NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 11/2000. (III.1.)számú. r e n d e l e t e. a közterület-felügyelet működéséről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 11/2000. (III.1.)számú. r e n d e l e t e. a közterület-felügyelet működéséről"

Átírás

1 NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 11/2000. (III.1.)számú r e n d e l e t e a közterület-felügyelet működéséről A Közgyûlés a Közterület-felügyeletrõl szóló évi LXIII.törvény (a továbbiakban: Kftv.) a 43/1999.(XI.26.) BM. rendelet, valamint a 44/1999.(XI.26.) BM.rendelet végrehajtására az alábbi rendeletet alkotja. A közterület-felügyelet jogállása, illetékessége, 1.. (1) A Kftv. 1.. (2) alapján a Közterület-felügyelet a Polgármesteri Hivatal önálló belsõ szervezeti egységeként, Iroda formájában mûködik. (2) Megnevezése: Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyelet Székhelye: 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1.sz. 2..

2 (1) A Közterület-felügyelet illetékességi területe Nyíregyháza Megyei Jogú Város közigazgatási területére terjed ki. (2) A Közterület-felügyeletnek ellenõrzési, illetve intézkedési joga van a város közterületein és olyan földrészleteken amely közhasználatra át van adva, függetlenül annak tulajdonjogától, illetve minden olyan területre amelyet jogszabály elõír. 3.. (1) A Közterület-felügyelet tevékenységét közterület-felügyelõk (a továbbiakban felügyelõ/k) utján látja el. (2) A felügyelõk - mint hivatalos személyek - szolgálati feladataikat a jogszabályokban, illetve a jogszabályok alapján, a jelen rendelet, a munkaköri leírás, és vezetõi rendelkezésekben meghatározottak szerint látják el. Közterület-felügyelõi intézkedések szabályai 4.. (1) A felügyelõt intézkedési kötelezettség terheli a hatáskörébe tartozó szabálysértés, továbbá bûncselekményt vagy a közrendet, az állampolgárok személyét, illetve javait fenyegetõ veszélyhelyzet - észlelése esetében. (2) A felügyelõ jogosult a jogszabályban a Közterület-felügyelet részére elõírt hatósági ellenõrzéseket végezni, a Közterület-felügyelet hatáskörébe nem tartozó szabálysértés észlelése esetén a szükséges intézkedéseket kezdeményezni. (3)Szolgálati feladat végrehajtása során a felügyelõ a részére meghatározott illetékességi területét csak utasításra, vagy vezetõi engedély alapján, illetve végszükség esetén hagyhatja el.

3 (4) A felügyelõk feladataikat járõrszolgálat keretében a jogszabályban elõirt egyenruhában és módon látják el. (5) A szolgálati öltözék, továbbá a szolgálati igazolvány, a kötelezõen viselendõ egyedi azonosító sorszámmal ellátott felügyelõi jelvény igazolja a Közterületfelügyelethez tartozást. Amennyiben a szolgálat ellátása során a hatósági ellenõrzés vagy intézkedés alá vont személy kéri, fel kell mutatni a felügyelõi igazolványt, azonban azt átadni tilos. (6) A felügyelõt: a./ változó munka rendben és szolgálati helyen lehet alkalmazni. b./ Szolgálati feladatok ellátására pihenõidõben is be lehet rendelni. (7) Járõr-társ csak kinevezett felügyelõ lehet. (8) A felügyelõ a jogszerû intézkedésével szembeni ellenállás megtörésére, valamint önmaga vagy más személy elleni támadás megakadályozására testi erõt, könnygázszóró palackot alkalmazhat a jogszabályban meghatározottak betartásával. 5.. (1) A felügyelõ az általa észlelt vagy tudomására jutott és hivatalból üldözendõ bûncselekményt köteles felettesének - írásban, (ha a késedelem kárt okoz) szóban - tudomására hozni. A szóban jelzett törvénysértést a hivatali helyiségbe történõ érkezést követõen írásba is kell foglalni. (2) Minden esetben soron kívül - szóban majd írásban - kell jelentést tenni, ha a felügyelõt vagy a Közterület-felügyeletet érinti a jogsértés.

4 (3) Rendvédelmi szerv tagjának, vagy határõrnek felkérésére segítséget kell adni a jogszabályokban meghatározott módon és keretek között. Errõl a segítségnyújtás befejezése után a felettesét tájékoztatni kell. 6.. (1) Szabálysértésnek az a jogellenes, tevékenységben vagy mulasztásban megnyilvánuló cselekmény melyet törvény, kormányrendelet vagy önkormányzati rendelet szabálysértésnek nyilvánít, s amelynek elkövetõit az e rendeletben meghatározott joghátrány fenyeget. (2) A felügyelõ jogszabályi felhatalmazás alapján figyelmeztet (felszólít), helyszíni bírságot szab ki, vagy feljelentést tesz, a szabálysértés tárgyát képezõ dolgokat, árukat visszatartja átvételi elismervény ellenében, és az elkövetés helye szerinti illetékes szabálysértési hatóságnak adja át. A szabálysértés elkövetésével érintett jármû vezetõjét feltartóztatja, igazoltat, elõállít. a./ A figyelmeztetés (felszólítás) az a felügyelõi intézkedés, melynek során a felügyelõ szabálysértés észlelése, vagy szabálysértés elkövetéséhez vezetõ magatartás megszüntetése érdekében személyt vagy személyeket jogsértõ tevékenységük abbahagyására szólít fel szóban vagy írásban, és felhívja figyelmûket, hogy a jövõben tartózkodjanak a jogsértõ vagy jogsértésre vezetõ magatartástól. Ha a felszólítás nem jár eredménnyel a felügyelõ a jogszabályban meghatározott további intézkedést köteles megtenni. (3) A felügyelõ a vonatkozó jogszabályokban kapott felhatalmazás alapján, a szabálysértések tettenért elkövetõivel szemben helyszíni bírságot szabhat ki. Ebben az esetben közölni kell a jogszabály megszegõivel a megállapított szabálysértést, és azt, hogy a felügyelõ milyen összegû helyszíni bírságot szab ki. A kiszabható helyszíni bírság összegét a hatályos szabálysértési törvény - továbbá önkormányzati rendelet - határozza meg. (4) Ha a távollévõ gépjármûvezetõjével szemben kezdeményezett helyszíni bírságolási eljárás közben az adott jármû vezetõje a jármûhöz visszaérkezik, akkor

