1. fejezet: Célok. Küldetésem, hogy birtokába juss mindazon tudásnak és technikának, ami lehetővé teszi, hogy sikeres emberré válj.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1. fejezet: Célok. Küldetésem, hogy birtokába juss mindazon tudásnak és technikának, ami lehetővé teszi, hogy sikeres emberré válj."

Átírás

1

2 1. fejezet: Célok Üdvözöllek a SIKER dióhéjban című rövid ebook-ban! Küldetésem, hogy birtokába juss mindazon tudásnak és technikának, ami lehetővé teszi, hogy sikeres emberré válj. Ha elültettük a siker csíráját, bárhol és bármikor képes leszel elegendő pénzt keresni és uralni életed minden területét: kapcsolataidat, egészségedet, személyiségedet. Az első fejezetben a legalapvetőbb dologgal kell foglalkoznunk: a célokkal. A céloknak több funkciójuk van: 1) Motiválnak, lelkesítenek és energiával töltenek fel 2) Alapot adnak a terveidhez 3) Iránytűként mutatnak utat, amikor döntés elé kerülsz 4) Pontosan megmutatják, hogy jó irányba tartasz-e és hogy mennyit haladtál Akinek nincsenek céljai, az: -Nem tud lelkesen dolgozni. Mindig fáradt és kedvtelen. -Nem tud hosszú távú terveket készíteni. Nem tudja mi az úti célja, így nem tesz lépést semelyik irányba. -Nem tud jó döntéseket hozni, mert célok hiányában nehéz eldönteni, hogy mi a jó és mi a rossz. -Sohasem biztos benne, hogy jó irányba tart az élete, így mindig elégedetlen lesz A mai világban az emberek 90%-ának nincsenek céljai. Csupán azzal, hogy jól meghatározott célokat tűzöl ki magad elé, már sikeresebb leszel, mint a többség. Hogyan tűzzünk ki célokat? Jó és értelmes célokat kitűzni elsőre nem könnyű. A legtöbb ember nincs tisztában azzal, hogy valójában mire van szüksége. Ezért hoztam neked 4 egyszerű gyakorlatot, amik segítenek a céljaid meghatározásában. Az első: határozzuk meg a legfontosabb tényezőket az életünkben. Vegyünk egy darab papírt és írjuk fel az 5 legfontosabb dolgot, ami először eszünkbe jut. Egészség, család, pénz, tudásunk fejlesztése? Ne féljünk leírni, amit fontosnak tartunk és ami az eszünkbe jut. Másodszor, gondoljuk végig, hogy mik azok a dolgok, amiket halálunk előtt feltétlen meg szeretnénk valósítani. Csak a legfontosabbakra koncentráljunk. Több időt tölteni rokonainkkal? Egy szép nyaralás? Elolvasni egy könyvet, megnézni egy filmet? Kipróbálni valamit? Harmadszor, képzeljük el, hogy egy perc alatt el kell költenünk 100 millió forintot. Amit nem költünk el, az elveszik. Mit vásárolnánk belőle? Negyedszer, ha lenne 5 kívánságunk(létező dolgokra gondoljunk), mit kívánnánk? Ne szégyelljünk semmit, írjuk le! Minden kérdésre papíron válaszoljunk és maximum 1-2 perc alatt kényszerítsünk ki magunkból 5-5 választ!

3 Ezek a gyakorlatok jól megmozgatják az elménket. A legtöbb embernél olyan vágyak, szükségletek kerülnek elő, melyeket korábban nem mert kimondani, vagy nem tartott fontosnak. Az első gyakorlatnál felírt dolgokat állítsuk fontossági sorrendbe és a későbbiekben eszerint fordítsuk rájuk figyelmünket. A második gyakorlatban általában olyan dolgok jönnek elő, amiket akár ma is megtehetünk. Ha például többet szeretnénk lenni rokonainkkal, tegyük meg! A harmadik kérdésnél a legtöbben nem tudják elkölteni a 100 millió forintot. Általában vágyaink maradéktalan beteljesítéséhez nem szükséges annyi pénz, mint amiről eddig álmodoztunk. A negyedik kérdéshez leírt dolgok is megvalósíthatók, ha hiszünk magunkban és eleget foglalkozunk velük. Ha követted az utasításaimat, a papírodon 4x5 sor van leírva. Ezekből fogunk pontos célkitűzéseket és terveket készíteni az alábbi módszerrel: - Válogasd ki a legfontosabb vágyaidat - Alakítsd őket konkrét célokká. Például az "egészségből" legyen az, hogy "20 kilót fogok leadni egy éven belül". A nagyobb fizetésből legyen az, hogy "X forinttal több lesz a jövedelmem év végéig". Fontos, hogy időhöz kösd a céljaidat, különben nem lesznek sürgősek! - A célokból készíts rövid távú célokat! Az 5 éves célokból csinálj 1 éveset, az 1 évesből 1 hónaposat. Ha 20 kg-t akarsz leadni, legyen 2 kg a rövid távú cél. Ha forinttal akarsz többet keresni, legyen egy kisebb prémium, vagy fizetés emelés a rövid távú cél. - A rövid távú célokból készíts cselekvési tervet! Gondolkodj rajta, hogy pontosan mit kellene tenned ahhoz, hogy elérd ezeket a kisebb célokat. Minél pontosabb a terv, annál közelebb vagy az adott célodhoz! - Kezdd el megvalósítani a tervet, azonnal! Tervezés előtt informálódj! Minél több és minél pontosabb információval rendelkezel egy adott szituációról, annál jobb terveket tudsz készíteni. A tervezés első fázisa legyen az információ gyűjtés. Mindig keresd a valóságot. Ne hagyd, hogy mások, vagy a saját meggyőződésed torzítsa azt. Természetesen sosem kerülhetsz birtokába minden információnak, ezért a tervednek (akármilyen jól kidolgozott is) lesz némi kockázata. Ezért fontos, hogy a kockázat minimalizálása mellett legyen több, alternatív terv is. Készülj fel a buktatókra! Gondold végig azokat a tényezőket, amik a leginkább hátráltatnak céljaid elérésében. Hogyan tudnád áthidalni ezeket az akadályokat? Legyen B, C, D, E terved! Mindig legyen több terved. Így ha az eredeti forgatókönyv kudarcba fullad, rögtön előveheted a B és C tervedet. Mi az a legrosszabb esemény, ami bekövetkezhet? Mitől tartasz a legjobban? Írd le ezeket a lehetséges negatív fordulatokat és készíts vész-forgatókönyvet arra az esetre, ha bekövetkeznének. Lehetőleg több terved is legyen egy adott szituációra. Így minden eshetőségre bebiztosítod magad és csökkentheted a benned lappangó stresszt és aggódást.

4 Mindig készülj fel a lehető legrosszabbra, majd tegyél meg mindent, hogy az ne következhessen be! Ha elkészültél a terveiddel, kezdd el megvalósítani őket! Minden nap olvasd fel magadnak a céljaidat, érezz égető vágyat irántuk és összpontosítsd minden energiádat azok megvalósítására!

5 2. fejezet: A gondolat ereje Könyvünk második fejezetében szeretnék rámutatni egy roppant fontos tényezőre: a gondolataid következményeire. A legtöbben azt hiszik, hogy a gondolat a világ legjelentéktelenebb dolga. Pedig minden gondolatnak ereje van. Minél többször gondolsz valamire, annál inkább gondolkodásod részévé válik és megvalósul. Ez nem varázslat, meg is magyarázom az okát: Tegyük fel, hogy ebben a hónapban nem tudsz minden számlát befizetni. Ekkor mire gondol a legtöbb ember: "Nincs elég pénzem, keveset keresek, én egy szegény ember vagyok." Ez a gondolat a nap szinte minden másodpercében megismétlődik. A sokat ismételt gondolat bejut a tudatalattiba, azaz elménk teljes egészében elfogadja és azonosul vele. Innentől kezdve cselekedeteidet ez fogja vezérelni. Úgy fogsz beszélni, gondolkodni és viselkedni, mint egy szegény, sikertelen ember. Ez pedig nem oldja meg, hanem fokozza az anyagi gondokat. Így bekerülsz egy ördögi körbe. Sőt, a negatív gondolatok vonzzák a többi negatív gondolatot. A "nincs elég pénzemhez" könnyen csatlakozik a "nem tudok megfelelni a munkahelyemen", "boldogtalan vagyok", "rosszul érzem magam", "utálom magam" és a többi. A fentiekből levonható a legfontosabb tanulság. Ha csak ezt az egyet megfogadod, már megérte elolvasnod ezt a könyvet: Azzá válsz, ami a fejedben van. Ha sikeres, gazdag, boldog, egészséges szeretnél lenni, úgy kell gondolkoznod, mint ha már az lennél. Biztosíthatlak afelől, hogy megfelelő intelligenciával és képességekkel rendelkezel ahhoz, hogy idővel bármit megszerezhess. Ráadásul az intelligenciád, a szaktudásod, a személyiséged, a külsőd, mind-mind fejleszthető. Nem szabad korlátokat állítanod magad elé! Ha bármikor előjön egy negatív gondolat, tedd helyére a pozitív megfelelőjét. "Szeretem magam", "Elegendő pénzt keresek", "Lángész vagyok", "Jól teljesítek a munkahelyemen", "Egészséges vagyok", "Jól érzem magam", "Elérem a céljaimat", stb. A gondolatnál azonban nem csak a tartalom lényeges, hanem a mögötte levő érzelmek. A tudatalattid ugyanis az érzelmek nyelvén beszél. Egy gondolat annyira erős, mint a mögötte levő hit. Ezért rendkívül fontos, hogy mennyire hiszel magadban és a céljaidban. A hit megerősítésére a legegyszerűbb módszer az önszuggesztió. Ez a technika roppant egyszerű, bárki használhatja. Az önszuggesztió lényege, hogy ha egy gondolatot folyamatosan ismételgetünk, akkor idővel elménk teljes mértékben elfogadja és gondolkodásunk részévé válik. Ha például szeretnél havi 300 ezret keresni, akkor szüntelen ezzel a gondolattal bombázd magad: "Havi 300-at keresek". Havi 300-at keresek, havi 300-at keresek, havi 300-at keresek. Havi 300-at keresek! Egy idő után, ha álmodból felkeltenek és megkérdezik mennyit keresel, Te nem habozol rávágni: "Havi 300-at". Pontosan úgy fogsz gondolkodni, beszélni és viselkedni, mint aki havi forintot keres. Ezért rövidesen meg is fogod szerezni. Ugyanígy: egészséges vagyok, egészséges vagyok, egészséges vagyok. Szeretem magam, szeretem

