Kettő az Egyben. Jót, jól. Karácsonyi non-profit katalógus.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kettő az Egyben. Jót, jól. Karácsonyi non-profit katalógus. info@wangor.hu www.wangor.hu"

Átírás

1 Ezt a katalógust azért hoztuk létre, hogy segítséget nyújtsunk azoknak a cégeknek, akik a megszokott karácsonyi ajándékok és rendezvények helyett valami újban gondolkodnak. Akik nemcsak az ügyfeleiket, partnereiket, munkatársaikat szeretnék megajándékozni, de olyanokra is gondolnak, akik legtöbbször semmilyen ajándékot sem kapnak. Vagy olyanokra, akiknek a katalógusban szereplő termék kiválasztása a megélhetését biztosítja. Ajándékozni öröm tegye a jót jól! Hogyan segítünk? folyamatosan bővítjük a felkínált termékek, szolgáltatások palettáját lebonyolítjuk a megrendelést vállaljuk a termékek csomagolását és kiszállítását is Kettő az Egyben Karácsonyi non-profit katalógus Jót, jól A katalógusban megadott árak és az ügynökségi jutalék (10%, de min Ft/megrendelés) a konkrét megrendelés paramétereitől függően változhatnak és egyedi árajánlatban kerülnek megadásra.

2 Látássérültek által kézzel készített kézműves termékek: egyedi technikával készített parafin mozaik gyertya, méhviasz gyertya gipszből készült dísztárgyak - képek és hűtő mágnesek kézzel szőtt rongyszőnyegek A Vakok Állami Intézete felnőtt korú látássérültek számára nyújt komplex rehabilitációs szolgáltatásokat, melynek segítségével felkészülhetnek az intézményi háttér nélküli önálló életvitelre. Továbbá időskorú és fokozott ápolást igénylők számára ápolást-gondozást nyújt, melynek célja az ott élők teljes ellátása a mindennapok tartalommal való megtöltése, a szellemi és fizikai állapot szinten tartása. Nappali ellátás keretén belül pedig a saját otthonukban élők részére nyújt támogatást. mozaik gyertyák: Ft/db méhviasz gyertyák: Ft/db gipsz hűtőmágnes: 100 Ft/db gipsz kép: szőttesek: Ft/db Ft/db

3 Varga Pincészet válogatott borai Aranymetszés Badacsonyi Rajnai Rizling 2006 száraz Aranymetszés Badacsonyi Kéknyelű 2006 száraz Aranymetszés Badacsonyi Szürkebarát 2008 száraz Aranymetszés Balatoni Kékfrankos 2007 száraz Ft+Áfa/üveg, melyből Ft/üveg kerül a Magyar Élelmiszerbank Egyesülethez A Magyar Élelmiszerbank célja, hogy a felhalmozódó ÉLELMISZERFELESLEG és a rászorulók közötti kapcsolat megteremtésével elősegítse a szegénység és az éhezés csökkenését, és megelőzze az élelmiszerhulladékok keletkezését. ÖSSZEGYŰJTI a gyárakban, feldolgozó üzemekben, kereskedelemben feleslegessé vált és megsemmisítés előtt álló, de minőségileg még kifogástalan, fogyasztható élelmiszereket, és adomány formájában ELJUTTATJA a rászoruló embereknek.

4 100 legszegényebb című kiadvány Ár/db: 990 Ft/db-tól min. rendelés: 10 db A Kurt Lewin Alapítvány célja a társadalmi párbeszéd erősítése, az állampolgári aktivitás növelése és a társadalmi befektetések ösztönzése. Ezek megvalósulásában az oktatás, a civil társadalom, a gazdasági szféra intézményei és az egyes állampolgárok is fontos szerepet játszanak, így nekik szólnak szolgáltatásaink. A termék megvásárlója a Kurt Lewin Alapítvány működéséhez illetve a támogatást igénylő projektjeink megvalósításához járul hozzá, melyek a személyes felelősségvállaláson és együttműködésen alapuló demokratikus társadalom megerősödését. szolgálják.

5 Önkéntesség Bora szelekció A Soproni Kékfrankos Kft ben az Önkéntesség Európai Éve kapcsán kíván az önkéntesség társadalmi ismertségének növeléséhez hozzájárulni Ft Ft/üveg A válogatásban 40 féle, eredeti címkével, egyedi pecséttel ellátott kiváló fehér-, vörös- és rozébor szerepel. Lista kérésre. Egyedi címkézés lehetséges. A Soproni Kékfrankos Kft. minden közvetlen értékesítésben eladott palack után 20%-ot a 2010-es Év Önkéntes Programja nyertesének, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványnak adományozza, a palackok eladása után pedig további 10 Ft az Önkéntes Központ Alapítvány támogatását szolgálja. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány kiemelten közhasznú szervezet. Hitvallásuk: a gyerekeket meg kell hallgatni, a felnőtteket pedig segíteni kell abban, hogy erre képesek legyenek. Alapítványuk célja, hogy hazánkban a gyerekek megfelelő színvonalon juthassanak segítséghez. A bevételt az Alapítvány az Eltűnt Gyerekek Segélyvonalának finanszírozására és kapacitásbővítésére fordítja. A Segélyvonal szolgáltatása a gyerekek és fiatalok számára ingyenes, a telefon költségét az Alapítvány fizeti, valamint a hívásokat képzett önkéntesek fogadják.

