NAGYOBB SEBESSÉGBE KAPCSOLT A MAGYAR SUZUKI

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "NAGYOBB SEBESSÉGBE KAPCSOLT A MAGYAR SUZUKI"

Átírás

1

2 NGYOBB SEBESSÉGBE KPCSOLT MGYR SUZUKI Magyar Suzuki Zrt.-t a Suzuki Motor Corporation többségi tulajdonosként huszonhat esztendeje, 1991-ben alapította. magyar leányvállalat az európai járműgyártás, így Magyarország gazdasági életének meghatározó szereplője, az ország egyik vezető iparvállalataként tevékenységével jelentős mértékben támogatja a nemzetgazdaság teljesítményét ban zárult le a vállalat 3 éves gyármodernizációs programja: a mintegy 2,8 milliárd forint értékű saját beruházás keretében megvalósult fejlesztéseknek és a műszaki korszerűsítéseknek köszönhetően az üzemek tevékenysége hatékonyabb, biztonságosabb és környezetbarátabb lett. vállalat a 2016-os évben 11,67 százalékra növelte részesedését a magyar személyautó-piacon, a gyártási darabszám pedig ra emelkedett. Suzukinak jelenleg 74 márkakereskedése működik Magyarországon, hálózatuk lefedi az ország teljes területét. Magyar Suzuki több mint 100 országot szolgál ki. Így ma már a Föld olyan távoli pontjain is találkozni az esztergomi gyárban készült modellekkel, mint a Dominikai Köztársaság, Guatemala, vagy a Csendes-óceán délnyugati részén található Vanuatu. Magyar Suzuki a 2016 március végén zárult üzleti évében 1,976 milliárd euró értékesítési árbevételt ért el, 28 százalékkal haladva meg az előző év hasonló adatát. Suzuki az elmúlt 25 év alatt 1,7 milliárd eurót ruházott be magyarországi érdekeltségébe. dolgozók mellett, a beszállítói és márkakereskedői körrel együtt a vállalat tízezernél több ember számára teremt munkalehetőséget es évet a Suzuki piacvezetőként kezdte hazánkban, áprilisban pedig legördült a gyártószalagról a 3 milliomodik autó. Ezen impozáns eredmények elérésében kiemelkedő szerepe van a vállalat több mint háromezer munkatársának, akik nap mint nap hozzájárulnak a márka hazai és európai sikereihez. Fő vállalati adatok Jegyzett tőke (2016. december 31-én) lkalmazottak száma (2016. december 31-én) z összes értékesítésből származó nettó árbevétel (2016) belföldi értékesítésből származó nettó árbevétel (2016) z exportértékesítésből származó nettó árbevétel (2016) ÉRTÉKESÍTETT UTÓ (db) Beszerzési alapú beruházás (2016) Tulajdonosi szerkezet 212,8 millió euró 3100 fő 2283,6 millió euró 166,2 millió euró 2117,4 millió euró Suzuki Motor Corporation 97,53% ITOCHU Corporation 2,46% Magyar részvényesek 0,01% 34,9 millió euró Gyártás és értékesítés Esztergomban gyártott gépjármű (2016) Értékesített gépjármű (2016) ebből Esztergomban gyártott Export ebből saját gyártású Vitara Swift SX4 S-CROSS Egyéb (SX4/Fiat Sedici, Splash) 0 Belföldön értékesített gépjármű (2016) ebből saját gyártású Vitara Swift SX4 S-CROSS ÉRTÉKESÍTÉS (értékesített autó (db) / év) Belföldi értékesítés Exportértékesítés Összesen

3 MÉRFÖLDKÖVEK 1991 Megalakul a Magyar Suzuki Rt. z alaptőke 5,5 milliárd forint, az alapítók a japán Suzuki, a magyar kormány, az Itochu és a Világbank Megkezdődik az ötajtós Swiftek sorozatgyártása Itthon is elindul a négyajtós Swift Sedanok gyártása z exporttevékenység kezdete z esztergomi gyárban elkészül a százezredik hazai gyártású Suzuki Megindul a Wagon R+ sorozatgyártása Megkezdődik az Ignis sorozatgyártása Megkezdődik a dízelüzemű Wagon R+ és Ignis gyártása. z esztergomi gyárban is készülnek Ignis Super 1600-asok Bemutatják az új Swiftet, a Suzuki Way of Life! filozófiájának zászlóshajóját Legördül a gyártósorról az SX4 családi és szabadidő-autó. Elkészül az egymilliomodik autó a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában Legördül a gyártósorról az első Splash. Magyar Suzuki a Puskás Ferenc Labdarúgó kadémiával karöltve megalapítja a Puskás Suzuki-kupát. Elkészül a másfél milliomodik Suzuki Legördül az esztergomi gyár gyártósoráról a megújult Swift, a nagy sikerű világstratégiai modell harmadik Magyarországon gyártott generációja. Magyar Termék Nagydíjat és nívódíjat kap a Swift Esztergomban elkészül a kétmilliomodik személyautó, egy harmadik generációs Swift. Megújul a Swift széria nagy teljesítményű csúcsmodellje, a Swift Sport Ősszel elindul a Suzuki C kategóriás crossover modellje, az SX4 S-CROSS sorozatgyártása. Magyar Termék Nagydíjat és nívódíjat kap az SX4 S-CROSS Ismét megújul a Swift, megkezdődik a ráncfelvarrott modell gyártása. Júliusban elkészül a 2,5 milliomodik személyautó az esztergomi gyártósoron Legördül a szerelősorról az új Vitara. Októberben a Vitara SUV kategóriában, a Swift pedig kisautó kategóriában az első helyen áll a belföldi értékesítési listán. Magyar Termék Nagydíjat és nívódíjat kap a Vitara magyarországi gyár megalapításának 25. évfordulója. Év elején megkezdődik az első turbómotoros esztergomi modell, a Vitara S forgalmazása. Piacra kerül az új Baleno és a megújult SX4 S-CROSS. Sikeresen befejeződik a Magyar Suzuki Zrt. hároméves gyármodernizációs programja Év elején megkezdődik a Vitara Limited gyártása. Bemutatkozik Magyarországon a megújult Suzuki Ignis és Suzuki Swift. Áprilisban elkészül Esztergomban a hárommilliomodik Suzuki. 10. jubileumát ünnepli a Puskás Suzuki-kupa.

4 FÓKUSZBN SZKÉRTELEM Magyar Suzuki Zrt. 26 éve van jelen a hazai autógyártás élmezőnyében: az azóta gyártott több mint 3 millió esztergomi gépkocsi minősége és megbízhatósága garantálja a vállalat helyét a magyarországi járműgyártás nagyjai között. siker a japán technológia, a speciális gyártási folyamatok és a kiemelkedő hatékonyság mellett a magyar munkavállalók hűségének és szorgalmának, a mérnökök kimagasló szakmai tudásának és helytállásának köszönhető. Suzuki-vállalatcsoport fő működési és szervezeti értékeit az ügyfél igényeire szabott kimagasló minőség, az állandó újításokat elváró vállalati légkör, a csapatmunka fontossága és az egyén folyamatos fejlesztése jelenti világszerte. Megújuló autóinkhoz friss szemléletre, innovatív gondolkodásra, lendületes csapatmunkára van szükség. Magyar Suzuki ezért várja olyan pályakezdő, frissdiplomás mérnökök és informatikusok jelentkezését, akik részt kívánnak venni a Suzuki európai, sőt globális modellkínálatának megújításában. legjobb szakemberek elérése érdekében a vállalat szorosan együttműködik felsőoktatási intézményekkel, közép- és szakiskolákkal, hogy a leendő mérnökök testközelből, féléves intenzív szakmai gyakorlat során ismerhessék meg az autógyártás folyamatait. Magyar Suzuki tudja, hogy csak akkor lehet igazán sikeres vállalat, ha autói motivált, elkötelezett és felkészült szakemberek kezei közül kerülnek ki, hiszen Fókuszban a szakértelem.