6 magam, szeretem magam. Lángész vagyok! Ha sokszor mondod magadnak, hogy "lángész vagyok, lángész vagyok, lángész vagyok, lángész vagyok...", egyre inkább hinni fogsz benne. És amiben hiszel, valósággá válik. Soha ne panaszkodj másoknak. Mondd nekik is azt, amit magadnak: remekül érzem magam! Maradj távol a negatív személyektől, akik lenéznek téged, visszahúznak, nem hisznek benned. Vedd körül magad olyanokkal, akik támogatnak, inspirálnak és megerősítik pozitív gondolataidat. Különösen fontos ezt megfogadni, mivel akaratlanul is hajlamosak vagyunk a körülöttünk levő személyeket másolni, utánozni! Amikor a céljaidra gondolsz, lásd magad előtt őket. Képzeld el, ahogy a főnököd megdícsér a munkádért és előléptet. Képzeld el, ahogy elköltöd az emelt fizetésedet. Az önszuggesztió betegségre is kiváló: mondogasd "egészséges vagyok, jól érzem magam" és képzeld el, ahogy az eredményeid javulnak és az orvos széles mosollyal közli, hogy kutya bajod. Mindig képzeld el a lehető legjobb forgatókönyvet pontosan úgy, ahogy a valóságban történne. Jól jegyezzük meg: amit elég erősen gondolunk, igazzá válik! Ha követted utasításaimat, akkor az előző fejezet folyamán összeállítottad a legfontosabb céljaidat. Most, hogy tudod mennyire fontosak a gondolataid, 3 dolgot kell megtenned: - Érezz erős vágyat a céljaid iránt. Minden egyes célodat annyira akard, mint az oxigént. Minél égetőbb a vágy, annál hamarabb valósul meg. - Ügyelj gondolataidra! Te vagy a saját lelked kertésze, gyomláld ki a negatív, visszahúzó gondolatokat. Minden gondolatod legyen összhangban céljaiddal! - Higgy magadban és a céljaidban. Folyamatosan gyakorolj önszuggesztiót! Engedd meg, hogy megosszak veled 2 rendkívül hatékony technikát: Toll+papír technika: A papírra vetett szavaknak ereje van. Amit kimondunk, vagy gondolunk, annak nincs látható nyoma. Az írás viszont megmarad. Ráadásul életünk során belénk rögzült, hogy csak az igazán fontos dolgokat írjuk le. Ez egy oda-vissza asszociáció: ha leírunk valamit, azt elménk fontosként kezeli. Vegyünk hát egy üres papírt, egy tollat és írjunk rá pozitív megerősítéseket, például: szeretem magam, remekül érzem magam, lángész vagyok. Írjuk le céljainkat úgy, mint ha már elértük volna őket: XY autót vezetek, X ezer forintot keresek havonta, X órát töltök a családommal minden nap, stb. A legjobb, ha minden reggel és este gyakorlod ezt a technikát. Van, akinek csupán ez az egy módszer önmagában meghozta a kívánt eredményt! Vizualizáció: Céljaidat ne csak lelki szemeiddel lásd, hanem a valójában is. Minden egyes célodról nyomtass ki egy fotót, vagy vágj ki újságból egy képet. A képek legyenek részleteiben is pontosak: ha egy fekete nissant szeretnél, akkor ne kék opelről szerezz képet. Ha fizetés emelést szeretnél, akkor szerkessz képet arról, hogy több pénz van a bérelszámoló lapodon, vagy a bankszámládon. Ha fogyni szeretnél, a képen lehet például az otthoni mérleged, ami pontosan annyit mutat, amilyen nehéz lenni szeretnél. Ezek a képek legyenek mindig szem előtt. Minél gyakrabban látod a céljaidat, annál nagyobb vágyat érzel majd irántuk és annál hamarabb éred el őket! Mától fogva építs be minden fent leírt technikát az életedbe. Ha szükséges, addig olvasd újra és újra a mai levelet, amíg minden egyes bekezdés fontosságát megérted. Adok egy házi feladatot: gyakorolj lelki diétát! Innentől kezdve 30 napig szigorúan csak pozitív

7 dolgokra gondolj. Figyeld az eredményt!

8 3. fejezet: Személyes hatékonyság Túl az első két fejezeten! Az első részben meghatároztad legfontosabb céljaidat és elkészítetted a megfelelő cselekvési tervet. A második fejezetben megtanultad mennyire fontosak a gondolataid és hogyan tudod őket a megfelelő irányba terelni. Sőt, már 1 napja tartod a "lelki diétát". Ideje, hogy megtanítsam azokat a gyakorlati technikákat, amelyekkel megtöbbszörözheted képességeidet és teljesítményedet. A ma elhangzó módszerek ismeretében könnyedén kiemelkedhetsz a tömegből. Először is beszéljünk az időről. Tény, hogy akármennyire is szeretnéd, soha nem lesz időd mindenre. Soha nem tudsz minden feladatot elvégezni, hiszen mindig több teendőd lesz, mint a rendelkezésre álló időd. Vigasztaljon viszont, hogy a sikereseknek és a sikerteleneknek is pontosan ugyanannyi idejük van: 24 óra naponta. Henry Fordnak, vagy Thomas Edisonnak se volt ideje mindenre. Barack Obamának és Vlagyimir Putyinnak sincs. A különbség az, hogy a sikeres emberek jól választják meg, hogy mire fordítják az idejüket! Mivel a rendelkezésünkre álló idő kevés, prioritásokat kell hoznunk. Mi az, ami igazán fontos? Mi az, ami ráér? Ebből fakad a "prioritás elve". A prioritás elve: Mindig vannak fontos, kevésbé fontos és haszontalan teendőink. A mi feladatunk, hogy megfelelő fontossági sorrendbe tegyük őket. Az, hogy milyen ügyesen tudjuk kialakítani a sorrendet, nagyban befolyásolja, hogy mennyire vagyunk sikeresek. A prioritások kiosztásában segít az alábbi technika: "Ha elvégzem ezt a feladatot, mennyivel leszek előrébb?" Azaz "mennyi pozitív hatása lesz az életemre, ha ezt megcsinálom?". A legfontosabb teendőnk mindig az, aminek elvégzése(vagy kihagyása) a legnagyobb hatással van az életünkre. Az esetek 90%-ában kiderül, hogy nem azért nem jutottunk egyről a kettőre, mert nem volt elég időnk, hanem mert haszontan dolgokkal foglalkoztunk, az igazán fontos teendőket pedig legutoljára hagytuk. Megdöbbentő, hogy mennyivel sikeresebbek lennénk, ha kevesebbet néznénk televíziót, vagy kevesebbet ülnénk a számítógép előtt. Egyes meghatározás szerint az élet az az időmennyiség, ami még rendelkezésünkre áll. Tehát ha az időnket pazaroljuk, az életünket pazaroljuk. Minden másodpercet jól kell kihasználnunk. A prioritás elve kimondja, hogy mindig a legfontosabb dologgal kezdjük a napot! Azzal, amelynek elvégzése a legtöbb pozitívumot hozza életünkbe. Általában a legfontosabb teendőnk a legbonyolultabb. Mégis ezt kell elsőként elvégezni, minden más előtt! Ha a mai levélből csak a prioritás elvét építed be az életedbe, már ettől is megsokszorozódik teljesítményed. Engedd meg azonban, hogy további technikákkal is hozzájáruljak hatékonyságod növeléséhez: "Todo" és tervezés: A "todo" egy angol kifejezés, ami a teendők listáját jelenti. A technika lényege, hogy tarts magadnál egy noteszt és vezess listát a teendőidről. Minden nap legyen előtted a listád és rendszeresen pillants rá. Amint elvégzel egy feladatot, húzd ki a listáról. Ily módon látod, hogy mi mindent végeztél el és mennyi van még hátra. Amikor az ember befejez

9 egy nehéz feladatot, sikerélménye van, endorfin termelődik a szervezetében és kellemes érzés tölti el. Mindig, mikor elvégzel egy feladatot, jó érzés lesz kihúzni a listáról és egyre több mindent ki akarsz majd húzni. A jegyzetfüzeted mindig legyen nálad és ha új ötlet, vagy teendő jut eszedbe, azonnal írd fel! Ezáltal soha, semmi nem lesz elfelejtve. Minden este írd le a következő nap teendőit. Azért este, mert így éjjel a tudatalattid dolgozhat a problémákon. A prioritás elve alapján rendezd sorba teendőidet és pontosan tervezd meg a munkafolyamatokat. Szabály: minden tervezéssel töltött perc 5 perccel rövidíti meg a feladat elvégzéséhez szükséges időt. Azaz minél többet tervezel, annál hatékonyabb leszel. Ne sajnáld az időt: 1-1 nagyobb feladat elvégzése előtt nyugodtan szánj percet a tervezésre. Tervezd meg mit fogsz csinálni, milyen sorrendben, milyen eszközökkel. Figyeld meg, ezzel időt takarítasz meg és hamarabb végzel! A prioritás elve alapján reggel a legfontosabb, legbonyolultabb feladatoddal fogod kezdeni. Megkönnyítheted a dolgodat, ha még előző nap előkészíted magadnak a terepet. Rakj rendet az asztalodon, készítsd elő a szükséges munkaeszközöket. Gondoskodj róla, hogy minden megfelelően fog működni és reggel már csak a feladat elvégzésére kell koncentrálnod. A tervezés és az előkészítés általában csak néhány percet vesz igénybe, mégis megduplázza a teljesítményed. 80/20-as szabály: Ez a szabály más néven a "Pareto-elv", melyet Vilfredo Pareto, olasz közgazdász alkotott meg. A szabály kimondja, hogy a nyereséged 80%-át az elvégzett feladataid 20%-a okozza. A Te dolgod, hogy megtaláld, mi ez a 20% és ezekre a feladatokra összpontosíts. Ez a szabály igaz a munkahelyedre is: általában az elvégzett feladataid 20%-a az, ami igazán hasznos a cégednek és ezért fizet a főnököd. Ha megtalálod azokat a kulcs tevékenységeid, melyek ebbe a 20%-ba tartoznak és ezekre koncentrálsz, termelékenységed megtöbbszöröződik. Nincs rosszabb annál, amikor olyan feladatba fektetsz sok energiát, amit nem is kellett volna elvégezned. Ajánlott időnként leülni a főnököddel és közösen megbeszélni a legfontosabb feladataidat. Teljesség elve: A feladatok megszakítása és újrakezdése több időt vesz igénybe, mint maga a feladat elvégzése. Úgy tudod megsokszorozni teljesítményed és minden korábbinál hamarabb befejezni feladataidat, ha egy időben 1 dologra koncentrálsz és azt maradéktalanul befejezed. Ha elkezdesz egy feladatot, addig nem szakíthatod meg, amíg be nem fejezted. Nem mehetsz el közbe csevegni, nem teheted félre, hogy egy kicsit mást vegyél elő, nem szórakoztathatod magad közbe mással. Egyszerre csak egy dologgal foglalkozz és amit elkezdtél, azt megszakítás nélkül fejezd be! Amikor egy fontos feladatot végzel, tegyél félre mindent. Ne hagyd, hogy bármi kizökkentsen a munkából! Az igazán sikeres emberek ilyenkor még a telefonokra se válaszolnak. A hatékony óra: Mindenkinél van egy idősáv a napban, amikor jobban tud dolgozni, élesebb az elméje. Ez az időintervallum egyénenként változó. Van, aki korán reggel a leghatékonyabb, van, aki délelőtt és van, aki délután kezd belejönni a munkába. Te a nap mely szakaszában vagy a leghatékonyabb? Szervezd nehéz teendőidet ebbe az időszakba. Alakítsd úgy napirendjeidet, hogy ebbe az időszakba mindig be tudj időzíteni valami fontos feladatot. Lehetőleg ne a "hatékony órádban" menj kávézni, vagy újságot olvasni és ne ilyenkor nézd a TV-t, vagy olvasgasd az e- mailjeid. Folyamatosság elve: Minden nap tenned kell valamit, ami közelebb visz a céljaidhoz. Minden nap ki kell tűzni egy idősávot, amikor dolgozol rajtuk. A folyamatosság elve szerint nem kell nagy dolgokat tenned. Csak tégy valamit, minden nap. Ha az év mind a 365 napján teszel valamit a célodért, garantálom, hogy el fogod érni. Ha minden nap elviszel egy követ, előbb-utóbb el fogsz hordani egy hegyet. A céljaid is így fogod elérni: folyamatosan, apránként. (Ha például fogyni szeretnél, minden nap sétálj fél órát, közben gondolkodj a diétádon.)

10 Fejleszd magad: Az önfejlesztés az egyik legfontosabb kulcsa annak, hogy karriered felfelé íveljen. Minden nap olvass és képezd magad a szakterületeden! Tanulmányozd konkurenseidet és vedd át erősségeiket. Csupán 1 óra naponta és néhány héten belül megduplázod szakértelmed. Pár éven belül országunk egyik legjobb szakembere lehetsz. Itt is érvényes a folyamatosság elve: minden nap egy apró erőfeszítés hosszú távon döbbenetes előnyökkel jár. Ki korán kel...: Kevesen szeretnek korán kelni és a legtöbben nem látják milyen előnyökkel jár, ha egy órával hamarabb felkelnek a szokásosnál. Tény, hogy a sikeres emberek mindig korán kelnek és ennek oka van. Ha korábban kelsz, olyan dolgokra is jut időd, amit eddig nem tudtál elvégezni. Több időd lesz felkészülni a munkádra és ezáltal hatékonyabban fogsz dolgozni. Ráadásul ébredés után a legfogékonyabb a tudatunk. Ilyenkor érdemes a szokásos televíziózás helyett olvasni. Olvassunk minden reggel valami olyat, ami feltölt minket energiával és lelkesedéssel. Olvashatunk hatékonyságról, sikerről szóló könyveket, vagy a szakterületünkkel kapcsolatos szakkönyveket, szaklapokat. A lényeg, hogy amit reggel olvasunk inspiráljon minket! A mai feladatod, hogy a fenti tudás ismeretében újraszervezed a napjaidat. Ha eddig még nem volt, itt az ideje, hogy időbeosztást készíts. Alkalmazd ezeket a technikákat egytől-egyig, építsd be őket az életedbe! Ha így teszel, akár már holnaptól ugrásszerűen emelkedik a hatékonyságod! Mától szelektálni tudod, hogy melyek a fontos feladatok és ezeket maradéktalanul el tudod végezni! Napról napra egyre többet. Közben még arra is jut időd, hogy elismert szaktekintéllyé képzed magad, ami szintén növeli hatékonyságod.

