HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB Debrecen

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB Debrecen"

Átírás

1 HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB Debrecen Együtt, Szabadon Mediszintech KFT

2 A kiadvány kereskedelmi forgalomba nem kerül. Terjesztése: Sztómaviselők, szaknővérek és a klubbot támogatók körében ingyenesen Szeptember.18. Kiadja: a Hajdú-Bihar Megyei ILCO Klub Készítették: Nagyné Julcsi, Kovács Erika, Dr. Németh Attila, Bátori Józsefné, Németh Gyula Szerkesztő: Kovács Erika A nyomtatás készült a Mediszintech támogatásával

3 Vezetőségi ülés: Nagyatád Bátori Józsefné Titkár Somogyvári Imre elnök úr határozottan kijelentette,hogy jövőre, ha lejár a mandátuma, semmiképpen nem kíván a MISZ elnöke lenni. Ezért kéri a vezetőség tagjait, hogy már most kezdjenek el foglalkozni a jövővel. A MISZ pénzügyi helyzete pillanatnyilag stabil, mintegy fél évre való tartalékkal rendelkezik. Ebben az évben 3 nyertes pályázat van, bérköltségre beteglátogatásra (a klubok részletes, pontos tájékoztatást kapnak, hogy milyen feltételekkel lehet benne részt venni) egy nemzetközi konferencia megrendezésére Az új minisztériumi vezetéssel a Nemzeti Erőforrás Minisztériumában a MISZ vezetősége felvette a kapcsolatot. Részletes és mindenre kiterjedő tájékoztatót adtak át, melyben tevékenységünket, szervezeti felépítésünket, sajátosságainkat, problémáinkat mind, mind leírták. Külön és részletesen van a dokumentumban dolgozva a gyógyászati segédeszközökkel kapcsolatos megvonások időrendi sorrendje, külön felhívva a figyelmet a kiszámíthatatlanságra. Mindezekre a bajokra megoldási javaslatot is ajánl a MISZ az illetékeseknek. Sajnos csak reménykedhetünk,hogy azt figyelembe is veszi a szakállamtitkár. Dr. Schmidt László tájékoztatta a vezetőséget a sztómások rokkantosítása ügyében végzett pillanatnyi helyzetről. E szerint az a jelenlegi eljárás országosan, hogy a sztómásokat nem nyilvánítják munkaképesnek ( ha ez első fokon így történt, fellebbezni kell, és az ILCO szervezetektől segítségét kérni az indokláshoz ) mivel szinte egyetlen ember sincs akinek a sztómán kívül más baja ne lenne. Arról nem is beszélve, hogy az olyan munkahely is ritka ahol megfelelő tisztálkodási lehetőség és idő is biztosítva van a sztóma ellátásához. A vezetőség tagjai Farkas Nándor elnökhelyetteshez juttatják el ötleteiket, elvárásaikat az új vezetőségről. Egyöntetű vélemény volt, hogy a választással kapcsolatos alapszabályi, szervezeti szabályzati passzusokat sürgősen felül kell vizsgálni és közgyűlés elé vinni, a Jelölő Bizottság megválasztása előtt.abban is egyetértettek a tagok, hogy fel kell használni a korszerű technika lehetőségeit a jövőben az egymással való kommunikáció terén.

4 Mediszintech Cégbemutató A budapesti székhelyű cégünket 1991-ben Alapították az orvostechnika területén hosszú évek óta dolgozó szakembereink.,akik többségükben a korábban legnagyobb magyar orvostechnikai cégeknek kutató-fejlesztő- termelő részlegeinél tevékenykedtek. Németh Gyula Kereskedelmi képviselő MEDISZINTECH Orvostechnikai Eszközöket Termelő, Fejlesztő, Forgalmazó Kft Budapest, Timót u , Vállalkozásunk fejlesztéssel,gyártással és értékesítéssel foglalkozik, tehát a teljes gazdasági spektrumot átfogja. Állandó szakmai és munkakapcsolatban vagyunk a hazai egészségügyi intézmények szakembereivel, valamint számos tudományos intézménnyel,egyetemi tanszékkel. Rendszeresen részt veszünk a különböző szakkiállításokon és tudományos konferenciákon. A cégünk által gyártott termékek CE jelzettel rendelkeznek és meghatározott minőségbiztosítási rendszerben dolgozik. Széles palettánknak köszönhetően számtalan orvosi szakterület ismeri, elismeri és használja a termékeinket. A vállalkozás által gyártott és forgalmazott termékcsaládok: - sztómaterápiás eszközök - fülészeti hallásmérő készülékek - hallásjavítók és tartozékaik Partnereink véleménye alapján eszközeinket a jó minőség és megbízhatóság jellemzi.

5 Élet ileosztómával Dr. Németh Attila A két leggyakoribb enterosztóma ( emésztőszervi vendégnyílás ) a kolosztóma és az ileosztóma ( vastagbél és vékonybél kivezetés ) Mindkét bélszakasznak az emésztésben megvan a feladata. Általánosan az emésztőrendszerben a tartalom mozgásiránya, a száj végbélnyílás irány. A tartalom a vékonybélből megy át a vastagbélbe. A vékonybél feladata az emésztés, ez azt jelenti, hogy a táplálék ( szénhidrát, fehérje, zsír ) itt alkotó elemeire bomlik és fölszívódik jelentős mennyiségű vízben. A vastagbél feladata a maradék víz visszaszívása, illetve az itt meglévő élőlények által termelt szükséges anyagok felszívása. ( a vékonybél steril ) Az ileosztoma is lehet egycsövű és kétcsövű. Az egycsövű azt jelenti,hogy a vékonybél át van vágva, a vastagbél felé eső nyílás össze van varrva,a száj felé eső rész van előemelve sztómának. A kétcsövű azt jelenti,hogy egy vékonybélkacs ki van emelve a hasfal elé,és a kiemelt hajtűszerű szakaszon egy lyukat vágunk,tehát két vékonybél cső van egymás mellett a hasfalon kívül. Gyulladásos vastagbél betegségeknél a teljes vastagbél kiirtásra kerül, így a vékonybél egycsövű sztómát alkot. Vastagbél varratok esetén gyakran tehermentesítjük a varratvonalat kétcsövű ileosztómával. Mindkét sztóma ( egycsövű,kétcsövű ) lehet végleges vagy ideiglenes. Amennyiben a szervezetben kiiktatott béltartalmat nem továbbító részlet marad, azt gyulladásos, mérgező anyagokat termelő veszélyforrásnak kell tekinteni. A vastagbél kiirtás után a vékonybél sztóma előtti néhány 10 cm-es szakasz vastagbél szerűvé válik, élőlények telepednek meg benne. Ezek alapján ha valakinek vékonybél kivezetése van a vastagbél működése kiesik. Vastagbél hiányában hiányállapotok léphetnek föl. Az ileosztómával élők só-vízháztartása, anyagcseréje sérülékeny. Melegben gyakoribbak a rosszullétek, gyakoribb a vesekövesség és más Vesebetegség, gyakoribbak a mozgásszervi és érzékszervi károsodások. Ha kiiktatott vastagbél van, azt beöntésekkel rendszeresen tisztítani kell. Mindezek a nehézségek rendszeres odafigyeléssel, orvosi kontrollal, hosszútávon jól karban tarthatók.