5 HZI PÁLY GYŐZTESE Magyar Suzuki Zrt. a 2016-os évhez hasonlóan, piacvezetőként indította a 2017-es esztendőt a belföldi személygépkocsi-piacon. vállalat célja, hogy a márka magyarországi éllovas pozícióját a jövőben is megtartsa. z eredményekben meghatározó szerepe van a vállalat legnépszerűbb modelljének, a Vitarának. sikerhez ezenkívül nagyban hozzájárul a teljesen megújult modellpaletta is, melynek legújabb tagja az egyenesen Japánból érkező, újjászületett és fiatalos Ignis, valamint az ötödik generációs, legmodernebb technológiákkal felszerelt Swift. Újabb mérföldkövet jelent a Magyar Suzuki életében a 2017 elejétől kapható Vitara Limited is: a vállalat zászlóshajó modelljének különleges, extrákkal felszerelt változata további lendületet ad a Suzuki kompakt városi terepjáróinak sikeréhez es év sokak által várt újdonságai közé tartozik az Ignis és a Swift legfrissebb generációinak megjelenése. Mindkét modell a japán Sagara gyárban készül. két kisautóval folytatódik a Csoport SUZUKI NEXT 100 elnevezésű gazdasági-stratégiai tervének kivitelezése, amely évente egy új modell piacra bocsátását célozza. megújult modellekben a márka egy sor modern technológiai fejlesztést kínál, mint például a benzines turbómotorok kiegészítése hibrid hajtással, a vezetőasszisztens eszközök, a sávelhagyásjelző vagy épp a gyalogosfelismerő rendszer. Magyar Suzuki Zrt. töretlenül felfelé ívelő pályáját az újabb márkakereskedések egymást követő megnyitása is jól jelzi. Soltvadkert, Székesfehérvár és Miskolc után 2017-ben Bicskén és Szentesen indult autókereskedésekkel a Suzuki országos értékesítési hálózatát immár hetvennégy Suzuki szalon alkotja. vállalatcsoport új stratégiájához ( We are Suzuki ) igazodva, az Esztergomban gyártott és importált kocsik az utóbbi években, a márka más fontos és sikeres termékágazataival a motorkerékpárokkal és a hajómotorokkal együtt jelennek meg a kiállításokon, rendezvényeken. Suzuki márka különleges szerepet tölt be az ország életében, így ránk kifejezetten igaz a vállalat jelmondata: Minden terep hazai pálya.

6 RUGLMS ÉS MEGBÍZHTÓ FLOTTPRTNER Suzuki modelljei korszerű műszaki és biztonságtechnikai felszereltségüknek, innovatív, izgalmas megjelenésüknek köszönhetően a flottafelhasználó céges ügyfelek elégedettségét is kivívták. Suzuki flottaértékesítésben az elmúlt 5 évben 250 százalékos növekedést ért el, komoly referenciakörrel rendelkező, jelentős szereplője a hazai flottapiacnak. modellek csekély fogyasztása és szervizigénye, költséghatékony üzemeltetése miatt egy új Suzuki autó megvásárlása mindig észszerű döntés. kimagasló ár-érték aránynak, az innovatív technológiának és a kedvező finanszírozásnak köszönhetően a márka cégautóként is okos választás. Suzuki további előnyei közé tartozik, hogy a flottapiacon közkedvelt Vitara és SX4 S-CROSS hazai gyártású, az egész országot lefedő szervizhálózatnak köszönhetően pedig mind az autók beszerzése, mind az alkatrészek pótlása gyors és egyszerű. Változatos modellkínálatának köszönhetően a márka a vállalkozások széles körét tudja kiszolgálni. vadásztársaságok mellett az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága is a legendás Jimny terepjárót használja, hiszen a modell megbízható társ a nehezen megközelíthető terepeken is. z Országos Rendőr-főkapitányság választása legutóbb a Swiftre esett, így az ügyintéző autók közé ez a modell is felsorakozott. Ugyancsak a rendőrség szolgálatában kerül a forgalomba 250 darab felmatricázott, fényhidas Vitara rendőrautó. z SX4 S-CROSS modellt mérete, sokoldalúsága, hatalmas csomagtere a legkülönfélébb célokra teszi alkalmassá. modell rendkívül népszerű az autókölcsönző cégeknél például a magyarországi Hertznél, illetve a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is százas nagyságrendben szerepelteti azt flottájában. kisautó szegmens továbbra is kiemelkedően fontos a flottaeladások szempontjából. vállalat az elmúlt évben több mint ezer Swift autót értékesített a magyar flottapiacon. z új, negyedik generációs Suzuki Swift, műszaki és biztonságtechnikai újításai, kiváló kormányozhatósága és személyre szabható, stílusos megjelenése révén újabb ügyfelek számára jelenthet ideális megoldást ös vidékfejlesztési pályázatokon félezernél is több négykerék-meghajtású S-CROSS és Vitara talált gazdára. pályázatok kapcsán szoros együttműködés alakult ki a Magyar Suzuki Zrt. és az Országos Polgárőr Szövetség között.

7 HJÓZÁSBN IS Z ÉLEN Suzuki-hajómotorok gyártása nagy utat tett meg az elmúlt több mint fél évszázad alatt. z első Suzuki hajómotor 1965-ben készült, így a marine üzletág 2015-ben ünnepelte fennállásának az 50. évfordulóját. márka innovatív megoldásaival élen jár, a ma gyártott négyütemű Suzuki hajómotorok páratlanok a piacon. vállalat mérnökei maguk is lelkes hajósok, akik szakértelmükkel mind arra törekednek, hogy az üzemanyag-hatékony, fejlett technológián alapuló hajómotorokat a tökélyre fejlesszék. Munkájuk eredménye nyomán a Suzuki hajómotorok tulajdonosai minden korábbinál több időt tölthetnek kellemesen és biztonságban a vizeken. fejlesztéseknek és a piacon egyedülálló innovatív megoldásoknak köszönhetően a Suzuki hajómotorok stabil helyet biztosítanak a márkának az ipar élvonalában. modellek kiválóan ötvözik a környezettudatosságot, a hatékonyságot, a megbízhatóságot és a teljesítményt. könnyű, hordozható DF2.5-től a világ legerősebb high-tech V6-osa a DF350-ig a Suzuki minden igényhez és stílushoz kiválóan igazodó hajómotort kínál. Suzuki Marine üzletág 2014-ben értékesítette a hárommilliomodik hajómotorját. z eredményes kiskereskedelmi eladások mellett a márka a világ minden táján sikerrel szerepel a külmotor tendereken és a flotta beszerzéseken. Mindemellett az is jól jelzi a Suzuki pozícióját a világ hajómotor gyártói között, hogy a vállalat egyedülálló módon immár a nyolcadik marine innovációs díját vehette át a szakma elismeréseként! Suzuki Marine Magyarországon ugyanezt a professzionális szemléletet képviseli a hazai márkakereskedőin keresztül, akik készséggel állnak a tavi és a folyami hajózást kedvelő ügyfelek rendelkezésére.

