M A G Y A R S U Z U K I Z R T.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "M A G Y A R S U Z U K I Z R T."

Átírás

1 MAGYAR SUZUKI ZRT.

2 CSÚCSON A GYÁRTÁS- TECHNOLÓGIÁBAN ÉS A HAZAI PIACON A Magyar Suzuki Zrt.-t a Suzuki Motor Corporation többségi tulajdonosként 1991-ben alapította. A magyar leányvállalat az európai járműgyártás, így Magyarország gazdasági életének meghatározó szereplője: az ország egyik vezető iparvállalataként jelentős mértékben járul hozzá a nemzetgazdaság teljesítményéhez. A dolgozók mellett a beszállítói és márkakereskedői körrel együtt a vállalat tízezernél több ember számára teremt munkalehetőséget ben a Magyar Suzuki az élre tört: új autó értékesítésével részesedését 13,04 százalékra növelte, és megszerezte az első helyet a személyautók magyarországi piacán. A sikerből oroszlánrészt vállalt a Vitara mint a legnagyobb darabszámban értékesített modell. A Suzuki márkakereskedések száma tovább nőtt: immár 76 tagú hálózat várja a vevőket az ország teljes területén. A vállalat a hazai piac mellett 128 exportországot szolgál ki: Európán kívül Ázsiában, Japánban, Dél-Amerikában, Óceániában, sőt még Afrikában is magyar gyártású Vitara és SX4 S-Cross modellek futnak az utakon. A Magyar Suzuki a december végén zárult üzleti évében több mint 2 milliárd euró értékesítési árbevételt ért el. Az üzem gyártószalagjairól személygépkocsi gördült le, áprilisban pedig elkészült a 3 milliomodik hazai gyártású Suzuki. Az esztergomi gyár indulása óta vezető szerepet tölt be az innovatív gyártási technológiák terén. A 2016-ban zárult 2,8 milliárd forint értékű gyármodernizációs beruházást követően a vállalat élen jár a magas fokú robotizáció terén. Az okos gyár felé vezető úton 2020-ig a Magyar Suzuki újabb intelligens gyártási folyamatokat vezet be partnerei közreműködésével. Az európai uniós forrásból támogatott 5,3 milliárd forint értékű korszerűsítés révén új, versenyképes, biztonságos, tesztelt Suzuki prototípusok készülnek majd az esztergomi üzemben. A folyamatos fejlesztések segítségével a Magyar Suzuki készen áll arra, hogy az eddiginél is magasabb műszaki színvonalon, gazdaságosabban, biztonságosabban, a környezetet még inkább kímélve gyártson, és tovább erősítse vezető szerepét a hazai autópiacon, helyét a nemzetközi autóiparban.

3 CSÚCSON A GYÁRTÁS- TECHNOLÓGIÁBAN ÉS A HAZAI PIACON FŐ VÁLLALATI ADATOK Jegyzett tőke (2017. december 31-én) Alkalmazottak száma (2017. december 31-én) Az összes értékesítésből származó nettó árbevétel (2017) A belföldi értékesítésből származó nettó árbevétel (2017) Az exportértékesítésből származó nettó árbevétel (2017) Beszerzési alapú beruházás (2017) TULAJDONOSI SZERKEZET Suzuki Motor Corporation 97,53% ITOCHU Corporation 2,46% Magyar részvényesek 0,01% 212,8 millió euró 3100 fő 2101,2 millió euró 236,5 millió euró 1864,7 millió euró 26,06 millió euró Gyártás és értékesítés Esztergomban gyártott gépjármű (2017) Értékesített gépjármű (2017) ebből Esztergomban gyártott Export ebből saját gyártású Vitara SX4 S-Cross Swift Belföldön értékesített gépjármű (2017) ebből saját gyártású Vitara SX4 S-Cross Swift ÉRTÉKESÍTÉS (db / év) Belföldi értékesítés Exportértékesítés Összesen

4 MÉRFÖLDKÖVEK 2017 Év elején megkezdődik a Vitara Limited gyártása. Bemutatkozik Magyarországon a megújult Suzuki Ignis és Suzuki Swift. Áprilisban elkészül Esztergomban a hárommilliomodik Suzuki. Tizedik jubileumát ünnepli a Puskás Suzuki-kupa. A Magyar Suzuki Zrt. a budapesti Judo Világbajnokság főszponzora. Rekordértékesítéssel zárul az év, a Magyar Suzuki Zrt. átveszi a vezetést a magyarországi személygépkocsi-piacon. A Vitara toronymagasan vezeti a sport-szabadidő (SUV) kategóriát, és a személy autók mezőnyét is Megalakul a Magyar Suzuki Rt. Az alaptőke 5,5 milliárd forint, az alapítók a japán Suzuki, a magyar kormány, az ITOCHU és a Világbank Itthon is elindul a négyajtós Swift Sedanok gyártása Az esztergomi gyárban elkészül a százezredik hazai gyártású Suzuki Megkezdődik az Ignis sorozatgyártása Bemutatják az új Swiftet, a Suzuki Way of Life! filozófiájának zászlóshajóját Legördül a gyártósorról az első Splash. A Magyar Suzuki a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával karöltve megalapítja a Puskás Suzuki-kupát. Elkészül a másfélmilliomodik Suzuki Esztergomban elkészül a kétmilliomodik személyautó, egy harmadik generációs Swift. Megújul a Swift széria nagy teljesítményű csúcsmodellje, a Swift Sport Ismét megújul a Swift, megkezdődik a ráncfelvarrott modell gyártása. Júliusban elkészül a 2,5 milliomodik személyautó az esztergomi gyártósoron A magyarországi gyár megalapításának 25. évfordulója. Év elején megkezdődik az első turbómotoros esztergomi modell, a Vitara S forgalmazása. Piacra kerül az új Baleno és a megújult SX4 S-Cross. Sikeresen befejeződik a Magyar Suzuki Zrt. hároméves gyármodernizációs programja Megkezdődik az ötajtós Swiftek sorozatgyártása Az exporttevékenység kezdete Megindul a Wagon R+ sorozatgyártása Megkezdődik a dízelüzemű Wagon R+ és Ignis gyártása. Az esztergomi gyárban is készülnek Ignis Super 1600-asok Legördül a gyártósorról az SX4 családi és szabadidő-autó. Elkészül az egymilliomodik autó a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában Legördül az esztergomi gyár gyártósoráról a megújult Swift, a nagy sikerű világstratégiai modell harmadik Magyarországon gyártott generációja. Magyar Termék Nagydíjat és nívódíjat kap a Swift Ősszel elindul a Suzuki C kategóriás crossover modellje, az SX4 S-Cross sorozatgyártása. Magyar Termék Nagydíjat és nívódíjat kap az SX4 S-Cross Legördül a szerelősorról az új Vitara. Magyar Termék Nagydíjat és nívódíjat kap a Vitara.

5 A Magyar Suzuki Zrt. a Suzuki-vállalatcsoport egyetlen európai gyáraként immár 27 éve van jelen a hazai és európai autógyártás élmezőnyében. A vállalat az ország és a régió meghatározó, elismert munkáltatója. FÓKUSZBAN A SZAKÉRTELEM Az Esztergomban gyártott több mint 3 millió gépkocsi minősége és megbízhatósága garantálja a vállalat helyét a magyarországi járműgyártás nagyjai között. A kimagasló eredmények alapja a japán technológia és a hatékony gyártási folyamatok; a sikerek a folyamatos fejlesztésben részesülő munkavállalók kimagasló szakmai tudásának és helytállásának köszönhetőek. A vállalatcsoport fő működési értékei mind Japánban, mind Magyarországon az ügyfél igényeire szabott kimagasló minőség, az állandó újításokat elváró vállalati légkör, a csapatmunka fontossága és a szakemberek folyamatos fejlesztése. A Magyar Suzuki Zrt. nagy súlyt fektet arra, hogy versenyképes tudással vértezze fel munkavállalóit. A rendszeres oktatások és készségfejlesztő tréningek mellett külföldi tanulmányutakkal gondoskodik a megújuló szemlélet, az innovatív gondolkodás és a lendületes csapatmunka kialakításáról. A vállalat munkalehetőséget kínál azoknak a pályakezdő, frissdiplomás mérnököknek és informatikusoknak is, akik részt kívánnak venni a modellkínálat megújításában, a Suzuki sikertörténetében. Szakembereinek utánpótlása érdekében szorosan együttműködik felsőoktatási intézményekkel, közép- és szakiskolákkal, hogy a leendő mérnökök féléves intenzív szakmai gyakorlaton, testközelből ismerhessék meg az autógyártás folyamatait. A jövőbeli sikereket a minőségi munkavégzés iránt elkötelezett, motivált, felkészült szakemberek biztosítják hozzáállásukkal, munkájukkal a Magyar Suzukinál, ahol a fókuszban a szakértelem áll.

