Mit tudnak a szőlőkombájnok?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Mit tudnak a szőlőkombájnok?"

Átírás

1 A szőlővel leválasztott leveleket, hajtásokat és egyéb szennyeződéseket tisztítóberendezés távolítja el, két szívóventilátor az alsó, kettő a felső szállítóberendezésnél. A korszerű tisztítóberendezéseket a Pellenc Optimum 890 szőlőkombájn Selectiv Process berendezésén mutatjuk be, amely több szabadalmi oltalommal védett megoldást is tartalmaz. A leválasztott bogyók rövid úton jutnak a tartályba, az aktív tisztítószerkezetre csak a kocsányon maradt bogyók kerülnek. 1. ábra. Pellenc leválasztóés gyűjtőrendszer (kite.hu) A dupla tisztítósor (1. ábra, a) a gép felső részén található, amely közelebbi képen is tanulmányozható (1. ábra, b). A fogadógaratba érkező szőlőt gumiujjas rácsos szállító viszi a tisztítóműbe (1. ábra, c). Ott a levált bogyók áthullanak és közvetlenül a tartályba jutnak. A fürtöket az ujjas szállító magas frekvenciájú aktív bogyóleválasztóba szállítja. A leválasztott bogyók a rácsos szállító résein átjutva profilhengeres válogatóra jutnak (1 ábra, d), amely háromfelé válogat. A kis profilméretű hengersoron átjutó magokat, éretlen bogyókat, kisebb szennyeződéseket csiga juttatja a talajra. A tartály tetejét képező nagyobb profilméretű hengersoron leválnak a bogyók és a tartályba hullnak. A továbbhaladó kocsány, levélnyél és levél a talajra kerül vissza. A tisztítómű 99,8 százalékos tisztaságot tart, így a beszállított szőlő közvetlenül tartályba vagy présbe kerülhet, nem szükséges zúzó-bogyózógépen átengedni. A szőlőkombájnoknak vontatott és magajáró változataik is vannak, leválasztó-, gyűjtő-, tisztító- és szállítószerkezeteik hasonlóak. Az eltérések miatt viszont az egyes típusokat külön is érdemes bemutatni. Példák vontatott gépekre 1. oldal (összes: 6)

2 2. ábra. Vontatott szőlőbetakarító gépek (pellenc.com, ero-geraetebau.de, almafrance. com, en.tec24.com) A traktorvontatású gépek közül a Pellenc Towed 8030 (2. ábra, a), az ERO H1 TR (2. ábra, b), az Alma Selecta (2. ábra, c), és a Braud 524 (2. ábra, d) típusokat mutatjuk be. A Pellenc Towed ,7 méter sortávolság fölött, 15 százalékos lejtőig alkalmazható, teljesítményigénye 40 kw (55 LE). Kétszer öt rázórúddal szerelt, tartálynagysága liter. Az ERO H1 TR két szállítószalagos gépnek két, 1400 liter befogadóképességű tartálya van. A tartályok ürítési magassága 2,5 méter. Az Alma Selecta három változatban is kapható (L, XL, L Colli hegyvidékre) korszerű szüretelőfejjel. A rázópálcák száma 2 5-8, frekvenciája percenként Gyűjtő- és felhordószerkezete 2 42 tálcás, rozsdamentes acél. Tartálytérfogata liter. Teljesítményigénye 48 kw (65 LE). A vontatott gépeket kisebb területen használják, feleannyi az áruk, mint a magajáróknak, munkaminőségük, leválasztó- és tisztítószerkezetük viszont hasonló. 2. oldal (összes: 6)

3 3. ábra. Magajáró szőlőbetakarító gépek (agriculture1.newholland.com, tractorhouse.com, kite.hu) Magajáró gépek A magajáró gépek közül a Braud SB64 szőlőkombájn röntgenképét (3. ábra, a) mutatjuk be. A rázópálcák (1) által leválasztott bogyók, fürtök a serleges szállító vízszintes ágába jutnak (2). A könnyebb szennyeződéseket ventilátor (3) távolítja el. A végtelenített serleges szállító függőleges ágán (4) át jut a termény a tisztítószerkezetre, ahol szívóventilátor (5) távolítja el a még benne lévő szennyeződéseket. Tisztítóhenger-sor (6) választja el a bogyókat a kocsánytól és egyéb szennyeződésektől. A tisztított bogyók a gép gyűjtőtartályába (7) jutnak. A Gregoire szőlőkombájn (3. ábra, b) hasmagassága 60 centiméterrel állítható. Összkerékhajtású, elektronikus erőszabályzóval és kipörgésgátlóval is ellátta a gyártója. Hatékony tisztítószerkezete a tisztítás százalékát szüretelés közben elvégzi. Opciós tételként külön tisztító-bogyózó berendezéssel (Cleantech Vario) egészíthető ki. A bogyózást végző ujjas rotor és háló kíméletesen bánik a bogyókkal. A tisztítást két ventilátor segíti. A cég G6, G7 és G8 néven különböző teljesítménykategóriájú gépeket gyárt. Erőforrásuk Deutz-Fahr motor, 95 kw (130 LE) legkisebb és 128 kw (175 LE) legnagyobb teljesítménnyel. A New Holland Braud közös fejlesztésében készült szőlőkombájn (3. ábra, c) multifunkcionális, a betakarítóegységek leszerelésével sokrétű feladatra alkalmas. A 9000M és L jelzésű gépek négy motorteljesítmény-kategóriát képviselnek 104 kw (141 LE) és 128 kw (175 LE) között. Három különböző tisztító- és válogatórendszert kínál a cég. A gépek szabadmagassága 2-2,6, állíthatósága 0,6 méter. Lejtős területen hosszirányban 40, keresztirányban 30 százalékig tartják a vízszinteset. Felfogó- és felhordórendszerük egységesített. 3. oldal (összes: 6)

4 Gyűjtőtartályuk 3200 literes. Járókerekeik hidrosztatikus hajtásúak, nyomatékelosztó rendszerrel. Kétkét alsó és felső, hidraulikus motorral hajtott, változtatható fordulatszámú ventilátor tisztítja a terményt. Opciós tételként bogyózó-, illetve Opti-Grape szelektív válogatórendszerrel egészíthetők ki, amely kiszűri a másodérésű vagy elszáradt bogyókat. A New Holland Braud gép háromféle tisztítórendszerrel vásárolható: bogyózó nélkül, bogyózóval és Opti-Grape rendszerrel. Az alap bogyózóval 99,5 százalékos tisztaság érhető el. A prémium minőségű szőlők szüreteléséhez Opti-Grape bogyózóval ajánlják, amely mindent eltávolít a válogatóasztalról, ami nem gömb alakú. A gép két gyűjtőtartálya egyszerre is billenthető, amelyekből 2,75 méter magas pótkocsira is áttölthető a termény néhány másodperc alatt. A gép rázó- és tisztítórendszere optimális esetben 99,9 százalékos hatékonyságú. SDC betakarítóegysége 14 dinamikus vezérlésű, gyorscsatlakozóval ellátott rázórudat tartalmaz. A két végükön befogott és megfeszített, rugalmas rázórudak kíméletesek a támrendszerrel. A gép szállítórendszerének sebessége automatikusan beáll a menetsebességhez, 8 óra alatt 7 hektár területteljesítményre képes. A Pellenc szőlőkombájnok (3. ábra, d) legújabb változata a Pellenc Optimum 890. Leválasztó- és tisztítószerkezetét már ismertettük. A tisztított termés egy központi, vagy két oldalt elhelyezett, osztott, rozsdamentes acéltartályba jut. A központi tartályok , az osztott tartályok literesek. A tartályok oldalra vagy hátra billenthetők. Magas elhelyezésük miatt közvetlenül a szállítójárműbe ürítik a szőlőt. A gép erőforrása kw. A motor hidraulikaszivattyút működtet, a kombájn járószerkezetét, valamint forgó részeit hidraulikus motorok hajtják. A járószerkezet hidrosztatikus hajtása jó kapaszkodó- és manőverezőképességet, valamint fokozatmentes sebességváltoztatást tesz lehetővé. A Pellenc kombájnok fordulási sugara gyakran kisebb mint 3 méter, és egy méter sortávolságú ültetvényben is dolgozhatnak. 4. oldal (összes: 6)

