A Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2010. (I.22.) sz. rendelete

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2010. (I.22.) sz. rendelete"

Átírás

1 A Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2010. (I.22.) sz. rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló évi XXXVIII. törvény 65. -a alapján a évi költségvetésről az alábbi rendeletet alkotja. A rendelet hatálya és felépítése 1. A rendelet hatálya a Képviselő-testületre és annak bizottságaira, a Polgármesteri Hivatalra, a gazdasági társaságok által kezelt önkormányzati alszámlákra és az önkormányzat intézményeire terjed ki. 2. A Képviselő-testület az Áht a alapján a költségvetés táblarendszerét az 1/A-3/E mellékletek szerkezetében és a sz. mellékletek szerint alakítja ki és hagyja jóvá. A zárszámadás benyújtása a Képviselő-testület részére ugyanezen szerkezetben kell történjen. 3. A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatok mérlegét az 1/A. számú melléklet tartalmazza. A Képviselő-testület a költségvetési címrendet az alábbiak szerint állapítja meg: 4. 1) Az önállóan és részben önállóan gazdálkodó költségvetési szervként működő intézmények (továbbiakban: intézmények) együttesen egy címet alkotnak. Az intézmények felsorolását a 2. sz. melléklet tartalmazza. 2) A helyi kisebbségi önkormányzatok együttesen egy címet alkotnak. A kisebbségi önkormányzatok felsorolását a 3/A sz. melléklet tartalmazza. 3) Az FB Kft által kezelt önkormányzati alszámla bevételei és kiadásai a 3/B sz. melléklet szerint önálló címet alkotnak. 4) A SEM IX. Zrt által kezelt önkormányzati alszámla bevételei és kiadásai a 3/B sz. melléklet szerint önálló címet alkotnak. 5) A Polgármesteri Hivatal kiadásai önálló címet alkotnak a 3/C sz. melléklet szerint. 6) A Polgármesteri Hivatal költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások- a 3/D, 3/E, 4, 5, sz. melléklet szerinti felsorolásban mellékletenként egy-egy címet alkotnak.

2 5. A Képviselő-testület a tartalékokat a 6. sz. melléklet szerint hagyja jóvá. 6. A Képviselő-testület a több éves kihatással járó feladatok - ezen belül a hitelállomány törlesztéseinek - előirányzatait éves bontásban a 7. sz. melléklet szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg. 7. Az Európai Uniós forrásokkal támogatott fejlesztések tervezett adatait a 8. sz. melléklet mutatja be. 8. Az intézmények és a Polgármesteri Hivatal létszámkeretét, valamint a jellemző mutatókat a rendelet 9. sz. melléklete tartalmazza. A Ferencvárosi Önkormányzat évi közvetett támogatásait a 10. számú melléklet tartalmazza Az előirányzat felhasználási ütemtervet, ami havi részletességgel tartalmazza a bevételeket és kiadásokat kiemelt előirányzatonként a 11. számú melléklet mutatja be. A költségvetés bevételei és kiadásai A Képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal és az intézmények együttes évi költségvetését ,- eft bevétellel ,- eft költségvetési kiadással ,- eft finanszírozási kiadással ,- eft hiánnyal állapítja meg. A hiányt kedvezményes kamatozású felújítási hitellel kívánja finanszírozni ) A bevételi főösszeg forrásonkénti megbontását az 1/B. sz. melléklet tartalmazza. 2) Az intézmények bevételeit forrásonként a 2. sz. melléklet tartalmazza.

3 13. A Képviselő-testület a kiemelt kiadási előirányzatokat ,- eft személyi jellegű juttatással ebből: 8.395,- eft helyi kisebbségi önkormányzat ,- eft munkaadókat terhelő járulékkal ebből: 1.238,- eft helyi kisebbségi önkormányzat ,- eft dologi kiadással ebből: ,- eft helyi kisebbségi önkormányzat ,- eft pénzeszköz átadás, speciális célú támogatással ebből: 2.121,- eft helyi kisebbségi önkormányzat ,- eft ellátottak pénzbeli juttatásai ebből: 1.400,- eft helyi kisebbségi önkormányzat ,- eft felhalmozási kiadással ebből: ,- eft felújítási kiadással ,- eft fejlesztési célú kiadással ,- eft egyéb ,- eft kölcsön nyújtással ,- eft hitel kiadásokkal ,- eft tartalékkal ,- eft FB Kft és a SEM IX. Zrt által önkormányzatnak fizetendő ÁFA-val állapítja meg, melyeket az 1/C. sz. melléklet tartalmaz. 14. A Képviselő-testület az intézmények kiadási - ezen belül a kötelező - előirányzatait, valamint az intézmények támogatását a 2. sz. melléklet szerint állapítja meg. 15. A Képviselő-testület a polgármesteri hivatal költségvetésében szereplő működési jellegű feladatok kiadásait a 3/B., 3/C. és a 3/D. sz. mellékletek, a támogatásokat a 3/E. sz. melléklet szerint hagyja jóvá. 16. A Képviselő-testület a felújítási előirányzatokat feladatonként a 4. sz. melléklet szerint hagyja jóvá. 17. A Képviselő-testület a fejlesztési kiadásokat feladatonként az 5. sz. melléklet szerint állapítja meg. A költségvetés végrehajtásának szabályai 18. (1) A helyi kisebbségi önkormányzatok 3/A melléklet szerinti előirányzatai kizárólag a helyi kisebbségi önkormányzat határozata alapján módosíthatók. 3