6 Mediszintech nap Nagyné Julcsi Szerkesztő Őszi összejövetelünket án tartottuk meg a Kenézy Gyula Kórházban,amit a Mediszintech Kft, mint egyetlen hazai gyógyászati segédeszközöket forgalmazó és gyártó cég támogatott. Nagy örömünkre szolgált, hogy a tagság igen magas létszámmal vett részt a rendezvényen. Komoly érdeklődést mutattak a Mediszintech termékek iránt. Bevezetésként klubunk orvosa, Dr. Németh Attila Főorvos úr beszélt az ileosztoma képzéssel járó betegségcsoportokról, a műtétről és annak lehetséges szövődményeiről, majd összehasonlította a colostomával. Ezt követően a Mediszintech Kft. Értékesítési képviselője Németh Gyula tartotta meg cégbemutatóját. Beszélt az általuk gyártott segédeszközökről. Mindezek után Kovács Erika sztómaterápiás nővér,vezetőségi tagunk termékbemutatót tartott a cég által gyártott termékekből, azok biztonságáról és praktikusságáról. Az elmondottakban megerősítette őt Tar József aki meghívott vendégként vett részt a Debreceni ILCO klubtól. Beszélt arról, hogy évek óta nagy megelégedettséggel használja ezeket a termékeket. Végül Bátori Józsefné Eszter titkárunk tájékoztatót tartott a nagyatádi vezetőségi ülésén elhangzottakról,aktuális változásokról. Az előadások után klubtagjaink kötetlen beszélgetések mellett fogyasztották el a cég által felajánlott frissítőket és teasüteményeket. Köszönet a Mediszintech cégnek! Reméljük máskor is számíthatunk rájuk!

7 Mediszintech termékcsalád Alaplapok Az anatómiai viszonyok figyelembe vételével kialakított ragasztófelület. Flexibilis puha zárógyűrű mely alaplaptól elemelhető. Jó tapadó képességű bőrbarát anyagból készült. Több napon keresztül a bőrön marad. Kétrészes zárt és nyitott zsákok Zárt és nyitott,átlátszó vagy testszínű. Kivitel Légáteresztő, finom tapintású jó nedvszívó képességű, pamut borítású külső réteg. Mindegyik típusban szénszűrő található. Egyrészes zárt zsákok Puha, hajlékony, diszkrét ezáltal nagyobb mozgásszabadságot biztosít. A külső pamutborításnak köszönhetően felszívja az izzadságot. Beépített szénszűrő. A zsákcsere könnyű nem okoz fájdalmat. Formája és mérete miatt zuhanyozásnál és úszásnál is kényelmesen használható. Egyrészes nyitott zsákok A leeresztős zsákok vége biztonságosan záró csattal vagy tépőzárral zárható. Kiegészítő termékek Paszta: elősegíti a tapadást, kiegyenlíti az egyenetlenségeket elősegíti a felmaródott bőr hámosodását Stomic bőrtisztító folyadék: Enyhe fertőtlenítő, szappanmentes készítmény. Hatékonyan eltávolítja a bőrön lévő székletmaradványokat. Stomic bőrtápláló krém :Gyorsan felszívódó magas vitamintartalmú hidratáló és gyulladáscsökkentő. Elősegíti a hámosodást Medaps 2000 :Szagelnyelő por, a szénszűrő hatását fokozza, a folyékony székletet besűríti.

8 FELHÍVÁS! 25 éves az ILCO klub 2011-ben a Hajdú-Bihar megyei ILCO klub fennállásának 25. évfordulóját ünnepli. A vezetőség méltóképpen szeretné megvendégelni önöket egy ünnepi klubfoglalkozás keretén belül, műsorral egybekötött ebéddel. A rendezvény az éves keretből megoldhatatlan, külön forrást kell teremteni a lebonyolítására. Mind természetbeli, mind anyagi támogatásra szükség van. Ahhoz, hogy egy szép napot tölthessünk együtt, sok pénzre és társadalmi munkára lesz szükség. Ezúton kérem a klubtagokat, gondolják át, milyen módon tudnának segíteni.(terem,virág,ajándék,étel,ital,műsor,zenészek )Akinek van vállalkozó, magánszemély, cégtulajdonos kapcsolata, aki támogatná anyagilag is a rendezvényt, mindenképpen a vezetőség elérhetőségét megadva segítsen nekünk. Ebben az évben az anyagi feltételeket meg kell teremteni, hogy januártól a részletes kidolgozás és szervezés megindulhasson. Kérek mindenkit családi, baráti, társas kapcsolataik alkalmával beszéljenek a klubról és kérjék segítségüket, hogy egy emlékezetes napot tudjunk megszervezni önöknek.

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB. Debrecen EGYÜTT, SZABADON

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB. Debrecen EGYÜTT, SZABADON HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB Debrecen EGYÜTT, SZABADON A kiadvány kereskedelmi forgalomba nem kerül. Terjesztése: Sztómaviselők, szaknővérek és a klubbot támogatók körében ingyenesen. 2010.Június.05. Kiadja:

Részletesebben

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB DEBRECEN

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB DEBRECEN HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB DEBRECEN EGYÜTT, SZABADON HOLLISTER KFT A kiadvány kereskedelmi forgalomba nem kerül. Terjesztése: Sztómaviselők, szaknővérek és a klubbot támogatók körében ingyenesen. 2011.Március.05

Részletesebben

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB Debrecen EGYÜTT, SZABADON B/BRAUN A kiadvány kereskedelmi forgalomba nem kerül. Terjesztése: Sztómaviselők, szaknővérek és a klubbot támogatók körében ingyenesen. 2010.Július.10

Részletesebben

SZTÓMATERÁPIA KORSZERŰ, BIZTONSÁGOS TERMÉKEK ÉS SEGÉDESZKÖZÖK

SZTÓMATERÁPIA KORSZERŰ, BIZTONSÁGOS TERMÉKEK ÉS SEGÉDESZKÖZÖK SZTÓMATERÁPIA KORSZERŰ, BIZTONSÁGOS TERMÉKEK ÉS SEGÉDESZKÖZÖK TARTALOM EGYRÉSZES RENDSZEREK KÉTRÉSZES RENDSZEREK VÁLADÉKELVEZETŐK IRRIGÁCIÓS KÉSZLETEK SZTÓMATERÁPIÁS SEGÉDESZKÖZÖK FLEXIMA ZÁRT GYŰJTŐZACSKÓK

Részletesebben

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB Debrecen. Debrecen EGYÜTT, SZABADON REPLANT CARDO KFT.

