Szám: 41-1 /2012. Jegyzıkönyv. Készült: a Fejér Megyei Közgyőlés Pénzügyi, Jogi, Fejlesztési és Nemzetiségi Bizottság január 25-i ülésérıl

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szám: 41-1 /2012. Jegyzıkönyv. Készült: a Fejér Megyei Közgyőlés Pénzügyi, Jogi, Fejlesztési és Nemzetiségi Bizottság 2012. január 25-i ülésérıl"

Átírás

1 Szám: 41-1 /2012. Jegyzıkönyv Készült: a Fejér Megyei Közgyőlés Pénzügyi, Jogi, Fejlesztési és Nemzetiségi Bizottság január 25-i ülésérıl Jelen vannak: Dr. Sükösd Tamás a bizottság elnöke, Dr. Szabadkai Tamás a bizottság alelnöke, Balogh Gergely a bizottság tagja, Wurczinger Lóránt a bizottság tagja, Árgyelán János a bizottság tagja továbbá: Fekete Barnabás Balatonvilágos Község polgármestere, Dr. Kovács Zoltán aljegyzı, Kovácsné dr. Kocsis Gabriella fıosztályvezetı, Igari Antal fıépítész Tóthné Czövek Erika jkv. vezetı Köszöntötte a bizottság tagjait, az ülésre meghívott vendéget és a hivatal munkatársait. Megállapította, hogy a bizottság határozatképes, mivel a bizottság 5 tagja közül 5 tag az ülésen jelen van. Javasolta, hogy jelen ülés keretében a bizottság a meghívóban szereplı napirendi pontokat tárgyalja meg, kiegészítve a Martonvásár Város Önkormányzatának a Közlekedés Operatív Program keretében benyújtandó pályázathoz támogató nyilatkozat kiadásáról címő elıterjesztéssel. Dr. Szabadkai Tamás a bizottság alelnöke: Tekintettel arra, hogy a bizottság ülésén a 4. számú napirend kapcsán megjelent Balatonvilágos Község Polgármestere javasolja, hogy ezen napirendet a bizottság az ülés elején tárgyalja meg. Egyetértett dr. Szabadkai Tamás alelnök úr javaslatával. Egyéb javaslat nem lévén kérte a bizottság szavazatát a napirendrıl az elhangzottak szerint -. A bizottság 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a napirendet elfogadta.

2 2 Napirend: 1. Javaslat Balatonvilágos Község településrendezési eszközei módosításának elızetes véleményezésére 2. A megyei önkormányzatok feladatai 2012-tıl 3. Javaslat a Fejér Megyei Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Mőködési szabályzatáról szóló 16/2010.(X.29.) önkormányzati rendelet módosítására 4. Javaslat a Fejér Megyei Önkormányzati Hivatal szervezeti rendszerének módosítására és ezzel összefüggésben az Önkormányzati Hivatal Ügyrendjének jóváhagyására és Alapító Okiratának elfogadására 5. Javaslat Kápolnásnyék Község Településrendezési Terve módosításának elızetes véleményezésére 6. Javaslat Sárszentmihály Község Településrendezési Tervei és Helyi Építési Szabályzata felülvizsgálatának elızetes véleményezésére 7. Martonvásár Város Önkormányzatának a Közlekedés Operatív Program keretében benyújtandó pályázathoz támogató nyilatkozat kiadásáról 1.) Javaslat Balatonvilágos Község településrendezési eszközei módosításának elızetes véleményezésére Köszöntötte a bizottsági ülésen megjelent Balatonvilágos Község Polgármesterét. Az elıterjesztéssel kapcsolatban kifejtette, hogy a további egyeztetésekben is rész kíván venni a testület. Ezt követıen megnyitotta a napirend feletti vitát és megkérdezte a jelenlévıket, hogy van-e valakinek észrevétele, hozzászólása az elıterjesztéshez. Igari Antal fıépítész: Röviden ismertette az elıterjesztés szerkezeti elemeit. Elmondta, hogy különbözı okok miatt vált szükségessé a település területrendezési, szabályozási tervének, valamint helyi építési szabályzatának felülvizsgálata. Amint az elıterjesztés határozati javaslatából is kitőnik, a módosítás egyes elemeivel elméletileg egyet lehet érteni, ugyanakkor más részei tekintetében konkrét állásfoglalást a tervezett változások, kidolgozott tervi javaslatok és szabályozási elıírások ismeretében lehet adni. Fekete Barnabás - Balatonvilágos Község polgármestere: Tájékoztatta a bizottságot a település fejlesztési elképzeléseirıl, nevezetesen a Club Aliga beruházás település számára nyújtott elınyeirıl. Megköszönte a bizottság és a közgyőlés pozitív hozzáállását és segítségét a jelenlegi módosítások kapcsán is. Kifejtette, hogy a település megyehatárt is érintı fejlesztési elképzelései, talán Fejér megye déli településein élık munkaerı-helyzetét is javíthatja.

3 3 Megköszönte a szóbeli kiegészítéseket. Egyéb kérdés, hozzászólás hiányában kérte a bizottság szavazatát az elıterjesztésrıl. 1/2012. (I. 25.) számú Pénzügyi, Jogi, Fejlesztési és Nemzetiségi Bizottsága megtárgyalta a Javaslat Balatonvilágos Község településrendezési eszközei módosításának elızetes véleményezésére c. elıterjesztést és azt a közgyőlésnek elfogadásra javasolja. 2.) A megyei önkormányzatok feladatai 2012-tıl Megnyitotta a napirend feletti vitát és megkérdezte a bizottság tagjait kíván-e valaki kérdést, észrevételt tenni az elıterjesztéssel kapcsolatban. Dr. Kovács Zoltán aljegyzı: Az írásos elıterjesztéssel kapcsolatban kifejtette, hogy véget ért az a közel 20 éves megyei önkormányzati ciklus, amelyre fıként intézmény-fenntartási, mőködtetési feladatok voltak jellemezıek. A jogszabályi környezet megváltozott, mely alapján a hivatal elkészítette a testület elıtt lévı elıterjesztést. Összefoglalva az elıterjesztést azon álláspontjának adott hangot, miszerint egy jól szerkesztett, mindenki számára érthetı és értelmezhetı elıterjesztést kaptak a képviselık. Az elıterjesztésben szereplı táblázat áttekinthetıen illusztrálja a megyei önkormányzat jövıbeni feladatait. Árgyelán János a bizottság tagja: Hozzászólásában kifejtette, hogy a területrendezés, a területfejlesztés a megyei feladatok legfontosabb területe. Korábban a megyei közgyőlés fejlesztési ügyekkel foglalkozó bizottsága tárgyalt területrendezéssel, területfejlesztéssel kapcsolatos napirendeket, amely véleménye szerint nagyon jól mőködött.