11 4. fejezet: Duplázd meg energiádat! Mit tanultunk a sikerről az elmúlt 3 fejezetben? A sikeres emberek mindig: -Pontos célokat követnek -Pozitívan gondolkoznak és hisznek magukban -Tudják mi a fontos és jól gazdálkodnak idejükkel A hatékony tervezés azonban nem csak az idővel való gazdálkodást jelenti, hanem a rendelkezésre álló energiánk beosztását is. Energiaszintünk határozza meg, hogy mennyi feladatot tudunk elvégezni, milyen sebességgel és minőségben. A sikeres embereknek általában kétszer, sőt háromszor annyi energiájuk van, mint a sikerteleneknek. Ezért tudnak többet dolgozni, jobban odafigyelni, folyamatosan tanulni, fejlődni, miközben arra is marad energiájuk, hogy új ötleteken dolgozzanak. A jó hír, hogy neked is lehet ennyi energiád, sőt még több is, ha követed a tanácsaimat. 1. Tested karbantartása Képzeld el, hogy kerékpár maratonra indulsz és 200 kilométert fogsz letekerni 2 nap alatt. Ilyenkor természetes, hogy alaposan rendbe teszed a kerékpárodat. Felfújod a gumikat és ügyelsz, hogy végig kemények legyenek. Megolajozod a láncot, ellenőrzöd a fékbetéteket. A maraton nem más, mint a céljaidhoz vezető út, a tested pedig a kerékpár. Ha elhanyagolod a tested, az pontosan olyan, mint ha lapos gumikkal kellene tekerned. A tested megfelelő karbantartásával több energiára tehetsz szert. A következő dolgok segítenek egészséged megőrzésében és energiaszinted növelésében: Mindig légy kipihent. Minden nap szükséged van 6-8 óra minőségi alvásra. A szükséges alvás időtartama egyénenként változó, így magadnak kell kitapasztalnod, hogy mennyit kell aludnod ahhoz, hogy napközben hatékonyan tudj tevékenykedni. Mindig meg kell lennie a szükséges alvás mennyiségnek. Ez előrébb való, mint az éjszakai televízózás, számítógépezés, vagy szórakozás. Teendőinket úgy kell szervezni, hogy legyen idő 6-8 óra alvásra. A túl sok alvás ugyanakkor csökkenti energiaszintünket. Minden nap mozogj. Napi fél óra séta, futás, vagy kerékpározás képes nagyban megnövelni az energiaszintedet. Tévedés, hogy a mozgástól csökken az energiád. Épp ellenkezőleg: megfelelő mennyiségű sport határozottan jót tesz a testnek és a léleknek. Figyeld meg, hogy rendszeres mozgás mellett sokkal jobban bírod majd a munkát és több energiád marad. Ráadásul az alvás minősége is javul. Ügyelj a tápanyagokra. Az étel nem más, mint tested üzemanyaga. "Amit eszel, azzá leszel." Ha rossz minőségű, nem megfelelő üzemanyagot használsz, fáradtabb leszel, rossz kedvű, fogékony a betegségekre. Ha viszont megfelelően válogatod meg ételeidet, energiaszinted érezhetően emelkedik, jobb lesz a közérzeted, egészségesebb leszel és elméd is élesebben működik. Tartózkodj a feldolgozott ételektől és építkezz természetes hozzávalókból. Az egészséges étrend nem feltétlen jelent több pénzkiadást, csupán nagyobb odafigyelést. A napi menüd nagy része zöldségekből és gyümölcsökből álljon. Tartózkodj a túl sok zsírtól, különösen az állati eredetűektől. Néhány gramm növényi zsír éppen elég egy napra. Kerüld a gyorsan felszívódó szénhidrátokat.

12 Ilyen a cukor és a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér, péksütemények. Ezek rendkívül káros hatással vannak a vércukor szintre és bizonyítottan károsítják szervezeted. Válassz inkább teljes kiőrlésű gabonából készült ételeket, rizst, natúr zabpelyhet. Zsíros, vörös húsok helyett fogyassz sovány, fehérjében gazdag húsokat. Javaslom a halat, csirkemellet, pulykamellet. Ügyelj az étel adagokra is. Semmiképp se fogyassz többet, mint amire a szervezetednek szüksége van. Ebbe beleszámít a nasi és a cukros üdítő is! Az emésztési folyamat rengeteg energiát von el. Ha túlsúlyos vagy és mától kevesebbet eszel, máris rengeteg energiát szabadítasz fel! Mindig fogyassz megfelelő mennyiségű folyadékot. Minimum 3 liter tiszta vízre van szükséged naponta. Ha ezt megadod a testednek, már csak ettől is jobban fogod érezni magad. Ha megfelelő mennyiségű, változatos zöldséget és gyümölcsöt fogyasztasz, nem lesz hiányod a szükséges vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben sem. Hagyj fel a káros szokásokkal. Vannak olyan szokásaid, szenvedélyeid melyek terhelik a szervezeted? A leggyakoribb probléma a dohányzás és az alkohol. Mindkettő károsítja a szervezeted és energiát von el tőled. A szakértők szerint napi 1 pohár ital megengedett, több nem! Ha alkoholt fogyasztasz, a szervezetedet fárasztod vele. Rosszabbul fogsz aludni, fáradtabb leszel. Hosszú távon rontja az egészséged és a mentális képességeidnek se tesz jót. Fel kell ismerned, hogy a rendszeres alkoholfogyasztás hátráltat téged céljaid elérésében. Ezért ki kell iktatnod az életedből. Ugyanez igaz a dohányzásra. A dohányzás károsítja a szervezetedet, sőt komoly következményei vannak, melyeket nem kerülhetsz el. Ebből következik, hogy energiaszintedet tartósan rombolja. Minden káros szokásodtól meg kell szabadulnod! Ha képes vagy letenni a dohányzást és az alkoholt, illetve minden más testedre káros szokásodat, az energiáid növekedni fognak! 2. Lelki problémák feloldása és a stressz megszüntetése A stressz és a negatív érzelmek képesek energiát elvonni tőled. Ha valami nyomaszt, akkor nem tudsz megfelelően koncentrálni a munkádra, félsz, ideges leszel, és szétszórttá válsz. Ha sikerül feldolgozni mindazt, ami aggaszt téged, energiaszinted akár megduplázódhat. Az egyik legnagyobb hátráltató erő a harag. A haraggal és a gyűlölettel magadat rombolod. Ez az érzés megvakít és elvonja a figyelmed a fontos dolgokról. Ha sikeres akarsz lenni, azonnal le kell akasztanod magadról ezt a súlyos követ. Gondolkodj el azon, hogy kikre haragszol és kiket tartasz hibásnak a boldogtalanságodban. Legyen szó akár egy ex-házastársról, egy rokonról, vagy egy rosszakaróról, bocsáss meg neki. Engedd el a haragodat. Mondd magadban: már nem haragszom. Hatalmas megkönnyebbülést fogsz érezni. Ne feledd, ezzel magadnak teszel jót. A következő lépés, hogy felelősséget vállalj magadért: minden jó és rossz dolog ami történt veled, a te tetteid következménye. Mától tanulsz a tetteidből ahelyett, hogy mindig bűnbakot keresnél. A másik negatív érzelem, a félelem feloszlatása szintén egyszerű: nézzünk szembe vele. Vedd sorra félelmeidet. A legtöbb félelemről kiderül, hogy alaptalan és már akkor megszűnik, amikor szembenézel vele. A maradék pedig feldolgozható. Ha aggódsz valami miatt, képzeld el a lehető legrosszabb forgatókönyvet és készíts rá tervet. Ezután tegyél meg mindent annak érdekében, hogy az adott esemény ne következzen be. Amint felkészültél a legrosszabbra, a félelem megszűnik. A múltban megtörtént eseményeken már ne rágódjunk, helyette koncentráljunk a jelenbeli megoldásokra. Ha problémával szembesülünk, fogjuk fel kihívásként. Napoleon Hill szerint minden tragédia egy vele egyenlő erősségű siker magját rejti magában. Ha ezt megértjük és elfogadjuk, nincs többé mitől félnünk. Nézzünk tehát szembe félelmeinkkel, haragunkkal, negatív érzéseinkkel és tegyük semmissé őket a fenti technikákkal. Alkalmazzuk a behelyettesítés módszerét: minden negatív gondolatot üssünk ki egy ellentétes, pozitív gondolattal.

13 Ha sikerült megszüntetni lelki problémáinkat és megszűnik a nyomás, hihetetlen mennyiségű energia szabadul fel belőlünk. 3. Motivációs energia 100-szor több energiával tudsz dolgozni azon, amiben motivált vagy, mint ha olyan feladatot kapsz, aminek nem látod a hasznát. Csupán azzal, hogy célokat tűztél ki és égető vágyat érzel irántuk, már több energiával rendelkezel, mint ha céltalanul kelnél. Amikor bemész dolgozni, vagy előveszel egy feladatot, mindig a szemed előtt kell lebegnie, hogy mely célodhoz fogsz közelebb kerülni. Ha azért csomagolod a mogyorót, hogy ne rúgjanak ki, hamar megunod és belefáradsz. Ha viszont azért dolgozol, mert ezáltal közelebb kerülsz álmaid autójához, akkor a lelkesedés olyan energiával tölt fel, ami fáradhatatlanná tesz a munkádban. Azért dolgozol, azért tanulsz, hogy kiemelkedj a többiek közül, többet keress, jobb állásod legyen. Azért edzel, azért diétázol, hogy jobban nézz ki és egészségesebb legyél. Mindent amit teszel, azért teszed, hogy elérd a céljaid. A második fejezetben tanított önszuggesztió, toll+papír és vizualizációs technikák segítik növelni a motivációs energiádat. A fenti tanácsok betartásával nem csak energiád sokszorozódik meg, de jobban fogod érezni magad, egészségesebb leszel és élethosszod is megnő. Elsősorban a Te érdeked, hogy valamennyi tippet az életed részévé fogadj.

