovább gazdagítjuk, és a későbbiekben együtt dolgozhatunk majd a Szolnoki Főiskoláért - a Hallgatókért, a Tudásért, Érted! Szervezeti egységünk az alábbi területeken tud segítséget nyújtani az évfolyam-találkozók szervezésében: - hallgatói névsor és elérhetőség lekérése és továbbítása, - kapcsolatfelvétel az évfolyam számára szükséges oktatókkal, - a csoport fogadása és körbevezetés az intézményben és területén (Tiszaligeti Campus főépület), - a Campus bemutatása, információ a főiskola jelenéről. Amennyiben a programhoz helyszínre, étkezésre vagy szállásra van szükség, ajánljuk a főiskola saját tulajdonában lévő vállalkozását, a Tiszaliget Kft-t (http://www.tiszaligetkft.hu), - catering szolgáltatásra lehetőség van a Campus Étteremben vagy a Liget Étteremben (közvetlen elérhetőség: Kovács Tamás étteremvezető ) - szállást pedig a Liget Hotelben foglalhatnak (telefon: +36/ ; mobil: +36/ ). Amennyiben további kérdése, észrevétele adódna, kérjük, írjon t Gedei Vera koordinátornak a címre.

3 AKTUÁLIS HÍREK ÁLLÁSAJÁNLAT A Perfect Zrt. sürgősen oktatásszervezőt keres! Szolnoki munkalehetőség közgazdászoknak! Érdeklődni: Kovács József INGYENES TRÉNINGEINK Te is sok pénzt veszítettél már el a Hatékony Kommunikáció hiánya miatt? Előfordult már veled, hogy azért veszítettél el egy üzletet, mert nem tudtad kellőképpen irányítani a kommunikációt? Érezted már azt, hogy ha tudtad volna irányítani a beszélgetést, akkor sokkal jobb eredményt érhettél volna el? Volt már úgy, hogy egy beosztottad nem tudtad kezelni, és ezért elveszítetted? A hatékony kommunikáció sokat segíthet abban, hogy irányítani tudd a vállalkozásod, a beosztottaid. Sokan csak azzal, hogy nem tudnak megfelelően kommunikálni, rengeteg pénzt, barátot és időt veszítenek el. Viszont vannak, akik nagyon jól tudják irányítani a beszélgetést, és ők sikeresek az életben. Te melyik csoportba szeretnél tartozni? Milyen jó lenne, ha nem kellene azon gondolkoznod, hogy na most ezt hogy mondjam el neki úgy, hogy ne bántsam meg? Ugye milyen csodálatos lenne, ha az emberek lesnék minden szavad, és kívánságod, csak mert nagyszerűen kommunikálsz? Most mindezek a dolgok elérhetővé válhatnak a Te számodra is! A megoldás a kommunikációs tréning! A tréning fő részvételével, március hónapban indítjuk! Ami fontos, hogy a képzés INGYENES!!! Bármilyen kérdéssel kapcsolatosan keressetek bennünket az alábbi elérhetőségen: Gedei Vera koordinátor Szolnoki Főiskola 5000 Szolnok, Tiszaligeti sétány 14. Campus fsz tel.: 0656/ /

4 A Szolnoki Főiskola és az Időgazda Korlátolt Felelősségű Társaság "A jövő vízgazdálkodási agrármérnöki" című TÁMOP C-12/1/KONV számú projekt keretében Vállalkozói kompetencia képzést szervez március én Szarvason. A vállalkozói kompetenciák fejlesztése kulcsfontosságú lehet a jövőd szempontjából! Főbb témák lesznek: 1. A vállalkozói identitás, mint az emberi társadalom mozgató ereje 2. Az önismeret és önbizalom, mint a vállalkozói identitás alapjai 3. Az asszertivitás és a belőle eredő üzleti kommunikáció 4. A vállalkozói önmenedzselés (self management) és önbemutatás (self presentation) 5. A vállalkozói felelősségtudat és erkölcs A képzés ingyenes. Kádár-Csomor Judit koordinátor Szolnoki Főiskola 5000 Szolnok, Tiszaligeti sétány 14. Campus fsz tel.: 0656/ / JÓTÉKONYSÁGI BÁL Erőt merítve az előző években megrendezett bálok jó hangulataiból és sikerességeiből a Szolnoki Főiskola március 28-án a Főiskola Campusában ismét megrendezi immáron hagyományossá váló J Ó T É K O N Y S Á G I B Á L J Á T, melyre ezúton szeretettel meghívjuk Önt és kedves partnerét, barátait és munkatársait! Részvételi díj: ,- Ft/fő A rendezvény célja természetesen az este kellemes eltöltése, de ezen túl a teljes bevételt az Értékteremtő tudásért a Kárpát-medencében ösztöndíj támogatására ajánljuk fel.

5 Bízunk benne, hogy meghívásunkat elfogadja, illetve amennyiben nincs módja személyes részvételre, támogató jegy vásárlásával vagy tombolatárgy felajánlásával hozzájárul a program sikeres megvalósításához. Töltsön velünk egy pazar báli estét és építsen a fehér asztal mellett üzleti kapcsolatokat! Lepje meg legjobb partnereit, üzletfeleit és foglaljanak egy közös asztalt a jótékonysági bálra. 10 fős asztal (korlátozott számban) díja: ,- Ft 6 fős asztal díja: ,- Ft Kérjük, részvételi szándékát a címen jelezze március 16-ig. Öregdiák emlékkönyv Az elmúlt években jó néhány öregdiák találkozónak adott már otthont a tiszaligeti Campus. Ezeken az alkalmakon jegyeztek le néhány kedves gondolatot a résztvevők az Alumni Emlékkönyvbe, melynek virtuális változatába Ön is beleolvashat, a képre kattintva. Reméljük mihamarabb az Ön sorait is az emlékkönyvben olvashatjuk!