Kettő az Egyben. Jót, jól. Karácsonyi non-profit katalógus.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kettő az Egyben. Jót, jól. Karácsonyi non-profit katalógus. info@wangor.hu www.wangor.hu"

Átírás

1 Ezt a katalógust azért hoztuk létre, hogy segítséget nyújtsunk azoknak a cégeknek, akik a megszokott karácsonyi ajándékok és rendezvények helyett valami újban gondolkodnak. Akik nemcsak az ügyfeleiket, partnereiket, munkatársaikat szeretnék megajándékozni, de olyanokra is gondolnak, akik legtöbbször semmilyen ajándékot sem kapnak. Vagy olyanokra, akiknek a katalógusban szereplő termék kiválasztása a megélhetését biztosítja. Ajándékozni öröm tegye a jót jól! Hogyan segítünk? folyamatosan bővítjük a felkínált termékek, szolgáltatások palettáját lebonyolítjuk a megrendelést vállaljuk a termékek csomagolását és kiszállítását is Kettő az Egyben Karácsonyi non-profit katalógus Jót, jól A katalógusban megadott árak és az ügynökségi jutalék (10%, de min Ft/megrendelés) a konkrét megrendelés paramétereitől függően változhatnak és egyedi árajánlatban kerülnek megadásra.

2 Látássérültek által kézzel készített kézműves termékek: egyedi technikával készített parafin mozaik gyertya, méhviasz gyertya gipszből készült dísztárgyak - képek és hűtő mágnesek kézzel szőtt rongyszőnyegek A Vakok Állami Intézete felnőtt korú látássérültek számára nyújt komplex rehabilitációs szolgáltatásokat, melynek segítségével felkészülhetnek az intézményi háttér nélküli önálló életvitelre. Továbbá időskorú és fokozott ápolást igénylők számára ápolást-gondozást nyújt, melynek célja az ott élők teljes ellátása a mindennapok tartalommal való megtöltése, a szellemi és fizikai állapot szinten tartása. Nappali ellátás keretén belül pedig a saját otthonukban élők részére nyújt támogatást. mozaik gyertyák: Ft/db méhviasz gyertyák: Ft/db gipsz hűtőmágnes: 100 Ft/db gipsz kép: szőttesek: Ft/db Ft/db

3 Varga Pincészet válogatott borai Aranymetszés Badacsonyi Rajnai Rizling 2006 száraz Aranymetszés Badacsonyi Kéknyelű 2006 száraz Aranymetszés Badacsonyi Szürkebarát 2008 száraz Aranymetszés Balatoni Kékfrankos 2007 száraz Ft+Áfa/üveg, melyből Ft/üveg kerül a Magyar Élelmiszerbank Egyesülethez A Magyar Élelmiszerbank célja, hogy a felhalmozódó ÉLELMISZERFELESLEG és a rászorulók közötti kapcsolat megteremtésével elősegítse a szegénység és az éhezés csökkenését, és megelőzze az élelmiszerhulladékok keletkezését. ÖSSZEGYŰJTI a gyárakban, feldolgozó üzemekben, kereskedelemben feleslegessé vált és megsemmisítés előtt álló, de minőségileg még kifogástalan, fogyasztható élelmiszereket, és adomány formájában ELJUTTATJA a rászoruló embereknek.

4 100 legszegényebb című kiadvány Ár/db: 990 Ft/db-tól min. rendelés: 10 db A Kurt Lewin Alapítvány célja a társadalmi párbeszéd erősítése, az állampolgári aktivitás növelése és a társadalmi befektetések ösztönzése. Ezek megvalósulásában az oktatás, a civil társadalom, a gazdasági szféra intézményei és az egyes állampolgárok is fontos szerepet játszanak, így nekik szólnak szolgáltatásaink. A termék megvásárlója a Kurt Lewin Alapítvány működéséhez illetve a támogatást igénylő projektjeink megvalósításához járul hozzá, melyek a személyes felelősségvállaláson és együttműködésen alapuló demokratikus társadalom megerősödését. szolgálják.

5 Önkéntesség Bora szelekció A Soproni Kékfrankos Kft ben az Önkéntesség Európai Éve kapcsán kíván az önkéntesség társadalmi ismertségének növeléséhez hozzájárulni Ft Ft/üveg A válogatásban 40 féle, eredeti címkével, egyedi pecséttel ellátott kiváló fehér-, vörös- és rozébor szerepel. Lista kérésre. Egyedi címkézés lehetséges. A Soproni Kékfrankos Kft. minden közvetlen értékesítésben eladott palack után 20%-ot a 2010-es Év Önkéntes Programja nyertesének, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványnak adományozza, a palackok eladása után pedig további 10 Ft az Önkéntes Központ Alapítvány támogatását szolgálja. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány kiemelten közhasznú szervezet. Hitvallásuk: a gyerekeket meg kell hallgatni, a felnőtteket pedig segíteni kell abban, hogy erre képesek legyenek. Alapítványuk célja, hogy hazánkban a gyerekek megfelelő színvonalon juthassanak segítséghez. A bevételt az Alapítvány az Eltűnt Gyerekek Segélyvonalának finanszírozására és kapacitásbővítésére fordítja. A Segélyvonal szolgáltatása a gyerekek és fiatalok számára ingyenes, a telefon költségét az Alapítvány fizeti, valamint a hívásokat képzett önkéntesek fogadják.

6 100kg szén-dioxid semlegesítés A szén-dioxid semlegesítés egészen újszerű ajándék. A klímavédelem mindannyiunk közös ügye. Egy átlagos magyar állampolgár karbonlábnyoma évente több mint 7 tonna kibocsátás. A szén-dioxid üvegházhatást okozó gázként évig is a légkörben maradhat. Így elsődleges feladatunk CO 2 kibocsátásunk csökkentése, csak azt követően kerülhet sor a tovább nem csökkenthető kibocsátás semlegesítésére. A CO2 semlegesítés egységára 100 kgonként: Kistérségi projekt: 330 Ft/100 kg (+0% Áfa) Kiskerti faültetés: 92 Ft/100 kg (+0% Áfa) Iskolai faültetés: 195 Ft/100 kg (+0% Áfa) A támogatás az alábbi módon kerül felhasználásra: projektek költsége: 80% szervezet működési költsége: 10% következő projekt megvalósításának előfinanszírozási alapja: 10% A Karbonbolt szén-dioxid semlegesítő projekteket fejleszt, és a CO2 semlegesítésből befolyt összegeket ezen projektek kivitelezésére fordítja. Fákat ültet, világítást korszerűsít, és jövőbeni törekvésük, hogy az önkéntes (lakossági és céges) széndioxid megváltásból megújuló energiaforrások telepítését is tudja finanszírozni. A rendeléssel támogatott projektek: kistérségi iskola világítás- korszerűsítése kiskerti faültetési akció iskolai faültetési akció

7 Mikulásváró a Bohócdokikkal Lala bohóc és a bohócdokik a bűvészkedés, a pantomim, a klasszikus bohóctréfák kedvelői szórakoztatják a gyerekeket és szüleiket a Mikulás megérkezéséig. Természetesen a krampuszok, is készülnek meglepni a Mikulást. Zenés interaktív műsor, 60 perces színpadi előadás. Kórházakban, vállalati rendezvényekre, idősek otthonába, művelődési házakba ajánljuk Ft /előadás Elsődleges cél az artista művészet eszköztárának felhasználása beteg gyerekek gyógyítása érdekében, különös tekintettel arra, hogy a lelki gyógyítás fontos elem a betegségek gyógyításában. Az artista művészek olyan módszereket és kellékeket alkalmaznak e tevékenységük során, amelyek segítségével e betegeknél jókedv és nevetés érhető el, eszköztáruk felhasználásával különösen törekszenek arra, hogy a betegek fantáziája, jövőképe, gyógyulási törekvése, életöröme erősödjék.

8 Chefparade főzőiskola Jótékonysági főzés 2-10 fős asztaloknál saját + 4 extra adag étel elkészítése Ft+Áfa / fő a fejenkénti 4 extra adag étel a Pestújhelyi úti Gyermekotthonban szétosztásra kerül, a bevételből Ft / fő pedig a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet támogatja A Magyar Élelmiszerbank célja, hogy a felhalmozódó ÉLELMISZERFELESLEG és a rászorulók közötti kapcsolat megteremtésével elősegítse a szegénység és az éhezés csökkenését, és megelőzze az élelmiszerhulladékok keletkezését. ÖSSZEGYŰJTI a gyárakban, feldolgozó üzemekben, kereskedelemben feleslegessé vált és megsemmisítés előtt álló, de minőségileg még kifogástalan, fogyasztható élelmiszereket, és adomány formájában ELJUTTATJA a rászoruló embereknek.