14 5. fejezet: A pénz A pénz és a gazdagság megszerzése egy olyan téma, ami mindenkit kiemelten foglalkoztat. Ezért döntöttem úgy, hogy könyvünkben egy teljes fejezetet szánok arra, hogy csak a pénzről beszéljünk. Miért fontos a pénz? Vannak jóval fontosabb dolgok, mint például az egészség, a szeretet és a kiváló kapcsolatok kialakítása. De nem tagadhatjuk le, hogy rengeteg dolog van az életben, aminek megszerzéséhez pénzre van szükségünk. A mindennapi megélhetésünk, az étel, a víz, a villany és a fűtés pénzbe kerül. Ezen kívül, ha szeretnénk saját házat, autót, vagy egy szép nyaralást, szintén jelentős mennyiségű pénzre lesz szükségünk. Nem árt tehát, ha minél előbb megteremtjük magunknak az anyagi függetlenséget. Meg kell keresned azt a pénzmennyiséget, ami elegendő ahhoz, hogy megvedd, amire szükséged van és amiből félre tudsz tenni annyit, hogy nyugdíjas éveidben ne kelljen aggódnod a pénz miatt. Ez számodra is lehetséges, ha követed tanácsaimat és megérted a pénzzel kapcsolatos törvényszerűségeket. 1. Elhatározás A bőség törvénye szerint az univerzumban elegendő erőforrás áll rendelkezésre mindenki számára. Ez azt jelenti, hogy bárki lehet gazdag, csupán elhatározás kérdése. A mai napra úgy emlékezz, hogy ez az a nap, amikor eldöntötted, hogy gazdag leszel. Tedd fel magadnak a kérdést: miért nem vagy még gazdag? Írd fel a fejedből kipattanó okokat. Ha sorra veszed őket, ki fog derülni, hogy a legtöbb csupán kifogás, melyekkel magadat korlátozod. Ezeket a korlátokat minél hamarabb fel kell számolnod, ha gazdag akarsz lenni. Tűzd ki célnak a gazdagságot. Pontosan határozz meg egy összeget, amit el szeretnél érni és kösd határidőhöz. Kötelezd el magad ezen célod mellett. Fogadd meg, hogy mindent meg fogsz tenni, hogy elérd az adott összeget. Alkalmazd az első 4 fejezetben tanult technikákat annak érdekében, hogy elérd a gazdagságot. Gondolkodj pozitívan és teljes hittel, bizakodva várd a gazdagságot. Képzeld el, hogy az eddigi életed csak a felkészülés volt és az igazi sikerek csak most jönnek. Meg kell határoznod, hogy mit vagy hajlandó adni a kívánt összegért cserébe. Pénzt csak úgy szerezhetsz, ha hajlandó vagy áldozni érte valamit. Ez lehet egy termék, szolgáltatás, vagy a saját időd, energiád és szaktudásod. A lopással, csalással megszerzett jövedelem nem tartós és idővel a visszájára fordul. Tehát bármekkora összeg elérhető, ha hajlandó vagy meghozni a szükséges áldozatokat. Késznek kell lenned többet tervezni, dolgozni és jobban összpontosítani a célodra. A probléma abból adódik, hogy a legtöbben csak akarják a pénzt, de nem hajlandók áldozatokat hozni érte. 2. Hit és gondolkodás Ahogy azt korábban tanultuk, a gondolatoknak teremtő ereje van. Anyagi helyzetedet az határozza meg, ahogyan a pénzügyeidre gondolsz. Ha gondolatban kevés a pénzed, keveset keresel és rosszul bánsz a pénzzel, a cselekedeteid is ezzel lesznek összhangban. Ha viszont meggyőződésed, hogy sikeres vagy a pénzügyekben, a valóságban is ilyenné válasz.

15 Fontos, hogy mindig pozitív elvárásaid legyenek a jövővel szemben. Egy pillanatig se kételkedj abban, hogy sok pénzed lesz és minden célodat maradéktalanul meg tudod valósítani. A gazdagok biztosra veszik, hogy sokat fognak keresni. A sztárok biztosra veszik, hogy holnap is szeretni fogják őket. Neked is biztosra kell venned, hogy sikeres leszel. A várakozásaid, melyekben hiszel, önbeteljesítő jóslatok - idővel valósággá válnak. Ha sok pénzt szeretnél keresni és sokat szeretnél félretenni, gondolataidnak ezzel kell összhangban lennie. A vonzás törvénye szerint minden körülményt, amiben most élsz, korábbi gondolataid vonzottak oda. Tehát ha mást szeretnél magadhoz vonzani, másképp kell gondolkoznod. Ha eléggé vágysz a gazdagságra és meghatározó gondolataid ezzel összhangban vannak, magadhoz vonzod azokat az embereket, ötleteket és lehetőségeket, amire szükséged van. 3. Tervezés Tölts időt pénzügyeid elemzésével. Céljaid röviden: növelni a bevételt, csökkenteni a kiadást, jól befektetni a megtakarítást. Mik a bevételeid forrásai? Ne feledd a 80/20-as szabályt: nyereséged 80%-át a tevékenységeid 20%-a hozza! Ha megtalálod ezeket a kulcspontokat és ezekre összpontosítasz, jelentősen megnövelheted bevételeidet. Kevesen tudják, de a legnagyobb vagyonod a keresőképességed. Minél nagyobb a keresőképességed, annál több pénzt vagy képes előteremteni. A keresőképességed 3 módon növelhető: -Fejleszd szaktudásod. Minél magasabb szintre képzed magad, annál hatékonyabban dolgozol és annál többet érsz a munkaadódnak. Bevételeid 3%-át fektesd a saját keresőképességedbe: olvass szakkönyveket, szaklapokat, járj tanfolyamokra. -Gazdálkodj jobban az időddel: A keresőképesség nem más, mint az időd eladása. Ebből következik, hogy minél hatékonyabban gazdálkodsz az időddel, annál több pénzt tudsz keresni. -Növeld munkád eredményességét: Munkád annyit ér, amekkora profitot hoz a munkaadódnak. Törekedj arra, hogy olyan munkakörben dolgozz, ahol nagy profitot tudsz termelni és fizetésed ennek függvényében fog alakulni. Minden nap tölts időt azzal, hogy a bevételed növelésének lehetőségein gondolkodsz. A folyamatosság elve szerint, ha minden nap teszel valamit azért, hogy több bevételed legyen, el fogod érni. Kiadásaid csökkentéséhez rendkívüli önfegyelemre lesz szükséged. Ha gazdag akarsz lenni, hosszabb távban kell gondolkoznod. Vásárolj kevésbé drága termékeket és hanyagold azokat az élvezeti cikkeket, melyekre nincs feltétlenül szükséged. Parkinson törvénye szerint a kiadásaid mindig egyenlőek a bevételeiddel. Ha nő a bevételed, ezzel párhuzamosan nőni fognak a kiadásaid. Sőt, a kiadások mindig egy kicsit magasabbak. Ez azt jelenti, hogy aki et keres, az et szeretne költeni, aki et, az et. Sok esetben a nagyobb kiadás nem jár jelentősen jobb életszínvonallal, csupán több felesleges kiadással. Ha gazdagok szeretnénk lenni, meg kell szegnünk Parkinson törvényét! Ha nő a bevételünk forinttal, a kiadásaink ne nőjjenek ugyanennyivel. Ha csak a megnövekedett bevétel 50%-át nem költjük el, az már komoly megtakarítást jelent. Vezesd a kiadásaidat tételesen és hónap végén tanulmányozd át a listát. Hol tudnál csökkenteni a kiadásokon? Milyen olcsóbb alternatívák jutnak eszedbe, amikkel pénzt takarítasz meg? Ha kísértésbe esel, hogy vásárolj valami drágább holmit, előtte mérlegeld a pro és kontra érveket, majd halaszd el a döntést néhány nappal!

16 Kerüld az impulzusvásárlásokat: mindig előre tervezd meg, hogy mit vásárolsz és ehhez tartsd magad! Készíts bevásárló listát és kerüld a becsapós akciókat: legtöbbször olyan termékeket sóznak rád, amikre nincs is szükséged. 4. Megtakarítás Minden hónapban próbálj megélni a kereseted 90%-ából és 10%-ot tegyél félre. Tedd félre ezt az összeget és ne nyúlj hozzá többet. Ha adósságaid vannak és nem tudsz ennyi pénzt félretenni, tegyél félre 1%-ot. Már 1% megtakarítás is segít abban, hogy kialakítsd a takarékoskodás szokását. Később pedig növelheted 2, majd 3%-ra. Eleinte nehéz lesz elhatározni magad a megtakarítás mellett, ám idővel egyre könnyebbé válik. Első számú célod a mai naptól legyen az, hogy megtakarításod összege érje el 6 havi kiadásaid összegét. Azaz ha 100 ezer forintot költesz havonta, minimum 600 ezer forint megtakarításodnak kell lennie ahhoz, hogy fel legyél készülve a nem várt helyzetekre. Ha elegendő megtakarítással rendelkezel, sokkal nyugodtabbá válsz, kevesebb dolog miatt kell aggódnod. Ha gazdag akarsz lenni, muszáj feláldoznod a rövid távú kényelmet a hosszú távú előnyökért. Azok tudtak önerőből meggazdagodni, akik minden forinttal tisztelettel bántak: vigyáztak rá, nem szórták el és jól fektették be. Aki rosszul bánik a pénzzel, elszórja, költekezik, attól minden fillér elszivárog. Pénzből lehet pénzt csinálni. A megtakarított pénz még több pénzt vonz. Minél nagyobb összegű a megtakarításod, annál több pénz áramlik hozzád. 5. Befektetés Ha elegendő megtakarítást halmozol fel, gondolkodnod kell valamilyen hatékony befektetésen. Amikor befektetési döntést hozol, rendkívül óvatosnak kell lenned. Emlékezz mennyi időbe telt megkeresned a pénzed. Hasonló erőfeszítéssel kell utánajárnod annak is, hogy mibe fekteted megtakarításod. Nem szabad elfogadnod a legkisebb kockázat lehetőségét sem. Befektetésedhez kérdezz meg olyan szakembereket, akik a saját pénzügyeikben is sikeresek és akikben megbízol. Kerüld a gyors meggazdagodással kecsegtető ajánlatokat, mert ezek egy része roppant kockázatos, más részük puszta átverés és a pénzedre utaznak. Aki gyorsan akar nagy hozamot, az szinte kivétel nélkül elveszti az összes pénzét! A mohóság még soha senkinek nem hozott jót, ellenben rengetegen elbukták vagyonukat, mert elvakította őket a könnyű gazdagság gondolata. Összefoglalásképp elmondhatom, hogy a gazdagság felé vezető út egy elhatározással kezdődik, majd hittel, áldozatokkal és kemény munkával folytatódik. Néhány dolgot feltétlen meg kell tenned, ha vagyont szeretnél felhalmozni: -Kötelezd el magad a gazdagság megszerzésére és érezz iránta égető vágyat -Higgy magadban, bízz magadban és várd a bőség érkezését -Gondolataid legyenek összhangban a gazdagsággal. Alkalmazd a vonzás törvényét. -Fordíts időt a szükséges pénzügyi és hatékonysági tervekre -Ne habozz keményebben dolgozni és meghozni a szükséges áldozatokat -Tanulj meg jól bánni a pénzzel

17 6. fejezet: Kreatív ötletelés Célmegvalósítás részeként sokszor tanácsoltam korábbi részekben, hogy "gondolkodj új ötleteken". Ma ebben fogok segíteni és megmutatom hogyan tudsz kipréselni magadból tonnányi zseniális ötletet. Elméd olyan, mint egy izom. Először nehezen keletkeznek új ötletek, meg kell szenvedni értük. Aztán egyre könnyebben jönnek majd, míg végül csak úgy ontja magából a jobbnál jobb gondolatokat. Csend technikája: Ahhoz, hogy beindítsd kreativitásodat, szükséged van fél óra csendre és nyugalomra. Kapcsold ki a televíziót, a telefont, a rádiót. Ne hallgass zenét, ne olvass semmit. Akár be is sötétíthetsz a szobádban. A lényeg, hogy semmilyen inger ne érjen. Önfegyelemre van szükséged: határozd el, hogy legalább 30 percet így fogsz tölteni. Az első percekben nem történik semmi, aztán az elméd elkezd dolgozni. Olyan gondolatok törnek elő, amik eddig nem tudtak felszínre jutni, mert állandóan zajok voltak, vagy valami mással foglalkoztál. Elméd most felébredt és azt mondja: "na végre, figyel rám valaki". Ez a csend és nyugalom, amikor csak a gondolataiddal foglalkozol, remek alkalom, hogy szembenézz problémáiddal, lehetőségeiddel és sorra vedd tennivalóidat. A 30 perc letelte után vesd papírra a legjobb ötleteidet. Kreatív dopping: Mindenkinek van egy olyan tevékenység és idősáv a nap folyamán - még ha csak 10 perc is - amikor különösen sok ötlet jut eszébe. Van, akinek a zuhanyzó alatt jönnek az ötletek, van, akinek a buszon. Egy hosszú séta is remek tápanyag lehet az új ötleteknek. Derítsd ki, hogy neked mikor támadnak különösen produktív gondolataid. Mikor szoktad legtöbbször azt érezni, hogy dőlnek az ötletek? Élj vissza tudatosan ezzel a helyzettel: időzítsd megoldandó kihívásaidat arra a helyre és időre, ahol különösen jól fog az agyad. Meditáció: Ez a csend technikájának továbbfejlesztett, haladó módszere. A meditáció csak teljes csöndben, fekve, kényelmes testhelyzetben történhet. Csukd be a szemed és fokozatosan lazítsd el minden testrészed. Lélegezz lassan. Koncentrálj arra, ahogy beszívod és kifújod a levegőt. Ez ellazít és megnyugtat. Kezdj el visszaszámolni 10-től. Mondd ki magadban és lásd magad előtt a számot. Mondd ki 3-szor, hogy "tíz", majd következzen a 9-es, 8-as, stb. Érezd, hogy minden egyes számmal egyre mélyebb tudati szintre ereszkedsz. Már nem az a fontos, hogy hol vagy, mit érez a tested, hanem a gondolataid, az elméd. Amikor visszaszámlálásod elérkezett az 1-eshez, "alfa" szintre ereszkedtél. Ez egy olyan állapot, amikor alacsonyabb frekvencián dolgoznak agyhullámaid. Jobban kibontakozik a tudatalattid és mentális képességeid sokszorosát tudod hasznosítani. Alfa állapotban sokkal pihentetőbb a relaxálás. Célszerű minden nap legalább 1-szer 15 percet így töltened és teljesen kicserélődsz. Képzeld magad egy számodra kellemes helyre. Rendszeres meditációval növelheted energiaszinted! Energiafeltöltés mellett a meditáció második legnagyobb haszna, hogy hatékonyabban gyakorolhatod az önszuggesztiót. Az alfa állapotban elmondott pozitív állítások(szeretem magam, lángész vagyok, egészséges vagyok, gazdag vagyok, stb) akár 100-szor hatékonyabbak is lehetnek, mint az éber állapotban ismételgetett társaik. Ennek oka, hogy alfa állapotban elménk befelé forduló, így sokkal nagyobb hatással van a tudatalattira, mint kifelé forduló "béta", azaz éber állapotban. Harmadik előnye a meditációnak a kreatív ötletelés. Emiatt hagytam a 6. fejezetre, habár az alfa meditáció technikája nyugodtan kerülhetett volna a 2.(pozitív önszuggesztióhoz), a 3., 4., vagy az 5. fejezethez is. A meditáció olyan, mint egy svájci bicska: szinte mindenre jó, az élet minden területén

