HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB"

Átírás

1 HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB Debrecen EGYÜTT, SZABADON B/BRAUN

2 A kiadvány kereskedelmi forgalomba nem kerül. Terjesztése: Sztómaviselők, szaknővérek és a klubbot támogatók körében ingyenesen Július.10 Kiadja: a Hajdú-Bihar Megyei ILCO Klub Készítették: Nagyné Julcsi, Kovács Erika, Bátori Józsefné,Dr. Németh Attila, Bakos Gábor Szerkesztő: Kovács Erika A nyomtatás készült a B/BRAUN támogatásával

3 KÖSZÖNTŐ Kedves sztómaviselő Barátunk! A vezetőség nevében: Bátori Józsefné Titkár A Hajdú-Bihar Megyei ILCO Klub régi hagyományát szeretnénk felújítani, amely szerint rendszeresen, mi írunk magunkról mindnyájunknak. A kiadványt minden klubtagunkhoz és a proctológiai szakrendelésekre fogjuk eljuttatni. Ennek a nemes elhatározásnak tartja Ön az első példányát most a kezében. Sajnos különböző okok miatt ( távolság, betegség, elfoglaltság, stb.) többen távol maradnak időnként, a negyedévenkénti találkozóinkról. Összejöveteleinken a sztómások életét megkönnyítő, számukra hasznos információk, előadások hangzanak el. Elhatároztuk, hogy ezeket, kiadvány formájában mindenki számára elérhetővé tesszük. Terveink szerint ebben az évben a Magyarországon számunkra elérhető gyógyászati segédeszközöket,és az azokat forgalmazó cégeket mutatjuk be tagságunknak. Természetesen az elhangzó orvosi előadások és az utóbbi időben gyorsan változó rendeletek, felírási lehetőségek mellett a klubunk működésével kapcsolatos események is bekerülnek ebbe a tájékoztatóba. A cikkek írását a vezetőség, a szerkesztést és a termékek ismertetését Kovács Erika vállalta. A megjelentetés költségeit jelenleg a bemutatkozó cégek viselik, távlati céljaink között szerepel, hogy a költségeket pályázati forrásokból fedezzük. Kérem fogadják olyan szeretettel, ahogy mi készítettük! Legyen nagyon nagy hasznukra ez a kis hírmondó, segítsék és értékeljék építő kritikával munkánkat!

4 Kirándulás a parkban! Nagyné Julcsi Sztómaterápiás nővér Mi, maroknyi csapatunkkal megálltunk néhány órára, Hogy találkozzunk, beszélgessünk, új információkkal gazdagodjunk, és ezalatt még jól is érezzük magunkat. A kirándulás célja az volt, hogy segítsük tagjainkat és hozzátartozóikat túljutni az új élethelyzet okozta megoldhatatlannak tűnő problémákon, visszavezetni a munkába, segíteni a mindennapi feladataik ellátásában, visszaadni hitüket, hogy továbbra is fontos tagjai a társadalomnak. Az összejövetel nagyon kellemes, zöld környezetben, kicsit távol a város zajától a nemrégiben megnyílt és jelenleg is fejlesztés alatt álló,szeged utcai szabadidőparkban került megrendezésre. Nagy örömünkre szolgált, hogy nem csak régi tagjaink, hanem újak is csatlakoztak hozzánk, sőt meghívott vendégeink, is elfogadták felkérésünket,mellyel emelték rendezvényünk színvonalát. A B/BRAUN gyógyászati segédeszközöket is gyártó és forgalmazó cég termékbemutatóval egybekötött ismertetőjét és a hozzá kapcsolódó orvos előadást a tagság igen nagy érdeklődéssel fogadta. Az előadásokat követően a bemutatott termékeket igény szerint kipróbálásra megkaphatták és kötetlen beszélgetések formájában választ kaphattak kérdéseikre. Néhányan a népes társaságból, nem átallottak fakanalat ragadni, és minden szakácstudományukat latba vetve, egy hatalmas bográcsban jóízű paprikás krumplit főztek. Tele hassal már jól esett a könnyed csevegés, előkerültek rég nem hallott dalok, magyar nóták. Ha ez a nap csak arra volt jó, hogy megerősítsük a hitüket abban, hogy egy olyan közösségbe tartoznak, mely értük van, és soha sem engedi el a kezüket, probléma esetén mindig van hova fordulniuk, már nem volt hiába való. Nemes cél vezérelt bennünket, hogy ebben a rohanó világban mégis összetartsunk egy olyan csapatot, amelynek szüksége van a segítségünkre. Köszönetet mondunk a B/BRAUN cégnek az anyagi támogatásért, és a Szeged utcai park vezetőségének amely nélkül ez a kellemesen eltöltött nap nem jöhetett volna létre.

5 B/ BRAUN Bakos Gábor Értékesítési képviselő A B/Braun 170 éves sikertörténete 1839-re vezethető vissza amikor Julius Wilhelm Braun ( ) családi vállalkozásként megvásárolta a Rosen-patikát a németországi Melsungenben. Ez a mai napig egy családi vállalkozásként működik. A melsungeni B. Braun cég termékei Magyarországon több mint 80 éve ismertek. Az önálló magyarországi leányvállalat 1991 februárjában jött létre. A gyöngyösi gyár 600 alkalmazottat foglalkoztat. A gyártási folyamatokat szigorú ISO előírások védik, amelyek biztosítják minden egyes gyártási folyamat kontrolláltságát. A B. Braun feladatának tekinti a sztómaviselők életminőségének javítását. Ezért a sztómaterápiás eszközök minőségét és gyártási technológiáját folyamatos fejleszti, és a fejlesztési folyamat során szorosan együttműködik felhasználóival, a sztómaviselőkkel és a sztómaterápiás nővérekkel. Ennek köszönhetően a B. Braun termékek mind anyagukban, formájukban és kezelhetőségükben kiemelkedő előnyöket nyújtanak a felhasználóknak. Minden termékünk biztonságot,megbízhatóságot, diszkréciót és könnyű kezelhetőséget biztosít, és az eszközök kínálatában megtalálhatóak az egy-, illetve kétrészes rendszerek, valamint az irrigációs termékek teljes választéka.