6 A Magyar Suzuki Zrt. a 2017-es évet piacvezetőként zárta a személygépkocsik belföldi piacán. Az eredményben meghatározó szerepe volt a vállalat legnépszerűbb modelljének, a Vitarának, valamint a szintén SUV-stílust képviselő, Esztergomban gyártott SX4 S-Crossnak. MINDEN TEREP HAZAI PÁLYA Újabb mérföldkövet jelentett a Magyar Suzuki életében a 2017 elejétől kapható Vitara Limited: a vállalat zászlóshajó modelljének különleges, extrákkal felszerelt változata további lendületet adott a Suzuki kompakt városi terepjáróinak. A sokak által várt újdonságok közé tartozik az Ignis és a Swift 2017-ben debütált legfrissebb generációja, valamint a Swift Sport 2018-ban bemutatkozó új változata. Mindhárom modell a Suzuki japán gyáraiban készül. A három kisautóval folytatódik a csoport SUZUKI NEXT 100 gazdasági-stratégiai tervének megvalósítása, ami évente legalább egy új modell piacra bocsátását célozza. A Suzuki egy sor innovatív technológiai megoldást kínál modelljeiben; ilyen a benzines turbómotorok kiegészítése hibrid hajtással vagy az AllGrip összkerékhajtási rendszer, továbbá a 2017-ben bemutatott, saját fejlesztésű Suzuki BoosterJet turbómotor. A Vitara Sport, az SX4 S-Cross és a Swift modellben elérhető BoosterJet a közvetlen üzemanyag-befecskendezésnek köszönhetően a lehető leghatékonyabban hasznosítja az energiát. A turbómotornak a dinamikusabb vezetési élmény mellett kisebb a szén-dioxid-kibocsátása, és kevesebb üzemanyagot is fogyaszt.

7 MINDEN TEREP HAZAI PÁLYA A Magyar Suzuki Zrt. dinamikusan növekvő teljesítményéhez a megbízható, fejlett technológiával gyártott modellek, valamint a tudatos és egységes márkaépítés mellett nagyban hozzájárul az értékesítési hálózat bővülése és a szakszervizek minőségi munkája. A 2017-ben Bicskén, Szentesen és Veszprémben, 2018-ban Sopronban és Pécsett megnyílt autókereskedésekkel a Suzuki országos értékesítési hálózatát immár hetvenhat szalon alkotja. A vállalatcsoport stratégiájához igazodva az Esztergomban gyártott és importált kocsik az utóbbi években a márka más fontos és sikeres termékágazataival, a motorkerékpárokkal és a hajómotorokkal együtt jelennek meg a kiállításokon, rendezvényeken. A Suzuki márka különleges szerepet tölt be az ország életében, így ránk kifejezetten igaz a vállalat jelmondata: Minden terep hazai pálya.

8 TRENDET TEREMTÜNK A FLOTTAPIACON A Magyar Suzuki Zrt. kirobbanó sikereket mutatott fel a hazai flottaértékesítésben: öt év alatt közel 300 százalékos növekedést ért el a piacon. A beszerzési és üzemeltetési költség kitűnő megtérülési arányán és az innovatív technológiai megoldásokon kívül a flottahálózat működését az egész országot lefedő szervizhálózat teszi megbízhatóvá, gördülékennyé. A legnagyobb népszerűségnek a Vitara és az SX4 S-Cross örvend: a két SUV az eladások 86 százalékát tette ki 2017-ben. A Vitara remekül érzi magát a városon kívül is nem hiába választották a modellt a hazai nemzeti parkok igazgatóságai, többek között a Fertő-Hanság Nemzeti Park és a Hortobágyi Nemzeti Park is. Az Országos Rendőr-főkapitányság ugyancsak szép számmal gyarapította autóparkját: a 150 Suzuki Swift mellé 2017-ben 450 Vitara került flottaparkjukba, amelyet az idei év elején újabb 75 darabbal bővítettek. Vitarákkal gazdagodott a Magyar Honvédség állománya is, 550 autót vásároltak a Magyar Suzukitól flottaparkjukba. Kitüntetett figyelmet érdemel, hogy a német E.ON is japán autókba fektette bizalmát: már 60 Vitara áll rendelkezésre flottájukban. A Katasztrófavédelem 32 darabot vásárolt a legnépszerűbb Suzuki modellből, 2018 júniusában pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal autóparkja is Vitarákkal egészül ki. Méretének és sokoldalúságának köszönhetően az SX4 S-Cross is nagy népszerűségnek örvend a flottapartnerek körében. A Magyar Államvasutak közel 300-at vásárolt állományába, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal pedig már több százas nagyságrendben használja az S-Crosst céges autóként. Az intézmények sora, amelyek a Suzuki autóit választják flottájukba, évről évre bővül, de a stabil eladásokhoz a már meglévő partnerek is hozzájárulnak óta töretlen az együttműködés a K&H Bankkal: a pénzintézet munka - társai szolgálati és céges autóként is Suzuki modelleket vezethetnek. Emellett továbbra is szoros a kapcsolat a Magyar Suzuki Zrt. és az Országos Polgárőr Szövetség között ban a japán autógyár kínálatának üde színfoltja lesz a 2017-ben megújult Swift, valamint a 2018 júniusában bemutatkozó új Swift Sport, amely jelentős változáson megy keresztül: megújult külsővel és a már megszokott japán minőséggel kerül a piacra. Az új Swift nemcsak magánhasználatban, hanem flották tagjaként is színesítheti majd a modellpalettát.

9 VIZEKET VÁLASZTÓ Az első Suzuki hajómotor 1965-ben készült, így a hajómotoros üzletág 2015-ben ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját. A Suzuki hajómotorok gyártása nagy utat tett meg az elmúlt több mint fél évszázad alatt. Innovatív megoldásaival a márka az élen jár, a ma gyártott négyütemű Suzuki hajómotorok páratlanok a piacon. A vállalat mérnökei maguk is lelkes hajósok, akik szakértelmükkel arra törekednek, hogy a fejlett technológián alapuló, üzemanyag-hatékony hajómotorokat tökélyre fejlesszék. Munkájuk nyomán a Suzuki hajómotorok tulajdonosai minden korábbinál több időt tölthetnek a vizeken kellemesen, biztonságban. A fejlesztéseknek és a piacon egyedülálló innovatív megoldásoknak köszönhetően a Suzuki hajómotorok stabil helyet biztosítanak a márkának az ipar élvonalában. A modellek kiválóan ötvözik a környezettudatosságot, a hatékonyságot, a megbízhatóságot és a teljesítményt. A könnyű, hordozható DF2.5-től a világ legerősebb high-tech V6-os erőforrásáig, a DF350A-ig a Suzuki minden igényhez és stílushoz kiválóan illeszkedő hajómotort kínál. A Suzuki hajómotoros üzletága 2014-ben értékesítette hárommilliomodik hajómotorját. Az eredményes kiskereskedelmi eladások mellett a márka a világ minden táján sikerrel szerepel a külmotortendereken és a flottabeszerzésekben. Mindemellett jól jelzi a Suzuki pozícióját a világ hajómotorgyártói között, hogy a vállalat egyedülálló módon immár a nyolcadik marine nemzetközi innovációs díjat vehette át a szakma elismeréseként. A Suzuki hajómotoros üzletága vezető szerepet játszik a hajózás motorizálásában. Évről évre kiemelkedő aktivitással van jelen a hazai piacon, 2017 őszétől pedig regionális szerepet is betölt: Magyarországról irányítja az Észtországba, Lettországba, Litvániába, Fehéroroszországba, Csehországba, Szlovákiába, Romániába, Szerbiába, Bulgáriába és Albániába irányuló üzleti és kereskedelmi tevékenységet is. Az üzletág 1999-től értékesíti hajómotorjait Magyarországon, így jól ismeri a hazai igényeket. Hivatalos hazai márkakereskedői készséggel állnak a tavi és a folyami hajózást kedvelő ügyfelek rendelkezésére.