18 alkalmazható és hatalmas segítséget nyújt. Meditálj rendszeresen és vedd elő céljaidat. Tervezz alfa állapotban és jobb ötleteid születnek! Problémáidat is meditáció közben elemezd. Ugyanazokat a technikákat alkalmazhatod alfa állapotban is, mint éberen. A különbség csupán az, hogy alfában elméd képességei emelkedettek. Olyan ok-okozati összefüggéseket és igazságokat láthatunk meg, ami éber állapotban elkerüli figyelmünket. Brainstorming: Más néven "ötletroham". Ez a technika olyan erős, hogy akár önmagában képes megváltoztatni az életed. Ha ilyen hatékony, miért nem használják többen? Mert az emberek többsége nem ismeri. Aki ismeri, azok közül pedig kevesen rendelkeznek elegendő önfegyelemmel a módszer alkalmazásához. Vegyél egy papírt és egy tollat. A papírlap tetejére írd fel a kérdésed. "Hogyan tudnék 5 kilogrammot leadni?", "Hogyan tudnék több pénzt keresni?", "Hogyan tudnék több időt fordítani a gyerekeimre?", stb. Ezután kényszerítsd magad 20 válasz leírására. Addig nem teheted le a tollat és a papírt, amíg 20 választ nem adtál a felírt kérdésre. Az első 4-5 válasz könnyen jön, az utána levők már nehezebben. A 20. válasz eltarthat jó darabig. Azonban minél többször gyakorlod ezt a technikát, annál inkább edződik elméd és annál könnyebben jönnek majd a jobbnál jobb ötletek. A módszer csak akkor működik, ha van elég önfegyelmed ahhoz, hogy végig üld mind a 20 választ. Nem állhatsz fel a 15. után, még akkor se, ha már fél órája gondolkodsz. Sokan azt állítják, hogy épp a 20. válasz volt a megoldás, amit már évek óta keresnek. A brainstorming sajátossága, hogy ezzel a "kényszerítéses" módszerrel olyan gondolatok és ötletek törnek elő, amiket nem is várnál magadtól. Szisztematikus problémamegoldás: A következő módszer lényege a problémák módszeres elemzése és feloszlatása. Bármilyen probléma megoldható az alábbi lépésekkel: -Készítsünk listát a problémáinkról. Fontos, hogy papíron dolgozzunk! A sikeres ember mindent papírra vet, míg a sikertelen lusta ehhez. Vegyük sorra mindazt, ami aggaszt minket, amivel nem vagyunk elégedettek, vagy ami hátráltat. Tegyük őket fontossági sorrendbe -Pozitívan kell gondolkodnunk. Biztosnak kell lennünk, hogy a fennálló helyzetre létezik logikus, használható megoldás. A mi dolgunk az, hogy megtaláljuk. Ha így állunk hozzá, elménk nyitottá válik és ontja a megoldásokat. A problémát tekintsük inkább helyzetnek, kihívásnak. -Lássunk neki az elsőnek és addig foglalkozzunk vele, amíg meg nem oldjuk. Ennyire egyszerű. Először is írásban elemezzük ki lépésről lépésre a helyzetet. Vizsgáljuk meg az ok-okozati összefüggéseket. Ne akarjuk megoldani a problémát, amíg nem tudjuk a kiváltó okát! Feltevéseinkkel szemben legyünk kétkedőek: biztos mindent jól tudunk a körülményekről és helyesek a feltételezéseink? -Találjuk meg az ÖSSZES lehetséges megoldást. 1 megoldás kevés. Az összeset találjuk meg. Ha megvan egy helyes a megoldás, akkor örülünk, majd folytatjuk tovább a keresést. Ezzel a módszerrel hatalmas előnyre teszünk szert: ha az első megoldás nem válik be, mindig lesz B és C tervünk. -Meg kell hoznunk a döntést a cselekvésre. Amiben nem tudsz dönteni, halaszd el pár nappal és gyűjts róla még több információt. A stressz forrása általában a döntés elmaradásából fakad. -Határozzuk meg, hogy ki, hogyan és mikor fogja végrehajtani a döntést. Állítsunk határidőt és pontosan tervezzük meg a "munkafolyamatot". -Lépjünk akcióba! Walt Disney módszer: Kevés embernek volt olyan mennyiségű és minőségű ötlete, mint Walt Disney-nek. Szerencsére az ő módszere sem maradt titokban, sőt olyan egyszerű, hogy akár Te is alkalmazhatod. Walt Disney 3 különböző szobában dolgozott: -Az 1. szobában álmodozó volt. Minden kósza ötletet és gondolatot leírt papírjára, függeltlenül

19 attól, hogy mekkora képtelenség. Nem törődött vele, hogy meg lehet-e valósítani gondolatait. Nem foglalkozott az érvekkel és az ellenérvekkel, hiszen ő ebben a szobában csak álmodozó volt. -A 2. szobában realista volt. Azon dolgozott, hogy az álmodozó által leírt ötleteket hogyan lehetne megvalósítani. Nem utasított el semmit, nem kritizált. Csak kidolgozta, hogy az álmodozó ötleteit hogyan lehet megvalósítani. -A 3. szobában kritikus volt. Szemügyre vette a terveket és kritizálta őket. Nem foglalkozott semmi mással, csak a hibákat keresett. Kutatta a gyengepontokat, a kockázatokat és a lehetséges veszélyeket. Végül ha maradt egy ötlet, ami kiállta a kritikus próbáját, Disney azonnal elkezdte megvalósítani. A módszer azért nagyszerű, mert csapongó gondolatok helyett az ötletelés folyamatát jól meghatározott munkafázisokra osztja és azokat szigorúan elválasztja egymástól. Disney módszerét egyébként oktatják egyetemeken és menedzser tréningeken is, mégis nagyon kevesen veszik a fáradságot, hogy kipróbálják. Ma megtanítottalak 6 módszerre, melyek mindegyike alkalmas nagyszerű ötletek gyártására és problémáid megoldására: -Csend technika -Kreatív dopping -Meditáció -Brainstorming -Szisztematikus problémamegoldás -Walt Disney módszer Ha valamire nehezen találsz megoldást, próbáld ki egytől egyig az összes fenti technikát! Ha még mindig nem jutottál áttöréshez, próbáld újra! Utolsó gondolatként kiemelnék egy jó tanácsot: Mindig a megoldásra kell hangolódni és nem a problémára! Nem az a fontos, hogy "ki volt a hibás", hanem hogy "mit teszünk mostantól kezdve".

20 7. fejezet: Összegzés Elérkeztünk könyvünk utolsó lapjaihoz. Remélem maradéktalanul el tudod sajátítani az általam leírt módszereket és technikákat. Összefoglalásképp röviden leírom, hogy miről volt szó az elmúlt fejezetekben: - Tűzz ki jól meghatározott célokat. Ebben bevált technikák állnak rendelkezésedre. Céljaidat bontsd rövid távú célokra, azokat pedig részletes cselekvéstervre. Kezdd el megvalósítani a tervet! - Úgy kell gondolkoznod, ahogy a sikeres emberek. A vonzás törvényének értelmében csak pozitív dolgokra gondolj, higgy magadban és számolj le a visszahúzó erőkkel. Örömmel várd céljaid megvalósulásának napját. Alkalmazd az önszuggesztiót, hogy fejleszd személyiséged! Alkalmazd a Toll+papír és a vizualizáció technikákat. - Alkalmazd a technikákat, melyek segítenek hatékonyságod növelésében. Minden nap használd a prioritás elvét, vezess listát, tervezz, alkalmazd a 80/20-as szabályt. Képezd szaktudásod minden nap. Feladataidon alkalmazd a teljesség elvét, sose hagyj félbe semmit. Alkalmazd a folyamatosság elvét: minden nap tegyél valamit a céljaidért. - Maximalizáld energiádat azzal, hogy ápolod tested és lelked. Pihenj eleget, mozogj minden nap, táplálkozz egészségesen. Számolj le a stresszel és félelmeiddel. Céljaid motiváljanak téged munkád közben. Minden nap iktass be legalább 15 perc meditációt a 6. napon ismertetett módon! - Az anyagi biztonság megszerzéséhez először határozd el magad a gazdagság mellett és tegyél meg érte mindent. Gondolataid legyenek összhangban a gazdagsággal, így a vonzás törvénye neked dolgozik. A pénz azokhoz áramlik, akik jól bánnak vele: tanulj meg bánni a pénzzel. Folyamatosan növeld megtakarításodat és a pénz még több pénzt fog vonzani. Kerüld a könnyű és kockázatos befektetéseket. - Céljaid megvalósításához és problémáid felszámolásához használható ötletekre van szükséged. Alkalmazd az általam leírt 6 technikát és sosem lesz hiányod megoldásokból. Alkalmazd a csend technikáját, a kreatív doppingot, a meditációt, a brainstormingot, a szisztematikus problémamegoldást és a Walt Disney módszert! Igyekeztem rövidre fogni az egyes napok anyagát, hogy viszonylag gyorsan át tud futni őket rohanó napjaidban. Emiatt kevés hely jutott arra, hogy egy fontos dolgot külön oldalakon megmagyarázzak és 5-ször, vagy 10-szer elismételjek. Ezért kérlek arra, hogy többször is olvasd el a fejezeteket, mert annyira vázlatosra sikerültek, hogy szinte minden mondatot megéri észben tartani. Ha ismerőseidnek, rokonaidnak szeretnéd átadni ezt az anyagot, ajánld nekik a weboldalt, ahol ők is ingyen hozzájuthatnak. Sőt, oldalunk dinamikusan fejlődik, időnként új cikkek és termékek jelennek meg. Felhívnám figyelmedet a Mind Programmer nevű szoftverünkre, mely az önszuggesztió technikáját fejleszti tovább. A program segítségével internetezés, vagy akár munka közben is, mindenféle erőfeszítés nélkül bombázhatjuk magunkat pozitív megerősítésekkel. A technika ráadásul rendkívül hatékony, hiszen a felvillanó üzenetek segítségével közvetlenül a tudatalattinkhoz jutnak el a pozitív töltésű mondatok. Ostromold elméd olyan üzenetekkel, hogy egészséges vagy, lángész vagy, jó vagy a munkádban, sok pénzt keresel, stb. Ezeket az üzeneteket mi is megírhatjuk, vagy válogathatunk számtalan előre megírt

A változás szabadsága I.