6 Öt év után Dr. Németh Attila Az ellenőrzés és a gondozás jelentősége stómaviselőknél Az enterostómát (ileo-colostóma.) eredményező gyakoribb betegségek. Fejlődési rendellenességek. (pl.: nem kifejlődő végbél, végbélnyílás. ) Öröklődő polipképződéssel járó kórképek. Speciális bélgyulladással járó kórképek. (pl. Crohn ) A végbél rosszindulatú daganata. A széklettartást, és ürítést jelentősen károsító betegségek. A bél keringési zavarai. Traumás sérülések. A stómát eredményező betegségek, biológiai viselkedésük szerint lehetnek jóindulatúak, és rosszindulatúak. A gondozásnak vannak személyre szabott, és általános részei. A gondozás egyéni sajátosságait meghatározzák: A stómát eredményező alapbetegség. Jó, vagy rosszindulatú alapfolyamat. Kísérőbetegségek. Vékony, vagy vastagbél kivezetés. A gondozásban általánosan figyelembe veendő sajátságok. Stóma mellett megváltozik a testkép. Ez tájékozódási, értékelési zavart eredményez, és nyomában lelki egyensúlyvesztés, beilleszkedési nehézség léphet fel. A stómát eredményező szervkiesés, a test belső egyensúlyának fenntartását nehezíti. Stóma mellett bizonyos betegségek gyakrabban jelentkeznek. (sérv, vesekő, ízületi kopás. ) Javasolható gyakorlat. Öt év túlélést követően a betegséget gyógyultnak minősítjük. (a stóma marad. ) Rosszindulatú alapbetegség esetén, a kiújulás, újraképződés lehetősége miatt, minden negyedéves segédeszköz felírás alkalmával, érdemes ellenőrző vizsgálatot végezni. (orvosi, labor, képalkotó. ) Jóindulatú alapbetegség esetén is félévente érdemes ezeket, a vizsgálatokat elvégezni.

7 Flexima zárt és nyitott egyrészes sztómazsák, Flexima Key kétrészes rendszer Flexima zárt,egyrészes sztómazsák új nagy teljesítményű gázáteresztő és szagtalanító hatású szűrő mindkét oldalon nagyon puha borítás, jó nedvszívó képesség kolosztómásoknak ajánlható Flexima nyitott, egyrészes sztómazsák Flow Control (irányított ürítésű) rendszer nincs szivárgás veszély vízhatlan zárnyelv irányított székletleeresztés ileosztómásoknak ajánlható Flexima Key kétrészes öntapadós rendszer puha, hajlékony, hidrokolloid alapanyagú alaplap irányított csatlakozás, egyszerű, precíz zárt és nyitott sztómazsák csatlakoztatható a nyitott zsák Flow Controllal (irányított ürítéssel) rendelkezik kolosztómások és ileosztómások egyaránt használhatják Superfiller (paszta) a sztóma körüli bőr egyenetlenségeinek kitöltésére elősegíti a tapadást bőrirritációnál segíti a hámosodást Irrigáló szett víztartály:könnyen olvasható beosztás,nagy betöltőnyílás flexibilis cső,egy ujjal állítható víznyomás beöntő tölcsér: lekerekített forma a sérülések elkerülésére a leeresztő zsák előre kivágott,öntapadós

8 Aktuális változások a segédeszköz felírásban: 2010.Június 1-től a kétrészes rendszerekhez a zárt és a nyitott sztómazsák felírható darabszáma 150-re módosult. Az urosztómás pácienseknek újra felírható 3 havonta 3 db paszta.

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB. Debrecen EGYÜTT, SZABADON

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB. Debrecen EGYÜTT, SZABADON HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB Debrecen EGYÜTT, SZABADON A kiadvány kereskedelmi forgalomba nem kerül. Terjesztése: Sztómaviselők, szaknővérek és a klubbot támogatók körében ingyenesen. 2010.Június.05. Kiadja:

Részletesebben

SZTÓMATERÁPIA KORSZERŰ, BIZTONSÁGOS TERMÉKEK ÉS SEGÉDESZKÖZÖK

SZTÓMATERÁPIA KORSZERŰ, BIZTONSÁGOS TERMÉKEK ÉS SEGÉDESZKÖZÖK SZTÓMATERÁPIA KORSZERŰ, BIZTONSÁGOS TERMÉKEK ÉS SEGÉDESZKÖZÖK TARTALOM EGYRÉSZES RENDSZEREK KÉTRÉSZES RENDSZEREK VÁLADÉKELVEZETŐK IRRIGÁCIÓS KÉSZLETEK SZTÓMATERÁPIÁS SEGÉDESZKÖZÖK FLEXIMA ZÁRT GYŰJTŐZACSKÓK

Részletesebben

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB DEBRECEN

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB DEBRECEN HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB DEBRECEN EGYÜTT, SZABADON HOLLISTER KFT A kiadvány kereskedelmi forgalomba nem kerül. Terjesztése: Sztómaviselők, szaknővérek és a klubbot támogatók körében ingyenesen. 2011.Március.05

Részletesebben

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB Debrecen

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB Debrecen HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB Debrecen Együtt, Szabadon Mediszintech KFT A kiadvány kereskedelmi forgalomba nem kerül. Terjesztése: Sztómaviselők, szaknővérek és a klubbot támogatók körében ingyenesen.

Részletesebben

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB Debrecen. Debrecen EGYÜTT, SZABADON REPLANT CARDO KFT.

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB Debrecen. Debrecen EGYÜTT, SZABADON REPLANT CARDO KFT. HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO KLUB Debrecen Debrecen EGYÜTT, SZABADON REPLANT CARDO KFT. A kiadvány kereskedelmi forgalomba nem kerül. Terjesztése: Sztómaviselők, szaknővérek és a klubbot támogatók körében ingyenesen.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Iktatva: 1/KGY/ Tárgy: Közgyűlés.02.18 Jelenlévők: Jelenléti ív szerint Mellékletek: 1. Jelenléti ív 2. Gazdasági beszámoló 3. Módosított alapszabály Tárgy: I. Alapszabály módosítás ismertetése, hozzászólások,

Részletesebben

A SZTÓMÁVAL ÉLŐK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS PSZICHÉS

A SZTÓMÁVAL ÉLŐK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS PSZICHÉS ILCO 2016 EGÉSZSÉG REHABILITÁCIÓ KONFERENCIA SOROZAT VIII. 2016. SZEPTEMBER 30. Helyszín: Colosseum Hotel, Mórahalom Milleniumi sétány 4-6. A SZTÓMÁVAL ÉLŐK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS PSZICHÉS ÉLETVITELÉNEK

Részletesebben

Magyar ILCO Szövetség. 7400 Kaposvár, Szent Imre u. 14. Alapítva 1983.

Magyar ILCO Szövetség. 7400 Kaposvár, Szent Imre u. 14. Alapítva 1983. Magyar ILCO Szövetség 7400 Kaposvár, Szent Imre u. 14. Alapítva 1983. Komplex kezelés Szűrés A felismert daganatos beteg kivizsgálása Labor Colonoscópia Szövettan RTG UH CT MR Neoadjuvans kezelés Komplex

Részletesebben

BEKÖSZÖNTŐ. háztartási és hasonló jellegű villamos gépek és készülékek-, illetve a villamos forgórészek javítás és módosítás utáni vizsgálatai.