10 A Suzuki 2017-ben a második helyet szerezte meg az új motorok hazai piacán. Az eredmény elsősorban a márka új modelljeinek, valamint több sikeres We are Suzuki rendezvénynek köszönhető. A legtöbbet értékesített motorkerékpár a V-Strom 650XT modell volt, amelyből összesen 139-et vettek át hazánkban. Új modellek A Suzuki izgalmas újdonságokról rántotta le a leplet a legfontosabb nemzetközi eseményeken. GSX250R Az A2 kategóriájú modell a magabiztos, sportos külsőt és az élénk teljesítményt egyesíti a kényelmes ergonómiával. Éppoly otthonosan mozog a sűrű városi forgalomban, mint a hazafelé vezető hosszú, kanyargós mellékutakon. Az alacsony és közepes fordulatszám-tartományban a legkiválóbb teljesítményt nyújtja. 23,4 Nm nyomatékot szolgáltat 6500-as fordulatszámon, 25 LE-s csúcsteljesítményét 8000 fordulaton adja le. SV650X A Tokiói Autószalon egyik szenzációjaként mutatkozott be a Suzuki új retromodellje, az SV650X, nem sokkal később pedig Milánóban az európai piac is megcsodálhatta a modern kori café racerek újabb ikonját. A márka már korábban megszellőztette, hogy igyekszik kiszolgálni azoknak a táborát, akik az 1950-es és 60-as évek Angliájának egyik uralkodó motorépítési stílusirányzatát kedvelik. A V-twin motorblokkal felszerelt új modell a sportos vezetés jegyében csutkakormányt és további két, kiegészítőként vásárolható LED-es ködlámpát kapott a fényszóró mellé. Felettük sportos fejidom található. Feltűnő újítás, hogy a motort új, stílusos, varrott bőrülésekkel szerelték fel. A Suzuki az SV650X bevezetésével újabb kategóriát hozott létre modellpalettáján, és kész betölteni vezető szerepét a modern kori café racerek között. V-Strom 250 Az új V-Strom 250-est a Suzuki 248 cm 3 -es soros kéthengeres motorjának újratervezett változata hajtja, ami különös súlyt fektet a motor alacsony és közepes fordulatszám-tartományban leadott nyomatékára, és 23,4 Nm nyomatékkal látja el a túraendúrót 6500-as fordulatszámon. Az ütős kéthengeres erőmű 8000-es fordulatszámon adja le 25 LE-s csúcsteljesítményét, egy tankolással pedig akár 500 km is megtehető. MEGÚJULÓ MODELLVÁLASZTÉK Burgman 400 Az új orrész beépített LED-es helyzetjelző lámpái még jellegzetesebbé teszik a modellt, a szélvédő felfelé ívelő kialakítása optimális védelmet nyújt az időjárás viszontagságai ellen. A lépcsős kiképzésű, 20 milliméterrel vastagabb ülés nagyobb kényelmet nyújt vezetőjének és utasának, miközben a kapaszkodó és a hátsó rész kialakítása karcsúbb, markánsabb megjelenést eredményez. GSX-R125 és GSX-S125 Az új GSX-S125 és GSX-R125 nagy teljesítményű 125 cm 3 -es motorjának és kategóriájában legkisebb, 133 kilogrammos saját tömegének köszönhetően kategóriája legjobb teljesítmény-súly arányával és gyorsulási értékével büszkélkedhet.

11 Magyar Suzuki Zrt Esztergom, Schweidel J. u. 52. Telefon: Fax:

25 ÉVES A MAGYAR SUZUKI

25 ÉVES A MAGYAR SUZUKI M a g y a r S u z u k i Z r t. 25 ÉVES A MAGYAR SUZUKI AMagyar Suzuki Zrt.-t a Suzuki Motor Corporation mint többségi tulajdonos huszonöt esztendeje, 1991-ben alapította. Az eltelt két és fél évtizedben

Részletesebben

Magyar Suzuki Zrt Esztergom, Schweidel J. u. 52. Telefon: Fax:

Magyar Suzuki Zrt Esztergom, Schweidel J. u. 52. Telefon: Fax: Magyar Suzuki Zrt. 2500 Esztergom, Schweidel J. u. 52. Telefon: 06 33 541 100 Fax: 06 33 510 570 www.suzuki.hu M a g y a r S u z u k i Z r t. 25 ÉVES A MAGYAR SUZUKI AMagyar Suzuki Zrt.-t a Suzuki Motor

Részletesebben

Magyar Suzuki Zrt Esztergom, Schweidel J. u

Magyar Suzuki Zrt Esztergom, Schweidel J. u Magyar Suzuki Zrt. 2500 Esztergom, Schweidel J. u. 52. www.suzuki.hu PIACVEZETŐ MÁRKÁNK A Magyar Suzuki Zrt. a Suzuki Motor Corporation helyezett 19292 saját gyártású és importált Suzuki A Magyar Suzuki

Részletesebben

NAGYOBB SEBESSÉGBE KAPCSOLT A MAGYAR SUZUKI

NAGYOBB SEBESSÉGBE KAPCSOLT A MAGYAR SUZUKI NGYOBB SEBESSÉGBE KPCSOLT MGYR SUZUKI Magyar Suzuki Zrt.-t a Suzuki Motor Corporation többségi tulajdonosként huszonhat esztendeje, 1991-ben alapította. magyar leányvállalat az európai járműgyártás, így

Részletesebben

Magyar Suzuki Zrt. 2500 Esztergom, Schweidel J. u. 52. Telefon: 06 33 541 100 Fax: 06 33 412 014 www.suzuki.hu

Magyar Suzuki Zrt. 2500 Esztergom, Schweidel J. u. 52. Telefon: 06 33 541 100 Fax: 06 33 412 014 www.suzuki.hu Magyar Suzuki Zrt. 2500 Esztergom, Schweidel J. u. 52. Telefon: 06 33 541 100 Fax: 06 33 412 014 www.suzuki.hu M a g y a r S u z u k i Z r t. KOMOLY VÁRAKOZÁSOK AMagyar Suzuki Zrt. 2014-ben 147 ezer autót

Részletesebben

Amikor az álmok valóra válnak...

Amikor az álmok valóra válnak... M a g y a r S u z u k i Z r t. Amikor az álmok valóra válnak... 2013 nyarának kezdetén, amikor a Duna megáradt, és a szó szoros értelmében benne voltunk a vízben, láthattuk, hogyan fognak össze a magyar

Részletesebben

SUZUKI FLOTTA KATALÓGUS

SUZUKI FLOTTA KATALÓGUS SUZUKI FLOTTA KATALÓGUS Tisztelt leendő Partnerünk! Innováció a praktikum jegyében, az Ön igényeire szabva. Ez az, ami évtizedek óta meghatároz min den új Suzuki modellt. A japán mérnöki precizitás és

Részletesebben

PROF. DR. FÖLDESI PÉTER

PROF. DR. FÖLDESI PÉTER A Széchenyi István Egyetem szerepe a járműiparhoz kapcsolódó oktatásban, valamint kutatás és fejlesztésben PROF. DR. FÖLDESI PÉTER MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA 2014. JANUÁR 31. Nemzetközi kitekintés Globalizáció

Részletesebben

Elan SBI Capital Partners és az SBI European Fund Bemutatása. 2009 június

Elan SBI Capital Partners és az SBI European Fund Bemutatása. 2009 június Elan SBI Capital Partners és az SBI European Fund Bemutatása 2009 június Tartalom Elan SBI Capital Partners Tőkealapkezelő Zrt.- Bemutatása SBI European Tőkealap (Alap) - Bemutatása SBI European Tőkealap

Részletesebben

Több milliárdos fejlesztés a 65 éves HAJDU cégcsoportnál. Szerkesztő: Sőbér Livia -

Több milliárdos fejlesztés a 65 éves HAJDU cégcsoportnál. Szerkesztő: Sőbér Livia - A HAJDU cégcsoport október 13-án ünnepélyes üzemátadó rendezvényén számolt be arról a több milliárdos komplex fejlesztési csomagról, melyet 2015 és 2017 között valósított meg. A vállalatcsoport vezetői

Részletesebben

A KIVÁLÓ MINŐSÉG TÖRTÉNETE

A KIVÁLÓ MINŐSÉG TÖRTÉNETE A KIVÁLÓ MINŐSÉG TÖRTÉNETE A MANN+HUMMEL cégcsoportba tartozunk egy olyan konzorciumba, mely a szűrési technológiák terén világelső pozíciót tölt be. Az általunk gyártott szűrők 1982 óta vannak jelen a