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB Debrecen. Debrecen EGYÜTT, SZABADON REPLANT CARDO KFT. HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB Debrecen Debrecen EGYÜTT, SZABADON REPLANT CARDO KFT. A kiadvány kereskedelmi forgalomba nem kerül. Terjesztése: Sztómaviselők, szaknővérek és a klubbot támogatók körében ingyenesen.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Iktatva: 1/KGY/ Tárgy: Közgyűlés.02.18 Jelenlévők: Jelenléti ív szerint Mellékletek: 1. Jelenléti ív 2. Gazdasági beszámoló 3. Módosított alapszabály Tárgy: I. Alapszabály módosítás ismertetése, hozzászólások,

Részletesebben

A SZTÓMÁVAL ÉLŐK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS PSZICHÉS

A SZTÓMÁVAL ÉLŐK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS PSZICHÉS ILCO 2016 EGÉSZSÉG REHABILITÁCIÓ KONFERENCIA SOROZAT VIII. 2016. SZEPTEMBER 30. Helyszín: Colosseum Hotel, Mórahalom Milleniumi sétány 4-6. A SZTÓMÁVAL ÉLŐK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS PSZICHÉS ÉLETVITELÉNEK

Részletesebben

Hajdú-Bihar Megyei ILCO Egyesület 4030 Debrecen, Úszó u.9. K Ö Z G Y Ű L É S 2012

Hajdú-Bihar Megyei ILCO Egyesület 4030 Debrecen, Úszó u.9. K Ö Z G Y Ű L É S 2012 Iktatva: 2/KGY/ Tárgy: Közgyűlés.05.19 Jelenlévők: Jelenléti ív szerint Mellékletek: 1. Jelenléti ív 2. Közhasznúsági jelentés Tárgy: I. II. III. IV. Közhasznúsági jelentés ismertetése és annak az elfogadása

Részletesebben

FESZ STRATÉGIAI FEJLESZTÉSE

FESZ STRATÉGIAI FEJLESZTÉSE FESZ STRATÉGIAI FEJLESZTÉSE Dr. Margitai Barnabás MBA, MSc FESZ Közgyűlés Budapest, 2012. november 29 FESZ GYSE Forgalmazók az Egészségért Gyártók a Minőségért Misszió A szervezet tagjai hozzásegítsék

Részletesebben

Bemutatkozás.

Bemutatkozás. Bemutatkozás A BNM azért jött létre, hogy olyan minőségi egészségmegőrző és gyógyászati termékek gyártására és fejlesztésére koncentráljon, amelyek jól képviselik a cég szemléletmódját az egészségmegőrzés

Részletesebben

DAGANATOS BETEGSÉGGEL OPERÁLT ÉS KEZELT

DAGANATOS BETEGSÉGGEL OPERÁLT ÉS KEZELT EGÉSZSÉG REHABILITÁCIÓ KONFERENCIA SOROZAT IX. 2017. OKTÓBER 13-15. Helyszín: Colosseum Hotel, Mórahalom Milleniumi sétány 4-6. DAGANATOS BETEGSÉGGEL OPERÁLT ÉS KEZELT BETEGEKKEL FOGLALKOZÓ CIVIL ÉS EGÉSZSÉGÜGYI

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a évben végzett tevékenységről

BESZÁMOLÓ a évben végzett tevékenységről MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG TÜZÉR SZAKOSZTÁLY BESZÁMOLÓ a 2005. évben végzett tevékenységről 2005 BESZÁMOLÓ a 2005. évben végzett tevékenységről I. A Tüzér szakosztály a Szervezeti és Működési Szabályzatában,

Részletesebben

EGÉSZSÉGÜGYI LEPEDŐ KATALÓGUS 2012

EGÉSZSÉGÜGYI LEPEDŐ KATALÓGUS 2012 EGÉSZSÉGÜGYI LEPEDŐ KATALÓGUS 2012 méretre szabott papírlepedő papírlepedő tekercs réteges cellulóz lepedő matracvédő huzatok párnahuzat (egyszerhasználatos) vészhelyzet takaró lepedő égett betegeknek

Részletesebben

A bőr egészségének megőrzéséről. Sztómával élők számára

A bőr egészségének megőrzéséről. Sztómával élők számára A bőr egészségének megőrzéséről Sztómával élők számára Tartalom Érdemes elolvasnia a bőrelváltozások leírását bármely sztóma esetén. Bôre egészségének fenntartása 1 Milyen az egészséges bôr 2 Útmutató

Részletesebben

Gyógyászati segédeszközök vs sporteszközök

Gyógyászati segédeszközök vs sporteszközök Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal 1051 Budapest, Zrínyi utca 3. Gyógyászati segédeszközök vs sporteszközök P a r á d f ü r d ő, F E S Z K o n g r e s s z u s - 2 0 1 4. s z e p t e m

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz!

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! 4 sz BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Sparsorium infantum

Részletesebben

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO EGYESÜLET 4030 Debrecen, Úszó utca.9. Melléklet: Tisztségviselők névjegyzéke.