8 MEGÚJULÓ MODELLVÁLSZTÉK Suzuki 2016-ban a második helyet szerezte meg az új motorok hazai piacán. siker elsősorban a márka új modelljeinek, a kedvező finanszírozási lehetőségeknek, valamint a több, sikeres We are Suzuki rendezvénynek köszönhető. Suzuki izgalmas újdonságokról rántotta le a leplet a legfontosabb nemzetközi eseményeken: a kölni INTERMOT Nemzetközi Motorkerékpár, Robogó és Kerékpár Kiállításon, valamint a milánói EI- CM Nemzetközi Motorkerékpár Kiállításon. vállalat 2017-ben 12 új motorkerékpárral bővítette modellkínálatát. Új modellek V-Strom 1000 és V-Strom 1000XT V-Strom 1000 és V-Strom 1000XT a sport-túra-endurókategória számos technológiai újdonsággal frissített modelljei a hosszú távú túrák változó körülményei között is a kényelmes utazást szolgálják. formaterv jelentős átalakításon ment keresztül. Kiemelt kényelmet kínál az alapfelszereltség részét képező kézvédőivel és hasidomával, valamint a 49 mm-rel hosszabb, állítható magasságú és dőlésszögű szélvédőjével. biztonság és a kényelem is fejlődött az olyan új funkciók által, mint a MotionTrackBrake System (a Suzuki saját kanyar-bs rendszere). megoldás a jármű bedöntött helyzetében is lehetővé teszi az BS működését, és a jármű stabilizálása érdekében automatikusan növeli meg a nyomást a hátsó féken, amikor az első fék nyomása egy bizonyos fokig megnövekszik. Továbbá az új funkciók sorát bővítik a Low RPM ssist; és Suzuki Easy Start System megoldások. z újonnan bemutatott drótküllős kerekű V-Strom 1000XT alapfelszereltségként kínálja a kónuszos kormányt, és továbbfejlesztett lengéscsillapítással rendelkezik az alacsony sebességtartományban. GSX-250R z 2-kategóriájú modell egyesíti a magabiztos, sportos külsőt és az élénk teljesítményt egyesíti a kényelmes ergonómiával, és éppoly otthonosan mozog a sűrű városi forgalomban, mint a hazafelé vezető hosszú, kanyargós mellékutakon. lacsony és közepes fordulatszám-tartományban a legkiválóbb teljesítményt nyújtja. 23,4 Nm nyomatékot szolgáltat 6500-as fordulatszámon, és 25 LE-s csúcsteljesítményét 8000-es fordulatszámon adja le. GSX-R1000 és GSX-R1000R z ÚJ GSX-R1000 és ÚJ GSX-R1000R újradefiniálja a csúcsteljesítmény fogalmát. z újratervezett modell gyorsabb és erősebb elődjénél: az alapváltozat 202 kilogrammjára 202 lóerő jut. tökéletes vezetési élmény érdekében a kipufogót, a felfüggesztést és a váltó áttételezést is átdolgozták, valamint az egész motor modernebb és vadabb megjelenést kapott, emellett pedig a MotoGP-ből átvett technológiai megoldásokat alkalmaztak a mérnökök. versenyváltozat GSX-R1000R elsősorban kétirányú gyorsváltó rendszerével, rajtautomatikájával és komolyabb felfüggesztésével tér el a GSX-R1000-től. GSX-S750 GSX-S750 a második modell a GSX-S sorozatban a GSX-S1000 után. GSX-S750 is rendelkezik a sorozat közös tulajdonságaival, a versenymotorra jellemző vázkialakítással, a háromállású kipörgésgátlóval (TCS) és a radiális első féknyereggel. lapkiépítésben tartalmazza a Low RPM ssist és a Suzuki Easy Start rendszereket, valamint az BS-t. Teljesítménye pedig 114 lóerő. V-Strom 250 z új V-Strom 250-est a Suzuki 248 cm 3 -es, soros kéthengeres motorjának újratervezett változata hajtja, ami különös hangsúlyt fektet a motor alacsony és közepes fordulatszám-tartományban leadott nyomatékára, és 23,4 Nm nyomatékkal látja el a túraendúrót as fordulatszámon. z ütős kéthengeres erőmű 8000-es fordulatszámon adja le 25 LE-s csúcsteljesítményét. Egy tankolással pedig akár 500 km is megtehető. V-Strom 650 és V-Strom 650XT V-Strom 650 és a V-Strom 650XT a közepes hengerűrtartalmú sport-túra-endurókategória továbbfejlesztett modelljei. Kiemelt teljesítményt és nyomatékot kínál a jól ismert, 645 cm 3 -es V-ikermotor. V-Strom 1000 modellből ismert olyan új jellemzők hasznosításával, mint a formaterv, kipörgésgátló, Low RPM ssist és a Suzuki Easy Start System, így a V-Strom család egyenrangú tagja lett. V-Strom 650XT alapfelszereltsége tartalmazza többek között a drótküllős kereket, kézvédőt és a hasidomot. Burgman 400 z új orrész beépített LED-es helyzetjelző lámpái még jellegzetesebbé teszik a modellt, a felfelé ívelő szélvédő-kialakítás pedig optimális védelmet nyújt az időjárás viszontagságai ellen. lépcsős kialakítású 20 mm-rel vastagabb ülés nagyobb kényelmet nyújt vezetőjének és utasának, miközben a kapaszkodó és a hátsó rész kialakítása karcsúbb, markánsabb megjelenést nyújt. GSX-R125 és GSX-S125 z új GSX-S125 és GSX-R125 nagy teljesítményű 125 cm 3 -es motorjának és kategóriájában legkisebb, 133 kilogrammos saját tömegének köszönhetően kategóriája legjobb teljesítmény/súly arányával és gyorsulási értékével büszkélkedhet.

9 Magyar Suzuki Zrt Esztergom, Schweidel J. u. 52. Telefon: Fax:

25 ÉVES A MAGYAR SUZUKI

25 ÉVES A MAGYAR SUZUKI M a g y a r S u z u k i Z r t. 25 ÉVES A MAGYAR SUZUKI AMagyar Suzuki Zrt.-t a Suzuki Motor Corporation mint többségi tulajdonos huszonöt esztendeje, 1991-ben alapította. Az eltelt két és fél évtizedben

Részletesebben

Magyar Suzuki Zrt Esztergom, Schweidel J. u. 52. Telefon: Fax:

Magyar Suzuki Zrt Esztergom, Schweidel J. u. 52. Telefon: Fax: Magyar Suzuki Zrt. 2500 Esztergom, Schweidel J. u. 52. Telefon: 06 33 541 100 Fax: 06 33 510 570 www.suzuki.hu M a g y a r S u z u k i Z r t. 25 ÉVES A MAGYAR SUZUKI AMagyar Suzuki Zrt.-t a Suzuki Motor

Részletesebben

M A G Y A R S U Z U K I Z R T.

M A G Y A R S U Z U K I Z R T. MAGYAR SUZUKI ZRT. CSÚCSON A GYÁRTÁS- TECHNOLÓGIÁBAN ÉS A HAZAI PIACON A Magyar Suzuki Zrt.-t a Suzuki Motor Corporation többségi tulajdonosként 1991-ben alapította. A magyar leányvállalat az európai járműgyártás,

Részletesebben

Magyar Suzuki Zrt. 2500 Esztergom, Schweidel J. u. 52. Telefon: 06 33 541 100 Fax: 06 33 412 014 www.suzuki.hu

Magyar Suzuki Zrt. 2500 Esztergom, Schweidel J. u. 52. Telefon: 06 33 541 100 Fax: 06 33 412 014 www.suzuki.hu Magyar Suzuki Zrt. 2500 Esztergom, Schweidel J. u. 52. Telefon: 06 33 541 100 Fax: 06 33 412 014 www.suzuki.hu M a g y a r S u z u k i Z r t. KOMOLY VÁRAKOZÁSOK AMagyar Suzuki Zrt. 2014-ben 147 ezer autót

Részletesebben

Magyar Suzuki Zrt Esztergom, Schweidel J. u

Magyar Suzuki Zrt Esztergom, Schweidel J. u Magyar Suzuki Zrt. 2500 Esztergom, Schweidel J. u. 52. www.suzuki.hu PIACVEZETŐ MÁRKÁNK A Magyar Suzuki Zrt. a Suzuki Motor Corporation helyezett 19292 saját gyártású és importált Suzuki A Magyar Suzuki

Részletesebben

Amikor az álmok valóra válnak...

Amikor az álmok valóra válnak... M a g y a r S u z u k i Z r t. Amikor az álmok valóra válnak... 2013 nyarának kezdetén, amikor a Duna megáradt, és a szó szoros értelmében benne voltunk a vízben, láthattuk, hogyan fognak össze a magyar

Részletesebben

SUZUKI FLOTTA KATALÓGUS

SUZUKI FLOTTA KATALÓGUS SUZUKI FLOTTA KATALÓGUS Tisztelt leendő Partnerünk! Innováció a praktikum jegyében, az Ön igényeire szabva. Ez az, ami évtizedek óta meghatároz min den új Suzuki modellt. A japán mérnöki precizitás és

Részletesebben

LADA Granta LADA Kalina LADA 4x4

LADA Granta LADA Kalina LADA 4x4 2016 LADA Granta LADA Kalina LADA 4x4 modellek 2016 A LADA márkanévhez mindenkinek fűződik egy kedves élménye. Egyegy családi kirándulás alkalmával gyerekként ültünk az ezerkettesünk hátsó ülésén, néhányan

Részletesebben

JS50. Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49

JS50. Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49 JS50 Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49 JS50 Szenzációs dizájn Olyan mint a csodálatos olasz temperamentum, agresszív és barátságos egyben. EXE JS 50 JYL.indd 3 Premium kivitelben Modern fényszórók,

Részletesebben

PROF. DR. FÖLDESI PÉTER

PROF. DR. FÖLDESI PÉTER A Széchenyi István Egyetem szerepe a járműiparhoz kapcsolódó oktatásban, valamint kutatás és fejlesztésben PROF. DR. FÖLDESI PÉTER MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA 2014. JANUÁR 31. Nemzetközi kitekintés Globalizáció

Részletesebben

A KIVÁLÓ MINŐSÉG TÖRTÉNETE

A KIVÁLÓ MINŐSÉG TÖRTÉNETE A KIVÁLÓ MINŐSÉG TÖRTÉNETE A MANN+HUMMEL cégcsoportba tartozunk egy olyan konzorciumba, mely a szűrési technológiák terén világelső pozíciót tölt be. Az általunk gyártott szűrők 1982 óta vannak jelen a

Részletesebben

STÍLUS LÉTEZIK FORMATERVEZÉS, ÉS LÉTEZIK

STÍLUS LÉTEZIK FORMATERVEZÉS, ÉS LÉTEZIK LÉTEZIK FORMATERVEZÉS, ÉS LÉTEZIK STÍLUS KARAKTERES, NAGYVÁROSI STÍLUSÁVAL ÉS KÉZMŰVES KIDOLGOZÁSÚ, KIFINOMULT UTASTERÉVEL AZ ÚJ RAV4 ET AZOK SZÁMÁRA ALKOTTUK, AKIK BÜSZKÉK ARRA, HOGY KIEMELKEDNEK A TÖMEGBŐL.