5 helyszíni bírságolási eljárásként folytatható az intézkedés, és ezt a körülményt az értesítés tõszelvényén kell megjegyezni. 7.. (1) A felügyelõ ha elhagyott dolgot talál, azt tanúk jelenlétében vizsgálja át. Ha az átvizsgáláshoz az állampolgárok nem óhajtanak segítséget nyújtani, és a talált tárgy láthatóan nem tartalmaz fegyvert, vagy kábító-, veszélyes anyagot a járõrtárs jelenlétében is elvégezheti az átvizsgálást. (2) Ha felügyelõnek elhagyott robbanó-, sugárzó vagy mérgezõ anyag találásáról tesznek bejelentést az adott helyszínen, vagy alaposan vélelmezhetõ, hogy a talált csomag ilyen anyagokat tartalmaz soron kívül rendõri segítséget kell kérni és az élet - és vagyonbiztonság megóvása érdekében gondoskodni kell, az illetéktelen személyek távoltartásáról. (3) Az állampolgárok által talált tárgyat a közterület-felügyelõ nem vehet át, azt a legközelebbi talált tárgyak átvételére jogosult szervhez irányítani köteles, kivéve ha a (2)-ben ismertetett intézkedést igényli. (4) Ha a szabálysértõ - mielõtt felfedné kilétét - a helyszínrõl - a visszatérés szándéka nélkül a dolog hátrahagyásával eltávozik, a további eljárásra a talált tárgyakra vonatkozó szabályokat kell alkalmazni, kivéve ha a tárgy a (2)-ben ismertetett intézkedést igényli, vagy a Vám és Pénzügyõrség hatáskörébe tartozik. (5 ruházat) Az (4)-ben ismertetett esetben a hátrahagyott tárgyat jogszabály kötelezõ elkobzás alá esõ tárgynak minõsít, azt a hátrahagyó jelentkezése esetén a Közterület-felügyelet, a talált tárgy átvételére jogosult szerv, szabálysértési hatósághoz köteles továbbítani eljárás lefolytatása céljából. (6) A felügyelõ a talált tárgy leadásakor az átvevõt a jegyzõkönyvben az (5)-beni kötelezettségére figyelmeztetni köteles. Felügyelõ alkalmazásának feltételei, a juttatások és egyenruha-ellátás szabályai

6 8.. (1) Felügyelõi kinevezést a jogszabályokban elõirt feltételeket teljesítõ magyar állampolgár kaphat. (2) Az alkalmazásban lévõ, de ki nem nevezett dolgozó a továbbiakban: felügyelõjelölt. (3)A felügyelõi jogviszony kezdõ napja a sikeres felügyelõi vizsga letétele utáni kinevezés napjától kezdõdik, ezt megelezõen a felügyelõ-jelölt felügyelõi pótlékra nem jogosult. (4) Felügyelõ-jelöltet 3 hónapos határozott idejû szerzõdéssel kell alkalmazni, amely egy alkalommal 3 hónapra hosszabbítható, amennyiben ezen idõ alatt az alkalmazási feltételeket nem teljesíti felügyelõnek nem nevezhetõ ki. A maximum 6 hónap alkalmazási idõ alatt 2 felügyelõi vizsga lehetõséget kell biztosítani. Amennyiben ezen idõ alatt nem a jelölt hibájából a vizsgaszám nem biztosított a második 3 hónapos szerzõdés a legközelebbi vizsganapig egy alkalommal hosszabbítható. 9.. A kiszabott és befolyt helyszíni birság 20 %-a a Közterület-felügyelet jutalékalapja, mely az alábbiak szerint kerül folyósításra: - havonta kapja: - a felügyelő: az általa kiszabott és befolyt birság 10 %-át, - a vezetők: a felügyelők kifizetett jutalékának átlagát.

7 - A fennmaradó 10 %-ot a közterület-felügyelet vezetője a dolgozók munkavégzésének, hatékonyságának javítására, ösztönzésére fordítja. A kifizetésekre naptári negyedévenként a jegyző jóváhagyásával kerül sor. - Fegyelmi eljárás és büntetés hatálya alatt álló felügyelő jutalékban nem részesülhet, az általa befolyt birság után járó jutalék teljes egészében a fennmaradó 10 % kerethez kerül. - Az egyenruhás állomány az illetményalap 45 %-a szerinti pótlékra jogosult. 10. (1) Kinevezett felügyelő jogszabályban meghatározott egyszeri egyenruha alapellátásra, a későbbiekben utánpótlási ellátmányra, illetve utánpótlási egyenruhapénz juttatásra jogosult. (2) Alapellátásra való jogosultság kezdete a felügyelői kinevezés kezdő napja. (3) Az utánpótlási ruhapénz juttatásra a kinevezés napját követő 366. naptári naptól jogosult, a naptári évre megállapított utánpótlási összeg időarányos részére. (4) A ruházattal az igényjogosultak mind mennyiség, mind minőségi tekintetben bármikor elszámoltathatóak. (5) A kihordási idő elteltével a ruházat a dolgozó tulajdonába kerül. A közszolgálati jogviszony megszűnése esetén - az elhalálozás és a nyugdíjba vonuló kivételével - a munkavégzési kötelezettség alóli felmentés napjától kezdődően a dolgozó köteles az igénybe vett ruházatot visszaszolgáltatni, vagy az értékét a le nem járt kihordási idő arányában megtéríteni.

8 (6) az ellátásban részesülõk anyagi és fegyelmi felelõsséggel tartoznak a ruházati cikkek rendeltetésszerû használatáért, és a ruházat jó és tiszta állapotáért. A ruházatot mindig olyan állapotban kell tartani, hogy a szolgálatban vagy egyéb alkalmakkor a felügyelõi tekintély sérelme nélkül viselhetõ legyen. (7) Az egyenruha utánpótlási juttatás naptári évre vonatkozik, jogosultság kezdõ napja a naptári év elsõ napja. (8) Mértéke: az elõzõ évi illetményalap 2-szerese. (9) A felügyelõ a felvett utánpótlási összeg felhasználását a pénztárban tárgy év november 1. napjáig a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal nevére kiállított számlával köteles igazolni. (10) A kihordási idõ kezdetének az év elsõ naptári napját, végének az év utolsó naptári napját kell tekinteni. (11) Az igényjogosultságba nem lehet beszámítani a munkavégzésnek az egy hónapot meghaladó bármilyen célból történõ megszakítását. (12) Az egyenruházat tartalmazza karjelzésként jogszabályban elõirt méretû és formájú város címert, valamint Nyíregyháza feliratot. (13) A sapkán sapkarózsaként viselni kell Nyíregyháza címerét. (14) Az új egyenruhára történõ átállást január 1-ei hatállyal kell megtenni, minden felügyelõt alapellátásban kell részesíteni évre egyenruha utánpótlási juttatás nem jár. Az egyenruha alapellátási normát és a kihordási idõket az 1.sz. melléklet tartalmazza.

9 A karjelzés-mintát a 2.sz. melléklet tartalmazza. Értelmezõ és felhatalmazó rendelkezések 11.. (1) A felügyelõk egyenruha-ellátásának alapfelszerelésen a belügyminisztériumi rendeletben meghatározott alapfelszerelést kell érteni. (2) Jelen rendeletben nem szabályozott esetekben a közterület-felügyelõi intézkedésekkel, az egyenruha viselésével, a felügyelet vezetésével kapcsolatos kérdéseket a közterület-felügyelet vezetõje belsõ utasításban szabályozza. Zárórendelkezések 12.. (1) Jelen rendelet március 01. napjától lép hatályba, ezzel egyidõben hatályát veszt a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyûlésének többször módosított 5/1993.(III.4.) számú rendelete. Nyíregyháza, február 21. Csabai Lászlóné polgármester Dr. Szemán Sándor jegyző

10 Jelen rendeletet február hó 24. napján kihirdetem. Nyíregyháza, február 24. Dr. Szemán Sándor jegyző Általános indoklás A közterületek rendje és tisztasága a lakosság közérzetét, biztonságérzetét befolyásoló tényezõ. E rend és tisztaság hatékonyabb védelme céljából a 3/1983.(I.29.) MT. rendelet és a 16/1984.(III.18.) MT. rendelet alapján Nyíregyháza város Közterület-felügyeletet hozott létre. Az MT. rendeletek az 1984 évi igényeknek és viszonyoknak megfelelõen szabályozta a közterület-felügyeletek mûködését. Az elavult rendelkezéseket ez év január 1-tõl modern, törvényi szintû szabályozás váltotta fel, amely a kor követelményeinek megfelelõen szabályozza a Közterületfelügyeletek létrehozását, mûködésüket, intézkedéseiket. A Közterület-felügyeleti Törvényben és végrehajtására hozott rendeletekben megfogalmazott kötelezettségeknek, és szabályozásoknak megvalósítására szükségessé vált a helyi közterület-felügyeleti rendelet újraalkotása.