9 Karmák Hétköznapi hősök 7x10min dokumentumfilm A Karmák Hétköznapi hősök című dokumentumfilm-sorozat egyes epizódjaiban olyan embereket mutatunk be, akikről a nézők többsége semmit sem tud. Történeteink hősei gyakran idealistáknak, álmodozóknak és esetenként érthetetlenül szolidárisnak tűnhetnek, ám valamennyiük közös jellemzője, hogy elszántan küzdenek azért, hogy az álmaikat valóra váltsák. Amiről álmodnak, az pedig egy jobb világ Sorozatunkat több hazai és nemzetközi fesztivál is versenyművei közé választotta. gyermekszegénységben élő katasztrófa áldozata hajléktalan A cég adományozási profiljához legjobban illeszkedő hős történetét a kívánt példányszámban megrendelheti egyedi gyártású DVD formájában. Hőseinken keresztül az alábbi szociális területeken lehet segítséget nyújtani: katasztrófa áldozata - hajléktalan fogyatékkal élő telepen született gyermekszegénységben élő gyógyult szenvedélybeteg börtönből szabadult Ft+Áfa/db-tól, melynek 50%-át a támogató által kiválasztott hős egyéni támogatási programjára fordítjuk (nem készpénz formájában) 50%-át az Északi Támpont Közhasznú Egyesület alapszabályában meghatározott célokra és feladatokra fordítjuk. A vállalkozás jogot kap a film, vagy annak egyes részeinek, képkockáinak a nagyközönség előtt történő bemutatására is. Kizárólagosság 500db megrendelése esetén lehetséges. Az Északi Támpont a társadalmi célú kommunikációval új megközelítésben foglalkozó non-profit alapon működő értékközösség, kreatív csoport. Történetünk folyamán készítettünk már ifjúság-védelmi portált, drogprevenciós internetes játékot, animációs filmet, rádióműsorokat és az idei évben egy dokumentumfilm sorozatot is. Támogatóink között megtalálható a Holland és Kanadai Nagykövetségek, a Levi Strauss Alapítvány és több hazai minisztérium.

10 Mikulásváró koncert az ISZKIRI zenekarral A háromtagú zenekar repertoárjában ismert 100 Folk Celsius, Halász Judit, Gryllus Vilmos slágerek és színvonalas saját szerzemények is helyet kapnak. A zenekar mindhárom tagja gyakorló pedagógus, így könnyen megtalálják a hangot a gyermekekkel, és garantáltan remek hangulatot teremtenek a karácsonyi, mikulásváró bulikon. A 45 perces interaktív koncert Ft+Áfa/előadás, amelyből Ft+Áfa a Gyermekétkeztetési Alapítványt támogatja A rendszerváltás során bekövetkezett változások miatt sok család anyagi helyzete vált tarthatatlanná, jövedelmük a létminimumot sem közelíti meg. Gyermekeik testi fejlettsége az éhezés miatt létüket veszélyezteti. Ebben az anyagi helyzetben a családok természetesen nem engedhetik meg maguknak azt sem, hogy gyermekeik továbbtanuljanak, ezért a még oly tehetséges fiatalok is már éves korban dolgozni kényszerülnek. A Gyermekétkeztetési Alapítvány alapító okirata két fő célt tűz ki az Alapítvány elé: 1. Ennivalóval segíteni az éhező gyermekeken 2. Segíteni a gyer- mekeket az isko- lán túli képzésben

11 Értelmileg akadályozott fiatalok által kézzel készített díszgyertyák Különböző méretű, formájú, színű, fényes felületű, kézzel előállított díszgyertyák. Gyertyáink minősége kimagasló: gyönyörű megjelenés, egyedi formák, valóban használható, egyenletes fényű lánggal Ft/db magasság: 5 cm - 35 cm 21 fajta forma min. rendelés: 20 db 1993-tól az alapítvány egy kézműves foglalkoztatót működtet, ahol gyertyakészítés folyik. Ebben a műhelyben dolgoznak a Garai Ház Alapítvány Tarka-Barka Lakóotthonának lakói napi 6 órában decemberétől működik a lakóotthon, mely a műhelyben is dolgozó 8 értelmileg akadályozott fiatalnak ad otthont.

12 Gyermekrajzok Gyerekrajzokkal díszített képeslapok kreatív formában is, asztali-, illetve falinaptár, melyet szintén gyermekrajzok díszítenek, bármilyen kiadványba gyermekrajz illusztrációk, illetve kiállítások, aukciók. képeslap: 120Ft+Áfa/db A4 naptár: Ft+Áfa/db asztali naptár: 1.500Ft+Áfa/db melynek 50%-a kerül az Igazgyöngy Alapítványhoz min.rendelés: 50db Az eredeti rajzok is megvásárolhatóak, A3 méretben, ez esetben a teljes összeg az alapítványhoz kerül. Ár egyeztetés alapján. Az Igazgyöngy Alapítvány alaptevékenysége egy alapfokú művészeti iskola fenntartása a berettyóújfalui kistérségben. Emellett sajátos modellfejlesztést végez, mely a mélyszegénységben élő gyerekek integrációját szolgálja. modell három részből áll: oktatás, családgondozás-közösségfejlesztés, intézmények közötti együttműködés generálása. A megrendelés hátrányos helyzetű gyerekek esélyteremtését támogatja. nyomorszele.blog.fn.hu A

13 ESŐEMBER színházi előadás Barry Levinson 1988-as, Oscar-díjas filmjének színpadi adaptációja. Hőse tipikus korunk gyermeke, egy arrogáns és magabiztos vállalkozó, aki a körülötte élőket hasznuk szerint illeszti üzleti tervei és kitűzött céljai közé. Mindez még akkor sem változik meg, amikor apja meghal sokkal inkább megrázza a tény, hogy nem ő az örökös. Kiderül ugyanis, hogy egy intézetben él egy autista zseni, aki az ő testvérbátyja, akinek létezéséről nem tudott és aki megörökölte a milliókat. Hosszú, térbeli és lelki utazás kezdődik, melynek során két világ csiszolódik egymáshoz, és a furcsa, magába zárt autista talán képes megnyitni öccse szívét Ft/db melynek 50%-a a Ferences Rendhez kerül az Autista Segítő Központ fenntartására 500 db jeggyel saját előadás is megrendelhető Hazánkban autizmussal élő ember van. Minden évben több gyereket diagnosztizálnak világszerte autizmussal, mint cukorbetegséggel, rákkal és AIDS-szel együttvéve! Magyarországon egyedülálló módon a Ferences Rend által fenntartott gyöngyösi Autista Segítő Központ biztosítja az autista fiataloknak a komplex fejlesztést és támogatást. Az ASK magában foglalja az iskolai oktatást, a gyermekotthont, a felnőttek átmeneti- és lakóotthonát valamint a foglalkoztatást. Az intézmény egyszerre próbálja a szakmai tudást, és az otthon melegét nyújtani ezeknek a sok esetben súlyosan érintett, nem beszélő, magukról gondoskodni képtelen gyermekeknek, fiatal felnőtteknek.

14 Értelmi és mozgássérült fiatalok által készített termékek dekorgumis fényképtartó, karácsonyi képeslapok, szalvéta technikával díszített váza, kerámia mécsestartó, kerámia karácsonyfadísz, kerámia ajtódísz, kerámia csengő, textil alapú karácsonyfadíszek egyedi hímzéssel, ajándéktartó, figurás díszpárnák Ft/db min. rendelés: 10 db Az Önálló Másság Életminőség Fejlesztő Alapítvány értelmi sérült és mozgássérült emberek ellátására alakult. Az Alapítvány szakmai programja szerint 20 fő értelmileg akadályozott és 20 fő mozgássérült ember számára nyújt szociális, nappali alapellátást és különböző szolgáltatásokat a következő területeken: foglalkoztatás, információnyújtás, szabadidős foglalkozások (drámapedagógia, zene, ének, tánc, sport, stb.). Az Alapítvány alapellátásán túl rehabilitációs, terápiás foglalkoztatás szolgáltatásával segíti felkészülni a sérült embereket a munkaerőpiacon való foglalkoztatásra és a munkahelyi beilleszkedésre.

