Dobós bál. Szavalás az iskolában. Weichnachtsparty. Mikulásbuli. Gombavató. Advent az énekkarral

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Dobós bál. Szavalás az iskolában. Weichnachtsparty. Mikulásbuli. Gombavató. Advent az énekkarral"

Átírás

1 Dobós bál Weichnachtsparty Gombavató Szavalás az iskolában Mikulásbuli Advent az énekkarral

2 1 Tartalomjegyzék Tartalom 1 Tartalom 2 Mikulás 3 Advent az énekkarral 4-5 Gombavató egy végzős szemével 6-7 Gombavató egy alsós szemével 8-9 Weichnachtsparty 10 Szavalás az iskolában Ha áll a bál 14 Viccoldal

3 2 Kovács Flóra 9.NY Mikulás A tél: a hóesés, a forró tea és az ajándékok évszaka. Ez minden évben december 6-án a Mikulás érkezésével kezdődik. Azonban a Dobó Télapója három nappal élőbb köszöntött be az iskolánkba. Idén ebben a szerepben Laci betyár jelent meg, ám még nagy erőfeszítései árán sem tudott nagy pocakot és hosszú fehér szakállat növeszteni, ezért földművesei segítségét kérte. A végeredmény szerintem önmagáért beszélt. Az órák közötti röpke szüneteket most még vidámabbá tették, a rénszarvasagancsos, mikulássapkás vagy épp krampuszszarvas földművesek, akik forró teát, angyallevelet vagy szaloncukrot osztottak az arra járóknak. A korántsem hagyományosnak mondható karácsonyi zenék hallatán mindenki ritmusra lépkedett a folyosókon. De az iskola Mikulásával készített közös képek is sok ember arcára csaltak mosolyt. Összességében köszönettel tartozunk Lacinak és a 11.E osztálynak, hogy visszaadták a Mikulás lényegét: az ajándékozást és a jókedvet.

4 3 Énekkar Az énekkar egész évben üde színfoltja az iskolai rendezvényeknek. Az adventi időszakban azonban már évről évre felkérést kapunk a városi műsorokba is. December 1-jén közösen énekeltünk a város többi kórusával az Eger Advent megnyitóján. Önálló kis koncertünket az ünnepi színpadon december 20-án délután hallgathatták meg. Mégis ezen időszak nagy izgalommal, készülődéssel járó fellépése a Gyertyafényes karácsonyi koncert. Ebben az évben is a hagyományokhoz híven a Szent Anna kápolnában énekeltünk. A kórus gyönyörűen szólt, a szólisták és a hangszeres kísérők meghitté varázsolták az estét (Losonczy András, Liptai Enikő, Berecz Dorina, Kincses Lilla, Jakab Flóra, Veres Anita, Németh László, Veréb Sára, Pribéli Nelli, Pribéli Dávid, Pribéli Áron). Zongorakísérőként egykori, Moys Klára-díjas diákunk, Márku Boglárka lépett fel. A koncert gyertyák fényében, a szereplők és a közönség együttes énekével ért véget. A műsort szervezte és betanította: Pribéliné Téglás Andrea tanárnő.

5 4 Szabó Marianna 12.A Gombavató egy végzős szemével Minden osztály életében eljön a pillanat, amikor ráeszmél, hogy a Dobó lépcsőit már kevesebb mint egy évig fogja még koptatni. Ezt a felismerést erősíti meg a büszkén viselt gomb, melyet a végzősök saját kezűleg terveznek meg és fél évig kabátjukon hordanak. A gomb maga sok mindent elárul a közösség tagjairól: szimbolizálhat bármit, ami az együtt töltött évek emlékeit idézi meg, vagy csak egy kedvelt figura formáját mutatja, de egy közös vonás az összesben megjelenik: mindet az örökkévalóságnak szentelik. Ám hiába a sok terv és rajzolgatás, ha a gombavató műsorra nem készülődik kellőképpen mindenki. Nem elég az ötleteket, a vicceket és aranyköpéseket összegyűjteni, keretbe is kell őket rendezni, valamint a kész forgatókönyv megírását sem ajánlott az utolsó pillanatra hagyni.

6 Szabó Marianna 12.A 5 Gombavató egy végzős szemével A legfontosabb mégis az, hogy a szerepeket a lehető legjobban kiosszák egymás között a tanulók. Nem mellékes az sem, hogy a műsor végén mit énekel közösen az osztály, hiszen ezzel zárul a színpadi szereplés, ez a műsor szó szerint vett záróakkordja. Természetesen a műsor szerves része az estének, mégis a sok mosoly után már mindenki a meghatóbb percekre készül a gomb feltűzésére. A lufikkal, szalagokkal és minden széppel feldíszített termekben sorban megkezdődnek a beszédek. Miután mindenki megkapta a gombját, kezdetét veszi a vacsora és a kötetlen beszélgetés az elmúlt időkről a négy, illetve öt és fél év emlékezetes eseményeiről. Bátran állítom a végzősök nevében, hogy a gombavató bár csak az egyik első lépés az utolsó évben, hiszen a bál, a szerenád, a ballagás és az érettségi még előttünk van mégis felejthetetlen emlék marad mindenki számára.

7 6 Bódi Kinga 9.C Gombavató egy alsós szemével Ebben a tanévben december 6-án rendezték meg a gombavatót a Bartakovics Béla Művelődési Házban. A végzősök és az alsóbb évfolyamosok is izgalommal várták a napot. Minden osztály lázasan készülődött az előadás előtti hetekben. Mi alsóbb évesek is igencsak kíváncsian vártuk ezt a napot, ugyanis nem mindenki juthatott be az előadásra. Az osztályok többsége a tanári kar kiparodizálását találta legjobb ötletnek, így viccesebbnél viccesebb órákon történt szituációkat adtak elő. A humoros kisfilmeket is készítettek, melyek elnyerték a közönség tetszését. A délután 3-kor kezdődő műsort a 12.b-sek nyitották, akik műsoruknak az Aliz Csodaországban fantázianevet adták. A következő osztály a 12.c volt, műsoruk címe Borika Show. Igazán vicces volt. A 12.a-sok, akik mellesleg nagyszerű gólyatábort szerveztek nekünk, a János vitéz nevet adták műsoruknak, melyben nyomon követhetjük János vitéz és barátai útját a Múzsák földjére

8 Gombavató egy alsós szemével Bódi Kinga 9.C 7 A 12.D-sek műsorában leginkább az igazolások játszottak szerepet. Minden tanulónak folyamatosan csak gyűlt és gyűlt a hiányzás, egyszer azonban egy csoda folytán mindenki vitte az igazolást, az osztályfőnök igazán örült neki. A 13.E osztályosok műsorának középpontjában Várkonyi Péter tanár úr titokzatos barátnője volt, akit még senki sem látott. Kiderült, hogy diáktársaink jó megfigyelők, hiszen meglátták tanáraink apró hibáit. De köztudott, hogy jó paródia csak szeretetből fakadhat. Minden műsor végén az osztályok előadtak egy-egy dalt, ezalatt felvezették kedves osztályfőnöküket a színpadra, átadták ajándékaikat. Mi pedig rájöttünk, hogy ez már a búcsú kezdete, hiszen hamarosan elmennek.