11 Részletes indoklás hoz A javaslat rögzíti a Közterület-felügyelet helyét a Polgármesteri Hivatal szervezeti egységén belül, mûködésének illetékességi területét hoz A felügyelõi intézkedések szabályai alatt lettek meghatározva a felügyelõk intézkedési kötelezettségei, jogosultságai, a munkarend és szolgálat ellátás szabályai, valamint az általuk használt intézkedések és szankciók rendszere hoz A rendelet ezen része a Köztisztviselõi törvény elõírásainak figyelembe vételével tartalmazza a juttatások rendszerét annak tükrében, hogy a felügyelõk fokozottan veszélyes tevékenységet folytatnak. A javaslat tartalmazza az egyenruha váltással kapcsolatos tennivalókat, a késõbbi új dolgozók alkalmazása esetén követendõ szabályokat.

12 1.sz. melléklet Egyenruha alapellátási norma MEGNEVEZÉS: MENNYISÉG KIHORDÁSI IDÕ színszámú középkék (a továbbiakban: középkék) nyári szolgálati sapka 1 db 1 év 2. Középkék téli szolgálati sapka 1 db 1 év 3. Középkék téli kabát (dzseki) 1 db 2 év 4. Középkék overall 1 db 2 év 5. Esőkabát 1 db 2 év 6. Középkék nyári pantalló vagy szoknya 2 db 1 év 7. Középkék téli pantalló vagy szoknya 2 db 1 év 8. Fehér ing, rövid ujjú, vállpántos 5 db 1 év 9. Fehér ing, hosszú ujjú, vállpántos 5 db 1 év 10. Kék ing, rövid ujjú, vállpántos 3 db 1 év 11. Kék ing, hosszú ujjú, vállpántos 3 db 1 év 12. Szolgálati kétrészes ruha (zubbony és nadrág) középkék 1 db 2 év 13. Középkék ingblúz, rövid ujjú, vállpántos (övpántos) 5 db 1 év 14. Középkék ingblúz, hosszú ujjú, vállpántos (övpántos) 5 db 1 év

13 15. Fekete félcipõ, Normál 1 db 1 év 16. Fekete félcipõ, nyári 1 db 1 év 17. Fekete gyakorló bakancs (téli cipõ) 1 db 1 év 18. Sötétkék szolgálati nyakkendõ 1 db 1 év 19. Nyaksál 1 db 1 év 20. Téli kesztyû (bõ, ötujjas) 1 pár 1 év 21. Nyári pamut zokni 5 pár 1 év 22. Téli pamut zokni 5 pár 1 év 23. Pamut póló fehér 5 db 1 év 24. Téli alsónadrág (hosszú alsó) 2 db 2 év 25. Derékszíj (nadrágszíj) 2 db 2 év 26. Pulóver 1 db 1 év 27. Nyakkendőtű 1 db - év 28. Átmeneti dzseki 1 db 2 év 29. Pulóver sötét betéttel 1 db 1 év 30. Sapkarózsa 2 db - év Felszerelési cikkek: 1. Felügyelői jelvény (sorszámmal) 1 db/fõ 2. Szolgálati táska fekete 1 db/év/fõ 3. Spray tokkal 1 db/fõ 4. Karjelzés 38 db/fõ 5. Névkitűző 1 db/fõ

14 6. UV szűrős napszemüveg 1 db/fõ 7. Ebriasztó 1 db/fõ A felszerelési cikkek természetes elhasználódásból adódó pótlása a Hivatalt terheli. A felügyelõ hibájából történõ megrongálódás esetében az általános kártérítési eljárási szabályokat kell alkalmazni. 2. sz. melléklet: A karjelzés leírása A közterület-felügyelői karjelzés téglalap alakú pajzs, amely alul hullámvonallal záródik. Mérete 105 mm magas, 70 mm széles. A karjelzés két szintből tevődik össze. Az alapszint aranyszínű szövet. A rátét (második szint) tartalmazza Nyíregyháza címerét, és városunk nevét. A címer és a név a közös alapra jelvény, patent, vagy tépõzáras formában kapcsolódik.

MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2002.(IV.26.) SZ. Kt. R E N D E L E T E. a Közterület-felügyelet szervezetéről és működéséről.

MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2002.(IV.26.) SZ. Kt. R E N D E L E T E. a Közterület-felügyelet szervezetéről és működéséről. MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2002.(IV.26.) SZ. Kt. R E N D E L E T E a Közterület-felügyelet szervezetéről és működéséről. 2 Martfű Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 30/2009. ( ) rendelete a Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 30/2009. ( ) rendelete a Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 30/2009. (09. 30.) rendelete a Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E. az Újpesti Közterület-felügyeletről

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E. az Újpesti Közterület-felügyeletről Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E az Újpesti Közterület-felügyeletről (T E R V E Z E T) Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat

Részletesebben

A szervezet elnevezése, székhelye

A szervezet elnevezése, székhelye Füzesgyarmat Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2010. (XI. 25.)Kt. sz. rendelete a közterület-felügyelet működéséről és működésének egyes kérdéseiről 1 Füzesgyarmat Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Zsámbék Város Képviselő-testületének. 26/2008. (IX.11.) számú R E N D E L E T E. a közterület felügyeletről

Zsámbék Város Képviselő-testületének. 26/2008. (IX.11.) számú R E N D E L E T E. a közterület felügyeletről Zsámbék Város Képviselő-testületének 26/2008. (IX.11.) számú R E N D E L E T E a közterület felügyeletről Zsámbék Város Képviselő-testülete a város közterületeinek tisztaságának rendjének fenntartása és

Részletesebben

a 8/2010. (II.26.) számú rendelettel egységes szerkezetben.

a 8/2010. (II.26.) számú rendelettel egységes szerkezetben. SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 8/2007. (III.21.) SZÁMÚ RENDELETE a közterület-felügyeletr l a 8/2010. (II.26.) számú rendelettel egységes szerkezetben. Tartalom A közterület-felügyelet

Részletesebben

SZABÁLYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL ELLÁTÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ SZERVEZET PORTA SZOLGÁLATOT ELLÁTÓ MUNKAVÁLLALÓINAK RUHA HASZNÁLATÁRÓL

SZABÁLYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL ELLÁTÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ SZERVEZET PORTA SZOLGÁLATOT ELLÁTÓ MUNKAVÁLLALÓINAK RUHA HASZNÁLATÁRÓL SZABÁLYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL ELLÁTÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ SZERVEZET PORTA SZOLGÁLATOT ELLÁTÓ MUNKAVÁLLALÓINAK RUHA HASZNÁLATÁRÓL I. Fejezet 1. Porta szolgálatot teljesítőket a feladat ellátásához megfelelő