15 Gyermekotthonban élő gyermekek munkái rajzaikból, rendezvényeken készült fényképekből összeállított falinaptár; rajzaikból nyomdában készített karácsonyi képeslap mézeskalács, vesszőkosárkában képeslap: 200 Ft/db 8 fajta 10,8 cm x 15,8 cm, 4 oldalas, lakkozott karton, 10db/ csomag min. rendelés: 10 db 2012 évi falinaptár: Ft/db 20,5 x 14,5 cm, 28 oldalas, lapozható, 5 db/csomag min. rendelés: 10 db mézeskalács: 800 Ft/db vesszőkosárkában, celofán csomagolás min. rendelés: 10 db A termékek megvásárlásából befolyt összeget az Egyesület alaptevékenységébe tartozó gyermekrendezvények megvalósítására fordítjuk. Minden évben megrendezzük a gyermekotthonok közös karácsonyi ünnepségét az Ajándéknapot. Idén is szeretnénk minden gyermeket megajándékozni, aki részt vesz az ünnepségen. A rajzokat és mézeskalácsot készítő gyermekek közvetlenül részesülnek az eladások hasznából. A Nevelő Otthonok Nemzetközi Szövetsége /FICE/ Magyarországi Egyesülete közhasznú tevékenységet folytató országos társadalmi szervezet. Célunk, hogy segítséget nyújtsunk azoknak a gyerekeknek neveléséhez, akik nem eredeti családjukban, hanem gyermekotthonokban, lakásotthonokban és nevelőszülőknél nevelkednek. Egyesületünk különböző programokat szervez a gyermekvédelem intézményeiben élő gyermekek számára: tábort, ajándéknapot, gyermekparlamentet, valamint továbbképzéseket, szakmai tanácskozásokat szervez a velük foglalkozó szakemberek számára.

16 Matthew D. Liddle: Tanítani a taníthatatlant Élmény-pedagóiai kézikönyv A könyvben szereplő módszerek segítik a tapasztalati tanulás elemeinek az iskolákba, vagy más közösségi intézményekbe való bevezetését, valamint segítséget nyújtanak a gyakorló, tapasztalt outdoor trénerek és szakemberek számára is a programok megtervezéséhez, a gyakorlatok célirányos és hatékony kiválasztásához. A kézikönyv az élménypedagógia teljes folyamatán: a tervezés, végrehajtás, értékelés során vezeti végig az olvasót, ezt követően pedig 65 játékleírást tartalmaz Ft+Áfa/db, amely 100%-ban bajban lévő és bajt okozó, magatartási problémákkal küzdő gyerekek kezelésére fordítódik. A Pressley Ridge Magyarország Alapítvány célja a súlyos magatartási-, beilleszkedési- és érzelmi nehézségekkel küzdő fiatalok sikeres életvezetési esélyeinek növelése a velük és családjaikkal, lakókörnyezetükkel foglalkozó szakemberek és segítő foglalkozásúak módszertani kultúrájának szélesítése által. Alapítványunk egy olyan komplex nevelési-oktatási rendszert dolgozott ki, amely hatékony segítséget nyújt a fent említett gyerekek, fiatalok és családjaik számára abban, hogy megtanulják viselkedésüket saját és környezetük számára is elfogadható módon irányítani, szabályozni.

17 Down-szindrómás dolgozók által készített termékek bőrből készült egyedi pénztárcák, táskák, kulcstartók, tolltartó, képkeret fatörzsre, fakéregre, gipszre kézzel készített, falra akasztható képek, szalvétatechnikával díszített, festett vázák gyöngyből kézzel fűzött karórák A Down Alapítvány célja az értelmi fogyatékos, Down-szindrómás és pszichiátriai beteg személyek fejlesztőfelkészítő foglalkoztatása, gyógypedagógiai fejlesztése, egészségi állapotuk megőrzése, segített önálló életre történő felkészítésük, oktatásuk, szakképzésük támogatása. Fennállása során az alábbi szolgáltatásokat hozta létre: korai habilitáció, Korai Fejlesztő és Tanácsadó Központ, Down Ambulancia, szakképzési program, két átmeneti otthon, két napközi otthon, három kiscsoportos lakóotthon, 124 fő foglalkoztatása védett kis bőrtárgyak: Ft/db munkahelyen, információs szolgáltatások: kiadványok, könyvek, PR. nagy bőrtárgyak: Ft/db dísztárgyak: óra: Ft/db Ft/db

18 Kerekesszékes kombitáncelőadás Színes, változatos műsor, mely nem csak szórakoztat, de mélyen megérint és elgondolkodtat, hiszen egymás feltétel nélküli elfogadásáról mesél. A táncegyüttesben a kerekesszékes táncosok a világ legtermészetesebb módján táncolnak együtt ép partnereikkel így ötvözik a legkülönbözőbb műfajokat a palotástól a kongáig, a keringőtől a szambáig perc Ft +áfa akár másfél órás program, amelybe humoros táncfantáziákat és jelnyelvi adaptációkat is beiktatnak kb. 5 x 5 négyzetméteres tánctér szükséges az építészeti akadályokat leküzdik, azokat nem tekintik kizáró tényezőnek A Roll Dance Budapest Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes immár tíz éve szavak nélkül pusztán a tánc nyelvén beszél a másság elfogadásáról, az integrációról, az esélyegyenlőségről. Évente 8o-1oo alkalommal lépnek fel jótékonysági, sport- és kulturális rendezvényeken az ország minden részén. Táncoltak már a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a Fővárosi Nagycirkuszban, a Millenárison, a Sziget Fesztiválon, a Sportarénában és a Művészetek Palotájában. Vendégszerepeltek a Felvidéken, Erdélyben, Újvidéken továbbá Lengyelországban, Olaszországban és Franciaországban.

19 Interaktív élménypark és rendezvényhelyszín 900 m 2 alapterületű interaktív élménypark, ahol a fogyatékkal élők élethelyzeteit bemutató játékokat lehet kipróbálni zenés, csapatépítő és egyéb jellegű céges összejövetelek, ünnepségek megrendezésére alkalmas helyszín igény esetén rendezvények teljeskörű lebonyolítása Oktatási terem bérlése, fő: Irányár: Ft Teljes Park területe, max. 80 fő: Irányár: Ft Minden esetben egyéni árajánlatot adunk a látogatók számához és a rendezvény időtartamához igazodóan. Az Ability Park Egyesület interaktív élményparkjának és rendezvényeinek célja szórakoztató formában megismertetni az emberekkel a fogyatékos személyek mindennapi helyzeteit. Játékaik és szolgáltatásaik segítségével valamennyi korosztály számára élvezhetően és megérthetően mozdítják elő a fogyatékos emberek társadalmi beilleszkedéséhez szükséges szemléletformálást, mindenekelőtt pedig tartalmas élményt nyújtanak mindenkinek, aki játszani szeretne, vagy próbára akarja tenni képességeit.

20 Úgy gondoljuk, hogy az ország jobb közérzetének kulcsa a non-profit szféra zsebében van. Az itt zajló munka, az itt dolgozó és ezt támogató szervezetek és személyek segíthetnek abban, hogy valódi társadalmi összefogás alakuljon ki a környezetvédelemtől az egészségügyön, kultúrán, oktatáson, sporton és szabadidőn át a szociális munkáig az élet minden területén. A kulcsot csak ki kellene venni a zsebünkből, hogy használhassuk Mi az, ami hiányzik ehhez? 1. Az információ A kitűzött célokat az alábbi szolgátatásokkal tudjuk támogatni: Non-profit termék- és szolgáltatási brókerség CSR programok tervezése és megvalósítása Üzlet fejlesztési tanácsadás Fund-raising stratégia és fejlesztés Márkaépítés, PR, kommunikáció Rendezvényszervezés Projekt menedzsment Wangor Kft Gödöllő Alma u 57. info@wangor.hu 2. A bizalom Pályázatírás és megvalósítás 3. A professzionalizmus A Wangor ezen problémák megoldásához próbál segítséget nyújtani. Non-profit szervezeti / tevékenységi audit Célunk a non-profit szféra fejlesztése valamint a for-profit és non-profit világ közti kapcsolódási pontok kialakítása és erősítése. Tanácsadási és szolgáltatási tevékenységünkkel mindkét oldalon részt veszünk a folyamatban. Megrendelés / Karácsonyi katalógus: Péri Beáta peri.beata@wangor.hu

Pályázó neve. Pályázat célja. Megítélt (e támogatás Ft) Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete Szeged Városi cs

Pályázó neve. Pályázat célja. Megítélt (e támogatás Ft) Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete Szeged Városi cs 2007. évi Fogyatékosügyi Keretre benyújtott pályázatok eredményei: Pályázó neve Pályázat célja Megítélt (e támogatás Ft) 1. Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete Szeged Városi cs Szegedi csoport

Részletesebben

ÉTA Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége

ÉTA Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége Jó gyakorlatok és kihívások az önálló életvitel kialakítása területén ÉTA Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége Bemutatkozás A Szövetség 1997-ben alakult

Részletesebben

Hasznos információk a fogyatékosságról. Összeállította: Kovács Tímea

Hasznos információk a fogyatékosságról. Összeállította: Kovács Tímea Hasznos információk a fogyatékosságról Összeállította: Kovács Tímea Mi a fogyatékosság? A fogyatékosság nem betegség, hanem egy tartós vagy véglegesült állapot. A fogyatékos ember, aki tartósan vagy véglegesen