4 (2) Címek közötti, a 2. sz. mellékleten belül az intézmények közötti, valamint a 3/B. sz. mellékleten belüli átcsoportosítást, céltartalék felhasználást, személyi juttatás növelést csak a Képviselőtestület engedélyezhet. A Képviselő-testület a címeken belül a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát 1) az előirányzat összeghatáráig a 3/D, 3/E, 4, és 5 sz. mellékletekben megjelölt bizottságokra, 19. 2) a 3/C, 3/D, 3/E, 4, és 5 sz. mellékleteken belül negyedévenként legfeljebb 10 MFt összeghatárig a bizottságokra átruházott hatáskör kivételével- a Polgármesterre ruházza át. 20. A Képviselő-testület az általános tartalékkal való rendelkezés jogát - többletköltségek fedezetére - negyedévenként legfeljebb 5 MFt összeghatárig a polgármesterre ruházza át. Az egyes negyedévekben fel nem használt rendelkezési keret a következő negyedévekre átvihető. 21. A Képviselő-testület az Ingatlanok értékesítéséből (1195), a Helyiségértékesítésből (1196. sor), a Lakásértékesítésből (1215.sor) befolyó többletbevételeket a Lakáslemondás térítéssel (3220.sor), Lakásfelújítás szanálási célra (4410. sor) és Lakásvásárlásra (5510. sor) fordítja és felhatalmazza a polgármestert ezen többletbevételek terhére ilyen célú kötelezettség vállalásra, melyről a polgármester minden rendes testületi ülésen tájékoztatja a testületet ) A Polgármester az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságát veszélyeztető elemi csapás, illetőleg következményeinek elhárítása érdekében (veszély helyzetben) átmeneti intézkedést hozhat, amelyről a Képviselő-testület legközelebbi ülésén be kell számolnia. 2) A Polgármester a társasház összes lakásának és helyiségének rendeltetésszerű használatát lehetetlenné tevő állapot megszüntetésére ha a tulajdonosi közösséget, illetve a szolgáltatót az állapot bekövetkezésében mulasztás nem terheli a tulajdonközösség rendelkezésére álló források kiegészítésére legfeljebb 3 millió forint összegű, öt év alatt egyenlő részletekben visszatérítendő, kamatmentes támogatást nyújthat. Az intézkedésről a Képviselőtestület legközelebbi ülésén be kell számolni. 3) A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy az önkormányzat fizetőképességének folyamatos biztosítása érdekében a költségvetésben szereplő feladatokra, célokra az esetenkénti szükségletnek megfelelő felhasználásra 500 millió Ft összegű likviditási keretszerződést írjon alá. 23. A Képviselő-testület a Parkoló Alap felhasználási jogát parkoló létesítésre, a Városfejlesztési Bizottság előzetes véleményezése után- és a Környezetvédelmi Alap felhasználási jogát parkfelújításra- a Környezetvédelmi Közterületi és Közbiztonsági Bizottságra ruházza. A bizottság a felhasználásról a Képviselő-testületet legközelebbi ülésén tájékoztatja. Az átruházott hatáskörben végzett gazdálkodási tevékenységről, a hatáskörrel rendelkező bizottságok, polgármester a zárszámadás keretén belül beszámol.

5 24. A költségvetés terhére kötelezettségvállalás tárgyévi kifizetésre a saját bevételek teljesülési ütemére figyelemmel, előirányzaton belül vállalható. Tárgyéven túli kötelezettség csak olyan mértékben vállalható, amely a kötelezettségvállalás időpontjában ismert feltételek mellett az esedékesség időpontjában a rendeltetésszerű működés veszélyeztetése nélkül finanszírozható. 25. A Társadalmi szervek támogatása (3716.sor) pályázatán dokumentumaikban magukat párthoz tartozóknak vallók, politikai tevékenységet folytatók, pártszervezet irodáján bejegyzett székhellyel, illetve telephellyel rendelkező szervezetek nem vehetnek részt. 26. Az Egyházak támogatása (3714. sor), a Társadalmi szervezetek támogatása (3716. sor), a Művészetek, tudományok támogatása (3775. sor), a Sportegyesületek támogatása (3770. sor), a Sportalap (3771.sor), a Nem önkormányzati tulajdonú lakóépületek felújítása (4456), a Társasház felújítási pályázat (4465. sor) előirányzatokból kapott kettőszázezer forintot meghaladó egyedi támogatási döntések, valamint a nettó ötmillió forintot elérő - árubeszerzésre, építési beruházásra, szolgáltatás megrendelésre, vagyonértékesítésre, vagyonhasznosításra, vagyon vagy vagyoni értékű jog átadására, valamint koncesszióba adásra vonatkozó szerződések adatait (típus, tárgy, a szerződő fél neve, a szerződés értéke, időtartama) valamint ezek változásait a szerződés létrejöttét követő hatvan napon belül a Ferencvárosi Közlönyben és az önkormányzat honlapján közzé kell tenni. 27. Az önkormányzat által finanszírozott vagy támogatott szervezetek, illetve magánszemélyek számára számadási kötelezettséget kell előírni a részükre céljelleggel - nem szociális ellátásként - juttatott összegek rendeltetésszerű felhasználásáról, és ehhez kapcsolódóan a számadás nem teljesítése esetére visszafizetési kötelezettséget kell előírni. A döntéshozó ellenőrizni köteles a felhasználást és a számadást. Amennyiben a finanszírozott vagy támogatott szervezet, illetve magánszemély az előírt számadási kötelezettségnek határidőre nem tesz eleget, e támogatását fel kell fügeszteni, és fel kell szólítani a támogatás visszafizetésére. 28. A ,- Ft egyedi beszerzési ár, előállítási érték alatti immateriális javak, tárgyi eszközök beszerzési vagy előállítási költsége folyó kiadásként egy összegben elszámolható. Az immateriális javak, tárgyi eszközök kis értékű éven belüli amortizálandó eszköznek tekintendők. 29. A helyi kisebbségi önkormányzatok gazdálkodásának végrehajtó szerve a Polgármesteri Hivatal, mely a kisebbségi önkormányzatok költségvetési előirányzatait, gazdálkodásának adatait - a velük kötött megállapodás alapján - kisebbségi önkormányzatonként elkülönítetten kezeli ) A Polgármesteri Hivatal és az intézmények a jóváhagyott előirányzaton felüli tényleges többletbevételükkel saját hatáskörben a (4) bekezdés figyelembe vételével - a kiadási előirányzatukat növelhetik, a kiemelt előirányzatok között átcsoportosíthatnak. 5

