Használati útmutató. Figyelem: Gondosan olvassa el a használati útmutatót, mielőtt a Biogents szúnyogcsapdákat használatba venné!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Használati útmutató. Figyelem: Gondosan olvassa el a használati útmutatót, mielőtt a Biogents szúnyogcsapdákat használatba venné!"

Átírás

1 Használati útmutató Figyelem: Gondosan olvassa el a használati útmutatót, mielőtt a Biogents szúnyogcsapdákat használatba venné! Függő szúnyogcsapda rendszer szén-dioxid ellátással kültéri használatra Környezetkímélő Világviszonylatban tesztelt 16 éves tudományos kutatás eredménye!!!!!! 1!!!!

2 Gratulálunk, hogy a Biogents Mosquitito Plus szúnyogcsapdát választotta. Az Ön döntése a legkorszerűbb szúnyogcsapdára esett. A Biogents rendszerű csapdázási technológia 2007-ben elnyerte a Világbankhoz tartozó Fejlesztési Piac elismerését, továbbá 2010-ben elnyerte az amerikai Rutgers Egyetem ʼGold Standardʼ fokozatát, a tigris szúnyogok csapdázása terén. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Mielőtt a Biogents Mosquitito Plus függő szúnyogcsapdát használná, gondosan olvassa el a használati útmutatót. Annak ellenére, hogy Biogents Mosquitito Plus függő szúnyogcsapda kimagaslóan nagy számban fog be szúnyogokat, de tmégsem garantál teljes védelmet. A 100 %-os védelem érdekében más módszereket is igénybe kell venni. A Biogents Mosquitito Plus függő szúnyogcsapda és a szabályozó rendszer karbantartásakor használjon védőkesztyűt. A gyűjtőháló kiemelésekor ügyeljen arra, hogy a még élő szúnyogok ne repüljenek ki. A tápegységeket tartsa vízmentes helyen. Ha elektromos hosszabbító kábelek használ, a csatlakozóit ne érje víz vagy nedvesség és ügyeljen arra, hogy a vezetékek ne sérüljenek meg. A berendezést nem szabad olyan helyen használni, ahol éghető gőzök vagy robbanásra hajlamos por található. Nem javasoljuk, hogy csökkent szellemi képességű vagy gyakorlattal nem rendelkező emberek és gyermekek felügyelet nélkül használják a berendezést. Gyermekekre mindig ügyelni kell, hogy ne játszanak a berendezéssel. A gyermekeket és csökkent szellemi képességű embereket tartsa távol a szúnyogcsapda rendszertől és az illatanyagot tartalmazó tasaktól. Csak a gyártó által javasolt tartalék alkatrészeket használja. Ha másfajta illatanyagot, takaró hálót stb. használ, a berendezés szúnyog befogási képessége nagymértékben csökkenhet. Ügyeljen arra, hogy szén-dioxid palack megfelelően legyen rögzítve, nehogy felborulhasson. Sokféle szén-dioxid van forgalomban. Ezek biztonsági előírásai különbözők lehetnek. Tartsa be a gyártó/forgalmazó erre vonatkozó előírásait. Egyéb gyártmányú illatanyag, gyűjtőháló vagy felső, tüll borítás használata nagymértékben lecsökkentheti a szúnyog befogási hatékonyságot vagy a berendezés teljesen hatástalanná válhat. Csak a gyártó vagy a forgalmazó által javasolt helyen javíttassa a berendezést. Az elektromos vezetékeket nem szabad javítani. Sérülés esetén ki kell cserélni.!!!!!! 2!!!!

3 FONTOS HASZNÁLATI ELŐÍRÁSOK A Biogents Mosquitito plusz függő szúnyogcsapdát csak kültéren szabad használni. A szúnyogcsapdákat védeni kell a direkt napsütéstől és nem szabad vízbe meríteni azokat. A berendezést +5 C és +40 C hőmérséklethatárok között lehet használni. Nem szabad a szúnyogcsapdákat erősen szennyezett, poros körülmények között használni, mert a gyűjtőhálók és takarósziták eltömődnek. A gyártó semminemű felelősséget sem vállal, ha a berendezést nem megfelelő körülmények között használják. Gondosan tanulmányozza a használati útmutatót. További információkat a honlapon talál. TARTALOMJEGYZÉK A Biogents Mosquitito Plus függő szúnyogcsapda részei, tartozék lista!... 4 A Biogents Mosquitito Plus függőszúnyogcsapdát összeszerelése négy lépében!... 5 A szén-dioxid ellátó rendszer használata!... 6 Javasolt palackok és források! A nyomáscsökkentő felszerelése a szén-dioxid palackra! A szén-dioxid mennyiségének beállítása az Y csőben lévő szinter fúvókákkal!... 7! A szén-dioxid cső csatlakoztatása a szúnyogcsapda szén-dioxid fúvókájához!... 7! A Biogents Mosquitito Plus függő szúnyogcsapda használata!... 7 A Biogents Mosquitito Plus függő szúnyogcsapda megfelelő elhelyezése!... 8 Karbantartás és gondozás!... 10! Általános utasítások!... 10! A szúnyogcsapda ürítése, tisztítása. A gyűjtőháló és a tölcsérháló cseréje! Eredményes szúnyog gyérítés!... 12! Alapismeretek!... 12! Szúnyog befogási teljesítmény!... 12! Befolyásoló tényezők! Biogents Basic Dispenser illatanyag! Műszaki adatok! EC Megfelelőségi nyilatkozat!... 15!!!!!! 3!!!!

4 Biogents Mosquitito Plus függő szúnyogcsapda részei, tartozék lista: 1 1. Bemeneti tölcsér a ventilátorral 2. Szúnyogcsapdaház voltos tápegység (EU szabvány, 8 m kábellel) 4. Szén-dioxid fúvóka 5. Nyomáscsökkentő (előre beállítva a Biogents Mosquitito Plus függőszúnyogcsapdához) 6. Szén-dioxid Y cső (2 db. szinter fúvókával, alap és nagy áteresztő képességgel 7. Biogents Basic Dispenser illatanyag 8. Használati kézikönyv 9. A szén-dioxid palack nem része a berendezésnek, más forrásból kell beszerezni. Javaslatokat talál a internet honlapon !!!!!! 4!!!!

5 A Biogents Mosquitito Plus függő szúnyogcsapda összeszerelése négy lépében 1. Nyissa ki Biogents Basic Dispenser illatanyag tasakot (7). Óvatosan, lassan húzza le a zárofóliát (F1). Helyezze a tasakot a szúnyogcsapda házban erre a célra kialakított zsebbe. 2. Erősítse a falakasztó zsinór két végét a bemeneti tölcsér két oldalán található furatokba (F2, F3). A zsinór hosszát a felakasztás helyének megfelelően állítsa be. 3. Helyezze a bemeneti tölcsért a szúnyogcsapda házba. Egyik kézzel fogja meg a szúnyogcsapda ház peremét és bújtassa be tetején lévő nyílásba a tölcsér és ventilátor egység egyik sarkát. Ezután fokozatosan húzza rá a tölcsér peremére a ház felső részét (F4, F5, F6). 4. Akassza fel a szúnyogcsapdát 0,5 1 méter magasságban (F7). 5. Célszerű a szúnyogcsapdát az alsó fül segítségével, egy zsinórral alul is kikötni (ne feszítse meg nagyon a zsinórokat). 6. FONTOS LÉPÉS: a szúnyogcsapda házat úgy forgassa el, hogy az alsó részén lévő perforált ablak a CO2 fúvókával azonos helyzetbe kerüljön. 7. Erősítse fel a szén-dioxid fúvókát a tölcsérre a mellékelt rögzítő szalaggal, a képen látható módon (F8).!!!!!! 5!!!!