Részletesebben

AZ ÖN ELEKTRONIKAI FEJLESZTŐ ÉS GYÁRTÓ VÁLLALATA

AZ ÖN ELEKTRONIKAI FEJLESZTŐ ÉS GYÁRTÓ VÁLLALATA Z Elektronika Kft. AZ ÖN ELEKTRONIKAI FEJLESZTŐ ÉS GYÁRTÓ VÁLLALATA www.zelektronika.eu TISZTELT LEENDŐ PARTNERÜNK! FEJLŐDÉSÜNK ZÁLOGA AZ ÖN SIKERE ELEKTRONIKAI TERMÉKFEJLESZTÉS ÉS GYÁRTÁS Z Elektronika

Részletesebben

Az ásványgyapot új generációja

Az ásványgyapot új generációja Az ásványgyapot új generációja Egy selymes tapintású, kristálytiszta, nem éghető hő- és hangszigetelő ásványgyapot az URSA-tól PureOne az ásványgyapot új generációja URSA az Ön partnere elkötelezett a

Részletesebben

STRATÉGIA: Növekedésre programozva

STRATÉGIA: Növekedésre programozva STRATÉGIA: Növekedésre programozva 1) MODERN KONCEPCIÓ: SMART ENERGY MANAGEMENT: Az energiatermelés, kereskedelem és összetett szolgáltatások rugalmas és kifinomult kombinációja. A piacon egyedülálló.

Részletesebben

Fedezze fel a Legrand világát

Fedezze fel a Legrand világát Fedezze fel a Legrand világát MINDEN, AMI VILLANYSZERELÉS www.legrand.hu 15 éve Magyarországon! A Legrand Magyarország Villamossági Rendszerek Zrt. piacvezetõ a kisfeszültségû elektromos szerelvények gyártása

Részletesebben

25 év az egészségügy szolgálatában

25 év az egészségügy szolgálatában 77 Elektronika Kft. 25 év az egészségügy szolgálatában Zettwitz Sándor ügyvezető igazgató, 77 Elektronika Kft. 2011. május 26. A 77 Elektronika növekedése 2 1986: 6 fő 27m 2 bérelt lakás 2011: több mint

Részletesebben

AZ ÖN ELEKTRONIKAI BÉRGYÁRTÓJA

AZ ÖN ELEKTRONIKAI BÉRGYÁRTÓJA Z Elektronika Kft. AZ ÖN ELEKTRONIKAI BÉRGYÁRTÓJA www.zelektronika.eu TISZTELT LEENDŐ PARTNERÜNK! FEJLŐDÉSÜNK ZÁLOGA AZ ÖN SIKERE Z ELEKTRONIKA KFT. SZÉLES KÖRŰ SZOLGÁLTATÁST NYÚJT AZ ELEKTRONIKAI BÉRGYÁRTÁS

Részletesebben

STÍLUS LÉTEZIK FORMATERVEZÉS, ÉS LÉTEZIK

STÍLUS LÉTEZIK FORMATERVEZÉS, ÉS LÉTEZIK LÉTEZIK FORMATERVEZÉS, ÉS LÉTEZIK STÍLUS KARAKTERES, NAGYVÁROSI STÍLUSÁVAL ÉS KÉZMŰVES KIDOLGOZÁSÚ, KIFINOMULT UTASTERÉVEL AZ ÚJ RAV4 ET AZOK SZÁMÁRA ALKOTTUK, AKIK BÜSZKÉK ARRA, HOGY KIEMELKEDNEK A TÖMEGBŐL.

Részletesebben

Fejlesztési projektjeink eredményei

Fejlesztési projektjeink eredményei Fejlesztési projektjeink eredményei 1 www.bosch.hu Fejlesztési projektjeink eredményei 2 Miskolc Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. A Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. 2003 nyarán alakult,

Részletesebben

Kecskemét & Mercedes-Benz: Sikertörténet, nem csak a Mercedes-Benz számára

Kecskemét & Mercedes-Benz: Sikertörténet, nem csak a Mercedes-Benz számára Kecskemét & Mercedes-Benz: Sikertörténet, nem csak a Mercedes-Benz számára Manfred Schulz 2014. május 27. Kezdetben pusztán egy vízió volt 2 A Mercedes-Benz kecskeméti gyárának bemutatása és mára, íme

Részletesebben

SUV EGY ÚJ DIMENZIÓBAN

SUV EGY ÚJ DIMENZIÓBAN OPEL Mokka SUV EGY ÚJ DIMENZIÓBAN A Mokka egyszerűen hozza a formáját. Öt személyt kényelmesen befogad, az opcionális FlexFix kerékpártartón pedig akár három kétkerekű is elhelyezhető. Bármilyen is legyen

Részletesebben

Visszaesés vagy új lendület? A nemzetközi válság hatása a közép-európai térség járműgyártására

Visszaesés vagy új lendület? A nemzetközi válság hatása a közép-európai térség járműgyártására Visszaesés vagy új lendület? A nemzetközi válság hatása a közép-európai térség járműgyártására Túry Gábor MTA Világgazdasági kutatóintézet Válságról válságra A gazdasági világválság területi következményei

Részletesebben

Széles formátumú berendezésekkel növelte termék portfólióját az irodai- és nyomdatechnikai nagyvállalat, a Konica Minolta

Széles formátumú berendezésekkel növelte termék portfólióját az irodai- és nyomdatechnikai nagyvállalat, a Konica Minolta Sajtóközlemény Széles formátumú berendezésekkel növelte termék portfólióját az irodai- és nyomdatechnikai nagyvállalat, a Konica Minolta 2013. február 7., Budapest A folyamatos növekedési stratégiája részeként,

Részletesebben

MÁV-START Zrt. értékesítési tevékenysége

MÁV-START Zrt. értékesítési tevékenysége MÁV-START Zrt. értékesítési tevékenysége Salgótarján, 2017. október 5. Kazai Katalin Értékesítési igazgató Az idén 10 éves MÁV-START Zrt. számokban Több, mint 7200 km-es hálózaton szolgáltatunk Több, mint

Részletesebben

LADA Granta LADA Kalina LADA 4x4

LADA Granta LADA Kalina LADA 4x4 2016 LADA Granta LADA Kalina LADA 4x4 modellek 2016 A LADA márkanévhez mindenkinek fűződik egy kedves élménye. Egyegy családi kirándulás alkalmával gyerekként ültünk az ezerkettesünk hátsó ülésén, néhányan

Részletesebben

AP-OFFICE Kereskedelmi és Tanácsadó Kft 1056 Budapest, Só u. 2. 1225 Budapest, Bányalég u. 60/B 2120 Dunakeszi, Pallag u. 25/B

AP-OFFICE Kereskedelmi és Tanácsadó Kft 1056 Budapest, Só u. 2. 1225 Budapest, Bányalég u. 60/B 2120 Dunakeszi, Pallag u. 25/B r e z s a d AP-OFFICE Kereskedelmi és Tanácsadó Kft 1056 Budapest, Só u. 2. 1225 Budapest, Bányalég u. 60/B 2120 Dunakeszi, Pallag u. 25/B ri o Telefon: +36 1 999 6346 +36 1 999 6347 +36 1 999 6348 Fax:

Részletesebben

EXKLUZÍV ELSŐ OSZTÁLYÚ KITŰNŐ ÁRFEKVÉSŰ!

EXKLUZÍV ELSŐ OSZTÁLYÚ KITŰNŐ ÁRFEKVÉSŰ! EXKLUZÍV ELSŐ OSZTÁLYÚ KITŰNŐ ÁRFEKVÉSŰ! GARANTÁLT MINŐSÉGŰ GUMIABRONCS EURÓPAI ELSŐ OSZTÁLYÚ Az új európai gyártású SEBRING gumiabroncsot az egyik legnagyobb gumiabroncsgyártó gyártja. A minőség a legfontosabb

Részletesebben

Tatabánya-Esztergom kiemelt járműipari központ (2014. április 1.)