Részletesebben

A TELEPÜLÉSEK LAKOSSÁGMEGTARTÓ EREJÉT TÁMOGATÓ HUMÁN FEJLESZTÉSEK METZKER ERIKA FŐOSZTÁLYVEZETŐ

A TELEPÜLÉSEK LAKOSSÁGMEGTARTÓ EREJÉT TÁMOGATÓ HUMÁN FEJLESZTÉSEK METZKER ERIKA FŐOSZTÁLYVEZETŐ A TELEPÜLÉSEK LAKOSSÁGMEGTARTÓ EREJÉT TÁMOGATÓ HUMÁN FEJLESZTÉSEK METZKER ERIKA FŐOSZTÁLYVEZETŐ SZOCIÁLIS ÜGYEKÉRT ÉS TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG TELEPÜLÉSEK JÖVŐKÉPE VÍZIÓ FEJLESZTÉS

Részletesebben

Súlyosan és halmozottan fogyatékos személyek fejlesztése, nevelése fókuszban a felnőtt súlyosan és halmozottan fogyatékos személyek

Súlyosan és halmozottan fogyatékos személyek fejlesztése, nevelése fókuszban a felnőtt súlyosan és halmozottan fogyatékos személyek Gondoskodás Gyermekeinkért Közhasznú Alapítvány (Budapest) Súlyosan és halmozottan fogyatékos személyek fejlesztése, nevelése fókuszban a felnőtt súlyosan és halmozottan fogyatékos személyek Életünk értelme

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés Értetek Veletek Fogyatékosokért Közhasznú Alapítvány 2009. évi tevékenységéről

Közhasznúsági jelentés Értetek Veletek Fogyatékosokért Közhasznú Alapítvány 2009. évi tevékenységéről Közhasznúsági jelentés Értetek Veletek Fogyatékosokért Közhasznú Alapítvány 2009. évi tevékenységéről Az Értetek Veletek Fogyatékosokért Közhasznú Alapítvány 2006 óta támogatja a fogyatékos fiatal felnőtteket.

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2006

Közhasznúsági jelentés 2006 Közhasznúsági jelentés 2006 A szervezet megnevezése: Pressley Ridge Magyarország Alapítvány A szervezet címe: 1142 Budapest, Alsóőr u. 9/b. A szervezet adószáma: 18190931-1-42 Számviteli beszámoló 2006.

Részletesebben

Fogd a Kezem Alapítvány. Kézműves termékkatalógus

Fogd a Kezem Alapítvány. Kézműves termékkatalógus Fogd a Kezem Alapítvány Kézműves termékkatalógus Fogd a kezem és megmutatom a világnak, hogy szüksége van rád szól az alapítvány hitvallása. Azokat az értelmükben akadályozott fiatalokat akarjuk megszólítani,

Részletesebben

Ajándékkatalógus 2009

Ajándékkatalógus 2009 Ajándékkatalógus 2009 A valóban felelős cégeknek a valóban felelős ajándék Ajándék, amivel kétszer ad Bemutatkozunk A fruit of care cégajándékaival nem csak partnereit, ügyfeleit és munkatársait ajándékozza

Részletesebben

/2010. (11.18.) számú határozata. Szociális és gyermekjóléti intézmények alapító okiratainak módosításáról. 3. Az intézmény gazdálkodási jogköre:

/2010. (11.18.) számú határozata. Szociális és gyermekjóléti intézmények alapító okiratainak módosításáról. 3. Az intézmény gazdálkodási jogköre: PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK /2010. (11.18.) számú határozata Szociális és gyermekjóléti intézmények alapító okiratainak módosításáról 1. A Közgyűlés az Életminőség-fejlesztő Szolgáltatások

Részletesebben

2. SZEMÉLYKÖZPONTÚ, HOLISZTIKUS SZOLGÁLTATÁSRENDSZER, TÁMOGATÁSSAL

2. SZEMÉLYKÖZPONTÚ, HOLISZTIKUS SZOLGÁLTATÁSRENDSZER, TÁMOGATÁSSAL Támogatott életvitel 1 SLIDE HEADING A támogatás egy dinamikus folyamat, melynek elemei: 1. A cél meghatározása: általános cél a normalizált élet, vagyis úgy élni, mint bárki más, úgy lakni, mint bárki

Részletesebben

SZOCIÁLIS FOGLALKOZTATÁS 2011.évi feladatmutató módosítás főigazgatói döntés alapján ELFOGADOTT kérelmek 2011. szeptember 29.

SZOCIÁLIS FOGLALKOZTATÁS 2011.évi feladatmutató módosítás főigazgatói döntés alapján ELFOGADOTT kérelmek 2011. szeptember 29. SZOCIÁLIS FOGLALKOZTATÁS 2011.évi feladatmutató módosítás i döntés alapján ELFOGADOTT kérelmek Feladatmutatóra jutó támogatás összege Békés Megyei Hajnal István Szociális 1 SZF-SZ-002/2-2010 Békés Megyei

Részletesebben

Táblázat a Fogyatékosügyi Keretre évben beérkezett nyertes pályázatokról. Megvalósítás időszaka

Táblázat a Fogyatékosügyi Keretre évben beérkezett nyertes pályázatokról. Megvalósítás időszaka 1/5 1. 2. 3. 4. Mozgáskorlátozottak Egyesülete Szeged Városi csoportja Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete Dr. Altorjay István Fogyatékos Gyermekek Nappali Intézete Halmozottan Sérültek Szövetsége

Részletesebben

SZAKKÉPZÉS, FOGLALKOZTATÁS, KERESET, ÖNÁLLÓ ÉLET. Kaucsicsné Zsóri Katalin

SZAKKÉPZÉS, FOGLALKOZTATÁS, KERESET, ÖNÁLLÓ ÉLET. Kaucsicsné Zsóri Katalin SZAKKÉPZÉS, FOGLALKOZTATÁS, KERESET, ÖNÁLLÓ ÉLET Kaucsicsné Zsóri Katalin SZAKKÉPZÉS - informatikai képzés - kertészeti munkacsoport - háztartási tanfolyam HÁZTARTÁSI TANFOLYAM ELKÉSZÜLT A VACSORA SZOCIÁLIS

Részletesebben

75/2009. (VI. 18.) Kgy. határozat. Mohács Város Önkormányzata és a Baranya Megyei Önkormányzat pedagógiai szakmai együttműködési megállapodása

75/2009. (VI. 18.) Kgy. határozat. Mohács Város Önkormányzata és a Baranya Megyei Önkormányzat pedagógiai szakmai együttműködési megállapodása 75/2009. (VI. 18.) Kgy. határozat Mohács Város Önkormányzata és a Baranya Megyei Önkormányzat pedagógiai szakmai együttműködési megállapodása 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése jóváhagyja a Baranya

Részletesebben

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci integrációjában szerzett svájci és magyar tapasztalatok felhasználása egy közös módszertan kidolgozásához c. projekt bemutatása

Részletesebben

1. sz. melléklet. Orientáló mátrix. a TAMOP 5.1.1.-09/2 kódszámú pályázati útmutatóhoz

1. sz. melléklet. Orientáló mátrix. a TAMOP 5.1.1.-09/2 kódszámú pályázati útmutatóhoz 1. sz. melléklet Orientáló mátrix a TAMOP 5.1.1.-09/2 kódszámú pályázati útmutatóhoz Kistérség Projekt címe Összeg (mft) Baktalórántháza Játszva, tanulva, sportolva a társadalom hasznos tagjává válni Leírás

Részletesebben

SÉRÜLTEKÉRT ALAPÍTVÁNY

SÉRÜLTEKÉRT ALAPÍTVÁNY Statisztikai szám: 19183189 9190 569 13 SÉRÜLTEKÉRT ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓJA 2010. Részei: I. Számviteli beszámoló II. A Központi költségvetési szervektől, az elkülönített pénzalaptól, a helyi

Részletesebben

MOL Gyermekgyógyító Program 2015. Támogatott pályázatok listája. Pályázó Cím Célcsoport Típus Település

MOL Gyermekgyógyító Program 2015. Támogatott pályázatok listája. Pályázó Cím Célcsoport Típus Település MOL Gyermekgyógyító Program 2015 Élmény- és művészetterápiás programok Támogatott pályázatok listája Pályázó Cím Célcsoport Típus Település 1. Ágacska Ágacska Meseterápiás, Pszichodráma és Érzelemregulációs

Részletesebben

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci integrációjában szerzett svájci és magyar tapasztalatok felhasználása egy közös módszertan kidolgozásához c. projekt bemutatása

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben MFP-NHI/2019 A nemzeti és helyi identitástudat erősítése pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. 6725 Szeged,

Részletesebben

1152 Budapest XV., Petőfi utca 24. GPS: É47 33 49.77 - K19 7 26.35

1152 Budapest XV., Petőfi utca 24. GPS: É47 33 49.77 - K19 7 26.35 Timi képek 1152 Budapest XV., Petőfi utca 24. GPS: É47 33 49.77 - K19 7 26.35 A Lakóotthon megközelítése: Újpest Központ Metro végállomástól : - 96-os és a 104-es busz, - 12-es villamos Az M3-as autópálya

Részletesebben

ÉLETMŰHELY. Mi a program célja?

