Karácsonyi neszeszer

Hasonló dokumentumok
Asztalterítő fűrészfogas csillaggal

Vendégpapucs. Patchwork Design

Farmeranyagból készült ajándékok

I. II. III. IV. A B C D B C D A C D A B D A B C

1. Kisszoknya készítése

A játéktábla 4 4 cm-es négyzetekből áll. Ezeket 1 cm-es varrásráhagyással

2. Kisszoknya háta készítése

Óvodai Búcsúalbum ONLINE SCRAPBOOK TANFOLYAM

Összeszerelési útmutató. Magas gyerekágy 120 / 160 szintig

GARÁZS. Felhasználói kézikönyv

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet alapján. D feladat

Anyagszükséglet. Hígító 20 db polctartó

Szapora négyzetek Sorozatok 4. feladatcsomag

Karácsonyi horgolt edényfogók - 2. Írta: Administrator

Twister - Egy modern ügyességi játék, ami fejleszti az egyensúlyérzéket és a mozgáskoordinációt.

Feladat: Készítse el az alábbi ábrán látható térbeli vázszerkezet 3D-s modelljét az Inventor beépíte vázszerkezet tervező moduljának használatával!

VITORLÁS KATAMARÁN WINKLER - Nr

AGÁVÉ KARDIGÁN. Nehézségi fokozat: kezdő. Méret: XS (S) M. Hozzávalók:

FÉNYSOROMPÓ EGYIRÁNYÚ VASÚTI FORGALOM ESETÉN

Virágos táska. - bélésnek való anyagból 50 cm. Szabás: - a mintás anyagból szabjatok ki 2 db 6*44 cm. az egyszínű anyagból szabjatok ki 2 db 20*44 cm

RENDŐRAUTÓ villogó LED-del és PRINT-Kojak-szirénával WINKLER - Nr

1 = 1x1 1+3 = 2x = 3x = 4x4

PHŐNIX - sikló 900 WINKLER - Nr

4. évfolyam A feladatsor

ROVARHÁZ 3 változatban WINKLER - Nr

MUNKAANYAG. Dene Lászlóné. Alkatrésztechnológia-ujja bevarrások. A követelménymodul megnevezése: Textiltermékek összeállítása

PRECÍZIÓS MEZŐGAZDASÁG

SATORHAJTAs. BATYUHAJTAs

Textildíszítő készlet

Útmutatók Ethno Style

meteformes szabaly 2004/08/31 09:21 Page 1 szerzôk: Michel & Robert Lyons Játékleírás 2004 Huch&Friends D Günzburg licence: FoxMind Games, BV.

Megújuló és tiszta energia

BESZERZÉSI STRATÉGIA NŐI KENDŐ

TERMÉK ADATLAP. Szív nagy. Termék neve

GEOMATECH TANULMÁNYI VERSENYEK ÁPRILIS

Kosárfonás. könnyen érthető tanulási segédanyag

Flexi Force személy bejáró kapu

Színes névtáblák. Fimo Kids kiégethető gyurmából

Az alábbi eszközök használata szükséges 1. osztályban

Azonosító jel: MATEMATIKA EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 6. 8:00. Az írásbeli vizsga időtartama: 240 perc


Rajz 02 gyakorló feladat

Itt valami nem stimmel!

A Silensor horkolásgátló elkészítése

A Maxinery Kft. arculati kézikönyve

Bizonyítvány nyomtatása hibamentesen

Unicorn Mandala CAL - 7. rész

5.osztály 1.foglalkozás. 5.osztály 2.foglalkozás. hatszögéskörök

Szegedi Tudományegyetem

(angol osztályozás szerint, bővebb információ: agnes.kutas.ch/hu)

Nagymama virágoskertje patchwork. Írta: Administrator

Összeszerelési útmutató. Karfás ültetőszék lábtartóval (JAB 0011, 0012, 0013, 0014)

A kreativitás az a folyamat, amikor a semmiből valamit teremtünk. (Bencze K.) 3. rész. Két hetente megjelenő ingyenes kiadvány

1. ábra Tükrös visszaverődés 2. ábra Szórt visszaverődés 3. ábra Gombostű kísérlet

Apró virágos táska. a táska alapot 2x, a szegőt 2x valamint a táska fülhöz 1x ( illetev, ha vékony az anyagunk a táska aljához is szabjunk 2x )

Aligha szél nem lesz kendő

A nyomdakész anyagot pdf fájl-ban kell leadni, az alábbiak szerint:

Programozás 7.o Az algoritmus fogalma (ismétlés)

Tervezés eszköztár. Alapszínek alap betűk. Háttérszín (háttérstílus) Betűszínek. Betűtípusok. w w w. h a n s a g i i s k. h u

I. Internetes keresési feladatok (ajánlott idő: 20 perc)

Eszközlista 1. osztály 2018/2019

World Robot Olympiad Regular Kategória JUNIOR Játékleírás, szabályok és pontozás. Sustainabots [Robotok a fenntarthatóságért] Szén mentesség

Váltószoknya csere Mondeo -ban Dátum: július 17., vasárnap Téma: Tuning

Ez a Pixteller nyitó oldala. Itt atalálod a regisztrációs felületet, illetve, ha az már megvan, akkor a bejelentkezést >> > Login

Lilly babakocsival. A használandó tűméretet igazítsuk mindig a kiválasztott fonalhoz és a saját horgolási módunkhoz.