Részletesebben

MEREVTESTŰ FELFÚJHATÓ CSÓNAKOK KÖZÖTT AZ ELSŐ

MEREVTESTŰ FELFÚJHATÓ CSÓNAKOK KÖZÖTT AZ ELSŐ MEREVTESTŰ FELFÚJHATÓ CSÓNAKOK KÖZÖTT AZ ELSŐ A MINŐSÉG MUNKÁHOZ ÉS SZABADIDŐHÖZ - - Olyan kiváló minőségű csónakokat gyártunk, amelyek a hajókirándulások legmodernebb igényeit is kielégítik. Kifejlesztettünk

Részletesebben

AZ ÖN ELEKTRONIKAI BÉRGYÁRTÓJA

AZ ÖN ELEKTRONIKAI BÉRGYÁRTÓJA Z Elektronika Kft. AZ ÖN ELEKTRONIKAI BÉRGYÁRTÓJA www.zelektronika.eu TISZTELT LEENDŐ PARTNERÜNK! FEJLŐDÉSÜNK ZÁLOGA AZ ÖN SIKERE Z ELEKTRONIKA KFT. SZÉLES KÖRŰ SZOLGÁLTATÁST NYÚJT AZ ELEKTRONIKAI BÉRGYÁRTÁS

Részletesebben

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Ha a sportos stílusú Yamaha NMAX 125 robogót vezeted, a mindennapi ingázások elviselendő dologból élvezetes eseménnyé válnak. Ezt a városi robogót kifejezetten úgy

Részletesebben

A LEGFINOMABBAN MŰKÖDŐ HIBRID

A LEGFINOMABBAN MŰKÖDŐ HIBRID AZ ÚJ HYBRID 2 A LEGFINOMABBAN MŰKÖDŐ HIBRID HIBRID Az új Camry Hybrid hatásosan elegyíti a kifogástalan minőségű limuzin kifinomult eleganciáját és az új generációs hibrid kimagasló teljesítményét. Gyönyörű

Részletesebben

mint A VARTA MINDENKI SZÁMÁRA TÖKÉLETES TELJESÍTMÉNYT NYÚJT. A VARTA ULTRA DYNAMIC ÉS A DYNAMIC TRIO AZ ÚJ www.varta-automotive.

mint A VARTA MINDENKI SZÁMÁRA TÖKÉLETES TELJESÍTMÉNYT NYÚJT. A VARTA ULTRA DYNAMIC ÉS A DYNAMIC TRIO AZ ÚJ www.varta-automotive. www.varta-automotive.com mint AZ ÚJ A VARTA MINDENKI SZÁMÁRA TÖKÉLETES TELJESÍTMÉNYT NYÚJT. A VARTA ULTRA DYNAMIC ÉS A DYNAMIC TRIO Thanks go to Peugeot, www.peugeot.com MINDIG JOBB: ENERGIA PRÉMIUM MINŐSÉGBEN

Részletesebben

Hozd ki a maximumot minden útból

Hozd ki a maximumot minden útból Hozd ki a maximumot minden útból Dinamikus karosszériájával, könnyű vázával és tiszta X- MAX génjeivel ez a nagy teljesítményű, sokoldalú robogó arra készült, hogy izgalmat és élvezetet nyújtson! A nagy

Részletesebben

Az első motorkerékpár. A fordulat, avagy a VeloSolex születése

Az első motorkerékpár. A fordulat, avagy a VeloSolex születése A Solex motorkerékpár története Írta: Szili Dániel Az első motorkerékpár A Solex társaságot két zseniális mérnök Marcel Mennesson és Maurice Goudart alapította 1905 ben. Kezdetben fűtőkészülékek, később

Részletesebben

Szeretem, ahogyan közlekedek

Szeretem, ahogyan közlekedek Szeretem, ahogyan közlekedek Eljön egy pillanat az ember életében, amikor meg akarja változtatni azt, ahogyan közlekedik és él a városban. Dönts úgy, hogy te irányítod az idődet, hogy kiélvezhesd a jó

Részletesebben

AZ ÖN ELEKTRONIKAI FEJLESZTŐ ÉS GYÁRTÓ VÁLLALATA

AZ ÖN ELEKTRONIKAI FEJLESZTŐ ÉS GYÁRTÓ VÁLLALATA Z Elektronika Kft. AZ ÖN ELEKTRONIKAI FEJLESZTŐ ÉS GYÁRTÓ VÁLLALATA www.zelektronika.eu TISZTELT LEENDŐ PARTNERÜNK! FEJLŐDÉSÜNK ZÁLOGA AZ ÖN SIKERE ELEKTRONIKAI TERMÉKFEJLESZTÉS ÉS GYÁRTÁS Z Elektronika

Részletesebben

Motorozz szabadon. Motorozz könnyedén.

Motorozz szabadon. Motorozz könnyedén. Motorozz szabadon. Motorozz könnyedén. Már több mint 60 éve építünk megbízható városi motorokat. Minden nap hozzád hasonló emberek százezrei bízzák magukat Yamahájukra a városi forgatagban. Most pedig

Részletesebben

Vágyj arra, amire szükséged van

Vágyj arra, amire szükséged van Vágyj arra, amire szükséged van Mindannyian próbáljuk egyensúlyban tartani a munkánkat és a szabadidőnket. A X-MAX 300 pedig képes könnyebbé, egyszerűbbé és élvezetesebbé tenni minden napot. A motorkerékpár

Részletesebben

AZ ÚJ HYUNDAI KM KORLÁTOZÁS NÉLKÜLI GARANCIA ORSZÁGÚTI SEGÉLYSZOLGÁLAT DÍJMENTES ÁLLAPOTFELMÉRÉS

AZ ÚJ HYUNDAI KM KORLÁTOZÁS NÉLKÜLI GARANCIA ORSZÁGÚTI SEGÉLYSZOLGÁLAT DÍJMENTES ÁLLAPOTFELMÉRÉS AZ ÚJ HYUNDAI KM KORLÁTOZÁS NÉLKÜLI GARANCIA ORSZÁGÚTI SEGÉLYSZOLGÁLAT DÍJMENTES ÁLLAPOTFELMÉRÉS Egy autó. Számtalan lehetőség. Hatással lesz Önre! Az új generációs Hyundai i20 megérkezett. Egy autó, amely

Részletesebben

SUV EGY ÚJ DIMENZIÓBAN

SUV EGY ÚJ DIMENZIÓBAN OPEL Mokka SUV EGY ÚJ DIMENZIÓBAN A Mokka egyszerűen hozza a formáját. Öt személyt kényelmesen befogad, az opcionális FlexFix kerékpártartón pedig akár három kétkerekű is elhelyezhető. Bármilyen is legyen

Részletesebben

Az ALPINION Crystal Signature technológia a mély struktúrák részletes képeivel növeli a klinikai pontosságot és hatékonyságot.

