VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT 8630 BALATONBOGLÁR, VIKÁR B.u.4. /Fax: 85/ cím:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT 8630 BALATONBOGLÁR, VIKÁR B.u.4. /Fax: 85/550-464 E-Mail cím: EUKOZP@FREESTART.HU"

Átírás

1 Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1-3/2011. Sorszám: 14. E LŐTERJESZTÉS Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete március 31. napján tartandó ü l é s é r e Tárgy: Dr. Török Sándor Egészségügyi Központ járóbeteg szakellátásáról beszámoló Előadó: Dr. Balázs Lajos intézményvezető Látta: Mészáros Miklós Feikusné Horváth Erzsébet polgármester jegyző Előzetesen tárgyalja: Humánpolitikai Bizottság Melléklet:

2 B E S Z Á M O L Ó A BALATONBOGLÁRI JÁRÓ BETEG SZAKELLÁTÁS évi MUNKÁJÁRÓL Beszámolóm két részből fog állni, elsőként taglalom a szakorvosi járó beteg szolgálatot, majd a védőnői szolgálat évi munkájáról írok. A szakorvosi szakellátások területi ellátási kötelezettsége, a korábban meglévő szakmák tekintetében változatlanul csak Balatonboglár, Balatonlelle, Visz, Látrány, Somogytúr települések lakossága, illetve vendégei részére vonatkozik. Az újonnan létesített szakmákban, viszont már sikerült az ellátási területet kibővíteni Ordacsehi, Karád, Gamás, Somogybabod közigazgatási területére is, melyek így már szerepelnek az új finanszírozási szerződésünkben is. Az eljáró hatóságoktól komoly ígéretet kaptam, hogy a rövid időn belül, az országosan kialakított új területi ellátási rendben, már az általunk nyújtott összes tevékenységnél, a kérésünknek megfelelően, kiterjesztésre kerül a területi ellátási kötelezettségünk. Törvényi lehetőségek hiányában, szakorvosi óraszámbővítést 2010-ben sem sikerült realizálni, de a meglévő kapacitásunk átcsoportosításával, két új szakmával bővült a szolgáltatásunk. Ez a pszihiátria (Dr. Bollók Sándor) és a belgyógyászat (Dr.Retih Ibolya). A megnyert pályázatunkhoz kapcsolódóan, a korábbi Egészségügyi Minisztérium és a DRET, a kért óraszámbővítésünket befogadta, amely alapján reményeink, illetve az ígéretek szerint a projekt befejezését követő hónap 01-től kezdődően, bővíteni tudjuk a már meglévő szakorvosi ellátások óraszámát, valamint új szolgáltatásokat is be tudunk majd indítani, a lakosság jobb kiszolgálása céljából. A vizsgált időszakban, a szolgáltatásban résztvevő szakorvosok, illetve szakdolgozók személye, létszáma nem változott, az említett két szakmán kívül. A rendelési idők kissé módosultak. A jelenlegi struktúrát és a rendelési időket a melléklet tartalmazza. Melléklet tartalmazza az előre láthatólag től induló új és bővített idejű szolgáltatások heti óraszám növekedését. A lakosság részéről kirívó, illetve feltétlenül orvosolandó elégedetlenségről nem tudok. Igaz, ismételten megkerestek azzal a kéréssel, hogy a rendelő emeleti részét az eddigi 6,45 helyett már korábban nyissuk meg, de ezt változatlanul személyzet hiányában, vagyonvédelmi szempontok miatt, nem tartom praktikusnak. A pályázat alapján végzett bővítés munkálatai az ellátást eddig átmenetileg sem zavarta meg. A tervezhető szolgáltatások nagy részénél (szinte az összes működő egység), a beteg fogadás előjegyzés alapján történik.