9 8 Péró Gabi 10.C Weichnachtsparty Dobós szokásokhoz híven az idén is megrendezték a német karácsonyi délutánt, vagyis a Weihnachtspartyt. Míg tavaly a délután Jézus Krisztus megszületésével és a pásztorok, királyok látogatásával kezdődött, a nézők az idén Holle anyó meséjét láthatták a 9. NY előadásában. Az előadást nagyon érdekesnek találtam, és csekély némettudással is meg lehetett érteni a történetet. Egy szép karácsonyi vers következett, majd egy előadást hallhattunk a német karácsonyi szokásokról. Ekkor mindenki tekintete a vetítővászonra szegeződött. A német karácsonyi tradíciók sokban hasonlítanak a magyar szokásokhoz: kedveltek a díszek, a mézeskalács, az adventi naptárak (ami egy 1900-as évekre visszanyúló német találmány) és a hatalmas, ünnepélyes karácsonyi vásárok.

10 Péró Gabi 10.C 9 Weichnachtsparty Ami hazánkban nem olyan elterjedt, de náluk igen jelentős, azok a faragott fafigurák (leginkább betlehemes alakok), amelyek szinte mindenhol megvásárolhatóak ebben az időszakban. A műsort egy német karácsonyi dal zárta, mely meglepetésünkre nem az Oh, Tannenbaum, hanem a Weiße Weihnacht volt, Kovács Máté előadásában. A műsor végén a résztvevőket teára, süteményre és egy közös játékra invitálták a szervezők.

11 10 Boldizsár Tünde 9.C Szavalás az iskolában A következő interjút Dr. Hanisné Petró Valéria tanárnővel készítettem: Kedves Tanárnő! Milyen különleges programmal ünnepelte iskolánk a Magyar Kultúra Napját? január 22-én fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnuszt. Ekkorra lett kész nemzeti imánk. Jordán Tamás színművész évek óta így egyesíti a nemzet tagjait, bárhol élnek is. Az ő ötlete nyomán mondják együtt iskolások a Himnuszunkat. Ilyenkor a tanulók levonulnak a legnagyobb helyiségbe, ahol ünneplőbe öltözötten várják a neves színművész szavalatirányító karjelzéseit. Mely osztályok vettek ebben részt? Az Egri Dobó István Gimnázium tanulói közül két osztály vonult be a rajzterembe, a 9.c és a 12.a osztály, s ott figyelték Jordán Tamás irányítását. Bár a rendszer le-lefagyott, s így könnyű volt kiesni a versritmusból, mégis szép élménnyel távozott mindkét osztály, valamint tanáraik: Szoviár János, Néző Sándor és jómagam. A Youtube-on megtekinthető a felvétel. A két-három soronkénti szakadozott versolvasás inkább drámai hatást keltett, mintsem az ima meghittsége. A többi osztály nem vehet ebben részt? De igen. Jövőre azt tervezzük, hogy az iskola összes tanulója fogja szavalni a Himnuszt. Egyenruhában levonulnánk a tornaterembe.

12 Horváth Viktória 10.C 11 Ha áll a bál Mégpedig a Dobós bál a Neumann János középiskola épületében február 14-én Pénteken 18:00 órakor már gyülekeztek az ünneplőbe öltözött dobós diákok. Fél óra elegendő volt arra, hogy mindenki megtalálja a helyét, azután kezdetét vette az osztályok tánca. A 12.A-sok kezdték a sort egy igazán magyaros, pattogós palotással, amit a közönség nagy tapssal jutalmazott. A huszárfiúk és menyecske lányok nagy népszerűségnek örvendtek. Őket követték a C-sek. A nyelvi tagozatosok egy vidám swinggel kápráztattak el minket, ami a 20-as évek feelingjét árasztotta szét a teremben. Ezek után egy kis időutazást tettünk a kabaré fénykorába, a 70-es évekbe. A 13. évfolyam a nagysikerű Kabaré című film híres dalaira ropta a táncot, akárcsak Liza Minelli a filmben.

13 12 Horváth Viktória 10.C Ha áll a bál A 12. D-sek egy energikus jive-val hasítottak a parketten, felpörgetve a közönséget sok akrobatikus elemmel. A sort a 12 B zárta egy gyönyörű bécsi keringővel Beyonce I was here című számára. A gyönyörű habos ruhákba bújt lányok és elegáns fiúk szinte siklottak a parketten. A táncok végeztével a végzősök táncolhattak a szüleikkel, illetve a tanárokkal, végül pedig elszabadult a pokol. Megkezdődött a buli. A Tutti-Frutti zenekar szolgáltatta a zenét, amelyre a diákok kezdetben kicsit szégyellősen a parkettre sétáltak, és felcsavarták a szőnyeget. A partyt megszakította a tombolasorsolás, ahol értékes nyereményeket lehetett bezsebelni mint pl.: oriflame ajándék csomagot és még sok mást. A nagy izgalmakat a tombola kapcsán a táncban vezethették le.

14 Ha áll a bál Horváth Viktória 10.C 13 Este 10-kor még egyszer előadták a táncprodukciókat. De akkor már a fordított sorrendben, tehát 12. B-sek keringője indított, majd a D-sek jive-ja következett, aztán a 13. E-sek kabaréját csodálhattuk meg még egyszer. Ezt követte a C-sek swingje és az A-sok palotása. Az este folyamán megválasztották a bálkirálynőt és a bálkirályt, akik rendszerint a végzősök közül kerülnek ki. Idén a bálkirálynő Eisert Eszter, a bálkirály pedig Kovács Bence lett. Gratulálok! A bál éjfélig tartott,de sokan elég hamar elfáradtak a nagy farsangi forgatagban, mert igen hamar elindultak kifelé. Mindent egybe vetve, szerintem nagyon szép, tartalmas bálban vehetett részt a közönség. Aki itt volt velünk, biztos nagyon jól érezte magát, aki pedig nem, annak 1 évet kell várnia, hiszen tudjátok: Ha február, akkor áll a bál! Találkozunk jövőre!

15 14 Impresszum Viccoldal Az anyós már olyan régóta a vejénél vendégeskedik, hogy minden könyvet kiolvasott már a lakásban. Egyik este megkérdezi a vejét: - Mondd fiam, van itt esetleg valami, amit még nem olvastam? - Igen mama, a vonatmenetrend. Pistikét a suliról faggatja a szomszéd néni: - És melyik a kedvenc tárgyad az iskolában? - A csengő. A székely fiú ebéd közben így szól az anyjához: - Édesanyám, nem elég savanyú ez a káposzta. - De hát fiam, ez nem savanyúkáposzta, hanem mákostészta. - No annak elég savanyú. Impresszum A DOBÓ ISTVÁN GIMNÁZIUM DIÁKLAPJA FELELŐS KIADÓ: DOBÓ ISTVÁN GIMNÁZIUM FELELŐS TANÁRSZERKESZTŐ: NEMCSIKNÉ PINCZÉS GYÖRGYI FŐSZERKESZTŐ: BOLDIZSÁR TÜNDE 9.C GRAFIKUS SZERKESZTŐ: BERÉNYI ERVIN 9.NY

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken)

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) A tények: Időpont: 2012. október 10 13. Helyszínek, látnivalók, programok: Dachau: koncentrációs tábor megtekintése Strasbourg: angolosok: részvétel