A változás szabadsága I. Hollenda Zsolt A változás szabadsága I. www.tudatossag.hu www.tokeleteselet.hu Munkafüzet Tartalomjegyzék Miért vagyunk itt?... 3 Megéri változtatni?... 4 Sosem késő... 5 Sorsunk a saját kezünkben van!...

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

Valódi céljaim megtalálása

Valódi céljaim megtalálása Munkalap: Valódi céljaim megtalálása Dátum:... - 2. oldal - A most következő feladat elvégzésével megtalálhatod valódi CÉLJAIDAT. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 5. levelét.

Részletesebben

Kulcsok a megértéshez

Kulcsok a megértéshez Kulcsok a megértéshez Egyre nagyobb az érdeklődés a spirituális ismeretek, a misztikus kapcsolatok, és a nem tudományos gyógyítás iránt. Ez a tény jelzi, hogy valami történik, s ezt sok ember érzi. Valami

Részletesebben

Az első lépés a csúcshódításhoz

Az első lépés a csúcshódításhoz Az első lépés a csúcshódításhoz Akinek nincs célja, arra van kárhoztatva, hogy annak dolgozzon, akinek van. kattints az alábbi lehetőségekre a navigáláshoz: [Szupernő Program honlap] [Tartalomjegyzék]

Részletesebben

(Ezt az összeállítást nyugodtan továbbküldheti rokonainak, barátainak de kérem, semmilyen módon ne változtassa meg! A szerzői jogok tulajdonosa a

(Ezt az összeállítást nyugodtan továbbküldheti rokonainak, barátainak de kérem, semmilyen módon ne változtassa meg! A szerzői jogok tulajdonosa a 25 ötlet, amelyekkel ünnepek alatt (és után is!) kordában tarthatja családját (Ezt az összeállítást nyugodtan továbbküldheti rokonainak, barátainak de kérem, semmilyen módon ne változtassa meg! A szerzői

Részletesebben

KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K!

KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! Gyakran Ismételt Kérdések a Vonzás Törvényéről 2010 KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! A kiadvány a tartalom módosítása nélkül, és a forrás pontos megjelölésével szabadon terjeszthető.

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Problémacsillapító szülőknek Hogyan legyen kevesebb gondom a gyermekemmel? Nagy Erika, 2012 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

Céljaim 2014-re, hogy még sikeresebb legyek!

Céljaim 2014-re, hogy még sikeresebb legyek! Céljaim 2014-re, hogy még sikeresebb legyek! A mai dátum:... FONTOS! Szánj erre a gyakorlatra elég időt! Legalább fél órára, de lehet, hogy egy órára is szükséged lesz. Adj magadnak időt, hogy tényleg

Részletesebben

6+1 TIPP hogy. jól induljon a napod! www.harmonialiget.hu. Készítette: Rácz Beatrix. Ingyen letölthető!

6+1 TIPP hogy. jól induljon a napod! www.harmonialiget.hu. Készítette: Rácz Beatrix. Ingyen letölthető! 6+1 TIPP hogy jól induljon a napod! Készítette: Rácz Beatrix Ingyen letölthető! Szeretettel köszöntelek Kedves Olvasó! Rácz Beatrix (Betti) vagyok és stresszt oldok kineziológiai módszerekkel, valamint

Részletesebben

ÉRTÉKEIM - 1. 2. munkalap: Mindennapi NLP Online Célkitűző Tanfolyam 2. munkalap: Értékeim - 1. Dátum: ...

ÉRTÉKEIM - 1. 2. munkalap: Mindennapi NLP Online Célkitűző Tanfolyam 2. munkalap: Értékeim - 1. Dátum: ... 2. munkalap: ÉRTÉKEIM - 1. Dátum:... - 2. oldal - Mindennapi NLP A most következő feladattal megismerheted az alapvető értékeidet. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 3. levelét.

Részletesebben

30. Lecke: Engedd el és Következtetés

30. Lecke: Engedd el és Következtetés 30. Lecke: Engedd el és Következtetés 30. Lecke : Engedd el és Következtetés Fogalmak: Engedd el Az eredmény az univerzum felelőssége. Határozd meg, hogy mit akarsz megvalósítani, hogy mi a célod, majd

Részletesebben

Milyen gyorsan, és milyen hatékonyan fogod elérni céljaidat, legyen szó akár. 1. előléptetésről, 2. saját vállalkozás indításáról, vagy

Milyen gyorsan, és milyen hatékonyan fogod elérni céljaidat, legyen szó akár. 1. előléptetésről, 2. saját vállalkozás indításáról, vagy Milyen gyorsan, és milyen hatékonyan fogod elérni céljaidat, legyen szó akár 1. előléptetésről, 2. saját vállalkozás indításáról, vagy 3. már létező vállalkozásod felfuttatásáról? Boér Tamás www.sikertervezes.com

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Ebből a tortából most Te is vághatsz magadnak egy szeletet [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]! Először

Részletesebben

Tanulj meg angolul 6 hónap alatt az IMPREVO-val! Essentials

Tanulj meg angolul 6 hónap alatt az IMPREVO-val! Essentials Tanulj meg angolul 6 hó alatt az IMPREVOval! Essentials Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék 2. Miért született meg ez az Ebook? 3. Miért éppen 6 hó? 5. hogyan használjam az IMPREVOt? 11. 200 os ütemterv

Részletesebben

TALÁLD MEG ÉLETED ÉRTELMÉT!

TALÁLD MEG ÉLETED ÉRTELMÉT! TALÁLD MEG ÉLETED ÉRTELMÉT! GYAKORLATSOR AZ ÉLETCÉL MEGTALÁLÁSÁHOZ Ezt a gyakorlatsort szabadon terjesztheted, továbbküldheted, azzal a feltétellel, hogy a tartalmán és formáján semmit nem változtatsz

Részletesebben

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG)

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy Igen? Kérlek, ne zavarj, imádkozom. De te megszólítottál! Én, Téged megszólítottalak? Biztos, hogy nem! Csak imádkozom:

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Tárgy: [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer, avagy siker 8 lépésben... Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]!

Részletesebben

Elnöki beszéd. Moszkva 2014. augusztus 10. Elnöki beszéd Moszkva, Olimpiai Stadion - 2014. augusztus 10.

Elnöki beszéd. Moszkva 2014. augusztus 10. Elnöki beszéd Moszkva, Olimpiai Stadion - 2014. augusztus 10. Elnöki beszéd Moszkva 2014. augusztus 10. 1 Köszönetnyilvánítás Minden munkatárs nevében köszönetet mondunk Papp Gulnára, Arany Oroszlán szintű felsővezetőnknek és férjének, Papp Mihálynak (8*), akik a

Részletesebben

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség HÁLA KOPOGTATÁS 1. Egészség Annak ellenére, hogy nem vagyok annyira egészséges, mint szeretném, teljesen és mélységesen szeretem és elfogadom a testemet így is. Annak ellenére, hogy fizikailag nem vagyok

Részletesebben

Egyensúly szerepe a munka és a magánélet között

Egyensúly szerepe a munka és a magánélet között Egyensúly szerepe a munka és a magánélet között Témakörök Feltárás Időgazdálkodás Feladatok, célok Stressz kezelés FELTÁRÁS Az egyensúly értelmezése Munka Én Család Barátok IDŐGAZDÁLKODÁS 7 Az időgazdálkodás

Részletesebben

Hogyan szabadulj meg az ADÓSSÁGTÓL 10 lépésben - ahogy Roberték csinálták

Hogyan szabadulj meg az ADÓSSÁGTÓL 10 lépésben - ahogy Roberték csinálták Hogyan szabadulj meg az ADÓSSÁGTÓL 10 lépésben - ahogy Roberték csinálták Fordította: Czimbalmos Árpád Magyar Gazdag Papa Klub www.richdadclub.hu www.magyargazdagpapaklub.hu Hogyan Szabadultunk Meg a Rossz

Részletesebben

Admin Skála Edzőtábor Programfüzet és Ellenőrzőlista

Admin Skála Edzőtábor Programfüzet és Ellenőrzőlista Edzőtábor Programfüzet és Ellenőrzőlista Mi fog történni az Edzőtáborban? Az kidolgozása a kulcs ahhoz, hogy a következő évben minden kitűzött célodat elérd. Ez a legzseniálisabb eszköz, ami valaha a management

Részletesebben

Linda Bradford Raschke: The mental aspects of trading (A kereskedés mentális szemszöge)

Linda Bradford Raschke: The mental aspects of trading (A kereskedés mentális szemszöge) Linda Bradford Raschke: The mental aspects of trading (A kereskedés mentális szemszöge) A kereskedéssel foglalkozók jó része gyorsan rájön, hogy a siker nem kizárólag a használt stratégián, kereskedési

Részletesebben

Mikor születtél?. év hónap.. nap..(pl.: )

Mikor születtél?. év hónap.. nap..(pl.: ) Mérési azonosító (Nem kell kitöltened!) Egészség kérdőív 6. osztályos tanulók részére Mikor születtél?. év hónap.. nap..(pl.: 2005.10.12.) Kérlek, hogy válaszodat jelöld így! (Ha elrontottad a választ,

Részletesebben

A változás szabadsága II.

A változás szabadsága II. Hollenda Zsolt A változás szabadsága II. www.tudatossag.hu www.tokeleteselet.hu Munkafüzet Tartalomjegyzék Zéró tolerancia... 4 Adni jobb, mint kapni!?... 5 Megnyertem a lottó főnyereményt!!!... 6 Lehet

Részletesebben

VEZETŐKÉPZŐ KÖZPONT A CÉGVEZETÉS MŰVÉSZETE IV.

VEZETŐKÉPZŐ KÖZPONT A CÉGVEZETÉS MŰVÉSZETE IV. Lawrence VEZETŐKÉPZŐ KÖZPONT & Bennet A CÉGVEZETÉS MŰVÉSZETE IV. 1 TIME MANAGEMENT. HOGYAN GAZDÁLKODJUNK OKOSAN AZ IDŐNKKEL? Az idő talán az egyetlen dolog az életünkben, amiből mindenkinek ugyanannyi

Részletesebben

Tiltott gyümölcs ÚJ generációs tanítások alkalmazása az ÉLETedben

Tiltott gyümölcs ÚJ generációs tanítások alkalmazása az ÉLETedben Tiltott gyümölcs ÚJ generációs tanítások alkalmazása az ÉLETedben CSAKRA- és MERIDIÁN-tisztító módszer IMÁval INGYENES CSAKRA- és MERIDIÁNtisztítás +harmonizálás IMÁVAL Tested, Lelked, Szellemed, Érzelmeid,

Részletesebben

Tanulási stílus kérdőív

Tanulási stílus kérdőív Szitó Imre(1987) A tanulási stratégiák fejlesztése, Iskolapszichológiai füzetek, 2.sz. ELTE Tanulási stílus kérdőív Olvasd el figyelmesen az alábbi mondatokat. Döntsd el, hogy az öt válasz közül melyik

Részletesebben

6 hetes futó edzésterv 3. hét 1. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk.

6 hetes futó edzésterv 3. hét 1. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. 1 FONTOS INFÓK OLVASD EL! Először is üdvözöllek a Szupernő futói körében. Tök jó, hogy itt vagy velünk, remélem sok boldog

Részletesebben

NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet. Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József

NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet. Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József TARTALOMJEGYZÉK Bevezető I. Útmutató I/1. Nemet mondás,

Részletesebben

Hogy tűzzek ki igazán jó célokat?

Hogy tűzzek ki igazán jó célokat? Hogy tűzzek ki igazán jó célokat? Néhány idézet: A siker abból fakad, hogy kitűzünk egy célt, egy változást, amit el szeretnék érni. És amíg nem léptük át a célvonalat, addig nincs megállás. (Csernus Imre)

Részletesebben

A boldog felhasználó

A boldog felhasználó A boldog felhasználó Ingyenes e-book, a Felhasználó Update csapattól Írta: Vidi Rita Mi a különbség a begyakorolt, monoton, örökké félelmetesnek tűnő felhasználás, és a tudás alapú, céltudatos, örömfelhasználás

Részletesebben

Karácsonyi készülődés

Karácsonyi készülődés 1 Karácsonyi készülődés 1 rész Tervezés 2. hét: Költségvetés készítés (október 31 november 6.) 2.1 Mivel rendelkezel most: vannak listáid olyan dolgokról, amelyek pénzbe kerülnek: ajándékok gyerekeknek

Részletesebben

Évindító - 2015. Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra.