6 A SZÉN-DIOXID ELLÁTÓ RENDSZER HASZNÁLATA. Javasolt palackok és források: Annak érdekében, hogy szúnyogcsapdát kielégítő mennyiségű szén-dioxiddal tudja ellátni 5 kg-os, 10 kg-os vagy ennél nagyobb palack használata javasolt. Külön kérésre a szúnyog csapdát szén-dioxid palackkal.rt.kes.tjük vagy a helyi Linde, Messer vagy egyéb palack forgalmazóknál lehet beszerezni. A honlapon talál néhány javasolt címet. A nyomáscsökkentő felszerelése a szén-dioxid palackra: A Biogents Mosquitito Plus függő szúnyogcsapdát speciális nyomáscsökkentővel látjuk el, mely kimeneti nyomása állandó 0,7 bar. Ez a nyomás azonos marad, amíg megfelelő mennyiségű szén-dioxid van a palackban. Ha a nyomáscsökkentőn lévő nyomásmérő nullára esik viszsza a palack kifogyott. Csavarja a nyomáscsökkentő hollandi anyáját a palack csatlakozó menetére (F9). Megfelelő mértékben húzza meg az anyát egy villáskulcs segítségével. F9 A szén-dioxid mennyiségének beállítása az Y csőben lévő szinter fúvókákkal: A Biogents szinter technológia egy fontos része a Biogents szúnyogfogási rendszernek. Biztosítja az optimális szén-dioxid kibocsátást, alkalmazkodva a helyi és szezonális viszonyokhoz. A szúnyogmennyiségtől függően Ön két áramlási mennyiségű fúvóka csatlakoztatása között választhat: 200 gramm/nap vagy 500 gramm/nap. Ezzel beállíthatja a kívánt szúnyog befogási mennyiséget. A Biogents Mosquitito Plus függő szúnyogcsapdát egy három végű szén-doixid csövel szállítjuk. A két rövidebb csőben találhatók a szinter fúvókák. Ezek egyikét kell a nyomáscsökkentőre szerelni. Az egyes csöveket színjelzéssel láttuk el. A kék a kisebb, a piros a nagyobb áramlási mennyiséget jelzi. A piros jelzésű csövet az alábbi esetekben csatlakoztassa a nyomáscsökkentőhöz: ha nagy a szúnyogsűrűség a nagy szúnyog invázió kezdete előtt (május vége, június eleje) árvizek, belvizek után nagy esőzések után, ha a pocsolyák nem száradnak ki 7 napon belül (ez az az időtartam, amíg a szúnyoglárvákból szúnyogok kifejlődhetnek). Kerti rendezvény alkalmával, ha el szeretné terelni a szúnyogokat a résztvevőktől.!!!!!! 6!!!!

7 A legtöbb esetben a kék, a kisebb áramlású cső használata a jó választás: Csatlakoztassa vagy a kék vagy a piros jelölésű csövet a nyomáscsökkentőhöz, alkalmazkodva a szúnyogmennyiséghez. Csavarja le a csatlakozó anyát és húzza rá a szén-dioxid csőre. Tolja a szén-dioxid csövet a nyomáscsökkentő csatlakozó csőcsonkra és a csövet rögzítse az anyával (F9). Az anyát csak kézzel húzza meg. Az Y cső másik végét szabadon kell hagyni. Üzem közben ezen nem szökik ki a szén-dioxid, mert az a kisebb ellenállás felé, a szúnyogcsapda irányába áramlik. F10 Szén-dioxid fogyasztási táblázat CO2 cső szinter fúvókával CO2 fogyasztás gramm/óra CO2 fogyasztás gramm/nap 5 kg-os CO2 palack használati időtartam (nap) 10 kg-os CO2 palack használati időtartam (nap) Kék cső - alacsony CO2 kibocsátás Piros cső - magas CO2 kibocsátás 8, , A szén-dioxid cső csatlakoztatása a szúnyogcsapda szén-dioxid fúvókájához: Az Y szén-dioxid cső hosszabbik csövének végét tolja be a Biogents Mosquitito Plus függő szúnyogcsapda szén-dioxid fúvókájának gyorscsatlakozójába (F11). A cső kihúzásához a gyorscsatlakozó kék gyűrűjét kell benyomni. A BIOGENTS MOSQUITITO PLUS FÜGGŐ SZÚNYOGCSAPDA HASZNÁLATA 1. Nyissa ki teljesen a szén-dioxid palack csapját, a kerék balra forgatásával. 2. Csatlakoztassa a tápegység 12 voltos csatlakozóját a szúnyogcsapdához és a tápegységet egy 220 voltos aljzathoz. Védje a tápegységet az esőtől és a felcsapódó víztől. Ekkor a szúnyogcsapda működik. FIGYELEM: a Biogents Mosquitito Plus függőszúnyogcsapdát a nap 24 órájában működtetni kell, nehogy a befogott szúnyogok kiszabaduljanak.!!!!!! 7!!!!

8 A BIOGENTS MOSQUITITO PLUS FÜGGŐ SZÚNYOGCSAPDA MEGFELELŐ ELHELYEZÉSE Mikor? A Biogents Mosquitito Plus függő szúnyogcsapda elhelyezésének időpontja és telepítés helyének megválasztása igen fontos a hatékony szúnyog gyérítéshez a teljes szezonban. Ha csak akkor telepíti a Biogents Mosquitito Plus függőszúnyogcsapdát, amikor a szúnyogok száma megnőtt, akkor hosszabb ideig tart a szúnyogszám jelentős csökkentése. A hatékony megoldás az, ha a szúnyogcsapdát a szezon elején, májusban kihelyezi és vagy több szúnyogcsapdát alkalmaz. A megfelelő időszak: A szúnyogcsapdát akkor kell kihelyezni, ha a napközbeni hőmérséklet meghaladja a 15 fokot, több napon keresztül. Ekkor a szúnyogok akitivizálódnak és a párzás elkezdődik. A legjobb, ha akkor fogjuk be a szúnyogokat, mielőtt a nőstény szúnyogok leraknák petéiket. Ezzel megelőzhető a nagyszámú szúnyog szaporodás. Egy nőstény szúnyog petét képes lerakni. Így minden befogott nőstény szúnyoggal ilyen számú szúnyogtól szabadítjuk meg környezetünket. FIGYELEM: a Biogents Mosquitito Plus függőszúnyogcsapdát a nap 24 órájában működtetni kell, nehogy a befogott szúnyogok kiszabaduljanak. Hova? A telepítés helyének megválasztása igen fontos a hatékony szúnyog gyérítéshez. Ha a szúnyogcsapdát nem a megfelelő helyre telepítik, akkor nem csökkenti megfelelően a szúnyogok mennyiségét. A szúnyogcsapda legjobb helyének kiválasztása: A Biogents Mosquitito Plus függőszúnyogcsapdát kültéren, kertekben, udvarokban, parkokban, lehet használni. Nagyon gondosan kell megválasztani a szúnyogcsapda helyeit, annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabban működjenek. Az optimális elhelyezési pontok, azok a helyek, ahonnan a szúnyogok várhatók. A szúnyogok általában az alábbi helyekről jöhetnek: 1. Tenyészhelyek: a szúnyogok állóvizekbe, pocsolyákba rakják le petéiket. A kikelt szúnyogok azonnal keresni kezdik első áldozatukat. Ezért nagyon fontos, hogy felkutassuk ezeket vízfelületeket a környezetben. Ezek a következők lehetnek: Vizes környezet (fű, farakás stb.) Pocsolyák Víztároló hordó, esőcsatorna, és minden egyéb tárgy (virágcserép, csónak stb.), melyek akár egy kis mennyiségű vizet tartalmaznak. Ha lehetséges el kell távolítani a vizet ezekről a helyekről. Fel kell tölteni a pocsolyák mélyedéseit homokkal, sóderrel, hogy csökkenjen a tenyészhelyek száma.!!!!!! 8!!!!