6 100kg szén-dioxid semlegesítés A szén-dioxid semlegesítés egészen újszerű ajándék. A klímavédelem mindannyiunk közös ügye. Egy átlagos magyar állampolgár karbonlábnyoma évente több mint 7 tonna kibocsátás. A szén-dioxid üvegházhatást okozó gázként évig is a légkörben maradhat. Így elsődleges feladatunk CO 2 kibocsátásunk csökkentése, csak azt követően kerülhet sor a tovább nem csökkenthető kibocsátás semlegesítésére. A CO2 semlegesítés egységára 100 kgonként: Kistérségi projekt: 330 Ft/100 kg (+0% Áfa) Kiskerti faültetés: 92 Ft/100 kg (+0% Áfa) Iskolai faültetés: 195 Ft/100 kg (+0% Áfa) A támogatás az alábbi módon kerül felhasználásra: projektek költsége: 80% szervezet működési költsége: 10% következő projekt megvalósításának előfinanszírozási alapja: 10% A Karbonbolt szén-dioxid semlegesítő projekteket fejleszt, és a CO2 semlegesítésből befolyt összegeket ezen projektek kivitelezésére fordítja. Fákat ültet, világítást korszerűsít, és jövőbeni törekvésük, hogy az önkéntes (lakossági és céges) széndioxid megváltásból megújuló energiaforrások telepítését is tudja finanszírozni. A rendeléssel támogatott projektek: kistérségi iskola világítás- korszerűsítése kiskerti faültetési akció iskolai faültetési akció

7 Mikulásváró a Bohócdokikkal Lala bohóc és a bohócdokik a bűvészkedés, a pantomim, a klasszikus bohóctréfák kedvelői szórakoztatják a gyerekeket és szüleiket a Mikulás megérkezéséig. Természetesen a krampuszok, is készülnek meglepni a Mikulást. Zenés interaktív műsor, 60 perces színpadi előadás. Kórházakban, vállalati rendezvényekre, idősek otthonába, művelődési házakba ajánljuk Ft /előadás Elsődleges cél az artista művészet eszköztárának felhasználása beteg gyerekek gyógyítása érdekében, különös tekintettel arra, hogy a lelki gyógyítás fontos elem a betegségek gyógyításában. Az artista művészek olyan módszereket és kellékeket alkalmaznak e tevékenységük során, amelyek segítségével e betegeknél jókedv és nevetés érhető el, eszköztáruk felhasználásával különösen törekszenek arra, hogy a betegek fantáziája, jövőképe, gyógyulási törekvése, életöröme erősödjék.

8 Chefparade főzőiskola Jótékonysági főzés 2-10 fős asztaloknál saját + 4 extra adag étel elkészítése Ft+Áfa / fő a fejenkénti 4 extra adag étel a Pestújhelyi úti Gyermekotthonban szétosztásra kerül, a bevételből Ft / fő pedig a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet támogatja A Magyar Élelmiszerbank célja, hogy a felhalmozódó ÉLELMISZERFELESLEG és a rászorulók közötti kapcsolat megteremtésével elősegítse a szegénység és az éhezés csökkenését, és megelőzze az élelmiszerhulladékok keletkezését. ÖSSZEGYŰJTI a gyárakban, feldolgozó üzemekben, kereskedelemben feleslegessé vált és megsemmisítés előtt álló, de minőségileg még kifogástalan, fogyasztható élelmiszereket, és adomány formájában ELJUTTATJA a rászoruló embereknek.