5 Sebességük közúton 25 km/h. Szabadmagasságuk 2-2,7 méter. Hosszirányban 40, keresztirányban 30 százalékos lejtő esetén is vízszintesen maradnak, hasmagasságuk 70 centiméterrel állítható. 4. ábra. Szőlőbetakarító gépek üzemeltetése (agriculture1.newholland. com, kite.hu) A saját tartállyal szerelt gépek hátrafelé vagy oldalra üríthetők. Az osztott tartályokat hátrafelé különkülön, vagy egyszerre lehet üríteni (4. ábra, a, b). A tartály nélküli gépeknél a függőleges felhordók keresztszalagra adagolják a termést, majd az onnan jut a konzolos kihordószalagra, amely a gép mellett haladó szállítójárműbe tölti (4. ábra, c). A szállítójármű ebben az esetben a szomszédos sorban halad. A szállító- és tisztítószerkezetek vízszintes helyzetben végeznek optimális munkát, ezért a szőlőbetakarító gépeken automata szintszabályzót helyeznek el, amely így általában hosszirányban 40, keresztirányban 30 százalékos lejtőig tartja a vízszintest (4. ábra, d). A szőlőkombájnok hatékony munkájához egyenletes, barázda-, bakhát- és gyommentes talajfelszín szükséges. Előnyös a kedvezően elhelyezkedő termőzóna, a szellős, szimmetrikus lombfal. A gép beállításánál fontos a rázóelemek távolsága, frekvenciája, a szállítószalagok sebessége, a ventilátorok tömegárama, a gép haladási sebessége (1-3 km/h), ezzel a leválasztási veszteség 2-6 százalék alatt tartható. A szőlő szállítása A termés szállításánál fontos a nagy térfogattömeg ( kg/m3), és figyelembe kell venni a szállítás során fellépő minőségi romlás, illetve a mustkiválás lehetőségét, a szállítás speciális feltételeit (pl. kis sortáv, úthálózat minősége, domborzat és terepviszonyok). Borszőlő esetén a szállítási technológia lehet közvetlen, vagy átrakással történő szállítás. Közvetlen szállításnál a sorközi gyűjtés és szállítás, valamint a feldolgozóhelyre szállítás ugyanazzal az eszközzel történik. 5. oldal (összes: 6)

6 Átrakással történő szállításnál a sorközi gyűjtést és kiszállítást átrakás követi, tehát a feldolgozóhelyre más járművel viszik a szőlőt. A két technológia közötti választás a helyi adottságok függvénye. A szőlő sorközi gyűjtéséhez és kiszállításához használhatók a kézi szüret eszközei (csúszólap, szedőkocsi, gépi puttony, szőlőgyűjtők, speciális felépítményű pótkocsik, robotok); illetve a gépi betakarításkor megfelelő felépítményű, magasra emelve billentő pótkocsi. 5. ábra. Szőlőszállító gépek (tankonyvtar.hu) Tehergépkocsival szállítható konténer is használható (5. ábra, a, Karai Mészáros, 1980). Az 5-8 köbméter űrtartalmú, festéssel rozsdátlanított acéllemezből készült konténert a tábla szélén helyezik el, a megtelt konténert pedig tehergépkocsival szállítják a feldolgozás helyére. Szőlőkombájnnal történő betakarításnál a kombájn billenthető tartályából jut a szőlő a szállítójárműbe. A borszőlő szállítására rozsdamentes acéltartállyal szerelt szállítójárművet használnak (5. ábra, b). Ezek terhelhetősége kilogramm. Csigaszivattyúval vagy csigával ürítik ki a termést a ferde felhordóra, majd a présbe. A tartály az ürítés idejére megemelhető (5. ábra, c), illetve emelhető és billenthető (5. ábra, d). Szerző: Dr. Csizmazia Zoltán Közzététel ideje: , szerda, 16:28 A forrás webcíme: 6. oldal (összes: 6)

Csemegekukorica: kíméletes betakarítás

Csemegekukorica: kíméletes betakarítás Az alkalmazott technológiát és a hozzá tartozó gépeket különböző cégek gyártmányain mutatjuk be. Az Oxbo cég a csemegekukorica betakarítására gyárt traktorvontatású és önjáró gépeket is. A vontatott csőtörőgépeket

Részletesebben

Kézre "gépesített" szüreti technológiák

Kézre gépesített szüreti technológiák Fotó: MTI - Komka Péter A kézi szüret eszközei gyűjtőedény, csúszólap, szedőszán, szedőkocsi, hordozott konténer vagy gépi puttony, valamint a több szőlősort áthidaló szőlőgyűjtők, mint a konténersoros,

Részletesebben

Az ehető almát kézzel szedik - de attól még lehet gépesíteni

Az ehető almát kézzel szedik - de attól még lehet gépesíteni A gyümölcsöt a földön állva, létráról vagy állványról szedik. A létrák különböző magasságúak (járófelületük1,2, 1,65 és 2 méter magas lehet), jellemzőiket magyar gyártmányon mutatjuk be. A kis súly érdekében

Részletesebben

Grimme GV 3000/SF3000

Grimme GV 3000/SF3000 Grimme GV 3000/SF3000 innovatív, nagy teljesítményű vontatott és önjáró négysoros betakarítógép átrakó elevátorral. A teljesítmény új dimenziója a kiszedés technikában nagy területteljesítmény tiszta termény

Részletesebben

Előtisztítás. Hatékony tisztítás és vizsgálat

Előtisztítás. Hatékony tisztítás és vizsgálat Előtisztítás Hatékony tisztítás és vizsgálat Az elötisztítás csökkenti a szárítás költségeit és garantálja a magvak biztos raktározását és eladhatóságát A Kongskilde 1949 óta gyárt és fejleszt gabonafúvókat