BEKÖSZÖNTŐ. háztartási és hasonló jellegű villamos gépek és készülékek-, illetve a villamos forgórészek javítás és módosítás utáni vizsgálatai. BEKÖSZÖNTŐ A következőkben közzétesszük a javítás utáni vizsgálatokról szóló szakmai irányelveket (MEE.SZI 0401-1, -2), melyeket a szerviz tevékenységet végző javító-szolgáltató szakembereknek ajánljuk

Részletesebben

09 18 04 Egyrészes, zárt végű zacskók

09 18 04 Egyrészes, zárt végű zacskók 09 18 04 Egyrészes, zárt végű zacskók 09 18 04 03 Egyrészes, öntapadós zárt zacskók 09 18 04 03 03 Hidrokolloid, nmál Maximális kivághatóság 70mm alatt 09 18 04 03 06 Hidrokolloid, gyermek Űrtartalom meghatározása

Részletesebben

Inkontinencia, sztóma ellátása központi oktatási program

Inkontinencia, sztóma ellátása központi oktatási program 2010. Inkontinencia, sztóma ellátása központi oktatási program az alap, közép, emeltszintű, valamint felsőfokú egészségügyi szakképesítéssel, egészségügyi főiskolai végzettséggel vagy felsőoktatási intézményben

Részletesebben

DAGANATOS BETEGSÉGGEL OPERÁLT ÉS KEZELT

DAGANATOS BETEGSÉGGEL OPERÁLT ÉS KEZELT EGÉSZSÉG REHABILITÁCIÓ KONFERENCIA SOROZAT IX. 2017. OKTÓBER 13-15. Helyszín: Colosseum Hotel, Mórahalom Milleniumi sétány 4-6. DAGANATOS BETEGSÉGGEL OPERÁLT ÉS KEZELT BETEGEKKEL FOGLALKOZÓ CIVIL ÉS EGÉSZSÉGÜGYI

Részletesebben

VI. Népegészségügyi Konferencia, Megnyitó 2015.

VI. Népegészségügyi Konferencia, Megnyitó 2015. VI. Népegészségügyi Konferencia, Megnyitó 2015. Jubileumi V. Sikeresen Teljesült Évad / 2010-2011 - 2012-2013 - 2014 / Központi vastagbéldaganat rizikó felmérési kérdőív 2012-2013-14. évi eredményei Dr.

Részletesebben

SZTÓMATERÁPIA. Az eszköz lehet egy vagy kétrészes. Az egyrészes rendszerben a bélsártartó bőrbarát, öntapadós felülettel van ellátva.

SZTÓMATERÁPIA. Az eszköz lehet egy vagy kétrészes. Az egyrészes rendszerben a bélsártartó bőrbarát, öntapadós felülettel van ellátva. ESZKÖZÖK, KELLÉKEK SZTÓMATERÁPIA A sztóma megfelelő ellátásához rendkívűl fontos a megfelelő eszközök kiválasztása. Ennek első követelménye, hogy a bélsártartó zsák a bőr számára legyen kíméletes, az agresszív

Részletesebben

ÚJ CSOMAGOLÁS. Ha többet szeretne megtudni a HARTMANN-ról és termékeinkrõl, kérjük látogassa meg honlapunkat:

ÚJ CSOMAGOLÁS.  Ha többet szeretne megtudni a HARTMANN-ról és termékeinkrõl, kérjük látogassa meg honlapunkat: DE PAUL HARTMANN AG 89522 Heidenheim Germany Ha többet szeretne megtudni a HARTMANN-ról és termékeinkrõl, kérjük látogassa meg honlapunkat: HU HARTMANN-RICO Hungária Kft. 2051 Biatorbágy, Paul Hartmann

Részletesebben

IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny!

IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Az idén IV. alkalommal került megrendezésre a páros pontyfogó versenyünk, a közel 12 hektáros, VII. számú tavunkon. Ebben az évben is 37 párost tudtunk egymás

Részletesebben

Sztómáról, nemcsak sztómásoknak egy sztómás személy szemüvegén keresztül

Sztómáról, nemcsak sztómásoknak egy sztómás személy szemüvegén keresztül Sztómáról, nemcsak sztómásoknak egy sztómás személy szemüvegén keresztül Bizonyára sokan felkapják a fejüket ennek a címnek láttán, mi a csuda lehet az, ami egy összeállítás címe kapcsán háromszor is szerepel

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ. a mentálhigiénés előadások, foglalkozások

EMLÉKEZTETŐ. a mentálhigiénés előadások, foglalkozások RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG 4516 DEMECSER, HUNYADI UTCA 2. PANKOTAI JÓZSEF PLÉBÁNOS ÜGYFÉL-AZONOSÍTÓ: 1005408160 TÁMOGATÓ HATÁROZAT AZONOSÍTÓJA: 1695617793 PÁLYÁZAT CÍME: EGYÜTT A JÖVŐÉRT MENTÁLHIGIÉNÉS

Részletesebben

A bőr egészségének megőrzéséről. Sztómával élők számára

A bőr egészségének megőrzéséről. Sztómával élők számára A bőr egészségének megőrzéséről Sztómával élők számára Tartalom Érdemes elolvasnia a bőrelváltozások leírását bármely sztóma esetén. Bôre egészségének fenntartása 1 Milyen az egészséges bôr 2 Útmutató

Részletesebben

Rosszindulatú daganatok előfordulási gyakorisága Magyarországon a Nemzeti Rákregiszter adatai alapján

Rosszindulatú daganatok előfordulási gyakorisága Magyarországon a Nemzeti Rákregiszter adatai alapján Rosszindulatú daganatok előfordulási gyakorisága Magyarországon a Nemzeti Rákregiszter adatai alapján Lokalizáció daganatok előfordulási gyakorisága Magyarországon 2009-20011. 2009 2010 2011 Férfi Nő Össz

Részletesebben

Inkontinencia, sztóma ellátása központi oktatási programja

Inkontinencia, sztóma ellátása központi oktatási programja 2010. Inkontinencia, sztóma ellátása központi oktatási programja az alap, közép, emeltszintű, valamint felsőfokú egészségügyi szakképesítéssel, egészségügyi főiskolai végzettséggel vagy felsőoktatási intézményben

Részletesebben

V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny!