9 Karmák Hétköznapi hősök 7x10min dokumentumfilm A Karmák Hétköznapi hősök című dokumentumfilm-sorozat egyes epizódjaiban olyan embereket mutatunk be, akikről a nézők többsége semmit sem tud. Történeteink hősei gyakran idealistáknak, álmodozóknak és esetenként érthetetlenül szolidárisnak tűnhetnek, ám valamennyiük közös jellemzője, hogy elszántan küzdenek azért, hogy az álmaikat valóra váltsák. Amiről álmodnak, az pedig egy jobb világ Sorozatunkat több hazai és nemzetközi fesztivál is versenyművei közé választotta. gyermekszegénységben élő katasztrófa áldozata hajléktalan A cég adományozási profiljához legjobban illeszkedő hős történetét a kívánt példányszámban megrendelheti egyedi gyártású DVD formájában. Hőseinken keresztül az alábbi szociális területeken lehet segítséget nyújtani: katasztrófa áldozata - hajléktalan fogyatékkal élő telepen született gyermekszegénységben élő gyógyult szenvedélybeteg börtönből szabadult Ft+Áfa/db-tól, melynek 50%-át a támogató által kiválasztott hős egyéni támogatási programjára fordítjuk (nem készpénz formájában) 50%-át az Északi Támpont Közhasznú Egyesület alapszabályában meghatározott célokra és feladatokra fordítjuk. A vállalkozás jogot kap a film, vagy annak egyes részeinek, képkockáinak a nagyközönség előtt történő bemutatására is. Kizárólagosság 500db megrendelése esetén lehetséges. Az Északi Támpont a társadalmi célú kommunikációval új megközelítésben foglalkozó non-profit alapon működő értékközösség, kreatív csoport. Történetünk folyamán készítettünk már ifjúság-védelmi portált, drogprevenciós internetes játékot, animációs filmet, rádióműsorokat és az idei évben egy dokumentumfilm sorozatot is. Támogatóink között megtalálható a Holland és Kanadai Nagykövetségek, a Levi Strauss Alapítvány és több hazai minisztérium.

10 Mikulásváró koncert az ISZKIRI zenekarral A háromtagú zenekar repertoárjában ismert 100 Folk Celsius, Halász Judit, Gryllus Vilmos slágerek és színvonalas saját szerzemények is helyet kapnak. A zenekar mindhárom tagja gyakorló pedagógus, így könnyen megtalálják a hangot a gyermekekkel, és garantáltan remek hangulatot teremtenek a karácsonyi, mikulásváró bulikon. A 45 perces interaktív koncert Ft+Áfa/előadás, amelyből Ft+Áfa a Gyermekétkeztetési Alapítványt támogatja A rendszerváltás során bekövetkezett változások miatt sok család anyagi helyzete vált tarthatatlanná, jövedelmük a létminimumot sem közelíti meg. Gyermekeik testi fejlettsége az éhezés miatt létüket veszélyezteti. Ebben az anyagi helyzetben a családok természetesen nem engedhetik meg maguknak azt sem, hogy gyermekeik továbbtanuljanak, ezért a még oly tehetséges fiatalok is már éves korban dolgozni kényszerülnek. A Gyermekétkeztetési Alapítvány alapító okirata két fő célt tűz ki az Alapítvány elé: 1. Ennivalóval segíteni az éhező gyermekeken 2. Segíteni a gyer- mekeket az isko- lán túli képzésben

11 Értelmileg akadályozott fiatalok által kézzel készített díszgyertyák Különböző méretű, formájú, színű, fényes felületű, kézzel előállított díszgyertyák. Gyertyáink minősége kimagasló: gyönyörű megjelenés, egyedi formák, valóban használható, egyenletes fényű lánggal Ft/db magasság: 5 cm - 35 cm 21 fajta forma min. rendelés: 20 db 1993-tól az alapítvány egy kézműves foglalkoztatót működtet, ahol gyertyakészítés folyik. Ebben a műhelyben dolgoznak a Garai Ház Alapítvány Tarka-Barka Lakóotthonának lakói napi 6 órában decemberétől működik a lakóotthon, mely a műhelyben is dolgozó 8 értelmileg akadályozott fiatalnak ad otthont.

12 Gyermekrajzok Gyerekrajzokkal díszített képeslapok kreatív formában is, asztali-, illetve falinaptár, melyet szintén gyermekrajzok díszítenek, bármilyen kiadványba gyermekrajz illusztrációk, illetve kiállítások, aukciók. képeslap: 120Ft+Áfa/db A4 naptár: Ft+Áfa/db asztali naptár: 1.500Ft+Áfa/db melynek 50%-a kerül az Igazgyöngy Alapítványhoz min.rendelés: 50db Az eredeti rajzok is megvásárolhatóak, A3 méretben, ez esetben a teljes összeg az alapítványhoz kerül. Ár egyeztetés alapján. Az Igazgyöngy Alapítvány alaptevékenysége egy alapfokú művészeti iskola fenntartása a berettyóújfalui kistérségben. Emellett sajátos modellfejlesztést végez, mely a mélyszegénységben élő gyerekek integrációját szolgálja. modell három részből áll: oktatás, családgondozás-közösségfejlesztés, intézmények közötti együttműködés generálása. A megrendelés hátrányos helyzetű gyerekek esélyteremtését támogatja. nyomorszele.blog.fn.hu A

