Az Ön kézikönyve BLAUPUNKT ANTARES T60

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az Ön kézikönyve BLAUPUNKT ANTARES T60 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3976788"

Átírás

1 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató BLAUPUNKT ANTARES T60. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági tanácsadás, méret, kiegészítők, stb). Részletes információt az oldal használatáról a Felhasználói Kézikönyvben talál. Használati utasítás Kezelési útmutató Használati útmutató Felhasználói kézikönyv Kezelési utasítás

2 Kézikönyv absztrakt: A Travelstore funkció indítása. Váltás kézibeszélrl hangos üzemmódra (a kézibeszél külön tartozék). SMS nyomógomb: új SMS üzenet behívása. PaX nyomógomb: elre beprogramozott funkció hívása. Többfunkciós billenkapcsoló. Kijelz. 09 számjegygomb. nyomógomb: törlés és visszaléptetés. AUDIO nyomógomb: a hangszín, a balansz és a fader beállítása, a fiziológiai hanger-szabályozás (loudness) be- és kikapcsolása, a mikrofon némítása. ANTARES T60 RÁDIÓFON Az Antares T60 rádiófon megbízhat benne Az Antares T60 ugyanis egy teljes duplex hangos üzemmódú GSM mobiltelefon, valamint egy digitális vevrészt (tuner) és opcionális CD-váltót tartalmazó, kiváló hangminség hangberendezés szimbiózisa. Ha az autóban történ jó minség telefonálásról és a biztonságos közúti közlekedésrl van szó, akkor az Antares T60 semmiféle kompromisszumot nem ismer mindebbl pedig Ön profitál. Ha pedig teljes biztonságban kíván vezetni, akkor hagyja ott mindkét kezét, ahová valók a kormánykeréken. A külön kapható VOCS 08 beszédvezérl rendszerrel, a TH 07 kézibeszélvel és az RCT 07 kormánykerék-távirányítóval felszerelt Antares T60 készüléket a létez legbiztonságosabb mobil rádiótelefonok egyikévé sikerült fejleszteni. Ezért jó szórakozást kívánunk a következ oldalak lapozgatása és tanulmányozása során. Szánja rá a szükséges idt, kapcsolódjon ki, és ismerkedjen meg a rádiófonnal : ; < * = 3 TARTALOMJEGYZÉK Az Antares T60 rádiófon megbízhat benne. 3 Biztonsági tudnivalók Biztonsági elírások... Beszerelés Tartozékok... SIM-kártya Rádió üzemmód 15 A rádió üzemmód kiválasztása... RDS kényelmi funkciók (AF, REG)... Hullámsáv / tárolószint kiválasztása. Adók beállítása... Lapozás az adóláncon belül Adók manuális tárolása.... A legersebb adók automatikus tárolása (Travelstore).... Tárolt adók behívása..

3 .. Átkapcsolás sztereó és monó üzemmód között A Radiotext-kijelzések megválasztása A készülék üzembe helyezése Audió üzemmód (telefon nélkül)... 9 Audió és telefon üzemmód.. 9 A SIM-kártya kivétele Be- és kikapcsolás a gyújtáskapcsolóval A készülék bekapcsolása kikapcsolt gyújtás esetén Ismételt bekapcsolás feszültségkimaradás után.. 10 Közlekedési hírek vétele. 18 Közlekedési hírek elsbbségének be- és kikapcsolása Alapvet funkciók Az audió üzemmód kiválasztása. 10 A közvetlen funkcióhívás (PaX) beállítása A hanger szabályozása, beállítása.. 11 Hangszín és balansz / fader Fiziológiai hanger-szabályozás. 12 A fényer, a szín és a leolvashatóság egyéni beállítása. 13 A rendszer nyelvének kiválasztása.. 13 Optikai lopásvédelem...

4 14 A DSC hozzáférési kód módosítása. 14 Az egyéni beállítások visszaállítása. 14 Küls készülék csatlakoztatása Kódszámos lopásvédelem. 15 CD-váltó üzemmód A CD-váltó üzemmód kiválasztása CD kiválasztása.. 18 Zeneszám kiválasztása Gyorskeresés (hallható) A zeneszámok lejátszása véletlen sorrendben (MIX) 19 A behelyezett CD-lemezek listájának megjelenítése 19 CD-lemezek elnevezése TARTALOMJEGYZÉK Általános tudnivalók Segélyhívás Hívószám kiválasztása a legutóbbi beszélgetések listájáról 28 Hívószám kiválasztása a nem fogadott hívások listájáról.. 28 Hívószám kiválasztása a fogadott hívások listájáról Bejegyzés törlése a beszélgetések, ill. a hívások listájáról.. 28 A beszélgetések, ill. a hívások listájának törlése A telefon üzemmód aktiválása.. 21 A telefon üzemmód kiválasztása.

5 21 A SIM-kártya behelyezése. 21 A PIN kód beírása A PIN kód be- és kikapcsolása.. 22 A PIN kód megváltoztatása A SIM-kártya feloldása.. 23 Alapfunkciók Hanger-szabályozás A csengetési hanger beállítása 23 A hangos üzemmód hangerejének beállítása.. 24 A kézibeszél hangerejének beállítása (a kézibeszél külön tartozék) Hívás fogadása Automatikus hívásfogadás Hívás elutasítása A mikrofon némítása A némítás befejezése.

6 . 29 Hívásismétlés. 29 Automatikus hívásismétlés Az automatikus hívásismétlés megszakítása 29 Közlekedési hírbemondás (TA) hangos üzemmódú telefonálás közben Csenghang kiválasztása.. 25 Bekopogás (2. hívás várakozik) A második hívás fogadása A második hívás elutasítása Szervizfunkciók. 25 Akusztikus idjelzés. 25 Az idmérés beállítása Tartás/váltogatás Tartás Váltogatás A beszélgetési díjak és idk megjelenítése.

7 A hívásszámlálók nullázása.. 26 A beszélgetési díj és id kijelzésének beállítása beszélgetés közben Konferenciakapcsolás A konferenciakapcsolás befejezése Jegyzetfüzet funkció Külföldi beszélgetések Mit kell elintézni külföldi utazás eltt?.. Hogyan kell külföldre telefonálni? Hogyan hívhatják fel Önt?.... Hogyan kell felhívni a tartózkodási ország vezetékes elfizetjét? Telefonálás Hívószám tárcsázása Kézi tárcsázás... Rövidített hívás (a készülék memóriájából).... Gyorstárcsázás (a SIM-kártya memóriájából)..... Hívószám kiválasztása a telefonkönyvbl Keresés n&eac Bejegyzés módosítása..... Bejegyzés törlése..

8 . Telefonkönyv-bejegyzés áthelyezése.. Telefonkönyv-bejegyzés másolása Az RCT 07 távirányító (külön tartozék) használata.. 43 Rádió üzemmód Telefon üzemmód CD-váltó üzemmód (opcionális) A kapacitás lekérdezése Telefonkönyv-hozzáférés tiltása és feloldása A telefonkönyv-hozzáférés tiltása A telefonkönyv-hozz&aahelyzetrl) van szó. A rádiófon távbeszél interfésze csak akkor képes hívásokat kezdeményezni és fogadni, ha be van kapcsolva, egy GSM 900 rádiós hálózat mködési területén belül található, és a jelek térerssége elegend. Elfordulhat, hogy segélyhívások indítása nem minden mobilhálózaton lehetséges, vagy csak akkor, ha a hálózat meghatározott szolgáltatásai és/vagy meghatározott funkciói aktív állapotban vannak. Errl a helyi hálózatüzemeltet társaságoknál kell érdekldni. Kérjük, olvassa el a további részleteket az alábbi útmutatásban, és érdekldjön szolgáltatójánál. Segélyhívás esetén minden szükséges információt a lehet legpontosabban adjon meg. Gondoljon arra, hogy esetleg az Ön mobiltelefonja az egyetlen kommunikációs eszköz egy baleseti helyszínen. 7 FONTOS TUDNIVALÓK Csak akkor fejezze be a segélyhívást, ha erre felkérik. Olvassa el a témához a,,telefon üzemmód GSM segélyhívás" c. pontban leírtakat. Kézibeszél A Blaupunkt TH 07 kézibeszél (rendelési szám: ) lehetvé teszi a telefonálást a felhasználó választásától függen kihangosítással vagy a nélkül. A kihangosítás és a kézibeszél közötti átkapcsolás automatikusan történik, amikor a felhasználó felemeli a kézibeszélt. A hallgatóban egy viszonylag ers állandó mágnes található. Tartson távol minden olyasmit, ami a mágneses hatásra reagál, pl. hajlékonylemezeket, hitelkártyákat stb., mert fennáll a veszély, hogy fontos adatok törldnek. Végersít Minden Blaupunkt gyártmányú ersít. Beszédvezérelt rendszer (csak német nyelv) A beszél személytl független VOCS 08 beszédvezérl rendszer segítségével lehetség van a leglényegesebb funkciók meghatározott, német nyelven kimondott szavakkal történ vezérlésére. Az, hogy ezáltal a gépkocsivezetnek lényegesen kevésbé kell elvonnia figyelmét a közúti forgalomról kezelés közben, a kényelmi tényezk mellett a biztonság jelents növelését is jelenti. Biztonsági elírások A mobiltelefon megfelel mindazoknak az alkalmazható nagyfrekvenciás biztonsági elírásoknak és ajánlásoknak, amelyeket a mérvadó szabályozó hatóságok és szervezetek meghatároztak (pl. a DIN-0848 VDE szabványnak). Beszerelés A rádiófon gépkocsiba való beszerelését és karbantartását csak szakember végezheti. A hibás beszerelés vagy karbantartás veszélyt okozhat, és a garancia elvesztését vonhatja maga után. Tilos a készüléket alkalmas küls szerelés GSM vagy kombinált antenna nélkül üzemeltetni. A készülék és a GSM, ill. kombinált antenna beszerelése csak Blaupunkt szervizközpontban hajtható végre. A kifogástalan mködés érdekében a pozitív pólust a gyújtáson és a megszakítatlan pozitív póluson keresztül kösse be.