9 2. Búvóhelyek: kiszáradásuk ellen a szúnyogok a növények lombozatában pihennek. Például kedvelik a bokrok, sövények leveleit vagy egyéb árnyékos, szélmentes és nagy nedvességtartalmú helyeket. Egyéb búvóhelyek a garázsok, kerti tárolóhelyek stb., melyek szélmentesek és árnyékosak. Ezekről a helyekről kezdik felkutatni áldozataikat. A szúnyogok nem szeretik azokat a helyeket, ahol erős a napsugárzás vagy a szél. A szúnyogcsapdákat úgy kell elhelyezni, hogy a szúnyogok tisztán láthassák a tenyészvagy a búvóhelyükről. A csapdák árnyékos helyen legyenek, körülbelül egy méter távolságra egyéb tárgyaktól, bokroktól. Ne helyezze a szúnyogcsapdát magas fűbe vagy a bokrok alá. A csapdák teljes felső felülete tisztán látható legyen, mivel nem csak a csapda által kibocsátott gázok, hanem a speciálisan kialakított színvilág együtt csalogatják, kellő hatékonysággal, a szúnyogokat a csapdákba. Az függőszúnyogcsapdát merőlegesen a földre kell elhelyezni árnyékos,helyre, amely közel van a szúnyogok tenyészvagy búvóhelyéhez. A szúnyogcsapdát helyezze legalább egy méterre egyéb tárgyakhoz/akadályokhoz (pl. bokrok stb.). A szúnyogok a búvóhelyükről észlelik a leendő áldozatok által kibocsátott, számukra fontos, szagait. Ezek a szagok lehetnek a szén-dioxid és egyéb illatok, melyeket a szél továbbít feléjük. Rövidtávon a szín- és látványjelek szintén fontos szerepet játszanak a szúnyogok tájékozódásában és ezeket nem befolyásolja a szélirány. A szúnyogcsapdák tervezésénél ezt figyelembe vették. Mindkét tényezőt figyelembe kell venni a szúnyogcsapda elhelyezésénél. Az alábbi ábra egy tipikus elhelyezési módot mutat, amikor a Biogents Mosquitito Plus függő szúnyogcsapda a szúnyogok tenyészhelye és a ház között található.!!!!!! 9!!!!

10 További szempontok a szúnyogcsapda elhelyezésére: A szén-dioxid palackot függőleges helyzetben biztonságosan kell rögzíteni. Rögzítse a palackot kötéllel, hevederrel, nehogy el tudjon dőlni. A szén-dioxid palackot ne érje közvetlen napsugárzás, nagy hőhatás, nagyon alacsony hőmérséklet vagy fagy. A nyomáscsökkentőt védeni kell az esőtől. Húzzon rá egy műanyag tasakot vagy helyezze fedett helyre. Ügyeljen arra, hogy az elektromos vezetéken, a szén-dioxid csövön ne botoljanak el. A szúnyogcsapdát helyezze a földre vagy közel a talajhoz, de olyan helyre tegye, ahol a heves eső nem csapja fel a sarat a csapdába vagy a tüll borításra. KARBANTARTÁS ÉS GONDOZÁS Általános utasítások: Amikor bármi munkát végez vagy ellenőrzi a befogott szúnyogok mennyiségét, használjon védőkesztyűt és távolítsa el a gyűjtőhálót. Ezzel elkerülhető, hogy a még élő szúnyogok elrepüljenek. A szúnyogcsapda műanyag részeit nedves ronggyal tisztítsa meg. Ne használjon semmi tisztítószert vagy rovarölő szert, mert ezek maradékai ronthatják a szúnyogcsapda hatékonyságát. Tisztításhoz ne használjon hegyes vagy érdes felületű tárgyat. Időről időre ellenőrizze az alábbiakat: A tápegység működését A ventilátor sima járását A szúnyogcsapda ház tisztaságát (nincs-e túlzottan tele) Van-e elegendő szén-dioxid a palackban!!!!!! 10!!!!

11 A Biogents dispenser illatanyagot kb. kéthétig lehet hatékonyan használni. Ezután az illatanyagot ki kell cserélni. Ezért a függőcsapda karbantartását legalább két hetente el kell végezni. A szúnyogcsapdában lehetnek élő szúnyogok. A következő két megoldást ajánljuk: 1. Állítsa le a szén-dioxid ellátást (zárja el a palackon a csapot) és járassa néhány óráig ventilátor, amíg az élő szúnyogok kiszáradnak. Állítsa le a ventilátort a csatlakozó széthúzásával vagy a tápegység kikapcsolásával. 2. Takarja be a bemeneti tölcsért pl. egy hungarocell koronggal. Állítsa le a ventilátort a csatlakozó széthúzásával vagy a tápegység kikapcsolásával Akassza le a függő szúnyogcsapdát és borítson gyorsan egy műanyag zsákot a csapdára. Állítsa le a ventilátort és az élő szúnyogok a zsákba repülnek. Lehet, hogy egy két szúnyog megszökik, de az a gyorsabb megoldás. A függő szúnyogcsapda szétszerelése: 1. Állítsa le a ventilátort a csatlakozó széthúzásával vagy a tápegység kikapcsolásával. 2. Az egyik saroktól kezdve óvatosan húzza le a szúnyogcsapda házat a bemeneti tölcsér és ventilátor egységről (F12 - F13). 3. Ürítse ki a szúnyogcsapda házat (F14). 4. A szúnyogokat a háztartási szemétbe be lehet dobni. 5. A szúnyogcsapda ház tisztítását később ismertetjük. 6. Nagyon fontos, hogy a szúnyogcsapda ház felső tüll borítása tisztán fehér maradjon. 7. A szúnyogcsapda ház kiürítése és tisztítása után helyezze be az új Biogents dispenser illatanyagot 8. Helyezze vissza a tölcsér és ventilátor egységet a szúnyogcsapda házba (F4 F6) és csatlakoztassa az elektromos vezetéket. Tiasztítási tanácsok: A csapda műanyag részeit nedves ronggyal tisztítsa. Kézzel mossa le a szennyeződéseket a házról. Ne használjon semmiféle rovarírtoszert a csapda közelében, mert ezek a termékek elriaszthatják a szúnyogokat és ezzel csökken a csapda befogási teljesíménye. Tisztítás közben ne használjon semmi durva felúlető vagy hegyes tárgyat.!!!!!! 11!!!!