ÉLETMŰHELY. Mi a program célja? ÉLETMŰHELY Mi a program célja? A kreatív gondolkodás és a kreatív cselekvés fejlesztése, a személyes hatékonyság növelése a fiatalok és fiatal felnőttek körében, hogy megtalálják helyüket a világban, életük

Részletesebben

AKIK EGY CIPŐBEN JÁRNAK: SZÜLŐCSOPORT AUTISTA GYERMEKET NEVELŐ SZÜLŐK RÉSZÉRE

AKIK EGY CIPŐBEN JÁRNAK: SZÜLŐCSOPORT AUTISTA GYERMEKET NEVELŐ SZÜLŐK RÉSZÉRE AKIK EGY CIPŐBEN JÁRNAK: SZÜLŐCSOPORT AUTISTA GYERMEKET NEVELŐ SZÜLŐK RÉSZÉRE Varga Nóra, Ráczné Kárpáti Márta Jósa András Oktatókórház Nyíregyháza, Gyermek Rehabilitációs Osztály BEVEZETÉS Szülőcsoportunkat

Részletesebben

Salva Vita Alapítvány 1081 Bp. Népszínház u. 17. www.salvavita.hu info@salvavita.hu

Salva Vita Alapítvány 1081 Bp. Népszínház u. 17. www.salvavita.hu info@salvavita.hu Salva Vita Alapítvány 1081 Bp. Népszínház u. 17. www.salvavita.hu info@salvavita.hu Küldetésünk A Salva Vita Alapítvány célja az értelmi sérült emberek önálló életvitelének és társadalmi beilleszkedésének

Részletesebben

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Alapszolgáltatások I. Étkeztetés Házi Segítségnyújtás Jelzőrendszeres Házi Segítségnyújtás Családsegítés Az alapszolgáltatások megszervezésével a települési önkormányzat

Részletesebben

ÓBUDAI REHABILITÁCIÓS ÉS FOGLALKOZTATÁSI KÖZPONT

ÓBUDAI REHABILITÁCIÓS ÉS FOGLALKOZTATÁSI KÖZPONT ÓBUDAI REHABILITÁCIÓS ÉS FOGLALKOZTATÁSI KÖZPONT TERMÉKKATALÓGUS 2019 TERMÉKKATALÓGUS 2019 Felelős kiadó: Janurikné Csonka Erika Cím: 1033 Budapest, Benedek Elek utca 1-3. Tel.: 06 1 388 7530 E-mail:

Részletesebben

21182 Jelnyelvi tolmácsszolgáltatás támogatása 2011. február 1-jétől 2012. március 31-ig terjedő időszakra című program

21182 Jelnyelvi tolmácsszolgáltatás támogatása 2011. február 1-jétől 2012. március 31-ig terjedő időszakra című program 1a. számú melléklet 21182 Jelnyelvi tolmácsszolgáltatás támogatása 2011. február 1-jétől 2012. március 31-ig terjedő időszakra című program (Ft) Borsodi Jelnyelvi és Kommunikációs Központ Közhasznú Egyesület

Részletesebben

Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítvány. 2007. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítvány. 2007. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítvány 2007. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A Közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény vonatkozó jogszabálya kötelezően előírja - közhasznú

Részletesebben

Ügyelet: a célcsoport folyamatos fogadása és szükségletfelmérés. Hátrányok leküzdését célzó tevékenységek

Ügyelet: a célcsoport folyamatos fogadása és szükségletfelmérés. Hátrányok leküzdését célzó tevékenységek A partnerszervezetek nevei és rövidítése: Belvárosi Tanoda Alapítvány - BTA Megálló Csoport Alapítvány Szenvedélybetegekért Belvárosi Tanoda Alapítványi Gimnázium és Szakközépiskola Leo Amici 2002 Addiktológiai

Részletesebben

Alapítványunkat több mint két évtizede azzal a céllal hoztuk létre, hogy (elsősorban értelmi)

Alapítványunkat több mint két évtizede azzal a céllal hoztuk létre, hogy (elsősorban értelmi) TERMÉKISMERTETŐ Alapítványunkat több mint két évtizede azzal a céllal hoztuk létre, hogy (elsősorban értelmi) fogyatékos fiatal felnőttek számára személyre szabott, egyedi lakhatási és foglalkoztatási

Részletesebben

Előterjesztés. - a Közgyűléshez

Előterjesztés. - a Közgyűléshez NYíREGYHÁZA Ügyiratszám: szoc-8266-1/2016. Ügyintéző: Dr. Krizsai Anita Előterjesztés - a Közgyűléshez - "Gyermekeinkért 16" Alapítvány által benyújtani kívánt a "Társadalmi szerepvállalás erősítése a

Részletesebben

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének. 21/2012.(VI.27.) önkormányzati rendelete. A város közművelődési feladatainak és ellátásának feltételeiről

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének. 21/2012.(VI.27.) önkormányzati rendelete. A város közművelődési feladatainak és ellátásának feltételeiről Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 21/2012.(VI.27.) önkormányzati rendelete A város közművelődési feladatainak és ellátásának feltételeiről Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése a muzeális intézményekről,

Részletesebben

Határozati javaslatok

Határozati javaslatok Határozati javaslatok Határozati javaslat az 2. sz. melléklethez 1. /PJB/2017. (IV. 16.) sz. határozat A Pénzügyi és Jogi Bizottság szavazattal az államháztartáson kívüli források (támogatások) átadásának,

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a Kulturális

Részletesebben

A koncepció felülvizsgálatának folyamatában érintett személyek, szervek és intézmények

A koncepció felülvizsgálatának folyamatában érintett személyek, szervek és intézmények 13. sz. melléklet A koncepció felülvizsgálatának folyamatában érintett személyek, szervek és intézmények Sorszám A szervezet neve Tevékenysége Önkormányzati szervek 1. Polgármester Részvétel a döntés-előkészítési,

Részletesebben

MEIXNER EGYMI MOHÁCS Tanuljunk együtt! - Tanuljunk egymástól!

MEIXNER EGYMI MOHÁCS Tanuljunk együtt! - Tanuljunk egymástól! MEIXNER EGYMI MOHÁCS Tanuljunk együtt! - Tanuljunk egymástól! A sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének támogatása és az egységes gyógypedagógiai módszertani intézmény komplex szolgáltatásainak

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT. - Minden olyan tevékenység, amellyel a fiatal a saját, helyi közösségének javára tehet

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT. - Minden olyan tevékenység, amellyel a fiatal a saját, helyi közösségének javára tehet Közösségi szolgálat Szt.Benedek Iskolaközpont KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT Mi számít közösségi szolgálatnak? - Minden olyan tevékenység, amellyel a fiatal a saját, helyi közösségének javára tehet - Ha ez a tevékenység

Részletesebben

Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2002. (VIII.30.) számú rendelete a HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL

Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2002. (VIII.30.) számú rendelete a HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2002. (VIII.30.) számú rendelete a HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a kulturális javak védelméről

Részletesebben

Közösségi és civil együttműködések a hátrányos helyzet leküzdésében. Fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek munkaesély alternatívái.

Közösségi és civil együttműködések a hátrányos helyzet leküzdésében. Fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek munkaesély alternatívái. Közösségi és civil együttműködések a hátrányos helyzet leküzdésében. Fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek munkaesély alternatívái. Szalka Anita 2011. November 15. 2011.12.02. 1 A közösségi

Részletesebben

Étkeztetés. Házi segítségnyújtás

Étkeztetés. Házi segítségnyújtás Étkeztetés Az étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri meleg étkezéséről gondoskodnak, akik azt önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel

Részletesebben

ALAPÍTVA ADÓSZÁM: BANKSZÁMLASZÁM:

ALAPÍTVA ADÓSZÁM: BANKSZÁMLASZÁM: SEGÍTÜNK! WWW.DGY.HU ADÓSZÁM: 18356076-1-03 ALAPÍTVA 1999 BANKSZÁMLASZÁM: 10400621-06201821-00000000 H-6200 KISKŐRÖS, MEZŐ U. 16. H-1094 BUDAPEST, ANGYAL UTCA 36. ISBN: 978-963-88259-1-9 AZ EGYÜTT A DAGANATOS

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2009.