Hubert Dongó. Rövidítések: rp = rövidpálca lsz = láncszem hp = hamispálca, kúszószem

A) 1 óra 25 perc B) 1 óra 15 perc C) 1 óra 5 perc A) 145 B) 135 C) 140


KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

48. ORSZÁGOS TIT KALMÁR LÁSZLÓ MATEMATIKAVERSENY Megyei forduló HETEDIK OSZTÁLY MEGOLDÁSOK = = 2019.

Beépítés bitumenes lemez esetén. VELUX lapostetős felülvilágító

PISA2006. Nyilvánosságra hozott feladatok matematikából

Lapok száma: 1 Oldalarány: A/4 Lépésszám: 58. Szarvasbogár

MAGYAR NÉPI IPARMŰVÉSZETI MÚZEUM, BUDAPEST

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, I. korcsoport 2. forduló

MATEMATIKA VERSENY ABASÁR, 2018

Próbaérettségi 2004 MATEMATIKA. PRÓBAÉRETTSÉGI május EMELT SZINT. 240 perc

AZ ÉLELMISZER-HULLADÉK CSÖKKENTÉSE

FIGYELMEZTETÉS: Fokozottan figyeljen azokban az esetekben, ha ismert a sztóma, vagy a sztóma körüli bőrfelület keringési problémája.

(d) a = 5; c b = 16 3 (e) b = 13; c b = 12 (f) c a = 2; c b = 5. Számítsuk ki minden esteben a háromszög kerületét és területét.

Tetőcsomagtartó létraszállítóval

BÖLCS BAGOLY LEVELEZŐS MATEMATIKAVERSENY IV. forduló MEGOLDÁSOK

MATEMATIKA ÍRÁSBELI VIZSGA KÖZÉPSZINT% II. ÉRETTSÉGI VIZSGA október október 25. 8:00 MINISZTÉRIUM. Idtartam: 135 perc.

Alkalmazástechnika Oldalsz. : 2/31. TEGOLA CANADESE S. p. A. Kutatás és Fejlesztés. Kód: DRS2022. Felrakási utasítás Standard tipusú zsindelyhez

3. ÁLLOMÁS Kézműves tevékenység

Átírás:

Karácsonyi neszeszer 2016/12. Patchwork Design 2016. www.szilvifoltvarras.hu Ez a PDF sablon személyes használatra készült. Tilos megosztani, másolni vagy feltölteni bármilyen weboldalra. A sablonok és ábrák kereskedelmi célú hasznosítása tilos.

Karácsonyi neszeszer készítése lépésről lépésre 12/1. A kész terítő mérete: 27 cm széles, 12 cm magas és kb. 6 cm mély Szükséges anyagok fehér, kék, piros anyagdarabokra blokkok elkészítéséhez 20 cm széles (110 cm-es anyag) cm piros anyag a neszesszer külső részéhez 50 50 cm-es darab a belső részéhez 50 50 cm-es vékony bélés 50 50 cm-es táskamerevítő közbélés 35 cm-es szoknyacipzár A blokkok mérete 13,5 13, 5 cm varrásráhagyással együtt. Videósegítség a neszeszer blokkok előkészítéséhez. A csillag blokk elkészítése A blokk elkészítéséhez nyomtasd ki a sablont. Egy blokkhoz 5 db kisebb mintát kell elkészíteni a sablon szerint a papírra varrás technikájával. A blokk sarkaiban található fehér négyzetek mérete 4,5 4,5 cm. Ezeket vágd ki és ha készen vannak a darabok, akkor az összeállításnál lesz majd rá szükség. Kapcsolódó videó az elkészítéshez. Az első darab (folt) elkészítése A középminta egy négyet a négyzetben blokk. Vágj ki egy piros négyzetet. A négyzet legyen 2 cm-el nagyobb, mint a végleges folt. így a varrásszélességeket biztosan le fogja fedni a négyzet. A háromszögek kivágásánál is erre kell odafigyelni, inkább nagyobb legyen, mert a felesleget utólag le lehet vágni róla, de ha kicsi, akkor csak bosszúságot okoz. Helyezd a középső piros négyzetet a papír sima oldalára és rögzítsd gombostűvel.

Karácsonyi neszeszer készítése lépésről lépésre 12/2. Tedd rá az egyik fehér háromszöget a képen látható módon és rögzítsd őket gombostűvel. A gombostűt érdemes a papír vonalas oldala felől beletűzni! Fordítsd meg a papírt és a vonalas oldalán varrd végig az 1-es és a 2-es folt közötti vonalat. Hajtsd szét az anyagdarabokat a varrás mentén és vasald meg.

