Vízi Viharjelző Rendszer Android 2.2 verziótól

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Vízi Viharjelző Rendszer Android 2.2 verziótól"

Átírás

1 Vízi Viharjelző Rendszer Android 2.2 verziótól

2 1. Telepítés SwsWidgetEsri.apk méret: kb. 7.5M A program telepítése során engedélyt kér a következő funkciókhoz: - Tárolás - Hardver szabályzók (fizikai visszajelzések kezelése, rezgés, fény villogtatása) - Díjköteles szolgáltatások (Segélyhívások kezdeményezése) - Rendszereszközök (Riasztási funkció esetén alvás blokkolása) 2. Widget aktiválása A widget aktiválása és képernyőre helyezése, készülékenként eltérő módon történik, alapértelmezés szerint a kezdő oldalon egy hosszú érintéssel.

3 Egy másik telefonnál: A Widgets opciókat választva, a listában "TaVihar" néven szereplő modult, szintén érintéssel, egy még üres területet tartalmazó kezdőképernyő lapra helyezve válik elérhetővé. 3. Widget használata A widget négy különálló részre osztható. A középső rész jobb és baloldalán találhatók a jelzési fokozatok aktuális állapotai szimbólumokkal jelölve.

4 A bal sávban a Balaton kerül megjelenítésre, különbontva három medencére. A jobboldali oszlopban a három kisebb magyarországi tóra érvényes jelzés látható. Szimbólumok jelentése: Alaphelyzet (nincs kiadott viharjelzés) Elsőfok Másodfok Nincs adat Az alatta lévő sorban az utolsó frissítés dátum bélyegzője mutatja, mikor volt utoljára sikeres adatcsere a szerverrel. A frissítés gyakorisága 1-30 perc A legalsó szekcióban öt gomb került elhelyezésre, melyek közül az elsővel a beállítások menübe lehet eljutni, a következő négy segítségével pedig a tavak térképes megjelenítése érhető el valamelyik térképalkalmazás segítségével (ESRI, Bings). 3.1 Segélyhívás A középső rész érintésével egy segélyhívó almenü jelenik meg. Itt megtalálhatók a tavakhoz tartozó vízirendészek elérhetőségei. A mellettük elhelyezett telefonkagyló szimbólum segítségével azonnali telefonhívás kezdeményezhető. Figyelmeztetés! A telefonhívások a szolgáltató díjszabása szerinti árakon történnek!

5 3.2 Térképnézet A Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó, Fertő-tó gombok valamelyikét megnyomva a felrakott verziótól függően megjelenik a tó térképe a viharjelző állomások szimbólumaival. A menüvel további beállítások érhetők el A viharjelző állomás ikonját megnyomva az állomás adatai jelennek meg

6 3.3 Beállítások A beállítások gombra nyomva az alábbi nézet jelenik meg A felső piros részben található Riasztás jelölő négyzetben a beállítások megtartása mellett egyszerűen ki-be kapcsolhatja a riasztást. Az alatta elhelyezkedő résznél területenként állíthatja, hogy mikor adjon a telefon riasztást. Szimbólumok jelentése: Első- és másodfok kiadásánál is jelezzen Csak másodfoknál jelezzen A fent látható beállításnál tehát a következő esetekben jelez a telefon: Balaton nyugati medence: 1,2 fokozat Balaton középső medence: 2 fokozat Balaton keleti medence: 1,2 fokozat Velencei-tó: - Tisza-tó: 1,2 fokozat Fertő-tó: 1,2 fokozat

7 Megjegyzés: ha egy terület ki van jelölve riasztásra, akkor abban az esetben is kapunk jelzést, ha valamelyik magasabb fokozatból kapcsolnak vissza alacsonyabb fokozatba. Tehát akkor is kapunk jelzést, ha véget ért a vihar. A riasztás módja résznél beállítható a jelzés módja: - rezgés (7db kb. fél másodperces rezgés) - hangjelzés (a telefonon beállított üzenetek jelzés) - fényjelzés (a telefon vakuja amennyiben van - háromszor egy vibráló fényjelzést ad) A riasztás kiadásához az alábbi feltételek szükségesek: - Riasztás jelölő négyzet bekapcsolt állapotban legyen - legalább egy terület legyen engedélyezve - legalább egy riasztási mód legyen engedélyezve Amennyiben a fenti feltételek adottak a telefon értesítési sorában egy narancssárga szimbólum jelenik meg. Inaktív állapotban a szimbólum fehér. Amennyiben nincs adatkapcsolat piros kereszttel áthúzott fehér szimbólum látható :

8 A lekérdezés gyakorisága a képernyő alján található sávra bökve állítható: Az intervallum 1-30 perc között állítható (alapértelmezett 5 perc). Figyelem! Az 1 perces lekérdezés telefontól és Android verziótól függően erőteljes akkumulátor használatot eredményezhet, így csak akkor használja, ha töltőn van a készülék.

9 3.4 Viharjelzési előzmények A felső értesítési felületet lehúzva és a Viharjelző sorra nyomva megjelenik a Kiadott fokozatok ablak. Amennyiben túl sok adat van az Adatok törlése gombbal minden adat törlődik a rendszerből.