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO EGYESÜLET 4030 Debrecen, Úszó utca.9. Melléklet: Tisztségviselők névjegyzéke. Szám:1/ DT/./2012. Melléklet: Tisztségviselők névjegyzéke. A L A P S Z A B Á L Y a módosításokkal egységes szerkezetben I. Bevezető Az ILCO Egyesület olyan emberek szövetsége, akik daganatos, vagy más

Részletesebben

Jubileumi Konferencia a Magyar Könyvtárosok Egyesülete megalakulásának 80. évfordulója tiszteletére. Szakmai beszámoló

Jubileumi Konferencia a Magyar Könyvtárosok Egyesülete megalakulásának 80. évfordulója tiszteletére. Szakmai beszámoló Jubileumi Konferencia a Magyar Könyvtárosok Egyesülete megalakulásának 80. évfordulója tiszteletére Szakmai beszámoló A Magyar Könyvtárosok Egyesülete, amely az 1935-ben alapított Magyar Könyvtárosok és

Részletesebben

Útmutató az egészséges bôrhöz

Útmutató az egészséges bôrhöz Coloplast DialogueEducation Sztómával élôk számára Ôszinte Párbeszéd bevonni felvilágosítani támogatni Útmutató az egészséges bôrhöz Az útmutató segíti a sztóma környéki bôr egészségének megtartását és

Részletesebben

MADE IN EU. Dr. Luigi gyógylábbeli a következő minőségirányítási rendszerutasítványokkal rendelkezik:

MADE IN EU. Dr. Luigi gyógylábbeli a következő minőségirányítási rendszerutasítványokkal rendelkezik: Gyógyhatású lábbeli MADE IN EU Dr. Luigi gyógylábbeli a következő minőségirányítási rendszerutasítványokkal rendelkezik: ISO 9001:2000 ISO 13485:2003 CE ( 93/42/EEC-MDD ) No FC3 2008/03152 No FC3 2008/03153

Részletesebben

A Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakközépiskola Szülői Közössége Választmányának szervezeti és működési szabályzata

A Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakközépiskola Szülői Közössége Választmányának szervezeti és működési szabályzata A Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakközépiskola Szülői Közössége Választmányának szervezeti és működési szabályzata (Továbbiakban: SZMSZ) I. A Iskolai Szülői Közösség Választmányának

Részletesebben

Orvostechnikai eszközök az egészségügyi szolgáltatóknál

Orvostechnikai eszközök az egészségügyi szolgáltatóknál Orvostechnikai eszközök az egészségügyi szolgáltatóknál (szigorodó szabályozások, egyértelmű felelősség) Balázs György Ferenc EMKI főosztályvezető DEMIN 2013. május Eszközminősítő és Kórháztechnikai Igazgatóság

Részletesebben

Főszervező Zólyomi Andrea

Főszervező Zólyomi Andrea Kiajánló Ahol a kapcsolat érték. Meghatározó vállalkozók. Közéleti személyiségek. Tettrekészség, inspiráció. Borkóstoló, gasztronómiai különlegességek, kötetlen networking. Üzleti lehetőség és információ.

Részletesebben

A Magyar ILCO Szövetség módszertani kiadványa

A Magyar ILCO Szövetség módszertani kiadványa ÉLET ÉS SZTÓMA A Magyar ILCO Szövetség módszertani kiadványa Összeállította, lektorálta: Dr. Schmidt László Lektorálta: Horváth Gyula, a MISZ elnöke Kiadja a Magyar ILCO Szövetség 2001. évben Készült:

Részletesebben

A HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS KONFERENCIÁJÁNAK ÉS TAGÖNKORMÁNYZATAINAK VÁLASZTÁSI KÓDEXE

A HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS KONFERENCIÁJÁNAK ÉS TAGÖNKORMÁNYZATAINAK VÁLASZTÁSI KÓDEXE A HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS KONFERENCIÁJÁNAK ÉS TAGÖNKORMÁNYZATAINAK VÁLASZTÁSI KÓDEXE Preambulum A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, tagönkormányzataival (továbbiakban: hallgatói

Részletesebben

Bemutatkozás.

Bemutatkozás. Bemutatkozás A BNM azért jött létre, hogy olyan minőségi egészségmegőrző és gyógyászati termékek gyártására és fejlesztésére koncentráljon, amelyek jól képviselik a cég szemléletmódját az egészségmegőrzés

Részletesebben

Az emésztôrendszer károsodásai. Lonovics János id. Dubecz Sándor Erdôs László Juhász Ferenc Misz Irén Irisz. 17. fejezet

Az emésztôrendszer károsodásai. Lonovics János id. Dubecz Sándor Erdôs László Juhász Ferenc Misz Irén Irisz. 17. fejezet Az emésztôrendszer károsodásai Lonovics János id. Dubecz Sándor Erdôs László Juhász Ferenc Misz Irén Irisz 17. fejezet Általános rész A fejezet az emésztôrendszer tartós károsodásainak, a károsodások

Részletesebben

Lorida Cosmetic. www.loridacosmetic.com

Lorida Cosmetic. www.loridacosmetic.com Lorida Cosmetic www.loridacosmetic.com Gyémántfejes Microdermabrasio A microderabrasio az arcbőr felújítására, kisebb egyenetlenségek és hegek, foltok, égési sérülések maradványainak eltüntetésére alkalmas

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a évben végzett tevékenységről

BESZÁMOLÓ a évben végzett tevékenységről MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG TÜZÉR SZAKOSZTÁLY BESZÁMOLÓ a 2006. évben végzett tevékenységről 2006 BESZÁMOLÓ a 2006. évben végzett tevékenységről A Tüzér szakosztály a Szervezeti és Működési Szabályzatában,

Részletesebben

Gyógyászati segédeszközök műszaki dokumentációja

Gyógyászati segédeszközök műszaki dokumentációja Gyógyászati segédeszközök műszaki dokumentációja B u d a p e s t, 2 0 1 3. s z e p t e m b e r 2 7. Orvostechnikai eszköz vs. Gyógyászati segédeszköz Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 3.

Részletesebben

www.pillafutar.hu Tartalom

www.pillafutar.hu Tartalom Használati útmutató Köszönjük, hogy az IBeauty nanotechnológiás porlasztó készüléket választotta. A hordozható, bőrszépítő nano- porlasztókészülék a bőr mélyreható ápolását teszi lehetővé a nanométer ionizációs

Részletesebben

Ahol a kapcsolat érték.