Tatabánya-Esztergom kiemelt járműipari központ (2014. április 1.) Tatabánya-Esztergom kiemelt járműipari központ (2014. április 1.) Tatabánya-Esztergom kiemelt fejlesztési régiók szereplői: ALÁÍRÓK: (2014. március 6.) Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Komárom-Esztergom

Részletesebben

Az MVM Csoport közötti stratégiája

Az MVM Csoport közötti stratégiája Az MVM Csoport 201-2020 közötti stratégiája Az új MVM jövőkép Az MVM regionálisan is versenyképes, jövő- és ügyfélorientált vállalatcsoport, amely folyamatos innováció mellett felelős, fenntartható és

Részletesebben

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében A Toyota alapítása óta folyamatosan arra törekszünk, hogy kiváló minõségû és úttörõ jelentõségû termékek elõállításával, valamint magas szintû szolgáltatásainkkal

Részletesebben

A baromfi-feldolgozás súlya és szerepe a számok tükrében Problémák és megoldások a baromfifeldolgozásban

A baromfi-feldolgozás súlya és szerepe a számok tükrében Problémák és megoldások a baromfifeldolgozásban A baromfi-feldolgozás súlya és szerepe a számok tükrében Problémák és megoldások a baromfifeldolgozásban 2016. február 04. Dr. Felkai Beáta Olga Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Élelmiszeripar súlya -

Részletesebben

FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2014-2020. NETWORKSHOP 2014 Pécs

FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2014-2020. NETWORKSHOP 2014 Pécs FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2014-2020 NETWORKSHOP 2014 Pécs A FEJLESZTÉSPOLITIKA UNIÓS SZABÁLYRENDSZER 2014-2020 EU EU Koh. Pol. HU Koh. Pol. EU 2020 stratégia (2010-2020) 11 tematikus cél >> 7 zászlóshajó

Részletesebben

A MÁV-START Zrt. nemzetközi kapcsolatai, innovatív infrastruktúra fejlesztés Lóczi Csaba MÁV-START Zrt.

A MÁV-START Zrt. nemzetközi kapcsolatai, innovatív infrastruktúra fejlesztés Lóczi Csaba MÁV-START Zrt. A MÁV-START Zrt. nemzetközi kapcsolatai, innovatív infrastruktúra fejlesztés Lóczi Csaba MÁV-START Zrt. Előadó: KTE Határok Kozák nélküli Tamás partnerség konferencia, 2016. október 6-7. A MÁV-START stratégiája

Részletesebben

A szervezeti innováció alapjai. EPCOS Kft. A TDK Group Company SZ BA FC Szombathely, Hungary December, 2014

A szervezeti innováció alapjai. EPCOS Kft. A TDK Group Company SZ BA FC Szombathely, Hungary December, 2014 A szervezeti innováció alapjai EPCOS Kft. SZ BA FC Szombathely, Hungary December, 2014 Világpiaci szinten vezető elektronikai vállalat Alapítás éve, székhelye: 1935. Tokió Tokyo Denki Kagaku TDK Létszám:

Részletesebben

VELÜNK MINDEN ÖNRŐL SZÓL 2015 A TE ÁLMAID VELÜNK VALÓRA VÁLNAK TM

VELÜNK MINDEN ÖNRŐL SZÓL 2015 A TE ÁLMAID VELÜNK VALÓRA VÁLNAK TM VELÜNK MINDEN ÖNRŐL SZÓL 2015 A TE ÁLMAID VELÜNK VALÓRA VÁLNAK TM FEDEZZEN FEL EGY RENDKÍVÜLI LEHETŐSÉGET! Szeretne vonzó lenni és szeretné jól érezni magát? Szeretne több pénzt keresni? Szeretne több

Részletesebben

Cégformáló Innováció

Cégformáló Innováció 77 Elektronika Kft Cégformáló Innováció Egy új technológia, ami megváltoztatta a 77 Elektronika életét Bayer Gábor MAFITUD Fejlesztési igazgató 11. Országos találkozó 77 Elektronika Kft 2012. szeptember

Részletesebben

AZ EXIM NEMZETKÖZI ÜZLETFEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉGE. Kabai Éva Nemzetközi Akvizíció

AZ EXIM NEMZETKÖZI ÜZLETFEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉGE. Kabai Éva Nemzetközi Akvizíció AZ EXIM NEMZETKÖZI ÜZLETFEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉGE Kabai Éva Nemzetközi Akvizíció NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYEK INTERNATIONAL FINANCIAL INSTITUTIONS NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYEK INTERNATIONAL FINANCIAL

Részletesebben

Hozd ki a maximumot minden útból

Hozd ki a maximumot minden útból Hozd ki a maximumot minden útból Dinamikus karosszériájával, könnyű vázával és tiszta X- MAX génjeivel ez a nagy teljesítményű, sokoldalú robogó arra készült, hogy izgalmat és élvezetet nyújtson! A nagy

Részletesebben

autó Kia Sportage 2.0 CRDi AT 4WD Jó barát!

autó Kia Sportage 2.0 CRDi AT 4WD Jó barát! Kia Sportage 2.0 CRDi AT 4WD Jó barát! Hosszú-hosszú várakozás után végre szerkesztőségünkbe érkezett a 2010-ben bemutatott új Sportage kétliteres dízel verziója négykerék-meghajtással és automata váltóval.

Részletesebben

Dr. Karl F. Glenz. Robert Bosch GmbH. Dízel az erőátviteli megoldás. Ügyvezető igazgató. Dízel Rendszerek. Dízel Nap 2006, Hungaroring Magyarország

Dr. Karl F. Glenz. Robert Bosch GmbH. Dízel az erőátviteli megoldás. Ügyvezető igazgató. Dízel Rendszerek. Dízel Nap 2006, Hungaroring Magyarország Dízel az erőátviteli megoldás Dr. Karl F. Glenz Ügyvezető igazgató Robert Bosch GmbH Dízel Rendszerek 1 Részleg 2006. 05. 10. DS/ES-G Robert Bosch GmbH Minden jog fenntartva, az ipari tulajdonjogok is.

Részletesebben

Magyar cégeknek van esélyük a 4. ipari forradalomban? MAGYAROK A PIACON KLUB Essősy Zsombor elnök

Magyar cégeknek van esélyük a 4. ipari forradalomban? MAGYAROK A PIACON KLUB Essősy Zsombor elnök Magyar cégeknek van esélyük a 4. ipari forradalomban? MAGYAROK A PIACON KLUB Essősy Zsombor elnök A MAGYAROK A PIACON KLUBRÓL A Magyarok a Piacon Klub a jól prosperáló magyar vállalkozások összefogásával

Részletesebben

Az egészségturizmus szerepe az önkormányzatok életében

Az egészségturizmus szerepe az önkormányzatok életében A KÖZSZFÉRA VERSENYKÉPESSÉGE KÖZPÉNZÜGYEK AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Az egészségturizmus szerepe az önkormányzatok életében Tapolczai Tímea PhD. hallgató Kaposvári Egyetem Bodrogai László Magyar Turizmus Zrt. Közép-Dunántúli

Részletesebben

BEMUTATKOZUNK. Nevünk jelképezi cégünk fő tulajdonságait és sikerünk titkát: Stabil szakmai tudás. Egységesség. Erős csapatmunka

BEMUTATKOZUNK. Nevünk jelképezi cégünk fő tulajdonságait és sikerünk titkát: Stabil szakmai tudás. Egységesség. Erős csapatmunka BEMUTATKOZUNK Nevünk jelképezi cégünk fő tulajdonságait és sikerünk titkát: Stabil szakmai tudás Egységesség Erős csapatmunka 1 KIK VAGYUNK? Az Expertise Team 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy adattárházi

Részletesebben

Az enhome komplex energetikai megoldásai. Pénz, de honnan? Zalaegerszeg, 2015 október 1.

Az enhome komplex energetikai megoldásai. Pénz, de honnan? Zalaegerszeg, 2015 október 1. Az enhome komplex energetikai megoldásai Pénz, de honnan? Zalaegerszeg, 2015 október 1. Az energiaszolgáltatás jövőbeli iránya: decentralizált energia (DE) megoldások Hagyományos, központosított energiatermelés

Részletesebben

A Btech Magyarország Kft. B2B ajánlata

A Btech Magyarország Kft. B2B ajánlata A Btech Magyarország Kft. B2B ajánlata Cégünkrôl Vállalatunk a Btech Magyarország Kft. a Swatch Group svájci órakonszern olyan népszerû és világszinten kiemelkedô eladási volumennel rendelkezô márkáinak,

Részletesebben

Motorozz szabadon. Motorozz könnyedén.