13 ESŐEMBER színházi előadás Barry Levinson 1988-as, Oscar-díjas filmjének színpadi adaptációja. Hőse tipikus korunk gyermeke, egy arrogáns és magabiztos vállalkozó, aki a körülötte élőket hasznuk szerint illeszti üzleti tervei és kitűzött céljai közé. Mindez még akkor sem változik meg, amikor apja meghal sokkal inkább megrázza a tény, hogy nem ő az örökös. Kiderül ugyanis, hogy egy intézetben él egy autista zseni, aki az ő testvérbátyja, akinek létezéséről nem tudott és aki megörökölte a milliókat. Hosszú, térbeli és lelki utazás kezdődik, melynek során két világ csiszolódik egymáshoz, és a furcsa, magába zárt autista talán képes megnyitni öccse szívét Ft/db melynek 50%-a a Ferences Rendhez kerül az Autista Segítő Központ fenntartására 500 db jeggyel saját előadás is megrendelhető Hazánkban autizmussal élő ember van. Minden évben több gyereket diagnosztizálnak világszerte autizmussal, mint cukorbetegséggel, rákkal és AIDS-szel együttvéve! Magyarországon egyedülálló módon a Ferences Rend által fenntartott gyöngyösi Autista Segítő Központ biztosítja az autista fiataloknak a komplex fejlesztést és támogatást. Az ASK magában foglalja az iskolai oktatást, a gyermekotthont, a felnőttek átmeneti- és lakóotthonát valamint a foglalkoztatást. Az intézmény egyszerre próbálja a szakmai tudást, és az otthon melegét nyújtani ezeknek a sok esetben súlyosan érintett, nem beszélő, magukról gondoskodni képtelen gyermekeknek, fiatal felnőtteknek.

14 Értelmi és mozgássérült fiatalok által készített termékek dekorgumis fényképtartó, karácsonyi képeslapok, szalvéta technikával díszített váza, kerámia mécsestartó, kerámia karácsonyfadísz, kerámia ajtódísz, kerámia csengő, textil alapú karácsonyfadíszek egyedi hímzéssel, ajándéktartó, figurás díszpárnák Ft/db min. rendelés: 10 db Az Önálló Másság Életminőség Fejlesztő Alapítvány értelmi sérült és mozgássérült emberek ellátására alakult. Az Alapítvány szakmai programja szerint 20 fő értelmileg akadályozott és 20 fő mozgássérült ember számára nyújt szociális, nappali alapellátást és különböző szolgáltatásokat a következő területeken: foglalkoztatás, információnyújtás, szabadidős foglalkozások (drámapedagógia, zene, ének, tánc, sport, stb.). Az Alapítvány alapellátásán túl rehabilitációs, terápiás foglalkoztatás szolgáltatásával segíti felkészülni a sérült embereket a munkaerőpiacon való foglalkoztatásra és a munkahelyi beilleszkedésre.

15 Gyermekotthonban élő gyermekek munkái rajzaikból, rendezvényeken készült fényképekből összeállított falinaptár; rajzaikból nyomdában készített karácsonyi képeslap mézeskalács, vesszőkosárkában képeslap: 200 Ft/db 8 fajta 10,8 cm x 15,8 cm, 4 oldalas, lakkozott karton, 10db/ csomag min. rendelés: 10 db 2012 évi falinaptár: Ft/db 20,5 x 14,5 cm, 28 oldalas, lapozható, 5 db/csomag min. rendelés: 10 db mézeskalács: 800 Ft/db vesszőkosárkában, celofán csomagolás min. rendelés: 10 db A termékek megvásárlásából befolyt összeget az Egyesület alaptevékenységébe tartozó gyermekrendezvények megvalósítására fordítjuk. Minden évben megrendezzük a gyermekotthonok közös karácsonyi ünnepségét az Ajándéknapot. Idén is szeretnénk minden gyermeket megajándékozni, aki részt vesz az ünnepségen. A rajzokat és mézeskalácsot készítő gyermekek közvetlenül részesülnek az eladások hasznából. A Nevelő Otthonok Nemzetközi Szövetsége /FICE/ Magyarországi Egyesülete közhasznú tevékenységet folytató országos társadalmi szervezet. Célunk, hogy segítséget nyújtsunk azoknak a gyerekeknek neveléséhez, akik nem eredeti családjukban, hanem gyermekotthonokban, lakásotthonokban és nevelőszülőknél nevelkednek. Egyesületünk különböző programokat szervez a gyermekvédelem intézményeiben élő gyermekek számára: tábort, ajándéknapot, gyermekparlamentet, valamint továbbképzéseket, szakmai tanácskozásokat szervez a velük foglalkozó szakemberek számára.