4 4 Nyitott kérdés számára mondotta -, hogy a területrendezéssel kapcsolatban hol lesz döntési joga a megyei közgyőlésnek, milyen szinten, milyen formában és milyen jogkörrel lép be a megyei önkormányzat ezen feladatokba, továbbá jogszabály szerint mire lesz vétó joga, mire lesz döntéshozási joga, kidolgozási joga a megyei önkormányzatnak a területfejlesztési feladatokban. Véleménye szerint erısebb jogot kell biztosítania a jogalkotónak a területfejlesztési feladatokban a megyei önkormányzatok számára, mint a jelenlegi véleményezési jogkör. Dr. Kovács Zoltán aljegyzı: Tájékoztatta a bizottságot, hogy a tervek szerint az Országgyőlés tavasszal fogja elfogadni a témakörben érintett új jogszabályt, amely valószínőleg részletszabályokat fog tartalmazni a megyei önkormányzat területfejlesztési, területrendezési feladatai meghatározásáról. A jelenlegi feladatink közé tartozik mondotta az intézmények, köztük a kórház átadás-átvételével kapcsolatos feladatok végrehajtása, továbbá területfejlesztés terén az új szervezeti rendszer kialakítása, a tanács által ellátott feladatokhoz kapcsolódó iratanyag átvétele. Dr. Szabadkai Tamás a bizottság alelnöke: Hozzászólásában elmondta, hogy az elıterjesztést nagyon korrektnek tartja. Az elıterjesztésben szereplı táblázatos forma különös tekintettel megvilágítja és minden képviselınek érthetıvé teszi, hogy melyek azok a témakörök, amivel a jelen állás szerint, a jelen jogszabályi környezetben a megyei önkormányzat a jövıben foglalkozni fog. Korábbi idıszakban a területfejlesztési tanács látta el ezen feladatokat, a szakmai hátteret pedig a fejlesztési ügynökség biztosította a tanács számára. Az ügynökség jogszabály szerint nem a megyei önkormányzat, hanem állami fennhatóság alá került, kérdés, hogy ezáltal a megyei önkormányzat szakmai szempontból hogyan fog döntési centrumba kerülni. Üdvözli, hogy a közgyőlés felkéri elnökét, miszerint a témakörben a szükséges intézkedéseket megtegye, azzal a céllal, hogy a megyében élık életminıségének javítása, a területi hátrányok kiegyenlítése, valamint az össz megyei érdek képviselete megvalósuljon. Kifejtette, hogy a tanács mellett mőködı ügynökség eredményességi mutatói a három megyét illetıen a legjobbak, a velük való együttmőködés mindenképpen reális alternatívát jelent. Egyéb kérdés, hozzászólás nem lévén kérte a bizottság szavazatát az elıterjesztésrıl.

5 5 2/2012. (I. 25.) számú Pénzügyi, Jogi, Fejlesztési és Nemzetiségi Bizottsága megtárgyalta a megyei önkormányzatok feladatai 2012-tıl címő elıterjesztést és azt a közgyőlésnek elfogadásra javasolja. 3.) Javaslat a Fejér Megyei Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Mőködési szabályzatáról szóló 16/2010.(X.29.) önkormányzati rendelet módosítására Összefoglalva az elıterjesztést elmondta, hogy a jogszabályi változás hívta életre a szabályzat módosítását. Tekintettel arra, hogy nincs átruházott hatáskör, ez egyfajta rugalmasságot feltételez. Ezt követıen megnyitotta a napirend feletti vitát és megkérdezte van-e valakinek véleménye, észrevétele az elıterjesztéssel kapcsolatban. Dr. Kovács Zoltán aljegyzı: Az elıterjesztéssel kapcsolatban kifejtette, hogy az önkormányzati törvény január 1-jétıl hatályba lépı rendelkezéseinek okán vált szükségessé a megyei önkormányzat szervezeti és mőködési szabályzatának módosítása. Tájékoztatta a bizottságot miszerint tekintettel arra, hogy az önkormányzati törvény nagyobb része a következı év elején lép hatályba, ezért az ısz folyamán ugyancsak átdolgozásra kerül önkormányzatunk tárgybéli szabályzata. Egyéb kérdés, hozzászólás nem lévén kérte a bizottság szavazatát az elıterjesztésrıl. 3/2012. (I. 25.) számú Pénzügyi, Jogi, Fejlesztési és Nemzetiségi Bizottsága megtárgyalta a Javaslat a Fejér Megyei Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Mőködési szabályzatáról szóló 16/2010.(X.29.) önkormányzati rendelet módosítására címő elıterjesztést és azt a közgyőlésnek elfogadásra javasolja.