V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Ongai Horgász Egyesület V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Az idén V. alkalommal került megrendezésre a páros pontyfogó versenyünk, a közel 12 hektáros, VII. számú tavunkon. Ebben az évben is 34

Részletesebben

SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ GYERMEK AZ OSZTÁLYBAN (A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNY PEDAGÓGUS SZEMMEL) AZ INTEGRÁCIÓ JELENTŐSÉGE

SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ GYERMEK AZ OSZTÁLYBAN (A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNY PEDAGÓGUS SZEMMEL) AZ INTEGRÁCIÓ JELENTŐSÉGE SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ GYERMEK AZ OSZTÁLYBAN (A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNY PEDAGÓGUS SZEMMEL) AZ INTEGRÁCIÓ JELENTŐSÉGE A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYHEZ IGAZODÓ DIFFERENCIÁLÁS LEHETŐSÉGEI AZ ISKOLAI OKTATÁSBAN,

Részletesebben

A Kozármisleny Futballklub működési áttekintése 10 éves távlatban. 2015 Május

A Kozármisleny Futballklub működési áttekintése 10 éves távlatban. 2015 Május A Kozármisleny Futballklub működési áttekintése 10 éves távlatban 2015 Május Eredményesség Az utánpótlás bázis több mint húsz éves, de igazán 12 éve lett komolyan szervezve és versenyeztetve. Attól az

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2017. február 01. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

Hidak építése a minőségügy és az egészségügy között

Hidak építése a minőségügy és az egészségügy között DEBRECENI EGÉSZSÉGÜGYI MINŐSÉGÜGYI NAPOK () 2016. május 26-28. Hidak építése a minőségügy és az egészségügy között A TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM KIADVÁNYA Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza (Debrecen, Thomas

Részletesebben

A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ MEGHATÁROZÁSA ÉS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI

A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ MEGHATÁROZÁSA ÉS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ MEGHATÁROZÁSA ÉS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI NEMZETKÖZI KITEKINTÉS A FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ EMBEREK ESÉLYEGYENLŐSÉGÉRŐL SZÓLÓ ALAPVETŐ SZABÁLYOK (STANDARD RULES) 1993 A "rehabilitáció"

Részletesebben

EGYÉNI GYAKORLATI NAPLÓ

EGYÉNI GYAKORLATI NAPLÓ EGYÉNI GYAKORLATI NAPLÓ 34 762 01 Szociális gondozó és ápoló Tanuló neve: Készítés éve: Szociális gondozó és ápoló képzés gyakorlati naplója OKJ 34 762 01 A szociális gondozó és ápoló szakképzés Szakimai

Részletesebben

Öngyógyító Lenti Kistérség. Egészségfejlesztés az összefogás erejével. Dr. Fekete Zoltán Öngyógyító Lenti Kistérség Nyitó konferencia 2014. 02. 28.

Öngyógyító Lenti Kistérség. Egészségfejlesztés az összefogás erejével. Dr. Fekete Zoltán Öngyógyító Lenti Kistérség Nyitó konferencia 2014. 02. 28. Öngyógyító Lenti Kistérség Egészségfejlesztés az összefogás erejével Dr. Fekete Zoltán Öngyógyító Lenti Kistérség Nyitó konferencia 2014. 02. 28. Összefogás - Együttműködés Egészségügyi kormányzat OEFI

Részletesebben

TISZA CIPŐGYÁR KULTÚROTTHONÁNAK TÁJÉKOZTATÓJA

TISZA CIPŐGYÁR KULTÚROTTHONÁNAK TÁJÉKOZTATÓJA TISZA CIPŐGYÁR KULTÚROTTHONÁNAK TÁJÉKOZTATÓJA Felelő* kiadó: A kultúrotthon igazgatója Az MSZMP művelődési irányelvei meghatározzák, hogy elsősorban a munkásosztályunk művelődését biztosítsuk A közeljövőben

Részletesebben

Fedezze fel a Legrand világát

Fedezze fel a Legrand világát Fedezze fel a Legrand világát MINDEN, AMI VILLANYSZERELÉS www.legrand.hu 15 éve Magyarországon! A Legrand Magyarország Villamossági Rendszerek Zrt. piacvezetõ a kisfeszültségû elektromos szerelvények gyártása

Részletesebben

Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD TÁJÉKOZTATÓ FÜZET. ADHD-s gyermekek családjai részére

Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD TÁJÉKOZTATÓ FÜZET. ADHD-s gyermekek családjai részére Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD TÁJÉKOZTATÓ FÜZET ADHD-s gyermekek családjai részére KEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ FÜZET Ezt a tájékoztató füzetet azért készítettük, hogy segítsünk a FIGYELEMHIÁNY/HIPERAKTIVITÁS

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék. olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak.

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék. olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. raelszívó közötti biztonsági távolság minimum

Részletesebben

SZÜLŐ-KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE 44 válasz alapján. 1. Hányadik évfolyamra jár legidősebb iskolánkba járó gyermeke?

SZÜLŐ-KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE 44 válasz alapján. 1. Hányadik évfolyamra jár legidősebb iskolánkba járó gyermeke? SZÜLŐ-KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE válasz alapján Az iskola vezetősége novemberében arra kérte a szülőket, hogy e kérdőív kitöltésével segítsék az iskola fejlődését és adjanak visszajelzést arra, hogy látják az

Részletesebben

I. Mielóma Információs Nap

I. Mielóma Információs Nap betegszervezetek moha alapítvány mielóma információs program (MIP) - 94- Háttér A mielóma multiplex a plazmasejtekből kiinduló rosszindulatú megbetegedés. A kevéssé ismert hematológiai betegségek közé

Részletesebben

Fogászati asszisztens dokumentációs feladatai fogpótlás készítésénél MP 033.ST

Fogászati asszisztens dokumentációs feladatai fogpótlás készítésénél MP 033.ST Változtatás átvezetésére kötelezett példány: nem kötelezett példány: Példány sorszám: Fogászati asszisztens dokumentációs feladatai fogpótlás készítésénél MP 033.ST Készítette: Szombathyné Nagy Erika Fogászati

Részletesebben

A 365 Solutions Kft. büszke a teljesítményére, az elért sikereire és a munkatársai képességeire. Kamatoztassa ön is a tapasztalatainkat és a

A 365 Solutions Kft. büszke a teljesítményére, az elért sikereire és a munkatársai képességeire. Kamatoztassa ön is a tapasztalatainkat és a 365 365 A 365 Solutions Kft. büszke a teljesítményére, az elért sikereire és a munkatársai képességeire. Kamatoztassa ön is a tapasztalatainkat és a tökéletesre való törekvésünket: Legyen a partnerünk,

Részletesebben

A Váci Római Katolikus Egyházmegyéhez tartozó, Csömör nagyközségben működő Karitász szervezet ALAPSZABÁLYA

A Váci Római Katolikus Egyházmegyéhez tartozó, Csömör nagyközségben működő Karitász szervezet ALAPSZABÁLYA A Váci Római Katolikus Egyházmegyéhez tartozó, Csömör nagyközségben működő Karitász szervezet ALAPSZABÁLYA Általános rendelkezések 1. A szervezet neve: Csömöri Szent Rita Karitász Közösség 2. A szervezet

