A Rimaszombati Kereskedelmi Akadémia diákjainak független lapja



Hasonló dokumentumok
Mennybõl az Angyal Utolsó frissítés

Nem teljesen nyilvánvaló például a következı, már ismert következtetés helyessége:

Az átlagember tanítvánnyá tétele

Pápai Református Kollégium Gimnáziumának és Művészeti Szakközépiskolájának Dadi Tagintézményei

SZASZÁÉK gondoskodnak.

Eötvös-nap 2011 CSOMÓ. Csak Okosan Minden Órán

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1.

""Juhász Orsolya, Projekt107, , projektnap értékelése 10. évfolyam 7. csoport"" kérdőív

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE


Baróthy Borbála. Kártyák kiterítve. Cards on the table

,,Tele vagyunk fiatallal,,

Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban?

Egy éve a BÁNKIn. Közvélemény kutatás v Ötletgazda: Shadow. Készült a BÁNKI HÖK weblapján keresztül.

Ez a könyv számos, Istennel megtapasztalt valóságos

Az új AJKP generációnak...

Egy kollégista lány gondolata



Dr. Mészáros Attila. Kezdetek. Az innováció humánaspektusai: Tárgyalástechnika üzleti kommunikáció. Az emberi kommunikáció fajtái

Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett

Stratégiai Pénzügyek. avagy a tulajdonosok és cégvezetők eszköztára. Interjú Horváth Zoltán Cashflow Mérnökkel

Ötven egész esztendővel a csokoládés uzsonna után kezdődik Magdaléna két életének tulajdonképpeni története... *****

Tanulási stílus kérdőív

IGE. rovat. Lelki percek

Joanne Harris Garantált Örök Élet Biztosítási Társaság. Fordította: Bálint Anna Szerkesztette: Szabó Ágnes

ÉLET AZ ÚJPEST VÍZILABDA UTÁNPÓTLÁS SPORTEGYESÜLETBEN


Petőfi Sándor élete és munkássága

Már a tanítóképző utolsó évét jártam, mikor meglegyintett úgyszólván az első komoly szerelem. Ez a

Washington, 1989 július 17. (Amerika Hangja, Esti híradó)


Állapottér-reprezentálható problémák

Kiss Ottó. A nagypapa távcsöve




Oktatóstúdió. KEMON oktatások 2011/I. félév






AMANDA ÉS A HERCEGN 1. SZÖVEGRÉSZ

a Madách Könyvkiadó főszerkesztőjéhez

Óraszám: heti 3 óra A kerettanterv által biztosított óraszám szabadon felhasználható 10%-át a tananyag elmélyítésére fordítjuk

V i c z i á n Á k o s. Halálos haszonszerzés

Dobós bál. Szavalás az iskolában. Weichnachtsparty. Mikulásbuli. Gombavató. Advent az énekkarral


******************************************************************

Indiai titkaim 5 - nagy kupac csomag

Kedves Szülők, Nagyszülők!

Hogyan vegye rá gyermekét a nyári tanulásra, és hogyan teheti élvezhetővé számára?

Tanulói elégedettség mérés 2011/2012. tanév

A Bálint Márton Általános- és Középiskola Újsága

Juhász Bence. A nagy litikamu


Ára: 200 Ft, mely összeggel gyülekezetünk gyermek- és ifjúsági munkáját támogatja. I. évf. 1. szám május

Tatay Sándor HÚSHAGYÓKEDD

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter október 18.


PROGRAMFORGATÓKÖNYV. Egyenlő esélyt minden diáknak. Megbízó: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Székhely: 1051 Budapest, Nádor utca 32.

Egyszerű tábla. Nagy Zsófia: A mi táblánk

1 - Szociális Szakszolgálati Hírlevél - Kedves Máltai Barátaink!

szépségének törvényszerűsége mindenhol ugyanaz. (Az idő is csak azoknak létezik, akik érzékelik az elmúlást, részekre tudják osztani.