6 2) A Polgármesteri Hivatal és az intézmények a kiemelt előirányzatokon belül a részelőirányzatoktól előirányzat módosítás nélkül is eltérhetnek. 3) Az (1)-(2) bekezdés szerinti előirányzat módosításai sem a tárgyévben, sem a következő év(ek)ben önkormányzati támogatási igénnyel nem járhatnak. 4) A Polgármesteri Hivatal és az intézmények, valamint a gazdasági társaságok által kezelt önkormányzati számlák tekintetében a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-változásokról a Polgármester havonta tájékoztatja a Képviselő-testületet. A Képviselő-testület legkésőbb a költségvetési beszámoló felügyeleti szervhez történő megküldésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletet. 31. Az önkormányzat gazdálkodási körébe tartozó előirányzatok esetében, gazdasági társaságnál fizetési vagy más teljesítési kötelezettséget vállalni a Polgármester felhatalmazása alapján a gazdasági társaság vezetője jogosult ) Az intézmény a pénzeszközeit, az önkormányzat által meghatározott belföldi banknál nyitott bankszámlán kezeli, más banknál bankszámlát nem nyithat. 2) Az intézmény és a gazdasági társaság az önkormányzati gazdálkodási körbe tartozó gazdálkodás esetében -hitelt nem vehet fel, -kezességet nem vállalhat, -értékpapírt a Képviselő-testület hozzájárulása nélkül nem vásárolhat, -váltót nem bocsáthat ki és nem fogadhat el, -kötvényt nem bocsáthat ki, -gazdasági társaságot nem alapíthat és nem vehet részt abban, -társadalmi szervezetet nem alapíthat és nem támogathat, -alapítványt nem hozhat létre, ahhoz nem csatlakozhat, -pénzügyi lízing és faktoring szerződéseket nem köthet ) Az intézmények, a gazdasági társaságok, az önkormányzat gazdálkodási körébe tartozó előirányzatok esetében a költségvetésük éves eredeti előirányzatának 10 %-át meghaladó 30 napon túli tartozásállományáról - amennyiben e tartozást 1 hónap alatt nem képes 30 nap alá szorítani - kötelesek haladéktalanul a Polgármestert tájékoztatni. 2) Az (1) bekezdés szerinti esetben a Polgármester önkormányzati biztos kijelölését kezdeményezi. Az önkormányzati biztos kijelöléséről a Képviselő-testület dönt. 3) Az önkormányzati biztos működésével kapcsolatos költségek az önkormányzatot terhelik, annak fedezetét a Polgármesteri Hivatal költségvetésében kell biztosítani. 1) A Képviselő-testület az intézmények költségvetési támogatását havi ütemezésben biztosítja. 34.

7 2) Az intézmények részére kifizetett nettó bér, valamint a bérjárulékok teljesítése után minden hó 25. után kerül sor a havi finanszírozási különbözet kiutalására ben a szociális igazgatásról és a szociális ellátásról szóló évi III. törvény 38. (3) bekezdésében meghatározott lakásfenntartás egy négyzetméterre jutó elismert havi költsége 450 Ft, a szociális ellátásokra való jogosultság megállapításakor használt öregségi nyugdíj legkisebb összege Ft. A Képviselő-testület a köztisztviselők illetmény alapját évben ,-Ft-ban állapítja meg. 36. Önkormányzati szolgáltatások díjtételei 37. 1) A közoktatásról szóló évi LXXIX. sz. törvény 115. (1)c és 116. (1)a pontja alapján az Ádám Jenő Zeneiskola tanulóinak térítési díj fizetési kötelezettsége évben: Új növendékek: 6 és18 év között Ft/félév 18 és 22 év között Ft/félév 22 év felett Ft/félév Régi növendék 6 és18 év között: - elégséges tanulmányi eredmény esetén Ft/félév - közepes tanulmányi eredmény esetén Ft/félév - jó tanulmányi eredmény esetén Ft/félév - jeles tanulmányi eredmény esetén Ft/félév 18 és 22 év között: - elégséges tanulmányi eredmény esetén Ft/félév - közepes tanulmányi eredmény esetén Ft/félév - jó tanulmányi eredmény esetén Ft/félév - jeles tanulmányi eredmény esetén Ft/félév 22 év felett: Ft/félév A dalosjáték, előképző egységesen félévre Ft (2) József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény térítési díjai: 6 és18 év között: - elégséges tanulmányi eredmény esetén Ft/félév - közepes tanulmányi eredmény esetén Ft/félév - jó tanulmányi eredmény esetén Ft/félév - jeles tanulmányi eredmény esetén Ft/félév (3) A gyermekjóléti és szociális ellátásokról szóló 6/2006. (III.10.) sz. rendeletben meghatározott díjak ban 7