Részletesebben

Hulladékkezelés. Gyűjtés-tárolás

Hulladékkezelés. Gyűjtés-tárolás Hulladékkezelés Gyűjtés-tárolás feladatok az első technológiai lépés A hulladékkezelés technológiai folyamatának első fázisa a hulladék összegyűjtése és tárolása az elszállításig a keletkezés üteméhez

Részletesebben

Újra dübörögnek a gépek Bábolnán Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál (

Újra dübörögnek a gépek Bábolnán Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál ( MMG - Video of MMG - A szántóföldi gépshow idén GPS-vezérelt megoldással lett kibővítve, illetve egy olyan gazdálkodási rendszert igyekeztek bemutatni, ahol valóban a SMART áll a középpontban. A termékmenedzsment

Részletesebben

Újdonság az INTERAT-nál Agrex mobil terményszárítók! Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál (

Újdonság az INTERAT-nál Agrex mobil terményszárítók! Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál ( 1. oldal (összes: 9) Az olasz AGREX cég által gyártott mobil szárítóberendezések kis és közepes gazdaságokban jól használhatók. Megrendelhetők traktor erőleadó tengelyéről üzemeltetett M változatokban

Részletesebben

MŰSZAKI ISMERETEK. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010

MŰSZAKI ISMERETEK. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 MŰSZAKI ISMERETEK Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 Burgonya betakarítás gépei száreltávolítás gépei rendrakó gépek kocsi rakó gépek burgonyakombájnok Cukorrépa

Részletesebben

Átrakókocsi Interbenne

Átrakókocsi Interbenne www.perard.fr Átrakókocsi 27 m³ 38 m³ 46 m³ Szemesterményhez Műtrágyához Vetőmaghoz INTERBENNE. Egyesek csak szemestermény átrakására használják. De Ön használhatja műtrágya és vetőmag átrakására is! Három

Részletesebben

Megújult külső. Újratervezett műszerfal és kormányoszlop. Modern megjelenés és tökéletes rálátás a gép körüli területekre.

Megújult külső. Újratervezett műszerfal és kormányoszlop. Modern megjelenés és tökéletes rálátás a gép körüli területekre. Megújult külső Újratervezett műszerfal és kormányoszlop. Modern megjelenés és tökéletes rálátás a gép körüli területekre. Jóval kisebb erőfeszítés szükséges az előre/hátrameneti pedál működtetéséhez. A

Részletesebben

Fordulékonyabbak az új rakodók

Fordulékonyabbak az új rakodók A frontkaszákról szóló korábbi cikkünk itt érhető el. A CLAAS, a Liebherrel való együttműködés keretében további kerekes rakodó modelleket kínál az 5,6 és 9 tonnás kategóriában. A három új Torion Sinusban

Részletesebben

Grapeliner 6000. A tökéletes szüret

Grapeliner 6000. A tökéletes szüret Grapeliner 6000 A tökéletes szüret Kipróbált rendszer - új technológia Tartsd meg a jót és alkalmazd az újdonságot - ezek voltak a vezérelvek az ERO Grapeliner 6000 széria fejlesztésekor. Az újszerű hajtómű

Részletesebben

BORA 1500/2000L ALAPFELSZERELTSÉG

BORA 1500/2000L ALAPFELSZERELTSÉG BORA 1500/2000L A KERTITOX BÓRA vontatott növényvédő gépcsalád szőlő- és gyümölcskultúrák, valamint komló permetezéssel történő növényvédelmére alkalmas. A gép a tartályában tárolt permetlevet elporlasztja

Részletesebben

Pneumatikus gabonaszállító

Pneumatikus gabonaszállító Pneumatikus gabonaszállító Kongskilde pneumatikus gabonaszállító egy sokoldalú és megbízható szállítóberendezés A Kongskilde 1949 óta fejleszt és gyárt gabonafúvókat és jelenleg a világ egyik vezető gyártójaként

Részletesebben

HAGYOMÁNY ÉS KIFORROTTSÁG

HAGYOMÁNY ÉS KIFORROTTSÁG HAGYOMÁNY ÉS KIFORROTTSÁG BÁRMELY ISMERT KOMBÁJNTÍPUSRA FELSZERELHETŐ! Korszerű szerkezeti elemek Megbízható működés, hosszú élettartam Minimális napi karbantartás A legkülönbözőbb igényeknek megfelelő

Részletesebben

A gépesítés kilátója Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál (

A gépesítés kilátója Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál ( Képletesen szólva, a bemutatott gépek és eszközök olyan nívót jelenítettek meg, amiből jobb ma nincs, legfeljebb hasonló. Hogy az érdeklődők ne ragadjanak le a bámészkodásnál, arról a KITE avatott szakemberei

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/76

Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/76 KEOP-3.2.0/11-2012-0014 Élőhelykezeléshez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztés a Dél-Mezőföldi Tájvédelmi Körzetben Nagydorog 016 hrsz állattartó telephez erő- és munkagépek beszerzése, üzembe helyezése,

Részletesebben

Ezüstérmet nyert a New Holland az Agritechnica Szakkiállításon Innovációs Díj, 2017

Ezüstérmet nyert a New Holland az Agritechnica Szakkiállításon Innovációs Díj, 2017 Ezüstérmet nyert a New Holland az Agritechnica Szakkiállításon Innovációs Díj, 2017 Az idén 320 fejlesztést mutatnak be a 400 ezer látogatóra számító vásáron. Ezek közül a független szakértői bizottság

Részletesebben

DETK. Szippantó és kiszóró tartálykocsik

DETK. Szippantó és kiszóró tartálykocsik DETK Szippantó és kiszóró tartálykocsik A DETK típusjelzésű tartálykocsik alkalmasak a legfeljebb 15% szárazanyagtartalmú hígtrágya, egyéb nem aktívan korrozív folyadékok, víz, és vízzel egyenértékű anyagok

Részletesebben

RANGER 2500 18 m EAGLE

RANGER 2500 18 m EAGLE RANGER 2500 18 m EAGLE HARDI RANGER 2500/ 18 szántóföldi permetezőgép 2500 lieteres Polietilén tartály, melynek kialakítása teljes (vegyszermaradvány mentes) kiürülést tesz Fix tengely, fokozatmentes nyomtáv

Részletesebben

BORA 1000L ALAPFELSZERELTSÉG

BORA 1000L ALAPFELSZERELTSÉG BORA 1000L A KERTITOX BÓRA vontatott növényvédő gépcsalád szőlő- és gyümölcskultúrák, valamint komló permetezéssel történő növényvédelmére alkalmas. A gép a tartályában tárolt permetlevet elporlasztja

Részletesebben

NEW BRAUD 9000M, 9000L 9040M I 9040L I 9060L I 9080L I 9090L

NEW BRAUD 9000M, 9000L 9040M I 9040L I 9060L I 9080L I 9090L NEW BRAUD 9000M, 9000L 9040M I 9040L I 9060L I 9080L I 9090L 2 3 NEW BRAUD 9000M ÉS 9000L. AZ INTELLIGENS SZÜRETELÉS KORSZAKALKOTÓJA Az elsőként 1975-ben bemutatott BRAUD szőlőkombájnokat a legjobb betakarítási