9 A hangszóró kimeneteit ne kösse össze a hidegponttal! Tartozékok Csak a Blaupunkt által jóváhagyott tartozékokat és tartalék alkatrészeket használja. Ezzel a készülékkel a következ Blaupunkt termékek mködtethetk együtt: CD-váltó A készülékhez Blaupunkt CDC A 08 és IDC A 09 típusú CD-váltó csatlakoztatható. Távirányító Az RCT 07 (rendelési szám: ) típusjel infravörös távirányító lehetvé teszi a legfontosabb funkciók mködtetését a kormánykerékrl. SIM-kártya A készüléket a korszer 3 V SIM-kártyákkal való telefonálásra fejlesztettük ki. A részletekrl érdekldjön a szakkereskednél. 8 A KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE A készülék üzembe helyezése Audió üzemmód (telefon nélkül) î Nyomja meg az ON gombot. Megjegyzés: Ha a bekapcsoláskor a kártyanyelv nincs betolva, akkor a készülék 15 másodperc elteltével automatikusan kikapcsol. Ha Ön ezen a 15 másodpercen belül betolja a kártyanyelvet, azzal megakadályozhatja a kikapcsolást. Ha els alkalommal helyezi üzembe a készüléket, A SIM-kártya kivétele Soha ne húzza ki a SIM-kártyát! Megrongálódhat î Nyomja gyengén a SIM-kártyát a készülék irányába. A kártyanyelv a SIM-kártyával kitolódik. î Vegye ki a SIM-kártyát. Be- és kikapcsolás a gyújtáskapcsolóval î Miközben a készülék mködik, kapcsolja ki a gépkocsi gyújtását, és húzza ki a gyújtáskapcsoló kulcsot. A készülék kikapcsol. î a számjegybillentyzet 09 gombjaival Ha egy számjegyet tévesen írt be, írja be a rádió törzskönyvében található négyjegy biztonsági kódot. î Kapcsolja be a gépkocsi gyújtását. Ha a készüléket elzleg a gépkocsi gyújtásával kapcsolta ki, akkor most a készülék is bekapcsol. Megjegyzés: Ha a kikapcsolási késleltetés (gyújtási késleltetés) be van kapcsolva, akkor a készülék a gyújtás kikapcsolását követen csak a megfelel késleltetéssel kapcsol ki. Ha kikapcsoláskor a SIM-kártya még a készülékben van, ketts hangjelzés hallható. Ha a gyújtást telefonbeszélgetés folytatása közben kapcsolja ki, akkor a készülék a beszélgetés végéig bekapcsolva marad. Kikapcsolási késleltetés (gyújtási késleltetés) beállítása Beállítható, hogy a kikapcsolást követen a készülék szóljon-e tovább, és mennyi ideig. î a számjegyet a CLR gomb megnyomásával törölheti. î A beírt értéket nyugtázza az OK gombbal. Audió és telefon üzemmód Ha a kártyanyelv be van tolva, î enyhén nyomja beljebb a kártyanyelvet a készülék felé, amíg mérsékelt ellenállást nem érez. î Engedje el a kártyanyelvet. A kártyanyelv kitolódik a készülékbl. î Helyezze rá a kártyanyelvre és a nyílásba a SIM-kártyát úgy, hogy a chip felfelé és a készülék felé nézzen, amíg mérsékelt ellenállást nem érez. élét a kártyanyelvre úgy, hogy teljes felületével ráfeküdjön a kártyanyelvre. î Gyengén nyomja rá a SIM-kártya hátulsó î Óvatosan tolja be a kártyanyelvet a î Ha a készülék telefon üzemmódban mködik, akkor nyomja meg az SRC gombot; hatására átvált rádió üzemmódba. a DSC menübe. készülékbe, amíg mérsékelt ellenállást nem érez, és a kártyanyelv hallhatóan a helyére nem pattan. î Az OK gomb megnyomásával lépjen be î Válassza ki a / gombokkal a Setup (beállítás) menüpontot. A készülék bekapcsol. Ha a PIN-lekérdezés be van kapcsolva, akkor a kijelzn ENTER PIN (PIN beírása) felirat jelenik meg. Lásd még,,a PIN kód be- és kikapcsolása" c. részt. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal az Ignit. î Nyomja meg az OK gombot. timer (gyújtási késleltetés) menüpontot. 9 A KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE î Válassza ki a / gombokkal a kívánt beállítást 0 (nincs kikapcsolási késleltetés) és 90 min (90 perc) között. ALAPVET FUNKCIÓK Alapvet funkciók Az audió üzemmód kiválasztása Rádió üzemmód, CD-váltó üzemmód, illetve küls msorforrás üzemmód (ha van ilyen csatlakoztatva) között lehet választani. î Nyomja meg az OK gombot. î Az SRC gomb megnyomásával lépjen ki a DSC menübl. A készülék bekapcsolása kikapcsolt gyújtás esetén î Nyomja meg az ON gombot. A készülék bekapcsol. A gépkocsi-akkumulátor kímélése érdekében a készülék egy óra elteltével önmköden kikapcsol. î Nyomja meg az SRC gombot annyiszor, hogy a kijelzn a kívánt üzemmód funkciói jelenjenek meg.

10 A közvetlen funkcióhívás (PaX) beállítása A PaX gombra lehet programozni egy gyakran használt funkciót, hogy az közvetlenül elérhet legyen. A következ funkciók választhatók: l Radiotext l Telefonszám l Hangpostafiók l SMS küldése l Hálózat kiválasztása l Hívásátirányítás l Telefonkönyv Megjegyzés: A PaX gomb programozása bármikor módosítható. A PaX gomb programozása Ismételt bekapcsolás feszültségkimaradás után Ha a rádiófont leválasztja az akkumulátorról (pl. javítás esetén), majd ismét visszaköti, akkor az azt követ els üzembe helyezés során ismét be kell írnia a rádió törzskönyvében található biztonsági kódot. î A PaX gombot tartsa nyomva egy másodpercnél tovább. Megjelenik a lehetséges funkciók listája. Ha a PaX gomb már programozva van, akkor a kurzor a hozzá rendelt funkció eltt áll. î Válassza ki a funkciót. / gombokkal a kívánt î Nyomja meg az OK gombot. A kijelzn megjelenik a PaX program. finished (PaX programozás kész) felirat, majd megjelenik a telefonos fmenü. A PaX gomb most már használható. 10 ALAPVET FUNKCIÓK A PaX-funkció behívása Ha a PaX gombbal be kívánja hívni a rá programozott funkciót, î Az OK gomb megnyomásával lépjen be a DSC menübe. î röviden nyomja meg a PaX gombot. î Válassza ki a / gombokkal a Setup (beállítás) menüpontot. A hanger szabályozása, beállítása Az üzemi hanger szabályozása Bekapcsolás után a készülék az elre beállított bekapcsolási hangervel mködik. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a Beep (hangjelzés) menüpontot. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a kívánt beállítást. î Az üzemi hanger növeléséhez forgassa a hanger-szabályozót jobbra. î Az üzemi hanger csökkentéséhez A beállított érték a kijelzn látható. A bekapcsolási hanger beállítása (Volume FIX) î Nyomja meg az OK gombot. î Az SRC gomb megnyomásával lépjen ki a DSC menübl. Közlekedési hírek hangerejének (TA Volume) beállítása A közlekedési hírek és a közlekedési adó hiányára figyelmeztet hangjelzés hangereje beállítható. A közlekedési hírek bemondása ezzel a hangervel történik, ha az üzemi hanger ennél kisebb. forgassa a hangerszabályozót balra. î Az OK gomb megnyomásával lépjen be a DSC menübe. î Válassza ki a / gombokkal a Radio (rádió) menüpontot. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a Volume FIX (bekapcsolási hanger) menüpontot. î Az OK gomb megnyomásával lépjen be a DSC menübe. î Válassza ki a / gombokkal a Radio (rádió) menüpontot. î Nyomja meg az OK gombot. î Állítsa be a / gombokkal vagy a hanger-szabályozóval a kívánt bekapcsolási hangert. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a TA Volume (közlekedési hírek hangereje) menüpontot. î Nyomja meg az OK gombot. î Az SRC gomb megnyomásával lépjen ki a DSC menübl. Ha a Last Volume (legutóbbi hanger) beállítást választja, akkor a bekapcsolási hanger a legutóbb beállított üzemi hangernek felel meg. A nyugtázó hangjelzés hangerejének beállítása Nyugtázó hangjelzés olyan funkciók esetén hallható, amelyekhez 1 másodpercnél hosszabb gombnyomás szükséges. A nyugtázó hangjelzés hangereje 0 és 9 közötti fokozatra állítható be. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal vagy a hanger-szabályozóval a kívánt beállítást. î Nyomja meg az OK gombot. î Az SRC gomb megnyomásával lépjen ki a DSC menübl. 11 ALAPVET FUNKCIÓK Hangszín és balansz / fader Magas hangok (Treble) î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a Music/ Speech (zene/szöveg) menüpontot. î Nyomja meg az AUDIO gombot. î A magas hangok beállításához nyomja meg a vagy a gombot. Mély hangok (Bass) î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a kívánt beállítást. î Nyomja meg az AUDIO gombot. î A mély hangok beállításához nyomja meg a vagy a gombot. A bal és a jobb csatorna hangeraránya (balansz) î A kiválasztott beállítást nyugtázza az OK gombbal. î Az SRC gomb megnyomásával lépjen ki a DSC menübl. î Nyomja meg kétszer az AUDIO gombot. î A bal és a jobb csatorna hangerarányának beállításához nyomja meg a vagy a gombot. Az elüls és a hátulsó hangrendszer hangeraránya (fader) Fiziológiai hanger-szabályozás A fiziológiai hanger-szabályozás (loudness) be- és kikapcsolása î A fiziológiai hanger-szabályozás î Nyomja meg kétszer az AUDIO gombot. î Az elüls és a hátulsó hangrendszer (loudness) be-, ill. kikapcsolása céljából tartsa nyomva az AUDIO gombot kb. 1 másodpercig, amíg hangjelzés nem hallható.