8 a gyermekétkeztetés bruttó eladási ára - óvodában 610 Ft/nap - általános iskolában 750 Ft/nap - csak ebéd általános iskolában 530 Ft/nap középiskolában 570 Ft/nap a gyermekétkeztetés térítési díja - bölcsődében 406 Ft/nap - Mini Krízis Gyermekek Átmeneti Otthonban 485 Ft/nap - óvodában 365 Ft/nap - általános iskolában 445 Ft/nap - csak ebéd általános iskolában 315 Ft/nap középiskolában 340 Ft/nap - Gyermekek Átmeneti Otthonban 350 Ft/nap a gyermekétkeztetésen kívüli étkeztetés térítési díja 710 Ft/nap házi gyermekfelügyelet 880 Ft/óra - a Ferencvárosi Táborokban fizetendő (étkezési) térítési díj - Balatonlelle Ft/nap - Kincsesbánya Ft/nap - Kamaraerdő iskolásoknak 340 Ft/nap - Kamaraerdő óvodásoknak 320 Ft/nap - Gondozó Szolgálat térítési díj - a házi segítség nyújtás (gondozási díj) 720 Ft/óra - a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás max.: Ft/hónap - étkezési díj 553 Ft/adag - ebédszállítás 118 Ft/alkalom - ebédszállítás külterületen 124 Ft/alkalom - szombati ebéd szállítás 146 Ft/nap - szombati ebédszállítás külterületen 152 Ft/nap - az idősek átmeneti gondozó háza térítési díj Ft/nap - reggeli 260 Ft/nap - ebéd 553 Ft/nap - vacsora 340 Ft/nap - Átmeneti Otthon térítési díjak: - Mini Krízis Gyermekek Átmeneti Otthona 350 Ft/nap - Gyermekek Átmeneti Otthona gondozási díja 250 Ft/nap - nem igényjogosult kerületi lakosok által igénybevett - Mini Krízis Gyermekek Átmeneti Otthona (étkezésen felül) Ft/nap - Gyermekek Átmeneti Otthona 600 Ft/nap - a szükséges taneszköz csomag ára legfeljebb az 1.osztályban Ft a 2.osztályban Ft a 3.osztályban Ft a 4.osztályban Ft az 5.osztályban Ft

9 - a szükséges tankönyvek ára legfeljebb az 1.osztályban Ft a 2.osztályban Ft a 3.osztályban Ft a 4.osztályban Ft az 5.osztályban Ft a 6.osztályban Ft a 7.osztályban Ft a 8.osztályban Ft a 9.osztályban Ft a 10.osztályban Ft a 11.osztályban Ft a 12.osztályban Ft - a nyelvvizsga díja legfeljebb Ft - a személygépkocsi-vezetői vizsga költsége legfeljebb Ft (4) Leövey Klára Gimnáziumban 2010-ben alkalmazandó térítési- és tandíjakra - A közoktatásról szóló évi LXXIX. tv (1) bekezdésének b) pontjában meghatározott esetben Ft - A közoktatásról szóló évi LXXIX. tv (1) bekezdésének c) pontjában meghatározott esetben a tanulmányi eredménytől függően - A közoktatásról szóló évi LXXIX. tv (1) bekezdésének d) pontjában meghatározott esetben tanulmányi eredménytől függően 4,00 tanulmányi átlag felett Ft 3,00-3,99 tanulmányi átlagig Ft 3,00 tanulmányi átlag alatt Ft - A közoktatásról szóló évi LXXIX. tv (1) bekezdésének e) pontjában meghatározott esetben a) nappali oktatásban Ft b) felnőttoktatásban a térítési díj mértéke az első beszámolóig Ft az első beszámoló után, annak eredményétől függően 4,00 tanulmányi átlag felett Ft 3,00-3,99 tanulmányi átlagig Ft 3,00 tanulmányi átlag alatt Ft - A Törvény 116. (1) bekezdésének a) pontjában meghatározott esetben figyelemmel a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet 9. (5) bekezdésére - a tanulmányi eredménytől függően életév betöltéséig, amennyiben tanulói jogviszonyban áll a nappali oktatás munkarendje szerinti oktatásban: 5,00 tanulmányi átlag esetén Ft 4,50-4,99 tanulmányi átlagig Ft 4,00-4,49 tanulmányi átlagig Ft 3,50-3,99 tanulmányi átlagig Ft 3,50 tanulmányi átlag alatt Ft 9

10 22. életév felett: 5,00 tanulmányi átlag esetén Ft 4,50-4,99 tanulmányi átlagig Ft 4,00-4,49 tanulmányi átlagig Ft 3,50-3,99 tanulmányi átlagig Ft 3,50 tanulmányi átlag alatt Ft A tandíj megállapításánál a félévi és év végi tanulmányi eredményt kell figyelembe venni. A közoktatásról szóló évi LXXIX. tv (1) bekezdésének b) és d) pontjában meghatározott esetben a tandíj mértéke a szakfeladatra jutó folyó kiadások egy tanulóra jutó hányadának a) nappali oktatásban az első félévben: Ft a második félévben és minden további félévben az előző félév tanulmányi eredményétől függően: 4,00 tanulmányi átlag felett Ft 3,00-3,99 tanulmányi átlagig Ft 3,00 tanulmányi átlag alatt Ft b) felnőttoktatásban az első beszámolóig: Ft az első beszámoló után, annak eredményétől függően: 4,00 tanulmányi átlag felett Ft 3,00-3,99 tanulmányi átlagig Ft 3,00 tanulmányi átlag alatt Ft - A közoktatásról szóló évi LXXIX. tv (1) bekezdésének c) pontjában meghatározott esetben a tandíj mértéke a szakfeladatra jutó folyó kiadások egy tanulóra jutó hányadának legfeljebb 100 %-a. - A közoktatásról szóló évi LXXIX. tv (1) bekezdésének e) pontjában meghatározott esetben a tandíj mértéke: - felnőttoktatási tanulói jogviszony keretében teendő ún. rendes érettségi vizsga teljes díja: Ft - egyes tárgyakból teendő vizsga esetében megegyezik az Oktatási Hivatal által az adott vizsgaidőszakra megállapított vizsga díjával. A felnőttoktatási térítési, ill. tandíjak első alkalommal azoktól a hallgatóktól szedhetők, akik a augusztus 1-jét követően létesítettek az intézménnyel tanulói jogviszonyt. (4) A lakások és helyiségek bérletére, elidegenítésére és megszerzésére vonatkozó egyes szabályokról szóló 7/2006.(III.10.) sz. rendeletben meghatározott lakbér megállapításának alapértéke: Ft. Az FB KFT szerződési díja az önkormányzati bérlemények után Ft/bérlemény/hó a társasházakban, Ft/lakás/hó a tisztán önkormányzati tulajdonú házakban. (5) A helyi építmény- és telekadóról szóló 23/2008.(IX.19.) rendelet alapján - az építményadó évi mértéke: Ft/m2/év - a telekadó évi mértéke: 275 Ft/m2/év

