" jel, melyet "pi"-nek ejtettek az életenergia

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "" jel, melyet "pi"-nek ejtettek az életenergia"

Átírás

1 ISMERTETÕ A PI név A suméroknál, a legrégebbi történelmileg ismert népcsoportnál, már mintegy 5000 évvel ezelõtt felbukkan egy szimbólum mely a PI megfelelõje. Az idõszámításunk elõtti 4. ezred közepén keletrõl, illetve délkeletrõl bevándoroltak dél-mezopotámiába. Ékírásukban a " szimbóluma volt. " jel, melyet "pi"-nek ejtettek az életenergia Ma a PI szó és szimbólumai világszerte védettek, jelképezik azt a minõséget, mely a japán I.B.E. Institute of Bio Energy, eredeti PI -víz technológiájának a sajátja. A felfedezés A PI -technológia egyetemes fejlõdése, a japán Nagoya-i Egyetemen elvégzett növényfiziológiai víz- és sejtkutatásokra vezethetõ vissza. A japán tudós prof. Shoi YAMASHITA 1964-ban felfedezte, hogy az "élõ víz" mely a növényekben található, biológiai és fizikai szempontból jelentõsen különbözik az általánosan felhasznált ivóés forrásvizektõl, és nagyon hasonlít testünk saját sejtvízének összetételére. Prof. Shoi YAMASHITA elnevezte ezt az "élõ vizet" PI -víznek, melyet aztán 1985-ben világszerte, mint márkajegyet jogilag levédettek. Miután a nemzetközi kutatások eredményeképpen fény derült a mûködési összefüggésekre és egyre tisztábban és pontosabban látták a víz egészségre és életenergiára gyakorolt hatásának jelentõségét, úgy az egészséges vizet meghatározó kritériumokat is egyre pontosabban meg tudták fogalmazni.

2 A természetes vízháztartás növekvõ terhelése miatt, Prof. Shoi YAMASHITA és késõbb Prof. Shinji MAKINO eltökélte, hogy a PI -vizes kutatásokat azzal a céllal folytatják, hogy normális csapvizet hogyan lehetne úgy kezelni, hogy újra sejt konform, "élõ víz" keletkezzen, a PI -víz, olyan tulajdonságokkal, melyek eredetileg csak maga a természet tudott elõállítani. A természet tejes egészében történõ megfigyelése, és az abba történõ mély beleélés már mindig is a japán kultúra sajátossága volt; ennek a PI -vizes technológia kifejlesztésénél is fontos szerepe volt. Hosszú évekig tartó kísérletezések, ellenõrzések és fejlesztések után, egy olyan eljárás született, mely csak kiválasztott, természetes anyagokkal dolgozik. Az érintetlen természetben végbemenõ eredeti folyamatoknak megfelelõen, a PI technológia ma - kvázi miniatûr változatban - a víz optimális tisztítását és energetizálását tudja biztosítani. A PI -víz elõállításának mûködési elve Az élõ víznek olyan tulajdonságai vannak, melyek a sejtek szükségletei szerint, a szervezet mûködése szempontjából optimális minõségben állnak rendelkezésre. Ezek a minõségi kiválóságok a tisztaságra, a molekulastruktúrára és az energianívóra vonatkoznak. A japán I.B.E. Institute of Bio Energy, eredeti PI -víz technológiájának segítségével ez a komplex és teljes körû igényszint természetszerûen és magas kvalitással, eddig elérhetetlen minõségben teljesül. A monoblock-szûrõ szennyezõanyag-visszatartó képessége: Paraméter RedukálásEllenõrzést végezte Esherichia coli >99,9% Bielefeld-i Egyetem Enterococcus faecalis >99,9% Klór >99,0% tti Magdeburg Kft.

3 Kloroform >99,9% Magdeburg-i Fõiskola Lindan >99,8% DDT >99,8% Antrazin >99,8% Gyógyszermaradványok Clofibrinsav >99,9% Carbamazepin >99,9% Diclofenac >99,5% Ibuprofén >99,9% Ketoprofén >99,9% Propiphenazon >99,9% Poláris rovarirtók Bentazon >99,9% 2,4 D >99,9% Diklórpropilén >99,9% MCPA >99,9% Mekoprop. >99,9% p.p'-dda >99,5% Berlini Tudományos Egyetem Berlini Tudományos Egyetem A használati idõtartamot valamint a molekulanagyságot kérjük figyelembe venni. Energiaszint-szabályzó A PI -vizes technológia utolsó fázisában egy állandó mágnes beállítja az átfolyó víz energiaszintjét arra az energetikai koordinációra, amely az emberi sejtvíznek megfelelõ érték (az eljárás YAMASHITA és MAKINO után).