Részletesebben

FESZ STRATÉGIAI FEJLESZTÉSE

FESZ STRATÉGIAI FEJLESZTÉSE FESZ STRATÉGIAI FEJLESZTÉSE Dr. Margitai Barnabás MBA, MSc FESZ Közgyűlés Budapest, 2012. november 29 FESZ GYSE Forgalmazók az Egészségért Gyártók a Minőségért Misszió A szervezet tagjai hozzásegítsék

Részletesebben

SEGÍTHETÜNK! Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 9/14/2009 9:10:00 AM 9/14/2009 9:10:00 AM

SEGÍTHETÜNK! Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 9/14/2009 9:10:00 AM 9/14/2009 9:10:00 AM SEGÍTHETÜNK! Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 9/14/2009 9:10:00 AM WWW.DGY.HU ADÓSZÁM: 18356076-1-03 BANKSZÁMLASZÁM: 10400621-06201821-00000000 H-6200 KISKŐRÖS, MEZŐ U. 16. H-1094 BUDAPEST, ANGYAL UTCA

Részletesebben

GéSz Gaál és Sziklás Kft.

GéSz Gaál és Sziklás Kft. KKV beszámolója egy kutatási eredmény sikeres hasznosításáról GéSz Gaál és Sziklás Kft. dr. Thurzó Sándor, tudományos tanácsadó Debrecen, 2009. május 14. A magyar élelmiszeripar innovációs lehetőségei

Részletesebben

Karácsonyi reménnyel

Karácsonyi reménnyel RÉPCESZEMEREI Hírlevél V. évfolyam, 2. szám 2009. december Karácsonyi reménnyel Szépen lassan fogyunk, hiszen idén is többen szenderültek örök nyugalomra a szemerei temetőben, mint ahány gyermekkel gyarapodott

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8

Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8 HU Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8 HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért.

Részletesebben

Melegítő sál. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 82651HB55XV

Melegítő sál. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 82651HB55XV Melegítő sál hu Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 82651HB55XV 2015-06 322 833 Kedves Vásárlónk! Új melegítő sálja kellemesen simul a vállak és a nyak köré. A melegítő sálban több kamra található,

Részletesebben

ÜGYVITELI UTASÍTÁS A PANASZOK ÉS VISSZAJELZÉSEK KEZELÉSÉRŐL ÉS A FELHASZNÁLÓI ELÉGEDETTSÉG VIZSGÁLATÁNAK RENDJÉRŐL

ÜGYVITELI UTASÍTÁS A PANASZOK ÉS VISSZAJELZÉSEK KEZELÉSÉRŐL ÉS A FELHASZNÁLÓI ELÉGEDETTSÉG VIZSGÁLATÁNAK RENDJÉRŐL KIEMELKEDŐEN KÖZHASZNÚ FEHÉR BOT ALAPÍTVÁNY 4087 HAJDÚDOROG, NÁNÁSI U. 4. ÜGYVITELI UTASÍTÁS A PANASZOK ÉS VISSZAJELZÉSEK KEZELÉSÉRŐL ÉS A FELHASZNÁLÓI ELÉGEDETTSÉG VIZSGÁLATÁNAK RENDJÉRŐL Ezen utasítás

Részletesebben

Sztómaműtét után Tanácsok és hasznos információk sztómaviselőknek

Sztómaműtét után Tanácsok és hasznos információk sztómaviselőknek www.replant.hu Sztómaműtét után Tanácsok és hasznos információk sztómaviselőknek Tartalomjegyzék Bevezetés 3 A sztómaterápiás ápoló 6 Sztómaterápiás segédeszközök 6 Egyrészes termékek 6 Kétrészes termékek

Részletesebben

IMMERPAN. Acél lapradiátorok

IMMERPAN. Acél lapradiátorok IMMERPAN Acél lapradiátorok IMMERPAN, AZ ÚJ TERMÉKVONAL AZ IMMERGAS KÍNÁLATÁBAN Az Immergas a felhasználói igények széleskörű kiszolgálása érdekében acél lapradiátorokkal bővíti termékskáláját, melyeket

Részletesebben

Köszönt titeket a DE-GYTK Hallgatói Önkormányzat!

Köszönt titeket a DE-GYTK Hallgatói Önkormányzat! TÁMOGATÓINK: Köszönt titeket a DE-GYTK Hallgatói Önkormányzat! Kedves Résztvevők! Nagy örömünkre szolgál, hogy idén Debrecen ad otthont a "Gyógyszerészhallgatók Országos Találkozója és Börze" eseménynek.

Részletesebben

Bemutatkozás.

Bemutatkozás. Bemutatkozás A BNM azért jött létre, hogy olyan minőségi egészségmegőrző és gyógyászati termékek gyártására és fejlesztésére koncentráljon, amelyek jól képviselik a cég szemléletmódját az egészségmegőrzés

Részletesebben

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO EGYESÜLET 4030 Debrecen, Úszó utca.9. Melléklet: Tisztségviselők névjegyzéke.

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ILCO EGYESÜLET 4030 Debrecen, Úszó utca.9. Melléklet: Tisztségviselők névjegyzéke. Szám:1/ DT/./2012. Melléklet: Tisztségviselők névjegyzéke. A L A P S Z A B Á L Y a módosításokkal egységes szerkezetben I. Bevezető Az ILCO Egyesület olyan emberek szövetsége, akik daganatos, vagy más

Részletesebben

MI A SZEREPE AZ EDUKÁCIÓS NŐVÉRNEK EGY OPT-CENTRUMBAN? Varga Andrea MHEK Gasztroenterológia

MI A SZEREPE AZ EDUKÁCIÓS NŐVÉRNEK EGY OPT-CENTRUMBAN? Varga Andrea MHEK Gasztroenterológia MI A SZEREPE AZ EDUKÁCIÓS NŐVÉRNEK EGY OPT-CENTRUMBAN? Varga Andrea MHEK Gasztroenterológia MHEK GASZTROENTEROLÓGIA 2013. január 1. óta kijelölt OPT centrum 34 kivizsgált beteg 20 beteg kapott Port-ot,

Részletesebben

Jelentkezési lap a 2015.évre a Könyvelőiroda-Vezetők Klubjába.