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

FEBRUÁR 8. TORNÁVAL, MAGYAR NYELVVEL ÉS MATEMATIKÁVAL ISMERKEDTEK A

FEBRUÁR 8. TORNÁVAL, MAGYAR NYELVVEL ÉS MATEMATIKÁVAL ISMERKEDTEK A Czina Sándor Tagintézmény FEBRUÁR 8. TORNÁVAL, MAGYAR NYELVVEL ÉS MATEMATIKÁVAL ISMERKEDTEK A LEENDŐ ELSŐSÖK A CZINA ISKOLÁBAN Évek óta hagyomány a Czina iskolában, hogy olyan rendezvényeket, programokat

Részletesebben

PLÉBÁNIÁNK ESEMÉNYEI 2014

PLÉBÁNIÁNK ESEMÉNYEI 2014 PLÉBÁNIÁNK ESEMÉNYEI 2014 Mindig jó érzés visszagondolni egy évre és végigtekinteni rajta, megállapítani, hogy mennyi élménnyel gazdagodtunk. Plébániánkon is számos esemény, program volt, a szokásos ifjúsági

Részletesebben

2010. november 8-12. Ábrányi Emil Általános Iskolában

2010. november 8-12. Ábrányi Emil Általános Iskolában ErkEl témahét 2010. november 8-12. Ábrányi Emil Általános Iskolában Felelős: Kiss Józsefné TARTALOM A témahét célja A témahét programja A feladatok megvalósítása A témahét értékelése Képek a témahétről

Részletesebben

Szász Híradó MÉRLEGEN A FÉLÉV. A Szász Márton iskola féléves értesítője KÖSZÖNTŐ ÚJ CÍMERÜNK NÉVVÁLTÁS ELŐTT

Szász Híradó MÉRLEGEN A FÉLÉV. A Szász Márton iskola féléves értesítője KÖSZÖNTŐ ÚJ CÍMERÜNK NÉVVÁLTÁS ELŐTT Szász Híradó A Szász Márton iskola féléves értesítője Kedves Olvasóink! KÖSZÖNTŐ A 2015/2016. tanév első Szász Híradóját tartják kezükben. Célunk, hogy iskolánk életének első félévéről, illetve a tanév

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. Mezõgazdasági program. Kedves lakosok! Bezárt szeméttelep rekultivációja. Tûzifa biztosítás

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. Mezõgazdasági program. Kedves lakosok! Bezárt szeméttelep rekultivációja. Tûzifa biztosítás TARCSAI HÍRADÓ Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne. Tamási Áron 2015. január INGYENES ÖNKORMÁNYZATI INFORMÁCIÓS LAP 15. évfolyam 1. szám ÖNKORMÁNYZATI HÍREK Kedves lakosok! Az év

Részletesebben

Nyár. Boda.try.hu. Sokan kifeküdtek amikor megtudták, hogy folytatódik a magazin

Nyár. Boda.try.hu. Sokan kifeküdtek amikor megtudták, hogy folytatódik a magazin 1 Nyár Boda.try.hu Örömmel értesítek minden lovast, hogy készülőben van Boda lovas honlapja! Az oldalon megtaláljátok a lovarda árait, lovait. A kisebb és nagyobb lovasok rajzait, írásait, és csodálatos

Részletesebben

A Fejér Megyei Eötvös József Szakképző Iskola és Kollégium diákújságja

A Fejér Megyei Eötvös József Szakképző Iskola és Kollégium diákújságja CSOMÓ Csak Okosan Minden Órán A Fejér Megyei Eötvös József Szakképző Iskola és Kollégium diákújságja 2012. december Mikulás nap December 6-án, a diákönkormányzat jóvoltából, iskolánkba is ellátogatott

Részletesebben

Á Á É É É ö É Ó ú Á ú Á Á Á Á ö Á ő ű ú ö ö ú ű ú É ő ö ú ú ű ö ű ő Ú Ú ú ő ö ö ő ö ö Á ö Á ö ú ű ö ö ö ö ö ö ö ö ö ő ö ö ö ö ő ö Á ö ő ö ö ő ú ú ö ö ő ö ö ö ö ú ö ú ö ő ú ö ö ö ö ö ú ö ú ú ö Ú ő ű ő ö

Részletesebben

I. díjas Károlyi Pályázatok Alsó tagozat 2015/16.

I. díjas Károlyi Pályázatok Alsó tagozat 2015/16. 1 I. díjas Károlyi Pályázatok Alsó tagozat 2015/16. A VERSFARAGÁS kategóriában kétféle módszerrel lehetett verset alkotni. Szabályos, kötött formában vagy rímek nélkül, szabadon. Magyar Emma 4.b Emma két

Részletesebben

2016. április. Nagypalli Hírhozó. Nagypall Község Önkormányzatának lapja. Együtt ünnepeltünk március 15-én

2016. április. Nagypalli Hírhozó. Nagypall Község Önkormányzatának lapja. Együtt ünnepeltünk március 15-én Nagypalli Hírhozó Nagypall Község Önkormányzatának lapja Együtt ünnepeltünk március 15-én Nagypalli Német Nemzetiségi Óvoda- Kindergarten Pahl Kedves Olvasó! Tartalmas márciusnak néztünk elébe. A nőnap

Részletesebben

ó á á á á á ó á ó Á ö é á ó Ú á á á ó Á ö é á á á ó ó ó á á ó á ó Ú á é á ó ü é ü é á á á á ó é é á ú á ó á é ó á ó Ó é á ó é á ó ó á Ó Ö é á ó á ó é é é ü é ó á Ó é é é ó ó ó á ó é é ó á ü ó é á ó é é

Részletesebben

É É Á É É ó ó ö ű ó ó ó ű ó ö ö ű ó ó ő ö ű ó ó ű ú ö ű ó ó ó ó ö ű ó ó ó ö ű ő ő ő ó ö ű ú ö ó ó ó ú ő ő ü ó ó ó ö ű ű ö ő ó ú ó ö ü ö ű ó ó ö ő ö ó ö ö ő ő ö ó ő ö ő ó ő ó ő ú ú ö ű ó ú ö ő ű ö ó ó ó

Részletesebben

Á Ó Ö Á É É É É Ő ű Á Ó ű Ö ű ű ű Ó ű Ö Ú Ö Ú ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ü Á ű ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű Ö ű ű Ü ű ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű ű ű ű ű Á Á ű É ű ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ó Ü Á É Ű ű ű ű ű Á ű ű ű Á É ű Ú Ó

Részletesebben

INNOVÁCIÓ ADVENT-3 HETES PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSÁNAK LÉPÉSEI

INNOVÁCIÓ ADVENT-3 HETES PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSÁNAK LÉPÉSEI INNOVÁCIÓ ADVENT-3 HETES PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSÁNAK LÉPÉSEI AZ INNOVÁCIÓRÓL Az iskolánkban sok-sok évre visszamenő hagyománya van a karácsonyi műsornak, a tavalyi projekt azonban sokkal több volt ennél.