3 2009-ben a betegforgalom fő volt, mely 2010-ben főre emelkedett (ez körülbelül 5 %-os forgalomnövekedést jelent). Ebben, az utolsó két évre vonatkozó betegforgalom növekedési tendenciában, már a vizitdíj eltörlése nem játszott szerepet. Mindegyik szakorvosi szolgáltatás jelenleg megfelel a törvényi előírás személyi és tárgyi minimum feltételeinek. Hiányosságot csak az ellátó helyiségek szűkössége, illetve egyes műszerek kora jelent. Ezen hiányosságokat, ebben az évben, a pályázat keretében megfogjuk tudni szüntetni. Az értékelt időszakban a szakrendeléseken műszeres fejlesztés nem volt, de az intézményi informatikai rendszert, a kor és a törvényi kívánalmaknak megfelelően, teljesen lecseréltük (hardver, szoftver). Folyamatosan megtörtént a szakrendelések műszereinek, eszközeinek, infrastruktúrájának karbantartása, szervizelése. A siófoki és a kaposvári kórházzal hosszú távú együttműködési szerződést kötöttünk az elmúlt években. Fonyódi Egészségügyi KHT-val, hogy mindkét település pályázata nyertessé válhasson a DDOP pályázaton, megállapodást kötöttünk a betegellátási területeinkről. Ez alapján Fonyódhoz a Fonyódi kistérségből csak Fonyód és Balatonfenyves lakossága tartozik, míg a fennmaradó területek intézményünk ellátási köréhez tartozik. (Ezt a tényt a kistérség összes hozzánk tartozó településének képviselő-testülete határozattal támogatta, illetve megerősítette.) Urológia tekintetében a fonyódi lakosok is a balatonboglári szolgáltatáshoz, míg a boglári lakosság kardiológiai ellátás szempontjából a fonyódi szolgáltatóhoz tartozik ezen szerződés alapján. Minőségirányítási rendszer kiépítését befejeztük 2010-ben, amelyről a minősítő dokumentumot is megkaptuk. Ez reményeink szerint a munka minőségét, és a betegek elégedettségét is növelni fogja. Az elmúlt év legnagyobb sikerének, a hosszú évek óta több ember közös munkájaként sikerre vitt pályázatunk alapján, a bővítés megkezdését tartom. A vizsgált időszakban a szakrendelések bevételi és kiadási oldalának korábbi egyensúlya megbillent, az önkormányzat által költségvetésben vállalt ,- Ft-s támogatás elmaradása miatt. Ez a napi munkát még nem nehezítette meg, de ez a pénz, a fél milliárdos projekt nem várt költségeire félretett tartalékunkból került kifizetésre. Így bizonytalanná vált, hogy ígéretemhez hű tudok-e maradni (plusz forrást nem kérek a bővített intézmény működtetésének elindításához). Hiszen erre pénzre elengedhetetlen szükségünk van. Az OEP-től a lejelentett teljesítmény arányos német pontoknak megfelelő finanszírozást rendszeresen megkaptuk. Költségvetésünkből fedeztük előző évben a pályázati anyag elkészítésében segítő Ilex Kft. munkadíját. Sőt, ebben a tekintetben is, intézményünknek adósa az önkormányzat, hiszen az

