Asztali fúrógép TARTALOMJEGYZÉK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Asztali fúrógép TARTALOMJEGYZÉK"

Átírás

1 Asztali fúrógép Modell DED7707 DEDRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garanciakártyával Érvényes: január 1-től Hajtóműtér Fúrótokmány billenő borítása Alsó asztal rögzítőnyílásokkal Hajtómotor Hosszanti előtolás emelő Mozgó asztal 1. RAJZ TARTALOMJEGYZÉK 1. EK Megfelelőségi Nyilatkozat 2. Fúrógép rendeltetése 3. Használati korlátozások 4. Műszaki adatok 5. Munkabiztonság 6. Előkészítés az üzemeléshez 7. Hálózati csatlakoztatás 8. Fúrógép beindítása 9. Berendezés használata 10. Folyamatos kezelési tevékenységek 11. Fúrók rögzítése, cseréje 12. Ajánlott fúrófejek 13. Meghibásodások önálló megoldása 14. Berendezés készlete, záró megjegyzések 15. Kapcsolási rajz és műszaki rajz 16. Információ a felhasználóknak a használt berendezés ártalmatlanításáról 17. Garancia Kártya A berendezéssel végzett munka közben ajánlott mindig betartani az alapvető munkabiztonsági előírásokat, a tűzesetek, áramütés vagy mechanikai sérülések elkerülése érdekében.

2 A berendezés használatának megkezdése előtt kérjük, ismerkedjen meg a Használati Utasítás tartalmával. Kérjük, őrizze meg a Használati Utasítást. A Használati Utasításban foglalt tanácsok és utasítások szigorú betartása hatással lesz az Ön berendezésének élettartamának meghosszabbítására. 1. EK MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT tétel DEDRA-EXIM Sp. z o.o Pruszków ul. 3 Maja 8 teljes felelősséggel nyilatkozza, hogy az alábbi berendezés: Gép: Asztali fúrógép Katalógus sz.: DED7707 Funkció: lásd Használati Utasítás Gyártás éve: 2013 melyre az alábbi nyilatkozat vonatkozik, megfelel a vonatkozó EK (EC) Irányelveknek: 2004/108/EK az elektromágneses összeférhetőségre vonatkozó tagállami jogszabályok közelítéséről (Electromagnetic compatibility) melyet a TÜV SÜD RIDLERSTRASSE MUNCHEN GERMANY által kiállított E8N sz. tanúsítvánnyal igazoltak. 2006/42/EK a gépekre vonatkozó tagállami jogszabályok közelítéséről (Machinery safety), melyet a TÜV SÜD RIDLERSTRASSE MUNCHEN GERMANY által kiállított M8A sz. tanúsítvánnyal igazoltak.

3 valamint a Lengyel Köztársaság rendszerkövetelményeinek: Dz. U.2007 nr 82 poz napi rendelet az elektromágneses kompatibilitásról Dz. U.2008 nr 199 poz Gazdasági Miniszter napi rendelete a gépek alapvető követelményeiről Alkalmazott harmonizált szabványok: EN :2009; EN :/A1:2001; EN :/A2:2005; EN :2006; EN :2006 mgr inż Waldemar Łabudzki Műszaki Igazgató Pruszków, A megfelelőségi nyilatkozat érvényességét veszti, ha a berendezést megváltoztatják, vagy átépítik, vagy ha nem a Használati Utasításnak megfelelően használják. A megfelelőségi nyilatkozat kiállítására jogosult személy: Műszaki osztály és szerviz vezető: Grzegorz Ratyński DEDRA EXIM Sp. z o.o Pruszków ul. 3 Maja 2. Asztali fúrógép rendeltetése Az asztali fúrógép kisebb műhelyekben, vagy hobby jellegű barkácsműhelyekben végzett egyszerű fúrási munkákhoz lett megtervezve. A géppel az alábbi anyagokban végezhetők fúrási munkák: fa, fa származék anyagok, műanyagok, színesfémek, könnyűfémek, általános felhasználású szerkezeti acélok, öntöttvasak. Lehetséges furatok fúrása kompozit anyagokban és kerámiában a megfelelő fúrók használatával. 3. Használati korlátozások A DED7707 asztali fúrógép kizárólag az alábbi Megengedett munkakörülmények szerint használható. A gép kizárólag NWKa típusú hengeres szárú fúróval használható. A részletes információkat az Ajánlott forgácsolási paraméterek c. részben találja. Tilos a berendezés csatlakoztatása hűtőközeg vagy víz táplálási rendszerekhez. A fúrógép szerkezetében és felépítésében nem terveztek professzionális/szakmai célokra történő felhasználást. A fúrógép kizárólag barkácsoknak ajánlott és otthoni felhasználásra alkalmas. A mechanikus vagy elektromos szerkezetben önállóan elvégzett beavatkozások, egyéb módosítások, a Használati Utasításban nem említett kezelési tevékenységek jogtalannak minősülnek és a Garancia Jogok azonnali elveszítését eredményezik. A rendeltetésnek nem megfelelő, vagy a Használati Utasítás tanácsainak és utasításainak nem megfelelő használat a Garancia Jogok azonnali elveszítését eredményezi.

4 MEGENGEDETT MUNKAKÖRÜLMÉNYEK S2 alkalmi munka, 10 perc munkaidő terheléssel A gép kizárólag zárt, megfelelően működő szellőzéssel ellátott helyiségekben használható. 4. Műszaki adatok Berendezés típusa DED7707 Elektromos hajtómű kétfázisú indukciós (indítási fázissal) Hálózati feszültség 230 V 50 Hz Hajtómű névleges teljesítménye 350 W Fordulat sebesség 2650 ford./perc Tömeg 20,0 kg Fúrótokmány: Tokmány átmérő tartomány 3-13 mm, rögzítés Morse 2 kúpon Fordulat sebesség szám/ fúróorsó löket 5/ 50 mm Mozgatható asztal méretei 160 mm x 160 mm Alsó asztal méretei 290 mm x 190 mm Mozgatható asztal billenési tartománya 0 foktól - 45 fokig Hangkibocsátás (ISO 7960 A 2/95 Melléklet alapján) Terhelés mellett Terhelés nélkül Hangnyomás szint LPA 79,9,0 db (A) 73,0 db (A) Hangerősség szint LWA 83,9 db (A) 75,2 db (A) 5. Munkabiztonság Kérjük, alaposan ismerkedjen meg az alábbi fejezet tartalmával, hogy a maximális mértékben megelőzhetők legyenek a helytelen üzemeltetésből vagy a Munkabiztonsági Előírások Szabályainak ismeretének hiányából származó sérülések, vagy balesetek. 1. A gépet olyan személy használhatja, aki alaposan megismerkedett a Használati Utasítás tartalmával és azt meg is értette. 2. Munkavégzés közben használjon személyes védelemre szolgáló eszközöket, mint: védőszemüveg. 3. Minden szabályozási beállítást, karbantartási vagy kezelési műveletet (pl. áttételek váltása) a hálózatból kicsatlakoztatott vezeték mellett végezzen. 4. A szerszám, mely a gép részét képezi, nagyon éles forgácsoló élekkel rendelkezik, működés közben pedig nagy sebességgel forog, a kéz és ujjak sérülésének veszélyét keltve. 5. A gépet kizárólag a munkavégzés idejére csatlakoztassa a hálózathoz. A táplálás bekapcsolása után a munkavégzés helyén nem tartózkodhatnak illetéktelen személyek. A gép különösen veszélyes gyermekek számára, ezért fordítson különös figyelmet arra, hogy a berendezés gyermekek számára teljesen elérhetetlen legyen.