Részletesebben

A gabona betakarítás és szállítás szimulációs modellje

A gabona betakarítás és szállítás szimulációs modellje A gabona betakarítás és szállítás szimulációs modellje 1. rész Dr. BenkőJános, egyetemi tanár SZIE, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet A mezőgazdasági

Részletesebben

28 cm-es kerámiabevonatos serpenyő Ft Ft Ft Ft

28 cm-es kerámiabevonatos serpenyő Ft Ft Ft Ft Decs Nagyközség Önkormányzata Pintér Zoltán részére pinter.zoltan@palyazateu.hu 3670/866-3431 1138 Budapest, Tomori köz 4. VI./2. Telephely: 1046 Budapest, Fóti út 79-81. Adószám: 23952063-2-41 06/1-370-6839

Részletesebben

Szüretelőgép a Balatonfüredi Borvidéken

Szüretelőgép a Balatonfüredi Borvidéken Szüretelőgép a Balatonfüredi Borvidéken Magas technikai színvonal vagy a kényszer viszi rá a termelőket, hogy szakítsanak a korábbi tradíciókkal, hogy a gépi szüretet válasszák. Balatonfüredi Borvidéken

Részletesebben

BPW AGRO Drive A hidraulikus meghajtású tengely

BPW AGRO Drive A hidraulikus meghajtású tengely BPW AGRO Drive A hidraulikus meghajtású tengely Kedvezőtlen körülmények között történő nagy tömegű rakomány vontatására. BPW tengellyel akkor is folytathatja a munkát, amikor mások már feladták. BPW AGRO

Részletesebben

Ez az oldal az előadás anyagát tartalmazza. Az oktatási segédanyag nem lektorált, letöltése és sokszorosítása szigorúan tilos!

Ez az oldal az előadás anyagát tartalmazza. Az oktatási segédanyag nem lektorált, letöltése és sokszorosítása szigorúan tilos! Ekék rendszerezése Ekék Traktor eke kapcsolat Függesztett Féligfüggesztett Vontatott Működési mód Ágyekék Váltvaforgató ekék Eketest tipus Kormánylemezes Tárcsás Eketest működési típus Aktív Passzív Vontatás

Részletesebben

Energreen ILF S1500 Teljesítmény (kw/le): 105 / 140 Hengerek száma (db): 4 John Deere PowerTech 4045 Turbo

Energreen ILF S1500 Teljesítmény (kw/le): 105 / 140 Hengerek száma (db): 4 John Deere PowerTech 4045 Turbo Típus: Energreen ILF S1500 Teljesítmény (kw/le): 105 / 140 Hengerek száma (db): 4 Motor típus: John Deere PowerTech 4045 Turbo Hűtés: Víz Lökettérfogat (cm³): 4500 Üzemanyagtank: 180 liter Kormányzás:

Részletesebben

RÓLUNK Az URBAN ágaprítók hivatalos magyarországi forgalmazója a Szakadáth-Gépker Kft KAPCSOLATOK

RÓLUNK Az URBAN ágaprítók hivatalos magyarországi forgalmazója a Szakadáth-Gépker Kft KAPCSOLATOK URBAN ÁGAPRÍTÓK RÓLUNK URBAN KOVO s.r.o. egy csehországi ágaprító gyártó, amelynek magyarországi képviselõje a Szakadáth-Gépker Kft. Gyári képviseletként napi kapcsolatban állunk a gyárral, ezért az alkatrészek

Részletesebben

A tápanyag gazdálkodás gépei

A tápanyag gazdálkodás gépei 1 A tápanyag gazdálkodás gépei Istállótrágya szállító-szóró gépek Trágyalé és hígtrágya kijuttató gépek A hígtrágya kijuttatásának elosztó és szóró szerkezetei Műtrágya kijuttató gépek Szilárd műtrágya

Részletesebben

Kommunális gépek és járművek, hulladékkezelő eszközök a MUT Hungária Kftt ől

Kommunális gépek és járművek, hulladékkezelő eszközök a MUT Hungária Kftt ől Kommunális gépek és járművek, hulladékkezelő eszközök a MUT Hungária Kftt ől Előadó: Jámbor László 1 Variopress és Rotopress hulladékgyűjt ő célgépek 2 3 4 5 6 Nagykonténer ürít ő szerkezet 7 8 Szelektív

Részletesebben

: KUKORICAFOSZTÓ FEJ, TERMÉSZETES INNOVÁCIÓ

: KUKORICAFOSZTÓ FEJ, TERMÉSZETES INNOVÁCIÓ : KUKORICAFOSZTÓ FEJ, TERMÉSZETES INNOVÁCIÓ QUASAR MEGBÍZHATÓSÁG HEKTÁRONKÉNT A Quasar kukoricafosztó fej sok-sok éven ketesztül folytatott alapos tanulmányozás, újítás és tökéletesítés eredménye. Szakszerű,

Részletesebben

KUKORICA ADAPTER MADE IN ITALY

KUKORICA ADAPTER MADE IN ITALY KUKORICA ADAPTER MADE IN ITALY MAGUNKRÓL A FANTINI vezető az univerzális, bármilyen kombájntípusra felszerelhető kukorica és napraforgó adapterek gyártásában. A vállalat gyors fejlődése is bizonyítja,

Részletesebben

MAGYAR 1200 1500 SZÉRIÁK HOMLOKRAKODÓ

MAGYAR 1200 1500 SZÉRIÁK HOMLOKRAKODÓ MAGYAR 1200 1500 SZÉRIÁK HOMLOKRAKODÓ Könnyű kezelhetőség Teljesítmény Sokoldalúság 1235 1240 1550 KOMFORT Hatékony 3-sebességű fűtő- és szellőztető rendszer levegő recirkulációs móddal. Ajtók mindkét

Részletesebben

Titan UW. Átütőerő újabb dimenzióban

Titan UW. Átütőerő újabb dimenzióban Titan UW Átütőerő újabb dimenzióban MICHAEL HORSCH: 10 évvel ezelőtt a Titan 34 UW-t az EÁ-ból importtáljuk, ma már teljesen saját gyártmány, és ezt a lehetőséget a kiépített termelőkapacitásunknak köszönhetjük.

Részletesebben

GYÜMÖLCS - SZŐLŐ PROGRAM

GYÜMÖLCS - SZŐLŐ PROGRAM 2011. január AGRÁRTECHNIKA GYÜMÖLCS - SZŐLŐ PROGRAM TRAKTORPROGRAM gyümölcs - szőlő TALAJMŰVELÉS speciális szőlő Univerzális traktorok Keskeny nyomtávú traktorok Lánctalpas traktorok Ültetvény művelő traktorok

Részletesebben

a hátsó emelő berendezésre függesztett munkaeszközök tolt üzemmódban működtethetők

a hátsó emelő berendezésre függesztett munkaeszközök tolt üzemmódban működtethetők A lejtős területeken termesztett szőlő tulajdonságai a (nagyszerű) egyedi talajadottságoknak és a napsugarak kedvező beesési szögének köszönhetően a hegyvidéki borok jobb minőségét jelentik. De hogyan

Részletesebben

Szeretettel üdvözlöm Önöket!