4 intézményünk által ígért ,- Ft önrész támogatás helyett, az önkormányzat számlájára már ,- Ft-ot utaltunk át. A sikeres projekt befejezés miatt, ismételten kérem, ezt a jelzett adósságot is rendezni szíveskedjenek! A következő részben a védőnői szolgálat munkájáról számolok be. A védőnői szolgálat működtetését sikerült az OEP finanszírozásból megoldani. Így, az előző évben sem járult hozzá az önkormányzat, a korábbi éveknek megfelelően, ezen szolgáltatás költségvetéséhez. Balatonbogláron két védőnő látja el a szolgálat munkáját. I.körzet: Meireiszné Veszner Szilvia/ Kórház, Szabadság utca és azoktól nyugatra eső terület és Ordacsehi község / II.körzet: Antalné Szakál Edit / a fenti utcáktól keletre, délre fekvő városrész és Szőlőskislak / Munkánk biztosítja családok számára hozzáférhető különböző szintű preventív gondozást. Tevékenységünk a családtervezés, terhes-, csecsemő-, és gyermekgondozás, valamint az ifjúságvédelem területére terjed ki. Várandós- és gyermekágyas gondozás A tanácsadás az egyik legfontosabb tényező a terhesgondozásban. A védőnő a várandósság kezdetétől folyamatos, egyéni és célzott gondozást végez az anya és fejlődő magzata egészsége érdekében. Ezzel elősegíti a koraszülések számának csökkenését és a terhesség zavartalan kihordását. A terhes tanácsadás szakmai felügyelője Dr. Hadnagy János, aki a Siófoki Városi Kórház szülészet-nőgyógyászatának osztályvezető főorvosa, a szakrendelést is ő látja el. A tanácsadás időpontja: kedd óra, előtte önálló védőnői tanácsadást tarunk. Mivel szabad orvosválasztás van, a várandósok több, mint fele Siófokon szüli meg gyermekét,illetve szívesen választják Marcalit és Kaposvárt is. Tanácsadási forgalmak: 2010-ben 461 megjelenés volt, összesen 65 várandóst gondoztunk 2009-ben 378 megjelenés volt, összesen 58 várandóst gondoztunk Látogatásaink során felmérjük a kismamák egészségügyi és szociális körülményeit. Felkészítjük őket a szülésre, az újszülött fogadására és a csecsemő gondozására. Az anyasági segély kifizetéséhez szükséges igazolásokat kiadjuk. A gyermekágyas anyákat szülés után hat hétig gondozzuk, ezt követően fontos a gyermekágyas utóvizsgálat a későbbi szövődmények és nem kívánt terhesség elkerülése érdekében. Az anyát felvilágosítjuk a korszerű fogamzásgátlás lehetőségeiről. Csecsemő- és kisgyermekgondozás Az újszülött hazaérkezése után 48 órán belül meglátogatjuk a családot. Ezt követően hat hétig hetente, majd havonta illetve szükség szerint megyünk. Tanácsainkkal segítjük a csecsemő ellátását, egészségének megőrzését. Fontos az anyatejes táplálás népszerűsítése. Ennek érdekében évente anyatejes napot szervezünk, melyre azokat az édesanyákat hívjuk meg, akik legalább 6 hónapos korig szoptatták gyermeküket. A rendezvény megtartását az önkormányzatok az Egészségügyi Központ és helyi vállalkozók illetve gyógyszergyártó cégek adományai teszik lehetővé.

5 Hetente egy alkalommal kedd óra Dr. Kovács Franciska gyermekorvossal tartunk szaktanácsadást. Ennek keretében történik az életkorhoz kötött védőoltások beadása, a státuszvizsgálatok elvégzése. Hétfőnként 8-14 óráig fogadónapot, önálló tanácsadást tartunk, a gondozottak így tanácsadási időn kívül is megkereshetnek bennünket problémáikkal. Tanácsadási forgalmak: Csecsemő: 2010-ben 570 megjelenés volt éves születésszám 46. (2009-ben 449 megjelenés, éves születésszám 35.) Kisded: 2010-ben 387 megjelenés volt kisdedek átlagos száma 89 (2009-ben 390 megjelenés, 1-3 évesek átlagos száma 108 ) Kisgyermek: 2010-ben 343 megjelenés, 3-6 évesek átlagos létszáma 180 (2009-ben 341 megjelenés, 3-6 évesek száma átlagosan 181 ) Óvodás- és iskoláskorú gyermekek gondozása Minden óvodást évente szűrünk a gyermekorvossal, a szülő jelenlétében a tanácsadásokon. Az általános iskolások vizsgálata kétévente kötelező: a 2., 4., 6., 8., évfolyamokat nézzük. Testtömeg, testmagasság, mell- és fejkörfogat, vérnyomásmérés, illetve látás, színlátás és hallásszűrés zajlik. A vizsgálati eredményekről írásos tájékoztatót kapnak a szülők. A szűrések a tanácsadóban és a gyermekorvosi rendelőben történnek, szerdai napokon, ehhez kapcsolódóan egészségnevelést végzünk. A tisztasági vizsgálatok óvodában, iskolában negyedévente ill. igény szerint zajlanak. A 6 7. és 8 osztályok kötelező védőoltása a tanácsadóban történik. Rendszeresen részt veszünk osztályfőnöki órákon a tanmenet szerinti témákban. A 2009/10 tanévben 48 órát tartottunk meg. A felső tagozat egészségnapján aktívan részt vettünk illetve az óvodákban is tartottunk egészségneveléseket. Az iskolaegészségügyi munkáról minden tanév végén a KSH és az ÁNTSZ Városi Intézetébe /Marcali/ kell jelentést küldenünk. Nővédelmi munka A Nemzeti Népegészségügyi Program keretén belül zajló mammográfiai vizsgálatot a védőnői szolgálat szervezi, mivel ez 2 évente zajlik, ennek kivitelezése 2011-ben várható újra. Családlátogatások. A családlátogatás a védőnői munka gerince, ekkor mérjük fel a család szociális helyzetét, lakásviszonyát, a családi közösség belső erőit, segítő, támogató védőhálóját. Ez a védőnőtől magas fokú szociális érzékenységet, érzelmi megértést és segítőkészséget kíván. Az összes szaklátogatások száma 2010-ben 2007 volt 261 családot gondoztunk. Az összes szaklátogatások száma 2009 évben 1955, a gondozott családok száma 273. Adminisztrációs tevékenység A védőnői munka szerves része a pontosan vezetett adminisztráció, ami munkánknak kb. egyharmad részét képezi. Minden gondozott szerepel a nyilvántartásban, törzslapja van, amin szerepelnek adatai, oltásai, a látogatások és tanácsadások alkalmával tapasztaltak. A számítógépes és papír alapú nyilvántartásunk van. Számszerű jelentést küldünk havonta az OSZMK oldalra, negyedévente és évente a vezető védőnőnek, az ÁNTSZ-hez.

