VIZSGÁZTATÁSI SZABÁLYZAT. IREB vizsgákhoz

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VIZSGÁZTATÁSI SZABÁLYZAT. IREB vizsgákhoz"

Átírás

1 HTB Hungarian Testing Board Magyar Szoftvertesztelői Tanács Egyesület H-1117 Budapest, Neumann János u. 1/E. VIZSGÁZTATÁSI SZABÁLYZAT IREB vizsgákhoz 1.00 HTB Hungarian Testing Board Magyar Szoftvertesztelői Tanács Egyesület H-1117 Budapest, Neumann János u. 1/E., Magyarország Tel: Fax: ireb@hstqb.com

2 Tartalomjegyzék 1. A vizsgáztatásra vonatkozó irányelvek Az Alapszintű Vizsga tartalma A vizsgákkal kapcsolatos általános tudnivalók Jelentkezés a vizsgákra A vizsga díjai A vizsgadíjak kiegyenlítése Kihelyezett vizsga A vizsgák lebonyolítása A vizsgák utóélete Vizsga lemondása, átütemezése Objektív okok miatt elmaradó vizsga átütemezése Vizsgakörnyezet... 10

3 Jelen dokumentum felelőse a HTB Vizsgáztatási Bizottsága. Dátum Verzió Név Megjegyzés Burcsi Péter A dokumentum létrehozása Vizsgáztatásért Felelős Testület A dokumentum felülvizsgálata

4 1. A vizsgáztatásra vonatkozó irányelvek Az IREB tagszervezetei és vizsgaközpontjai szakmai egységességének, átláthatóságának és ellenőrizhetőségének biztosítása érdekében a HTB ragaszkodik az IREB vizsgaszabályzatában foglaltakhoz (IREB Examination Regulations). Az IREB CPRE vizsgáztatás folyamatának szervezése, bonyolítása és ellenőrzése teljes mértékben, és kizárólagosan a HTB hatáskörébe tartozik. A HTB nem jogosult vizsgára felkészítő tanfolyamok tartására, ami az objektív vizsgáztatás garanciája. A HTB IREB Alapszintű (CPRE FL) vizsgákat bonyolít. Alapszintű vizsgát angol nyelven lehet tenni. 1.1 Az Alapszintű Vizsga tartalma A vizsga nyelve angol, a vizsga időtartama 75 perc. Nem angol anyanyelvű vizsgázók igényelhetik (írásban, indoklással) a vizsga időtartamának 90 percre történő kiterjesztését. A vizsga jellegét tekintve 45 kérdésből álló, többszörös feleletválasztós teszt, amely az alapszint tanmenetének (IREB CPRE Foundation Level Syllabus) megfelelő kérdésekből áll. A kérdésekre nehézségtől függően 1, 2 vagy 3 pont kapható (a kapható pontszám minden kérdésnél fel van tüntetve). A sikeres vizsgához a maximális pontszám legalább 60%-át kell megszerezni. A vizsgán három kérdéstípus szerepel: 1. Egyszeres feleletválasztás (,,A típus) 1 vagy 2 pont, nehézségtől függően: a kérdés feltevése után 4 vagy 5 válasz következik, melyek közül pontosan egy válasz helyes. Esetenként a kérdés negatív formában van megfogalmazva (Melyik válasz helytelen?) Az értékelés: Helyes válasz esetén a teljes pontszám jár. Helytelen válasz esetén: 0 pont. Több megjelölt válasz esetén: 0 pont.

5 2. Többszörös feleletválasztás (,,P típus) 1 vagy 2 pont, nehézségtől függően: a kérdés feltevése után néhány lehetséges válasz következik, melyek közül pontosan n (de legalább kettő) darab válasz helyes. Az n szám a kérdésnél fel van tüntetve (pl. melyik az a három diagramtípus ). Nem kötelező n számú választ bejelölni, ha bizonytalan a vizsgázó, érdemes lehet kevesebbet megadni (ld. értékelés). Ezeknél a kérdéseknél gyakran a legjobb, legvalószínűbb vagy a leginkább megfelelő válaszokat keressük. Ezek a kérdések is lehetnek negatív formában (melyik az a két technika, mely legkevésbé alkalmas ). Az értékelés: Több mint n válasz bejelölése: 0 pont, egyébként: Minden megjelölt helyes válasz: a teljes pontszám n-ed része. Minden megjelölt helytelen válasz: a teljes pontszám n-ed részének levonása. Ha n-nél kevesebb válasz van megjelölve, az önmagában nem jár levonással. A kérdés értékelésekor a bejelölt válaszokért kapott pozitív és negatív részpontokat összesítjük. Ha ez az összeg negatív, a kérdésre kapott pontszám Igaz/hamis kérdések (,,K -típus) 2 vagy 3 pont, nehézségtől függően: A kérdés feltevése után n állítás következik, minden válasz mellett egy igaz (megfelelő/alkalmas stb.), illetve egy hamis (nem megfelelő/nem alkalmas stb.) feliratú jelölőnégyzettel. Minden válasznál el kell dönteni, hogy igaz vagy hamis-e (ha egyik sincs bejelölve, az nem rossz, hanem megválaszolatlan állításnak számít, ld. az értékelést). Az értékelés: Minden megjelölt helyes válasz: a teljes pontszám n-ed része. Minden megjelölt helytelen válasz: a teljes pontszám n-ed részének levonása. Minden megválaszolatlan állítás: 0 pont. A kérdés értékelésekor a bejelölt válaszokért kapott pozitív és negatív részpontokat összesítjük. Ha ez az összeg negatív, a kérdésre kapott pontszám 0. A vizsgakérdések témaköreinek részletezése az IREB CPRE Foundation Level Syllabus dokumentumban találhatók meg. Az egyes kérdéstípusokra példák a IREB angol nyelvű vizsgaszabályzatában találhatók.

6 2. A vizsgákkal kapcsolatos általános tudnivalók 2.1 Jelentkezés a vizsgákra A vizsgára való jelentkezéshez ki kell tölteni a Jelentkezési Lapot, ami elektronikusan letölthető a HTB honlapjáról. Igény esetén a Jelentkezési Lapot ben is elküldjük. A jelentkezési lapot beszkennelve elektronikus úton az ireb@hstqb.org vagy az ireb@hstqb.com e- mail címek valamelyikére, vagy faxon a fax számra, illetve a fax@hstqb.com címre kell eljuttatni a HTB-hez. A jelentkezés csak akkor érvényes, ha a Jelentkezési Lapot a jelentkező legkésőbb a jelentkezési határidőig elküldi a HTB részére és a HTB részéről a visszaigazolást ben megkapja. Jelentkezési határidő: - Alapszintű Vizsga esetén a megadott jelentkezési határidőig, azaz legkésőbb 21 naptári nappal a vizsga előtt. A fent leírt határidő mind a rendszeres, mind a kihelyezett vizsgák esetén érvényes. 2.2 A vizsga díjai A IREB CPRE Alapszintű vizsga díja: Ft (hatvanötezer forint) +ÁFA. Egyéb díjak: kihelyezett vizsga rendelése esetén a vizsgadíjon felül a HTB egy egyszeri kiszállási költséget számít fel. a) Budapesten belül egységesen Ft (tízezer forint) + ÁFA vizsgafelügyelőnként b) vidéken egyedi díjszabás szerint - a HTB a kihelyezett vizsga igényének benyújtása után ezt egy egyedi árajánlat keretében adja meg.