Jelentkezési lap a 2015.évre a Könyvelőiroda-Vezetők Klubjába. Jelentkezési lap a 2015.évre a Könyvelőiroda-Vezetők Klubjába http://www.penta.hu/kvk KÖNYVELŐIRODA VEZETŐK KLUBJA (KVK), egy több száz könyvelőirodát magába tömörítő civil szakmai önszerveződés. A tagok

Részletesebben

Vállalkozás általános bemutatása

Vállalkozás általános bemutatása Helyi adottságokhoz, erőforrásokhoz illeszkedő térségi gazdaságfejlesztés keretében Helyi vállalkozások fejlesztése, új szolgáltatási paletták kialakítása, versenyképességük növelése célterületre benyújtott

Részletesebben

Pécs, 2019.május 17. Dr. Bányai Elek

Pécs, 2019.május 17. Dr. Bányai Elek Pécs, 2019.május 17. Dr. Bányai Elek Baranya adatai: 5153 db HVB lap, 795 db felülvizsgálat ( 15,4%) A hibásan kiállított HVB-k aránya: - 25. pont: kísérő betegségek, állapotok jelentősége - visszaküldés

Részletesebben

Támogató szolgálatunk február 01. óta működik, feladata a fogyatékkal élő személyek ellátásának biztosítása.

Támogató szolgálatunk február 01. óta működik, feladata a fogyatékkal élő személyek ellátásának biztosítása. unk 2005. február 01. óta működik, feladata a fogyatékkal élő személyek ellátásának biztosítása. A támogató szolgáltatás célja A fogyatékos személyek lakókörnyezetben történő ellátása, elsősorban a lakáson

Részletesebben

A M A G Y A R H Y P E R T O N I A T Á R S A S Á G I I. T A V A S Z I K O N G R E S S Z U S A

A M A G Y A R H Y P E R T O N I A T Á R S A S Á G I I. T A V A S Z I K O N G R E S S Z U S A MEGHÍVÓ A Hypertonia Világnapja alkalmából rendezett II. Tavaszi Kongresszusunk idején, a Magyar Hypertonia Társaság 2015. május 17 én 10.00 órára Közgyűlést hív össze. A Közgyűlés helye: Mercure Budapest

Részletesebben

Fogyatékos embertársaink. Kézen fogva

Fogyatékos embertársaink. Kézen fogva Kézen fogva Jeruzsálemben a Juh-kapunál van egy fürdô, amelynek héberül Beteszda volt a neve. Öt oszlopcsarnoka volt, nagyon sok beteg feküdt bennük: vakok, sánták, bénák. ( ) De volt ott egy ember, aki

Részletesebben

Az ALPINION Crystal Signature technológia a mély struktúrák részletes képeivel növeli a klinikai pontosságot és hatékonyságot.

Az ALPINION Crystal Signature technológia a mély struktúrák részletes képeivel növeli a klinikai pontosságot és hatékonyságot. Az ALPINION E-CUBE sorozat megváltoztatja a diagnosztikai ultrahang területét, egyedi és megbízható technológiai áttörései révén maximális eredményességet tesz lehetővé. Az E-CUBE 9 az integrált ALPINION

Részletesebben

1. Pedagógiánk a szentignáci lelkigyakorlatok felismeréseire támaszkodik közösen reflektálunk a tapasztalatainkra, és megosztjuk

1. Pedagógiánk a szentignáci lelkigyakorlatok felismeréseire támaszkodik közösen reflektálunk a tapasztalatainkra, és megosztjuk TANÁRI KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE Az iskola vezetősége 6 novemberében arra kérte a tanárokat, hogy e kérdőív kitöltésével segítsék az iskola fejlődését és adjanak visszajelzést arra, hogy látják az iskolát,

Részletesebben

Pikkelysömörös civil szervezetek. Bemutatkozik az MPKE

Pikkelysömörös civil szervezetek. Bemutatkozik az MPKE Pikkelysömörös civil szervezetek Bemutatkozik az MPKE Magyarországi Pszoriázis Klubok: Magyarországon az első pszoriázis klub a Hajdusági Psoriasis Club név alatt Debrecenben alakult meg a Debreceni Bőrgyógyászati

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítõ Alapítvány

Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítõ Alapítvány Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítõ Alapítvány "Az életben nem az jelenti a tragédiát, ha nem éred el a célokat, hanem, ha nincsenek céljaid. " Benjamin Elijah Mays 2011. március- május

Részletesebben

ALAPÍTVA ADÓSZÁM: BANKSZÁMLASZÁM:

ALAPÍTVA ADÓSZÁM: BANKSZÁMLASZÁM: SEGÍTÜNK! WWW.DGY.HU ADÓSZÁM: 18356076-1-03 ALAPÍTVA 1999 BANKSZÁMLASZÁM: 10400621-06201821-00000000 H-6200 KISKŐRÖS, MEZŐ U. 16. H-1094 BUDAPEST, ANGYAL UTCA 36. ISBN: 978-963-88259-1-9 AZ EGYÜTT A DAGANATOS

Részletesebben

Teljesítménymutatók alkalmazása a termelési hatékonyság és üzleti eredményesség mérése érdekében

Teljesítménymutatók alkalmazása a termelési hatékonyság és üzleti eredményesség mérése érdekében MCE Nyugat-magyarországi Munkacsoport találkozója a NEMAK Győr-nél Teljesítménymutatók alkalmazása a termelési hatékonyság és üzleti eredményesség mérése érdekében Vendéglátók: NEMAK Győr Kft. részéről:

Részletesebben

Továbbképzési program 2014 Otto Bock Hungaria Kft.

Továbbképzési program 2014 Otto Bock Hungaria Kft. Továbbképzési program 2014 Otto Bock Hungaria Kft. Szemináriumok 1. OBH001 A rehabilitációs team-munka fontossága a sikeres alsóvégtag protetizálás érdekében akkreditált képzés, 16 pont 2. OBH001P Lábszár

Részletesebben

MEGHÍVÓ Summer Opening Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda. Kedves Ügyfelek és Barátok!

MEGHÍVÓ Summer Opening Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda. Kedves Ügyfelek és Barátok! MEGHÍVÓ Summer Opening Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda Kedves Ügyfelek és Barátok! Szeretettel meghívunk minden érdeklödöt a Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda Summer Opening összejövetelére. Idöpont: 2015 június

Részletesebben

Útmutató az egészséges bôrhöz

Útmutató az egészséges bôrhöz Coloplast DialogueEducation Sztómával élôk számára Ôszinte Párbeszéd bevonni felvilágosítani támogatni Útmutató az egészséges bôrhöz Az útmutató segíti a sztóma környéki bôr egészségének megtartását és

Részletesebben

icon by MACSA Tiszta. Gyors. Megfizethető. AZ ESÉLY A VÁLTÁSRA

icon by MACSA Tiszta. Gyors. Megfizethető. AZ ESÉLY A VÁLTÁSRA icon by MACSA Tiszta. Gyors. Megfizethető. AZ ESÉLY A VÁLTÁSRA AZ ESÉLY A VÁLTÁSRA icon, az új lézerjelölő a Macsa-tól Az icon egy specialista a Macsa-tól. Ez az új, kiskarakteres jelölő felszámolja a