Motorozz szabadon. Motorozz könnyedén. Motorozz szabadon. Motorozz könnyedén. Már több mint 60 éve építünk megbízható városi motorokat. Minden nap hozzád hasonló emberek százezrei bízzák magukat Yamahájukra a városi forgatagban. Most pedig

Részletesebben

Suzuki patentek. Suzuki patentek 8/1. oldal

Suzuki patentek. Suzuki patentek 8/1. oldal fekete 16 7 13,2 25-185 552 Suzuki univerzális alátétes kereszthornyú lemezcsavar szín fej Ø menet teljes hossz kiszerelés gyári szám AP szám fekete 11,5 4,8 24 25-187 303 szürke 14,8 6,7 15,5 25 09409-07308-T01

Részletesebben

Új hajtásláncok a Volvótól a nagyobb teljesítmény és a kedvezőbb üzemanyagfogyasztás

Új hajtásláncok a Volvótól a nagyobb teljesítmény és a kedvezőbb üzemanyagfogyasztás Új hajtásláncok a Volvótól a nagyobb teljesítmény és a kedvezőbb üzemanyagfogyasztás érdekében Januárban a Volvo Trucks bemutatta a világ legerősebb, 700 lóerő teljesítményű teherautóját. Most pedig a

Részletesebben

Trend riport. A nemzetközi és hazai szállodaipar 2011 évi teljesítményéről

Trend riport. A nemzetközi és hazai szállodaipar 2011 évi teljesítményéről Trend riport A nemzetközi és hazai szállodaipar 2011 évi teljesítményéről Összefoglaló - Az STR riport adatai szerint 2011-ben világviszonylatban Ausztrália & Óceánia, Délkelet- Ázsia és Dél-Amerika szállodái

Részletesebben

Polar Mobil Kft. 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 5. Tel: (06-1) 451-4840 Fax: (06-1) 451-4860 E-mail: polarmobil@saab.hu www.polarmobil.

Polar Mobil Kft. 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 5. Tel: (06-1) 451-4840 Fax: (06-1) 451-4860 E-mail: polarmobil@saab.hu www.polarmobil. Polar Mobil Kft. 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 5. Tel: (06-1) 451-4840 Fax: (06-1) 451-4860 E-mail: polarmobil@saab.hu www.polarmobil.hu Információs vonal: (06-1) 371-3299 Új vidéki értékesítési pontjaink:

Részletesebben

Informatika és növekedés. Pongrácz Ferenc ügyvezető igazgató, IBM ISC Magyarország Kft., az MKT Informatikai Szakosztályának elnöke

Informatika és növekedés. Pongrácz Ferenc ügyvezető igazgató, IBM ISC Magyarország Kft., az MKT Informatikai Szakosztályának elnöke Informatika és növekedés Pongrácz Ferenc ügyvezető igazgató, IBM ISC Magyarország Kft., az MKT Informatikai Szakosztályának elnöke Honnan jön a lendület? Az Infokommunikációs iparág adja!* 1 2 3 Permanens

Részletesebben

2018. évi energiafogyasztási riport thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.

2018. évi energiafogyasztási riport thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. 2018. évi energiafogyasztási riport thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. I. Tartalomjegyzék I. Tartalomjegyzék...2 II. Vezetői összefoglaló...3 II.1. Az éves riport célja...3 II.2. A szakreferens

Részletesebben

Biharugrai Halgazdaság Kft. bemutatása. Magyar-Román Halászati és Akvakultúra Workshop Szarvas, Sebestyén Attila - kereskedelmi vezető

Biharugrai Halgazdaság Kft. bemutatása. Magyar-Román Halászati és Akvakultúra Workshop Szarvas, Sebestyén Attila - kereskedelmi vezető Biharugrai Halgazdaság Kft. bemutatása Magyar-Román Halászati és Akvakultúra Workshop Szarvas, 2018.10.25. Sebestyén Attila - kereskedelmi vezető A Biharugrai Halgazdaság Kft. elhelyezkedése - A Biharugrai-halastavak,

Részletesebben

Szakmai távlatok a láthatáron

Szakmai távlatok a láthatáron Szakmai távlatok a láthatáron Lehetőségek egyetemi hallgatók számára a Schaeffler csoporton belül az FAG Magyarország Ipari Kft.-nél FAG Magyarország Ipari Kft. 4031 DEBRECEN Határ út 1/D. A Schaeffler

Részletesebben

Tulajdonos Ügyvezető Szeged A Kovács Autóház története egy újabb fejezethez ért a szegedi Toyota márkakereskedés

Tulajdonos Ügyvezető Szeged A Kovács Autóház története egy újabb fejezethez ért a szegedi Toyota márkakereskedés KOVÁCS AUTÓHÁZ KFT. Tulajdonos Ügyvezető Kovács Péter a Kovács Autóház Kft. alapítója. A monori kereskedés és szervíz az ország Toyota kereskedései közül is kiemelkedő, melyre a tulajdonos méltán büszke.

Részletesebben

A MÁV-START utasbarát szolgáltatásfejlesztései. Kazai Katalin, MÁV-START értékesítési igazgató

A MÁV-START utasbarát szolgáltatásfejlesztései. Kazai Katalin, MÁV-START értékesítési igazgató A MÁV-START utasbarát szolgáltatásfejlesztései Kazai Katalin, MÁV-START értékesítési igazgató A MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. számokban Több, mint 7200 km-es hálózaton szolgáltatunk Több, mint

Részletesebben

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Ha a sportos stílusú Yamaha NMAX 125 robogót vezeted, a mindennapi ingázások elviselendő dologból élvezetes eseménnyé válnak. Ezt a városi robogót kifejezetten úgy

Részletesebben

Elsőa piacon, elsőa Legjobb Munkahelyek között 2004.

Elsőa piacon, elsőa Legjobb Munkahelyek között 2004. Elsőa piacon, elsőa Legjobb Munkahelyek között 2004. T-Mobile Magyarország - a piacvezető mobil szolgáltató 19.38% 47.19% TMM Pannon Vodafone 33.43% 2004.október 2 Életutunk a technológiai kiválóságtól

Részletesebben

AZ ÍR VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI GYAKORLAT SIKERÉNEK TITKAI

AZ ÍR VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI GYAKORLAT SIKERÉNEK TITKAI AZ ÍR VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI GYAKORLAT SIKERÉNEK TITKAI ÍRORSZÁG NEMZETI HELYREÁLLÍTÁSI TERV Fiatal, jól képzett munkaerő Szerencsés demográfiai összetétel Kiváló minőségű infrastruktúra Nyitott gazdaságpolitika

Részletesebben

IVECO a fenntartható fejlődésért Az IVECO CNG jármű kínálata

IVECO a fenntartható fejlődésért Az IVECO CNG jármű kínálata IVECO a fenntartható fejlődésért Az IVECO CNG jármű kínálata Medveczki András IVECO magyarországi képviseleti iroda CNG KONFERENCIA 2011. November 24. Haladunk a jövő szállítási megoldásai felé ELKÖTELEZETTSÉG

Részletesebben

Éves sajtótájékoztató 2015 Bosch csoport

Éves sajtótájékoztató 2015 Bosch csoport Éves sajtótájékoztató 2015 Bosch csoport Tartalom 1 A 2014-es üzleti év a Bosch csoportnál Javier González Pareja 2 A 2014-es üzleti év a magyarországi Bosch csoportnál Torma Krisztina 3 Javier 2014-es

Részletesebben

BERALMAR TECNOLOGIC S.A.

BERALMAR TECNOLOGIC S.A. BERALMAR TECNOLOGIC S.A. A PETROL-KOKSZ HASZNÁLTÁNAK ELTERJEDÉSE FŐ ÜZEMANYAGKÉNT KÖZÉP-EURÓPÁBAN ÉS A BALKÁN TÉRSÉGBEN Balatonvilágos, 2013. október 10. A VÁLLALAT A BERALMAR berendezéseket tervez, gyárt

Részletesebben

AZ SZTNH SZEREPE A HAZAI INNOVÁCIÓ-, ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉSBEN. Pomázi Gyula

AZ SZTNH SZEREPE A HAZAI INNOVÁCIÓ-, ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉSBEN. Pomázi Gyula AZ SZTNH SZEREPE A HAZAI INNOVÁCIÓ-, ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉSBEN Pomázi Gyula 2019.06.20. 2 Szakpolitikai és fejlesztéspolitikai paradigma váltás 3 A gazdaság versenyképességének további fokozása mögötti

Részletesebben

Dr. Stiebel számos új szabadalmat jelent be és nagyobb átfolyós készülékek gyártásába kezd

Dr. Stiebel számos új szabadalmat jelent be és nagyobb átfolyós készülékek gyártásába kezd Cégbemutató 2015 1 Történet 90 éve tele energiával 1924. május 05-én megalakul az ELTRON nevű cég Berlinben Megkezdődik az első kis átfolyós vízmelegítő gyártása az akkoriban forradalminak számító kétlépcsős

Részletesebben

Folyamat ésszerűsítés. Hidak a jövőbe. Szerszámok / Méréstechnika / Automatizáció

Folyamat ésszerűsítés. Hidak a jövőbe. Szerszámok / Méréstechnika / Automatizáció Folyamat ésszerűsítés Hidak a jövőbe Szerszámok / Méréstechnika / Automatizáció Küldetésünk Ön műszakilag igényes termékeket vagy alkatrészeket készít. Mi a gyártás hatékonyságáról és megbízhatóságáról,

Részletesebben

Ki tud többet klaszterül?