7 Az árak november 1-től érvényesek módosításig,visszavonásig. A fent leírt díjak mind a rendszeres, mind a kihelyezett vizsgárka érvényesek. A vizsga díjából alábbi kedvezmények adhatóak, melyek igénybe vételi szándékát a jelentkezéskor a HTB felé jelezni szükséges a jelentkezési lapon: 1). Felsőoktatásban résztvevő diákoknak (30%) 2). Felsőoktatásban oktató tanároknak (30%) 3). HTB Tagoknak érvényes tagság esetén (30%) A fenti kedvezmények egymással nem kombinálhatóak! A magyarországi felsőoktatási intézmények diákjainak illetve főállású oktatóinak 30% kedvezmény jár. A jogviszony igazolásához a jelentkezőnek a vizsgára magával kell hoznia és be kell mutatnia a vizsgáztatónak az érvényes diákigazolványt, ill. az oktató tanároknak a munkaviszony-igazolást. 4). Csoportos kedvezmény (20%) A csoportos kedvezmény legalább 8 vagy annál több fő egy adott cégtől egy adott vizsgaidőpontra történő jelentkezése esetén vehető igénybe. A kedvezmény mértéke 20%, mely a kedvezmény típus kombinálható az 1-3 kedvezményekkel. 5). Egyéb kedvezmény A HTB ezen felül döntéskörében egyéb egyedi kedvezményeket is megállapíthat. Ezen kedvezmény típus keretén belül 2012 november.30-ára meghirdetett és sorra kerülő első, HTB által szervezett IREB vizsgára egyszeri alkalommal a) további 20% kedvezményt adunk, mely kombinálható az 1-3 pontokkal, illetve b) ingyenes vizsgakonzultációt biztosítunk és c) ajándékokat is kisorsolunk. Tehát az a), b) és c) pontokban foglalt egyéb kedvezmény csak 2012 november.30-i vizsga kapcsán érvényesek és csak az 1-3 pontokkal kombinálhatóak.

8 2.3 A vizsgadíjak kiegyenlítése A vizsgadíjak kiegyenlítésére két lehetőség van: - Készpénzzel: a vizsga helyszínén történő fizetés. Ebben az esetben a vizsgafelügyelő egy átvételi bizonylatot ad a vizsgázónak, amely igazolja a vizsgadíj átvételét. A számla utólagosan kerül kiállításra és postázásra. - Átutalással: a HTB által kiállított számla ellenében fizet a vizsgázó a számla beérkezése után Amíg a vizsgadíj kiegyenlítése nem történt meg, a HTB-nek nem áll módjában postázni az okleveleket. A készpénzes fizetési igényt a vizsgázónak előre jeleznie kell! 2.4 Kihelyezett vizsga A HTB honlapján elérhető rendszeres vizsgaidőpontok mellett legalább 15 vizsgázó jelentkezése esetén - a HTB vállalja kihelyezett vizsgák lebonyolítását is. A kihelyezett vizsga kérelmezőjének a Jelentkezési Lapok kitöltése után jeleznie kell ezirányú igényét en vagy telefonon a Magyar Szoftvertesztelői Tanács Egyesületnél. A kihelyezett vizsgák további feltétele, hogy teljesülnie kell a vizsgakörnyezetre vonatkozó előírásoknak (ld. 2.9 fejezet), valamint figyelembe kell venni, hogy a vizsga költségei egy egyszeri tételt is tartalmaznak (ld. 2.2 fejezet). Kihelyezett vizsga esetén a Partner minden tekintetben felelős a vizsgáztatás helyszínének megfelelőségéért. Rendszeres (nem kihelyezett) vizsga esetén a környezet megfelelőségét a HTB biztosítja.

9 2.5 A vizsgák lebonyolítása A vizsga helyszínén, a vizsga előtt a jelentkezőnek igazonia kell magát (pl. személyi igazolvánnyal). Emellett hoznia kell magával és be kell mutatnia a vizsgafelügyelőnek a jelentkezésére kapott kinyomtatott, visszaigazoló t. A vizsgáztatás során minden 30 vizsgázóra jutnia kell egy-egy vizsgafelügyelőnek. Például 35 vizsgázó vizsgáztatását 2 vizsgafelügyelőnek kell lebonyoíltania. Vizsga megkezdése előtt a vizsgafelügyelő ismereteti szóban a szabályokat lásd 2.9 fejezet 2.6 A vizsgák utóélete A vizsgát követően a Vizsgáztatásért Felelős Testület két héten belül vizsgaeredmáényt ben elküldi a vizsgázónak, majd sikeres vizsga esetén a Testület a vizsgát követő 6 héten belül oklevelet küld a a vizsgázónak, amelyet postai úton juttat el a Jelentkezési Lapon megadott címre. Az oklevél postázásának feltétele a vizsgadíj kiegyenlítése. A Vizsgáztatásért Felelős Testület az eljárás során keletkezett összes személyes adatot köteles megőrizni és bizalmasan tárolni.

10 2.7 Vizsga lemondása, átütemezése A jelentkezési határidőig a vizsga lemondása ingyenes. A jelentkezési határidőn túl. amennyiben legkésőbb a vizsgát megelőző napon megtörténik a vizsga hivatalos lemondása ( en, vagy faxon), akkor a HTB a vizsgaköltség 50%-át számlázza ki a jelentkezőnek. - Amennyiben a jelentkező a jelentkezési határidő és a vizsgát megelőző nap között a vizsga átütemezését kéri, azaz a lemondással párhuzamosan hivatalosan jelentkezik egy későbbi vizsgaidőpontra, akkor a HTB a vizsgaköltség 25%-át számlázza ki a jelentkezőnek. 2.8 Objektív okok miatt elmaradó vizsga átütemezése Alapszintű Vizsga esetén, ha a vizsgázónak nem felróható ok miatt következik be a vizsga elmaradása (betegség, baleset, közlekedési eszköz meghibásodása, közlekedési sztrájk, stb) és ezt a vizsga napján óráig jelzi a HTB felé, akkor igazolás ellenében utólag is kérhető a vizsga átütemezése. Ebben az esetben a HTB a vizsgaköltség 25%-át számlázza ki a jelentkezőnek. 2.9 Vizsgakörnyezet A vizsgakörnyezettel szembeni feltétel nélküli elvárások: 1). Minimum 2 méter távolság az első sor és a tábla (vizsgafelügyelő) között. 2). Minimum 1 méter távolság a padsorok között. 3). Minimálisan 60cm x 90cm asztalfelület. 4). Az egymás mellett ülő vizsgázók között legalább 1.5 méteres távolságnak kell lennie.