12 EREDMÉNYES SZÚNYOGÍRTÁS Alapismeretek: Világszerte durván 3500 szúnyog faj található. Európában csupán 100-ra tehető ez a szám. Magyarországon kb. 50 faj található. A Biogents Mosquitito plusz függő szúnyogcsapda hatóterülete: A Biogents Mosquitito plusz függő szúnyogcsapda kb. 20 méteres körzetben vonzza magához a szúnyogokat. Ez kedvező szélirány és terepviszonyok esetén méter is lehet. A hatóterület azért is nagyobb, mint 20 méter, mivel a szúnyogok szisztematikusan derítik fel a környező területeket. Ezért egy bizonyos időtartamra van szükség, hogy távolabbi szúnyogokat is befogjon a szúnyogcsapda. A szúnyog befogást befolyásoló tényezők: a Biogents Mosquitito plusz függő szúnyogcsapda szúnyogszám csökkentő hatása egy sor tényezőtől függ. 1. A helyi szúnyog populáció és a távolról érkező szúnyogok aránya. Ez az alábbiaktól függ: a területen előforduló szúnyogfajoktól az újonnan kikelő és a távolról érkező szúnyogok számától a szúnyogok tenyészhelyének távolságától a szúnyogok aktivitásától és a szúnyogok búvóhelyeinek távolságától 2. A szúnyogok számára az Ön területére milyen módon és hány helyen lehetséges! a bejutás. Ha ezek száma nagy, akkor legalább 3 szúnyogcsapda alkalmazása! indokolt. Részleteket nézze meg a honlapon. Hogyan tudja Ön a rendelkezésre függőlehetőségeket használni annak érdekében, hogy befolyásolja a befogási teljesítményt. Hazánkban található szúnyogok nagymértékben csalogathatók a szén-dioxid mennyiség megnövelésével. Évszakok szerinti megközelítés Kezdje olyan hamar a szúnyogcsapda amennyire csak lehet, alacsony szén-dioxid mennyiséggel. (olvassa el a szúnyogcsapda megfelelő elhelyezése részt). Növelje a szén-dioxid mennyiséget, ha a szúnyogcsípések száma megnő Analizálja ingatlanát, hogy megtalálja a legjobb helyet a szúnyogcsapda részére. Kísérletezzen a szúnyogcsapda áthelyezésével, hogy meghatározhassa a megfelelő helyet. Megjegyzés: az elhelyezés hatékonysága átmenetileg megváltozhat, ha változik a szélirány!!!!!! 12!!!!

13 Karbantartás és gondozás: Rendszeresen ellenőrizze az alábbiakat: I.! Nncs-e eltömődve a tölcsérháló vagy a gyűjtőháló virápraal, léevelekkel vagy!! porral II.! Nincs-e nagyon tele a gyűjtőháló. Ha félig megtel az több tízezer szúnyogot!! jelet,tisztítsa ki. III.! A gyűjtőháló nincs-e megsérülve vagy kiszakadva IV.! Van-e még megfelelő nyomás a szén-dioxid palackban V.! Megfelelően fehér-e a tüllborítás. A fehér fekete kontrasztnak meg kell lenni a!! tölcsérrel együtt, mely csalogatja a szúnyogokat. A Biogents Basic dispener illatanyagot nyolc hetente ki kell cserélni. A Biogents Basic dispenser illatanyag megnöveli a Biogents szúnyogcsapda hatékonyságát a szúnyogok befogásában. Tejsavat tartalmaz, mely egy fontos összetevője az emberi bőrnek és így imitálja az emberi test jelenlétét a szúnyogok számára. A tasak kinyitása után a Biogents Basic dispenser illatanyag kb. 8 hétig lehet hatékony. 8 hét elteltével az illatanyagot ki kell cserél, annak érdekében, hogy Biogents Mosquitito Plus állócsapda kellően hatékony maradjon. Az illatanyagot készletben lehet megvásárolni, mely 3 tasakot tartalmaz ( 13!!!!

14 Házi használatra ajánlott. Hatékonysága két hónap. CSAK A BIOGENTS SZÚNYOGCSAPDÁKHOZ ALKALMAZHATÓ! A készítmény egy műanyag tasak, mely az emberi test szagát imitálja. Olyan szagot áraszt a szúnyogcsapda, mint az emberi test. Házi használatra A Biogents Basic Dispenser illatanyag hatékonysága két hónap. Használati útmutató: Húzza le a tasakról a zárófóliát és helyezze azt a szúnyogcsapdába az erre a célra kialakított tartóba. A fehér tasakot ne bontsa szét. Tartsa távol az illatanyagot élelmiszerektől, italoktól és állateledeltől. Egyéb utasítások: Ne húzza le a zárófóliát, mielőtt az illatanyagot használatba venné. Tartsa meg az illatanyag dobozát, melyen a használati útmutató megtalálható. Csak az előírásoknak megfelelően használja. Mosson kezet az illatanyag tasak érintése után. Tárolás: A bontatlan tasakokat hűvős, jól szellőző helyen kell tárolni. Hosszabb tárolás esetén csomagolja be a tasakot alumínium fóliába és helyezze hűtőszekrénybe kb. -5 C hőmérsékletre. Az illatanyag ne érintkezzen erős oxidáló és bázikus kémhatású anyagokkal- Megsemmisítés: Az illatanyagot be lehet helyezni a háztartási szemétbe. IRRITÁCIÓ HAJLAM R38: a bőrt irritálja. R41: Súlyos szems.rül.seket okozhat. S2: Gyermekektől távol kell tartani. S24/25: Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembe jutást. S26: Ha valakinek a szemébe jutott az illatanyag, akkor azonnal bő vízzel öblíteni kell és orvoshoz kell fordulni. S28: Ha valakinek a bőrére került az illatanyag, akkor azonnal bő vízzel kell leöblíteni és szappannal le kell mosni. S36/37/39: Használjon védőszemüveget és álarcot valamint védőruhát és védőkesztyűt. S46: Ha v.letlenül valaki lenyelne az illaanyagból bármilyen kis mennyiséget is, azonnal forduljon orvoshoz és mutassa meg ezt leírást. Olvassa el a mellékelt használati útmutatót. Összetétel: L (+)- Tejsav!!!!!! 14!!!!

15 !!!!!! 15!!!!

Szúnyogcsapda termékkatalógus 2014

Szúnyogcsapda termékkatalógus 2014 www.elbaplan.hu info@elbaplan.hu Szúnyogcsapda termékkatalógus 2014 A Biogents AG bemutatása 2 A Biogents AG-t 2002-ben Dr. Geier és Dr. Rose alapította a regensburgi egyetem Institute of Zoology vállalkozásaként.

Részletesebben

BIZTONSÁGOS, KÖRNYEZETKÍMÉLŐ SZÚNYOGÍRTÓ MEGOLDÁS

BIZTONSÁGOS, KÖRNYEZETKÍMÉLŐ SZÚNYOGÍRTÓ MEGOLDÁS Eisenhans szúnyogcsapda rendszer BIZTONSÁGOS, KÖRNYEZETKÍMÉLŐ SZÚNYOGÍRTÓ MEGOLDÁS Egy ÚJ, NÉMET SZABADALOM, a nagy hatékonyságú Eisenhans szúnyogcsapda rendszer, mely megszabadítja a környezetét a kellemetlen

Részletesebben

TORONYVENTILÁTOR

TORONYVENTILÁTOR 10031517 10031518 TORONYVENTILÁTOR Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

Szúnyogcsapda termékkatalógus 2012

Szúnyogcsapda termékkatalógus 2012 www.elbaplan.hu info@elbaplan.hu Szúnyogcsapda termékkatalógus 2012 A Biogents AG bemutatása 2 A Biogents AG-t 2002-ben Dr. Geier és Dr. Rose alapította a regensburgi egyetem Institute of Zoology vállalkozásaként.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A SMART BIDET COLD

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A SMART BIDET COLD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A SMART BIDET COLD készülékhez FIGYELEM! 1. Amennyiben gyermekek, idősek, mozgáskorlátozottak vagy fizikailag sérült személyek használják a készüléket, különös tekintettel figyeljen

Részletesebben

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ FIGYELMEZTETÉS FIGYELEM: Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutató, mely fontos előírásokat tartalmaz a biztonságos használatra és a készülék karbantartására

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

KÉT SZEMÉLYES HINTA Termék száma: 1161

KÉT SZEMÉLYES HINTA Termék száma: 1161 SZERELÉSI- ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS : KÉT SZEMÉLYES HINTA Termék száma: 1161 HINTAVÁZ HINTA 01/07-1 - READ THIS FIRST!!! Köszönjük, hogy termékünket választotta! Ha törött vagy hiányos a csomag tartalma,

Részletesebben

Ultrahangos párásító

Ultrahangos párásító Ultrahangos párásító 100318 1003183 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

KENYÉRPIRÍTÓ R-210. Használati útmutató. Kenyérpirító R-210

KENYÉRPIRÍTÓ R-210. Használati útmutató. Kenyérpirító R-210 Használati útmutató KENYÉRPIRÍTÓ R-210 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

Gáz, amely könnyebb, mint a levegő. Egy palackban, amely könnyebb, mint ezelőtt bármikor!