5 6. Ne közelítse a kezét a forgásban lévő orsóhoz, ne távolítsa el az asztalról a forgácsokat sem kézzel, sem egyéb eszközökkel. Ezt a tevékenységet a gép teljes leállása után végezze el. 7. Ne terhelje túl a gépet munkavégzés közben kizárólag a megfelelő működéshez szükséges nyomást alkalmazza. 8. A fúrógép minden borítását, minden, biztonságért felelős elemét műszakilag teljesen megfelelő állapotban kell tartani. Meghibásodásuk esetén haladéktalanul meg kell javítani, vagy újra kell cserélni. Tilos a munkavégzés a berendezés hibás felső borításával vagy a biztonsági rendszer egyéb meghibásodott elemeivel. Tilos a berendezést a mechanikai védelem leszerelt elemeivel üzemeltetni. 9. A munkavégzés megkezdése előtt minden alkalommal ellenőrizze a szerszám műszaki állapotát. Meghibásodás vagy deformálódás észrevétele esetén ne indítsa be a berendezést cserélje ki a szerszámot egy hibamentesre. 10. Ne dolgozzon eltompult szerszámmal. 11. Tilos a Műszaki Adatokban megadott értékeket túlhaladó elemek megmunkálása. 12. Tilos olyan fúrók használata, melyek nem felelnek meg a Használati Utasításban megadott műszaki paramétereknek. 13. A fúrógépnek állandó módon rögzítve kell lennie a munkavégzési helyen. Semmilyen esetben sem használható olyan helyen, ahol munkavégzés idején eldőlhet. 14. A megmunkált elemeket biztos módon kell rögzíteni a munkaasztalon. 15. Első beindítás előtt ellenőrizze, hogy a hálózati feszültség megegyezik a névleges táblázatban megadott értéknek. 16. Ne használja a gépet gyúlékony folyadékokat vagy gázokat tartalmazó palackok mellett. 17. Ne emelje a gépet a tápvezeték húzásával és a dugó kicsatlakoztatásakor ne a tápvezetéket húzza. 18. Tilos a gépet esőn hagyni, vagy nedves környezetben használni. 6. Előkészítés az üzemeléshez A berendezést vízszintes, egyenletes felületen helyezze el, jól megvilágított helyen. Ellenőrizze, hogy a mozgó elemek és az orsó borítása nem sérültek. Az orsó forgatásával bizonyosodjon meg, hogy a hajtómű nincs-e leblokkolva (az orsó ellenállással forog, valamint a fúrótokmány megfelelően van rögzítve az orsó tengelyén). Szükség esetén húzza meg. Az orsó borításának úgy kell elhelyezkednie, hogy csak a fúró munka része legyen fedetlen. Tilos hosszabbító elemekkel rendelkező fúrók használata. 7. Csatlakoztatás hálózathoz A gép csatlakoztatása előtt bizonyosodjon meg, hogy a hálózati feszültség megfelel-e a névleges táblázatban megadott értéknek. A berendezés táplálását biztosító rendszernek minimum 1,5 mm² keresztmetszetű rézvezetékkel kell rendelkeznie, 6 A értékű biztosítékon kell áthaladnia a személyek védelme érdekében (max. 30 ma kimeneti áram értékű áramkapcsoló). A tápláló dugaljnak rendelkeznie kell megfelelően működő védővezetővel. Az elektromos vezetéket úgy helyezze el, hogy munkavégzés közben ne álljon fenn a sérülésének veszélye. Ne használjon hosszabbítót. A dugót ne a tápvezeték húzásával húzza ki.

6 A gép biztonsági rendszere rövidebb áramkimaradások esetén is automatikusan lecsatlakozik a hálózatról. Ilyen esetben, a gép önmagától történő leállásakor kötelezően nyomja meg a gépen a 0 gombot és húzza ki a dugót a hálózatból. A táplálás megszűnés kiváltó okának megállapítása és a probléma megoldása után folytathatja a munkát. A berendezést akkor sem lehet beindítani, ha a hajtómű tér nyitva van. 8. Berendezés bekapcsolása A berendezés vezérlő gombjai a berendezés testén találhatók (8) bal oldalon, ha a berendezést az orsó oldaláról nézi. A kapcsoló I gombja a gép beindítását, a 0 gomb pedig a leállítását eredményezi. A megmunkált tárgyat biztosan rögzítse a munkaasztalhoz, pl. fúró satu segítségével. Tilos olyan anyagok megmunkálása, melyek mérete nagyobb a munkaasztalnál. Tilos úgy fúrni, hogy közben a megmunkálandó tárgyat a kezében fogja. 9. Berendezés használata Jelen fejezetben leírt beállítási tevékenységeket a hálózatból kihúzott dugó mellett végezze. Csak a beállítási tevékenységek befejezése után csatlakoztathatja a berendezést a hálózathoz. Miután rögzítette a tárgyat a tartóban, állítsa be a munkaasztalt olyan magasságban, hogy az orsó teljes kihúzása után elérje a fúrási mélységet. Ennek érdekében lazítsa meg a szorítót (7). A fúrási műveletet kezdje pl. a fúrási pont megjelölésével. Kapcsolja be a fúrógépet és végezze el a fúrási műveletet. Fúrás közben fejtsen ki enyhe nyomást az előtolás emelőjére. Áttételek váltása Csatlakoztassa ki a fúrógépet a hálózatból. Csavarja ki a csavart (16). Nyissa ki a hajtóműteret. Lazítsa meg a szorítót (15). Helyezze át a hajtószíjat a kívánt szíjtárcsa átmérőre, úgy, hogy a hajtószíj egy síkon feküdjön. A műveletet a hosszanti előtolás emelője oldalán állva végezze el. A hajtószíj könnyebb levétele érdekében tolja a hajtómotort a géptesthez. Zárja be a hajtóműteret. Figyelem: a hajtóműtér kinyitásakor nem lehet beindítani a meghajtást. Kapcsolja be a berendezést, végezze el a fúrási folyamatot, Tartsa távol a kezét a forgó orsótól. 10. Folyamatos kezelési tevékenységek A folyamatos kezelési tevékenységeket a hálózatból kicsatlakoztatott dugó mellett végezze. Rendszeresen ellenőrizze a fúrógép műszaki állapotát: rendszeresen tisztítsa a fúrógépet. Minden alkalommal tisztítsa meg az elektromos motor hűtő levegőnyílásait. Ezt a műveletet a legjobb, ha sűrített levegő segítségével végzi el. Rendszeresen kenje gépolajjal (pl. WD-40) az összes mozgó alkatrészt. Évente egyszer kenje a golyós csapágyakat. 11. Fúrók rögzítése, cseréje

7 Húzza ki a berendezés dugóját az elektromos hálózatból. Hajtsa le a fúrótokmány burkolatát. A mellékelt kulccsal lazítsa meg. A gyűrű forgatásával állítsa be a szorítópofákat úgy, hogy be tudja helyezni a fúrót. Húzza meg kézzel előzetesen a fúrótokmányt. A fúró beszorítását a fúrótokmány kulcs segítségével fejezze be. 6 mm-nél nagyobb átmérőjű fúrókat a tokmányban teljes mélységig tolja be, a vékony fúrókat úgy állítsa be, hogy a szorítópofák a fúró hengeres részén szorítsák. 12. Ajánlott forgácsolási paraméterek Fordulat sebesség beállítása. Kövesse a fúró gyártok utasításait. Figyeljen oda, hogy minél nagyobb a fúró átmérője, annál kisebb fordulat sebességet állítson be. A puha anyagok a fúrók nagyobb fordulat sebességének használatát teszik lehetővé. 13. Meghibásodások önálló megoldása PROBLÉMA KIVÁLTÓ OK MEGOLDÁS A berendezés nem működik A tápvezeték rosszul van csatlakoztatva A dugaljban nincs hálózati feszültség Meghibásodott kapcsoló Működésbe lépett a biztonsági blokk Nyomja beljebb a dugót, ellenőrizze a tápvezetéket Ellenőrizze a feszültséget a dugaljban, bizonyosodjon meg, hogy nem lépett működése a biztosíték Cserélje ki a kapcsolót egy újra Zárja le megfelelően a hajtóműtér fedelét A hajtómotor túlmelegszik Meghibásodott motor csapágyak Adja be a gépet javításra A berendezés nehezen indul Túl nagy húzóerő a hajtószíjon Csökkentse a hajtószíjon a húzóerőt be A gép hangos, főleg az orsó magasabb fordulati sebessége mellett Meghibásodott az orsó csapágyazása Cserélje a csapágyakat újakra; ha ez eredménytelennek bizonyul, adja be a gépet szervizbe A gép hosszabb használati idő Eltompult fúrók Megfelelően élezze a fúrót, vagy után veszít a teljesítményből A hajtómotor működik, az orsó nem forog Meghibásodott hajtószíj A hajtószíj leesett a szíjtárcsákról cserélje újra Helyezze fel helyesen a hajtószíjat, csekély mértékben növelje a húzóerőt 14. Berendezés készlet, záró megjegyzések 1. Fúrótokmány (1 db) 2. Imbuszkulcs s=3 (1 db) 3. Imbuszkulcs s=5 (1 db) 4. Csavar M10x25 (3 db)