11 5). A vizsgateremben a vizsga ideje alatt csendnek kell lennie. A beszűrődő zaj (légkondicionáló, utcazaj, külső munkálatok, stb) mértéke nem lehet túl magas. Ha kérdés merül fel ezzel kapcsolatban, a vizsga megkezdése előtt meg kell kérdezni a vizsgázókat a zaj elfogadhatóságának mértékéről, és a többség kifogása esetén új helyszínt kell kijelölni. Ennek költségét a helyszínt biztosítónak kell fedeznie. 6). A vizsga ideje alatt megfelelő láthatósági (fény) viszonyokat kell teremteni. A vizsgázók többségének kifogása esetén új helyszínt kell kijelölni. Ennek költségét a helyszínt biztosítónak kell fedeznie. A vizsgakörnyezet javasolt körülményei: 1). Zárt üvegből fogyasztható üdítő folyadék fogyasztása (víz, szóda, egyéb) a vizsga alatt megengedett. 2). A vizsgahelyszín hőmérséklete könnyen szabályozható (nyáron klímatizált, télen fűtött) legyen. 3). Legyen egy nagy, mindenki számára látható óra a helységben. A vizsga alatt az alábbiaknak kell teljesülnie: A vizsga helyszínére vonatkozó adottságokat a vizsgázók elfogadják. A vizsga alatt a vizsgázó semilyen segédeszközt (jegyzet, könyv, telefon stb.) nem használhat. A mobiltelefonok kikapcsolt állapotban vannak. A vizsgázók egymással semmilyen formában nem érintkezhetnek. Csomagok, kabátok nincsenek az asztalokon. A piszkozatpapírt a vizsgafelügyelő biztosítja, azt a vizsga végén be kell adni. A vizsgafelügyelő hangosan bejelenti a vizsga kezdetének időpontját, miután minden vizsgázó kézhez kapta a vizsgakérdéseket. Tíz perccel a vizsga vége előtt a vizsgafelügyelő bejelenti a hátralévő időt. A vizsgázó a vizsga ideje alatt nem hagyhatja el a helységet, vagy ha elhagyja, nem térhet vissza folytatni azt.

VIZSGÁZTATÁSI SZABÁLYZAT 3.02

VIZSGÁZTATÁSI SZABÁLYZAT 3.02 HTB Hungarian Testing Board Magyar Szoftvertesztelői Tanács Egyesület H-1117 Budapest, Neumann János u. 1/E. VIZSGÁZTATÁSI SZABÁLYZAT 3.02 HTB Hungarian Testing Board Magyar Szoftvertesztelői Tanács Egyesület

Részletesebben

VIZSGÁZTATÁSRA VONATKOZÓ IRÁNYELVEK, JELENTKEZÉSI LAP

VIZSGÁZTATÁSRA VONATKOZÓ IRÁNYELVEK, JELENTKEZÉSI LAP Dokumentum név HTB_Vizsgaztatasra_vonatkozó_iranyelvei Dokumentum típus Dok. szám Dok. Verzió Nyelv Kiadás dátuma Oldal Szabályzat R-01 Official 1.0_September 2008 HUN 2008-08-01 7 VIZSGÁZTATÁSRA VONATKOZÓ

Részletesebben

VIZSGÁZTATÁSI SZABÁLYZAT 3.3

VIZSGÁZTATÁSI SZABÁLYZAT 3.3 HTB Hungarian Testing Board Magyar Szoftvertesztelői Tanács Egyesület. VIZSGÁZTATÁSI SZABÁLYZAT 3.3 2015.01.11 HTB Hungarian Testing Board Magyar Szoftvertesztelői Tanács Egyesület H-1117 Budapest, Neumann

Részletesebben

FELKÉSZÜLÉS HIVATALOS VIZSGÁRA

FELKÉSZÜLÉS HIVATALOS VIZSGÁRA FELKÉSZÜLÉS HIVATALOS VIZSGÁRA MUNKAERŐ-PIACI IGÉNYEKNEK MEGFELELŐ, GYAKORLATORIENTÁLT KÉPZÉSEK, SZOLGÁLTATÁSOK A DEBRECENI EGYETEMEN ÉLELMISZERIPAR, GÉPÉSZET, INFORMATIKA, TURISZTIKA ÉS VENDÉGLÁTÁS TERÜLETEN

Részletesebben

VIZSGÁZTATÁSI SZABÁLYZAT 4.3

VIZSGÁZTATÁSI SZABÁLYZAT 4.3 HTB Hungarian Testing Board Magyar Szoftvertesztelői Tanács Egyesület. VIZSGÁZTATÁSI SZABÁLYZAT 4.3 2018.02.14. HTB Hungarian Testing Board Magyar Szoftvertesztelői Tanács Egyesület H-1117 Budapest, Neumann

Részletesebben

Tájékoztató a természetgyógyászati tevékenység gyakorlásának egyes kérdéseiről szóló 11/1997. (V. 28.) NM rendelet szerinti

Tájékoztató a természetgyógyászati tevékenység gyakorlásának egyes kérdéseiről szóló 11/1997. (V. 28.) NM rendelet szerinti Tájékoztató a természetgyógyászati tevékenység gyakorlásának egyes kérdéseiről szóló 11/1997. (V. 28.) NM rendelet szerinti természetgyógyászati vizsgákra történő jelentkezésről 1. MODULVIZSGÁK 1.1. Egészségügyi

Részletesebben

A TÜV Rheinland InterCert Kft. Akadémia. Vizsgaszabályzat

A TÜV Rheinland InterCert Kft. Akadémia. Vizsgaszabályzat A TÜV Rheinland InterCert Kft. Akadémia Vizsgaszabályzat TÜV Rheinland InterCert Kft. Akadémia üzleti terület Cím: 1132 Budapest, Váci út 48 / A - B. Telefon: 461-1240 Fax: 461-1199. E-mail: akademia@hu.tuv.com

Részletesebben

A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA KÜLÖNBÖZETI VIZSGASZABÁLYZATA 2008.

A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA KÜLÖNBÖZETI VIZSGASZABÁLYZATA 2008. A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA KÜLÖNBÖZETI VIZSGASZABÁLYZATA 2008. A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA KÜLÖNBÖZETI VIZSGASZABÁLYZATA 2008. A Magyar Könyvvizsgálói Kamara a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a

Részletesebben

NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG

NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG LICENCVIZSGA TÁJÉKOZTATÓ 2014. augusztus 21. 2014. november 19. közötti vizsgaidőszakra Általános tudnivalók A vizsgára történő jelentkezés és a szükséges dokumentumok beérkezési

Részletesebben

Vizsgaszervezés rendje 2013.

Vizsgaszervezés rendje 2013. Vizsgaszervezés rendje 2013. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal, mint vizsgaszervező a szakmai vizsgáztatás általános szabályairól és eljárási rendjéről szóló 20/2007. (V.21.) SZMM rendelet, a 9/2008. (VI. 28.)

Részletesebben

EBC*L GAZDASÁGI VERSENY 2008

EBC*L GAZDASÁGI VERSENY 2008 EBC*L GAZDASÁGI VERSENY 2008 HAZAI ÉS NEMZETKÖZI FORDULÓVAL Európa gazda(g)ságot tanul! Részletes ismertető 2 / 5 oldal EBC*L GAZDASÁGI VERSENY Európa gazda(g)ságot tanul! Immár negyedik éve kerül megrendezésre

Részletesebben

Energetikai auditori szakmai vizsga tájékoztató

Energetikai auditori szakmai vizsga tájékoztató Energetikai auditori szakmai vizsga tájékoztató Tisztelt Jelentkező! Jelen tájékoztatásunkat annak érdekében állítottuk össze, hogy az energetikai auditori szakmai vizsgával összefüggő lényeges információkat

Részletesebben

Közigazgatási alapvizsga

Közigazgatási alapvizsga Közigazgatási alapvizsga 1. Tájékoztató 2. Tananyag 3. Jelentkezés 4. Felkészítő konzultáció 5. A vizsga 6. Vizsgadíj 7. Ügyintézés 1. TÁJÉKOZTATÓ A közigazgatási alapvizsgának a főbb szabályait a közigazgatási

Részletesebben

hatályos: 2014.10.20 - A szakvizsgára vonatkozó hatályos rendelkezéseket a 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet tartalmazza.