Részletesebben

A belügyminiszter../2012. ( ) BM rendelete. a rendészeti feladatokat ellátó személyek ruházati ellátására vonatkozó részletes szabályokról

A belügyminiszter../2012. ( ) BM rendelete. a rendészeti feladatokat ellátó személyek ruházati ellátására vonatkozó részletes szabályokról 1 A belügyminiszter./2012. ( ) BM rendelete a rendészeti feladatokat ellátó személyek ruházati ellátására vonatkozó részletes szabályokról Az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről,

Részletesebben

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015.(VI.18.) önkormányzati rendelete (A10) a közterület-felügyeletről

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015.(VI.18.) önkormányzati rendelete (A10) a közterület-felügyeletről Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015.(VI.18.) önkormányzati rendelete (A10) a közterület-felügyeletről Balkány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

A közterület-felügyelet jogállása

A közterület-felügyelet jogállása SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELÕ- TESTÜLETÉNEK 8/2007. /III.21./ sz. r e n d e l e t e A KÖZTERÜLET-FELÜGYELETRÕL =========================================== Szigetszentmiklós Város Képviselõ-testülete

Részletesebben

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (V.30.) önkormányzati rendelete

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (V.30.) önkormányzati rendelete Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (V.30.) önkormányzati rendelete a Mezőkövesdi Közterület-felügyelet szervezetéről és működésének rendjéről Mezőkövesd Város Önkormányzatának

Részletesebben

VÁRPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. ... / (!l Lo. ) számú. rendelete. a közterület-felügyeletről. rendelet. Dr. Czeidli István.

VÁRPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. ... / (!l Lo. ) számú. rendelete. a közterület-felügyeletről. rendelet. Dr. Czeidli István. VÁRPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK s... / 1992. (!l Lo. ) számú rendelete a közterület-felügyeletről rendelet / Dr. Czeidli István VÁRPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK.../1992. ( ) számú rendelete a közterület-felügyeletről

Részletesebben

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 29/2007. (IX. 19.) rendelete az önálló közterület-felügyeletről

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 29/2007. (IX. 19.) rendelete az önálló közterület-felügyeletről Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 29/2007. (IX. 19.) rendelete az önálló közterület-felügyeletről Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testülete a Fővárosi Önkormányzat

Részletesebben

70/2012. (XII. 14.) BM rendelet

70/2012. (XII. 14.) BM rendelet - 1 - a rendészeti feladatokat ellátó személyek, valamint a fegyveres biztonsági őrök ruházati ellátására vonatkozó részletes szabályokról Az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről,

Részletesebben

52/2005. (XII. 05.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet. a Józsefvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól *

52/2005. (XII. 05.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet. a Józsefvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól * 52/2005. (XII. 05.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet a Józsefvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól * Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 28/2011. (IX.2.) számú rendelete Lakitelek Nagyközség területén ellátandó közterületfelügyeletről

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 28/2011. (IX.2.) számú rendelete Lakitelek Nagyközség területén ellátandó közterületfelügyeletről LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 28/2011. (IX.2.) számú rendelete Lakitelek Nagyközség területén ellátandó közterületfelügyeletről Lakitelek Nagyközség Képviselő-testületének 28/2011. (IX.2.) számú rendelete a 19/2012.

Részletesebben

a) fenntartó: Páty Község Önkormányzata, b) földhasználó: a termőföld védelméről szóló évi CXXIX. törvény 31. a) pontjában

a) fenntartó: Páty Község Önkormányzata, b) földhasználó: a termőföld védelméről szóló évi CXXIX. törvény 31. a) pontjában Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2015. (VII. 8.) Önkormányzati rendelete a mezei őrszolgálat létesítéséről és működéséről Páty Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Budapest, 2014. február

Budapest, 2014. február A munkaanyag nem tekinthető a Minisztérium álláspontjának BELÜGYMINISZTÉRIUM BM/1842/2014 A 2011. évi CXII. törvény 27. (5)-(7) bekezdése szerint NEM NYILVÁNOS. Készült: 2014. február 28-án ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

A közterület-felügyelet jogállása

A közterület-felügyelet jogállása SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 8/2007. /III.21./ sz. r e n d e l e t e A KÖZTERÜLET-FELÜGYELETRŐL =========================================== Szigetszentmiklós Város Képviselő-testülete

Részletesebben

a Józsefvárosi Közterület-felügyeletről

a Józsefvárosi Közterület-felügyeletről A kihirdetés módja: kifüggesztés A kihirdetés napja: 2009. december 21. dr. Xantus Judit jegyző Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 47/2009.(XII. 21.) sz. önkormányzati

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. október 1-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. október 1-i ülésére Tárgy: Közterület felügyelet létrehozása Sorszám: IV/4 Előkészítette: Gál András osztályvezető Műszaki Osztály Véleményező Ügyrendi, Lakásügyi, Egészségügyi Bizottság: és Szociális Bizottság, Pénzügyi

Részletesebben

1. számú melléklet. n) közbiztonsági, illetve bűnmegelőzési célból közterületen térfigyelő (képfelvevő) rendszert üzemeltet és kezel.

1. számú melléklet. n) közbiztonsági, illetve bűnmegelőzési célból közterületen térfigyelő (képfelvevő) rendszert üzemeltet és kezel. 1. számú melléklet Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének.../2013. (..) önkormányzati rendelete a Hegyvidéki Közterület-felügyeletről szóló 15/2009. (VI.26.) Budapest

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 28/1995. (IX. 11.) ÖR számú rendelete

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 28/1995. (IX. 11.) ÖR számú rendelete Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 28/1995. (IX. 11.) ÖR számú rendelete A Közterület-felügyeletről A rendelet kihirdetve: V árpalota, 1995. szeptember 11.

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete szeptember 1-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete szeptember 1-i ülésére Tárgy: A Közterület-felügyeletről szóló 3/2016. (II. 1.) önkormányzati rendelet módosítása Előkészítette: Dr. Tari Béla aljegyző Véleményező Bizottság: Ügyrendi, Lakásügyi, Egészségügyi és Szociális Bizottság,

Részletesebben

Magyar joganyagok - 70/2012. (XII. 14.) BM rendelet - a rendészeti feladatokat ellátó 2. oldal (5) A rendészeti feladatokat ellátó személy hímzett azo

Magyar joganyagok - 70/2012. (XII. 14.) BM rendelet - a rendészeti feladatokat ellátó 2. oldal (5) A rendészeti feladatokat ellátó személy hímzett azo Magyar joganyagok - 70/2012. (XII. 14.) BM rendelet - a rendészeti feladatokat ellátó 1. oldal 70/2012. (XII. 14.) BM rendelet a rendészeti feladatokat ellátó személyek, valamint a fegyveres biztonsági

Részletesebben

1. A Ruházati Arculati Kézikönyv határozza meg azon ruházati elemeket és formákat, amelyet a munkavállalók egyen-,

1. A Ruházati Arculati Kézikönyv határozza meg azon ruházati elemeket és formákat, amelyet a munkavállalók egyen-, 4.sz. melléklet a MÁV Zrt. Kollektív Szerződéséhez A. A MÁV Zrt. munkavállalóinak egyen-, formaruházati ellátása I. Jogosultság 1. A Ruházati Arculati Kézikönyv határozza meg azon ruházati elemeket és

Részletesebben

Szatymaz Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának. K ö z s z o l g á l a t i S z a b á l y z a t a

Szatymaz Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának. K ö z s z o l g á l a t i S z a b á l y z a t a Szatymaz Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának K ö z s z o l g á l a t i S z a b á l y z a t a A köztisztviselők jogállásáról szóló módosított 1992. évi XXIII. törvény /KTV/ előírásainak megfelelően

Részletesebben

M 51ML2 QL Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat ' ' pt ( fi Polgármestere Budapest, 11L^.L...