16 Matthew D. Liddle: Tanítani a taníthatatlant Élmény-pedagóiai kézikönyv A könyvben szereplő módszerek segítik a tapasztalati tanulás elemeinek az iskolákba, vagy más közösségi intézményekbe való bevezetését, valamint segítséget nyújtanak a gyakorló, tapasztalt outdoor trénerek és szakemberek számára is a programok megtervezéséhez, a gyakorlatok célirányos és hatékony kiválasztásához. A kézikönyv az élménypedagógia teljes folyamatán: a tervezés, végrehajtás, értékelés során vezeti végig az olvasót, ezt követően pedig 65 játékleírást tartalmaz Ft+Áfa/db, amely 100%-ban bajban lévő és bajt okozó, magatartási problémákkal küzdő gyerekek kezelésére fordítódik. A Pressley Ridge Magyarország Alapítvány célja a súlyos magatartási-, beilleszkedési- és érzelmi nehézségekkel küzdő fiatalok sikeres életvezetési esélyeinek növelése a velük és családjaikkal, lakókörnyezetükkel foglalkozó szakemberek és segítő foglalkozásúak módszertani kultúrájának szélesítése által. Alapítványunk egy olyan komplex nevelési-oktatási rendszert dolgozott ki, amely hatékony segítséget nyújt a fent említett gyerekek, fiatalok és családjaik számára abban, hogy megtanulják viselkedésüket saját és környezetük számára is elfogadható módon irányítani, szabályozni.

17 Down-szindrómás dolgozók által készített termékek bőrből készült egyedi pénztárcák, táskák, kulcstartók, tolltartó, képkeret fatörzsre, fakéregre, gipszre kézzel készített, falra akasztható képek, szalvétatechnikával díszített, festett vázák gyöngyből kézzel fűzött karórák A Down Alapítvány célja az értelmi fogyatékos, Down-szindrómás és pszichiátriai beteg személyek fejlesztőfelkészítő foglalkoztatása, gyógypedagógiai fejlesztése, egészségi állapotuk megőrzése, segített önálló életre történő felkészítésük, oktatásuk, szakképzésük támogatása. Fennállása során az alábbi szolgáltatásokat hozta létre: korai habilitáció, Korai Fejlesztő és Tanácsadó Központ, Down Ambulancia, szakképzési program, két átmeneti otthon, két napközi otthon, három kiscsoportos lakóotthon, 124 fő foglalkoztatása védett kis bőrtárgyak: Ft/db munkahelyen, információs szolgáltatások: kiadványok, könyvek, PR. nagy bőrtárgyak: Ft/db dísztárgyak: óra: Ft/db Ft/db

18 Kerekesszékes kombitáncelőadás Színes, változatos műsor, mely nem csak szórakoztat, de mélyen megérint és elgondolkodtat, hiszen egymás feltétel nélküli elfogadásáról mesél. A táncegyüttesben a kerekesszékes táncosok a világ legtermészetesebb módján táncolnak együtt ép partnereikkel így ötvözik a legkülönbözőbb műfajokat a palotástól a kongáig, a keringőtől a szambáig perc Ft +áfa akár másfél órás program, amelybe humoros táncfantáziákat és jelnyelvi adaptációkat is beiktatnak kb. 5 x 5 négyzetméteres tánctér szükséges az építészeti akadályokat leküzdik, azokat nem tekintik kizáró tényezőnek A Roll Dance Budapest Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes immár tíz éve szavak nélkül pusztán a tánc nyelvén beszél a másság elfogadásáról, az integrációról, az esélyegyenlőségről. Évente 8o-1oo alkalommal lépnek fel jótékonysági, sport- és kulturális rendezvényeken az ország minden részén. Táncoltak már a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a Fővárosi Nagycirkuszban, a Millenárison, a Sziget Fesztiválon, a Sportarénában és a Művészetek Palotájában. Vendégszerepeltek a Felvidéken, Erdélyben, Újvidéken továbbá Lengyelországban, Olaszországban és Franciaországban.

19 Interaktív élménypark és rendezvényhelyszín 900 m 2 alapterületű interaktív élménypark, ahol a fogyatékkal élők élethelyzeteit bemutató játékokat lehet kipróbálni zenés, csapatépítő és egyéb jellegű céges összejövetelek, ünnepségek megrendezésére alkalmas helyszín igény esetén rendezvények teljeskörű lebonyolítása Oktatási terem bérlése, fő: Irányár: Ft Teljes Park területe, max. 80 fő: Irányár: Ft Minden esetben egyéni árajánlatot adunk a látogatók számához és a rendezvény időtartamához igazodóan. Az Ability Park Egyesület interaktív élményparkjának és rendezvényeinek célja szórakoztató formában megismertetni az emberekkel a fogyatékos személyek mindennapi helyzeteit. Játékaik és szolgáltatásaik segítségével valamennyi korosztály számára élvezhetően és megérthetően mozdítják elő a fogyatékos emberek társadalmi beilleszkedéséhez szükséges szemléletformálást, mindenekelőtt pedig tartalmas élményt nyújtanak mindenkinek, aki játszani szeretne, vagy próbára akarja tenni képességeit.