hatályos: 2014.10.20 - A szakvizsgára vonatkozó hatályos rendelkezéseket a 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet tartalmazza. A Nemzeti Vizsgabizottság tájékoztatója rendkívüli vizsgaidőszakra szakvizsgákra jelentkezésről és vizsganaptáráról a 2014. december 1. 2015. január 31. közötti vizsgaidőszakra I. Általános tudnivalók

Részletesebben

Következő nyelvvizsga: Jelentkezési lap letöltései: www.krai.hu/osd/pdf/jellap_osd.pdf

Következő nyelvvizsga: Jelentkezési lap letöltései: www.krai.hu/osd/pdf/jellap_osd.pdf Következő nyelvvizsga: Vizsgaidőszak: 2014.12.05-12. Jelentkezés: 2014.10.16-11.19. Jelentkezési lap letöltései: www.krai.hu/osd/pdf/jellap_osd.pdf Vizsgadíjak és jelentkezés Vizsga Vizsgadíj Vizsgadíj

Részletesebben

KATASZTRÓFAVÉDELMI OKTATÁSI KÖZPONT 1033 Budapest, Laktanya u. 33. Tel: 06(1)436-1500, BM: 27-500, Fax: 06(1)436-1505

KATASZTRÓFAVÉDELMI OKTATÁSI KÖZPONT 1033 Budapest, Laktanya u. 33. Tel: 06(1)436-1500, BM: 27-500, Fax: 06(1)436-1505 Beépített tűzjelző és/vagy tűzoltó berendezéseket tervezők, a kivitelezésért felelős műszaki vezetők, valamint az üzembe helyező mérnökök tűzvédelmi szakvizsgára felkészítő tanfolyama és továbbképzése.

Részletesebben

NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG

NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG LICENCVIZSGA TÁJÉKOZTATÓ 2015. február 2. 2015. május 30. közötti vizsgaidőszakra Általános tudnivalók A vizsgára történő jelentkezés és a szükséges dokumentumok beérkezési határideje:

Részletesebben

(Minőségirányítási eljárás) 3. sz. verzió. A kiadás dátuma: 2007. február 27. (Érvényes visszavonásig) Prof. Dr. Rudas Imre rektor

(Minőségirányítási eljárás) 3. sz. verzió. A kiadás dátuma: 2007. február 27. (Érvényes visszavonásig) Prof. Dr. Rudas Imre rektor BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA ME 06 TOVÁBBKÉPZÉSI FOLYAMATOK (Minőségirányítási eljárás) 3. sz. verzió A kiadás dátuma: 2007. február 27. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: Dr. Francsovics Anna dékánhelyettes

Részletesebben

Ph. D. vizsgatájékoztató

Ph. D. vizsgatájékoztató : http://www.lingo.u-szeged.hu : info@lingo.u-szeged.hu Ph. D. vizsgatájékoztató Az SZTE a PhD hallgatók számára alapfokú nyelvvizsga megszerzését teszi lehetővé, amelyre ezúton szeretnénk felhívni szíves

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT MAXI-CSOMAG 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT MAXI-CSOMAG 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT MAXI-CSOMAG 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A kampány szervezője a Bakker Hillegom BV és a Bakker Holland Kft. 1.2 A kampány feltételeit a jelen

Részletesebben

Elektronikus számlázás ügyintézője

Elektronikus számlázás ügyintézője Elektronikus számlázás ügyintézője Hatóságilag engedélyezett felnőttképzés. A képzést sikeresen elvégzők névre szóló tanúsítványt kapnak, melynek feltétele: feleletválasztós tesztsor helyes (minimum: 60%)

Részletesebben

Ph. D. vizsgatájékoztató - 2015 -

Ph. D. vizsgatájékoztató - 2015 - Ph. D. vizsgatájékoztató - 2015 - Az SZTE a PhD hallgatók számára alapfokú nyelvvizsga megszerzését teszi lehetővé, amelyre ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmüket. Az SZTE Doktori Képzés és Doktori

Részletesebben

VERSENYFELHÍVÁS VERSENYFELHÍVÁS. EBC*L Champions League gazdasági verseny - 2010. Az EBC*L Champions League

VERSENYFELHÍVÁS VERSENYFELHÍVÁS. EBC*L Champions League gazdasági verseny - 2010. Az EBC*L Champions League VERSENYFELHÍVÁS Az EBC*L Champions League Immár hatodik éve kerül megrendezésre az EBC*L (Egységes Európai Gazdasági Oklevél) versenye, melyen minden évben sok száz résztvevő méri össze gazdasági tudását.

Részletesebben

A BUDAPESTI NÉMET ISKOLA ALAPÍTVÁNY TANDÍJFIZETÉSI RENDJE

A BUDAPESTI NÉMET ISKOLA ALAPÍTVÁNY TANDÍJFIZETÉSI RENDJE A BUDAPESTI NÉMET ISKOLA ALAPÍTVÁNY TANDÍJFIZETÉSI RENDJE A 2017/2018. ÉVI TANÉVTŐL 1. Általános rendelkezések A Budapesti Német Iskola látogatása díjköteles, az iskola fenntartója, a Budapesti Német Iskola

Részletesebben

A BUDAPESTI NÉMET ISKOLA ALAPÍTVÁNY TANDÍJFIZETÉSI RENDJE

A BUDAPESTI NÉMET ISKOLA ALAPÍTVÁNY TANDÍJFIZETÉSI RENDJE A BUDAPESTI NÉMET ISKOLA ALAPÍTVÁNY TANDÍJFIZETÉSI RENDJE A 2017/2018. ÉVI TANÉVTŐL 1. Általános rendelkezések A Budapesti Német Iskola látogatása díjköteles, az iskola fenntartója, a Budapesti Német Iskola

Részletesebben

MEGFELELŐ TRÉNING A KIVÁLÓSÁGHOZ HOGY FEJLESZTHESSE MUNKATÁRSAIT ÉS ÜZLETÉT

MEGFELELŐ TRÉNING A KIVÁLÓSÁGHOZ HOGY FEJLESZTHESSE MUNKATÁRSAIT ÉS ÜZLETÉT MEGFELELŐ TRÉNING A KIVÁLÓSÁGHOZ HOGY FEJLESZTHESSE MUNKATÁRSAIT ÉS ÜZLETÉT SGS 2014. II. FÉLÉVI KÉPZÉSI NAPTÁRA MINŐSÉGIRÁNYÍTÁS MIR BAO/03 MIR BAO/04 2 nap szept.9-10. Minőségirányítás 69.000 Ft + ÁFA

Részletesebben

Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. VAGYON-, ALAP-, PORTFÓLIÓ KÉPZÉSI PROGRAM. Tanulmányi és vizsgaszabályzat

Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. VAGYON-, ALAP-, PORTFÓLIÓ KÉPZÉSI PROGRAM. Tanulmányi és vizsgaszabályzat Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. VAGYON-, ALAP-, PORTFÓLIÓ KÉPZÉSI PROGRAM Tanulmányi és vizsgaszabályzat Érvényes: 2017 januárjától TARTALOMJEGYZÉK I. TANULMÁNYI SZABÁLYZAT... 3 Jelentkezés, felvétel...

Részletesebben

Védekezz AKCIÓ. A ROCKWOOL 2012 őszi akciójának akciószabályzata ADUNK AJÁNDÉKBA!