M 51ML2 QL Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat ' ' pt ( fi Polgármestere Budapest, 11L^.L... Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése M 51ML2 QL Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat ' ' pt ( fi Polgármestere Budapest, 11L^.L... Tárgy: Javaslat a Budapest

Részletesebben

Magyar joganyagok - 28/2017. (XI. 6.) BM rendelet - a belügyminiszter irányítása alá 2. oldal (2) Az (1) bekezdés szerinti igényjogosult részére, ha a

Magyar joganyagok - 28/2017. (XI. 6.) BM rendelet - a belügyminiszter irányítása alá 2. oldal (2) Az (1) bekezdés szerinti igényjogosult részére, ha a Magyar joganyagok - 28/2017. (XI. 6.) BM rendelet - a belügyminiszter irányítása alá 1. oldal 28/2017. (XI. 6.) BM rendelet a belügyminiszter irányítása alá tartozó rendvédelmi feladatokat ellátó szervek

Részletesebben

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 40/2004. (IV.30.) rendelete

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 40/2004. (IV.30.) rendelete 1.lap Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 40/2004. (IV.30.) rendelete Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala keretében működő Közterület felügyelet Szervezeti

Részletesebben

Visegrádi Önkormányzat 14/2004. (IX. 16.) ör. rendelete a közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól

Visegrádi Önkormányzat 14/2004. (IX. 16.) ör. rendelete a közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól Visegrádi Önkormányzat 14/2004. (IX. 16.) ör. rendelete a közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól Visegrád Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított

Részletesebben

6. A 3. -ban meghatározott állománykategóriák természetbeni ellátása a termékek rendszeresítését és normásítását követően a következő cikkekből áll

6. A 3. -ban meghatározott állománykategóriák természetbeni ellátása a termékek rendszeresítését és normásítását követően a következő cikkekből áll 1 Tervezet! A belügyminiszter../2012. ( ) BM rendelete a belügyminiszter irányítása alá tartozó költségvetési szervek hivatásos állományú tagjainak 2012. évi ruházati utánpótlási ellátmánya felhasználási

Részletesebben

A belügyminiszter. ../2016. ( ) BM rendelete

A belügyminiszter. ../2016. ( ) BM rendelete 1 TERVEZET! A belügyminiszter../2016. ( ) BM rendelete a belügyminiszter irányítása alá tartozó rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának 2017. évi ruházati utánpótlási ellátmánya terhére

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 16/2005.(IV.28.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 16/2005.(IV.28.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 16/2005.(IV.28.) KGY r e n d e l e t e Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének a város területén a kerékbilincs alkalmazásával és a járművek elszállításával

Részletesebben

29318 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 177. szám

29318 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 177. szám 29318 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2017. évi 177. szám A belügyminiszter 28/2017. (XI. 6.) BM rendelete a belügyminiszter irányítása alá tartozó rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA. Tartalomjegyzék. ORFK Tájékoztató (OT) 2011/6. szám Budapest, június 10.

ORFK TÁJÉKOZTATÓ AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA. Tartalomjegyzék. ORFK Tájékoztató (OT) 2011/6. szám Budapest, június 10. 2011/6. szám Budapest, 2011. június 10. Szám: 16853/2011. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 7/2011. (VI. 02.) ORFK utasítás a Rendőrség

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ SZMSZ 5. sz. melléklet 4/2010. számú Főigazgatói utasítás a Szabálytalanságok kezelésének eljárásáról Hatályos: 2010. január 1. Dr. Brebán Valéria főigazgató

Részletesebben

Dr. Pintér Sándor s. k., belügyminiszter

Dr. Pintér Sándor s. k., belügyminiszter M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2017. évi 177. szám 29323 11. Hatályát veszti a belügyminiszter irányítása alá tartozó rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának 2017. évi ruházati utánpótlási

Részletesebben

6./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a 2015. május 27-ei képviselő-testületi ülésre. Közterület-felügyelet létrehozásával kapcsolatos előterjesztés

6./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a 2015. május 27-ei képviselő-testületi ülésre. Közterület-felügyelet létrehozásával kapcsolatos előterjesztés Jánossomorja Város Önkormányzata Polgármesterétől 6./ E L Ő T E R J E S Z T É S a 2015. május 27-ei képviselő-testületi ülésre Tárgy: Előterjesztő: Közterület-felügyelet létrehozásával kapcsolatos előterjesztés

Részletesebben

Páty Község Önkormányzata Képvisel -testületének 15/2014. (VI.26.) önkormányzati rendelete a mezei rszolgálat létesítésér l és m ködésér l

Páty Község Önkormányzata Képvisel -testületének 15/2014. (VI.26.) önkormányzati rendelete a mezei rszolgálat létesítésér l és m ködésér l Páty Község Önkormányzata Képvisel -testületének 15/2014. (VI.26.) önkormányzati rendelete a mezei rszolgálat létesítésér l és m ködésér l Páty Község Önkormányzatának Képvisel -testülete az Alaptörvény

Részletesebben

I. FEJEZET. 1. A mezei őrszolgálat

I. FEJEZET. 1. A mezei őrszolgálat SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 14/1999. /IV.22./ számú r e n d e l e t e a MEZEI ŐRSZOLGÁLATRÓL ===================================== Szigetszentmiklós Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Közterület-felügyelet jogállása, szervezete

Közterület-felügyelet jogállása, szervezete A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2002. (III.20.) rendelete a Ferencvárosi közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól (EGYSÉGES SZERKEZETBEN) A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Bugyi Nagyközség Önkormányzatának 9/2007. (VIII.13.) sz. önkormányzati rendelete a közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól

Bugyi Nagyközség Önkormányzatának 9/2007. (VIII.13.) sz. önkormányzati rendelete a közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól Bugyi Nagyközség Önkormányzatának 9/2007. (VIII.13.) sz. önkormányzati rendelete a közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól Bugyi Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének a 13/2005. (X.28.) Ktr. sz. rendelettel módosított. 14/2004.(V.25.)Ktr.

Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének a 13/2005. (X.28.) Ktr. sz. rendelettel módosított. 14/2004.(V.25.)Ktr. Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének a 13/2005. (X.28.) Ktr. sz. rendelettel módosított 14/2004.(V.25.)Ktr. számú rendelete Tiszaalpár nagyközség területén ellátandó közterület felügyeletről

Részletesebben

A belügyminiszter..../2017. ( ) BM rendelete

A belügyminiszter..../2017. ( ) BM rendelete 1 A belügyminiszter.../2017. ( ) BM rendelete a belügyminiszter irányítása alá tartozó szervek egyenruha-ellátásra jogosult személyi állományának ruházati és öltözködési szabályzatáról, valamint a különleges

Részletesebben

7.4. A kijavított és értékelt írásbeli feladatot, az eredeti írásbeli vizsgafeladat egy példányát, valamint a javításiértékelési

7.4. A kijavított és értékelt írásbeli feladatot, az eredeti írásbeli vizsgafeladat egy példányát, valamint a javításiértékelési M G Y R K Ö Z L Ö N Y 2014. évi 177. szám 24507 7.3. kijavított és értékelt írásbeli feladatot, az eredeti írásbeli vizsgafeladat egy példányát, valamint a javításiértékelési útmutatókat a vizsga utolsó

Részletesebben

A BELÜGYMINISZTÉRIUM I. FŐCSOPORTFŐNÖK ÉNEK. 013. szám ú UTASÍTÁSA. Budapest, 1966. évi november hó 8-án.

A BELÜGYMINISZTÉRIUM I. FŐCSOPORTFŐNÖK ÉNEK. 013. szám ú UTASÍTÁSA. Budapest, 1966. évi november hó 8-án. 10-26/13/1966. SZIGORÚAN TITKOS! A M i n ő s í t é s m e g s z ű n t az 1995. évi LXV. tv. 38. figyelemmel A BELÜGYMINISZTÉRIUM I. FŐCSOPORTFŐNÖK ÉNEK 013. szám ú UTASÍTÁSA Budapest, 1966. évi november

Részletesebben

I. A SZERVEZET ELNEVEZÉSE, JOGÁLLÁSA

I. A SZERVEZET ELNEVEZÉSE, JOGÁLLÁSA Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 3/2001 (I.26) önkormányzati rendelete a Közterület-felügyelet szervezetéről és működésének rendjéről módosította: 43/2008. (VIII.29) sz. rendelet 79/2012.(XII.21)

Részletesebben

Tűzoltóság hivatásos állományú tagjai, valamint a Debreceni Közterület Felügyelet köztisztviselői teljesítményértékelésének

Tűzoltóság hivatásos állományú tagjai, valamint a Debreceni Közterület Felügyelet köztisztviselői teljesítményértékelésének Előterjesztő: Tárgy: Polgármester A Debreceni Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság hivatásos állományú tagjai, valamint a Debreceni Közterület Felügyelet köztisztviselői teljesítményértékelésének alapját

Részletesebben

Értesítésért felelős: Hegyes Zoltán polgármester Határidő: azonnal, illetve értelemszerűen. Cibakháza, május 31.

Értesítésért felelős: Hegyes Zoltán polgármester Határidő: azonnal, illetve értelemszerűen. Cibakháza, május 31. Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat 55/2016. (V.31. )KT határozat Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat közterület-felügyeletének szolgálati szabályzatának elfogadásáról Cibakháza Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének Hatályos: Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015.(XI.23.) önkormányzati rendelete 1 a hivatali helyiségen kívüli és hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól

Részletesebben

Ruházati- és Öltözködési szabályzat

Ruházati- és Öltözködési szabályzat Ruházati- és Öltözködési szabályzat Az egyenruha viselése az együvétartozás, az egy testvéri közösség kinyilvánítása. Minden nemzetőrnek törekednie kell arra, hogy öltözéke mindig kifogástalan legyen és

Részletesebben

az üzemképtelen járművek közterületen való tárolásának szabályairól

az üzemképtelen járművek közterületen való tárolásának szabályairól DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 46/2007. (X. 25.) rendelete * az üzemképtelen járművek közterületen való tárolásának szabályairól Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a helyi

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. többször módosított 43/1992. (1993.I.1.) rendelete*

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. többször módosított 43/1992. (1993.I.1.) rendelete* NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK többször módosított 43/1992. (1993.I.1.) rendelete* a helyi iparűzési adóról (a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg) A Közgyűlés a helyi adókról

Részletesebben

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 42/2007. (X. 19.) rendelete a kerékbilincs alkalmazásáról. Általános szabályok

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 42/2007. (X. 19.) rendelete a kerékbilincs alkalmazásáról. Általános szabályok Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 42/2007. (X. 19.) rendelete a kerékbilincs alkalmazásáról Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

13/1995. /VII.27./ sz. rendelete

13/1995. /VII.27./ sz. rendelete Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 13/1995. /VII.27./ sz. rendelete a közterület felügyeletről Nagykörű Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször

Részletesebben

12/2013. (IV.15.) önkormányzati rendelete egységes szerkezetbe foglalt szövege

12/2013. (IV.15.) önkormányzati rendelete egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete A KÖZÖSSÉGI EGYÜTTÉLÉS ALAPVETŐ SZABÁLYAIRÓL, VALAMINT EZEK MEGSZEGÉSÉNEK JOGKÖVETKEZMÉNYEIRŐL SZÓLÓ a 38/2013. (IX.06.), 51/2013. (XI.04.), 52/2013.

Részletesebben

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2003. (III. 27.) számú r e n d e l e t e. az idegenforgalmi adóról

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2003. (III. 27.) számú r e n d e l e t e. az idegenforgalmi adóról Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2003. (III. 27.) számú r e n d e l e t e az idegenforgalmi adóról (egységes szerkezetben a 23/2007. (VI.26.), a 46/2009. (XII.27.), a 20/2013. (IV.26.), 23/2015.

Részletesebben

a tiltott, közösségellenes magatartás elkövetőjével szembeni pénzbírság kiszabásának szabályairól szóló önkormányzati rendelet megalkotásáról

a tiltott, közösségellenes magatartás elkövetőjével szembeni pénzbírság kiszabásának szabályairól szóló önkormányzati rendelet megalkotásáról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S a tiltott, közösségellenes magatartás elkövetőjével szembeni pénzbírság kiszabásának szabályairól szóló önkormányzati

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének május 26-ai ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének május 26-ai ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 26-ai ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Szavazás módja: Döntés a Munkaruhajuttatási Szabályzatról Dr. Kendéné

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 177. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 177. szám MAGYAR KÖZLÖNY 177. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2014. december 16., kedd Tartalomjegyzék 330/2014. (XII. 16.) Korm. rendelet Az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaságnak a

Részletesebben

A belügyminiszter /2012. (...) BM rendelete

A belügyminiszter /2012. (...) BM rendelete TERVEZET! A belügyminiszter /2012. (......) BM rendelete a belügyminiszter irányítása alá tartozó szervek egyenruha-ellátásra jogosult személyi állományának ruházati és öltözködési szabályzatáról, valamint

Részletesebben

35/2013. (XII.03.) számú polgármesteri-jegyzői együttes utasítás

35/2013. (XII.03.) számú polgármesteri-jegyzői együttes utasítás 35/2013. (XII.03.) számú polgármesteri-jegyzői együttes utasítás Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimrei Polgármesteri Hivatal Közigazgatási és Hatósági Iroda Közterület-felügyeleti

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS ÁLLAMIGAZGATÁSI HIVATALBAN A SZABÁLYTALANSÁGOK KEZELÉSÉNEK ELJÁRÁSRENDJE