11 (6) A január 1-én a jegybanki alapkamat mértéke 6,5 %, a közterület használati díjak mértékét meghatározó 20/1996. (IV.26.) rendelet 2. sz. melléklete - a közterület használatáról szóló rendelet 7 (2) bekezdés előírását figyelembe véve - ennek megfelelően módosul. Záró rendelkezések 38. 1) Ez a rendelet a kihirdetés napján lép hatályba, kivéve a (2) bekezdésében foglaltakatrendelkezéseit január 1-től kell alkalmazni. 2) A 37. (6) bekezdésében a 20/1996. (IV.26.) rendelet 2. sz. mellékletére vonatkozó rendelkezések február 01-én lépnek hatályba. 3) A rendelet kihirdetéséről, valamint a 26. szerinti adatok közzétételéről a jegyző gondoskodik. Budapest, január 22. Dr. Gegesy Ferenc Polgármester Dr.Oszvári István Jegyző Záradék A fenti rendelet január 22-én kihirdetve. Dr. Oszvári István jegyző 11

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselőtestületének.../2012. ( ) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselőtestületének.../2012. ( ) önkormányzati rendelete Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselőtestületének../2012. ( ) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának

Részletesebben

Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2011.(II.16.) önkormányzati rendelete Isaszeg Város Önkormányzat 2011. évi költségvetésről

Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2011.(II.16.) önkormányzati rendelete Isaszeg Város Önkormányzat 2011. évi költségvetésről Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2011.(II.16.) önkormányzati rendelete Isaszeg Város Önkormányzat 2011. évi költségvetésről 1 Isaszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2013. (II.19.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2013. (II.19.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2013. (II.19.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros

Részletesebben

KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város évi költségvetéséről

KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város évi költségvetéséről KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város 2004. évi költségvetéséről Kiskunmajsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

FERENCVÁROSI KÖZLÖNY XXI. / 2. 117. A Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2011. (II.28.

FERENCVÁROSI KÖZLÖNY XXI. / 2. 117. A Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2011. (II.28. FERENCVÁROSI KÖZLÖNY XXI. / 2. 117 A Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2011. (II.28.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről 4. sz. melléklet

Részletesebben

Hét község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(II.05.) számú rendelet az Önkormányzat 2010.évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1..

Hét község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(II.05.) számú rendelet az Önkormányzat 2010.évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1.. Hét község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(II.05.) számú rendelet az Önkormányzat 2010.évi költségvetéséről Hét község Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II. 18.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat évi költségvetéséről

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II. 18.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat évi költségvetéséről Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II. 18.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET február 16-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET február 16-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Ikt.szám: : 29/2/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. február 16-i ülésére Tárgy: Módosító indítvány a költségvetési rendelet előirányzatainak

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2012.(I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2012.(I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2012.(I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL 2 POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2012. (II. 23.) ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 21/2013 (IX. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 21/2013 (IX. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 21/2013 (IX. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2011. ( II. 14.) rendelete a nagyközség évi költségvetéséről

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2011. ( II. 14.) rendelete a nagyközség évi költségvetéséről PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2011. ( II. 14.) rendelete a nagyközség 2011. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször

Részletesebben

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Nagybakónak községi Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2016. (II. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat évi költségvetéséről

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2016. (II. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat évi költségvetéséről Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2016. (II. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II. 11.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat évi költségvetéséről

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II. 11.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat évi költségvetéséről 1 Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II. 11.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2010.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről.

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2010.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről. Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2010.(III.16.) önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetésről. 1 Aszófő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a évi költségvetésről szóló. 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a évi költségvetésről szóló. 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E 0 MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a 2013. évi költségvetésről szóló 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: a 8/2013. (III. 26.), 18/2013.

Részletesebben

Zalakaros Város Önkormányzat Képviselőtestületének. 1/2014. (II. 06.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről

Zalakaros Város Önkormányzat Képviselőtestületének. 1/2014. (II. 06.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről Zalakaros Város Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2014. (II. 06.) önkormányzati rendelete a 2014. évi költségvetésről Zalakaros Város Önkormányzat képviselőtestülete az államháztartásról szóló 2011.

Részletesebben

SZUHA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2015.( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET TERVEZETE

SZUHA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2015.( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET TERVEZETE SZUHA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2015.( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET TERVEZETE az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről és a költségvetés vitelének szabályairól Szuha Község Önkormányzata

Részletesebben

HERÉD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 3/2008.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

HERÉD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 3/2008.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről HERÉD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 3/2008.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat 2008. évi költségvetéséről Az Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló - többször módosított

Részletesebben

A rendelet hatálya. A költségvetés rendje

A rendelet hatálya. A költségvetés rendje PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2010. (III. 18.) rendelete a Nagyközség 2010. évi költségvetéséről szóló 1/2010. (II. 15.) rendelet módosítása Egységes szerkezetben Az önkormányzat

Részletesebben

Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Ádánd Község Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi

Részletesebben

I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet célja

I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet célja Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének./2015. ( ) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának

Részletesebben

Püspökhatvan Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015.(II. 26.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Püspökhatvan Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015.(II. 26.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Püspökhatvan Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015.(II. 26.) rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Püspökhatvan Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Község Önkormányzata Képviselőtestületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Községi Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009. (II.20.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A RENDELET HATÁLYA A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009. (II.20.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A RENDELET HATÁLYA A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009. (II.20.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2009. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Felsőzsolca Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló,