Védekezz AKCIÓ. A ROCKWOOL 2012 őszi akciójának akciószabályzata ADUNK AJÁNDÉKBA! 2012. szeptember 3. október 31. Védekezz A ROCKWOOL 2012 őszi akciójának akciószabályzata AKCIÓ Legalább 100 m² Frontrock Max E homlokzati hőszigetelő-anyag vásárlása esetén 20 000 Ft értékű üzemanyag

Részletesebben

VIZSGASZABÁLYZAT. az értékpapír-ügyintéző vizsgához, a határidős piaci vizsgához és az opciós piaci vizsgához

VIZSGASZABÁLYZAT. az értékpapír-ügyintéző vizsgához, a határidős piaci vizsgához és az opciós piaci vizsgához VIZSGASZABÁLYZAT az értékpapír-ügyintéző vizsgához, a határidős piaci vizsgához és az opciós piaci vizsgához Bevezető A Közép-európai Brókerképző és Értékpapír-piaci Ismeretterjesztő Alapítvány az egységes

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT SAMSUNG értékcsomag 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT SAMSUNG értékcsomag 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT SAMSUNG értékcsomag 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A kampány szervezője a Bakker Hillegom BV és a Bakker Holland Kft. 1.2 A kampány feltételeit

Részletesebben

megteheti itt és most: a dubihar.voroskereszt.hu/ internetcímre kattintva.

megteheti itt és most: a   dubihar.voroskereszt.hu/ internetcímre kattintva. A gépjárművezetői engedély megszerzéséhez elengedhetetlen, hogy az alapvető elsősegélynyújtási ismeretekkel és az ezt igazoló vizsgával valamennyi gépjárművezető rendelkezzen. A Magyar Vöröskereszt az

Részletesebben

Közbeszerzési Konferencia

Közbeszerzési Konferencia Közbeszerzési Konferencia Az új közbeszerzési törvényről gyakorlatias megközelítéssel, gyakorlati szakemberektől Nem csak hozzáértőknek. Az új Kbt.-t a Parlament 2011. július 11-én hagyta jóvá, és a törvény

Részletesebben

Tájékoztatjuk az érdeklődőket és a sportszervezeteket, hogy a Magyar Röplabda Szövetség Click&Scout (alapfokú statisztikusi) tanfolyamokat hirdet.

Tájékoztatjuk az érdeklődőket és a sportszervezeteket, hogy a Magyar Röplabda Szövetség Click&Scout (alapfokú statisztikusi) tanfolyamokat hirdet. Tájékoztatjuk az érdeklődőket és a sportszervezeteket, hogy a Magyar Röplabda Szövetség Click&Scout (alapfokú statisztikusi) tanfolyamokat hirdet. A Magyar Röplabda Szövetség a tanfolyami rendszert az

Részletesebben

1. MODULVIZSGÁK 1.1. Egészségügyi modul. Jelentkezés

1. MODULVIZSGÁK 1.1. Egészségügyi modul. Jelentkezés Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság 1085 Budapest, Horánszky utca 15., 1444 Budapest, Pf. 270. Tel.: + 36 1 919 0343, Fax: + 36 1 338 3944 1051 Budapest, Zrínyi u. 3., 1380 Budapest, Pf. 1188. Tel.:

Részletesebben

Tesztszabályzat. (Oxford Online Placement Test)

Tesztszabályzat. (Oxford Online Placement Test) Tesztszabályzat (Oxford Online Placement Test) Ez a dokumentum a Scandinavian Education Agency TM SCEDA kizárólagos tulajdona. A dokumentum célja a vállalat mindenkori nyelvi teszteken résztvevők tájékoztatása

Részletesebben

ALAPKÉPZÉS ÉS VIZSGA SZABÁLYZAT ORSZÁGOS SZAKTANÁCSADÁSI KÖZPONT március

ALAPKÉPZÉS ÉS VIZSGA SZABÁLYZAT ORSZÁGOS SZAKTANÁCSADÁSI KÖZPONT március ALAPKÉPZÉS ÉS VIZSGA SZABÁLYZAT ORSZÁGOS SZAKTANÁCSADÁSI KÖZPONT 2018. március 30. -1- A mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadói tevékenységről szóló 73/2015. (XI. 6.) FM rendelet (továbbiakban:

Részletesebben

Számlaszám: Soproni Egyetem

Számlaszám: Soproni Egyetem Nyomtatványok, kérvények Nyomtatványok, kérvények Az itt található nyomtatványok (kérvények) azokra a végzett hallgatóinkra, valamint más intézményben tanuló hallgatókra vonatkoznak, akiknek egyetemünkön

Részletesebben

KATASZTRÓFAVÉDELMI OKTATÁSI KÖZPONT 1033 Budapest, Laktanya u. 33. Tel: 06(1)436-1500, BM: 27-500, Fax: 06(1)436-1505

KATASZTRÓFAVÉDELMI OKTATÁSI KÖZPONT 1033 Budapest, Laktanya u. 33. Tel: 06(1)436-1500, BM: 27-500, Fax: 06(1)436-1505 Beépített tűzjelző és/vagy tűzoltó berendezéseket tervezők, a kivitelezésért felelős műszaki vezetők, valamint az üzembe helyező mérnökök tűzvédelmi szakvizsgára felkészítő tanfolyama és továbbképzése

Részletesebben

A TANULMÁNYOK ELISMERÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK AZ OKLEVELES KÖNYVVIZSGÁLÓI KÉPZÉSI PROGRAMBAN

A TANULMÁNYOK ELISMERÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK AZ OKLEVELES KÖNYVVIZSGÁLÓI KÉPZÉSI PROGRAMBAN 3. SZÁMÚ MELLÉKLET Az okleveles könyvvizsgálói szakképzési és vizsgaszabályzathoz A TANULMÁNYOK ELISMERÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK AZ OKLEVELES KÖNYVVIZSGÁLÓI KÉPZÉSI PROGRAMBAN [ Kkt. 95. (1) A szakképzést

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Bakker Comfort októberi katalógus (Rudolf LED rénszarvas) 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A nyereményjáték a hollandiai Bakker Hillegom B.V. szervezésében,

Részletesebben

A vizsgaszervezés eljárásrendje

A vizsgaszervezés eljárásrendje A vizsgaszervezés eljárásrendje A VIZSGA SZERVEZÉSÉNEK LÉPÉSEI (Vakvezető, mozgássérült-segítő, személyi segítő, illetve jelző kutyák, valamint terápiás kutyák temperamentum vizsgája) Teendők Megjegyzés

Részletesebben

1. MODULVIZSGÁK 1.1. Egészségügyi modul. Jelentkezés

1. MODULVIZSGÁK 1.1. Egészségügyi modul. Jelentkezés Tájékoztató a természetgyógyászati tevékenység gyakorlásának egyes kérdéseiről szóló 11/1997. (V. 28.) NM rendelet szerinti természetgyógyászati vizsgákra történő jelentkezésről 1. MODULVIZSGÁK 1.1. Egészségügyi

Részletesebben

NKE NYELVVIZSGAKÖZPONT AZ ARMA ÉS A NATO STANAG 6001 NYELVVIZSGÁK VIZSGASZABÁLYZATA

NKE NYELVVIZSGAKÖZPONT AZ ARMA ÉS A NATO STANAG 6001 NYELVVIZSGÁK VIZSGASZABÁLYZATA NKE NYELVVIZSGAKÖZPONT AZ ARMA ÉS A NATO STANAG 6001 NYELVVIZSGÁK VIZSGASZABÁLYZATA Bevezetés Az ARMA akkreditált kétnyelvű katonai szaknyelvi vizsgarendszer, melyben angol, francia, német, olasz, orosz,

Részletesebben

A MAGYAR PAPRIKA NAPJA MÓRAHALOM SZEPTEMBER 1.

