JEGYZİKÖNYV. Készült: a Kulturális Bizottság 2009. május 26-án a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott ülésén.



Hasonló dokumentumok
JEGYZİKÖNYV. Készült: a Kulturális Bizottság szeptember 21-én a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott ülésén.

Készült: a Kulturális Bizottság február 20-án a Polgármesteri Hivatal dísztermében megtartott ülésén.

JEGYZİKÖNYV. Készült: a Kulturális Bizottság február 9-én a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott ülésén.

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v

Jegyzıkönyv. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság az alábbi napirend tárgyalását 4 igen szavazattal egyhangúlag elfogadta:

Levél község Önkormányzatának Képviselı-testülete

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

VERPELÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 3351 Verpelét, Kossuth Lajos u. 73. Tel.: /fax.: J e g y z ő k ö n y v


17/2015. (X. 22.) TH.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/


Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/


2013. évi. 15. szám. Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselı-testületének szeptember 2-án megtartott rendkívüli ülésérıl készült

J e g y z ő k ö n y v. Óhíd Község Önkormányzat Képviselő-testületének március 27-én megtartott üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testülete március 19-én megtartott rendkívüli üléséről.

Sárospatak Város Polgármesterétıl

J E G Y Z İ K Ö N Y V



J e g y z ı k ö n y v

JEGYZİKÖNYV. Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közjóléti Bizottságának február 13-án 13,35 órakor megtartott nyilvános ülésérıl.

Jegyzıkönyv. Készült: Sárospatak Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében május 21-én a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság ülésén.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/

J e g y z ı k ö n y v

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE augusztus 27-én megtartott rendkívüli ülésének. a./ Tárgysorozata. b.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/

JEGYZİKÖNYV. Készült: Recsk Nagyközség Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselıtestületének a február 14-én megtartott ülésérıl

Jegyzıkönyv. dr. Rózsahegyi Ferenc körjegyzı a polgármester távolléte okán, az SZMSZ alapján Mikó Zoltán alpolgármestert az ülés vezetésére.

JEGYZŐKÖNYV. Mikekarácsonyfa. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év július hó 30. napján. megtartott nyilvános üléséről

Jegyzőkönyv. Tárgy Határozat /Rendelet Oldal. 2.) Tájékoztató a határvédelmi szervezet tevékenységéről Röszke Községben 52/2014.(V.07.) h. 5.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/

J e g y z ı k ö n y v

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ebes Községi Önkormányzat Képviselő - testületének április 20-án megtartott rendkívüli nyilvános üléséről.

Jegyzıkönyv. a jelenléti ív szerint, Fekete Gyula polgármester és Frikker Györgyné képviselı, valamint Kovalik Miklós képviselı késıbb érkezik.

Levél község Önkormányzatának Képviselı-testülete

JEGYZİKÖNYV. Készült a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselı-testületének január 23-án de órakor megtartott rendkívüli ülésérıl.



A bizottsági ülésrıl igazoltan távol: A bizottsági ülésrıl igazolatlanul távol:--


J e g y z ı k ö n y v


Pilisszentkereszt Község Önkormányzata 4/2016. K-t. Jegyzőkönyv


J E G Y Z Ő K Ö N Y V ================

J E G Y Z Ő K Ö N Y V







JEGYZİKÖNYV a bizottság november 12-én megtartott rendkívüli ülésérıl







3./ Javaslat a Gerje-Forrás Nonprofit Kft évi pénzügyi (üzleti) tervének elfogadására.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/











J E G Y Z İ K Ö N Y V

Jegyzőkönyv. Készült: a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság január 9-ei rendkívüli ülésén.





Jegyzőkönyv Dömös Község Önkormányzatának szeptember 25-én megtartott rendkívüli Nyílt Képviselő-testületi üléséről



J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem


2015. m á j u s 1 1.

JEGYZİKÖNYV. Jelen vannak:


JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Varga Péter polgármester. Takácsné Horváth Éva képviselő

JEGYZİKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emelet 206-os szoba

J e g y z ő k ö n y v

JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Humán Bizottság november 28-án a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott ülésén.

RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSE. 15. számú jegyzőkönyve (2013. JÚNIUS 20.) Határozatok: 100/ /2013. Kt. hat.

Á Á ü Ö Á Á Á ü ö ü ü ö ö ö ö ü Á ü ü

J E G Y Z Ő K Ö N Y V


Jegyzőkönyv. Készült: a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság február 13-ai rendkívüli ülésén.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/

Fülesd Község Önkormányzat Képviselőtestületi


Átírás:

JEGYZİKÖNYV Készült: a Kulturális Bizottság 2009. május 26-án a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott ülésén. Jelen vannak: A Kulturális Bizottság részérıl: Hajdu Imre, a bizottság elnöke Lendák Lajos Zoltán Darmos István Kiss Endre József Kovács Gábor bizottsági tagok A Polgármesteri Hivatal részérıl: Donkó József, szakreferens Vighné Fehérvári Zsuzsanna ifjúsági és sportreferens Meghívottak: Hörcsig Márton, a Zemplén Televízió Kht. ügyvezetı igazgatója Rákné Lendák Ágnes, a SIDINFO Kft. gazdasági vezetıje Megjegyzés: Stumpf Gábor József és Tarnavölgyi László bizottsági tagok távolmaradásukat bejelentették. Hörcsig Márton az 1. napirendi pont tárgyalását követıen távozott. Napirend elıtt: Hajdu Imre köszönti a megjelenteket és megállapítja, hogy a bizottság ülése határozatképes. A bizottság elnöke javasolja a meghívóban szereplı napirendi pontok, valamint egyéb ügyek között a Bodrog Néptáncegyüttes és a Híd-2002 Alapítvány támogatási kérelmének tárgyalását. Kiss Endre javasolja az egyéb ügyek között a Trianoni megemlékezést tárgyalni. A javaslatot a bizottság egyhangúan elfogadta. Napirendi pontok: 1. Beszámoló a SIDINFO Nonprofit Kft. mőködésérıl, a mérleg- és eredmény-kimutatás jóváhagyásáról 2. Elıterjesztés a Zemplén Televízió Közhasznú Társaság 2008. évi közhasznúsági jelentésérıl 3. Elıterjesztés A Mővelıdés Háza és Könyvtára Alapító Okiratának módosítására 4. Elıterjesztés a Tourist Police Szolgálat mőködtetésére 5. Sátoraljaújhely Város Polgármesterének megkeresése a Zemplén Hírlap jövıbeni megjelenésével kapcsolatban 6. Elıterjesztés az Európai Autómentes Nap -hoz történı csatlakozásról 7. Egyéb ügyek - Tájékoztató a Hild téri szökıkút Wass Albert emlékhellyé történı átalakításáról - Támogatási kérelem Józseffalva történelmi városrész határait jelzı emléktáblák elkészítéséhez - A Bodrog Néptáncegyüttes kérelme - A Híd-2002 Alapítvány támogatási kérelme - Trianoni megemlékezés június 4-én