20 Úgy gondoljuk, hogy az ország jobb közérzetének kulcsa a non-profit szféra zsebében van. Az itt zajló munka, az itt dolgozó és ezt támogató szervezetek és személyek segíthetnek abban, hogy valódi társadalmi összefogás alakuljon ki a környezetvédelemtől az egészségügyön, kultúrán, oktatáson, sporton és szabadidőn át a szociális munkáig az élet minden területén. A kulcsot csak ki kellene venni a zsebünkből, hogy használhassuk Mi az, ami hiányzik ehhez? 1. Az információ A kitűzött célokat az alábbi szolgátatásokkal tudjuk támogatni: Non-profit termék- és szolgáltatási brókerség CSR programok tervezése és megvalósítása Üzlet fejlesztési tanácsadás Fund-raising stratégia és fejlesztés Márkaépítés, PR, kommunikáció Rendezvényszervezés Projekt menedzsment Wangor Kft Gödöllő Alma u A bizalom Pályázatírás és megvalósítás 3. A professzionalizmus A Wangor ezen problémák megoldásához próbál segítséget nyújtani. Non-profit szervezeti / tevékenységi audit Célunk a non-profit szféra fejlesztése valamint a for-profit és non-profit világ közti kapcsolódási pontok kialakítása és erősítése. Tanácsadási és szolgáltatási tevékenységünkkel mindkét oldalon részt veszünk a folyamatban. Megrendelés / Karácsonyi katalógus: Péri Beáta

zöld: szolgáltatások

zöld: szolgáltatások ELŐSZÓ Türelmes munkája gyümölcsét boldogan szemléli tenyerében az öreg aranyász írta a Magyar Világhíradó 1932-ben, mikor a győri Duna-parton ősi mesterségnek számító aranymosást gépesíteni tervezték.

Részletesebben

Foglalkozzunk Vele! Fókuszban az autizmussal élő emberek szociális ellátása

Foglalkozzunk Vele! Fókuszban az autizmussal élő emberek szociális ellátása Foglalkozzunk Vele! Fókuszban az autizmussal élő emberek szociális ellátása Aura Autistákat Támogató Közhasznú Egyesület AOSZ Autisták Országos Szövetsége Flóra Alapítvány A kiadvány az Aura Autistákat

Részletesebben

A 7. CIVIL LICIT SZOLGÁLTATÁSAI

A 7. CIVIL LICIT SZOLGÁLTATÁSAI Autonómia Alapítvány TAPASSZ VELÜNK! CSAPATÉPÍTŐ VÁLYOGHÁZ-FELÚJÍTÁS MÉLYSZEGÉNYSÉGBEN ÉLŐKKEL Kikiáltási ár: 50.000 Ft A 7. CIVIL LICIT SZOLGÁLTATÁSAI Árverés: 2014. november 12., Kiosk Budapest (Március

Részletesebben

A TÁMOGATOTT FOGLALKOZTATÁSI SZOLGÁLTATÁS FOGYATÉKOSSÁGTUDOMÁNYI TANULMÁNYOK XIV. DISABILITY STUDIES FT DS. Gyakorlati ismeretek tára

A TÁMOGATOTT FOGLALKOZTATÁSI SZOLGÁLTATÁS FOGYATÉKOSSÁGTUDOMÁNYI TANULMÁNYOK XIV. DISABILITY STUDIES FT DS. Gyakorlati ismeretek tára Használd a könyvjelzõt! FOGYATÉKOSSÁGTUDOMÁNYI TANULMÁNYOK XIV. DISABILITY STUDIES FT DS A TÁMOGATOTT FOGLALKOZTATÁSI SZOLGÁLTATÁS Gyakorlati ismeretek tára Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv

Részletesebben

HÁLÓZATI TAGOK BEMUTATKOZÁSA

HÁLÓZATI TAGOK BEMUTATKOZÁSA HÁLÓZATI TAGOK BEMUTATKOZÁSA 0 HÁLÓZATI TAGOK BEMUTATKOZÁSA TARTALOMJEGYZÉK ALBA CARITAS HUNGARICA ALAPÍTVÁNY (KARITÁSZ) 5 BARKA ALAPÍTVÁNY 11 BÉTHEL ALAPÍTVÁNY 14 CIGÁNY KULTURÁLIS ÉS KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET

Részletesebben

Csorvás Város HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJÁNAK FELÜLVIZSGÁLATA

Csorvás Város HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJÁNAK FELÜLVIZSGÁLATA Csorvás Város HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJÁNAK FELÜLVIZSGÁLATA Csorvás, 2015. június 24. 1/25 Bevezetés Összhangban az Egyenlő Bánásmódról és az Esélyegyenlőség Előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV.