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS ÁLLAMIGAZGATÁSI HIVATALBAN A SZABÁLYTALANSÁGOK KEZELÉSÉNEK ELJÁRÁSRENDJE SZMSZ 7. sz. melléklete DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS ÁLLAMIGAZGATÁSI HIVATALBAN A SZABÁLYTALANSÁGOK KEZELÉSÉNEK ELJÁRÁSRENDJE A Dél-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatalnak (a továbbiakban: Hivatal)

Részletesebben

Helye a közigazgatásban, fogalmak

Helye a közigazgatásban, fogalmak Szabálysértési jog Helye a közigazgatásban, fogalmak A szankciórendszer egyik eleme Kapcsolódó fogalmak: Közrend Közbiztonság Rendészet Közigazgatási Büntetőjog Büntetőjog - kriminalitás - szankció - anyagi

Részletesebben

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2003. (III. 27.) számú r e n d e l e t e. az idegenforgalmi adóról

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2003. (III. 27.) számú r e n d e l e t e. az idegenforgalmi adóról Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2003. (III. 27.) számú r e n d e l e t e az idegenforgalmi adóról (egységes szerkezetben a 23/2007. (VI.26.), a 46/2009. (XII.27.), a 20/2013. (IV.26.) és

Részletesebben

Marcalgergelyi. Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2009.(III.18.) rendelete. falugondnoki szolgálatról

Marcalgergelyi. Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2009.(III.18.) rendelete. falugondnoki szolgálatról Marcalgergelyi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2009.(III.18.) rendelete falugondnoki szolgálatról (A 2/2010. (II.24.) rendelettel módosított szöveg.) Kihirdetve: 2009. március 18. Vadas László

Részletesebben

b) amennyiben egyik fél sem rendelkezik Szentkirályszabadján állandó lakóhellyel:

b) amennyiben egyik fél sem rendelkezik Szentkirályszabadján állandó lakóhellyel: Szentkirályszabadja Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2017. (V.19.) önkormányzati rendelete a házasságkötés engedélyezésének szabályairól, valamint az azokért fizetendő díjak mértékéről Szentkirályszabadja

Részletesebben

HELYI ÖNKORMÁNYZATOK TÖRVÉNYESSÉGI FELÜGYELETE DR. GYURITA RITA A GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL IGAZGATÓJA

HELYI ÖNKORMÁNYZATOK TÖRVÉNYESSÉGI FELÜGYELETE DR. GYURITA RITA A GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL IGAZGATÓJA HELYI ÖNKORMÁNYZATOK TÖRVÉNYESSÉGI FELÜGYELETE DR. GYURITA RITA A GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL IGAZGATÓJA I. A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK TÖRVÉNYESSÉGI FELÜGYELETE AZ ALAP A Kormány a fővárosi és

Részletesebben

(egységes szerkezetben a 12/2016. (III.10.), 21/2018.(X.9) önkormányzati rendeletekkel) 1. Általános rendelkezések

(egységes szerkezetben a 12/2016. (III.10.), 21/2018.(X.9) önkormányzati rendeletekkel) 1. Általános rendelkezések Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 31/2015. (IX.24.) önkormányzati rendelete A közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről (egységes szerkezetben

Részletesebben

Magyar joganyagok - 43/2014. (XII. 23.) ORFK utasítás - az általános rendőrségi felad 2. oldal Munkakörök Megnevezés menny e. viselési ideje évben ala

Magyar joganyagok - 43/2014. (XII. 23.) ORFK utasítás - az általános rendőrségi felad 2. oldal Munkakörök Megnevezés menny e. viselési ideje évben ala Magyar joganyagok - 43/2014. (XII. 23.) ORFK utasítás - az általános rendőrségi felad 1. oldal 43/2014. (XII. 23.) ORFK utasítás az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv hivatásos

Részletesebben

Közigazgatási szankciótan. Gerencsér Balázs Szabolcs PhD. 2013

Közigazgatási szankciótan. Gerencsér Balázs Szabolcs PhD. 2013 Közigazgatási szankciótan Gerencsér Balázs Szabolcs PhD. 2013 Történeti áttekintés II. vh előtt: - alapvetően büntetőjogi irodalom - Bűntett / vétség (= Csemegi) + kihágás (1879. évi XL. törvénycikk) -

Részletesebben

46/2006.(X.16.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

46/2006.(X.16.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete A HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS BIZOTTSÁGI TAGOK TISZTELETDÍJÁRÓL ÉS EGYÉB JUTTATÁSAIRÓL SZÓLÓ a 16/2008. (III.27.), 45/2011. (X.28.) és az 51/2012. (XII.17.)

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK VEZETÉKES ÉS RÁDIÓTELEFONOK HASZNÁLATÁRA VONATKOZÓ SZABÁLYZATA

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK VEZETÉKES ÉS RÁDIÓTELEFONOK HASZNÁLATÁRA VONATKOZÓ SZABÁLYZATA HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK VEZETÉKES ÉS RÁDIÓTELEFONOK HASZNÁLATÁRA VONATKOZÓ SZABÁLYZATA Hajdúhadház, 2012. június 18. A VEZETÉKES ÉS RÁDIÓTELEFONOK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY. 91. szám. MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2012. július 13., péntek. Tartalomjegyzék

MAGYAR KÖZLÖNY. 91. szám. MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2012. július 13., péntek. Tartalomjegyzék MAGYAR KÖZLÖNY MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2012. július 13., péntek 91. szám Tartalomjegyzék 2012. évi XCIX. törvény A Magyar Nemzeti Bankról szóló 2011. évi CCVIII. törvény módosításáról 13414 35/2012.

Részletesebben

A tananyag feldolgozására fordítható órák száma: Órák megoszlása Tárgykör száma. Tárgykör címe

A tananyag feldolgozására fordítható órák száma: Órák megoszlása Tárgykör száma. Tárgykör címe 1 2 1. A képzés célja A képzésen résztvevők jogi, szakmai és szolgálati ismeretinek aktualizálása, bővítése, valamint a szolgálati feladatok végrehajtásához kapcsolódó kompetenciák fejlesztése innovatív

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2014.(IV.25.) önkormányzati rendelete. a közterület-felügyeletről

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2014.(IV.25.) önkormányzati rendelete. a közterület-felügyeletről 1 Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2014.(IV.25.) önkormányzati rendelete a közterület-felügyeletről Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának

Részletesebben

MUNKASZERZŐDÉS. 1. Általános előírások. (Ez a kikötés csak a munkaviszony létesítésekor érvényes.)

MUNKASZERZŐDÉS. 1. Általános előírások. (Ez a kikötés csak a munkaviszony létesítésekor érvényes.) MUNKASZERZŐDÉS amely létrejött a... (cím:..., székhely:., cégjegyzékszám:, adószám:..) mint munkáltató és... (cím:..., szül. hely és idő:., anyja neve:., adóazonosító jele: tb. azonosító jele:..) mint

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 48/2009.(XII.15.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 48/2009.(XII.15.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 48/2009.(XII.15.) KGY r e n d e l e t e köztisztviselők és ügykezelők közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről (egységes szerkezetben a 10/2011.(III.10.)