Ki tud többet klaszterül? Ki tud többet klaszterül? Lenkey Péter (fejlesztési igazgató, ) Quo vadis Technopolis Konferencia Klaszter workshop Miskolc, 2008.10.15. Egy nyelvet beszélünk? Nyelvvizsga bizonyítvány, de milyen nyelven?

Részletesebben

ÚJ PRIUS A Hybrid ikon. Újból.

ÚJ PRIUS A Hybrid ikon. Újból. ÚJ PRIUS A Hybrid ikon. Újból. Új Prius DINAMIKUS, KIFINOMULT, HATÉKONY Ahogyan az első Prius újraírta az autóipari szabályokat 1997-ben, úgy emeli a vadonatúj modell az úttörő Hybrid technológiát új csúcsokra:

Részletesebben

JS50. Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49

JS50. Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49 JS50 Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49 JS50 Szenzációs dizájn Olyan mint a csodálatos olasz temperamentum, agresszív és barátságos egyben. EXE JS 50 JYL.indd 3 Premium kivitelben Modern fényszórók,

Részletesebben

Mercedes-Benz Gyár Kecskemét. Egy sikertörténet.

Mercedes-Benz Gyár Kecskemét. Egy sikertörténet. Gyár Kecskemét. Egy sikertörténet. Christian WOLFF CEO, Manufacturing Hungary Kft. Magyar Közgazdasági Társaság Vándorgyűlés, Versenyképesség Szekció Kecskemét, 2016. szeptember 16. Das Beste oder nichts.

Részletesebben

Győr, az elektromos autók mintavárosa

Győr, az elektromos autók mintavárosa Hibrid és elektromos járművek fejlesztését megalapozó kutatások TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV- 2012-0012 Smarter Transport Kooperatív közlekedési rendszerek infokommunikációs támogatása TÁMOP-4.2.2.C-11/1/KONV-

Részletesebben

mint A VARTA MINDENKI SZÁMÁRA TÖKÉLETES TELJESÍTMÉNYT NYÚJT. A VARTA ULTRA DYNAMIC ÉS A DYNAMIC TRIO AZ ÚJ www.varta-automotive.

mint A VARTA MINDENKI SZÁMÁRA TÖKÉLETES TELJESÍTMÉNYT NYÚJT. A VARTA ULTRA DYNAMIC ÉS A DYNAMIC TRIO AZ ÚJ www.varta-automotive. www.varta-automotive.com mint AZ ÚJ A VARTA MINDENKI SZÁMÁRA TÖKÉLETES TELJESÍTMÉNYT NYÚJT. A VARTA ULTRA DYNAMIC ÉS A DYNAMIC TRIO Thanks go to Peugeot, www.peugeot.com MINDIG JOBB: ENERGIA PRÉMIUM MINŐSÉGBEN

Részletesebben

A fejlesztéspolitika visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatásai

A fejlesztéspolitika visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatásai A fejlesztéspolitika visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatásai A MAG Zrt. által kínál lehetőségek Dr. Novák Csaba ügyvezető igazgató, MAG Zrt. A Nemzeti Fejlesztési Terv gazdaságfejlesztési eredményei

Részletesebben

IBIDEN Hungary Kft. ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ Dunavarsány, Neumann János utca Dunaharaszti I. Pf.:

IBIDEN Hungary Kft. ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ Dunavarsány, Neumann János utca Dunaharaszti I. Pf.: IBIDEN Hungary Kft. ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ IBIDEN HUNGARY KFT. VÁLLALAT NEVE IBIDEN Hungary Gyártó Kft. Alapítás éve 2004 Cím 2336 Dunavarsány Ipari Park, Neumann János utca 1. Gyártás indítása 2005 Termék

Részletesebben

A PASSZÍV HÁZAKHOZ IS MEGFELELŐ 8 LÉGKAMRÁS NYÍLÁSZÁRÓK GYÁRTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES TECHNOLÓGIAI INNOVÁCIÓ A LIMAKER KFT-NÉL

A PASSZÍV HÁZAKHOZ IS MEGFELELŐ 8 LÉGKAMRÁS NYÍLÁSZÁRÓK GYÁRTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES TECHNOLÓGIAI INNOVÁCIÓ A LIMAKER KFT-NÉL TÁJÉKOZTATÓ A PASSZÍV HÁZAKHOZ IS MEGFELELŐ 8 LÉGKAMRÁS NYÍLÁSZÁRÓK GYÁRTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES TECHNOLÓGIAI INNOVÁCIÓ A LIMAKER KFT-NÉL A projekt összefoglaló adatai: A kedvezményezett neve: "LIMAKER" Termelő,

Részletesebben

Üdvözöljük! Ön számít

Üdvözöljük! Ön számít Üdvözöljük! Ön számít Az ügyfél az első Bármit teszünk, ügyfeleink igényeiből indulunk ki Hiszen a munkánk Önről szól. Az Ön életéről, igényeiről és pénzügyi biztonságáról. Ezért az NN-nél folyamatosan

Részletesebben

Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. ENERGIAHATÉKONYSÁGI INTÉZKEDÉSEKKEL ELÉRT EREDMÉNYEK

Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. ENERGIAHATÉKONYSÁGI INTÉZKEDÉSEKKEL ELÉRT EREDMÉNYEK Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. ENERGIAHATÉKONYSÁGI INTÉZKEDÉSEKKEL ELÉRT EREDMÉNYEK 2017 TARTALOMJEGYZÉK 1. Bemutatkozás 3 2. Összesített energia felhasználás 5 3. Energiahatékonyságot növelő

Részletesebben

Képfeldolgozó rendszerek a méréstechnikában

Képfeldolgozó rendszerek a méréstechnikában Képfeldolgozó rendszerek a méréstechnikában www.falcon-vision.com GYÁRTÓSORI ELLENÔRZÉS MINÔSÉGBIZTOSÍTÁS FOLYAMATDIAGNOSZTIKA www.falcon-vision.com Termékeink felhasználási köre Képfeldolgozó mérôrendszerek

Részletesebben

Lokális cselekvés. Előadó: Hegedűs Imre Készítették: Fehér Viktória és Glaszhütter Anett Debrecen,

Lokális cselekvés. Előadó: Hegedűs Imre Készítették: Fehér Viktória és Glaszhütter Anett Debrecen, Lokális cselekvés Előadó: Hegedűs Imre Készítették: Fehér Viktória és Glaszhütter Anett Debrecen, 2011. 05.27. Felvezető: Tiboldi Lajos Név: Ica Apja neve: 15548 SAPHIR-ET Eredményei: 2009 Hódmezővásárhelyi

Részletesebben

Sajtóközlemény ban az OVB konszern átlagon felüli eredménynövekedés révén forgalomnövekedést ért el. dátum:

Sajtóközlemény ban az OVB konszern átlagon felüli eredménynövekedés révén forgalomnövekedést ért el. dátum: 1 /5 oldal 2016-ban az OVB konszern átlagon felüli eredménynövekedés révén forgalomnövekedést ért el. Az összes értékesítési jutalék 231,8 ra emelkedett. Az operatív eredmény jelentősen, 17,7 százalékkal

Részletesebben

Minden sikernek megvan a maga története. Junior Managers Program Vezető-utánpótlás program

Minden sikernek megvan a maga története. Junior Managers Program Vezető-utánpótlás program Minden sikernek megvan a maga története. Junior Managers Program Vezető-utánpótlás program 2 www.bosch.hu/jobs Junior Managers Program Egyedi karrierlehetőség a Bosch vezető-utánpótlás programjában A Bosch

Részletesebben

Legfontosabb adataink (2014)

Legfontosabb adataink (2014) 2015 A _ TÉNYEK ÉS A D AT O K AZ UNION BIZTOSÍTÓRÓL z UNION Biztosító a magyar biztosítási piac dinamikusan fejlődő cége, mely kompozit kínálata révén az ügyféligények széles palettáját képes kielégíteni.