Wesselényi Miklós Mőszaki Szakközépiskola. Kiskırösi Négyek

A FŐVÁROSI GYAKORLÓ ÓVODA ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI INTÉZMÉNY HÁZIRENDJE

LÁSS! Perıcsény Projekt

MagyarOK A2+ Szita Szilvia - Pelcz Katalin: Tanmenetek. A2.1. Célnyelvi és forrásnyelvi környezet Egy 96 órás tanfolyam 1 48.

"Úgy nőtt fel egy nemzedék, hogy nem látott senkit dolgozni"

FARKAS KATALIN. Félvér Tigris. Derna krónikák 1.


Kiss Ottó. Csillagszedő Márió. Versek gyerekhangra Paulovkin Boglárka rajzaival

Közös a felelõsségünk

I. díjas Károlyi Pályázatok Alsó tagozat 2015/16.

Három arcél a Nyugat harmadik nemzedékébõl

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása

Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

TARTALOMJEGYZÉK 1. SZÜLŐK: 1. A

Szeretet volt minden kincsünk

A gyönyörű takarodó dal minden este felhangzik Gyomaendrődön -...

2013. OKTÓBER XIX. ÉVFOLYAM 10. SZÁM

Szülői értekezlet

A boldog felhasználó


- Hétévesen kezdtél hegedülni. Volt aki zenei múlttal rendelkezett a családban és ennek hatására kezdtél el tanulni vagy teljesen önszántadból?




Van egy. Géber László

TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS. Olvasandó (lectio): Mk 6, Alapige (textus): Mk 6,50


EGY VÉRBELI CIGÁNYMUZSIKUS


Élménybeszámoló - Dolomitok (Rosengarten)




Anyanyelvi verseny 3. feladatlap


Átírás:

XII. évfolyam 15,-Sk 4. szám 2006/ 2007 A Rimaszombati Kereskedelmi Akadémia diákjainak független lapja

Tartalom 2- Kedves Diáktársaim! 3- Gondolataim és érzéseim 4- Fényképezkedés 5- Egy kis mosi sosem árt 6- Töriverseny 7- Napszemüvegek 8- Viccek 9- Nyári sport 10- Vakáció

Kedves Diáktársaim! Eljött a május. Május elsı vasárnapján az édesanyákat ünnepeljük. Ilyenkor meg tudjuk köszönni nekik egy-egy szál virággal, hogy törıdtek velünk, gondoskodnak rólunk. A negyedikesek érettségiznek. Írásbeli vizsgáikon már túlvannak, a szóbeli vizsgák még várnak rájuk. Iskolánkon a múlt hónapban volt a beiratkozás. Szünetekben lelementünk meglesni a jövendıbeli elsısöket. Amint beköszöntött a jó idı a diáktársaimnak még kevésbé akaródzik tanulni. DIÁKTÁRSAIM! KITARTÁS! Már csak 1 hét a sulibóóól!!!!

Gondolataim és érzéseim Boráros Imre elıadása kapcsán Ma fontos napra ébredtünk, mivel ellátogatott iskolánk falai közé a komáromi Jókai Színház egyik legkiválóbb színésze, Boráros Imre. Kíváncsian vártuk előadását. Úgy gondolom, jó eseményre gyűltek össze a diákok, más rimaszombati iskolákból is. Az előadás kezdetén egy dal csendült fel, aztán jöttek a szebbnél szebb versek és dalok. Meglepődtem, hogy milyen jól átéli a műveket, amelyeket előad. Bepillanthattunk az 1956-os forradalomba is. Előadta Pósa Lajos versét, majd elszavalta Petőfi Szabadság, szerelem cimű művét is. Az előadás végén nagy tapssal köszöntük meg érdekes előadását. Jó érzés volt magyar nemzetiségű színészt hallani és látni. Ezt az előadást emlékezetünkbe tartjuk még sokáig.