Ahol a kapcsolat érték. Ahol a kapcsolat érték. Meghatározó vállalkozók. Közéleti személyiségek. Tettrekészség, inspiráció. Borkóstoló, gasztronómiai különlegességek, kötetlen networking. Üzleti lehetőség és információ. Minden

Részletesebben

a Magyar Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Tagozatának Informatikai Szakosztálya Ü G Y R E N D

a Magyar Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Tagozatának Informatikai Szakosztálya Ü G Y R E N D a Magyar Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Tagozatának Informatikai Szakosztálya Ü G Y R E N D 2018.09.01. 1/8 Ezen szakosztályi ügyrend az alábbi jogszabályok és szabályzatok alapján és figyelembevételével

Részletesebben

MEGHÍVÓ. MSZ EN ISO 13485:2016 Belső auditor tréning NYÍLT KÉPZÉS

MEGHÍVÓ. MSZ EN ISO 13485:2016 Belső auditor tréning NYÍLT KÉPZÉS MEGHÍVÓ Jelentkezés www.saasco.hu MSZ EN ISO 13485:2016 NYÍLT KÉPZÉS 2017.11.28-30. Előadó: Juhász Attila divízióvezető, partner Sántics Csaba tanácsadó Helyszín: Lurdy Ház Konferencia és Rendezvényközpont

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

DEBRECENI ILCO EGYESÜLET 4225 Debrecen, Csonkatorony u.74

DEBRECENI ILCO EGYESÜLET 4225 Debrecen, Csonkatorony u.74 Szám:1/ DT/./2014 Melléklet: Tisztségviselők névjegyzéke. A L A P S Z A B Á L Y a módosításokkal egységes szerkezetben I. Bevezető Az ILCO Egyesület olyan társadalmi szerveződés, amely tagjai daganatos,

Részletesebben

ÁLTALÁNOS VÁLLALKOZÁSI FÕISKOLA ÁVF-NAPOK. 1114 Budapest Villányi út 11-13. www. avf.hu

ÁLTALÁNOS VÁLLALKOZÁSI FÕISKOLA ÁVF-NAPOK. 1114 Budapest Villányi út 11-13. www. avf.hu ÁLTALÁNOS VÁLLALKOZÁSI FÕISKOLA ÁVF-NAPOK 1114 Budapest Villányi út 11-13. www. avf.hu Kiadja az Általános Vállalkozási Fõiskola Felelõs kiadó: Antal János fõigazgató Szerkesztette: Karcsics Éva Tördelõ

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottság évi tevékenységéről

Közhasznúsági jelentés az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottság évi tevékenységéről 1026 Budapest, Nagyajtai u.2/b. 1535 Budapest, Pf.: 740. Tel.: 2128803 Fax: 2127638 http://eoq.hu E-mail: info@eoq.hu Közhasznúsági jelentés az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottság 2004.

Részletesebben

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE Tel : 49/411-346; 500-169 Fax : 0649/500-170 Adószám:18417803-1-05 Bank Sz.:55100162-12001462 A szervezet neve: Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete Jegyzőkönyv Helye:

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK A Tudományos Diákkör A Tudományos Diákköri munka Az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács A kari Tudományos Diák

TARTALOMJEGYZÉK A Tudományos Diákkör A Tudományos Diákköri munka Az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács A kari Tudományos Diák 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 3. melléklet Hallgatói követelményrendszer 12. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI SZABÁLYZATA BUDAPEST, 2010. január TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

MEGHÍVÓ / TÁJÉKOZTATÁS

MEGHÍVÓ / TÁJÉKOZTATÁS Legtöbben azt gondolják, hogy az egyesület az, hol sokan fizetnek, s egy parancsol, pedig nem az a dolgok veleje, hanem, hogy sokaknak nem vagyonbeli, hanem lelki tulajdona is egy czélelérés végett összesedjen

Részletesebben

FELHÍVÁS. I. Nemzetközi Kisgyermeknevelési Konferencia. Kaposvár, február 5-6.

FELHÍVÁS. I. Nemzetközi Kisgyermeknevelési Konferencia. Kaposvár, február 5-6. FELHÍVÁS I. Nemzetközi Kisgyermeknevelési Konferencia Kaposvár, 2015. február 5-6. A konferencia a Dél- Dunántúl régióban című, TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0014 azonosítójú projekt keretében kerül megrendezésre.

Részletesebben

Prof. Dr. Kiss István. Dankovics Gergely MAGYARORSZÁG ÁTFOGÓ EGÉSZSÉGVÉDELMI SZŰRŐPROGRAMJA NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON

Prof. Dr. Kiss István. Dankovics Gergely MAGYARORSZÁG ÁTFOGÓ EGÉSZSÉGVÉDELMI SZŰRŐPROGRAMJA NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Prof. Dr. Kiss István Szakmai Bizottság elnöke Dankovics Gergely Programigazgató Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020 European National

Részletesebben

MEGHÍVÓ a. A munkavédelem új útjai és fejlesztésének feladatai

MEGHÍVÓ a. A munkavédelem új útjai és fejlesztésének feladatai MEGHÍVÓ a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége rendezvényére, melyet a Magyar Tudomány Ünnepe és a MTESZ Gyémántjubileumi Éve eseménysorozata keretében tartunk Az országos rendezvény címe:

Részletesebben

A Szekszárdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Szervezeti és Működési Szabályzata

A Szekszárdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Szervezeti és Működési Szabályzata A Szekszárdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Szervezeti és Működési Szabályzata Szekszárd 2013. február I. A Szekszárdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum jogállása, feladatai A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Részletesebben

Irányelv Termékbeszerzés és -jelölés

Irányelv Termékbeszerzés és -jelölés Mozgás a tökéletesség jegyében Királykategória a lég-, szabályozás- és meghajtástechnikában Irányelv Termékbeszerzés és -jelölés A ZIEHL-ABEGG Kft. minden partnerére érvényes Tartalom 1. Alkalmazási terület

Részletesebben

Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 A NÖVÉNYTERMESZTÉSI ÁGAZATOK ÖKONÓMIÁJA

Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 A NÖVÉNYTERMESZTÉSI ÁGAZATOK ÖKONÓMIÁJA Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 A NÖVÉNYTERMESZTÉSI ÁGAZATOK ÖKONÓMIÁJA 11. Előadás Az üzleti terv tartalmi követelményei Az üzleti terv tartalmi követelményei

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2014. november 14. Születésnapi rendezvény Fazekas Lajos fazekas népi iparművész,

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013/01

SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013/01 Projekt címe: Turizmus határok nélkül információs látogatóközpontok fejlesztése Nagyatádon és Križevciben Projekt rövid címe: ViNaK Projekt azonosító: HUHR/1101/1.2.2/2020 Vezető Kedvezményezett: Križevci

Részletesebben

GONDOLJA VÉGIG HIGGADTAN! AMIT A TERMÉKBEMUTATÓKRÓL TUDNI ÉRDEMES. Kedves Fogyasztó!