Napirend tárgyalása: 1. Beszámoló a SIDINFO Nonprofit Kft. mőködésérıl, a mérleg- és eredmény-kimutatás jóváhagyásáról Hajdu Imre: Kéri az esetleges kiegészítéseket, a bizottság tagjainak a véleményét, javaslatát. Rákné Lendák Ágnes: Nincs kiegészítése. Hajdu Imre: Kéri a bizottság szavazását a beszámolóról. 11/2009. (V.26.) Kulturális Bizottság a SIDINFO Nonprofit Kft. mőködésérıl, a mérleg- és eredmény-kimutatás jóváhagyásáról A bizottság javasolja a képviselı-testületnek a fenti tárgyú beszámoló elfogadását. 2. Elıterjesztés a Zemplén Televízió Közhasznú Társaság 2008. évi közhasnısági jelentésérıl Hörcsig Márton: Viszonylag ritkán van lehetısége a bizottsági üléseken részt venni, ezért egy pár mondattal kiegészítené az írásos anyagot. Sajnos a pályázati lehetıségeik leszőkültek, de mégis jelentıs eredményeket produkáltak. Így például a Hegyközben készítettek turizmust segítı filmeket, amelyeknek nagy sikerük van és elismertségük ezzel jelentısen változott a térségben. Pálháza támogatóként belépett a televízióhoz. Digitális átállást hajtottak végre, elérhetıvé vált a ZTV hír és kulturális anyaga interneten. Már hetekkel ezelıtt letölthetıvé vált Sátoraljaújhely és Sárospatak honlapján ez az anyag. Mindenki tetszése szerint válogathat a letölthetı témák között. A helyi televíziózásnak kell, hogy jövıje legyen, mert úgy érzi, hogy a kereskedelmi nagy televíziók vonulnak ki az állami feladatokból, kifejezetten piacorientált tevékenységet végeznek és a tavalyi év folyamán látszott, hogy meg fognak jelenni olyan vállalkozást segítı és kutatást fejlesztı projektek, mint az egészséges életvitellel kapcsolatos projektek. Ezekbıl több témára már pályáztak. Tavaly a környezetvédelmi projektek hajtották végre sikeresen és ez olyan multimédiás DVD-t jelentett, ami bárki számára a fenntartható fejlıdés szempontjából megtekinthetı, hasznos anyag. Kéri a bizottságot, hogy véleményét bármikor fejtse ki a ZTV-vel kapcsolatosan és kéri, hogy az segítı szándékú legyen. Hajdu Imre: Érdeklıdik, hogy akinek nincs kábel televíziója tudja-e fogni az adást. Hörcsig Márton: Egyre jobban elıtörnek a digitv és a t-com-os televíziók. Ez azt jelenti, hogy mőholdról ezeket a programokat 80-100 csatornát lehet fogni. Ez nem teszi lehetıvé, hogy a helyi televíziót is lehessen látni ezeken a csatornákon, hiszen ezek Budapestrıl 2

központilag vannak feltéve a mőholdra és a mőhold teríti szét Magyarország fölött. Ez nem teszi lehetıvé a helyi televíziózást. Ezek a csatornák a mőholdvevın keresztül a televíziót úgy használják, mint monitort. A televízió AV csatlakozóval van ellátva, és videojelet kap, mint monitort a távirányítóval a mőholdvevıt kapcsolgatja. Továbbra is lehetıség van, hogy a hagyományos antennacsatlakozóval nézhessék a ZTV-t. A helyi televíziók egyesületének ülésén megfogalmazódott egy igényük, hogy a helyi televíziók kerüljenek fel a kábeles mőholdas szolgáltatásra. Ezt a kérésüket tudomása szerint elfogadták. Darmos István: A helyi sajtóban érdemes lenne egy tájékoztatót közzétenni a Hörcsig úr által elmondottakról, mert sokan nem ismerik a lehetıségeket. Tájékoztatja igazgató urat, hogy Királyhelmecen hétvégén egy romafesztivált szerveznek. Hörcsig Márton: Nem kaptak még tájékoztatást ezzel kapcsolatosan. Hajdu Imre: Kéri a bizottság szavazását az elıterjesztésrıl. 12/2009. (V.26.) Kulturális Bizottság a Zemplén Televízió Közhasznú Társaság 2008. évi közhasznúsági jelentésérıl A bizottság javasolja a képviselı-testületnek a fenti tárgyú elıterjesztés elfogadását. 3. Elıterjesztés A Mővelıdés Háza és Könyvtára Alapító Okiratának módosítására Hajdu Imre: Kéri a bizottság véleményét, majd szavazását az elıterjesztésrıl. 13/2009. (V.26.) Kulturális Bizottság A Mővelıdés Háza és Könyvtára Alapító Okiratáról A bizottság javasolja a képviselı-testületnek A Mővelıdés Háza és Könyvtára Alapító Okiratának elfogadását. 4. Elıterjesztés a Tourist Police Szolgálat mőködtetésére 3