Részletesebben

KESZTHELY VÁROS ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA

KESZTHELY VÁROS ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA KESZTHELY VÁROS ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA 2 I. BEVEZETŐ A társadalmi egyenlőtlenségek megszüntetése Magyarország számára is alapvető jelentőségű. A demográfiai változások, a foglalkoztatás növelése, a

Részletesebben

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Szuha Község Önkormányzata

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Szuha Község Önkormányzata Helyi Esélyegyenlőségi Program Szuha Község Önkormányzata 2013-2018 1 Tartalom Bevezetés... 4 A település bemutatása... 3 Értékeink, küldetésünk... 4 Célok... 4 A Helyi Esélyegyenlőségi Program Helyzetelemzése

Részletesebben

Összeállította: Zsíros Viktória. Elérhetőségek: tel.: 06/ 30/406-3287 e-mail: tf@szimbiozis.net

Összeállította: Zsíros Viktória. Elérhetőségek: tel.: 06/ 30/406-3287 e-mail: tf@szimbiozis.net 1 Összeállította: Zsíros Viktória Elérhetőségek: tel.: 06/ 30/406-3287 e-mail: tf@szimbiozis.net Jóváhagyta: Jakubinyi László Alapítvány elnöke Miskolc, 2011,január 20 2 Tartalomjegyzék I. Bevezetés I/1.

Részletesebben

Ágacska Alapítvány Időpont: Szombat

Ágacska Alapítvány Időpont: Szombat Ágacska Alapítvány Alapítványunk 2003-ban jött létre örökbefogadó szülők és örökbefogadással foglalkozó szakemberek kezdeményezésére. Az alapítvány legfontosabb célja elsősorban egy olyan támogató közeg

Részletesebben

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ (RÖVID) TARTALMI BESZÁMOLÓ

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ (RÖVID) TARTALMI BESZÁMOLÓ 1 KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ (RÖVID) TARTALMI BESZÁMOLÓ 2013 ( R Ö V I D) T A R T A LM I B E S Z Á M O L Ó 201 3 114/2 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés Hazai Intézmények Szociális és Fejlesztési Igazgatóság

Részletesebben

Kiváltás. A fogyatékos személyek ellátásának jövője Budapest, 2012

Kiváltás. A fogyatékos személyek ellátásának jövője Budapest, 2012 Kiváltás. A fogyatékos személyek ellátásának jövője Budapest, 2012-1- -2- Kiváltás A fogyatékos személyek ellátásának jövője Összeállította: Nemzeti Erőforrás Minisztérium Nemzeti Rehabilitációs és Szociális

Részletesebben

SZÖVEGES BESZÁMOLÓ A SALVA VITA ALAPÍTVÁNY 2007. ÉVI KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGÉRŐL

SZÖVEGES BESZÁMOLÓ A SALVA VITA ALAPÍTVÁNY 2007. ÉVI KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGÉRŐL SZÖVEGES BESZÁMOLÓ A SALVA VITA ALAPÍTVÁNY 27. ÉVI KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGÉRŐL 1. Támogatott Foglalkoztatás szolgáltatás 2 1.1. A TF szolgáltatás ismertetése 2 1.2. A TF szolgáltatás gyakorlati eredményei

Részletesebben

MindenGyerek Konferencia Budapest, 2005 január 24-26.

MindenGyerek Konferencia Budapest, 2005 január 24-26. MindenGyerek Konferencia Budapest, 2005 január 24-26. ELTE Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék Hilscher Rezsô Szociálpolitikai Egyesület Gyerekparadicsom Alapítvány MindenGyerek Konferencia 2005

Részletesebben

Óbudai Információs Füzetek. Szociális, gyermekjóléti és egészségügyi ellátások, szolgáltatások

Óbudai Információs Füzetek. Szociális, gyermekjóléti és egészségügyi ellátások, szolgáltatások Óbudai Információs Füzetek Szociális, gyermekjóléti és egészségügyi ellátások, szolgáltatások Óbudai Információs Füzetek Szociális, gyermekjóléti és egészségügyi ellátások, szolgáltatások Tisztelt Olvasó!

Részletesebben

SIKERES ÖNKÉNTES PROGRAMOK

SIKERES ÖNKÉNTES PROGRAMOK SIKERES ÖNKÉNTES PROGRAMOK A GYAKORLATBAN Önkéntes Központ Alapítvány Kiadja: Önkéntes Központ Alapítvány 1123 Budapest, Kékgolyó u. 20. I./4a Szerkesztõ: Francsics Dorina Szakmai lektor: F. Tóth András

Részletesebben

Látássérült emberek elemi és foglalkozási rehabilitációja

Látássérült emberek elemi és foglalkozási rehabilitációja Dávid Andrea Dr. Gadó Márta Csákvári Judit Látássérült emberek elemi és foglalkozási rehabilitációja Útmutató látássérült emberek rehabilitációjával foglalkozó szakemberek számára book.indb B1 2008.11.30.