8 5. Alátét 10 (3 db) 6. Emelő (3 db) Záró megjegyzések: Cserealkatrészek megrendelésekor kérjük, adja meg a fej borításán található berendezés sorozatszámot. Kérjük, írja le a meghibásodott alkatrészt, megadva a hozzávetőleges vásárlási időt. A hajtószíj méretei az alkatrészek specifikációjában vannak megadva. A garanciális időszakban a javítások a Garancia Kártyán megadott feltételek szerint lesznek elvégezve. A reklamált terméket kérjük, hogy a vásárlás helyén adja be javításra (az eladó köteles átvenni a reklamált terméket), vagy küldje el a DEDRA EXIM Központi Szervizébe, a Használati Utasítás utolsó oldalán, vagy a Garancia Kártyán megadott címre. Kérjük, mellékelje az Importőr által kiállított Garancia Kártyát. Enélkül a dokumentum nélkül a javítás garancián kívülinek lesz tekintve. A garanciális időszak után a javításokat a Központi Szerviz végzi. A meghibásodott terméket a Szervizbe kell elküldeni (a szállítási költséget a felhasználó fedezi). Készült: DEDRA - EXIM Sp. z o.o. számára PRUSZKÓW ul. 3 Maja 8 Tel. (22) ; fax (22) info@dedra.pl Serwis: wew. 129,165; serwis@dedra.pl Az elektromos kapcsolási rajzok a DEDRA EXIM Sp. z o.o. Műszaki Osztályán elérhetők. A DEDRA EXIM Sp. z o.o. fenntartja magának a jogot szerkezetben vagy készletben történő változtatásokra előzetes értesítés nélkül. Minden jog fenntartva. Az alábbi anyagot szerzői jogok védik. Tilos a Használati Utasítás részleteinek vagy teljes tartalmának másolása vagy terjesztése a DEDRA-EXIM engedélye nélkül.

9 15. Elektromos kapcsolási rajz ford./perc +/- 10% Áttétel diagram 15. Összeszerelési rajz 15. Alkatrészek listája Sorszám Alkatrész neve db a rajzon 1. Berendezés alap 1 2. Vezető oszlop 1 3. Csavar 3 4. Szorítóhüvely 1 5. Mozgatható asztal lemez 1 6. Csavar 1 7. Szorító emelő 1 8. Géptest 1 9. Kötőcsavar Fedél Adagoló henger Emelő kar 3

10 13. Műanyag rátét Kötőcsavar Szabályozógomb M6 csavar Rugó fedél Rugó Fedél Kapcsoló Vezeték fedél Kötőcsavar Gumi alátét Tápvezeték Mélységmérő nyíl Fedél M6 alátét Mutató csavarja M6 fedél Peremszorító M4 csavar fedéllel Végálláskapcsoló bütyök Burkolat borítás Végálláskapcsoló 1 Sorszám Alkatrész neve db a rajzon 35. Mozgó borítás Állandó borítás Rugó Rögzítő lemez Vezető Gumi borítás Vezető rugó M6 alátét M6 csavar Hajtómotor M8 csavar Motor szíjtárcsa M6 x30 kötőcsavar Borítás M6 alátét M6 csavar Hajtószíj (8x700) Orsó szíjtárcsa M6x30 kötőcsavar Feszítőgyűrű Belső hüvely Feszítőgyűrű Csapágy 6203z Csapágy 6203z Feszítőgyűrű Feszítőgyűrű Vezetékfogó 1

11 62. Csapágy 6201zz Gumi perem Orsó hüvely Csapágy 6201zz Orsó Fúrótokmány Információ a felhasználóknak a használt berendezés ártalmatlanításáról (háztartásokra érvényes) A terméken vagy a termékhez csatolt dokumentáción elhelyezett szimbólum azt jelzi, hogy az elektromos és elektronikus berendezést a hasznos élettartama végén nem szabad háztartási szemétként kezelni. Ehelyett a terméket a megfelelő, elektromos és elektronikus berendezések hulladékainak hasznosítására szakosodott gyűjtőhelyre kell vinni, hogy a nemzeti törvényeknek megfelelően történjék kezelése, visszanyerése és újrahasznosítása. A gyűjtőhelyekről a helyi önkormányzatoknál érdeklődhet, pl. az internetes oldalukon. A termék megfelelő ártalmatlanításával segít megőrizni a természetes erőforrásokat és megelőzheti azokat a környezetre és az egészségre gyakorolt ártalmas hatásokat, amelyeket a termék hulladékának helytelen kezelése egyébként okozhat, továbbá csökkenti az elektromos berendezésekből származó hulladékok mennyiségét és segíti az újrahasznosítást és újrafeldolgozást. A nemzeti törvények értelmében az ilyen hulladék helytelen ártalmatlanítása esetén büntetést szabhatnak ki. Felhasználók az Európai Unió országaiban Az elektromos vagy elektronikus berendezésektől való megszabadulás szüksége esetén kérjük, vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi értékesítési ponttal, vagy a szállítóval, aki bővebb információkkal szolgál. Hulladékkezelés az Európai Unión kívüli országokban Ez a szimbólum csak az Európai Unió országaiban érvényes Amennyiben meg kíván szabadulni az alábbi terméktől, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a helyi önkormányzattal, vagy az eladóval, hogy információt szerezzen a helyes hulladékkezelésről. DEDRA EXIM Sp. z o.o Pruszków ul. 3 Maja 8 tel: (+48 / 22) fax: (+48 / 22) http: //www. dedra.pl info@dedra.pl

12 Garancia Kártya Eladó pecsétje Katalógus szám: DED7707 Név: Asztali fúrógép Dátum és aláírás... Sorozatszám: PL... Az eladott termékre szóló garancia nem zárja ki, nem korlátozza, és nem függeszti fel a vásárlónak, a termék és a szerződés nem egyezésével kapcsolatos jogait. ÁLTALÁNOS GARANCIA FELTÉTELEK 1. Garantáljuk a termék megfelelő működését a Használati Utasításban leírt műszaki felhasználói feltételek szerint. Az alábbi dokumentumban bejegyzett vásárlás dátumától számított 12 hónapra nyújtunk garanciát. A garancia a Lengyel Köztársaság Magyarország teljes területére vonatkozik. A reklamációt írásban kell benyújtani a garancia érvényességi idején belül. 2. A garancianyújtó kötelességeit az értékesítési pont vállalja. 3. Az alábbi garancia a hibás anyagok, a nem megfelelő összeszerelés, a gyártási hibák által okozott meghibásodásokra érvényes. 4. A garanciális időszakban megjelent meghibásodásokat a DEDRA-EXIM megszűnteti a felek által megállapított időpontban. 5. A reklamált terméket az értékesítési pontba kell eljuttatni. A reklamáció megvizsgálásának feltétele az alábbi dokumentumok bemutatása: - helyesen kitöltött Garancia Kártya, - vásárlást igazoló irat (vagy annak másolata) a Garancia Kártyán szereplő dátummal megegyező dátummal, 6. A garancia nem érvényes az alábbiakból származó meghibásodásokra: - a Használati Utasítás rendeltetésének és tanácsainak nem megfelelő használat, - amatőr barkácsolóknak szánt gép professzionális használata, - berendezés túlterhelése, mely a motor vagy a mechanikus áttételek meghibásodását okozza, - illetéktelen személyek által végzett szerelési munkák, - a szerkezeten végrehajtott módosítások,