Közhasznúsági jelentés 2009. Adószám: 18997659-1-09 Bejegyző szerv: Hajdú-Bihar Megyei Bíróság Regisztrációs Pk. 60173/2007/4/I., 2007.12.14. szám: 4028, Debrecen, Damjanich u. 23. 2/9. 2009. Fordulónap: 2009. december 31. Beszámolási

Részletesebben

Társadalmi felelősségvállalás. Miért támogatja a MOL az iskolai közösségi szolgálatot?

Társadalmi felelősségvállalás. Miért támogatja a MOL az iskolai közösségi szolgálatot? Társadalmi felelősségvállalás Miért támogatja a MOL az iskolai közösségi szolgálatot? Mi a társadalmi szerepvállalás? ALAPGONDOLAT Nem elég kiemelkedő gazdasági teljesítményt nyújtani, meg kell találnunk

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közművelődési feladatok ellátásának alapelvei

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közművelődési feladatok ellátásának alapelvei Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2017. (II.21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros

Részletesebben

Cím: 2600 Vác, Rákóczi út 36. weboldal: www.boldogceferinoalapitvany.hu e-mail: eselyreferens@boldogceferinoalapitvany.hu telefon: +36208231404

Cím: 2600 Vác, Rákóczi út 36. weboldal: www.boldogceferinoalapitvany.hu e-mail: eselyreferens@boldogceferinoalapitvany.hu telefon: +36208231404 Célcsoportjaink közé soroljuk mindazon embereket és csoportokat, akik a hátrányos helyzetükből adódóan, vagy az egyenlő bánásmódban is rögzített védett tulajdonságaik miatt perifériára szorultak. Feladatunknak

Részletesebben

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet tevékenysége az életen át tartó tanulás. Dr. Majoros Anna.

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet tevékenysége az életen át tartó tanulás. Dr. Majoros Anna. A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet tevékenysége az életen át tartó tanulás Dr. Majoros Anna igazgatóhelyettes Erősségek Az intézet hírneve Nyitottság innovációra Vezetői

Részletesebben

SEGÍTÜNK! Alapitvany-Fuzet_2016_01.indd 1 Alapitvany-Fuzet_2016_01.indd :54: :54:24

SEGÍTÜNK! Alapitvany-Fuzet_2016_01.indd 1 Alapitvany-Fuzet_2016_01.indd :54: :54:24 SEGÍTÜNK! Alapitvany-Fuzet_2016_01.indd 1 2016.01.20. 15:54:24 WWW.DGY.HU ADÓSZÁM: 18356076-1-03 BANKSZÁMLASZÁM: 10400621-06201821-00000000 H-6200 KISKŐRÖS, MEZŐ U. 16. H-1094 BUDAPEST, ANGYAL UTCA 36.

Részletesebben

A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység és a nevelési tanácsadás

A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység és a nevelési tanácsadás A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység és a nevelési tanácsadás Kiemelt figyelmet igénylő gyermek, tanuló: - különleges bánásmódot igénylő gyermek, tanuló, - a gyermekek védelméről és a gyámügyi

Részletesebben

A Figyelj Rám! Közhasznú Egyesület szerepe a társadalmi integráció elérésében. Készítette: Bergmann Károly Áron Kócziánné Szalai Teréz Vajda Viktória

A Figyelj Rám! Közhasznú Egyesület szerepe a társadalmi integráció elérésében. Készítette: Bergmann Károly Áron Kócziánné Szalai Teréz Vajda Viktória A Figyelj Rám! Közhasznú Egyesület szerepe a társadalmi integráció elérésében Készítette: Bergmann Károly Áron Kócziánné Szalai Teréz Vajda Viktória Figyelj Rám! Közhasznú Egyesület bemutatása A Figyelj

Részletesebben

Gödöllő Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 26/2015. (XI.20.) önkormányzati rendelete

Gödöllő Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 26/2015. (XI.20.) önkormányzati rendelete Gödöllő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2015. (XI.20.) önkormányzati rendelete és az ezt módosító 29/2018.(XII.14.) önkormányzati rendelettel egységes szerkezetbe foglal szövege Gödöllő Város

Részletesebben

IX. Országos Tranzitfoglalkoztatási Konferencia A hátrányos helyzetűek képzését, foglalkoztatását középpontba állító jó gyakorlatok bemutatása

IX. Országos Tranzitfoglalkoztatási Konferencia A hátrányos helyzetűek képzését, foglalkoztatását középpontba állító jó gyakorlatok bemutatása IX. Országos Tranzitfoglalkoztatási Konferencia A hátrányos helyzetűek képzését, foglalkoztatását középpontba állító jó gyakorlatok bemutatása Munkába Lépés egy TÁMOP 5.3.1 projekt pszicho-szociális és

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT NAPLÓJA

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT NAPLÓJA KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT NAPLÓJA Tanuló neve: Oktatási azonosító: Születési hely, idő: Anyja születéskori neve: Tanuló neve: Osztálya:.. Mit nevezünk iskolai közösségi szolgálatnak? Az iskolai közösségi szolgálat

Részletesebben

SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről

SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről Egyesületünk 2005. október 27 én alakult szülői kezdeményezésre. Célja: Tápiószecsőn és a környező Tápió vidék - Kistérségben értelmi vagy testi

Részletesebben

MÓDOSÍTÓ OKIRAT. Az Egri Kulturális és Művészeti Központ Alapító Okiratának 8.1 pontja az alábbiak szerint módosul:

MÓDOSÍTÓ OKIRAT. Az Egri Kulturális és Művészeti Központ Alapító Okiratának 8.1 pontja az alábbiak szerint módosul: 332/2011. (VI.30.) számú közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése elfogadja az Egri Kulturális és Művészeti Központ Alapító Okiratának módosítását 2011. augusztus 1-jei hatállyal

Részletesebben

SZEDERFA OTTHO : LAKÓOTTHO, ÉS APPALI ELLÁTÁS

SZEDERFA OTTHO : LAKÓOTTHO, ÉS APPALI ELLÁTÁS SZEDERFA OTTHO : LAKÓOTTHO, ÉS APPALI ELLÁTÁS 28. évi Szakmai beszámolója Készítette: Turba Attila Székhely: 2181 Iklad, Szabadság u. 7. Ellátási terület appali Ellátás: Aszód, Bag, Domony, Galgahévíz,

Részletesebben

A társadalmi vállalkozások helyzete Magyarországon

A társadalmi vállalkozások helyzete Magyarországon A társadalmi vállalkozások helyzete Magyarországon Hogyan járulhatnak hozzá a társadalmi vállalkozások a nonprofit szektor fenntarthatóságához, és mi akadályozza őket ebben Magyarországon? Kutatási összefoglaló

Részletesebben

Életjel Alapítvány 2006. évi

Életjel Alapítvány 2006. évi Életjel Alapítvány 2006. évi közhasznúsági jelentése I. Szervezet alapadatai: Név: Életjel Alapítvány Adószám: 18230745-1-43 Bankszámlaszám: Budapest Bank RT. XVIII.ker. fiók 10103881-55275644-00000004

Részletesebben

Fordulópont Program TÁMOP-5.3.8.A3-12/1-2012-0013

Fordulópont Program TÁMOP-5.3.8.A3-12/1-2012-0013 Fordulópont Program TÁMOP-5.3.8.A3-12/1-2012-0013 ELŐZMÉNYEK A DDRFK PROGRAMTAPASZTALATAI OFA programok: Újra Dolgozom Program (tartós munkanélkülieknek) Roma referensi, Lépésről-lépésre Program (roma

Részletesebben

TÁMOP-5.6.1.A-11/4-2011-0002

TÁMOP-5.6.1.A-11/4-2011-0002 Vissza a jövőbe TÁMOP-5.6.1.A-11/4-2011-0002 Speciális integrációs és reintegrációs foglalkozások fogvatartottak, pártfogó felügyelet alatt állók, javítóintézeti neveltek számára 2012. május 31. Az Országos

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG BIHAR MEGYE DR. SZARKA ÁRPÁD

SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG BIHAR MEGYE DR. SZARKA ÁRPÁD SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG BIHAR MEGYE DR. SZARKA ÁRPÁD ÁLLAMI ÉS CIVIL SZERVEZETEK NYILVÁNTARTÁSÁBAN SZEREPLŐ GYERMEKEK SZÁMA SZERVEZETI STRUKTÚRA FINANSZIROZÁSI LEHETŐSÉGEK GYERMEKVÉDELMI