Részletesebben

A KIVÁLÓ MINŐSÉG TÖRTÉNETE

A KIVÁLÓ MINŐSÉG TÖRTÉNETE A KIVÁLÓ MINŐSÉG TÖRTÉNETE A MANN+HUMMEL cégcsoportba tartozunk egy olyan konzorciumba, mely a szűrési technológiák terén világelső pozíciót tölt be. Az általunk gyártott szűrők 1982 óta vannak jelen a

Részletesebben

Mozgásszervi fogyatékossághoz vezető kórképek

Mozgásszervi fogyatékossághoz vezető kórképek Mozgásszervi fogyatékossághoz vezető kórképek Dr Élő György Miért szükséges ismeretek ezek? Tudni kell a funkció károsodás okát, ismerni a beteg általános állapotát, hogy testi, szellemi és lelki állapotának

Részletesebben

SEGÍTÜNK! Alapitvany-Fuzet_2016_01.indd 1 Alapitvany-Fuzet_2016_01.indd :54: :54:24

SEGÍTÜNK! Alapitvany-Fuzet_2016_01.indd 1 Alapitvany-Fuzet_2016_01.indd :54: :54:24 SEGÍTÜNK! Alapitvany-Fuzet_2016_01.indd 1 2016.01.20. 15:54:24 WWW.DGY.HU ADÓSZÁM: 18356076-1-03 BANKSZÁMLASZÁM: 10400621-06201821-00000000 H-6200 KISKŐRÖS, MEZŐ U. 16. H-1094 BUDAPEST, ANGYAL UTCA 36.

Részletesebben

Kéz- és lábápoló, műkörömépítő. 31 815 01 0000 00 00 Kéz- és lábápoló, műkörömépítő 2/43

Kéz- és lábápoló, műkörömépítő. 31 815 01 0000 00 00 Kéz- és lábápoló, műkörömépítő 2/43 A /07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Valamennyi leányvállalat konszolidálása (beleértve bármely SPE-t is) [15. bekezdés] Annak meghatározása, hogy az alábbi kivezetési elvek egy adott eszköz (vagy hasonló eszközök egy csoportja) egy részére

Részletesebben

Közösségi programok az intelligens Ruzsáért

Közösségi programok az intelligens Ruzsáért Közösségi programok az intelligens Ruzsáért TÁMOP-3.2.3.B-12/1-2013-0046 Projektzáró kiadvány A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága az Új Széchenyi Terv keretében

Részletesebben

Gaia. Zuhanypanel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Gaia. Zuhanypanel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Gaia Zuhanypanel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Gaia Zuhanypanel Termékleírás Méret: 1500x220mm Rozsdamentes acél-alumínium ötvözetű paneltest Biztonsági üveg borítás a paneltesten 2 db állítható masszázsfúvóka Trópusi

Részletesebben

Tisztelt (leendő) partnerünk!

Tisztelt (leendő) partnerünk! Tisztelt (leendő) partnerünk! Engedje meg, hogy a következő néhány sorban felhívjuk figyelmét egy általunk kínált lehetőségre, amely bizonyára felkelti érdeklődését. Kéréseivel, kérdéseivel kapcsolatban

Részletesebben

Képek a Gondozási Központ életéből

Képek a Gondozási Központ életéből 2010. május 5 Képek a Gondozási Központ életéből Várják az ebédet! Mini ló - mini lovas A gyerekek táncoltak az időseknek A Népdalkör Anyák Napi műsora MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívjuk Önt 2010. május 30-án

Részletesebben

Magyar joganyagok - OEP közlemény - a gyógyászati segédeszközök társadalombiztos 2. oldal Felírási jogosultság: sebész, érsebész, gyermeksebész, traum

Magyar joganyagok - OEP közlemény - a gyógyászati segédeszközök társadalombiztos 2. oldal Felírási jogosultság: sebész, érsebész, gyermeksebész, traum Magyar joganyagok - OEP közlemény - a gyógyászati segédeszközök társadalombiztos 1. oldal OEP közlemény a gyógyászati segédeszközök társadalombiztosítási támogatásával kapcsolatban indult eljárásokban

Részletesebben

BESZÁMOLÓ PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSÁRÓL RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG 4516 DEMECSER, HUNYADI UTCA 2. PANKOTAI JÓZSEF PLÉBÁNOS

BESZÁMOLÓ PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSÁRÓL RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG 4516 DEMECSER, HUNYADI UTCA 2. PANKOTAI JÓZSEF PLÉBÁNOS RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG 4516 DEMECSER, HUNYADI UTCA 2. PANKOTAI JÓZSEF PLÉBÁNOS ÜGYFÉL-AZONOSÍTÓ: 1005408160 TÁMOGATÓ HATÁROZAT AZONOSÍTÓJA: 1705461664 PÁLYÁZAT CÍME: EGYÜTT A JÖVŐÉRT RÓMAI KATOLIKUS

Részletesebben

A szerkesztôség e-mail címe: derekpont@freemail.hu telefon: 0620-389-58-53. Zetelakán jártunk Aki járt már Derekegyház testvértelepülésén Zetelakán az bizonyára igen kellemes tapasztalatokat szerzett az

Részletesebben

MADE IN EU. Dr. Luigi gyógylábbeli a következő minőségirányítási rendszerutasítványokkal rendelkezik:

MADE IN EU. Dr. Luigi gyógylábbeli a következő minőségirányítási rendszerutasítványokkal rendelkezik: Gyógyhatású lábbeli MADE IN EU Dr. Luigi gyógylábbeli a következő minőségirányítási rendszerutasítványokkal rendelkezik: ISO 9001:2000 ISO 13485:2003 CE ( 93/42/EEC-MDD ) No FC3 2008/03152 No FC3 2008/03153

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, 2009.11.23. COM(2009)642 végleges 2008/0221 (COD) A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK az EK-Szerződés 251. cikke (2) bekezdésének második albekezdése

Részletesebben

Blokkolási paraméter ablak leírása. 1/5 CLIP-ERP HUNGARY INFORMÁCIÓS LEVELE 2017/63. SZÁM OKTÓBER. A szerkesztő gondolatai

Blokkolási paraméter ablak leírása.   1/5 CLIP-ERP HUNGARY INFORMÁCIÓS LEVELE 2017/63. SZÁM OKTÓBER. A szerkesztő gondolatai A szerkesztő gondolatai Ahogy múlik az idő, egyre többen szeretnének még részletesebb információt kinyerni a rendszerből. Ennek támogatására tesszük most közé ezt a dokumentáció szintű leírást a blokkolásokról.