13 - mechanikai, fizikai, vegyi meghibásodások, melyeket külső erők és tényezők váltottak ki, - helytelen elemek vagy alkatrészek használatából, nem megfelelő zsírok, olajok, karbantartási eszközök alkalmazásából származó meghibásodások, 7. A garancia nem érvényes az üzemelés során természetes módon elhasználódó részekre, mint: hőbiztosítékok, elektrografit kefék, ékszíjak, eszköz fogók, akkumulátorok, elektromos eszközök betétei (körfűrész, fúrók, marók, stb.) 8. A berendezés névleges táblázatának olvashatónak kell lennie. A reklamált példányt gondosan biztosítsa sérülésektől, melyek a szállítás során jöhetnek létre. Amennyire lehetséges, szállítsa eredeti csomagolásban. Vásárlói Nyilatkozat A garancia feltételeit megismertem, ezt saját kezű aláírással tanúsítom: dátum és hely vásárló aláírása DEDRA EXIM Sp. z o.o Pruszków ul. 3 Maja 8 tel: (+48 / 22) fax: (+48 / 22) http: //www. dedra.pl info@dedra.pl FELJEGYZÉSEK AZ ELVÉGZETT JAVÍTÁSOKRÓL Sz. Javítás bejelentésének dátuma Javítás elvégzésének dátuma Javítást végző személy aláírása Javítás terjedelme, javítási tevékenységek leírása

14

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Aktuális a 2013. január 1. után megvásárolt példányokhoz TARTALOMJEGYZÉK:

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Aktuális a 2013. január 1. után megvásárolt példányokhoz TARTALOMJEGYZÉK: PANSAM Mini pneumatikus csiszoló Modell: A 532101 1. ábra HASZNÁLATI UTASÍTÁS Olvassa el a használati utasítást Aktuális a 2013. január 1. után megvásárolt példányokhoz TARTALOMJEGYZÉK: 1. EK Megfelelőségi

Részletesebben

Elektromos keverőgép. Használati utasítás

Elektromos keverőgép. Használati utasítás PANSAM Elektromos keverőgép Modell: A140020 Használati utasítás GARANCIA KÁRTYÁVAL Érvényes a 2014. január 1. után megvásárolt termékekre. Olvassa el a Használati Utasítást TARTALOMJEGYZÉK: Fejezet oldal

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Garancia Kártyával

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Garancia Kártyával Forrasztóállomás 60W Modell: DED7541 DEDRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garancia Kártyával Érvényes: 2014. január 1-től kijelző hőmérséklet skála váltó gomb ( C / F) kapcsológomb hőmérséklet szabályozó gomb forrasztópáka

Részletesebben

Csiszoló zsiráf Modell: DED7743

Csiszoló zsiráf Modell: DED7743 Csiszoló zsiráf Modell: DED7743 DEDRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garancia Kártyával Érvényes: 2013. január 1. után vásárolt termékekre Csiszolófej Hosszabbító kar zár Csiszológép hosszabbító kar Fordulat sebesség

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garancia Kártyával

HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garancia Kártyával Ventillátoros hősugárzó Modell: DED9931 DEDRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garancia Kártyával Érvényes a 2014. január 1. után megvásárolt példányokra - Működési fokozat kapcsoló - Hőmérséklet szabályozó kapcsoló

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Garancia Kártyával

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Garancia Kártyával Műanyag hegesztőgép termoplasztikus csövekhez DED7515 DEDRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garancia Kártyával Érvényes: 2012. január 1-től Melegítő lap Fűtőszál működésének jelzője Hegesztő fejek Állvány Fogantyú

Részletesebben

Kompresszor. Modell: A 040300 HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Garancia Kártyával. Érvényes a 2014. január 1. után megvásárolt példányokra

Kompresszor. Modell: A 040300 HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Garancia Kártyával. Érvényes a 2014. január 1. után megvásárolt példányokra PANSAM Kompresszor Modell: A 040300 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garancia Kártyával Érvényes a 2014. január 1. után megvásárolt példányokra Olvassa el! TARTALOMJEGYZÉK: 1. EK (EC) Megfelelőségi Nyilatkozat 2. Kompresszor

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Garanciajeggyel. Meghajtó motor Váltóház TARTALOMJEGYZÉK:

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Garanciajeggyel. Meghajtó motor Váltóház TARTALOMJEGYZÉK: Asztali fúrógép Modell DED7710 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garanciajeggyel Érvényes a következő dátum után vásárolt termékekre: 2014 január 1. Meghajtó motor Váltóház Fúróorsó előtolás szabályozó Ékszíj feszesség

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garancia Kártyával

HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garancia Kártyával Csiszoló-marógép Modell: DED7747 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garancia Kártyával DEDRA Érvényes: 2012. január 1. után vásárolt termékekre - Kefe csatlakozás - Biztonsági zár - Gyémánttárcsa burkolat 1. kép TARTALOMJEGYZÉK:

Részletesebben

DEDRA. HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garancia Kártyával. Elektromos hősugárzó. Modell: DED9921. Érvényes: 2012. január 1. után vásárolt termékekre

DEDRA. HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garancia Kártyával. Elektromos hősugárzó. Modell: DED9921. Érvényes: 2012. január 1. után vásárolt termékekre Elektromos hősugárzó Modell: DED9921 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garancia Kártyával DEDRA Érvényes: 2012. január 1. után vásárolt termékekre - Ventilátor szabályozó gomb - Biztosíték nullázás gomb - Hőmérséklet

Részletesebben

HU Asztali csiszológép

HU Asztali csiszológép A067110 PANSAM HU Asztali csiszológép Használati utasítás garancia kártyával Eredeti használati utasítás Érvényes 2014. március 1-től Tartalomjegyzék: 1. Fényképek és ábrák 3. old. 2. Munkabiztonság 6.

Részletesebben

Q30 ventilátor használati útmutató

Q30 ventilátor használati útmutató Q30 ventilátor használati útmutató Fontos! Későbbi használat céljából őrizzük meg az útmutatót. Összeszerelés előtt mindenképp tanulmányozzuk át az útmutatót. utasítások Motor Tápkábel Biztosító anya Hátsó

Részletesebben

T80 ventilátor használati útmutató

T80 ventilátor használati útmutató T80 ventilátor használati útmutató 1. Tápkábel és 2. Motor állvány 3. Kondenzátor 4. Motor dugvilla 5. Hátsó borítás 6. Légbefúvó 7. Csapágy 8. Áramköri lap 9. Kapcsolódoboz 10. Kapcsoló fedél 11. Kapcsológomb

Részletesebben

ASZTALI VENTILÁTOR R-865 / R-866

ASZTALI VENTILÁTOR R-865 / R-866 Használati útmutató ASZTALI VENTILÁTOR R-865 / R-866 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen

Részletesebben

KENYÉRPIRÍTÓ R-210. Használati útmutató. Kenyérpirító R-210

KENYÉRPIRÍTÓ R-210. Használati útmutató. Kenyérpirító R-210 Használati útmutató KENYÉRPIRÍTÓ R-210 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP Art. 8220-8225 FIGYELEM OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A FÜZETET. EZ FONTOS INFORMÁCIÓKAT A BIZTONSÁGOS ÜZEMELTETÉSRE ÉS KARBANTARTÁSRA VONATKOZÓAN. FONTOS INFORMÁCIÓK ŐRIZZE

Részletesebben

F40P ventilátor használati útmutató

F40P ventilátor használati útmutató F40P ventilátor használati útmutató Alkatrészek ismertetése általános biztonsági tudnivalók - Amíg teljes körűen össze nem állítottuk a ventilátort, addig ne csatlakoztassuk azt a a fali csatlakozó aljzathoz.