11 hangerarányának beállításához nyomja vagy a gombot. meg a A kijelzn rövid idre LOUDNESS ON, ill. LOUDNESS OFF felirat látható. A kiemelés intenzitásának beállítása Fiziológiai hanger-szabályozás: a halk mély hangok igazítása az emberi hallás jellemzihez. Beállítható, hogy milyen ers legyen a fiziológiai mélyhang-kiemelés: LOUD 1 csekély kiemelés LOUD 6 legnagyobb kiemelés Az Audio menübl az AUDIO gomb ismételt megnyomásával lehet kilépni, de néhány másodperc elteltével a készülék automatikusan is kilép. A hangszín beállítása zenére, ill. szövegre Az RDS adók képesek megkülönböztetni a zenés és a szöveges msorokat. A hangszín illeszthet a szöveges msorokhoz: Off - Nincs hangszínbeállítás Level 1 - Lineáris (nincs mély-, magasés fiziológiai kiemelés és elnyomás). Level 24 - A hanger, a mély és a magas hangszín eltér beállítása, a fiziológiai hanger-szabályozás kikapcsolva. Belehallgatással döntse el, hogy melyik beállítás felel meg leginkább az ízlésének. A közlekedési híreket a készülék mindig,,szöveg" hangszínbeállítással játssza le. î Az OK gomb megnyomásával lépjen be a DSC menübe. î Válassza ki a / gombokkal a Radio (rádió) menüpontot. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a Loudness menüpontot. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a kívánt beállítást. î Az OK gomb megnyomásával lépjen be a DSC menübe. î A kiválasztott beállítást nyugtázza az OK gombbal. î Válassza ki a 12 / gombokkal a Radio (rádió) menüpontot. î Az SRC gomb megnyomásával lépjen ki a DSC menübl. ALAPVET FUNKCIÓK A fényer, a szín és a leolvashatóság egyéni beállítása A készülék megvilágítási színének beállítása A készülék megvilágítása fokozatonként hozzáigazítható a gépkocsi mszerfalvilágításához. A színárnyalatok zöld és vörös között állíthatók be. î A kiválasztott beállítást nyugtázza az OK gombbal. î Az SRC gomb megnyomásával lépjen ki a DSC menübl. A kijelz leolvashatóságának optimalizálása (rálátási szög) A rálátási szögnek megfelelen optimalizálható a kijelz leolvashatósága. î Az OK gomb megnyomásával lépjen be a DSC menübe. î Az OK gomb megnyomásával lépjen be a DSC menübe. î Válassza ki a / gombokkal a Setup (beállítás) menüpontot. î Válassza ki a / gombokkal a Setup (beállítás) menüpontot. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a Vario î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a kívánt beállítást. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal az Angle (szög) menüpontot. Colour (változtatható szín) menüpontot. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a kívánt beállítást. î A kiválasztott beállítást nyugtázza az OK gombbal. î A kiválasztott beállítást nyugtázza az OK gombbal. î Az SRC gomb megnyomásával lépjen ki a DSC menübl. î Az SRC gomb megnyomásával lépjen ki a DSC menübl. A készülék megvilágítási fényerejének beállítása A készülék megvilágítási fényereje a mszermegvilágítási csatlakozástól függen külön a nappali (D) és külön az éjszakai (N) megvilágításhoz fokozatosan beállítható. A rendszer nyelvének kiválasztása Kiválasztható, hogy a kijelz feliratai milyen nyelven jelenjenek meg. Ha nincs behelyezve SIM-kártya, akkor Automatic beállítás esetén a szövegek angol nyelven jelennek meg. Ha van behelyezve SIM-kártya, akkor a készülék azt a nyelvet választja, amely a SIM-kártyához van rendelve. î Az OK gomb megnyomásával lépjen be a DSC menübe. î Válassza ki a / gombokkal a Setup (beállítás) menüpontot. î Az OK gomb megnyomásával lépjen be a DSC menübe. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a î Válassza ki a / gombokkal a Setup (beállítás) menüpontot. Brightness (fényer) menüpontot. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a D vagy az N menüpontot. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a Language (nyelv) menüpontot. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a kívánt beállítást. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a kívánt beállítást, ill. nyelvet. î A kiválasztott beállítást nyugtázza az OK gombbal. 13 ALAPVET FUNKCIÓK î Az SRC gomb megnyomásával lépjen ki a DSC menübl. Az egyéni beállítások visszaállítása Szükség esetén a DSC menüben elvégzett a rádióra, a telefonra vagy a SIMkártyára vonatkozó összes beállítás visszaállítható az eredeti értékre.

12 Optikai lopásvédelem Beállítható, hogy a kártyanyelv optikai lopásvédelemként villogjon-e vagy sem. î Az OK gomb megnyomásával lépjen be a DSC menübe. î Az OK gomb megnyomásával lépjen be a DSC menübe. î Válassza ki a / gombokkal a Setup (beállítás) menüpontot. î Válassza ki a î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a Card LED (kártya-led) menüpontot. / gombokkal a Setup (beállítás) menüpontot. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a Reset (visszaállítás) menüpontot. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal az On (be) vagy az Off (ki) beállítást. î Nyomja meg az OK gombot. î Az SRC gomb megnyomásával lépjen ki a DSC menübl. î Nyomja meg az OK gombot. î A billentyzetrl írja be a DSC hozzáférési kódot. î Válassza ki a beállítást. / gombokkal a kívánt A DSC hozzáférési kód módosítása A DSC menü fontos értékeinek beállítása során a készülék kezdetben lekérdez egy kódot. E kód gyári értéke 0000, amely megváltoztatható. î Nyomja meg kétszer az OK gombot. î Az SRC gomb megnyomásával lépjen ki a DSC menübl. Küls készülék csatlakoztatása A CD-váltó helyett olyan másik küls msorforrás is csatlakoztatható, amely elersítkimenettel rendelkezik. Ilyen msorforrás lehet pl. hordozható CD-lejátszó, MiniDisclejátszó vagy MP3-lejátszó. Küls msorforrás csatlakoztatásához adapterkábel szükséges. Ilyen kábel a Blaupunktszakkereskedktl szerezhet be. A küls készülék be- és kikapcsolása î Az OK gomb megnyomásával lépjen be a DSC menübe. î Válassza ki a / gombokkal a Setup (beállítás) menüpontot. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a Change code (kódváltoztatás) menüpontot. î Nyomja meg az OK gombot. î A billentyzet segítségével írja be a gyári kódot vagy ha már módosítva van a pillanatnyilag érvényes kódot. î Rádió üzemmódban az OK gomb megnyomásával lépjen be a DSC menübe. î Válassza ki a / gombokkal a Radio (rádió) menüpontot. î A billentyzetrl írja be a kívánt új kódot. î Még egyszer írja be az új kódot. î Az SRC gomb megnyomásával lépjen ki a DSC menübl. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal az Aux. (küls msorforrás) menüpontot. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal az On (be) vagy az Off (ki) beállítást. î Nyomja meg az OK gombot. 14 ALAPVET FUNKCIÓK î Az SRC gomb megnyomásával lépjen ki a DSC menübl. A küls készülék ha csatlakoztatva van és a menüben is bekapcsolta az SRC gombbal választható ki. RÁDIÓ ÜZEMMÓD Rádió üzemmód A készülék RDS rádióvevvel van kialakítva. Számos URH adóállomás sugároz olyan jelet, amely a msor mellett egyéb információkat is tartalmaz, pl. az adóállomás nevét. Amint a készülék veszi az adó nevét, megjeleníti a kijelzn. Az RDS funkció további szolgáltatásai az AF és a REG funkció. Kódszámos lopásvédelem A rádiófon ellátható egy lopásvédelmi kóddal. Ha a rádiófont leválasztják a tápfeszültségrl, majd ismét csatlakoztatják, akkor meg kell adni a kódot. A kódlekérdezés be- és kikapcsolható. A kódlekérdezés be- és kikapcsolása A rádió üzemmód kiválasztása Ha a készülék telefon vagy CD-váltó üzemmódban van, î A készülék kikapcsolt állapotában tartsa lenyomva a billentyzet 1 és 4 gombját. betolásával vagy az ON gombbal. î nyomja meg az SRC gombot annyiszor, hogy a rádió üzemmód funkciói jelenjenek meg. Megjegyzés: A telefon üzemmódnak elsbbsége van. Ha fennáll vagy éppen felépülben van egy távbeszél-összeköttetés, akkor telefon üzemmódról nem lehet átváltani sem rádió, sem CD-váltó üzemmódra. î Kapcsolja be a készüléket a kártyanyelv A kijelzn megjelenik a kódlekérdez felirat. î A billentyzetrl írja be az érvényes kódot. A kódlekérdezés ekkor be- vagy kikapcsolódik. Megjegyzés: A kódszám a rádiófonnal együtt kapott törzskönyvben található. Ha háromszor egymás után téves kódszámot ír be, akkor ki kell várni a várakozási idt. A kijelzn,,wait 1 HOUR" felirat jelenik meg. Az egy órás várakozási id alatt a készüléknek bekapcsolt állapotban kell lennie. RDS kényelmi funkciók (AF, REG) Az AF (alternatív frekvencia) és a REG (regionális vagy körzeti adók) RDS kényelmi funkciók az Ön rádiókészülékének szolgáltatási kínálatát bvítik. l AF: Ha az RDS kényelmi funkció be van kapcsolva, akkor a készülék automatikusan keresi azt a frekvenciát, amelyen a beállított adóállomás a lehet legjobb minségben vehet.