Részletesebben

A 813 és 814 EU rendeletnek köszönhetően az idei nyártól nemcsak a gázkészülék piac rendeződik át, hanem a hozzájuk kapcsolt égéstermék elvezetők is!

A 813 és 814 EU rendeletnek köszönhetően az idei nyártól nemcsak a gázkészülék piac rendeződik át, hanem a hozzájuk kapcsolt égéstermék elvezetők is! A 813 és 814 EU rendeletnek köszönhetően az idei nyártól nemcsak a gázkészülék piac rendeződik át, hanem a hozzájuk kapcsolt égéstermék elvezetők is! Eltűnik a hagyományos zárt égésterű turbós készülék

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A SMART BIDET COLD

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A SMART BIDET COLD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A SMART BIDET COLD készülékhez FIGYELEM! 1. Amennyiben gyermekek, idősek, mozgáskorlátozottak vagy fizikailag sérült személyek használják a készüléket, különös tekintettel figyeljen

Részletesebben

Termékkínálat 2015/2016 INNOVATIVE ÖFEN UND HERDE SEIT 1854

Termékkínálat 2015/2016 INNOVATIVE ÖFEN UND HERDE SEIT 1854 Termékkínálat 2015/2016 2 TARTALOM KANDALLÓK 07 ÉPÍTETT KANDALLÓK 81 Tartalom Több, mint 160 éve bevált 04 Innováció, dizájn és minőség 05 Clean Technology 06 PELLETKÁLYHÁK 57 TŰZHELYEK 96 K a n d a l

Részletesebben

Genetikai fejlesztések az állatjólét szolgálatában. Bikal november 22.

Genetikai fejlesztések az állatjólét szolgálatában. Bikal november 22. Genetikai fejlesztések az állatjólét szolgálatában Bikal 2018. november 22. Alacsonyabb malac elhullás Alacsonyabb hizlaldai kiesés Javuló koca élettartam Magasabb hatékonyság Herélés elkerülése Állatjólét

Részletesebben

FIGYELMEZTETÉS: Fokozottan figyeljen azokban az esetekben, ha ismert a sztóma, vagy a sztóma körüli bőrfelület keringési problémája.

FIGYELMEZTETÉS: Fokozottan figyeljen azokban az esetekben, ha ismert a sztóma, vagy a sztóma körüli bőrfelület keringési problémája. Combihesive Alakítható Konvex Bőrvédő Alaplap Használati utasítás CVT LOGO Egyszer használatos Kérjük, olvassa el a használati útmutatót. TÁROLÁSI FELTÉTELEK MISC 2047 Tárolási hőmérséklet. MISC 2063 Száraz

Részletesebben

EESztori. copyright infomix Kft.

EESztori. copyright infomix Kft. EESztori Az etér indulásakor az első aha élményt az első orvosi dokumentum érkezésekor élték meg a központi Térhez csatlakozók. Az idő elteltével azonban egyre több és több információ érhető el, ami már

Részletesebben

Lakossági igényfelmérés (9/2.)

Lakossági igényfelmérés (9/2.) Aszód Város Önkormányzata Lakossági igényfelmérés (9/.) Készítette: CONTROLL Holding Tanácsadó Zrt. Közigazgatási Igazgatósága 0. október Tartalom. Köszönetnyilvánítás az együttműködésért.... A II. lakossági

Részletesebben

Aktív Oxigén és Negatív Ion Egészségügyi betét Kétszeres gondoskodás, kétszeres kényelem. Megnyugtat és kényelmet biztosít!

Aktív Oxigén és Negatív Ion Egészségügyi betét Kétszeres gondoskodás, kétszeres kényelem. Megnyugtat és kényelmet biztosít! Aktív Oxigén és Negatív Ion Egészségügyi betét Kétszeres gondoskodás, kétszeres kényelem Megnyugtat és kényelmet biztosít! Sebezhetőség a nehéz napokon A WHO adatai szerint a nőgyógyászati problémák 63%-át

Részletesebben

RÓLUNK SZÓL V.év. 5.szám

RÓLUNK SZÓL V.év. 5.szám VVILONYA RÓLUNK SZÓL 2009 V.év. 5.szám Kiadja: 8194 Vilonya, Hétvezér u.22. http://www.vilonya.eu e-mail: vilonyaert@vilonya.eu Testvértelepülésünk Nyitracsehi EGY KÖZSÉG A TÉRKÉPEN: VILONYA, DE NEKÜNK

Részletesebben

A Magyar ILCO Szövetség módszertani kiadványa

A Magyar ILCO Szövetség módszertani kiadványa ÉLET ÉS SZTÓMA A Magyar ILCO Szövetség módszertani kiadványa Összeállította, lektorálta: Dr. Schmidt László Lektorálta: Horváth Gyula, a MISZ elnöke Kiadja a Magyar ILCO Szövetség 2001. évben Készült:

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. páraelszívó közötti biztonsági távolság minimum

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: MGB/2-3/2015. EL-1/2015. sz. ülés (EL-4/2014-2018. sz. ülés)

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: MGB/2-3/2015. EL-1/2015. sz. ülés (EL-4/2014-2018. sz. ülés) Ikt. sz.: MGB/2-3/2015. EL-1/2015. sz. ülés (EL-4/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottsága Ellenőrző albizottságának 2015. január 20-án, kedden, 10 óra 00 perckor az Országgyűlés

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

DEBRECENI ILCO EGYESÜLET 4225 Debrecen, Csonkatorony u.74

DEBRECENI ILCO EGYESÜLET 4225 Debrecen, Csonkatorony u.74 Szám:1/ DT/./2014 Melléklet: Tisztségviselők névjegyzéke. A L A P S Z A B Á L Y a módosításokkal egységes szerkezetben I. Bevezető Az ILCO Egyesület olyan társadalmi szerveződés, amely tagjai daganatos,

Részletesebben

VENTUS A-P Műszaki adatok:

VENTUS A-P Műszaki adatok: VENTUS A-P A berendezés - működési mód alapján - a áramlásának típusa szerint aktív és passzív kategóriába sorolható. Passzív típusú biofiltereink ventilátor nélkül működnek, a t a szűrőn a rendszer kényszeráramlása

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére. Szociális szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálata

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére. Szociális szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálata 12. NAPIREND Ügyiratszám: 4/1497/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: Szociális szolgáltatástervezési

Részletesebben

Gyógyászati segédeszközök műszaki dokumentációja

Gyógyászati segédeszközök műszaki dokumentációja Gyógyászati segédeszközök műszaki dokumentációja B u d a p e s t, 2 0 1 3. s z e p t e m b e r 2 7. Orvostechnikai eszköz vs. Gyógyászati segédeszköz Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 3.

Részletesebben