6 Kapcsolattartás Munkáltatónk az Egészségügyi Központ, szakmai felügyeletünket Laposnyik Jánosné vezető védőnő látja el Marcaliból. Közvetlen kapcsolatban állunk a gyermekorvossal, a szülész-nőgyógyásszal és a háziorvosokkal. Szükség esetén jelzést teszünk a Gyermekjóléti Szolgálat és a gyámügyi előadó felé. Részt veszünk a szakmai partnereink által szervezett rendezvényeken és továbbképzéseken, valamint minden második hónap második szerdáján védőnői konzultáción, Marcaliban. A védőnői munka végzésének feltétele a főiskolai végzettségen kívül, az országos nyilvántartásba vétel, illetve ennek ötévenkénti megújítása. Ehhez továbbképzéseken, konferenciákon kell részt venni, melyeknek pontértéke van. Ezen elvárásoknak folyamatosan megfelelünk. A gondozottak száma és megoszlása körzetek szerint decemberi adatok alapján: I.-es körzet II.-es körzet Összesen Újonnan felvett várandós/veszélyezt./ 25/14 17/11 42/25 Csecsemő/veszélyezt. 26/6 18/1 44/7 Kisded/veszélyeztetett 46/4 43/11 89/15 Kisgyermek/veszélyezt. 80/11 102/21 182/ éves/veszélyezt. 2/2 1/1 3/3 otthon gondozott Óvodába beíratottak száma ( ) Ordacsehi Iskolába beíratottak száma ( ) Ordacsehi Kérem beszámolóm szíves elfogadását! Üdvözlettel: Balatonboglár, március 08.. Dr. Balázs Lajos Intézményvezető

7 1. számú melléklet Rendelési idők DR. TÖRÖK SÁNDOR OEP FINANSZÍROZOTT SZAKRENDELÉSEI BALATONBOGLÁR, VIKÁR B. U 4. SZAKRENDELÉS HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SEBÉSZET 2.sz helyiség Dr. Balázs Lajos Tel: 06/20/ LABORATÓRIUM 8.sz. helyiség (beutaló köteles) Tel: 06/20/ :00-14:00 8: :00-14:00 8:00-14:00 8:00-14:00 8:00-14:00 8:00-14: :00 8:00-14:00 8:00-14:00 FIZIOTERÁPIÁS KEZELÉS 7.sz. helyiség(beutaló köteles) 7:30-15:30 7:30-15:30 7:30-15:30 7:30-15:30 7:30-8:00 12:00-15:30 RHEUMATOLÓGIA 7.sz.helyiség (beutaló köteles) Dr. Kerekes Zsuzsanna IDEGGYÓGYÁSZAT 6.sz. helyiség (beutaló köteles) Dr. Jófejű Etelka SZEMÉSZET 6.sz. helyiség Tel: 06/20/ FÜL-ORR-GÉGÉSZET Ügyeleti helyiség Dr. Tóth Ákos Tel.: 06/20/ NŐGYÓGYÁSZAT 4.sz.helyiség Dr. Hadnagy János Tel: 06/20/ UROLÓGIA 4.sz. helyiség Dr. Farkas József Tel: 06/20/ BŐRGYÓGYÁSZAT 4.sz. helyiség Dr. Nyírő Ilona Dr.Karaszi Katalin 16:00-20:00 Előjegyzés: minden munkanap 12:00-14:00 Előjegyzés: Minden munkanap 12:00-14:00 12:00-16:00 Előjegyzés: Minden munkanap 12:00-14:00 13:00-16:00 14:00-16:00 7:15-11:15 8:00-14:00 8:00-14:00 8:00-12:00 8:00-12:00 Dr.Vida Beáta 9:00-13:00 ULTRAHANG DIAGNOSZTIKA 4.sz. helyiség (beutaló köteles) Dr. Gallé Judit ORTOPÉDIA 2.sz. helyiség (beutaló köteles) Dr. Vázsonyi Éva 06/20/ BELGYÓGYÁSZAT Ügyeleti helyiség (beutaló kell) Dr.Retih Ibolya PSYCHIATRIA 6.sz.helyiség Dr.Bollók Sándor KÖZPONTI HÁZIORVOSI ÜGYELETI SZOLGÁLAT Fsz. Tel.: 85/ Előjegyzés: Minden nap 12:00-14:00 15:00-18:00 15:00-18:00 13:00-15:00 9:30-12:30 16:00-21:00 Hétköznap 16:00-08:00 Hétvégén és munkaszüneti napokon: 08:00-08:00 BŐVEBB INFORMÁCIÓ AZ eukozpontbboglar.com WEB OLDALON.