13 REG: Egyes adóállomások a msorukat meghatározott idszakokban különböz tartalmú regionális (körzeti) msorokra osztják fel. A REG funkció segítségével megakadályozható, hogy az autórádió átváltson olyan alternatív frekvenciákra, amelyek msortartalma más. l Az AF be- és kikapcsolása î Röviden nyomja meg a #/AF gombot. A kijelzn világít az,,af" szimbólum, ha az RDS kényelmi funkció be van kapcsolva. 15 RÁDIÓ ÜZEMMÓD A REG be- és kikapcsolása î Tartsa nyomva a #/AF gombot kb. 1 másodpercig, amíg a kijelzn meg nem jelenik a REGIONAL ON vagy a REGIONAL OFF felirat. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a DX vagy a LO menüpontot. Ha a REG funkció be van kapcsolva, akkor a kijelzn megjelenik a REG felirat. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a kívánt beállítást. Hullámsáv / tárolószint kiválasztása Ez a készülék az URH (FM), valamint a KH és HH (AM) frekvenciasávokban képes msorok vételére. î Nyomja meg az OK gombot. î Az SRC gomb megnyomásával lépjen ki a DSC menübl. Adók manuális keresése / beállítása Az adók manuálisan is behangolhatók. î A hullámsávok, ill. a tárolószintek között a BND gomb megnyomásával lehet váltani. î Nyomja meg a vagy a gombot. Megjegyzés: Az adók kézi hangolása csak akkor lehetséges, ha az AF funkció ki van kapcsolva. Frekvencia közvetlen beírása Az FM és az FMT tárolószinten a frekvencia közvetlenül megadható a billentyzet segítségével. Adók beállítása Az adóállomások beállítására különböz lehetségek vannak. Automatikus adókeresés (pásztázás) î Nyomja meg a vagy a gombot. A készülék a következ fogható adóállomást állítja be. Az adókeresés érzékenységének beállítása Kiválaszthatja, hogy csak a jól fogható vagy pedig a gyengén fogható adókat is be akarja-e állítani. î Nyomja meg a 0 gombot. î Írja be a frekvenciát tizedesvessz nélkül. î Ha törölni kívánja a beírt értéket, nyomja meg a CLR gombot. Lapozás az adóláncon belül Ha az adóállomás egynél több msort sugároz, akkor az ilyen úgynevezett,,adóláncon" belül lapozni lehet. î A * gomb megnyomásával lehet a nagy érzékenység (távoli vétel) és a kis érzékenység (közeli vétel) között váltani. A kijelzn világít a,,lo" szimbólum, ha közeli vétel van beállítva. A DSC menüben külön-külön beállítható a közeli (LO) és a távoli vétel (DX) érzékenységének foka. î Nyomja meg a vagy a gombot; hatására a készülék az adóláncon belüli következ adóra kapcsol. Megjegyzés: E funkció használatához az RDS kényelmi funkciónak bekapcsolva kell lennie. î Az OK gomb megnyomásával lépjen be a DSC menübe. î Válassza ki a / gombokkal a Radio (rádió) menüpontot. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a 16 Sensitivity (érzékenység) menüpontot. RÁDIÓ ÜZEMMÓD Adók manuális tárolása î Válassza ki a kívánt FM, FMT, KH vagy HH tárolószintet. î Nyomja meg 2 másodpercen belül a kívánt gombot a 09 gombok közül. Menü î Állítsa be a kívánt adóállomást. Az 19 tárhely kiválasztásához î Válassza ki a tárolószintet, ill. a hullámsávot a BND gomb segítségével. î tartsa nyomva az 19 gombok egyikét kb. 1 másodpercen keresztül, amíg hangjelzés nem hallható. A 1019 tárhely kiválasztásához (csak FM esetén) î Nyomja meg a MEM gombot. A kijelzn megjelenik egy menü a tárolt adóállomásokkal. î Válassza ki a adóállomást. / gombokkal a kívánt î röviden nyomja meg az 1 gombot, î tartsa nyomva a 09 gombok egyikét kb. 1 másodpercen keresztül, amíg hangjelzés nem hallható. î A kiválasztott adóállomást hívja be az OK gomb megnyomásával. A legersebb adók automatikus tárolása (Travelstore) Az adott körzet kilenc legersebb adóállomása automatikusan is tárolható (csak az FM hullámsávban). Az adók az FMT tárolószintre kerülnek. Megjegyzés: Ilyenkor az erre a szintre korábban beprogramozott adóállomások törldnek. Átkapcsolás sztereó és monó üzemmód között Amikor bekapcsolja a készüléket, az sztereó üzemmódban mködik. Gyenge vétel esetén a készülék automatikusan monó lejátszásra vált. A Radiotext-kijelzések megválasztása î Az OK gomb megnyomásával lépjen be a DSC menübe. î Nyomja meg a BND/TS gombot. Megkezddik a tárolás. A kijelzn villog a TRAVELSTORE felirat. A tárolás befejeztével a készülék az FMT tárolószint 1.

14 tárhelyére beprogramozott adó msorát játssza. Néhány másodpercre megjelenik az adók listája. î Válassza ki a / gombokkal a Radio (rádió) menüpontot. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a Radiotext menüpontot. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal az alábbi beállítások egyikét. Off On - mindig kikapcsolva - mindig bekapcsolva Tárolt adók behívása A tárolt adóállomások behívására különböz lehetségek vannak. Billentyzet î Válassza ki a tárolószintet, ill. a hullámsávot. Az 19 tárhely kiválasztásához On/Eng. off - csak kikapcsolt gyújtás esetén kapcsol be î A kiválasztott beállítást nyugtázza az OK gombbal. î röviden nyomja meg a kívánt gombot az 19 gombok közül. A tárhely kiválasztásához î Az SRC gomb megnyomásával lépjen ki a DSC menübl. î röviden nyomja meg az 1 gombot. 17 KÖZLEKEDÉSI HÍREK VÉTELE CD-VÁLTÓ ÜZEMMÓD Közlekedési hírek vétele Közlekedési hírek elsbbségének be- és kikapcsolása î Nyomja meg a TA gombot. A közlekedési hírek elsbbsége akkor van bekapcsolva, ha a kijelzn világít a,,ta" szimbólum. Megjegyzés: Figyelmeztet hang hallatszik, ha l CD-váltó üzemmód A CD-váltó üzemmód kiválasztása Ha a készülék telefon vagy rádió üzemmódban van, î nyomja meg az SRC gombot annyiszor, hogy a CD-váltó üzemmód funkciói jelenjenek meg. közlekedési adó hallgatása közben eléri az adó vételi körzetének határát; CD hallgatása közben elhagyja a beállított közlekedési adó vételi körzetét, és ezt követen az automatikus adókeresés nem talál új közlekedési adót; közlekedési adóról átkapcsol egy közlekedési híreket nem sugárzó adóra. l Megjegyzés: A telefon üzemmódnak elsbbsége van. Ha fennáll vagy éppen felépülben van egy távbeszél-összeköttetés, akkor telefon üzemmódról nem lehet átváltani sem rádió, sem CD-váltó üzemmódra. CD kiválasztása A CD-lemezek kiválasztására különböz lehetségek vannak. Másik CD kiválasztása lépegetve l Ekkor vagy kapcsolja ki a közlekedési hírek elsbbségét, vagy kapcsoljon át közlekedési híreket sugárzó adóra. î Ha nagyobb vagy kisebb sorszámú CDlemezre kíván átkapcsolni, akkor nyomja vagy a gombot egyszer vagy meg a többször. CD közvetlen kiválasztása a billentyzetrl î Nyomja meg a billentyzet megfelel 19 gombját. CD közvetlen kiválasztása menübl î Nyomja meg a MEM gombot. A kijelzn megjelenik egy menü a behelyezett CD-lemezekkel. î Válassza ki a CD-t. / gombokkal a kívánt î A kiválasztott CD lejátszásához nyomja meg az OK gombot. Zeneszám kiválasztása î Ha az éppen hallgatott CD-lemezen nagyobb vagy kisebb sorszámú zeneszámra kíván átkapcsolni, akkor nyomja meg egyszer vagy többször a vagy a gombot. 18 CD-VÁLTÓ ÜZEMMÓD Gyorskeresés (hallható) Visszafelé vagy elrefelé történ gyorskeresés céljából Az els beviteli mez villog. Megkezdheti a névbeírást. î A billentyzetrl írjon be egy nevet. Erre î addig tartsa nyomva a vagy a gombot, amíg meg nem kezddik a gyorskeresés hátra, ill. elre. vonatkozóan olvassa el a,,telefon" c. gombbal. Az éppen lejátszott CD összes zeneszámát véletlen sorrendben játssza le. Ezután pedig a következ CD számait játssza le, ugyancsak véletlen sorrendben. A zeneszámok lejátszása véletlen sorrendben (MIX) î Röviden nyomja meg a * /MIX gombot. î A beírt értéket nyugtázza az OK További CD-lemezek elnevezése céljából az alábbi módon kell eljárni: îa vagy a gombbal válassza ki azt a következ CD-lemezt, amelyet el kíván nevezni. î Ha a zeneszámok véletlen sorrend lejátszását be kívánja fejezni, nyomja meg újra a /MIX gombot. * î Nyomja meg az OK gombot. î A billentyzetrl írja be a nevet. î A beírt értéket nyugtázza az OK gombbal. Ha be kívánja fejezni a CD-k elnevezését, A behelyezett CDlemezek listájának megjelenítése î Nyomja meg a MEM gombot. CD-lemezek elnevezése A CD-lemezek jobb felismerése céljából a készülék lehetséget nyújt Önnek arra, hogy max. 99 CD-lemeznek egyedi nevet adjon. Ezek a nevek legfeljebb hét karakterbl állhatnak. î nyomja meg az SRC gombot. Ha a CD-lemezek elnevezésébl tárolás nélkül kíván kilépni, î nyomja meg kétszer hosszan a CLR gombot. Egyes karakterek vagy teljes karaktersorok törlése Bevitelkor törölhetk egyes karakterek vagy a teljes karaktersor. Egyes karakterek törlése céljából î CD-váltó üzemmódban az OK gomb megnyomásával lépjen be a DSC menübe. î válassza ki a / gombokkal a törölni kívánt karaktert.