6 6 4.) Javaslat a Fejér Megyei Önkormányzati Hivatal szervezeti rendszerének módosítására és ezzel összefüggésben az Önkormányzati Hivatal Ügyrendjének jóváhagyására és Alapító Okiratának elfogadására Tájékoztatta a bizottságot, hogy Árgyelán János képviselı úr módosító indítványt nyújtott be az elıterjesztés egyes pontjai tekintetében. Összefoglalta az elıterjesztésben foglaltakat. Elmondta, hogy mint az elızı napirendnél is jelezte, ezen módosításokat is a jogszabályváltozás indokolta, mind a hivatal szervezeti tagozódása, mind pedig a hivatal alapító okiratának módosítása tekintetében. Dr. Kovács Zoltán aljegyzı: Tájékoztatásul elmondta, hogy más megyei önkormányzatoktól kért információkat is figyelembe vett a hivatal vezetése az elıterjesztés elkészítésénél. Néhány megyei önkormányzat külön szervezeti egységet hozott létre a területfejlesztési feladatok ellátására. Ugyanakkor általánosságban elmondható, hogy egyrészt a közgyőlés munkáját segítı, másrészt pénzügyi feladatokat ellátó szervezeti egység mőködtetésével látják el a megyei önkormányzati hivatalok törvényben meghatározott feladataikat. A Fejér Megyei Önkormányzati Hivatalnál a korábbi évek gyakorlati tapasztalatainak figyelembe vételével került meghatározásra az elıterjesztésben szereplı három különálló szervezeti egység. A Titkársági Fıosztály fıként ügyviteli feladatokat, a Jogi és Testületi, Területfejlesztési Fıosztály jogi, igazgatási, szervezési, a közgyőlés munkájának segítésével, területfejlesztéssel, területrendezéssel, stb. kapcsolatos feladatokat, míg a Pénzügyi és Költségvetési Fıosztály pénzügyi, gazdálkodási feladatokat ellátó szervezeti egységek. Bátran kijelentheti, hogy a közgyőlés munkáját komoly szakmai ismeretekkel rendelkezı munkatársak segítik. Wurczinger Lóránt a bizottság tagja: Hozzászólásában elmondta, hogy a megyei önkormányzatok nem rendelkeznek saját bevétellel, nincsenek ingatlanai. Nagyon szők költségvetésbıl gazdálkodhatnak a megyei testületek. Dr. Szabadkai Tamás a bizottság alelnöke: Hozzászólásában megjegyezte, hogy nem lepıdött meg Képviselıtársa módosító indítványán, melyhez kapcsolódóan elmondta, hogy a hivatal szervezetét érintı kérdések meghatározása korábban is a hivatalvezetı javaslatainak figyelembe vételével került elfogadásra. Másrészt megérti a módosító indítvány lényegét, melyet nem kritikaként értékel, hanem a területfejlesztés, mint önálló, fontos feladat erısítéseként.

7 7 Mint gyakorló önkormányzati ügyekkel foglalkozó szakember megjegyezni kívánta, hogy nagyon jó a hivatal vezetésének a meglátása, amikor az új Áht. és az új önkormányzati törvény rendelkezéseinek megfelelıen szétválasztásra kerül az önkormányzati és a hivatali feladat. Ez a gyakorlat tapasztalható a jogszabályalkotás minden területén is. A hivatal vezetése által kidolgozott szervezeti rendszer véleménye szerint elıremutató, amely követi az adminisztrációs és a szakmai feladatok elkülönítését. Egyebekben pedig csatlakozott dr. Szabadkai Tamás képviselıtársához, miszerint a hivatalvezetés javaslatát mindenképpen szem elıtt kell tartani a szervezeti rendszer meghatározásánál. Egyéb kérdés, hozzászólás nem lévén kérte a bizottság szavazatát elsıként Árgyelán János képviselı úr 1. számú módosító indítványáról, nevezetesen az összevont Jogi, Testületi és Területfejlesztési Fıosztály helyett egy Jogi, Testületi és egy önálló Területfejlesztési Fıosztály jöjjön létre. A bizottság 1 igen, 3 ellenszavazat és 1 tartózkodással az ismertetett javaslat elfogadását nem támogatta. Ezt követıen szavazást kért Árgyelán János képviselı úr 2. számú módosító indítványáról, nevezetesen a két fıosztály a Titkárság, valamint a Jogi és Testületi Fıosztály helyett jöjjön létre egy, Jogi és Szervezési Fıosztály. A bizottság 1 igen, 3 ellenszavazat és 1 tartózkodással az ismertetett javaslat elfogadását nem támogatta. Kéret a bizottság tagjait szavazatát az elıterjesztésben szereplı 1. számú határozati javaslatról. A bizottság 4 igen, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással az alábbi határozatot hozta: 4/2012. (I. 25.) számú Pénzügyi, Jogi, Fejlesztési és Nemzetiségi Bizottsága megtárgyalta a Javaslat a Fejér Megyei Önkormányzati Hivatal szervezeti rendszerének módosítására és ezzel összefüggésben az Önkormányzati Hivatal Ügyrendjének jóváhagyására és Alapító Okiratának elfogadására c. elıterjesztést és az elıterjesztés I. számú határozati javaslatát a közgyőlésnek elfogadásra javasolja.

8 8 Kéret a bizottság tagjait szavazatát az elıterjesztésben szereplı 2. számú határozati javaslatról. A bizottság 4 igen, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással az alábbi határozatot hozta: 5/2012. (I. 25.) számú Pénzügyi, Jogi, Fejlesztési és Nemzetiségi Bizottsága megtárgyalta a Javaslat a Fejér Megyei Önkormányzati Hivatal szervezeti rendszerének módosítására és ezzel összefüggésben az Önkormányzati Hivatal Ügyrendjének jóváhagyására és Alapító Okiratának elfogadására c. elıterjesztést és az elıterjesztés II. számú határozati javaslatát a közgyőlésnek elfogadásra javasolja. 5.) Javaslat Kápolnásnyék Község Településrendezési Terve módosításának elızetes véleményezésére Megnyitotta a napirend feletti vitát és megkérdezte van-e valakinek véleménye, észrevétele az elıterjesztéssel kapcsolatban. Igari Antal fıépítész: Röviden ismertette az elıterjesztés szerkezeti elemeit. Elmondta, hogy a település településrendezési terve módosításának három egysége van. A módosítás egyrészt egy ingatlan véderdı övezetbıl történı kivételére, továbbá a vasút és környékére vonatkozó szabályozás módosítására vonatkozik, amelyek területi módosítások. A harmadik elem a településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat és szabályozási terv egységesítésének megteremtése, mellyel kapcsolatban célszerő különbözı területekre vonatkozó településrendezési eszközök egységes szerkezetbe történı átdolgozása. Egyéb kérdés, hozzászólás nem lévén kérte a bizottság szavazatát az elıterjesztésrıl.