Részletesebben

TORONYVENTILÁTOR

TORONYVENTILÁTOR 10031517 10031518 TORONYVENTILÁTOR Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

Q40P ventilátor használati útmutató

Q40P ventilátor használati útmutató Q40P ventilátor használati útmutató Alkatrészek ismertetése A) Elülső védőrács B) Hátsó védőrács (hátul) C) Motor ház D) Ventilátor fej forgás gomb E) Fej dőlés állító kézi csavar F) Lapátkerék G) Vezérlőpanel

Részletesebben

KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI

KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI Mixer Tisztelt Ügyfelünk, először is köszönjük Önnek vásárlást. Kérjük, olvassa el figyelmesen a mellékelt bekötési és használati útmutatót és kövesse a leírtakat

Részletesebben

WS 34A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ALSÓMARÓ

WS 34A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ALSÓMARÓ GARANCIALEVÉL 1. A KH Trading által forgalmazott termékekre az eladás napjától számítva 24 hónap garanciát nyújtunk a polgári törvénykönyv értelmében, vagy 12 hónapot a kereskedelmi törvénykönyv értelmében,

Részletesebben

HM16D800. Az eredeti használati útmutató fordítása GARANCIALEVÉL. Termék: VÉSŐGÉP Típus: HM16D800. Gyártási szám (sorozatszám): Javítási bejegyzések:

HM16D800. Az eredeti használati útmutató fordítása GARANCIALEVÉL. Termék: VÉSŐGÉP Típus: HM16D800. Gyártási szám (sorozatszám): Javítási bejegyzések: GARANCIALEVÉL 1. Az UNI-MAX által forgalmazott termékekre, az eladás napjától számítva: a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alapján 24 hónap; a Kereskedelmi Törvénykönyv rendelkezései alapján 12 hónap

Részletesebben

F40PT ventilátor használati útmutató

F40PT ventilátor használati útmutató F40PT ventilátor használati útmutató Alkatrészek ismertetése A) Elülső védőrács B) Hátsó védőrács (hátul) C) Motor ház D) Ventilátor fej forgás gomb E) Fej dőlés állító kézi csavar F) Lapátkerék G) Vezérlőpanel

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ FIGYELMEZTETÉS FIGYELEM: Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutató, mely fontos előírásokat tartalmaz a biztonságos használatra és a készülék karbantartására

Részletesebben

Kábeldob hordozható lámpával - 24 V. Használati útmutató GD024

Kábeldob hordozható lámpával - 24 V. Használati útmutató GD024 Kábeldob hordozható lámpával - 24 V Használati útmutató GD024 GD024 használati útmutató Az alábbi használati útmutatót figyelmesen olvassa el. A használati útmutató előírásainak a be nem tartása súlyos

Részletesebben

HU Porszívó, szűrő tisztítás funkcióval

HU Porszívó, szűrő tisztítás funkcióval A063030 HU Porszívó, szűrő tisztítás funkcióval Használati utasítás garancia kártyával PANSAM Tartalomjegyzék: 1. Fényképek és ábrák 3. old. 2. Munkabiztonság 7. old. 3. Porszívó rendeltetése 8. old. 4.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ. Art. 7300A

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ. Art. 7300A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ Art. 7300A FIGYELEM OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A FÜZETET. EZ FONTOS INFORMÁCIÓKAT A BIZTONSÁGOS ÜZEMELTETÉSRE ÉS KARBANTARTÁSRA VONATKOZÓAN. FONTOS INFORMÁCIÓK ŐRIZZE

Részletesebben

Klarstein konyhai robotok

Klarstein konyhai robotok Klarstein konyhai robotok Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást. 1.

Részletesebben

PÁRAELSZÍVÓ

PÁRAELSZÍVÓ PÁRAELSZÍVÓ1 10028655 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Általános - Ez a használati utasítás arra szolgál, hogy megismerkedjen a készülék működésével. Őrizze meg ezt a használati útmutatót, hogy bármikor segítségül

Részletesebben

HU Elektromos csőmenetmetsző Használati utasítás garancia kártyával Eredeti használati utasítás EN Portable electric pipe threader

HU Elektromos csőmenetmetsző Használati utasítás garancia kártyával Eredeti használati utasítás EN Portable electric pipe threader DED7511 HU Elektromos csőmenetmetsző Használati utasítás garancia kártyával Eredeti használati utasítás EN Portable electric pipe threader Users manual with warranty Érvényes a 2014.06.01. után megvásárolt

Részletesebben

Pila kotoučová / CZ Píla kotúčová / SK Kézi körfűrész / HU Návod k použití Návod na použitie Használati utasítás

Pila kotoučová / CZ Píla kotúčová / SK Kézi körfűrész / HU Návod k použití Návod na použitie Használati utasítás Pila kotoučová / CZ Píla kotúčová / SK / HU Návod k použití Návod na použitie Használati utasítás Bevezetés Tisztelt Vásárló, Köszönjük, hogy megtisztelt bennünket bizalmával, és EXTOL termékünket választotta.

Részletesebben

RIZSFŐZŐ RC-12. Használati útmutató. Rizsfőző RC-12

RIZSFŐZŐ RC-12. Használati útmutató. Rizsfőző RC-12 Használati útmutató RIZSFŐZŐ RC-12 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

FORGÓFEJES FEJMOSÓ DUO

FORGÓFEJES FEJMOSÓ DUO FORGÓFEJES FEJMOSÓ DUO Használati útmutató HU Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Reméljük, hogy termékünkkel Ön is elégedett lesz és hosszú ideig szolgálja majd Önt. Az útmutató

Részletesebben

English... 4 Čeština...9 Slovenčina...14 Magyarul...19 Polski...24 Русский...29

English... 4 Čeština...9 Slovenčina...14 Magyarul...19 Polski...24 Русский...29 2 English... 4 Čeština...9 Slovenčina...14 Magyarul...19 Polski...24 Русский...29 1 2 3 4 3 5 6 7 8 9 10 Tartalom 19 HU Indítókábelek HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy megvásárolta ezt az Indítókábelek.

Részletesebben

DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Padló ventilátor

DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Padló ventilátor DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Padló ventilátor JÓTÁLLÁS A készülékre 2 év garancia van. A garanciális időszakban a gyártó garanciát vállal minden gyártói hibára. A hiba előfordulása esetén a készüléket megjavítják

Részletesebben

Kozmetikai tükör Használati útmutató

Kozmetikai tükör Használati útmutató Kozmetikai tükör Használati útmutató HU A termék első használatba vétele előtt olvassa el a használati útmutatót, akkor is, ha hasonló termék használatát már ismeri. A kozmetikai tükröt csak a használati

Részletesebben

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató 1 C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató Figyelem! A motorról a működtetés után a hálózati 230V-os feszültséget le kell kapcsolni. A motort vagy visszabillenős kapcsolóról vagy beállítható munkaidejű

Részletesebben

HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ FIGYELEM! Ez a kézikönyv kizárólag a szakszerelő részére készült. A készülék telepítését szerelő szakemberrel végeztesse. A telepítő szerepe továbbá tájékoztatni a

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MARÓGÉP MOZGÓ ASZTALLAL W0402 GARANCIALEVÉL. Termék: MARÓGÉP MOZGÓ ASZTALLAL W0402 Típus: W0402. Gyártási szám (sorozatszám):

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MARÓGÉP MOZGÓ ASZTALLAL W0402 GARANCIALEVÉL. Termék: MARÓGÉP MOZGÓ ASZTALLAL W0402 Típus: W0402. Gyártási szám (sorozatszám): GARANCIALEVÉL 1. Az UNI-MAX által forgalmazott termékekre, az eladás napjától számítva: a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alapján 24 hónap; a Kereskedelmi Törvénykönyv rendelkezései alapján 12 hónap

Részletesebben

Manfredi DRILLY Használati útmutató

Manfredi DRILLY Használati útmutató Manfredi DRILLY Használati útmutató BEVEZETÉS A használati útmutató a gép beszerzéséhez hozzátartozik és a géppel együtt kell szállítani, ha áthelyezésre kerül. A használati útmutatót a gép használata

Részletesebben

Szerelési és kezelési útmutató. Asztali állvány DS (2018/10) hu

Szerelési és kezelési útmutató. Asztali állvány DS (2018/10) hu Szerelési és kezelési útmutató Asztali állvány DS-1 6720889403 (2018/10) hu Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Szimbólumok magyarázata és biztonsági tudnivalók....... 2 1 Szimbólum-magyarázatok........................