Gáz, amely könnyebb, mint a levegő. Egy palackban, amely könnyebb, mint ezelőtt bármikor! Gáz, amely könnyebb, mint a levegő. Egy palackban, amely könnyebb, mint ezelőtt bármikor! 50 %-kal több gáz és könnyebb palackok. Vigyázzon, nehogy elrepüljön! Az Air Products, a hélium világviszonylatban

Részletesebben

MD-3 Nokia zenei hangszórók

MD-3 Nokia zenei hangszórók MD-3 Nokia zenei hangszórók MAGYAR Az MD-3 sztereó hangszórók kiváló hangminõséget biztosítanak egy kompatibilis Nokia készüléken vagy más audiokészüléken történõ zenevagy rádióhallgatás közben. A hangszórók

Részletesebben

Mini-Hűtőszekrény

Mini-Hűtőszekrény Mini-Hűtőszekrény 10011578 100115779 Tisztelt vásárló, Gratulálunk Önnek a termék megvásárlásához. Olvassa el az egész használati utasítást alaposan és kövesse azt a lehetséges károk elkerülése érdekében.

Részletesebben

LFM Használati útmutató

LFM Használati útmutató Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 LFM Használati útmutató Oldalak 1 1.ábra 2.ábra Oldalak 2 3.ábra

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ MODELL: OF1-S16 (KÉRJÜK OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT HASZNÁLAT ELŐTT.) 1 Biztonsági Előírások: 1. Soha ne tegye az ujját vagy más egyebet

Részletesebben

EXLED-001 (HT-F62413A-10)

EXLED-001 (HT-F62413A-10) LED VILÁGÍTÁS Biztonsági előírások és használati utasítás EXLED-001 (HT-F62413A-10) Köszönjük, hogy ezt a terméket választotta. Kérjük, üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa át ezt a használati utasítást

Részletesebben

Kosárlabdapalánk készlet. Kosárlabdapalánk készlet Cikk szám: 1186

Kosárlabdapalánk készlet. Kosárlabdapalánk készlet Cikk szám: 1186 Kosárlabdapalánk készlet Kosárlabdapalánk készlet Cikk szám: 1186 Helytelen üzembehelyezés vagy lengés a gyűrűn komoly sérüléseket vagy halált okozhat!!! Megjegyzés az összeszereléshez: Minden kosárpalánk,

Részletesebben

SZÁRAZ-NEDVES PORSZÍVÓ

SZÁRAZ-NEDVES PORSZÍVÓ SZÁRAZ-NEDVES PORSZÍVÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Modellszám: VC-901 A használat előtt olvassa el figyelmesen az útmutatót. FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK: A porzsák nélküli, száraz-nedves porszívó használatakor,

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690 Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 mágneses vízszűrők MC22001 MC22002 FL1-03-01274 - WE FL1-03-01689 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01688 FL1-03-01690 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI

Részletesebben

Tipp_fuzet_csapszereles_csapszereles 2010.10.07. 11:58 Page 1 TIPPEK ÉS ÖTLETEK. Vízvezeték szerelés Csap javítása

Tipp_fuzet_csapszereles_csapszereles 2010.10.07. 11:58 Page 1 TIPPEK ÉS ÖTLETEK. Vízvezeték szerelés Csap javítása Tipp_fuzet_csapszereles_csapszereles 2010.10.07. 11:58 Page 1 TIPPEK ÉS ÖTLETEK Vízvezeték szerelés Csap javítása Régi csap leszerelése Új csap felszerelése Tömítés cseréje a mosdókagyló és a csap között

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP Art. 8220-8225 FIGYELEM OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A FÜZETET. EZ FONTOS INFORMÁCIÓKAT A BIZTONSÁGOS ÜZEMELTETÉSRE ÉS KARBANTARTÁSRA VONATKOZÓAN. FONTOS INFORMÁCIÓK ŐRIZZE

Részletesebben

Heizsitzauflage Classic

Heizsitzauflage Classic Heizsitzauflage Classic 1 2 3 2 LUXUS MeLegÍtŐ ÜLŐPáRNa tartalomjegyzék 1 Biztonsági utasítások 9 Jelzések a készüléken és/vagy a csomagoláson 9 2 Beszerelés 40 Kezelés 40 4 Tisztítás és ápolás 40 A biztosíték

Részletesebben

MICA RADIÁTOR R-070/R-075

MICA RADIÁTOR R-070/R-075 Használati útmutató MICA RADIÁTOR R-070/R-075 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató

Részletesebben

Swivel Sweeper G6 vezetéknélküli elektromos seprű

Swivel Sweeper G6 vezetéknélküli elektromos seprű HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy termékünket választotta. Kérjük, olvassa el figyelmesen a Használati útmutatót. Biztonsági figyelmeztetések Győződjön meg róla, hogy az elektromos seprűt használat előtt

Részletesebben

i.spada H 932 Felhasználói Kézikönyv

i.spada H 932 Felhasználói Kézikönyv i.spada H 932 Felhasználói Kézikönyv Fontos biztonsági tanácsok, óvintézkedések Az edzőkerékpárt a maximális biztonság jegyében terveztük és készítettük el. Ettől függetlenül bizonyos biztonsági óvintézkedéseket

Részletesebben

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok. VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok. VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez A VEC egy olyan elszívó központi ventilátor család, amelyet kifejezetten a különböző lakó- és kereskedelmi

Részletesebben

Kezelési útmutató. Helyiséghőmérsékletszabályozó. 24/10 (4) A~ nyitóval és be/kikapcsolóval 0393..

Kezelési útmutató. Helyiséghőmérsékletszabályozó. 24/10 (4) A~ nyitóval és be/kikapcsolóval 0393.. Kezelési útmutató Helyiséghőmérsékletszabályozó 24/10 (4) A~ nyitóval és be/kikapcsolóval 0393.. Tartalom Kezelési útmutató Helyiséghőmérséklet-szabályozó 24/10 (4) A~ nyitóval és be/kikapcsolóval 2 A

Részletesebben

SPT-60 ELS SPT-90 ELS SPT-90/5 ELS

SPT-60 ELS SPT-90 ELS SPT-90/5 ELS Használati utasítás Elektromos tűzhelyekhez SPT-60 ELS SPT-90 ELS SPT-90/5 ELS Szabványoknak való megfelelőség A gyártó kijelenti, hogy a berendezés megfelel a CEE 90/396 szabványnak, 22/97 előírásnak,

Részletesebben

Jade 8046D 90x90x2200 alacsonytálcás zuhanykabin összeszerelés útmutató

Jade 8046D 90x90x2200 alacsonytálcás zuhanykabin összeszerelés útmutató Jade 8046D 90x90x2200 alacsonytálcás zuhanykabin összeszerelés útmutató Kedves Vásárlónk, köszönjük, hogy az AQULIFE zuhanykabinját választotta. Önnek a kabin összeszerelésére és működtetésére vonatkozó

Részletesebben

KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI

KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI Mixer Tisztelt Ügyfelünk, először is köszönjük Önnek vásárlást. Kérjük, olvassa el figyelmesen a mellékelt bekötési és használati útmutatót és kövesse a leírtakat

Részletesebben

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ! Használati utasítás A készülék első használata előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi használatra! A használati útmutató az alábbi

Részletesebben

DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Padló ventilátor

DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Padló ventilátor DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Padló ventilátor JÓTÁLLÁS A készülékre 2 év garancia van. A garanciális időszakban a gyártó garanciát vállal minden gyártói hibára. A hiba előfordulása esetén a készüléket megjavítják