GONDOLJA VÉGIG HIGGADTAN! AMIT A TERMÉKBEMUTATÓKRÓL TUDNI ÉRDEMES. Kedves Fogyasztó! GONDOLJA VÉGIG HIGGADTAN! AMIT A TERMÉKBEMUTATÓKRÓL TUDNI ÉRDEMES Kedves Fogyasztó! Ki ne talált volna már a postaládájában különböző termékbemutatókra invitáló meghívást, mely azt ígérte, hogy igen kedvező

Részletesebben

Főszervezők: Doktoranduszok Országos Szövetsége Agrártudományi Osztálya

Főszervezők: Doktoranduszok Országos Szövetsége Agrártudományi Osztálya Főszervezők: Doktoranduszok Országos Szövetsége Agrártudományi Osztálya A pályázat az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett Nemzeti Tehetség

Részletesebben

MSZ EN ISO 13485:2016 Belső auditor tréning

MSZ EN ISO 13485:2016 Belső auditor tréning MEGHÍVÓ előadó Juhász Attila divízióvezető Sántics Csaba tanácsadó helyszín Lurdy Ház Konferencia és Rendezvényközpont 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14. időpont 2019.04.09-11. képzés díja 125.000

Részletesebben

MEGHÍVÓ. MSZ EN ISO 13485:2012 Belső auditor tréning NYÍLT KÉPZÉS 2014.10.07-09.

MEGHÍVÓ. MSZ EN ISO 13485:2012 Belső auditor tréning NYÍLT KÉPZÉS 2014.10.07-09. MEGHÍVÓ Jelentkezés www.saasco.hu MSZ EN ISO 13485:2012 NYÍLT KÉPZÉS 2014.10.07-09. Előadó: Helyszín: Juhász Attila divízióvezető, partner SAASCO Kft. Gyöngyösi Iroda 3200 Gyöngyös, Búza u. 1. I. em. 108.

Részletesebben

Országos Fémipari Ipartestület XXIII. sz. hírlevele

Országos Fémipari Ipartestület XXIII. sz. hírlevele Országos Fémipari Ipartestület XXIII. sz. hírlevele Tisztelt Fémiparos Társunk! Mellékelve megküldöm az idei Celjei Nemzetközi Vásáron szervezett magyar standon való bemutatkozásra vonatkozó ajánlatot,

Részletesebben

Fűtés napkollektorral - mintarendszer leírása

Fűtés napkollektorral - mintarendszer leírása Fűtés napkollektorral - mintarendszer leírása A cikk készült: 2007. év elején Hamarosan készül a cikk folytatása a későbbi eseményekről Bevezetés A helyszín adottságai Napkollektoros hőgyűjtés Tartály

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Egyszerűsített éves beszámolóhoz a üzleti évről

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Egyszerűsített éves beszámolóhoz a üzleti évről Országos Scleroderma Közhasznú Egyesület Pécs Aidinger János u. 40. VIII/31 7632 Adószám: 18326639-1-02 Statisztikai szám: 18326639949952902 Bírósági nyilvántartási szám: 2554 Közhasznúsági végzés bírósági

Részletesebben

Megehetők-e az orvostechnikai eszközök?

Megehetők-e az orvostechnikai eszközök? Megehetők-e az orvostechnikai eszközök? Az orvostechnikai eszközök fogalmi és besorolási szabályai 2014. március 28., Budapest Balázs György Ferenc, GYEMSZI- EMKI Főosztályvezető Az egészségügyről szóló

Részletesebben

Dankovics Gergely. Dr. Barna István MÁESZ ÚJDONSÁGOK 2019 MAGYARORSZÁG ÁTFOGÓ EGÉSZSÉGVÉDELMI SZŰRŐPROGRAMJA

Dankovics Gergely. Dr. Barna István MÁESZ ÚJDONSÁGOK 2019 MAGYARORSZÁG ÁTFOGÓ EGÉSZSÉGVÉDELMI SZŰRŐPROGRAMJA NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Dankovics Gergely Programigazgató Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020-2030 Dr. Barna István Szakmai Bizottság elnöke Magyarország átfogó

Részletesebben

Iskolai kísérletek. Vegyipar. 8 hasznos tanács az olvadáspont meghatározásához. Ismerje meg a természettudomány törvényeit élőben Tanuljon könnyedén

Iskolai kísérletek. Vegyipar. 8 hasznos tanács az olvadáspont meghatározásához. Ismerje meg a természettudomány törvényeit élőben Tanuljon könnyedén Vegyipar Iskolai kísérletek Olvadáspont Ismertető 8 hasznos tanács az olvadáspont meghatározásához Ismerje meg a természettudomány törvényeit élőben Tanuljon könnyedén Kedves Olvasó! Először is köszönjük,

Részletesebben

Ingatlangazdálkodás a közfeladat ellátás szolgálatában című konferencia

Ingatlangazdálkodás a közfeladat ellátás szolgálatában című konferencia INGATLANGAZDÁLKODÁS A KÖZFELADAT ELLÁTÁS SZOLGÁLATÁBAN KONFERENCIA Első alkalommal kerül megrendezésre az Ingatlangazdálkodás a közfeladat ellátás szolgálatában című konferencia a Nemzeti Közszolgálati

Részletesebben

Helyi értéktárak létrehozása a Nemzeti Művelődési Intézet közreműködésével

Helyi értéktárak létrehozása a Nemzeti Művelődési Intézet közreműködésével Helyi értéktárak létrehozása a Nemzeti Művelődési Intézet közreműködésével ---------------------------------------------- Závogyán Magdolna Nemzeti Művelődési Intézet főigazgató A Nemzeti Művelődési Intézet

Részletesebben

2018. évi Küldöttgyűlések határozatai. a jegyzőkönyv hitelesítőinek: dr. Hajdú Mihályt és Meruk Józsefet

2018. évi Küldöttgyűlések határozatai. a jegyzőkönyv hitelesítőinek: dr. Hajdú Mihályt és Meruk Józsefet 2018. évi Küldöttgyűlések határozatai 1/2018.02.23. Küldöttgyűlési határozat A Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara küldöttgyűlése a levezető elnök javaslatára 20 támogató szavazattal, 0 ellenében, 0 tartózkodás

Részletesebben

BMF SZMSZ 22. melléklete TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI SZABÁLYZAT. Budapest, 2001 június

BMF SZMSZ 22. melléklete TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI SZABÁLYZAT. Budapest, 2001 június BMF SZMSZ 22. melléklete TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI SZABÁLYZAT Budapest, 2001 június T A R T A L O M J E G Y Z É K Oldal 1. Tudományos Diákkör.2. 2. A Tudományos Diákköri munka.. 2. 3. A Főiskolai Tudományos

Részletesebben

Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület támogatói levél. Kászonyi Andrásné kozmetikus mester szakmai támogató nyilatkozat

Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület támogatói levél. Kászonyi Andrásné kozmetikus mester szakmai támogató nyilatkozat 1. A Htv. 1. (1) bekezdés g) pontjának való megfelelést valószínűsítő dokumentumok Mellékletben: WWF támogatói levél Magyarok a Piacon támogatói levél Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület

Részletesebben

EGVE Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete. Törökné Kaufmann Zsuzsanna elnök részére. BUDAPEST Köves u

EGVE Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete. Törökné Kaufmann Zsuzsanna elnök részére. BUDAPEST Köves u EGVE Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete Törökné Kaufmann Zsuzsanna elnök részére BUDAPEST Köves u. 1. 1204 Tárgy: EMVIO Szakmai nap 2018. rendezvény meghívó Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Törökné

Részletesebben

SONOPULS 490B ÚJ MODELL

SONOPULS 490B ÚJ MODELL SONOPULS 490B ÚJ MODELL A Sonopuls 490-es készülék a 4-es széria ultrahang készüléke. Kiválaszthatja segítségével a kórtanhoz illeszkedő helyes alkalmazást. Nagy és kis multifrekvenciás ultrahangfejei

Részletesebben

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai 1./ Az elnökség 2014. évi tevékenységének értékelése, évzáró. Előterjesztő: Kárpáti Zoltán megyei elnök Előterjesztés módja: írásban illetve szóban 2./ A jelenlévők

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyógyszertári asszisztens szakképesítés

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyógyszertári asszisztens szakképesítés Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

Támogatott döntéshozatal

Támogatott döntéshozatal Támogatott döntéshozatal Mi az az ÉFOÉSZ? Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségét, röviden az ÉFOÉSZ-t 1981-ben alapították. Az alapítók azt akarták, hogy figyeljenek

Részletesebben

Kárpátok RomaNet Program 2008-2009 Helyzetértékelés

Kárpátok RomaNet Program 2008-2009 Helyzetértékelés Kárpátok RomaNet Program 2008-2009 Helyzetértékelés Tartalom Bemutatkozás... 3 A RomaNet Program... 3 RomaNet 2008-2009 Fórumsorozat... 4 I. Személyi - szervezeti problémák... 7 II. Infrastrukturális problémák...

Részletesebben

LAICA inhalátorok összehasonlítása. Az otthon használatos aeroszol terápiás eszközök szakértőjétől. Szakértői szöveg Seren Crestani Laica Spa.

LAICA inhalátorok összehasonlítása. Az otthon használatos aeroszol terápiás eszközök szakértőjétől. Szakértői szöveg Seren Crestani Laica Spa. LAICA inhalátorok összehasonlítása. Az otthon használatos aeroszol terápiás eszközök szakértőjétől. Szakértői szöveg Seren Crestani Laica Spa. Ez a bemutató a Silko&Co. Kft szellemi tulajdona. Bármilyen

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére. Szociális szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálata

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére. Szociális szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálata 12. NAPIREND Ügyiratszám: 4/1497/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: Szociális szolgáltatástervezési

Részletesebben

M E G H Í V Ó. prof. MIKE WILLARD (USA)

M E G H Í V Ó. prof. MIKE WILLARD (USA) M E G H Í V Ó HSAVA őszi, háromnapos 31. országos konferenciája felkért külföldi előadó prof. MIKE WILLARD (USA) MÁOK által elismert KIEMELT RENDEZVÉNY (legalább 2 napon történő részvétel esetén) 2014.

Részletesebben

Az MKVT elnöksége nevében szeretettel köszöntöm a II. MKVT Klinikai Vizsgálati Konferenciáján.

Az MKVT elnöksége nevében szeretettel köszöntöm a II. MKVT Klinikai Vizsgálati Konferenciáján. Kedves Kolléga! Az MKVT elnöksége nevében szeretettel köszöntöm a II. MKVT Klinikai Vizsgálati Konferenciáján. A tavalyi rendezvény során kapott visszajelzések, és a konferenciát követő időszakban történt

Részletesebben

a szövetség és a klubok aktuális eseményeirôl

a szövetség és a klubok aktuális eseményeirôl zártkörûen terjesztve ILCO H Í R M O N D Ó A MAGYAR ILCO SZÖVETSÉG IDÔSZAKOS TÁJÉKOZTATÓ FOLYÓIRATA a szövetség és a klubok aktuális eseményeirôl www.magyarilcoszovetseg.hu Beköszöntő Itt az új esztendő.

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottság 2005. évi tevékenységéről

Közhasznúsági jelentés az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottság 2005. évi tevékenységéről Közhasznúsági jelentés az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottság 2005. évi tevékenységéről A Fővárosi Bíróság az 1992. február 13-án 4264. sorszám alatt nyilvántartásba vett EOQ Magyar

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK JÚNIUS 28-AI ÜLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK JÚNIUS 28-AI ÜLÉSÉRE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám: III-1755-4/2018. ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

KÁROLY RÓBERT FŐISKOLA TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI TANÁCS

KÁROLY RÓBERT FŐISKOLA TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI TANÁCS KÁROLY RÓBERT FŐISKOLA TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI TANÁCS SZAKMAI BESZÁMOLÓ TDK felkészítő kurzus, kutatás és intézményi TDK konferencia szervezése a Károly Róbert Főiskolán NTP-HHTDK-15-0069 azonosítószámú projekt

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az ECM Certification Kft. teljesítmény állandóságának értékelési és ellenőrzési eljárásáról

TÁJÉKOZTATÓ az ECM Certification Kft. teljesítmény állandóságának értékelési és ellenőrzési eljárásáról az ECM Certification Kft. teljesítmény állandóságának értékelési és ellenőrzési eljárásáról Az ECM Certification Kft. az építési termékek teljesítmény állandóságának értékelése és ellenőrzése keretében

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Dentinox fogínygél Dentinox fogínygél gyermekeknek 10 g Mielőtt elkezdené

Részletesebben

SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1055 BUDAPEST, Kossuth Lajos tér 6-8. SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Verzió: Készítette: Dátum: 1/9 TARTALOM 1. Általános rendelkezések... 3 2. A. Szakosztály

Részletesebben

2012. évi beszámoló 2013. évi munkaterv

2012. évi beszámoló 2013. évi munkaterv Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár 3170 Szécsény, Ady E. út 12. 32/370-860, könyvtár 32/370-494 fax: 32/372-493 e-mail: krudy.muvhaz@gmail.com krudy@globonet.hu www.szecsenymuvhaz.gportal.hu

Részletesebben

Kreditpontos. Laparoszkópos varrástanfolyam. 2012. október 8 20.