Az ALPINION Crystal Signature technológia a mély struktúrák részletes képeivel növeli a klinikai pontosságot és hatékonyságot. Az ALPINION E-CUBE sorozat megváltoztatja a diagnosztikai ultrahang területét, egyedi és megbízható technológiai áttörései révén maximális eredményességet tesz lehetővé. Az E-CUBE 9 az integrált ALPINION

Részletesebben

EMELD ÚJ SZINTRE MOTOROD TELJESÍTMÉNYÉT! MOL DYNAMIC MOTO MOTORKERÉKPÁR MOTOROLAJOK EXTRÉM IGÉNYBEVÉTELHEZ IS

EMELD ÚJ SZINTRE MOTOROD TELJESÍTMÉNYÉT! MOL DYNAMIC MOTO MOTORKERÉKPÁR MOTOROLAJOK EXTRÉM IGÉNYBEVÉTELHEZ IS EMELD ÚJ SZINTRE MOTOROD TELJESÍTMÉNYÉT! MOTORKERÉKPÁR MOTOROLAJOK EXTRÉM IGÉNYBEVÉTELHEZ IS ELASTIC LAYER TECHNOLOGY RUGALMAS VÉDŐFILM EXTRÉM IGÉNYBEVÉTELHEZ Az extrém hatásoknak is ellenálló Elastic

Részletesebben

Alacsony üzemanyagfogyasztás,

Alacsony üzemanyagfogyasztás, Alacsony üzemanyagfogyasztás, számtalan lehetőség A stílusos D'elight robogót úgy terveztük, hogy minden utat könnyebbé, gyorsabbá és jóval gazdaságosabbá tegyen. Ezt a gazdaságos városi robogót a kompakt

Részletesebben

Szeretem, ahogyan közlekedek

Szeretem, ahogyan közlekedek Szeretem, ahogyan közlekedek Íme a választási lehetőségek: Eltöltheted az idődet a buszmegállóban, a metróban, keresgélhetsz parkolóhelyet vagy rengeteg időt szabadíthatsz fel, és eldöntheted, hogy mire

Részletesebben

enjoy technology a motorkerékpárokhoz tervezett kenőanyag új energiát ad a motornak

enjoy technology a motorkerékpárokhoz tervezett kenőanyag új energiát ad a motornak enjoy technology a motorkerékpárokhoz tervezett kenőanyag új energiát ad a motornak innováció, a legmagasabb technológiai színvonal és kitűnő minőség: ez az, amit az i-ride jelent az eni számára a hatlábú

Részletesebben

SCANIA AUTÓBUSZOK. Bemutatkozik a Scania Citywide

SCANIA AUTÓBUSZOK. Bemutatkozik a Scania Citywide SCANIA AUTÓBUSZOK Bemutatkozik a Scania Citywide SCANIA CITYWIDE 2-3 Átveszi a vezetést a városi versengésben Napjainkban a világ népességének több mint fele városokban él, és a városiasodás folyamata

Részletesebben

Több milliárdos fejlesztés a 65 éves HAJDU cégcsoportnál. Szerkesztő: Sőbér Livia -

Több milliárdos fejlesztés a 65 éves HAJDU cégcsoportnál. Szerkesztő: Sőbér Livia - A HAJDU cégcsoport október 13-án ünnepélyes üzemátadó rendezvényén számolt be arról a több milliárdos komplex fejlesztési csomagról, melyet 2015 és 2017 között valósított meg. A vállalatcsoport vezetői

Részletesebben

CITROËN C-ZERO TARTOZÉKOK

CITROËN C-ZERO TARTOZÉKOK CITROËN C-ZERO TARTOZÉKOK 02 AHOGY ÖNNEK TETSZIK... Azzal, hogy a Citroën márkát választotta, Ön a minőség, a biztonság és az egyedi stílus mellett tette le a voksát. Ez a három jellemző a márka által

Részletesebben

Kifinomult. Újratervezett. Figyelemre méltó.

Kifinomult. Újratervezett. Figyelemre méltó. Kifinomult. Újratervezett. Figyelemre méltó. Az valódi legenda az utcán három Szupersport világbajnoki címével pedig a versenypályán is igazi győztes. Amint felülsz a MotoGP technológiás versenygépre,

Részletesebben

A Btech Magyarország Kft. B2B ajánlata

A Btech Magyarország Kft. B2B ajánlata A Btech Magyarország Kft. B2B ajánlata Cégünkrôl Vállalatunk a Btech Magyarország Kft. a Swatch Group svájci órakonszern olyan népszerû és világszinten kiemelkedô eladási volumennel rendelkezô márkáinak,

Részletesebben

EXKLUZÍV ELSŐ OSZTÁLYÚ KITŰNŐ ÁRFEKVÉSŰ!

EXKLUZÍV ELSŐ OSZTÁLYÚ KITŰNŐ ÁRFEKVÉSŰ! EXKLUZÍV ELSŐ OSZTÁLYÚ KITŰNŐ ÁRFEKVÉSŰ! GARANTÁLT MINŐSÉGŰ GUMIABRONCS EURÓPAI ELSŐ OSZTÁLYÚ Az új európai gyártású SEBRING gumiabroncsot az egyik legnagyobb gumiabroncsgyártó gyártja. A minőség a legfontosabb

Részletesebben

A MAX-ból soha nem elég

A MAX-ból soha nem elég A MAX-ból soha nem elég Egy páratlan maxi sportrobogó. Aerodinamikus karosszériája, kettős LED-fényszórói és tekintélyt parancsoló utcai megjelenése révén az ikonikus TMAX messze versenytársai előtt jár.

Részletesebben

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG Az ABLOY magas biztonsági termékeit az egész világon ismerik és elismerik. Széles termékskálánk minden tagja csúcsminôséget képvisel és kiváló teljesítményt

Részletesebben

A Scania 2011-es kortrijk-i Busworld kiállításon

A Scania 2011-es kortrijk-i Busworld kiállításon Sajtóközlemény A Scania 2011-es kortrijk-i Busworld kiállításon Biatorbágy, 2011. október 20. Négy járművet állít ki a Scania a 6-os pavilonban található 602. számú standon. A Citywide a stílusos városi,

Részletesebben

Széles formátumú berendezésekkel növelte termék portfólióját az irodai- és nyomdatechnikai nagyvállalat, a Konica Minolta

Széles formátumú berendezésekkel növelte termék portfólióját az irodai- és nyomdatechnikai nagyvállalat, a Konica Minolta Sajtóközlemény Széles formátumú berendezésekkel növelte termék portfólióját az irodai- és nyomdatechnikai nagyvállalat, a Konica Minolta 2013. február 7., Budapest A folyamatos növekedési stratégiája részeként,

Részletesebben

NMAX. Mindennapi élet mellékelve

NMAX. Mindennapi élet mellékelve NMAX. Mindennapi élet mellékelve Az NMAX 155 azt az élvezetes vezetést és mozgékonyságot nyújtja, ami egy könnyű robogótól elvárható ezek mellett extra előny a jobb gyorsulás és a magasabb végsebesség,

Részletesebben

Márkakereskedői lista. Toyota Agro. Köszöntjük vendégeinket a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon!

Márkakereskedői lista. Toyota Agro. Köszöntjük vendégeinket a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon! Márkakereskedői lista Budakeszi Baja Békéscsaba Debrecen Gyöngyös Győr Halásztelek Jászberény Kaposvár Karcag Kecskemét Kiskőrös Miskolc Monor Mosonmagyaróvár Nagykanizsa Nyíregyháza Pécs Pilisvörösvár

Részletesebben

Smart Color System Fedezze fel saját értékeit!

Smart Color System Fedezze fel saját értékeit! S2 Smart Color System Fedezze fel saját értékeit! Caring for Life through Innovation S2 Smart Color System Fedezze fel saját értékeit! Ergonómikus kialakítás Hordozható kivitel bárhol, bármikor használatra

Részletesebben

Összesítés dízel motor esetében Költség alapján. Összesítés benzines motor esetében

Összesítés dízel motor esetében Költség alapján. Összesítés benzines motor esetében Cégautó Magazin 200/10. szám (rövidített, saját kiegészítésekkel) Miniautók - kedvező ár, könnyű kezelhetőség Teljes körű hazai kínálat A kisautók után egy még kisebb kategória itthon szereplőivel ismertetjük

Részletesebben

Tulajdonos Ügyvezető Szeged A Kovács Autóház története egy újabb fejezethez ért a szegedi Toyota márkakereskedés

Tulajdonos Ügyvezető Szeged A Kovács Autóház története egy újabb fejezethez ért a szegedi Toyota márkakereskedés KOVÁCS AUTÓHÁZ KFT. Tulajdonos Ügyvezető Kovács Péter a Kovács Autóház Kft. alapítója. A monori kereskedés és szervíz az ország Toyota kereskedései közül is kiemelkedő, melyre a tulajdonos méltán büszke.