Szeretettel üdvözlöm Önöket! Szeretettel üdvözlöm Önöket! Gyenes Károly Agrárgép üzletág www.dmker.hu Intenzív ültetvények, gyümölcsösök gépesítése korszerű megoldásokkal Mi kell egy ültetvény megvalósításához? Klíma (Hőmérséklet,

Részletesebben

Mőszaki leírás POWERCRUSHER PC 1265 J

Mőszaki leírás POWERCRUSHER PC 1265 J Mőszaki leírás POWERCRUSHER PC 1265 J PC 1265 Pofás törı gép Garat méret: 1250 x 650 mm (49 x26 ) Lendkerék átmérı: 1500 mm (59 ) Lendkerék fordulatszáma: 270 (max. f/p) Lendkerék teljesítmény: akár 300

Részletesebben

Az érés fokozatai. Zsendülés: az érés kezdete színváltozás, puhulás, viaszréteg kialakulása

Az érés fokozatai. Zsendülés: az érés kezdete színváltozás, puhulás, viaszréteg kialakulása Az érés fokozatai Zsendülés: az érés kezdete színváltozás, puhulás, viaszréteg kialakulása Teljes érés: a cukorbeáramlás leáll. Ilyenkor a legmagasabb az abszolút cukortartalom A savtartalom még csökkenhet

Részletesebben

Agricultural machinery

Agricultural machinery Agricultural machinery Info Versioon 4 URL http://com.mercell.com/permalink/39433163.aspx Väline hanke ID 25913-2014 Hanke liik Hanke aruanne Dokumendi liik Lepingu sõlmimine Hankemenetlus Avatud menetlus

Részletesebben

Nedves leválasztó, NA típus:

Nedves leválasztó, NA típus: Nedves leválasztó, NA típus: Gáztalanító szelep Szűrőpatronok, H porosztály Acéllemez ház Folyadéktartály Szívóoldali csatlakozó Motor közvetlen hajtással (oldalcsatornás légfúvó) Örvényszűrő Merülőcső

Részletesebben

RBX : 2 részes granulátum gyártó gép kemény műanyagokra

RBX : 2 részes granulátum gyártó gép kemény műanyagokra RBX : 2 részes granulátum gyártó gép kemény műanyagokra Rideg, hőre lágyuló műanyagok újrahasznosítására, mint pl. : ABS, PC+ABS, PC, PP, PE, PS, PBT, PET (palack, doboz, láda) Technikai adatlap Modell

Részletesebben

Betonmixerek TÍPUS: BT1400. Működési leírás

Betonmixerek TÍPUS: BT1400. Működési leírás Betonmixerek TÍPUS: BT1400 Működési leírás A gépek hidrosztatikus meghajtással rendelkeznek A gép működésekor a kezelő beemelő kanalával összeszedi a száraz anyagot, betölti a keverődobba, majd a saját

Részletesebben

MUNKAANYAG. Gerber Gábor Ferdinánd. Tápanyagvisszapótlás gépeinek megismerése, működésük. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Gerber Gábor Ferdinánd. Tápanyagvisszapótlás gépeinek megismerése, működésük. A követelménymodul megnevezése: Gerber Gábor Ferdinánd Tápanyagvisszapótlás gépeinek megismerése, működésük A követelménymodul megnevezése: Gépüzemeltetés és -karbantartás A követelménymodul száma: 2205-06 A tartalomelem azonosító száma

Részletesebben

Rakományrögzítés. Ezek lehetnek: A súrlódási tényező növelése, Kitámasztás, Kikötés, lekötés. 1. A súrlódási tényező növelése

Rakományrögzítés. Ezek lehetnek: A súrlódási tényező növelése, Kitámasztás, Kikötés, lekötés. 1. A súrlódási tényező növelése Rakományrögzítés A szállító járműre felrakott áruk, termékek a szállítás során fellépő hatások (rázkódás, gyorsulás, fékezés, kanyarodás, stb.) miatt elmozdulhatnak, elcsúszhatnak, felborulhatnak. Ennek

Részletesebben

A mezőgazdasági öntözés technológiája és gépei. Mezőgazdasági munkagépek Gyatyel György

A mezőgazdasági öntözés technológiája és gépei. Mezőgazdasági munkagépek Gyatyel György A mezőgazdasági öntözés technológiája és gépei Mezőgazdasági munkagépek Gyatyel György Bevezetés Az öntözés a mezőgazdálkodási kultúra egyik fokmérője. Az öntözéses gazdálkodás birodalmakat tett naggyá,

Részletesebben

Újrahasznosítási logisztika. 8. Szétszerelési folyamatok logisztikája

Újrahasznosítási logisztika. 8. Szétszerelési folyamatok logisztikája Újrahasznosítási logisztika 8. Szétszerelési folyamatok logisztikája Szétszerelési folyamat logisztikai modellje KT KT RSS MT MT RSS KT KT BT O KT SBT SBT KT KT KT RSS MT MT MT SS MT SS MT MT RSS MT MT

Részletesebben

Alvin Kereskedőház Zrt. CIEMME oldószer regeneráló és eszköz mosó berendezések

Alvin Kereskedőház Zrt. CIEMME oldószer regeneráló és eszköz mosó berendezések Alvin Kereskedőház Zrt. CIEMME oldószer regeneráló és eszköz mosó berendezések Tartalom: Oldószer regeneráló berendezések K2 típus... 3 K16 EX típus... 3 K16 TUV típus... 4 J16 típus... 4 K30 EX típus...

Részletesebben

Tápanyagvisszapótlás gépei

Tápanyagvisszapótlás gépei Tápanyagvisszapótlás gépei Szervestrágyázás Trágyalé- és hígtrágyaszóró gépek Hígtrágya fázisbontás utáni hasznosítása Tartálykocsi kialakítások Csigás keverıvel ellátott tartálykocsik Kompresszoros szívó-nyomó

Részletesebben

MEZŐGAZDASÁGI TELESZKÓPOS RAKODÓGÉPEK

MEZŐGAZDASÁGI TELESZKÓPOS RAKODÓGÉPEK MEZŐGAZDASÁGI TELESZKÓPOS RAKODÓGÉPEK MLT 625-75 H van, amikor a méret a lényeg Az állattartó telepek istállóépületeiben általában lényegesen kevesebb hely áll rendelkezésre rakodógéppel való manőverezéshez,

Részletesebben

GD Dollies Műszaki leírás

GD Dollies Műszaki leírás GD Dollies Műszaki leírás A szállítóeszköz elektromos működtetésű, rádiós távvezérlésű két kocsiból álló egység, mely páros és szóló üzemmódban egyaránt használható. Elsősorban beltéri ill. üzemi területen

Részletesebben

Szántóföldi kultivátorok

Szántóföldi kultivátorok Szántóföldi kultivátorok - Magágykészítő vagy könnyű kultivátorok Feladatuk: Szántáselmunkálás, magágykészítés. Művelési mélység: 5-15 cm Művelő szerszám: rugós száron: kétoldalt ívelt művelőszerszám.