Részletesebben

A környék legjobb sulija

A környék legjobb sulija A környék legjobb sulija Szerintem minden diák egyetért velem, ha azt mondom, hogy egy jó suliban rengeteg a program. Persze az még jobb lenne, ha a gyerekeknek kellene tanítania a tanárokat, de ezt sajnos

Részletesebben

ő Á ú ő ú ő ú ú ú ő ő ő ű ú ű ő ő ú ő ő ő ú Á ő ú ő ő ú ő ő É É ú ő ő Ú ő É ú ú ő ő ő ő ő É ő ő ú É ű ű ű ú ő ő É ő ű ő ő É ú É ú ő ő ű ú ű ő ő ú ú Ú ú Ü ő ű ú ő ű ő ő ú ő ő ő ő ú ő ő ú ú ő ú ő ú ű ű É

Részletesebben

Látogatás az iskolában

Látogatás az iskolában Tartalomból: Anyák napi meghívó Látogatás az iskolában Kis-Kazinczy szépkiejtési verseny Számlaszám változás Mûvelõdési Ház átadása, Gyereknap Program Gulyásfõzõ verseny Elsõ Baba-Mama Börze Bekecsen Foltvarró

Részletesebben

,,Tele vagyunk fiatallal,,

,,Tele vagyunk fiatallal,, t a v a s z t ó l õ s z i g,,tele vagyunk fiatallal,, Vakáció, szabadidõ: mindannyiunk iskolája! A nyári, a családi, közösségi idõtöltés, a táborok, minden, ami nem az iskolában, nem a televízióban, nem

Részletesebben

Megint egy évvel öregebbek lettünk

Megint egy évvel öregebbek lettünk Megint egy évvel öregebbek lettünk Szeptemberben ismét elkezdődött egy újabb tanév. Az évnyitón még a nyári emlékek hatása alatt ültünk az udvaron. Vidáman, nevetve meséltük egymásnak a szünet élményeit.

Részletesebben

Á Á ó ő ő ó Ő ó ó ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Ó ó ő ó ó Ő Ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Á Ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Á Ó ó ó Ő ó ó ó Ó ó Ú ó Ó Ó ó Ó Ó Ő ó Ó ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó ó ó Ó ó ó ó Ó Ú Ó Ó ó ó ő ö Ó

Részletesebben

Ú ő É ő ű ő ű Á É ő Ó Á Á ő ű ű Á ű Ú É ő É Ú Ö ő ő Á ő ő Á É É Á ő ő ő ő ő ő Á Ó Á É Ú Á Á Á ő Á Á Á Á Á É ő ő ű ő ő É ő ő Á Á Ó Ü Á É Á ő Á ő ő ő Á É Ü ő Á Á ő Ö ő ő Á É ő ő ű ő Ö Á Á Ú Á Á Á É É ő ű

Részletesebben

É Ó Ö Á ú Á ú ú ú ú Ó ú ú ú ú ű ú Á ÁÉ Á ű ű ú ú É ú É É ű ű É ű Ú ű Ü ú ű ú Ö Ú ű Ö Ö ú Ő ú ű Ö ú ú Ú Ó ú ú ű ú Ö Ú Ü Á Á Á É Ü ű Ü Ö É Á Ü Ó É Ö É ű Ü Á Á Á ú Ü Ö Á É Ü Á ú Ö Ö ú Ö Á ú É É Ö É Á Á Á

Részletesebben

ű É ű Á Ü É É ű ű Ű ÓÓ Ü É Ü Ú Ú ű Ú Ö Ö Ü ű ű Ű Ú Ö Ü Ö Ú Ó Ó Á É Ú Ű Ú Ú Ú Ú Ú ű Ú Ű Ú ű ű Ú ű ű Ú Ú É Á Ú Ú É É ű ű ű Ú ű ű Ú ű Ú Ó É Ű Ó ű Ú ű ű ű Á ű ű Ú ű ű É ű ű ű ű Ó Ú Á Ú ű Á ű Á Ú Ó ű ű Á ű

Részletesebben

Ó Ú Ö Ú É Ö É Á ű ű ű ű ű ű ű ű Á ű Á Ú ű Ü ű ű Ü ű Ó ű ű Ú ű Ö Ö ű ű ű ű Á É Ó ű ű Ü Ö ű ű Ü Ú É ű ű ű ű É Ü Ü Ü É Ü Ü Ü Ü ű ű ű ű ű ű ű Ú É ű ű ű ű É Ü ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ú ű Ö ű Ü ű ű ű ű É ű Ó ű ű É

Részletesebben

Ú ű Ú ű ű ű Á ű Ö Á ű ű ű ű ű ű Ö ű Á ű ű Á ű ű ű ű ű Á ű Ú Ü Ü ű ű Ü Ü Ö ű ű ű ű ű Ú Ü ű ű ű ű ű Ú Ó ű ű ű Á É ű ű ű Ű ű ű ű É Á Á Á Á Ó Ó ű Ü Ú Ú Ö Ú ű Ö Ő Ú Ú ű Ó Ő Ú Ö Ö Ő Ű É ű Ó É Á Á ű ű Ú Á É É

Részletesebben

Á É ö ö ő ő ő Ú Ü ö ö ő ő ö ú ő ö ő ö ú ü ö Ü Ó ö ö ö ö ö ő ö ú ú ö ü Ü ö ö ö ö ö ö ő ö ö ő ö ü ő ö ő ü Ü Ó Ó ö ö ő Ü Ó ö ő ő ő ő Á ő ő Ü ő ö ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő É ü É ö ö É Ó ő ő ő ő Ü É ő Ó ő ő

Részletesebben

É É É É É Ö Á Á É Ő ű ű ű Ü ű ű ű Ú Á ű Ö ű Ú Á Ú ű Ó Ú Ú Ú Ú ű Ú Ú ű É ű ű É É É ű É É Ü ű ű É Á ű Á Á Ü Á Ü É Ú Á Ú Ó Ü Ü Ú ű ű Ú Ü Ü ű Ú É Ö ű ű Ü Ó Á Ö Ö ű Ö É É ű ű É ű ű ű Ú ű Ö É Ó ű Ú Ú Ú É Ú Ú

Részletesebben

Á ő ő ő ö ö Ó ő ú ö Á É É ü Ö ő ö ő ő ö Ó ö Ú Ó ő ő ő ö Ö Ú Ú ő Ö ú ö ő ú ú ú Ó ö Ó Ó Ú Ú Ú Ú Ö Ó ő ő ú ő ű ü ő ö ö ö ő ü Ó Ó ő ő Ó ö Ó Ó ü ő ő Ó ő ö ő ő Ó ő ő ő Ú ö ő Ó Ó ő Ó ő Ö ő ö ő ü ü ű ö ö ö Ó ö

Részletesebben

Á Á é é ő ö ó é é é é é ő é é é ő ő ő é ü ő ó ó ó ö ö é é ő é ő é ő ö é é é é é é é ő é ű ő é é é é é ó ő ö é ú ö é ö é é ö ő ó ő ó é ő é ő ő é ő ó ó é ő ő é é ü ő é ó é ö ő é ő é ó ő é é ő é é ő é é é

Részletesebben

Beszámoló a 2014/2015. nevelési évről

Beszámoló a 2014/2015. nevelési évről Beszámoló a 2014/2015. nevelési évről Készítette: Mészáros Éva Margit óvodavezető A Szálkai Óvoda működési tevékenysége: A Szálkai Óvoda jelenlegi nevelési programjának középpontjában a művészeti célú

Részletesebben

ö É ö ö ő ő ö ó ó ú ő ó ö ö ő ő ö ö ó ű ű ó ú ó ő ő ö ű ó ő ö ö ű ű ó ú ő ó ó ö ű ó ő ö ö ű ű ó ő ő ö Ü Ü ö ű ó ő ö ö ű ű ó ő ó Ü Ü ó ő ő ű ö ö ű ű ű ű ő ö ó ű ó ö ű ö ó ö ó ö ő ó ö ö ő ó ö ö ö ű Ö ö ö