Részletesebben

Sövényvágás kiváló eredménnyel

Sövényvágás kiváló eredménnyel Sövényvágás kiváló eredménnyel 80 SÖVÉNYVÁGÓK SÖVÉNYVÁGÓK 81 ÚJ DIMENZIÓ A SÖVÉNYVÁGÓK FEJLESZTÉSÉBEN Smart Start Éles vágófogak Low Vib Rezgéscsillapítás Állítható hátsó fogantyú Automata start-stop kapcsoló

Részletesebben

Új hajtásláncok a Volvótól a nagyobb teljesítmény és a kedvezőbb üzemanyagfogyasztás

Új hajtásláncok a Volvótól a nagyobb teljesítmény és a kedvezőbb üzemanyagfogyasztás Új hajtásláncok a Volvótól a nagyobb teljesítmény és a kedvezőbb üzemanyagfogyasztás érdekében Januárban a Volvo Trucks bemutatta a világ legerősebb, 700 lóerő teljesítményű teherautóját. Most pedig a

Részletesebben

Megújult külső. Újratervezett műszerfal és kormányoszlop. Modern megjelenés és tökéletes rálátás a gép körüli területekre.

Megújult külső. Újratervezett műszerfal és kormányoszlop. Modern megjelenés és tökéletes rálátás a gép körüli területekre. Megújult külső Újratervezett műszerfal és kormányoszlop. Modern megjelenés és tökéletes rálátás a gép körüli területekre. Jóval kisebb erőfeszítés szükséges az előre/hátrameneti pedál működtetéséhez. A

Részletesebben

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Ha az új, sportos stílusú Yamaha NMAX robogót vezeted, a mindennapi ingázások elviselendő dologból élvezetes eseménnyé válnak. Ezt a városi robogót kifejezetten

Részletesebben

Esseni vásári hírek szeptember CLOOS Tandem Weld Cold Weld

Esseni vásári hírek szeptember CLOOS Tandem Weld Cold Weld Esseni vásári hírek A CLOOS cég 2013. szeptember 16-21. között, az esseni Schweissen und Schneiden vásáron mutatja be a hegesztés, vágás és felületfelhordás területén a legújabb eljárásokat, berendezéseket,

Részletesebben

STRATÉGIA: Növekedésre programozva

STRATÉGIA: Növekedésre programozva STRATÉGIA: Növekedésre programozva 1) MODERN KONCEPCIÓ: SMART ENERGY MANAGEMENT: Az energiatermelés, kereskedelem és összetett szolgáltatások rugalmas és kifinomult kombinációja. A piacon egyedülálló.

Részletesebben

Végtelen út. FJR1300AE

Végtelen út. FJR1300AE Végtelen út Az elektronikusan állítható felfüggesztésnek és a fordított első teleszkópoknak köszönhetően az kiváló motorozási élményt kínál. A 6 fokozatú sebességváltó dinamikus gyorsítást és kényelmes,

Részletesebben

Az ásványgyapot új generációja

Az ásványgyapot új generációja Az ásványgyapot új generációja Egy selymes tapintású, kristálytiszta, nem éghető hő- és hangszigetelő ásványgyapot az URSA-tól PureOne az ásványgyapot új generációja URSA az Ön partnere elkötelezett a

Részletesebben

Ha valaki a városi mobilitásra gondol, akkor a smart-ra gondol. A tökéletes városi autó.

Ha valaki a városi mobilitásra gondol, akkor a smart-ra gondol. A tökéletes városi autó. >> Brief ismertetés. Országos Piackutatási Diákverseny. Mercedes-Benz Hungária Kft., Sztipichné Kozári Edina Budapest, 2015. február 13. Ha valaki a városi mobilitásra gondol, akkor a smart-ra gondol.

Részletesebben

Alakítsd te a történetedet

Alakítsd te a történetedet Alakítsd te a történetedet A holnap emlékeit a ma meghozott döntések határozzák meg. Képzeld el, hogy saját életed történetét írod és ebben a pillanatban még üresen áll előtted a következő oldal. A Tracer

Részletesebben

Az eredeti MAX. TMAX

Az eredeti MAX. TMAX Az eredeti MAX A motorkerékpáros génekkel tervezett a legjobb választás a sportrobogók világában, és teljesítményével minden egyes utat emlékezetessé tesz. Már több mint 250 000 elégedett vásárló döntött

Részletesebben

Dr. Karl F. Glenz. Robert Bosch GmbH. Dízel az erőátviteli megoldás. Ügyvezető igazgató. Dízel Rendszerek. Dízel Nap 2006, Hungaroring Magyarország

Dr. Karl F. Glenz. Robert Bosch GmbH. Dízel az erőátviteli megoldás. Ügyvezető igazgató. Dízel Rendszerek. Dízel Nap 2006, Hungaroring Magyarország Dízel az erőátviteli megoldás Dr. Karl F. Glenz Ügyvezető igazgató Robert Bosch GmbH Dízel Rendszerek 1 Részleg 2006. 05. 10. DS/ES-G Robert Bosch GmbH Minden jog fenntartva, az ipari tulajdonjogok is.

Részletesebben

Új Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve

Új Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Új Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Az új, sportos Yamaha NMAX vezetésével a mindennapi ingázásaid elviselendő dologból élvezetes eseménnyé válnak. Ezt a sportos városi robogót kifejezetten úgy

Részletesebben

Az ügyes városi robogó

Az ügyes városi robogó Az ügyes városi robogó A nap nagyon zsúfolttá válhat, amikor sok helyen kell megjelenni, és különböző emberekkel kell találkozni. A Neo's 4 segíthet: ügyesebben lehet vele közlekedni a városban. Válassza

Részletesebben

A víztelenítés új szintje. ALDEC G2 a dekanterek új generációja

A víztelenítés új szintje. ALDEC G2 a dekanterek új generációja A víztelenítés új szintje ALDEC G2 a dekanterek új generációja Alfa Laval ALDEC G2 G2 Az ALDEC G2 a dekanterek új generációja. Hogy miért? Mert a G2 sorozat gépei a teljesítményt új dimenziókba emelik.

Részletesebben

Kecskemét & Mercedes-Benz: Sikertörténet, nem csak a Mercedes-Benz számára

Kecskemét & Mercedes-Benz: Sikertörténet, nem csak a Mercedes-Benz számára Kecskemét & Mercedes-Benz: Sikertörténet, nem csak a Mercedes-Benz számára Manfred Schulz 2014. május 27. Kezdetben pusztán egy vízió volt 2 A Mercedes-Benz kecskeméti gyárának bemutatása és mára, íme

Részletesebben

Nem csak túrázáshoz. FJR1300AE

Nem csak túrázáshoz. FJR1300AE Nem csak túrázáshoz Az elektronikusan állítható felfüggesztésnek és a fordított első teleszkópoknak köszönhetően az kiváló motorozási élményt kínál. Az új 6 fokozatú sebességváltó dinamikusabb gyorsítást,

Részletesebben

Az élet egy verseny. Aerox 4

Az élet egy verseny. Aerox 4 Az élet egy verseny A perceket visszaszámolva vártál erre a pillanatra. Végre itt az idő, hogy kigurulj az utcára, és oda menj, ahová csak akarsz. Az Aerox 4 készen áll, hogy megnyissa egy teljesen új

Részletesebben

Fedezze fel a Legrand világát

Fedezze fel a Legrand világát Fedezze fel a Legrand világát MINDEN, AMI VILLANYSZERELÉS www.legrand.hu 15 éve Magyarországon! A Legrand Magyarország Villamossági Rendszerek Zrt. piacvezetõ a kisfeszültségû elektromos szerelvények gyártása

Részletesebben

Polar Mobil Kft. 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 5. Tel: (06-1) 451-4840 Fax: (06-1) 451-4860 E-mail: polarmobil@saab.hu www.polarmobil.