3. Fényképezkedés volt iskolánkon 2006. június 15-én arra a napra ébredtünk, amikor osztályunkat megörökítették az utókor számára. A fényképezkedés egy kicsit bonyodalmas volt, de nagyon jól megoldottuk. Az osztályok egymás után mentek fényképezdekni. A mi osztályunk az 1. C a végére maradt. Az iskolából az osztályfınökkel, Munka Judit tanárnıvel kimentünk az óvoda elé és elkészült a várva várt kép. Egy kicsit hunyorítós lett, mivel a nap pont a szemünkbe sütött, de ennek ellenére mindenki örült, amikor kezébe vehette a már kész képet. Lázasan rohangáltunk az osztályban fel és alá, hogy autogrammot kérhessünk a kép hátára az osztálytársainktól. Ezeket a képeket otthon mutogattuk szüleinknek és elmeséltük, hogy milyen nagy gonddal készült el. Büszkék vagyunk a képre, hogy bemutathatjuk rajta az osztályunkat.

4. Egy kis mosi sosem árt A mosoly egy pillanat mőve, de emléke néha örökké tart. Tudtátok??? -A mosolygáshoz mindössze 17 izom, viszont egy haragos tekintethez 43 izom munkája kell... :-) A ráncok csupán azt jelzik, hol a mosoly helye. Nem tudod, mit rejt a sorsod. Mosolyt hoz-e vagy könnyeket. Tanuld meg feledni a rosszat, s ırizd meg a boldog perceket... Mosolyogj mindig, soha senki nem fog meggyanúsítani, hogy semmi okod rá. "Ne légy morcos. Sosem tudhatod, ki szeret bele a mosolyodba." -Ha mosolygunk attól jobban érezzük magunkat... :-) Egy megnyerı mosoly gyıztessé tesz. "A leginkább elvesztegetett nap az, amikor nem nevettél." "A mosoly a legkisebb távolság két ember között."

5. Töriverseny 2007 március 29-én történelem versenyen voltunk. Kiss Dominika, Medve Mária és Nagy Anita szakított idıt a felkészülésre. Mint elsısök bátran szembenéztünk a nagyobbakkal, akik gimnazisták voltak. Mi voltunk az egyetlen szakközépiskola a versenyen. Igaz, nem végeztünk az elsık között, de nagyon élveztük az egészet. A verseny alatt jó kedvünk volt. Harmadikos kísérıink Rácz Enikı és Petík Klaudia a hátunk mögött a pontszámokat írták fel. A verseny végén megdicsértek minket és emléklapot is kaptunk. Jövövıre is készülünk, reméljük el is jutunk és reméljuk, hogy megnyerjük. Nita, Marcsi és Dominika az 1. c bıl

6. Milyen archoz, milyen napszemüveg? Más szemüveget vegyenek a kockafejőek és a mást az ovális arcúak, írják a divatlapok. Szerintünk ugyan egy hatalmas fekete szemüveg mögött szinte mindegy milyen arc lapul, a tudatosabbaknak összeírtuk, hogy milyen arcformához milyen keret illik. Szögletes arcúaknak, lásd Paris Hilton, a kerek vagy ovális keretek állnak jól, viszont tilos a szögletes napszemüveg. Paris Hilton tényleg az egyetlen, akin jól állnak ezek az óriási szitakötı fazonok. Utánozzuk ıt bátran, ha mi is kockára hasonlító arccal születtünk! A szívarcúak, mint például Reese Witherspoon, olyan szemüvegeket vegyenek, melyeknek az alsó részük lekerekített, így elvonják a figyelmet a homloktól. Mindenképpen kerülni kell a túlságosan geometrikus fazonokat viszont. Erre az arctípusra találták ki vadászrepülıs szemüveget, ami ugyan két éve volt igazán nagy divat, de simán vállalható még mindig. A Kate Bosworth-arcúak (azaz a kerekfejőek) esetében viszont kifejezetten elınyös lehet egy szögletes napszemüveg, ami megtöri az arc túlzott kerekségét. Ha szeretjük a retrót, akkor egyenesen nyert ügyünk van. Ilyen napszemüveget utoljára mintha Björn Borgon láttunk volna. Tuti, hogy a turkálókban találunk ehhez hasonlót. Csak nagyon határozott ízléssel megáldottaknak áll jól, mert tudni kell viselni. Ha hosszúkás az arcunk, jó választás a hatalmas szemüveg, mint itt Sarah Jessica Parkeren. Ezek ugyanis megtörik az arcot középen, és így mindjárt nem tőnik olyan hosszúnak a fejünk. Ovális és kerek keretekkel játszva viszont azt a látszatot kelthetjük, hogy az arcunk valójában sokkal kerekebb. De kerüljük a felül egyenes fazonokat, ettıl csak még inkább lófejünk lesz.