15 Powered by TCPDF ( î Válassza ki a / gombokkal a Radio (rádió) menüpontot. î Röviden nyomja meg a CLR gombot. A teljes karaktersor törlése céljából î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a Disc Naming (lemezek elnevezése) menüpontot. î tartsa nyomva a CLR gombot 1 másodpercnél hosszabb ideig. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a Change name (névváltoztatás) menüpontot. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a kívánt CD-t. î Nyomja meg az OK gombot. 19 CD-VÁLTÓ ÜZEMMÓD CD-lemezek nevének törlése î Az OK gomb megnyomásával lépjen be a DSC menübe. î Válassza ki a / gombokkal a Radio (rádió) menüpontot. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a Disc Naming (lemezek elnevezése) menüpontot. î Nyomja meg az OK gombot. î Válassza ki a / gombokkal a Clear name (név törlése) menüpontot. î Nyomja meg az OK gombot. Megjelenik egy kiválasztó menü, amely a tárolt neveket tartalmazza. Egy adott CD nevének törléséhez î válassza ki a nevet. / gombokkal a kívánt î Nyomja meg az OK gombot. A név törldik, ezt követen ismét megjelenik a neveket tartalmazó kiválasztó menü. Az összes tárolt név törléséhez î tartsa nyomva az OK gombot 1 másodpercnél hosszabb ideig. Ha ki akar lépni a DSC menübl, î nyomja meg az SRC gombot. 20 TELEFONFUNKCIÓK A TELEFON ÜZEMMÓD AKTIVÁLÁSA Általános tudnivalók Segélyhívás Az Antares T60 telefonos részének segítségével bármikor, a világ bármely pontjáról küldhetk segélyhívások. Ilyen segélyhívások akár érvényes SIM-kártya nélkül is kezdeményezhetk. Csak az a feltétele, hogy rendelkezésre álljon egy GSM 900 hálózat. A GSMhálózaton belül a segélyhívószám világszerte a 112. A segélyhívást küld fél mindig a legközelebbi mentésirányító központtal kerül összeköttetésbe. A telefon üzemmód aktiválása A telefon üzemmód kiválasztása Ha már be van helyezve egy érvényes SIMkártya, î nyomja meg a gombot. A telefon üzemmód bekapcsol. A kijelzn megjelenik a kiválasztott hálózat. A SIM-kártya behelyezése Ha a kártyanyelv be van tolva, î Kapcsolja be a készüléket a kártyanyelv betolásával. Ha a készüléket elzleg a ki-/bekapcsoló gombbal kapcsolták ki, î enyhén nyomja beljebb a kártyanyelvet a készülék felé, amíg mérsékelt ellenállást nem érez. î nyomja meg a ki-/bekapcsoló gombot. A készülék bekapcsol. î Engedje el a kártyanyelvet. A kártyanyelv kitolódik a készülékbl. î Nyomja meg a gombot. î Helyezze rá a kártyanyelvre és a nyílás- A telefon üzemmód bekapcsol, megjelenik a No valid SIM card (nincs érvényes SIM-kártya) üzenet. ba a SIM-kártyát úgy, hogy a chip felfelé és a készülék felé nézzen, amíg mérsékelt ellenállást nem érez. î A billentyzetrl írja be a 112 hívószámot. gombot. î Nyomja meg a Felépül az összeköttetés a legközelebbi mentésirányító központtal. Minden szükséges információt a lehet legpontosabban adjon meg. Csak akkor bontsa a beszélgetést, ha a partnere kéri erre! Figyelem: A 112 hívószámmal csak veszély esetén kezdeményezzen segélyhívást. A segélyhívással való visszaélésnek jogi következményei lehetnek. î Gyengén nyomja rá a SIM-kártya hátulsó élét a kártyanyelvre úgy, hogy teljes felületével ráfeküdjön a kártyanyelvre. î Óvatosan tolja be a kártyanyelvet a készülékbe, amíg mérsékelt ellenállást nem érez, és a kártyanyelv hallhatóan a helyére nem pattan. A készülék bekapcsol. Ha a PIN-lekérdezés be van kapcsolva, akkor a kijelzn ENTER PIN (PIN beírása) felirat jelenik meg. Lásd még,,a PIN kód be- és kikapcsolása" c. részt. A PIN kód beírása A PIN kód (személyes azonosító szám) a telefont védi az ellen, hogy más jogosulatlanul használja. A PIN kódot és a PUK kódot (személyes tiltásfeloldó szám) a szolgáltató adja a SIM-kártyával együtt. A PIN kód bármikor megváltoztatható, erre vonatkozóan olvassa el,,a PIN kód megváltoztatása" c. részt. Figyelem: Jól jegyezze meg a saját PIN kódját, és ne közölje azt mással! 21 A TELEFON ÜZEMMÓD AKTIVÁLÁSA Ha a kijelzn megjelenik az ENTER PIN (PIN beírása) felirat, Megjelenik a PIN 1 menü a lehetséges funkciókkal. î a billentyzet 09 gombjaival írja be PIN kódját az els számjegytl kezdve. î Válassza ki a / gombokkal a kívánt On (be) vagy Off (ki) funkciót. î Amikor a teljes PIN kódot beírta, nyomja meg az OK vagy a # gombot. Megjegyzés: Ha a PIN kódot háromszor egymás után tévesen írja be, akkor a készülék letiltja a SIMkártyát.

Antares T60. Kezelési és beszerelési útmutató

Antares T60. Kezelési és beszerelési útmutató Rádiófone Antares T60 Kezelési és beszerelési útmutató A KÉSZÜLÉK ÁTTEKINTÉSE 2 3 4 5 6 7 8 1 9 16 15 14 13 12 11 10 2 A KÉSZÜLÉK ÁTTEKINTÉSE 1 Hangerő-szabályozó, be- és kikapcsoló (on/off). 2 SRC nyomógomb:

Részletesebben

Alicante CD34 7 644 172 310 Freiburg CD34 7 644 194 310

Alicante CD34 7 644 172 310 Freiburg CD34 7 644 194 310 Rádió / CD Alicante CD34 7 644 172 310 Freiburg CD34 7 644 194 310 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 3 5 1 2 4 6 7 10 9 8 11 3 KEZELÕSZERVEK 1 nyomógomb a lehajtható és levehetõ

Részletesebben

Modena MP54 7 644 260 310 Sevilla MP54 7 644 262 310

Modena MP54 7 644 260 310 Sevilla MP54 7 644 262 310 Rádió / CD / MP3 Modena MP54 7 644 260 310 Sevilla MP54 7 644 262 310 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 1 2 3 4 5 6 7 8 16 15 14 13 12 11 10 9 17 3 KEZELÕSZERVEK 1 Nyomógomb a

Részletesebben

Atlanta CD34 7 643 191 510 Venice Beach CD34 7 643 192 510

Atlanta CD34 7 643 191 510 Venice Beach CD34 7 643 192 510 Rádió Radio / CD Atlanta CD34 7 643 191 510 Venice Beach CD34 7 643 192 510 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 1 2 3 4 5 6 10 9 8 7 11 3 KEZELÕSZERVEK 1 nyomógomb az elõlap lenyitására

Részletesebben

Bristol CD35 7 645 075 310 Vancouver CD35 7 645 070 310

Bristol CD35 7 645 075 310 Vancouver CD35 7 645 070 310 Rádió / CD Bristol CD35 7 645 075 310 Vancouver CD35 7 645 070 310 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 1 3 4 5 6 7 13 12 11 10 9 8 2 KEZELÕSZERVEK 1 A készülék be- és kikapcsolása;

Részletesebben

Woodstock DAB54 7 644 708 310

Woodstock DAB54 7 644 708 310 Rádió / DAB / CD / MMC / MP3 Woodstock DAB54 7 644 708 310 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 1 2 3 4 5 6 7 8 17 16 15 14 13 12 11 10 9 18 19 3 KEZELÕSZERVEK 1 A készülék be- és

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

Az Ön kézikönyve BLAUPUNKT LONDON MP35 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3331151

Az Ön kézikönyve BLAUPUNKT LONDON MP35 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3331151 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató BLAUPUNKT LONDON MP35. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

St. Louis C33 7 642 183 110

St. Louis C33 7 642 183 110 Rádió / Kazettás magnó St. Louis C33 7 642 183 110 (FM/KH/HH/DMS) Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 1 2 3 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 3 KEZELÕSZERVEK 1 nyomógomb: a levehetõ elõlap