4 A PI -víz hatásai az emberi szervezetre Víz az emberben>> Öregedési folyamat Az ember mintegy 70 %-ban vízbõl áll. Ez az érték azonban nem konstans, ahogy a következõ ábra is mutatja: Közvetlenül a születés után az ember több mint 80%-a vízbõl áll. Természetes elhalálozás esetén, mely nem baleset, vagy betegség következtében következik be, már csak kevesebb, mint 50 % víz található meg! Az élet során a szervezet vízhányada folyamatosan csökken. Ez a vízveszteség, ill. a relatív szárazanyagfelhalmozódás az öregedés elsõdleges okai. Az ember víztartalmának mintegy 2/3-a a sejtben, 1/3-a a sejten kívül található. Ez az ábra mutatja, hogy a különbözõ szervekben, optimális esetben mennyi víz található:

5 Az agykéreg 84 %-ban vízbõl áll, az izmok 75 %-ban, a szív 74 %-ban és az idegsejtek 70 %-ban állnak vízbõl! Ez a víz állandó mozgásban van, az intracelluláris testvíz kilencnaponként megújul. "Az üdítõitalok olyan folyadékok, melyek egészen más biológiai és fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a természetesen tiszta, energetizált ivóvíz, mely balzsam a test számára." Dr. med. univ. Ivan ENGLER Az olyan folyadékokat, melyek optimális biológiai és fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a PI -víz, nagyon gyorsan és kevés energiával fel tudják venni a sejtek. Az emberi szervezetnek több szerve van. Ezekben a szervekben fehérjemolekulák találhatók. Akárcsak a szervek, a bennük található fehérjemolekulák is egy vízréteggel vannak körülvéve. A szervek körüli vízréteg vastagsága vízmolekula. Amennyiben a vízréteg vastagsága csökken, úgy sem a fehérjemolekulák, sem a szervek nincsenek már a saját

6 megszokott környezetükben. Zavart állapotban vannak, nem tudják már a feladatukat betölteni. A sejt anyagcseréje nem zajlik már dörzsmentesen, a sejtek közötti információátadás gátolva van. Ennek fõleg a sejtosztódásnál vannak súlyos következményei. "A sejt halhatatlan. Egyedül a folyadék, mely a sejtben található van alávetve degeneratív folyamatoknak" mondja Dr. Alexis CARREL (Orvosi Nobel-díj). "Elõfeltétele annak, hogy a sejt örökké éljen az, hogy ezt az extracelluláris folyadékot rendszeresen megújítsuk, nem minden víz tud "örök életet" biztosítani. A különbség a biológiailag aktív sejtfolyadék, és a normális víz között annak fizikai felépítésében, molekuláinak térbeli elrendezõdésében (geometriájában) rejlik. Ennek a rendezettségnek a zavarása betegségekkel van összefüggésben." A PI -víz teljesíti azokat a követelményeket, melyet a sejt vízzel szemben felállít. A PI -víz gyorsan és csekély energiafelhasználással kerül a sejtbe. Az öregedési folyamatot le lehet lassítani, a szervezet kifogástalan mûködését belülrõl támogatja. Rákos megbetegedések megelõzése "Tumorok a sejt vízstruktúrájának tönkremenetelétõl keletkeznek, tehát az intracelluláris vízben. Egy góc keletkezik "nem élõ vízbõl" a kvázi kristályos, energetizált sejtvízen "élõ vízen" belül. Ez permanens ingerlõ hatást fejt ki a sejtre, hogy osztódjon. Ennek következménye egy gyorsan növekvõ rákos daganat." Karl S. TRINCHER* Elismert orosz-ausztriai biofizikus *Trincher, K. Víz - Az élet és a gondolkodás alapstruktúrája; Herder, Bécs 1990 Naponta körülbelül 3 liter intracelluláris víz újul meg a test által felvett folyadékokból. Ez a reformálás sok anyagba és energiába kerül a testnek.