Részletesebben

Teljesen mozgatható LED, LCD TV fali tartó

Teljesen mozgatható LED, LCD TV fali tartó Teljesen mozgatható LED, LCD TV fali tartó MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést! FIGYELEM! Ne kezdje el a termék üzembe helyezését, mielőtt

Részletesebben

Színes Video-kaputelefon

Színes Video-kaputelefon Home Network Színes Video-kaputelefon CDV-50P Köszönjük, hogy COMMAX terméket vásárolt. Az eszköz üzembe helyezése előtt, figyelmesen olvassa el a Felhasználói kézikönyvet és az üzemszerű működés érdekében,

Részletesebben

VIDEÓ KAPUTELEFON FEKETE-FEHÉR CMOS KAMERÁVAL

VIDEÓ KAPUTELEFON FEKETE-FEHÉR CMOS KAMERÁVAL VIDEÓ KAPUTELEFON FEKETE-FEHÉR CMOS KAMERÁVAL MODEL VD-5541M2 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta. Ez a videó kaputelefon könnyen telepíthető, használata egyszerű. A legoptimálisabb

Részletesebben

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL CIKKSZÁM: HD-2253 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta! Ez a videó kaputelefon könnyen telepíthető, használata egyszerű. A legoptimálisabb

Részletesebben

3 Funkciós gondolás kerti hinta

3 Funkciós gondolás kerti hinta HASZNÁLATI UTASÍTÁS: 3 Funkciós gondolás kerti hinta Hinta Gondola Lovagló hinta 01/10 1 READ THIS FIRST!!! Köszönjük, hogy termékünket választotta! Ha törött vagy hiányos a csomag tartalma, kérjük forduljon

Részletesebben

BEAKASZTÓ EGYSÉG AZ EASY-SET MEDENCÉKHEZ FELFÚJHATÓ FELSŐ GYŰRŰKKEL. 1. MEGJEGYZÉS: FÉMVÁZAS MEDENCE használata esetében lásd a 8. oldalt.

BEAKASZTÓ EGYSÉG AZ EASY-SET MEDENCÉKHEZ FELFÚJHATÓ FELSŐ GYŰRŰKKEL. 1. MEGJEGYZÉS: FÉMVÁZAS MEDENCE használata esetében lásd a 8. oldalt. BEAKASZTÓ EGYSÉG AZ EASY-SET MEDENCÉKHEZ FELFÚJHATÓ FELSŐ GYŰRŰKKEL. MEGJEGYZÉS: használata esetében lásd a 8. oldalt. Csatlakoztassa a szkimmer tömlőt () a szkimmer () alsó csatlakozójához. Az ábrán látható

Részletesebben

Klarstein St. Moritz Elektromos kandalló

Klarstein St. Moritz Elektromos kandalló Klarstein St. Moritz Elektromos kandalló Használati útmutató 10012128 Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatatót, az esetleges sérülések elkerülése érdekében.

Részletesebben

Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407

Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407 Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407 Javaslatok Üzembehelyezés A gyártó nem vállal felelősséget a helytelen vagy nem megfelelő üzembehelyezésből adódó károkért. A minimális biztonsági távolság

Részletesebben

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat.

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. A csomag tartalma 1. Készülék 2. Rögzítő kulcs 3. Kétoldalú csatlakozógyűrű 4. Gumi tömítőgyűrű

Részletesebben

Aroma diffúzor

Aroma diffúzor Aroma diffúzor 10029718 10029719 Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatót, az esetleges károk elkerülése érdekében. Az utasítások figyelmen kívül hagyása miatt

Részletesebben

Szoba edzőgép

Szoba edzőgép Szoba edzőgép 10022302 10022301 Tisztelt vásárló, gratulálunk Önnek a Klarfit eszköz vásárlásához. Olvassa el az egész használati utasítást alaposan és kövesse azt a lehetséges károk elkerülése érdekében.

Részletesebben

Hatszögletű trambulin kapaszkodóval (137 cm)

Hatszögletű trambulin kapaszkodóval (137 cm) Hatszögletű trambulin kapaszkodóval (137 cm) Termék száma: 1112 Biztonsági utasítások A teljes biztonság érdekében mindig ellenőrizze a trambulin részeit, hogy nem e sérültek vagy töröttek az alkatrészek.

Részletesebben

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó Használati utasítás Vízszűrős porszívó Vízszűrős porszívó Használati útmutató Köszönjük, hogy termékünket választotta. Ezt a használati utasítást Önöknek készítettük, az Önök kényelméért és a maximális

Részletesebben

P50 infúziós rendszer fejlesztő készlete ( ) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

P50 infúziós rendszer fejlesztő készlete ( ) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV P50 infúziós rendszer fejlesztő készlete (1021421) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV P50 INFÚZIÓS RENDSZER FEJLESZTŐ KÉSZLETE (1021421) Ez a fejlesztő készlet lehetővé teszi, hogy Ön tökéletesíthesse a 3B Scientific

Részletesebben

Boat Nest Swing Használati útasítás

Boat Nest Swing Használati útasítás Boat Nest Swing Használati útasítás FIGYELEM! Csak otthoni használatra, nem alkalmas 3 év alatti gyermekek számára. Csak felnőtt felügyelete mellett használható. Figyeljen a kötél hosszára fulladás veszély!

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ. Art. 7300A

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ. Art. 7300A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ Art. 7300A FIGYELEM OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A FÜZETET. EZ FONTOS INFORMÁCIÓKAT A BIZTONSÁGOS ÜZEMELTETÉSRE ÉS KARBANTARTÁSRA VONATKOZÓAN. FONTOS INFORMÁCIÓK ŐRIZZE

Részletesebben

Nokia Mobile Holder CR-123 & Easy Mount HH-22 - Felhasználói kézikönyv

Nokia Mobile Holder CR-123 & Easy Mount HH-22 - Felhasználói kézikönyv Nokia Mobile Holder CR-123 & Easy Mount HH-22 - Felhasználói kézikönyv 1.1. kiadás 2 Az autós mobiltartó A Nokia CR-123 mobiltartó & HH-22 rögzítőeszköz segítségével mindig egyszerűen elérheti telefonját.

Részletesebben

Szerelési kézikönyv. Daikin Altherma alacsony hőmérsékletű monoblokk opcionális doboza EK2CB07CAV3. Szerelési kézikönyv

Szerelési kézikönyv. Daikin Altherma alacsony hőmérsékletű monoblokk opcionális doboza EK2CB07CAV3. Szerelési kézikönyv Daikin Altherma alacsony hőmérsékletű monoblokk opcionális doboza EKCB07CAV Daikin Altherma alacsony hőmérsékletű monoblokk opcionális doboza Magyar Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék A dokumentum bemutatása.

Részletesebben

ELEKTROMOS MELLSZÍVÓ KÉSZÜLÉK R0922 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

ELEKTROMOS MELLSZÍVÓ KÉSZÜLÉK R0922 HASZNÁLATI UTASÍTÁS ELEKTROMOS MELLSZÍVÓ KÉSZÜLÉK R0922 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Tisztítás / sterilizálás Óvatosan mossa le az összes alkatrészt, kivéve az elektronikus elemekkel ellátott készüléket, minden használat előtt és

Részletesebben

Li-Ion Akkupack. Használati útmutató Biztonságtechnikai tudnivalók

Li-Ion Akkupack. Használati útmutató Biztonságtechnikai tudnivalók Li-Ion Akkupack Használati útmutató Biztonságtechnikai tudnivalók Használati útmutató a STABILA li-ion akkucsomaghoz és dugasztápegységhez Fontos tudnivalók Alaposan olvassa át a biztonsági tudnivalókat

Részletesebben

Léghűtő berendezés. Használati útmutató. Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk!