Részletesebben

Barcelona MP35 7 645 250 310 Madrid MP35 7 645 260 310

Barcelona MP35 7 645 250 310 Madrid MP35 7 645 260 310 Rádió / CD / MP3 Barcelona MP35 7 645 250 310 Madrid MP35 7 645 260 310 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 1 3 4 5 11 10 9 8 7 6 12 2 KEZELÕSZERVEK 1 A készülék be- és kikapcsolása;

Részletesebben

Kingston MP35 7 645 460 310 London MP35 7 645 450 310

Kingston MP35 7 645 460 310 London MP35 7 645 450 310 Rádió / CD / MP3 Kingston MP35 7 645 460 310 London MP35 7 645 450 310 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 1 3 4 5 11 10 9 8 7 6 12 2 KEZELÕSZERVEK 1 A készülék be- és kikapcsolása;

Részletesebben

Az Ön kézikönyve BLAUPUNKT COBURG RCR 168 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3310832

Az Ön kézikönyve BLAUPUNKT COBURG RCR 168 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3310832 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató BLAUPUNKT COBURG RCR 168. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Monte Carlo MP34 7 643 193 510 Bahamas MP34 7 643 194 510

Monte Carlo MP34 7 643 193 510 Bahamas MP34 7 643 194 510 Rádió Radio / CD / MP3 Monte Carlo MP34 7 643 193 510 Bahamas MP34 7 643 194 510 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 1 2 3 4 5 6 10 9 8 7 11 3 KEZELÕSZERVEK 1 nyomógomb: az elõlap

Részletesebben

Porto CD San Remo CD

Porto CD San Remo CD Rádió / CD Porto CD34 7 644 191 310 San Remo CD34 7 644 176 310 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 1 2 3 4 5 6 10 9 8 7 11 3 KEZELÕSZERVEK 1 nyomógomb a lehajtható és levehetõ

Részletesebben

Los Angeles MP74 7 644 815 310 Seattle MP74 7 644 810 310

Los Angeles MP74 7 644 815 310 Seattle MP74 7 644 810 310 Rádió / CD / MP3 Los Angeles MP74 7 644 815 310 Seattle MP74 7 644 810 310 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 2 1 3 4 5 6 7 13 12 11 10 9 8 3 KEZELÕSZERVEK 1 Nyomógomb a készülék

Részletesebben

Calgary MP35 7 645 170 310 San Diego MP35 7 645 190 310

Calgary MP35 7 645 170 310 San Diego MP35 7 645 190 310 Rádió / CD / MP3 Calgary MP35 7 645 170 310 San Diego MP35 7 645 190 310 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 1 3 4 5 6 7 13 12 11 10 9 8 2 KEZELÕSZERVEK 1 A készülék be- és kikapcsolása;

Részletesebben

Az Ön kézikönyve BLAUPUNKT VANCOUVER CD35

Az Ön kézikönyve BLAUPUNKT VANCOUVER CD35 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató BLAUPUNKT VANCOUVER CD35. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Rádió / CD lejátszó. Toronto RDM 126. Használati utasítás Beszerelési utasítás

Rádió / CD lejátszó. Toronto RDM 126. Használati utasítás Beszerelési utasítás Rádió / CD lejátszó Toronto RDM 126 Használati utasítás Beszerelési utasítás Taalomjegyzék Rövid leírás... 4 Fontos tudnivalók... 10 Amit feltétlenül el kell olvasnia... 10 Közlekedésbiztonság... 10 Beszerelés...

Részletesebben

Milano MP34 7 644 192 310 Santa Cruz MP34 7 644 178 310 Valencia MP34 7 644 195 310

Milano MP34 7 644 192 310 Santa Cruz MP34 7 644 178 310 Valencia MP34 7 644 195 310 Rádió / CD / MP3 Milano MP34 7 644 192 310 Santa Cruz MP34 7 644 178 310 Valencia MP34 7 644 195 310 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 1 2 3 4 5 6 10 9 8 7 11 3 KEZELÕSZERVEK

Részletesebben

Az Ön kézikönyve BLAUPUNKT LOS ANGELES MP74 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3308075

Az Ön kézikönyve BLAUPUNKT LOS ANGELES MP74 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3308075 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató BLAUPUNKT LOS ANGELES MP74. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Az Ön kézikönyve HP G61-415EA

Az Ön kézikönyve HP G61-415EA Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató HP G61-415EA. Megtalálja a választ minden kérdésre az HP G61-415EA a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Rádió/DVD lejátszó. Kezelési útmutató

Rádió/DVD lejátszó. Kezelési útmutató Figyelem Rádió/DVD lejátszó Kezelési útmutató Menet közben ne próbálja konfigurálni a készüléket. Ha gépjárművével napsütésen parkol, a készülék bekapcsolása előtt várja meg, amíg a készülék lehűl. Esős,

Részletesebben

Az Ön kézikönyve BLAUPUNKT MONTREUX RCM 45 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3331223

Az Ön kézikönyve BLAUPUNKT MONTREUX RCM 45 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3331223 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató BLAUPUNKT MONTREUX RCM 45. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez

Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez A készülék használata nagyon egyszerű: távirányító segítségével a grafikus menüképernyőn keresztül, amelyen akár magyar nyelvű kijelzés

Részletesebben

Az Ön kézikönyve BLAUPUNKT AMSTERDAM TCM 127 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3310716

Az Ön kézikönyve BLAUPUNKT AMSTERDAM TCM 127 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3310716 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató BLAUPUNKT AMSTERDAM TCM 127. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Brighton MP Essen MP

Brighton MP Essen MP Radio / CD / MP3 Brighton MP35 7 645 160 510 Essen MP35 7 645 150 510 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 4 1 3 5 6 11 10 9 8 7 2 KEZELÕSZERVEK 1 A készülék be- és kikapcsolása;

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 40505, 40535, 40545 készletekhez V1.0. 1. oldal

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 40505, 40535, 40545 készletekhez V1.0. 1. oldal KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 40505, 40535, 40545 készletekhez V1.0 1. oldal Biztonsági figyelmeztetés A készülék telepítéséhez figyelmesen olvassa el a mellékelt Telepítési útmutatót, és az abban leírtak szerint

Részletesebben

Az Ön kézikönyve BLAUPUNKT SAN FRANCISCO CD 72

Az Ön kézikönyve BLAUPUNKT SAN FRANCISCO CD 72 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató BLAUPUNKT SAN FRANCISCO CD 72. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Kingston MP London MP

Kingston MP London MP Rádió / CD / MP3 Kingston MP35 7 645 460 310 London MP35 7 645 450 310 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 1 3 4 5 11 10 9 8 7 6 12 2 KEZELÕSZERVEK 1 A készülék be- és kikapcsolása;

Részletesebben

XTR446 Használati útmutató

XTR446 Használati útmutató XTR446 Használati útmutató A készülék bemutatása Az ön új rádiója: A Motorola XTN446 készülék PMR446 frekvencián működik. Használható bármely országban (a fennálló szabályozásoknak megfelelően), ahol a

Részletesebben

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless Használati útmutató jabra.com/movewireless 1. ÜDVÖZÖLJÜK...3 2. A DOBOZ TARTALMA... 4 3. A FEJHALLGATÓ VISELÉSE...5 3.1 A MAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA 4. A FEJHALLGATÓ FELTÖLTÉSE... 6 4.1 AKKUMULÁTOR TÖLTÖTTSÉGJELZŐ

Részletesebben

Az Ön kézikönyve STRONG SRT 50 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3231706

Az Ön kézikönyve STRONG SRT 50 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3231706 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató STRONG SRT 50. Megtalálja a választ minden kérdésre az STRONG SRT 50 a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Magyar. BT-03i használati útmutató

Magyar. BT-03i használati útmutató BT-03i használati útmutató 1 Tartalomjegyzék Áttekintés Az első lépések Hogyan fogadja a telefonhívásokat Termékleírás 2 1. Áttekintés A B E D F 1-1 Funkció gombok: C A B C D E F Szilikon fülrögzítő Power

Részletesebben

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás I. Töltés a. Az első használat előtt a készülék teljes feltöltése szükséges, a teljes töltési ciklus hozzávetőlegesen 3.5 4 órát vesz igénybe. b.

Részletesebben

Avantalk Sunday napelemes Bluetooth kihangosító Használati utasítás

Avantalk Sunday napelemes Bluetooth kihangosító Használati utasítás Avantalk Sunday napelemes Bluetooth kihangosító Használati utasítás 1. Funkció gombok 2. Töltés Az Avantalk BTCK-10b kihangosító készülék újratölthető akkumulátorral rendelkezik. Használat előtt erősen

Részletesebben

Az Ön kézikönyve BLAUPUNKT PORTO CD34

Az Ön kézikönyve BLAUPUNKT PORTO CD34 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

A rádió használata. FM vételi jellemzők. Az FM és az AM vétel különbségei. Elhalkulás. Használat

A rádió használata. FM vételi jellemzők. Az FM és az AM vétel különbségei. Elhalkulás. Használat A rádió használata FM vételi jellemzők Általában az FM hangminősége jobb, mint az AM-é. Az FM és sztereó FM vétele esetén azonban több olyan sajátos probléma is fellép, amely nem jellemző az AM-re. Mozgó

Részletesebben

AARTECH EASY LOCK Használati útmutató

AARTECH EASY LOCK Használati útmutató Aartech Easy Lock típusú kódkilincs ismertető A kódkilincs 35 80 mm vastagságú ajtókhoz alkalmazható, ahol az 5. ábrán B-vel jelölt távolság legalább 21 mm. Kisebb távolság esetén (legfeljebb 14 mm-ig),