A MAGYAR PAPRIKA NAPJA MÓRAHALOM SZEPTEMBER 1. A MAGYAR PAPRIKA NAPJA MÓRAHALOM 2017. SZEPTEMBER 1. KIÁLLÍTÓI TÁJÉKOZTATÓ Kapcsolat: Kis-Tóth Roland FruitVeB Tel: 06-70-338-9569 E-mail: roland.kis-toth@fruitveb.hu Fax: 06-1-209-1697 www.fruitveb.hu

Részletesebben

A GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR ÉS A EGÉSZSÉGÜGYI NYILVÁNTARTÁSI ÉS KÉPZÉSI KÖZPONT NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG

A GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR ÉS A EGÉSZSÉGÜGYI NYILVÁNTARTÁSI ÉS KÉPZÉSI KÖZPONT NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG A GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR ÉS A EGÉSZSÉGÜGYI NYILVÁNTARTÁSI ÉS KÉPZÉSI KÖZPONT NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG SZAKVIZSGA TÁJÉKOZTATÓJA a 2016. szeptember 2016. december közötti vizsgaidőszakra Általános tudnivalók

Részletesebben

oktatóközpont ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ FOCUS OKTATÁSI KFT.

oktatóközpont ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ FOCUS OKTATÁSI KFT. ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ FOCUS OKTATÁSI KFT. Általános információk Képzések típusa: Képzéseinket az oktatás intenzitása szerint csoportosítjuk. Ezen szempontok szerint a Résztvevők választhatnak a hétközi,

Részletesebben

A 2015/2016. tanév október-novemberi érettségi vizsgaidőszak

A 2015/2016. tanév október-novemberi érettségi vizsgaidőszak Kedves Érettségizők! A 2015/2016. tanév október-novemberi érettségi vizsgaidőszak A Budapest XIV. Kerületi Teleki Blanka Gimnázium a 2015/2016. tanév október-novemberi érettségi vizsgaidőszakban érettségi

Részletesebben

Hungarian Testing Board 1

Hungarian Testing Board 1 Hungarian Testing Board 2017. Május 1. Verzió 1.0 Ismertető PUBLIKUS Hungarian Testing Board 1 Minden amit a Programról tudni kell... Mit jelent az? Ki vehet részt az ban? Hogyan épül fel az? Mit nyújt

Részletesebben

A Magyar Röplabda Szövetség a tanfolyami és vizsga rendszert az alábbiak szerint valósítja meg:

A Magyar Röplabda Szövetség a tanfolyami és vizsga rendszert az alábbiak szerint valósítja meg: Tájékoztatjuk az érdeklődőket és a sportszervezeteket, hogy a Magyar Röplabda Szövetség Click&Scout (alapfokú statisztikusi) tanfolyamot és vizsgát hirdet. A Magyar Röplabda Szövetség a tanfolyami és vizsga

Részletesebben

Érettségi vizsga május-június

Érettségi vizsga május-június Érettségi vizsga 2017. május-június www.vmg.vm-knyek.hu Jogszabályi háttér Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról (100/1997.(VI.13.) Korm.r.) hatályos 2017.01.02-től Az érettségi vizsga részletes

Részletesebben

KJF NYELVVIZSGAKÖZPONT

KJF NYELVVIZSGAKÖZPONT KJF NYELVVIZSGAKÖZPONT A BELSŐ MŰKÖDÉSI REND 1. SZÁMÚ MELLÉKLETE VIZSGASZABÁLYZAT ÉRVÉNYES: 2014. DECEMBER 10-TŐL VISSZAVONÁSIG I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A KJF Nyelvvizsgaközpont működését a belső

Részletesebben

Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola

Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola 8200 Veszprém, Jutasi út 18/2. Postai cím: 8201 Veszprém, Pf: 415. Intézményi azonosító: FI 34533 Adószám: 18916948-2-19 OTP Bank 11748007-20102269 Tel.: +36-88-542-700

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Bakker Comfort decemberi katalógus (Jutalomcsomag) 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A nyereményjáték a hollandiai Bakker Hillegom B.V. szervezésében,

Részletesebben

1. MODULVIZSGÁK 1.1. Egészségügyi modul. Jelentkezés

1. MODULVIZSGÁK 1.1. Egészségügyi modul. Jelentkezés Tájékoztató a természetgyógyászati tevékenység gyakorlásának egyes kérdéseiről szóló 11/1997. (V. 28.) NM rendelet szerinti természetgyógyászati vizsgákra történő jelentkezésről 1. MODULVIZSGÁK 1.1. Egészségügyi

Részletesebben

Tájékoztató Sportolási lehetőségekről

Tájékoztató Sportolási lehetőségekről 98. Határőr Sport Club Közhasznú Egyesület 9700 Szombathely Söptei út külső Tájékoztató Sportolási lehetőségekről Az igényelt bérlettel sportolhatsz a HSC által kötött szerződéses helyeinek egyikén: 1.

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Új ügyfelek katalógusa (100 részes szerszámkészlet) 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A nyereményjáték a hollandiai Bakker Hillegom B.V. szervezésében,

Részletesebben

A horgász vizsgáztatás szabályzata KINONAT

A horgász vizsgáztatás szabályzata KINONAT A horgász vizsgáztatás szabályzata KINONAT Adatvédelem A vizsgáztatásban résztvevőket kötik az adatvédelemmel összefüggő jogszabályi előírások. A horgászvizsgára jelentkezők személyes adatait a vizsgáztatásban

Részletesebben

A BTM Kiscelli Múzeum. reprodukció megrendelői és felhasználási szabályzata

A BTM Kiscelli Múzeum. reprodukció megrendelői és felhasználási szabályzata A BTM Kiscelli Múzeum reprodukció megrendelői és felhasználási szabályzata 2016 A Budapesti Történeti Múzeum Kiscelli Múzeuma (a továbbiakban: Kiscelli Múzeum) a gyűjteményeibe tartozó műtárgyakról tudományos

Részletesebben

A tervezet előterjesztője a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

A tervezet előterjesztője a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért

Részletesebben

ADR Konferencia Veszélyes áru szállítása a gyakorlatban

ADR Konferencia Veszélyes áru szállítása a gyakorlatban ADR Konferencia Veszélyes áru szállítása a gyakorlatban Nem csak hozzáértőknek. Az ADR előírások kétévente, minden páratlan évben módosításra kerülnek, így idén 2011-ben is módosították a szabályzatot.

Részletesebben

AJÁNLATI FELHÍVÁS. A BKV Zrt. irat- és dokumentumkezelő rendszerének komplett üzemeltetése Versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt.