Évindító - 2015. Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra. Évindító 2015 Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra. Induljon ez az éved másként, mint eddig! Te vagy az, aki változtatni

Részletesebben

6. óra TANULÁSI STÍLUS

6. óra TANULÁSI STÍLUS 6. óra TANULÁSI STÍLUS CÉL: az egyén jellemzőinek megfelelő tanulási stílus kialakítása. Eszközök: A TANULÁSI STÍLUS KÉRDŐÍV kinyomtatva (a tanulói létszámnak megfelelő példányszámban). A Kiértékelés kinyomtatva

Részletesebben

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges.

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Kedves Olvasó! Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Eredetileg egy barátomnak akartam segíteni, aki egyik napról a másikra

Részletesebben

Az igen, de... típusú mondatok 9 Miért pont tojás? 13 Önéletrajz: amikor azt csináltam, amit szeretek 15 Hogyan segít a b...a meg?

Az igen, de... típusú mondatok 9 Miért pont tojás? 13 Önéletrajz: amikor azt csináltam, amit szeretek 15 Hogyan segít a b...a meg? Tartalomjegyzék Az igen, de... típusú mondatok 9 Miért pont tojás? 13 Önéletrajz: amikor azt csináltam, amit szeretek 15 Hogyan segít a b...a meg? 23 Bevezetés 27 Élet a csendes kétségbeesésben 1. Azt

Részletesebben

Hogyan nyerjünk időt magunknak, praktikus és azonnal alkalmazható ötletek

Hogyan nyerjünk időt magunknak, praktikus és azonnal alkalmazható ötletek Hogyan nyerjünk időt magunknak, praktikus és azonnal alkalmazható ötletek Sok nő küzd azzal a gonddal, hogy a tennivalók rengetegében elveszik. De ha azt mondom, hogy minden nő életében vannak ilyen élethelyzetek,

Részletesebben

Tartalom 1. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS AZ ÉGŐ VÁGY 2. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS A LAIKUSOK

Tartalom 1. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS AZ ÉGŐ VÁGY 2. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS A LAIKUSOK Tartalom 1. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS AZ ÉGŐ VÁGY 1. fejezet: A gyülekezetnövekedés és az égő vágy........... 7 2. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS A LAIKUSOK 2. fejezet: Hogyan lehet nagy dolgokat elvégezni

Részletesebben

Pénz. Mi jut eszedbe most erről a szóról? Írd le ide. Rajzolhatsz is!

Pénz. Mi jut eszedbe most erről a szóról? Írd le ide. Rajzolhatsz is! Pénz Mi jut eszedbe most erről a szóról? Írd le ide. Rajzolhatsz is! A pénzügyeimet tekintve összességében az elmúlt évben elégedett vagyok azzal, hogy Nem vagyok elégedett azzal, hogy Nem rajtam múlt,

Részletesebben

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA Sokan arra várnak, hogy egyszercsak eljön majd az ő idejük és beindul az üzlet. Tanulják a marketinget, olvasnak róla mit kell tenni, eljárnak rendezvényekre, minden ötletbe belefognak, de valahogy soha

Részletesebben

Hogyan tervezz? 45 óra munka 1 héten. 20 óra munka 1 héten. 10 telefonhívás. 26 27 telefonhívás. 8 sikeres meghívás 21 sikeres meghívás

Hogyan tervezz? 45 óra munka 1 héten. 20 óra munka 1 héten. 10 telefonhívás. 26 27 telefonhívás. 8 sikeres meghívás 21 sikeres meghívás Hogyan tervezz? 20 óra munka 1 héten 45 óra munka 1 héten 10 telefonhívás 26 27 telefonhívás 8 sikeres meghívás 21 sikeres meghívás 7 találkozó 4 csatlakozó 18 találkozó 10 csatlakozó Csatlakozónként 100

Részletesebben

L E G T R A I N E R GYVC-008. Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót!

L E G T R A I N E R GYVC-008. Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót! LEG_TARINER.qxp 2007.08.03. 9:06 Page 1 L E G Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót! T R A I N E R GYVC-008 A VIVAMAX Leg Trainerrel Ön otthonában, kényelmesen edzheti lábait és fenekét,

Részletesebben

4. Az au pair és a párkapcsolatok ( a fejezet, mely határozottan tanulságos):

4. Az au pair és a párkapcsolatok ( a fejezet, mely határozottan tanulságos): 4. Az au pair és a párkapcsolatok ( a fejezet, mely határozottan tanulságos): A kiutazásban ludas pasijainkról itt írunk, nem a szexben! Két külön dolog, ugyanis nekik nem sok közük volt a mi kinti életünkhöz,

Részletesebben

Érzelmeink fogságában Dr. József István okl. szakpszichológus egyetemi docens Érzelmi intelligencia Emotional Intelligence Az érzelmi intelligencia az érzelmekkel való bánás képessége, az a képesség, amivel

Részletesebben

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Egészséges táplálkozás Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Szívbarát szivárvány Értelmezési példa A lényeg, hogy húsfélékből napi 2-3 egységet javasolt fogyasztani. 1 egységnyi mennyiségek: 5-10

Részletesebben

TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS. Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52. Alapige (textus): Mk 6,50

TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS. Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52. Alapige (textus): Mk 6,50 Újpest-Belsőváros 2008. 09. 07. Juhász Emília TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS Alapige (textus): Mk 6,50 Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52 Ezután azonnal megparancsolta tanítványainak, hogy szálljanak hajóba, és menjenek

Részletesebben

3. hogyan oldd meg a már kialakult alvászavarokat? Mit csinálj, ha éjszaka felkel?

3. hogyan oldd meg a már kialakult alvászavarokat? Mit csinálj, ha éjszaka felkel? Tartalom bevezető 1. a lelki oldal 2. az alvásproblémák megelőzése megelőzés, miért? megelőzés, hogyan? Hogyan vedd rá az önálló alvásra? Hogyan oldd meg a nappali alvást? Hogyan előzd meg az éjszakai

Részletesebben

1. Hipnotikus Csábítás technika: Benned van az erő. Nicholas Victor www.csabitasakademia.com

1. Hipnotikus Csábítás technika: Benned van az erő. Nicholas Victor www.csabitasakademia.com 1. Hipnotikus Csábítás technika: Benned van az erő Nicholas Victor www.csabitasakademia.com Tartalom: 1. Hipnotikus Csábítás technika:... 2 Benned van az erő... 2 Nicholas Victor www.csabitasakademia.com...

Részletesebben

Hogyan kell használni a SZÓFOGADÓ füzeteket? SZÓFOGADÓ füzetek

Hogyan kell használni a SZÓFOGADÓ füzeteket? SZÓFOGADÓ füzetek SZÓFOGADÓ füzetek A SZÓFOGADÓ füzetek olyan hétköznapi dolgokban szeretnének segíteni neked, amikről nem biztos, hogy tanulni fogsz az iskolában Ilyen témák például a fogmosás, a közlekedés, táplálkozás,

Részletesebben

Így gyakorold a nyelvet! 8 tipp a kávészünetre

Így gyakorold a nyelvet! 8 tipp a kávészünetre Így gyakorold a nyelvet! 8 tipp a kávészünetre Kevés az időd, de szeretnéd nyelvtanulásra fordítani a kisebb és nagyobb szüneteidet? Nem akarsz a rövid szüneteidben is a számítógép előtt ücsörögve nyelvleckéket

Részletesebben

EGÉSZSÉGKULTÚRA. Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.

EGÉSZSÉGKULTÚRA. Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I. EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I. STRESSZKEZELÉS Személyiségfejlesztés Mit lát a képen? Attitűd A pozitív gondolkodás alappillérei Cselekedjünk, járjunk, beszéljünk és

Részletesebben

6 hetes futó edzésterv 1. hét 2. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk.

6 hetes futó edzésterv 1. hét 2. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. 1 FONTOS INFÓK OLVASD EL! Először is üdvözöllek a Szupernő futói körében. Tök jó, hogy itt vagy velünk, remélem sok boldog

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

Írta: Gömöry Kati. Ahhoz, hogy a hirdetésed magára vonja a figyelmet, legjobb, ha megszólítod a célcsoportodat. Ennek többféle módja van:

Írta: Gömöry Kati. Ahhoz, hogy a hirdetésed magára vonja a figyelmet, legjobb, ha megszólítod a célcsoportodat. Ennek többféle módja van: 10 profitnövelő Facebook hirdetés tipp Karácsonyra Hirdetsz a Facebookon, de szeretnél még eredményesebb lenni? A titok a részletekben rejlik. Talán nem is sejted, milyen sok múlik azon, ha néhány dolgot

Részletesebben

- 2. rész - Kifogáskezelés Az ősi ellenség

- 2. rész - Kifogáskezelés Az ősi ellenség - 2. rész - Kifogáskezelés Az ősi ellenség Nagy Attila cikke 1. Mitől rettegnek az üzletkötők a legjobban? Hol hullik el a legtöbb üzletkötő? Mi az a munka, amit fóbiásan igyekeznek elkerülni, és ha lehet

Részletesebben

KÖTELEZD EL ÉS ÉLVEZD A GYÜMÖLCSÉT KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁSI NYILATKOZAT

KÖTELEZD EL ÉS ÉLVEZD A GYÜMÖLCSÉT KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁSI NYILATKOZAT KÖTELEZD EL ÉS ÉLVEZD A GYÜMÖLCSÉT KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁSI NYILATKOZAT HAJTSD VÉGRE EZT A TERVET & ÉS MÁR EL IS INDULTÁL A SIKERHEZ VEZETŐ ÚTON Gratulálunk a döntésedhez, amellyel az általunk RAIN-nek nevezett

Részletesebben

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE 13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE Mindegyikünknek kétféle szokásai vannak: jók és rosszak. A jó szokásaink közelebb visznek minket álmaink földjére, és a rosszak távolabb visznek álmaink földjétől. A jó szokások

Részletesebben

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM!

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! A következő kérdőív azt méri fel, hogy mennyire tudsz másoknak nemet mondani, mennyire vagy képes kiállni a neked fontosnak tartott dolgok mellett akkor is, ha ez éppen mások

Részletesebben

Tanulásmódszertan. Oroszlány Péter: Tanulásmódszertan c. könyve alapján Készítette: Csányi Ágnes

Tanulásmódszertan. Oroszlány Péter: Tanulásmódszertan c. könyve alapján Készítette: Csányi Ágnes Tanulásmódszertan Oroszlány Péter: Tanulásmódszertan c. könyve alapján Készítette: Csányi Ágnes Fő céljaink 1. Tanulásra alkalmas állapot kialakítása. 2. Tanulási módszerek megismerése. 3. Fentiek helyzetünkhöz,

Részletesebben

A környezetbarát autózás 10 pontja

A környezetbarát autózás 10 pontja A Környezetbarát autózás kampány célja, hogy csökkentse az autók környezetre gyakorolt káros hatását, valamint segítsen a járművezetőknek abban, hogy környezetvédő fejjel gondolkodjanak. A környezetbarát

Részletesebben

MINDEN HÉTRE EGY TIPP

MINDEN HÉTRE EGY TIPP MINDEN HÉTRE EGY TIPP 2016 VOTISKY PETRA - PSZICHOLÓGUS, COACH Minden hétre egy tipp! Célkitűző és célmegvalósító könyv Elektronikus kiadás Szerző: Votisky Petra Jelen könyv nem tekinthető személyre szabott

Részletesebben

Ismerd meg a vászonkép készíttetés legnagyobb buktatóit! (9 perc alatt)

Ismerd meg a vászonkép készíttetés legnagyobb buktatóit! (9 perc alatt) Ismerd meg a vászonkép készíttetés legnagyobb buktatóit! (9 perc alatt) És tudd meg, hogyan kerülheted el mindet! vaszonkepszalon.hu Ebben a kis doksiban igyekeztünk összegyűjteni neked azokat a buktatókat,

Részletesebben

Érvényes: 2013. július 15-től

Érvényes: 2013. július 15-től Érvényes: 2013. július 15-től 1 Gratulálunk! Épp most csatlakoztál az egyik legjobb kapcsolati marketing céghez! Most vagy azon az úton, amelyen eljuthatsz addig az életszínvonalig, amiről mindig álmodtál...és

Részletesebben

Mi a virtuális valóság?