Léghűtő berendezés. Használati útmutató. Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk! Léghűtő berendezés Használati útmutató Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatatót, az esetleges sérülések elkerülése érdekében. Az utasítások figyelmen kívül

Részletesebben

Dönthető fali tartó Felhasználói útmutató

Dönthető fali tartó Felhasználói útmutató Dönthető fali tartó MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést! FIGYELEM! Ne kezdje el a termék üzembe helyezését, mielőtt elolvasta és megértette

Részletesebben

R-276. Használati útmutató SZENDVICSSÜTŐ. Szendvicssütő R-276

R-276. Használati útmutató SZENDVICSSÜTŐ. Szendvicssütő R-276 Használati útmutató SZENDVICSSÜTŐ R-276 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK A méretek mm-ben értendők MAX.

SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK A méretek mm-ben értendők MAX. HU PLANARIO TOWER SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK MAX. 360 2 SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK SZERELÉS ÉS ÜZEMBE HELYEZÉS ELŐTT Figyelem! A keverőcsap beszerelése előtt a bekötő csővezetékeket át kell öblíteni,

Részletesebben

AR5A107W mennyezeti ventilátor lámpa

AR5A107W mennyezeti ventilátor lámpa AR5A107W mennyezeti ventilátor lámpa használati útmutató általános biztonsági tudnivalók 1. Mielőtt a hálózati áramkörhöz csatlakoztatjuk a ventilátort, szakítsuk meg az áramkört a központi biztosítékszekrényben

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8117 Felhasználói kézikönyv a b Magyar Köszönjük, hogy Philips terméket vásárolt, és üdvözöljük a Philips világában! A Philips által biztosított

Részletesebben

HQ-CHARGER81 HQ SZUPERGYORS UNIVERZÁLIS TÖLTŐ AAA/AA/C/D/9V AKKUMULÁTOROKHOZ

HQ-CHARGER81 HQ SZUPERGYORS UNIVERZÁLIS TÖLTŐ AAA/AA/C/D/9V AKKUMULÁTOROKHOZ MAGYAR NYELVŰ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV HQ-CHARGER81 HQ SZUPERGYORS UNIVERZÁLIS TÖLTŐ AAA/AA/C/D/9V AKKUMULÁTOROKHOZ TÖLTÉS ELŐTT OLVASSA EL AZ ÚTMUTATÓT Felhasználói kézikönyv Olvassa át alaposan ezt a kézikönyvet.

Részletesebben

Kozmetikai tükör Használati útmutató

Kozmetikai tükör Használati útmutató Kozmetikai tükör Használati útmutató HU A termék első használatba vétele előtt olvassa el a használati útmutatót, akkor is, ha hasonló termék használatát már ismeri. A kozmetikai tükröt csak a használati

Részletesebben

Grillbegyújtó. Cikk sz.: GA 500

Grillbegyújtó. Cikk sz.: GA 500 Grillbegyújtó I/B Vált. 090130 Cikk sz.: GA 500 D 1 Csatlakozó vezeték 2 Fogantyú 3 Fűtőelem 4 Tartó 5 Fém jelölés SC GA 500-090130 Assembly page 2/16 FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Olvassa el figyelmesen

Részletesebben

PADLÓ VENTILÁTOR 2 az 1-ben R-849

PADLÓ VENTILÁTOR 2 az 1-ben R-849 Használati útmutató PADLÓ VENTILÁTOR 2 az 1-ben R-849 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati útmutatóval részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen

Részletesebben

TRON SZŐNYEG-, KÁRPITTISZTÍTÓ GÉPEK LAVATRON 20 LAVATRON 30 LAVATRON 70

TRON SZŐNYEG-, KÁRPITTISZTÍTÓ GÉPEK LAVATRON 20 LAVATRON 30 LAVATRON 70 TRON SZŐNYEG-, KÁRPITTISZTÍTÓ GÉPEK LAVATRON 20 LAVATRON 30 LAVATRON 70 Kedves vásárlónk, ma kitűnően választott. Az ön porszívója az ECO-TRON tapasztalatai alapján készült. Az ECO-TRON- nak vezető szerepe

Részletesebben

Bond-Rite Clamp II Öntesztelő sztatikai földelőcsipesz

Bond-Rite Clamp II Öntesztelő sztatikai földelőcsipesz ÜZEMBE HELYEZÉS ELŐTT OLVASSA EL AZ ÜZEMBE HELYEZÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT! Bond-Rite Clamp II Öntesztelő sztatikai földelőcsipesz Üzembe helyezési és használati útmutató www.newson-gale.com Bond-Rite

Részletesebben

OSZLOP VENTILÁTOR R-815

OSZLOP VENTILÁTOR R-815 Használati útmutató OSZLOP VENTILÁTOR R-815 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató

Részletesebben

Bella Konyhai robotgép

Bella Konyhai robotgép Bella Konyhai robotgép 10008232 10008233 10008234 10005314 10005315 10005316 10031672 10031673 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük,

Részletesebben

Teljesen mozgatható fali tartó

Teljesen mozgatható fali tartó Teljesen mozgatható fali tartó MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést! FIGYELEM! Ne kezdje el a termék üzembe helyezését, mielőtt elolvasta

Részletesebben

I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V.

I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V. 1 I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V. Egyéb biztonsági figyelmeztetések... 4 VI. Karbantartás... 5 VII. Hibaelhárítás...

Részletesebben

Telepítési útmutató HCM100 központi vezérlő egység

Telepítési útmutató HCM100 központi vezérlő egység eco Kommen gehen urlaub party Telepítési útmutató HCM100 központi vezérlő egység TARTALOMJEGYZÉK Honeywell Tartalomjegyzék...1 Áttekintés...2 A Hometronic rendszer...2 Telepítési lépések...2 A központi

Részletesebben

Nokia Holder Easy Mount HH /2

Nokia Holder Easy Mount HH /2 Nokia Holder Easy Mount HH-12 1 4 2 3 9249387/2 5 7 6 2006 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia és a Nokia Connecting People a Nokia Corporation bejegyzett védjegye. Bevezetõ Ez a rögzítõeszköz lehetõvé

Részletesebben

Szerelési kézikönyv. 2 utas szelepkészlet/3 utas szelepkészlet klímakonvektor egységekhez EKMV2C09B7 EKMV3C09B7

Szerelési kézikönyv. 2 utas szelepkészlet/3 utas szelepkészlet klímakonvektor egységekhez EKMV2C09B7 EKMV3C09B7 utas szelepkészlet/ utas szelepkészlet klímakonvektor EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 utas szelepkészlet/ utas szelepkészlet klímakonvektor A felszerelés előtt olvassa el figyelmesen ezt a kézikönyvet.

Részletesebben

Száraz porszívó vizes szűrővel

Száraz porszívó vizes szűrővel Száraz porszívó vizes szűrővel Kezelési útmutató Használati útmutató ARNICA BORA 4000 Száraz porszívó vizes szűrővel Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta. Ezt a használati útmutató az Ön számára

Részletesebben

Q30 ventilátor használati útmutató

Q30 ventilátor használati útmutató Q30 ventilátor használati útmutató Fontos! Későbbi használat céljából őrizzük meg az útmutatót. Összeszerelés előtt mindenképp tanulmányozzuk át az útmutatót. utasítások Motor Tápkábel Biztosító anya Hátsó

Részletesebben

STIHL AP 100, 200, 300, 300 S. Biztonsági tudnivalók

STIHL AP 100, 200, 300, 300 S. Biztonsági tudnivalók { STIHL AP 100, 200, 300, 300 S Biztonsági tudnivalók magyar Tartalomjegyzék Az eredeti használati útmutató fordítása 1 Biztonsági tudnivalók................................ 1 1.1 Figyelmeztető szimbólumok.........................