Részletesebben

Szakmai távlatok a láthatáron

Szakmai távlatok a láthatáron Szakmai távlatok a láthatáron Lehetőségek egyetemi hallgatók számára a Schaeffler csoporton belül az FAG Magyarország Ipari Kft.-nél FAG Magyarország Ipari Kft. 4031 DEBRECEN Határ út 1/D. Egy vonzó jövőkép

Részletesebben

CITROËN C-ZERO TARTOZÉKOK

CITROËN C-ZERO TARTOZÉKOK CITROËN C-ZERO TARTOZÉKOK 02 AHOGY ÖNNEK TETSZIK... Azzal, hogy a Citroën márkát választotta, Ön a minőség, a biztonság és az egyedi stílus mellett tette le a voksát. Ez a három jellemző a márka által

Részletesebben

Web: www.smtech.hu Rövid cégnév: Smtech Kft.

Web: www.smtech.hu Rövid cégnév: Smtech Kft. Web: www.smtech.hu Rövid cégnév: Smtech Kft. E-mail: office@smtech.hu Tel: +36/30/325-3428 (Hederics Tamás Kereskedelmi Igazgató) Rólunk mondták: Eddig 3 gépet rendeltünk a Sheet Metál Technológia Kft-től.

Részletesebben

Városi crossover a Renault-tól

Városi crossover a Renault-tól Renault Captur Városi crossover a Renault-tól A Captur a Renault új városi crossover modellje. Lendületes vonalai kiemelik jellegzetes arányait, ugyanakkor nagyméretű kerekei, megfelelően emelt hasmagassága,

Részletesebben

EGYES ADÓK ÖSSZEHASONLÍTÁSA RÉGIÓNKBAN. Magyarország. 2004 2005 Társasági adó 16 % 16% Személyi jövedelemadó. 0-800.000 Ft 18% 0-1.500.

EGYES ADÓK ÖSSZEHASONLÍTÁSA RÉGIÓNKBAN. Magyarország. 2004 2005 Társasági adó 16 % 16% Személyi jövedelemadó. 0-800.000 Ft 18% 0-1.500. EGYES ADÓK ÖSSZEHASONLÍTÁSA RÉGIÓNKBAN Magyarország Társasági adó 16 % 16% Személyi jövedelemadó Minimálbér adómentes Sávos 18, 26, 38 % Minimálbér adómentes Sávos 18, 38% 0-800.000 Ft 18% 0-1.500.000

Részletesebben

MEREVTESTŰ FELFÚJHATÓ CSÓNAKOK KÖZÖTT AZ ELSŐ

MEREVTESTŰ FELFÚJHATÓ CSÓNAKOK KÖZÖTT AZ ELSŐ MEREVTESTŰ FELFÚJHATÓ CSÓNAKOK KÖZÖTT AZ ELSŐ A MINŐSÉG MUNKÁHOZ ÉS SZABADIDŐHÖZ - - Olyan kiváló minőségű csónakokat gyártunk, amelyek a hajókirándulások legmodernebb igényeit is kielégítik. Kifejlesztettünk

Részletesebben

A legjobb választás cége számára

A legjobb választás cége számára A legjobb választás cége számára A tökéletes asszisztens megtalálása Mivel több mint 1 000 laptop közül lehet választani, a cég igényeinek megfelelő funkciókkal rendelkező hordozható számítógép kiválasztása

Részletesebben

Az ALPINION Crystal Signature technológia a mély struktúrák részletes képeivel növeli a klinikai pontosságot és hatékonyságot.

Az ALPINION Crystal Signature technológia a mély struktúrák részletes képeivel növeli a klinikai pontosságot és hatékonyságot. Az ALPINION E-CUBE sorozat megváltoztatja a diagnosztikai ultrahang területét, egyedi és megbízható technológiai áttörései révén maximális eredményességet tesz lehetővé. Az E-CUBE 9 az integrált ALPINION

Részletesebben

Új FORD RANGER (raktáron 60 db!)

Új FORD RANGER (raktáron 60 db!) Új FORD RANGER (raktáron 60 db!) - Országos szinten egyedülálló Új FORD RANGER raktárkészlet - Kategóriájából kiemelkedő paraméterekkel rendelkező Pick-Up - Tehergépkocsi, így az ÁFA visszaigényelhető

Részletesebben

Az elektromos mobilitás gazdasági jövőképe: a járműipar, a közlekedés, az energetika és a digitalizáció konvergenciája

Az elektromos mobilitás gazdasági jövőképe: a járműipar, a közlekedés, az energetika és a digitalizáció konvergenciája Az elektromos mobilitás gazdasági jövőképe: a járműipar, a közlekedés, az energetika és a digitalizáció konvergenciája Vígh Zoltán közkapcsolati igazgató, JÁK 2017. október 18. AZ E-MOBILITÁSI SZEKTOR

Részletesebben

Álmodd meg a jövő épületét Milyen fejlődés várható szerinted az építészetben a következő évben?

Álmodd meg a jövő épületét Milyen fejlődés várható szerinted az építészetben a következő évben? Álmodd meg a jövő épületét Milyen fejlődés várható szerinted az építészetben a következő 15-20 évben? Kiss Attila Kingspan & Hoesch Dél-Európai Műszaki Vezető 2018. Június 06. Kingspan Group A Kingspan

Részletesebben

Változtassa a napfényt LED-fénnyé

Változtassa a napfényt LED-fénnyé PHILIPS mygarden Falilámpa Dusk antracitszürke LED Változtassa a napfényt LED-fénnyé Gyűjtse be a napenergiát a Philips mygarden Dusk fali lámpával. A nagy kapacitású napelem és a hatékony LED-ek együtt

Részletesebben

CITY OF SZEGED Smart city activities Sándor NAGY Vice Mayor

CITY OF SZEGED Smart city activities Sándor NAGY Vice Mayor CITY OF Smart city activities Sándor NAGY Vice Mayor Bevezetés Az önkormányzatok hatásköre elég jelentősen csökkent az elmúlt években, ez korlátozza az érdemi beavatkozási területek számát Szeged viszonylag

Részletesebben

Természetjáró modell

Természetjáró modell plusz egy dimenzió Kategóriák felett Olyan korban élünk, amelyben minden perc számít. Mindenhol. Az utazás sem kivétel. A Suzuki SX4 a gyors, hétköznapi utazást dinamikus, kirobbanó teljesítménnyel képes

Részletesebben

GINOP Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében

GINOP Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében GINOP-2.1.2-8.1.4-16 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében Pályázat benyújtása Projekt helyszíne Jelen felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtása 2018. szeptember

Részletesebben

Magyarország közép és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiája (ÉFS)

Magyarország közép és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiája (ÉFS) Előzmények 2010: Az élelmiszeripar fejlesztésére vonatkozó Tézisek kidolgozása 2011: Nemzeti Vidékstratégia Élelmiszer-feldolgozási részstratégia 2011: Kormányzati kezdeményezésre Élelmiszeripar-fejlesztési

Részletesebben

VILLAMOS IPARI KIVITELEZÉS

VILLAMOS IPARI KIVITELEZÉS VILLAMOS IPARI KIVITELEZÉS Lámpaeladásaink jelentős része, több mint 50%-a projektben történt, vagyis kivitelezéssel együtt vásároltak tőlünk az ügyfeleink. 2017. év elejétől az Elecon Kft-vel karöltve

Részletesebben

Magyar cégeknek van esélyük a 4. ipari forradalomban? MAGYAROK A PIACON KLUB Essősy Zsombor elnök

Magyar cégeknek van esélyük a 4. ipari forradalomban? MAGYAROK A PIACON KLUB Essősy Zsombor elnök Magyar cégeknek van esélyük a 4. ipari forradalomban? MAGYAROK A PIACON KLUB Essősy Zsombor elnök A MAGYAROK A PIACON KLUBRÓL A Magyarok a Piacon Klub a jól prosperáló magyar vállalkozások összefogásával

Részletesebben

Hegedüs Éva az év bankára 2015-ben

Hegedüs Éva az év bankára 2015-ben MasterCard Az év bankára 2015 Online sajtófigyelés 2015. november 17-18. Figyelő Online Hegedüs Éva az év bankára 2015-ben 2015.11.18 13:30 http://figyelo.hu/cikkek/426319-hegedus-eva-az-ev-bankara-2015-ben

Részletesebben