Hajdu Imre: Kéri a bizottság véleményét, majd szavazását az elıterjesztésrıl. 14/2009. (V.26.) Kulturális Bizottság a Tourist Police Szolgálat mőködtetésérıl A bizottság javasolja a képviselı-testıletnek a Tourist Police Szolgálat mőködtetésérıl szóló elıterjesztés elfogadását. 5. Sátoraljaújhely Város Polgármesterének megkeresése a Zemplén Hírlap jövıbeni megjelenésével kapcsolatban Hajdu Imre: Sátoraljaújhely polgármestere kéri a levélben, hogy mielıbb szíveskedjen polgármester úr nyilatkozni Sárospatak város jövıbeni szándékáról. Javasolja meghosszabbítani a szerzıdést azzal, hogy vizsgálják meg a terjesztés hatékonyabbá tételét. A 3 forint terjesztési díjat javasolja ez esetben elvonni. Alpolgármester úrral egyeztetve kísérleti jelleggel megoldást keresnek arra, hogy a hírlap terjesztése esetleg közcélúak foglalkoztatásával kerüljön megoldásra. Darmos István: A Jogi és Ügyrendi Bizottság szerint valószínő nem lesz sokkal több pályázó és valószínő, hogy ugyanez a szerkesztıbizottság fogja elnyerni, de javasolja új pályázat kiírását és ne a szerzıdés meghosszabbítását. Hajdu Imre: A levélben leírtak szerint amennyiben Sárospatak Város Önkormányzata is abbéli szándékát fejezi ki, úgy közösen újabb pályázatot kell kiírni a térségi lap elıállítására és terjesztésére. Kéri a bizottság szavazását a Zemplén Hírlap jövıbeni megjelenésével kapcsolatban. 15/2009. (V.26.) Kulturális Bizottság a Zemplén Hírlap jövıbeni megjelenésérıl A bizottság javasolja a képviselı-testületnek újabb pályázat kiírását a térségi lap elıállítására és terjesztésére. 6. Elıterjesztés az Európai Autómentes Nap -hoz történı csatlakozásról 4

Hajdu Imre: Kéri a csatlakozással kapcsolatos kiegészítést. Vighné Fehérvári Zsuzsanna: Szeptember 22-én hagyományosan megrendezésre kerül az Európai Autómentes Nap. 2001 óta minden évben csatlakozik a város önkormányzata, amely különbözı programokkal kerül megrendezésre, így egy-egy forgalmasabb út lezárása is közte van. Hajdu Imre: Kéri a bizottság szavazását a csatlakozásról. A bizottság egyhangú szavazattal a következı határozatot hozta. 16/2009. (V.26.) Kulturális Bizottság az Európai Autómentes Nap -hoz történı csatlakozásról A bizottság javasolja a képviselı-testületnek az Európai Autómentes Nap -hoz történı csatlakozást. 7. Egyéb ügyek Tájékoztató a Hild téri szökıkút Wass Albert Emlékhellyé történı átalakításáról Kiss Endre József: A bizottság tagjainak kiosztja a Kovács Ágnes építészmérnök által elkészített tervet. Egy Wass Albert emlékhelyet szeretnének kialakítani a Hild téri szökıkútnál. Középen lenne a szökıkút és egy körkörös körbefutó megkövesedett hullámon lenne egy idézet és az állíttatók neve. Hajdu Imre: Szép gondolatnak tartja támogatja a javaslatot. Érdeklıdik, hogy pályázati pénz rendelkezésre áll-e. Kiss Endre József: A Gazdasági Bizottság már foglalkozott az üggyel és a költségvetésben szerepel az összeg. A plusz költséget közadakozásból oldják meg. Kb. 100-150 fı hozzájárulására számítanak. Hajdu Imre: Kéri a bizottság szavazását a tájékoztatóról. 17/2009. (V.26.) Kulturális Bizottság 5