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2009.(II.18.) R E N D E L E T E. Mátészalka Város Önkormányzata 2009. évi költségvetéséről

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2009.(II.18.) R E N D E L E T E. Mátészalka Város Önkormányzata 2009. évi költségvetéséről MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2009.(II.18.) R E N D E L E T E Mátészalka Város Önkormányzata 2009. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a módosításáról rendelkező 7/2009.(III.30.),

Részletesebben

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2012. ( II.15.) rendelete a nagyközség 2012. évi költségvetéséről

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2012. ( II.15.) rendelete a nagyközség 2012. évi költségvetéséről PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2012. ( II.15.) rendelete a nagyközség 2012. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított

Részletesebben

CIGÁND Város Önkormányzatának

CIGÁND Város Önkormányzatának CIGÁND Város Önkormányzatának 4/2009.(02.13.) számú rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Az Önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított 1990. évi

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. Az Önkormányzat és intézményei bevételi és kiadási főösszege, a hiány mértéke

1. A rendelet hatálya. 2. Az Önkormányzat és intézményei bevételi és kiadási főösszege, a hiány mértéke BÁTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /... (...) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSRŐL Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 31. cikk (1) bekezdés f) pontjában

Részletesebben

Törökbálint Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013.(II. 25.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről

Törökbálint Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013.(II. 25.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről Törökbálint Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013.(II. 25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről a módosító 26/2013.(VI.10.), 32/2013. (IX. 23.), 43/2013. (XII.

Részletesebben

DOROGHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete

DOROGHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete DOROGHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről és a költségvetés vitelének szabályairól Dorogháza Község Önkormányzata

Részletesebben

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2010. (II.26.) számú ÖK. r e n d e l e t e Ócsa Város Önkormányzatának évi költségvetéséről 1

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2010. (II.26.) számú ÖK. r e n d e l e t e Ócsa Város Önkormányzatának évi költségvetéséről 1 Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2010. (II.26.) számú ÖK. r e n d e l e t e Ócsa Város Önkormányzatának 2010. évi költségvetéséről 1 Az Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének az

Részletesebben

Balatonfenyves Község Önkormányzatának. 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat évi költségvetéséről

Balatonfenyves Község Önkormányzatának. 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

A pénzbeli és természetbeni támogatásokról szóló 25/2011. (IX.26.) önkormányzati rendelet 1. -a helyébe a következő rendelkezés lép:

A pénzbeli és természetbeni támogatásokról szóló 25/2011. (IX.26.) önkormányzati rendelet 1. -a helyébe a következő rendelkezés lép: Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 35/2012. (X.09.) önkormányzati rendelet a pénzbeli és természetbeni támogatásokról szóló 25/2011. (IX.26.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 4/2013.(II.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről és a költségvetés végrehajtásának szabályairól Nyergesújfalu

Részletesebben

Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról

Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2013.(II.14.) számú rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetésére

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2013.(II.14.) számú rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetésére Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2013.(II.14.) számú rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetésére Tiszatenyő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi

Részletesebben

I. FEJEZET. A rendelet hatálya

I. FEJEZET. A rendelet hatálya Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2012. (III. 2.) számú rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről (módosításokkal egységes szerkezetben) Tápiószecső Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. (II. 15.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. (II. 15.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. (II. 15.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről Győrtelek Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször

Részletesebben

CIGÁND Város Önkormányzatának

CIGÁND Város Önkormányzatának CIGÁND Város Önkormányzatának 1/2010. (II. 25.) számú rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Az Önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított 1990.

Részletesebben

KÁRA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

KÁRA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÁRA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 1. A közfeladatot ellátó szerv éves költségvetése, számviteli törvény szerinti beszámolója vagy éves költségvetési beszámolója Kára Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015.

Részletesebben

Ócsa Város Önkormányzatának 3/2007. (III.02.) számú rendelete

Ócsa Város Önkormányzatának 3/2007. (III.02.) számú rendelete Ócsa Város Önkormányzatának 3/2007. (III.02.) számú rendelete Ócsa Város Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről Ócsa Város Önkormányzatának képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször

Részletesebben

JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK /2014. (II..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről.

JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK /2014. (II..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről. JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK /2014. (II..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről. Jászszentandrás Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

KAZÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2/2012.(II.23.) sz. rendelete a 2012. évi KÖLTSÉGVETÉSRŐL

KAZÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2/2012.(II.23.) sz. rendelete a 2012. évi KÖLTSÉGVETÉSRŐL KAZÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2/2012.(II.23.) sz. rendelete a 2012. évi KÖLTSÉGVETÉSRŐL A képviselőtestület a helyi önkormányzatokról, valamint az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet célja

I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet célja Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (II.18.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros

Részletesebben

JÁSZIVÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK./2015.(II..) Önkormányzati Rendelete Az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Jászivány Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló. 5/2017. (II. 28.) sz.

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló. 5/2017. (II. 28.) sz. MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK az Önkormányzat 207. évi költségvetéséről szóló 5/207. (II. 28.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: a 3/207. (VI. 27.),

Részletesebben

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 6/2006. (II. 24.) KT r e n d e l e t e

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 6/2006. (II. 24.) KT r e n d e l e t e IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 6/2006. (II. 24.) KT r e n d e l e t e Ibrány Város Önkormányzatának 2006. évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól Ibrány Város Képviselő Testülete a helyi

Részletesebben

Hajdúbagos Község Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2005. (IX.21.) ÖR. számú rendelete

Hajdúbagos Község Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2005. (IX.21.) ÖR. számú rendelete Hajdúbagos Község Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2005. (IX.21.) ÖR. számú rendelete Az Önkormányzat 2005. évi költségvetéséről szóló 1/2005.(II.15.) rendeletének módosításáról Hajdúbagos község

Részletesebben

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2013. ( II. hó 15. nap) rendelete a nagyközség évi költségvetéséről

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2013. ( II. hó 15. nap) rendelete a nagyközség évi költségvetéséről PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2013. ( II. hó 15. nap) rendelete a nagyközség 2013. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

APÁCATORNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 2/2012 (II.22.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL. I.

APÁCATORNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 2/2012 (II.22.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL. I. APÁCATORNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 2/2012 (II.22.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Apácatorna Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

II. fejezet RÉSZLETES RENDELKEZÉSEK A rendelet szerkezete, mellékleteinek tartalma

II. fejezet RÉSZLETES RENDELKEZÉSEK A rendelet szerkezete, mellékleteinek tartalma Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2016. (II.23.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros

Részletesebben

1. Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak főösszege, a hiány mértéke

1. Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak főösszege, a hiány mértéke Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének /2016. (II.16.) önkormányzati rendelete Decs Nagyközség Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2017.(II.14.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2017.(II.14.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2017.(II.14.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E Mátészalka Város Önkormányzata 2017. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a módosításáról rendelkező

Részletesebben

Medgyesbodzás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014 (III.05.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Medgyesbodzás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014 (III.05.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Medgyesbodzás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014 (III.05.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Medgyesbodzás Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2011. (II. 18.) rendelete Jánossomorja Város Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2011. (II. 18.) rendelete Jánossomorja Város Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2011. (II. 18.) rendelete Jánossomorja Város Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről Jánossomorja Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2010. (III.05.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A RENDELET HATÁLYA A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2010. (III.05.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A RENDELET HATÁLYA A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2010. (III.05.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Felsőzsolca Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló,

Részletesebben

1. Az Önkormányzat bevételei és kiadásai 1. 2

1. Az Önkormányzat bevételei és kiadásai 1. 2 Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015. (III.3.) önkormányzati rendelete a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló. 1/2015. (II. 17.) sz.

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló. 1/2015. (II. 17.) sz. MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 1/2015. (II. 17.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: 7/2015. (II. 27.),

Részletesebben

Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2015.(IV.14.) önkormányzati rendelete

Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2015.(IV.14.) önkormányzati rendelete iszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (IV.14.) önkormányzati rendelete Tiszabura Községi Önkormányzat 2015. évi válságköltségvetéséről. Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

az önkormányzat évi költségvetéséről

az önkormányzat évi költségvetéséről CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2017. (II.23.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről Záradék: A rendelet megalkotásának napja: 2017. február 15. A

Részletesebben

Búcsúszentlászló Község Önkormányzata 2/2013.(III. 25.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetésről. 1. A rendelet hatálya

Búcsúszentlászló Község Önkormányzata 2/2013.(III. 25.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetésről. 1. A rendelet hatálya Búcsúszentlászló Község Önkormányzata 2/2013.(III. 25.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetésről Búcsúszentlászló Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

Tetétlen Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2013. (III.13.) ÖKT sz. rendelete

Tetétlen Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2013. (III.13.) ÖKT sz. rendelete Tetétlen Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2013. (III.13.) ÖKT sz. rendelete Az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről és a költségvetés vitelének szabályairól Tetétlen Községi Önkormányzat

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2017. (II. 20.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

FELSŐZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2017. (II. 20.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE FELSŐZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2017. (II. 20.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2017. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Felsőzsolca Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a 2014. évi költségvetésről szóló. 2/2014. (II. 18.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a 2014. évi költségvetésről szóló. 2/2014. (II. 18.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E 0 MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a 2014. évi költségvetésről szóló 2/2014. (II. 18.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben a 18/2014. (IX. 02.), 19/2014.

Részletesebben

Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (02.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (02.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (02.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

Somogyzsitfa Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2015.(V.27.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi zárszámadásáról

Somogyzsitfa Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2015.(V.27.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi zárszámadásáról Somogyzsitfa Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2015.(V.27.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi zárszámadásáról Somogyzsitfa Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról

Részletesebben

Nemesvid Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.13.) önkormányzati rendelete Nemesvid Község Önkormányzata 2015. évi költségvetéséről

Nemesvid Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.13.) önkormányzati rendelete Nemesvid Község Önkormányzata 2015. évi költségvetéséről Nemesvid Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.13.) önkormányzati rendelete Nemesvid Község Önkormányzata 2015. évi költségvetéséről Nemesvid Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Somlójenő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről. I.

Somlójenő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről. I. Somlójenő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Somlójenő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

Ágfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2012.(II.10.) rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről.

Ágfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2012.(II.10.) rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről. Ágfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2012.(II.10.) rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről. Ágfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő -testület)

Részletesebben

Óbarok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2009. (III.10.) számú RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről

Óbarok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2009. (III.10.) számú RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről Óbarok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2009. (III.10.) számú RENDELETE az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Óbarok Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a Magyar Köztársaság 2009.

Részletesebben

FÜRGED KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2008. (II. 22.) rendelete az önkormányzat és intézményei 2008. évi költségvetéséről

FÜRGED KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2008. (II. 22.) rendelete az önkormányzat és intézményei 2008. évi költségvetéséről FÜRGED KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2008. (II. 22.) rendelete az önkormányzat és intézményei 2008. évi költségvetéséről Fürged Község Önkormányzata Képviselő-testülete a többször módosított

Részletesebben

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Győrtelek Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször

Részletesebben

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2011.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről. 1. A rendelet hatálya

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2011.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről. 1. A rendelet hatálya 1 Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2011.(III.16.) önkormányzati rendelete a 2011. évi költségvetésről. Aszófő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2012. (II.08.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2012. (II.08.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2012. (II.08.) rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Nagybakónak községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2018. (II. 14.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2018. (II. 14.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2018. (II. 14.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Mátészalka Város Önkormányzata 2018. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a módosításáról rendelkező