7 A PI -víz tulajdonságaiban nagyon közel kerül a test saját intracelluláris sejtvizének tulajdonságaihoz. A rendezett, kis clusterû szerkezet, és az energiaszint megkönnyítik a sejtmembránon történõ áthatolást. Koleszterin-lerakódások Minden testi sejtben a koleszterin szabályozza a sejtmembránok vízáteresztõ-képességét. Amennyiben a test nem kap elegendõ mennyiségû, energetizált vizet (=dehidratálódás), úgy nem akarja a kevés értékes a vérben megmaradt vizet a sejtfalakon keresztül elveszíteni, és ezért lezárja a sejteket egy koleszterinréteggel. Prof. Shinji Makino és Dr. Faridun Batmanghelidj kutatási eredményei) A test és a sejtek rendszeres PI -vízzel történõ ellátásával elkerülhetjük a dehidratálást és a koleszterin lerakódását. Szív- és érrendszeri megbetegedések Az egészséges emberi vér egy viszonylag stabil kolloid rendszer. Destabilizálás okozza a vér elõnytelen gél-állapotát, mely végsõ soron a vér besûrûsödéséhez, csomósodásához, keringési zavarokhoz s végül szívinfarktushoz vezetnek. Ennek a destabilizálásnak az okai a megnövekedett Zéta-potenciál értékekben (+mv vagy "magas pozitív redoxpotenciál") keresendõk, melyet többek között az alumíniummal és nehézfémekkel szennyezett élelmiszerek okoznak. Az ivóvíz kezelése klórral, ózonnal és UV-sugárzással is növeli a Zétapotenciál értékeket, s így a szív és érrendszeri megbetegedések esélyét. (RIDDICK, Th.M.: Contron of Colloid Stability through Zeta- Potential; Zeta Meter Ic. New York) A PI -energetizálás bizonyított módon képes arra, hogy a csapvíz magas pozitív redoxpotenciálját (+mv) csökkentse. A víz kolloid állapotát így javítja, és csökkenti a szív és érrendszeri megbetegedések esélyét. Ráadásul a PI -víz

8 magasabb antioxidációs képességgel bír, mint a csapvíz, ami által a szervezetben található szabad gyökök számának ritkításában is alátámasztja a szervezetet. Az emésztés Az emésztési folyamatoknál az enzimek kulcsszerepet játszanak. De csak akkor tudják biokémiai funkciójukat optimálisan teljesíteni, ha a hidrát-réteget rendszeresen tiszta, és energetizált, "kisclusterûen" strukturált vízzel látják el. (s. Dr. László Fülöp). A PI víz aktiválja az enzimeket, ezáltal a tápanyag gyorsabban és kisebb energiafelhasználással szívódhat fel. A PI -víznek ezen kívül még nagyon erõs méregtelenítõ és salakanyag ürítõ hatása van. A PI -víz technológia biofizikai vizsgálata A PI -technológia tesztelése Prof. Fritz-Albert POPP által Popp professzor a "biofotonok" feltalálása óta Németország legfontosabb tudósai közé tartozik. Az õ Neussban található "Nemzetközi Biofizikai Intézete e.v." világszerte számos egyetem és kormány nevében végez kutatásokat - például élelmiszerek minõségének meghatározásánál. Víz vizsgálatához fejlesztette ki professzor Popp az elektrolumineszcenciás méréseket. Ennél az eljárásnál a vizet egy sötétkamrában platina-elektródok között elektromosan gerjesztik, és az így keletkezõ biofotonemissziót (rekombinációs folyamatok/counts) foto multiplikátorral mérik. Különbözõ kisugárzási folyamatok jelzik a vizsgált vizek különbözõségét. Az elektro-lumineszcenciás mérések tehát egy lehetõséget nyújtanak arra, hogy anyagi és finomabb anyagi változásokat a vízben, tudományosan lehessen ábrázolni.