Részletesebben

DED9970. Tartalomjegyzék. HU Gázos hősugárzó 4,6 kw. Használati utasítás garancia kártyával

DED9970. Tartalomjegyzék. HU Gázos hősugárzó 4,6 kw. Használati utasítás garancia kártyával DED9970 HU Gázos hősugárzó 4,6 kw Használati utasítás garancia kártyával DEDRA HU Az alábbi használati utasítás kizárólag akkor érvényes, ha az alábbi országkód megtalálható a berendezésen. Ha ez a kód

Részletesebben

PADLÓ VENTILÁTOR 2 az 1-ben R-849

PADLÓ VENTILÁTOR 2 az 1-ben R-849 Használati útmutató PADLÓ VENTILÁTOR 2 az 1-ben R-849 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati útmutatóval részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen

Részletesebben

Az eredeti használati útmutató fordítása AKKUS SAROKCSISZOLÓ 20V M9210 GARANCIALEVÉL. Termék: AKKUS SAROKCSISZOLÓ 20V Gyártási szám (sorozatszám):

Az eredeti használati útmutató fordítása AKKUS SAROKCSISZOLÓ 20V M9210 GARANCIALEVÉL. Termék: AKKUS SAROKCSISZOLÓ 20V Gyártási szám (sorozatszám): GARANCIALEVÉL 1. Az UNI-MAX által forgalmazott termékekre, az eladás napjától számítva: a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alapján 24 hónap; a Kereskedelmi Törvénykönyv rendelkezései alapján 12 hónap

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GQ - 100 ELEKTROMOS LEFOLYÓTISZTÍTÓ EPC032100

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GQ - 100 ELEKTROMOS LEFOLYÓTISZTÍTÓ EPC032100 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GQ - 100 ELEKTROMOS LEFOLYÓTISZTÍTÓ EPC032100 Tisztelt vásárló, köszönjük, hogy a KH Trading s.r.o. cég termékét választotta. Cégünk kész Önnek szolgálatait felajánlani a termék megvétele

Részletesebben

TEPPANYAKI TY 1897 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TEPPANYAKI TY 1897 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TEPPANYAKI TY 1897 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmesen olvassa el a felhasználói útmutatót, a készülék használata előtt. Az útmutatót őrizze meg gondosan! 2 3 4 1 HU Termékleírás 1. Fogantyúk 2. Levehető,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GARANCIAKÁRTYA

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GARANCIAKÁRTYA Termék: GARANCIAKÁRTYA??? 1. A KH Trading gépeire és szerszámaira a Polgári Törvénykönyv előírásainak megfelelő, a vásárlás dátumától számított 6/24 hónap időtartamú jótállás jár (a jótállási igény bejelentésekor

Részletesebben

Retro fali lámpa. Szerelési útmutató 92326HB22XVIII

Retro fali lámpa. Szerelési útmutató 92326HB22XVIII Retro fali lámpa hu Szerelési útmutató 92326HB22XVIII 2017-12 Megjegyzések az útmutatóhoz A termék biztonsági műszaki megoldásokkal rendelke - zik. Ennek ellenére olvassa el figyelmesen a biztonsági előírásokat,

Részletesebben

LED-es mennyezeti lámpa

LED-es mennyezeti lámpa LED-es mennyezeti lámpa hu Szerelési útmutató 100403HB43XIX 2019-03 379 443 A termék biztonsági műszaki megoldásokkal rendelke - zik. Ennek ellenére olvassa el figyelmesen a biztonsági előírásokat, és

Részletesebben

EXLED-001 (HT-F62413A-10)

EXLED-001 (HT-F62413A-10) LED VILÁGÍTÁS Biztonsági előírások és használati utasítás EXLED-001 (HT-F62413A-10) Köszönjük, hogy ezt a terméket választotta. Kérjük, üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa át ezt a használati utasítást

Részletesebben

Használati útmutató Tartalom

Használati útmutató Tartalom Használati útmutató Tartalom Általános ismertetés... 2 Belső akkumulátor tesztelése...2 Jármű indítása... 2 Belső akkumulátor töltése...2 Az akkumulátorra nincs garancia... 3 Javaslatok, figyelmeztetések...

Részletesebben

HYUNDAI BARKÁCS FÚRÓ- MARÓGÉP

HYUNDAI BARKÁCS FÚRÓ- MARÓGÉP HYUNDAI BARKÁCS FÚRÓ- MARÓGÉP HYD- DM130 Eredeti használati útmutató Hálózati feszültség Hálózati frekvencia Motor teljesítmény A főorsó 12 mm A főorsó sebességeinek száma A főorsó üresjárati sebessége

Részletesebben

KISTRAKTOR. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

KISTRAKTOR. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KISTRAKTOR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Olvassa el figyelmesen a használati útmutatót. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. HU Figyelmeztetés: - A gyermekek

Részletesebben

FDB 2001-E FDB 2002-E

FDB 2001-E FDB 2002-E FDB 2001-E FDB 2002-E 3 4 FDB 2001/2002-E Tartalom 47 HU Elektromos szögcsiszoló HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy cégünk elektromos szögcsiszolójának megvásárlása mellett döntött. Mielőtt használatba

Részletesebben

FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása

FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása Verzió: 02/2002 Dátum: 2002. október Fordította: Dvorák László -2 1. ábra. Kézi mûködtetésû flap Rögzítse az (A) helyezõ fülekkel szerelt (igény esetén

Részletesebben

EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG

EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG HU EN DE BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A berendezés használata előtt figyelmesen olvassa el a használai útmutatóban található utasításokat!

Részletesebben

Telepítési útmutató. DEVIreg 610. Elektronikus termosztát. www.devi.com

Telepítési útmutató. DEVIreg 610. Elektronikus termosztát. www.devi.com Telepítési útmutató DEVIreg 610 Elektronikus termosztát www.devi.com Tartalomjegyzék 1 Bevezető................. 3 1.1 Műszaki adatok.......... 4 1.2 Biztonsági utasítások...... 5 2 Felszerelési utasítások........

Részletesebben

Mini-Hűtőszekrény

Mini-Hűtőszekrény Mini-Hűtőszekrény 10011578 100115779 Tisztelt vásárló, Gratulálunk Önnek a termék megvásárlásához. Olvassa el az egész használati utasítást alaposan és kövesse azt a lehetséges károk elkerülése érdekében.

Részletesebben

SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK A méretek mm-ben értendők MAX.

SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK A méretek mm-ben értendők MAX. HU PLANARIO TOWER SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK MAX. 360 2 SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK SZERELÉS ÉS ÜZEMBE HELYEZÉS ELŐTT Figyelem! A keverőcsap beszerelése előtt a bekötő csővezetékeket át kell öblíteni,

Részletesebben

CAMBRIDGE HENGER JH 450, JH 620. Eredeti kézikönyv, 2015.01. hó

CAMBRIDGE HENGER JH 450, JH 620. Eredeti kézikönyv, 2015.01. hó ÜZEMELTETÉSI ÉS KARBANTARTÁSI KÉZIKÖNYV CAMBRIDGE HENGER JH 450, JH 620 Eredeti kézikönyv, 2015.01. hó Tartalomjegyzék 1. ELŐSZÓ... 1 1.1. A gép rendeltetésszerű használata... 1 1.2. Műszaki adatok...