Részletesebben

Á ú ő ú Ú ü Ö ú Á Ó ú ü ő ő ő ú Ö ú É ú ű ü É ü ú ő ő ő ú ú ü ü Ö Ö ú ő ő ű É ü ü ü ú ő ő ú ü ü ő ő ő ú ü ő Ö ű ő ü ő ü ő ő Á É ő ü ő ü ú ú ő ü ü ü ő ü ő Ó ü ü ü ü ú É ő ü ü ü ú ő ü Ó ü ü ő ú ő ő ü ü ú

Részletesebben

ú ú ű ú ú Ú É É Ó ű ű ü ú ü ű ü ú ú ü ü ü ú ü ú ü ü ü ü ú ű ü ü ú ű ü ü ü Á ű ű ú ű ü ü ú ű ü ű ú ü ü ü ú ű ü ü ü ű ú ü ú ü ü ü ű ű ú ü ú ű Ö ú ü ü ü ü ü ú ű Ö ü Ú É ú ú ü ü ü ü ü ü ü ü ü ú ü ú ü ú ü ü

Részletesebben

ö Á É É ö ö Ö ö ű ö ő ö ő ö ú ü ö Ü ö ö ö ö ü ö ú ö ő ü ö Ú ü ü ö Ü ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ü ő ö ú ö ö ü ö ö ö ö ő ő ö ű ö ö ű ö ö ő Ü ö Ü ö ü Ü ö ö ö ú Ó ö ö ö ö ö ő ö ö ú ö ő ö ö ő ő ö ö ö ü ö ö É ö

Részletesebben

ö ű ö ö ö ö ü ö ö ü ö ö ö ö ö ö ű ö ü ú ö ö ö ö ű ü ü Ö ü ö ű ű ű ö ú Ü Á Á Á ö ö ú ü ú Ü ö ö ö ö ö ú Ü Ü ö ö Ü ö ü ö ú ö ü ö ü ü Ü ü ű ö ü ö Ü Ú Ü ü Ü ü Ü ú Ü ö ö ü ö ö ű ű ü ö ű Á ö ü ö ö ú ö Ü Á Ü Ő

Részletesebben

É ú ú ú ú ú ú ú ú ú É É ú ű ú ű ú Ú Ü ú ú ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Ü ű ű ú É É ű É ű É ú ú ú ű É ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Á ú É ű ű ú ú ú ú ű ű ű ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú Ú ű ú ű ű ú ú ű Ü ú ű

Részletesebben

ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ő ű Ö ő Ö ő ő ő ő ő ő ő ő ü Ö ő ő ü É ő ő ü ő Ú üü ő ő Á Á É É Á ü Ú ő Ó ű ő É ő ű ő ő ő ő ő ű É Ö ű Ú Ö É ő ű ü ő ü É É É É É ő É ü ű ő ü űú ű ü ű Ú É ü ű É É É ő Ó ő ű Á ÚÚ ő ő É

Részletesebben

Á ű Ú ÚÉ Á Á Ü Ü ű Ü Ü Ü Ú Ü Ü Ü É Ú Ü ű Ü Ü Ö ű ű Ü Ü Ü Ü Ü ű ű ű Ú ű ű Ú ű ű ű ű Á Ú É Á ű Á É Á Ú ű Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á ű Á Á Á Á Á É ű Ü ű Á ű ű ű Á ű Ú Ó Á Á ű Ú ű Ü ű Ü Á Á ű ű É

Részletesebben

É ú ú Á É ú É ű Á Ú ú ú ú ű ú É ű ú ú ű ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ű ű ú Á Á ű É É ú ú ú ú ú ú ű Ü ű ű ű Ö Ú ú Ú ú ű ú ú ű ú ű ű ú ú Ö ű ú ú ú ű ű ű ű ú ú É É ű ű É É ú ú ű Á ú ú ú É Ú ű ú ú ű ú ú ú Ü ú

Részletesebben

ö ő ö Ö ö ó ő ő ő ú ö ö ő ó ü ö ö ő ő ő ő ő ö ő ö ő ó ő ö ő ő ő ú ó ő ö ó ö ő ó ö ő ő ő ó ő ő ő ő ö ö ő ö ő ó ú ö ö ő ő ó ő ő ú ő ü ő ó ö ö ő ő ő ü ö ö ő ó ó ö ő ő ö ő ö ö ö ö ő ő ő ü ű ö ö ő ő ó ö ö ö

Részletesebben

É Ú ú Á Ú Ú Á Á Ú ú ú ú Ú ú Á Ú Ü Ü ű ű ú ú ú ú Ü ú Ü Ú ú ű ú É ú Ü ű ú ú Ú É É Á Á Á Á Ü ú Á Á É Ú É ú Á Ü É Ü Ü Ü Ü Á Á ű ú ű ú Ü ű Á ú ű ű ú ű ű ű ú ű ű ű ű ú Ü É ű ú ű Ü ű ú ű Ü Ü Ü ú Ú ú ú ú ű ú ű

Részletesebben

ú ő ü ő ő ü ő ű ű ő ü ü ő ő Ü Á ő ü ő ő ü ő ő ü ő ú ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ü ő ü ő ő ű ű ő ü ő ő ő ü ő ü ő ű ő ü ő ő ő ő ü ü ü ő ő ű ú ü ü ő ő ő ő ü ü ő ő ő ü ő ő ő ő ű ő ú ő ő ü ő ő ü ő ő ő ű ő ő ű ü ü ő

Részletesebben

Ó Á É Ő É ő ő ő ó ó ó ó ó ő Ö ó ő ó ü ő ó ő ű ó ó ó ő ő ő ő ő ű ő ó ü ó ő ő ő ő ó ü ó ó ó ű ő ó ő ó ő ú ő ő ü ő ó ü ó ő ő ő ü ó ó ő ő ü ő ó ő ó ő ű ő ő ű ő ó ó ó ó ó ó ő ő ó ó ó ő ó ő ü ó ű ő ő Á ó ó Ó

Részletesebben

Á ö ü ö ő ö ű ö ú ú ö ú ő ő Á ő ő ö ú ü ő ő ú ő ő ő ő ö ü ő ő ú ő ö ö ü ü ő ö ü ü ö ő ú ő ő ő ö ú ú ö ö ú ő ü ü Ü ő ö ő ű ü ö ú ú ú ö ő ö ő ö ú ö ű ő ő ö ő ö ü ö É É É É Ú É É É É É öö É É ő É ö É

Részletesebben

alkotmányos törvényeit megtartom, szülőhazám szellemi nagyjainak örökségéhez hű leszek, a Liszt Ferenc nevét viselő Zeneművészeti Egyetem

alkotmányos törvényeit megtartom, szülőhazám szellemi nagyjainak örökségéhez hű leszek, a Liszt Ferenc nevét viselő Zeneművészeti Egyetem 02 GÓLYAESKÜ Én,, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója esküszöm, hogy a magyar nemzet alkotmányos törvényeit megtartom, szülőhazám szellemi nagyjainak örökségéhez hű leszek, a Liszt Ferenc nevét

Részletesebben

É Ő É é ö í é í é í í Ú é é é í í ő ö ö é É Ó É Á í é ő é í í í Í Í í í É É É í é é í Í é Íő é í é í é í í Í ú é é ű í í é í í Í ö ö ő é ö ö é é í Á ő é é é í é Í ö é é é é é é ö Í ö é é é í í é ö í í