9 A mérési eredmények magyarázata: A csapvíz PI -technológiával és aktív-szénszûrõvel történõ kezelése során a kisugárzási érték 508,50-rõl 56,63-ra csökken. Ha a csapvizet PI -technológiával és ozmózisvisszafordítással kezeljük akkor a kisugárzási érték 508,50-rõl 13,97-re csökken (!). Lauretana - Európa legkönnyebb vize egy másik Prof. Popp által véghezvitt kísérletben 17,4-es értéket ért el. Professzor Popp tudományos eredményei alapján, a csapvíz PI -technológiával történõ kezelése során szignifikáns változások következnek be a vízminõségben. Sõt ozmózisvisszafordítással kombinálva hasonló eredményeket ért el, mint az ismert "élõ" forrásvíz Lauretana, mely a piacon kapható legjobb vizek közé tartozik. Kiválasztott kísérletek Halak és a PI -víz technológia A Szöul-i világkiállítás alatt négy hónapos idõtartamig (1992. augusztus 7.-étõl november 7.-éig) halakat tartottak egy lezárt edényben oxigén- és tápanyag utánpótlás nélkül, speciális, folyamatosan aktivizált PI -vízben.

10 A PI -kutatás szakemberei képesek arra, hogy az õsóceánéhoz hasonló vizet állítsanak elõ, melyben édes- és sósvízi halak együtt tudnak élni. Csírázási vizsgálatok növényekkel Egymástól független tudósok, mint Dr. KAKUK Tibor (Kaposvári Pannon Egyetem, M.o.) és Dr. BÉKÉSI Pál (Mezõgazdasági Minõségellenõrzõ Intézmény, M.o.) megállapították, hogy a PI vízzel kezelt növények hamarabb csíráznak, és erõteljesebben növekednek. Laborvizsgálatok bebizonyították, hogy a PI -vízzel kezelt csíranövények növekedése olyan erõteljes, hogy Petricsésze üvegfedelét is fel tudják nyomni. A csapvízzel kezelt növények viszont a legtöbb esetben elpusztulnak, vagy megrothadnak. Csírázási vizsgálat PI -víz nélkül Csírázási vizsgálat PI vízzel Kirlian-kamerás fényképek a PI -energiáról A szabadalmaztatott Kirlian módszert, mely a bioenergia vizualizálására szolgál, 1939-ben Semyon és Valentina KIRLIAN fedezte fel. Azóta a Kirlian-fényképezést világszerte használják a tudósok, és Dr. KOROTKOV (Szent-Pétervári Egyetem) kutatásainak köszönhetõen mára, nemzetközi elismertségre és fontosságra tett szert az orvosi diagnosztikában.

11 Az 5 mm nagyságú PI -kerámia PI -víz a kémcsõben

összeállította: Keserű István / dualmed.hu Termés zetgyógyászati Stúdió 1045 Budapest, Rózsa u. 7. Bejelentkezés: 06 30 242 6964

összeállította: Keserű István / dualmed.hu Termés zetgyógyászati Stúdió 1045 Budapest, Rózsa u. 7. Bejelentkezés: 06 30 242 6964 Termés zetgyógyászati Stúdió 1045 Budapest, Rózsa u. 7. Bejelentkezés: 06 30 242 6964 http://www.dualmed.hu A bemutatott adatok, cikkek, fordítások, anyagok a tájékozott döntésekhez szolgáltatnak információt

Részletesebben

az információkat öszegyűjtötte: Keserű István / dualmed.hu Az E S K I M O - 3 halolaj - 1 -

az információkat öszegyűjtötte: Keserű István / dualmed.hu Az E S K I M O - 3 halolaj - 1 - Az E S K I M O - 3 halolaj - 1 - AZ OMEGA 3-2 - Miért van egyáltalán szükségünk omega-3-ra? Az omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavakat esszenciális, azaz alapvető zsírsavaknak nevezzük, ami orvosi

Részletesebben

BRT alapok. A bioinformatikai rendszerterápia alapismeretei. Lednyiczky Gábor

BRT alapok. A bioinformatikai rendszerterápia alapismeretei. Lednyiczky Gábor BRT alapok A bioinformatikai rendszerterápia alapismeretei Lednyiczky Gábor Tartalomjegyzék 1. Az emberi szervezet működését irányító folyamatok 2. A mitogenetikus sugárzás, a biofotonok 3. Külső és belső

Részletesebben

A VÍZ REJTETT TULAJDONSÁGAI

A VÍZ REJTETT TULAJDONSÁGAI A VÍZ REJTETT TULAJDONSÁGAI ISMERETTERJESZTŐ KIADVÁNY A VÍZ REJTETT TULAJDONSÁGAI A Víz Világnapja a 1992 évi Dublin-i Környezetvédelmi Világkonferencia javaslata alapján március 22-e. (1950-ben ezen a