9 9 6/2012. (I. 25.) számú Pénzügyi, Jogi, Fejlesztési és Nemzetiségi Bizottsága megtárgyalta a Javaslat Kápolnásnyék Község Településrendezési Terve módosításának elızetes véleményezésére címő elıterjesztést és azt a közgyőlésnek elfogadásra javasolja. 6.) Javaslat Sárszentmihály Község Településrendezési Tervei és Helyi Építési Szabályzata felülvizsgálatának elızetes véleményezésére Megnyitotta a napirend feletti vitát és megkérdezte van-e valakinek véleménye, észrevétele az elıterjesztéssel kapcsolatban. Igari Antal fıépítész: Röviden ismertette az elıterjesztés szerkezeti elemeit. Az elıterjesztésben szereplı három területfejlesztési elképzelés támogatásáról kell kialakítania a megyei testületnek a véleményét. Egyrészt a sportrepülıtér mőködésének biztosítása érdekében szükséges szabályozás elkészítését, továbbá az úthálózat egyes elemei osztályba sorolásának felülvizsgálatát, végül a külterületen felépített óvoda körüli terület továbbfejlesztésével kialakítandó gondozó-nevelı központ, valamint egy sport- és szabadidı központ megvalósítását. Egyéb kérdés, hozzászólás nem lévén kérte a bizottság szavazatát az elıterjesztésrıl. 7/2012. (I. 25.) számú Pénzügyi, Jogi, Fejlesztési és Nemzetiségi Bizottsága megtárgyalta a Javaslat Sárszentmihály Község Településrendezési Tervei és Helyi Építési Szabályzata felülvizsgálatának elızetes véleményezésére címő elıterjesztést és azt a közgyőlésnek elfogadásra javasolja.

10 10 7.) Martonvásár Város Önkormányzatának a Közlekedés Operatív Program keretében benyújtandó pályázathoz támogató nyilatkozat kiadásáról Megnyitotta a napirend feletti vitát és megkérdezte van-e valakinek véleménye, észrevétele az elıterjesztéssel kapcsolatban. Dr. Szabadkai Tamás a bizottság alelnöke: Hozzászólásában elmondta, hogy javasolja támogatni Martonvásár Város Önkormányzatának pályázatát. Igari Antal fıépítész: Ismertette, hogy átgondolt koncepció során jutott el odáig Martonvásár Város Önkormányzata, hogy a pályázatot beadják. Egyéb kérdés, hozzászólás nem lévén kérte a bizottság szavazatát az elıterjesztésrıl. 7/2012. (I. 25.) számú Pénzügyi, Jogi, Fejlesztési és Nemzetiségi Bizottsága megtárgyalta Martonvásár Város Önkormányzatának a Közlekedés Operatív Program keretében benyújtandó pályázathoz támogató nyilatkozat kiadásáról címő elıterjesztést és azt a közgyőlésnek elfogadásra javasolja.

11 11 Egyéb napirend nem lévén megköszönte a bizottság m unkáját és az ülést bezárta. Kmf. Dr. Sükösd Tamás a bizottság elnöke Készítette: Tóthné Czövek Erika Törvényességi ellenırzésre bemutatva: Székesfehérvár, február 8. Kovácsné Dr. Kocsis Gabriella fıosztályvezetı

Szám: 41-4 /2012. Jegyzıkönyv. Készült: a Fejér Megyei Közgyőlés Pénzügyi, Jogi, Fejlesztési és Nemzetiségi Bizottság 2012. március 28-i ülésérıl

Szám: 41-4 /2012. Jegyzıkönyv. Készült: a Fejér Megyei Közgyőlés Pénzügyi, Jogi, Fejlesztési és Nemzetiségi Bizottság 2012. március 28-i ülésérıl Szám: 41-4 /2012. Jegyzıkönyv Készült: a Fejér Megyei Közgyőlés Pénzügyi, Jogi, Fejlesztési és Nemzetiségi Bizottság 2012. március 28-i ülésérıl Jelen vannak: Dr. Sükösd Tamás a bizottság elnöke, Balogh

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Köszöntötte a bizottság ülésén megjelent polgármester asszonyokat és urat, valamint a települések megjelent képviselıit.

Jegyzıkönyv. Köszöntötte a bizottság ülésén megjelent polgármester asszonyokat és urat, valamint a települések megjelent képviselıit. Szám: 41-5 /2012. Jegyzıkönyv Készült: a Fejér Megyei Közgyőlés Pénzügyi, Jogi, Fejlesztési és Nemzetiségi Bizottság 2012. április 24-i ülésérıl Jelen vannak: Dr. Sükösd Tamás a bizottság elnöke, Balogh

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Egyéb javaslat nem lévén kérte a bizottság szavazatát a napirendrıl az elhangzottak szerint -.

Jegyzıkönyv. Egyéb javaslat nem lévén kérte a bizottság szavazatát a napirendrıl az elhangzottak szerint -. Szám: 41-2 /2012. Jegyzıkönyv Készült: a Fejér Megyei Közgyőlés Pénzügyi, Jogi, Fejlesztési és Nemzetiségi Bizottság 2012. február 21-i ülésérıl Jelen vannak: Dr. Sükösd Tamás a bizottság elnöke, Balogh

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Javasolta, hogy jelen ülés keretében a bizottság a meghívóban szereplı napirendi pontot tárgyalja meg.