Részletesebben

ü Ü ö ö ö Á ő ö ö ö ü ú ö ő Á ő ö ő ü ú ő ő ő ö ö ö ő ú ő ő ő ö ő ö ű ő ő ő Ú ö ü ő ő ú ú ö ő ö ő ú ú ő ú ö ö ő ú ő ü Ü ö ő É ő ő ü ö ő ú ő ö ű ő ő ü ő Ú ű Ö ü ő ú ő ő ő ú Ú ü ö ő ő ú ő ű ő ö ö ü ö ö ő

Részletesebben

ú Ö ó ú ó ú Ö ő ü ú ő ó ü ú ő ü ú ő ó ó ó ó Ö ő ü ü ü ü ő ú ű ü ú Ö ő ü ő ó ü ü ü ő ő ő ü ó ő ü ú ő ü ő ő ő ó ó ő ó ó ü ő ó ü ó ó ü ú ó ó ő ú Ö ó ü ó ő ó ő ó ő ó ó ü ó ó ó ó ú ő ü ó ü ú ó ő ü ó ő ő ő ü

Részletesebben

É Á Á ű ű É ű ű Á ű Ó Ő Á Á Á Ő Á ű Á Í É Ö ű ű É Ö Ö Á Á Ö Á ű É Ö É Á Ö Á É É Á ű Ö É Í Á Á ű Á ű ű É Á Á Á ű ű É Ü Ő Á Á Á ű Á ű Á ű Ö ű ű Á Á Ö Ö Á ű Ö ű ű Í ű Á Á ű Á É Í Á Á Ó ű ű Á ű Á Á Á Á É Á

Részletesebben

ö ü ö ú ú ö Á Ú ü ö ö ü ű É ú ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ö ű ú ü ö ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ü ö ű ű ú ö ü ö ö ö ű ö ű ö ö ü ú ü ö ü ö ü ü ö ö ö ö ö ü ö ű ü ö ö ű ö ö ö ö ü ú É ö ö ö ö ö ö ö ú ú ö ö ö ö ö ö ú ú ú ú

Részletesebben

ú Á ö ü ö ú ű ü ü ö ö ű ö ö ö ü ö ü ö ű ü ö ú ú ü ü ü ú ö ö ö ű ű ü ú ű ü ö ö Á ö ü ű ö ö ü ö ü ö ö ü ö ö ü ö ö ö Á ü ú ö ö ü ö ö ö ú ö ü ö ö ú ú ü ö ű ö ö ö úö ö ö ö ö ö ű ö ú ö ö ö ü ü ö ú ö ö ú ö ö

Részletesebben

Márkói Tükör. Márkói Nyugdíjasok Egyesülete. Márkó Község Lapja Márkóért együtt! Megjelenik: havonta HÍREK

Márkói Tükör. Márkói Nyugdíjasok Egyesülete. Márkó Község Lapja Márkóért együtt! Megjelenik: havonta HÍREK Márkói Tükör Márkó Község Lapja Márkóért együtt! Megjelenik: havonta XXII. évfolyam 12. szám HÍREK A KEOP 5.7.0 energetikai pályázat munkálatai a tervek szerinti, igen gyors ütemben haladnak. A tetőtéri

Részletesebben

Községi Hírmondó 2016. január-február 4. évfolyam, 1. szám

Községi Hírmondó 2016. január-február 4. évfolyam, 1. szám Községi Hírmondó 2016. január-február 4. évfolyam, 1. szám Baj Község Önkormányzatának tájékoztató kiadványa Költségvetés 2016 Baj Község Önkormányzat Képviselő-testülete a január 26. napján megtartott

Részletesebben

Nagypalli Hírhozó. 2016. január. Nagypall Község Önkormányzatának lapja. Mentovocs Éva: Boldog, derűs új évet!

Nagypalli Hírhozó. 2016. január. Nagypall Község Önkormányzatának lapja. Mentovocs Éva: Boldog, derűs új évet! Nagypalli Hírhozó Nagypall Község Önkormányzatának lapja Mentovocs Éva: Boldog, derűs új évet! Megfáradt már az Esztendő, lassúbb lett a lépte, úgy gondolta, ideje lesz megpihenni végre. Búcsúzóul összehívta

Részletesebben

Október. Szüreti felvonulás és bál. Kirándulás a Gemenci erdőben. Tanulmányi kirándulás Bikalon

Október. Szüreti felvonulás és bál. Kirándulás a Gemenci erdőben. Tanulmányi kirándulás Bikalon Tartalom Szüreti felvonulás és bál Kirándulás a Gemenci erdőben (1.-2. évf.) Tanulmányi kirándulás Bikalon (3.-4. évf.) Rajzpályázat Vetélkedő a magyar népmese napjának tiszteletére Bolyai matematika csapatverseny

Részletesebben

A Rimaszombati Kereskedelmi Akadémia diákjainak független lapja

A Rimaszombati Kereskedelmi Akadémia diákjainak független lapja XII. évfolyam 15,-Sk 4. szám 2006/ 2007 A Rimaszombati Kereskedelmi Akadémia diákjainak független lapja Tartalom 2- Kedves Diáktársaim! 3- Gondolataim és érzéseim 4- Fényképezkedés 5- Egy kis mosi sosem

Részletesebben

Nyugdíjasok karácsonyi köszöntése

Nyugdíjasok karácsonyi köszöntése Penci Hírek 2016. évi 1. szám január Nyugdíjasok karácsonyi köszöntése Sok évre visszanyúló hagyomány immár az is, hogy a karácsony előtti szombaton meghívást kapnak a hetven éven felüli nyugdíjasok a

Részletesebben

A legnagyobb cél pedig itt, e földi létben ember lenni mindég, minden körülményben (Arany János) Az igazat mondd, ne csak a valódit.

A legnagyobb cél pedig itt, e földi létben ember lenni mindég, minden körülményben (Arany János) Az igazat mondd, ne csak a valódit. FÜGGETLEN MAGYARORSZÁG A legnagyobb cél pedig itt, e földi létben ember lenni mindég, minden körülményben (Arany János) Az igazat mondd, ne csak a valódit. (József Attila) A rendszerváltozás veszteseinek

Részletesebben

2013. OKTÓBER HAVI PROGRAM ÉRTÉKELÉSE

2013. OKTÓBER HAVI PROGRAM ÉRTÉKELÉSE 2013. OKTÓBER HAVI PROGRAM ÉRTÉKELÉSE Október 1-jén a zenei világnap alkalmából fellépő Újfehértói Fúvószenekar nagy sikerű koncertet adott iskolánkban a város kulturális napi rendezvényeinek keretein

Részletesebben

NYÍLT LEVÉL TESTVÉREIMHEZ

NYÍLT LEVÉL TESTVÉREIMHEZ A Botorka Néptáncfesztivál kiadványa Publicaţia Festivalului de Dansuri Populare Botorka 1. szám numărul 2, 2014 október 25 NYÍLT LEVÉL TESTVÉREIMHEZ Köszönöm Nektek, Testvéreim, szerte a Kárpátmedencéből!