Részletesebben

Dr. Schmidt Péter alpolgármester előterjesztése

Dr. Schmidt Péter alpolgármester előterjesztése napirendi pont Dr. Schmidt Péter alpolgármester előterjesztése A szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálata és aktualizálása Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata szociális szolgáltatási feladataira

Részletesebben

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Helyi Esélyegyenlőségi Programjának (2013 2018) 2015. évi felülvizsgálata

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Helyi Esélyegyenlőségi Programjának (2013 2018) 2015. évi felülvizsgálata Jogú Város Önkormányzata Helyi Esélyegyenlőségi Programjának (2013 2018) 2015. évi felülvizsgálata Készítette: Jogú Város Önkormányzata EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ Nonprofit Kft.

Részletesebben

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Esélyegyenlőségi Programja

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Esélyegyenlőségi Programja Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Esélyegyenlőségi Programja Tartalomjegyzék 2 3 I. Bevezetés A kilencvenes években komoly szemléletváltás történt Európában a társadalmi hátrányok megítélésében,

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM Lesznai Anna Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Szakiskola

PEDAGÓGIAI PROGRAM Lesznai Anna Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Szakiskola PEDAGÓGIAI PROGRAM Lesznai Anna Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Szakiskola /2010/LA Tartalomjegyzék I. Ajánlás II. Az intézmény önmeghatározása a. Küldetésnyilatkozat b. Az intézmény

Részletesebben

equalset zárókonferencia Budapest

equalset zárókonferencia Budapest equalset zárókonferencia Budapest 2007. április 12-13. egyenlô esélyek esélyek az egyenlôségre Magyarország célba ér NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV The EQUAL Programme is funded by the European Social Fund and

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR Marketing Mesterképzés Levelező tagozat

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR Marketing Mesterképzés Levelező tagozat BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR Marketing Mesterképzés Levelező tagozat A BANKOK TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSA, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A RAIFFEISEN BANK ZRT. TEVÉKENYSÉGÉRE Készítette:

Részletesebben

VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL

VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-155 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-80 /2015. A határozat elfogadása egyszerű szavazattöbbséget igényel! J A V A S L A T A 2014. évi

Részletesebben

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Rákospalota, Pestújhely, Újpalota KÖZÉPTÁVÚ KÖZMŰVELŐDÉSI KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ KONCEPCIÓJA

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Rákospalota, Pestújhely, Újpalota KÖZÉPTÁVÚ KÖZMŰVELŐDÉSI KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ KONCEPCIÓJA Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Rákospalota, Pestújhely, Újpalota KÖZÉPTÁVÚ KÖZMŰVELŐDÉSI KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ KONCEPCIÓJA (Elfogadta a Képviselő-testület 1204/2012. (XII. 19.) ök. számú határozatával)

Részletesebben

A civil szféra támogatási formái a közoktatás különleges gondozottjai számára

A civil szféra támogatási formái a közoktatás különleges gondozottjai számára 324 fogyatékos fiatalok A civil szféra támogatási formái a közoktatás különleges gondozottjai számára bben az írásban arra teszünk kísérletet, hogy a közoktatásban részt vevõ különleges gondozásra jogosult

Részletesebben

rita s) e rte Készítette: 2. LOT]

rita s) e rte Készítette: 2. LOT] A ta rsadalmi befogada st szolga lo fejleszte sek (TA MOP 5. prior rita s) e rte kele e se fu ggele k 2013. február 22. Készítette: Teller Nóra [Városkutatás HÉTFA 7. LOT] vezető értékelő ő Csite Andráss

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK. NAPPALI tagozat. PUBLIC RELATIONS szakirány

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK. NAPPALI tagozat. PUBLIC RELATIONS szakirány BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK NAPPALI tagozat PUBLIC RELATIONS szakirány PR AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN A MAGYARORSZÁGON JELENLÉVŐ NAGYVÁLLALATOK CSR TEVÉKENYSÉGE

Részletesebben

Budapest Bank Törõdés Napja

Budapest Bank Törõdés Napja Budapest Bank Törõdés Napja Vállalat neve: Budapest Bank Zrt. Vállalat bemutatása: A Budapest Bank az egyik legelsõ hazai kereskedelmi bankként 1987-ben jött létre. A magyar bankpiac egyik meghatározó

Részletesebben

Szükségletfelmérés és Megvalósíthatósági tanulmány

Szükségletfelmérés és Megvalósíthatósági tanulmány C É L C s o p o r t T é r s é g f e j l e s z t ő, P r o j e k t t e r v e z ő é s M e n e d z s m e n t K f t. 8330 Sümeg, Hunyadi J. u. 2. Tel: (87) 350 621, 70/365 0939 - Fax: (87) 350 621 1 Szükségletfelmérés

Részletesebben