Részletesebben

Támogatás mértéke: ,- Ft, Önrész: szervezés, helyszín biztosítása, ,- Ft

Támogatás mértéke: ,- Ft, Önrész: szervezés, helyszín biztosítása, ,- Ft Eredmények Pályázattal megvalósított programjaink 1999. Szülőcsoport Célja a sérült gyermekek szüleinek előadássorozat tartása a gyermekük fejlesztéséhez. Időtartam: 1999.10.01.-2000.05.31. Eredmény: 9

Részletesebben

Az Autistic Art Alapítvány

Az Autistic Art Alapítvány 2017 TERMÉKKIAJÁNLÓ Az Autistic Art Alapítvány Az Autistic Art Alapítvány izgalmas missziója 10 magyarországi lakóotthon támogatása, ahol önálló életvitelre nem képes, autizmussal élő fiatalok és felnőttek

Részletesebben

AZ ÓVODA ESÉLYNÖVELŐ SZEREPE A HÁTRÁNYOS HELYZETŰ GYERMEKEK ÓVODAI NEVELÉSÉBEN

AZ ÓVODA ESÉLYNÖVELŐ SZEREPE A HÁTRÁNYOS HELYZETŰ GYERMEKEK ÓVODAI NEVELÉSÉBEN AZ ÓVODA ESÉLYNÖVELŐ SZEREPE A HÁTRÁNYOS HELYZETŰ GYERMEKEK ÓVODAI NEVELÉSÉBEN Ferenczné Teleky Éva Igazgató, vezető szaktanácsadó Szolnok Városi Óvodák Kisgyermekkori nevelés támogatása EFOP-3.1.1-14-2015-00001

Részletesebben

Gyermekkori elhízás megelőzése, elhízott gyermekek életmódváltásának SAJTÓMAPPA. Pályázató azonosító: TÁMOP-6.1.2.-11/1-2012-1171

Gyermekkori elhízás megelőzése, elhízott gyermekek életmódváltásának SAJTÓMAPPA. Pályázató azonosító: TÁMOP-6.1.2.-11/1-2012-1171 SAJTÓMAPPA Pályázató azonosító: TÁMOP-6.1.2.-11/1-2012-1171 Gyermekkori elhízás megelőzése, elhízott gyermekek életmódváltásának ösztönzése 2013. november 20. MEGHÍVÓ Projektindító sajtóbeszélgetésre Projekt

Részletesebben

A KOMPLEX ALAPPROGRAM BEVEZETÉSE A KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEKBEN EFOP

A KOMPLEX ALAPPROGRAM BEVEZETÉSE A KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEKBEN EFOP A KOMPLEX ALAPPROGRAM BEVEZETÉSE A KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEKBEN EFOP-3.1.2-16-2016-00001 A KOMPLEX ALAPPROGRAM SZAKMAI TARTALMA DR. RÉVÉSZ LÁSZLÓ A PROJEKT EFOP 3.1.2-16 Kiemelt projekt keretében Időtartam:

Részletesebben

MOL Gyermekgyógyító Program Támogatott pályázatok listája

MOL Gyermekgyógyító Program Támogatott pályázatok listája MOL Gyermekgyógyító Program 2018 Élmény- és művészetterápiás programok Támogatott pályázatok listája Sorszám Pályázó Cím Célcsoport Terápia típusa Település 1,,Szól a szív...",,szól a szív" alapítvány

Részletesebben

Tájékoztató a Békés-Rehab Integrált Szociális Intézmény 2013-as szakmai munkájáról

Tájékoztató a Békés-Rehab Integrált Szociális Intézmény 2013-as szakmai munkájáról Tájékoztató a Békés-Rehab Integrált Szociális Intézmény 2013-as szakmai munkájáról Készítette: Prorok Mihály intézményvezető. Tartalom 1. Az intézmény békési egységének adatai... 3. 2. Fenntartó adatai...

Részletesebben

Uniós források a települési ifjúsági munka szolgálatában

Uniós források a települési ifjúsági munka szolgálatában Uniós források a települési ifjúsági munka szolgálatában Batta Zsófia Család- és Ifjúságpolitikai Stratégiai és Koordinációs Főosztály Budapest, 2017. március Fiatalokat érintő, közösségfejlesztést szolgáló

Részletesebben

A FORTIS ALAPÍTVÁNY TÁRSADALMI VÁLLALKOZÁSA Üzleti, vállalkozási tevékenység

A FORTIS ALAPÍTVÁNY TÁRSADALMI VÁLLALKOZÁSA Üzleti, vállalkozási tevékenység FORTIS ALAPÍTVÁNY TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY GINOP-5.1.3-16-2017-00014 A Fortis Alapítvány társadalmi célú vállalkozási tevékenységének kialakítása A FORTIS ALAPÍTVÁNY TÁRSADALMI VÁLLALKOZÁSA Üzleti, vállalkozási

Részletesebben

Ízlelő családbarát étterem: egy társadalmi vállalkozás bemutatása

Ízlelő családbarát étterem: egy társadalmi vállalkozás bemutatása Ízlelő családbarát étterem: egy társadalmi vállalkozás bemutatása Röviden az Alapítványról Története: 1997-ben hozta létre egy idős pedagógus, aki lehetőséget kívánt teremteni, külföldi jóléti szolgáltatások

Részletesebben

Civil szervezetek működési célú támogatása 2015 (NEA-15-M)

Civil szervezetek működési célú támogatása 2015 (NEA-15-M) Civil szervezetek működési célú támogatása 2015 (NEA-15-M) A pályázatok benyújtása az alábbiak szerint lehetséges: Közösségi környezet kollégiuma esetén: 2015. március 16-ig Mobilitás és alkalmazkodás

Részletesebben

ajtó-ablak Eredeti projekt: Közösségi háló Győr Újvárosban A projekt munka neve:

ajtó-ablak Eredeti projekt: Közösségi háló Győr Újvárosban A projekt munka neve: ajtó-ablak Eredeti projekt: Közösségi háló Győr Újvárosban A projekt munka neve: ajtó-ablak Partnerintézmény: Kossuth Lajos Általános Iskola Győr Újváros városrész Önkormányzata, és más civil szervezetek

Részletesebben

Patrónus Egyesület évi

Patrónus Egyesület évi 4400 Nyíregyháza, Közép u. 19. Tel: 42/ 500-155, Fax: 42/410-678 E-mail: egyesuletpatronus@gmail.com, Honlap cím: www.patronusegyesulet.hu Patrónus Egyesület 2016. évi tevékenysége 1 A Patrónus Egyesület

Részletesebben

Országos KID Egyesület

Országos KID Egyesület Országos KID Egyesület ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Debrecen, 2012. szeptember 27. Az első KID-ek 2002-2005 A KID-típusú programok módszertanát az Országos Foglalkoztatási Közalapítvánnyal (OFA)

Részletesebben

Család és Gyermekjóléti Szolgálat, Házi segítségnyújtás, Szociális étkeztetés

Család és Gyermekjóléti Szolgálat, Házi segítségnyújtás, Szociális étkeztetés GONDOZÁSI KÖZPONT 2133 Sződliget, Szent István u. 34-36. Email: gondozasi@szodliget.hu Mobil tel.: 06 30 485 9298 Tel.: 06 27 590-ö95/113 mellék Kirendeltsége: 2163 Vácrátót, Petőfi tér 3. Email: gyermekjoleti@vacratot.hu

Részletesebben

A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájában megfogalmazott célkitűzések megvalósítása

Részletesebben

TÁMOP-5.3.2-12/1-2012-0001

TÁMOP-5.3.2-12/1-2012-0001 FogLak projekt2 Az utcán élő hajléktalan személyek társadalmi visszailleszkedésének, sikeres munkaerő-piaci integrációjának megalapozása TÁMOP-5.3.2-12/1-2012-0001 A projekt célja Az utcán élő hajléktalan

Részletesebben

Foglalkoztatás és önálló közlekedés. Kaucsicsné Zsóri Katalin Down Alapítvány II. sz. Gondozóháza 06-20-260-2287

Foglalkoztatás és önálló közlekedés. Kaucsicsné Zsóri Katalin Down Alapítvány II. sz. Gondozóháza 06-20-260-2287 Foglalkoztatás és önálló közlekedés Kaucsicsné Zsóri Katalin Down Alapítvány II. sz. Gondozóháza 06-20-260-2287 Szociális foglalkoztatás 112/2006 (V.12.) Kormányrendelet alapján A szociális foglalkoztatás

Részletesebben

A változatos és átgondolt programsorozat keretében megszervezésre került:

A változatos és átgondolt programsorozat keretében megszervezésre került: Esélyünk a jövőért TÁMOP 3.1.4:C-14-2015-0667 pályázat megvalósulása A pályázati projekt megvalósulásának ideje: 2015. 05.01-2015. 10.31. A pályázati projekt célcsoportja: a Béke Ligeti Általános Iskola,