Részletesebben

WALTRAUD-MARIA HULKE. Prahtikus kézikönyv

WALTRAUD-MARIA HULKE. Prahtikus kézikönyv WALTRAUD-MARIA HULKE Prahtikus kézikönyv Tartalom Előszó 8 Bevezető 9 A varázskőben rejlő titok 13 A mágnesség felfedezése 14 A mágnes története 16 Mesmerizmus 18 Geomágnesség: az élet ősereje 23 A mágneses

Részletesebben

Egyedülálló készítmények az egészségért

Egyedülálló készítmények az egészségért Egyedülálló készítmények az egészségért Útmutató a Dr. Rath sejttápanyag-készítmények eredményes alkalmazásához Dr. Rath Health Programs B.V. Dr. Rath Health Programs B.V. Postbus 657 6400 AR Heerlen Hollandia

Részletesebben

;i. FEJEZET 1. 0. Fogyasztók tapasztalatai 137 1.1. Verger - Centrum Várpalota, Semmelweis u. 9 138 1. 2. Joó Bt. - Centrum Budapest, Murányi u.

;i. FEJEZET 1. 0. Fogyasztók tapasztalatai 137 1.1. Verger - Centrum Várpalota, Semmelweis u. 9 138 1. 2. Joó Bt. - Centrum Budapest, Murányi u. TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET 1. 0. Köszönet 9 2. 0. Előszó helyett 11 3. 0. A víz szerkezete 15 3. 1. A víz szerepe a biológiában 18 3. 2. Hogyan tárolódnak a magasabb rendű ismeretek az agyban 27 4. 0.

Részletesebben

Víz táplálék bioelektronika a Vincent módszer szerint

Víz táplálék bioelektronika a Vincent módszer szerint 1. melléklet Tapasztalati gyógyászat 37. kötet 10. füzet, 1988. október Karl F. Haug Verlag GmbH & Co. Fritz-Frey-Straβe 21 69121 Heidelberg Víz táplálék bioelektronika a Vincent módszer szerint F. Morell

Részletesebben

PREMIX. Legendás termékünk hatékonyságát az orvosi publikációk és klinikai vizsgálatok mellett leginkább a sok ezer rendszeres fogyasztó igazolja.

PREMIX. Legendás termékünk hatékonyságát az orvosi publikációk és klinikai vizsgálatok mellett leginkább a sok ezer rendszeres fogyasztó igazolja. Termékcsalád PREMIX Legendás termékünk hatékonyságát az orvosi publikációk és klinikai vizsgálatok mellett leginkább a sok ezer rendszeres fogyasztó igazolja. Teljes körű egészség alap, hiszen egy palackban

Részletesebben

George D. Birkmayer (MD, PhD) Minden, amit a NADH-ról (koenzim 1-ről) tudni kell

George D. Birkmayer (MD, PhD) Minden, amit a NADH-ról (koenzim 1-ről) tudni kell Frequently Asked Question Gyakran feltett kérdések George D. Birkmayer (MD, PhD) Minden, amit a NADH-ról (koenzim 1-ről) tudni kell A fordítás alapja az alábbi kiadvány: George D. Birkmayer: All About

Részletesebben

SAVTALANÍTÁS - A FIATALSÁG FORRÁSA KURT TEPPERWEIN. Általános jó közérzet a harmonikus sav-bázis egyensúly segítségével HOLISZTIKUS GYÓGYÍTÁS

SAVTALANÍTÁS - A FIATALSÁG FORRÁSA KURT TEPPERWEIN. Általános jó közérzet a harmonikus sav-bázis egyensúly segítségével HOLISZTIKUS GYÓGYÍTÁS A könyv Testünk arra hivatott, hogy körülbelül 130 évet érjen meg. Életmódunknak köszönhetjük, ha idő előtt megöregszünk, megbetegszünk vagy túl gyorsan ér utol minket a halál. A legtöbb betegség alapja

Részletesebben

NPCRIZ. Termékismertető katalógus. Revitalizációs és Egészség-Tudományi Központ. A Peptid bioregulátorok az orvostudomány jövője

NPCRIZ. Termékismertető katalógus. Revitalizációs és Egészség-Tudományi Központ. A Peptid bioregulátorok az orvostudomány jövője NPCRIZ Revitalizációs és Egészség-Tudományi Központ Termékismertető katalógus A Peptid bioregulátorok az orvostudomány jövője (Professzor Khavinson) A katalógus nem hivatalos kiadás. Összeállítása a hivatalos