AJÁNLATI FELHÍVÁS. A BKV Zrt. irat- és dokumentumkezelő rendszerének komplett üzemeltetése Versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. A BKV Zrt. irat- és dokumentumkezelő rendszerének komplett üzemeltetése Versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. V-284/13 AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2014. március Ajánlatkérő neve: AJÁNLATI FELHÍVÁS

Részletesebben

ÓBUDAI EGYETEM. (Minőségirányítási eljárás) 11. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1. (Érvényes visszavonásig)

ÓBUDAI EGYETEM. (Minőségirányítási eljárás) 11. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1. (Érvényes visszavonásig) ÓBUDAI EGYETEM ME 06 TOVÁBBKÉPZÉSI FOLYAMATOK (Minőségirányítási eljárás) 11. sz. verzió A kiadás dátuma: 2017. február 1. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: Prof. Dr. Tóth Péter főigazgató A Minőségirányítási

Részletesebben

A 2015/2016. TANÉV FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE - 9. ÉVFOLYAM

A 2015/2016. TANÉV FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE - 9. ÉVFOLYAM A 2015/2016. TANÉV FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE - 9. ÉVFOLYAM Választható tanulmányi területek, ágazatok: 001 gimnázium emelt óraszámú angollal (1 osztály 28 fő) 006 dekoratőr (0,5 osztály 14 fő) 007 divat-

Részletesebben

Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítés. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenysége javítási-értékelési útmutató

Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítés. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenysége javítási-értékelési útmutató NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM TÜK szám: 1/3-21/2018. KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ Érvényességi idő: 2018. június 12. 15:00 óra Minősítő neve: Mészáros László Beosztása: főosztályvezető Készült: 1 eredeti és

Részletesebben

Hungarian Testing Board ISTQB Partner Program

Hungarian Testing Board ISTQB Partner Program Hungarian Testing Board ISTQB Partner Program Ismertető Hungarian Testing Board 1 Minden amit a Programról tudni kell... Mit jelent az ISTQB Partner Program? Ki vehet részt az ISTQB Partner Programban?

Részletesebben

TOMORI PÁL FŐISKOLA SZABÁLYZAT A FŐISKOLA ÁLTAL SZERVEZETT NYELVI TANFO- LYAMOKRÓL ÉS BELSŐ VIZSGÁKRÓL

TOMORI PÁL FŐISKOLA SZABÁLYZAT A FŐISKOLA ÁLTAL SZERVEZETT NYELVI TANFO- LYAMOKRÓL ÉS BELSŐ VIZSGÁKRÓL TOMORI PÁL FŐISKOLA SZABÁLYZAT A FŐISKOLA ÁLTAL SZERVEZETT NYELVI TANFO- LYAMOKRÓL ÉS BELSŐ VIZSGÁKRÓL Változat száma: 1. Elfogadás dátuma: 2012. november 27. Határozat száma: 2012/5/37. Hatálybalépés

Részletesebben

A felsőoktatási felvételi eljárás legfontosabb tudnivalói

A felsőoktatási felvételi eljárás legfontosabb tudnivalói A felsőoktatási felvételi eljárás legfontosabb tudnivalói Fontosabb határidők 2015. február 15. jelentkezési kérelem rögzítésének határideje az E-felvételiben 2015. február 23. hitelesítés 2015. július

Részletesebben

A 2015/2016. tanév I. (őszi) szemeszterének időbeosztása

A 2015/2016. tanév I. (őszi) szemeszterének időbeosztása A 2015/2016. tanév I. (őszi) szemeszterének időbeosztása A költségtérítés 40%-ának befizetési határideje: 2015. augusztus 24. Az átvétellel (intézmény-, tagozat-, szakváltoztatás stb.) kapcsolatos kérelmek

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT M1 katalógus emlékeztető (LCD kijelzős ajándék) 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A nyereményjáték a hollandiai Bakker Hillegom B.V. szervezésében,

Részletesebben

A 2014-es felsőoktatási felvételi eljárás

A 2014-es felsőoktatási felvételi eljárás A 2014-es felsőoktatási felvételi eljárás A jelentkezés rendje Általános tudnivalók A felsőoktatási felvételi tájékoztató megjelenése : 2013. december 16. Esetleges változások( ún. pótkötet) a tájékozatóban

Részletesebben

FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2019.

FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2019. FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2019. 1 A felvételi eljárás: határidők E-felvételi hitelesítés: 2019. február 20. www.magyarorszag.hu/ugyfelkapu- n keresztül vagy kinyomtatott, aláírt, ajánlottan

Részletesebben

Kódvetők Digitális Oktatási Műhely

Kódvetők Digitális Oktatási Műhely Kódvetők Digitális Oktatási Műhely 2018-2019. évi tanév Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) Jelen dokumentumban, a szerződő felek egyrészről a Kódvetők Digitális Oktatási Műhely (TELEZIT

Részletesebben

A GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR ÉS AZ ÁEEK EFF NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG

A GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR ÉS AZ ÁEEK EFF NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG A GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR ÉS AZ ÁEEK EFF NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG SZAKVIZSGA TÁJÉKOZTATÓJA a 2017. őszi vizsgaidőszakra Általános tudnivalók A vizsgára történő jelentkezés és a szükséges dokumentumok

Részletesebben

A FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE. 1. fejezet

A FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE. 1. fejezet II. RÉSZ A FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE 1. fejezet BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK Személyi hatály 195. (1) A felvételi eljárás rendjének hatálya az Nftv. 40. -ában foglaltak alapján az alapképzésre, az osztatlan képzésre

Részletesebben

SZIE-GTK. Intézmény elérhetősége:

SZIE-GTK. Intézmény elérhetősége: SZIEGTK Intézmény elérhetősége: 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1. Telefon: (28) 522090 Fax: (28) 522040 Email: katona.laszlone@gtk.szie.hu Honlap: http://www.gtk.szie.hu Felvételivel kapcsolatos egyéb elérhetőség:

Részletesebben

1. Az eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-306/ A beszerzés tárgya és mennyisége:

1. Az eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-306/ A beszerzés tárgya és mennyisége: AJÁNLATI FELHÍVÁS Ajánlatkérő neve: Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Gazdasági Igazgatóság Beszerzési Főosztály Schifner Marianna mb. Főosztályvezető 1072 Budapest, Akácfa u. 15.

Részletesebben

Pályázati felhívás a Sirha Budapest 2018 Innovációs termékversenyére

Pályázati felhívás a Sirha Budapest 2018 Innovációs termékversenyére Pályázati felhívás a Sirha Budapest 2018 Innovációs termékversenyére A Hungexpo Zrt. és a Trade magazin közös szervezésben, idén harmadik alkalommal rendezi meg a Sirha Budapest nemzetközi innovációs termékversenyt.

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Bakker Comfort júniusi katalógus (XXL kategóriás ajándék) 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A nyereményjáték a hollandiai Bakker Hillegom B.V. szervezésében,

Részletesebben

Személyképesítés lépései

Személyképesítés lépései Személyképesítés lépései 1. Személyregisztráció / Kártya aktiválása 2. Jelentkezés az oktató intézménynél 3. Felkészülés a vizsgára. A szakmai ismeretek felfrissítése, hiányok pótlása, gyakorlás. Ehhez

Részletesebben

NEMZETI KLÍMAVÉDELMI HATÓSÁG VIZSGASZABÁLYZAT SZEPTEMBER VIZSGASZABÁLYZAT

NEMZETI KLÍMAVÉDELMI HATÓSÁG VIZSGASZABÁLYZAT SZEPTEMBER VIZSGASZABÁLYZAT VIZSGASZABÁLYZAT A fluortartalmú üvegházhatású gázokkal kapcsolatos tevékenységeket végzők képesítésére vonatkozó szabályokról szóló 60/2016. (XII. 28.) NFM rendelet szerint Jelen dokumentum a Nemzeti

Részletesebben

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK EFF) Nemzeti Vizsgabizottság közleménye a licencvizsga tájékoztatójáról és vizsgaidőpontjáról

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK EFF) Nemzeti Vizsgabizottság közleménye a licencvizsga tájékoztatójáról és vizsgaidőpontjáról Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK EFF) Nemzeti Vizsgabizottság közleménye a licencvizsga tájékoztatójáról és vizsgaidőpontjáról hatályos: 2017.02.20 2017. EüK. 3. szám közlemény 20 a 2017. október

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT 1. tavaszi nagykatalógus (LED értékcsomag) 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A nyereményjáték a hollandiai Bakker Hillegom B.V. szervezésében, illetve

Részletesebben

Kari BME ösztöndíj JOGOSULT HALLGATÓK

Kari BME ösztöndíj JOGOSULT HALLGATÓK A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (Egyetem) Építészmérnöki Kar (Kar) Hallgatói Képviselet (Építész HK) ösztöndíj pályázatot hirdet az Egyetem Térítési és Juttatási Szabályzat (TJSZ) 11.