Mi a virtuális valóság? VIRTUÁLIS VALÓSÁG - KERESZTYÉNYSÉG Kol 2,20-23 Ha tehát Krisztussal meghaltatok a világ elemei számára, miért terhelitek magatokat olyan kötöttségekkel, amelyek csak az e világ szerint élőkre kötelezők:

Részletesebben

Gyakorlati tanácsok a gyermekekkel való bánásmódhoz és az óravezetéshez

Gyakorlati tanácsok a gyermekekkel való bánásmódhoz és az óravezetéshez Gyakorlati tanácsok a gyermekekkel való bánásmódhoz és az óravezetéshez Általános elvek A hallgatókat sok mindenre felkészítik, de mélyen hallgatnak a fegyelem kialakításának és fenntartásának gyakorlatáról.

Részletesebben

KIFOGÁSKEZELÉS. Ellenvetések, kifogások kezelése

KIFOGÁSKEZELÉS. Ellenvetések, kifogások kezelése KIFOGÁSKEZELÉS Ellenvetések, kifogások kezelése Miért fontos a kifogásokat jól kezelni? A kifogás = információigény a döntéshez A kifogások burkolt kérdések ; Biztos, hogy legális üzlet? Működik ez az

Részletesebben

előtted az év

előtted az év előtted az év 2016 2017 Mi ez? Évrendező füzet Az évrendező füzet abban segít Téged, hogy lezárhasd a mögötted álló, és nyugodtan megtervezhesd a következő évedet. Miért jó ez nekem? Az évrendezés egy

Részletesebben

Mitıl függ vállalkozásod piacképessége?

Mitıl függ vállalkozásod piacképessége? Mitıl függ vállalkozásod piacképessége? Nemrég elkaptam egy beszélgetést az egyik közösségi portálon, de ez a beszélgetés egyáltalán nem volt egyedi, úgy érzékelem, sok helyen, - és nem csak az interneten,

Részletesebben

AZ EDZŐ ÉS A MÉDIA /THE COACH AND THE MEDIA/

AZ EDZŐ ÉS A MÉDIA /THE COACH AND THE MEDIA/ AZ EDZŐ ÉS A MÉDIA /THE COACH AND THE MEDIA/ Készült: Jacques Crevoisier előadása alapján (UEFA, Nyon, 2013) A média: A kommunikációs készség ugyanolyan fontos, mint a technikai készségek. A kérdések is

Részletesebben

Suri Éva Kézikönyv www.5het.hu. Kézikönyv. egy ütős értékesítési csapat mindennapjaihoz. Minden jog fenntartva 2012.

Suri Éva Kézikönyv www.5het.hu. Kézikönyv. egy ütős értékesítési csapat mindennapjaihoz. Minden jog fenntartva 2012. Kézikönyv egy ütős értékesítési csapat mindennapjaihoz 1 Mi az, amin a legtöbbet bosszankodunk? Az értékesítőink teljesítményének hektikusságán és az állandóan jelenlévő fluktuáción. Nincs elég létszámunk

Részletesebben

A sikeres vállalatirányítás X+I parancsolata

A sikeres vállalatirányítás X+I parancsolata A sikeres vállalatirányítás X+I parancsolata A sikeres vállalkozás vezetéséről és irányításáról szóló intelmek Budapest, 2014. Április Az AKC az MCS Kft. saját márkája! MCS Management & Controlling-Service

Részletesebben

Projektmenedzsment sikertényezők Információ biztonsági projektek

Projektmenedzsment sikertényezők Információ biztonsági projektek Projektmenedzsment sikertényezők Információ biztonsági projektek A Project Management Institute (PMI, www.pmi.org) részletesen kidolgozott és folyamatosan fejlesztett metodológiával rendelkezik projektmenedzsment

Részletesebben

A boldogság benned van

A boldogság benned van Halász Emese A boldogság benned van 50 lépés a boldogság felé Előszó Kedves Olvasó! Levelem hozzád, azzal kezdeném, hogy el kell mondanom pár dolgot Neked! Nagyszerű híreim vannak ugyanis. Képzeld, a boldogság

Részletesebben

1. Hiba. Nincs időm megtalálni az Ideális Férfit. Nicholas Victor

1. Hiba. Nincs időm megtalálni az Ideális Férfit. Nicholas Victor 1. Hiba Nincs időm megtalálni az Ideális Férfit Nicholas Victor www.ferficsabitas.com Az első végzetes hiba, amit a nők elkövetnek párválasztáskor: Nincs időm megtalálni az Ideális Férfit Tudom, hogy nagyon

Részletesebben

1. Készíts stratégiai cash flow tervet: 2. Vezess, pénzügyi háztartási naplót! 3. Mindig tervezd alul a bevételeket a kiadásokat pedig felül!

1. Készíts stratégiai cash flow tervet: 2. Vezess, pénzügyi háztartási naplót! 3. Mindig tervezd alul a bevételeket a kiadásokat pedig felül! 1. Készíts stratégiai cash flow tervet: ez a terv alapvetően megmutatja a készpénz áramlás irányait. A család pénzáramlását kb. úgy képzeld el, hogy van egy szűrő különböző méretű lyukakkal. Felül, akár

Részletesebben

Cukimami én idős motiváció:

Cukimami én idős motiváció: Cukimami s én idő ió: c motivá Énidó Kezdjük ott, hogy miért is fontos, az Énidő; Magad miatt, mert kell, hogy érezd; az anyasággal nem veszítetted el a nőiességedet, azt, hogy egy önálló és utánozhatatlanul

Részletesebben

Szerintem vannak csodák

Szerintem vannak csodák Brjeska Dóra Szerintem vannak csodák De neked is tenned kell értük 2015 Bevezetés Ajánlom ezt a könyvet valakinek, aki már egy másik, sokkal békésebb helyről vigyáz ránk és segít nekünk. Így kezdődik egy

Részletesebben

6 hetes futó edzésterv 2. hét 1. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk.

6 hetes futó edzésterv 2. hét 1. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. 1 FONTOS INFÓK OLVASD EL! Először is üdvözöllek a Szupernő futói körében. Tök jó, hogy itt vagy velünk, remélem sok boldog

Részletesebben

Triplázd meg Adsense CTR-ed AdsensePenz.hu. Gerendás László. http://adsensepenz.hu

Triplázd meg Adsense CTR-ed AdsensePenz.hu. Gerendás László. http://adsensepenz.hu Gerendás László http://adsensepenz.hu Kedves Olvasó! Megtaláltad! Itt megtanulod megtriplázni az átkattintási arányod, és azon keresztül az adsense bevételed. Gyorsan számold is ki mennyit jelent ez most

Részletesebben

A kiteljesedett, boldog élet 7 összetevője.

A kiteljesedett, boldog élet 7 összetevője. A kiteljesedett, boldog élet 7 összetevője. És ahogy őket 365 napon keresztül erősíteni tudod Hogy érzed most magad az aktuális életkerekedet látva? Örülsz, vagy néhány dolog elgondolkodtat? Esetleg egyik-másik

Részletesebben

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz.

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz. Van egy hamis adat. Íme: Az igazság fáj. Hídvégi Róbert Ez nem igaz. Persze van egy dolog, ami miatt igaznak tűnik. De nem az. Hogyan is használható? 1. Amitől jól érzed magad, abban igazság van 2. Ha

Részletesebben

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja Formula 1 Shake Formula 2 Multivitaminkomplex Rost tabletta Herbalife Formula 1 shake - egészséges étkezés Az ízletes Formula 1 shake finom, könnyen elkészíthető egészséges

Részletesebben

- A Harley Davidson egy menedzsere

- A Harley Davidson egy menedzsere "Amit mi árulunk, az nem más, mint a lehetőség, hogy egy 43 éves könyvelő fekete bőrruhát húzzon, kis falukon motorozzon keresztül, és az ott lakókat félelemmel töltse el." - A Harley Davidson egy menedzsere

Részletesebben

Tudatos Teremtés Alapok. Erőteljes teremtő erő lakozik benned!

Tudatos Teremtés Alapok. Erőteljes teremtő erő lakozik benned! Tudatos Teremtés Alapok 1-es Modul Erőteljes teremtő erő lakozik benned! 1 Üdvözöllek! Kalló Melinda vagyok, és megtisztelő számomra hogy részese lehetek a tudatos teremtésednek. Tudatos teremtés alapok:

Részletesebben

MIÉRT SZERETNÉK SZOCIÁLIS MUNKÁS LENNI?

MIÉRT SZERETNÉK SZOCIÁLIS MUNKÁS LENNI? MIÉRT SZERETNÉK SZOCIÁLIS MUNKÁS LENNI? Érdekesnek tűnik egy dolgozat címét kérdésként feltenni. Ez számomra azt jelenti, hogy nem egy szokványos házi dolgozatról beszélünk. Amióta Kocsis tanárnő feladta

Részletesebben

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv SMART DIET Táplálkozási kézikönyv A Smart Diet diéta segítségével elégetheti a különböző területekről a zsírpárnákat, különösen a hasról, lábakról, és a karokról. Többféle diéta létezik. Vannak szétválasztó

Részletesebben

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András Joachim Meyer A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Bot Fordította: Berki András A botról Az ötödik, és egyben utolsó fejezete ennek a könyvnek, amiben elmagyarázom és röviden

Részletesebben

I Sikertervezés hogy ne csak álmodozzál. I Próbáld meg felfedezni a küldetésedet!

I Sikertervezés hogy ne csak álmodozzál. I Próbáld meg felfedezni a küldetésedet! I Próbáld meg felfedezni a küldetésedet! Mert ahhoz, hogy élvezd is a karriered vagy vállalkozásod építését, fel kell fedezned magadban a legmélyebb belsı hajtóerıt. www.sikertervezes.com I Sikertervezés

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Egy TITOK az idegen nyelv tanulásával kapcsolatban Amire senki nem gondol Nagy Erika, 2014 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

TALÁLJ RÁ A SAJÁT UTADRA! Vagy alkosd meg kedved szerint!

TALÁLJ RÁ A SAJÁT UTADRA! Vagy alkosd meg kedved szerint! "Nem vezet út a boldogsághoz. A boldogság maga az út." W. Dyer TALÁLJ RÁ A SAJÁT UTADRA! Vagy alkosd meg kedved szerint! Elkötelezett önfejlesztők hamar felismerik a következő gondolat életük minden területére

Részletesebben

A tudatosság és a fal

A tudatosság és a fal A tudatosság és a fal Valami nem stimmel a világgal: háborúk, szenvedések, önzés vesz körül bennünket, mikor Jézus azt mondja, hogy az Isten országa közöttetek van. (Lk 17,21) Hol van ez az ország Uram?

Részletesebben

Használd tudatosan a Vonzás Törvényét

Használd tudatosan a Vonzás Törvényét Használd tudatosan a Vonzás Törvényét Szerző: Koródi Sándor 2010. Hogyan teremtheted meg életedben valóban azokat a tapasztalatokat, amikre igazán a szíved mélyén vágysz? Ebből a könyvből és a hozzá tartozó

Részletesebben

ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet

ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet I. KÉRDÉS SOR: MINTA Töltsd ki az alábbi táblázatot a jelenlegi gondolataid, tudásanyagod, feltételezéseid alapján.

Részletesebben

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette:

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette: ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ Készítette: A Magánpénzügyi Akadémia - vagyonteremtés önerőből - A Magánpénzügyi Akadémia küldetése: közérthetővé tenni a pénzügyeket, ezzel az évtized végére

Részletesebben

ÖSSZEGZÉS. Hatodik, befejező rész

ÖSSZEGZÉS. Hatodik, befejező rész ÖSSZEGZÉS Hatodik, befejező rész Figyelmeztetés: Jelen program tartalma informatív jellegű, nem helyettesíti a szakorvosi tanácsadást és kezelést, nem orvosi kézikönyv. Intenzív testedzés kezdetekor és

Részletesebben

Horváth Szabolcs. Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET

Horváth Szabolcs. Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET Horváth Szabolcs Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET Lenni Egy kis tréning sosem árthat meg, Így egy rossz papíron nevezlek, Téged, kit oly nagyon kedvellek, S el nem engedlek. De látod, így néz ki szobám,

Részletesebben