8 2.számú melléklet VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT Tisztelt Balatonboglári Képviselőtestület! Az intézményünk felújításáról, bővítéséről szóló DDOP /B pályázatunk szakmai hátteréről az alábbi információkat tudom elmondani. Az építési kivitelezés által vállalt időpontokhoz igazodva, március 21-től ideiglenesen az összes, az eddigi épület emeletén működő szakrendelés átköltözik az új épületbe. A rendelési idők változatlanok lesznek. Helyettes államtitkári szóbeli ígéret alapján, a pályázat tartalmazta gyógyszertárt intézményi keretekben július 01.-től megnyithatjuk (vagy szeptember 01.-től), illetve üzemeltethetjük. Az ehhez szükséges hatósági engedélyeket megkaphatjuk. A nyitás időpontját az eszközök, berendezések, műszerek közbeszerzési pályázatának eredménye befolyásolhatja, de terveink szerint ez a jelzett időpontban meg fog történni. A gyógyszertár minden nap (ünnep és munkaszüneti napon is) reggel 08 órától 22 óráig fogja nyújtani a szolgáltatásait. (Gyógyszerek, gyógyhatású termékek, és gyógyászati segédeszközök árusítása.) A gyógyszertárban két gyógyszerész, négy gyógyszertári asszisztens és egy takarító fog tevékenykedni. A nyitó árukészlet kifizetésére az előzetes egyeztetés alapján, egy hónap haladékot kapunk. De a biztonságos gazdálkodáshoz szükség van a korábban felhalmozott pénzügyi tartalékunkra (Az önkormányzatnak az intézményünk felé meglévő tartozásának rendezésére is.). Előzetes számításaink szerint, a gyógyszertári bevétel fedezi a személyi, tárgyi, és egyéb kiadásokat. Tehát, az önkormányzatnak a gyógyszertár működtetéséhez nem szükséges hozzájárulni. Szintén államtitkár helyettes szóbeli ígérete alapján, előreláthatólag szeptember 01.-től, a mellékletként csatolt új és meglévő szolgáltatásokra vonatkozó bővített heti óraszámban elkezdhetjük az emelt szintű szolgáltatásnyújtásunkat, melyet az ígéret szerint, az Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozni fog. A finanszírozás szakmánként, maximum a jelenlegi országos átlagnak megfelelő nagyságban fog történni. Ez fogja adni majd az új teljesítmény volumen korlátunkat (TVK). Ezen adatokból számolva, szintén biztosítva látom az intézményünk gazdasági működtetését, tehát a bevételeink fedezni tudják a kiadásainkat. Így, az önkormányzatnak plusz költséggel nem kell hozzájárulnia a kibővített működésünkhöz a járóbeteg szakellátás vonatkozásában sem. A járóbeteg szakellátáson 5 fő asszisztensből, 3 fő orvosból, 1 fő gyógy masszőrből, 1 fő gyógytornászból fog állni a humán erőforrás fejlesztés. A személyi feltételek biztosítására, előzetes ígéreteim vannak, a jövendő munkatársak részéről. Tehát az országosan meglévő egészségügyi humánerőforrás hiány ellenére, intézményünk bővített szolgáltatásainak személyi hátterét biztosítottnak látom. A hospice és az otthoni szakápolás nyújtását, külső szervezet által fogjuk biztosítani nullszaldós pénzügyi háttér mellett.