Karácsonyi neszeszer készítése lépésről lépésre 12/3. Tedd rá a következő háromszöget az előbb említett módon. Haladhatsz körbe is, de itt egyszerűbb ha az ellentétes oldalon folytatod a mintát. Varrd végig a két folt közötti vonalat. Hajtsd szét az anyagdarabokat, vasald meg és folytasd a mintát.

Karácsonyi neszeszer készítése lépésről lépésre 12/4. Ha elkészült a kis darab, akkor vágd le a kilógó részeket. Arra figyelj, hogy a varrásszélességet ne vágd le róla! Vasald ki a darabot és készítsd el a többit is. A repülő vadlibákhoz szükség lesz egy fehér téglalapra és két darab kék háromszögre. Itt is ügyelj arra, hogy a darabok nagyobbak legyenek, mint a folt maga, hogy a varrásvonalakat takarják el. A következő képeken láthatod az elkészítés menetét: 1. 2.

Karácsonyi neszeszer készítése lépésről lépésre 12/5. 3. 4. 5. 6. Ha elkészült a darab vágd méretre és vasald ki. Készítsd el a másik három darabot is! A blokk összeállítása Összevarrhatod a darabokat papírral és papír nélkül is. Soronként érdemes haladni vele.

Karácsonyi neszeszer készítése lépésről lépésre 12/6. A sablon szerint 0,7 cm a varrásszélesség, így ha eltávolítod a papírt, pontos illesztés után ekkora talpszélességgel kell végigvarrni. A teljes blokk összeállítása mindenképpen előtt távolítsd el a papírt, mert úgy könnyebb lesz a 3 darabot egymáshoz igazítani! A 3 sor összevarrása előtt érdemes a varrásszélességet szétvasalni, mert sok anyag torlódik össze a csücsköknél. A pontos összeillesztés után rögzítsd az illesztéseket gombostűvel.

Karácsonyi neszeszer készítése lépésről lépésre 12/7. Varrd össze a sorokat. A kész blokkot vasald szét. Ha szükséges igazíts a szélein, de arra figyelj, hogy 13,5 cm x 13,5 cm-nél ne legyen kisebb a blokk! Négyzet a négyzetben blokk készítése Az előbb ismertetett módon készítsd el a négyzet a négyzetben blokkot is. Szükséged lesz egy 5 x 5 cm-es piros négyzetre és a színek sorrendjében 4-4 db háromszögre. A háromszögeknél figyelj a méretekre! Nézd meg a videósegítséget hozzá. 1. 2. 3.

Karácsonyi neszeszer készítése lépésről lépésre 12/8. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13.

Karácsonyi neszeszer készítése lépésről lépésre 12/9. 14. 15. Mielőtt összeállítod a neszesszert, távolítsd el a blokkokról a felesleges papírt! A neszesszer darabjai Egyik oldal: 4,5 42 cm piros színű csík 13,5 9 cm-es piros színű téglalap + 13,5 13,5 cmes blokk + 13,5 9 cm-es tégalalap újabb 4,5 42 cm piros színű csík Másik oldal: 4,5 42 cm piros színű csík 13,5 9 cm-es piros színű téglalap + 13,5 13,5 cm-es blokk + 13,5 9 cm-es téglalap újabb 4,5 42 cm piros színű csík Varrd össze a darabokat:

Karácsonyi neszeszer készítése lépésről lépésre 12/10. A 42 cm hosszú csíknak jelöld meg a közepét illanófilccel, vagy jelölőceruzával és tűzd rá a blokk középvonalára, így varrd rá. A kész kiterített előlapot vasald meg. A bélés mellé érdemes táskamerevítő közbélést tenni, mert akkor üresen is megáll a talpán. J A hátlapnak olyan anyagot válassz, amit a neszeszszer belső részének szeretnél. Tűzd meg tetszés szerint a három (négy) réteget. Összeállítás: Videósegítség az összeállításhoz A felső részébe varrd bele a 35 cm hosszú szoknyacipzárt.

Karácsonyi neszeszer készítése lépésről lépésre 12/11. A cipzáras rész eleje és vége egyelőre nyitva marad. Varrd végig kívülről még egyszer a cipzárt, a cipzártól akár 0,5 cm távolságra, ezzel rögzíted a szélét is. Ezután varrd csak össze a cipzáras rész, elejét és végét a képeken látható módon. Tegyél bele egy kis akasztófület is, mindkét oldalra.

Karácsonyi neszeszer készítése lépésről lépésre 12/12. Leld sok örömöd a készítésében, majd élvezd a csodaszép végeredményt! Jó munkát kívánok hozzá! J Szilvi Patchwork Design 2016.

Négyzet a négyzetben-minta 16. 7. 11. 4. 3. 6. 15. 1. 2. 5. 10. 12. 8. 9. 17. 13. 14. referencia négyzet 2 2 cm Patchwork Design 2016.

Csillagminta 1. 3. 2. 2. 1. 3. 2. 1. 2. 1. 3. 5. 4. 3. 2. 3. 1. referencia négyzet 2 2 cm Patchwork Design 2016.