Részletesebben

Miért nem kapnak az állatok szívrohamot

Miért nem kapnak az állatok szívrohamot Dr. Matthias Rath Miért nem kapnak az állatok szívrohamot csak mi, emberek? A döntő változás ideje az orvostudományban: Dr Rath Education Services Dr. Rath forradalmi előadása a Stanford Egyetemen Miért

Részletesebben

Shigeru Tanaka MANJU. Az effektív mikroorganizmusok (EM) antioxidánsainak gyógyító erejéről

Shigeru Tanaka MANJU. Az effektív mikroorganizmusok (EM) antioxidánsainak gyógyító erejéről Shigeru Tanaka MANJU Az effektív mikroorganizmusok (EM) antioxidánsainak gyógyító erejéről 1 A könyvben ismertetett tanulmányokat és ismereteket a szerző legjobb tudása és lelkiismerete szerint adta közre.

Részletesebben

SZENT ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐ

SZENT ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐ SZENT ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐ AZ EGÉSZSÉGTUDATOSSÁG SAJÁTOS VONÁSAI A 14-18 ÉVES KOROSZTÁLYBAN, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL AZ ÉLELMISZERFOGYASZTÁSRA DOKTORI (PHD) ÉRTEKEZÉS Készítette: Lajos Attila Gödöllő 2005

Részletesebben

A peptid bioregulátorok az orvostudomány jövője (Professzor Khavinson)

A peptid bioregulátorok az orvostudomány jövője (Professzor Khavinson) A peptid bioregulátorok az orvostudomány jövője (Professzor Khavinson) reális lehetőség az ember öregedési folyamatának irányítására létezik Az öregedés jellegzetes tünete, hogy a szervezet kevésbé tud

Részletesebben

Tudnivalók és érdekességek a CCS Home mágnesterápiás rendszerrôl

Tudnivalók és érdekességek a CCS Home mágnesterápiás rendszerrôl REF 5020 Verzió: 0 Tudnivalók és érdekességek a CCS Home mágnrápiás rendszerrôl Információs kiadvány A gyógyító mágnes a CCS Home mágnes matrac dolgozik és fitté teszi Önt a mindennapok kihívásaival szemben

Részletesebben

Fiatalodj, ne öregedj!

Fiatalodj, ne öregedj! Harald W. Tietze Fiatalodj, ne öregedj! Hogyan fordítsuk vissza az öregedést és a korral járó betegségeket. Copyright Víztérítő Kiadó, 2001 A magyarországi kiadás joga a Víztérítő Kiadó Jakab István tulajdona

Részletesebben

Hatásos fegyverek daganatok ellen

Hatásos fegyverek daganatok ellen Dr. Balaicza Erika Hatásos fegyverek daganatok ellen Biológiai daganatkezelés avagy rákos betegek kiegészítőterápiája, természetes módszerekkel Biztató eredmények ami várható a biológiai daganatkezeléstől

Részletesebben

EGÉSZSÉGKULTÚRA. Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.

EGÉSZSÉGKULTÚRA. Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I. EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I. A betegségek kialakulása Az állattenyésztésben, növénytermesztésben evidens, hogyha szép és tartalmas termést, állatot akarunk, akkor

Részletesebben

Dr. Prokisch József. Funkcionális élelmiszerek hatóanyagai 1. Vitaminok

Dr. Prokisch József. Funkcionális élelmiszerek hatóanyagai 1. Vitaminok Dr. Prokisch József Funkcionális élelmiszerek hatóanyagai 1. Vitaminok 2010 Sorozatszerkesztő: Dr. Prokisch József egyetemi docens Debreceni Egyetem, Bio- és Környezetenergetikai Tanszék NanoFood laboratórium

Részletesebben

Egy alapvető fontosságú ősi étel. Latinul azt jelenti: A Víz Láthatatlan Élő Virága. Egy kivételesen egészséges vadon növő kék-zöld algafajta

Egy alapvető fontosságú ősi étel. Latinul azt jelenti: A Víz Láthatatlan Élő Virága. Egy kivételesen egészséges vadon növő kék-zöld algafajta Egy alapvető fontosságú ősi étel Aphanizomenon flos-aquae Latinul azt jelenti: A Víz Láthatatlan Élő Virága Egy kivételesen egészséges vadon növő kék-zöld algafajta Tartalomjegyzék Beve z e t é s 7 Az