Részletesebben

PTE Pollack Mihály Műszaki Kar Gépszerkezettan Tanszék

PTE Pollack Mihály Műszaki Kar Gépszerkezettan Tanszék PTE Pollack Mihály Műszaki Kar Gépszerkezettan Tanszék Összeállította: Dr. Stampfer Mihály 2009. Segédlet az ékszíjhajtás méretezéséhez A végtelenített ékszíjak és ékszíjtárcsák több országban is szabványosítottak

Részletesebben

CornStar 206 és 208. CornStar 206. CornStar 208. September 2007. 100 Jahre. Erfolg durch Kontinuität

CornStar 206 és 208. CornStar 206. CornStar 208. September 2007. 100 Jahre. Erfolg durch Kontinuität CornStar 206 és 208 CornStar 206 CornStar 208 CornStar 206 és 208 A vevői követelmények a kukorica csőtörővel szemben Egy új koncepció egyedüli jellemzőkkel Nincs lánc vagy lánckerék Kevesebb karbantartási

Részletesebben

SG-70 Központi Daráló

SG-70 Központi Daráló Központi Daráló Porleválasztó ciklon A darálék a felhordó ventilátoron keresztül a ciklonba kerül. WEG motor energiatakarékos, IE2 osztály Álló és forgó kések Keménység: 56HRC Acél: SKD11 Fázissorrend

Részletesebben

RÖVID MŰSZAKI JELLEMZŐK

RÖVID MŰSZAKI JELLEMZŐK RÖVID MŰSZAKI JELLEMZŐK Oszlop magassága: 1060-4560 mm-ig (100 mm-es lépcsőkben) Oszlop mélysége: 30, 60, 80, 110 mm A függőleges oszlop a polcrendszer fő szerkezeti eleme, minden más alkatrész, például

Részletesebben

TETŐVÉDŐK. LANZONI s.r.l. A védők teljes katalógusa DS.MT1INOX S DS.MT1INOX66S DS.MT1INOX1/3DIV DS.MT1INOX R DS.MT1INOX90. Acél

TETŐVÉDŐK. LANZONI s.r.l. A védők teljes katalógusa DS.MT1INOX S DS.MT1INOX66S DS.MT1INOX1/3DIV DS.MT1INOX R DS.MT1INOX90. Acél TETŐVÉDŐK A védők teljes katalógusa Acél DS.MT1INOX S DS.MT1INOX66S DS.MT1INOX1/3DIV DS.MT1INOX R DS.MT1INOX90 Acél Stiff DS.STIFF40SPS DS.STIFF40SPR DS.STIFF60SP DS.STIFF60SPV DS.STIFF80SP Réz DS.MT1T.RA.S

Részletesebben

SZERVESTRÁGYA KIJUTTATÓ GÉPEK

SZERVESTRÁGYA KIJUTTATÓ GÉPEK A TÁPANYAG GAZDÁLKODÁS GÉPEI SZERVESTRÁGYA KIJUTTATÓ GÉPEK BME, GSZI 2004. 04. 24. 1 Fólia BME, GSZI 2004. 04. 24. 2 Fólia BME, GSZI 2004. 04. 24. 3 Fólia BME, GSZI 2004. 04. 24. 4 Fólia Istállótrágya

Részletesebben

Toro lombeltakarító gépek

Toro lombeltakarító gépek KIS- ÉS KÖZÉPKATEGÓRIÁS ZÖLDFELÜLET ÁPOLÓ GÉPEK Toro lombeltakarító gépek Műszaki jellemzők: Típus: 51593 51594 Toro Super Blower Vac Toro Ultra Blower Vac Motor (W): 1450 1450 Légszállítás (max. / min.

Részletesebben

MOSÓ, STERILIZÁLÓ ÉS SZÁRÍTÓ SZÁLLÍTÓSZALAG BERENDEZÉS

MOSÓ, STERILIZÁLÓ ÉS SZÁRÍTÓ SZÁLLÍTÓSZALAG BERENDEZÉS Food Processing Equipment NEAEN CleanJar MOSÓ, STERILIZÁLÓ ÉS SZÁRÍTÓ SZÁLLÍTÓSZALAG BERENDEZÉS A berendezést üveg, fém és műanyagkannák, üveg és más tartályok tisztítására és sterilizálására tervezték

Részletesebben

A fényvisszaverő kontúrjelölés magyarországi bevezetéséről a július 10. után először forgalomba helyezett (új) járművek esetében

A fényvisszaverő kontúrjelölés magyarországi bevezetéséről a július 10. után először forgalomba helyezett (új) járművek esetében A fényvisszaverő kontúrjelölés magyarországi bevezetéséről a 2011. július 10. után először forgalomba helyezett (új) járművek esetében (Tájékoztató jogszabálykivonat) Az A. Függelék A/20. számú melléklete

Részletesebben

A rendelet alapján támogatható gépváltozatok

A rendelet alapján támogatható gépváltozatok 1. számú melléklet a 35/2009. (IV.2.) FVM rendelethez 2. számú melléklet a 26/2008. (III. 7.) FVM rendelethez A rendelet alapján támogatható gépváltozatok (A felsorolás a gépkatalógusban található gépváltozat

Részletesebben

Preferred Packaging Food

Preferred Packaging Food Preferred Packaging Food Petruzalek Kft. Sörház utca 3/b 1222 Budapest Tel.: +36 1 424-0540 Preferred Packaging Food A csomagológépek legújabb generációja, a fóliahegesztő és vákuumcsomagoló gépek alkalmasak

Részletesebben

UTSTYR / TILBEHØR IGLAND RÖNKSZÁLLÍTÓK ÉS RAKODÓK

UTSTYR / TILBEHØR IGLAND RÖNKSZÁLLÍTÓK ÉS RAKODÓK UTSTYR / TILBEHØR IGLAND RÖNKSZÁLLÍTÓK ÉS RAKODÓK SWINGTRAC A SWINGTRAC-RENDSZER : egyedülállóan kialakított megoldás, amely egyszerűbbé teszi a gép manőverezését, rossz területeken, ahol a kövek és tuskók

Részletesebben

Összefoglaló jelentés az IKARUS 134V szóló autóbuszról

Összefoglaló jelentés az IKARUS 134V szóló autóbuszról Összefoglaló jelentés az IKARUS 134V szóló autóbuszról A jármővet 2010. június 7-én az IKARUSBUS Kft. ügyvezetı igazgatója Princz Ferenc mutatta be a BKV Zrt. óbudai telephelyén. Az autóbuszt a 22-es és

Részletesebben

Szársértők. Alternáló kaszák. Rotációs kaszák. Vissza a főmenübe

Szársértők. Alternáló kaszák. Rotációs kaszák. Vissza a főmenübe Technológia Csoportosítás Alternáló kaszák Szársértők Rotációs kaszák Vissza a főmenübe Technológia BETAKARÍTÁSI TECHNOLÓGIÁK SZÉNABETAKARÍTÁS SZÁLASAN BÁLÁZVA PETRENCÉZVE SZECSKÁZVA TÖRTÉNŐ BETAKARÍTÁS

Részletesebben

Munkahely megvilágító lámpára vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek

Munkahely megvilágító lámpára vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek Ködfényszóróra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek Ködfényszóróval minden gépjárművet, mezőgazdasági vontatót és lassú járművet fel szabad szerelni. A járműre felszerelhető ködfényszórók száma: 2

Részletesebben

Rozsdamentes acél kiegészítők

Rozsdamentes acél kiegészítők Rozsdamentes acél kiegészítők 143 STAINLESS STEEL ACCESSORIES Teka kiegészítők A rozsdamentes acél kiegészíőknek két csoportja van: (MX) és (IC). Mind a két termékcsalád közösségi használatra lett tervezve.