Kreditpontos. Laparoszkópos varrástanfolyam. 2012. október 8 20. Kreditpontos laparoszkópos tanfolyamok 2012. október 8 20. Semmelweis Egyetem Kísérletes és Sebészeti Műtéttani Intézet George Berci Laparoszkópos Tréning Centrum Herceghalom Október 8-9. Október 10-11.

Részletesebben

a hátsó emelő berendezésre függesztett munkaeszközök tolt üzemmódban működtethetők

a hátsó emelő berendezésre függesztett munkaeszközök tolt üzemmódban működtethetők A lejtős területeken termesztett szőlő tulajdonságai a (nagyszerű) egyedi talajadottságoknak és a napsugarak kedvező beesési szögének köszönhetően a hegyvidéki borok jobb minőségét jelentik. De hogyan

Részletesebben

MAGYAR IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐI KAMARA Levél: 1242 Budapest 5, Pf. 498.; Tel.: ,

MAGYAR IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐI KAMARA Levél: 1242 Budapest 5, Pf. 498.; Tel.: , Jegyzőkönyv Amely készült 2016.11.22-én 09.00 órai kezdettel elnökségi ülésén, elektronikus formában a Google Hangouts alkalmazásával. Jelen vannak: dr. Agárdi Tamás elnök dr. Horváth Csaba elnökhelyettes

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! OGYI fejléces papír BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Tetran

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Egyszerűsített éves beszámolóhoz a üzleti évről

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Egyszerűsített éves beszámolóhoz a üzleti évről Országos Scleroderma Közhasznú Egyesület Pécs Aidinger János u. 40. VIII/31 7632 Adószám: 18326639-1-02 Statisztikai szám: 18326639949952902 Bírósági nyilvántartási szám: 2554 Közhasznúsági végzés bírósági

Részletesebben

Tisztelt Kollégák! Baráti üdvözlettel: Dr. Varga Sándor Osztályvezető főorvos VÖK Kórház és Rendelőintézet, Orosháza Gyermekosztály

Tisztelt Kollégák! Baráti üdvözlettel: Dr. Varga Sándor Osztályvezető főorvos VÖK Kórház és Rendelőintézet, Orosháza Gyermekosztály MEGHÍVÓ Tisztelt Kollégák! Nagy örömünkre szolgál, és megtisztelő számunkra, hogy a Magyar Gyermekorvosok Társasága Dél-magyarországi Decentrumának következő tudományos rendezvényére Gyopárosfürdőn, az

Részletesebben

Labtech Kft. Cégbemutatkozás

Labtech Kft. Cégbemutatkozás Labtech Kft. Cégbemutatkozás A Labtech Kft. egy olyan innovatív magyar vállalkozás, amely 1990-ben alapult, PC-alapú ambuláns EKG Holter és nyugalmi, valamint terheléses tesztelő rendszerek fejlesztésével

Részletesebben

A gyógyszerek közfinanszírozás alapjául elfogadott árához (a továbbiakban: árához) nyújtott támogatás

A gyógyszerek közfinanszírozás alapjául elfogadott árához (a továbbiakban: árához) nyújtott támogatás megfelelő ellátásuk, a fogvatartó szerv által kijelölt egészségügyi szolgáltatónál jogosultak. A fogvatartott személy az Ebtv.-ben meghatározott ellátásokat vizitdíj, illetve kórházi napidíj fizetése nélkül

Részletesebben

H.D.Napfény Kft. marketingterve

H.D.Napfény Kft. marketingterve H.D.Napfény Kft. marketingterve Egy 10 milliós ország és egy 15 milliós nemzet. Budapest - Magyarország fővárosa. 2014-at írunk. Az ország gazdasága folyamatosan változik. Magyarország teljes mértékben

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítõ Alapítvány

Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítõ Alapítvány Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítõ Alapítvány "Az életben nem az jelenti a tragédiát, ha nem éred el a célokat, hanem, ha nincsenek céljaid. " Benjamin Elijah Mays 2011. március- május

Részletesebben

dr. Tóth Katalin tű. főhadnagy Főigazgató-helyettesi Szervezet

dr. Tóth Katalin tű. főhadnagy Főigazgató-helyettesi Szervezet Főigazgató-helyettesi Szervezet A Červinka-Czech Republic s.r.o által gyártott és forgalmazott P6Če típusú 6 kg töltetű ABC porral oltó tűzoltó készülékkel kapcsolatos piacfelügyeleti eljárás dr. Tóth

Részletesebben

Egyesület évi Közgyűlése

Egyesület évi Közgyűlése Az EOQ MNB Egyesület 2019. évi Közgyűlése Trinitum Alkotó Tér 1015 Budapest, Hattyú utca 14. 2019. április 30. 1 A javasolt napirend 1. Megnyitó 2. A napirend, majd a tisztségviselők elfogadása 3. Beszámoló

Részletesebben

Összefoglaló tájékoztatás

Összefoglaló tájékoztatás 19. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összefoglaló tájékoztatás A Kbt. 113. (1) bekezdés szerinti eljárások esetében. Az érdekelt gazdasági szereplőknek tájékoztatniuk

Részletesebben

Agilis vezető, eredményes csapat. 2015. április 16.

Agilis vezető, eredményes csapat. 2015. április 16. MEGHÍVÓ LEAN Office Konferencia Agilis vezető, eredményes csapat 2015. április 16. MEGHÍVÓ Vezetőként az a legfőbb dolgom, hogy a csapatban mindenkit jobbá tegyek. (Kemény Dénes) A vállalat, akár az emberi

Részletesebben

Enzo. zuhanykabin zuhanytálca ÖSSZESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Enzo. zuhanykabin zuhanytálca ÖSSZESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Enzo zuhanykabin zuhanytálca ÖSSZESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Termékleírás Méret kabin: 800 X 1200 X 1850mm Méret tálca: 800 X 1200 X 150mm Krómozott kabinkeret Oldalüvegek: 6 mm biztonsági üveg Ajtó:

Részletesebben

Mennyire lehet diszkrét egy inzulinpumpa?

Mennyire lehet diszkrét egy inzulinpumpa? Mennyire lehet diszkrét egy inzulinpumpa? Fedezze fel az Accu-Chek Combo rendszert! Középpontban az ember - nem a cukorbetegség Az interaktív Accu-Chek Performa Combo, amely a betegek kezébe adja az irányítást

Részletesebben

a 2007-2013 időszakban Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

a 2007-2013 időszakban Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 a 2007-2013 időszakban Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 tagjai Cégcsoport bővülésének állomásai: 1996 2000 2009 2010 Alapítás éve Bővülés Bővülés Bővülés Állatgyógyászati

Részletesebben