Jegyzıkönyv. Javasolta, hogy jelen ülés keretében a bizottság a meghívóban szereplı napirendi pontot tárgyalja meg. Szám: 2-6/2014. Jegyzıkönyv Készült: a Fejér Megyei Közgyőlés Pénzügyi Jogi és Fejlesztési Bizottsága 2014. július 23-i ülésérıl Jelen vannak: a, Balogh Gergely a bizottság tagja, Wurczinger Lóránt a bizottság

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Több kérdés és hozzászólás nem lévén kérte a bizottság szavazatát az elhangzottak szerint a napirendrıl.

Jegyzıkönyv. Több kérdés és hozzászólás nem lévén kérte a bizottság szavazatát az elhangzottak szerint a napirendrıl. Szám: 41-7 /2012. Jegyzıkönyv Készült: a Fejér Megyei Közgyőlés Pénzügyi, Jogi, Fejlesztési és Nemzetiségi Bizottság 2012. július 3-i ülésérıl Jelen vannak: Dr. Sükösd Tamás a bizottság elnöke, Dr. Szabadkai

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Több kérdés és hozzászólás nem lévén kérte a bizottság szavazatát az elhangzottak szerint a napirendrıl.

Jegyzıkönyv. Több kérdés és hozzászólás nem lévén kérte a bizottság szavazatát az elhangzottak szerint a napirendrıl. Szám: 41-6 /2012. Jegyzıkönyv Készült: a Fejér Megyei Közgyőlés Pénzügyi, Jogi, Fejlesztési és Nemzetiségi Bizottság 2012. június 27-i ülésérıl Jelen vannak: Dr. Sükösd Tamás a bizottság elnöke, Dr. Szabadkai

Részletesebben

Köszöntötte a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács ülésén megjelent tagokat.

Köszöntötte a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács ülésén megjelent tagokat. Szám: 101-1/2012. JEGYZİKÖNYV Készült: 2012. április 24-én 9.00 órakor a Képviselıi Irodaház (Budapest Széchenyi rakpart 19.) V./570-es tárgyalójában megtartott alakuló ülésérıl Jelen vannak: Vargha Tamás

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat február 22-én, du órakor megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV. Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat február 22-én, du órakor megtartott ülésérıl Szám: 83-1/2011. JEGYZİKÖNYV Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat 2011. február 22-én, du. 15.00 órakor megtartott ülésérıl Jelen vannak: Megjegyzés: Oláh József, elnök, Horvát

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Fejér Megyei Közgyűlés Fejlesztési Szakbizottságának május 17-én megtartott nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. A Fejér Megyei Közgyűlés Fejlesztési Szakbizottságának május 17-én megtartott nyílt üléséről Szám: 155-4/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Az ülés helye: 2011. május 17-én megtartott nyílt üléséről Fejér Megyei Önkormányzati Hivatal Fejlesztési Főosztályának tárgyalója (Székesfehérvár, Piac tér 12-14.

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Kérdés és hozzászólás nem lévén kérte a bizottság szavazatát - az elhangzottaknak megfelelıen - a napirendrıl.

Jegyzıkönyv. Kérdés és hozzászólás nem lévén kérte a bizottság szavazatát - az elhangzottaknak megfelelıen - a napirendrıl. Szám: 41-13/2012. Jegyzıkönyv Készült: a Fejér Megyei Közgyőlés Pénzügyi, Jogi, Fejlesztési és Nemzetiségi Bizottság 2012. december 20-i ülésérıl Jelen vannak: Dr. Sükösd Tamás a bizottság elnöke, Dr.

Részletesebben

Halmay György bizottsági elnök

Halmay György bizottsági elnök V e s z p r é m M e g y e i J o g ú V á r o s Önkormányzata Közgyőlésének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2012. június 12.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2012. június 12. Ügyszám: 114-28/2012. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2012. június 12. Nyirád 2012 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Szám: KOZP/2137/2/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Szám: IV.535-3/2010. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. december 10-én (pénteken) 9 00 órakor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti mőszaki tárgyalójában megtartott ü l é s

Részletesebben

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl JEGYZİKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Tulajdonosi Bizottsága, Pénzügyi és Költségvetési Bizottsága, Városstratégiai és Városmarketing Bizottsága valamint Közjóléti Bizottsága

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-ai ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-ai ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: 156-2/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Ügyrendi, Jogi és Kisebbségi Bizottsága 2011. április 21-én 13.30 órakor az Önkormányzati és Intézmény-igazgatási Fıosztály tárgyalójában megtartott ülésérıl

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: 156/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Ügyrendi, Jogi és Kisebbségi Bizottság 2011. február 22-én 9.00 órakor az Önkormányzati és Intézmény-igazgatási Iroda tárgyalójában megtartott ülésérıl Jelen

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE SAJÓSZENTPÉTER VÁROS SAJÓSZENTPÉTER VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének a..) jegyzıkönyve, b.) napirendek: c.) rendeletek: 32., 33. d.) határozatai: 269., 270., 271.,

Részletesebben

Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának szeptember 13-án 18:10 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános Közgyőlésérıl.

Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának szeptember 13-án 18:10 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános Közgyőlésérıl. VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE Szám: 2023-9/2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2007. szeptember 13-án 18:10 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testülete október 21-én megtartott rendkívüli ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testülete október 21-én megtartott rendkívüli ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. október 21-én megtartott rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak: Balazsiné Balaskó Mária képviselı Gál László képviselı Lecsı Péter

Részletesebben

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK JÚNIUS 28-I ÜLÉSÉRE

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK JÚNIUS 28-I ÜLÉSÉRE E LİTERJESZTÉS FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2013. JÚNIUS 28-I ÜLÉSÉRE 14. IKTATÓSZÁM: 55-3/2013. MELLÉKLET: - TÁRGY: Javaslat a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács mőködési

Részletesebben

Hirka Tamás: Tehát minden egyes csabai kolbász után termékdíjat kell majd fizetni?