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv ELETTRONIC DIVISION Felhasználói Kézikönyv PM1-300,400,600 SZÁRNYASKAPU MOZGATÓ MOTOR FIGYELEM!! Telepítés előtt kérjük, olvassa el figyelmesen ezt a kézikönyvet! TARTALOMJEGYZÉK A CSOMAG TARTALMA... 2

Részletesebben

CA légrétegződést gátló ventilátorok

CA légrétegződést gátló ventilátorok CA légrétegződést gátló ventilátorok MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2019.03.20. - 2 - A CA típusjelű ventilátorokat nagy légterű, nagy belmagasságú, ipari, kereskedelmi és szolgáltató

Részletesebben

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 88169HB1XVII

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 88169HB1XVII Mennyezeti lámpa hu Szerelési útmutató 88169HB1XVII 2016-08 334 063 A termék biztonsági műszaki megoldásokkal rendelke - zik. Ennek ellenére olvassa el figyelmesen a biztonsági előírásokat, és az esetleges

Részletesebben

OSZLOP VENTILÁTOR R-815

OSZLOP VENTILÁTOR R-815 Használati útmutató OSZLOP VENTILÁTOR R-815 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató

Részletesebben

Hűtőszekrény

Hűtőszekrény Hűtőszekrény 10005399 10005439 10005400 10005440 10032778 10032779 Tisztelt Vásárló, Gratulálunk a megvásárolt termékhez. Kérjük, figyelmesen olvassa el az útmutatót, és kövesse az alábbi utasításokat,

Részletesebben

LED-es függőlámpa. Szerelési útmutató 88346HB54XVII

LED-es függőlámpa. Szerelési útmutató 88346HB54XVII LED-es függőlámpa hu Szerelési útmutató 88346HB54XVII 2017-07 Megjegyzések az útmutatóhoz A termék biztonsági megoldásokkal rendelkezik. Ennek ellenére olvassa el figyelmesen a biztonsági előírásokat,

Részletesebben

HS998 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FÉKOLAJ SZIVATTYÚ TARTOZÉKOKKAL

HS998 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FÉKOLAJ SZIVATTYÚ TARTOZÉKOKKAL GARANCIA KARTYA 1. Trading gépeire és szerszámaira a Polgári Törvénykönyv előírásainak megfelelő, a vásárlás dátumától számított 6/24 hónap időtartamú jótállás jár (a jótállási igény bejelentésekor a garanciakártyához

Részletesebben

Szerelési utasítás. Modulok a Logamatic 41xx szabályozóhoz / 00 HU Szakcég részére. A szerelés elõtt gondosan át kell olvasni!

Szerelési utasítás. Modulok a Logamatic 41xx szabályozóhoz / 00 HU Szakcég részére. A szerelés elõtt gondosan át kell olvasni! 60 0047 0 / 00 HU Szakcég részére Szerelési utasítás Modulok a Logamatic 4xx szabályozóhoz FM 44 FM 44 FM 45 FM 454 4 FM 445 ZM 44 A szerelés elõtt gondosan át kell olvasni! Elõszó Fontos általános alkalmazási

Részletesebben

LFM Használati útmutató

LFM Használati útmutató Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 LFM Használati útmutató Oldalak 1 1.ábra 2.ábra Oldalak 2 3.ábra

Részletesebben

AL02 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PLATÓS MOTORKERÉKPÁR-EMELŐ

AL02 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PLATÓS MOTORKERÉKPÁR-EMELŐ GARANCIA KARTYA 1. Trading gépeire és szerszámaira a Polgári Törvénykönyv előírásainak megfelelő, a vásárlás dátumától számított 6/24 hónap időtartamú jótállás jár (a jótállási igény bejelentésekor a garanciakártyához

Részletesebben

Heizsitzauflage Classic

Heizsitzauflage Classic Heizsitzauflage Classic 1 2 3 2 LUXUS MeLegÍtŐ ÜLŐPáRNa tartalomjegyzék 1 Biztonsági utasítások 9 Jelzések a készüléken és/vagy a csomagoláson 9 2 Beszerelés 40 Kezelés 40 4 Tisztítás és ápolás 40 A biztosíték

Részletesebben

Paperfox A-1000 Áttekercselő Kezelési utasítás. v1.1. 2009.04.25.

Paperfox A-1000 Áttekercselő Kezelési utasítás. v1.1. 2009.04.25. Paperfox A-1000 Áttekercselő Kezelési utasítás v1.1. 2009.04.25. A Paperfox A-1000 Áttekercselő alkalmazási területe A Paperfox A-1000 áttekercselő alkalmas automatikus mosóművel rendelkező ofszet nyomdagépek

Részletesebben

MICA RADIÁTOR R-070/R-075

MICA RADIÁTOR R-070/R-075 Használati útmutató MICA RADIÁTOR R-070/R-075 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató

Részletesebben

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 91712HB54XVII

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 91712HB54XVII Mennyezeti lámpa hu Szerelési útmutató 91712HB54XVII 2017-06 Megjegyzések az útmutatóhoz A termék biztonsági műszaki megol - dásokkal rendelkezik. Ennek ellenére olvassa el figyelmesen a biztonsági előírásokat

Részletesebben

UTILE. Felhasználói Kézikönyv GARÁZSKAPU NYITÓ SZETT 70 KG CHAIN 3M ELETTRONIC DIVISION

UTILE. Felhasználói Kézikönyv GARÁZSKAPU NYITÓ SZETT 70 KG CHAIN 3M ELETTRONIC DIVISION ELETTRONIC DIVISION Felhasználói Kézikönyv UTILE 70 KG CHAIN 3M GARÁZSKAPU NYITÓ SZETT FIGYELEM!! Telepítés előtt kérjük, olvassa el figyelmesen ezt a kézikönyvet! TARTALOMJEGYZÉK CSOMAG TARTALMA... 2

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LEMEZHENGERÍTŐ SRG - 1300/1,5

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LEMEZHENGERÍTŐ SRG - 1300/1,5 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LEMEZHENGERÍTŐ SRG - 1300/1,5 SRG50 Tisztelt vásárló, köszönjük, hogy a KH Trading s.r.o. cég termékét választotta. Cégünk kész Önnek szolgálatait felajánlani a termék megvétele előtt,

Részletesebben

MS3156C HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MS560 HENGERES CSISZOLÓ GARANCIALEVÉL. Gyártási szám (sorozatszám): Javítási bejegyzések:

MS3156C HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MS560 HENGERES CSISZOLÓ GARANCIALEVÉL. Gyártási szám (sorozatszám): Javítási bejegyzések: GARANCIALEVÉL 1. Az UNI-MAX által forgalmazott termékekre, az eladás napjától számítva: a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alapján 24 hónap; a Kereskedelmi Törvénykönyv rendelkezései alapján 12 hónap

Részletesebben

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 96228HB43XVIII

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 96228HB43XVIII Mennyezeti lámpa hu Szerelési útmutató 96228HB43XVIII 2018-01 Megjegyzések az útmutatóhoz A termék biztonsági megoldásokkal rendelkezik. Ennek ellenére figyelme - sen olvassa el a biztonsági előírásokat,

Részletesebben

HYUNDAI ASZTALI KÖSZÖRŰGÉP

HYUNDAI ASZTALI KÖSZÖRŰGÉP HYUNDAI ASZTALI KÖSZÖRŰGÉP HYD-78M Eredeti használati útmutató Hálózati feszültség 230 V Hálózati frekvencia 50 Hz Motor teljesítmény 200W A motor sebességeinek száma 1 fokozat Amotor üresjárati sebessége

Részletesebben

GÉPKÖNYV BF-1200, BF-1500 RUDADAGOLÓ BERENDEZÉSHEZ. NCT Ipari Elektronikai Kft. H -1148 Budapest Fogarasi u. 7.