Részletesebben

FEKOSZ Sportkupa. Kispályás Labdarúgó Torna 2013. április 26-28. Debrecen. Versenykiírás

FEKOSZ Sportkupa. Kispályás Labdarúgó Torna 2013. április 26-28. Debrecen. Versenykiírás FEKOSZ Sportkupa Kispályás Labdarúgó Torna 2013. április 26-28. Debrecen Versenykiírás 1. A verseny bemutatása A Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetsége által 2013. április 26 28. között Debrecenben

Részletesebben

Pest Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály. Az érettségi vizsga szervezési feladatai, a jogszabályi változások

Pest Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály. Az érettségi vizsga szervezési feladatai, a jogszabályi változások Pest Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály Az érettségi vizsga szervezési feladatai, a jogszabályi változások 2012. Tavaszi érettségi vizsgaidőszak STATISZTIKA Vizsgázók : 10.602 fő Értékelt tantárgyi

Részletesebben

A Vizsga. A vizsgára történő jelentkezés feltételei

A Vizsga. A vizsgára történő jelentkezés feltételei A Vizsga A Magyarországon szervezett EUROEXAM (Euro egynyelvű általános, Euro kétnyelvű általános és EuroPro egynyelvű üzleti szaknyelvi, EuroPro kétnyelvű üzleti szaknyelvi) vizsgákra vonatkozó tartalmi,

Részletesebben

Minőségbiztosítási Kézikönyv

Minőségbiztosítási Kézikönyv Minőségbiztosítási Kézikönyv Jelen Kézikönyv a Balogh Oktató Kft. tulajdona. Továbbadása, sokszorosítása előzetes írásos engedély nélkül nem megengedett. 2016 Nyilvántartási szám: 05-0247-04 Felnőttképzési

Részletesebben

Pályázati Adat- és Értékelőlap

Pályázati Adat- és Értékelőlap Pályázati Adat- és Értékelőlap Medizinstudenten ohne Grenzen 2012 pályázathoz Név:... Megjelölt szakirányok: Évfolyam:... 1.... Csoport:... 2.... 3.. Pont:... - 1-2012 Személyes adatok Név:... évfolyam:...

Részletesebben

MÁSODIK TÁJÉKOZTATÓ DEBRECENI EGÉSZSÉGÜGYI MINŐSÉGÜGYI NAPOK 2015. (DEMIN XV.) MINŐSÉG AZ IRÁNYÍTÁSBAN, MINŐSÉG A GYAKORLATBAN

MÁSODIK TÁJÉKOZTATÓ DEBRECENI EGÉSZSÉGÜGYI MINŐSÉGÜGYI NAPOK 2015. (DEMIN XV.) MINŐSÉG AZ IRÁNYÍTÁSBAN, MINŐSÉG A GYAKORLATBAN MÁSODIK TÁJÉKOZTATÓ DEBRECENI EGÉSZSÉGÜGYI MINŐSÉGÜGYI NAPOK 2015. (DEMIN XV.) MINŐSÉG AZ IRÁNYÍTÁSBAN, MINŐSÉG A GYAKORLATBAN A Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kar Megelőző Orvostani Intézet és a Debreceni

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételre 2014/2015. tanév 2. (tavaszi) félév

JELENTKEZÉSI LAP a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételre 2014/2015. tanév 2. (tavaszi) félév SPORTÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG JELENTKEZÉSI LAP a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételre 2014/2015. tanév 2. (tavaszi) félév Kérem a kitöltött jelentkezési lap alapján a javaslattételt,

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Bakker Comfort januári katalógus (6 részes értékcsomag) 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A nyereményjáték a hollandiai Bakker Hillegom B.V. szervezésében,

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT 3. tavaszi nagykatalógus (kiegyenlítő csomag LCD ajándékkal) 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A nyereményjáték a hollandiai Bakker Hillegom B.V.

Részletesebben

A szállítást a Magyar Posta és a Magyar Posta Logisztikai Üzletága (MPL) futárszolgálata végzi.

A szállítást a Magyar Posta és a Magyar Posta Logisztikai Üzletága (MPL) futárszolgálata végzi. BELFÖLDI szállítási díjak: A szállítást a Magyar Posta és a Magyar Posta Logisztikai Üzletága (MPL) futárszolgálata végzi. A webáruház rendszere kiszámolja a kosárba tett termékek súlya alapján a szállítási

Részletesebben

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár Panaszkezelési Szabályzata

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár Panaszkezelési Szabályzata A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár Panaszkezelési Szabályzata I. Általános rendelkezések, fogalom meghatározások 1. A szabályzat célja, hogy a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár

Részletesebben

Budapest Önkéntes Nyugdíjpénztár Ajánlóprogram Szabályzat

Budapest Önkéntes Nyugdíjpénztár Ajánlóprogram Szabályzat Budapest Önkéntes Nyugdíjpénztár Ajánlóprogram Szabályzat Az Ajánlóprogram szervezője Az Ajánlóprogram szervezője a Budapest Országos Önkéntes Kölcsönös Nyugdíjpénztár (továbbiakban: Pénztár), székhelye:

Részletesebben

Kiegészítő megállapodás az NIIFI Tagintézményi szerződéshez szerver tanúsítványok kiállítását illetően

Kiegészítő megállapodás az NIIFI Tagintézményi szerződéshez szerver tanúsítványok kiállítását illetően Kiegészítő megállapodás az NIIFI Tagintézményi szerződéshez szerver tanúsítványok kiállítását illetően amely létrejött egyrészt a másrészől a(z) Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet székhely:

Részletesebben

MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ

MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN NYILVÁNTARTOTT MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ (OKJ 54 344 02 0000 00 00) ADOSZT tagoknak 1 KÉPZÉSI ALAPINFORMÁCIÓK A képzésbe való bekapcsolódás feltételei: A Nemzetgazdasági Minisztérium

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT M4 katalógus (Mikulással díszített karácsonyi lámpás) 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A nyereményjáték a hollandiai Bakker Hillegom B.V. szervezésében,

Részletesebben

Az Oberstufe, az érettségi vizsga és a felsőoktatási felvételi iskolánkban

Az Oberstufe, az érettségi vizsga és a felsőoktatási felvételi iskolánkban Az Oberstufe, az érettségi vizsga és a felsőoktatási felvételi iskolánkban A felső-középiskola sajátosságai, illetve a német Reifeprüfung és beillesztése a magyarországi kétszintű érettségi vizsga rendszerébe

Részletesebben

Országos tudásverseny koordinátor pedagógus pályázat 2018.

Országos tudásverseny koordinátor pedagógus pályázat 2018. Országos tudásverseny koordinátor pedagógus pályázat 2018. I. A pályázat rövid összefoglalója A pályázat kiírója a PontVelem Nonprofit Kft. (2092 Budakeszi, Kagyló u. 1-3.) e-mail cím: palyazat@pontvelem.hu

Részletesebben