Részletesebben

bevezetô A CaliVita International termékválasztéka

bevezetô A CaliVita International termékválasztéka HEALTH WEALTH TERMÉKKATALÓGUS A CaliVita International termékválasztéka A CaliVita International több mint 20 éve meghatározó szereplôje az étrend-kiegészítô piacnak. Készítményeinket egytôl egyig a legmagasabb

Részletesebben

SEMMELWEIS EGYETEM TESTNEVELÉSI ÉS SPORTTUDOMÁNYI KAR Szakedző szak KERÉKPÁROSOK TÁPLÁLKOZÁSA A FELKÉSZÜLÉS ÉS VERSENYZÉS PERIÓDUSAIBAN

SEMMELWEIS EGYETEM TESTNEVELÉSI ÉS SPORTTUDOMÁNYI KAR Szakedző szak KERÉKPÁROSOK TÁPLÁLKOZÁSA A FELKÉSZÜLÉS ÉS VERSENYZÉS PERIÓDUSAIBAN SEMMELWEIS EGYETEM TESTNEVELÉSI ÉS SPORTTUDOMÁNYI KAR Szakedző szak KERÉKPÁROSOK TÁPLÁLKOZÁSA A FELKÉSZÜLÉS ÉS VERSENYZÉS PERIÓDUSAIBAN Konzulens: Illés Bálint Készítette: Egri Norbert 2009 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Dr. Rath sejttápanyagprogram

Dr. Rath sejttápanyagprogram Dr. Rath sejttápanyagprogram Termékismertető Dr. Rath Health Programs B.V. 2 Dr. Rath Health Programs B.V. A Dr. Rath Sejttápanyagprogram: Étrend-kiegészítés a sejtek egészségéért Örömmel üdvözöljük Önt

Részletesebben

Fejezet a Gulyás Méhészet által összeállított Méhészeti tudástár mézfogyasztóknak (2015) ismeretanyagból. A méhpempő

Fejezet a Gulyás Méhészet által összeállított Méhészeti tudástár mézfogyasztóknak (2015) ismeretanyagból. A méhpempő A méhpempő A méhpempő a dolgozó méhek garatmirigy váladéka, egyfajta fehérjekoncentrátum. Ezzel a különleges anyaggal táplálják a kikelt lárvákat, az első 3 napban, illetve a méhkirálynőt egész élete során.

Részletesebben

RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ: FORMULA IV

RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ: FORMULA IV FORMULA IV RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ: FORMULA IV A megfelelõ táplálkozáshoz a vitaminok és ásványi anyagok szükségesek, de nem elegendõek. A megfelelõ forma eléréséhez más tápanyagok is hasonlóan fontos szerepet

Részletesebben

A METABOLIKUS X SZINDRÓMA ÉS PREVENCIÓS LEHETŐSÉGEI, FÓKUSZBAN A LAKTO-VEGETARIANIZMUS

A METABOLIKUS X SZINDRÓMA ÉS PREVENCIÓS LEHETŐSÉGEI, FÓKUSZBAN A LAKTO-VEGETARIANIZMUS Apor Vilmos Katolikus Főiskola Természettudományi és Matematikai Intézet 2600 Vác, Konstantin tér 1-5. A METABOLIKUS X SZINDRÓMA ÉS PREVENCIÓS LEHETŐSÉGEI, FÓKUSZBAN A LAKTO-VEGETARIANIZMUS Konzulens:

Részletesebben

NUTRITION & HEALTH. XII. évfolyam, 1. szám * A Magyar Egészségvédelmi Fórum tudományos hírlevele * 2006. március

NUTRITION & HEALTH. XII. évfolyam, 1. szám * A Magyar Egészségvédelmi Fórum tudományos hírlevele * 2006. március TÁPLÁLKOZÁS ÉS EGÉSZSÉG NUTRITION & HEALTH XII. évfolyam, 1. szám * A Magyar Egészségvédelmi Fórum tudományos hírlevele * 2006. március Biológiailag aktív táplálékkiegészítők A ZenThonic lé Szedlák-Vadócz

Részletesebben

Antioxidánsok: Az élõ sejtek energia termelõ szervecskéiben, a mitokondriumokban az energiafelszabadító folyamat során természetes módon keletkeznek peroxid és szuperoxid gyökök (szabadgyökök). Ezeket

Részletesebben