GÉPKÖNYV BF-1200, BF-1500 RUDADAGOLÓ BERENDEZÉSHEZ. NCT Ipari Elektronikai Kft. H -1148 Budapest Fogarasi u. 7. GÉPKÖNYV a RUDADAGOLÓ BERENDEZÉSHEZ NCT Ipari Elektronikai Kft. H -1148 Budapest Fogarasi u. 7. Tel:(361) 46 76 300 Telefax:(361) 46 76 309 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK...2 ADATLAP...3 1. EMELÉSI ÁBRA...4

Részletesebben

ÁLLÓ VENTILÁTOR R-839

ÁLLÓ VENTILÁTOR R-839 Használati útmutató ÁLLÓ VENTILÁTOR R-839 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

IPARI VASALAT SZEKCIONÁLT KAPUHOZ

IPARI VASALAT SZEKCIONÁLT KAPUHOZ Ipari kapu szerelési útmutató NL IPARI VASALAT SZEKCIONÁLT KAPUHOZ Szerelési útmutató Minden jog fenntartva: Automata Bejáratok Specialistája Kft. 2014 www.ditec.hu 01 106 991 rev. 13-04-2015 útmutató

Részletesebben

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 HU F E G D B C A 3 MAGYAR 26-28 4 HAIR DRYER HD 3700 Biztonság Kérjük, vegye figyelembe az alábbi utasításokat a készülék használatakor. 7 A készülék kizárólag otthoni felhasználásra

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ MODELL: OF1-S16 (KÉRJÜK OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT HASZNÁLAT ELŐTT.) 1 Biztonsági Előírások: 1. Soha ne tegye az ujját vagy más egyebet

Részletesebben

IN 1336 Edzőpad HERO

IN 1336 Edzőpad HERO H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó IN 1336 Edzőpad HERO Köszönjük, hogy termékünk megvásárlása mellett döntött. Bármennyire is igyekszünk a legjobb minőség elérésére, 1 előfordulhatnak hiányzó, vagy hibás

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PNEUMATIKUS FÚRÓ - ÁTMÉRŐ 13 MM

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PNEUMATIKUS FÚRÓ - ÁTMÉRŐ 13 MM GARANCIA KARTYA 1. Trading gépeire és szerszámaira a Polgári Törvénykönyv előírásainak megfelelő, a vásárlás dátumától számított 6/24 hónap időtartamú jótállás jár (a jótállási igény bejelentésekor a garanciakártyához

Részletesebben

H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz , , , , , ,

H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz , , , , , , H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz. 1460476, 1460474, 1436525, 1436526, 1460477, 1460475, 1463527 Ez a használati útmutató kizárólag ezekhez a termékekhez tartozik.

Részletesebben

KH-SLP1kW HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ELEKTROMOS HORNYOLÓGYALU, 1 KW PLUS

KH-SLP1kW HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ELEKTROMOS HORNYOLÓGYALU, 1 KW PLUS GARANCIA KARTYA 1. Trading gépeire és szerszámaira a Polgári Törvénykönyv előírásainak megfelelő, a vásárlás dátumától számított 6/24 hónap időtartamú jótállás jár (a jótállási igény bejelentésekor a garanciakártyához

Részletesebben

Függőlámpa. Szerelési útmutató 91060AB4X4VII

Függőlámpa. Szerelési útmutató 91060AB4X4VII Függőlámpa hu Szerelési útmutató 91060AB4X4VII 2017-04 Megjegyzések az útmutatóhoz A termék biztonsági megoldásokkal rendelkezik. Ennek ellenére olvassa el figyelmesen a biztonsági előírásokat és az esetleges

Részletesebben

Q80 ventilátor használati útmutató

Q80 ventilátor használati útmutató Q80 ventilátor használati útmutató Olvassuk el és őrizzük meg a használati útmutatót. Fontos biztonsági tudnivalók Elektromos készülék használata esetén az alábbi biztonsági utasításokat szigorúan tartsuk

Részletesebben

Első agy/hátsó kerékagy (standard típus)

Első agy/hátsó kerékagy (standard típus) (Hungarian) DM-HB0001-05 Kereskedői kézikönyv Első agy/hátsó kerékagy (standard típus) ORSZÁGÚTI HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400 FH-RS400 HB-RS300 FH-RS300 MTB HB-MX71 HB-TX800 FH-TX800 Túra HB-T670

Részletesebben

Első agy/ hátsó agy (tárcsafék)

Első agy/ hátsó agy (tárcsafék) (Hungarian) DM-HB0005-03 Kereskedői kézikönyv ORSZÁGÚTI MTB Túra Városi túra/ Komfort kerékpár VÁROSI SPORT E-BIKE Első agy/ hátsó agy (tárcsafék) HB-M4050 FH-M4050 HB-M3050 FH-M3050 HB-RM33 FH-RM33 FH-RM35

Részletesebben

HL-IL IPARI VASALAT SZEKCIONÁLT KAPUHOZ. Szerelési útmutató. Ipari kapu szerelési útmutató

HL-IL IPARI VASALAT SZEKCIONÁLT KAPUHOZ. Szerelési útmutató.   Ipari kapu szerelési útmutató Ipari kapu szerelési útmutató HL-IL IPARI VASALAT SZEKCIONÁLT KAPUHOZ Szerelési útmutató Minden jog fenntartva: Automata Bejáratok Specialistája Kft. 2014 www.ditec.hu 01 112 991 rev. 13-04-2015 útmutató

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ UNI - AIR FEST KÉSZLET PWSG810J

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ UNI - AIR FEST KÉSZLET PWSG810J GARANCIALEVÉL??? 1. A KH Trading által forgalmazott termékekre az eladás napjától számítva 24 hónap garanciát nyújtunk a polgári törvénykönyv értelmében, vagy 6 hónapot a kereskedelmi törvénykönyv értelmében,

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK ADATOK. Biztonsági előírások

TARTALOMJEGYZÉK ADATOK. Biztonsági előírások Ventilátor 10029404 Kedves vásárló, Gratulálunk a termék megvásárlásahoz.kérjük, olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és fordítson különös figyelmet a figyelmeztetésekre a hibák elkerülése végett.a

Részletesebben

Használati útmutató RACLETTE GRIL R-274

Használati útmutató RACLETTE GRIL R-274 Használati útmutató RACLETTE GRIL R-274 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. XRJ15Lx1, XRJ15Lx2, XRJ15Lx3 Jégkása készítő gép használati útmutató

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. XRJ15Lx1, XRJ15Lx2, XRJ15Lx3 Jégkása készítő gép használati útmutató . HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ XRJ15Lx1, XRJ15Lx2, XRJ15Lx3 Jégkása készítő gép használati útmutató Olvassa el, és a készülék közelében őrizze meg jelen használati útmutatót. Importőr: Vendi Hungária Kft. Szervizbejelentés:

Részletesebben

MD-3 Nokia zenei hangszórók

MD-3 Nokia zenei hangszórók MD-3 Nokia zenei hangszórók MAGYAR Az MD-3 sztereó hangszórók kiváló hangminõséget biztosítanak egy kompatibilis Nokia készüléken vagy más audiokészüléken történõ zenevagy rádióhallgatás közben. A hangszórók

Részletesebben

Szoba edzőgép

Szoba edzőgép Szoba edzőgép 10022302 10022301 Tisztelt vásárló, gratulálunk Önnek a Klarfit eszköz vásárlásához. Olvassa el az egész használati utasítást alaposan és kövesse azt a lehetséges károk elkerülése érdekében.

Részletesebben

XHODTE. Az eredeti használati útmutató fordítása OLAJGYŰJTŐ ELSZÍVÓVAL 65 L GARANCIALEVÉL. Termék: OLAJGYŰJTŐ ELSZÍVÓVAL 65 L Típus: XHODTE

XHODTE. Az eredeti használati útmutató fordítása OLAJGYŰJTŐ ELSZÍVÓVAL 65 L GARANCIALEVÉL. Termék: OLAJGYŰJTŐ ELSZÍVÓVAL 65 L Típus: XHODTE GARANCIALEVÉL 1. Az UNI-MAX által forgalmazott termékekre, az eladás napjától számítva: a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alapján 24 hónap; a Kereskedelmi Törvénykönyv rendelkezései alapján 12 hónap

Részletesebben