Polar Mobil Kft. 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 5. Tel: (06-1) 451-4840 Fax: (06-1) 451-4860 E-mail: polarmobil@saab.hu www.polarmobil. Polar Mobil Kft. 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 5. Tel: (06-1) 451-4840 Fax: (06-1) 451-4860 E-mail: polarmobil@saab.hu www.polarmobil.hu Információs vonal: (06-1) 371-3299 Új vidéki értékesítési pontjaink:

Részletesebben

ÁGAPRÍTÓ GÉPEK AY 400-10cm AY 600-16cm AY 900-21cm AY 1000-26cm

ÁGAPRÍTÓ GÉPEK AY 400-10cm AY 600-16cm AY 900-21cm AY 1000-26cm ÁGAPRÍTÓ GÉPEK AY 400-10cm AY 600-16cm AY 900-21cm AY 1000-26cm A Volverini gépgyár több mint 20 éve kezdte meg működését. A családi vállalkozásként működő gyár mára a világ számos pontjára szállít mezőgazdasági

Részletesebben

Magyarország közép és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiája (ÉFS)

Magyarország közép és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiája (ÉFS) Előzmények 2010: Az élelmiszeripar fejlesztésére vonatkozó Tézisek kidolgozása 2011: Nemzeti Vidékstratégia Élelmiszer-feldolgozási részstratégia 2011: Kormányzati kezdeményezésre Élelmiszeripar-fejlesztési

Részletesebben

25 év az egészségügy szolgálatában

25 év az egészségügy szolgálatában 77 Elektronika Kft. 25 év az egészségügy szolgálatában Zettwitz Sándor ügyvezető igazgató, 77 Elektronika Kft. 2011. május 26. A 77 Elektronika növekedése 2 1986: 6 fő 27m 2 bérelt lakás 2011: több mint

Részletesebben

ZF TERMÉKEK. Hajtáslánc, felfüggesztés és kormányzás. elemei, alkatrészei

ZF TERMÉKEK. Hajtáslánc, felfüggesztés és kormányzás. elemei, alkatrészei ZF TERMÉKEK Hajtáslánc, felfüggesztés és kormányzás elemei, alkatrészei ZF Lenksysteme A ZF 1932-ben kezdte meg a kormányművek gyártását az amerikai Ross Gear & Tool társaság licensze alapján. 1950-ben

Részletesebben

autó Kia Sportage 2.0 CRDi AT 4WD Jó barát!

autó Kia Sportage 2.0 CRDi AT 4WD Jó barát! Kia Sportage 2.0 CRDi AT 4WD Jó barát! Hosszú-hosszú várakozás után végre szerkesztőségünkbe érkezett a 2010-ben bemutatott új Sportage kétliteres dízel verziója négykerék-meghajtással és automata váltóval.

Részletesebben

Nem csak túrázáshoz. FJR1300A

Nem csak túrázáshoz. FJR1300A Végtelen út Az elmúlt évtizedben ez a kiváló motorkerékpár motorosok ezreinek kínált lehetőséget arra, hogy megtapasztalják a kiemelkedő kényelemmel párosuló szupersport-teljesítményt. Ennél a sport- és

Részletesebben

ABT Q7. East European Central

ABT Q7. East European Central ABT Q7 East European Central ABT BR könnyűfém keréktárcsa. Gyémánttal megmunkált vagy magasfényű polírozással, választható rejtett szeleppel, súlycsökkentett és tökéletes kezelhetőség. AZ ABT AS7. Kivételes

Részletesebben

MAXimális adrenalin. TMAX SX

MAXimális adrenalin. TMAX SX MAXimális adrenalin Az élet úgy az igazi, ha kihozod belőle a MAXimumot. Minden nap egy új út vár arra, hogy felfedezd. És hogy utazásaid még izgalmasabbak legyenek, a Yamaha megalkotta a dinamikus maxi

Részletesebben

Folyamat ésszerűsítés. Hidak a jövőbe. Szerszámok / Méréstechnika / Automatizáció

Folyamat ésszerűsítés. Hidak a jövőbe. Szerszámok / Méréstechnika / Automatizáció Folyamat ésszerűsítés Hidak a jövőbe Szerszámok / Méréstechnika / Automatizáció Küldetésünk Ön műszakilag igényes termékeket vagy alkatrészeket készít. Mi a gyártás hatékonyságáról és megbízhatóságáról,

Részletesebben

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében A Toyota alapítása óta folyamatosan arra törekszünk, hogy kiváló minõségû és úttörõ jelentõségû termékek elõállításával, valamint magas szintû szolgáltatásainkkal

Részletesebben

Suzuki patentek. Suzuki patentek 8/1. oldal

Suzuki patentek. Suzuki patentek 8/1. oldal fekete 16 7 13,2 25-185 552 Suzuki univerzális alátétes kereszthornyú lemezcsavar szín fej Ø menet teljes hossz kiszerelés gyári szám AP szám fekete 11,5 4,8 24 25-187 303 szürke 14,8 6,7 15,5 25 09409-07308-T01

Részletesebben

Fókuszban a MEGOLDÁSOK KTS 560 / KTS 590. Vezérlőegység diagnosztika az ESI[tronic] használatával

Fókuszban a MEGOLDÁSOK KTS 560 / KTS 590. Vezérlőegység diagnosztika az ESI[tronic] használatával Fókuszban a MEGOLDÁSOK KTS 560 / KTS 590 Vezérlőegység diagnosztika az ESI[tronic] használatával Élvonalbeli Vezérlőegység diagnosztika az optimális hatékonyságért Az új és erős KTS 560 és KTS 590 modulok

Részletesebben

Nem csak túrázáshoz. FJR1300AS

Nem csak túrázáshoz. FJR1300AS Nem csak túrázáshoz A rendkívül fejlett semmi máshoz sem hasonlító. Ami ezt a motorkerékpárt megkülönbözteti a többitől, az az elektronikus, tengelykapcsoló nélküli sebességváltó rendszer, amelynek köszönhetően

Részletesebben

125 cm³-es hengerűrtartalom, MAXimális élmény

125 cm³-es hengerűrtartalom, MAXimális élmény 125 cm³-es hengerűrtartalom, MAXimális élmény A Yamahánál hisszük, hogy az ingázás egyben szórakozás is lehet. Éppen ezért az X-MAX 125 robogót úgy terveztük, hogy minden utazást élvezetessé tegyen, a

Részletesebben

VELÜNK MINDEN ÖNRŐL SZÓL 2015 A TE ÁLMAID VELÜNK VALÓRA VÁLNAK TM

VELÜNK MINDEN ÖNRŐL SZÓL 2015 A TE ÁLMAID VELÜNK VALÓRA VÁLNAK TM VELÜNK MINDEN ÖNRŐL SZÓL 2015 A TE ÁLMAID VELÜNK VALÓRA VÁLNAK TM FEDEZZEN FEL EGY RENDKÍVÜLI LEHETŐSÉGET! Szeretne vonzó lenni és szeretné jól érezni magát? Szeretne több pénzt keresni? Szeretne több

Részletesebben

A MI SZAKÉRTELMÜNK AZ ÖN BIZTONSÁGA ZARGES - AZ ÖN PARTNERE AZ OPTIMÁLIS MEGOLDÁSOK, A TERMÉKEK ÉS AZ IDŐSZAKOS BEVIZSGÁLÁSOK TERÉN.

A MI SZAKÉRTELMÜNK AZ ÖN BIZTONSÁGA ZARGES - AZ ÖN PARTNERE AZ OPTIMÁLIS MEGOLDÁSOK, A TERMÉKEK ÉS AZ IDŐSZAKOS BEVIZSGÁLÁSOK TERÉN. A MI SZAKÉRTELMÜNK AZ ÖN BIZTONSÁGA ZARGES - AZ ÖN PARTNERE AZ OPTIMÁLIS MEGOLDÁSOK, A TERMÉKEK ÉS AZ IDŐSZAKOS BEVIZSGÁLÁSOK TERÉN. MAXIMÁLIS BIZTONSÁG A MEGFELELŐ TERMÉKKEL A biztonságos munkavégzést

Részletesebben

Élvezd az utazást. Érezd az utat

Élvezd az utazást. Érezd az utat Élvezd az utazást. Érezd az utat Az elmúlt évtizedben ez a kiváló motorkerékpár motorosok ezreinek kínált lehetőséget arra, hogy megtapasztalják a kiemelkedő kényelemmel párosuló szupersport-teljesítményt.