Részletesebben

COOL-TÚRA 2010. 2. évf., 3. szám. Kistörő Adrienn és Hódosné Tatár Ildikó Cool-túra vetélkedő szervező

COOL-TÚRA 2010. 2. évf., 3. szám. Kistörő Adrienn és Hódosné Tatár Ildikó Cool-túra vetélkedő szervező A B E R E N T E I Á M K D I Á K J A I N A K L A P J A 2. évf., 3. szám COOL-TÚRA 2010 Idén 5. alkalommal került sor a berentei kezdeményezésű Cool-túra vetélkedőre. A nyelvművelés tematikájú írásbeli feladatsort

Részletesebben

Felkészülve a belvízre

Felkészülve a belvízre Alapítva 2011. FELGYŐI HÍREK KIADJA: FELGYŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Felgyő, Széchenyi út 1. 2013. Február-Március III. évfolyam 2-3. szám felgyo.hu/felgyoihirek TELEFON/FAX: 06-63/580-061 FELELŐS KIADÓ: HORVÁTH

Részletesebben

Kistérségi diákparlament

Kistérségi diákparlament CsengőSzó AZ EÖTVÖS JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA LAPJA XiV. évfolyam 8. szám 2010. április 1848. március 15. Minden évben elérkezik március idusa, amikor a magyar nép egyik legjelesebb eseményét ünnepeljük.

Részletesebben

Mi történt 2006-ban? Az egyesületi évzárón elhangzott elnöki beszámoló

Mi történt 2006-ban? Az egyesületi évzárón elhangzott elnöki beszámoló Mi történt 2006-ban? Az egyesületi évzárón elhangzott elnöki beszámoló A mai nap tiszteletére még mindig gyönyörû idõ van. Kicsit furcsa adventkor ez az idõjárás, de azért nem tiltakozunk, hogy a természet

Részletesebben

2016. június. Nagypall Község Önkormányzatának lapja

2016. június. Nagypall Község Önkormányzatának lapja Nagypalli Hírhozó Nagypall Község Önkormányzatának lapja Elballagtak nagycsoportos óvodásaink. Búcsút vettek az óvodától, az óvó néniktől, kispajtásoktól és a játékoktól. Szeptembertől várja őket az iskolapad

Részletesebben

X. ÉVFOLYAM 5 SZÁM 2012. MÁJUS. Pusztaföldvári Önkormányzat Hivatalos Havilapja. 2012. Május. Tisztelt Pusztaföldvári Lakosok!

X. ÉVFOLYAM 5 SZÁM 2012. MÁJUS. Pusztaföldvári Önkormányzat Hivatalos Havilapja. 2012. Május. Tisztelt Pusztaföldvári Lakosok! X. ÉVFOLYAM 5 SZÁM 2012. MÁJUS Pusztaföldvári Önkormányzat Hivatalos Havilapja 2012. Május Tisztelt Pusztaföldvári Lakosok! Szokásomtól eltekintve most szeretném átadni az első oldalt egy olyan településünkön

Részletesebben

Ágfalva Önkormányzatának tájékoztatója

Ágfalva Önkormányzatának tájékoztatója Á G F A L V I K R Ó N I K A XVI. évfolyam 12. szám Ágfalva Önkormányzatának tájékoztatója 2015. DECEMBER Boldog Karácsonyt! Fröhliche Weihnachten! Merry Christmas! 2 Á G F A L V I K R Ó N I K A 2 0 1 5.

Részletesebben

KÉT ASSZONY TOLDI ÉVA

KÉT ASSZONY TOLDI ÉVA KÉT ASSZONY TOLDI ÉVA A Hídban az 1960-as években Déry Tibornak több novellája és esszéje jelent meg, s új regényéből, a G A. úrx-ben címűből is küldött részleteket folyóiratunknak. Ezek a szövegek azonban

Részletesebben

Vincze Lilla rajongók lapja III. évfolyam 2. szám 2010. nyár www.ejvarazs.hu

Vincze Lilla rajongók lapja III. évfolyam 2. szám 2010. nyár www.ejvarazs.hu Vincze Lilla rajongók lapja III. évfolyam 2. szám 2010. nyár www.ejvarazs.hu Pejkó Gergő felvétele BEKÖSZÖNTŐ Kedves Olvasók! Jól van dolga mostanság Lilla rajongóinak, és bőven van dolga a rajongói lap(ok)

Részletesebben

Ajtósi Hírmondó. Csütörtök. IX. Dürer matematika, fizika és kémia csapat- Verseny Döntő Miskolc, Földes Ferenc Gimnázium 2016. február 4-7.

Ajtósi Hírmondó. Csütörtök. IX. Dürer matematika, fizika és kémia csapat- Verseny Döntő Miskolc, Földes Ferenc Gimnázium 2016. február 4-7. Ajtósi Hírmondó A Dürer Verseny döntőjének hivatalos napilapja III. évfolyam, 1. szám 2016. február 4. csütörtök IX. Dürer matematika, fizika és kémia csapat- Verseny Döntő Miskolc, Földes Ferenc Gimnázium

Részletesebben

ű ű ű É Ü ű ű ű Ö Ü Ö ű Ö Ú Ö ű ű ű Á ű ű Á É ű Ú ű Ó ű É Ó É ű ű É ű ű ű Á ű ű ű ű Ö Ö É Ú Í ű Ó ű Ö ű Ö Ö Ö Ö Ö ű ű ű ű ű Ö É É Á Á É Ö Ö É Ú Á ű Ö ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű É ű Ő ű Á ű

Részletesebben

ő ú ú ú ú ő É Á Ő ú ő ű ő ő ü ú Ö É É Á Á Á Á ú ő ü ú ő Ö ú ú Á Á Á ő ü É Á Á ú Ö Ö É É ü Á É Á Ü É Ö Á Á Á Á Ó É Ó Á Á É É É Ü Ö Ú É ú Á É É ü ú Ö Ú É É Ő Ó Ó Ö Ó ú Ő ű ú Ő ű ő ő ú Ö ű ő ő ű É Ő É ű Ü

Részletesebben

Határtalanul! Galántai táncok. Előkészítő programok

Határtalanul! Galántai táncok. Előkészítő programok Határtalanul! Galántai táncok Előkészítő programok A Határtalanul! program keretében a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium 9. HR osztálya a gimnáziumi együttműködés keretében a felvidéki, galántai Kodály Zoltán

Részletesebben

ő Á Á Á ő ó Á Ö É Ö Á Á É Ó Á É É ó ő ü ő ü ő ő ó ó ő ó ó ő ó ő ő Ö ü ó ú ó ő Ö ő ü ó ő ő ú ó ő ü ő ő ü ü ő ő ő ő ő ő ő ü ü ó ó ő ü ő ő ü ü ő ü ó ő ó ü ü ő ú ü ő ü ü ő ő ü ó ő ü ó ó ő ü ú ő ó ő ü ó ú ő

Részletesebben

Á Á Á Ó ő ő ő í ő ö í ő ő ó í ó í ö ú ű í ó í ö ö őí ö ö ó í ő Á Á ö ö ű ö ö ö ö ö í ö ő ő ö ö í ő ö Ö Ú É Á őí í ö ö ö ö ö ő ö ő ő Ó ú ö ö ó Á ö ö ö í ö í ö í ű ö ö ű ö É ö ú ö í ö ú ű ö ű ö ö ő ű Ö ő