Részletesebben

A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről

A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről NEMZETI REHABILITÁCIÓS ÉS SZOCIÁLIS HIVATAL A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről A személyes

Részletesebben

IFJÚSÁGI KÖZÖSSÉGI MŰVELŐDÉS LEHETŐSÉGEI

IFJÚSÁGI KÖZÖSSÉGI MŰVELŐDÉS LEHETŐSÉGEI IFJÚSÁGI KÖZÖSSÉGI MŰVELŐDÉS LEHETŐSÉGEI Hol vannak a fiatalok? Szabadidejükben elsősorban a barátaikkal és az online térben vannak Milyen terekre vágynak? Rólad Szól! Párbeszéd a fiatalokkal Konzultáció

Részletesebben

Kutatás és kommunikáció

Kutatás és kommunikáció TÁJÉKOZTATÓ Bemutatkozás A CivilArt Alapítvány 2005. októberében alakult azzal a céllal, hogy növelje a non-profit szektor ismertségét és érdekérvényesítési képességét kommunikációs anyagok és társadalomtudományi

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A GYERMEKVÉDELMI ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL

BESZÁMOLÓ A GYERMEKVÉDELMI ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL 1 BESZÁMOLÓ A GYERMEKVÉDELMI ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL I. A TELEPÜLÉS DEMOGRÁFIAI MUTATÓI: Jánossomorján 2015. december 31-én 6182 fő élt, míg 2016. december 31-én 6124 fő. Az említett adatok

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 14/2000. (V. 17.) RENDELETE A KÖZMŰVELŐDÉSRŐL EGYSÉGES SZERKEZETBEN

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 14/2000. (V. 17.) RENDELETE A KÖZMŰVELŐDÉSRŐL EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 14/2000. (V. 17.) RENDELETE A KÖZMŰVELŐDÉSRŐL A 49/2006. (XI. 6.) 1, AZ 55/2008. (X. 31.) 2, A 42/2009. (IX. 30.) 3, AZ 56/2012. (XI. 30.) 4, A 21/2015.

Részletesebben

Down Egyesület Életpálya Down Szindrómával

Down Egyesület Életpálya Down Szindrómával Down Egyesület Életpálya Down Szindrómával Az Egyesület bemutatása A DOWN Egyesületet 13 évvel ezelőtt olyan szülők hozták létre, akik fontosnak tartották, hogy a rendelkezésükre álló információkat és

Részletesebben

ESÉLYTEREMTŐ PROGRAM

ESÉLYTEREMTŐ PROGRAM ESÉLYTEREMTŐ PROGRAM A XVIII. kerületi SOFI (Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény) OM-kód: 038432 Az intézmény felépítése: --óvodai csoport (2)

Részletesebben

EFOP Kreatív közösségi iskolák létrehozása élménypedagógiai és projekt módszerekkel

EFOP Kreatív közösségi iskolák létrehozása élménypedagógiai és projekt módszerekkel EFOP-3.3.7-17-2017-00027 Kreatív közösségi iskolák létrehozása élménypedagógiai és projekt módszerekkel A projektben részt vevő intézmények Szandaszőlősi Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola Damjanich

Részletesebben

Keszthely város idősügyi helyzetének bemutatása. Nagy Bálint alpolgármester Idősügyi Tanács elnöke Keszthely, november 21.

Keszthely város idősügyi helyzetének bemutatása. Nagy Bálint alpolgármester Idősügyi Tanács elnöke Keszthely, november 21. Keszthely város idősügyi helyzetének bemutatása Nagy Bálint alpolgármester Idősügyi Tanács elnöke Keszthely, 2017. november 21. Nemzetközi kitekintés Népességszerkezet és a népesség elöregedése 2015. január

Részletesebben

KEREK VILÁG JÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2007. év

KEREK VILÁG JÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2007. év KEREK VILÁG JÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2007. év A közhasznúsági jelentés tartalmazza: 1, a számviteli beszámolót 2, költségvetési támogatás felhasználását 3, a vagyon felhasználásával

Részletesebben

Innovatív Dél Zala Vidékfejlesztési Egyesület beérkezett projektötletek rendszerezve 2011.03.16.

Innovatív Dél Zala Vidékfejlesztési Egyesület beérkezett projektötletek rendszerezve 2011.03.16. A projektötlet-gyűjtés eredményei A projektötlet-gyűjtést honlapon és e-mailben is népszerűsítettük. A 70 projektötlet-adatlapból 19 érkezett e-mailben, 11-et adtak fel postai úton vagy faxon, és 40 készült

Részletesebben

MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT IFJÚSÁGI KONCEPCIÓ CSELEKVÉSI TERVE 2015-2020.

MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT IFJÚSÁGI KONCEPCIÓ CSELEKVÉSI TERVE 2015-2020. MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT IFJÚSÁGI KONCEPCIÓ CSELEKVÉSI TERVE 2015-2020. A koncepcióban megfogalmazott feladatok elvégzéséhez szükséges elkészíteni a cselekvési tervet, amely tartalmazza a felelősöket

Részletesebben

2011 az ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVE. Papp-Váry Borbála helyettes államtitkár KIM

2011 az ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVE. Papp-Váry Borbála helyettes államtitkár KIM 2011 az ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVE Papp-Váry Borbála helyettes államtitkár KIM AZ ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVÉNEK CÉLKITŰZÉSEI az Unio Tanácsa 2010/37/EK döntése alapján Az Európai Unión belüli önkéntes tevékenység

Részletesebben

SNI BTMN gyermekek és tanulók ellátásának kérdései 2018.

SNI BTMN gyermekek és tanulók ellátásának kérdései 2018. SNI BTMN gyermekek és tanulók ellátásának kérdései 2018. Bajai EGYMI www.specialbaja.hu special.baja@gmail.com Intézményvezető: Müller István Fenntartó: Bajai Tankerületi Központ Bajai Óvoda, Általános

Részletesebben

A KIÚT EGYESÜLET ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

A KIÚT EGYESÜLET ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE KIÚT SZOCIÁLIS ÉS MENTÁLHIGIÉNÉS EGYESÜLET 1077 BUDAPEST, WESSELÉNYI U. 17. 18069668-1-42 A KIÚT EGYESÜLET 2009. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE Előterjesztette: Kölesné Bukovics Zsuzsanna I. PÉNZÜGYI BESZÁMOLÓ

Részletesebben

SEGÉLY HELYETT ESÉLY ALAPÍTVÁNY. Közhasznúsági jelentés

SEGÉLY HELYETT ESÉLY ALAPÍTVÁNY. Közhasznúsági jelentés SEGÉLY HELYETT ESÉLY ALAPÍTVÁNY Közhasznúsági jelentés Könyvvizsgálattal alátámasztott 2008. P.H... a szervezet vezetője A közhasznúsági jelentés tartalma 1. Számviteli beszámoló 2. Beszámoló a költségvetési

Részletesebben

INGYENES KÉPZÉSI LEHETŐSÉG ÖNKÉNTES MUNKÁBAN

INGYENES KÉPZÉSI LEHETŐSÉG ÖNKÉNTES MUNKÁBAN INGYENES KÉPZÉSI LEHETŐSÉG ÖNKÉNTES MUNKÁBAN RÉSZTVEVŐK SZÁMÁRA Napjainkban egyre nagyobb társadalmi értéket képvisel az önkéntes munka. A mai fiatalok már középiskolai tanulmányaik során a tanterv részeként

Részletesebben

Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítvány. 2006. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítvány. 2006. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítvány 2006. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A Közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény vonatkozó jogszabálya kötelezően előírja - közhasznú

Részletesebben

A BAGázs-módszer A BAGázs Közhasznú Egyesület szakmai munkájának rövid bemutatása

A BAGázs-módszer A BAGázs Közhasznú Egyesület szakmai munkájának rövid bemutatása A BAGázs-módszer A szakmai munkájának rövid bemutatása Írta: dr. Aczél Zsófia, dr. Both Emőke 2018. november A Pest megyei romatelepeken settlement típusú közösségi munkával komplex és holisztikus megközelítésű

Részletesebben

A tételekhez segédeszközként a vizsgázó szabadidős vagy rekreációs program jegyzőkönyve használható.

A tételekhez segédeszközként a vizsgázó szabadidős vagy rekreációs program jegyzőkönyve használható. A vizsgafeladat ismertetése: Az előzetesen megvalósított szabadidős vagy rekreációs program ismertetése egy központilag összeállított szóbeli tételsor alapján. A feladatsor 1-20-ig számozott vizsgakérdéseit

Részletesebben