9 től induló új és bővített idejű szolgáltatások heti óraszám növekedése Balatonboglár Város Önkormányzata Szakma Megnevezése Heti szakorvosi óra szám Heti nem szakorvosi óra szám Általános belgyógyászat 10 0 Általános szülészet-nőgyógyászat 6 0 Általános csecsemő- és gyermekgyógyászat 6 0 Általános fü-orr-gégegyógyászat 3 0 Általános szemészet 2 0 Általános bőr- és nemibeteg-ellátás 2 0 Ortopédia 1 0 Urológia 7 0 Reumatológia és fizioterápia 6 0 Pszichiátria 6 0 Tüdőgyógyászat 6 0 Általános röntgendiagnosztika 15 0 Ultrahang-diagnosztika 9 0 Általános fizioterápia-gógytorna Gyógytorna 0 30 Gyógymasszázs 0 20 Összesen: Ellátási forma megnevezése Súlyszám/év Vizitszám/hó Ápolási nap/hó Nappali ellátás Otthoni szakápolás Otthoni hospice ellátás Összesen:

T á j é k o z t a t ó az Ózd Város Önkormányzata által 2012. évben biztosított egészségügyi alapellátásról

T á j é k o z t a t ó az Ózd Város Önkormányzata által 2012. évben biztosított egészségügyi alapellátásról T á j é k o z t a t ó az Ózd Város Önkormányzata által 2012. évben biztosított egészségügyi alapellátásról Előterjesztő: Egészségügyi és Szociális Bizottság Elnöke Előkészítő: Szociális és Egészségügyi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2007. november 23-i ülésére. Tájékoztató a Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet munkájáról.

E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2007. november 23-i ülésére. Tájékoztató a Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet munkájáról. 10. NAPIREND Ügyiratszám:4/2595-2/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2007. november 23-i ülésére. Tárgy: Előterjesztő: Tájékoztató a Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet munkájáról.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. április havi ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. április havi ülésére Siófok Város Gondozási Központja 8600 Siófok, Korányi S. u. 1/a Telefon: 84-311-013 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014-03-20. Dr. Pavlek Tünde jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő- testület 2014. június 26-án tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő- testület 2014. június 26-án tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő- testület 2014. június 26-án tartandó ülésére Tárgy: Beszámoló a PÉTEGISZ Nonprofit Zrt. tevékenységéről Előterjesztő: Előkészítők: Véleményezi: Ügyiratszám: 390-4/ 2014. Melléklet:

Részletesebben

Beszámoló Bököny község II.sz. Háziorvosi Körzetének helyzetéről

Beszámoló Bököny község II.sz. Háziorvosi Körzetének helyzetéről Beszámoló Bököny község II.sz. Háziorvosi Körzetének helyzetéről 1983 jan. 01-óta látom el a község II.sz Körzetének betegeit 1993 jún. 01-óta vállalkozóként. A körzethez bejelentkezett betegek száma 1355

Részletesebben

Éves beszámoló a Budavári Önkormányzat Egészségügyi Szolgálatának 2009. évi munkájáról.

Éves beszámoló a Budavári Önkormányzat Egészségügyi Szolgálatának 2009. évi munkájáról. Éves beszámoló a Budavári Önkormányzat Egészségügyi Szolgálatának 9. évi munkájáról. . március A Budavári Önkormányzat Egészségügyi Szolgálatának feladata Budapest I. kerülete teljes lakossága részére

Részletesebben

Fegyvernek Város Polgármestere 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171. 56/556-010

Fegyvernek Város Polgármestere 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171. 56/556-010 Fegyvernek Város Polgármestere 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171. 56/556-010 MEGHÍVÓ FEGYVERNEK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL TESTÜLETE 2014. JÚNIUS 19-ÉN CSÜTÖRTÖKÖN- 15 ÓRAKOR ÜLÉST TART, Melyre tisztelettel

Részletesebben

VÁROSI EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNY 5500 GYOMAENDRŐD HŐSÖK ÚTJA 57.