Részletesebben

Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének Hatályos:2014-03-04 -tól Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének - az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 3/2013. (II.20.) önkormányzati

Részletesebben

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2018. (II.20.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2018. (II.20.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2018. (II.20.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2018. évi költségvetéséről Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros

Részletesebben

LOVÁSZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete 2015. évi költségvetéséről

LOVÁSZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete 2015. évi költségvetéséről LOVÁSZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete 2015. évi költségvetéséről Lovászi Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben

Részletesebben

Újszász Városi Önkormányzat 2014 évi költségvetésének megállapításáról

Újszász Városi Önkormányzat 2014 évi költségvetésének megállapításáról Újszász Város Önkormányzatának 2/2014.(II.19.) önkormányzati rendelete Újszász Városi Önkormányzat 2014 évi költségvetésének megállapításáról Újszász Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat évi költségvetéséről.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 1

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.. A költségvetés bevételeinek és kiadásainak fő összegei 2..

A rendelet hatálya 1.. A költségvetés bevételeinek és kiadásainak fő összegei 2.. Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2011.(II. 18. ) számú r e n d e l e t e az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről. Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Egyek Nagyközség Önkormányzatának 4/2015.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről és végrehajtásának rendjéről

Egyek Nagyközség Önkormányzatának 4/2015.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről és végrehajtásának rendjéről Egyek Nagyközség Önkormányzatának 4/2015.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről és végrehajtásának rendjéről Egyek Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.. A költségvetés címrendje 2..

A rendelet hatálya 1.. A költségvetés címrendje 2.. Egyek Nagyközség Önkormányzatának 11/2009.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről, módosításának és végrehajtásának rendjéről Egyek Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

Vác Város Önkormányzat Képviselő - testületének 5/2014.(II.21) önkormányzati rendelete Vác Város Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Vác Város Önkormányzat Képviselő - testületének 5/2014.(II.21) önkormányzati rendelete Vác Város Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Vác Város Önkormányzat Képviselő - testületének 5/2014.(II.21) önkormányzati rendelete Vác Város Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről (Időközi módosításokkal egységes szerkezetben) Vác Város Képviselő-testület

Részletesebben

Vác Város Önkormányzat 2014. évi költségvetése

Vác Város Önkormányzat 2014. évi költségvetése Vác Város Önkormányzat 2014. évi költségvetése V Á C 2014. Vác Város Önkormányzat Képviselő - testületének 5/2014.(II.21) önkormányzati rendelete Vác Város Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről (Időközi

Részletesebben

Martonvásár Város Képviselő-testület 9/2011 (III. 9.) rendelete Martonvásár Város Önkormányzat évi költségvetésének megállapításáról

Martonvásár Város Képviselő-testület 9/2011 (III. 9.) rendelete Martonvásár Város Önkormányzat évi költségvetésének megállapításáról Martonvásár Város Képviselő-testület 9/2011 (III. 9.) rendelete Martonvásár Város Önkormányzat 2011. évi költségvetésének megállapításáról Martonvásár Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Csólyospálos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/ 2012.(II.24.) rendelete a községi önkormányzat 2012.évi költségvetéséről

Csólyospálos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/ 2012.(II.24.) rendelete a községi önkormányzat 2012.évi költségvetéséről Csólyospálos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/ 2012.(II.24.) rendelete a községi önkormányzat 2012.évi költségvetéséről Csólyospálos Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Szabadszentkirály Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2011(II.02.) számú rendelete az Önkormányzat 2011.évi költségvetéséről

Szabadszentkirály Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2011(II.02.) számú rendelete az Önkormányzat 2011.évi költségvetéséről Szabadszentkirály Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2011(II.02.) számú rendelete az Önkormányzat 2011.évi költségvetéséről Szabadszentkirály Község Önkormányzat Képviselőtestülete ( továbbiakban

Részletesebben

Tápiószele Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 3/2005. (II. 28.) rendelete

Tápiószele Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 3/2005. (II. 28.) rendelete Tápiószele Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2005. (II. 28.) rendelete Tápiószele Nagyközség Önkormányzata 2005. évi költségvetéséről Tápiószele Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

A rendelet hatálya. 1.. A rendelet hatálya az Önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire terjed ki.

A rendelet hatálya. 1.. A rendelet hatálya az Önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire terjed ki. Piliscsév Község Képviselő-testületének 1/2015. (II.11.) számú önkormányzati R E N D E L E T E Piliscsév Község Önkormányzatának 2015. évi költségvetéséről Egységes szerkezetben 8/2015.(IX.30.) és a 4/2016.(IV.27.)

Részletesebben

I. Az Önkormányzat bevételei és kiadásai

I. Az Önkormányzat bevételei és kiadásai Budakalász Város Önkormányzata Képviselő- testületének 12/2016. (V.31.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi zárszámadásáról Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről 2 Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.15.)

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések

I. FEJEZET Általános rendelkezések Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2015. évi költségvetéséről Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testülete

Részletesebben

Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2014.() önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2014.() önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2014.() önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Az önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011.

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. 2014. évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. 2014. évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1 /2014.(II.4.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Az Önkormányzat 2014. évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL 2 Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Zánka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2018. (III.20.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről

Zánka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2018. (III.20.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről Zánka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2018. (III.20.) önkormányzati rendelete a 2018. évi költségvetésről ZÁNKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2018. (III.20.) önkormányzati

Részletesebben

Püspökszilágy Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 3/2011.(II.16.) sz. rendelete. Az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Püspökszilágy Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 3/2011.(II.16.) sz. rendelete. Az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Püspökszilágy Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 3/2011.(II.16.) sz. rendelete Az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Püspökszilágy Község Önkormányzati Képviselőtestülete a Magyar Köztársaság

Részletesebben

Felsőszölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Felsőszölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Felsőszölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Módosítva a 6/2016.(X.29.) önkormányzati rendelettel. (Egységes

Részletesebben