Részletesebben

Műanyag cső hegesztő WD W

Műanyag cső hegesztő WD W Műanyag cső hegesztő WD050411500 1500W WD050411500 Köszönjük, hogy WIDO termék vásárlása mellett döntött. Biztosak vagyunk abban, hogy értékelni fogja a termék minőségét, és teljes mértékben elégedett

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ MODELL: OF1-S16R (KÉRJÜK OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT HASZNÁLAT ELŐTT.) 1 Biztonsági Előírások: 1. Soha ne tegye az ujját vagy más egyebet

Részletesebben

Használati és karbantartási útmutató spin busz A/C rendszer mosó készülékhez ( )

Használati és karbantartási útmutató spin busz A/C rendszer mosó készülékhez ( ) Használati és karbantartási útmutató spin busz A/C rendszer mosó készülékhez (36150082) Bemutatkozás Ez az útmutató tartalmazza a készülék összes karbantartási és használati információját és komplett útikalauza

Részletesebben

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 HU F E G D B C A 3 MAGYAR 26-28 4 HAIR DRYER HD 3700 Biztonság Kérjük, vegye figyelembe az alábbi utasításokat a készülék használatakor. 7 A készülék kizárólag otthoni felhasználásra

Részletesebben

WC1T. Hálózati töltő gyorstöltési funkcióval. Powered by

WC1T. Hálózati töltő gyorstöltési funkcióval. Powered by WC1T Hálózati töltő gyorstöltési funkcióval Powered by 2016 WayteQ Europe Kft. Minden jog fenntartva Importőr: WayteQ Europe Kft. 1097 Budapest, Gubacsi út 6. 1 MI A QUALCOMM QUICKCHARGE 3.0? Egy töltési

Részletesebben

PÁRAELSZÍVÓ

PÁRAELSZÍVÓ PÁRAELSZÍVÓ1 10028655 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Általános - Ez a használati utasítás arra szolgál, hogy megismerkedjen a készülék működésével. Őrizze meg ezt a használati útmutatót, hogy bármikor segítségül

Részletesebben

ASZTALI VENTILÁTOR R-865 / R-866

ASZTALI VENTILÁTOR R-865 / R-866 Használati útmutató ASZTALI VENTILÁTOR R-865 / R-866 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen

Részletesebben

Dönthető fali tartó Felhasználói útmutató

Dönthető fali tartó Felhasználói útmutató Dönthető fali tartó MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést! FIGYELEM! Ne kezdje el a termék üzembe helyezését, mielőtt elolvasta és megértette

Részletesebben

SP16V2 Háti permetező Használati útmutató

SP16V2 Háti permetező Használati útmutató SP16V2 Háti permetező Használati útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a terméket. Ebben a dokumentumban hasznos információkat talál a termék rendeltetésszerű és helyes használatával kapcsolatban,

Részletesebben

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 88169HB1XVII

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 88169HB1XVII Mennyezeti lámpa hu Szerelési útmutató 88169HB1XVII 2016-08 334 063 A termék biztonsági műszaki megoldásokkal rendelke - zik. Ennek ellenére olvassa el figyelmesen a biztonsági előírásokat, és az esetleges

Részletesebben

DM-SL (Hungarian) Kereskedői kézikönyv SL-BSR1

DM-SL (Hungarian) Kereskedői kézikönyv SL-BSR1 (Hungarian) DM-SL0003-00 Kereskedői kézikönyv SL-BSR1 FONTOS FIGYELMEZTETÉS Ez a kereskedői kézikönyv elsősorban hivatásos kerékpárszerelők számára készült. Kerékpárszerelői képzettséggel nem rendelkező

Részletesebben

EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG

EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG HU EN DE BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A berendezés használata előtt figyelmesen olvassa el a használai útmutatóban található utasításokat!

Részletesebben

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120. LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.12CT 1 MŰKÖDÉS A légfüggöny lényege, hogy különválasztja egy helyiség levegőjét

Részletesebben

Fix fali tartó. Felhasználói útmutató

Fix fali tartó. Felhasználói útmutató Fix fali tartó MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést! FIGYELEM! Ne kezdje el a termék üzembe helyezését, mielőtt elolvasta és megértette

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fitness szobakerékpár Hiton Racer K2 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 ROBBANTOTT ÁBRA 3 ALKATRÉSZ LISTA 4 ÖSSZESZERELÉSI UTASÍTÁSOK 6

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fitness szobakerékpár Hiton Racer K2 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 ROBBANTOTT ÁBRA 3 ALKATRÉSZ LISTA 4 ÖSSZESZERELÉSI UTASÍTÁSOK 6 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Fitness szobakerékpár Hiton Racer K2 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 ROBBANTOTT ÁBRA 3 ALKATRÉSZ LISTA 4 ÖSSZESZERELÉSI UTASÍTÁSOK 6 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK :: Olvassa el az utasításokat a kerékpár

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01126 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Szűrő berendezések. Használati útmutató. Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01126 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01123 CP1-03-01124 CP1-03-01125 CP1-03-01126 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI útmutatások 1.1.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420. Minôségi tanúsítvány

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420. Minôségi tanúsítvány HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye, egyike a gyártó

Részletesebben

Kerámia hősugárzó

Kerámia hősugárzó Kerámia hősugárzó 10032003 Tisztelt Ügyfelünk, gratulálunk a készülékhez. Kérjük, olvassa el figyelmesen a következő utasításokat a csatlakoztatásról illetve a használatról és a leírtak alapján járjon

Részletesebben

Teljesen mozgatható LED, LCD TV fali tartó

Teljesen mozgatható LED, LCD TV fali tartó Teljesen mozgatható LED, LCD TV fali tartó MINŐSÍTVE MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést! FIGYELEM! Ne kezdje el a termék üzembe helyezését,

Részletesebben

1. BEVEZETŐ 2. FŐ TULAJDONSÁGOK

1. BEVEZETŐ 2. FŐ TULAJDONSÁGOK 1. BEVEZETŐ Az IB aktív infravörös mozgásérzékelő szenzorok különböző magasságban és szélességben védik az átjárókat, beltéri és kültéri ablakokat. Az eszközök két darabos, adó és vevő kiszerelésben készülnek,

Részletesebben

Elektromos grill termosztáttal

Elektromos grill termosztáttal 10028472 Elektromos grill termosztáttal Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati

Részletesebben

Használati utasítás szeletsütőkhöz

Használati utasítás szeletsütőkhöz Használati utasítás szeletsütőkhöz FTH-30 E, EL / FTR-30 E, EL / FTH-C-30 E, EL / FTR-C-30 E, EL / FTH- 60 E,EL / FTHR-60 E, EL / FTHC-60 E, EL / FTHR-C-60 E, EL / FTH-90 E,EL / FTH-C-90 E, EL Szabványoknak

Részletesebben

GYERMEK TRICIKLI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket.

GYERMEK TRICIKLI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. GYERMEK TRICIKLI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. A használati útmutatót olvassa el és õrizze meg késõbbi áttekintésre is. Kérjük a szülõket vagy a terméket összeszerelõ

Részletesebben

Szerelési és kezelés utasítás a SUPER G+ BARACUDA típusú félautomata porszívóhoz

Szerelési és kezelés utasítás a SUPER G+ BARACUDA típusú félautomata porszívóhoz Szerelési és kezelés utasítás a SUPER G+ BARACUDA típusú félautomata porszívóhoz Tisztelt Vásárlónk! Gratulálunk, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta. Bizonyára alig várja már, hogy használhassa,

Részletesebben

Mini mosógép

Mini mosógép Mini mosógép 10030788 10030789 10030790 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati

Részletesebben