a Hild téri szökıkút Wass Albert Emlékhellyé történı átalakításáról A bizottság javasolja a képviselı-testületnek a Hild téri szökıkút Wass Albert Emlékhellyé történı átalakítását. Józseffalva történelmi városrész határait jelzı emléktáblák elkészítéséhez támogatási kérelem Hajdu Imre: Stumpf Attila képviselı kéri, hogy a képviselı-testület 40 ezer forinttal támogassa az emléktáblák elkészítését. Kiss Endre József: Van-e a támogatásnak valami akadálya? Hajdu Imre: Kéri a bizottság szavazását a kérelemrıl. 18/2009. (V.26.) Kulturális Bizottság a Józseffalva történelmi városrész határait jelzı emléktáblák elkészítésének támogatásáról A bizottság javasolja a képviselı-testületnek, hogy 40 ezer forinttal támogassa Józseffalva történelmi városrész határait jelzı emléktáblák elkészítését. Bodrog Néptáncegyüttes kérelme Hajdu Imre: A Bodrog Néptáncegyüttes június 20-án ünnepli 55. évfordulóját gálamősorral. A programon részt vesznek az együttes egykori és jelenlegi táncosai, valamint csehországi vendégcsoport. Kéri, hogy Sárospatak Város Önkormányzata a kulturális alapból összesen 200 ezer forint támogatást biztosítson az évfordulóra. 100 ezer forintot a csehországi vendégcsoport fogadásának költségeire, 100 ezer forintot a gálamősort követı fogadás költségeire. Darmos István: Kéri, hogy a képviselı-testületi határozatban a levélben leírtak szerint bontba kerüljön feltüntetésre a támogatás összege. Hajdu Imre: Kéri a bizottság szavazását a kérelemrıl. 6

A bizottság 4 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett a következı határozatot hozta: 19/2009. (V.26.) Kulturális Bizottság a Bodrog Néptáncegyüttes kérelmérıl A bizottság javasolja a Képviselı-testületnek a Bodrog Néptáncegyüttes alapításának 55. évfordulójának támogatását az alábbiak szerint: 100.000 Ft-ot a csehországi vendégcsoport fogadásának költségeire, 100.000 Ft-ot a gálamősort követı fogadás költségeire. A HÍD 2002 Alapítvány támogatási kérelme Hajdu Imre: Az Irgum-Burgum Rockfesztivál hagyományosnak tekinthetı, amely a kıbányában kerül megrendezésre. A koncerteket eddig az Oktatási és Kulturális Minisztérium PANKKK program jának keretei között sikerült lebonyolítani, idén azonban a PANKKK program megvalósítása kérdésessé vált, ezért szükséges egyéb források elıteremtése az elektromos áram, a helyiségbérlet és a környezet rehabilitáció kapcsán felmerülı költségek fedezésére. Semmiféle bér jellegő kifizetést nem teljesítenek, azaz minden fellépı és aktivista tiszteletdíj nélkül segíti a kortárs könnyőzenei kultúra ügyét. Azzal a kéréssel fordul a bizottság felé, hogy amennyiben a SIDINFO Non-profit KFT kezelésében lévı könnyőszerkezetes színpadfedés szabad kapacitással bír, azt biztosítsák részükre. A SIDINFO Kft. mőködésébe nincs beleszólása a városnak, ezért a kérelmezı vegye fel a kapcsolatot igazgató úrral. Véleménye szerint 100 ezer forintot nem tud a város adni, de még 50 ezret sem. 40 ezer forint támogatást javasol. Kéri a bizottság szavazását a kérelemrıl. 20/2009. (V.26.) Kulturális Bizottság a Híd-2002 Alapítvány kérelmérıl A bizottság egyhangú szavazattal javasolja a képviselı-testületnek a Híd-2002 Alapítvány kérelmét 40 ezer forinttal támogatni. Trianoni megemlékezés június 4-én 7

Kiss Endre József: Délelıtt a 8-Kor Színház tart egy elıadást középiskolásoknak. Donkó József: Valóban június 4-én délelıtt egy 40 perces mősort szeretnének adni a rendhagyó irodalom óra keretében a középiskolásoknak, amely nem kötelezı csak az érdeklıdı diákokat várják. A Református Kollégium Gimnáziuma egy gyalogtúrát szervez Sátoraljaújhelyre a Kálváriára. Kiss Endre József: Csütörtökön 18 órakor mindenkit szeretettel várnak a koszorúzásra az iskolakerti trianoni emlékmőhöz. Mősort szerveznek. A rendezvényt a honlapon közzéteszik. Darmos István: Felajánlja, hogy néhány táncossal határon túli táncokat adnak elı, de hangosításra szükségük van. A bizottság elnöke megköszönte a bizottság tagjainak a részvételt, az ülést 15.45-kor bezárta. K.m.f. Hajdu Imre s.k. tanácsnok, a bizottság elnöke 8