Részletesebben

Emlékeink. Búcsúra készülünk. Tartalomból. Tolmács Községi Önkormányzat lapja

Emlékeink. Búcsúra készülünk. Tartalomból. Tolmács Községi Önkormányzat lapja Tolmács Községi Önkormányzat lapja 2009. július Tisztelt Tolmácsiak! Búcsúra készülünk A Kisbíró el ózó számának megjelenése után oly gyorsan teltek a hetek, napok, hogy szinte úgy érezhetjük, elszaladt

Részletesebben

ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú

ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú ű ú ű ű ű É ű ú É É ú Ó Á ú ú Á ú É É ű ű É ú ú ű ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú ú ú ú É ú ű ű Ú ú É ű ú ú ú ú ú Á Ú ú Ú ű ú ű ú ú ű ú ú ű ú ú ú Ú ú ú ű ú ú Á ú ú ú ű ú Ú ú ú ú ű ú ú Ú ú ű

Részletesebben

Ó É Í ű ö ö ű í ö ö ö ö ö ö ö í ö ú ö í í ö í í í í ű ö í ö í ú Á Í Ó Á í ö ö ö ö ö ú Ú ö í í í ö ű ö ú ö Ú É É ö ú ö ö ú í í ú ú í ú ú í É ö É ö ú ú ú ö ú ö ú í É ö ö ö ö ö ö ú ö ö ú ú Á í ú ö Í ö í ö

Részletesebben

ű ű ű ű É ű É Ú É É ű Ú É ű ű É É ű ű ű ű É É ű É ű ű ű É ű ű Á Ü Á ű Ú É É ű É ű ű É É ű ű É Á Á ű É É Ü ű Ú Ü ŰŰ ű ű ű Ó Ú ű ű Ö É ű Ú ű ű ű ű ű ű ű Ú Á É Ö Ü ű ű ű É É Á Á Á Á Ú É ű É ű ű Ü É É Ú ű

Részletesebben

Á Á ó ó ő ó ü ó ó ó ó ó ő ó Á ó Í Í ő ő É Á ó ó ó ó Á ő É ó ő ő ő ő ü ó ő Ö Ö Ö ő ó ő ó ő ő ő ú ő Á Ö É ó ó ő ó Á ő ó ő ő ő ő ó Ö ú ú ú ű ó ó ő ó ú ú ő ó ü ó ó Ö ú ű ó ű ü ű ü ű ű ü ű ü Ö ó ő ó ú ő ó ó

Részletesebben

ű Ó ú ú ú ú ú Ö Ö ú Á Ú ű ú ú Ú É ú ú Ö Ö Ű ú ú ú ű ú É ű ú É ú ú ú ű ű ű ú ű ú ű ú ű ű ú ű ű ú ú Á ú É ű ú ú ű ú Ü ű ú ú ű ű ú ú ú ú Ö Ö Ú ú ú ú ú ú ú ú ű É ú ú ú ű ú ú ű ú ú ú É Í ú ű ú ú ú ú ű ű É ú

Részletesebben

ö í ő ő ő ö ö ö ö ö ő ő í ű ő ő ő ő ő í ű ő ő ő ű í ű ó ő ő ó ú ő ő ó ó í ó ö ö ö ő ő ő ő ú ú ó ö ö ő ő ű ö ö ú ó ó ó ö ú ő ó ö ő ő ö ő í ö ö í ő ö ő ö ő ö ú ő í ő ő ö ú ű ő ő ő ő í ö ö í í ú í ö ó ő ö

Részletesebben

ö ö ö ö ü ő ű ó ö ö ű ó ú ó ű ó ú ó ó ü ó ö ó ó ű ö ó ű ö ö ü ü ó ó ü ü ó ő ó ü ó ü ó ó ó ó ő ő ü ő ü ű ó ó ü ó ö ó ó ű ű ő ű ö ö ü ű ő ü ő ű ő ú ü ö ö ó ó ü ü ó ü ó ű ú ó ú ó ö ű ő ü ö ó ó ó ő ó ö ó ő

Részletesebben

ő ö Ö ő í í ő ó ő í ó ő ő Ö Ö ő ö í í ö ö í ő ő í í í í ő Ü í ö ö í ű ó ö Í í ö ó í Ü Ü É í ő ö í ő Ö Ö ő í í í Á ő ő í ő ő ö ö ö ö ó ö Ö í í ó ő Ü í ó ó ő ó ő ó ó í ó ö ó Ó í í í Ö í ő ö ö ö ó í ő ő í

Részletesebben

Í ö Í ú Ú ö É Ú É Í Ó Ó ö ö ö Ö ú ú ú É Í É Í Ó Ú ö ö Ú É Í Ö ú ö ú ú Ö ú ű Í Ó ú Í ú Í Á É Í Ó Ö ö ú Ú Ö ö Ú É Í Ó É Í ú ű Í Í öé ö Í Í ú ú ű ö Í ú ű ö ú É ű ú ú Á ú Ö ú ú ö ö ú ű ú ö ö ö ö ú ű ú ö ú

Részletesebben

Pestszentimrei. A misszió hónapja hogy áldást nyerjen a föld minden népe

Pestszentimrei. A misszió hónapja hogy áldást nyerjen a föld minden népe Pestszentimrei Öröm Hír Levél A Pestszentimrei Római Katolikus Egyházközség lapja VI. évfolyam 7. szám (53.) - A misszió hónapja hogy áldást nyerjen a föld minden népe A katolikus egyház 1926 óta minden

Részletesebben

í Í Ő í Ü ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó Ó Á Ó Ü í í ó í Ó Ü í Ó Ó í ó ó ő ő í Ó í Í í Ő í ó í Ó ö ó ó Ö ó ó Á Á ó Á ó É ő í í ő í Í í í í í ó ó ó í Ó Á ö Ö í í É Ő Á ó Á Á É Í É ó í ő í ő Ó ó ó í ó ő ó ó í ó ő Ó ő í

Részletesebben

Á Ő É ú ó ő ó ó ó ü ő ö ű ő É ü ö ö ő ű ü ő Á Ő É ö ó ú ó ő ó ö ú ó ú ó ő ó ö ő ó Ü ő ö ó ő Ü ő ü ö ö Ü ö ö Ő É É ó ö ő ö ó ü ö ö ű ő ú ó ő ó ó ó ő ő ó ó ö ó ó ó Ö ü ő ó ó ó ö ö ö ő ú ó ő ó ó ó ü ó ö ű

Részletesebben

ő ú ö ú ű ő Á ö ő Á ö ű ö ő Á ö Á Á ú ö ő ő ő ú ű ö ú ű ő Á ö ö ű ű ő ö Á ö ő ő ö Á ö ű ö ő ő ő ö ő ö ő ű ú ö ő ö Á ö Á Á ö ű ö ö ű ö ő ő ű ő ö ő ő ö ö ű ö ö ú ö ú ö ö ö ű ö Á ő Ü ö ű ö ő ő ö ö ö ö ő ú

Részletesebben

Á Ú ő ú Ö ó ó ó ő ő ó Ö ő ú ó Ö ú ú ó Ü ú ó ó ó ó ű ó ó Í ú ő É É ő ő ű Ü ő ú ó ő ó ú ú ó ó ó Ö ú ő ú ő ú ő Ö ő Ü ő ó ó ó Ö ú ő ó ó Í Á É É É Á Á É É ó ú ó ő ó ó ó ó Ó ó ű ő ű ó É ú ó Ö ő ú ó Á É Á Í ó

Részletesebben