Részletesebben

A távirányító használata

A távirányító használata A távirányító használata A távirányító használata A távirányító használatával kapcsolatos óvintézkedések. Legyen óvatos a távirányítóval, különösen mert kicsi és könnyű. A leejtéstől vagy a kemény ütéstől

Részletesebben

Weierwei Viv 1000 Használati utasítás

Weierwei Viv 1000 Használati utasítás Weierwei Viv 1000 Használati utasítás verzió Robika1001 weierwei v 1000 HU 1 Első Lépések Antenna : Ha összeszereltük a rádiót, ellenőrizzük hogy megfelelően a helyére csatlakoztattuk e az antennát. Rádió

Részletesebben

Rádió / Kazettás magnó. Köln RCM 126. Használati utasítás

Rádió / Kazettás magnó. Köln RCM 126. Használati utasítás Rádió / Kazettás magnó Köln RCM 126 Használati utasítás Tartalomjegyzék Rövid leírás... 4 Fontos tudnivalók... 10 Amit feltétlenül el kell olvasnia... 10 Közlekedésbiztonság... 10 Beszerelés... 10 Telefon-Mute

Részletesebben

vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató

vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató A készülék szabványos (FXS) telefonvonalak összekapcsolására szolgál. A készülékhez 9V és 20V közötti váltakozó- vagy egyenfeszültségű tápegység csatlakoztatható

Részletesebben

KX-TG7100HG/KX-TG7102HG

KX-TG7100HG/KX-TG7102HG TG7100_7120HG(hg-hg)_QG.fm Page 1 Friday, May 12, 2006 11:38 AM 1 Csatlakoztatások Bázisállomás Digitális zsinórnélküli telefon Típus KX-TG7100HG/KX-TG7102HG Digitális zsinórnélküli üzenetrögzítős telefon

Részletesebben

ESN biztonsági üzemeltetési eljárás

ESN biztonsági üzemeltetési eljárás ESN biztonsági üzemeltetési eljárás Az ESN Ez a termék ESN-nel (Eclipse Security Network Eclipse biztonsági hálózattal) van felszerelve. Egy előre regisztrált zenei CD (kulcslemez), egy négy számjegyű

Részletesebben

Rádió / CD. San Francisco CD72. Kezelési és beszerelési útmutató.

Rádió / CD. San Francisco CD72. Kezelési és beszerelési útmutató. Rádió / CD San Francisco CD72 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 1 2 3 4 5 6 12 11 10 9 8 7 13 3 KEZELÕSZERVEK 1 Nyomógomb a készülék be- és kikapcsolásához, hangerõszabályozó.

Részletesebben

800 120Km automatikus Fejlett A2DP & EDR Bluetooth profil

800 120Km automatikus Fejlett A2DP & EDR Bluetooth profil Használati utasítás Főbb jellemzők: Maximálisan 800 méter hatótávolság két motoros között, Valódi vezeték nélküli, kétirányú kommunikáció akár három motoros között Bluetooth kapcsolaton keresztül. Érthető

Részletesebben

AUTÓS MULTI-MEDIA LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AKAI CAT-7780

AUTÓS MULTI-MEDIA LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AKAI CAT-7780 AUTÓS MULTI-MEDIA LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AKAI CAT-7780 Fontos tájékoztató a készülék beüzemeléséhez! Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! A készülék használatát megelőzően, kérjük olvassa el

Részletesebben

Használati útmutató. Ventus B116

Használati útmutató. Ventus B116 Használati útmutató Ventus B116 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 5 A KÉSZÜLÉK BEMUTATÁSA... 6 A CSOMAG TARTALMA... 6 A TELEFON KEZELSZERVEI (ÁTTEKINT ÁBRA)...

Részletesebben

Rövid üzembe helyezési útmutató CD170/CD175

Rövid üzembe helyezési útmutató CD170/CD175 Rövid üzembe helyezési útmutató CD170/CD175 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás (CD175) Bázisállomás (CD170) Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Felhasználói kézikönyv Rövid üzembe

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Movon MK50. Autós telefonkihangosító

Felhasználói kézikönyv. Movon MK50. Autós telefonkihangosító Felhasználói kézikönyv Movon MK50 Autós telefonkihangosító A CSOMAG TARTALMA 1. Kihangosító 2. Fém csipesz 3. Szivargyújtós töltő 4. Felhasználói kézikönyv 5. Hálózati töltő (opcionális) A KÉSZÜLÉK Hangszóró

Részletesebben

CK-100 Nokia autóskészlet 9210124/1

CK-100 Nokia autóskészlet 9210124/1 CK-100 Nokia autóskészlet 9210124/1 2008 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People, a Navi és az Eredeti Nokia tartozékok (Nokia Original Accessories) logó a Nokia Corporation bejegyzett

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Telefonos illesztő / Telefonhívó modul. VDT-TPC Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT-TPC. VDT-TPC Leírás v1.0.

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Telefonos illesztő / Telefonhívó modul. VDT-TPC Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT-TPC. VDT-TPC Leírás v1.0. 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Telefonos illesztő / Telefonhívó modul VDT-TPC Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT-TPC VDT-TPC Leírás v1.0.pdf Bevezető Leírás: A VDT-TPC egy telefonos illesztő modul

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv CDX-PH202 Rendszertelefon TARTALOMJEGYZÉK 1. Jellemzők...3 2. A készülék felépítése...3 3. LCD Kijelző...3 4. Gyorsgombok leírása...4 5. Telepítés...5 6. Működési leírás...6 1) Belső

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor Felhasználói Kézikönyv M300 Video Kaputelefon Monitor TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK 1.1 Monitor kijelző állapotok 2. KIJELZŐ FUNKCIÓK ÉS IKONOK LEÍRÁSA 2.1 Kitekintés funkció 2.2 Portás funkció

Részletesebben

Váš manuál BLAUPUNKT ORLANDO MP46 http://sk.yourpdfguides.com/dref/3310029

Váš manuál BLAUPUNKT ORLANDO MP46 http://sk.yourpdfguides.com/dref/3310029 Môžete čítať odporúčnia v uživateľskej príručke, technickej príručke alebo inštalovať sprievodcu pre BLAUPUNKT ORLANDO MP46. Odpovede na všetky vaše otázky o nájdete v použivateľskej príručke (informácie,

Részletesebben

Az Ön kézikönyve OPEL CD30 MP3 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2824803

Az Ön kézikönyve OPEL CD30 MP3 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2824803 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Brighton MP Dresden MP

Brighton MP Dresden MP Rádió / CD / MP3 Brighton MP34 7 644 190 310 Dresden MP34 7 644 193 310 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 3 5 1 2 4 6 7 10 9 8 11 3 KEZELÕSZERVEK 1 nyomógomb a lehajtható és levehetõ

Részletesebben

Rádió / CD. Bremen CD72. Kezelési és beszerelési útmutató.

Rádió / CD. Bremen CD72. Kezelési és beszerelési útmutató. Rádió / CD Bremen CD72 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 1 2 3 4 5 6 12 11 10 9 8 7 13 3 KEZELÕSZERVEK 1 Nyomógomb a készülék be- és kikapcsolásához, hangerõszabályozó. 2 nyomógomb

Részletesebben

Rövid üzembe helyezési útmutató CD480/CD485

Rövid üzembe helyezési útmutató CD480/CD485 Rövid üzembe helyezési útmutató CD480/CD485 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás (CD485) Bázisállomás (CD480) Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Felhasználói kézikönyv Rövid üzembe

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ - FONTOS TEENDŐK VIDEOKONFERENCIA ELŐTT - A VIDEOKONFERENCIA ÜZEMBE HELYEZÉSE - HÍVÁS KEZDEMÉNYEZÉSE ÉS FOGADÁSA - A KAMERA ÉS A MIKROFON HASZNÁLATA

Részletesebben

Wally1/2/3/4/4 PLUS. Programozási leírás. 1, 2, 3, és 4 csatornás rádiós vevő

Wally1/2/3/4/4 PLUS. Programozási leírás. 1, 2, 3, és 4 csatornás rádiós vevő 1.oldal Wally1/2/3/4/4 PLUS 1, 2, 3, és 4 csatornás rádiós vevő Programozási leírás 2.oldal 3.oldal Fő jellemzők Az alap típus 240 kód tárolására képes. A 4 csatornás PLUS típusok 1008 kódot képes tárolni

Részletesebben

Bremen MP

Bremen MP Rádió / CD / MP3 Bremen MP74 7 644 820 310 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 2 1 3 4 5 6 7 13 12 11 10 9 8 3 KEZELÕSZERVEK 1 Nyomógomb a készülék be- és kikapcsolására, a készülék

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10 VDT10 Leírás v1.4.pdf Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók

Részletesebben

Rádió / Kazettás magnó. Sydney RCM 126. Használati utasítás Beszerelési utasítás

Rádió / Kazettás magnó. Sydney RCM 126. Használati utasítás Beszerelési utasítás Rádió / Kazettás magnó Sydney RCM 126 Használati utasítás Beszerelési utasítás Taalomjegyzék Rövid leírás... 4 Fontos tudnivalók... 10 Amit feltétlenül el kell olvasnia... 10 Közlekedésbiztonság... 10

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

BLUETOOTH HANGFAL. Felhasználói kézikönyv. E-Boda Beat 100

BLUETOOTH HANGFAL. Felhasználói kézikönyv. E-Boda Beat 100 BLUETOOTH HANGFAL Felhasználói kézikönyv E-Boda Beat 100 Bevezető Köszönjük, hogy az E-boda Beat 100 Bluetooth hangfalat választotta. Használhatja ezt a készüléket okos telefonjával vagy tabletjével zenehallgatásra,

Részletesebben

SPY LP828. Visszapillantó tükör rendszer. Kijelző. A kijelző első és hátsó része: Tulajdonságok:

SPY LP828. Visszapillantó tükör rendszer. Kijelző. A kijelző első és hátsó része: Tulajdonságok: SPY LP828 Visszapillantó tükör rendszer Kijelző A kijelző első és hátsó része: Tulajdonságok: Parkoló szenzor + Bluetooth + Alkoholszonda, három az egyben, emberközpontú formatervezés és valódi szituáció

Részletesebben

e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD)

e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD) e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD) BESZERELÉSI ÚTMUTATÓ Az e120 egy központi zár vezérlő készülék, amely két db elektronikus kártyával kerül forgalomba. A készülék az elektronikus kártya

Részletesebben

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK...