Részletesebben

1. Mûszaki adatok (gyári adatok)

1. Mûszaki adatok (gyári adatok) 1. Mûszaki adatok (gyári adatok) Traktor Gyártó New Holland, Anglia Típus TS115 (618345) Építési mód segéd-mellsõkerék hajtású Motor Gyártó New Holland Típus 450T/TJ, 6 hengeres, természetes feltöltésû

Részletesebben

Külterületi, helyi közutak fejlesztése; önkormányzati, útmenti területek karbantartása professzionális erőgépekkel és munkaeszközökkel

Külterületi, helyi közutak fejlesztése; önkormányzati, útmenti területek karbantartása professzionális erőgépekkel és munkaeszközökkel Külterületi, helyi közutak fejlesztése; önkormányzati, útmenti területek karbantartása professzionális erőgépekkel és munkaeszközökkel PARLAGŰ, MAGASRA NŐTT GYOM, LEHULLOTT LOMB ÉS HULLADÉK BORÍTJA A FŐÚT

Részletesebben

HBI OSZTOTT RENDSZERŐ LEVEGİ/VÍZ HİSZIVATTYÚ. a HBI_E készülékbe épített vezérlı

HBI OSZTOTT RENDSZERŐ LEVEGİ/VÍZ HİSZIVATTYÚ. a HBI_E készülékbe épített vezérlı HBI OSZTOTT RENDSZERŐ LEVEGİ/VÍZ HİSZIVATTYÚ a HBI_E készülékbe épített vezérlı JELLEMZİK R410A hőtıközeggel Üzemmódok: hőtés főtés HMV készítés DC inverteres kompresszor a hatásfok maximalizálására, a

Részletesebben

Pálya : Az a vonal, amelyen a mozgó test végighalad. Út: A pályának az a része, amelyet adott idő alatt a mozgó tárgy megtesz.

Pálya : Az a vonal, amelyen a mozgó test végighalad. Út: A pályának az a része, amelyet adott idő alatt a mozgó tárgy megtesz. Haladó mozgások A hely és a mozgás viszonylagos. A testek helyét, mozgását valamilyen vonatkoztatási ponthoz, vonatkoztatási rendszerhez képest adjuk meg, ahhoz viszonyítjuk. pl. A vonatban utazó ember

Részletesebben

ANNABURGER Mindent egy kézből!

ANNABURGER Mindent egy kézből! ANNABURGER MEZŐGAZDASÁGI TECHNIKA TERMÉKSKÁLA ANNABURGER Mindent egy kézből! ANNABURGER MEZŐGAZDASÁGI TECHNIKA HTS Nagy térfogatú silószállító kocsi hatékony, speliális szállítójármű szenázs és kukorica

Részletesebben

Triathlon - Ütőképes vetőgép

Triathlon - Ütőképes vetőgép Triathlon Triathlon - Ütőképes vetőgép kis vonóerő igénnyel a modern szántóföldi műveléshez Sok modern univerzális vetőgép nagy önsúlyuk miatt nagy vonóerőt igényelnek, magas az üzemanyagfelhasználásuk,

Részletesebben

5. Egy 21 méter magas épület emelkedési szögben látszik. A teodolit magassága 1,6 m. Milyen messze van tőlünk az épület?

5. Egy 21 méter magas épület emelkedési szögben látszik. A teodolit magassága 1,6 m. Milyen messze van tőlünk az épület? Gyakorlás 1. Az út emelkedésének nevezzük annak a szögnek a tangensét, amelyet az út a vízszintessel bezár. Ezt általában %-ban adják meg. (100 %-os emelkedésű a vízszintessel 1 tangensű szöget bezáró

Részletesebben

A LEGJOBB TOVÁBBFEJLESZTVE. Az új DEUTZ-FAHR 6. széria Agrotron 6150.4-6160.4-6150-6160-6180-6190

A LEGJOBB TOVÁBBFEJLESZTVE. Az új DEUTZ-FAHR 6. széria Agrotron 6150.4-6160.4-6150-6160-6180-6190 A LEGJOBB TOVÁBBFEJLESZTVE Az új DEUTZ-FAHR 6. széria Agrotron 6150.4-6160.4-6150-6160-6180-6190 TELJESÍTMÉNY TOVÁBBFEJLESZTVE IntellIgencIától vezérelve A legújabb technológiák intelligens felhasználása

Részletesebben

ÁGAPRÍTÓ GÉPEK AY 400-10cm AY 600-16cm AY 900-21cm AY 1000-26cm

ÁGAPRÍTÓ GÉPEK AY 400-10cm AY 600-16cm AY 900-21cm AY 1000-26cm ÁGAPRÍTÓ GÉPEK AY 400-10cm AY 600-16cm AY 900-21cm AY 1000-26cm A Volverini gépgyár több mint 20 éve kezdte meg működését. A családi vállalkozásként működő gyár mára a világ számos pontjára szállít mezőgazdasági

Részletesebben

Ú j C X 7000 CX8000 E l e v a t i o n

Ú j C X 7000 CX8000 E l e v a t i o n Ú j C X 7000 CX8000 E l e v a t i o n Ú j e t a l o n a s z a l m a r á z ó lá d á s g é p e k p i a c á n Új etalon a szalmarázóládás gépek piacán A CX7000 és CX8000 Elevation kombájnok túllépik a hatékonyság

Részletesebben

Mindent tudni akarok...

Mindent tudni akarok... Mindent tudni akarok... Műszaki vizsga. A gépjármű tulajdonosok közül, egyesek számára örök talány, a többség azonban ismeri a menetét. Személygépkocsit, gépjárművet tulajdonolni kötelezettséggel is jár.