Hirka Tamás: Tehát minden egyes csabai kolbász után termékdíjat kell majd fizetni? J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2007. november 13-án az Ügyrendi és Ellenırzési Bizottság nyilvános ülésén Jelen vannak: Vrbovszki Viktor, a bizottság elnöke Hirka Tamás bizottsági tag Hrabovszki György

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14. Ügyszám: 289-8/2013. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2013. február 14. Nyirád 2013 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA Ikt. szám: IV. 102-6/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Jogi és Ügyrendi Bizottságának

Részletesebben

A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje

A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje (Az Ügyrendet a Tanács 7/2012.(IV.24.) számú határozatával fogadta el) A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/103-21/2013. JEGYZİKÖNYV 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal, tanácsterem 8130 Enying, Kossuth u. 26. Pıdör Gyula polgármester,

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 75-1/2008. JEGYZİKÖNYV amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Pénzügyi Bizottságának 2009. február 26-án 7 óra

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Községi Önkormányzat RÖJTÖKMUZSAJ Röjtöki u. 193. 9451. (Tel.: 99/544-052) 1-19/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült 2012. december 12-én a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében a röjtökmuzsaji és ebergıci

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jegyzıkönyv Készült: 2012. június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen vannak:pálmai József korelnök Csonka József Dr. Pálinkási Csaba Bartók László képviselık Dr. Szabó Attila jegyzı Jegyzıkönyvvezetı:

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete. Ügyrendi Bizottsága. 2015. április 27.-én (hétfőn) de. 10 órakor megtartott soros nyílt ülésének

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete. Ügyrendi Bizottsága. 2015. április 27.-én (hétfőn) de. 10 órakor megtartott soros nyílt ülésének 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5/2015. Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete Ügyrendi Bizottsága 2015. április 27.-én (hétfőn) de. 10 órakor megtartott soros nyílt ülésének Jegyzőkönyve 5 5 5

Részletesebben

Ellend községi Önkormányzat képviselı-testületének JEGYZİKÖNYVE

Ellend községi Önkormányzat képviselı-testületének JEGYZİKÖNYVE Ellend községi Önkormányzat képviselı-testületének 7/2008.számú JEGYZİKÖNYVE Készült, Ellend községi Önkormányzat képviselı-testületének az ellendi polgármesteri hivatalban 2008. október 8-án 17:00 órakor

Részletesebben

Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Szám: IV.112-1/2014. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. február 21-én (pénteken) 10 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. június 27-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. június 27-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének 7/2014. Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. június 27-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének Jegyzőkönyve Napirend: A polgármester beszámolója a két

Részletesebben

4./ Beszámoló Pilis Város Önkormányzata évi Helyi Közfoglalkoztatási Tervének végrehajtásáról.

4./ Beszámoló Pilis Város Önkormányzata évi Helyi Közfoglalkoztatási Tervének végrehajtásáról. HATÁROZATOK amely készült a Településfejlesztési,Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság 2012. január 23-án 17 óra 05 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl. Az Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 106-1/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Nyúl Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2010. február 09-én megtartott rendkívüli ülésérıl. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Ceglédberceli Német Nemzetiségi Önkormányzat 2014. február 3-i ülésérıl 3-4/2014. (02. 03.) sz. határozat Készült: A Ceglédberceli Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselı-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Uraiújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 18 órakor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében megtartott képviselőtestületi

Részletesebben

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Szám: IV.535/2010. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. október 13-án (szerdán) 15 00 órakor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti mőszaki tárgyalójában megtartott alakuló ülésérıl.

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete október 16-án megtartott alakuló ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete október 16-án megtartott alakuló ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. október 16-án megtartott alakuló ülésérıl. Jelen vannak: Csordás Julianna képviselı Harangozó Csaba képviselı Kaponya Sándor

Részletesebben

A testületi szerv döntéshozatalának eljárási szabályai:

A testületi szerv döntéshozatalának eljárási szabályai: 2. Tevékenységre, mőködésre vonatkozó adatok Közzétételi egység: Döntéshozatal, ülések A testületi szerv döntéshozatalának eljárási szabályai: A képviselı-testület döntéshozatalának eljárási szabályait

Részletesebben

Simon Roland képviselı távolmaradása okát elıre jelezte.

Simon Roland képviselı távolmaradása okát elıre jelezte. 1 TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT SÜMEGPRÁGA 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U. 17. T: 87/350-587, Fax:87/550-038. Szám: 39-1/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2010. január 13-án 17,00 órakor kezdıdött nyilvános ülésérıl.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2016. május 12-én a Városháza kistermében 15 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete

Fertőd Város Képviselő-testülete Fertőd Város Képviselő-testülete 37/2012. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2012. november 30. napján megtartott R E N D K Í V Ü L I K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T I Ü L É S É R Ő L Készült: 3 példányban

Részletesebben

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia JEGYZİKÖNYV Készült: Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének a Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozójában 2014. április 23-án megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen voltak: Tóth István Derecskei

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA Ikt. szám: IV. 84-11/2009. SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Jogi és Ügyrendi Bizottságának

Részletesebben

Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó Társulás Társulási Tanácsának december 17-i ülésére

Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó Társulás Társulási Tanácsának december 17-i ülésére Elıterjesztés sorszáma: 18. Melléklet: 1 db ELİTERJESZTÉS Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó Társulás Társulási Tanácsának 2014. december 17-i ülésére Tárgy: Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó

Részletesebben

Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy-terme.

Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy-terme. J E GY Z Ő K Ö NY V 2016. november 21-én 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről Szám: KOZP/1264-19/2016. Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti

Részletesebben

NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT

NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT Ügyszám: 358-2/2013. NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT Törölt: TA 2013. JANUÁR 1. NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRATA Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testülete (8454

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK NEMZETISÉGI, ÜGYRENDI ÉS ELLENİRZÉSI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.: I. 240-10/2012. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-808

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2014. február 24-én (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

H A T Á R O Z A T O K

H A T Á R O Z A T O K H A T Á R O Z A T O K amely készült a Kulturális, Oktatási, Sport és Kommunikációs Bizottság 2014. január 23.-án 17 óra 20 perces kezdettel, a Pilisi Polgármesteri Hivatal (2721 Pilis, Kossuth Lajos út.