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK... MEGJEGYZÉS 1. A borítón látható ábra csak tájékoztatásul szolgál, amely eltérhet a vásárolt terméktől. 2. A légkondicionáló működtetése előtt feltétlenül olvassa el az ÓVINTÉZKEDÉSEK című részt. 3. Ez

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless Felhasználói kézikönyv Audio Baby monitor PNI B6000 wireless A készülék első bekapcsolása vagy használata előtt, kérjük olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és tartsa meg ezt a kézikönyvet a későbbi

Részletesebben

Az Ön kézikönyve LG LAC-6710R http://hu.yourpdfguides.com/dref/3911442

Az Ön kézikönyve LG LAC-6710R http://hu.yourpdfguides.com/dref/3911442 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 )

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 ) HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 ) Jellemzők: - pontmátrixos, folyadékkristályos kijelző - idő/dátum - stopper memória funkcióval - visszaszámláló funkció - ébresztő:

Részletesebben

Car Radio CD MP3 WMA. Seattle MP57 7 647 453 310

Car Radio CD MP3 WMA. Seattle MP57 7 647 453 310 www.blaupunkt.com Car Radio CD MP3 WMA Seattle MP57 7 647 453 310 Használati és beszerelési útmutató Upute za rad i instaliranje Navodila za uporabo in namestitev Uputstvo za korišćenje i montiranje Vezérlők

Részletesebben

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. A kezdő képernyő...4 4. Alap funkciók működése...4 5. Belső hívások...5

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV CDX-303 Fejbeszélős telefonkészülék 1.Bevezetés Köszönjük a legújabb, hívásazonosító funkcióval ellátott telefonunk megvásárlását. Ez a kézikönyv segít a telefon minél előbbi megismerésében.

Részletesebben

GGMM M4. Használati útmutató. M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma. Kezelő egység:

GGMM M4. Használati útmutató. M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma. Kezelő egység: GGMM M4 Használati útmutató M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma M4 hangszóró + PU bőr vállpánt + AC táp adapter + AUX audió kábel + + használati útmutató + garanciajegy Kezelő egység: POWER

Részletesebben

Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez

Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez

Részletesebben

Az Ön kézikönyve BLAUPUNKT JOHN DEERE CD34

Az Ön kézikönyve BLAUPUNKT JOHN DEERE CD34 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató BLAUPUNKT JOHN DEERE CD34. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Az Ön kézikönyve BLAUPUNKT LONDON RDM 126 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3310301

Az Ön kézikönyve BLAUPUNKT LONDON RDM 126 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3310301 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató BLAUPUNKT LONDON RDM 126. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

BT-23 használati utasítás

BT-23 használati utasítás BT-23 használati utasítás Megjelenés és funkciók Az akkumulátor feltöltése A beépített újratölthető akkumulátor a felszerelt töltővel tölthető. Mielőtt először használná a terméket, kérjük, töltse fel

Részletesebben

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás Permanent Kft ver.20130502 Műszaki adatok Hálózati feszültség 220-240V AC / 50Hz Működési hőmérséklettartomány -30 ~ +65 C Maximális relatív

Részletesebben

Az Ön kézikönyve PIONEER AVIC-S1 http://hu.yourpdfguides.com/dref/1236054

Az Ön kézikönyve PIONEER AVIC-S1 http://hu.yourpdfguides.com/dref/1236054 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató PIONEER AVIC-S1. Megtalálja a választ minden kérdésre az PIONEER AVIC-S1 a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

Sharktooth termék leírás:

Sharktooth termék leírás: Sharktooth termék leírás: A SharkTooth olyan BlueTooth rendszerű, tehát vezeték nélküli, fejhallgató szett, amelyet kifejezetten kéz nélküli használatra, motorosok és, - vagy utasaik számára van kifejlesztve.

Részletesebben

Cleveland DJ A (Proton) Cleveland DJ I (Proton)

Cleveland DJ A (Proton) Cleveland DJ I (Proton) Radio / Cassette Cleveland DJ A (Proton) Cleveland DJ I (Proton) Használati utasítás 1 PORTUGUÊS ESPAÑOL NEDERLANDS FRANÇAIS SLOVENSKO 14 13 12 11 1 2 3 4... 5 6 7 8 9 10 Tartalomjegyzék Rövid leírás...

Részletesebben

Rövid használati útmutató az AVer H és HVC modellekhez

Rövid használati útmutató az AVer H és HVC modellekhez Rövid használati útmutató az AVer H és HVC modellekhez A készülék főbb elemei a központi egység, a HD kamera, az asztali HUB kiemelhető mikrofonnal (H sorozat) vagy 1-2 darab asztali mikrofon (HVC sorozat)

Részletesebben

OWNER S MANUAL / FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV D 1440 ENGLISH / MAGYAR

OWNER S MANUAL / FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV D 1440 ENGLISH / MAGYAR OWNER S MANUAL / FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV D 1440 ENGLISH / MAGYAR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. A KÉSZÜLÉK BE ÉS KIKAPCSOLÁSA Nyomja meg a bekapcsoló gombot a készülék bekapcsolásához. MEGJEGYZÉS: KÉNYELMI SZEMPONTOKBÓL

Részletesebben

KEZELÉSI UTASÍTÁS. VEZETÉKES TÁVIRÁNYÍTÓ FM magasfali fan-coilhoz

KEZELÉSI UTASÍTÁS. VEZETÉKES TÁVIRÁNYÍTÓ FM magasfali fan-coilhoz KEZELÉSI UTASÍTÁS VEZETÉKES TÁVIRÁNYÍTÓ FM magasfali fan-coilhoz Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! GL_OM_WP_vezetékes_20140310

Részletesebben

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832. központokhoz

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832. központokhoz Kezelési útmutató PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz RKPLCD, LCDL kezelőegység használatával A kezelőegység felépítése Az Ön vagyonvédelmi rendszeréhez egy vagy több kezelőegység csatlakozik. Ezekkel

Részletesebben

Rövidített használati útmutató Ability központokhoz

Rövidített használati útmutató Ability központokhoz Rövidített használati útmutató Ability központokhoz A kezelőegység jelzései A védett objektum állapotának kijelzése K: Riasztó kikapcsolva B: Riasztó bekapcsolva (minden zóna éles) M: Éjszakai mód bekapcsolva

Részletesebben

Idő és nap beállítás

Idő és nap beállítás Kézikönyv UTH-20A Idő és nap beállítás Jelen idő beállítás : Nyomja meg az 'hour' és a 'min' gombot egy időben, a nap és jelen idő villogni kezd a kijelző alján. Az óra megváltoztatásához használjuk az

Részletesebben

Ez az unverzális távirányító kompatibilis a legtöbb televízióval, videóval, Dvd-lejátszóval, műholdvevővel, valamint az infravörös vezérlésű(dvb-t) földi digitális vevőkkel. A távvezérlő úgy lett gyárilag

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY CDX-S2020 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3999167

Az Ön kézikönyve SONY CDX-S2020 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3999167 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Színes videó kaputelefon, 3,5, kagyló nélküli, süllyesztett kivitel

Színes videó kaputelefon, 3,5, kagyló nélküli, süllyesztett kivitel Színes videó kaputelefon, 3,5, kagyló nélküli, süllyesztett kivitel Felhasználói kézikönyv 2 MŰKÖDÉS Hívások fogadása és a kép átadása Egy hívás fogadásakor a videó kaputelefon cseng a beállított dallamon.

Részletesebben

STARSET-24V-os vezérlés

STARSET-24V-os vezérlés STARSET-24V-os vezérlés FELHASZNÁLÓI KÉZI KŐNYV 24 vdc szárnyas kapu vezérlő OLVASSA EL A KÉZIKÖNYVET GONDOSAN HASZNÁLAT ELŐTT FIGYELMEZTETÉSEK: Telepítés előtt olvassa el az utasítást gondosan. Helytelen

Részletesebben

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Gyors áttekintő útmutató CD-ROM Garancia Megjegyzés * A több kézibeszélőt

Részletesebben

Beta rendszer általános leírás

Beta rendszer általános leírás Beta rendszer általános leírás Ki és bekapcsolás A távirányító használata: Élesítés (bekapcsolás) : a piros gomb 1 mp. nyomva tartásával érhet el. Ilyenkor a központ 3 rövid sípszóval jelzi, hogy az élesedési

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum:

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: ACR-3280 Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas 1 1. ON/OFF: Készülék ki/bekapcsolása vagy AM/FM mód váltás. 2. Set: Idő beállítása

Részletesebben

VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301)

VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301) VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA HU DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301) Kérjük, olvassa el a használati útmutatót, mielıtt használatba venné a kamera szettet.

Részletesebben

6865i használati útmutató

6865i használati útmutató 6865i használati útmutató 1 Programozható gomb 2 Programozható gomb 3 Programozható gomb 4 Programozható gomb 5 Mentés 6 Törlés 7 Címtár 8 Programozható gomb k LCD kijelző r Letesz gomb t Tartás y Navigációs

Részletesebben