7 üzenetrögzítıs viccek Ha az üzenet valóban fontos, kérem keresse a hívottat a mobilszámán Kérjük, ha meghallja a sípszót, tegye le a telefont! A hívott vagy nincs itthon, vagy nem óhajt Önnel társalogni. Azt hittem szeretsz... Tévedtem... Azt hitted elérsz... Tévedtél! Sziaa! Ez itt a Te hangod helye! Úgyhogy én nem is mondok semmit. Hi, ez az üzenetrögzítım. Ha pénzt akar adni nekem, nyomja meg az 1-es gombot. Ha le akar feküdni velem, nyomja meg a 2-es gombot. Ha pénzt akar tılem, tegye le. Halló ez egy üzenetrögzítı. Ha további magyarázatra vár, hivatalosan fogyatékosnak minısítem. (Narrátor hangja:) Dávid ül, és magazint olvas. Hirtelen csörög a telefon! A fürdıszobában valóságos WC-papírörvény keletkezik Dáviddal a közepén, akinek karjai hihetetlen sebességgel malomkerékszerő mozgást végeznek. Vajon idıben ideér? Mégsem, hısies próbálkozása hiábavaló

volt. A sípolás már megszólalt. Nincs más hátra, hagyjon üzenetet. Nyári sport 8. A nyár eljöttével megérkeztek a nyári sportok is. Bár egész télen sportolhattunk valami lepukkant tornateremben, vagy különbözı fitness termekben, most viszont mindezt megtehetjük a friss levegın is. A nagy melegben estefelé jól esik kimenni a barátokkal, és beszélgetés közben futni, kosarazni, focizni, vagy akár röplabdázni. Vagy ha éppen a nagy melegbe hősölni támad kedvünk még mindig elmehetünk egy uszodába, vagy a legközelebbi strandra pancsikolni... Szlovákiában adottak a lehetıségek a búvárkodásra is, viszont a tengeren búvárkodni nagyobb élvezetet nyújt, mint egy itthoni tóban... A vizes sportokon kívül ott van még a görkorcsolya és a bicikli is.

9. A körülbelül tíz hónapig tartó tanév június végén ér véget hazánkban. A diákok felírják a táblára a vakáció szó betőit az utolsó tanítási napokon. Legelıször csak az ó betőt, hogy aztán megkezdıdhessen a több mint két hónapig tartó nyári szünet. A vakáció a családi együttlétek, közös nyaralások ideje is. A szülık elfoglaltsága miatt ilyenkor különösen nagy szerepet kapnak a nagyszülık is. A tartalmasan eltöltött vakáció során a diákok megtapasztalhatják az elsajátított iskolai tananyag gyakorlati hasznosságát, az átélt élmények hatására megerısödhetnek, magabiztosabbá válhatnak. Egy élményekben gazdag nyár életre szóló élményt jelenthet minden gyerek számára.

10.