Részletesebben

NYÁRI KÍNÁLAT SZEMÉLYAUTÓ - 4x4/SUV KISTEHER

NYÁRI KÍNÁLAT SZEMÉLYAUTÓ - 4x4/SUV KISTEHER NYÁRI KÍNÁLAT SZEMÉLYAUTÓ - 4x4/SUV KISTEHER KOMFORT A LEGMAGASABB SZINTEN A Champiro FE1 a GT Radial legújabb nagy teljesítményű gumiabroncsa, mely egyesíti a hosszú élettartam, a csendes, komfortos autózás,

Részletesebben

hivatalos árlista Érvényes: április 18-tól visszavonásig A HIBRID ÚJ KORSZAKA

hivatalos árlista Érvényes: április 18-tól visszavonásig A HIBRID ÚJ KORSZAKA LC 500 LC 500h hivatalos árlista Érvényes: 2017. április 18-tól visszavonásig A HIBRID ÚJ KORSZAKA Alapadatok és felépítés Motor Erőátvitel Teljesítmény Gyorsulás (0 100 km/óra) kombinált üzemanyagfogyasztás

Részletesebben

Gyönyörű időben, impozáns helyszínen zajlott a HAJDU hagyományos belföldi vevőtalálkozója

Gyönyörű időben, impozáns helyszínen zajlott a HAJDU hagyományos belföldi vevőtalálkozója 2016. július www.hajdurt.hu www.hajduautort.hu www.hajduiparipark.hu Gyönyörű időben, impozáns helyszínen zajlott a HAJDU hagyományos belföldi vevőtalálkozója Partnereit díjazta a HAJDU: elismerésben részesült

Részletesebben

AZ EXIM NEMZETKÖZI ÜZLETFEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉGE. Kabai Éva Nemzetközi Akvizíció

AZ EXIM NEMZETKÖZI ÜZLETFEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉGE. Kabai Éva Nemzetközi Akvizíció AZ EXIM NEMZETKÖZI ÜZLETFEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉGE Kabai Éva Nemzetközi Akvizíció NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYEK INTERNATIONAL FINANCIAL INSTITUTIONS NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYEK INTERNATIONAL FINANCIAL

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY DRASZTIKUS KÁROSANYAGKIBOCSÁTÁS-CSÖKKENTÉS A FORDNÁL

SAJTÓKÖZLEMÉNY DRASZTIKUS KÁROSANYAGKIBOCSÁTÁS-CSÖKKENTÉS A FORDNÁL SAJTÓKÖZLEMÉNY DRASZTIKUS KÁROSANYAGKIBOCSÁTÁS-CSÖKKENTÉS A FORDNÁL A Ford közzétette 14. Fenntarthatósági Jelentését, amelyben a vállalat kiemeli, hogy 2000 és 2012 között a globális gyártóüzemekben 37

Részletesebben

Pénzforgalmi szolgáltatások fejlesztése ügyfél szemmel. Budapest, szeptember 9.

Pénzforgalmi szolgáltatások fejlesztése ügyfél szemmel. Budapest, szeptember 9. Pénzforgalmi szolgáltatások fejlesztése ügyfél szemmel Budapest, 2015. szeptember 9. A gyorsaság és a biztonság mindenek előtt Biztonság + Gyorsaság = 2 Bizalmas, üzleti és banktitok A globális trendek

Részletesebben

A Magyar Posta aktualitásai és jövőképe. Előadó: Rajnai Attila vezérigazgató-helyettes

A Magyar Posta aktualitásai és jövőképe. Előadó: Rajnai Attila vezérigazgató-helyettes A Magyar Posta aktualitásai és jövőképe Előadó: Rajnai Attila vezérigazgató-helyettes 1 Magyar Posta aktuális adatai 2 Árbevétel megoszlás 2011 Kb. a tevékenységek 1/5-e ÁFA-köteles Pénzforgalom 13% Egyéb

Részletesebben

A MÁV-START utasbarát szolgáltatásfejlesztései. Kazai Katalin, MÁV-START értékesítési igazgató

A MÁV-START utasbarát szolgáltatásfejlesztései. Kazai Katalin, MÁV-START értékesítési igazgató A MÁV-START utasbarát szolgáltatásfejlesztései Kazai Katalin, MÁV-START értékesítési igazgató A MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. számokban Több, mint 7200 km-es hálózaton szolgáltatunk Több, mint

Részletesebben

Az MKB Értékpapír és Befektetési Rt. üzleti jelentése és pénzügyi kimutatásai

Az MKB Értékpapír és Befektetési Rt. üzleti jelentése és pénzügyi kimutatásai Az MKB Értékpapír és Befektetési Rt. üzleti jelentése és pénzügyi kimutatásai (MAGYAR SZÁMVITELI SZABÁLYOK ALAPJÁN) 1997. december 31. Az MKB Értékpapír és Befektetési Rt. üzleti jelentése A teljeskörû

Részletesebben

Képfeldolgozó rendszerek a méréstechnikában

Képfeldolgozó rendszerek a méréstechnikában Képfeldolgozó rendszerek a méréstechnikában www.falcon-vision.com GYÁRTÓSORI ELLENÔRZÉS MINÔSÉGBIZTOSÍTÁS FOLYAMATDIAGNOSZTIKA www.falcon-vision.com Termékeink felhasználási köre Képfeldolgozó mérôrendszerek

Részletesebben

A sorozat tagjai az E-Cube 7, az E-Cube 9 az E-Cube 15 és az E-Cube Inno.

A sorozat tagjai az E-Cube 7, az E-Cube 9 az E-Cube 15 és az E-Cube Inno. Cégünk kínálata ismét új termékcsaláddal bővült. Az ALPINION ultrahang diagnosztikai készülékek a koreai gyártó E-Cube terméksorozata. A készülékek méltó versenytársai a hasonló kategóriájú készülékeknek.

Részletesebben

Korrvu Select. Az Ön igényeihez illeszkedő megoldások

Korrvu Select. Az Ön igényeihez illeszkedő megoldások Korrvu Select Az Ön igényeihez illeszkedő megoldások Korrvu Select Sokoldalú csomagolási megoldás A Sealed Air már több mint 50 éve piacvezető a védőcsomagolások gyártása területén. Sikerünket annak köszönhetjük,

Részletesebben

p le r ol o r www.sonoscape-ultrahang.hu

p le r ol o r www.sonoscape-ultrahang.hu p le r Dop sra ol o r á iás C lkalmaz tegór Felso ka minden a készülék www.sonoscape-ultrahang.hu 2009 2008 Entrepreneurial Company Award Product Quality Leadership Award Vállalati profil A SonoScape a

Részletesebben

Üdvözöljük a fedélzeten!

Üdvözöljük a fedélzeten! Üdvözöljük a fedélzeten! Méltán képviseli az Ön vállalkozását Ismerje meg a Scania Touringot! Erőteljesen megformált külsejével arra tervezték ezt a sokoldalú autóbuszt, hogy megfeleljen a különjárati

Részletesebben

Flottaköltségek optimalizálása Budapest Autópark-kezelő ZRt. Ü g y f é l n a p 2 0 0 7. 0 5. 1 0

Flottaköltségek optimalizálása Budapest Autópark-kezelő ZRt. Ü g y f é l n a p 2 0 0 7. 0 5. 1 0 Flottaköltségek optimalizálása Budapest Autópark-kezelő ZRt. Flottával kapcsolatos költségek megoszlása* Adó: Adó: 10% 10% Értékvesztés: Értékvesztés: 33% 33% Üzemanyagköltség: Üzemanyagköltség: 29% 29%

Részletesebben

Proxes T1S Proxes T1R Proxes CF1. Proxes R888 R610 Proxes T1 Cleanprox

Proxes T1S Proxes T1R Proxes CF1. Proxes R888 R610 Proxes T1 Cleanprox 330-350 V1 VARIO V2 330 Rendkívül gazdaságos, hosszú futásteljesítményű gumiabroncs kiváló tapadási,és vízelvezetési tulajdonságokkal, mely nagy biztonságot ad nedves úton is. Alacsony gördülési ellenállása

Részletesebben

A z ú j alap Program 2017

A z ú j alap Program 2017 A z ú j alap Program 2017 CARGOPOWER - az új alap A modern CARGOPOWER radiális karkaszok stabil övszalagokkal és rendkívül széles futófelülettel rendelkeznek, ami magas stabilitást és zökkenőmentes működést

Részletesebben

2018. MÁRCIUS-ÁPRILIS. Lapozz bele! tavaszi újdonságok.

2018. MÁRCIUS-ÁPRILIS. Lapozz bele! tavaszi újdonságok. Lapozz bele! 2018. MÁRCIUS-ÁPRILIS tavaszi újdonságok ÚJ! A márka Az 1978 óta áll fenn, a német gyártású termékek maximálisan úttörőnek számítanak a babatermékek piacán. Egyedi fejlesztések, biztonsági

Részletesebben