Részletesebben

Dr. Botka László polgármester. Ikt. sz.: /2014. Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése év II. félévi munkaterve. 1 pld. határozati javaslat

Dr. Botka László polgármester. Ikt. sz.: /2014. Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése év II. félévi munkaterve. 1 pld. határozati javaslat Elıterjesztı: Dr. Botka László polgármester Ikt. sz.: 33088-13/2014. Tárgy: Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése 2014. év II. félévi munkaterve Melléklet: 1 pld. határozati javaslat Összeállította: Jegyzıi

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a bizottság április 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a bizottság április 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 3/2011. JEGYZİKÖNYV a bizottság 2011. április 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozatok száma: 17-19. TARTALOMJEGYZÉK 17/2011.(IV.19.)

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Dóc Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. október 10-én megtartott rendkívüli nyílt ülésérıl T a r t a l o m j e g y z é k Dóc Községi Önkormányzat Képviselı-testületének

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült május 3-án a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselıtestület

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült május 3-án a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselıtestület Községi Önkormányzat RÖJTÖKMUZSAJ Röjtöki u. 193. 9451. (Tel.: 99/544-052) 1-92012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült 2012. május 3-án a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselıtestület

Részletesebben

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia JEGYZİKÖNYV Készült: Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének a Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozójában 2014. július 16-án megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen voltak: Tóth István Császár

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Röjtökmuzsaj község Önkormányzata RÖJTÖKMUZSAJ Röjtöki u. 193. 9451. (Tel.: 99/544-052) 1-4/2013. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Fertıszentmiklós Város Önkormányzat Képviselı Testülete és Csapod- Ebergıc-

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 83 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2014. június 23-án megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: A községháza nagyterme mellékelt jelenléti

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 206. december 3-án megtartott nyilvános, rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: Községháza (Bakonykúti, Szabadság

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl október 11.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl október 11. Ügyszám: 9-146/2012. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános, rendkívüli ülésérıl 2012. október 11. Nyirád 2012 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2013. április 30-án megtartott soron következı ülésérıl Jelen vannak: Pap József alpolgármester Harangozó Csaba képviselı

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 4/2012. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozat száma: 39-41. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 39/2012.(IV.10.)

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1 J e g y z ı k ö n y v Készült: Csákvár Nagyközség Önkormányzata, Gánt Község Önkormányzata, Vértesboglár Község Önkormányzata, Bodmér Község Önkormányzata, valamint Gánt Község Német Kisebbségi Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Dóc Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. június 19-én megtartott rendkívüli nyílt ülésérıl T a r t a l o m j e g y z é k Dóc Községi Önkormányzat Képviselı-testületének

Részletesebben

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK DECEMBER 20-I ÜLÉSÉRE

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK DECEMBER 20-I ÜLÉSÉRE E LİTERJESZTÉS FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 7. 2012. DECEMBER 20-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 2-15 /2012. MELLÉKLET: - TÁRGY: Javaslat Székesfehérvár Megyei Jogú Város több településrendezési terve és helyi építési

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Csányi László alpolgármester, képviselı. Mucsi György társadalmi megbízatású alpolgármester,

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Csányi László alpolgármester, képviselı. Mucsi György társadalmi megbízatású alpolgármester, J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2012. július 20-án megtartott rendkívüli ülésén az Aranyszöm Rendezvényház Tanácskozó Termében Jelen vannak: Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

A szervezet neve: Óbarokért Sport és Szabadidő Szervező Egyesület. Jegyzőkönyv. a. közgyűlés b. elnökség c. kuratórium d. egyéb:

A szervezet neve: Óbarokért Sport és Szabadidő Szervező Egyesület. Jegyzőkönyv. a. közgyűlés b. elnökség c. kuratórium d. egyéb: A szervezet neve: Óbarokért Sport és Szabadidő Szervező Egyesület 1.A szerv neve: (a válasz aláhúzandó) Jegyzőkönyv a. közgyűlés b. elnökség c. kuratórium d. egyéb: 2.Az ülés időpontja (év/hónap/nap/óra):

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 248. MELLÉKLET: 1 TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének /2014. ( ) önkormányzati rendelete a helyi közutak nem közlekedési célú igénybevételérıl szóló

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. december 28-án - pénteken - de. 10,00 órakor megtartott r e n d k í v ü l i e g y ü t t e s ülésérıl Hajdúdorog

Részletesebben

SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E február 15.

SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E február 15. 1 SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E 2010. február 15. Határozat száma 1/2010.(II.15.) Tárgy Az intézményi társulásban mőködtetett Mákvirág

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 19-én, 13:30 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

Jegyzıkönyv-hitelesítınek javasolta Kalláné Udvari Edit és Kulcsár Krisztina képviselıket.

Jegyzıkönyv-hitelesítınek javasolta Kalláné Udvari Edit és Kulcsár Krisztina képviselıket. 1 TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT SÜMEGPRÁGA 8351. Sümegprága, Rákóczi u. 17. T/F:87/550-038. Szám: 39-26/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2010. április 22-én 18,00 órakor kezdıdött nyilvános ülésérıl. Az

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Intézményfenntartó Társulása 8296 Monostorapáti, Petőfi u. 123. Száma: 3117-4/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Intézményfenntartó Társulása 2013. október 30-án /szerdán/ 18.05 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 178 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2013. október 28-án megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: A községháza nagyterme. mellékelt

Részletesebben

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: sz.