Részletesebben

Balatonboglár Város Önkormányzatának 22/2003.(XI.10.) KT számú rendelete a köztisztviselőket megillető juttatásokról és támogatásokról

Balatonboglár Város Önkormányzatának 22/2003.(XI.10.) KT számú rendelete a köztisztviselőket megillető juttatásokról és támogatásokról Balatonboglár Város Önkormányzatának 22/2003.(XI.10.) KT számú rendelete a köztisztviselőket megillető juttatásokról és támogatásokról A módosításokkal egységes szerkezetben Utolsó átvezetett módosítás:

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 33/2005.(X.27.)KGY. r e n d e l e t e. a közigazgatási hatósági eljárásban az elektronikus ügyintézésről

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 33/2005.(X.27.)KGY. r e n d e l e t e. a közigazgatási hatósági eljárásban az elektronikus ügyintézésről NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 33/2005.(X.27.)KGY r e n d e l e t e a közigazgatási hatósági eljárásban az elektronikus ügyintézésről (egységes szerkezetben a 29/2009.(IX.29.) KGY rendelettel)

Részletesebben

10/2010. (OT 6.) ORFK utasítás. a Magyar Köztársaság Rendőrsége Öltözködési Szabályzatának kiadásáról. I. Általános rendelkezések

10/2010. (OT 6.) ORFK utasítás. a Magyar Köztársaság Rendőrsége Öltözködési Szabályzatának kiadásáról. I. Általános rendelkezések 10/2010. (OT 6.) ORFK utasítás a Magyar Köztársaság Rendőrsége Öltözködési Szabályzatának kiadásáról Szám: 10/2010. A Rendőrség, a Rendőrtiszti Főiskola és a rendészeti szakközépiskolák egyenruha ellátásra

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testület. 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660. Pf.: 76. fax: 592-676

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testület. 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660. Pf.: 76. fax: 592-676 Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testület 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660. Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: várpalota@varpalota.hu E l ő t e r j e s z t é s Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

tanév rendje

tanév rendje 2017-2018. tanév rendje A tanulók gyakorlati napjai: páros héten: csütörtök-péntek, képzési idő 7-7 óra páratlan héten: péntek, képzési idő 8 óra Az alább megnevezett időpontokban lévő események, szünetek,

Részletesebben

Helyi joganyagok - Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 3/ 2. oldal (3) A bírságot megállapító határozat ellen fellebbezésnek va

Helyi joganyagok - Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 3/ 2. oldal (3) A bírságot megállapító határozat ellen fellebbezésnek va Helyi joganyagok - Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 3/ 1. oldal Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2018. (I. 29.) önkormányzati rendelete a közösségi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület május 21-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület május 21-i ülésére PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 50. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2009. május 21-i ülésére Tárgy: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének

Részletesebben

Közigazgatási szankciótan

Közigazgatási szankciótan Közigazgatási szankciótan Gerencsér Balázs Szabolcs PhD. 2013 Történeti áttekintés II. vh előtt: - alapvetően büntetőjogi irodalom - Bűntett / vétség (= Csemegi) + kihágás (1879. évi XL. törvénycikk) -

Részletesebben

MUNKARUHA ÉS VÉDŐRUHA SZABÁLYZAT

MUNKARUHA ÉS VÉDŐRUHA SZABÁLYZAT Dél-kelet Magyarországon működő M E N T Á L H I G I É N É S E G Y E S Ü L E T 5601 Békéscsaba, Pf. 303. Fenntartó székhelye és telephelye: 5630 Békés, Borosgyán u. 1/1. T/Fax: 06/66/643-991 E-mail: menta@internet-x.hu

Részletesebben

SZEMÉLYI FELTÉTELEK, OKTATÁS, KÉPZÉS

SZEMÉLYI FELTÉTELEK, OKTATÁS, KÉPZÉS EH - 04 MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁS SZEMÉLYI FELTÉTELEK, OKTATÁS, KÉPZÉS 1. ELJÁRÁS CÉLJA Az eljárás célja a Polgármesteri Hivatal személyi állományára vonatkozó képesítési, képzettségi követelmények meghatározása,

Részletesebben

JÁSZSZENTANDRÁS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 5/2009./III.30./ RENDELETE

JÁSZSZENTANDRÁS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 5/2009./III.30./ RENDELETE JÁSZSZENTANDRÁS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 5/2009./III.30./ RENDELETE A gyermekvédelemről és a gyermekek pénzbeli és természetbeni ellátásának helyi szabályairól. ( egységes szerkezetben) Jászszentandrás

Részletesebben

A rendelet hatálya. A közterület-felügyelet jogállása, szervezete

A rendelet hatálya. A közterület-felügyelet jogállása, szervezete A Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (I. 28.) önkormányzati rendelete a Ferencvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól A Budapest Főváros

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 18.) rendelete a szociális igazgatásáról és a szociális ellátások helyi szabályairól módosításokkal egységes szerkezetben Jánossomorja

Részletesebben

Szentendre Város Önkormányzat Képvisel-testületének 8/2006. (II.17.) Önk. sz. rendelete. a közterület-felügyelet szervezetérl és feladatairól

Szentendre Város Önkormányzat Képvisel-testületének 8/2006. (II.17.) Önk. sz. rendelete. a közterület-felügyelet szervezetérl és feladatairól Szentendre Város Önkormányzat Képvisel-testületének 8/2006. (II.17.) Önk. sz. rendelete a közterület-felügyelet szervezetérl és feladatairól Szentendre Város Önkormányzat Képvisel-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Munkaruha juttatás szabályzata

Munkaruha juttatás szabályzata ... egyházi gazdálkodó szervezet neve, címe Munkaruha juttatás szabályzata Hatályos:.. Készítette:. gazdasági feladatokkal megbízott Jóváhagyta:..... A törvény által előírtak szerint 1 Jelen szabályzat

Részletesebben

A tananyag feldolgozására fordítható órák száma: Órák megoszlása Tárgykör száma. Tárgykör címe

A tananyag feldolgozására fordítható órák száma: Órák megoszlása Tárgykör száma. Tárgykör címe 1 2 1. A képzés célja A képzésen résztvevők jogi, szakmai és szolgálati ismeretinek aktualizálása, bővítése, valamint a szolgálati feladatok végrehajtásához kapcsolódó kompetenciák fejlesztése innovatív

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 25/2012. (V. 31.) 1 önkormányzati rendelete 2 a tiltott, közösségellenes magatartásra vonatkozó egyes önkormányzati rendelkezések megállapításáról,

Részletesebben

Marcali Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 34/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete

Marcali Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 34/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete Marcali Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 Marcali Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete a Marcali

Részletesebben

9. számú előterjesztés Minősített többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2013 április 25-i rendes ülésére

9. számú előterjesztés Minősített többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2013 április 25-i rendes ülésére 9. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2013 április 25-i rendes ülésére Tárgy: Az adóügyi feladatokat ellátó dolgozók anyagi érdekeltségi

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KÖZGYŰLÉS JEGYZŐJÉNEK 4/2013. (X.15.) MJ u t a s í t á s a

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KÖZGYŰLÉS JEGYZŐJÉNEK 4/2013. (X.15.) MJ u t a s í t á s a SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KÖZGYŰLÉS JEGYZŐJÉNEK 4/2013. (X.15.) MJ u t a s í t á s a a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Hivatal Cafetéria Szabályzatáról A közszolgálati tisztviselőkről szóló

Részletesebben

A törvényességi felügyelet szabályozása. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium

A törvényességi felügyelet szabályozása. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium I. A törvényességi felügyelet szabályozása A törvényességi felügyelettel kapcsolatos

Részletesebben