VÁROSI EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNY 5500 GYOMAENDRŐD HŐSÖK ÚTJA 57. VÁROSI EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNY 5500 GYOMAENDRŐD HŐSÖK ÚTJA 57. Szervezeti és Működési Szabályzat Készült : 2009.07.01. I. fejezet Általános működési elemek I./1. Az intézet adatai: Megnevezés: Városi Egészségügyi

Részletesebben

Beszámoló a diósjenői Védőnői Szolgálat munkájáról. Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Önkormányzat Képviselő-testülete!

Beszámoló a diósjenői Védőnői Szolgálat munkájáról. Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Önkormányzat Képviselő-testülete! 1 Beszámoló a diósjenői Védőnői Szolgálat munkájáról Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Önkormányzat Képviselő-testülete! A Magyar Védőnői Szolgálat 1915-ben alakult, idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját.

Részletesebben

Az értékelés formáját, tartalmát is meghatározza a gyermekvédelmi törvény, az alábbiak szerint:

Az értékelés formáját, tartalmát is meghatározza a gyermekvédelmi törvény, az alábbiak szerint: Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Szociális Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Pf.: 58. J-10902-42/2014. Témafelelős: Lencséné Szalontai Mária Tárgy: Átfogó értékelés az önkormányzat gyermekjóléti és

Részletesebben

A TERÜLETI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ INTÉZMÉNY BESZÁMOLÓJA

A TERÜLETI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ INTÉZMÉNY BESZÁMOLÓJA A TERÜLETI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ INTÉZMÉNY BESZÁMOLÓJA A 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL BALATONKENESE VÁROSBAN 2014. ÁPRILIS AZ INTÉZMÉNY ÉLETÉT ÉRINTŐ VÁLTOZÁSOK Az elmúlt év egyik örömteli eseménye volt,

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. SZEPTEMBER 17-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. SZEPTEMBER 17-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. SZEPTEMBER 17-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 96-16/2009. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: Tájékoztató a "Zsigmondy Vilmos" Harkányi Gyógyfürdőkórház nonprofit

Részletesebben

Berhida Város Önkormányzata gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak 2012. évi átfogó értékelése

Berhida Város Önkormányzata gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak 2012. évi átfogó értékelése Berhida Városi Önkormányzat Családsegítő Központ J e g y z ő j e V e z e t ő j e 8181 Berhida Veszprémi u. 1-3. 8181 Berhida Veszprémi u. 1-3. Tel.: 596-582 Fax: 596-581 Tel.: 455-153 E L Ő T E R J E S

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal tanácsterme Serényfalva, Kossuth L. út 63.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal tanácsterme Serényfalva, Kossuth L. út 63. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Serényfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 27-én 16.00 órai kezdettel megtartott munkaterv szerinti nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2013. december 31-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2013. december 31-i ülésére PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 180. 8500 PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/324-585 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2013. december 31-i ülésére Tárgy: Pápa Város

Részletesebben

V-95/4743/2013. sz. határozat melléklete B e s z á m o l ó a helyi önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról

V-95/4743/2013. sz. határozat melléklete B e s z á m o l ó a helyi önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról V-95/4743/2013. sz. határozat melléklete B e s z á m o l ó a helyi önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról Bevezető 1./ Demográfiai adatok: Miskolc város népessége a 2013.

Részletesebben

K I V O N A T. A Képviselő-testület 2010. május 26-án 14.00 órakor megtartott nyílt testületi ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. A Képviselő-testület 2010. május 26-án 14.00 órakor megtartott nyílt testületi ülésének jegyzőkönyvéből. Polgármesteri Hivatal Szentgotthárd 1-128/2010. szám K I V O N A T A Képviselő-testület 2010. május 26-án 14.00 órakor megtartott nyílt testületi ülésének jegyzőkönyvéből. 128/2010. számú Képviselő-testületi

Részletesebben

Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény 6775 Kiszombor Szegedi u. 2. Tel: 62/297-074 e-mail: EESZI.KISZOMBOR@gmail.com.

Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény 6775 Kiszombor Szegedi u. 2. Tel: 62/297-074 e-mail: EESZI.KISZOMBOR@gmail.com. Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény 6775 Kiszombor Szegedi u. 2. Tel: 62/297-074 e-mail: EESZI.KISZOMBOR@gmail.com. Ikt. szám: 92/2011. Tárgy: 2010. évi beszámoló Kiszombor Község Önkormányzat

Részletesebben

Beszámoló Salgótarján Megyei Jogú Város Egészségügyi- Szociális Központ 2008-ban végzett munkájáról

Beszámoló Salgótarján Megyei Jogú Város Egészségügyi- Szociális Központ 2008-ban végzett munkájáról Salgótarján Megyei Jogú Város Egészségügyi- Szociális Központ 3100 Salgótarján, Füleki út 41. Tel/Fax: 32/431-349 e-mail: eszk@salgotarjan.hu Ikt. sz.: 143/2009 Beszámoló Salgótarján Megyei Jogú Város

Részletesebben

Kispesti Egészségügyi Intézet Budapest

Kispesti Egészségügyi Intézet Budapest Kispesti Egészségügyi Intézet Budapest INTÉZETI STRATÉGIA 2011-2015 Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 4 2. Vezetői összefoglaló... 5 3. A kerületi lakosság egészségi állapotának alakulása 1997-2010.... 8

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. március 28-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. március 28-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ munkájáról Előkészítette: Kádasné Öreg Julianna igazgató Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ Véleményező Oktatási, Kulturális és Sport

Részletesebben

A települési önkormányzat feladatai

A települési önkormányzat feladatai Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Szociális Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Pf.: 58. J-10399-26/2015. Témafelelős: Lencséné Szalontai Mária Tárgy: Átfogó értékelés az önkormányzat gyermekjóléti és

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 27-i ülése 19. sz. napirendi pontja.

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 27-i ülése 19. sz. napirendi pontja. Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 27-i ülése 19. sz. napirendi pontja. Beszámoló a Balassa János Kórház tevékenységéről Előadó: dr. Muth Lajos, főigazgató főorvos

Részletesebben

Dr. Schmidt Péter alpolgármester előterjesztése

Dr. Schmidt Péter alpolgármester előterjesztése napirendi pont Dr. Schmidt Péter alpolgármester előterjesztése A szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálata és aktualizálása Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata szociális szolgáltatási feladataira

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása és a Kistérségi Fejlesztési Tanács 2009. évi tevékenységéről

BESZÁMOLÓ. A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása és a Kistérségi Fejlesztési Tanács 2009. évi tevékenységéről BESZÁMOLÓ A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása és a Kistérségi Fejlesztési Tanács 2009. évi tevékenységéről A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása 2009-ben ötödik, teljes évi tevékenységét zárta.

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK LAJOSMIZSE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA EGÉSZSÉGÜGYI, GYERMEKJÓLÉTI ÉS SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYE SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Lajosmizse Város Önkormányzata Egészségügyi,

Részletesebben

Átfogó értékelés. Budapest IV. kerület Újpest 2012. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenységéről. Budapest, 2013. április

Átfogó értékelés. Budapest IV. kerület Újpest 2012. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenységéről. Budapest, 2013. április Átfogó értékelés Budapest IV. kerület Újpest 2012. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenységéről Budapest, 2013. április 1 Bevezetés 3 1. Demográfiai mutatók 4 2. Az önkormányzat által nyújtott pénzbeli,

Részletesebben

A Képviselő-testület 2010-2014. évi tevékenységének értékelése

A Képviselő-testület 2010-2014. évi tevékenységének értékelése A Képviselő-testület 2010-2014. évi tevékenységének értékelése A négy év alatt a Képviselő-testület munkáját, üléseit éves munkatervek köré szervezte, melyekben a közmeghallgatások és ülések száma a törvényi

Részletesebben

GYERMEKVÉDELMI BESZÁMOLÓ 2010 évről

GYERMEKVÉDELMI BESZÁMOLÓ 2010 évről Bucsa Község Önkormányzata GYERMEKVÉDELMI BESZÁMOLÓ 2010 évről A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. Törvény 96.. (6) bekezdése alapján 2011.05.16. Tisztelt Képviselő

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. május 28-án tartandó ülésére.

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. május 28-án tartandó ülésére. Füzesgyarmat Város Önkormányzat P O L G Á R M E S T E R É T Ő L 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-401, Fax: 491-361 E-mail: fgyphiv@globonet.hu ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. május

Részletesebben