Részletesebben

SB VC ÖNKISZOLGÁLÓ PORSZÍVÓ

SB VC ÖNKISZOLGÁLÓ PORSZÍVÓ SB VC ÖNKISZOLGÁLÓ PORSZÍVÓ Innovatív dizájn, mindent felülmúló teljesítmény, fejlett és megbízható technológia mindennapi használatban. PROFESSZIONÁLIS JÁRMŰTISZTÍTÁS ERŐS. KÉNYELMES. EGYEDI. Kärcher

Részletesebben

Munka, energia Munkatétel, a mechanikai energia megmaradása

Munka, energia Munkatétel, a mechanikai energia megmaradása Munka, energia Munkatétel, a mechanikai energia megmaradása Munkavégzés történik ha: felemelek egy könyvet kihúzom az expandert A munka Fizikai értelemben munkavégzésről akkor beszélünk, ha egy test erő

Részletesebben

Grimme SE 75 egysoros sorozat: Három teljesítmény kategóriában

Grimme SE 75 egysoros sorozat: Három teljesítmény kategóriában Grimme SE 75 egysoros sorozat: Három teljesítmény kategóriában Kíméletesség Hatékonyság Nagy teljesítmény Hosszú élettartam Ki a földből, ki a rendből: Kíméletes betakarítás, hatékony leválasztás, nagy

Részletesebben

TM 3185A (18 LE) - kis traktor nagy szívvel

TM 3185A (18 LE) - kis traktor nagy szívvel AGROline 2016 TM 3185A (18 LE) - kis traktor nagy szívvel ISEKI TM 3185 A (18 LE) Háromhengeres dízelmotor Max. teljesítmény 18 LE Hátsó kardán: 540 1/perc Has alatti kardán: 2000 1/perc Hátsó hárompont

Részletesebben

ÉPÍTŐANYAGIPARI GÉPEK

ÉPÍTŐANYAGIPARI GÉPEK Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőgépek, Anyagmozgatógépek és Üzemi Logisztika Tanszék Dr. Rácz Kornélia ÉPÍTŐANYAGIPARI GÉPEK BME ÉAGT Budapest 200. - - TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK....

Részletesebben

MŰSZAKI ISMERETEK. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010

MŰSZAKI ISMERETEK. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 MŰSZAKI ISMERETEK Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 Előadás áttekintése Sorvetőgépek mechanikus pneumatikus Szemenként vető gépek mechanikus pneumatikus Ültető gépek

Részletesebben

M T S MOBILE TIEFBAU SAUGSYSTEME

M T S MOBILE TIEFBAU SAUGSYSTEME SZENNYVÍZISZAP KEZELÉSI TECHNIKÁK szakmai konferencia SAUGBAGGER TECHNIK 2015. Szeptember 15. Az MTS GmbH által gyártott berendezések bemutatása valamint a szívó-kotró technológia gyakorlati alkalmazási

Részletesebben

Szerkezetek szállítása

Szerkezetek szállítása Szerkezetek szállítása Eloregyártott szerkezetekbol történo építés esetén a gyártás és a szerelés térben és idoben elkülönül egymástól. A két muveletet a szállítási folyamat köti össze. A szállítási feladatot

Részletesebben

CANALMASTER WA. kombinált szívó- és öblítőjárművek a hatékony csatornatisztításhoz víztisztítással. Intelligens. Gazdaságos. Nagy teljesítményű.

CANALMASTER WA. kombinált szívó- és öblítőjárművek a hatékony csatornatisztításhoz víztisztítással. Intelligens. Gazdaságos. Nagy teljesítményű. CANALMASTER WA kombinált szívó- és öblítőjárművek a hatékony csatornatisztításhoz víztisztítással Intelligens. Gazdaságos. Nagy teljesítményű. CANALMASTER WA kombinált szívő- és öblítő felépítmények A

Részletesebben

A kerékpár forgalomban tartása és kötelező felszerelése

A kerékpár forgalomban tartása és kötelező felszerelése A kerékpár forgalomban tartása és kötelező felszerelése A kerékpár kötelező felszerelésére vonatkozó részletes szabályokat a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről

Részletesebben

Egyszerű és könnyű karbantartás A karbantartási munkák megkönnyítése érdekében a nagygém összes kenési pontja a jobb oldalra került.

Egyszerű és könnyű karbantartás A karbantartási munkák megkönnyítése érdekében a nagygém összes kenési pontja a jobb oldalra került. KUBOTA MINIKOTRÓ Egészen kis méret, gyors megtérülés, egyszerű és könnyű kezelés. Ezek a jellemzői az új Kubota K 008-3-as minikotrónak, melynek üzemi súlya 1 tonna alatt van. Gyors csapszeges csatlakoztatás

Részletesebben

Csomagológép ismertető

Csomagológép ismertető CJ62 Csomagológép ismertető TARTALOM: A GÉP LEÍRÁSA ÉS ISMERTETÉSE ALAPRAJZI MÉRETEK TECHNIKAI ADATOK AZ ALAPGÉP ÉS A RENDELHETŐ KIEGÉSZÍTÉSEK Sealed Air Magyarország Kft. H-2367 ÚJHARTYÁN Amerikai u.1.

Részletesebben

ELHO bálacsomagolók. agrowolf.hu

ELHO bálacsomagolók. agrowolf.hu ELHO bálacsomagolók 2015 Biztosítsa a takarmány minőségét, ELHO bálacsomagolóval Az ELHO-több évtizedes tapasztalatai és gyakorlata alapján gyártja bálafóliázóit, a kisebb függesztett típusoktól kezdve

Részletesebben

Kör légcsatornára szerelhető rács

Kör légcsatornára szerelhető rács Méretek B+0 A+0 A B Leírás Az négyszögletes szellőzőrács állítható, függőleges lamellákkal, amely közvetlenül felszerelhető kör keresztmetszetű légcsatornára. A rács egyaránt használható befúvásra és elszívásra.

Részletesebben

Maestro. Szemenkénti vetéstechnika jövője

Maestro. Szemenkénti vetéstechnika jövője Maestro Szemenkénti vetéstechnika jövője PHILIPP HORSCH: A Maestro vetőgépbe és az egyedülálló szemenkénti adagoló rendszerébe kemény, több évi fejlesztő munka rejlik. A több ezer fejlesztő órának a saját

Részletesebben

DFG/TFG 660/670/680/690/S80/S90

DFG/TFG 660/670/680/690/S80/S90 Kényelmes és biztonságos kezelőfülke kiváló ergonómiai tulajdonságokkal Robosztus hidrodinamikus meghajtás a hatékony, dinamikus erőátvitel érdekében karbantartásmentes lamellás fékkel Különösen csendes:

Részletesebben

Szabadonálló elektromos olajsütő

Szabadonálló elektromos olajsütő A 700XP sorozat több, mint 100 modellt foglal magába. Minden készülékek nagy teljesítményű, megbízható, energiatakarékos, biztonságos és ergonómikus. A modul rendszer megszámlálhatatlan konfigurációban

Részletesebben

A mezőgazdasági öntözés technológiája és gépei. Mezőgazdasági munkagépek Gyatyel György, Kiss Dénes

A mezőgazdasági öntözés technológiája és gépei. Mezőgazdasági munkagépek Gyatyel György, Kiss Dénes A mezőgazdasági öntözés technológiája és gépei Mezőgazdasági munkagépek Gyatyel György, Kiss Dénes Micro- (trickle / dripping) irrigation system Irrigation Rotary sprinkler Centrepivot irrigation system

Részletesebben

Gigant 10 és Gigant 12 eszközhordozók -

Gigant 10 és Gigant 12 eszközhordozók - Gigant eszközhordozó Gigant 10 és Gigant 12 eszközhordozók - Eszközhordozó minden művelőeszközhöz A két eszközhordozó, a Gigant 10 és Gigant 12 egyedülálló lehetőséget biztosítanak arra, hogy a különböző

Részletesebben