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: sz. a 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu 25. sz. JEGYZİKÖNYV, 2010. október 21-én rendkívüli sürgıséggel összehívott ülésérıl. Az ülés helye: Hivatala 3045. Bér, Petıfi út 32.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 17/2008. (IX. 5.) MNÖ határozatot

JEGYZŐKÖNYV. 17/2008. (IX. 5.) MNÖ határozatot JEGYZŐKÖNYV Készült: A Veszprém Megyei Német Önkormányzat testületének 2008. szeptember 5-én 14 30 órai kezdettel Veszprémben, a Német Házban (Thököly u. 11.) megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

Készült a kerecsenyi Képviselő-testület október 13-án 18 órakor megtartott üléséről.

Készült a kerecsenyi Képviselő-testület október 13-án 18 órakor megtartott üléséről. Készült a kerecsenyi Képviselő-testület 2010. október 13-án 18 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Önkormányzat hivatali helyisége Kerecseny, Deák F. u. 52. Jelen vannak: polgármester, Bonyai József,

Részletesebben

2010. október 13. JEGYZİKÖNYV. Pilisszentlászló Község Önkormányzata Képviselı-testületének október 13-án megtartott alakuló ülésérıl

2010. október 13. JEGYZİKÖNYV. Pilisszentlászló Község Önkormányzata Képviselı-testületének október 13-án megtartott alakuló ülésérıl Pilisszentlászló Község Önkormányzat Képviselı-testülete Szám: 12/2010. Határozatok száma: 49-58 /2010. Rendeletek száma: 9 /2010. JEGYZİKÖNYV 2010. október 13-án megtartott alakuló ülésérıl Napirendi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat november 12-i rendkívüli ülésén

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat november 12-i rendkívüli ülésén J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2018. november 12-i rendkívüli ülésén Hozott határozatok: 223/2018. (11.12.)-től 224/2018. (11.12)-ig Hozott rendeletek: - 1 J E G Y

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: Komló Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2013. július 18-i rendkívüli ülésérıl a mellékelt jelenléti ív szerint köszöntötte a megjelenteket. Megállapította,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 26-án 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 26-án 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről Ikt.szám: 262 /2014 JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26-án 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalótermében. Klebelsberg Intézményfenntartó Központ igazgatója

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalótermében. Klebelsberg Intézményfenntartó Központ igazgatója JEGYZİKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata ÜGYRENDI ÉS IGAZGATÁSI BIZOTTSÁGÁNAK, PÉNZÜGYI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁGÁNAK, OKTATÁSI, IFJÚSÁGI ÉS SPORT BIZOTTSÁGÁNAK 2012. december 10-én 15,00

Részletesebben

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d Száma: 155-8/2010. J e g y z ő k ö n y v Készült: Képviselő-testülete, valamint Hegyesd község Önkormányzata

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu Szám: 19/2013. J E G Y Z

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. Ikt.sz.:.. /2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Helye: Békéscsaba Megyei Jogú Város Cigány Kisebbségi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KORONCÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 9113 KORONCÓ, RÁKÓCZI U. 48. 1-1/2016 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Koroncó Község Önkormányzat Képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatal nagytermében

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács március 7. 8:00 órai kezdettel megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács március 7. 8:00 órai kezdettel megtartott ülésérıl JEGYZİKÖNYV a 2013. március 7. 8:00 órai kezdettel megtartott ülésérıl Az ülés helye: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat hivatalos helyisége (2800 Tatabánya, Fı tér 4. Dobroszláv terem) Jelen vannak:

Részletesebben

1/2014. (I.29.) számú határozatot A Csicsergő Óvoda évi költségvetésének. módosításáról

1/2014. (I.29.) számú határozatot A Csicsergő Óvoda évi költségvetésének. módosításáról 1/E/TD/2014. Torony Község Önkormányzata Képviselő-testülete és Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. január 29-i nyílt együttes ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: Torony: 9/2014. (I.29.)

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. július 31-én 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen vannak: Pádár

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. J E GY Z İ K Ö NY V 2014. június 23-án 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl

Részletesebben

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi str. 69-71.

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi str. 69-71. Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi str. 69-71. Ikt.szám: IV. 191-4/2013. JEGYZİKÖNYV amely készült 2013. augusztus 6-án (kedden) 15

Részletesebben

Távolmaradt: Horváth István polgármester, Halmai Gáborné, Máté Péter, dr. Tóth Csaba Attila képviselık

Távolmaradt: Horváth István polgármester, Halmai Gáborné, Máté Péter, dr. Tóth Csaba Attila képviselık Szám: IV. 170-15/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének 2011. október 19-én (szerdán) 8 óra 20 perckor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott rendkívüli

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V BÁND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 8443 Bánd, Petıfi u. 60. Tel/fax: 88/504-131 E-mail: polgarme@vnet.hu Szám: 48/2/2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: ülésén, 2009. február 9-én /hétfı/ 17

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Román Kisebbségi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. Ikt.sz.:.../2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V /Tekintettel az ülés hangfelvételen történt rögzítésére, a jegyzıkönyv

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.)

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.) Bucsa és Kertészsziget Önkormányzat Napközi Otthonos Óvoda Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanácsa Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520. 841-2/2014. iktatószám 2. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Simon Attiláné, a Wunderland Óvoda vezetıje.

JEGYZİKÖNYV. Simon Attiláné, a Wunderland Óvoda vezetıje. Iktatószám: IV. 136-2/2015. JEGYZİKÖNYV Amely készült 2015. február 24-én (kedden) 15 órakor a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselı-testületének az Ifjúsági Cserkészházban (Szekszárd, Hrabovszki

Részletesebben

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d Száma: 332-10/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestülete,

Részletesebben

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v. Monostorapáti község Önkormányzat Képviselő-testülete

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v. Monostorapáti község Önkormányzat Képviselő-testülete Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d Száma: 182-4/2009. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. május 27-én megtartott soron következı ülésérıl Jelen vannak: Berecz Pál képviselı Dr. Árva-Lóky Zsófia képviselı

Részletesebben